Brannsår, insektbitt, dype slitasje og kutt etter hudhelbredelse, kan etterlate arr. Hvis feilen er av betydelig størrelse eller er på et fremtredende sted, er det lite sannsynlig at personen vil like den. Keloidæret er spesielt uttrykksfulle og merkbare på kroppen.

Hvorfor er det formet, hvordan ser det ut og kan det bli kvitt en grov arr? Alle spørsmål vil bli dekket i denne artikkelen.

Keloid arr: årsakene til utdanning

Keloid eller kolloidalt arr oppstår på grunn av feilaktig økning av sårkanter. Hvis det skadede området er infisert med mikrober eller bindevev vokser i sin sone, danner arr på huden. Hovedårsakene til dannelsen av kolloidale arr - sammensmeltingen av kantene på det skadede området og uforsiktig gjorde sting under operasjonen.

Keloid har en tett struktur og ikke rager ikke over den epidermale overflate. Over tid vokser feilen i størrelse. Ved å observere utviklingen av keloidvev, konkluderte eksperter med konklusjoner om opprinnelsen. Det er mange faktorer som påvirker arrens arrdannelse. Vi lister hovedgrunnene til at keloider blir dannet:

 • Piercing.
 • Burns.
 • Pussdannelse.
 • Sårinfeksjon
 • Vaksinering (BCG-vaksinasjon).
 • Sterk spenning i huden rundt såret.
 • Kirurgisk inngrep (behandling av blindtarmbetennelse, keisersnitt, fjerning av mull).

Tendensen til kolloidal arr er observert hos personer i alderen 10-40 år. Hos små barn gjenoppretter huden raskt, og hos pasienter med respektabel år dannes keloider ikke. I gammel alder blir arr av atrofisk type dannet.

Hva er kolloidale arr?

Manglerens generelle utseende avhenger av omfanget av det skadede området, dets lokalisering, begrensningsloven, alder av pasienter og andre faktorer. For eksempel kan en keloid arr etter keisersnitt eller epithelialisering av såroverflaten komprimeres.

Pasientene oppfatter denne forandringen som et gjenværende fenomen etter betennelse, som ligner infiltrering, og savner øyeblikket av rettidig besøk til legen. Tetningen på dette tidspunktet endrer strukturen og blir til en brusk-kutan rulle med en blåaktig rød farge. Størrelsen på defekten kan være signifikant.

Kantlinjene på keloider på glatt hud kan avvike fra formen av et tidlig betennelsesfokus eller skade. Formuleringenes tvetydighet forklares ved spredning av keloidprosessen langs lengre linjer (hudstrekningslinjer). I noen tilfeller skjærer arret gjennom sunn dermis med langstrakte ledninger, etterligner krabbeben. Omfattende keloid arr igjen etter brannskader omdannes til arr-kontrakturer.

I folket brede, høye og tette søvnnavn "vilt kjøtt". Deres farge varierer fra rødt til blått. Veksten av arr forårsaker sårhet, parestesi og kløe. Ubehag forverres ved kontakt med klær.

Hvilke områder av kroppen er utsatt for kolloidalt arrdannelse:

Keloider ser sjelden ut under lendene. Dette skyldes det faktum at i øvre torso er det et økt antall reseptorer for testosteron (hyperandrogenisme) og TGF-beta på hudcellene og i blodplasmaet.

Keloider i ørene dannes ved punkteringspunktene under øredobber og ved suturpunktet. De dannes i 3 - 4 uker etter skade på vevet da den inflammatoriske prosessen senker. Patologi er ledsaget av separasjon av serøs-purulent innhold, smerte og erytem. Arter på øredobber kan også dukke opp flere år etter en punktering eller operasjon.

Hvis du bruker flere øredobber i ett øre, øker risikoen for keloid arrdannelse. Kompakte områder når størrelsen på avløpet.

Hvordan kan keloid arr, du kan se på bildet.

Metoder for behandling og forebygging av keloid arr

Keloid terapi utføres på forskjellige måter:

 • Medisinering - pasienten er foreskrevet immunmodulatorer og kortikosteroider. Legemidlene påvirker syntesen av kollagen i arrvevet.
 • Strålebehandling.
 • Okklusjon - påføring av trykkforbindelser.
 • Kirurgisk - overflødig vev utskilles med laser, skalpell eller kryoterapi.
 • Fysioterapi - magnetisk terapi, elektroforese.

medisin

Bruk av kortikosteroider ved behandling av keloider involverer intratubale injeksjoner. Hormoner reduserer betennelse og reduserer kollagen syntese. Pasienter får vanligvis triamcinolonacetat. Kurset består av 2 - 3 injeksjoner med et intervall på 1 - 2 måneder. Også praktisert bruken av hormonelle salver.

Behandling av arr av immunmodulatorer er også basert på injeksjoner. Interferon injiseres i suturlinjen. Legemidlet forhindrer tilbakevendelsen av kolloidprosessen etter utskillelse av komprimert vev.

Enzymedikamenter gjør keloid mindre uttalt på grunn av ødeleggelsen av hyaluronsyre og kollagen i strukturen av patologisk vev. Til dette formål bruker leger medisiner Lidaz, Longidaz, Ronidaz. Kroppen mottar enzympreparater gjennom fonophorese eller ultrafonophorese.

Fra eksterne midler for behandling av keloid arr og ulike arr, foreskriver eksperter salve Kontraktubeks, Lioton-100 gel, Kelofibraz krem, Zeraderm Ultra krem, hydrokortison salve og Spenko gel-silikonplater. Slike arr og arr, som Fermencol og Scarguard, vil også bidra til resorpsjon av grovt vev.

kirurgi

Kirurgisk excision av arr er best kombinert med postoperativ administrasjon av hormonelle midler. Terapi vil være så effektiv som mulig, og risikoen for tilbakefall er minimal.

Hvis pasienten er på utkikk etter en måte å kvitte seg med keloid arr og bare godtar excision, reduseres effekten av terapien med 50%. Det beste alternativet er å fjerne det defekte vevet og deretter påføre okklusive dressinger. Klærne er på flere dager, etter skjønn fra legen.

Laserbehandling, mens keloid fjernes, reduserer størrelsen ved å redusere kollagen. I tillegg til laserstråling er det mulig med en variant med cautery av arret.

