Furunculosis er en betennelse i hårposen eller sebaceous kjertel i nesen. Det er forbundet med infeksjon og blir ofte en purulent-nekrotisk prosess. Uten medisinsk inngrep kan en koker i nesen føre til en rekke komplikasjoner, sepsis, trombose og til og med død.

Årsaker til sykdom

Oftest forårsaker furunkulose stafylokokker. Disse er ofte funnet bakterier, som preges av rask vekst på grunn av evnen til å dele seg i flere plan. De er motstandsdyktige mot aktive oksygenproducerende antiseptika (hydrogenperoksid, ureaperoksid), samt enkelte antibiotika: stafylokokker undertrykker den aktive komponenten av penicilliner og cefalosporiner med β-laktomer.

Hos mennesker kan disse bakteriene unnslippe immunresponsen: deres konvoluttprotein blokkerer antistoffer. Staphylococci koloniserer ofte epitelet (hud og slimhinner), festet til cellene på grunn av en slags "lim" - teikosyre.

Mer sjelden forårsaker furunkulose streptokokker. De foretrekker å kolonisere slimhinnene, festet til cellene ved hjelp av spesielle cilia eller drakk. Utenfor er bakteriene dekket med en kapsel som beskytter dem mot immunresponsen i menneskekroppen.

Vanligvis er stafylokokker og streptokokker representanter for den normale mikrofloraen i huden og slimhinnene. Infeksjon oppstår bare når det er en rekke relaterte faktorer.

I sjeldne tilfeller kan andre mikroorganismer også forårsake sykdommen. Disse inkluderer spesielt ikke-tuberkulære typer mykobakterier. De er preget av høy grad av patogenitet, og det kan være vanskelig å endelig kurere de infeksjoner de forårsaker.

Med nedsatt immunitet forårsaker bakterier suppuration. De blir oftest tatt med hendene i porene (og gjennom dem i talgkjertlene) i hud- og hårposene i neseslimhinnen.

Ytterligere faktorer for utviklingen av sykdommen er:

  • Diabetes mellitus.
  • Vitaminmangel.
  • Generell svekkelse av kroppen (for eksempel som følge av en langvarig sykdom, kald, ARVI) i barndommen.
  • Teknisk luftforurensning.
  • Hormonal ubalanse.
  • Orminfeksjon.

Hvordan er utviklingen av furunkulose?

Uten behandling fortsetter sykdommen i flere stadier med stadig økende relapses. Det er ganske vanskelig å kvitte seg med det uten riktig behandling.

Den første fasen (mild kurs)

Etter at bakteriene kommer inn i hårposen i nesen eller i sebaceouskjertelen, begynner de å skade cellemembranen og også oppløse hyaluronsyre (dette er en slags "sement" som danner grunnlaget for vevet). Resultatet er en lokal kroppsreaksjon. Cellene i immunsystemet rush til det berørte området, og væske begynner å samle seg i det berørte området (en infiltrering dannes).

På dette stadiet kan pasienter observere følgende symptomer i seg selv:

  1. I det berørte området er det smerte, riper.
  2. Antallet danner koker - 1-3.
  3. Mulig økning i regionale lymfeknuter.
  4. Noen pasienter har en følelse av varme i det berørte området.

Etter 3-4 dager dannes kjelen selv. Den har en konisk form som slutter på toppen med en hvit "cap". Noen dager senere blir kjelen åpnet, purulent innhold løper ut fra såret.

Andre fase (moderat alvorlig furunkulose)

Hvis du ikke utfører noen terapeutiske prosedyrer, vil sykdommen komme tilbake igjen (opptil flere ganger i året). Boils blir større, antallet øker hver gang. Kanskje deres sammenslåing med dannelsen av et karbunkul. Over tid vil følgende symptomer bli lagt til symptomene:

  • Voldelig inflammatorisk reaksjon.
  • Høy temperatur
  • Generell svakhet, tap av arbeidsevne.
  • Økt svette.

Disse symptomene indikerer maksimal aktivitet av human immunitet. Alle forsvar er kastet i kampen mot patogener.

Tredje fasen

I den siste fasen av sykdommen vil symptomene gå ned. Koker vil skje konstant (under nesen, på slimhinnen, på vingene - deres distribusjonsområde vil øke betydelig), men hevelse før formasjonen vil være nesten ubetydelig. Den generelle tilstanden til pasienten vil bli ledsaget av svakhet, konstant utmattelse, manglende evne til å lede et normalt aktivt liv.

Dette skyldes depresjon av immunsystemet. Generell forgiftning av kroppen forårsaket av bakteriens aktivitet. Til blodet inntas stadig giftige forbindelser utsatt for stafylokokker eller streptokokker.

Ikke alle tilfeller, populært kalt "koke", er manifestasjoner av alvorlige koiler, derfor anbefaler vi et vurderingsmateriale på sår i nesen til ulike etiologier.

Diagnose av sykdommen

For å bestemme furunkulosen må legen utføre visse typer forskning:

  1. Klinisk. Kontroller nesen, undersøk innerflaten i detalj. Å samle anamnese i henhold til pasientens klager.
  2. Laboratory. Ta en vattpinne av innholdet i kjelen for å bestemme patogenet, for å utføre en blodprøve for å utelukke sepsis (blodinfeksjon).
  3. I alvorlige tilfeller overvåker du periodisk sikkerheten til funksjonene i nervesystemet.

I tillegg kan legen foreskrive sukkerforsøk for å utelukke diabetes, kontrollere hormonnivåer, avføring på ormegg. Furunkulose er ganske enkelt bestemt, sjelden er det vanskeligheter med diagnosen denne sykdommen.

Følgende observasjoner vil bidra til å mistenke dannelsen av en abscess hos et barn som ennå ikke kan uttrykke sine følelser i ord:

  • Gutten er sløv, apatisk, noe plager ham.
  • Barnet berører hele tiden nesen.
  • Hvis kjelen ligger inne, på slimhinnen, rystet babyen hodet, nekter å spise.
  • Barnets nese er rød eller det er små områder med rødhet, smertefullt med trykk.

Grunnleggende behandlingsstrategier

Avhengig av stadium av furunkulose og tilstanden til pasienten, er det tre mulige typer behandling:

  1. Lokal terapi;
  2. Generell terapi;
  3. Kirurgisk obduksjon av en abscess.

Legen bestemmer sin kombinasjon, så vel som de foretrukne stoffene, basert på typen av patogen.

Midler til lokal handling

For furunkulose brukes følgende legemidler:

  • Borisk alkohol for å behandle huden rundt koker. Den har en antiseptisk effekt som forhindrer spredning av infeksjon.
  • Iktyol og balsamisk salve (et annet navn er Vishnevsky salve). Preparatene påføres strengt til kjelen er moden. De har en antiseptisk effekt, forbedrer regenerative prosesser i vev.
  • Fuzidovy syre og mupirocin (i form av salve). Preparatene inneholder naturlige antibiotika som undertrykker aktiviteten av patogenbakterier. Salven kan brukes til å koke under hele sykdomsperioden. Mupirocin er spesielt verdifullt fordi den er egnet for intranasal bruk (salven injiseres direkte inn i nesepassasjen).
  • Saltløsning (1%). De er fuktet med bandasjer og påføres til koker og omegn (med skinnskader på spissen eller vingene i nesen). Prosedyren kan utføres på et hvilket som helst stadium av sykdommen, spesielt etter at kjelen er åpnet (salt for å sikre god utstrømning av væske med purulent innhold).

