Hva som ser ut som vannkopper, vet nesten hver mor. Denne sykdommen er en av de vanligste barndomsinfeksjonene. Den første fasen av vannkoppene er preget av spesielle utslett.

Hvordan er den første fasen av Vannkoppen bildet

Den første fasen av vannkopper (bilde 2) vises etter en lang inkubasjonsperiode. For barn er det 2 uker, og hos voksne kan perioden fra infeksjon til de første symptomene vare 21 dager. Kyllingkopper, inkuberingsperioden som aktiveres etter luftbåren kontakt med en syke, begynner med katarrefenomener. De ligner på symptomer på luftveisinfeksjon. Den eneste forskjellen er den spesifikke akne i vannkopper.

Akne med Vannkopper foto

Det er akne i vannkopper (bilde 3) og er et karakteristisk trekk ved denne sykdommen. Kausjonsmiddelet er herpesviruset, som faller på slimhinnene i luftveiene. Utbruddet av kokkopper på dette stadiet passerer ubemerket av pasienten. Dette er perioden for reproduksjon og akkumulering av patogenet. Etter at viruset har gått inn i regionale lymfeknuter og sirkulasjonssystemet, vises den første fasen av vannkopper.

Hvordan ser en kyllingpok ut?

Hovedsymptomet som du kan forstå hva en vannkopp ser ut (bilde 4) er et utslett. I begynnelsen er disse vanlige røde flekker av liten størrelse og rund form. Den tidlige fasen av vannkopper er først sett på hodet og i magen. Som følge av dette blir stedene papules (dette er navnet på kviser i vannkopper). Senteret av det røde hudområdet er hevet, en boble dannes, fylt med en klar væske.

Utslippet av vannkopper (foto i galleriet) blir senere forvandlet fra papule til en vesikkel med purulent innhold. Kløe fremstår som følger med prosessen med å åpne akne. Det neste tegn på hvordan vannsprut manifesterer seg er sårdannelse av papulen med en scab eller annen skorpe. Men dette skjer senere.

Lette kyllingkopper

Kyllingkopper, den første fasen karakteriseres av et mildt kurs, forekommer hos barn under 12 år. Inkubasjonsperioden i dette tilfellet overstiger ikke to uker. Kyllingkopper i mild form (bilde 5) blir ofte ikke ledsaget av feber, og katarralsymptomer er vanligvis fraværende. Hva ser det ut som vannkopper i dette tilfellet? I motsetning til det klassiske infeksjonsforløpet kan i dette tilfellet elementer av utslettene dannes på hvilken som helst del av kroppen eller slimhinnene.

Kyllingkopputslett

Den første fasen, selv med en lett kurs uten utslett, skjer ikke. De går gjennom de samme stadier av utvikling. Imidlertid er akne med vannkopper i dette tilfellet ikke mange, men de kan være ganske store. Hvis pasienten ikke kammer boblene, tørker de raskt ut og faller av uten tillegg av en sekundær infeksjon. Kyllingkopper i mild form er nesten ikke ledsaget av sekundære utslett.

Hvordan starter Vannkopper

Den første fasen av vannkopper (bilde 6) er lett forkledd som en normal infeksjon i øvre luftveier. Ved slutten av inkubasjonsperioden starter barnet med hodepine, ofte svakhet og nesten alltid temperaturen, som kan stige til 40 grader.

Noen ganger fortsetter den første fasen av vannkoppene med nesten ingen symptomer. Pasientens kroppstemperatur stiger ikke. Svakhet og svak svimmelhet er mulig. Katarrale manifestasjoner er mindre eller manglende. I dette tilfellet, da kyllingkoppene startet hos barn, forutser foreldrene ikke engang at barnet er syk og har den første fasen av vannkopper. Barnet går til barnas lag, og infeksjonen sprer seg videre.

Første tegn på vannkopper

Katarrhalfenomener som de første tegn på vannkopper (foto 7) observeres i løpet av de første to dagene. På dette stadiet er infeksjonen ikke mistanke om. For første gang diagnostiserte kyllingpokken bare med utseendet av primære lesjoner. Først da kan legen si at pasienten har vannkopper.

Hva akne i kokker kan være og stedet for lokalisering, har vi diskutert ovenfor. Det bør bemerkes at utslett av vannkopper ikke blir sådd umiddelbart, og vannkoppene hos voksne passerer i bølger. Hver periode med utseende av friske papiller er ledsaget av alvorlig forgiftning og en økning i temperaturen. I alt, fra det øyeblikket vannkoppen begynner og det siste utslettet kan ta om lag ti dager.

Kyllingkopputslett ser ut som foto: naturlig og kyllingpokk

Naturlig og kyllingpokk er forårsaket av virus som smitter hudceller. Også denne sykdommen kalles vannkopper. Det som ser ut som et utslett vil bli diskutert senere i artikkelen. Som de fleste virus blir de overført av luftbårne dråper. Kommer på slimhinner i nese og munn, begynner viruset å formere seg. Deretter går lymfen inn i blodet og inn i lagene av huden. Begge har en unik menneskelig følsomhet, når de møter disse virusene, forekommer infeksjon i 100% av tilfellene hos personer som ikke har blitt vaksinert eller som ikke har hatt det før. Etter utvinning er livslang immunitet kjøpt opp.

Hva ser ut som en vannkopputslett?


Herpesvirusinfeksjonen av epitelceller er kyllingpoks. Sykdommen er ganske lett, den første fasen er lett bestemt.

Kyllingkopper etterlater ikke spor hvis det ikke var noen komplikasjoner av sykdommen. Barn i førskolealder er syke hovedsakelig og etter en uke blir de helt sunne.

Denne infeksjonen forårsaker ingen bekymring for legene eller foreldrene, spesielt hvis barnet er syk.

Den første fasen av vannkopper


I noen land, når de første symptomene ikke engang går i karantene, slik at så mange barn som mulig blir syke og glemmer denne sykdommen for resten av livet. Dette er ganske rimelig, fordi voksne lider kyllingpoks verre, og det er minst en liten, men fortsatt en prosentandel av dødsfall. Kyllingkopper ser ut som et utbrudd i første omgang på bildet nedenfor:

Inkubasjonsperioden for vannkopper varer


Inkubasjonsperioden varer opptil 21 dager, så er det et karakteristisk utslett (det varer bare 2 dager), tørking av boblene og full gjenoppretting. En økning i kroppstemperaturen observeres ved begynnelsen av utslaget, som regel er det ikke veldig høyt hos barn.

Men hos voksne gir immunitet en veldig sterk reaksjon, og sykdommens lengde øker til to uker. Hva en voksen utslett ser ut som:

Det er ikke nødvendig å behandle denne sykdommen på noen måte, kroppen klarer seg med dette viruset på egenhånd.

I sjeldne tilfeller foreskrevet "Acyclovir" - et antibiotikum som er effektivt mot herpesviruset, hvis sykdomsforløpet er ekstremt vanskelig. For å hindre bakteriell infeksjon og suppuration av utslett, bruk antiseptika som briljantgrønn og oppløsning av kaliumpermanganat.