Kirurgisk behandling av keloider med flytende nitrogen er også en kirurgisk metode. I dette tilfellet er kryoterapi en kortsiktig frysing av arrvev med en avkjølt substans. For å fjerne feilen vil det være 2 - 3 sykluser med frysing. Varigheten av hver - 20 - 30 sekunder.

Strålebehandling

Buccas ioniserende bestråling utløser ødeleggelsen av kollagenfibre. Resultatet av prosedyren er en reduksjon i området for kolloidalt arr. For å oppnå maksimal effekt gjennomgår pasienten 6 bestrålingssessioner, idet intervallet mellom prosedyrene er på 1,5-2 måneder.

Strålebehandling som en måte å fjerne keloid arr på er kontraindisert i dermatologiske sykdommer, nyrepatologier og nærvær av åpne eller dårlig helbrede sår.

Trykkforbindelser

Tette silikonforbindelser påføres arret, reduserer overflaten i 25% av tilfellene. Det anbefales å bruke dem i lang tid, i 6 - 8 måneder. Terapi med okklusive dressinger forårsaker ubehag.

forebygging

Spesialister i behandlingen av keloid fokus på eliminering av defekten og forebygging av utseendet. Hvis pasientens hud er utsatt for arrdannelse, er det bedre å nekte kosmetiske operasjoner. Hvis kirurgi er planlagt av helsehensyn, er det nødvendig å informere kirurgen om følsomhet for keloid. Å være informert, vil legen ikke tillate overdreven hudspenning ved lukning av postoperative sår.

For ikke å danne en keloid arr etter fjerning av en muldvarp, er det viktig å følge alle anbefalinger for pleie av såret.

Den resulterende skorpe kan ikke bli revet av, våt og utsatt for ultrafiolett stråling. Selv i den kalde årstiden må det opererte området smøres med solkrem.

Hvis såret blir vått, suppurating, eller skorpen ikke forsvinner lenge, bør du konsultere en lege og få en avtale. Ved de første symptomene på et kolloidalt arr etter fjerning av mol, kan du søke Contractubex.

Oppskrifter av tradisjonell medisin

I tillegg til bruk av narkotika, er det lov å behandle keloider med folkemidlene. I samråd med legen kan en person bruke formuleringer av medisinske planter, nøye observere proporsjoner og doser av healers oppskrifter. Det er også nødvendig å gjennomgå kostholdet og inkludere i den daglige menyen forsterkede matvarer og matvarer rik på protein, sink og mikroelementer.

Hva du kan spise for rask helbredelse av keloid arr:

Fra fete og stekte matvarer er det bedre å nekte.

søknader

Neseblader, blomster av calendula og kamille og råkarpa og St. John's wort blandet i like deler, for eksempel 15 g. For denne mengden samling vil trenge 0,5 liter kokende vann. Sammensetningen plages på et vannbad i 15 minutter og vikler en tallerken i en varm fille i 1 time.

Deretter filtreres væsken, fuktes med en ren infusjons-tørke og festes til problemområdet. Polyetylen påføres på toppen og bandasjen er festet med et skjerf i 2 timer. Prosedyren utføres daglig i 2 måneder.

Urte salve

Produksjon av salve for utjevning av keloid arr hjemme begynner med forberedelse av tinktur.

Du kan bruke planter som:

Etter eget skjønn, ta en eller flere planter. 30 g råmateriale helles med et glass vodka. Tara tett lukket og utført i 2 uker på et kjølig sted.

På den 15. dagen blir infusjonen filtrert og kombinert med smeltet fett - svinekjøtt eller badger. Per 100 g tinktur tar 100 g fettbasis. Blandingen kokes i tillegg på et dampbad i 10 minutter, avkjøles og gnides i komprimert vev tre ganger om dagen. Kurset er laget for 1 måned.

Eteriske oljer

Vurder hvordan du fjerner keloid arr med essensielle oljer. I like mengder blandes mynteolje vekselvis med neroli og rosmarinolje. Den andre varianten av den terapeutiske blandingen er palisanderolje + te-treolje + røkelse. Arrbehandling skjer i morgen og kveld.

Ertdeig

Fra den varme melken og ertmelet lage en kake og påfør aret i 1 time. Bruk terapeutisk deig daglig.

kål

For å gjenopprette helbredet hud bruk kål - en naturlig kilde til vitamin E.

Flere rene blader knuses og kombinerer grus med honning. Den rette mengden av sammensetningen spredte seg på et flerskiktet gass og festet til arret i 3 timer. Mellom gasbind og bandasje legges et plastlag. Manipulering utføres to ganger om dagen.

Melon og egg

Likke porsjoner i en beholder bland eggskjell med melonfrø. Komponentene fortynnes med vegetabilsk olje til en kashytsepodobny masse. På keloid-ferdigblandingen blir det kun brukt 1 gang per dag, men i 2 måneder.

bivoks

Solsikkeolje (eller mais, havtorn, rosehip) oppvarmes og kombineres med bivoks - 400 ml per 100 g. Preparatet veies 15 minutter på en stille brann, avkjøles og smøres med arr 2 ganger om dagen.

Sophora japansk

Sophora-frukter trenger 2 kopper.

De knuses og kombineres med gåsfett. Produktet legges på et vannbad og holdes varmt i 1,5 timer. I de neste 3 dagene blir medisinen oppvarmet igjen i en og en halv time, og på den fjerde dagen blir sammensetningen gitt til å koke. Deretter blir salven avkjølt og det helede vevet blir behandlet uten hell.

Althaea

Å bekjempe keloider vil hjelpe absorberbare, anti-inflammatoriske og anti-edematøse egenskaper av Althea. 20 g tørkede røtter av anlegget helles med et glass kaldt vann og la komponentene stå til morgen (sammensetningen er laget om kvelden). Det ferdige produktet påføres arret minst 5 ganger per dag. Althaea får erstatte mynte.

Kamferolje

Betyr rikelig fukting bandasje. Lotionen påføres på arr og deksel med cellofan. Fest bandasje med bandasje.

Hva er et kolloidalt arr?

