Problem hud er utsatt for fett og akne. For å kurere det, er det nødvendig med en integrert tilnærming. Først da kan ønsket resultat oppnås. La oss snakke mer om hvordan du kan kurere huden.

Behandling av problemhud fra innsiden

For å begynne å behandle problem, må huden være fra innsiden. For å gjøre dette må du gå til legen. Det kan brukes til å finne ut hvorfor huden blir feit og akne vises på den. Det kan være flere grunner til dette:

 • usunt kosthold;
 • hormonelle lidelser;
 • dårlig tarmfunksjon og opphopning av toksiner i kroppen.

underernæring

Hvis det er et spørsmål om underernæring, må det normaliseres. Det er nødvendig å ekskludere fra kosten fett og stekt, krydret og salt, søt og bakt. Det vil være nødvendig å spise mer meieriprodukter, grønnsaker, frukt, frokostblandinger.

Hormonale lidelser

Hvis problemet er en hormonell lidelse, vil det være nødvendig med medisiner. Medisiner brukes vanligvis med lavt innhold av visse hormoner, som gjør at du kan normalisere kroppen og bli kvitt problemer på ansiktet.

Dårlig tarmytelse

I tilfelle av dårlig tarmfunksjon og dens slaggering, er det ofte et forløp for bryggers gjær. De fjerner raskt toksiner som har akkumulert i kroppen. Brygger gjær påvirker også arbeidet i mage-tarmkanalen.

Behandling av problemhud utenfor

Problem hud trenger spesiell forsiktighet. Det vil være nødvendig å bruke kosmetiske og farmasøytiske midler, å utføre spesielle prosedyrer og bruke tradisjonelle metoder.

Kosmetikk og apotek verktøy

Følgende kosmetikk er egnet for å ta vare på problemhud:

Du kan kjøpe slike midler fra en rekke produsenter, inkludert:

 • ren klart;
 • Clearasil;
 • Neutrogena;
 • Avène;
 • Himalaya Herbals og så videre.

I tillegg kan du søke apotekskrem og salver som inneholder sink eller azelainsyre (for eksempel Zener eller Skinoren). De hemmer veksten av patogene bakterier, noe som fører til utseendet av akne, tørker huden og fremmer rask heling av sår.

Kosmetiske prosedyrer

I skjønnhetssalonger utføres det spesielle prosedyrer som gjør at du raskt kan forbedre tilstanden til problemhud. Her er en liste over de mest effektive:

 • Microdermabrasion. Denne prosedyren innebærer peeling ved bruk av et spesielt apparat. Det gir huden overflate, fjerner arr, pigmentering, reduserer antall svarte flekker og arr. Denne prosedyren stimulerer dannelsen av et nytt lag av epidermis, forhindrer utseendet av akne og akne;
 • Laser polering. Med hjelpen kan du fjerne forstørrede porer, akne og arr. Laserpolering innebærer fordampning av det øvre lag av huden og bidrar til rask fornyelse av epidermis;
 • Kjemisk peeling. Alkalisk løsning brukes under denne prosedyren. Det desinfiserer huden, fjerner akne og fremmer rask helbredelse av sår.

Folkemidlene

For å kurere problem hud, er folkemessige rettsmidler i tillegg brukt:

 • Ta gjæren og oppløs den i varmt vann. Legg den resulterende massen på et renset ansikt og la det stå i 15 minutter, skyll deretter;
 • Bland potetmel med yoghurt for å få konsistens, som rømme. Påfør blandingen på ansiktet og la det stå i 10 minutter;
 • Tørk ansiktet 3 ganger om dagen med avkok av kamille og kalendula. For å lage mat, må du ta 2 ss. skjeer av disse urter og bryg 200 ml vann. Sett deretter beholderen med dem på brannen og inkuber i 15 minutter, deretter avkjøl og stram verktøyet.

Hvordan behandle problem hud

Tilstanden i ansiktets hud sier mye om livsstilen og helsen til eieren. Problemer, spesielt uttalt, vises aldri uten grunn, de vises alltid som følge av eksterne eller interne faktorer.

Samtidig er det umulig å kvitte seg med mangler ved hjelp av vanlige pleieprodukter. Behandling av problemhud består av et helhetskompleks av tiltak.

Hvorfor blir huden problematisk?

Det er en oppfatning at alvorlige hudproblemer forekommer hovedsakelig bare hos ungdom, så vel som hos eiere av oljeaktig epidermis. Faktisk er dette ikke helt sant. Ufullkommenhet kan også oppstå på tørr hud i ansiktet og uttrykkes for eksempel i overdreven følsomhet. Les mer om det her.

Generelt kan problemhud ha ett eller flere av følgende symptomer:

 • utslett av forskjellige slag;
 • rødhet;
 • overdreven tørrhet eller omvendt, fett;
 • forstørrede porer;
 • komedoner;
 • peeling;
 • alder flekker;
 • ujevnt terreng;
 • overdreven følsomhet.

Behandling av problemhud er en seriøs aktivitet som består av en rekke tiltak for å forbedre kroppens helse innvendig og utvendig. Det er nødvendig å kjempe ikke med ufullkommenhetene selv, men med årsaken til forekomsten deres, ellers vil hudpleie være rett og slett meningsløst.

Det er flere grupper av årsaker til hudproblemer:

 • Hormonelle endringer. Kanskje det er hormonene som er faktoren som oftest forårsaker en forandring i tilstanden til huden til verre. Feil kan være assosiert med alder, graviditet, skjoldbruskkjertelforstyrrelser, etc.
 • Feil omsorg og livsstil. Mangel på rensing, bruk av feil kosmetikk - disse årsakene kan medføre en betydelig forverring av huden. Du kan lese om hvilke rettsmidler problemet derma krever her. Dessuten har et negativt kosthold (å spise fettstoffer, sukkerholdige matvarer) og dårlige vaner en negativ effekt på epidermis. For behandlingsperioden er det nødvendig å holde seg til en diett: Bytt til sunn vegetabilsk mat, frokostblandinger, forlat hurtigmat, karbonatiserte drikker etc.
 • Sykdom. Spesielt sterkt påvirker hudtilstanden i fordøyelsessystemet. Derfor, hvis det oppstår et stort antall utslett eller andre problemer i ansiktet, bør du kontakte en gastroenterolog for å kontrollere funksjonene til de indre organene.

Så, hvis huden har blitt veldig problematisk, så er det først nødvendig å konsultere en lege for å finne ut hva som forårsaker de negative endringene. Hvis dette var hormonell ubalanse eller sykdommer i indre organer, vil spesialisten ordinere riktig behandling. Bare etter det kan du begynne å eliminere manglene i huden. Det kan være to måter: kontakt en profesjonell eller gi preferanse til folkemetoder for omsorg for dermis.

Profesjonell behandling

Det er viktig å forstå at bare en dermatolog er i stand til å bestemme den faktiske tilstanden til epidermis og de nødvendige tiltak for å håndtere ufullkommenhet.

