Molluskum contagiosum er en dermatologisk sykdom forårsaket av koppevirus, som påvirker hud og slimhinner. Det overføres ved kontakt, fra en syke til en sunn. Det har utseendet på rosa knuter som tårer over dermis. Inne i veksten er en osteemasse. Nodler har en tendens til å danne på ytre kjønnsorganer, underliv, pave. Molluskum contagiosum er en ufarlig sykdom og reagerer godt på behandlingen selv hjemme.

Symptomer og diagnose

En gang i kroppen gir ikke viruset kliniske manifestasjoner i 3-18 uker. Etter denne tiden har pasienten følgende symptomer:

 • Utslett på huden i form av enkle eller tunge bobler med rund eller avlang form.
 • Den scampo har en dypere i midten.
 • Innsiden er en osteemasse, som skiller seg ut når den trykkes.
 • Nodulene gjør ikke vondt og er korporalt i farge.
 • Formasjoner avviker perleutløp, med en sterk betennelse de er omgitt av en rød sirkel.
 • Noen ganger forårsaker utslett kløe.

I begynnelsen av sykdommen er boblene små og nesten usynlige. Senere øker de og kan fusjonere til en enkelt enhet. I løpet av sykdommen danner knutene ben og ser ut som papillomer.

Diagnosen er laget på grunnlag av undersøkelsen. En hudlege utfører en visuell undersøkelse og skiller sykdommen. Lignende i kliniske manifestasjoner er vannkopper og vorter. For større pålitelighet er det nødvendig å klemme kantene på den ovale formasjonen og sørge for at det er en osteaktig utslipp. Siden bløtdyrkontamiosum oppstår på grunn av en nedgang i kroppens forsvar, er det nødvendig å gjennomgå en rekke tilleggsundersøkelser for å identifisere årsaken til nedsatt immunitet. Obligatorisk er fullstendig blodtall, urin, immunogram. I vanskelige tilfeller utføres en biopsi av nodulvvevet og mikroskopien av innholdet.

Hjemmebehandling

Molluskum contagiosum er en sykdom som ikke krever obligatorisk sykehusinnleggelse. Behandling av molluscum contagiosum hjemme er ikke mindre effektiv. For disse formål, bruk forskjellige salver, kremer, folkemidlene. Hvis symptomene vedvarer etter langvarig bruk, tyder de på medisinske metoder eller kirurgisk excision.

Narkotikabehandling

Hos voksne blir behandlingen av molluskum contagiosum redusert til fjerning av eksterne manifestasjoner. Dette forbedrer det estetiske utseendet og reduserer risikoen for å infisere en partner under samleie. Terapeutiske tiltak innebærer en kombinasjon av fysisk og kjemisk fjerning, samt utnevnelse av medisiner.

 • Eliminering av utslett ved kjemiske midler.
 • Kirurgiske metoder - fjerning av knuter med pincet med etterfølgende behandling av hudoverflaten med jod. Fjernelsen av smittsom mollusk med flytende nitrogen er også vanlig.
 • Medikamentterapi utføres ved hjelp av antiinflammatoriske, antivirale og immunmodulerende legemidler.

Hos barn er bruken av radikale tiltak sjeldne. Under normal drift av immunsystemet forsvinner utslettet uavhengig 9-10 uker etter utseendet.

Noen ganger blir sykdomsforløpet langvarig. I dette tilfellet er antibiotika foreskrevet. Imidlertid er selvmedisinering med slike legemidler forbudt på grunn av den kraftige effekten. Dette spørsmålet bør kun løses av den behandlende legen.

Bruken av salve fra molluscum contagiosum

Følgende er stoffene som effektivt eliminerer smittsom mollusk.

 1. Viferon. Brukes eksternt. Det bidrar til å styrke immunforsvaret, da det har antiviral effekt. Forhindrer penetrering av patogener i epitelceller. Eliminerer koppeviruset og forhindrer at nodulens innhold friserer huden. Praktisk ingen kontraindikasjoner, tildelt pasienter fra fødselen. Det er nødvendig å påføre hudområder påvirket av bløtdyr 4-5 ganger om dagen i løpet av en uke.
 2. Oksolinsalve. Instruksjonene for bruk sa at det grunnleggende stoffet ødelegger celler av adenovirus, influensa og herpes. Eliminerer aktiviteten til patogenet, som et resultat av hvilket det mister sin evne til å reprodusere. Så inhiberes den inflammatoriske prosessen. Verktøyet kan brukes eksternt for hudutslett og viral konjunktivitt eller i nesen for viral rhinitt og bihulebetennelse. Salven er effektiv for blæring eller helvedesild og vorter. For molluscum contagiosum blir stoffet påført i et jevnt lag på huden i en konsentrasjon på 3%. Det er nødvendig å søke fra 14 til 28 dager avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen.
 3. Aldara. Den bekjemper raskt med molluscum contagiosum, da den har en immunostimulerende effekt. Det forbedrer kroppens produksjon av interferon, som reagerer med viruset og ødelegger det. Konsistensen av stoffet i form av en gel er lavere og absorberes bedre. Legemidlet har imidlertid en rekke bivirkninger: rødhet, irritasjon, brenning, kløe, hevelse. Derfor anbefales det ikke for barn under 18 år, gravide og ammende mødre. Før det påføres, er det nødvendig å foreta en følsomhetstest. Gni gel til tørr hud og vask den ikke i 12 timer. Bedre å gjøre det om natten.
 4. Allomedin. Handlinger om humant papillomavirus. Eliminerer formasjoner på huden og forhindrer utseende av nye. Det har ingen giftige og irriterende effekter. Påfør 2-3 ganger om dagen med et tynt lag til fullstendig kur.

Andre rettsmidler for molluscum contagiosum

Kriofarma. Legemidlet med frysende effekt. Dræper viruset og fjerner vekst uten smerte og arr. Vanligvis forsvinner knastene to uker etter starten av behandlingen. Påfør 1 gang i henhold til instruksjonene.

Malyutin. Dette er en lotion som inneholder naturlige ingredienser. Å komme på knutepunktet bløtdyrkontamiosum, fører til betennelse. Dette bidrar til ødeleggelsen av koppeviruset i selve papulen. Også, lotion har en beroligende effekt - lindrer irritasjon og gjenoppretter vev etter dødsfallet av veksten. Tørk noduler trenger 3 ganger om dagen i ikke mer enn 14 dager. Videre vil huden gjenopprette seg selv.

Tradisjonelle metoder for behandling med plantejuicer

Behandling av molluscum contagiosa med urter og medisinske planter er ikke mindre effektiv enn medisinsk. For disse formål brukes velprøvde folkemiddagsmidler: tinktur av hvitløk, avkok av strengen, svart kirsebærsaft og celandine, samt ulike medisinske urter.

