Husdyr gir oss glede når de arbeider med dem, men i perioder med forekomst av noen sykdommer, er de ikke i stand til å konfrontere dem alene. I slike tilfeller bør folk komme til redning. Eiere av katter står ofte overfor et slikt problem som utslett av akne på kroppen av et dyr. De første symptomene på sykdommen er svarte flekker, eller akne, som i fravær eller utilstrekkelig behandling kan forårsake farligere komplikasjoner. Akne hos katter må behandles, det kan herdes selv hjemme.

Hva er akne hos katter og katter

Inflammatoriske prosesser i sebaceous kjertlene, som forekommer ved eventuelle brudd på deres funksjoner, eller utilstrekkelig dannelse av sekresjonskjertler av kjertlene, fører til blokkering av utgangskanaler, på steder hvor mørke (svarte) flekker dannes - dette er akne.

Sebaceous kjertlene produserer et stoff som går til overflaten av huden gjennom kanalene, sikrer normal fet hår. Dette stoffet inneholder fordelaktige mikroorganismer og enzymer, samt en liten dose kolesterol som omdannes under påvirkning av sollys til vitamin D. Ved å slikke hår får katter en ekstra tilførsel av dette vitaminet, som er nødvendig for kroppen, og håret blir skinnende, silkeaktig og bryter ikke.

Sebaceous kjertlene er plassert gjennom hele kroppen av dyret, slik at akne kan forekomme hvor som helst, men i følge praktiske observasjoner skjer dette ofte:

 • På nesen (i haken og bartzonen);
 • På ørene
 • På magen;
 • Under halen;
 • På magen;
 • I kjønnsområdet.

På de første stadiene av sykdommen akne er det svært vanskelig å oppdage og diagnostisere katteeiere bør være sikker på diagnosen, for å starte riktig behandling av akne hos katter i hjemmet.

Hvordan bestemme sykdommen

Det er to måter å bestemme sykdommen på: visuell inspeksjon og laboratorieanalyse.

Visuell inspeksjon av dyret hjemme

I slike tilfeller oppdager eieren av katten, som merker de karakteristiske utslettene på dyret på huden, og observerer sin oppførsel, at han har akne. Dette kan gjøres hvis eieren hadde tidligere erfaring og vet hvilke tegn som skiller denne sykdommen. Det vil være vanskelig for nykommere å avgjøre hva de svarte punktene til katten er, hvordan man skal behandle dem og om noen tiltak må tas for å eliminere dem.

Utslett vises i ulike hudsykdommer og ofte er utslettene svært like i utseende. Årsakene til hver art er forskjellige, og derfor må behandlingen være hensiktsmessig, og ødelegge dette patogenet. Hvis du først møter en slik sykdom, vil det beste alternativet være å kontakte en veterinær.

Laboratorieforskning på veterinærklinikken

I veterinær klinikk leger ikke er begrenset til en enkel inspeksjon av kjæledyret ditt, de vet at uten en laboratorieanalyse er vanskelig å fastslå hva som kjennetegner den utløsende agent og riktig behandling.

Laboratoriene tar skraping av epidermispartikler fra det stedet hvor utslett er tilstede i dyret, og utfører en undersøkelse av materialet under et mikroskop. Å kjenne patogenet tillater spesielle informasjonskilder med bildet av en skadelig mikrobe som rammer katten eller hunden. Etter laboratoriebestemmelse av infeksjonskilden foreskriver legen medisiner for å eliminere den.

Det er dødelige grunner når det er umulig å gå til klinikken, det er svært få veterinære sykehus i disse dager, spesielt i landsbyer og landsbyer, og det er vanskelig for kjæledyrseiere å reise med dyr til by eller regionale sykehus.

Selv under slike forhold, vil sykdommen ikke vente, men vil utvikle seg og kan føre til katastrofale konsekvenser, det må behandles. Vi vil prøve å hjelpe deg i denne situasjonen. Først av alt må du avgjøre hva katten din er syk.

De viktigste tegn på akne hos katter

Årsakene til betennelse av talgkjertlene i katter er ikke fullt ut forstått, kan det være genetiske sykdommer, midlertidige hormonelle forandringer i kroppen til et dyr eller utilstrekkelig hygienisk pleie av et kjæledyr. De viktigste symptomene på akne kan identifiseres ved følgende tegn:

 1. I områder med risiko (de er oppført i begynnelsen av artikkelen), oppstår hevelse i form av små tuberkler med svarte prikker i midten;
 2. Huden rødmer seg rundt tuberkulene, det er merkbar gjennom ullen;
 3. Kat kammer stadig de berørte stedene;
 4. Med palpasjon, trykk på pimple reagerer dyret på smerte;
 5. På steder kammer intensivt fallull;
 6. Etter 1-2 uker er det en økning i de berørte områdene, og akne blir til pustler.

Etter å ha notert alle disse endringene, bør eieren fortsette med behandlingen.

Akne hos katter: hjemmebehandling

Det bør bemerkes at en slik sykdom ikke overføres til mennesker, så du kan trygt kontakte dyret, for i slike perioder trenger det virkelig menneskelig hjelp. For behandling av katter med akne brukes ulike metoder og metoder: legemiddelbehandling (tabletter, salver), hygienisk omsorg (spesielle sjampo), folkemidlene (avkok, tinkturer). La oss se nærmere på hver av disse metodene.

Hygiene og omsorg

Det anbefales å vaske og kam kattene ikke mer enn det som er nødvendig for strukturen av håret. Langt hår krever hyppigere vask og gre en gang i uken, korthårede katter gjøre det bra med denne prosedyren selv, trenger de ikke å vaske mer enn en gang i måneden eller to. Shampooing anbefales for hårløs (Sphinx rase) for å fjerne overflødig sebaceous sekresjoner.

Sjampo, som inneholder antiseptiske og antiinflammatoriske stoffer, brukes til hudsykdommer og til profylakse. hygieniske rensemidler er egnet for behandling av akne, omfattende: salicylsyre, svovel, benzen peroksyd og etyllaktat, kan også brukes til tjæresåpe geler og kviser.

Fôrretter må holdes rene, etter hvert måltid bør du tørke dyrets ansikt med en fuktig klut. Haken er det mest risikable området for skade på sykdommen, og det er også vanskelig for katten å rense og slikke denne delen av kroppen.

