Akne er et problem som kan overvelde en person i alle aldre. Problemer i ansiktet forårsaker ubehag av en helt annen natur: fysiologisk (smerte, blødning) og psykologisk, noe som noen ganger gir anledning til komplekser, selvtillit, vanskeligheter i forhold til mennesker.

La oss se hva som forårsaker akne. Leger identifiserer flere årsaker som kan forårsake hudproblemer. Og det er deres beslutning å hjelpe deg med å bli kvitt irriterende akne.

1) Du spiser feil.

Dessverre tenker de aller fleste moderne mennesker ikke på hvor mye ernæring påvirker helsen til huden. Overeating, hyppig bruk av fastfood, produktvalg på prinsippet om godhet, og ikke brukbarhet, lavt forbruk av drikkevann - dette er hovedårsakene til akne. Akne i ansiktet kan også indikere et antall sykdommer i mage-tarmkanalen, som også forplikter deg til å besøke en gastroenterolog.

Begynn å overvåke kostholdet ditt, konsumere mer grønnsaker, proteinfôr (kjøtt, kylling, fisk, hytteost, egg osv.), Gi opp enkle karbohydrater (søtt mel) til fordel for komplekse karbohydrater (ris, bokhvete, pasta fra durumhvete, havremel). Dette vil hjelpe deg å bli kvitt overflødig vekt, samt få sunn hud.

2) Feil hudpleie.

Huden trenger samme forsiktighet som resten av kroppen vår, så vær sikker på å observere minst de banale regler om personlig hygiene:

 • vask minst 2 ganger om dagen
 • tørk ansiktet med spesielle papirhåndklær;
 • kvinner må vaske av kosmetikk før sengetid daglig.

3) Akne kan også forårsake noen typer barberingsgeler hos menn og litt kosmetikk hos kvinner.

4) Hormonfeil.

Dette er den viktigste årsaken til akne hos ungdom og til og med voksne. Kvinner kan oppleve akne under menstruasjon, når hormonbalansen er forstyrret. Besøk endokrinologen og gynekologen, overlever analyser.

Tydeligvis er det nødvendig å kjempe ikke bare med akne selv, men heller å være mer oppmerksom på årsakene som forårsaker det. I alle fall er den beste måten å besøke en hudlege som sender deg til undersøkelse av andre spesialister.

Hvordan finne ut årsaken til akne?

For å identifisere årsakene til akne, vil du bli tildelt en blodprøve for hormonell status, vil bli gitt en henvisning til en undersøkelse av mage-tarmkanalen, vil kontrollere arbeidet med immunsystemet, endokrine systemet, lipidmetabolisme.

Årsaken til akne er hyperfunksjonen i sebaceous kjertlene, som ikke forekommer av seg selv. Det er alltid en forutsetning for økt sekresjon av talg. En av dem er en hormonell ubalanse. For eksempel fører overdreven produksjon av mannlige androgenhormonene, som forekommer hos menn og kvinner, til en dramatisk økning i sebocytter - disse er sekretoriske celler i talgkjertelen. På grunn av dette øker ikke mengden av sebum utskilles, men dens kjemiske sammensetning endres, fettet blir tett og viskøst. På bakgrunn av et slikt gunstig miljø prolifererer propioniske bakterier aktivt. En ond sirkel utvikler seg, som kun kan brytes etter normalisering av hormonstatusen.

Utseendet på premenstruell akne er forbundet med et økt nivå av steroidhormoner i den siste fasen av syklusen. Hos kvinner kan polycystisk ovarie, graviditet og abort provosere akne.

Hyperkeratose, eller en økning i stratum corneum, kan forårsake akne. Denne sykdommen utvikler seg på grunn av mangel på vitamin A, med langvarig eksponering for huden på produkter som forårsaker forgiftning.

Sykdommer i mage-tarmkanalen og nedsatt lipidmetabolisme - dette medfører også akne. Overdreven inntak av karbohydrater fører til ubalanse av aminosyrer, noe som bidrar til økt fettdannelse.

Forringet immunforsvar fører til aktiv utvikling av bakterier, sopp og flått, som forårsaker utseendet av akne.

Bare en lege kan identifisere den sanne årsaken til akne og foreskrive tilstrekkelig terapi.

Akne på ansiktet: de viktigste årsakene

For å effektivt bekjempe akne, er det ikke nok å kjenne en god hudlege og få et arsenal av spesiell kosmetikk. Ideelt sett er problemet bedre forhindret, og for dette må du være oppmerksom på årsakene.

 • Årsaker til akne
 • Ansikts akne kort
 • Bestemme alvorlighetsgraden av sykdommen
 • Akne forebygging
 • Oversikt over midler

Årsaker til akne

Ikke så lenge siden, fikk tilbakevendende akne på ansiktet statusen til en sykdom kalt "akne" eller "akne sykdom." Holdningen mot dem har også blitt mer seriøs, ikke bare som en lokal kosmetisk defekt.

Pimple er et inflammatorisk element. Prosessen med betennelse er forbundet med sebaceous kjertel. Når utløpet av sebum er forstyrret av en eller annen grunn, blir kanalene til talgkjertlene blokkert og aknepropionbakterien begynner å formere seg.

Til dags dato har flere faktorer blitt studert som fremkaller brudd på sebumutstrømning og betennelse i talgkjertlene.

Overflødig mel, søtt og fett i kostholdet - en vanlig årsak til akne i ansiktet. © iStock

underernæring

Akne er skylden for utseendet av akne mel, søt, fett - men denne trioen kan skyldes nesten alle helseproblemer. Og hvis du fjerner disse produktene fra kostholdet, blir huden merkbart renere.

Forebygging av utslett inkluderer et sunt, balansert kosthold og tilstedeværelsen i kostholdet av essensielle vitaminer. Spesielt vitamin A, C, gruppe B. For å fylle mangelen på nyttige stoffer, kan du ta dem i tabletter eller kapsler.

Illiterat omsorg

Den oljeaktige huden er utsatt for økt aktivitet av talgkjertlene. Derfor trenger hun verktøy utviklet spesielt for henne. Kosmetikk for en annen type hud vil ikke fungere - det er ikke i stand til å fjerne overflødig fett hvis vi snakker om rensing og riktig fuktighet (for å normalisere talg).

Kanalen i sebaceous kjertlene er tilstoppet med overskytende sebum, som er blandet med døde epidermis celler, makeup partikler, hverdagens forurensning. I denne forbindelse bør det legges særlig vekt på rensing i pleie av fet hud.

