Koking er en betennelse i hårsekkelen forårsaket av en stafylokokkinfeksjon. Det preges av en lokal økning i temperatur, tilstedeværelsen av et smertefullt tuberkel over huden. Åpningen av chiriya bør forekomme på et sykehus eller hjemme, i samsvar med sterilitetsreglene.

Hva vil skje hvis du ikke åpner kjelen

Den resulterende koker kan være skadelig for helsen, hvis tiden ikke tar til rette for å fjerne fokuset på purulent betennelse. Å åpne en koker i medisinske fasiliteter er en rask og enkel prosess, men få mennesker går til en spesialist. Det er viktig å forstå at kjelen ikke løser seg selv. Men for å åpne huset, som en vanlig pimple, er det uakseptabelt.

Betennelse er dannet i bena, i armhulene, på intime steder, i hvilken som helst del av kroppen hvor hårfollikler er tilstede. Det er farlig å vises på ansiktet nær nesen, leppene. Hvis tiden ikke åpner absessen, er det en sannsynlighet for infeksjon i blodet. Staphylococcal infeksjon forårsaker sykdommer i lungene, leveren, hjernen.

I den internasjonale klassifiseringen av sykdommer (ICD-10) har kjelen en spesiell kode (L02).

Hvordan åpne sykehuset

Kirurgisk inngrep er nødvendig når følgende symptomer vises:

 • feber, svakhet;
 • smerte, hevelse;
 • stor størrelse abscess.

Symptomer markerer utbruddet av en intern inflammatorisk prosess, kjelen begynner å bli abscess.

Fjerning på sykehuset foregår under lokalbedøvelse. Brystet behandles med et antiseptisk middel. Snittet er laget med en skalpell, deretter fjernes den purulente kjernen. Såret behandles med en løsning av hydrogenperoksid. En drenering er installert i såret (sterilt gummibånd) for å fjerne pus. På grunn av anestesi opplever en person nesten ikke smerte og ubehag. Generell anestesi er ikke nødvendig.

Ytterligere behandling er foreskrevet av lege. Sårhelende salver, antibiotika brukes til å fjerne forseglingen. Med riktig operasjon vil det ikke komme tilbake.

Det er mulig å åpne den på sykehuset ved hjelp av alternative metoder:

Hvordan smelte en koking før prosedyren

Etter en foreløpig undersøkelse foreskriver legen operasjonstiden. For å gjøre kjelen modnet, brukes Vishnevsky's liniment eller ichthyol salve. Midler har antiinflammatoriske og antiseptiske egenskaper. Legen vil forklare hygieneregler, under behandling er det uønsket å besøke badene, ta varme bad. Du kan vaske i dusjen.

Spesiell forsiktighet er ikke nødvendig før operasjonen. Hvis det er behov for å utføre en obduksjon hjemme, må du sørge for at kjelen er moden, du kan se stangen. Smør det med salver daglig (Levomekol, Vishnevsky), så sannsynligheten for selvbrudd vil øke. Det er viktig å behandle huden rundt med et antiseptisk stoff mot stafylokokker, kom ikke på sunn hud og forårsaket ikke tilbakefall av koke.

Hvordan gjennomføre en obduksjon hjemme

Det anbefales ikke å selv utføre obduksjonsprosedyren. Det er stor sannsynlighet for å få en infeksjon, ikke helt å fjerne pus fra såret. Undelete stang vil forårsake mer alvorlige komplikasjoner. Ekstrudering selv anbefales ikke av følgende grunner:

 • Spredning av infeksjon til andre områder av huden eller utseende av sepsis (mer alvorlige konsekvenser);
 • infeksjon ved manglende overholdelse av hygieniske og hygieniske krav;
 • utvikling av komplikasjoner i form av koker.

For en hjemmeåpning utføres følgende rekkefølge av handlinger:

 1. Fremskynde prosessen med modning av abscess. Vishnevsky eller ichthyol salve brukes til suppurasjonsstedet. Du kan bruke varme komprimerer. For dem, en varmtvann flaske eller håndkle fuktet med varmt vann. Komprimere endringer regelmessig. Prosessen med modning av abscess vil ta omtrent en uke.
 2. Prosessen med å åpne. Det berørte området behandles med et antiseptisk middel. Deretter punkteres et purulent hode med skarp saks eller en nål. Nålen eller saksen er desinfisert. Pus som har flommet ut ute, er rengjort med sterile servietter.
 3. Fjern stangen. Det skulle komme ut med pus og blod. Hvis han forblir inne, kan tilbakefall ikke unngås.
 4. Sårheling. For å unngå infeksjon og infeksjon, bruk antibakteriell salve. Sterile dressinger påføres daglig. Etter at såret opphører å fester, kan du søke sårhelende salve. Ligation må endres for å fullføre helbredelsen av såret.

Bryt kokekaret og uten inngrep. Hvis du kan se at absessen er nesten moden, bør du lage en steril bandasje, servietter for behandling av det resulterende såret.

Ikke prøv å sprekke eller klemme på kjele hos barn. Barnet blir vist til legen for videre behandling.

Post-mortem behandling

Korrekt omsorg for såret etter åpning er nøkkelen til raskere healing og forebygging av komplikasjoner. Hvis fjerningen fant sted på et sykehus, vil legen vaske såret med en antiseptisk oppløsning og påføre en bandasje. Han vil også gi informasjon om videre behandling, gi resept for salve. Med hyppige tilbakefall kan antibiotika og vitaminer foreskrives å være full. Det er viktig å øke immuniteten slik at kroppen kjemper mot bakterien selv.

Du kan ikke forlate hulrommet, det kan være en infeksjon, og den inflammatoriske prosessen vil starte på nytt. Bytt bandasje to eller tre ganger om dagen. Tørk nugget, gjenværende salve med en steril klut. Du kan vaske det antiseptiske såret: klorhexidin eller hydrogenperoksid. Gjør det bedre vattpinne fra gasbind. Pass på at det berørte stedet er rent og hemmet. Smør med antibakteriell salve og påfør et gazebånd. Men ikke stramt i huden puste.

Noen ganger forsegler seg i stedet for chiria. Det er knyttet til feil fjerning av stangen. Deretter må du konsultere en lege slik at han kan fjerne roten fra hårsekkelen. Det er nødvendig å smøre et furuncle etter åpning med sårheling og antibakterielle salver: tetracyklin, hydrokortison salve, solkoseryl.

Hvor mange koiler helbrede etter fjerning

Sårets helbredende tid etter fjerning av kjelen går alt annerledes, men tar i gjennomsnitt omtrent en uke. Healing avhenger av ulike faktorer, på størrelse med kjelen, og kroppens egenskaper. Ikke kjører og ikke komplisert chiry helbreder raskt og forårsaker ingen komplikasjoner. Regelmessig bruk av spesielle salver, endring av dressinger, vil akselerere helingsprosessen.