I noen tilfeller kan oppvarming angis. Dens mulighet bør bestemme legen.

Generell terapi

I tillegg til salver, er antibiotika vanligvis foreskrevet for å undertrykke den patogene mikrofloraen. De er tatt i perioden med forverring av sykdommen - dannelsen og modningen av kokosene.

Som en vanlig måte, aktiv mot stafylokokker og streptokokker, foreskrevet:

  1. Vancomycin. Legemidlet er meget aktivt mot coccal flora, men er ubrukelig når det smittes med mykobakterier. Det danner hull i mikroorganismeskallet, forstyrrer arbeidet med deres genom. Vancomycin kan tas oralt eller ved injeksjon. Sistnevnte metode er anerkjent som mer effektiv.
  2. Cefazolin. Antistoffet administreres intravenøst ​​eller intramuskulært. Det passer godt med et bredt spekter av patogener, men det er stafylokokker som har utviklet motstand mot det.
  3. Amoxiclav og analoger. Slike produkter inneholder i tillegg clavulansyre - et stoff som ikke gir enzymer Staphylococcus (β-laktose) for å inaktivere antibiotikum ampicillin.
  4. Tetracyklin. Legemidlet har et bredt spekter av tiltak, egnet for ekstern og intern bruk (metoden bestemmes av legen). Av sine mangler kan vi merke et stort antall bivirkninger, samt sannsynligheten for at det er motstand mot det hos noen representanter for den patogene floraen.

Utnevnelsen av antibiotika bør utføres først etter identifisering av patogenet. Et stort pluss vil være bestemmelsen av følsomheten til bakterier til bestemte stoffer for å øke effektiviteten av behandlingen.

Ved kronisk furunkulose i nesen i perioder mellom eksacerbasjoner, anbefales det å gjennomgå et kurs av immunmodulerende legemidler:

  • Polyoxidonium. Legemidlet aktiverer lokal immunitet, og øker kroppens motstand mot infeksjoner.
  • Likopid. Inneholder deler av bakterielle cellevegger. Dette tillater dannelse av immunitet mot disse patogener. Den har lav toksisitet, bivirkninger er sjeldne og ubetydelige.
  • Galavit. Narkotika med immunostimulerende og antiinflammatorisk virkning. Det mobiliserer alle deler av immunsystemet, akselererer helbredelse av sår og restaurering av slimhinnen.

Autohemoterapi er en metode for ambulant behandling, dets effektivitet er ikke anerkjent av alle spesialister. Det er en serie injeksjoner av blod fra den cubitale venen. Det administreres subkutant i små doser (opptil 10 ml). Mønsteret for furunkulose er en gradvis økning i volumet av transfusert blod i de første 5 dagene av kurset, og deretter en gradvis reduksjon i de neste 5 dagene.

Det er også mulig å utnevne antihistaminer for å lindre sykdomsforløpet, redusere alvorlighetsgraden av symptomene. Men i medisinsk praksis er de foreskrevet ganske sjelden. Før oppvarming, blir pasienten ofte plaget av smerte på stedet for betennelse, i disse tilfellene er det mulig å ta smertestillende midler.

Kirurgisk fjerning av kjelen

Indikasjonen for kirurgisk inngrep er utvikling av omfattende abscess og vevnekrose. Pasienten er innlagt på sykehus, under generell eller lokalbedøvelse, et snitt blir gjort og pus utstrømning er organisert. Operasjonen er rask og vanligvis uten konsekvenser. Spor av en obduksjon kan forbli når kjelen er for nær nasalvestibulen.

Det er viktig! Selvåpning en kjele er veldig farlig! I fravær av sterile forhold og ferdigheter er risikoen for patogene bakterier som kommer inn i blodet og utviklingen av sepsis høy.

Selv under betingelse av en vellykket obduksjon hjemme, er arrene fra en slik operasjon mer sannsynlig enn med en spesialist handlinger. Legen vil prøve å kutte ved hjelp av naturlige hudfeller. Med vingenes nederlag eller nesenes spiss gir dette muligheten til å bevare sin estetiske utseende.

Furunkulose er en sykdom som ikke utgjør en umiddelbar trussel mot pasientens liv, men kan være farlig med konsekvensene. Det er avgjørende at umiddelbart etter å ha oppdaget en abscess, ikke å prøve å behandle det hjemme, men å henvende seg til en kompetent spesialist og gjennomføre en full undersøkelse.

Nesekoker - hjemmebehandling

Hvorfor furuncle elsker nese

Furunkulose forårsaker vanligvis stafylokokker. Dette er de vanligste bakteriene, preget av rask utvikling på grunn av muligheten for deling i flere fly.

Staphylococci har motstand mot antiseptiske midler som produserer aktivt oksygen (ureaperoksid, hydrogenperoksid), samt en rekke antibiotika: bakterier hemmer det aktive stoffet i cephalosporiner og penicilliner med β-laktomer.

I menneskekroppen har stafylokokker en tendens til å bevege seg bort fra immunresponsen: konvoluttproteinet av disse bakteriene blokkerer antistoffer. Som regel koloniserer stafylokokker epitelet (slimhinner og membranens hud), og fester seg selv til cellene på grunn av et merkelig klebemiddel, teiksyre.

Litt mindre ofte forårsaker en furuncle i nesen streptokokker. Disse bakteriene koloniserer ofte slimhinner, som festes til cellene ved hjelp av spesielle cilia. Utenfor har streptokokker en kapsel som beskytter dem mot immunforsvaret i menneskekroppen.

Generelt er streptokokker og stafylokokker representanter for den naturlige mikrofloraen av slimhinner og hud. Infeksjon oppstår bare når det er noen relaterte faktorer.

Svært sjelden andre patogener er årsaken til nålens koke. Spesielt inkluderer disse ikke-tuberkuløse varianter av mykobakterier. De er preget av en høy grad av patogenitet, det er ganske vanskelig å helbrede seg helt fra infeksjonene forårsaket av disse bakteriene.

Når immunsystemet senkes, begynner bakteriene å forårsake suppuration. Som regel settes de inn i hårposene i slimhinnen og inn i porene i huden (og senere i sebaceous kjertlene) i nesen.

Ytterligere faktorer for forekomsten av furunkulose er:

En koker i nesen er en akutt purulent betennelse i hårsekkene. Ligger i nesehulen, hvor hårene vokser.

årsaker til

Kilder vises i nesehulen som et resultat av en bakteriell infeksjon i hårsekkene i huden. Årsakene til dette kan være:

  • sår, sår og skader i neseslimhinnen;
  • Unnlatelse av å følge grunnleggende hygieniske regler (for eksempel skitne hender, vaskevann eller personlig hygiene);
  • akutt eller kronisk betennelse i paranasale bihuler (bihulebetennelse, bihulebetennelse eller bihulebetennelse).

For mer informasjon, se artikkelen "Nesesår".