Hvor smittsom er vannkopper


En person blir smittsom bare under utslett, viruset overlever ikke i miljøet, og i dråper av spytt og spytt dør etter 15 minutter. Derfor er det mulig å bli smittet bare ved direkte kontakt med pasienten. Men på den annen side er han veldig flyktig, og du kan bli syk, være 20-30 meter unna en slik person. For hvilket hun fikk navnet sitt. Nå er det vaksinasjon mot kyllingpokker, det er ikke obligatorisk, men fortsatt hvis barnet ikke har vært syk før 10 år, er det bedre å gjøre det.

Hva ser ut som en vannkopp utslett med kopper


Men kopper er en veldig forferdelig sykdom. Det virket ganske lenge siden, og i tider da medisinen var dårlig utviklet, "slår ned" hele byene. Det er forårsaket av to typer av et virus av slekten Orthopox, derfor bærer de to forskjellige navn: svart og hvitt pokke. De avviker i alvorlighetsgrad av sykdommen og prosentandelen av dødelighet. Hvit er lettere, og dødeligheten er bare 1 - 3%, og svart er vanskelig å bære, og andelen av bortførte liv når så høyt som 90. Dette viruset påvirker cellene i dermis, som er dypere enn epidermis, og etter helbredelse er det alltid arr. Når hornhinnen er infisert, oppstår delvis eller total blindhet.

Inkubasjonsperioden for kopper ser ut som et utslett


Inkubasjonsperioden på 9-14 dager. Deretter er det et utslett av røde flekker (papiller) som starter fra ansikt og bryst. Temperaturen stiger kraftig, muligens kvalme og oppkast. Plettene blir bobler, og den generelle tilstanden forbedrer seg litt. Viruset påvirker ikke bare huden, men også cellene i slimhinnene i munnhulen, luftveiene og til og med det urogenitale systemet. Utslippet som dannes på dem, blir til erosjon. Et karakteristisk trekk ved denne sykdommen er en lesjon av palmer og føtter, som ikke blir observert med vannkopper.

Deretter begynner suppuration inne i disse vesiklene (pustler) og tilstanden av helse forverres skarpt. Mikrober som forårsaker suppuration, i ferd med å avgive giftstoffer som er farlige for mennesker. De forgiftes, noe som uttrykkes i hudens hud og generell svakhet. Denne tilstanden kan vare opptil en uke. I løpet av denne perioden føler personen seg veldig dårlig, mot bakgrunn av feber og rus, vrangforestillinger, kramper og bevissthetstap er mulig. På dette stadiet kan pasienten dø.

På sidene av suppuration blir det dannet svarte eller mørkebrune skorper, og perioden deres faller i gang. Etterpå har huden fortsatt mange arr. Det varer opptil to uker, og personen anses som sunn. Men virkningen av sykdommen, inkludert skader på øynene og huden, er irreversibel. Hele syklusen av sykdommen varer omtrent en måned, og teller ikke inkubasjonsperioden. Når smittet med svarte (hemorragiske) kopper, er det en rikelig blødning i de indre organene og huden, og personen dør veldig fort, i alvorlige tilfelle, selv før utslettene oppstår.

Hvordan behandle kopper


Når du foretar diagnosen "kopper", blir den strengeste karantene introdusert. Behandlingen utføres omfattende, først blir personen gitt antivirale legemidler, da i løpet av suppurasjonsperioden behandles bredspektret antibiotika og pustler med antiseptiske løsninger. Fjern også stoffets beruselse med stoffer, i ekstreme tilfeller, ultrafiltrering av blod.

En person blir smittsom 2 dager før utslett og til den siste skorpe faller bort. Viruset sprer seg godt over lange avstander og lever i miljøet. Det finnes på klær og seng på pasienten, husholdningsartikler av rommet, fordi etter herding er det nødvendig å desinfisere rommet og husholdningsartikler.

Småkopper i moderne tid


Men til tross for slike forferdelige symptomer og konsekvenser, bør du ikke være redd for denne sykdommen. I 1980 annonserte forskere offisielt en fullstendig seier over dette viruset. Det siste utbruddet av sykdommen ble notert i 1977. Vaksinering mot denne typen kopper er ikke lenger ferdig. Bæreren av viruset er bare en person, pasienter med kopper er ikke funnet i nesten et halvt århundre, noe som betyr at det ikke eksisterer i dette virusets natur. Samleprøver blir lagret i bare to medisinske laboratorier i verden i Russland og USA.

Hvordan ser kokkopper ut: Sammenlign utslett med den i bildet

Kyllingkopper, kjent som kyllingkopper, er en vanlig barndomsinfeksjon som er svært smittsom. Det vises ofte i førskole- og skolealder. Derfor bør alle foreldre vite hvordan kyllingpokken ser ut til barn og hvordan man gjenkjenner denne infeksjonen. I tillegg er det viktig for mødre at informasjon er viktig, hvor han blir syk med vannkopper, hvilke tegn på denne infeksjonen er i tillegg til utslett, og om det er vannkopper uten utslett.

Hvordan fange kokkopper

Overføring av viruset Varicella Zoster, som er forårsaket av vannkopper og en representant for gruppen herpesvirus, oppstår gjennom luftbårne dråper. Et sykt barn blir smittsomt ved slutten av inkubasjonsperioden, med en varighet som ofte er 14 dager, men det kan være fra 7 til 21 dager. Du kan bli smittet en dag etter utseendet av utslett, i hele akutt infeksjonsperiode og til skorpen begynner å falle (opptil fem dager etter at de siste boblene dannes på huden).

Ofte er barn under 7 år smittet med vannkopper. Hos spedbarn kan kokepokker utvikles i en alder av mer enn seks måneder, når barnet opphører å være beskyttet av moderens antistoffer. I den nyfødte forekommer en slik infeksjon praktisk talt ikke, siden barnets blod inneholder antistoffer mot vannkoppene, som hans mor hadde hatt.

De som har hatt vannkopper får livslang immunitet mot denne sykdommen. På grunn av deres høye følsomhet overfor Varicella Zoster-viruset blir voksne sjelden syk, da mange mennesker utfører en slik infeksjon i førskolealder. Gjentatt kyllingpoks er kun mulig med alvorlig immunsvikt.

Kyllingpoks skjemaer

I et typisk kurs går Varicella Zoster-viruset inn i barnets kropp gjennom slimhinner og går deretter inn i blodet. Det sprer patogenet gjennom kroppen, og forårsaker at viruset slår seg ned i overflatelaget av huden og forårsaker utslett. Reproduksjonen av viruset i barnets kropp og den allergiske reaksjonen på den forårsaker feber og andre symptomer på forgiftning hos barnet.

Avhengig av strømmen er typiske vannkopper delt inn i lys, moderat og tungt. En mild kokkopper kan ikke påvirke barnets generelle tilstand. Når det utslettes litt, og kroppstemperaturen kan forbli normal. Alvorlig form manifesteres av massive utslett, feber, alvorlig kløe, andre symptomer på rusmidler. Det er vanligere hos voksne.

Separat tildelt atypiske vannkopper hos barn, der alle symptomene er svært uttalt. Med slike vannkopper i et barn kan store blister med pus danne seg på kroppen, og da blir barnet diagnostisert med en bullous form. Hvis utslett inneholder blod, er det et tegn på hemorragiske vannkopper, og det purulente blodige innholdet i vesiklene indikerer en gangrenøs nekrotisk form. De atypiske varianter inkluderer rudimentær form av vannkopper, som er asymptomatisk.