Uten bruk av narkotika og salver kan betennelse oppstå, noe som fører til flere betennelser - furunkulose. I beste fall vil et stygg arr bli uten riktig behandling.

Ikke vær lat og behandle såret i minst fem dager. Dersom du bruker Levomekol, begrense bruken av antibiotika til 5-6 dager, men ikke mer. Det er viktig å eliminere avhengighet til ovnens komponenter. Om nødvendig, skift det med en badevakt.

Helbredende symptomer er:

 • det berørte området føles den samme temperaturen som resten av huden;
 • dermis glatt, uten tetninger og tuberkler;
 • farge er ikke forskjellig fra resten av huden, det er ingen rødhet;
 • smertefulle opplevelser når berørt.

Hvis stedet der chyryak ble fjernet, begynte å skade, oppstrammet huden, bør du umiddelbart informere legen.

Hvorfor stiger temperaturen etter prosedyren

Å bli kvitt kyllingen på sykehuset eller hjemme, kan få noen komplikasjoner. Hovedtegnet på feil utført operasjon er utseendet på temperaturen. Vanligvis stiger kroppstemperaturen til 37 ° C. Varme indikerer utbruddet av betennelse. Legen din vil finne årsaken til betennelsen og foreskrive medisiner. I noen tilfeller er det nødvendig å gjenåpne og rense såret.

Etter prosedyren må du nøye overvåke den generelle helsetilstanden, eventuelle avvik (svakhet, kvalme, frysninger, feber) kan ikke ignoreres.

Konsekvensene av selvfjerning

Koket anbefales ikke å pierce, skjære gjennom eller ekstrudere deg selv. Konsekvensene av disse handlingene kan være alvorlige. I beste fall vil et arr forbli, noe som er ubehagelig, spesielt i den åpne delen av kroppen (ansikt, nakke, skuldre). I verste fall - utviklingen av komplikasjoner som medfører langvarig og ubehagelig behandling.

Konsekvensene av selvfjerning:

 1. Sepsis, abscess.
 2. Infeksjon av blodet og andre organer.
 3. Abscess.
 4. Kronisk furunkulose.

For å unngå uønskede konsekvenser bare når man refererer til kirurg eller dermatolog, vil legene fjerne koker uten risiko for komplikasjoner. Å kutte koker er ikke så forferdelig et fenomen for å ofre helse.

Metoder for å åpne kjelen

Koket i ansiktet er en purulent formasjon, hvor årsaken er den anaerobe bakterien - Staphylococcus aureus. Ofte utføres behandling kirurgisk på sykehuset.

Å selvmedisinere og forsøke å bli kvitt absessen alene er fulle av ubehagelige konsekvenser.

Foto 2 - Det anbefales ikke å åpne kjelen alene

I tillegg er det noen ganger vanskelig å åpne en abscess uten anestesi på grunn av pasientens høy følsomhet for smerte.

Foto 3 - Koking åpnes under anestesi

Hvordan åpne furuncle hjemme?

Advarsel! Det er strengt forbudt å åpne opp kuler. Så du øker risikoen for infeksjon av det resulterende såret, utviklingen av kjelen og anvendelsen av alvorlig helsefare, opp til septisk fare.

Foto 4 - Ikke åpne kjelen hjemme

Det eneste åpne spørsmålet: Hvordan smøres før åpningen? Når du kontakter sykehuset, vil legen utføre de nødvendige diagnostiske prosedyrene og fortelle deg hva du skal gjøre med kjelen før og etter obduksjonen, samt avgjøre når det er bedre å åpne den.

Foto 5 - Legen vil fortelle deg hva du skal håndtere

Legen ved den første fasen foreskriver ichthyol salve eller Vishnevsky salve. Sammensetningen av disse medisinene bidrar til tidlig modning av kjelen og påvirker hvor mange dager absessen åpnes.

Hvordan koker du?

En koke er en betennelse i hårsekkene som sprer seg til nærliggende vev. Det kan medføre mye ulempe for pasienten og dessuten være en alvorlig trussel mot helsen.

Foto 7 - En kjele oppstår på hårete deler av kroppen.

Derfor er det så viktig å vite hva du skal gjøre til pasienten hjemme, slik at en abscess raskt brøt igjennom og hvordan du kan hjelpe såret til å bli raskere.

Foto 8 - Koker - en alvorlig trussel mot helse

Det er best å lage en koker umiddelbart, kontakt en spesialist som vil foreskrive den gjeldende behandlingen for å unngå ubehagelige konsekvenser.

Foto 9 - En akutt appell til legen vil spare fra komplikasjoner

Dette er spesielt viktig å gjøre hvis kjelen ikke går i stykker i lang tid. Spesialisten kan foreskrive et antiseptisk middel, for eksempel ichthyol salve, skapt på grunnlag av urte ingredienser. Ichthyol skaper på overflaten av huden en tett oljeaktig film som irriterer nerver, stimulerer blodstrømmen til abscessområdet.

Foto 10 - Hvis kjelen ikke går i stykker i lang tid, bør den stimuleres.

Alt dette bidrar til den hurtige modningen av abscessen, med den etterfølgende penetrasjon, utgangen til utsiden av det purulente innholdet og, viktigst av alt, kjernen av furuncle. Vishnevsky salve har en lignende effekt.

Foto 11 - Vishnevsky salve og Itiol fremmer modning av mage

Det er viktig! Det anbefales ikke å ta en avgjørelse om hva som skal knyttes til området av en abscess. Hvis kjelen ikke går gjennom hva du skal gjøre, vil den erfarne spesialisten av medisinsk institusjon fortelle.

Hvordan klemme kjelen og om det kan gjøres?

Mange tror at hvis en abscess opptrer på huden, kan den klemmes ut og glemme problemet. I tillegg prøver mange å forklare hvordan man skal presse suppurasjonen riktig. Klemming er imidlertid ikke løsningen. Push-abscess er strengt forbudt.