Et kolloidalt arr er en type arr, som er en patologisk forandring i sårhelingsprosessen. En tumorlignende formasjon dannes, som noen ganger kan nå imponerende størrelser.

Forsøker å finne ut hva han er farlig med, kom legene til en felles oppfatning at han ikke utgjør en fare for liv og helse. Å være i det åpne, reduserer kolloidaltet kraftig personens visuelle appell. Med store størrelser blir det et alvorlig kosmetisk problem.

Noen ganger, når du trykker på arret, er det smerte. Hvis den er plassert på stedet der den kommer i kontakt med klær, føler personen seg ubehag og begynner å kamme arret.

Tilfeller der kolloidale arr ikke tillater en person å bevege seg normalt, er ikke sjeldne. I alle disse tilfellene anbefales behandling.

Årsakene til deres forekomst

Årsakene til utseendet på disse formasjonene har blitt studert av vitenskapen i lang tid, men legene har ennå ikke klart å bestemme de nøyaktige årsakene til utseendet deres. På dette stadiet har forskere oppdaget flere vanlige forutsetninger og forhold for utseende av et arr.

I denne forbindelse ble fordelingen av keloider på primær og sekundær utpekt:

Primær eller spontan

Sekundære arr

Disse keloider er en komplikasjon av skade eller andre hudsykdommer.

Foto: cicatrix

I prosessen med sårheling, kan betennelse, suppurasjon, stress og immunforsvar oppstå. Alt dette går i konflikt med den naturlige kurstjenesten, regenereringsprosessen går galt. Legene har lagt merke til at de fleste kolloidale arr oppstår i de første seks månedene etter skade.

Ofte vises arr på brannstedet, det skjer i løpet av de første tre månedene. Keloider er ikke uvanlig hos kvinner som har kosmetiske problemer.

De kan oppstå etter rhinoplastikk, feil fjerning av mol eller etter permanent sminke, som utføres feil, eller på grunn av manglende overholdelse av forsiktighetsregler etter prosedyrene.

I de senere år, flere og flere unge og barn lider av sykdommen, skyldes dette hyppige skader og aldersrelaterte hudproblemer. I økende grad er det et kolloidalt arr på øreloven etter perforering.

Hvordan fjerne denne utdanningen?

Det finnes flere behandlingsmetoder. Alt avhenger av hvor gammel kolloidal arr.

Foto: Utdannelse på fiskesoepen

 • Hvis den ikke løper og har blitt dannet nylig, kan du gjøre med medisiner og folkemidlene. Legemidler er enten smurt på overflaten av arret eller injisert i vevet.
 • Hvis utdanningen er veldig stor, utføres kirurgi.
 • Den kirurgiske metoden inkluderer også elektroekspisisjon (eksklusjon med elektrokutikk) og laserekspisering (excision med laser). Kirurgiske metoder er nødvendigvis ledsaget av foreløpig og etterfølgende behandling med medisiner.
 • For noen år siden ble de gamle formasjonene fjernet ved hjelp av radioterapi, radioterapi og Bucca stråler. Men nyere studier har vist at på keloidens side kan lange, ikke-helbredende sår dannes, som forvandler seg til en ondartet svulst. Hvis det finnes andre behandlingsalternativer for et kolloidalt arr, er det bedre å nekte slike prosedyrer.
 • Kolloidalt arr etter fjerning av mol kan glattes ved hjelp av elektrokoagulasjon. Kjernen i prosedyren er å påvirke arrvævet. Noen ganger hjelp spesielle bandasjer med silikoninnlegg.
 • Kryodestruksjonsprosedyren er ganske smertefull, men i kombinasjon med Bucca-stråling eller mikrobølge-terapi gir meget gode resultater.
 • Brukes til å bekjempe problemet og hormonbehandling.
Som regel skjer fjerning ved bruk av flere metoder samtidig for å konsolidere effekten av prosedyren som utføres og for å forhindre forekomsten av en ny formasjon på sårstedet.

For eksempel vil det i ørepluggen først bli behandlet med injeksjoner av diprospan eller en canolog-40. I en måned vil en laser- eller elektrooperasjon bli planlagt.

Etter at såret har helbredet, vil stråling utføres med Bucca-stråler eller mikrobølge-terapi, og pasienten må bære et trykkklips i en viss tid. I tillegg vil noen andre prosedyrer bli foreskrevet for å unngå tilbakefall: mesoterapi, fonophorese, elektroforese og andre.

Video: Fjerning av arr, fjerning av laser arr

Jeg lurer på hvorfor pigmentplettene ser ut, og hva er alternativene for fjerning? Les artikkelen som fjerner pigmentplettene på ansiktet med en blitsenhet.

Ønsker du å bli kjent med teknologien for ansiktsforyngelse og lære hvordan du ikke-invasivt strammer ansiktets form? Følg lenken.

Laserfjerning

Denne behandlingsmetode kan påføres ikke tidligere enn 6-12 måneder etter arrdannelse. Laserpolering av kolloidale arr ved hjelp av en CO2-laser.

Keloid kan ikke fjernes helt, men det vil bli umerkelig. Fordelen med denne metoden er at det omkringliggende vevet blir skadet minimalt.

Det blir flatt og mindre merkbart, men det vil ta fra 6 til 12 økter av prosedyren. Mellom økter tillatt 1-2 måneder.

Video: Laserfjerning av arr og arr i "Lazerhauz"

Laserbehandling kombineres med andre metoder:

 • innføring av steroider;
 • påføringen av en silikonplate;
 • bruker salver.

Kostnaden for en prosedyre avhenger av størrelsen på kolloidalt arr. Omtrentlig økt pris for en arr 1 cm? vil være ca $ 10, jo mer arr - jo høyere kostnaden av prosedyren. Sessionstid er fra 20 til 60 minutter.

Salver og kremer for kolloidale arr

Disse stoffene i apotek er få, ikke alle er effektive. Legemidlet må foreskrives av en lege, fordi så mange midler er forskjellige i bruksperioden etter operasjonen, de har mange kontraindikasjoner.