Åpenbart, å røre ansiktet med skitne hender eller bruke uvaskede sminkebørster betyr provoserende akne.

Hormonal ubalanse

At han forklarer forekomsten av akne i ungdomsårene, når det er en kraftig hormonal justering. Akne er tradisjonelt forbundet med et overskudd av mannlige kjønnshormoner (testosteron, dihydrotestosteron), som florerer i den kvinnelige kroppen.

For å bekjempe akne produserer midler basert på sink, salisylsyre, leire. © iStock

Og hvis østrogen (kvinnelige kjønnshormoner) undertrykker sebumproduksjon, så stimulerer androgener (mannlige hormoner) tvert imot det. I tillegg er det ikke så mye et overskudd av androgener, men snarere følsomheten til sebaceous kjertelreseptorer til dem. Derfor, med samme nivå av hormoner, vil en person ha akne, og en annen vil ikke.

Akne hos kvinner etter 20-30 år er en grunn til å besøke en gynekolog og en endokrinolog.

sykdom

Dette er hovedsakelig problemer med mage-tarmkanalen. Ved funksjonsfeil i fordøyelsessystemet (inkludert som følge av feil ernæring) forstyrres balansen i mikroflora. Det påvirker tilstanden til huden.

Forstyrrelser i fordøyelsesarbeidet fører til et overskudd av giftstoffer i mage-tarmkanalen, hvor de kommer inn i blodet og kan påvirke tilstanden til huden negativt, noe som bidrar til forekomsten av betennelse.

Stress og søvnmangel gir ofte utslag. © iStock

Emosjonell tilstand

For en person med problemhud er stress en kraftig risikofaktor. Pimple hopper opp på det mest avgjørende øyeblikket, fordi dette øyeblikket er forbundet med følelser og spenning.

"Det er kjent at stresshormonet kortisol provoserer en økt produksjon av talg og som følge av tilstoppede porer," forklarer Vichy merkevareekspert Elena Eliseeva.

Av samme årsak blir forbindelsen mellom forverring av hudkvalitet og søvnmangel tydelig. Mangel på søvn er også stressende for kroppen.

Klimafaktor

I varmetakene i ansiktet vises oftere. Ved høye temperaturer blir mer sebum utskilt. Blander med svette og sminke, det provoserer betennelse.

Subkutan mite

Demodex (subkutan mite) er en ganske kontroversiell årsak til akne. Han lever i huden på 80% av mennesker, men begynner å forårsake problemer, inkludert akne, bare mot bakgrunnen av flere helseproblemer eller allergier mot produktene i livet.

Ansikts akne kort

Ofte antyder lokaliseringen av lesjoner at det er i dette området at reseptorene til talgkjertlene er svært følsomme for effekten av hormoner. Det antas at lokalisering av lesjoner kan avgjøre arten av problemer i kroppen. Faktisk støtter dermatologer ikke denne teorien, men for generell informasjon skriver vi fortsatt om det.

Favoritte flekker av akne er panne, nese, hake. © iStock

En del av den såkalte T-sonen. Det er mye svette og sebaceous kjertler, så huden er ofte preget av høyt fettinnhold. Det antas at utslett på pannen taler om sykdommer i de store og tynne tarmene.

I ungdomsårene, akne på kinnene hersker i gutter. Hvis det oppstår akne i dette området hos kvinner, er det fornuftig å sjekke hormonsystemet og tarmen.

Nesen er også en del av T-sonen, hvor det er mange sebaceous og svettekjertler.

Her ser ikke akne opp i ungdomsårene, men etter 30. De er vanligvis assosiert med hormonelle lidelser og gynekologiske problemer.

Bestemme alvorlighetsgraden av sykdommen

Jo mer utslett og betennelser, jo strengere sykdommen. Hvis det ikke handler om enkelte pimples, bør du kontakte din hudlege.

Akne forebygging

Ren hud i mennesker hvis hud er utsatt for utslett, er resultatet av daglig grundig pleie. Det ser slik ut.

Rengjøring med et spesielt verktøy: Det vil fjerne overflødig sebum, forurensing, sminke.

Vask med gel eller skum for fet eller problem hud og toning. Dyp rensing ved hjelp av leirebaserte masker anbefales en eller to ganger i uken (en omtrentlig plan for slik rensing er gitt nedenfor).

Fukte. Obligatorisk trinn i omsorg for fet hud. Mangel på fuktighet fremkaller en økt produksjon av talg. På grunn av bruk av aggressive rengjøringsmidler blir oljeaktig hud ofte dehydrert. Det er i trangt behov for fuktighet for å opprettholde lipidbalansen. Fuktighetsgivende normaliserer sebumsekresjon, noe som bidrar til å motstå betennelse og infeksjon.

Camouflage ufullkommenhet ved hjelp av fundament, concealer eller pulver, designet spesielt for problem hud.

Hva forårsaker akne i ansiktet?

Akne er effekten av økt funksjonell aktivitet av kjertlene som gir fettete sekresjon.

Deres forekomst er ikke avhengig av personens alder og kjønn, men oftest er utslett karakteristisk for ungdom og unge.

Klemming løser ikke problemet - akne vil vises til hovedårsaken til hudpatologien er løst.

 • All informasjon på dette nettstedet er kun til informasjonsformål og er IKKE en manual for handling!
 • Bare doktoren kan levere den eksakte DIAGNOSEN!
 • Vi oppfordrer deg til ikke å gjøre selvhelbredende, men å registrere deg hos en spesialist!
 • Helse til deg og din familie!

Typer av akne

Akne i ansiktet, årsakene til hvilke er etablert, kvinner og menn pleier å kurere så raskt som mulig.

Imidlertid betaler mange av dem lite oppmerksomhet til andre deler av kroppen, skjult under klærne.

Eksperter advarer - utslett på huden bør være et signal for å kontakte en hudlege for diagnose.

Akne ser ikke alltid ut som blister med purulent innhold.