Kyllingkopp Symptomer

Den viktigste manifestasjonen av vannkopper er en karakteristisk utslett. Dens hovedtrekk, som gjør det mulig å skille utslag fra andre infeksjoner, kalles polymorfisme. Denne termen betegner en rekke elementer av utslett på barnets hud samtidig (ved siden av de helbredende utbruddene dekket av en skorpe, vises "friske"). De fleste babyer har utslett som klør.

Andre tegn på vannkopper i et barn:

 • Økt kroppstemperatur.
 • Muskel ømhet.
 • Svakhet.
 • Hodepine.
 • Søvnforstyrrelser
 • Sår hals.
 • Rastløs oppførsel.
 • Redusert appetitt.

Hva gjør akne med vannkopper?

Avhengig av den patologiske prosessen som oppstår med vannkopper i huden, er utslett representert ved slike elementer som erstatter hverandre:

 1. Flekker. Deres utseende skyldes lokal utvidelse av kapillærene under påvirkning av viruset. Disse er små rosa flekker fra 2 til 4 mm i diameter.
 2. Papler. De opptrer etter noen timer på stedet på grunn av serøs ødem og ser ut som litt hevede rødaktige formasjoner som ligner på insektbitt.
 3. Blemmer. Dannelsen i stedet for papiller er forbundet med losning av epidermis. Slike bobler er enkeltkammer og omgitt av en "rim" med rød farge. Innsiden er en klar væske, som snart blir overskyet.
 4. Sår. De er dannet på stedet av burstbobler og blir ganske raskt dekket av skorper. Huden helbreder og skorpe forsvinner innen to til tre uker.

På disse bildene av utslett kan du se alle disse elementene:

Lokalisering av utslett

Utslett med vannkopper dekker nesten hele overflaten av barnets kropp, ikke bare på håndflatene og på føttene, selv om disse områdene er dekket av utslett i en alvorlig form av sykdommen. Utslippet kan sees på armene, magen, ryggen, sidedelene av kroppen, bena og på kjønnsorganene. Hos noen barn forekommer utslett også på slimhinner. I slike tilfeller er boblene synlige i munnen og halsen, og kan også ligge på øyebollen.

Vanlige spørsmål

Hvilken dag ser utslaget ut?

Hos mange barn er utløpsperioden forløpt med en prodromal periode, hvor barnet føler symptomer på uendrethet. Dens varighet er 1-2 dager. Noen ganger er det ingen prodromalperiode i vannkopper og sykdommen manifesterer umiddelbart symptomer på rus og utslett.

Hvor fort sprekker utslaget gjennom kroppen

Den første utslett med vannkopper ser som regel ut på kroppen. Da begynner de veldig raskt å dekke barnets hender og føtter, og oppstår da på hodet. Noen barn har vannkopper i munnen og andre slimhinner. Med hver ny bølge av utbrudd stiger kroppstemperaturen. Etter utseendet av flekken og dets omdannelse til en papule og en boble, blir utslettet krosset i en til to dager.

Når utslett stopper

Varigheten av utslett med varicella er 2-9 dager, avhengig av infeksjonens løpetid. For de fleste barn stopper nye flekker på den femte eller åttende dagen av sykdommen, hvorefter gjenopprettingsperioden begynner.

Hvorvidt spor forblir med vannkopper

Hvis sårene ikke er kammet, vil de ikke etterlate seg merkene, siden vesiklene i vannkopper ikke påvirker hudvaksjonen. Men når kammer og inn i en bakteriell infeksjon er spor. Slike hull eller arr etter en kokepok forblir til livets slutt.

Hvilke sykdommer av utslett ligner de med vannkopper

Ved diagnostisering av kyllingpokke skal utslaget skille seg fra insektbitt, vesikulært rickettsiosis og herpesutslett. Lignende utslett er også observert i streptoderma, atopisk dermatitt og atypisk meslinginfeksjon.

Kan det ikke bli utslett?

Utslett forekommer hos de fleste barn med vannkopper. I mild form kan de bli representert av flere vesikler som helbreder raskt. Kyllingpokke uten utslett er ekstremt sjeldne.

Hva skjer hvis du ikke behandler chicken pox

Det er ingen spesifikk behandling for vannkopper, så all behandling for en slik infeksjon er rettet mot å eliminere eller lindre symptomene. Barnet blir vist hvile under feberen og får antipyretiske legemidler, og i tilfelle alvorlig kløe, er antihistaminpreparater foreskrevet. Hvis du ikke bruker denne behandlingen, vil barnets generelle tilstand bli verre, og det er stor sannsynlighet for å skrape utslett.

Lokalt behandles utslett med desinfeksjonsmiddelløsninger. Hvis dette ikke er gjort, øker risikoen for bakteriell infeksjon av elementene i utslettene (utseendet av pustler). Imidlertid, selv uten behandling, blir vesiklene dekket med en skorpe og deretter helbredet uten spor.

Om hvordan du behandler et barns utslett, se overføringen av Dr. Komarovsky.

mor til to barn med medisinsk utdanning

Hvordan ser en kyllingpok ut i sine tidlige og sentlige stadier?

Kyllingkopper, som offisielt kalles varicella, er en virussykdom provosert av standard herpesvirus av den tredje typen. Den adskiller seg fra andre typer herpes fordi den ikke krever direkte kontakt med pasienten tidligere, men overføres av luftbårne dråper.

For barn er kyllingkopper praktisk talt ikke farlig, men for voksne som ikke har hatt det før, kan det være et alvorlig problem.

Tegn på vannkopper hos barn

Det er ingen manifestasjoner av infeksjon i omtrent en uke eller tre - dette er nøyaktig varigheten av inkubasjonsperioden.

Når vi snakker om hvordan denne sykdommen ser ut som hos barn, bør følgende hovedsymptomer noteres:

 • plutselig og svært høy feber (opptil 39 grader eller mer, ofte), ofte ledsaget av hodepine og svakhet;
 • Utseendet på utslett, på begynnelsen, ligner bare rosa flekker;
 • Utseendet på stedet av flekkene fylt med gjennomsiktige flytende bobler, som under ingen omstendigheter ikke kan presse eller pierce; slike bobler kan forekomme i store mengder, inkludert på slimhinner i kroppen. Deres utseende er ledsaget av alvorlig kløe, men de kan ikke bli kammet; Utseendeperioden varer omtrent tre dager;
 • bobler tørker ut, etterlater sår, dekket med tørre skorper, som deretter faller bort.

I noen tilfeller kan det oppstå komplikasjoner, nemlig:

 • pockmarks i stedet for fallne sår;
 • hjerneskade;
 • lungebetennelse (dette problemet oppstår imidlertid bare hos barn med ekstremt lav immunitet). Les også artikkelen - chicken pox hos barn.

Kyllingpoks i voksne

Denne sykdommen, som ikke oppleves i barndommen, kan forårsake mye trøbbel under infeksjon i voksen alder. Når man beskriver hvordan sykdomsforløpet ser ut hos voksne, må det først bemerkes at det er mye vanskeligere.