Hudbehandling av en spesialist inkluderer vanligvis ulike kosmetiske prosedyrer, så vel som riktig valgt behandling.

Ofte er farmasøytiske kosmetikk designet spesielt for problemhud brukt til å gjenopprette epidermis normale tilstand. Produktene inneholder medisinske ingredienser, er hypoallergene og aktivt bekjemper ulike problemer. Produktene er egnede selv for svært sensitiv hud, samt å bekjempe dermatologiske sykdommer.

Produsenter utvikler en hel rekke verktøy for å løse disse eller andre problemer. Mange produkter har seboré, antiseptiske, helbredende effekter.

Du kan liste det mest kjente merket av farmasøytiske kosmetikk:

Det er bemerkelsesverdig at fødestedet til alle disse merkene er Frankrike. De fleste er basert på termisk vann fra forskjellige kilder, kjent for sin evne til å berolige, fukte huden og normalisere arbeidet med talgkirtler. Noen merker, for eksempel Klorane, bruker ulike planteekstrakter som en base for sine produkter.

Profesjonell behandling av problematisk ansiktshud innebærer også en rekke omsorgsprosedyrer. De kan rettes både til rensing, kvitte seg med allerede eksisterende defekter, og til generell forbedring av epidermis.

rengjøring

Dyp rensing er svært nødvendig for problematisk hud, spesielt hvis den er fet eller kombinert. Under prosessen blir porene frigjort fra talg som har akkumulert i dem, noe som gjør ansiktet til å se mye mer jevnt og godt preparert. Rengjøring kan utføres forskjellig, både mekanisk og maskinvare (vakuum, ultralyd, etc.).

skreller

Det er en viktig regel for å ta vare på problemdermis - det er umulig å bruke skrubbe på den, da de bare vil forsterke porene og kan også spre betennelse i ansiktet. Men samtidig må huden fortsatt renses av døde celler. Hva å gjøre Syreskall vil komme til redning. De er de mest varierte, varierer i type syre og eksponeringsdybde. Peels renser ikke bare huden, men øker også dens elastisitet, selv ut fargetone og tekstur, reduserer antall betennelser, eliminerer spor av akne.

arsonvalization

Darsonvalisering er en fysioterapeutisk prosedyre utført ved hjelp av et spesielt apparat med dyser av forskjellige former, som bruker en høyfrekvent pulsstrøm for å påvirke epidermis. Denne metoden for eksponering er perfekt for personer med problemhud, da det dreper bakterier, mens akselererende blodsirkulasjon og regenerering.

kryoterapi

Eksponering for kulde har også en positiv effekt på problemdermis. For det første normaliserer prosedyren produksjon av talg, for det andre dræper skadelige mikroorganismer som kan forårsake akne, og for det tredje forbedrer den generelle tilstanden til huden, forbedrer tonen og sin egen immunitet.

Listen er selvsagt ikke fullført. Legen kan foreslå andre prosedyrer som etter hans mening er i stand til å mest effektivt påvirke de eksisterende problemene.

Folkemetoder

Ikke hver jente har nok muligheter til å regelmessig besøke en skjønnhetspleie og kjøpe ganske dyrt kosmetikk til apotek. I dette tilfellet kan du prøve å kvitte seg med feilene på huden ved hjelp av folkemidlene, men bare hvis årsaken til problemene allerede er eliminert.

Faktisk er naturlige og urte stoffer ofte ikke mindre effektive enn ferdige apotek eller butikkbaserte pleieprodukter.

Urteplanter

Ulike urter bidrar til å behandle betennelse, normalisere vannbalansen i vevet, rense, tone opp. Selv med profesjonell omsorg vil dekoder være nyttig. De kan brukes til vasking, skylling av huden, frysing og bruk i form av kosmetisk is.

Følgende planter passer best til problemet dermis:

For utarbeidelse av avkok, kan du bruke både friske og tørre blader og helles kokende vann over dem.

leire

Leire er en naturlig sorbent, derfor er den i stand til å trekke ut forurensning og giftstoffer fra huden, og dermed rense det og utjevne lettelsen. I tillegg er verktøyet kjent for sin egenskap for å stramme porene. For å lage en maske for problematisk derma, kan du velge leire (blå, rosa, hvit, svart, etc.) og bland det med mineralvann uten gass eller avkok av urter.

Eteriske oljer

Det antas at noen få dråper av høy kvalitet eterisk olje med vanlig bruk kan forvandle huden. Tea tree olje, sitron, peppermynte olje er godt egnet til fet og kombinasjons problem derma, og tørr-ylang-ylang, rosmarin, lavendel.

Naturlige masker

Mange naturlige produkter kan positivt påvirke ansiktets hud. Hvis ansiktet ditt har betydelige feil, kan du legge til følgende ingredienser til hjemmelagde masker:

 • for tørr hud - honning, krem, eggeplomme;
 • for kombinert og fet - egghvite, sitronsaft, havremel.

Herding problematisk hud er ikke lett, for dette må du følge et sett med regler knyttet til ansiktsbehandling, ernæring. Ved alvorlige endringer i tilstanden til en person, er det bedre å konsultere en lege og ikke selvmedisinere, siden det er mulig ikke bare ikke å forbedre, men også å forverre situasjonen.

Problemer i ansiktet

Problemer i ansiktet krever kompleks behandling: alle kjente metoder

Svært få mennesker med perfekt, jevn og sunn hud. Ugunstige miljøforhold, det moderne tempoet i livet, dårlig ernæring, kjemikalier i kosmetikk - alt dette medfører dessverre ikke en god karakter på utseendet. Derfor klager de fleste kvinner at de har problemhud i ansiktet som de må lide. For å forbedre tilstanden, brukes en rekke tiltak - behandling med rusmidler, bruk av farmasøytisk kosmetikk, hjemmemedisiner, salongprosedyrer med terapeutisk effekt. Du vil lære om alt dette fra artiklene i denne underposisjonen.

Tegn på problemhud

Alle forstår at problemområder i huden på ansiktet krever behandling. Men ikke alle kvinner har det travelt med å se en hudlege, da hun vurderer at hun kan skjule mindre kosmetiske feil hjemme. I denne underkategorien lærer du at det er nødvendig å skille mellom hudsykdommer som krever et seriøst og langvarig terapeutisk kurs, og problemer knyttet til feil hudfunksjon. Spesielt omfatter sistnevnte følgende ulemper:

 • inflammasjon;
 • rødme;
 • oljeaktig problem hud av ansiktet;
 • komedoner;
 • røde flekker;
 • alder flekker;
 • postacne;
 • akne på problem hud i ansiktet;
 • irritasjon;
 • forstørrede porer;
 • fødselsmerker (hvis de er store eller det er for mange av dem i ansiktet);
 • tørt problem hud i ansiktet;
 • utslett av forskjellige opprinnelser;
 • tynn hud;
 • acne;
 • sensitiv hud;
 • peeling;
 • humper, arr, arr.