Hvitløk behandling

Skje knust hvitløk for å danne en pasta masse, deretter blandet i like deler med smør. Produktet påføres den berørte huden 4 ganger daglig og går i 15 minutter. Skyll deretter av med varmt vann. Behandlingsforløpet er omtrent en måned. Ifølge en annen oppskrift blir hvitløk kuttet i stykker og gni juiceen direkte inn i papulene. I dette tilfellet er det mulig å brenne. Det er nødvendig å utføre prosedyren daglig til scabs vises på veksten og den begynner å krympe.

Celandine juice

Brenner godt vorter, bidrar til å tørke ut og dø. Påfør hver papir i 7 dager. Du kan bruke apotekets ferdige sammensetning eller lage deg selv. Forårsaker en liten brenning etterfulgt av nodulens død. Påfør 1 pinne en gang om dagen med en spesiell pinne. Som regel dør papilloma på den tredje dagen.

Suksessen

2 spiseskjeer urter hell 200 ml kokende vann. Insister på vannbad i en kvart time og avkjøl ved romtemperatur i 45 minutter. Sett på smittsomme knuter i form av lotioner eller komprimerer. Behandlingsvarigheten er til innholdet i papulen slippes ut og nodulen blir helbredet.

Duftende kirsebær

Det har en helbredende effekt. Fremgangsmåten for forberedelse og anvendelse er den samme som toget.

Kaliumpermanganat

En annen populær metode for behandling av molluscum contagiosum. Manganpermanganat (kaliumpermanganat) tørker huden og har en antimikrobiell effekt. For å bekjempe formasjonene er det nødvendig å lage en mørkrosa løsning og smøre de berørte områdene før dannelsen av skorpe.

Er det mulig å selvstendig fjerne smittsom mollusk

Knutene av molluscum contagiosum kan fjernes uavhengig hjemme. Dette er gjort med pinsett. Papulen er fanget på sidene, så trykkbevegelsene er laget. Innholdet i nodulen fjernes med en bomullspinne dyppet i alkohol eller peroksid. På slutten behandles de berørte områdene med jod. Hvis det er mange knuter eller de smelter sammen i store formasjoner, er det nødvendig å konsultere en lege.

Advarsel! Ikke gjør dette uten å konsultere en lege!

Forebygging hjemme rettsmidler

Forebyggende metoder reduseres for å opprettholde immunsystemets normale funksjon. Dette krever bruk av frukt og vegetabilske phytoncids: hvitløk, sitron. Tinkturer av kamille, calendula, Johannesjurt har antiinflammatorisk og tonisk effekt. De legges også til badene for enkel desinfeksjon av huden.

For å kurere bløtdyrkontamiosum hjemme er ganske enkelt, og med hvilke stoffer: piller, salver eller urtemidler, vil legen bestemme.

Molluscum contagiosum - behandling hos barn på de mest effektive måtene

Molluscum contagiosum er en type viral dermatitt som ofte oppstår i barndommen.

Overføring av viruset oppstår:

 1. i hverdagen, i kontakt, under spill - i bassenget og offentlige bad
 2. ved hudkontakt med håndklær, leker, bøker som allerede er infisert

Hovedspørsmålet mot barneleger: Hvordan behandle bløtdyrkonsummi hos barn uten å skade huden eller forårsake skade på helsen.

Hva ser smittsom bløtdyr ut? Årsaker til utseende hos barn

Etter utseendet av en separat knute er den raske spredningen av sykdommen mulig. Lesjonen selv manifesterer seg i form av en liten hvit eller rosa halvcirkelformet papule (knute), opp til 5 - 6 mm. I midten av hver knute er det en liten depresjon som ligner navlen.

Sykdommen er lett forvekslet med rubella, vannkopper og meslinger, men det er et symptom som er et tegn på denne spesielle viral dermatitt - når du trykker på tuberkulet, vises det hvite innholdet, likt en grov grov masse hvor bløtdyrene selv er.

Boblene er separate papiller eller hele utslett på magen, hodet, hofter, nakke, lemmer. Noen ganger danner molluscum contagiosum hele glades på barnets ansikt. I sjeldne tilfeller observeres knuder på håndflatene og føttene.

De viktigste faktorene som forårsaker sykdommen er:

 • svekket immunitet
 • varmt fuktig klima

Du kan også være interessert i:

Forløpet av sykdommen hos barn

Sykdommen gir ikke barnet alvorlig kløe, smerte eller ubehag. Etter et angrep av et virus utvikler sykdommen vanligvis innen 2 til 8 uker. Den endelige utvinningen tar 12 til 18 uker.

I svært sjeldne tilfeller varer sykdommen fra ett år til fire år. Hos barn, når de er fullstendig modne, ser mollusker ut som bukende akne med en diameter på opptil 8 mm. Når de dreneres, dannes de et utslett og plakk.

Infeksjon hos 80% av 100 er manifestert før 15 år, men oftere finnes hos barn under 4 år.

Sykdommen kan ta formen:

 • flere utslett
 • individuelle noder opp til 10 mm i diameter, sitter "på benet"
 • veldig store plaketter i form av vekst som dannes ved sammenslåing av små

Foreldre er alltid interessert i hvordan man kan kvitte seg med smittsomme bløtdyr hos barn raskere, men det er viktigere å kontrollere at barna ikke klør knuterne og ikke bærer infeksjonen.

Den smittsomme bløtdyren utgjør ingen fare, og utslett forsvinner uten behandling om et år, noen ganger en og en halv. Farlig er innføring av infeksjon i knuterne kammet av barnet.

Hvordan behandle bløtdyrkontamiosum hos barn

Behandling av molluscum contagiosum hos barn har sin egen spesifisitet og en direkte forbindelse med immunforsvaret. Det antas at immuniteten mot denne sykdommen utvikler seg i barnas kropp veldig langsomt, men gradvis vil den takle infeksjonen alene på 2 måneder. Av denne grunn anses spesialisert behandling av molluscum contagiosum hos barn ikke så nødvendig.

Derfor, hvis barnet, etter alle tester som ble utført, godkjente denne diagnosen, insisterer legene på at du bare må vente på at sykdommen uunngåelig forbi seg selv uten behandling. Det antas også at antivirale stoffer, suppositorier, salver og prosedyrer ikke fremskynder helbredelsesprosessen.

Men noen leger insisterer fortsatt på at behandling fortsatt er nødvendig hvis barnets immunitet blir redusert på grunn av tilbakevendende forkjølelse hos barns institusjoner, og at det ikke forårsaker skade, og sannsynligheten for å redusere gjenopprettingstiden øker. Resultatet avhenger av immuniteten, barnets alder og lesjonens område.

Mange metoder, vist for voksne og svært effektive, er helt uegnet for barn.

Ekstern behandling av molluscum contagiosum hos barn med kremer og salver

Spesialister står overfor oppgaven med å kurere en smittsom bløtdyr i et barn i de mest milde og samtidig effektive måter.