De er av følgende typer:

 • komedoner er som mikroskopiske sorte prikker. Deres årsak er oksidert talg, som tetter porene. En komedo dannet på overflaten av epidermis kalles åpen, og dannet i dermis dype lag kalles lukket;
 • Papules er smertefulle når de presses. Inne i pimple oppstår betennelse, endrer fargen på utslett til rød eller blåaktig;
 • Pustulen blir raskt dannet av papiller og er fylt med purulent innhold. Det er et karakteristisk hvitt punkt på toppen av kvise;
 • nodulær cystisk pimple utvikler seg fra pustler, behandlingen som personen forsømte. Slike utbrudd er gruppert i ett område og danner et stort konglomerat. Inflammatoriske prosesser har påvirket de dypeste dermislagene, og en eller flere fistøse kanaler har blitt dannet;
 • fulminant akne oppstår med en kraftig reduksjon i immunitet og er ledsaget av en økning i temperatur, en reduksjon i muskel og sen reflekser. Denne form for akne krever akutt medisinsk behandling.

Alvorlighet av akne

Når du velger en terapeutisk plan, er dermatologer veiledet av følgende klassifisering av akne:

 • Første grad er diagnostisert med utseende av komedoner, papules eller pustler på pannen eller haken;
 • den andre er forskjellig fra den første kun i antall akne som har spredt seg over hele ansiktet;
 • Den tredje graden er preget av tilstedeværelsen av et stort antall pustler og papiller på ansiktet, brystet, ryggen;
 • Den fjerde fasen av akne refererer til alvorlige hudpatologier. Pasienten har skade på alle lag av epidermis med store arr og arr.

Lokaliseringssoner etter soner

Akne i ansiktet kan indikere tilstedeværelsen av en alvorlig sykdom - årsakene til utslettssonene som er ganske enkle å etablere.

Hvis den funksjonelle aktiviteten til et av de vitale systemene reduseres, er akne lokalisert i et bestemt område av kroppen.

Foto: områder som er ansvarlige for myndighetens arbeid

På pannen

Små, som utslett, finner pimples på pannen med forstyrrelser i mage-tarmkanalen.

Disse sykdommene oppstår på bakgrunn av døden av gunstige bakterier i tarmen. I kroppen er det mangel på sporstoffer og biologisk aktive stoffer, og slagger og toksiner akkumuleres i blodet.

Akne er et av symptomene på generell forgiftning.

De forsvinner bare etter behandling av fordøyelsessystemets organer.

Lip området

Utseendet til akne i nasolabial trekant indikerer forekomst av problemer med hjerte, arterier, årer og kapillærer.

Årsakene til sykdommen skal etableres av en kardiolog, han utfører også behandling av legemidler.

På nesen

Purulent akne på nesen eller nesen, forekommer oftest.

 • Deres utseende indikerer en lidelse i det endokrine systemet hos både kvinner og menn.
 • Diabetes mellitus og thyrotoxicosis kan tilskrives sykdommer som forårsaker akne på nesens vinger.

Video: "Akne i ansiktet - årsakene og symptomene"

Acne Triggers

Huden til folk som røyker eller misbruker alkohol er alltid grå, tørr og betent.

Dette er en vanlig årsak til akne, akne og post acne.

Faktorene som forårsaker hudutslett inkluderer også:

 • bruk av kosmetikk som tetter opp sebaceous kjertlene;
 • Kurset tar farmakologiske legemidler med en omfattende liste over bivirkninger;
 • predisponering for utvikling av allergiske reaksjoner, langvarig kontakt med kjemiske irritasjonsmidler;
 • manglende overholdelse av personlig hygiene
 • klemme uformede pustler;

Foto: Klemmer umodne elementer fremmer spredning av infeksjon

 • emosjonell ustabilitet.

Tanning elskere er i fare.

Overdrying av epidermis provoserer en økning i den funksjonelle aktiviteten til sebaceous kjertlene, som prøver å i det minste litt fukte huden.

Årsaker til akne i ansiktet

Hos menn og kvinner i mellom og eldre alder oppstår akne mot bakgrunnen av ulike kroniske sykdommer i urinsystemet.

Manglende evne til å filtrere blodet og fjerne urinen fører til akkumulering av toksiner og toksiner i vevet, provoserer utviklingen av inflammatoriske prosesser, inkludert på huden.

Årsakene til akne er ubalansert ernæring og nedsatt endokrine kjertler.

Hormonale lidelser

 • Overdreven konsentrasjon av hormoner i blodet fører til aktivering av sebaceous kjertlene, som begynner å produsere en hemmelighet i et overskytende beløp. Denne tilstanden er karakteristisk for ungdomsårene.

Foto: Akne påvirker ofte eiere av fet hud.

 • Under overgangsalder og menstruasjon samler mange kvinnelige hormoner østrogen og progesteron i blodet.
 • Biologisk aktive stoffer forårsaker komedoner og akne på baksiden av en person med sykdommer i det endokrine systemet.

Krenkelse av indre organer

Akne vises alltid hos personer med fordøyelsessykdommer.

 • Brudd på funksjonell aktivitet i mage-tarmkanalen fører til langvarig og utilstrekkelig fordøyelse av mat. Slimhinner er skadet, omfattende inflammatoriske foci dannes, personen lider av overdreven gassdannelse.
 • Mangel på vitaminer og næringsstoffer fører til utslett på huden. Hvis stor akne plutselig begynte å danne, bør du kontrollere funksjonen av leveren og galleblæren.

Hva om pimple er festering og ikke helbreder? Finn ut her.

Hvilke matvarer kan forårsake utslett?

Irrasjonell og ubalansert diett fører til fordøyelsesproblemer og akkumulering av metabolske produkter av proteiner, fett og karbohydrater i mage-tarmkanalen.

 • Bønner, linser, erter, kål og poteter forårsaker økt dannelse av gasser, forhindrer optimal spalting av mat.
 • Mangel på lett fordøyelige næringsstoffer påvirker umiddelbart hudens tilstand.
 • Søte bakverk inneholder komplekse karbohydrater, for fordøyelsen som krever et overskudd av kaustisk saltsyre. Dette forårsaker kronisk gastritt, pankreatitt og duodenitt, noe som forstyrrer normal fordøyelse og absorpsjon av stoffer som er nødvendige for huden.

Hvorfor vises hos barn

Akne er ikke typisk for barn.

Små hvite pimples på nesen av barnet vises fra tid til annen og forsvinner også raskt.

Foto: Miles i babyer er ikke patologi.

 • Dermatologer tilskriver dette til gradvis dannelse av barns immunitet. Transparente sprengningsblærer, som ligner akne, forekommer under diatese.
 • Barn utsatt for allergiske reaksjoner lider av rødhet og utslett på huden. I dette tilfellet dannes røde kviser eller blærer på det øvre epidermale lag. Behandlingen av slike lesjoner utføres med antihistaminer.

ungdom

Subkutan akne er oftest dannet under pubertet.