 • inkubasjonsperioden er vanligvis omtrent ti dager;
 • temperaturen som stiger i begynnelsen, kan overstige enda førti grader; det er ledsaget av oppkast, full kroppssmerter og andre tegn på vannkopper;
 • utslett stiger opp kroppen fra lårene og magen, gradvis fyller ansiktet, og disse boblene blir skadet mye lettere enn hos barn;
 • På samme måte som hos barn, omfatter utslett slimhinner i kroppen, inkludert munn, nese, ører og til og med kjønnsorganene;
 • det er en skarp reaksjon av lymfeknuter som svulmer og blir synlige for øyet;
 • med et komplisert sykdomsforløp er reaksjonen av de indre organer også mulig.
Det ser ut som et utslett på ryggen

En annen egenskap ved denne sykdommen i forhold til voksne er den høye sjansen for komplikasjoner. Først og fremst er dette risikoen for festering og oser av sår på sårstedet som raskt tørker hos barn. Det skjer som regel på grunn av det faktum at helbredelse foregår i voksne for mye lenger. Du kan også forvente følgende effekter:

 • lungebetennelse forårsaket av en kombinasjon av chicken pox med nedsatt immunitet og er spesielt farlig for gravide kvinner;
 • tap av syn som oppstår når utslett sprer seg til øynene;
 • akutt smerte i leddene;
 • hjernehinnebetennelse og andre hjerneskade;
 • sykdommer i munnslimhinnen;
 • utvikling av kjønnsykdommer hos menn og kvinner.

Kyllingkopper behandling

Metoder for å behandle denne sykdommen hos barn og voksne varierer mye, og de bør vurderes separat.

Kyllingkopper hos barn er for det meste ganske enkelt, og hovedoppgaven som gjenstår for foreldrene, er å overvåke utseendet på utslett, redusere temperaturen over 38 grader, og fjern kløen. Bruk antibiotika er absolutt ikke nødvendig, de vil ikke hjelpe i dette tilfellet og kan bare streike i kroppen, og så svekket av manifestasjonene. I intet tilfelle kan ikke bruke aspirin, det vil bare forårsake skade.

Etter utslaget av utslett bør det vente ytterligere fem dager, hvoretter barnet ikke lenger er smittsomt. Du bør imidlertid ikke skynde deg for å lede ham til et hvilket som helst offentlig sted - han vil ikke kunne skade andre, men han vil være i fare for å få tak i en annen sykdom, siden immunitet etter kyllingpoks forblir betydelig redusert.

Slik ser fasene ut.

Dermed blir det mest akutte problemet med barnas vindmølle problemet med å lindre kløe (det er også relevant for voksne). Du kan håndtere det som følger:

For behandling av herpes, bruker leserne våre vellykket metoden til Elena Makarenko. Les mer >>>

 1. bruker kule bad med brus
 2. Bruk av antihistaminer, som imidlertid skal håndteres med forsiktighet, da det kan være et overdoseproblem når stoffet absorberes gjennom skadet hud.

For voksne med Vannkoppinfeksjon, er det nødvendig med legehjelp. Imidlertid er behandlingsprosessen i seg selv lik den hos barn og inneholder følgende elementer:

 • varmefjerning;
 • fjerning av kløe;
 • sengen hviler;
 • smøring av utslett med noe antiseptisk for å unngå utvikling av suppuration (gjør det nødvendig å være forsiktig og bruk nye bomullspinner på friske utslett, ellers kan du spre infeksjonen til fortsatt sunne deler av kroppen).

I tillegg anbefales både barn og voksne å drikke rikelig med vann mens de tar kyllingpokker, men for å begrense maten og fjerne fra kostholdet alle matvarer som kan forårsake en allergisk reaksjon.

Typer av kokepokker og utslett

Sværheten ved å identifisere denne sykdommen og den riktige diagnosen er først og fremst i det faktum at mange andre sykdommer (og alle herpestyper) forårsaker lignende utslett. Det er derfor ganske vanskelig å fastslå nøyaktig hva de spesifikke symptomene angår. For å gjøre dette er det viktig å vite hva akne ser ut som vannkopper.

Utslippene som oppstår under vannkopper har følgende egenskaper:

 • deres utseende ligner gjennomsiktige dråper;
 • Den nedre delen er omgitt av en skarlet kant, ofte hovent;
 • friske utslett sameksisterer på huden med allerede tørkede brune skorster.
Det ser ut som en gutt

Når det gjelder akne, er det umulig å ikke nevne også hvordan varicella flekker ser ut før utseendet på utslett. Et karakteristisk trekk ved slike steder er deres lysstyrke og rød farge. I tillegg tilfører de vanligvis raskt oppblåsninger, som i sin tur blir til de samme boblene med en fargeløs væske, som allerede er beskrevet ovenfor.

Denne typen utslettutvikling er karakteristisk for alle virale herpes sykdommer, men bare i løpet av kokosnøttesykdommen blir de røde flekkene så raskt som utslag.

forebygging

Nå omfatter forebygging av sykdommen ofte inokulering av kokepokker, noe som gjør at du kan lette kurset og forhindre mulige konsekvenser. Men for personer med nedsatt immunitet kan det overføres veldig hardt og har derfor ikke fått mye popularitet, og det er dessuten ganske dyrt i vårt land.

Men for voksne som har hatt vovkopper i voksen alder, vil vaksinen være veldig nyttig, da det kan bidra til å stoppe muligheten for sekundær aktivering av sykdommen, som ikke er fullstendig herdet og forblir i nervenoderne. Når du har vært syk med vannkopper, er det umulig å bli syk igjen, men resterne av sykdommen kan forårsake helvedesild - en annen sykdom hos herpesfamilien, som er ekstremt ubehagelig i manifestasjoner.

Anbefalinger fra selskapet tsikloferon.

Den mest den beste måten å forebygge vannkopper for barn - sikkert gjenopprette den, og den yngre barnet er, jo mindre sannsynlig er det minste av noen konsekvens i fremtiden.

Et annet forebyggende tiltak, som er like egnet for voksne og barn, inkluderer en økning i immunitet på alle mulige måter, siden manifestasjonen av virussykdommer knyttet til herpestyper er direkte avhengig av immunitetsnivået i kroppen.

Oppsummering, om kylling pox følgende nøkkelpunkter bør noteres:

 1. Det er nesten fullstendig sikkerhet for barn som sjelden står overfor komplikasjoner etter at sykdommen er avsluttet.
 2. mye vanskeligere toleranse av voksne, fulle av mange komplikasjoner og krever en obligatorisk tilstedeværelse av en lege;
 3. behandlingsforløpet omfatter sporing av utslett, bekjempelse av kløe og høy feber, økende immunitet på alle mulige måter og karantene;
 4. bruk for behandling av aspirin og antibiotika anbefales ikke; noen medisiner beregnet for behandling av virus gerpesovyh familien, vil være nyttig for gravide kvinner og ungdom, men de kan bare brukes etter samråd med lege,
 5. Til tross for at det ikke er mulig å gjenopprette fra vannkopper for andre gang, er dets rester, bevart i kroppens nerveknuter, kan provosere sykdommen av andre virus i herpesfamilien, derfor er det nødvendig å være oppmerksom på forebygging av denne situasjonen.

Således er kokepok, til tross for at den er lett tolerert av små barn, en av de mest smittsomme virusene i familien, så vel som en av de mest alvorlige tolerante og kan forårsake de mest ubehagelige konsekvensene.

Det er påkrevd å nærme seg det alvorlig, om enn uten unødig panikk, siden det krever riktig og forsiktig omsorg, og det vil bli mye bedre hvis sykdomsforløpet passerer under tilsyn av en lege som kan forhindre mulige komplikasjoner i tide.