I tillegg til årsakene til nasal furunculosis er det risikofaktorer som øker sannsynligheten for å utvikle denne sykdommen betydelig. Disse inkluderer:

  • svakt immunsystem;
  • metabolske forstyrrelser;
  • diabetes.

Bare ved å sette den rette årsaken til sykdommen, kan vi snakke om riktig og effektiv behandling.

Vår hud er dekket med mange porer. De er små hull hvor hårsekkene vanligvis er plassert. Porene inneholder talgkjertler, på grunn av at huden og håret forblir myke.

Noen ganger blir porer tilstoppet med overflødig fett eller døde hudceller. Og så kan en inflammatorisk prosess utvikles på et slikt sted. Slike kokinger kan danne seg i nesen.

Utviklingsstadier av sykdommen

Det er flere utviklingsstadier av kjelen, som hver har sine egne symptomer, tegn og krever individuell behandling. Etter at bakterien kommer inn i sebaceouskjertelen, begynner strukturen av cellen og oppløsningen av hyaluronsyre.

Som et resultat begynner kroppen å reagere på den mikrobielle floraen og en opphopning av infiltrasjon oppstår på lesjonsstedet. En person har symptomer i form av smerte, kløe, økning i lymfeknuter.

I det berørte området er det rødhet og en følelse av varme. Disse symptomene varer i ca 2-3 dager, hvorpå koker formes på stedet for betennelse.

Det ser ut som en kegle eller en ball med hvitt innhold på slutten. Etter modning av kjelen kan det spontant åpne, med pus som strømmer fra såret.

Som regel eksisterer det ikke mer enn 10 dager. I løpet av denne tiden går de gjennom tre påfølgende faser:

  • infiltrerende;
  • purulent nekrotisk;
  • healing.

Det første trinnet er preget av utseende av et infiltrat, det vil si et rødt komprimert område. Vanligvis er størrelsen 1 til 3 cm. Den infiltrative scenen fortsetter i 3-4 dager.

Når furuncle hoppet opp, begynte den infiltrative fasen av sykdommen å utvikle seg - det vil si den første fasen. I begynnelsen er kjelen forvirret med den vanlige pimple i nesehulen eller på vingen.

En dag senere øker den i størrelse og blir lys rosa. Størrelsen på tetningen øker, når den tre til fire centimeter i diameter, blir hard og skinnende i utseende.

Etter frigjøring av purulent innhold forblir et sår i stedet for kjelen, det helbringer innen få dager. Hvis kjelen var stor, er det mulig at en feil oppstår - et arr eller deformasjon av vev.

For å redusere sannsynligheten for slike komplikasjoner kan man bruke slike salver som Solcoseryl, Actovegin. Bidrar til helbredelsen av kuttet Bepantin, Dexapanthenol.

Prosessen med modning av koker i nesen går lettere videre dersom du kombinerer lokal behandling med bruk av vitaminkomplekser, betyr det å øke immuniteten. Det anbefales å drikke så mye som mulig for å spise styrket mat.

Alle hygieneprosedyrer skal kun utføres med rene hender, og det er best å berøre området mindre betennelse, noe som vil redusere sannsynligheten for sekundære infeksjonsfokus.

Med ofte gjentatte kuler i nesen, så vel som hele ansiktet, er det nødvendig å gjennomføre en full undersøkelse av kroppen. Ofte årsaken til furunkulose er nedsatt metabolisme, mangel på vitaminer, helminthiasis.

Koker blir ofte dannet hos personer med diabetes. Behandling av kroniske sykdommer og økning av kroppens forsvar minimerer sannsynligheten for re-dannelse av purulent-nekrotiske lesjoner.

Utviklingen av furunkulose, tilknyttede tegn

Vanligvis begynner utviklingen av en kjele med uklare tegn, for eksempel kløe eller mildt ubehag i nesen. Gradvis utvikler de seg, utvikler seg til en akutt sykdomstilstand, når kjelen øker betydelig. Når pus begynner å komme ut, kan du lukte den.

Følgende er symptomer på alvorlig neseinfeksjon:

  • koker fylt med pus;
  • hevelse og rødhet i nesen, hevelse og infiltrering;
  • hevelse i ansiktet - kan skyldes en ubehandlet infeksjonskilde som forårsaket betennelse i det omkringliggende vevet;
  • smerte;
  • feber,
  • hovne lymfeknuter;
  • overdreven svette
  • nasale pusteforstyrrelser;
  • generell svakhet i kroppen.

Symptomer på sykdommen

Det første symptomet der utbruddet av den inflammatoriske prosessen kan gjenkjennes, er utseendet av ubehag i nesehulen.

Ganske raskt, kommer moderat eller alvorlig smerte til å erstatte dem. Smerteopplevelser øker merkbart når du trykker på det betente området.

Koking i nesen kan forårsake pustevansker og svakhet i trivsel.

Behandling av sykdommen

Behandling av furunkulose er foreskrevet av legen, basert på de generelle symptomene på sykdommen, alvorlighetsgraden og andre viktige faktorer. Oftest behandles en abscess i nesen ved hjelp av lokal terapi, generell eller kirurgisk disseksjon av kjelen.

Fra rusmidler viser lokal terapi bruken av borsalkohol, som bør behandle huden rundt koker. Det virker som en antiseptisk og forhindrer utviklingen av infeksjon.

Iktyol og balsamisk salve anbefales for smørekjøler som ennå ikke er modnet. Disse stoffene har en antiseptisk effekt og bidrar til å gjenopprette skadet hud raskere.

Mupirocin - et verktøy som inneholder et naturlig antimikrobielt stoff, brukes til å behandle koker i alle stadier av sykdommen. Det kan skrives direkte inn i nesen, og det er spesielt effektivt og verdifullt.

Noen ganger anbefales det å varme opp nesen til behandling av chirya, men dette bør kun gjøres hvis det anbefales av lege.

Under sykdommens forverring er bruken av generell terapi indikert.

For dette formål foreskrives antibakterielle legemidler som er effektive mot mikrobiell flora. Et antibiotika administreres intramuskulært eller intravenøst, sjeldnere - i form av en suspensjon.

Kokkovuyu flora behandles hovedsakelig med Vancomycin og Cefazolin. De er effektive mot mange patogener, ødelegger strukturen og fjerner seg fra menneskekroppen.

Disse antibiotika er ikke effektive mot mykobakterier og noen stammer av stafylokokker.

Med tanke på pasientens tilstand og stadium av furunkulose, kan sykdommen behandles på tre måter:

  • Generell behandling;
  • Lokal behandling;
  • Kirurgisk autopsi av kjelen.

Legen må bestemme sin kombinasjon, samt aktuelle medisinske produkter, under hensyntagen til typen av bakterier.

Lokale midler

Under bruk av furunkulose, bruk slike stoffer:

  • Balsamico og ichthyol salve. Midler påføres bare før kjøringen blir modnet. Disse stoffene forbedrer regenerative prosesser i vev og har en antiseptisk effekt.
  • Borealkohol brukes til å behandle huden nær furuncle. Den har en antiseptisk effekt som forhindrer spredning av infeksjon.
  • 1% saltlake. De blir behandlet med bandasjer og påført koker og de omkringliggende grensene (når huden er infisert på vingene og nesen). Denne prosessen kan utføres på et hvilket som helst stadium av sykdommen, spesielt etter at kjelen er åpnet (salt forbedrer frigjøringen av purulent væske).
  • Mupirocin og fusidinsyre (som en salve). Disse produktene inneholder naturlige antibiotika som undertrykker aktiviteten til patogene bakterier. Legemidler kan brukes til å koke gjennom hele sykdomspassasjen. Mupirocin er et spesielt verdifullt stoff, da det er egnet for intranasal bruk (stoffet injiseres i selve nesepassasjen).