Narkotikabehandling

Når du vasker kjæledyret ditt, fortsett til neste trinn, bør du:

 • De berørte områdene må dampes med varme kluter og tørkes med en antiseptisk, acetylsalisylsyreoppløsning eller hydrogenperoksid, disse stoffene desinfiseres og lindrer betennelse, tørr akne;
 • For ikke å forårsake tørr hud, bruk fuktighetsgivende akne salve: svovel, sink, tetracyklin eller erytromycin;
 • Ikke la dyret være ute av syne i 30-40 minutter for å absorbere salven, og katten kunne ikke slikke det for tidlig. Rester av salven kan deretter fjernes med en serviett.

Salve påføres med et tynt lag til de steder som påvirkes av akne 1-2 ganger om dagen til fullstendig gjenoppretting.

Advarsel! Alle prosedyrer bør utføres punktvis, ikke påvirke sunn hud, forhindrer kjemiske forbrenninger.

Tradisjonelle metoder og rettsmidler for akne hos katter

Tradisjonell medisin tilbyr en rekke metoder for herding av akne, men bør advare deg, mange av dem uprøvde og tvilsomme, bør være forsiktige med slike verktøy. Vi anbefaler noen metoder, de kan ikke kurere, men de vil ikke ha en skadelig effekt på kjæledyrets helse. Hvis du ikke har medisinske produkter på plass, kan du prøve å søke:

 • gresskar. Et stykke frisk gresskar, umiddelbart etter desinfeksjon, fester massen til skadestedet, suge i 3-4 minutter;
 • celandine. I buljong av celandine fukte en bomull pom-pom, 2-3 ganger om dagen, på steder med utslett i 1-2 minutter;
 • gress. I infusjonen av gnage sug et stykke bomull eller serviett, tørk det berørte området 2 ganger om dagen, som en vanlig lotion;
 • Calendula og kamille. Avkok av calendula og kamille tilsett 2 tabletter furatsilina, mos, oppnå grøt, gjelder som en maske en gang annenhver dag.

Folkemidlene har en annen innvirkning på helbredelsesprosessen, og helbredelsesperioden tar mye lengre tid enn å bruke bevistne stoffer. Hvilket valg å gjøre - beslutningen er din.

Vi vil være veldig glade hvis vårt råd vil bidra til å returnere til kjæledyret ditt et lykkelig og muntert utseende. Vi ønsker deg og alle dine kjæledyr helse.

Hvordan behandle akne hos katter hjemme

Svarte prikker forekommer hos katter på grunn av blokkering av talgkjertlene. Kork bestående av smuss, bakterier og fettstopp porene. Betennelse begynner, pustler form. Første akne dekker bare haken og nesen til dyret. Hvis akne ikke blir behandlet, sprer seg utslett til mage og hale. Inflammet porene er fylt med pus, øker i størrelse og bringer ubehag til kjæledyret.

Symptomer og årsaker

For det første merker eieren at haken av dyret er dekket med små, svarte prikker. Noen ganger ligner de skitt, men forsvinner ikke etter svømming. Dette er den første fasen av akne. Hvis du ikke raskt går til veterinæren, forverres kattens tilstand:

 1. En infeksjon penetrerer de blokkerte porene, på grunn av hvilket kjæledyrets hud blir rød og betent.
 2. Follicles vil fylle med pus, snu til koniske eller sfæriske seler størrelsen på en hirsefrø eller ert.
 3. Ufødte sår er tette og varme til berøring. De sår, så katten blir nervøs og rastløs.
 4. I modne formasjoner vises et svart eller hvitt hode. Innholdet kommer ut av absessen under mildt trykk.
 5. Etter å ha brutt gjennom den betent ål, dannes sår. I unge og sterke dyr strammer de raskt og dekker med en skorpe. I gamle og svake katter kan sårene bløde for en stund eller utstråle ichor med pus.

Den nest siste fasen av akne er den farligste. En infeksjon eller bakterier som forårsaker komplikasjoner kan komme inn i åpne sår. Nekrose av sebaceous kjertel utvikler seg, et stort tuberkel dannes, fylt med pus. Hvis katten "åpner" den med sine klør, vil infeksjonen spre seg til sunne hudområder, flere kuller vil dukke opp.

Etter å ha sprungt purulente formasjoner forblir arr og skallete flekker som er vanskelig å kvitte seg med.

Eieren, som la merke til de svarte prikkene, blir til veterinæren. Bare en lege er i stand til å skille mellom akne og frata parasitter. En katt er foreskrevet en skraping, det kan bli anbefalt å donere blod for hormoner, kontroller arbeidet i fordøyelseskanaler.

Akne oppstår hos dyr på grunn av dårlig metabolisme og leverproblemer. Porene blir tilstoppet hvis smuss eller partikler hele tiden samler seg på huden rundt munnen. Sårdannelse dannes i katter som regelmessig kammeres med stive børster. De skader det øvre laget av epidermis, forårsaker betennelse.

Akne forekommer hos unge og voksne dyr. Sykdommen overføres ikke til en person, så eieren kan trygt slå og bade på kjæledyret.

Aknepleie

Huden dekket med utslett eller pustler, daglig vask, ved hjelp av spesielle sjampo. Egnede geler til behandling av teenage akne, tjære såpe eller sjampo. Som en del av det rette kosmetiske produktet som fjerner sorte prikker, bør det være:

 • svovel;
 • salicylsyre;
 • etyl laktat;
 • benzoylperoksid.

Egnet sjampo Laktaderm og Doctor. De normaliserer talgkjertlene og tørker kjæledyrets hud.

Kosmetikk brukes bare til områder som er rammet av akne. Sjampo gnidd med bomullspinne på haken eller bart, slik at de myker ålene. Resterne av skummet rengjøres med vått gasbind, tørkes med et vått håndkle, og deretter påføres en tørr klut, slik at den absorberer gjenværende væske.

Etter hygieneprosedyrer blir den inflammerte epidermis tørket med en bomullspinne fuktet med et antiseptisk middel. Et billig alternativ er peroksid. Du kan bruke klorhexidin eller Miramistin, behandle huden din med lotioner fra teenage akne eller farmasøytisk tinktur av calendula.

Alkoholbaserte produkter påføres nøye. Det er umulig for et antiseptisk å komme på sunn hud eller slimhinner. Stoffer forårsaker irritasjon og brannskader. Koker etter bading og behandling med antiseptiske midler kan dampes ut. En ren bomullsklut fuktet i varmt vann eller kamille kjøttkraft er påført akne fylt med pus. Dampet utslett gniddes med salisylsyre. Legemidlet fjerner betennelse og tørker acne, trekker pus og desinfiserer epidermis.