 • Er du plaget av kløe og brenner i utslett?
 • Utseendet på blister gir deg ikke tillit til deg selv...
 • Og på en eller annen måte pinlig, spesielt hvis du lider av kjønnsherpes...
 • Av en eller annen grunn er salver og medisiner som anbefales av leger ikke effektive i ditt tilfelle...
 • I tillegg har permanente tilbakevendinger allerede kommet godt inn i livet ditt...
 • Og nå er du klar til å utnytte enhver mulighet som vil hjelpe deg med å bli kvitt herpes!

Et effektivt middel for herpes finnes. Følg lenken og finn ut hvordan Elena Makarenko helbredet seg av kjønnsherpes på 3 dager!

Hva gjør akne med vannkopper?

Akne er ikke bare en kosmetisk defekt.

I noen tilfeller er utslett på ansikt og kropp det viktigste symptomet på en smittsom sykdom.

En av disse sykdommene er chicken pox. Hva ser akne med vannkopper ut og hvor lenge går det?

 • All informasjon på dette nettstedet er kun til informasjonsformål og er IKKE en manual for handling!
 • Bare doktoren kan levere den eksakte DIAGNOSEN!
 • Vi oppfordrer deg til ikke å gjøre selvhelbredende, men å registrere deg hos en spesialist!
 • Helse til deg og din familie!

Hva er de andre tegnene på vannkopper?

Hvordan behandle sykdommen, og hvilke komplikasjoner kan oppstå? Alt i detalj.

Hva er chicken pox

Kyllingkopper (ellers vannkopper) er en svært smittsom smittsom sykdom som bare finnes hos mennesker.

Den fremkallende agenten av infeksjonen er herpesviruset Zoster (en type herpesvirus type 3), som er i stand til å reise lange avstander med luftstrømmer.

Infeksjon oppstår gjennom luftbårne dråper, og viruset kommer inn i kroppen nesten umiddelbart.

Det viktigste symptomet på vannkopper er en boble utslett (for de som ikke vet hva akne ser ut når vannkopper - et bilde hos barn og voksne kan ses nedenfor).

Foto: utslett med vannkopper

Fra en pasient til en sunn person, overføres viruset 2 dager før utbruddet begynner og i 4 dager etter utseendet til den siste pimple.

Personen som har fått infeksjonen utvikler en sterk immunitet mot vannkoppeviruset, som vedvarer hele livet.

Lignende, men ikke slike utslett kan oppstå med enterovirusinfeksjon, allergier og dermatitt, etter en insektbit.

På den første dagen av utslett, er det bedre å konsultere en lege for en mer nøyaktig diagnose.

Hvem kan bli syk

 • Barn fra 4 til 7 år er mest utsatt for sykdommen, mindre ofte forekommer smitte hos voksne. Men hvis barn tolererer sykdommen ganske enkelt, er det i voksen alder vanskelig å smitte og forårsaker komplikasjoner.

Foto: manifestasjoner av vannkopper i et barn

 • Svært sjelden lider spedbarn av kyllingpokker, hovedsakelig som følge av intrauterin infeksjon, hvis en kvinne har fått kontrakt en uke før fødsel.

Foto: utslett kropp baby

Varianter av sykdommen

Naturen av strømmen av kyllingpokke er delt inn i to typer.

Akne med vannkopper (atypiske) kan variere i egenskaper og lokalisering.

På dette grunnlag er det 4 former for atypisk kyllingpokke.

 1. Rudimentære. Karakterisert ved utseendet av et rosenoløst utslett. Samtidig er det få utslett, sykdommen fortskrider uten en økning i temperatur og katarrale fenomener, den generelle tilstanden av helse forverres ikke.
 2. Angrepet av koldbrann. Det er preget av utvikling av betennelse og dannelse av pus rundt kviser. I stedet for å sprute vesikler, er sår og skorper synlige, som helbringer i svært lang tid og kan fusjonere inn i store flekker.
 3. Hemoragisk. Boblene som dannes er fylt med blod, og det er blåmerker på huden på steder av akne. Utslippet vises bølget, med et intervall på 1-2 dager. Ytterligere symptomer er hemoptysis eller oppkast med blod, neseblod. Med hemorragiske vannkopper er risikoen for intern blødning og død høy.
 4. Generalisert (visceral). Den farligste form av vannkopper, hvor utslett påvirker indre organer - lunger, lever, milt, nyrer og binyrene, bukspyttkjertelen, hjernen. Generelle vannkopper er farlige på grunn av det skjulte kurset: utslettene forblir usynlige, og infeksjonen virker forsømt.

symptomer

For å kunne gjenkjenne vannkopper på et tidlig stadium, er det viktig å vite hvordan akne opptrer og hvor raskt kokepokene kommer fram, hvilke andre tegn er karakteristiske for infeksjonen.

I begynnelsen av sykdommen

For 1-3 uker etter infeksjon, eksisterer viruset i kroppen er skjult, ikke viser seg selv.

På begynnelsen, ligner infeksjonen forkjølelsen.

Foto: Temperaturen stiger i begynnelsen av sykdommen

Barn 1 dagers kokkopper er ledsaget av:

 • temperaturøkning;
 • hodepine;
 • tap av appetitt;
 • oppkast eller diaré (ikke alltid);
 • generell ubehag, svakhet.

Imidlertid kan disse symptomene ikke gjenkjenne infeksjonen. Diagnosen av vannkopper er laget bare etter utseendet av et karakteristisk utslett.

Det første utslett vises 2-5 dager etter utviklingen av vanlige symptomer på infeksjon.

 • I begynnelsen er det røde flekker med en diameter på ikke mer enn 2 mm merkbare på huden.
 • Ved begynnelsen av sykdommen, kan de bare oppstå i hodebunnen og ansiktet, i bukregionen.
 • Gradvis sprer utslett over kroppen, sjelden på slimhinner.

En slik sekvens forekommer ofte, men er ikke et mønster.

Akutt stadium

Røde flekker blir til papules - elementer med en litt hevet kjerne og en klar væske inne.

 • Akne med en smal rødaktig kant er først veldig liten, men kan gradvis øke.
 • Utslett som oppstår hos en voksen er større enn i et barns sykdom.
 • Deretter blir utslett omgjort til vesikler - elementer med gjørmete, purulente innhold.
 • Vesikler åpnes, akne tørker ut, i deres sted er det skorper.
 • Krustene dannes 2-3 dager etter utseende av vesikler, forsvinner i gjennomsnitt etter 8 dager.

I løpet av sykdomsperioden ser nye elementer av utslett ut, derfor er røde flekker og papler og vesikler og skorper samtidig tilstede på pasientens hud.

Foto: akutt stadium av sykdommen

Gjør acne vannkopper?

 • Nei, de gjør ikke vondt, men de gir utålelig kløe som fortsetter fra det øyeblikket flekkene vises til dannelse av skorper.
 • Om natten, når det er færre distraksjoner, intensiverer kløe.
 • Ved en og annen riper på vesiklene dannes et sår på stedet, og deretter en skorpe.

I mild form

Hos barn under 12 år kan kyllingepok være mild - uten feber og katarrale symptomer.

 • I dette tilfellet er det eneste tegn på infeksjon et utslett, som som vanlig går gjennom 4 stadier av utvikling.
 • Men i dette tilfellet er akne litt, de tørker raskt opp, blir dekket med en skorpe og faller av. Sekundære utslett er ikke dannet.

etter

Spørsmålet om hvor mange dager en vannkopper varer, kan ikke besvares utvetydig.