Oppvarming kan noen ganger foreskrives. Dens effektivitet må bestemme legen.

Generell behandling medisiner

Som regel er antibiotika foreskrevet med salver for å undertrykke den patogene mikrofloraen som tas under sykdomsforverring. Som populære stoffer som er aktive mot streptokokker og stafylokokker, foreskrive:

  • Cefazolin. Antibiotikumet brukes intramuskulært eller intravenøst. Det passer godt med et stort utvalg av patogener, men det er stammer av stafylokokker som har utviklet motstand mot det.
  • Vancomycin. Legemidlet er mest aktivt i forhold til kokosfloraen, men det er ubrukelig under infeksjonen med mykobakterier. Legemidlet i skallet av mikroorganismer danner hull, og dermed bryter arbeidet med deres genom. Verktøyet kan brukes i form av injeksjoner eller tatt innvendig. Den første metoden er den mest effektive.
  • Tetracyklin. Verktøyet har et bredt spekter av effekter, egnet for innendørs og utendørs bruk (metoden bestemmes av legen). Blant manglene er det mange bivirkninger, samt muligheten for resistens mot dette stoffet i noen representanter for patogen mikroflora.
  • Amoxiclav, så vel som dets analoger. Disse stoffene inneholder i tillegg clavulansyre - et stoff som ikke tillater bakterielle enzymer (β-laktomer) å blokkere ampicillin antibiotika.

Bruk av antibiotika bør kun utføres etter bestemmelse av patogenet. Den store fordelen er bestemmelsen av mikrobakteriernes følsomhet overfor visse stoffer.

Ved kronisk sykdom av sykdommen under en forverring anbefales det å gjennomføre et kurs med immunmodulerende legemidler:

Det er også sannsynlig utnevnelse av antihistaminer for å redusere alvorlighetsgraden av symptomer og redusere sykdomsforløpet. Men i praksis blir de brukt svært sjelden.

Kirurgisk behandling

Indikasjonen for kirurgisk inngrep er utseendet av vevnekrose og en omfattende abscess. Pasienten er innlagt på sykehus, under lokal eller generell anestesi, et snitt blir gjort og pus blir tømt.

Operasjonen foregår som regel uten konsekvenser og heller raskt. Spor etter åpning kan forbli hvis nakkens furuncle ligger svært nær vestibulen.

Du kan ikke engasjere seg i behandlingen av koker, som dukket opp i nesehulen, alene. Valget av metoder og behandlingsmetoder er legens privilegium.

Avhengig av behandlingstiden i en medisinsk institusjon, kan behandlingen være av konservativ eller operativ karakter.

Med konservativ behandling foreskriver legen medisiner. Den mest brukte:

  • antibiotika;
  • antiinflammatoriske legemidler;
  • antibakteriell salve.

Siden koker er forårsaket av bakteriens patogene effekt, er det ikke overraskende at antibiotika ofte er basis for behandling. Disse stoffene er laget for å motvirke og ødelegge slike mikrober.

Bare en lege når en koke vises, velger det aktuelle antibiotika i hvert tilfelle. Kan utnevnes:

  • cefazolin;
  • linezolid;
  • vancomycin;
  • andre antibiotika.

Antiinflammatoriske legemidler som er foreskrevet for koker kan omfatte:

Som antibakterielle salver brukes:

  • tselestoderm;
  • triderm;
  • Vishnevsky salve.
  • levomekol;

Medisiner som brukes i nærvær av koker i nesen, har bivirkninger. Dette gjelder spesielt antibiotika. I tillegg er det ingen universell medisin som passer for alle tilfeller. Ta vare på helsen din - betro valget av farmakologiske midler til en kvalifisert spesialist.

Kirurgisk behandling kan administreres dersom kjelen er på stadiet av abscessdannelse.

Operasjonen for å fjerne furuncle er enkel. Det utføres nødvendigvis under generell anestesi. Lokal for voksne og felles for barn.

Som et resultat av kirurgisk inngrep, blir såret fjernet av patogen innhold.

Med tilbakefall ordinerer legen vanligvis spesifikk immunterapi ved bruk av bakteriofager eller antistafylokokker.

Du trenger ikke å vente på at kjelen brister, du må hjelpe ham med å åpne raskere. For å begynne behandlingen av koker må være omfattende.

Legen foreskriver antibiotika eller antiinflammatoriske legemidler for å lindre smerte og stoppe produksjonen av ekssudat. På den første fasen foreskriver legen pasientens salve fra kokos.

Hva er helt umulig å gjøre - så prøv å presse kjelen med fingrene, som om det var en vanlig kvise. Dette vil ikke bidra til å raskt fjerne absessen.

På grunn av disse handlingene går infeksjonen raskt inn i blodet, og kjelen øker i størrelse.

Kulene i nesehulen er purulent formasjon, spenner hårfollikel og det omkringliggende vevet. Bare de kokosene som dannes på tvers av nesepassene, på nesens vinger eller under den, kan betraktes som uavhengige.

Å behandle hjemme er en voksende koke nødvendig, med fokus på scenen av purulent-inflammatorisk prosess.

3 faser av utviklingen av en koke

Ved omtrent den fjerde eller sjette dagen modner den purulente indre kjerne fullstendig og er klar til å bryte gjennom den fortynnede huden over den. I nesområdet er huden ganske tynn, så prosessen med pus-frigjøring forekommer vanligvis uavhengig.

Furunkulose er en alvorlig sykdom, siden venøs blod sirkulerer i nesen og beveger seg gjennom skallen til hjernen.

Spørsmålet om hvordan å behandle en kjele i nesen, kan ikke besvares entydig, siden det er mange metoder. Applikasjonen av hver av dem avhenger direkte av pasientens generelle tilstand, graden av utvikling av sykdommen.

De viktigste behandlingsmetodene er antibiotika og vitaminer, behandling med helbredende salve. Men i alle fall kan du ikke prøve å presse en abscess til han er modnet til slutten.

Metoden for kirurgisk inngrep brukes ganske sjelden, i de vanskeligste tilfellene, når kjelen er stor og ikke kan modnes i lang tid, eller hvis hevelsen er så sterk at det er vanskelig for pasienten å puste.

I andre tilfeller, i nærvær av en slik purulent betennelse som en furuncle i nesen, er hjemmebehandling tillatt. 1-2 ganger i uken kan legen anbefale å besøke fysioterapeutiske prosedyrer.

Hvis den riktige effekten ikke blir observert, blir salver skrevet ut, noe som reduserer betennelse og har absorberbare egenskaper.