På denne tiden er tenåringer ekstremt ustabile hormoner.

Endokrine kjertler produserer en enorm mengde biologisk aktive stoffer som er nødvendige for dannelsen av alle systemer av vital aktivitet, inkludert reproduktive. I jenter begynner menstruasjonen, og hos gutter vokser stemmen grov og bryter.

Foto: Akne i en tenåring

Få tenåringer er igjen med akne.

Hos voksne

Hos voksne kvinner og menn er forekomsten av akne et signal om problemer i kroppen.

Et slikt utslett er ubrukelig å behandle gniddende alkoholbaserte lotioner eller apoteksalver.

Terapi bør være rettet mot å eliminere den underliggende sykdommen som kan påvirke ulike systemer i menneskelivet.

Hva gjør sorte prikker

En spredning av svarte flekker blir ofte dannet i den nedre delen av ansiktet og på kinnene, hvorav noen er ganske smertefulle når de presses.

Foto: Akne forekommer oftere i søte tenner.

Oftest forekommer disse utslettene i søte tenner. Å spise mat med stivelse og sukker provoserer fordøyelseskanalen og skaper et gunstig miljø for reproduksjon av patogene mikroorganismer.

De giftige stoffene som produseres av dem, fører til akkumulering av slagg i vevet, inkludert i det indre laget av epidermis.

Sebaceous kjertlene er blokkert, og det oksiderte øvre laget danner et karakteristisk svart punkt.

behandling

Aknebehandling hos menn, kvinner og ungdom utføres i to faser.

Foto: Etter å ha identifisert årsaken til sykdommen, vil legen foreskrive den nødvendige behandlingen

 • På den første er den umiddelbare årsaken til akne eliminert: hormoner korrigeres, probiotika, enzymatiske preparater eller antacida brukes.
 • I den andre fasen anbefaler en hudlege etter pasientens undersøkelse bruk av medisiner til ekstern bruk.

Hjemme

I en alder av 30 år har en kvinne akne lokalisert i nasolabialtrekanten eller på haken.

Foto: Alkohol på alkohol vil tørke det betente elementet

 • Slike utslett kan raskt elimineres med kosmetiske lotioner. Etanol inneholdt i slike midler tørker ut kvise og hindrer at den inflammatoriske prosessen sprer seg til nærliggende områder.

Foto: En maske med leire vil tørke utslett og smale porer

 • Bemerkelsesverdig bidra til å eliminere papiller og komedoner, kosmetiske masker med blå, hvit eller svart leire. Etter påføring av pimple pales og betydelig redusert i størrelse. Dermatologer anbefaler bruken av slike masker samt forebygging av akne før menstruasjon.

Anti-akne medisiner og spor

På hyllene til apotek presenterte et bredt spekter av farmakologiske legemidler til behandling av akne.

Foto: Farmasøytiske produkter til ekstern bruk.

Den mest effektive har slike salver og kremer:

Bolus acne kan raskt herdes med salver som inneholder antimikrobielle midler og antibiotika - salicylic, tetracyklin, lincomycin, erytromycin.

De bør brukes 2-3 ganger om dagen til fullstendig forsvinning av akne og dets spor.

Bruken av folkemessige rettsmidler

Tradisjonelle healere anbefaler å behandle akne og papiller med rettsmidler med helbredende urter og naturlige produkter.

De inneholder biologisk aktive stoffer som har antiinflammatoriske, antiseptiske og regenererende egenskaper.

Foto: Infusjoner og dekokser av medisinske urter kan brukes til å gni

Hva er de mest effektive folkemidlene:

 • i en termokampe hell 5 ss. skjeer av lingonberry blad, marigold og salvie. Hell en liter kokende vann, insister 4 timer. Stamme og tørk ansiktet flere ganger om dagen;
 • bland til en tykk slurry 3 ss. skjeer av lind honning og 0,5 ss. skjeer av aloe juice. Gni inn i betent hud 2-3 ganger om dagen.

Vel eliminere akne masker fra ostemasse, fersk agurk, grønn te.

Før du påfører huden, må du kontrollere at ingrediensene ikke inneholder ingredienser som kan forårsake allergisk reaksjon.

Kosmetiske prosedyrer

Salonger og klinikker tilbyr tjenester for behandling av akne og etter akne.

Fremgangsmåtene bruker stoffer som reduserer sværhetsgraden av den inflammatoriske prosessen, reduserer hudavlastningen, misfarger gale arr og arr.

Beauticians anbefaler at kvinner og menn regelmessig renser huden i alderen 40 og eldre for å forebygge komedoner og papiller.

De vanligste prosedyrene er som følger:

Foto: støvsugingsmetode

 • støvsuger;

Foto: ultralyd ansikts peeling

 • ultralyd peeling;

Foto: Narkotikainjeksjoner i problemområdet

 • mesotherapy;
 • mekanisk rensing av ansiktet.

Foto: mekanisk ansiktsrensing

For effektiv behandling er det flere økter på 25-30 minutter hver.

Dette gjør det ikke bare å kvitte seg med akne, men også for å forynge, glatte huden, mette den med nyttige stoffer.

forebygging

Ikke rart at alle leger sier at det er mye lettere å hindre sykdommen enn å behandle det i lang tid.

Så at stygg, vondt akne og svarte flekker ikke vises i ansiktet, bør du:

 • nekte sigaretter og alkoholholdige drikkevarer;
 • eliminere fettete, søte og krydderrike matvarer fra kostholdet;
 • drikke 2 liter rent, ikke-karbonert vann hver dag;
 • tid til å behandle alle sykdommer.

Du må bruke kosmetikk som passer for en bestemt type hud.

Jo mykere kremen og lotion, desto bedre blir huden ren og fuktig.

Hvorfor vises akne på baksiden av menn? Finn ut her.

Hvordan bli kvitt ungdoms akne på ansiktet? Les videre.

Problemet kan løses for alltid, men for dette bør du besøke spesialister og gjennomgå behandling.

Hvorfor ansikt i akne og hvordan håndtere det?

Akne i ansiktet (akne eller akne på en annen måte) er et ganske vanlig kosmetisk problem som er forårsaket av den inflammatoriske prosessen til talgkjertlene, og er gjenstand for alvorlig nød og sterke følelser for mange unge mennesker.