 • I gjennomsnitt går 10 dager fra begynnelsen av infeksjon til utseendet til den siste utslett.
 • Men hos voksne og barn med sterkt immunforsvar, begynner utvinningen innen en uke: utseendet av nye inflammatoriske foci på huden slutter, og den generelle tilstanden av helse forbedres.
 • I noen tilfeller varer utseendet på utslett opptil 14 dager, og til og med 3 uker.

Foto: Helvetesild

Viruset forblir i kroppen gjennom livet, fast i nervecellene.

Og hvis immunforsvaret til bæreren av viruset svekkes, kan infeksjonen utvikle seg en gang til.

 • Lokaliseringen av utslett avhenger imidlertid av hvilke nerver som var mest berørt. Ofte finnes hudlesjoner i magen eller armhulen, og sykdommen kalles helvetesild.
 • Noen ganger med helvedesild, vises ikke utslett, og bare smertefulle opplevelser langs nerven blir notert. Oftere observeres slike manifestasjoner av sykdommen hos eldre. I perioder med sekundære utbrudd fra pasienten kan du også få kokepok.

Video: "Kyllingkopper - Doctor Komarovsky's School"

Akne Behandling for Kyllingkopper

Hvordan behandle akne i kokkopper, må legen bestemme.

For å redusere intensiteten av utslett kan foreskrive antiviral salve:

For å forhindre infeksjon, må de berørte områdene behandles med antiseptiske løsninger.

Foto: Zelenka utslett behandling

I tillegg til grønne ting kan du bruke:

 • fukortsin;
 • kaliumpermanganatoppløsning;
 • alkoholholdig løsning av borsyre og furatsilina-løsning (brukes hovedsakelig i nederlaget i munnhulen);
 • Calamine lotion (unntatt antiseptiske egenskaper karakterisert ved en kjøleeffekt, reduserer kløe).

Hvordan bli kvitt svart akne? Finn ut her.

Behandlingsfrekvensen avhenger av det spesifikke antiseptiske stoffet.

 • Zelenka kan brukes på utslett ofte, mens behandlingen med fucorcin utføres 4 ganger daglig (ikke mer).
 • For å øke hastigheten på helbredelse, foreskriver spesialister sink eller salisylsyre salve. Disse verktøyene bidrar til raskt å tørke de betente lesjonene, brukes bare i skorpenes dannelse.
 • Hvis du er allergisk mot sink eller hjelpekomponenter av produktene, bruk plantebaserte preparater (for eksempel mamma). De er mindre effektive og brukes bare i tilfelle umulighet av behandling med syntetiske stoffer.
 • Ved høye temperaturer er antipyretiske legemidler basert på paracetamol (Panadol) eller ibuprofen (Nurofen) indikert.
 • Antihistaminer i form av tabletter (for voksne), dråper eller sirup (for barn) hjelper lindring og irritasjon. Representanter - Tsetrin, Zodak, Allerszin. Bidra også til å redusere kløebad med havregryn og maisgrøt, kule komprimerer.

Hvis kviser er purulent

Sykdommen er ledsaget av alvorlig kløe og er ofte komplisert av en bakteriell infeksjon (når du klør boblene, kan både barnet og den voksne bringe mikrober inn i såret).

Resultatet er utseendet på purulent utslett.

Foto: Adult Body Rash

Legen vet hvordan man smører akne med purulent innhold og hvordan man behandler bakteriekomplikasjonen av vannkopper. Det er bedre å kontakte legen din og følge alle hans anbefalinger.

Hvis purulent akne oppstår, foreskrives antibiotika for å undertrykke den patogene floraen:

 • Penicillin gruppe (Amoxicillin) - ved munn eller ved injeksjon;
 • grupper av cefalosporiner (Cefazolin) - intramuskulær injeksjon.

I tillegg til antibakterielle legemidler, er det nødvendig å ta antihistaminer ved munn og lokal behandling av utslett med antiseptika (som med ukompliserte former for vannkopper).

komplikasjoner

Ifølge statistikken forekommer ca 5% av vassdragene med komplikasjoner.

I høyrisikogruppen - spedbarn, immunkompromitterte pasienter, gravide kvinner. Totalt er det over 200 typer komplikasjoner av kyllingpoks, som kan knyttes både til aktiviteten til selve viruset og med tillegg av en sekundær bakteriell infeksjon.

Ved utvikling av komplikasjoner forårsaket av virusets aktivitet, er det mulig å skade organer og systemer.

Foto: Vannpestepungoni er vanlig hos voksne.

Samtidig er dannelsen av små nekrotiske foci med blødninger lokalisert på periferien notert.

Bakterielle komplikasjoner

Vanlige bakterielle komplikasjoner av vannkopper inkluderer:

Den farligste konsekvensen av sekundær infeksjon er sepsis.

lungebetennelse

Mer vanlig hos ungdom og voksne, gravide kvinner.

 • Oppdaget bare ved røntgenundersøkelse, noe som i stor grad kompliserer diagnosen.
 • De viktigste symptomene er svakhet, kortpustethet, smerte i brystet.
 • I alvorlige tilfeller er forekomsten av sputum med blod.

Kyllingpokk lungebetennelse kan skyldes både bakterier og herpesvirus.

encefalitt

Den utvikler oftere på scenen av skorpeformasjonen.

Foto: sykdommen kan være komplisert av varicella encefalitt.

 • Samtidig, etter flere dager med tilfredsstillende velvære, forverres pasientens tilstand igjen: temperaturen stiger, oppkast og hodepine oppstår, svimmelhet, ganggang blir rystende, sløvhet er kjent.
 • Noen ganger kan pasienten ikke stå, holde hodet.

Denne komplikasjonen har en gunstig prognose, men usikkerheten i gangen kan fortsette i flere måneder.

Viktige ting

 1. Utslett er strengt forbudt å åpne, kamme, klemme - dette fører til en enda større spredning av infeksjon, utvikling av bakterielle komplikasjoner, dannelse av arr og arr.
 2. Du kan ikke behandle boblene for ofte - det kan også føre til dannelse av arr og arr etter akne.
 3. Du kan ikke slå høy temperatur i et barn med acetylsalisylsyre - dette stoffet kan komplisere sykdomsforløpet.
 4. Det er nødvendig å stadig endre sengen og undertøyet til pasienten med vannkopper.
 5. Rommet skal luftes jevnlig, som i varmen, kløen kløfter.

Hva å gjøre hvis akne på bena? Finn ut her.

Hvordan kurere akne i skjeden? Les videre.

 • Men noen ganger leppepokene lekker uten utslett. Og i så fall hjelper kunnskapen om hvordan akne ser ut og hvor mange dager det tar ut, ikke å gjenkjenne infeksjonen.
 • I tillegg kan slik akne forekomme i andre dermatologiske eller smittsomme sykdommer.

For å klargjøre diagnosen og forhindre utvikling av farlige komplikasjoner, må du konsultere en lege.