Et annet svar på spørsmålet om hvordan å behandle en kjele i nesen, er lokal anvendelse av salver. På apotek, et stort utvalg av smertestillende midler og antiinflammatoriske preparater til forskjellige priser. Men du kan ty til hjelp av tradisjonell medisin og forberede salven med egne hender. På grunn av plantens helbredende egenskaper, vil det raskt avlaste hevelse og betennelse, lindre smerte, vil gjøre prosessen med resorpsjon av "kroppen" av kjelen raskere. De mest effektive oppskrifter:

Selv om kjelen gir alvorlig smerte og ser ubehagelig ut, forårsaker behandlingen ikke alvorlige problemer og kan gjøres hjemme, og legenes anbefalinger bør følges nøye og følgende anbefalinger bør følges:

Hovedregelen - personlig hygiene

Hvis pasienten ikke har noen komplikasjoner, er det lov å behandle koker hjemme med folkemidlene. For dette formål er det lov til å bruke flere effektive legemidler tilgjengelig på apotek eller til og med i en vanlig butikk:

  • Tea Tree Oil er et naturlig antiseptisk middel som brukes til å behandle en rekke hudinfeksjoner, inkludert koke.
  • Komprimer med engelsksalt - oppløs saltet i varmt vann, blett mykvevet i løsningen og bruk på stedet for betennelse. Dette vil strekke pus til overflaten og øke hastigheten på utvinningen.
  • Gurkemeie og eplecidereddik - de er ikke egnet til behandling av purulente nesesykdommer, men hvis pasienten har kokt på bena eller andre deler av kroppen (ikke på slimhinner), kan disse stoffene også være svært nyttige.

Å ha et helt skap så kjære sko, må du gå i formløse mokasiner og trampede ballettsko. Og hele greia i bøyende bein på føttene, som bringer bare uutholdelig smerte generelt i en hvilken som helst sko. Det er verdt å sette på litt mer tette sko enn mokasiner på størrelsen mer enn størrelsen - og betennelsen varer noen få dager. Hvordan håndtere bein på beina, les vårt materiale.

Folk rettsmidler terapi

Hvis legen din ikke avslørte en alvorlig form for furunkulose, kan sykdommen behandles med folkemidlene. For å gjøre dette, smøre modningskoker kan være en tinktur av calendula på alkohol eller ren alkohol. Produktet bør påføres på en bomullspinne og forsiktig tørke sårpunktet.

Komprimering av vodka, kologne og andre våte stoffer er forbudt å gjøre det for ikke å forårsake spredning av infeksjon til de tilstøtende områdene i nesen. Varm opp kjelen kan være tørr komprimerer.

For dette vil oppvarmet salt, brettet i en tragpose, kli, sennep, kokt egg eller kokte poteter gjøre.

For å fremskynde kjøringsprosessen kan du gjøre dampinnånding. For å gjøre dette må du varme vannet i en liten beholder og tilsett eukalyptus eller brennevinolje til den, og etter å ha tatt deg av et håndkle bør du puste damp.

I tillegg til essensielle oljer kan du bruke avkok av planter som kamille, salvie, eikebark.

Voksne kan kvitte seg med kjelen ved å svelge et lite stykke bly. Du kan få det fra pellet.

Det er nødvendig å drikke bly med forsiktighet - enkeltdosen bør ikke overskride størrelsen på et kamphodet. Behandlingsforløpet er 2 doser bly med en frekvens på 2 uker.

Barn slik behandling er kontraindisert.

Du kan hjelpe kjelen til å modnes ved å feste et aloeblad til det betente området. Hvis pimpleet ligger nærmere utsiden, i en tørr stekepanne, varme den finhakkede løk og bland den med en revet såpe.

Alt dette må brukes til å koke i form av varme, så kjelen vil modne raskere og åpne opp.

Hvis du av en eller annen grunn ikke umiddelbart kan besøke en lege, kan du bruke de populære oppskrifter som hjelper med kokene i neshulen.

Oppskrift 1. Utfør innånding med infusjon av mynte. Hell 10-12 gram peppermynte 200-250 ml kokende vann. La stå i 2-3 minutter og innånding med parets nese.

Oppskrift 2. Utfører innåndinger med avkok av eikebark. Hell 15-20 gram eikebark 200-250 ml kokende vann. La stå i 2-3 minutter og innånding med parets nese. Dette middelet er veldig effektivt mot koke.

Oppskrift 3. Turunda (tamponger) gjennomvåt i infusjon av kamille. Tre teskjeer av tørket kamilleblomst fylles med 200-250 ml kokende vann. Infisert 1-2 timer. I den resulterende infusjonen fuktes turrunda og gjelder for det betente området.

Sykdomsforebygging

Forebygging av utseendet av koker i nesehulen er ekstremt enkelt.

  1. Følg grunnleggende regler for personlig hygiene. Vask hendene, bruk rent vann for vask og så videre.
  2. Tidlig behandle sår og sår i neseslimhinnen.
  3. Styr immunitet.

For å hindre at kjelen hopper ut igjen, er det nok å følge noen regler. Først må du følge hygieneregler, ikke røre ansiktet og kroppen med skitne hender.

For det andre, for å øke beskyttelsen av immunsystemet - ta vitamin A, B, C, spis riktig og balansert, flytt mer og unngå stressfulle situasjoner.

Prøv å ikke overfryses om vinteren og ikke overopphete om sommeren.

Koker i nesen

Furuncle er en inflammatorisk-purulent lesjon på overflaten av huden. Den patologiske prosessen er lokalisert i hårfollikel.

I nesområdet er purulent betennelse bare diagnostisert i den fremre delen av nesepassene.

Årsaker til sykdom

Koket forekommer på grunn av penetrering av en stafylokokkinfeksjon i hårsekkelen. Følgende faktorer bidrar til spredning av bakteriell flora:

  • traumatisk skade på nesens hud når du plukker håret;
  • vanen med å rense nesepassasjer med skitne hender, noe som forårsaker en dyp infeksjon på nesens indre overflate;
  • Selv ekstrudering av koker, hvor bakterier sprer seg til nærliggende områder av huden;
  • hyppig nese blåser;
  • en kraftig nedgang i kroppens beskyttende evner;
  • dårlig ernæring og systemisk fedme.

Foto av koker i nesen

[su_spoiler title = "Oppmerksomhet, innholdet kan være ubehagelig å se"]

Symptomer på sykdommen

Purulent betennelse i hårsekkene begynner med utseendet av lite ubehag i nesen, som gradvis utvikler seg til et permanent smertesyndrom. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, blir smerten mer intens.

Det kliniske bildet av en nesekoker er preget av følgende egenskaper:

  • skarp eller nagende smerte i de fremre delene av nesen;
  • Pasienten har ubehag under fingertrykket på de fremre nesepassasjene;
  • Svak hevelse og rødhet i huden;
  • symptomer på generell forgiftning av kroppen: subfebril kroppstemperatur, hodepine og utilpashed.

I alvorlige tilfeller fortsetter kjelen med et utpreget klinisk bilde. Samtidig merker legene:

  • en økning i volumet av regionale lymfeknuter;
  • fortykning av det venøse nettverket på grunn av blokkering av blodkaret;
  • en kraftig økning i kroppstemperatur til 38-39 ° C;
  • hevelse og rødhet i øyelokkene;
  • kanskje til og med synshemming og fremspring av øyebollet.