Foto: kelofibrase krem

I denne situasjonen er det dessverre en klar trend: jo billigere og rimeligere stoffet er, desto mindre effektivt er det. Gode ​​er:

 • Lyoton-1000 gel;
 • kelofibrase arrskrem;
 • 1% hydrokortison salve.
Foto: Lioton-1000 gel

En svært effektiv gelplate "Spenko", som brukes til å behandle eksisterende arr og som et middel for å forhindre dannelsen av nye. Platen må brukes hele tiden, og bare fjernes for vask 2 ganger om dagen. Den totale behandlingsperioden, avhengig av situasjonen, er fra 2 til 4 måneder.

Selvklebende bandasjer med silikon er mer praktisk og foretrukket, Mepitel, Mepiform av svensk produksjon, er spesielt god. Det er verdt å lete etter en krem ​​av Zeraderm Ultra arr, som kan påføres under kosmetikk, hvis keloid er plassert på ansiktet. Dette verktøyet er godkjent for bruk hos barn.

Foto: Krem for arr Zeraderm Ultra Legemidlet er laget ved hjelp av de nyeste funnene av medisin, har antiinflammatorisk effekt, forbedrer energipotensialet til celler, beskytter mot de skadelige effektene av ultrafiolette stråler. Påfør krem ​​to ganger om dagen, behandlingsforløpet avhenger av situasjonen og kan vare i flere måneder.

Behandlingen av kolloidale arr med diprospanum bør bare pålegges av en lege. Kontraindikasjoner for dette middelet gjør en imponerende liste.

Diprospan injiseres i arrvevet ved injeksjon, har mange bivirkninger, er forbudt for bruk av gravide og ammende mødre. ScarGuard er en væske som påføres arret med en børste og tørker umiddelbart. Resultatet er et belegg som beskytter det skadede området av huden og fungerer som kompresjonsbandasje.

Foto: Drug ScarGuard

Vitamin E og hydrokortison er til stede i store mengder i ScarGuard-preparatet, noe som bidrar til rask såring av såret.

Det kan brukes til behandling og profylakse hvis pasienten har en predisponering. Countertubex selges på apotek uten resept. Før bruk er det også tilrådelig å konsultere en lege, men effekten av dette legemidlet er mildt og har ingen spesifikke kontraindikasjoner.

Helbredelse skyldes løkekstrakt, heparin og allantoin, som er en del av gelen.

Foto: Drug countertubex Dette verktøyet kan brukes til gravide og ammende kvinner som trenger å fjerne kolloidalt arr etter keisersnitt. Verktøyet kan brukes både for voksne og barn som har utviklet et arr etter BCG.

Hvis formasjonen er gammel, påføres verktøyet under en bandasje, som varer fra 6 til 12 timer. i mildere tilfeller gnides gelen ganske enkelt inn i overflaten av arret. Behandlingen kan vare fra to uker til flere måneder, avhengig av situasjonen.

Finn ut detaljerte priser for fjerning av vorte med flytende nitrogen.

Se et bilde av ansikts-ozonbehandling før og etter prosedyren ved å klikke på denne lenken.

Interessert i hvordan du effektivt kan fjerne et arr på ansiktet ditt? Du bør selvfølgelig huske at ikke alle arrene kan fjernes uten spor, men i denne artikkelen vil du være i stand til å gjøre deg kjent med metoder som kan gjøre ditt arr mindre merkbart.

Behandling av folkemidlene

Våre lange forfedre visste hvordan de skulle bli kvitt slike formasjoner, de brukte lotion fra avkok av planter til dette formålet. Tradisjonelle healere anbefaler å bruke kamferolje til behandling. De trenger å fukte stoffet og bruke det på arret i form av en komprimering.

Det er nødvendig å bli behandlet på en slik måte innen en måned. Ikke dårlig copes med kolloidalt arr og tinktur av roten av larkstand, som er forberedt som følger.

Planternes røtter skal vaskes, hakkes og fylles med vann og alkohol i like deler.

Infused medisinering i omtrent en uke på et mørkt sted. Ved hjelp av tinkturen må du lage komprimerer og bandasjer.

Behandle kan være ved hjelp av samlingen, bestående av kamille, kalendula og nettle. 2 ss. l. bland det er nødvendig å fylle ut med et glass kokende vann og la det brygge i en time. Etter dette må infusjonen filtreres, vaske bandasjen i den og påfør arret i 3 timer. Dette bør gjøres 2-3 ganger om dagen i 3 måneder.

Et utmerket middel for kolloidal arr er naturlig bivoks med olivenolje.

For å forberede den medisinske blandingen må du blande 50 g voks og 1 kopp olivenolje. Blandingen oppvarmes i et vannbad, blandes grundig og kokes i ytterligere 10 minutter.

Blandingen bør være litt avkjølt, fuktet med en klutflap og satt på et arr. Et slikt bandasje gjøres to ganger om dagen i to måneder.

Kolloid arr: årsaker, arr,

Hvis sårkanten etter skader eller operasjoner vokser ujevnt, bindeplaten av epitelet vokser (for eksempel på grunn av en inntatt infeksjon), oppstår et kolloidalt arr. Dette kan skje etter at kirurgiske suturer av dårlig kvalitet er plassert på såret eller når det er selvhelbredende uten å ta ytterligere tiltak.

Det er veldig tett, ikke stikker ut over overflaten av huddekselet og har derfor lite felles med slike fenomen som for eksempel sårhypertrofi. Etter hvert som størrelsen på arret øker, har dens tetthet tendens til å øke proporsjonalt.

Generelle egenskaper

Det er to typer keloid suturer eller arr - primær, også kalt sant og sekundært. Den første vises plutselig, hovedsakelig på øredobber, tilbake, hake og nakke, for deres utseende er ikke nødvendigvis tilstedeværelse av eksterne traumatiske faktorer. Den andre vises bare som et resultat av overførte skader eller sykdommer i huden. De utvikler seg over en periode på to måneder til et år etter skader og kan helbrede lenge, spesielt hvis en persons immunsystem svekkes som følge av medisin eller sykdom.

Fra begynnelsen av utseendet til den fullstendige dannelsen av sekundære arr, utdannes tre stadier av deres utvikling:

 • Epitelisering er en periode på 8-10 dager, hvor et tynt lag av celler fremkommer på buken.
 • Hevelse er et arrvæv som dannes i omtrent en måned og blir stadig større i størrelse.
 • Komprimering - spredning av bindevevsområder og gradvis reduksjon i antall blodkar inne i formasjonen gjør det mulig å få tetthet.