Hvis du lider av de ovennevnte kosmetiske feilene, kan behandling av problem hud utføres hjemme ved egen innsats. Men du må forstå at enhver feil i denne saken kan føre til alvorlige helsekonsekvenser, og da vil disse problemene bli symptomer på sykdommer.

Terminologi. Cosmeceuticals er en ny retning av moderne skjønnhetsindustri, skapt på randen av kosmetologi og farmakologi.

Ansiktshudsykdommer

Artiklene i denne underrubrikken er ikke bare avgjørende for problemhuden og metoder for behandling. Her samles en stor mengde informasjon om hudsykdommer i ansiktet:

 • mulige årsaker til deres forekomst;
 • symptomer (klinisk bilde);
 • diagnostiske metoder;
 • gjennomgang av ulike behandlingsmetoder: legemidler, terapeutiske prosedyrer, folkemidlene, passende omsorg;
 • mulige komplikasjoner og bivirkninger;
 • trekk ved rehabiliteringstiden;
 • forebygging.

Artikler om behandling av ansiktshudssykdommer er kun til informasjonsformål, men ikke anbefalt. Tross alt kan diagnostikk kun produsere en hudlege på laboratoriet. Ja, og bruk av medisiner krever forsiktighet og streng overholdelse av instruksjoner (doser, kontraindikasjoner, etc.). I denne underrubrikken finner du beskrivelser av følgende plager:

 • beriberi;
 • actinomycosis;
 • allergier;
 • angiodysplasi;
 • basalcellekarsinom;
 • herpes;
 • hidradenitis;
 • hyperkeratose;
 • demodicosis;
 • dermatitt;
 • ringorm;
 • karsinom;
 • keratose;
 • keratome;
 • vorter;
 • molluscum contagiosum;
 • rosacea;
 • zoster;
 • papilloma;
 • kreft;
 • erysipelas;
 • rosacea;
 • seborrhea;
 • follikulitt;
 • furunkulose;
 • erythrasma.

Sykdommer i ansiktets hud kan være inflammatorisk eller sopp i naturen og kan ledsages av en rekke symptomer. Behandlingen vil avhenge av graden av manifestasjon og forsømmelse. Du vil lære mer om alle nyanser av terapi mer detaljert fra emnets artikler i denne underposisjonen.

Fra historien. Begrepet "cosmeceuticals" ble først brukt av Raymond Reid tilbake i 1961. Det ble introdusert i aktiv bruk mye senere - i 1980 av A. Kligman.

Narkotikabehandling

Legen kan foreskrive medisiner behandlinger for problema huden og dens ulike sykdommer ved inntak (tabletter, suspensjoner og kapsler), eksternt program (salve), injeksjon (ampulle). Uavhengig bruk av dem er strengt forbudt for å unngå komplikasjoner.

 1. antifungale medisiner: Amphotericin, Bramisil
 2. antiparasittiske stoffer: Metronidazol, Trichopol, Tinidazol;
 3. antivirale legemidler: acyklovir, famciclovir;
 4. immunmodulatorer: Amixin, Galavit, Derinat, Kagocel, Tsikloferon;
 5. vitaminer for problem hud i ansiktet;
 6. Legemiddelformer for ekstern applikasjon: Aversekt, Advantan, Akriderm, Deksodem, Losterin, Naftader, permetrin, Protopic, Radevit, Solcoseryl, Exoderil, Eplan, Futsikort;
 7. terapeutisk sera: Olay Regenerist, Dr Sebagh, Eva Lom Age Defying, Ole Henriksen Truth Serum Collagen Booster;
 8. Apotekspratere, som er utarbeidet i henhold til individuelle oppskrifter.

I sjeldne tilfeller blir kirurgisk behandling brukt, når problemet kun kan løses ved eksisjonering av problemområdet i ansiktet. For eksempel er basalioma best fjernet ved denne metoden. I tillegg til medisinering, for behandling av problemhud i ansiktet, kan legen foreskrive en prosedyre med terapeutisk effekt.

Hastigheten av problemet. Medisinsk kosmetikk har for tiden ingen offentlig lovgivningsbekreftelse. For å oppnå det er den viktigste oppgaven med cosmeceuticals i dag.

Salon prosedyrer

Terapeutiske prosedyrer for problemhud er gode fordi de utføres av en profesjonell skjønnhetspleie. Avhengig av sykdommen eller kosmetisk defekt, vil en metode bli valgt som du raskt vil kvitte seg med manglene på utseendet ditt. Oftest er det nødvendig å ty til følgende prosedyrer.

 1. Regelmessig salongrensing av problemhud bør utføres mer som en forebyggende enn en medisinsk behandling. For dette kan kjemiske peeling eller fruktsyrer brukes.
 2. Utmerket hjelper massasjeproblemer i ansiktet, noe som forbedrer blodsirkulasjonen, på grunn av brudd på hvilke 60% av alle kosmetiske feil oppstår.
 3. Ozonbehandling er en uunnværlig prosedyre ved behandling av inflammatoriske hudsykdommer, dermatitt, psoriasis, bullous dermatose, herpes, akne.
 4. Ofte er en laser foreskrevet for behandling av hudsykdommer.
 5. Mesoterapi er en prosedyre for behandling av rosacea, akne, seborrhea, arr og arr.
 6. Kryoterapi er vellykket brukt til behandling av demodikose, betennelse, seborrhea.

Ikke vær redd for maskinvare kosmetologi: på dette tidspunktet opplever det sin heyday, opererer med den nyeste teknologien, er det ansatt eksperter. I stedet for å svelge piller og suspensjoner, er det bedre å stole på en profesjonell og gjennomgå en behandling med terapeutisk salongprosedyrer. De vil lindre hudproblemer og forbedre sitt utseende betydelig. Hvis du fortsatt ikke kan overvinne din frykt, er det en tryggere, ikke i det hele tatt skummelt, men heller sakte måte å gjenopprette - medisinsk kosmetikk.

Med verden - en tråd. I 1931, i den lille franske byen Vichy, møtte Prosper Aller (lege) og Georges Guérin (forretningsmann) - grunnleggerne av det nå berømte Vichy-merket, som produserer kosmetikk for å behandle problemhud.

Ansiktsbehandling

Det er medisinsk kosmetikk for problem hud som brukes av de fleste kvinner. De tror at hvis stoffet selges i et apotek, gir det det fullverdige terapeutiske funksjoner. Her er det veldig viktig å ikke gjøre feil. Ja, kosmeceuticals er på kanten mellom kosmetologi og dermatologi. Det er bedre enn det første, men dårligere enn det andre. Likevel er dette ikke et medisin, til tross for alle sertifikatene og bruksanvisningen. Nærmere om egenskapene til slike produkter kan du lese i artiklene i denne underposisjonen.