Diagnose av sykdommen

For å fastslå diagnosen er det som regel ikke behov for komplekse instrumentelle studier. Diagnose av koker utføres av en otolaryngologist etter visuell inspeksjon og palpasjon av det patologiske området.

Ytterligere undersøkelsesmetoder reduseres til en generell og detaljert analyse av blod. I slike tilfeller indikerer en økning i ESR og leukocytose en progresjon av den inflammatoriske og purulente prosessen.

Hva er faren for sykdommen?

De viktigste komplikasjonene ved en koke er forbundet med spredningen av purulent infeksjon. Funksjon av strukturen i venesystemet i ansikt og nakke er at blodet fra neses myke vev trer inn i kranialhulen, og deretter inn i det generelle blodet.

Således kan mislykket klemming av koker eller forsinket behandling føre til spredning av bakteriell flora i foringen av hjernen. Denne infeksjonen forårsaker dyp venetrombose og meningo-encefalitt. Disse komplikasjonene er ofte årsaken til dødsfall.

Faser av utviklingen av kjelen

Kok konsekvent gå gjennom to påfølgende trinn:

  1. Infiltrativ fase som varer flere dager. Pasienter har rødhet og svak hevelse i huden. Sårhet er kjent i den patologiske regionen. Kroppstemperaturen ligger i området 36,6-37, 6 C. Denne perioden slutter med dannelsen av en "inflammatorisk stang".
  2. En purulent nekrotisk fase, som er preget av dannelsen av en smertefull infiltrasjon, en betydelig hevelse av myk vev, en kraftig økning i kroppstemperaturen til 39 ° C. Pasienten har en økning i regionale lymfeknuter og en endring i blodparametere i retning av leukocytose.

Behandlingsmetoder

Sykdommen i infiltrativ fase er effektivt utsatt for medisinsk behandling hjemme. I slike tilfeller behandles pasienten med et inflammatorisk fokus med antiinflammatoriske, antibakterielle og hypoallergeniske midler, se nedenfor for detaljer.

Antibiotika til behandling av koker er kun foreskrevet etter å ha konsultert en lege, og ideelt sett etter å ha gjennomført en blodprøve. Vanligvis er et av følgende legemidler foreskrevet:

  • Amoxiclav 0,5 g 2 ganger daglig, 7 dager;
  • Ceftriaxon 1 eller 2 gram 1 gang per dag, 7 dager;
  • Azitromycin 0,5 g 1 gang per dag, 3-6 dager;

Husk at doseringen kan variere avhengig av alder, pasientvekt, kroniske sykdommer, andre forhold. Det er derfor nødvendig med konsultasjon av legen.

For barn egnede antibiotika i form av suspensjon:

Purulent-nekrotiske forandringer i huden på den fremre vesikken krever kirurgisk inngrep. En slik pasient bør være på sykehuset. Essensen av radikal intervensjon ligger i abssens disseksjon.

Konservativ behandling av koker

Drogbehandling av furunkulose utføres ved hjelp av lokal behandling av huden med antibakterielle midler. For å gjøre dette, bruk disse salver på grunnlag av slike stoffer:

  • Gentamicin. Legemidlet viser høy effektivitet i mange typer stafylokokinfeksjon.
  • Tetracyklin. Verktøyet er laget i form av rør av 100g. Tetracyklin salve er et bredspektret antibakterielt stoff.
  • Kloramfenikol. Legemidlet er et kraftig antibiotikum som aktivt fjerner purulente lesjoner i huden.
  • Levomikol. I tillegg til sin antibakterielle effekt har dette farmasøytiske middel en regenerativ effekt på mykt vev. Indikasjonene for bruk er åpnet sår.
  • Sintomitsin, som regnes som en analog av levomycetinsalve.
  • Demeksid. En slik agent anses som et ikke-steroidalt antiinflammatorisk legemiddel som effektivt eliminerer tegn på betennelse og smerte.

Påføring av ichthyol salve

Iktyolsalve, den aktive komponenten av denne er ichthyol, påføres direkte på det betente området av huden. Legemidlet har antiinflammatorisk, smertestillende og antiseptisk virkning.

Den terapeutiske effekten av legemidlet manifesteres i løpet av noen få timer etter at salven er påkjølt. Iktyol erstatning bør utføres hver 8. time. En betydelig forbedring i pasientens helse blir observert på den andre dagen.

Antibiotisk terapi for nesekjøler

Bruk av antibiotika utføres i slike tilfeller:

  • komplikasjoner av purulent betennelse i hårsekkelen i form av lymfadenitt (en økning og ømhet av regionale lymfeknuter);
  • økning i kroppstemperatur til 39 ° C;
  • Tilstedeværelsen av tilknyttede vanlige sykdommer (diabetes, HIV).

Antibiotisk terapi utføres med følgende medisiner:

  • Penicilliner (ampicillin, amoxicillin, amoxiclav). Disse antibiotika dreper Staph infeksjon.
  • Cefalosporiner (cefazolin, ceftriaxon, cefuroxim, cefotaxim). Deres utprøvde terapeutiske effekt blir observert til en lav kostnad av antibiotika.
  • Gentamicin, som har høy bakteriedrepende effekt. Men stoffet er kontraindisert hos barn og gravide.
  • Tetracyklin. Antistoffet brukes i form av tabletter, injeksjoner eller salver.
  • Levomycetin, som bare brukes i lokal form.

Fysiske prosedyrer ved behandling av koke

På tidlig stadium av sykdommen og under utvinning blir pasienten gitt følgende tiltak:

  • UV-terapi. Ultraviolett bestråling av det patologiske området ødelegger den patologiske mikrofloraen og bidrar til rask såring av såret.
  • Laser terapi Laserstråling aktiverer lokal blodtilførsel til vevet, stimulerer regenerering av epidermis og ødelegger sykdommen.

Behandling av purulente lesjoner av huden hjemme

På infiltreringsstadiet kan pasienten på poliklinisk basis utføre følgende terapeutiske tiltak:

  • behandling av huden med svake antiseptiske løsninger;
  • vanlig håndvask med bakteriedrepende såpe;
  • cauterization av sentrum av suppuration med 5% jodoppløsning;
  • UHF-terapi og laserterapi.

Kirurgisk metode for behandling av nesekoker

Radikal intervensjon i purulent-inflammatoriske lesjoner i nesens hud utføres i denne rekkefølge:

  • Anestesi. Dette kan være lokal infiltrativ anestesi eller generell anestesi.
  • Kirurgisk åpning av absessen med en skalpell.
  • Evakuering av purulent innhold og vasking av betent ild med en antiseptisk løsning.
  • Etablering og fiksering av drenering (steril gummibånd for utstrømning av pus).
  • Påføringen av en bakteriedrepende dressing.

Rehabilitering av pasienten etter operasjon

Etter radikal inngrep og etablering av drenering, bør pasienten få en check-up hos legen hver dag. Han vasket såroverflaten og om nødvendig erstatter dreneringen.

Fjerning av sterile dressinger utføres på den syvende dagen etter operasjonen. Full gjenoppretting av pasienten observeres om 14-21 dager.