Foto 12 - Det er forbudt å trykke på absessen

Det er flere grunner til dette:

 • når det utsettes for trykk på abscessområdet, er det høy sannsynlighet for at en del av det purulente innholdet vil trenge inn i blodet, som er fylt med spredningen av betennelse og til og med sepsis; Foto 13 - Når du klemmer kjelen, kan smitten komme inn i blodet.
 • manglende overholdelse av hygieniske krav, som ved åpningen av absessen er lik hygieniske og hygieniske opphold på operasjonen, kan infeksjon bli introdusert i det åpne såret; Foto 14 - Infeksjon kan komme inn i et åpent sår når man selv åpner et sår
 • Selv med en vellykket åpning av abscess og riktig desinfeksjon, forblir risikoen for penetrering av patogeninfeksjonen i blodet høy, noe som kan føre til utvikling av furunkulose - sykdommen er ekstremt vanskelig å behandle. Foto 15 - Furunkulose kan utvikle seg

Dette er ikke en komplett liste over grunner til hvorfor du ikke kan presse sår, og derfor bør det ikke oppstå spørsmål om det er mulig å klemme seg.

Hva skal jeg gjøre hvis det oppstår en svulst i ansiktet eller kroppen? Er det mulig å klemme det med hendene eller trenger du spesielle verktøy for dette? Det er best å konsultere en erfaren hudlege for råd. Legen vil svare på alle dine spørsmål og forklare om du kan presse kjelen.

Kok ikke åpnet: hva skal jeg gjøre?

Noen ganger koker det ikke og åpner ikke. Hvorfor skjer dette og hva skal man gjøre med purulent formasjon under huden? Hvis kjelen ligger i de dype lagene i huden, eller prosessen med modning fortsetter sakte - det bryter ikke i lang tid. Samtidig stiller pasienten et spørsmål: Kan en sliten abscess passere uten å bryte, eller vil det være nødvendig å søke hjelp fra et helsefasilitet?

Foto 17 - Koker er internt

Å konsultere en lege i dette tilfellet må fortsatt. Hvis kjelen er moden, men ikke bryter, må den åpnes kirurgisk, det vil rydde såret fra pus, og et bandasje må påføres. Ellers vil legen foreskrive medisiner for rask modning av abscessen, som tidligere har forklart for pasienten hvor mye denne typen formasjon er modning og hvordan å akselerere denne prosessen.

Foto 18 - Interne koker fjernet kirurgisk

Kirurgisk fjerning av kjelen

Er det nødvendig å fjerne furuncle kirurgisk dersom absessen ikke bryter seg selv? Selvfølgelig Mange pasienter er interessert i spørsmålet om hvor de skal vende med dette problemet. Du bør kontakte enten en hudlege eller en kirurg direkte. Du kan også komme til distriktsterapeuten som bestemmer videre handlingsplan.

Foto 19 - Med koker kan du kontakte en kirurg, terapeut eller dermatolog

Kirurgen har tilstrekkelig erfaring og vet hvordan man fjerner kjelen riktig og hvordan man fjerner pus fra såret for å forhindre spredning av infeksjon og inngangen av pus inn i blodet.

Foto 20 - Kirurgen fjerner kjelen i henhold til reglene

Fjerning av abss kirurgisk utført i flere stadier. Oftere utføres operasjonen for å fjerne kjelen under lokalbedøvelse. Såret etter fjerning behandles med et antiseptisk middel, deretter utføres ligering etter fjerning, ved bruk av salver basert på tetracyklin, kloramfenikol, sink og andre stoffer.

Bilde 21 - Fjerning skjer i flere stadier

Hvordan å gjøre dressings og hvor mange er på sykehuset etter kirurgisk fjerning av abscessen - legen vil forklare. Du kan også diskutere med ham hvor lenge såret healer og hva du kan forvente i ditt spesielle tilfelle.

Foto 22 - Etter fjerning vil kirurgen gi anbefalinger

Hvordan kutte på sykehuset

Furuncle er kuttet av en erfaren kirurg eller dermatolog. Forbehandling av lokalisering av abscess med en antiseptisk løsning. Deretter fjerner legen området med bedøvelse.

Foto 23 - Lokalbedøvelse er plassert før kjelen åpnes.

Operasjonen innebærer åpning av abscess ved hjelp av et spesielt skarpt instrument. Koker du må forsiktig pierce, og deretter fjerne det purulente innholdet. Noen ganger må du tømme såret.

Foto 24 - En kjele åpnes med en skarp gjenstand.

Advarsel! Kirurgi er praktisk talt den eneste måten å bli kvitt dette problemet.

Hva skal jeg gjøre når kjelen brister?

Hvis en abscess brøt, er det nødvendig å følge fullstendig utslipp av purulent innhold. Ikke alle pasienter vet hva de skal gjøre neste gang. Åpnet, og hva du skal gjøre med et åpent sår - legen vil forklare når du kontakter klinikken.

Foto 25 - Kjelen kan åpnes av seg selv.

Da absessen åpnet på egenhånd, flyttet pusken bort, men kerne av furuncle kom ikke ut - det er ikke nødvendig å snakke om hvor lenge såret helbreder. En slik abscess helbreder ikke bare lenge, men gjenopptas igjen etter en stund.

Samtidig kan stedet for en abscess periodisk hindres av tynne lag av epidermis, og deretter brytes igjen.

Foto 27 - En non-healing furuncle vil hele tiden plukke opp

Ikke-helbredende furuncle kan bare behandles på sykehuset, ved enkel kirurgisk inngrep.

Legen vil også forklare:

• hvordan man behandler et sår etter utpakking av innholdet;
• hvordan å påføre et bandasje
• hvilke legemidler er best brukt
• hvor mye tid går før fullstendig helbredelse, etc.

Hvor mye betennelse går gjennom, avhenger av riktig behandling av såret, graden av vevskader, kroppens immunfunksjoner og andre faktorer. Ingen kan fortelle deg nøyaktig hvor mye en abscess helbreder etter åpningen.

Advarsel! Hvis kjelen ikke går over en måned eller mer, er det nødvendig med ytterligere behandling under tilsyn av en spesialist og mulig gjentatt kirurgisk inngrep.

Foto 28 - En lege vil fortelle deg hvordan du kan kurere

Hvordan helbringer kjelen etter åpningen?

Behandling av koker kan ta lang tid. Slik behandler du kjelen og hvordan du behandler såret etter åpningen, bør det avklares med en spesialist. Hvor lenge regenereringsprosessen tar og hvorfor såret ikke heler, avhenger i stor grad av at behandlingen er riktig.

Foto 29 - Hvis omsorget er riktig, vil såret raskt helbrede.

I tillegg, hvis behandlingen ble utført dårlig, var salven feil valgt, stedet for magesåret, såret ikke helbredet, eller punkteringsstedet er hovent, en klump eller segl gjenstår etter operasjonen - tilstanden kan utvikles, forandres til ny form og spres seg til nærliggende vev.

I denne situasjonen anbefales det å kontakte en lege umiddelbart. Spesialisten vil spesifisere hvor mye såret healer, hvordan helbredelsen fortsetter, utføre de nødvendige diagnostiske prosedyrene og endre planen for videre behandling, tatt hensyn til ineffektiviteten til den valgte terapien. Det er ikke utelatt gjenåpning av kjelen.