Slike behandling tilbys av antivirale salver for barn med bløtdyrkontakt. En av de vanlige medikamentene Viferon-krem og Ifagel-salver, basert på interferon, som styrker immunforsvaret, virker som et kraftig antiviralt stoff og har følgende fordeler:

 • hindrer infeksjon av sunt vev
 • hindrer mollusk fra å trenge inn i en sunn celle
 • forstyrrer RNA av selve viruset i blodet

Cream Viferon og salveinfagel

Salve for behandling av molluskum contagiosum påføres med et tynt lag på utslett opptil 5 ganger daglig (7 dager), og prøver å ikke skade papulene. Intervallet mellom søknadsprosedyren bør ikke være mer enn 12 timer. For å lukke området med den anvendte salven trenger ikke noe, slik at en hudfilm dannes på huden som beskytter papulene, lindrer hevelse og mulig kløe.

Kontraindikasjoner: Overfølsomhet og intoleranse mot komponentene. Alder opp til 1 år.

Acyclovir salve

Salter med acyclovir innhold som har sterk antiviral effekt er gode. Behandling av molluskum contagiosum med acyklovir er indisert for barn fra 3 måneder til 12 år - 5 mg per 1 kg kroppsvekt. Kontraindikasjon: intoleranse mot komponentene.

Antiviral oxolinisk salve 3%

Behandling av molluscum contagiosum med oksolinsalve: noder og utbrudd smøres forsiktig 4 ganger daglig, varigheten av behandlingen er 2 uker (ofte når behandlingsvarigheten er 2 måneder). Kun spesiell følsomhet for oksolin er en kontraindikasjon.

Ved bruk av salver anbefales det å starte behandlingen når de første individuelle papler og tuberkler vises.

Advarsel! Leger har mange medisiner mot denne sykdommen, men deres bruk er ofte kontraindisert for barn: Chronotan eller Chlorophyllipt, som inneholder eukalyptusolje. Fluorouracilsalve, Retin-A, Aldara (Imiquimod), Verrukatsid, Feresol, Tsikloferon - alt dette er en salve for voksne.

Narkotikabehandling

Hvordan bli kvitt smittsomme bløtdyr, ved hjelp av midler for å styrke barnets immunitet? Bruk ulike behandlingsmetoder, men immunmodulerende stoffer vil glemme forekomsten av tilbakefall i lang tid. Disse inkluderer:

izoprinozin

 • Antiviralt middel, immunmodulator. Molluskum contagiosum er inkludert i bruksklassen av dette terapeutiske middel.
 • Kontraindikasjoner: opp til 3 år er isoprinosinbehandling ikke tillatt.
 • Barn fra 3 år (veier opptil 20 kg) - 50 mg per 1 kg vekt (per dag). Dose fordelt på 3-4 doser.
 • Hvis barnet veier mer enn 20 kg, vil dosen være 1/2 tablett per 5 kg vekt per dag.
 • Behandlingen varer fra 5 dager til forsvinningen av den siste papulen. For å forebygge tilbakefall, er det mulig å bruke opptil 3 dager.

Styrking av immunsystemet til barnet er et must når du blir kvitt papler og utslett, som utvikler seg i øyeblikk av svekket immunitet.

Stearinlys Viferon 500000 ME2

 • Barn over 7 år - 1 lys 3 ganger om dagen i 5 til 12 dager.
 • Barn under 7 år - 1 lys 2 ganger om dagen. Det er nødvendig å ta en pause mellom kursene - 5 dager.

Mekanisk behandling

Fjerning av papiller med pincet og Volkmanns skje

Papirene kan ikke overdrive og skade. Hvis barnet har rørt knutepunktet, er det bedre å brenne det raskt med strålende grønt eller jod. Men det skal huskes at molluskum contagiosum, er en virusinfeksjon, er motstandsdyktig mot antiseptiske alkoholpreparater, som inkluderer jod og briljantgrønn. Med hjelpen blir kun infeksjonen eliminert, noe som kan komme inn i såret hvis det er skadet.

En av de enkleste måtene som er tilgjengelige hjemme, er å fjerne molluscum contagiosum med pincett. Innholdet i papulene fjernes lett med pincet under forsiktig trykk. Det er nødvendig å fjerne all osteaktig masse til et lite utseende av blod. Da blir knutepunktet frigjort fra mollusker brent med hydrogenperoksid. For mulig gjenopptakelse og forebygging innen 4 dager smøres sårene med oksolinsalve. Du må fjerne alle knuter før de forsvinner fra huden.

I tillegg til å bruke pinsett, klemmer papulene ut og skraver innholdet med en Volkmann-skje. Anestesi er foreskrevet med Lidocaine spray. Etter prosedyren smøres alle sår med jod.

Prosedyren med bruk av pincet og en skarp skje er ikke særlig populær hos barn, fordi det er ubehagelig og smertefullt. Dette må tas i betraktning.

Kirurgisk behandling

Laserfjerning av papiller

Moderne utstyr gjør at du raskt kan fjerne bløtdyrkontamiosum hos barn med laser ved hjelp av lokalbedøvelse. Bruken av en laser i forhold til en standard kirurgisk inngrep har store fordeler:

 • Tilgrensende vev som omgir nodulene blir ikke skadet
 • selve prosessen utføres under betingelser med fullstendig sterilitet
 • Etter behandling med en laser, returnerer sykdommen svært sjelden
 • prosedyren er helt blodløs og trygg
 • rask sårstramming
 • kort varighet av behandlingsprosessen (flere minutter)

Etter laserprosedyren må det tas hensyn til at barnet ikke vasker sårene til de er helt tørre.

Diatermokoagulering og kryoterapi

Det er mulig å fjerne molluskum smittsomme bløtdyr gjennom diatermokoagulering (cauterization av papiller med strøm). Kryoterapi vil bidra til å kvitte seg med knuter - en effektiv måte å fjerne papiller med flytende nitrogen. Prosedyrene for diatermokoagulering og kryoterapi er praktisk talt smertefri, men kan ledsages av ubehagelige opplevelser, brennende følelser, prikking, derfor er det uønsket for barn å bruke denne typen behandling.

Folkemidlene

Det fungerer veldig bra med sykdommen i gressserien, fuglkirsebær, calendula, celandine og vanlig hvitløk. Les mer om hvordan du behandler bløddyrs smittsomme hjemme her.

 • For å forberede infusjonen, måle 2 ss av serien i et glass kokende vann. Insister 1 time. Smør knuterne 5 ganger om dagen (12 dager).
 • Fra friske blader av fugl kirsebær klemme saften og hold den tett lukket, i kulde. Juice fett flere utslett. Veldig effektiv etter at du har fjernet innholdet i nodulene med pinsett. Sårheling skjer på svært kort tid.
 • Juice hvitløk forsiktig smøre knuterne 3 ganger om dagen, nøye, uten å berøre de tilstøtende områdene av sunn hud, for ikke å brenne. Alle knuter bør behandles slik at infeksjonen ikke sprer seg.
 • Smøring av papiller med juice av en blomstrende celandine på syv dager, redder barnet fra bløtdyrkonsum.
 • Papules, uten å klemme innholdet, behandles med tinktur av calendula, eukalyptus (opptil 5 ganger om dagen).