De viktigste komplikasjonene i koker nesen

Lavt nivå av immunsystemet og forsinket behandling av abscessen kan forårsake slike komplikasjoner:

  • En abscess er en begrenset purulent betennelse i det myke vevet i ansiktsområdet.
  • Perichondritis i neseseptumet eller betennelse i det bruskvæv i nesen.
  • Cavernous sinus trombose, der trombus blokkerer utstrømningen av blod fra øyegruppen og skallen.
  • Pius. Tilstedeværelsen av pus i sirkulasjonssystemet er en alvorlig komplikasjon av furunkulose, noe som ofte fører til døden.

Sykdomsforebygging

For å forhindre utvikling av purulent betennelse i huden ved å bruke følgende tiltak:

  • personlig hygiene;
  • rettidig behandling av inflammatoriske lesjoner i ansiktsområdet;
  • terapi av kronisk bihulebetennelse og tonsillitt, som fungerer som fokus for kronisk infeksjon i kroppen.

For effektiv forebygging av furunkulose bør en person ha et tilstrekkelig immunnivå og regelmessig gjennomgå en rutinemessig undersøkelse av en ENT-lege.

Legg til en kommentar Avbryt svar

Mest populær:

Gratis medisinsk konsultasjon

Uten et triks. Bare legg spørsmålene dine i kommentarene og spesialisten vil svare på det.

Full liste (over 150 produkter) med priser, oppdateres jevnlig.

Identifiser sopp etter bilde

Når skal du gå til legen? Vi tilbyr å finne ut hva spiker sopp ser ut på forskjellige stadier.

Er det mulig å kurere på 1 dag? Typer, hvordan å unngå infeksjon, måter å overføre, narkotika.

Er det mulig å kurere på 1 dag? Typer, hvordan å unngå infeksjon, måter å overføre, narkotika.

Hvordan fjerne vorter selv?

Vorter i barn, papillomer og kondylomer hos voksne, hva er faren for fjerning hjemme?

Trusse på kvinner

Thrush eller vaginal candidiasis er kjent for hverandre for hverandre.

Dermatitt: foto og beskrivelse

Det er mulig at stedet på huden ikke er en sopp i det hele tatt. Sammenlign bilder for å være sikker.

Hvis det er et karakteristisk utslett, må du løpe til legen, eller i det minste til apoteket.

Mann candidiasis

For noen grunn mener representanter for den sterke halvdel av menneskeheten at trøst er kvinnens privilegium, men dette er ikke slik.

Hvordan behandle sopp

Liste over stoffer for ulike typer sopp. Salver, kremer, lakker, stearinlys, tabletter - sammenligninger, vurderinger, kostnader.

Test for leger

Test din kunnskap om hudpleie dersom du er spesialist eller student.

Metoder for behandling for å koke i nesen

En koker i nesen er en akutt betennelse i hårpæren, sebaceous kjertelen og de omkringliggende vevene. Denne prosessen er purulent-nekrotisk i naturen og kan fortsette veldig hardt. Ofte vises en abscess i den nedre delen av nesepassasjen eller til og med under nesen, noe som anses som en meget farlig tilstand. Kok kan forekomme både hos voksne og barn. Personer med samtidig patologier som predisponerer dannelsen av pustler i ulike deler av kroppen, er spesielt utsatt for dem.

årsaker

Koker i nesen vises på grunn av en stafylokokk eller streptokokkinfeksjon i hårpæren. Disse patogene bakteriene har et høyt nivå av virulens. Kommer inn i sebaceous kjertler og hårsekkene, de provoserer en sterk inflammatorisk prosess.

Pustler vises sjelden i helt friske mennesker. Predisponerende faktorer for denne sykdommen er:

  • Redusert immunitet på grunn av ulike smittsomme sykdommer.
  • Følsomhet av huden til stafylokokker.
  • Tette hudporer som svekker sekretorisk funksjon.
  • Mindre riper og riper.
  • Forurensning av huden med støv eller smuss.
  • Forstyrret metabolisme.
  • Hormonale lidelser.
  • Diabetes mellitus.

Hvis koker ofte vises i ansiktet, bør diabetes utelukkes. Dette symptomet taler ofte om utvikling av ulike autoimmune lidelser.

Med furunkulose må legen henvise pasienten til testing for sukker.

Hvordan patologi utvikler seg

En abscess i nesen er ledsaget av alvorlig smerte i fokus av betennelse. Smertefulle opplevelser vises samtidig med utseendet på en rød, kegleformet neoplasma, som har ganske forskjellige kanter. Etter bare noen dager begynner en pustule å vises på toppen av denne kjeglen. Spissen av en moden koker har en hvitaktig fargetone.

Hvis antibakteriell salve påføres stedet for betennelse, vil koker i nesen modnes på bare to dager. Kjelen har to utviklingsstadier:

  1. Faseinfiltrasjon.
  2. Stage abscess.

Under dannelsen av en furuncle på nesen, blir huden rød og veldig oppsvulmet, alt dette ledsages av alvorlig smerte. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, kan betennelse og ødem gå lavere og påvirke den nasolabiale triangelen.

I noen tilfeller koker flere i nesen sammen i en stor. Dette fører til utvikling av et karbunkul, som er en meget farlig tilstand.

symptomatologi

Sykdommen begynner alltid med utseende av et delvis rødt hudområde og smertefullt ødem, som har fuzzy grenser. Det er på dette punktet at infiltrasjon utvikles videre. Ofte dannes et furuncle ved inngangen til nesen, siden dette er stedet der hårsekkene ligger mest av alt. Mye sjeldnere utvikler den patologiske prosessen på nesens vinger, inne i nesepassene og på nesebroen. De fleste komplikasjoner kan oppstå hvis absessen ligger i nasolabial trekant.

Etter 2-3 dager, vises et hvitt abscesshodet i reddeningområdet, som har en stamme. Hvis den inflammatoriske prosessen er alvorlig, kan kinnet og leppen bli påvirket av hevelsen.

Koking på nesen eller i nesen er alltid ledsaget av karakteristiske symptomer:

  • Nesens hud er veldig sår. Smerten kan gis til templene, tennene og hodet, selv med svak berøring.
  • Nesens hud er sterkt betent og hovent. Visuelt øker nesen litt i størrelse.
  • Puffiness kan spre seg til ansiktets hud.
  • Kroppstemperaturen stiger ofte til nivået 38 grader.
  • Det er en sterk svakhet.
  • Hvis sykdommen er startet, kan nesepusten bli svekket.

En pasient med furunkulose har alltid symptomer på generell forgiftning av kroppen. Disse inkluderer hodepine, generell svakhet, svimmelhet og kvalme. Jo mer neglisjert sykdommen, jo lysere det kliniske bildet. Når det gjelder betennelse, føler pasienten en brennende, bankende smerte.

På grunn av furunkulose er regionale lymfeknuter ofte betent, noe som fører til lymfadenitt.

diagnostikk

Diagnosen i dette tilfellet forårsaker ikke vanskeligheter for legene. For å diagnostisere sykdommen kan være basert på undersøkelse av pasienten og dataanalyse. En blodtelling er tatt i betraktning, hvor nivået av leukocytter og ESR-indikatoren er spesielt viktig. Jo mer disse to indikatorene økes i forhold til normen, jo strengere er den inflammatoriske prosessen.

Hvis kjelen befinner seg inne i nesepassasjen, må du ty til rhinoskopi. Denne undersøkelsen utføres i samsvar med alle antiseptiske regler for ikke å introdusere en sekundær infeksjon.