Foto 31 - En lege vil velge en effektiv behandling

Hvor lenge koker helbreder i dette tilfellet avhenger av en rekke faktorer. Selv legen, som observerer hvordan såret helbreder, er ikke alltid i stand til å nøyaktig forutsi utviklingen av situasjonen og gi svar på dette spørsmålet.

Foto 32 - Det er vanskelig å bestemme hvor mye såret vil helbrede.

Furuncle på arret

Furuncle er en inflammatorisk prosess lokalisert i hårsekkene. Fordi det arte området er dannet av bindevev og mangler hårsekk, så vel som svette og talgkjertler, kan det ikke oppstå en furuncle over arret.

Foto 33 - Det kan ikke kokes på arret

Imidlertid kan det i området av arr oppstå andre purulent-inflammatoriske formasjoner, som naturligvis krever behandling. Hvordan fjerne abscess, og hva som forårsaker betennelse - fastslå den behandlende legen.

Foto 34 - Det kan være andre betennelser i arret.

Hvordan fjerne et arr etter en koke?

Ofte er pasienter som har opplevd alvorlige former for koke, bekymret for spørsmålet: hvordan bli kvitt arr? Etter helbredelse av såret fra kjelen dannes et mørkt sted. Også hull fra koker på huden kan se ut som små pits, ikke forskjellig i farge fra andre hudområder.

Foto 35 - Mørk flekk etter furuncle Foto 36 - Hull på huden etter furuncle

Det er mulig å fjerne en rød flekk fra bare helbredet ved hjelp av medisiner. Til dette formål brukes kremer og salver, spesielle formuleringer med vitaminer og kollagen, som bidrar til rask regenerering.

Foto 37 - Salve med kollagen vil bidra til å bli kvitt arr

En svart flekk er allerede en praktisk dannet arr dannet av bindevev og har ofte en liten depresjon. For å forstå sporet av hvordan du fjerner den helbrente kjelen, må du konsultere en kosmetolog eller en erfaren hudlege.

Foto 38 - Beautician vil fortelle deg hvordan du fjerner et arr

Det er mulig både laserfjerningsmetoder, sliping og kjemisk peeling, mesoterapi og andre midler.

Foto 39 - Slipe vil hjelpe til med å bli kvitt arret

Åpner kjelen i klinikken og hjemme

Furuncle på kroppen er en smertefull inflammatorisk prosess i de øvre lagene i epitelet, som oftest er forbundet med utviklingen av en stafylokokkinfeksjon i kroppen. Symptomene på patologien er åpenbare: rødhet i huden, forekomst av en pustulær aksel, fylling av papulene med patologisk innhold, og i avanserte stadier - feber, pulserende akutte smerter og økning i lymfeknuter. I prosessen med å diagnostisere furunkulose, kan en lege bli tilbudt å åpne kulden kirurgisk eller hjemme ved å benytte seg av alternativ medisin.

Er det mulig å klemme

Ifølge statistikken, i 90% av hundre i resepsjonen ved kirurgen, kan du høre anbefalinger for kirurgisk åpning av kjelen i klinikken. Legen gjør slike beslutninger bare i de tilfellene hvor han diagnostiserer patologi med en åpenbar dannelse av en purulent stang.

I dette tilfellet blir ikke obduksjonen utført umiddelbart. For det første blir formasjonen behandlet med alkoholholdige antiseptiske løsninger ved å tørke lokale medisiner. Dette er nødvendig for å eliminere den inflammatoriske prosessen og la kjelen til å "modne" raskere. Først etter dette kan kirurgen foreskrive operasjonsdagen.

Klemme kjelen hjemme er farlig. Det ligger i det faktum at du ikke alltid kan være sikker på at du har fjernet betennelsen, fjernet kjernen, behandlet såret nøye. Hvis den åpnede koker er på baksiden, baken, eller armhulen, klemmer det selv, vil ikke fungere.

Det er ikke alltid mulig å avgjøre om pus er helt ute, og kjernen som er igjen inne kan være kilden til infeksjonsspredningen i hele kroppen.

I tillegg kan klemming bare vente på full modning, noe som er vanskelig for pasienten å bestemme. Spesialisten notater dette visuelt og kan umiddelbart diagnostisere på hvilket stadium av utviklingen sykdommen er. Hvis du begynner å åpne kjelen på forhånd, kan du ganske enkelt ikke oppnå ønsket resultat, og forsinkelse av prosessen blir ofte til en overgang av patologi til et akutt og deretter kronisk stadium. Koket begynner å bryte ut vilkårlig, og etter åpning helbreder såret som er dannet på dette stedet for lenge.

Selv om kjelen brøt seg selv, er det svært viktig å konsultere en lege. Han vil kunne gi en kompetent vurdering av om den purulente kjernen har kommet helt ut, og vil foreskrive medisiner ved bruk av antiseptika og salver, og om nødvendig antibiotika. I tillegg vil spesialisten ta kontroll over hele prosessen med helbredelse og helbredelse.

Operativ inngrep

Åpning av kjelen i kirurgisk rom utføres kun i henhold til vitnesbyrd fra en spesialist i tilfeller der behandling med tradisjonelle metoder ikke ga et resultat eller at patologien ble til en akutt form. Enhver komplikasjon som er ledsaget av purulente prosesser i bløtvev, gir anledning til kirurgi.

Koker kan åpnes på følgende måter:

 1. Infiltrere punkteres av en spesialist, ved hjelp av en sprøyte blir pumpeinnhold pumpet ut av det.
 2. Klemme innholdet, rensing og behandling av sår.
 3. Furuncle er skåret ut med en skalpell, det berørte hudområdet blir ryddet fra innholdet, suturene påføres av en spesialist.

Etter å ha fullført noen av disse prosedyrene, blir såret helbredet.

behandling

Avhengig av området av spredning av kjelen og graden av skade, blir huden daglig behandlet med en løsning av natriumklorid, medisinsk alkohol. Vishnevsky salve brukes på stedet for det åpnede furuncle innen 5-14 dager. På denne tiden er pasienten under oppsyn av en spesialist.

Hvis såret helbreder sakte etter åpning, foreskriver legen fysioterapi som UHF, Solux eller kvarts.

Koken helbreder ikke hva du skal gjøre? Hovedoppgaven til postoperativ behandling er fullstendig fjerning av purulent innhold fra papulen. Videre, hvis det var mange purulente akkumuleringer i kjelen, kunne drenering opprettes av en spesialist, og det postoperative såret ble behandlet med antibiotika.