Antiseptika kombinert med fuktighetsgivende salver. Alkoholbaserte produkter tørker ut huden. Sebaceous kjertlene begynner å jobbe hardere, slippe mer fett som tette porene. De blir betent og magesår. For å forhindre at dette skjer, blir næringsfull aknesalve hos katter gnidd inn i desinfisert hud.

 • salicylsyre eller svovelsalve;
 • flutsinar;
 • Linemet syntomycin;
 • sink salve;
 • perkutan;
 • tetracyklin eller erytromycin salve;
 • levomekol;
 • Yam salve.

Narkotika tørker ut utslett, rydder opp sår. Hjelper krem ​​Belosalik, som brukes til punktet. Fukt en bomullspinne i verktøyet og smør hudområdene dekket med akne.

Du må vente 30-40 minutter til stoffet er absorbert. Resterne fjernes med en bomullspinne. Det er umulig for katten å slikke medisinen, ellers kan dyret bli forgiftet. Den valgte salven er påført med et tynt lag. Hvis det er for mye penger, vil det tette porene og forverre hudtilstanden.

Akneforverring

Svarte og hvite, betent ål som brister og blir sår, smøres med antibiotika geler. Veterinærer ordinerer vanligvis Bactroban eller Mupirocin. Preparatene påføres en gang daglig med et tynt lag og sørg for at katten ikke slikker rester.

Hvis kjæledyret hele tiden kammerer akne, blir såret vasket med et antiseptisk middel, fortynnet med vann og deretter behandlet med jod eller briljantgrønt. I de tørkede skorpene gned sink salve. Legemidlet akselererer helbredelse og lindrer kløe.

Et dyr hvis svarte flekker har blitt betent sår, er kuttet sine klør. Katten vil ikke kunne bekjempe utslett og bringe en sekundær infeksjon inn i sprengkjelen. Husdyr kan ikke slippes ut på gaten eller balkongen, solen er kontraindisert til den.

I alvorlige tilfeller tilbyr veterinæren kastrering. Etter operasjonen normaliserer hormonene i kattene, og utslettet forsvinner gradvis.

Folkemidlene

Akne i kjæledyr er behandlet med buljonger og lotioner:

 1. Ål tørke med et stykke frisk gresskar. Huden er desinfisert med et antiseptisk middel, og deretter påfør massen i 3-4 minutter.
 2. Betennelse fjernet lotion fra celandine. Kok en teskje urter i et glass vann i et vannbad. Kok i 5 minutter, etter avkjøling, spenne og fukte bomullspinne i kjøttkraft. Påfør på acne to ganger om dagen, oppvarming betyr til 37-40 grader.
 3. Bland et glass vann med 20 g tørket eller friskt karrow. Blomster helle kokende vann, insisterer time under lokket. Påfør i stedet for lotion, gni acne to ganger om dagen.
 4. Hell i en krukke med 15 g calendula og kamille. Tilsett en kopp varmt vann, kom med koking i et vannbad eller langsom brann. Varmbuljong filtreres, blandes med furatsilinom. Krymp 2 tabletter av legemidlet, hell 10-15 ml væske for å danne en tykk gruel. Påfør masken på akne hver dag, la i 15 minutter. Ryd opp rester av et vått håndkle.

Folkemedisiner er kombinert med narkotikabehandling for å øke hastigheten på utvinningen av kjæledyret.

Katter akne diett

Feil i sebaceous kjertler er forårsaket av en sakte metabolisme. Metabolske prosesser vil akselerere frokostblandinger som inneholder langsomme karbohydrater og fibre. Katter trenger å lage grønnsaker eller fruktgryter, hvor mye grov diettfibre.

Hermetisert mat og tørr mat er kontraindisert. Du kan ikke behandle kjæledyrpølse, stekte kjøttboller eller svinekjøtt. Fettmat forverrer leverenes arbeid, øker produksjonen av talg. Betennelsen begynner, ålene blir til sår.

Akne oppstår på grunn av redusert immunitet, slik at katter foreskrives vitaminkomplekser. De hjelper dyrets kropp til å bekjempe infeksjon og gjenopprette epitel etter gjennombrudd av koker. Katter bør spise mat rik på vitamin A, tokoferol og askorbinsyre.

Ytterligere anbefalinger

Husdyrgjenoppretting er avhengig av hygiene. I katter som holdes rene, vises ål mindre sjeldnere og går raskere.

Eieren må følge noen enkle retningslinjer:

 1. I noen dyr oppstår akne på grunn av plastallergi. Det anbefales at du legger jern- eller keramikkskåler til mat og vann.
 2. Etter hvert måltid gis kattens hake med en våt klut for å fjerne fett og kornblanding. Pet vanskelig å ta vare på huden rundt munnen. På dette området samler mikrober seg, noe som forårsaker betennelse.
 3. Skåler renses daglig slik at bakterier ikke forblir på veggene. Vannet byttes to ganger om dagen, og mat hver 4-5 timer.
 4. Katten er badet regelmessig, kammet med myke børster, ikke tillatt å gå utendørs hvis det regner eller smuss.
 5. Kvinner utsatt for akne bør ikke gis medisiner for estrus. De forårsaker en hormonell ubalanse som forårsaker inflammatorisk akne.

Boils bør ikke presses ut for ikke å forårsake sekundær infeksjon. Du kan fjerne restene av pus fra ål som har brist på egen hånd. Men før prosedyren, må du desinfisere fingrene og behandle modne kviser med et antiseptisk middel.

Du kan ikke skrelle eller kamme skorpeene, som ble dannet i stedet for akne. Under dem dannes en ny epidermis. Når hudlaget blir tykk nok, vil skorpene forsvinne alene. Hvis de blir revet av, vil et arr eller skallet lapp forbli.

Akne er en sykdom som oppstår hos mennesker og katter. Det er nødvendig å behandle akne i et kompleks, bruke salver og spesielle sjampo. Medisinsk metode supplement folkemessige løsninger. Revidere dietten av dyret og injiser mat som er rik på vitaminer for å få raskere utvinning og forhindre forekomsten av akne.

Hvordan behandle akne hos katter på haken hjemme

Akne er en ganske vanlig sykdom, ikke bare blant mennesker, men også blant mange representanter for dyreverdenen. Hovedårsaken til utseendet til små kviser er betennelse i sebaceous kjertlene. Utviklingen av inflammatoriske prosesser fører til deformering av hårsekk og blokkering av sebaceous kanaler. Denne faktoren medfører utseendet på svarte flekker og akne. La oss finne ut hva akne er i katter og hvordan å håndtere dette problemet.

Akne er utseendet på akne eller svarte flekker på huden.