Årsaker til

Faktorene som fører til utseendet av disse formasjonene på huden, kan være forskjellige.

 • Skader på de dype lagene i huden.
 • Arvelighet.
 • Tuberkulose og andre smittsomme sykdommer i avansert eller kronisk form.
 • Graviditet eller andre former for hormonell ubalanse.
 • Fjerning av lesjoner på huden (papillomer, vorter, mol), utført dårlig eller dårlig.
 • Hudskader - kutt, blåmerker, blåmerker.
 • Comedoner er cyster som oppstår når hårfollikelen i ansiktet er blokkert med frittliggende epitelpartikler blandet med sebum. Et annet navn er "svarte prikker".

Men denne listen er ikke begrenset. En svært viktig rolle er spilt av alvorlighetsgraden av hudtrauma, som blir til et kolloidalt arr. Årsakene til at det noen ganger skjer på perfekt sunn hud, er ikke helt klart.

Diagnose av keloid arr

Keloider er grove vekst på overflaten av huden, som varierer i størrelse fra et par millimeter til 40 centimeter. Noen vokser i lengre lengde enda mer. I de tidlige stadiene av utviklingen er et stort antall blodårer til stede i slike arr, på grunn av hvilke de har en uttrykksfull rødbrun nyanse. De er også preget av noe hyperemi på grunn av dette. De pulserer og klø, som bringer ubehag til personen, og disse symptomene forsvinner ikke under hele fasen av hevelse og vekst, og dette kan være en periode på omtrent et år.

Etter det går keloid inn i en passiv tilstand, gradvis fading på grunn av blodkarens forsvinner inne i den, og slutter å forstyrre bæreren. På denne tiden ser han ut som et langvarig arr med uregelmessig grov form. Kjolen som forsvinner i de fleste tilfeller under aktiv vekst av utdanning, kommer i de fleste tilfeller aldri tilbake til dette området.

Konsekvenser av sykdommen

Til tross for sykdommens kosmetiske natur, forårsaker dets kurs og gjenværende formasjon på huden mye angst hos pasientene. I utgangspunktet frykter de reinkarnasjonen av keloid i kreft. Disse fryktene er helt grunnløse, siden naturen av forekomsten og sykdomsforløpet nekter noen sammenheng med ondartede sykdommer.

Dette arret kan gi ubehag når det skjer på steder der huden kommer i kontakt med klær eller bøyninger - på nakken under patella. Hvis det ser ut i livmoren under svangerskapet, kan det true å forstyrre. Men i alle fall, det største ubehag som kan forårsake et arr er en endring av stilen av klær til en mer lukket, som dekker stedet for sin forekomst.

Imidlertid er det tilfeller der keloid arr blir gjenfødt. De er svært sjeldne og er forbundet med bestråling av dette hudområdet eller fjerning av moles nær arret. Det er viktig å advare legen din om tilstedeværelsen av noen formasjoner på huden og å beskytte mot virkningen av behandlingen.

Behandling av keloid arr

På grunn av det faktum at årsakene til disse formasjonene fremstår, er det ennå ikke klart fastslått, er det heller ingen behandling med hundre prosent effektivitet. Naturen til sin adferdspesialist velger, basert på tegn på sykdommen. Keloider kan behandles både med medisinering og ved hjelp av kirurgi. De mest populære behandlingsmetodene er:

 • fysioterapi:
  • elektroforese - inkluderer introduksjonen av kortikosteroidpreparater til keloid ved hjelp av elektropulser;
  • MW, eller magnetisk bølgebehandling, brukes til å stimulere hudområdet for å akselerere helingen av arret; brukes hovedsakelig for de som er genetisk disponert for dannelsen av keloider, eller personer med svak immunitet;
  • Mikrobølge stråling rettet mot væsken inne i keloid sutur brukes i forbindelse med frysing.
 • farmakologi:
  • Innføringen av kortikosteroidmedikamenter - Lorinden eller Prednisolone - inn i hudlesjonsområdet, som stimulerer produksjonen av kollagen og reduserer betennelse og kløe;
  • Ronidaza, Lidaza og andre stoffer som har til hensikt å motvirke veksten av det berørte området;
  • ulike immunmodulatorer som hjelper til med å starte den naturlige prosessen med å bekjempe formasjoner;
  • fryser med flytende nitrogen, er det bedre å bruke det sammen med andre midler, siden det bare virker på væsken inne i keloid, som bare ødelegger de utvendige tegn på sykdommen.

Fullstendig eliminering av keloid kan ta opptil 15 prosedyrer, varigheten av behandlingen avhenger hovedsakelig av utdanningsstørrelsen. Fjern det om gangen kan bare være kirurgisk, som har mange ulemper. For å lykkes med å fjerne keloid, er det nødvendig ikke bare å kutte ut hele bindevevet i arret, men også å transplantere frisk hud til skadestedet. Hvis dette ikke er gjort, er det fare for tilbakefall og tilbakefall av keloid. Medisinene og prosedyrene beskrevet ovenfor vil bidra til å forhindre dette.

Hvis keloid, som stammer fra pasientens hud, er primær, vil kirurgisk eller injeksjonsbehandling ikke virke for ham. I dette tilfellet vil bare komplisert fysioterapi hjelpe.

Forebyggende tiltak

Først av alt, når keloid ser ut på kroppen, må du være tålmodig. Ikke i noe tilfelle kan ikke kvele eller på annen måte skade ham. Huden skal behandles med verktøy som Redning-R-balsam eller andre effektive anti-ar-salver. Velegnet "Kontraktubeks" (det inkluderer stoffet heparin) eller "Sledotsit".

Piercing, ulike tatoveringer, inkludert midlertidige, hyaluronsyreinnsprøytninger i leppene eller andre injeksjonsprosedyrer for keloider er forbudt. Det er også tilrådelig å avstå fra å besøke badstuen, ta for varmt bad og misbruke solarium. Hvis aret har dukket opp på de bøyde delene eller på steder med kontakt med tykke klær, bør det beskyttes med bandasjer som skaper trykk på området, men hindrer ikke bevegelse.