Det er flere sykdommer som med sine symptomer ligner furunkulose:

  • Herpes - i dette tilfellet vises et lite område med små bobler fylt med væske på neseslimhinnen. Dette er en virussykdom.
  • Follikulitt er en kronisk lesjon av hårpæren. Denne patologien blir ofte observert hos menn, under kroppens hormonelle justering.
  • Svampe - i dette tilfellet vises hvite forekomster på membranene i nesen, som ikke har klart definerte grenser. Et slikt angrep kan gjøre pusten svært vanskelig.
  • Akne - En alvorlig blokkering av sebaceous kjertlene fører til denne sykdommen.

Selvkorrigert diagnose er svært vanskelig, ettersom det er nødvendig å skille mellom sykdommen. Hvis du får utslett i nesen eller nesen, bør du kontakte en spesialist som skal diagnostisere og ordinere tilstrekkelig behandling.

For å identifisere purulent infeksjon i et tidlig stadium, er det nødvendig å donere blod for sterilitet.

Hvordan behandle en furuncle i nesen

Furunkulose behandles alltid grundig ved bruk av lokale antiseptiske preparater, antibiotika, vitaminer og immunmodulerende midler. For behandling av den inflammatoriske prosessen i nesen, er disse legemidlene foreskrevet:

  • Antibakterielle legemidler fra gruppen av cephalosporiner, penicilliner eller makrolider.
  • Antipyretika.
  • Smertestillende.
  • Antikoagulantia. Disse stoffene er nødvendige for å forhindre komplikasjoner.
  • Antiallergiske stoffer. Det er nødvendig å ta for å redusere puffiness.

I tillegg omfatter konservativ behandling alltid fysioterapeutiske prosedyrer. De bidrar til modning av furuncle og hindrer ulike komplikasjoner.

For lokal behandling er bruk av ulike stoffer, hovedsakelig kremer og salver, tillatt.

levomekol

Det vanligste middelet for furunkulose er Levomekol salve. Takket være dette stoffet kan herdes av magesår i løpet av dager. Salven har utmerkede antibakterielle og antiinflammatoriske egenskaper. Brukes ofte til å behandle sår av forskjellige etiologier, mens dets effektivitet i et purulent miljø ikke endrer seg i det hele tatt.

Bruk av salve avhenger av lokalisering av inflammatorisk prosess. Hvis kjelen er plassert på nesen, er en steril serviett impregnert med salve, som deretter påføres det berørte området. Hvis absessen ligger i nesen, blir en liten salve presset inn i tallerkenen og litt oppvarmet i et vannbad. Bomullsturer blir fuktet i den resulterende væsken og plassert i nesepassasjen. Bytt dressing med Levomekol bør være to ganger om dagen.

Levomekol har praktisk talt ingen kontraindikasjoner, så det kan brukes til furunkulose hos et ungt barn.

Ihtiolka

Iktyolsalve har en kraftig antimikrobiell effekt. Det brukes aktivt til behandling av purulente sykdommer. Et slikt legemiddel er påført med et tynt lag på pustlene og om nødvendig dekker med en bandasje.

Salven har en ganske ubehagelig lukt og viskøs konsistens. Det er nødvendig å sikre at stoffet ikke får på klær under behandlingen, da det vil være svært vanskelig å vaske det av.

Vishnevsky salve

Legemiddel med sterk antibakteriell og anti-inflammatorisk virkning. Det aktive stoffet er bjørktjære. Denne salven har nesten ingen kontraindikasjoner, den kan brukes til å behandle voksne og yngre barn.

Salve Vishnevsky må smøre pustene flere ganger om dagen. Takket være den terapeutiske effekten av stoffet kokes det raskt.

Tetracyklin salve

Den aktive ingrediensen i denne salven er en sterk antibiotisk tetracyklin. Det betente området er forbehandlet med et antiseptisk middel, og deretter påføres et tynt lag av salve på pustlene. Om nødvendig kan problemområder dekkes med en steril klut.

Alle disse salver er egnet for behandling av furunkulose hjemme. Hvis en av salver ikke hjelper, kan du erstatte den med en annen eller, for større effekt, alternative medisiner.

Prescribe medisiner for behandling av furunkulose bør bare behandlende lege.

Kirurgisk behandling

Hvis en konservativ behandling ikke gir en effekt, kan du ty til en bred åpning av absessen. Denne operasjonen er nødvendig for å eliminere suppuration. Ved disseksjon settes en drenering inn i såret, som fremmer hurtig utladning av pus, og en antiseptisk dressing påføres. Denne prosedyren utføres under lokalbedøvelse.

Kirurgisk inngrep utføres alltid på bakgrunn av antibakteriell terapi. Pasienten bør ta antibiotika før og etter operasjonen. Etter at dreneringen er fjernet, på såret i omtrent en uke, påføres bandasjer med antiseptiske salver og løsninger.

Det er nødvendig å drikke antibiotika for furunkulose i minst 5 dager, ellers kan superinfeksjon forekomme.

komplikasjoner

Uansett hvor kjelen dukker opp, er selvmedisinering uakseptabelt. Hvis du selv klemmer en kvise, så kan det være ganske alvorlige konsekvenser. Hyppige komplikasjoner av nesekjelen er:

  • Lymfadenitt.
  • Tromboflebitt.
  • Hjernesprombose.
  • Blodinfeksjon
  • Hjernehinnebetennelse.

Den farligste med hensyn til smittspredning er de områdene hvor store blodårer er plassert. Disse inkluderer nasolabial trekant.

Behandling av furunkulose bør bare skje under tilsyn av en lege og med streng overholdelse av alle anbefalinger.

Folk oppskrifter

Behandling av furunkulose hjemme er mulig ved hjelp av tradisjonelle medisinske oppskrifter. Men slike metoder kan bare brukes i samråd med legen og som et tillegg til medisinering. Følgende oppskrifter betraktes som de mest effektive:

  • Området med betennelse behandles med kamferolje flere ganger om dagen, til absessen går gjennom.
  • En liten potet blir skilt og gnidd på en fin riper, i den resulterende slurryen, blir en steril bandasje fuktet og påført på en furuncle.
  • Rå tinder løk på riven og klem ut slammet. Ta aloe og løkjuice i samme mengder og bland. Fuktighet i de resulterende sammensetningsgassdukene og pålegg på det berørte området.
  • Ta 2 ss tørkede blomster av calendula. De er malt i pulver og blandet med baby krem. Salven er smurt, kok 5 ganger om dagen.
  • Det anbefales å drikke tre ganger om dagen i et halvt glass avkok fra samlingen av medisinske urter. Den inkluderer timian, kamille, yarrow og calendula. Babies nok til å gi bare en spiseskje buljong 4 ganger om dagen.

For folk som er allergiske mot pollen, er det nødvendig å utføre behandling med medisinske urter med stor forsiktighet.

Hvis pasientens tilstand, til tross for behandlingen, forverres, og tegn på rusforgiftning av kroppen vises mer og mer, bør du konsultere lege. Ikke vær verdt tiden og vent til alt går av seg selv, da dette kan føre til alvorlige komplikasjoner.

Flere Artikler Om Typer Acne