Spesielt ofte, akne plager ungdom, unge jenter og gutter i skoleår, selv om de kan vises hos mennesker i alle aldre.

Det viktigste er å finne ut årsaken til utslett på huden og starte riktig behandling.

Hva forårsaker akne i ansiktet?

Omfattende aknebehandling

Uansett alder vises ikke akne og uansett deres årsak, de kan og må bekjempes, fordi de for det første ødelegger utseendet til en person, for det andre har de en tendens til å forlate seg etter seg selv på huden spor - arr og alder flekker.

Før du begynner å håndtere akne, må du besøke en hudlege eller en kosmetolog som vil gi råd om hvilke behandlingsmetoder som vil være effektive i dette tilfellet.

Aknebehandling utføres omfattende og inkluderer:

 1. Forsiktig hudhygiene i ansiktet. Du bør vaske ansiktet med varmt vann og såpe, eller med spesielle midler for vasking to ganger om dagen - om morgenen og om kvelden, før du legger deg til sengs. Etter vask må pimples tørkes med en spesiell antibakteriell lotion for problemhud.
 2. Begrenset bruk av kosmetikk. Hvis du kontinuerlig smør problematisk hud i ansiktet med fundament og pulver, kan du nesten ikke regne med at akne er forsvunnet, og forbedringen av tilstanden. For å gjenopprette normal tilstand av huden, bør det gis i det minste litt tid for å ta en pause fra kosmetikk.
 3. Bruk av spesielle antiinflammatoriske og antimikrobielle midler mot akne. Slike verktøy - lotioner, tonics, salver og kremer - kan kjøpes på apoteket, etter rådgivning med en hudlege.

Hvordan fjerne acne hjemme?

Ikke dårlig hjelp i behandlingen av akne beviste folkemessige rettsmidler som kan brukes hjemme.

 • Blodrengjøring urtedekk av nettle, wild rose, elecampane. Hvis du drikker dem regelmessig og samtidig observere et spesielt diett, blir kroppen gradvis frigitt fra giftstoffer og giftstoffer, og tilstanden til huden, henholdsvis, forbedrer.
 • Ansiktsmasker for akne med ricinusolje, som ikke bare effektivt fôrer huden, men har også en uttalt tørking, helbredelse, antiinflammatorisk og antimikrobiell virkning. Du kan til og med midlertidig erstatte vanlig nærende krem ​​med ricinusolje (til akne kommer av ansiktet ditt).
 • Juice av løk og hvitløk, som har en utpreget antibakteriell og desinfiserende virkning. Løk eller hvitløkjuice anbefales for å smøre den nyoppdagede acneen.
 • Soling for ansiktet om sommeren. Ultrafiolette stråler kan undertrykke infeksjonen, så under deres påvirkning passerer akne raskt. Men det er ønskelig at varigheten av solbadet ikke var mer enn 20-30 minutter.
 • Alkoholinfusjoner på urter - de må tørke problemområder på ansiktet. For forberedelse av infusjon, kan du bruke bladene av plantain, eikebark, trillebølg, St. John's wort, oregano, elecampane, som er fylt med 40% alkohol, og deretter infundert i 10-12 dager.

5 årsaker til akne

Olga Seryodkina

Produksjonen av talg har også en positiv side: det er ansvarlig for å myke huden, hindrer huden i å miste fuktighet ved høye temperaturer, og gir også antibakteriell beskyttelse.

Det er tre alvorlighetsgrader av akne: mild - opptil 10 betennelser, medium - fra 10 til 25, alvorlige - mer enn 25. Hver grad har sin egen behandling, som kun legen kan ordinere etter å ha undersøkt pasienten. Men følgende tiltak kan skilles: For eksempel, for behandling av mild sværhet av akne, peeling, rensing, riktig valgt pleie og laserbehandling, kan antibiotikabehandling legges til moderat til det ovennevnte, og for alvorlig kirurgi kan du legge til alvorlige medisiner. i de mest ekstreme tilfeller.

Årsaker til akne

1. arv

2. Godkjennelse av steroid medisiner

3. Hormonal svikt

Men det skjer at en feil eller forstyrrelse i hormonet kan skje hos kvinner etter 25 år. For eksempel viser et utslett på haken en reduksjon i arbeidet med østrogen - kvinnelige kjønnshormoner. Polycystiske eggstokkene kan også forårsake akne. Hereditet kan ikke utelukkes: En feil i hormonbakgrunnen kan også skyldes denne grunnen. I alle tilfeller er det nødvendig å konsultere en gynekolog og en endokrinolog: Hvis forekomsten av akne ligger nettopp i hormonell svikt, så vil behandlingen utelukkende være hormonell (bortsett fra riktig omsorg, selvfølgelig).

Hos menn kan akne også forekomme, men sjeldnere (ifølge statistikken har om lag 12-13% av mennene og om lag 54% av kvinnene hudproblemer etter 25 år) - de har ikke sterke hormonelle økninger. Årsaker til akne hos eldre menn bør søkes i andre kroppssystemer eller metabolske forstyrrelser.

Årsaker til akne på ansikt og kropp

Akne forekommer periodisk hos voksne og ungdommer, spesielt ofte oppstår dette problemet med oljeholdige og blandede hudtyper. Årsakene til utseendet kan være forskjellige - manglende overholdelse av hygieniske regler, tilstedeværelsen av alvorlige patologier. Hvilke medisiner vil bidra til å bli kvitt akne?

I tilfelle av akne, søker voksne sjelden hjelp fra en lege eller kosmetiker, og foretrekker å bare dekke opp kvise med et dyrt middel. Men garantert å bli kvitt utslett er det bare mulig etter å ha identifisert årsaken til utseendet. Ofte blir utslag dannet når overdreven aktivitet av sebaceous kjertlene - porene er tilstoppet med sebum, komedoner vises.

Hvorfor vises akne?