Behandling av kolloidale arr: årsaker, dannelsesprosess, foto

Hver av oss i våre liv mottok kutt, slitasje eller dypere skader på huden. Men konsekvensene av slike mindre skader kan forbli i lang tid, og noen ganger forårsaker ubehag, ikke bare ved deres utseende, men også av smertefulle opplevelser. I dette tilfellet kan vi snakke om en kolloidal (keloid) arr. Hvordan og hvorfor kan det virke?

Årsaker til

Noen ganger skjer dette uten tilsynelatende grunn. Slike formasjoner kalles primære arr. Slike feil forekommer i rygg, nakke, dekolleté, på øret eller på haken.

Årsakene til deres forekomst kan tjene:

 • genetisk predisposisjon;
 • hormonforstyrrelser i kroppen;
 • kroniske sykdommer (spesielt ofte skjer dette med tuberkulose);
 • tidligere skadet men ikke fullstendig helbredet;
 • graviditet.

Dannelsen av et kolloidalt arr er ofte assosiert med feilaktig økning av sårkanter, på grunn av infeksjon eller signifikant vekst av bindevev.

Det kan også dannes ved selvhelbredelse av skadede områder; som følge av alvorlig akne, eller med feil sting.

Således, som et resultat av mekanisk skade, slitasje eller kutt, som følge av feil fjerning av mol (vorter) eller hudsykdom, dannes sekundære arr.

I de fleste tilfeller blir de dannet innen ett år, og etter en brenning på bare et par måneder.

Prosessen med å danne et kolloidalt arr

Dannelsen av arr er som følger.

Et tynt lag med nye celler dannes på skadestedet (en uke eller litt mer), da er huden ar (ca. en måned), og hvis bindevevet vokser betydelig, oppstår komprimering.

Egenskaper av et kolloidalt arr

Et kolloidalt arr er vanskelig å forvirre med noe, fordi det har sine egne egenskaper:

 • det er en gradvis økning i størrelse;
 • hudfarge på dette stedet endres til blåaktig eller rødaktig;
 • skjer på brystet, nakken, skulderbladene, ørene;
 • smerte på kontakt;
 • denne feilen klør konstant og pulserer;
 • ingen svettekjertler og hår.

Et kolloidalt arr gir ingen fare eller skade på helse, og årsaken til fjerning er en kosmetisk defekt, og noen ganger smerte når det kommer i kontakt med klær.

Det er ingen vanskeligheter for å korrekt diagnostisere denne situasjonen, og en hudlege eller kirurg kan gjøre dette allerede ved den første visuelle undersøkelsen, avhengig av dine kommentarer.

Dermed velger legen det optimale behandlingsforløpet, men hvis det ikke virker, foreslås fjerningsmetoder. I dette tilfellet, jo tidligere du starter behandlingen (til aret har endelig dannet og kondensert), desto mer sannsynlig er det å bli kvitt det med konservative metoder eller spesielle kremer (Lioton-1000, Hydrocortisone salve, Contractubex, Zeraderm ultra, Celofibrase).

behandling

Det er mulig å bruke okklusive dressinger, som er silikonbaserte flekker som stimulerer arbeidet med kollagenfibre.

Disse forbindingene bør brukes kontinuerlig for å forhindre spredning av kontaktdermatitt.

Det er også kompresjonsbindinger, bandasjer, flekker.

Konservative metoder

Konservative behandlinger inkluderer:

 • Bruk av interferoner. Legemidler injisert i arr med en avstand på 1 cm. Utnevnt til pasienter etter operasjon. Den første prosedyren utføres umiddelbart etter dannelsen av suturen, deretter etter 2 uker, deretter ukentlig i 4 måneder. Denne metoden gjør det mulig på cicatrization-scenen å redusere dannelsen av bindevev og få en subtil postoperativ sutur;
 • Behandling med kortikosteroider (hormonelle legemidler). Den består av injeksjoner direkte i arret. Som et resultat, stopper og gradvis reduserer komprimeringen av vev. Etter 4-5 ukers behandling i mange tilfeller blir huden jevnet. For å forhindre tilbakefall er det nødvendig å bruke hormonelle salver i lang tid og regelmessig;
 • bruk av 5-fluorouracil. Større effekt gir kombinasjonen med kortikosteroider. Det brukes analogt med interferoner. Innføringen av stoffet er ganske smertefullt, men resultatet er åpenbart. Tilbakemeldinger er sjeldne. Hver uke tilbringer 2-3 injeksjoner månedlig kurs.

Fysiske metoder

I noen tilfeller er det nødvendig å ty til fysiske eksponeringsmetoder - dette er den mest effektive, men anses allerede som et kirurgisk inngrep:

  • Laser sliping, utretting av arret. Utdanning blir fjernet nesten smertefritt ved hjelp av en karbondioksid laser. Men i dette tilfellet er tilbakemeldinger mulig. Arret blir ubetydelig, men forsvinner ikke helt;
 • Kirurgi for å fjerne et kolloidalt arr. Metoden lar deg fjerne den uønskede feilen helt. Men i dette tilfellet er det nødvendig å overvåke såret nøye, siden innføringen av enda en hårpære kan føre til et tilbakefall;
 • Røntgenbestråling av formasjonsstedet. Denne metoden er ofte foreskrevet i tillegg til kirurgisk excision av arret. Det er nødvendig å gjennomføre 4 økter per dag. Tilbakemeldinger er sjeldne, men hyperpigmentering er mulig. Det er en liten risiko for å utvikle onkologi;
 • Bruken av kryokirurgiske metoder. Kolloidvev underkastes frysing med flytende nitrogen i 20-30 sekunder. Etter 3 prosedyrer er resultatet merkbart, men det er en smertefull behandling. Kortikosteroidterapi kan legges for å forbedre effekten.

Problemet med ikke-estetiske feil (arr) ble forsøkt å kjempe i lang tid. Derfor har folkemidlene også akkumulert ganske mange behandlingsmuligheter for kolloidale arr og legene foreskriver dem i visse situasjoner for å øke effekten av hovedbehandlingen eller for å forhindre tilbakefall.

Men selvmedisinering er strengt forbudt!