For de som foretrekker å bruke apotek kosmetikk for å behandle problem hud, tilbyr vi en liten oversikt over de mest etterspurte og effektive produktene. Du kan se selv hvor mangfoldig sortimentet er: fra væsker til balsam.

 1. Prime Renewing Pack - anti-stress maske. Valmont. Sveits. $ 148.
 2. Iklen - depigmenterende serum. Noreva. France. $ 73.
 3. Natur - rensende antiinflammatorisk gel. Valmont. France. $ 70.
 4. Kiehl's Ultra Facial Moisturizer er et ultrafukterende væske. Topicrem. France. $ 55.
 5. Depiderm Intensive - Whitening emulsjon. Uriage. France. $ 28.
 6. Atoderm Po Zink - beroligende krem ​​for sensitiv og problem hud. Bioderma. France. $ 16.
 7. Cicaplast Baume B5 er en balsam med vitaminer og panthenol for irritasjoner. La Roche Posay. France. $ 11.
 8. Micellar Loti - micellar lotion. Avene. France. $ 9.
 9. Ultravulsiv tonic. Cora. Russland. $ 6.
 10. Myk skrubbe fra svarte punkter. Propell. Russland. $ 2.

Du kan trygt bruke alle disse produktene til å ta vare på problemhud. Med regelmessig bruk vil tilstanden sin bli betydelig forbedret. Men husk: i nærvær av mer alvorlige sykdommer (samme rosacea) vil kosmetikk ikke være nok. Så det er bedre å først konsultere en dermatolog, og deretter kjøpe alle disse produktene (forresten, veldig dyrt). Og til slutt, den siste metoden for å behandle problemhuden i ansiktet, som du finner informasjon om i denne underrubrikken, er hjemme (folkemessige) rettsmidler.

Fra saken. "Bare det beste av det beste" - dette er slagordet til den kosmiske problematikken fra Tyskland Dr. Theiss Naturwaren GmbH. Han produserer farmasøytisk kosmetikk for problematisk hud Doliva.

Hjem behandling for problem hud

For å eliminere kosmetiske ufullkommenheter, er det nødvendig med fullstendig omsorg for problemhud, som er en integrert del av kompleks behandling. Avhengig av sykdommer og mangler kan du selvstendig prøve følgende produkter:

 1. hjemmelagde masker for problem hud fra akne, rosacea, utslett, pigmentering, etc.;
 2. leire for problem hud: for eksempel, gul håndterer demodikose;
 3. aktivt bruk honning for problem hud i ansiktet som en del av masker, og bare som en komprimere;
 4. essensielle oljer for problemhud: for eksempel er teetreeter den beste kur for demodikose;
 5. Aloe for problem hud brukes i hyperkeratose og akne;
 6. kosmetiske, vegetabilske oljer;
 7. urter: celandine fra papillomer og vorter, kamille fra demodekoza, calendula fra akne, golden mustache fra basalcellekarsinom, hule fra rosacea;
 8. alkohol (det beste anti-inflammatoriske og desinfeksjonsmiddel for akne);
 9. vask med tjære og husholdnings såpe (for demodikose, for eksempel).

En stor mengde folkemidlene kan brukes hjemme til behandling av problemhud. Mer detaljerte oppskrifter for masker, tonics og komprimerer finnes i artiklene i denne underposisjonen. Påfør dem riktig - og så blir mange motganger og plager igjen. Du kan alltid skjule et kvise eller et pigmentspot, men en slik skjønnhet kan være skadelig for helsen din. Behandle huden - og så trenger du ikke å sette tonn sminke om morgenen.

Jeg helbredet huden min og nå lærer jeg dette til andre.

Jeg helbredet huden min og nå lærer jeg dette til andre.

Jeg er 28 år gammel. Fra begynnelsen av overgangen, omtrent 12 år gammel, hadde jeg veldig dårlig hud. Det var mye akne, som varte lenge, og oppløst ikke godt. Jeg var veldig bekymret på grunn av alt dette, prøvde å gjøre noe. Men på den tiden, på 90-tallet, hadde vi ikke mulighetene vi har nå. Jeg mener både penger, og ulike prosedyrer, og alle slags kosmetikk. Hva kan vi si, selv om informasjonen var mye mindre enn nå. Derfor ble alle de populære metodene jeg hørte om redusert til å tørke huden med kalendula ekstrakt. Forresten, det hjalp meg ikke i det hele tatt. Selv i de dermatologiske avdelingene ble huden behandlet primitivt: kviser ble presset ned, smurt med nakent alkohol og sekvestrert. Hva å gjøre, da hadde vi alt i stagnasjon og medisin også. Dette er nå ingen lege, hvis han er i sitt rette sinn, vil han ikke tørke ansiktet med ren alkohol og knuse akne, fordi arr kan forbli presset. Og så, da jeg ble behandlet, for en eller annen grunn, visste de ikke om det. Min mor var alltid på utkikk etter noen spesialister som kunne hjelpe meg, både offisielle og populære. Oftest viste de seg begge å være charlatans. For det meste trakk de rett og slett penger for helt meningsløst råd. Jeg husker en bestemor i nærheten av St. Petersburg, som min mor førte meg på råd fra en venn. Bestemor var flogging en formue. Jeg ville kategorisk ikke gå til henne, men moren min trakk bokstavelig talt meg. Først og fremst var mormor gjett av en eller annen grunn, selv om jeg ikke ba om det. Hun spredte kortene sine og, rett i nærvær av moren min, sa at mannen med hvem jeg sover vil gi meg en seksuelt overførbar sykdom. Jeg falt nesten: Jeg var 13 år gammel, jeg var så crammed at jeg ikke tenkte på noen gutter, spesielt siden jeg ikke hadde noen relasjoner med noen. Jeg fortalte bestemor at hun hadde galt, jeg har ingen. Hun ville ikke høre, sa at hun tenker annerledes, og det er det. Det er bra at moren min ikke trodde det. Men det ble umiddelbart klart for meg hva slags "healer" var. Hun hvisket på vannet, ga dette vannet til meg, slik at jeg vasket ansiktet mitt, tok av halvparten av hennes lønn fra min mor og la oss gå i fred.