Hva er de første tegnene på vannkopper hos barn: symptomer med bilder, behandling og forebygging av kopper

Kyllingkopper er en sykdom som de fleste av oss hadde tid til å bli syk i barndommen. Men etter å ha gått til foreldres status, blir gutter og jenter i går redd når de ser tegn på smittsomme sykdommer i sitt eget barn. Hva er symptomene på vannkopper, og hvorfor oppstår sykdommen? Vi vil fortelle deg hvordan du skal avgjøre hva en baby har kyllingepok og hvilken type hjelp det trenger etter å identifisere denne sykdommen.

Hva er chickenpox, hvordan ser det ut: de første tegnene

Kyllingkopper, eller ganske enkelt, kokepokker er en smittsom sykdom i barndommen. Kausjonsmiddelet er en type herpesvirus Varicella Zoster, som overføres fra et smittsomt barn til andre medlemmer av barneholdet.

Barnet, smittet med vannkopper, vil først føle seg tilfredsstillende. Bare ved slutten av latentperioden vil de første tegnene på vannkopper vises i barnet.

Utseende av kokosnøttutslett

Hvordan forstår at babyen har kyllingpokke? Dens særegne trekk er utslett, som er en boble fylt med væske:

 • Et utslett av rosa farge, som er en konveks knuter ikke mer enn 4-5 mm i diameter. Kviser svært raskt begynner å fange opp alle de store overflaten av kroppen, men det hender at de er lokalisert bare på ryggen, magen og lemmer av fold.
 • På samme tid kan babyen få feber, vondt ledd og generell svakhet. Mindre tegn på luftveissykdom er mulig.

Dynamikk av sykdommen

Et barn har vannkopper - hva er dynamikken i symptomene på denne sykdommen? Temperaturen er bare i begynnelsen av sykdommen, den foregår gradvis tilbake til det normale, og hver bunt (Papuler) ved pasientens kropp går gjennom flere trinn av transformasjon. Etter utseende begynner den å fylle med væske og øke i størrelse, og bli en vesikkel. Så blir innholdet overskyet, og det brister. Fra dette øyeblikket begynner helbredelsen - det blir dekket med en skorpe, som senere forsvinner.

Kviser ser ut og forsvinner i bølger. Mens den akutte stadien av sykdommen varer, kan et utslett av varierende grad av modning ses på kroppens barn samtidig. Bildet viser hvilke papiller, vesikler og tørkeskorpen som ser ut.

Parallelt med utslett, som ofte fanger ansiktet og til og med hodet under håret, kan enantema forekomme på munnslimhinnen. Disse er de samme kviser som på kroppen, men etter at de har bristet, forblir et lite sår med en gul kant på plass. Etter passende behandling helbreder sårene i munnen.

Se hvordan pimples ser ut, du kan se på bildet.

Oftere blir små barn smittet med vannkopper. I et ettårig barn og barn under 12 år går sykdommen vanligvis uten komplikasjoner, tolereres lett og danner en livslang immunitet. Kyllingkopper syke tenåring? Forløpet av sykdommen vil bli vanskeligere enn hos yngre barn. Verst av alt, hvis vannkopper overtar en voksen, fordi i dette tilfellet sykdommen er vanskeligere å tåle.

Årsakene til sykdommen

Sykdommen overføres av luftbårne dråper, og oftere bringer barna det fra barnehagen. I et begrenset rom sprer viruset raskt, og hvis noen fra laget blir syk, oppdages nye ofre for viruset umiddelbart. I henhold til reglene blir en karantene kunngjort i gruppen, hvis varighet er tre uker fra registreringsdatoen for sykdommen. I løpet av denne tiden får en av barna vannkopper? Deretter blir karantene utvidet.

Barn som ikke var i gruppen ved detektering av viruset, anbefales ikke å bli ledet inn i hagen under karantene. Imidlertid tar noen foreldre barnet inn i gruppen (på kvittering), fordi de vil at han blir syk med vannkopper mens den er liten. Denne politikken er utformet for å beskytte folk mot sykdommen i fremtiden.

De første tegn på sykdommen i begynnelsen

Kyllingkopper fortsetter i henhold til et typisk scenario. Etter infeksjon begynner inkubasjonsperioden, som varer i gjennomsnitt 2 dager:

 1. På dette tidspunktet manifesterer ikke viruset seg, men det har allerede infiltrert slimhinnene i luftveiene, så gikk det inn i blodet;
 2. sammen med blod og lymf, varicella zoster sprer seg gjennom hele kroppen, er fast i cellene i huden og slimhinnet, og starter sitt arbeid der.

Som regel er de første tegnene på vannkopper i et barn et utslett, ledsaget av feber og en generell forverring av tilstanden. Den første brystet (i begynnelsen av sykdommen det ser ut som på bildet nedenfor) kan dukke opp hvor som helst - på ryggen, magen, på ansiktet og etter et par timer tar utslett det meste av babyens kropp (vi anbefaler å lese: hvordan behandles det lille utslettet på barnets rygg? ). Temperatur og svakhet forsvinner på den andre dagen, og sykdommens videre forlengelse kjennetegnes kun av utslett.

Hvor ser flekker og knuter opp oftere, hvor begynner smittspredningen? Først av alt oppstår de på lukkede deler av kroppen - tilbake, bunn, mage. Oftere - på hender og føtter.

Kyllingpoks lekkasjeformer

Til tross for at vannkopper er en velkjent sykdom, kan det forekomme på forskjellige måter. Det finnes to varianter av chicken pox - typisk og atypisk. Symptomer på typiske vannkopper er beskrevet ovenfor.

Atypiske vannkopper er sjeldne og påvirker immunkompromitterte personer. Slike former for atypisk kyllingpokk utmerker seg:

 • Rudimentær - skjult sykdom. Dens symptomer er så små at en person ikke merker sykdommen.
 • Pustulær - denne type sykdom er vanligvis sett hos voksne. Utslett (pustler) skynd deg ikke å tørke ut og bli til skorpe. Over tid blir innholdet i boblene overskyet, det blir purulent.
 • Bullous - utslett på huden blir gigantisk og vanskelig å behandle. Symptomer på alvorlig forgiftning er også mulig, hvoretter pasienten langsomt og hardt gjenoppretter.
 • Hemorragisk og gangrenøs - funnet hos personer med blødningsforstyrrelser som fyller pustlene. Over tid dannes sår og foci av nekrose. En gangrenøs form begynner, noe som kan være dødelig.
 • Visceral - bobler med flytende innhold ser ikke bare på kroppen, men også på de indre organene. Oppstår hos spedbarn som har en svekket kropp. Dette skjemaet er dødelig.
Den opprinnelige formen for vannkoppe foreldre kan ikke legge merke til i det hele tatt.

Kyllingkopper kan være milde, moderate og alvorlige. Den milde formen av sykdommen manifesteres som:

 • utslettet dekker ikke hele kroppen, men bare visse områder;
 • temperaturen forblir normal eller litt forhøyet (37,1 -37,3 ° C);
 • Generell tilstand er tilfredsstillende.

De moderate og alvorlige formene er preget av betydelige utslett over hele kroppen, en temperaturstigning på opptil 40 ° C, samt generell ulempe. Alvorlig form kan vare lenger enn en uke og gi komplikasjoner.

Hvordan diagnostisere en sykdom og forstå hva som er kyllingpokke?