Hva kan forårsake akne:

 • Hormonale forstyrrelser. Den riktige stoffskiftet avhenger av hormoner, hvis de produseres mer enn nødvendig, begynner problemer med dermis. Oftest forekommer akne i ansiktet i pubertet, under graviditet og før menstruasjon hos voksne kvinner.
 • Utslett på grunn av sykdommer i fordøyelsessystemet. Huden reflekterer kroppens generelle tilstand, noen forstyrrelser manifesterer seg som akne i ansiktet eller kroppen. Problemer med leveren, galleblæren, tarmen fremkaller forekomsten av akne. Oftest vises i mennesker etter 30 år.
 • Ubalansert ernæring. Mange produkter utløser akne. Utfall oppstår når overdreven lidenskap for fet, krydret, røkt mat. Slike maten provoserer en hormonell bølge, som forårsaker alle slags utslett.
 • Ikke-overholdelse av hygieneregler. I løpet av dagen, rører voksne og barn ofte ansiktene med skitne hender, mange patogene mikroorganismer kommer på huden - dette er hovedårsaken til akne i ansiktet.
 • Vanen med å klemme akne på egenhånd, noe som fører til infeksjon - dette er en vanlig årsak til akne hos menn. Denne prosedyren bør kun utføres i kosmetologerom, hvor en spesialist vil kunne gi de nødvendige hygienevilkårene.
 • Demodex Tick - penetrerer huden, provoserer utseendet av purulente kviser og akne hos voksne og barn. Hvis du mistenker en parasitt, må du besøke en hudlege.
 • Stress, overarbeid, søvnmangel, arbeid i et tett rom med tørr luft kan forårsake akne.

Akne hos kvinner som opptrer periodisk, bør ikke forårsake mye bekymring. Men hvis det er mange utslett, opptrer de ofte, er av purulent natur - det er nødvendig å gjennomgå en full undersøkelse, gjennomgå kostholdet, livsstilen.

Hvorfor forekommer akne på forskjellige deler av ansiktet?

Pimples i ansiktet er ofte det første tegn på alvorlig sykdom hos voksne, avhengig av hvor de befinner seg, det kan forstås i hvilket bestemt system feilen oppstod.

1. Pimples på haken vises når det er forstyrrelser i fordøyelsessystemet og endokrine systemer. Hos kvinner viser disse utslettene ovariesykdom, hormonell svikt. Hvis det oppstår akne i dette området ofte, er det nødvendig å konsultere en gynekolog, en endokrinolog, for å gjennomgå en full undersøkelse. Akne i den nedre delen av ansiktet oppstår når det er problemer med fordøyelseskanalen, på grunn av det høye innholdet av giftstoffer i blodet, som delvis går gjennom porene i ansiktet.

Ofte er det akne på haken og i undersiden av kinnbeinene om vinteren og høsten. Slike utslett er katarral i naturen, ofte det første tegn på influensa eller akutte luftveisinfeksjoner. Å provosere akne i denne delen av ansiktet kan vane å stikke hodet med hendene - mikrober og bakterier kommer på huden.

2. Akne på pannen oppstår veldig ofte - det er mye svette og sebaceous kjertler i dette området, porene er tette med gjørme og fett. Utfall i denne delen indikerer problemer med bukspyttkjertelen, galleblæren, tarmene. Hvis komedoner er lokalisert nær brynhulen, er årsaken dysbacteriosis. Når akkumulering av infeksjonsfokusering nær hårlinjen bør kontrolleres gallbladder, muligens dannet steiner.

Akne på pannen vises på bakgrunn av alvorlig rus, akkumulering av toksiner og giftstoffer i kroppen, med et ubalansert kosthold, lidenskap for skadelige matvarer og drikkevarer. Utslett kan oppstå etter langvarig bruk av visse legemidler, antibiotikabehandling.

3. Hva forårsaker akne rundt munnen og leppene? Hovedårsaken er et alvorlig brudd på tarmene og spiserøret. Ofte blir disse utslettene ledsaget av forstoppelse eller diaré, kolikk. Mat med høyt fiberinnhold, sesongens grønnsaker og frukt hjelper til med å løse problemet. Stress og mental overbelastning bør unngås i akne i denne delen av ansiktet.

4. Hva forårsaker akne på nesen? Forstørrede porer er ofte i T-sonen, i dette området har huden et høyt fettinnhold. Årsaken til utslett - hormonelle svingninger, som ofte observeres hos ungdom og gravide. Akne rundt nesen kan være en konsekvens av en funksjonsfeil i organene i det endokrine, immun-, fordøyelses-, kardiovaskulære systemet.

5. Hovedårsaken til akne i nesområdet er en stor belastning på leveren, kroppen rengjør ikke blodet godt, noen av de skadelige stoffene går ut gjennom huden. Å provosere et utslett kan overdreven lidenskap for proteindieter.

6. Hvorfor vises akne på ansiktet i kinnbenet og på kinnene? Årsakene er forskjellige - hormonelle forstyrrelser, arvelige faktorer, tarmsykdommer, betennelse i eggstokkene og andre gynekologiske patologier. Akne på kinnene oppstår ofte med svak immunitet, svekket metabolsk prosesser i kroppen, bruk av dårlig kvalitet kosmetikk.

Narkotikabehandling

For effektivt å eliminere subkutan akne og andre utslett i ansiktet hos menn og kvinner, trenger du ikke bare å kjenne årsakene, men også metodene for eliminering. Med den hyppige forekomsten av akne, hjelper kosmetologi og folkemidlene ikke alltid - medisinering er nødvendig. Basis for terapi er antibakterielle stoffer i form av tabletter og salver, som legen velger.

Hvilke antibiotika er egnet for behandling av subkutan akne:

 • Erytromycin - brukes eksternt som et tørkemiddel, eliminerer mikrober.
 • Levomycetin - må brukes til å eliminere bakterier som er resistente mot andre typer antibiotika.
 • Levomekol (les mer om aknebehandling med Levomekol), Zenerit - antibakterielle salver som forhindrer spredning av akne.
 • Trichopol akselererer regenereringsprosessen, bekrefter effektivt purulent utslett.
 • Tetracyklin - bidrar til å bekjempe akne, eliminerer raskt nesten alle typer patogener.
 • Solyutab - har en uttalt bakteriostatisk virkning.

Mens du tar antibiotika, er det nødvendig å ta immunmodulatorer, legemidler som normaliserer tarmmikrofloraen, for å inkludere i dietten forskjellige meieriprodukter med lavt fettinnhold.

Hvis subkutan akne hos menn og kvinner forekommer ofte, foreskrives Roaccutane - et kraftig stoff fra gruppen retinoider. Legemidlet er effektivt, men har mange bivirkninger - allergier, betennelser og nervesykdommer. Verktøyet normaliserer talgkjertlene, reduserer størrelsen, men kan forårsake alvorlig tørrhet i huden. Behandlingen er lang, minst 4 måneder.