Ærlig, jeg vasket likevel ansiktet mitt med det vannet. Unødvendig å si, jeg kan like godt vaske meg som vanlig. Da førte moren min igjen på råd fra samme venn av meg, til en gammel pusofili. Merkelig nok bodde han i samme forstad til St. Petersburg som bestemor. Den gamle mannen var 60 år gammel, det eneste han trengte var å strippe meg ned til min underbukser og sette meg foran meg, og da slog jeg meg også - han antok at han hadde behandlet meg sånn. Etter disse "øktene" spyttet jeg, men moren trodde ham. Den eneste lydkornet i alle sine handlinger var en fornuftig tilnærming til ernæring og kroppens renhet. Han fortalte meg om enemas og urinoterapi, som jeg motstod i lang tid, men til slutt ga opp. På den tiden hjalp ingenken eller urinoterapi meg. Ved en alder av tjue år hadde akne blitt forsvunnet, og på begynnelsen begynte jeg å begynne å jobbe på skjønnhetsområdet. Jeg lagde kvinner sminke, lærte dem å se bra ut og lære å ta vare på huden deres slik at det ville være sunt. Dette er tingen jeg gjør nå. Hvis jeg for ti eller femten år siden ble fortalt at jeg ville ha arbeid knyttet til hud og skjønnhet, ville jeg bli fornærmet. Men nå ser jeg allerede annerledes ut, og jeg føler meg som en annen person - trygg og sterk.

Takket være trening jeg gjorde på jobben, lærte jeg at hudhelsen er avhengig av hvor rent, fuktig det er, hvor mye mineraler og vitaminer det har. Og det er viktig at ren bør ikke bare være overflaten av huden. For å få det til å se veldig bra ut, må det være rent inne i hele organismen. Derfor begynte jeg lett på alle typer renseprosedyrer. Det jeg gjorde for mange år siden under lashet, begynte jeg å gjøre med glede. Hun rengjort gjerne både tarmene og leveren og blodet. Jeg dro til damprommet, hver dag tok en kontrastdusj. Jeg returnerte til urinoterapi igjen, bare nå gjorde jeg alle prosedyrene fordi jeg ønsket det, og ikke fordi jeg ble tvunget. Og resultatet var ikke lenge i kommer. Min hud ser bra ut. Ingen akne, jeg kan bare huske om dem når jeg ser på gamle bilder. Jeg rydde ikke bare huden fra utsiden, jeg var så frisk fra innsiden at huden min bare glødde. Og jeg var veldig fornøyd når en ny klient, med hvem jeg hadde en avtale, kom opp til meg og sa: "Det er umiddelbart åpenbart at du jobber på skjønnhetsområdet!"

Vi behandler problemhud riktig

Problemhuden tåler ikke kremer med tett tekstur, siden munnene på kjertlene er tett tilstoppet med fettbasen av kremet. Samtidig vil alkohol og annen tørking "tørke", "lettere" og midler til vask dehydrere huden sterkt.

Tre trinn for sunn hud: undertrykke aktiviteten til bakterier som forårsaker betennelse, normalisere aktiviteten til talgkjertlene, fjern arr og stagnerende flekker.

Hvorfor blir huden problematisk? Årsaken - i aktiviteten til sebaceous kjertlene i huden, forekommer i sine dype lag. Av mengden av sebumsekresjon er huden delt inn i tre typer - tørr, fet, normal og kombinert. For fet hud (over hele ansiktet) og for den kombinerte (T-sonen - nesen, pannen og haken) kjennetegnes av store talgkjertler med rikelig sekresjon av talg og brede munner, som folk feilaktig kalder "porer". De fleste tror at disse "porene" eller "sorte prikker" er hudkjertler som bør behandles ved å bruke kremer og salver. Sebaceous kjertlene selv er imidlertid dypt plassert, i de nederste delene av huden, derfra fører en tynn, konvolutt kanal, åpner med munn på overflaten. Derfor er så ofte bruken av bare kremer og lotioner for behandling av dyp akne ineffektiv.

Vanligvis er sebaceous kjertlene designet for å produsere talg for å beskytte og styrke huden, men under påvirkning av feil omsorg feiler dårlig økologi, kostvaner og hormonell bakgrunn i deres arbeid.

I tillegg til mengden av sebum som utskilles, er dens tykkelse også viktig. Jo tykkere hemmeligheten, jo vanskeligere er det å skille seg ut. Rikelig tykk hemmelighet bokstavelig talt brister veggene i kjertelen, hvorfor seler med forskjellige diametre er synlige på huden: fra små baller til ganske store knuter, over hvilke selv hudfargen kan forandres, og får en litt blåaktig fargetone. Akkumuleringen av sebaceous sekreter tiltrekker bakterier som lever i huden, da sebaceous hemmelighet er et utmerket avlsmiljø for dem. Multiplikasjon, de forårsaker betennelse, ømhet og rødhet i huden. Når hoveddefekten ikke elimineres - kongestiv opphopning av fett, kan en slik lokal betennelse "smolere" i flere uker, danne akne eller kviser.

Vanskelig pimple verre enn en vanskelig tenåring

Eieren av akne, som ønsker å kvitte seg med en så tvilsom "dekorasjon" så snart som mulig, forsøker ofte å presse den ut, men det skjer ingenting, fordi den trange hemmeligheten helt enkelt ikke kan passere gjennom den smalte kanalen i talgkirtlen. En annen variant av feil tilnærming til problemet er cauterization av huden over akne med ulike løsninger, salver og kremer. Men de er ikke i stand til å trenge inn i de dype lagene i huden og åpne stillestående konglomerat. Gradvis går en kronisk pimple seg selv, men i stedet er det fortsatt en lang blåaktig utholdenhet, da brunaktig pigmentering, og ofte et atrofisk arr.

Hva å gjøre For at en stillestående kvise skal passere raskt, er det tilrådelig å hjelpe huden å kvitte seg med den. Det er veldig enkelt - du må bruke en metode som kalles elektrokoagulasjon med "åpning" av kanalen for å fjerne innholdet i kvise, og injiser deretter en antibiotikum eller oksygen-ozonblanding under den for å raskt undertrykke bakteriell betennelse. Etter en slik manipulasjon fortsetter helbredelsen veldig raskt, men pigmentering og en hemme kan fortsatt dannes, så snart en pimple har dannet, er det tilrådelig å konsultere en hudlege.

Atrofiske arr etter akne kan elimineres ved injeksjon av hyaluronsyre med høy molekylvekt og vanlig bruk av krem ​​med retinol. Jo yngre arrene, jo bedre kan de bli behandlet. For samme formål, så vel som å utjevne fargene på huden, må du bruke median trichloroeddik (TCA) peeling, som stimulerer hudfornyelse og aktivt skiller av sine øvre lag. Dette er vanligvis 4 behandlinger med intervaller på en måned. De utføres i høst-vinterperioden (fra oktober til februar), når solen ikke er veldig aktiv, og sannsynligheten for pigmentering etter at prosedyren er lav. Resorpsjonen av cyanotiske flekker kan bli betydelig akselerert ved hjelp av oksygenbehandling (ozon) og mesoterapi med vitaminkomplekser og antioksidanter.

Hud og ernæring

Tilstanden av hudsekresjon avhenger av naturen av maten: jo mer rikelig inntaket av søtsaker, jo mer tett, rik og "velsmakende" for bakterier, er sebum produsert.

Hva å gjøre Noen ganger endrer kostholdet med begrensning av søtt og mel, bidrar til å forbedre tilstanden til huden og uten behandling.