Svært sjelden kan vannkopper forveksles med en annen sykdom. For å bestemme forekomsten av viruset Varicella Zoster på et tidlig stadium kan være resultatene av forskning (virusoskopisk, molekylærbiologisk). Vannkopper er imidlertid oftest diagnostisert ved utseendet av pustler og vesikler - hvordan de ser ut, kan ses på bildet ovenfor:

 • Som regel kan pasientens kropp skille utslag på forskjellige stadier - den første er preget av rosa konvekse finner, og de blir til pustler og vesikler fylt med væske og skorpe.
 • Du kan også gjenkjenne sykdommen med et sterkt symptom - et enantema kommer opp i munnen. Faktisk er det samme utslett som på kroppen, men danner på slimhinnen.
 • En rød kant er merkbar rundt boblen, og etter blæren brister, dannes et sår i stedet, som helbringer med tiden.

Hva er farlig vannkopper?

Kyllingkopper er ikke en farlig sykdom, siden de fleste pasienter tolererer det relativt enkelt. Imidlertid kan en av de tjue tilfellene utvikle komplikasjoner. Vurder den vanligste:

 • Bakterielle hudlesjoner, når vesiklene brister, og i deres sted er det purulente formasjoner (abscesser).
 • Betennelse i lungene utløst av et varicella virus som har penetrert alveolene i luftveiene.
 • Betennelse i hjernen - encefalitt. Det oppstår hvis viruset ødelegger hjernens nerveceller. Som regel vises tegn på komplikasjoner nærmere sykdomens slutt - 5 til 21 dager etter de første symptomene. Svimmelhet, kvalme, sløvhet, tap av bevissthet er mulig.
 • Hjertekomplikasjon - myokarditt. Symptomer på nedsatt hjerte muskel - høy feber, rask hjerterytme, brystsmerter.
 • Lymfadenitt. Sykdommen kan forårsake betennelse i lymfeknuter, vanligvis under armhulene, i lysken, på nakken.
 • Nephritis er en sykdom i områder av nyrene som kalles glomeruli som kan utvikle seg ved slutten av den andre uken av vannkopper.
 • Komplikasjon av graviditet. I de tidlige stadiene av infeksjonen kan det føre til abort, eller føre til et forsinket utvikling av fosteret. I de senere fødselsstadiene kan morens sykdom skape forhold for dannelsen av varicella syndrom hos barnet.

Førstehjelp og effektive behandlingsmetoder

Vurder å behandle vannkopper. Siden sykdommen forårsaker viruset, er det ingen effektiv måte å påvirke den på. Hovedoppgaven er å forhindre komplikasjoner og å gjøre det mulig for kroppen å overvinne infeksjonen alene. Det er like viktig å ikke la barnet kamme sårene slik at det med tiden ikke blir arr eller pock merker på plass.

medisiner

En viktig behandling for vannkopper er behandling av utslett. Akne kan ikke behandles med antiseptisk, men da kan kammeret infisere sårinfeksjonen (bakteriell):

 1. Nodler og pustler smurt med strålende grønt, en løsning av kaliumpermanganat, Fucorcin. Prosedyren utføres 3-4 ganger om dagen.
 2. For å lindre kløe og unngå riper, får en liten pasient antihistaminer. Barneleger foreskriver vanligvis Fenistil eller Zodak i dråper. Eldre barn kan gis Suprastin 1/2 tablett før sengetid.
 3. Antivirale legemidler, som for eksempel Acyclovir, brukes også til å behandle vannkopper. Det kan tas i piller, og salve for å smøre utslett. Acyclovir brukes imidlertid hyppigere i alvorlig sykdom og bare i første fase. Før bruk, må du lese beskrivelsen av stoffet med en forklaring på doseringen.
 4. Har barnet tegn på beruselse av kroppen - feber, hodepine og kroppssmerter? Det er fornuftig å gi ham smertestillende midler. Som regel foreskrives babyer Nurofen, Panadol, Efferalgan.

hygiene

Hvordan bryr du seg om barnet ditt under en forverring av sykdommen, og kan du bade ham? Dette spørsmålet er fortsatt kontroversielt blant det medisinske samfunnet. Utenlandske sykdommer anbefaler å bading barnet, uansett scenen av sykdommen, og prøver ikke å skade pustlene.

Innenlandske eksperter vanligvis mot vannbehandlinger. Du kan sone for din sønn eller datter bare etter at akne har tørket ut. De argumenterer for et slikt forbud av det faktum at mens du bader, kan boblene bli skadet og bli smittet. Men på varme dager er det nødvendig med en gjentakende dusj - et svett barn vil uheldigvis kamme kløende og irritert hud.

Det er viktig å velge undertøy og klær fra naturlige stoffer, samt å overvåke renheten. Dette er nødvendig for ikke å provosere kløe på de berørte områdene i kroppen. Du må også kontrollere renheten av hendene til babyen, i tide for å kutte negler. Det kan kjempe vesicles, bidrar til spredning av viruset til sunn hud og infeksjon av bakteriene av burst sår.

Drikkemodus

Under noen sykdom trenger barnet nok væsker. Hvis barnet først har høy temperatur og beruselse - enda mer. Hva skal være den daglige dosen av væske? Beregning av daglig volum er laget i henhold til barnets alder. For eksempel trenger et barn på 3 år 105 ml vann per kg vekt per dag. For et barn eldre (7 år) - 95 ml per kg vekt.

I dette tilfellet bør barnet ikke bare få vann, men også andre drikker - te, kompott, fruktdrink. Barnet kan få en del av væskevolumet i sammensetningen av flytende retter - supper.

Folkemidlene

Det finnes folkemessige rettsmidler for å bekjempe vannkopper. Det antas at blåbær hemmer viruset, så det anbefales å bruke dem friske og som juice, fruktjuice, fruktdrikke. Blant de mange populære oppskriften er følgende:

Kamilleavkok er en god hjelper i kampen mot vannkopper

 • Bath. Kok urtete - kamille, sitronmelisse, salvie og legg til badevann. Soda bad er også vist, som har en antiseptisk og antipruritisk effekt.
 • Rubdown. I en liter vann koker 1 kopp bygg, drenering. Bruk avkok for å tørke flekker. Denne metoden bidrar til å lindre kløe.
 • Infusjoner av urter for oral administrasjon. Ta 2 ss. l. tørr blanding av kamille, coltsfoot, calendula, cikorie, immortelle og burdock, hell i en termos og hell 0,5 liter kokende vann. Infuse i åtte timer, drikk et halvt glass tre ganger om dagen.

Terapi for små barn opptil et år

Barn under året får sjelden kyllingkopper, men hvis infeksjonen hos et barn fra 6 måneder har skjedd, kan det være et alvorlig kurs. Som regel er det høy temperatur (ca. 40 ° C), tårhet og utslett, som raskt blir til en purulent form. I denne alderen er det viktig å ringe til en lege som kan anbefale sykehusinnleggelse.

Behandling av et barn under ett år er ikke mye forskjellig fra generelle anbefalinger. Du bør mate barnet med litt vann, spesielt hvis det er en temperatur. Dette kan gjøres med en sprøyte uten nål.

Også en barnelege må foreskrive antiallergiske stoffer (Fenistil) for å redusere kløe. I noen tilfeller foreskrive antivirale legemidler i form av suppositorier - Viferon, Interferon. Imidlertid er deres effektivitet ansett som uprøvd.

I alle fall er behandling av vannkopper symptomatisk. Metoder for behandling hos barn under ett år og mulige komplikasjoner er presentert i tabellform.

Flere Artikler Om Typer Acne