Fjerner bløtdyrkontamiosum med pincett, vil videoen vise om det skal gjøres eller ikke.

Hvordan behandle molluscum contagiosum med folkemedisin

Molluskum contagiosum er en type dermatovenergisk sykdom som oppstår hos barn og voksne under tretti år. For en slik smittsom sykdom som er preget av utslett på hud og slimhinner. Smittsom molluskbehandling hjemme innebærer ikke alltid mottak av sterke stoffer, dersom personens immunsystem er ganske sterk - med tiden går sykdommen alene. Hvordan bidra til rask gjenoppretting av en person syk med bløtdyrkontakt?

For behandling av bløtdyr brukes midler som tinktur av hvitløk

Årsaken til smittsom mollusk

Kausjonsmiddelet til den vanlige sykdommen med det komplekse navnet "molluscum contagiosum" er et spesifikt spesifikt virus. Hver dag er en person i kontakt med hundrevis av sopp og infeksjoner, som kan være i ugunstige miljøforhold fra et par timer til flere dager. Du kan bli smittet med en dermatovenerisk lidelse ved kontakt med en syke person. Hvis du unngår sykdommen, virker det ikke, så bør du bekymre deg for en rask og effektiv behandling.

Aldersgruppe og risikofaktorer

Molluskum contagiosum påvirker hovedsakelig barn i alderen 3-5 år, men for voksne er denne sykdommen farlig. Årsaker som bidrar til utviklingen av en smittsom sykdom:

 • svekket forsvarsmekanismer i kroppen;
 • graviditet;
 • feil kropps hygiene;
 • feil ernæring.

Hvis molluskumkontagiosum forekommer hos gravide kvinner, er det stor sannsynlighet for at et ufødt barn vil bli smittet. Til tross for faren, for selve graviditeten, utgjør den smittsomme sykdommen ingen alvorlig trussel.

Voksne overfører seksuelt til viruset, derfor er det nødvendig å lete etter årsaken til sykdommen i et nært miljø. Inkubasjonsperioden som infeksjonen manifesterer seg i menneskekroppen er to uker.

Molluscum contagiosum - en virussykdom

Behandling av smittsomme sykdommer

Behandling av molluscum contagiosum med folkemessige virkemidler antyder en lynreaksjon av en person til symptomene som har oppstått. Molluskum contagiosa er eksternt lik kopper, fordi rosa konvekse svulster ser ut til å være et vanlig utslett. Til midten av knastene, som indikerer utviklingen av den interne infeksjonen, trekkes tilbake. Plasseringen av fokuset på betennelse - ansikt, nakke og følsom hud på baken.

Etter å ha bestemt den nøyaktige diagnosen, foreskriver en erfaren lege den mest effektive, effektive behandlingen. Hvis kroppen i seg selv ikke er i stand til å overvinne infeksjonen, bør pasienten ty til medisinsk behandling.

En integrert tilnærming til problemet vil ikke bare bli kvitt smittsom mollusk, men også styrke immunforsvaret. I tilfeller der svulster har vokst på huden - er det påvist å fjerne ubehagelige og skadelige hudfeil.

Tradisjonell behandling av molluscum contagiosum:

 • reduksjon av utslett ved kjemiske effekter (cauterization uten uønsket tørrhet i huden);
 • planlagt fysisk ødeleggelse (fjerning av bløtdyr fulgt av sårdesinfeksjon);
 • fjerning av svulster med flytende nitrogen (denne prosedyren forlater ikke arr og postoperative arr);
 • medisininntak (generelt antiviralt middel).

Behandlingen av molluskum contagiosum hos barn skjer under tilsyn av den behandlende legen, fordi den skjøre kroppen nesten ikke tåler byrden av medisinering.

En streng i form av avkok vil bidra til å kurere musling

Behandling av molluscum contagiosum hjemme

Behandle molluscum contagiosum ved hjelp av tradisjonelle medisinske oppskrifter er et alternativ til tradisjonell dyre terapi. I tillegg kan kvaliteten og sikkerheten til selvfremstillede preparater, en person som lider av bløtdyrkontamiosum, være helt sikker. Manifestasjonen av en smittsom sykdom hos små barn krever avgjørende handling fra foreldrene sine.

For behandling av en slik sykdom, som fører til dannelsen av knuder på ansiktets hud eller følsomme områder av rumpens skinn, benyttes bare naturlige, tidsmessige midler.

Populære, effektive hjemmelagde rusmidler som gjør at du kan håndtere bløtdyrkontakt:

Hvitløk tinkturer

For å forberede et effektivt middel mot indre infeksjon, bør du gni noen hvitløkskrammer, og bland den resulterende grøten med en spiseskje bordsmør. Den resulterende blanding omrøres grundig og etterlates i et bortgjemt sted i tre, fire dager. Blandingen påføres på de berørte områdene av huden med et tynt lag. Det anbefales å bruke hvitløk tinktur tre ganger om dagen. Behandlingsforløpet er to uker, og deretter bør en kort pause tas.

Avkjenningen av toget

Forberedelse av helbredende buljong tar ikke mye tid. Renset blomster i serien helles kokende vann og kokes over lav varme i femten minutter. Deretter skal avkoket stå i to timer. Løsningen for fremtidig vaske er ryddet av blomster og forberedt til daglig bruk (slik avkok skal lagres i et mørkt, bortgjemt sted med en omgivende romtemperatur). Tørk svulster trenger tre ganger om dagen.

Manganoppløsning

En konsentrert løsning av mettet crimson farge er egnet for å vaske de berørte delene av huden med utslett. Enkle daglige prosedyrer gjør det mulig å kvitte seg med symptomene på bløtdyrkontaktosum på kortest mulig tid, i tillegg uten etterfølgende arrdannelse av den berørte huden.

Hjemme, en person er i stand til ikke bare å bli kvitt irriterende sykdom, men også for å hindre hans tilbakefall. Etter en nøyaktig diagnose er gjort, bør daglig hygiene, tilnærming til å velge nærmeste miljø og ta en eller annen mat vurderes. Personer med forsterket immunitet på et hvilket som helst tidspunkt av året er beskyttet mot alle slags infeksjoner, og derfor er herding av kroppen og en sunn livsstil nøkkelen til en rask gjenoppretting uten å gjenta smittsomme infeksjoner.