Sykdommens art

Strukturen av huden til kattfamilien er svært lik strukturen av menneskelig hud. Denne likheten antyder at mange katter står overfor de samme dermatologiske sykdommene som mennesker. Den vanligste hudsykdommen er akne.

Plasseringen av utslett av hudutslett på overflaten av huden, avhenger av lokalisering av talgkjertlene. De vanligste symptomene i akne er observert hos katter i ørene, magen og ribbenene. Utseendet til en liten klynge av kviser i haken er den vanligste forekomsten. Dette problemet utgjør ingen fare for kjæledyrets helse. I de fleste tilfeller er disse symptomene bare midlertidige og påvirker ikke funksjonene til de indre organene.

Blant de negative effektene av akne, er det nødvendig å fremheve tapet av estetisk appell på grunn av uregelmessigheter i prosessen med å produsere sebaceous sekresjoner. Hovedfaren ved dette problemet ligger i den høye risikoen for utvikling av dermatitt. I denne sykdommen dannes små sår på overflaten av huden. Hvis katten begynner å kamme lesjonene, kan situasjonen bli komplisert ved tillegg av en sekundær infeksjon.

Ekstern manifestasjon av sykdommen

Utseendet på utslett og arten av lesjonen er avhengig av formen og plasseringen av betennelsen. Bubler av utslett kan ha en rødaktig base og en hvit topp. På bestemte stadier av sykdomsutviklingen inne i boblene kan det danne purulent ekssudat.

Det anbefales ikke å prøve å presse ut slike utbrudd. Du må vente på selvåpning av akne. For å øke hastigheten på denne prosessen, kan du bruke spesielle salver med tørkeeffekt.

Akne sykdom oppstår på grunn av betennelse i sebaceous kjertler på huden.

Betydningen av diagnose

I intet tilfelle bør en diagnostisk undersøkelse av et kjæledyr gjøres uavhengig. Det er best å betro dette til veterinærer. Det kliniske bildet er karakteristisk for akne, har likheter med sykdommer som ringorm, scabiesmites og allergiske reaksjoner.

Pimples i haken området med forsiktig undersøkelse kan sitte fast i smuss eller insekt biter. For å etablere årsakene til akne er det nødvendig å skrape fra lesjonene. Mikroskopisk undersøkelse av materialet, gjør at du nøyaktig kan bestemme årsakene til sykdommens utvikling og foreskrive riktig behandling.

Hva kan du gjøre hjemme

Det finnes en rekke spesifikke regler for selvbehandling av hudsykdommer hos husdyr. Når de første symptomene på akne, bør økt oppmerksomhet bli betalt til kjæledyret ditt. For å redusere alvorlighetsgraden av kløe, er det nødvendig å bruke spesielle sjampoer under bading. For å tørke boblene utslett, kan du bruke tjære såpe eller en tre prosent løsning av hydrogenperoksid.

For å lette bruken av narkotika til foci av betennelse, må du forsiktig barbere håret på de berørte områdene av kroppen. I nærvær av keratiniserte vev brukes spesielle keratolytiske forbindelser. Salisylsyre kan brukes til dette formålet. I kombinasjon med dette legemidlet anbefaler eksperter bruken av ulike lokale legemidler, som handler om regenerering av skadede vev og normalisering av intercellulær metabolisme.

Når du snakker om hvordan du behandler akne på kattens hake hjemme, er det viktig å nevne at humane skrubber og lotioner til behandling av svarte flekker ikke skal brukes. Det er også forbudt å behandle akne hos kjæledyr med antibakterielle stoffer. Antibiotika brukes bare i tilfelle av alvorlige sykdomsformer, når utslett sprer seg over hele kroppen av kjæledyret. Prescribing medisiner, opprette en diett og sette en diagnose bør bare gjøres av en spesialist. Uavhengig bruk av potente stoffer kan forårsake ulike komplikasjoner i løpet av sykdommen.

Selv om man tar hensyn til det faktum at diagnosen utføres selvstendig, vil det være riktig at bruken av mange stoffer kan påvirke dyrets velvære negativt. I tillegg, i mangel av nødvendig kunnskap, er det svært vanskelig å velge riktig dosering.

Årsaker til akne

Den viktigste årsaken til akne er betennelse i hårsekkene som følge av nedsatt funksjon av sebaceous kjertlene. Men selve årsaken til slike brudd har ennå ikke blitt identifisert. Eksperter fra veterinærmedisinområdet sier at det er mer enn to dusin forskjellige grunner for utviklingen av denne patologien. La oss se på de vanligste årsakene til akne hos katter:

 1. Fysiologisk predisposisjon Ifølge statistikken er visse raser av katter mer utsatt for sykdommer som akne. Kale kattraser lider av akne lesjoner oftere enn andre medlemmer av kattfamilien.
 2. Feil omsorg. Hyppig bading, liten oppmerksomhet på hygiene, bruk av hygieneprodukter som ikke er beregnet for katter, virker ofte som årsakene til dannelsen av akne.
 3. Feil kompilert kosthold. Mangelen på vitaminer og fordelaktige sporstoffer forårsaker ikke bare forekomsten av akne på overflaten av husdyrets hud, men også andre mer komplekse sykdommer.
Alle katter påvirkes av kviser, uavhengig av rase, alder eller kjønn av dyret.

Forekomsten av akne kan være forårsaket av dermatitt, hormonelle lidelser, metabolske forstyrrelser, samt patologier assosiert med hastigheten på intercellulær næringsmiddel metabolisme. Akne kan være forårsaket av abnormiteter i drift av indre organer og systemer. I tillegg kan problemer med funksjonaliteten til sebaceous kjertlene skyldes langvarig stress på grunn av flytting, klimaendringer og andre ulike faktorer.

Det er viktig! Akne på overflaten av kattens hud kan være forårsaket av medfødte anomalier i strukturen i talgkjertlene, ofte dette symptomet blir observert i nærvær av skader som bryter med integriteten til huden, samt på bakgrunn av aktiviteten til patogene mikroorganismer.

Kliniske symptomer

Symptomer som utseendet på svarte flekker og røde bobler, utslett rundt haken, ørene, halen og ryggen er karakteristisk for akne hos katter. I de første stadier av sykdomsutviklingen observeres symptomer som rødhet, hevelse og hevelse ved lesjonene. Den kroniske formen av sykdommen er preget av utseendet av kokter og mellomstore pustler. Dannelse av utslett kan ledsages av kløe og smerte, noe som forårsaker alvorlig ubehag i kjæledyret ditt.