Hormonale legemidler er foreskrevet for å behandle akne hos kvinner med et høyt nivå av testosteron i blodet. De sikreste prevensjonsmidler er Janine, Median. Legemidlene brukes som en ekstra terapi, deres effekt på dermatologiske inflammatoriske prosesser er minimal.

Under behandling av akne i ansiktet, er det nødvendig å fullstendig eliminere fett og røkt mat fra kostholdet, det er umulig å klemme akne på egenhånd, for å varme opp og opprettholde purulente utslett.

Kosthold og forebyggende tiltak

Tidlig forebygging og riktig ernæring - nøkkelen til ren og sunn hud. Et spesielt kosthold mot akne vil forhindre utslett på ansikt og kropp, eliminere hovedårsakene til akne.

Hvordan forebygge acne acne:

 • besøk regelmessig skjønnhetssalongen, gjør dyp rensing av ansiktet;
 • slutte å bruke stekt, fet og søt mat, karbonatiserte drikker, sterk te, kaffe;
 • inkludere i kostholdet av sesongens grønnsaker og frukt i noen form, med unntak av poteter, druer, bananer;
 • gjennomgå en rutinemessig inspeksjon årlig;
 • Bruk bare kosmetikk og hudpleieprodukter av høy kvalitet;
 • unngå stress, få nok søvn, oftere å være i frisk luft;
 • følg drikkemodus - drikk minst 2,5 liter rent vann per dag.

Kosthold mot pimples innebærer et sunt, balansert kosthold. Det er lov å bruke fettfattige varianter av kjøtt og fisk, drikke naturlige juice og fruktdrikker, urtete. I dietten må være de første rettene på en svak kjøttboks, forskjellige korn, hard ost, meieri og meieriprodukter. Havregryn og risgrøt passer best med akne, renser huden godt, hvitløk og ingefær.

Som tilsetningsstoffer kan du bruke kli, brødgær i kapsler, linfrø. Faste dager er nyttige for huden - de bør ordnes en gang i uken.

Årsakene til akne er ganske forskjellige, kan tyde på utvikling av alvorlige sykdommer. Selvbehandling er ineffektiv, bare en hudlege eller kosmetolog vil kunne velge en adekvat medisinbehandling. For å forebygge akne, må du spise rett, slappe av, regelmessig ta vare på huden, ikke rør ansiktet med skitne hender.

Årsaker til akne i ansiktet

Nesten hver person gjennom hele sitt liv står overfor et slikt problem som akne i ansiktet. I moderne tider kalles de også akne. I sin ungdom er dette en ganske vanlig situasjon. Men hvis etter 25 år går akne ikke bort, men tvert imot er det enda flere av dem, da kan dette være et signal om en sykdom.

Dermed er det nødvendig å finne ut årsakene til akne i ansiktet, hvordan bli kvitt denne tråden.

Hva kalles akne og hvordan skjer de

Pimples er en hudsykdom som er forbundet med ulike betennelser i sebaceous glands.

Hvis vi vurderer strukturen på huden, er det klart at noen hårfollikler er omgitt av talgkirtler. Deres jobb er å produsere talg for å smøre håret som vokser. Ekskresjon på huden skjer gjennom porene. Det er tider når talg blir utskilt mer enn vanlig.

Men det kan være at porerne av visse grunner er tilstoppet, de samler fettete fett, hvoretter folliklene begynner å strekke seg, og med dem vevene som omgir dem. Dette skyldes det faktum at bakterier multipliserer, noe som resulterer i akne.

Men det er hovedsakelig akne i ansiktet som dannes, fordi ganske mange sebaceous kjertler er konsentrert her.

Slags utslett

 1. Åpne komedoner eller svarte prikker med forskjellig lokalisering. Vanligvis vises i nesen, haken, kinnene. Rygg og bryst kan også bli utsatt for slike problemer;
 2. Lukkede komedoner. Utseendet på huden av hvite prikker i forskjellige størrelser. Det handler om haken og stedene på pannen. De kalles også prosyanka og wen.

Åpne og lukkede komedoner regnes som de første tegn på akne. De har ingen tegn på betennelser, men hvis du ikke tar hensyn til dem, bryr deg ikke om ansiktet ditt, de blir lett til smertefulle kviser, og kan også føre til alvorlige problemer.

 1. Rosa pimples eller rødt med en blå nyanse. I medisin heter de papules. De oppstår i form av betent og ganske tette tuberkler. Hvis de ser ut, betyr det at det var en forsømt form for komedoner;
 2. Grå eller gullige pustler. De er sår som dannes på papulene, de omgir mest folliklene. Etter åpning av utslipp av pus bidrar til dannelsen av en skorpe. Åpning av abscesser forekommer naturlig eller tvunget, men arrene forblir ikke etter denne prosedyren;
 3. Smertefulle indre knuter som kan føles under huden dyp nok. De kan ha en diameter større enn fem millimeter. Etter slike utbrudd forblir et spor på huden som ikke går vekk lenge - disse er trukket arr;
 4. Cyst i form av burgunder segl. Det kan måle rundt fem centimeter. Slike utbrudd er den mest alvorlige utviklingsgraden av akne. De påvirker ulike deler av både kropp og ansikt. Eksperter forby selvstendig å engasjere seg i kampen mot en cyste. I tillegg kan du ikke klemme det, fordi du kan for alvor komplisere situasjonen, som følge av at det er grove arr.

Årsaker til akne

Når det er utslett på ansiktet, indikerer det forekomsten av lidelser som forekommer inne i menneskekroppen. Hvis vi snakker om ungdomsår, er det i denne perioden hormonell akne. De er resultatet av hormonelle endringer i puberteten. Hvis dette skjer i en mer moden alder, oppstår utslett på grunn av hormonforstyrrelser som forekommer i kroppen av ulike årsaker.

Hyperkeratose er en hudsykdom som forårsaker kviser og tørr hud. Hvis en person har en "goose bumps", så er det en sjanse for at det kan være akne i ansiktet.

En av hovedårsakene til utslett kan være overdreven kjertelaktivitet. I tillegg, i moderne tid, folk, spesielt den yngre generasjonen, elsker bare nøtter, sjetonger, sjokoladebarer, croutoner. Resultatet av denne dietten er utslett. Feil og usunt kosthold er nært forbundet med utseendet på ulike feil på ansiktets hud.