Kaliumpermanganat - et enkelt og rimelig middel for sykdommen

Medisinske saft i kampen mot smittsomme mollusker

Planter, i juice som inneholder nyttige, medisinske komponenter, brukes ofte i tradisjonell medisin. Så fuglen kirsebær hjelper den berørte huden til raskt å komme seg tilbake fra sår eller utslett. Fjerning av knuter ledsages av dannelse av sår og arr, som ikke bør ignoreres, spesielt hvis hud i ansikt eller nakke har blitt hovedstedet for lokalisering av en smittsom sykdom. Hvordan bruke juice korrekt? Behandling av molluskum contagiosum er som følger:

Med hjemmelaget lotion

Fuglekirsebærsaft er egnet til daglig bruk for både barn og voksne som lider av bløtdyrkonsum. Slike produkter, laget av hundre prosent naturlig komponent, bidrar til rask regenerering av huden og fjerner de resterende virkningene av den inflammatoriske prosessen. Kirsebærjuice kan brukes i postoperativ periode (etter fjerning av flere knuter).

For å få en helbredende naturlig lotion, må du klemme plantens friske blad, og den resulterende tykke væsken må lagres i kjøleskap uten feil.

Med riktig oppbevaring av fuglkirsebærjuice varer i flere dager med generell medisinsk behandling.

Daglig pleie løsning for skadet hud

Bruk celandine i behandlingen av hudproblemer bør være spesielt forsiktig, fordi økte doser av de helbredende komponentene i planten kan forårsake betydelig skade på huden til en person, spesielt et barn. Du kan kjøpe celandine juice på apoteket, men den hjemmelagde løsningen gir ikke som en kjøper for å bekjempe bløtdyrkonsum. Behandlingsforløpet ligner en lotion laget med egne hender, er ikke mer enn to uker.

Juicen av medisinske planter inneholder de helbredende komponentene som er nødvendige for en svekket organisme, som tillater sensitiv hud å gjenopprette etter operasjonene.

Celandine kan brenne huden

Herbal decoctions i behandlingen av molluscum contagiosum

Medisinske urter samlinger brukes i nesten alle oppskrifter av tradisjonell medisin, fordi tørke stammer, blomster og blader er i stand til å opprettholde helbredende egenskaper over en lengre periode. For å forberede en effektiv avkok for å bekjempe en smittsom sykdom, trenger du:

 • eucalyptus blader;
 • Calendula blomsterstendigheter;
 • bjørk knopper;
 • tysyacheletnik;
 • enebær frukt.

Forberedt på forhånd ingrediensene er blandet (i like deler), og deretter forsiktig forsiktig. Det resulterende pulveret helles med vann og forlates i en time på et mørkt sted. Når infusjonen er infundert, bør den dreneres, og unødvendige blader og blomster fjernes. Det anbefales å bruke ferdiglagd medisinsk avkok 2 ganger daglig i to uker. Herbal løsning brukes som en ekstern medisinsk lotion og som en tinktur som kan konsumeres med måltider. På grunn av sammensetningen har avkoket en anti-inflammatorisk og beroligende effekt fra den første bruksdagen.

Molluskum contagiosum er ikke preget av uttalt symptomer og utgjør ikke en direkte trussel mot barnets liv, men med de minste endringene i kroppen, bør omsorgsfulle foreldre gjøre alt for å eliminere problemet.

Infeksjon forårsaket av et virus som overføres ved kontakt, smitter voksne som ikke tar sin egen helse alvorlig. Det er alltid lettere å forebygge en sykdom enn å komme seg fra det, om enn uten for mye problemer. Molluskum contagiosum forårsaker utslett, hvorfra du umiddelbart skal bli kvitt, og deretter følge for å styrke pasientens immunsystem.

Molluscum contagiosum: årsaker, symptomer, behandling

Epiteliom er smittsom, epitalial bløtdyr, vass bløtdyr, som er akkurat det en smittsom bløtdyr kan kalles i medisin, som tilhører kategorien virussykdommer og er godartet. Symptomene på denne sykdommen er vanligvis uttalt, diagnosen er ikke vanskelig for en spesialist, og behandling kan utføres ved hjelp av offisiell medisin og folkemidlene.

Infeksjonsmetoder

DNA-inneholdende virus, som tilhører gruppen som inneholder koppeviruset, er årsaken til utviklingen av bløtdyrkontakt. Forskere legger til grunn at bare mannen er den naturlige bæreren av dette viruset, men det er sikkert at infeksjonsruten med molluskumkontagiosum er kontakt.

Det bør huskes at trusselen ikke bare er en allerede smittet person, men også husholdningsartikler, håndklær, sengetøy, klær, leker. Videre påvirker det DNA-holdige viruset av molluskum contagiosum mennesker i forskjellige aldersgrupper. Den mest omfattende spredningen av sykdommen under vurdering er registrert i barndommen, dersom barnet går på utdanningsinstitusjoner - barnehager, skoler og eventuelle barnegrupper, der det også kan forekomme et utbrudd av smittsom mollusk.

Hvis lokaliseringen av lesjoner i denne sykdommen hos voksne er i kjønnsområdet, er den seksuelle infeksjonsveien ganske reell.

Molluscum contagiosum - symptomer

Inkubasjonstiden for sykdommen som vurderes er variabel og kan vare fra 2 uker til 6 måneder. I denne perioden merker en allerede smittet person ikke noen endringer i helsen sin.

Etter inkuberingsperioden vises karakteristiske hudutslett - dette vil være det første og kanskje det eneste utprøvde symptomet på molluskum contagiosum. Karakteristiske trekk ved slike utslett:

 • har utseendet på halvkuleformede noder;
 • størrelsen på hver papule er relatert til størrelsen på pannhodet;
 • Papirets overflate er skinnende og glatt;
 • konsistensen av utslett er tett, fargen er gulaktig-rosa eller solid.

Etter hvert som sykdommen under utvikling utvikler seg, endrer utslett utseendet:

 • Papules øker i størrelse og kan nå størrelsen på en ert;
 • en depresjon dannes i midten av papulen;
 • Når man trykker på papirer, frigjøres en hvitt masse av halvflytende konsistens fra innrykkene.

Ekstremt sjeldne utslett i molluskum contagiosumfusjon, noe som resulterer i dannelse av flekker med en diameter på 2-3 cm.

Vennligst merk: ingen forverring av helsen i form av feber, kløe og brennende hud, svakhet eller hodepine, selv med store utbrudd blir ikke observert.

Utslett lokalisert til bløtdyrs contagiosum, oftest i pannen, nakken og øyelokkene, kan forekomme på baksiden av hendene, kjønnsorganene, lårets indre overflate. Det er ekstremt sjeldent for leger å fikse utslag på føttene (såler) og på håndflatene.

Diagnose av molluskum contagiosum

Svært ofte tar det utslag på kroppen for vannkopper eller vorter - legen må skille mellom disse patologiene, hvoretter det vil være mulig å starte behandling av smittsom mollusk.

Det er mulig å diagnostisere sykdommen i spørsmålet og uavhengig, i hvert fall i barndommen, kan foreldrene se for seg at det ikke er noen vannkopper. For å gjøre dette må du klikke på kantene på papulen og inspisere utløpet fra innrykket - med bløtdyrkonsummi, de har alltid en tett hvit farge og en halvflytende konsistens.