Mangel på tidsriktige tiltak kan føre til hårtap. På grunn av den alvorlige alvorlighetsgraden av kløe, kan kjæledyret irritere og vise aggresjon. Det er imidlertid ingen sterk forandring i kattens oppførsel. Den aktuelle sykdommen påvirker ikke de prosessene som spiller en viktig rolle i den livlige aktiviteten til husdyr.

Betyr akne en trussel mot en person?

Når akne oppstår hos husdyr, er mange eiere interessert i spørsmålet, er sykdommen smittsom mot mennesker? Akne på kattens kropp utgjør ikke en trussel mot menneskers helse. Dette faktum er basert på det faktum at ikke-virus og bakterier forårsaker forstyrrelser i talgkjertlene. Det er derfor slike patologiske prosesser ikke utgjør noen trussel, selv for personer med lav immunitet.

Det er viktig! Feline akne utgjør ikke en trussel for små barn, medlemmer av den eldre aldersgruppen, gravide kvinner og kvinner under amming.

Vanlig akne kan føre til alvorlige infeksjoner.

Narkotikabehandling

La oss ta en titt på hvordan å behandle akne hos katter på haken og andre deler av kroppen. En av de vanligste måtene å eliminere akne er klorhexidin løsning. Bruken av dette verktøyet kan imidlertid ikke gi det ønskede resultatet, hvis ikke eliminere grunnårsaken til brudd i talgkjertlene. I de fleste tilfeller er slike forstyrrelser forårsaket av patologiske prosesser i organene i mage-tarmkanalen eller ved endringer i hormonnivå. Ofte er kviser på haken en slags indikator på at katten spiser fra skitne retter.

I kombinasjon med klorhexidin kan jod brukes. På grunn av tørkeffekten akselererer jod selv eksponering for akne. Før du bruker jod, behandle berørte vev med klorhexidin grundig. For å behandle akne hos husdyr, brukes bare en svakt konsentrert jodløsning.

Sammen med de ovennevnte legemidlene kan du bruke hydrogenperoksid og kalendulertinktur. Bruk av disse legemidlene vil redusere alvorlighetsgraden av symptomer som er karakteristiske for akne. Men for å oppnå en garantert og holdbar effekt er det svært viktig å gjennomføre en omfattende diagnose av kroppen til det firbenede kjæledyret. Ved brudd i de indre organene, bør terapi rettes mot å adressere grunnårsakene til sykdommens utseende. I dette tilfellet anbefales det å bruke en integrert tilnærming til behandling, noe som gjør det mulig å oppnå ønsket resultat på kort tid.

For å redusere styrken av betennelsen, bør tetracyklin eller salisylsalve brukes. Det er nok å behandle de berørte områdene av kroppen med disse legemidlene en gang om dagen. Ved hjelp av midler for ekstern applikasjon, bør du passe på at katten ikke kunne vaske sammensetningen fra huden. I sjeldne tilfeller, med akne, er systemiske antibakterielle legemidler foreskrevet. Blant mangfoldet av slike legemidler som brukes til behandling av husdyr, bør tildeles "Enrofloxacin" og "Amoxicillin", på grunn av effektive virkninger. Sammen med dem, er syntomycin og tetracyklin salver brukt til å behandle de berørte områdene i kroppen. Dosen og diett er foreskrevet på grunnlag av dyrets individuelle egenskaper.

Et av symptomene på akne er haken kløe.

diett

Riktig formulert diett kan ikke bare styrke kattens immunsystem, men også for å forhindre utseendet av akne. Daglig mat bør inneholde en stor mengde vitaminer og mikronæringsstoffer. I kostholdet til katter bør være matvarer som er rike på tokoferol, askorbinsyre og vitamin A. Disse elementene bidrar til å beskytte kjæledyr fra ulike smittsomme og dermatologiske sykdommer.

For å normalisere metabolismen og talgkjertlene, er det nødvendig å mate kattens poretter. Sakte karbohydrater inneholdt i kornblandinger, akselerere metabolismen og forbedre lokal immunitet. Det anbefales ikke å mate dyr med fettstoffer, hermetikk og pølse. Disse produktene påvirker levertilstanden og produksjonen av subkutant fett negativt.

Forebyggende tiltak

En forsømt form av sykdommen kan føre til alvorlige komplikasjoner. Basert på dette er det svært viktig å fortsette behandlingen av sykdommen. For å redusere risikoen for akne bør du nøye utføre forebyggende tiltak.

For å hindre gjentakelse av akne, bør du vaske de servantene som dyret mater så ofte som mulig. Vannet i bollen skal endres minst to ganger i løpet av dagen. Etter at kjæledyret spiser, må du tørke haken med et serviett dyppet i varmt vann. For å normalisere sebaceous kjertlene, bør du fjerne alle fettstoffer fra kostholdet. For å styrke kjæledyrets immunsystem, bør du mate det med sunne matvarer rik på vitaminer.

Vi behandler akne hos katter hjemme: symptomer og årsaker, akne på haken

Strukturen av hudceller av en katt ligner strukturen av humane celler. På grunn av denne likheten, kjæledyr lider også av en sykdom kalt akne.

Akne - hva er denne sykdommen?

Akne er utseendet på akne eller svarte flekker på huden.

Akne sykdom oppstår på grunn av betennelse i sebaceous kjertler på huden. Det er mange slike kjertler på kattens hud, men sykdommen er lokalisert på haken og nær leppene, sjeldnere på nesen. Og det er logisk at alle bryr seg om hva som forårsaket kattkviser og hvordan de skal bekjempe dem.

Årsaker til akne

Akne er en ganske sjelden sykdom, og ingen kjæledyr er immun mot den. Den eksakte årsaken til denne sykdommen er ukjent, men veterinærene heter en liste over faktorer som forårsaker akne:

 • Stress. Konstant stress i en katt kan forårsake økte sekresjoner fra talgkjertlene.
 • Mangel på hygiene. En hake er et sted hvor en katt ikke kan nå en slikke.

Skitten katt tiltrekker soppsykdommer.

Stress i en katt kan forårsake økt sekresjon fra talgkjertlene.

Alle katter er rammet av kviser. Uansett rase, alder eller kjønn, kan et dyr ha svarte flekker og kviser.

Regelmessig sykdom og alvorlige infeksjoner

Det skjer at akne oppstår hos katter en gang og går alene. Dette merker ikke engang eieren selv. Og det skjer at et kjæledyr regelmessig har kviser.

Ofte har katter akne alene.

Vanlig akne kan føre til alvorlige infeksjoner.