Laserfjerning

I dag er den beste måten å åpne en boil på, å bruke en laser. I prinsippet er operasjonen anerkjent i medisin som en komplett analog av excision av chiryaen med en skalpell, men samtidig har den en rekke ubestridelige fordeler:

 • Operasjonen er foreskrevet i tilfeller der kjelen ikke går i stykker, eller kokerstangen kommer ikke ut.
 • Lasert terapi foregår uten bruk av lokalbedøvelse.
 • Under intervensjonen er det øvre laget av huden praktisk talt ikke skadet.
 • Prosedyren utføres blodløst.
 • Før fullstendig helbredelse av såret, passerer ikke mer enn 5-7 dager.
 • Det er ingen risiko for gjentakelse og re-suppuration.
 • På operasjonsstedet er det ingen synlige hudfeil - arr eller arr.

Den mest åpenbare fordelen i retning av laser excision er at den lar deg helt fjerne furunculosis-elementet. Det resulterende såret helbreder raskt og løser.

Hvis selvåpnet

Som regel bryter mange pusformasjoner seg gjennom seg selv etter 1-2 uker etter at de ser ut på kroppens hud. Ved modning forårsaker kjelen hevelse av vevet i det berørte området, noe som kan forårsake feber og alvorlig bankende smerte.

Hvis pasienten utilsiktet klemmer kjelen, behandle såret straks med en alkoholoppløsning, bruk en steril dressing og kontakt lege. Gitt det faktum at patologien er smittsom, kan den gjenværende purulente utladningen provosere alvorlige former for furunkulose, spredning av Staphylococcus aureus, blodinfeksjon.

De første tegnene på utseendet på den inflammatoriske prosessen på huden forårsaker at en person spør et rimelig spørsmål: "Hvordan klemmer du seg hjemme?". Legene anbefaler sterkt ikke å utføre slike prosedyrer alene av følgende grunner:

 1. I leiligheten er det umulig å sikre fullstendig sterilitet.
 2. Etter manipuleringen er det nødvendig med en obligatorisk sårundersøkelse av en spesialist.
 3. Hjemme er det vanskelig å utføre behandling og dressing.
 4. Det er fare for infeksjon av personer som bor i leiligheten.

Under ingen omstendigheter kan du klemme kjelen hvis spissen er slettet av et uhell. Så snart dette skjedde, er det nødvendig å straks fjerne pusen som dukket opp på gjennombruddsstedet, og la en wrap av alkoholoppløsningen sette en steril dressing på toppen.

På spørsmålet: "Hvor mye sår såret, hvis kulden åpnet ufrivillig?" Kan kun besvares av en spesialist som har undersøkt den berørte huden. Korrekt foreskrevet behandling vil sikre rask sårstramming, fjerning av inflammatorisk prosess. Helbredelsesområdet gir ikke spor på huden.

Forebygging og prognose

Som regel er det hyppige utseendet av koker på en persons kropp forbundet med mange faktorer. Furunkulose påvirker mennesker med genetisk predisponering mot patologi, nedsatt immunitet eller kroniske sykdommer i indre organer.

Hvis det er en tendens til dannelse av koke, bør følgende forebyggende tiltak observeres:

 • Gi fullstendig sunn ernæring.
 • Styr immunsystemet.
 • Prøv å behandle sårene og slitene i tide.
 • Unngå hypotermi.

I tillegg prøver du å unngå stressende situasjoner på jobben og hjemme. Hvis du har diabetes, sørg for at du donerer blod regelmessig, prøv å balansere sukkeret i det. Sykdommer i det humane endokrine systemet er provokatorer for utvikling av furunkulose i kroppen.

Ved å bruke forholdsregler, kan du unngå å koke og koke på kroppen. En rettidig appell til en spesialist under åpningen eller sterk suppuration kan forhindre utvikling av tilbakefall og smitteutbredelse i hele kroppen. Ved å følge reglene for personlig hygiene og utføre alle forebyggende prosedyrer, vil du kunne unngå furunkulose, dets forverring og overgangen til patologi til kronisk form.

Slik åpner du kjelen hjemme alene: funksjoner og tips

Hvordan åpner du furuncle hjemme alene? Hvordan åpne det indre furuncle for å minimere sannsynligheten for negative konsekvenser?

Kok kan vises på ulike deler av kroppen. Ofte påvirker det huden i ansiktet, nakke, rygg, skinker, kjønnsorganer. Det alvorligste ubehaget er forårsaket av sår som vises på øynene, leppene og andre deler av kroppen med øm og sensitiv hud. Åpning av kjelen skal utføres av kirurgen, men alt kan også gjøres selvstendig hjemme.

Hvordan åpne en furuncle hjemme - hva skal jeg gjøre?

Hvis det er en smertefull koking på huden, og spørsmålet om hvordan du skal åpne koken, må du huske at det er strengt forbudt å utføre slike manipulasjoner selv hjemme.

Under behandling av en abscess, bør en hovedregel følges - en purulent abscess kan ikke presses ut med begge hender eller negler. I de fleste tilfeller fører slike tiltak til at pus går inn i de dypere lagene i huden og provoserer gjentakelsen av furunkulose.

Hvordan åpne furuncle riktig slik at alle pus kommer ut? Du kan ikke gjøre noen trykkbevegelser. Kirurgen berører nesten ikke huden. Under operasjonen er det bare et lite snitt laget med en skarp skalpell, hvorpå en purulent stamme fjernes med en spesiell desinfisert sløyfe.

Hvordan åpne det indre furuncleet ditt selv? Det er umulig å utføre en slik prosedyre hjemme, siden det ikke finnes sterile forhold, heller ikke en skarpe skalpell eller en medisinsk sløyfe. Derfor kan kjelen kun åpnes på sykehuset, og en slik operasjon skal utføres av en erfaren kirurg.

En selvåpnet koking kan føre til re-betennelse. I de mest alvorlige tilfellene er det sannsynligheten for å utvikle blodforgiftning - sepsis. Dette fører igjen til infeksjonsspredning i hele kroppen. Som et resultat vil det kreve ikke bare langsiktig, men også dyr behandling, som skal utføres på et sykehus.

Hvis du vil åpne furuncle hjemme, må du følge følgende rekkefølge:

 1. Bruk en varm komprimering, på grunn av det er det en akselerert modning og gjennombrudd av suppuration.
 2. Etter å ha åpnet kjelen, anbefales det å bruke te-treolje til såret. Dette er et naturlig antiseptisk middel som vil bidra til å forhindre videre spredning av infeksjon til sunt vev.
 3. Hvis kjelen er helt moden, vask hendene grundig og behandle huden med et antiseptisk middel. Ta en steril klut og trykk forsiktig ned på kjelen.
 4. Forsikre deg om at alt det purulente innholdet er helt fjernet fra absessen - en dråpe blod skal vises fra såret.