Det er bemerkelsesverdig at de smittsomme bløtdyrene oftest utvikler seg ved nedsatt immunitet - spesialisten vil definitivt foreskrive en fullstendig undersøkelse av pasienten for å identifisere hovedårsaken til en slik forstyrrelse i immunsystemet.

Behandling av molluscum contagiosum

I de fleste tilfeller forsvinner utslettet uavhengig innen 3-8 måneder. Derfor foreskriver legene ofte ikke noen medisiner hvis pasientens generelle helsetilstand tillater det. Kirurgisk fjerning av papiller utføres ofte:

 • flere punkteringer er laget på overflaten av papulen;
 • hele innholdet i papulen er skrapt med en skarp curette;
 • papul er behandlet med jod;
 • I 2-3 uker skal området av den fjernede papullen rengjøres daglig med kamferalkohol.

Vennligst merk: Selv om det var kirurgisk fjerning av papiller i flertallet, fortsetter ingen arr etter helbredelse.

Forresten, tillater legene selv fjerning av papiller av pasientene selv hjemme. Den eneste tilstanden - overholdelse av absolutt sterilitet. I intet tilfelle bør infeksjonen komme inn i åpnet papulat - forverring av tilstanden og utvikling av den purulente inflammatoriske prosessen kan ikke unngås.

Laser terapi og kryolyse

I tillegg til å skrape hver papule, kan legene tilby pasienten å gjennomgå en mer moderne behandling - laserterapi. Fordelene ved denne behandlingen er som følger:

 • prosedyrer er helt smertefri;
 • Laseren brenner ut papula helt uten å påvirke sunn hud;
 • praktisk talt ingen kontraindikasjoner;
 • Etter behandling forblir ingen arr.

Lasebehandling utføres på poliklinisk basis, krever ikke sykehusinnleggelse, og krever et behandlingsløp for å fjerne alle knuter.

Når det gjelder kryostoppdrift, er det verdt å nevne følgende egenskaper i prosedyren:

 • det er påvirket av flytende nitrogen direkte på patogenet av bløtdyrkontamiosum;
 • papules og alle spredte områder er frosset - spredning av utslett er forhindret;
 • ingen skade på huden under prosedyren er ikke forårsaket;
 • etter behandling blir arr og arr ikke dannet på papulesiden.

Kryodestruksjon innebærer ikke registrering av pasienten i en medisinsk institusjon - prosedyrene utføres på poliklinisk basis. I tillegg vil det ikke være noen endringer i den vanlige rytmen til pasientens liv.

Vennligst merk: Kirurgisk fjerning av papules i molluskum contagiosum er ikke for smertefullt, men sensasjonene er helt ubehagelige. Kryodestruksjon og laserterapi kan derfor være en utmerket metode for behandling av den aktuelle sykdommen i barndommen.

Generell terapi

Som en del av behandlingen av molluscum contagiosum, kan en spesialist også foreskrive ulike medisiner. Valget av spesifikke medisiner er avhengig av flere faktorer: hvor lenge sykdommen tar, hvilken tilstand er generelt helse, pasientens alder og mer.

Som regel foreskrives alle pasienter som er diagnostisert med infeksjon av bløtdyr, foreskrevet et kurs med immunforsterkende legemidler, kan antivirale midler velges.

Vennligst merk: i intet tilfelle kan ikke selvstendig foreta valg av medisiner - dette bør gjøre legen etter undersøkelse av pasienten.

Behandling av molluscum contagiosum ved folkemessige rettsmidler

Det er flere populære oppskrifter som vil bidra til å bli kvitt utslett i denne sykdommen. Men deres bruk må avtales med den behandlende legen - og diagnosen må gjøres riktig, og undersøkelser utføres.

Det mest effektive middel for behandling av sykdommen under vurdering fra kategorien "tradisjonell medisin":

 1. Grind et par hvitløksklær (i en blender eller på en fin rist), tilsett 30-50 gram smør (myk) til dem og bland alt grundig til en pastablanding er oppnådd. Påfør produktet til den berørte huden 2 ganger daglig. Tenk på at hvitløk kan forårsake brennende og jevn irritasjon i sunne områder av huden, så prøv å bruke dette verktøyet med stor forsiktighet.
 2. Gresset på et tog knuses og avkokes - til 100 g råmateriale 300 ml vann, kok i 3 minutter. Så bør buljongen infunderes i 60-90 minutter. Bare etter det kan du spenne det gjennom en sil eller flere lag av gasbind. Bruk avkok av toget som lotioner og for å gni papiller. Det er ingen begrensninger på antall prosedyrer per dag.
 3. Forbered en konsentrert løsning av kaliumpermanganat - det skal være en mørk lilla farge. Det fuktet med en bomullspinne og påført (cauterized) til papulen. Tenk på at etter at du har brukt kaliumpermanganat, kan det oppstå forbrenninger på huden - vær ekstremt forsiktig, behandle spesielt papulat, og skape det punktvis.

Du kan bruke noen planter som vil hjelpe på kort tid for å kvitte seg med papiller. For eksempel klipper juicen fra bladene på fuglkirsebæren godt med denne oppgaven (den klemmes og lagres på et kjølig mørkt sted) - en bomullspute er fuktet i den og huden behandles etter at knastene er fjernet. Videre kan dette middelet brukes i lang tid, opp til fullstendig helbredelse av alle sår.

Det anbefales ofte å bruke celandine juice til behandling av molluscum contagiosum - det brenner virkelig papules veldig bra, og bidrar til rask avlastning fra karakteristiske utslett. Men du trenger å vite at juice fra celandine refererer til giftige stoffer - hvis det blir misbrukt, vil behandlingen gi ytterligere lidelse til pasienten. For å unngå dette, husk følgende tre regler:

 • du må først sørge for at pasienten ikke er allergisk;
 • Påfør stiplet celandine juice til en bestemt papule;
 • utfør prosedyren med hansker.

Celandine juice kan tilberedes uavhengig, og du kan kjøpe alkohol tinktur fra denne fabrikken på apoteket - dette vil være en mulig løsning.

Det anses å være ganske effektivt og samle medisinplanter - det inkluderer gressgress, calendula blomster, enebær bær, bjørkeknopper, eucalyptusblad og furu knopper. For å forberede samlingen må du ta 3 ss hver komponent, bland alt grundig. Nå må du ta en spiseskje av blandingen, hell 300 ml kokende vann og la det stå i 20-30 minutter. Bruk en avkok av gresskolleksjon for å gnide lesjoner og inntak av 100 ml om morgenen og om kvelden.