Akne symptomer

Hver eier burde kjenne symptomene på akne for å kunne starte behandlingen i tide. Tegn som indikerer utviklingen av sykdommen:

 • Huden på haken begynner å bli rød, og rødhet er merkbar selv gjennom kappen. Når du trykker ned på en kats hake, det gjør vondt, kan det bryte ut og skrike
 • Pimples vises med svarte eller purulente tips. De kan vokse i størrelse og vokse.
 • Det er puffiness og betennelse. Chin katt øker tilsynelatende i størrelse
 • I mer avanserte tilfeller fjernes kviser og det gjør vondt til kjæledyret.
 • Kløe vises. Dyret begynner å skrape haken på forskjellige gjenstander. Kombinere pustler.
 • Alopecia. Ull på stedet der akne utvikler kan begynne å falle ut.

En av symptomene på akne er kløe i haken.

I sistnevnte stadier av sykdommen må man være veldig forsiktig. Når pustlene går gjennom, vises et åpent sår. Hvis tiden ikke begynner å hjelpe katten, kan mikrober komme inn i såret. En ny infeksjon vil føre til fremveksten av nye pustler. Og så vil det fortsette igjen og igjen, til du begynner behandlingen.

diagnostikk

Diagnostikk hjemme er best å ikke utføre.

For å diagnostisere kattens sykdom, må du gå til veterinæren.

Det skjer ofte at eierne forvirrer sykdommen med enkle smuss, allergier eller loppeavfall. I tillegg, hvis dyret bor i et privat hus, men merkene på haken kan biter fra ulike insekter. Derfor ville det beste alternativet være å gå til veterinæren.

Legen utfører en visuell inspeksjon, tar en skraping fra haken og utfører laboratorieundersøkelser av huden. Alt dette er nødvendig for å utelukke andre hudsykdommer og allergier. Ifølge analysens resultater vil spesialisten diagnostisere og foreskrive behandling.

Hvordan behandle akne hos katter hjemme?

Hvis katten hele tiden ser ut svarte prikker på haken, må den absolutt behandles. Vanlige pimples og koker på kattens hake forårsaker alvorlig ubehag, og kan føre til at kjæledyret nekter mat.

Det konstante utseendet på sorte prikker på haken krever umiddelbar behandling.

Aknebehandling kan være både lokal og kompleks. Men det viktigste du må huske er hva du aldri kan gjøre:

 1. Du kan ikke klemme purulente pimples på haken til en katt.
 2. Ikke bruk en børste for å kamma håret med skarpe tenner.
 3. Hvis legen foreskriver lokal behandling, bør du ikke bruke medisinen til hele katten. Sunn hudområder kan bli påvirket av medisinering, og irritasjon vil oppstå.
 4. Ikke hopp over de vanlige prosedyrene for å tørke sebaceous kjertlene. Ellers vil utviklingen av sykdommen begynne på nytt.
 5. Ikke bruk kviser mer medisinering enn foreskrevet av en veterinær. Mange eiere tror at denne måten kurere akne raskere. Men det er det ikke. For mye salve på såret vil forhindre at oksygen kommer inn i såret. Og fra dette kan tilstanden til sårene på haken forverres.

Ikke bruk en børste for å kamma håret med skarpe tenner.

Høydepunkter og nyttige tips om behandling

Se på kappen og bade katten oftere.

Mange eiere begynner selvbehandling, på grunn av at legen kan ordinere kostbare stoffer og salver.

Men aknebehandling krever ikke dyr medisinering.

I begynnelsen er det nok å barbere håret fra haken og behandle det berørte området med såpe, tjære sjampo eller hydrogenperoksid. Etter å ha behandlet huden, bør den smøres med salicylsyre. Bruk deretter salven med fuktighetsgivende og bakteriedrepende virkning. Slike handlinger er nok til å fjerne huden av svarte flekker og kviser.

Ved begynnelsen av sykdommen er det nok å behandle kattens hake med hydrogenperoksid.

pustler

Hvis det er pustler på det berørte området, bør de behandles med antibiotikumet Bactroban. Dette preparatet er for ekstern applikasjon for å åpne purulente sår i en katt. I kombinasjon med et antibiotikum vil salver som inneholder vitamin A gjøre.

Antibiotisk Baktroban bør brukes hvis det er pustler.

Sen fase akne

I den endelige fasen av akne, når kattens hake er sterkt betent og har mange koiler, vil legen foreskrive en omfattende behandling.

I de siste stadiene av akne er kattens hake sterkt betent.

Det vil inkludere ikke bare medisinering, men også et bestemt kjæledyr diett. Under behandlingen må katten ikke spise noe fett. Ingen fettmat og annen søppelmat fra vertsbordet.

konklusjon

Konsultasjon om behandling av en katt kan fås fra veterinæren via telefon.

Hver katt eier burde være oppmerksom på hans kjæledyr. Hvis du liker å klø på nakken og baksiden av kjæledyret ditt, så prøv å ta hensyn til haken på dyret. Når sorte prikker vises, prøv umiddelbart å finne ut opprinnelsen deres.

Når små kviser eller svarte flekker oppstår, er det ikke nødvendig å gå til legen umiddelbart. Veterinæren kan gi deg råd på telefon og gi råd om eventuelle prosedyrer. Hvis du er oppmerksom og omsorgsfull, vil katten aldri overvinne en slik sykdom som akne.

Akne i katter ⚫

I katter, som i menneskelig hud kan vises akne - det er ikke smittsom for mennesker dermatologiske klager knyttet til en feil i talgkjertlene. Akne hos katter er sjeldne, så akne, eieren lagt merke til på kjæledyret haken, magen, rundt munnen, ørene og haleroten kan føre til en rettferdig overraskelse. Det er i disse områdene i huden de fleste sebaceous kjertler - et brudd på stoffskiftet i huden gjør at de fungerer unormalt.

Porene i kattens hud er tilstoppet på grunn av opphopning av gammelt epitel, limt til unge hudceller med sebaceøse sekresjoner. Fetale pimples kan være hvite eller svarte, avhengig av om korken er inne i poren eller utsiden.

Siden prosessen ikke alltid utvikler seg til patologi, finner fenomenet selvhelbredelse sted. Men hvis det kommer inn i porene patogener truende kjæledyr helse problem: selv oppførselen til et dyr er sett, så langt som han er ubehagelig. Det ømme punktet er kløende og sårt, katten føles ikke bra, så behandlingen påbegynnes umiddelbart.