For å minimere sannsynligheten for bivirkninger og forhindre blodforurensning, kan du bruke følgende rettsmidler:

 1. Vishnevsky salve. Det regnes som et av de mest effektive og rimelige middelene for å trekke ut pus fra et sår og ødelegge farlige bakterier. Etter et gjennombrudds gjennombrudd, bør dette middelet brukes forsiktig slik at den inflammatoriske prosessen ikke starter igjen.
 2. Levomekol. Salven anbefales å brukes i kokepunktet. Bruk dette verktøyet bør være umiddelbart etter begynnelsen av betennelse, noe som vil redusere tidspunktet for modning av abscessen.

Faren for å åpne kjelen hjemme

Bilde av en koker i nærheten av øret

Å åpne en koker er en lang og komplisert prosess. Svært ofte er det et ønske om å presse ut pus alene, men få mennesker tenker på konsekvensene av slike handlinger.

Hvis du ikke følger reglene for å åpne en kjele hjemme, er det en risiko for å utvikle slike komplikasjoner:

 • Blodforurensning - selv med full sterilitet, er risikoen svært høy.
 • Hvis pus bare fjernes, men infeksjonen ikke elimineres, er det en mulighet for skade på sunt vev.
 • Skader på sunn hud, blodårer eller lymfeknuter i nærheten av furuncle.
 • Feilaktige handlinger kan føre til alvorlige kosmetiske feil.
 • Å åpne kjelen er en svært smertefull prosess, så under kirurgi må kirurgen bruke lokalbedøvelse, som ikke kan gjøres hjemme.

Hva skal ikke gjøres etter å ha åpnet kjelen?

Etter å ha åpnet koker er det strengt forbudt å gjøre:

 • Det betente området kan ikke behandles med fargede løsninger (for eksempel jod, fukortsin eller briljantgrønn), da det under undersøkelsen vil være vanskelig for legen å bestemme størrelsen på det berørte området.
 • Skitne bandasjer skal ikke legges på det åpnede furuncle; Den brukte bandasjen eller klutene må være sterile.
 • Fra begynnelsen av kjelen og til fullstendig helbredelse, kan såret ikke fuktes, derfor er det nødvendig å utføre alle vannprosedyrer nøye.

Før en medisinsk preparat brukes til å behandle kjelen eller gjenværende sår, er det nødvendig å sjekke holdbarheten. For behandling av kjele kan ikke brukes utgåtte midler eller salver, som lenge har vært åpne.

Video om behandling av furunkulose hjemme:

Hvordan kokes åpnes

Furuncle er et stort fokus for suppuration, utløst av anaerobe bakterier (en stiftinfeksjon). Slike sår ligger dypt under huden og modnes i lang tid. Betennelser kan skade, så for rask lindring av problemet utfører de kirurgisk åpning av kjelen.

Hvordan bli kvitt?

Narkotikabehandling blir ofte praktisert for å behandle koker. De består i behandling av abscess med spesielle salver. På hvert stadium av abss utvikling utvikles forskjellige stoffer. Først bruk salve, akselerere modning av kjelen. Bruk av slike legemidler tillater deg å akselerere dannelsen av purulent kjerne og skyve innholdet i sårhulen i nærheten av hudoverflaten.

Påfør deretter smøremiddel salve, forenkle prosessen med selvåpning koker. Når det purulente innholdet begynner å komme ut, dannes et dypt sår for behandling av hvilke antiseptika som påføres. Samtidig med antiseptiske midler, er det nødvendig å i tillegg bruke antibakterielle stoffer, som gjør det mulig å unngå infeksjon av sunn hud. Sårhelende legemidler brukes også.

Noen ganger er det behov for å åpne kjelen. Ofte står pasientene overfor det faktum at en abscess ikke modnes i lang tid. Det purulente innholdet forblir dypt under huden og kan ikke komme ut, som er ledsaget av en rekke ubehagelige symptomer - feber, smerte i suppurasjonsområdet, ubehag når det berøres.

Hvis det er nødvendig å fremskynde gjenopprettingsprosessen, bør du kontakte kirurgen som skal utføre en obduksjonsprosedyre og fjerne det purulente innholdet i det betente hulrommet. Hjemme kan du ikke åpne kjelen.

Åpner absessen

Obduksjon bør bare utføres av en lege. Behandlingen utføres i et kirurgisk rom. Hele prosedyren tar ikke mye tid, men krever riktig tilnærming. På grunn av den dype beliggenheten til suppurasjonen, utføres en kirurgisk obduksjon under lokalbedøvelse.

Legen behandler huden med en bedøvelsesmiddel og en antiseptisk løsning. Deretter blir et lite snitt laget med en skalpell. Kirurgen fjerner en solid purulent kjerne med et spesielt verktøy, og renser deretter kaviteten av gjenværende innhold. Et stort sår dannes på furuncleens sted, som deretter behandles med en antiseptisk oppløsning og dekkes med en bandasje.

Forkleet må endres flere ganger om dagen. Direkte inn i det dannede hulrommet er påført salver som forhindrer sårinfeksjon og akselererer vevregenerering. Til dette formål kan legen bruke tetracyklin- eller hydrokortison-salve. Levomekol brukes til å behandle små sår.

Såret er fylt med salve, og toppen er dekket med et bandasje. Neste gang du bytter bandasje, må såret rengjøres av salverrester og gjenbehandles med preparatet.

Rådfør deg med en lege for å få råd om hvordan du kan koke, det er nødvendig i følgende tilfeller:

 • hvis abscessens dimensjoner overstiger 10 mm i diameter;
 • hvis kjelen er betent, men det purulente innholdet kommer ikke ut;
 • med dannelsen av en abscess;
 • i tilfelle alvorlig smerte i området suppuration og feber.

Du bør også rådføre deg med kirurgen hvis kjelen brøt uavhengig, men etter en stund utviklet suppuration igjen på samme sted.

Hjemmebehandling

Åpne kjelen i hjemmet er strengt forbudt. Det er umulig å rengjøre såret selv etter å ha åpnet absessen, dette gjøres kun ved hjelp av spesialverktøy.

En feil åpnet furunkel vil i beste fall øyne igjen, og i verste fall kan sepsis utvikle seg, med det resultat at infeksjonen sprer seg gjennom hele kroppen.

Behandling av koker hjemme er utført ved hjelp av spesielle salver. Hvilket legemiddel skal brukes, avhenger av utviklingsstadiet av absessen.