Egenskaper ved behandling av molluskum contagiosum på kjønnsorganene

Hvis det karakteristiske utslettet dukker opp i regionen av de ytre kjønnsorganene, er det nødvendig å gjennomgå en spesifikk behandling. Først må legen finne ut om det er noen kjønnsinfeksjon. For det andre kan det ikke være spørsmål om noen kirurgisk inngrep. For det tredje er det mest hensiktsmessig å velge laserterapi eller kryoforstyring for behandling av en smittsom mollusk med lokalisering på de ytre kjønnsorganene.

Når det gjelder tradisjonell medisin i dette tilfellet, kan du bare gi en anbefaling - utfør hygieneprosedyrer (vaske bort) ved avkok av tog eller urtete, oppskriftene som er oppført ovenfor.

For mer informasjon om molluscum contagiosum hos barn, vil du motta en kort video gjennomgang av Dr. Komarovsky:

Forebygging av molluscum contagiosum

For å forhindre infeksjon eller spredning av sykdommen under behandling, bør man følge de følgende anbefalingene:

 1. Etter å ha besøkt badet, badstuen, svømmebassenget, treningsstudioet, følg nøye på tilstanden til huden, og hvis noen papiller vises, kontakt legehjelp umiddelbart.
 2. Unngå kontakt med personer som allerede har blitt diagnostisert med molluscum contagiosum. Hvis dette skjer i familien, skal pasienten tildeles et eget håndkle for å gi ham personlig hygiene, retter, sengetøy.
 3. Unngå promiskuøs samleie.
 4. Overvåk ditt eget immunsystem og, om nødvendig, ta et kurs med vitaminterapi.

Smittsomme mollusker - sykdommen er ganske farlig og krever nøye oppmerksomhet fra medisinske fagfolk. Du bør ikke prøve å finne oppskriftene selv, rådføre deg med dine bestemødre og venner - behandlingen av en smittsom mollusk er lang, derfor jo raskere diagnosen blir gjort og den profesjonelle behandlingen foreskrives, jo raskere blir pasienten helt frisk.

Tsygankova Yana Alexandrovna, medisinsk kommentator, terapeut av høyeste kvalifikasjonskategori

40.091 totalt antall visninger, 27 visninger i dag

Behandling og fjerning av molluscum contagiosum hjemme

Molluskum contagiosum, som kan behandles hjemme, kan forårsake en rekke symptomer som forårsaker ubehag. Sykdommen er forårsaket av en virusinfeksjon og er av godartet natur. På grunn av symptomets lyse alvorlighetsgrad er diagnosen av en smittsom mollusk ikke særlig vanskelig. Den tradisjonelle behandlingsmetoden kan suppleres eller erstattes av tradisjonelle metoder.

Er det mulig å kvitte seg med molluscum smittsom hjemme?

Behandling av molluscum contagiosum hjemme er tillatt etter konsultasjon med en smittsom sykdom lege eller hudlege.

Du kan ikke kvitte seg med formasjoner på huden uten undersøkelse og diagnose.

Til tross for de karakteristiske tegnene på en smittsom bløtdyr, skal utslett differensieres fra vorter, papillomavirus. Kontakt lege hvis du har noen vekst på huden. Utseendet til rosa knuter med et lett ostlig innhold indikerer utviklingen av bløtdyrkonsum. Formasjonene har innrykk i midten og er tilbøyelige til en gradvis økning i størrelse. De er ofte plassert på ansiktet, øvre brystet, kjønnsorganene. Huden på håndflatene og føttene er ikke utsatt for utslett.

Molluskum contagiosum utvikler sjelden hos mennesker som har et sterkt immunsystem. Redusere kroppens motstand mot virus og bakterier kan utløse utviklingen av komplikasjoner når mikrotraumas ser ut på huden og når knuter er riper. Det er derfor ved de første tegn på infeksjon, det er viktig å øke immuniteten til urtehjelpemidler og medisiner anbefalt av legen.

Hvordan fjerne molluscum contagiosum hjemme

Du kan kvitte deg med smittsom mollusk for alltid ved hjelp av folkemidlene. Ikke-tradisjonelle oppskrifter involverer bruk av tinkturer, avkok og salver. Når du bruker urteprodukter, må du huske om sannsynligheten for allergiske reaksjoner.

Celandine fra molluscum contagiosum

Raskt kurere knuter forårsaket av en virusinfeksjon, en voksen kan ved hjelp av celandine. På grunn av den høye toksisiteten til metoden ved bruk av denne planten, brukes ikke til å behandle barn. Eventuelle preparater laget på grunn av celandine, kan forårsake skade på huden, så når du bruker det, er det viktig å observere stor forsiktighet. Verktøyet bør bare brukes på papirer og ikke berøre sunt vev.

En mann eller en kvinne kan behandles med tinktur av celandine eller sin juice. Det er bedre å lage medisinen alene, hjemme. Bladene på planten samles i juni og finpresset, plassert i en glassburk. Alkohol eller vodka er lagt til det. Midler insisterer i mørket om 3 uker. Etter å ha forberedt tinkturen behandles den berørte huden en gang daglig. Over tid vil det oppstå en mørk skorpe på papulene som kommer sammen med formasjonen.

Behandling av molluscum contagiosum med jod

Hvis barnet har smittsomt bløtdyrinfeksjon, kan nodulene fjernes med jod. Dette verktøyet er et kraftig antiseptisk middel og bidrar til å forhindre ytterligere infeksjon av andre deler av kroppen.

Jod har lov til å bruke til behandling av barn på betingelse av et lite antall papiller og normal skjoldbruskkjertel.

Bruk betyr kontraindisert i store områder av hudlidelser smittsomme skalldyr. Før påføring av jod skal papules fjernes ved ekstrudering. Prosedyren utføres med antiseptisk behandlede hender. Legemidlet er bare brukt i stedet for nodulene. Før bruk er det viktig å ta hensyn til holdbarheten til produktet. Jodterapi er kontraindisert hos personer som lider av hypertyreose.

Kaliumpermanganat mot molluscum contagiosum

Du kan permanent eliminere papiller med kaliumpermanganat. For den beste effekten er det nødvendig å forberede en sterk løsning. Verktøyet skal ha en mørk farge. En svak løsning hjelper ikke med å fjerne nodulene, men kan brukes som et antiseptisk middel.

Kaliumpermanganat påføres på de berørte områdene i huden til skorpeform. Cauterization utføres til fullstendig forsvinning av vekstene.

Bruk av piller

Med et stort område som er berørt av viruset, foreskriver legene behandling med orale legemidler. Bortskaffelse av molluskum contagiosum er mulig med følgende tabletter:

 1. Griseofulvin. Legemidlet tas tre ganger om dagen. En forutsetning - tar samtidig med en piller skje av vegetabilsk olje. Varigheten av behandlingen avhenger av graden av symptomer og tilstedeværelsen av samtidige sykdommer.
 2. Doksycyklin. Et antibakterielt stoff foreskrives hvis det oppstår en inflammatorisk prosess. Vedlegg av patogene mikroorganismer er mulig ved å redusere resistens mot infeksjon og forekomst av skade i huden. Tabletter foreskrives i 5-7 dager.
 3. Biseptol. Antimikrobiell medisinering er foreskrevet for utvikling av inflammatoriske prosesser. Tabletter må tas innen 2 uker.
 4. Acyclovir. Piller har antivirale effekter og bidrar til å eliminere årsaken til sykdommen.