Årsaker til akne hos katter

Siden akne kan påvirke noe kjæledyr, bør du nøye studere listen over sykdomsårsaker:

konstant stress forårsaker aktive sebaceous kjertler;

Hvis katten utmerker sin hake, bør den forstås - han selv vil ikke vaske det, og smusset med mikroorganismer vil forbli på huden;

svikt i sebaceous kjertler;

dårlig utvikling av hårsekkene (alopecia);

Plastfat, spesielt ikke den første friskheten, er et avlsmiljø for bakterier som har akkumulert i mikroporene.

Utslett på huden kan vises og en kattunge, og en middelaldrende katter, og til tross for dette, sphinxes lider av akne oftere og katter kastrert og sterilisert kattene i noen få tilfeller.

Veterinær vurderinger av akne

Uttalelse fra representanter for veterinær dermatologi uttrykt i rådet til ikke å selvmedisinering, og besøke en spesialist: et sykt dyr er nødvendig å undersøke, ta en skraping fra det berørte området av huden og holder en laboratoriestudie. Dette er gjort for å utelukke muligheten for andre sykdommer, inkludert manifestasjon av allergier.

Feline akne er lik symptomatologi til dermatofytose, demodikose, scabies og eosinofil granulom. Analysen vil vise om det er grunn til å bekymre seg over de ovennevnte sykdommene.

Veterinærer anser ikke sykdommen vanskelig og foreskriver et kvalifisert behandlingsregime, hvoretter problemet løses raskt og enkelt.

Akne behandling i katter

Akne kan også vises på halen, som også bringer problemer og ubehag til kjæledyret. Hjemme er det anbefalt å følge kostholdet og følge instruksjonene fra veterinærer, som alltid forteller i detalj hvordan du behandler akne.

Først og fremst bør du ta vare på hygiene av forholdene til dyret og selve mustasens lidelse. Ved katter på en hake kan svarte punkter vende seg til store abscesser og alvorlig komplisere livet. Hygiene vil ikke tillate sykdommen å bevege seg til neste stadium på grunn av penetrering av mikroorganismer inne i porene.

Behandlingen er foreskrevet i henhold til denne ordningen:

berørte områder vaskes regelmessig med medisinske sjampo;

Før du påfører medisinen, blir huden først dekontaminert med hydrogenperoksid på 3%;

hvis kjæledyret er lunt, så er det bedre å barbere håret på det syke området;

sikker på å utelukke fra dietten fettstoffer.

Hvis saken er kompleks, og et sekundært infeksjonsfokus har sluttet seg, blir et eksternt antibiotika og et kurs av vitamin A inngått i ordningen.

Folk rettsmidler for behandling av akne hos katter

Ikke alle vil bruke ferdige verktøy og slå til populære oppskrifter for behandling av akne hos katter.

Calendula tinktur brukes som en behandling;

to tabletter furatsilina malt i pulver og blandet med tre spiseskjeer kamille avkok. Den resulterende løsningen lagres i kjøleskapet og brukes til å behandle sår 5-6 ganger om dagen;

klem juice fra gresskar og gni det berørte området 4 ganger om dagen i 5 minutter;

fra celandine oppnås en effektiv avkok, som er fremstilt fra fire spiseskjeer av tørre råvarer og en liter vann. Kjøttbøllen blir kokt, fjernet, avkjølt og filtrert. På sårene pålegges lotion 3 ganger om dagen.

Men før du begynner å behandle en kattunge med folkemessige midler, konsulter en dyrlege.

Akne katter på haken

Svarte prikker kan plutselig vises på kattens ansikt i leppene. Snuten ser ut til å være tørr. Gradvis blir utslett til pustler. De vil snart briste, og i deres sted blir en skur merkbar. Det neste symptomet er håravfall med dannelsen av tørr, betent hud på dette stedet.

En katt riper ofte på haken, og forårsaker dermed en sekundær infeksjon og traumatisering av sårpunktet.

Fra kviser kan begynne å strømme ut pus - det betyr at prosessen har gått langt, og den lidende katten trenger trang hjelp.

Noen mennesker er heldige, og hans favoritt hadde aldri i sitt liv overfor problemet av akne lesjoner, og noen fitte angrep deltar punktlig. Du bør alltid nøye undersøke dyrets ansikt, slik at hvis et utslett oppstår, begynner behandlingen straks.

Akne behandling hos katter på haken

Å dømme etter vurderinger av katteeiere som har hatt denne dermatologiske sykdommen, vil kompleks behandling gi et godt resultat veldig snart.

Som anbefalt å behandle akne dyr:

Haken behandles flere ganger om dagen: Det barberte området vaskes med tjære såpe, anti-seborrheic sjampo eller "Laktaderm". Sjampoen er igjen i 4-5 minutter på kattens hud, og vasket av med en fuktig bomullsull og tørk til den er tørr;

klorhexidin eller hydrogenperoksid brukes som antiseptiske midler. Etter 15 minutter, fortsett til neste behandlingsstadium;

katten er lagt på ryggen og en myk bomullsflap av stoff fuktet i varmt kalendula avkok påføres på sårpunktet;

tørk lesjonen med salisylsyre og bruk en aknesalve for dyr.

En diett med et vitaminkurs og alle stadier av behandling utføres til alle punkter og sår forsvinner.

Cat Acne Behandlinger

Listen over terapeutiske stoffer inkluderer klorhexidin, miramistin, hydrogenperoksid, salisylalkohol og jod. Det er antiseptisk og desinfiserende. Det er også smalt målrettede stoffer:

Perkutan - medisiner inneholder furatsilin, og hvis i følge instruksjonene som brukes to ganger om dagen, vil kappen bli gul, men dette er midlertidig;

Baktroban - salve av ekstern bruk brukes på scenen av purulente og blodige skorper, samt ved tilkobling av en sekundær infeksjon;

Mupirocin - effektiv topisk salve;

Differin, Adaklin, Klenzit er vitamin A i form av salver, men du bør ikke bruke dem flittig på grunn av mulig hudirritasjon;

Prednisolon - behandling er kun foreskrevet av en lege i spesielt avanserte tilfeller.

Ikke glem at alle legemidler brukes bare med legeens tillatelse.

Forebygging av akne hos katter

For å forhindre at plastskålen erstattes av glass, keramikk eller jern. Skålen vaskes 1-2 ganger om dagen, og den nye maten helles kun i en tom, ren tallerken. Vann skal alltid være rent og friskt.

Hvis katten har akne igjen, blir ikke oljeholdig og tørr mat utelatt fra maten, da dette er risikoen for sykdomstilfelle.