Når huden har bare oppstått en liten betennelse, bruk salve, akselerere modning av magesår. For dette, er diktholsalve ofte foreskrevet. Legemidlet trekker pus ut og samtidig myker vevet, noe som letter enkle disseksjon av absessen. Legemidlet påføres en gauze bandasje, som deretter påføres kjelen. Forklæringen endres 3-4 ganger om dagen.

Når det purulente innholdet er tydelig synlig under huden og den fullstendige kjerne av abscessen er sett, erstattes ichthyol salve med Levomekol. Dette stoffet har en utpreget antibakteriell effekt og er effektiv mot anaerobe mikroorganismer, inkludert Staphylococcus aureus, som provoserer utseendet av koke. Levomekol brukes også på dressingen, som påføres den betente abscessen.

Noen dager etter at kjelen er moden, åpnes den. Koket åpnes vanligvis i 3-5 dager etter at bruk av salver har startet, og akselerasjonen av abscessen blir akselerert. Det purulente innholdet kommer ut og må fjernes forsiktig. For å gjøre dette, fukt en bomullspute i enhver antiseptisk løsning og tørk såret og huden omhyggelig.

For å unngå infeksjon må du bruke antibakteriell salve. Etter å ha åpnet absessen, kan behandlingen fortsette, siden tilstedeværelsen av pus i såret ikke reduserer effektiviteten av dette legemidlet. Behandling av såret fortsetter selv når alle pus er ute og såret er rent. Samtidig er det viktig å kontrollere at kokestangen også kommer ut. Hvis dette ikke skjer, kan det ikke fjernes selv, du må besøke kirurgen.

Hvis stangen er ute, fortsett behandlingen med sårheling. For å gjøre dette kan du fortsette å bruke Levomekol, siden det inneholder en komponent som akselererer vevregenerering, eller Vishnevsky-salve. Den valgte salven blir påført såret med et tykt lag og dekket med et bandasje på toppen. Forbandet bør endres tre ganger om dagen.

Hvis, til tross for bruk av salver, ikke åpner absessen i lang tid, bør du konsultere legen din.

Sårbehandling regler

Etter åpning av kjelen behandles det med antiseptiske løsninger. Hvis kjelen åpnes i kirurgisk rom, vil legen utføre den første behandlingen av såret og bandasere det, og deretter forklare hvordan man skal akselerere helbredelsen av såret og hvor ofte å gjøre dressingen.

Følgende stoffer brukes til å helbrede det åpnede furuncle:

Flere ganger om dagen bør behandles med et antiseptisk sår. For å gjøre dette kan du bruke en løsning av peroksid eller klorhexidin. Det valgte antiseptiske stoffet brukes rikelig på en bomullspinne, som påføres såret i noen få sekunder. Etter behandling blir salve påført. Salve er påført med et tykt lag, fylle hulrommet dannet etter fjerning av pus. Toppbandasje påføres. Behandlingssalve utføres tre ganger om dagen. Før du bruker et nytt lag av salve, må du fjerne rester av stoffet med en bomullspinne.

Hva slags salve du skal bruke etter å ha åpnet kjelen? Hver pasient bestemmer seg selv eller foreskrives av en lege. Levomekol har en antibakteriell effekt og akselererer vevregenerering. Dette legemidlet er anbefalt for helbredelse av store kokinger, siden antibakterielle komponenter i produktet vil beskytte mot tilbakevending av suppuration.

For å helbrede mellomstor kirurgi, brukes Vishnevsky salve. Ikke alle pasienter er villige til å tolerere den spesifikke lukten av denne salven, slik at den kan erstattes med redningsmiddel eller solkoseryl. Disse preparatene er ment for helbredelse av grunne sår, derfor blir de ikke brukt til store kokinger.

Det er nødvendig å behandle healing furuncle i minst 5 dager. Legene anbefaler å bruke salven til såret er helt stramt. Levomekol kan ikke brukes i lang tid, det er nødvendig å behandle kjelen med dette stoffet i ikke lenger enn syv dager. Deretter erstattes Levomekol med Vishnevsky salve, Solcoseryl eller et annet sårhelsemiddel.

Hvor mye koster det å helbrede, avhenger av størrelsen. Full sårheling etter åpning av en liten abscess skjer innen to uker. Store koker helbreder lenger - opp til en måned. Hvis kjelen er helbredet, og et arr er dannet på plass, er det i noen tid brukt salver til å løse arene.

Hvordan åpne furuncle hjemme?

Behandlingen av noen sykdommer er nevnt i minnet for alltid, noen ganger er det forårsaket av smertefulle opplevelser, et merkelig utseende av legemidler som brukes eller mange komplikasjoner. Å åpne en koker, bare en av disse situasjonene. Det er veldig vanskelig å slette fra minnet det ubehagelige utseendet på en svulst på huden, mye ekssudat, som frigjøres når presset og en ubehagelig lukt. Å finne en betent kjele på huden din, må du rense tidvis, ellers risikerer du å gjenoppnå blodforgiftning eller andre komplikasjoner av sykdommen.

Symptomer på koiler

Det er flere stadier i utviklingen av koker, som hver har sine egne karakteristiske symptomer. Kok går gjennom 3 faser:

 1. Infiltrasjonstrinnet - rundt hårfollikelherdingen er notert, huden blir rød, en person har en prikkende følelse og en liten ømhet i det betente området. Gradvis får infiltrasjonen en avrundet form, som øker i størrelse, nærliggende vev er hovne og huden blir svært smertefull.
 2. Stage suppuration og nekrose - oppstår etter 3 dager fra begynnelsen av utviklingen av infiltrasjon. På denne tiden har neoplasma en diameter på ca 1-3 cm, og i midten dannes en kjele kjerne. Med utviklingen av det purulente hodet blir svulsten kegleformet. I løpet av denne perioden blir smerten uutholdelig, personen kan få feber, symptomer på rusmidler vises. Ved mekanisk handling eller med forsiktig behandling, oppstår en åpning av chiria. Fra såret skiller seg ut en stor mengde pus, noen ganger med blod. Etter dette vises en grønn tumor, det kalles en kork eller stamme. Når korken er fjernet, vil betennelsen gradvis avta og smerten vil avta.
 3. Helbredelsesstadiet - innen 2-3 dager etter utvinning av stangen, koker krateret cicatrizes, i utgangspunktet er det blå-rød, blir gradvis hvit. Generelt tar utviklingssyklusen på kjelen på huden 8 dager.

En furuncle kan utvikles hvor som helst på pasientens hud hvor det er hårfarge, en abscess blir aldri observert, på såler og palmer.

I henhold til graden av utvikling er akutte og kroniske former notert. Den akutte formen er preget av dannelse av et stort antall koke på forskjellige steder, og den kroniske er på grunn av utviklingen av enkelte svulster med kort tidsintervall. Som regel observeres forverring av den kroniske formen av sykdommen med en reduksjon i immunitet og mekanisk skade på huden.