I noen tilfeller er akne i ansiktet allergisk opprinnelse og er forbundet med intoleranse mot bestemte typer mat. Så øker utslett etter ulike typer fester. Disse pasientene er preget av en kombinasjon av hudutslett med andre manifestasjoner: for eksempel tretthet, hodepine, fordøyelsesbesvær, dårlig ånde, generell følsomhet i huden med en tendens til kløe og rødhet. Overskuddet hos pasienter med slike akneappeller til en hudlege er observert etter nyttårsfesten, og om sommeren - etter å ha kommet tilbake fra en ferie fra Tyrkia og Egypt med sin rikholdige buffé.

Hva å gjøre For et utslett forbundet med matintoleranse, er den beste behandlingen valget av diett, som utføres på grunnlag av en blodprøve for kompatibilitet med mat. Det er en immunologisk analyse med evaluering av spesifikke antistoffer (Ig G og IgE) til forskjellige produkter, antall og aktivitet av celler som medierer en allergisk reaksjon.

Hud og økologi

En viktig faktor i utviklingen av "akne" er fortykning av de øverste lagene i huden, noe som begrenser ekskretjonskanalen til talgkjertelen og bidrar til stagnasjon i den. Hudtykkelse utvikler seg som respons på ytre påvirkninger, som solstråling og uønsket urbane økologi. Mange mennesker som lider av akne, har forbedret seg om sommeren mens de slapper av på havet. Dette skyldes de gunstige effektene på frisk luft. Imidlertid, etter retur til metropolen etter 10-20 dager, forverres huden, dens fortykning påvirker, som utviklet seg under solbrentning som en beskyttende reaksjon på solens eksponering.

Hva å gjøre For disse pasientene er en utmerket behandling kjemiske peeling, som tynner det øvre laget av huden og frigjør den trange kanalen i talgkirtlen. Peeling med salicylsyre er ideell, som ikke bare tynner det øvre laget av huden, men har også en desinfiserende og antiinflammatorisk effekt. Ved bruk av salicylisk peeling observeres en umiddelbar effekt i form av tørking av inflammatoriske elementer. I tillegg til salicylic, i noen tilfeller, bruk andre typer peeling: med glykolsyre, melkesyre og andre fruktsyrer, retinol peeling. Sistnevnte er litt ubehagelig, da det kan forårsake en akneforverringsreaksjon, som praktisk talt ikke observeres med salicyl- og glykolskall. Hvilken type peeling vil være optimal i hvert tilfelle - legen bestemmer. Dette er vanligvis en kursprosedyre, bestående av 4-10 skreller en gang hver 7-14 dager, som utføres i høst-vinterperioden. Men ifølge indikasjoner kan salicylisk peeling også påføres om sommeren. Dette er en godt tolerert, rask prosedyre som tar 10-15 minutter.

Advarsel! Ikke forveksle kjemisk peeling med skrubbe eller gommage, og rengjør hudoverflaten mekanisk. De to siste verktøyene brukes til å forhindre akne og forbedre effektiviteten av vasking. Videre, i nærvær av aktive inflammatoriske pimples på huden, kan disse midlene ikke brukes, siden de kan skade huden og spre infeksjonen langs overflaten.

Hud og hormoner

For ungdom og ungdom er hovedårsaken til utviklingen av akne en kraftig økning i sebaceøs sekresjon og fortykkelse av de øvre lagene av huden siden pubertet begynte.

Hva å gjøre I dette tilfellet vil den ideelle løsningen være en kombinasjon av lokal homøopatisk behandling, med sikte på å fortynne den fortykkede sebaceous sekresjonen, og påføre peeling med salicylsyre eller glykolsyre. I den akutte perioden, når det er lyse røde hovne nodler på ansiktet, vil elektrokoagulasjon, lokal antibiotika eller ozonbehandling være effektiv. I de tidlige stadier av behandling, kan en såkalt "rensing" være hensiktsmessig når sebaceous kjertler frigjøres mekanisk fra sekresjonen som tetter dem. Utrensninger er ikke egnede terapeutiske tiltak, siden sebaceouskjertlene raskt blir "tilstoppet" igjen, men i de tidlige stadier kan det være nyttig å sikre tilgang til medisiner til kjertelveggene.

I noen tilfeller gir en veldig god effekt i inflammatorisk akne urettferdig glemt kvartslampe, som tidligere var mye brukt til å behandle hudsykdommer. For tiden kan en slik lampe kjøpes hjemme. Imidlertid kan kun en spesialist anbefale kjøp av en slik lampe og anbefale kurset, da det i enkelte tilfeller vil bli kontraindisert, noe som for øvrig gjelder enhver behandlingsmetode.

Hud og alder

Ofte bekymrer akne seg for middelaldrende mennesker, når de første rynkene allerede vises, men den "problematiske" huden fortsatt vedvarer. Årsaker - aldersrelatert hudtykkelse, redusert lokal immunitet og endokrine sykdommer. På denne alderen ligger akne hovedsakelig på ansiktskonturene og kinnene, hvor tynne, kronede kjertler ligger.

Hva å gjøre Det beste resultatet er kombinasjonen av peeling (med salicylsyre eller glykolsyre) med mesoimmunokorreksjon. Mesoimmunokorreksjon - bruk av mesoterapi med hyaluronsyre, vitaminer, aminosyrer som stimulerer immunsystemet i huden, fremmer hydrering, forbedrer lokal metabolisme og blodsirkulasjon. Kombinasjonen av disse metodene har ikke bare "anti-akne" -effektivitet, men bidrar også til å forebygge aldersrelaterte endringer. Huden blir elastisk, glatt og frisk, noe som er viktig for de fleste pasienter over 30 år.

Advarsel! Et radikalt middel som permanent eller permanent reduserer sekretet av talgkjertlene og tynner de øvre delene av huden (og dermed herder akne) er et vitamin A-preparat - Roaccutane, som tas daglig i flere måneder og har en kumulativ effekt. Du må imidlertid ikke smigre deg selv og engasjere seg i selvbehandling. Dette legemidlet er kun indikert i tilfelle av alvorlig eller moderat sykdomssykdom, og dens formål krever en foreløpig undersøkelse, har kontraindikasjoner og kan noen ganger tolereres med utvikling av tørr hud eller andre manifestasjoner, som elimineres ved visse terapeutiske tiltak. Behandling bør skje under tilsyn av en lege og mot bakgrunn av en regelmessig vurdering av blodprøver.

Hjemmebehandling for problemhud

Maksimal oppmerksomhet bør utvises til rensing. Foreløpig utbredt gelbasert vaskemiddel med høy pH. De irriterer huden mindre, men ofte "undervask" den. Det er lett å bestemme ved å sveipe fingeren på kinnet etter vask. Ideelt sett motstår ren hud, bokstavelig talt "squeaks" fra renslighet. Hvis huden ikke er renset, vil det være en følelse av "film". Derfor anbefaler erfarne dermatologer ofte sine pasienter å vaske... med såpe. Men valg av såpe er også en ansvarlig sak, varianter med fuktighetsgivende ingredienser er absolutt ikke egnede. Det er geler som vasker huden godt, men valget er bedre å betro dermatologen.