Katten, utsatt for fremkomst av komedoner, etter å ha spist, tørker sløret.

Pet immunitet må styrkes, så hvis du har spørsmål, må du studere anbefalinger for riktig ernæring for katten.

Katt akne

Lær symptomene på akne hos katter (akne) på haken, diagnose, behandling og forebygging av denne sykdommen hos katter.

Akne hos katter er en hudforstyrrelse hvor sebaceous kjertlene blir betent. I katter, akne vises som svarte flekker (blackheads). Til tross for at sebaceous kjertlene er tett plassert i hele kroppen av dyret, vises akne hos katter ofte på haken og i nærheten av leppene.

Årsaker til akne hos katter

Det er ikke noe konkret svar på spørsmålet om hva som egentlig forårsaker utseendet til akne hos katter, men her er en liste over faktorer som bidrar til sykdommen:

 • Stress fører til forstyrrelse av talgkjertlene, som følgelig produserer mer sebum;
 • utilstrekkelig hygienisk omsorg, spesielt på et så vanskelig sted når du slikker, som en hake;
 • hudsykdommer;
 • abnormaliteter av talgkjertlene;
 • utviklingsmessige abnormiteter i hårsekkene;
 • redusert immunforsvar
 • bruk av plastskåler til å mate katten (plast har porer hvor bakterier samles inn, spesielt det er farlig hvis slike skåler, selv fra under vann, sjelden vaskes).

Akne eller svarte flekker på haken er en ganske vanlig sykdom hos våre mindre brødre, og utviklingen er mulig hos katter av forskjellige raser, uavhengig av kjønn og alder.

Det skal også bemerkes at det er katter der det er en klynge av sorte prikker på haken en gang, går alene og gir ikke noe ubehag for dyret, og for eieren går helt ubemerket. Men det er kjæledyr som regelmessig lider av forekomsten av akne, noe som fører til tillegg av en sekundær infeksjon.

Symptomer på akne hos katter

1. rødhet i huden;

2. Utseendet til små kviser kjegleformet med hvite eller svarte topper, som over tid øker i antall og størrelse. Svarte akkumuleringer av komedoner kan se ut som forurensing av dyrehår;

4. Når sykdommen går inn i det avanserte stadium, vises noder på huden, sår, grupper av hårsekkene øker;

5. kløe og smerte som plager dyret - katten kammer sårene, purulent og blodige skorper vises;

Diagnose av akne hos katter

Jeg ønsker å henlede eiers oppmerksomhet på det faktum at bare en veterinær etter en undersøkelse kan foreta en nøyaktig diagnose av forekomsten av akne i en katt.

Av stor betydning er ytterligere diagnostiske studier, som for eksempel skraping av et dyrs hud, analyse for forekomst av sopp- og parasittiske sykdommer, i sjeldne tilfeller - en hudbiopsi. Alt dette er nødvendig for å utelukke sykdommer som ligner på symptomer - demodikose, dermatofytose, allergier, eosinofil granulom, scabies.

Katt akne behandling

Avhengig av hyppigheten av akne i katten og graden av forsømmelse av sykdommen, er lokal eller kompleks behandling foreskrevet.

Det viktigste er ikke på noen måte å selvmedisere og ikke presse modne komedoner.

Behandling av huden med antiseptisk, antiseborrheic sjampo og såper:

 • Tar tjære,
 • medisinert sjampo mot seborrhea av firmaer Bifar, Harz, 8в1,
 • Tar sjampo.

Anvendelse av antiseptiske løsninger, som klorhexidin, miramistin, hydrogenperoksid, salicylalkohol og jod (brukt med stor forsiktighet).

Det er mulig å feste bomullsgass tamponger fuktet med calendula tinktur.

Legemidlet Perkutan - brukes opptil to ganger om dagen, til utfallet av utslett. Legemidlet inneholder furatsilin, som maler dyrets pelsgult. Du bør også unngå å få stoffet i munnhulen til en katt.

Hvis purulente og blodige skorper opptrer, er det en sekundær infeksjon, det er mulig å behandle de berørte områdene med et eksternt antibiotikum Mupirocin (Bactroban).

Bruken av vitamin A (retinol) lokalt i form av salver (Differin, Adaklin, Klenzit) eller en oljeoppløsning er farlig, da det kan forårsake hudirritasjon.

Ved alvorlig betennelse kan bare en lege foreskrive et behandlingsforløp med kortikosteroider, for eksempel prednison.

Pass på å følge en diett - utelukkelse fra diett av fettstoffer.

Det er nødvendig å gi katten vitamintilskudd, omega-3 og omega-6 syrer.

Folk rettsmidler for katt akne

1. En avkok av kamille og calendula blomster blandet med pulver av 2 tabletter furatsilina. Den resulterende løsningen for å smøre de berørte områdene to ganger om dagen.

2. Frisk kuttet et stykke gresskar er lett å holde i stedet for utslett. Gjør denne prosedyren 2-3 ganger om dagen. Hver gang du skal kutte av et nytt stykke gresskar, og bruk det i 5 minutter, siden de fleste av de nyttige stoffene, på grunn av reaksjonen med oksygen, raskt ødelegges.

3. Brygg gresset av celandine - 4 ss urte for 6 glass vannkoker i 5 minutter, deretter avkjøl og filtrer. Den resulterende kjøttkraft smøre områder med akne og lage lotioner 2-3 ganger om dagen.

4. Bønnebombe hjelper også, som hevdet fra akne. Friske eller tørkede blomster av planten er tatt med 1 teskje per kopp vann og brygget. Den resulterende avkoket gniddet sted med utslett.

Hjemme, i behandling av akne i en katt, kan du også bruke klorofilipt eller clotrimazol 1% løsning. Disse stoffene skal påføres prikkede, utelukkende på kviser. Etter påføring av løsningen påføres, prikket og ikke gni, svovelsalve i et veldig tynt lag.

forebygging

1. Plastskål for mat og vann bør byttes ut med glass, keramikk eller jern. Vaskeskåler trenger minst 1 gang om dagen og ikke hell fersk mat i en bolle med gammel mat.

2. Pass på å bytte drikkevann 1 gang per dag.

3. Hvis kjæledyret ditt har en tendens til utseendet på akne - fjern fettstoffer fra kjæledyrets diett.

4. Etter å ha spist, gni kattens hake, om nødvendig, behandle med antiseptiske løsninger.

5. Styr kattenes immunitet, og gi henne en full diett, rik på vitaminer, mikroelementer, spesielt omega-3 og omega-6 fettsyrer.

Flere Artikler Om Typer Acne