Noen hevder at hvis kosmetikk inneholder paraffin og lanolin, bidrar det også til utseende av utslett. Også, hvis nettstedet acne systematisk utfører mekaniske handlinger, kan det bare forverre situasjonen.

Noen kviser kalles "profesjonell". Her snakker vi om forekomsten av utslett fra konstant kontakt med visse kjemikalier. Dette gjelder petroleumsprodukter, tekniske oljer, blekemiddel, tjære. Alle disse stoffene fører til tilstoppede porer. Disse stoffene inkluderer husholdnings kjemikalier.

Av en rekke grunner er det også "steroid akne". Oppstår hos personer som er avhengige av kroppsbygging. Disse inkluderer idrettsutøvere som er avhengige av anabole steroider, hormoner.

Det anbefales ikke å selv diagnostisere deg og forsøke å forstå hvorfor inflammatoriske sykdommer i huden har oppstått, fordi selv en kvalifisert spesialist ikke alltid kan identifisere årsakene til akne. Tross alt er det mange grunner, de kan også være metabolske forstyrrelser, en vanlig stressende situasjon, bruk av terapeutiske midler som senker immunforsvaret i kroppen, samt visse alvorlige sykdommer.

Områder der akne oppstår

Hver sone i ansiktet gjenspeiler et bestemt indre organ, men dette gjelder ikke puberteten. Og derfor kan du ikke ignorere manifestasjonen av utslett, fordi kroppen signalerer at du bør sjekke tilstanden av helsen.

Pannen. Oftere utsatt for skinn og utslett. I voksen alder indikerer dette et brudd på mageveien. Trenger å holde seg til riktig ernæring.

Nese. På nesen har nesten alle sorte prikker. Dette skyldes det faktum at porene blir forstørret og mer sebum utskilles. Det er nødvendig å ta hensyn til det endokrine systemet og fordøyelsen, bukspyttkjertelen, immuniteten.

Lepper. Når det er forstyrrelser i fordøyelsessystemet, kan utslett forekomme i leppene. Ikke ignorere dem, og fordi kvinner - et signal om problemer i gynekologi.

Bli kvitt utslett

Alle vil bli kvitt hudproblemer, men for dette må du ta en rekke handlinger.

 1. Først finn ut hvorfor acne dukket opp. Årsaken kan være intern eller ekstern. Først da vil behandlingen være effektiv;
 2. Du bør stille inn et ganske komplisert og langvarig arbeid med ansiktets hud. Det tar ingen måned;
 3. Det anbefales å ta vare på ansiktets hud, for å gjøre prosedyren.

Akne Behandlingsmetoder

For å forstå hvordan å bli kvitt akne, må du finne ut selv hvilke områder du må opptre på:

 • Rengjør huden grundig og fjern jevne hudpartikler regelmessig.
 • redusere betennelse på bakken med akne med anti-akne medisiner;
 • normalisere produksjonen av overflødig fett med spesiell kosmetikk for fet hud;
 • eliminere brudd i kroppen: i hormonet, for å behandle sykdommer i mage-tarmkanalen, etc.

Det anbefales ikke å kvitte seg med utslett på ansiktets hud. Du kan ikke klemme dem, fordi du kan bringe infeksjonen og de vil bare være mer.

Hvilke metoder du skal bruke når du blir kvitt utslett

 1. Midler av tradisjonell medisin - masker, tinkturer, juice, avkok;
 2. Medisinske preparater - salver, lotioner;
 3. Besøk en kosmetolog - ansiktsrensing, peeling, laserterapi.

Hvis du bestemmer deg for å bruke farmakologiske midler, bør du nøye studere instruksjonene og komponentene i midlene. Dette er nødvendig for å velge de nødvendige midler for deg selv, og derfor vil pimples i ansiktet forsvinne.

I dag er det virkelig mange forskjellige måter å kvitte seg med problemene som gir en reell effekt. Derfor, selv om situasjonen din er ganske komplisert, så med tålmodighet, kan du alltid takle et bekymringsproblem!

Hvordan identifisere årsakene til akne?

Hallo Jeg har et ubehagelig problem. Jeg er allerede 24 år gammel, og akne går fortsatt ikke bort fra ungdomsårene. Utslett på de nedre delene av kinnene. Noen ganger skjer det på baksiden. I 2009 var hos endokrinolog ved resepsjonen. Jeg donerte blod for hormoner, men ifølge resultatene av forskningen, sa legen at jeg ikke hadde problemer med det. Kanskje kan du fortelle meg nøyaktig hvilke tester jeg må passere og hvordan man skal handle? Det er bare at den som jeg konsulterte med (kosmetologer, osv.), Sier alle at dette er et tydelig endokrine problem. Og når det gjelder gynekologi, er det bra.

Margarita, Rostov-til-Don, 24 år

Poluboyarinova Irina Vladimirovna

Kandidat i medisinsk vitenskap, endokrinolog, diabetolog ved medisinsk senter Rimmarita

Endokrinolog svar:

Årsakene til akne er mange. Og bare en av dem regnes som en økning i testosteronnivå. For deteksjon er det nødvendig å sende en blodprøve for testosteron, 17-OH-progesteron og DGEA-sulfat i 3-5 dager i menstruasjonssyklusen (1 dag er dagen for utbruddet av menstruasjonsblødning). Oftere er hudproblemer en refleksjon av arbeidet i mage-tarmkanalen. Noen forskere gir selv håndflaten som årsak til akne i magen, tarmen og sunn mat. Ifølge dem er den økte funksjonen til talgkjertlene, og følgelig praktisk talt den eneste årsaken til akne, feil matstil, der karbohydrater dominerer, og kroppen mangler essensielle amino- og fettsyrer. Produksjonen av overflødig fett av huden stopper under betingelse av et langsiktig lavkarbohydrat diett, slik at det ikke bare er å kurere de mest avanserte former for akne, men til og med for å forhindre muligheten for akne. Også moderne studier har vist en sammenheng mellom akne og tarmdysbiose. Intestinal mikroflora - 70% av immuniteten, og immunitet - et hinder for infeksjon i dannelsen av nye elementer og effektiv helbredelse av eksisterende akne. Med andre ord er det fornuftig å kontakte ikke bare en kosmetolog, men også en hudlege og en gastroenterolog.

Med vennlig hilsen, Poluboyarinova Irina Vladimirovna.

Flere Artikler Om Typer Acne