Av stor betydning er valget av pleieprodukter. Problemhuden tåler ikke kremer med tett tekstur, siden munnene på kjertlene er tett tilstoppet med fettbasen av kremet. Samtidig vil alkohol og annen tørking "tørke", "lettere" og midler til vask dehydrere huden sterkt. Dette fører til utviklingen av fenomenet den såkalte "oljeholdige tørre huden" - kjeftens munn er tilstoppet med fett, og overflaten av huden er overdrevet. Det ideelle valget i dette tilfellet er et lett gelbasert serum uten eller minimalt fettinnhold. Valget av serum er også bedre å betro doktors-dermatokosmetologen. Noen ganger er det optimalt å velge valle markedsført som "anti-aging", til tross for tilstedeværelsen i det av gode komponenter for anti-aknepleie.

Profesjonell tilnærming til problemhud

Generelt er behandlingen av problemhud kompleks. I akutt stadium, når det er betennelse, rødhet og ømhet, brukes metoder for å undertrykke betennelse: elektrokoagulasjon, antibiotika, salicylisk peeling, oksygenbehandling. Etter det bør du gjøre normalisering av aktiviteten til talgkirtler og restaurering av hudimmunitet ved hjelp av peeling, mesoimmunokorreksjon, homøopatisk mesoterapi, ta Roaccutane. Dette er den lengste og multi-trinns behandling, da det er nødvendig å endre hudens naturlige egenskaper og forbedre immuniteten.

På siste stadium elimineres effektene av akne (arr, stagnerende cyanotiske flekker på huden) ved hjelp av TCA peels, hyaluronsyre mesotherapy med høy molekylvekt, regelmessig bruk av regenererende serum og kremer.

Er det vanskelig å forstå de mange metodene? Ikke i det hele tatt. En erfaren lege vil raskt velge riktig behandlingsregime på individuell basis. Alle disse prosedyrene utføres raskt og smertefritt. De kan gå foran med en beroligende og avslappende massasje prosedyre, også effektiv for problem hud. For eksempel, dyp løftemassasje, utført på apparatet, etterligner klemmemassasje av Jacquet, med sikte på æltning av dypstagnerende elementer og drenering av talgkjertlene. Dette er en koselig og hyggelig prosedyre, hvor folk går i dvale, spesielt når de kommer etter arbeidsdagen. Den kan kombineres med andre typer behandling (som en forberedende fase for salicylisk peeling, mesoterapi behandling), for å kombinere avslappende omsorg og behandling av problemhud.

Rettsmidler for problem hud problemer

Lei av mull, fremspringende hudvekster, tilstoppede porer eller sprekker i huden? Disse problemene kommer fra hormoner og endringer i livsstil. Godt publicert, lovende å lage hud skinnende og strålende pleieprodukter og skjønnhetsprodukter for tusenvis. For å forbedre hudens generelle helse og utseende, i stedet for å stole på disse produktene, kan du prøve enkle hjemmemedisiner.

Folkemedisiner for behandling av hudproblemer - vorter, mørke flekker, svarte flekker, vekst

Fjerne vorter hjemme

Vorter - små støt i huden eller slimhinnen forårsaket av humant papillomavirus (HPV). De prøver å kvitte seg med dette vanlige fenomenet ved salicylsyrebehandling og frysing. Rengjør også vorter ved å pakke dem med kanaltape. Imidlertid er det verdt å vurdere mer naturlige alternativer og metoder for å behandle viruset.

 1. Hvitløk
  Vorten fjernes i 2 uker med knust hvitløk og juice. Pounded hvitløk påføres direkte på problemdannelsen i huden og festes med en bandasje. Dette bør gjøres hver kveld og to ganger om dagen for å behandle stedet med hvitløkjuice.
 2. honning
  De helbredende egenskapene til honning er velkjente. Alt du trenger å gjøre er å gni honning i huden med et vorte over natten og påfør et bandasje. Honning virker sakte, men effekten er.
 3. Apple Cider eddik
  Som med de fleste folkemidlene for behandling av hudsykdommer, er eplecidereddikebehandling relevant om natten. Fukt dem med en bomullspinne, fest på sårpunktet og fest med et bandasje. La et bandasje for natten eller dagen, skiftende hver dag.
 4. bananer
  Den enkleste måten å bli kvitt vorter er å bruke en bananskall (hver natt i to uker).

Fjerning av vekst på huden

Tale om små fremspringende hudformasjoner. De bygger opp rundt nakke, øvre bryst, armhule og øyelokk. Den vanligste årsaken til disse vekstene er friksjon. Vanligvis brukes til behandlingsprosedyren: binde, kutte og fryse. Imidlertid hjelper de følgende folkemidlene som er tilgjengelige hjemme, også godt:

 1. Tea tree olje.
  Oljeprosessen er langsommere enn de fleste andre metoder (opptil en måned), men dette alternativet er mye sikrere for å behandle hudvekst på ansiktet rundt øynene. Fukt en bomullspinne med vann og legg til noen dråper tea tree olje. Deretter slettes problemområder med en bomullspinne og deksel med et bandasje. Gjenta prosedyren 2-3 ganger om dagen.
 2. Soda og ricinusolje
  Bland opp naturgass og ricinusolje til konsistensen av pastaen. Påfør veksten og bandasjen. Det er nødvendig å bruke midler to ganger om dagen. Oppbevar resterende salve kan være opptil 48 timer i kjøleskapet.
 3. Apple Cider eddik
  Fukt en bomullspinne i eple cider eddik og klem for å fjerne overflødig. Blot huden din og hold så mye som mulig. Galls vil mørke og falle bort.

Mole fjerning

Fødselsmerker har mange voksne og barn. De vises når som helst og er en samling pigmentceller i huden som heter melanocytter. Årsaker til mol - genetikk og eksponering for sollys.

 1. Castor olje og brus.
  Verktøyet påføres en muldvarp og dekkes av et bandasje. Om morgenen skal den fjernes, og huden skal vaskes. Neste kveld, gjenta.
 2. Apple Cider eddik
  En tampong med eddik limes med gips, medisinsk tape eller holdes i 8 timer om dagen. Molen blir svart og faller av.
 3. Hvitløk
  Beskytt huden rundt muld med tape eller vaselin. Alternativ - bivoks. En ekstrakt eller moset hvitløk brukes. Hold i fire timer og gjenta prosedyren daglig.