Hva skal jeg gjøre hvis kjelen brøt?

Etter å ha åpnet kjelen, er det svært viktig å behandle det ordentlig, fordi en bakteriell infeksjon kan bli med og det vil bli blodinfeksjon. Det første trinnet er å fjerne pus fra et åpent sår. Dette gjøres ved hjelp av en bomullspute og hydrogenperoksid. På såret ryddet fra pus, påfør bandagen som består av Vishnevsky salve, en gips og en vattert disk.

Hvis kjelen selv åpnes, og du er på gaten, bruk våtservietter og fjern pus. Prøv å finne nærmeste apotek, kjøp alkohol og bomull. Påfør en liten mengde etyl på en bomullspinne og, bruk på stedet for betennelse, gå hjem og hold tampongen på huden. Ved ankomst hjem, fjern rester av pus, og påfør en lapp med Ichthyol salve. Det er nødvendig å forandre dressings hver fjerde time, det er nødvendig å behandle såret med peroksid til stangen kommer ut og såret er helt rent.

Hvis du etter å ha kokt det ikke vet, og smerten er veldig sterk, ta kontakt med en ambulanse, vil du sannsynligvis bli gitt flere injeksjoner av novokain, og hold infiltratet med antibiotika.

Hvordan bli kvitt?

Hvis det er kokt på huden din, vil du ikke kunne bli kvitt den. Alt du kan gjøre er å akselerere utviklingen og forhindre at nye koke kommer opp på huden din. I de tidligste stadiene, til koken blir avslørt, kan den behandles med en anilinfarvestoffløsning. Dette vil redusere betennelse og mengden akkumulert infiltrasjon. For å redusere smerten, kan du pinne en varm komprimering og dressinger med en 1% sølvnitratløsning til såret. For natten blir antibiotika-baserte salver påført furuncle, slik som:

Ovennevnte preparater anbefales å alternere med midler med trekkegenskaper, for eksempel Iktyol, Sintomitsinovoy og Heparin salve. Den åpnede furuncle er behandlet med Vishnevsky salve eller sink salve. Daglig sår er nødvendig for å vaske med hydrogenperoksid eller natriumklorid.

For å forhindre utvikling av nye sår og for å øke kroppens forsvar, foreskrive vitaminer C, B1, B2, PP. Et multivitamin diett med unntak av krydret og fet mat anbefales også.

Kirurgisk fjerning av kjelen

De åpner furunklet operativt, hvis det ikke bryter i lang tid, eller hvis en person har en sterk temperaturøkning. Operasjonen for å fjerne koker er praktisk talt smertefri, da den utføres under lokalbedøvelse. Kirurgisk disseksjon gjøres med spesialverktøy og purulent innhold fjernes gjennom innløpet. Kirurger fjerner også "hodet" av utdanning - nekrotisk aksel. Furacilin helles i et hulrom uten pus, og antibiotika injiseres. En obduksjon utføres i en sykehusinnstilling, men det er vanligvis ikke nødvendig med sykehusinnleggelse av pasienten. Generelt tar prosedyren litt tid - 40 minutter.

Hvis du kommer hjem neste dag, merker du at rødheten på stedet for den åpnede kjelen har gjenopptatt, og igjen er huden rundt formasjonen smertefull, konsultere en kirurg. Det er sannsynlig at den purulente infiltreren ikke ble helt fjernet, og rengjøringsprosedyren må repeteres.

Hvordan åpne en furuncle, kun en kvalifisert ekspert vet, å gjenta ovennevnte handlinger hjemme er strengt forbudt. Ved dine tankeløse handlinger kan du få mange komplikasjoner, som hjernehinnebetennelse, entsifalit, lymfodermitt, leddgikt og pyelonefrit.

Vishnevsky salve

De fleste, etter å ha hørt navnet - Vishnevsky salve, begynner å rynke nesen, husker den ubehagelige lukten som kommer fra stoffet. I medisin kalles dette legemidlet balsamisk liniment. Vishnevsky salve har fått sine fordelaktige egenskaper på grunn av sin enkle, men samtidig unike sammensetning:

 • xeroformpulver - er et kraftig antiseptisk middel som har høy aktivitet mot gram-positive og gram-negative bakterier;
 • ricinusolje - akselererer utvinningen av skadede hudceller, øker lokal immunitet og reduserer inflammatorisk prosess;
 • bjørk tjære - forbedrer metabolske prosesser i vev og dreper soppceller.

En funksjon av Vishnevsky salven er dens evne til å begrense varmeoverføring fra huden, ved å danne en fettfilm på overflaten. Komponenter som utgjør stoffet, ved irritasjon av nerveendene i huden, bidrar til blodstrømmen til stedet for betennelse. På grunn av effekten av legemidlet oppstår åpningen av kjelen mye raskere, stoffet, da det forbedrer inflammatorisk prosess, og akselererer dannelsen av abscess. Ingen av salverne kan skryte av en så unik effekt, de fleste har enten anti-inflammatorisk eller antiseptisk effekt. Dermed er dilemmaet fordi antiinflammatoriske legemidler må påføres før starten av den patologiske prosessen, under betennelse er de ikke effektive, og antiseptika kan bare desinfisere såret.

For behandling av koke legger du stoffet på bomullsklut og brukes som kompresjon i 12 timer. Deretter fjerner du dressingen, og rester av salven, sammen med pus, fjernes. Det anbefales å sår senere, tørk med salicylalkohol, det vil desinfisere huden og eliminere den ubehagelige lukten. Noen ganger, for at kjelen skal åpne, er det nok å påføre salve til huden en gang.

Vishnevsky salve, er en ren sovjetisk oppfinnelse, i et av landene i verden, er dette stoffet ikke lenger brukt. Legemidlet har sine ulemper, men til tross for dette har Vishnevsky-salve ikke forlatt førstehjelpsutstyret til borgere i flere tiår.

Hvor mye koker helbreder er utvetydig, veldig vanskelig, alt avhenger av pasientens egenskaper, størrelsen på svulsten og lokaliseringen. I de fleste tilfeller tar hele prosessen, fra øyeblikk av dannelse og til dannelse av en skorpe, ca 2-3 uker. Hvis det er mange hudskader, kan behandlingen bli forsinket i flere måneder.

Koker - dette er ikke en hudfeil som akne og kviser, det er en alvorlig inflammatorisk prosess, som kan være et eget bevis på mangel på vitaminer i kroppen, og et tegn på alvorlige sykdommer i indre organer.

Flere Artikler Om Typer Acne