Ovennevnte legemidler brukes kun på resept og har bivirkninger.

Medikamentmetoden brukes ikke alltid til å behandle bløtdyrkonsum. Ofte foreskriver eksperter ikke medisiner for å identifisere årsakssammenhengen til denne typen sykdom, siden immunforsvaret er i stand til å takle en viral infeksjon alene.

Hjelp fytopreparasjoner

Healing salver og kremer kan tilberedes hjemme. Avslettingsfjerneren er laget av noen få hvitløksklær og en skje av mykt smør. Massen blandes grundig og brukes på problemområder. Sonen berørt av smittsom mollusk blir behandlet med en blanding tre ganger om dagen. Med god toleranse brukes hvitløk i form av juice. Den enkleste måten er å rengjøre og kutte det infiserte området av huden med en ren og skåret tann.

Effektiv phytopreparation kan gjøres selvstendig hjemme hos følgende planter:

 • eucalyptus blader;
 • calendula blomster;
 • ryllik;
 • einer.

3 ss. Hver type plante er plassert i en beholder og er godt blandet. 1 ss. blandingen helles 250 ml kokende vann og infunderes i 1 time. Infusjon er nødvendig for å filtrere, avkjøles. Verktøyet behandler de smittede områdene i kroppen. Den oppnådde vegetabilske samlingen kan konsumeres i form av en drink på 150 ml to ganger om dagen. Herbal medisin utføres innen 2 uker. Urte rettsmidler gjelder ikke når kroppen har en tendens til allergiske reaksjoner.

En avkok av furu nåler har en god effekt. Verktøyet har antibakteriell og antiseptisk virkning, akselererer helbredelsen av virusvev.

Egenskaper ved behandling av barn

Molluskum contagiosum forårsaker sjelden smerter og kløe hos barn. Den akutte sykdomsformen opptrer 8 uker etter virusets innføring og varer i 4-6 måneder. I noen tilfeller oppstår utslett på kroppen i 3 år. Årsaken til det langvarige kurset ligger i nærvær av kroniske sykdommer som fører til en nedgang i motstanden til barnets kropp til virus og bakterier.

Siden molluscum contagiosum ikke tilhører farlige infeksjoner og praktisk talt ikke forårsaker negative effekter, er mange leger tilbøyelige til å avstå fra å gjennomføre et medisinsk behandlingsforløp. Infeksjonen fjernes uavhengig av immunsystemet og krever ikke bruk av spesielle preparater.

Hvis du har en historie med et stort antall virusinfeksjoner, kan legen din foreskrive antivirale medisiner. Terapi utføres ved bruk av Viferon krem ​​eller salve gel. Sammensetningen av medisiner inkluderer interferon, som bidrar til å gjenopprette immunsystemets funksjon. Disse antivirale legemidlene forhindrer infeksjon av sunne hudområder ved å forstyrre kausjonsmiddelets RNA. Viferon salve påføres 6 ganger om dagen med et jevnt lag. Når det brukes på barnets hud, er det uønsket å trykke på knastene.

Skader på papiller kan forårsake infeksjon av sunt vev, noe som forlenger sykdomsforløpet.

Smøring forårsaket av viruset, kan barnet oksolinsalt (3%). Behandlingen utføres fire ganger daglig i 2 uker. Om nødvendig forlenges behandlingsperioden med oksolinsalve med 2 måneder. Med høy følsomhet av barnets kropp til det antivirale middel, utføres ikke terapi.

Ved alvorlig kløe, kan babyhud behandles med avkok av nettle. Anlegget har sårheling, antiseptiske egenskaper. Det er bedre å samle nettene bort fra veiene, i skogbeltet. Herbal terapi gjelder ikke hvis barnets kropp er utsatt for allergiske manifestasjoner.

Mulige komplikasjoner

Utviklingen av de negative effektene av eksponering for viruset av bløtdyrkontamiosum observeres i ekstremt sjeldne tilfeller. Likevel anbefaler leger ikke å gjøre en diagnose alene og starte behandling hjemme uten eksamen. En pasient kan enkelt forveksle utslett forårsaket av en virusinfeksjon fra andre formasjoner som kan være helseskadelige.

De uttrykte symptomene på molluskum contagiosum indikerer ofte en redusert immunitet. Forsvarte kroppsforsvar kan forårsake et alvorlig problem forbundet med infeksjonsspredning fra lokalt fokus. Også lav immunitet kan indikere hiv.

Komplikasjoner kan utvikle seg hos et barn som stadig berører den berørte huden med skitne hender. I dette tilfellet sprer infeksjonen raskt til sunt vev. Hvis et barn klør papuler, kan de bli skadet og bli en inngangsport for inngrep av patogene bakterier. Når mikroorganismer kommer inn i blodet, utvikler hypertermi, rus, hodepine og muskelsvikt. I dette tilfellet må du ringe legen hjemme. Behandlingen utføres med bredspektret antibakterielle stoffer i 7-10 dager.

For å forebygge komplikasjoner må sone som påvirkes av smittsomme skalldyr behandles med et antiseptisk preparat.

Klorhexidin, Miramistin har gode desinfiserende egenskaper.

Sikkerhets forholdsregler

Hvis en av familiemedlemmene lider av bløtdyrkontamiosum, må pasienten gis separate retter og andre gjenstander til personlig bruk. Hvis det er tilfeller av infeksjon med viral infeksjon i barnehage eller skole, er det nødvendig å sørge for at barnet er godt til å vaske hender med såpe og bytte undertøy. Det anbefales å stryke. Også barnet må advares slik at han ikke berører en sykes hud.

Hvis smittede barn går på skole eller barnehage, er det tilrådelig å lim huden med utslett med gips. Dermed vil barnet ikke infisere andre og vil unngå gjeninfeksjon. Ved ankomst hjem, må gipset fjernes og det berørte området behandles med en svak løsning av kaliumpermanganat eller klorhexidin. For å fremskynde helbredelsen av barnet kan du gjøre badet med havsalt eller gran-ekstrakt.

Behandling av molluscum contagiosum hjemme utføres etter undersøkelse og diagnose. Hvis et lite område av huden er påvirket av et virus, er terapi ikke indikert. Hvis molluskumkontagiosum har forårsaket utslett på kjønnsområdet, vil legen mekanisk fjerne lesjonene. Behandlingen av virussykdom hos barn er ikke foreskrevet i alle tilfeller. Med normal funksjon av immunsystemet i et barn, går infeksjonen uten bruk av medisiner.

Flere Artikler Om Typer Acne