Fjerning av mørke, røde flekker

Mørke eller alder flekker - områder med en annen farge som kommer på huden. Oftere ser de ut på ansikt, armer og underarmer. De fleste leger er ikke sikre på de virkelige årsakene til mørke flekker, men mange tror at dette skyldes sollys og lever aldring. Måter å fjerne hudflekker:

 1. Serum med vitamin C.
  Det bør inneholde lokalt aktivt vitamin C. Det bør velges betyr uten kjemikalier fra økologiske produkter.
 2. løk
  Bare gni flekken med løkjuice. La på i 10-15 minutter, og skyll deretter. Behandle huden en gang om dagen til det mørke stedet forsvinner.
 3. pepperrot
  Folkemedisin er en blanding av pepperrot og eddik. Spott på huden fjernes langsomt. Påfør blandingen bør være daglig.
 4. sitron
  Damp en bomullspinne i sitronsaft og gni den til et mørkt sted to ganger om dagen. Sitron whitens.
 5. Aloe vera
  Fest et aloeblad til stedet på huden og la det stå i 30 minutter. Det anbefales å bruke juice av frisk aloe, som vokser i mange som en houseplant.

Opplysning om tilstoppede porer

Sebum lukker porene og huden ser ujevn ut. Dette er ikke en alvorlig sykdom, men hvis du vil ha jevn hud, ta tiltak. I tillegg utvikler infeksjonen i de lange lukkede porene.

 1. Dampende.
  En fin måte å rengjøre porene på er å dampe. Trekk håret tilbake og vask ansiktet. Varm deretter vannet på ovnen og hold ansiktet over pannen. Dekk hodet med et håndkle og sitte i 10-15 minutter. Vask med varmt vann. Tørk huden med en tampong med eddik, rens de pore-dekkende stoffene.
 2. Sugar Scrub.
  Exfoliating er en fin måte å rengjøre porene på. Lag en pasta med sukker og sitron. Gni den i en sirkulær bevegelse med en myk bomulls vaskeklut over problemområdet. Vask ansiktet ditt

Hjem rettsmidler for ulike typer hud sopp

Svampe - en smittsom infeksjon som overføres ved kontakt. Det er svært viktig å begynne behandling av det infiserte området så tidlig som mulig, og forhindre spredning av sykdommen til hele kroppen og andre komplikasjoner. Typer av hudinfeksjoner: idrettsfot, ringorm, scabies og andre. Deres vanlige symptomer er kløe, utslett, rødhet og i noen tilfeller blødning.

Svampen er ikke alltid lett synlig. I de fleste tilfeller er det i det første laget av hud. Hovedårsaken til infeksjon er fuktighet. Mikrober og bakterier bygger opp på grunn av svette. Det er mye når du bruker sko i lang tid. Helbredelsesprosessen av soppen tar 2 uker fra starten av behandlingen. Hvis det ikke er noen forbedring, anbefales det sterkt å konsultere en hudlege fordi dette kan være en manifestasjon av et alvorlig problem. De mest effektive metodene for å behandle sopp er hjem rettsmidler.

De beste behandlingsmetodene og folkemidlene mot sopp

Først må du vaske huden din med antiseptisk såpe før du begynner å behandle sykdommen hjemme. Dette vil eliminere akkumulert smuss og bakterier. Etter rensing tørk du huden med et håndkle eller en hårføner. Det er veldig viktig at det er rent og tørt hele tiden. Hygiene vil ikke la soppen spre seg. Gjør dette hver gang du kommer hjem og ta av deg skoene dine. Rene og tørre - den første folkemedisinen for sopp.

En annen er fjerning av død hud, en annen grunn for spredning av infeksjon. Ved ringorm er eplecider eddik brukt. Blot dem med en bomullspinne og behandle de infiserte områdene. Øv metoden 3 ganger om dagen. Gjenopprettingstid - en uke.

Påfør en liten mengde neglelakk på problemområdet. Lakk tørker og helbredelse vil komme mye raskere.

Forholdsregler og forebygging

For å unngå å komme tilbake til en sopphudsykdom, anbefales det å ta av deg skoene når muligheten oppstår. På grunn av svette er føttene våte, og dette er et avlsmiljø for sopp. Før du setter på sokker og sko, bruk babypulver til huden din.

For å holde føttene tørre lenge, bruk en antiperspirant. Det anbefales ikke å bruke de samme skoene i 2 dager på rad. Det første paret må ha tid til å tørke. For å unngå alvorlige problemer, bør behandlingen av hudssvamp starte så snart som mulig.

Dessverre er denne smitte svært vanskelig å gjenkjenne. Det er mange rettsmidler for behandling, men et stort hinder er at tilstanden er vanskelig å diagnostisere. I motsetning til bakterielle infeksjoner og allergier, er huden sopp ikke fylt med åpenbare tegn. Blister og kokeapparater vises ikke. Kanskje en liten misfarging av huden eller utseendet på små kløende utslett som går ubemerket. Til tross for at svampeinfeksjoner er vanskelige å diagnostisere, er et bredt spekter av medisiner tilgjengelig for behandling av disse sykdommene hjemme.

Symptomene på ulike soppinfeksjoner er forskjellige, så vel som deres behandling. Hvite flekker på ansiktet vises på grunn av helvedesild. Idrettsfot og skabb forårsaker ubehag. Epidermofitiya fot påvirker 75% av verdens befolkning, som forekommer på et tidspunkt i livet. Utslett og kløe vises mellom fingrene. Oftere er problemet lokalisert mellom tredje, fjerde og femte fingrene. I noen tilfeller sprer den seg videre til hælen. Huden mellom tærne blir hvit og fuktig. Det er lett å gni. I scabies vokser soppen i lysken området. Sykdommen oppstår når huden forblir fuktig i lang tid på grunn av svette. Det forverrer tettsittende tilstand, hindret luftstrømmen til huden, klærne. Det er ingen hvite flekker som er karakteristiske for helvetesild.

Hvordan raskt bli kvitt hudsvamp

Før du behandler en soppsykdom, skal huden på beina, kroppen, ansiktet være rent og tørt. Død hud skal regelmessig eksfolieres. Dette vil forhindre spredning av infeksjon.

Når hvite flekker vises, blir huden behandlet med eplecidereddik i en uke (tre ganger om dagen). Når helvedesild stopper melaninproduksjon. Hvis ikke behandlet umiddelbart, er sykdommen svært vanskelig å håndtere. Antifungal salver og te-treolje brukes. Svampen på ryggen kommer fra svette klær. For å hindre det, trenger du hygiene og løs bomullsklær som gjør at luften kan passere gjennom.

Hydrogenperoksid anses også som en god behandling for soppinfeksjoner i hjemmet. Behandlingen skal utføres 2 ganger om dagen. Huden kan være følsom for peroksid, så når du først bruker det, er det bedre å bruke en fortynnet løsning. Bruk essensielle oljer av hvitløk, tea tree, oregano. Instruksjoner for deres bruk vil gi en terapeut.

Flere Artikler Om Typer Acne