Årsaker til kolloidale arr hos barn

I de fleste tilfeller er kolloidale arr dannet hos middelaldrende personer. Hos barn kan slike feil oppstå etter:

 • alvorlige brannskader;
 • lupus erythematosus;
 • kylling pox;
 • koker;
 • dyp kutt eller kirurgi.

Legen behandler alle disse sakene, men jo raskere å slå, desto større effekt kan oppnås.

Kolloidære arr: årsakene til utseendet til slike formasjoner, foto

Mange har hørt om keloid arr, har sett sitt bilde på Internett, men få vet hva et kolloidalt arr er, og hvorfor det ser ut. Nedenfor vil vi fortelle om dette fenomenet, du vil se et bilde av arr og finne ut årsakene og typene av kolloidal arrdannelse, samt hvordan å behandle slike formasjoner på kroppen.

Keloid arr: foto

Kolloidære arr på kroppen vises på grunn av feil sammensmelting av sår i kantene på grunn av spredning av bindevev eller på grunn av tilsetning av infeksjon. Årsakene til deres forekomst er oftest:

 • dårlig utførte kirurgiske suturer;
 • overgrowing av hudskader på egen hånd.

I motsetning til sårhypertrofi, stiger keloid arr nesten ikke over huden, men de er mer tette. Også kolloidale arr har en tendens til å vokse og øke dens tetthet. På bildet kan du se gode eksempler på slike hud arr.

Klassifisering av kolloidale arr

Avhengig av hva som forårsaket utseendet til slike formasjoner, er de primære og sekundære. Primær søvn kan vises plutselig uten noen eksterne faktorer. Samtidig vises de på slike deler av kroppen:

 • nakken;
 • decollete område;
 • øreflippene;
 • tilbake;
 • på haken.

Men sekundære arr oppstår som et resultat av traumer eller etter hudsykdommer. Hudheling er alltid en lang prosess, så hvis immunforsvaret svekkes og infeksjonen slår sammen, blir den naturlige helbredelsesprosessen forstyrret av slike formasjoner.

Sekundære keloid arr kan oftest utvikles omtrent ett år etter hudlidelser på grunn av skader og innen to måneder etter brannskader.

I dannelsen av sekundær type arr arrangeres tre trinn:

 • Epithelialiseringsstadiet, når det skadede området av huden er dekket med et tynt lag av epitel i 10 dager;
 • hevelse, hvor arrvævet dannes (opptil en måned);
 • komprimering, når arret blir tett på grunn av blodkarens forsvunnelse og på grunn av spredning av bindevev.

Hvorfor vises kolloidale arr?

Det er flere faktorer og årsaker til primær ardannelse:

 • gamle skader som ikke etterlot merkbare merker på kroppen;
 • hormonforstyrrelser i kroppen;
 • graviditet;
 • kroniske infeksjoner;
 • arvelig faktor.

Men sekundære keloidformasjoner forekommer som følge av:

 • skader eller slitasje
 • sår;
 • Feil fjerning av lesjoner på kroppen;
 • effekter av akne.

Symptomer på keloid arr

Mange kan ikke skille mellom symptomer på hypertrofisk og keloid arr, men de adskiller seg både eksternt og i lokalisering. For keloidformasjoner karakterisert ved følgende:

 • de øker sakte;
 • pulsering er følt;
 • kløe er tilstede
 • utdanning gjør vondt når presset;
 • huden kan bli blå eller rødme;
 • det er ingen svettekjertler og hårfollikler på rommen;
 • slik arr oppstår på halsen, ørene, nakken, skulderbladene eller brystet.

Mulige konsekvenser av dette fenomenet

Naturligvis lurer mange på om slike arr oppstår fare for kroppen, og om de kan forvandle seg til ondartede svulster. Nei, kolloidale arr gir ingen fare, og de blir behandlet utelukkende på grunn av ekstern unattractiveness og ubehag som en person opplever hvis arret kommer i bøyningen av leddene eller på steder som er utsatt for friksjon.

Noen ganger er arr med veksten av hud og vev, så du må forsiktig maske dem med klær.

Kolloidformasjoner kan imidlertid utvikle seg til ondartede svulster hvis de behandles med strålebehandling, men sannsynligheten er for lav og kun mange år etter behandling.

Diagnose og klinisk behandling

For å diagnostisere et slikt fenomen, blir legene ikke gitt noe komplisert. Utseendet til arret bestemmes av dermatologen eller kirurgen under den første behandlingen, avhengig av utseende av arr og pasientens undersøkelse. Deretter foreskriver legen behandling, hvis den ikke hjelper, blir arret fjernet kirurgisk eller på annen måte.

Nøkkelbehandling av utdanning er konservativ av generell karakter, lokal behandling og fysiske metoder for å påvirke utdanning praktiseres også. Ikke alle tiltak for behandling av keloid arr er like egnet for alle pasienter, alt avhenger av de individuelle egenskapene. Blant bandasjene som praktiseres er:

 • okklusive dressinger, som inkluderer silikonplaster som må samhandle døgnet rundt med arrområdet for å forhindre spredning av kontaktdermatitt. Silikon er bra fordi det ikke trenger inn i huden, beskytter det, og den opprettholdte temperaturen har en god effekt på kollagenfibrene. Lærene oppløses ikke helt, men de reduseres betydelig og kløen reduseres.
 • bandasjer er kompresjon. Brukes også over hele dagen og natten, ofte brukt spesielle støtteforbindelser, sinkplaster og dressinger basert på polyuretan. De bruker slike dressinger umiddelbart etter at såret har helbredet.

Konservativ behandling av keloidformasjoner inkluderer å ta slike legemidler som:

 • kortikosteroider, som kan tas både separat og i kombinasjon med andre legemidler. De blir introdusert direkte i arrvævet, og dette forhindrer konsolidering. Behandling med disse legemidlene varer ca 5 uker før arret blir glatt. Ved 10-30 prosent tilbakefall etter behandling, blir arrene fjernet ved kirurgisk eller lasermetode;
 • interferoner - disse stoffene bidrar til å redusere produksjonen av visse kollagenfibrer som danner kolloider. Terapi begynner å bli praktisert etter operasjonen, mens pasienten injiseres i arrområdet i form av injeksjoner, som må gjøres hvert centimeter av dette området. Prosedyren gjentas etter to uker og deretter foreskrevet hver uke i minst 4 måneder;
 • 5-fluorouracil - dette legemidlet injiseres også i det kolloidale arrvev, samtidig med at kortikosteroider er mulig. Tilordne 2-3 ganger i uken i løpet av måneden. Imidlertid er prosedyren for innføring av legemidlet ikke veldig hyggelig, men effekten er bedre enn andre.

Hvis formasjonene ikke er for store, kan behandlingen omfatte:

 • injeksjoner ved bruk av verapamil, relaxin, bleomycin og andre legemidler;
 • bruk av et flurandrenodidbånd for å myke keloidæret og mot kløe.

Fysiske inngrep

Klinisk behandling av keloidformasjoner inkluderer også eksponeringsmetoder som:

 • kirurgisk excision - fjerner i det minste myk vev ved hjelp av "patchwork" teknikker, slik at formasjonsstaten ikke vil forringes. Imidlertid bør det tas hensyn til at ingen fremmedlegemer eller hårsekkene kommer inn i såret og forårsaker tilbakefall.
 • Røntgenstråle arr behandling - denne teknikken brukes noen ganger etter at formasjonen er fjernet kirurgisk. Men når du bruker strålebehandling da det viktigste tilbakefallet kan oppstå. Forløpet av denne behandlingen er 4 økter om dagen i to uker etter operasjonen. Det er best å bruke nærliggende enheter for bestråling, som praktisk talt ikke er i stand til å hindre tilbakefall. Bivirkninger kan forekomme i form av hyperpigmentering i området av det tidligere arret. I sjeldne tilfeller er det risiko for svulster;
 • kryoterapi - arrvev er frosset. For å gjøre dette, utfør et kurs på 30 sekunders økter tre ganger. Metoden har gode resultater, spesielt når det kombineres med hormoner, men det er fysisk ubehagelig;
 • laser excision og sliping - i dette tilfellet, pulserende, argon eller karbondioksid laser installasjoner brukes til å behandle keloider. Kolloidvev fjernes med minimal risiko for skade på friske celler, noe som er viktig. Imidlertid er den ekstremt høye risikoen for tilbakefall, siden laserstrålen bare fjerner overflatelagene av formasjonen under sliping, maskert den, men eliminerer den ikke helt,
 • elektroforese - denne prosedyren kan gi et godt resultat i de tidlige stadier av utviklingen av keloid arr. Den bruker kortikosteroider og andre stoffer. Også praktisert og fonophorese på samme måte.

Legen kan foreskrive og lokal behandling av formasjoner, som inkluderer bruk av kremer, salver og kremer. Noen av dem er veldig dyre, men effektive. Ofte foreskrevet slike legemidler:

 • Lioton - 100;
 • Zeraderm Ultra;
 • Kontraktubeks;
 • Hydrokortison salve.

Folkemedisin mot kolloidale arr

Selvfølgelig kan folkesoppene tjene som et godt supplement til behandlingen av keloidformasjoner på kroppen. De vil bidra til å maskere arret, myke det og ha en resorptjonseffekt. Tradisjonelle metoder er også gode som profylakse etter fysioterapi eller tar spesielle medisiner. Vi gir bare noen av dem:

 • Appliques, lotions og kompresser basert på kamille, woodlice, geranium, St. John's wort, fennikel, mynte, yarrow, japansk Sophora brukes mot keloid formasjoner. For eksempel, for en komprimering på grunnlag av tre lus, må du ta sine blader, tamp det i en krukke og hell dem med solsikkeolje. Legg deretter krukken på et mørkt sted i omtrent et par uker. Deretter åpnes, filtrer den resulterende infusjonen og påfør den på arret under bomullsputen i en halv time;
 • Havtornolje, samt en blanding av olivenolje og honning, hjelper perfekt til å forbedre blodmikrocirkulasjonen under keloid arr;
 • arrvev kan tørkes med essensielle oljer basert på te eller rosentre, røkelse, rosmarin eller mynte;
 • Ta like fordelt melonfrø og eggeskall, hugg alt og bland. Tilsett vegetabilsk olje, bland igjen og påfør gyllen regelmessig i 2 måneder på arret;
 • Løs opp ertmelet med melk til en pasty konsistens og sett den på arret, dekker det med film i en time. Slike prosedyrer anbefales å gjøre om 2 måneder;
 • Kål kan ha en regenererende effekt på slike formasjoner. For å gjøre dette, hogge noen ark og kombinere med en skje full av honning. Påfør skadestedet som en maske i en time;
 • For å kvitte seg med små formasjoner, ta like gylne, fjellklatring, kamille, nese og St. John's wort, kombinere dem og dekk med et glass kokende vann. Insister i 2 timer og søk på det berørte stedet med en sengetøy;
 • Hak Althea-roten, fyll den med en glass vann og la den stå i 9 timer. Bruk deretter i form av lotioner, slik infusjon har en løsningsvirkning og bidrar til ødem;
 • Camphorolje hjelper til med å behandle tilbakefall og kan brukes til å forebygge sykdom. Våt oljen med et bandasje eller serviett og søk om et par timer som en komprimering på keloidæret;
 • vask godt roten av larkshaften, hakk og hell med en blanding av alkohol og vann i samme forhold. Insister på rekkefølgen på en uke eller litt mer, så kan du gjøre programmer eller bare smøre det berørte området.

Forebyggende tiltak

Slik at etter helbredelse av sår og når strammende slitasje ikke forekommer, må følgende forskrifter følges:

 • Bruk bandasjer som skaper trykk på det skadede hudområdet.
 • Ikke bruk selvmedisinering, bruk ikke aggressive stoffer.
 • ikke press sårene på arret og øyeblikkelig konsultere en lege;
 • ikke massør arrene deg selv;
 • Ikke overopphet skadestedene, misbruk ikke de varme badene, samt besøk til solarium eller bad;
 • ikke tillate utseendet av slitasje og deres infeksjon;
 • redusere vevstress i området ved siden av skaden.

Selvfølgelig er det sjelden når slike formasjoner utgjør en alvorlig trussel, men det er bedre å være trygg og ikke bare å konsultere en lege i tide, men også å ta tiltak på forhånd slik at de ikke vises.

Flere Artikler Om Typer Acne