Ulike acne på ansiktet indikerer endringer i hormonell bakgrunn, ofte forekommer akne i ungdomsårene. De ser utattraktivt, men enda verre, når arr og arr oppholder seg. Salon og hjemme metoder, profesjonell kosmetikk vil bidra til å takle dette dermatologiske problemet.

Akne og akne går gjennom flere utviklingsstadier - i begynnelsen dannes en liten rødhet og en bakke som gradvis modnes og brister. I stedet for akne kratere forbli, som til slutt blir til arr.

Hvorfor ser arr opp?

Når pimpleen brister, dannes et åpent sår, der det er mange patogene mikrober, som forårsaker betennelse. Kroppen reagerer på et stort antall bakterier, begynner å produsere blodplater og leukocytter intensivt. Ved sterk immunitet forsvinner betennelse alene, dersom de beskyttende funksjonene svekkes, vil det bli nødvendig med medisinsk behandling. Den viktigste skyldige - feil eller sen behandling, mekanisk rengjøring hjemme.

 • hormonforstyrrelser;
 • genetisk predisposisjon;
 • demodikose - subkutan mite.

Når krateret strammer, øker mengden av granulært vev. Kollagenfibre fyller hulrommene, begynner sakte å vokse over med epidermis, huden får normal struktur og farge. Gjenopprettingsprosessen er lang, det vil ta flere år å fullstendig eliminere akne arr - varigheten av behandlingen avhenger av hvor dypt betennelsen har spredt seg til vevet. Selv de mest moderne behandlingsmetoder garanterer ikke alltid fullstendig lindring fra sykdommen, alder, hudtype, og dermis evne til å gjenopprette er av stor betydning.

Normotrofisk - arr med en jevn overflate, knapt synlig på huden. Atrofisk - hvit, tynn, som ser ut som papir, ligger i små utsparinger. Hypertrofisk - ligner støt i ansiktet, ikke vokse, kan være forskjellige nyanser. Keloid arr fra akne - det mest komplekse dermatologiske problemet, der det er en sterk deformasjon i huden, kan spre langt utover det første fokuset på betennelse.

Profesjonelle og farmasøytiske preparater for fjerning av akne merker

Midler som inneholder arbutin, kojinsyre, alfa hydroxysyrer (AHA) vil hjelpe. Disse preparatene har en peeling effekt, bidrar til å fjerne mindre dermatologiske feil.

Alfa hydroksysyrer - Hovedkomponentene i sammensetningen for en vakker og jevn hud. Disse inkluderer vinsyre, melkesyre, glykolsyre og sitronsyrer. I hjemmet kan du bruke AHA-kosmetikk, der konsentrasjonen av aktive stoffer ikke overstiger 10%, den skal ikke brukes mer enn 1 gang på 7-10 dager. Om våren og sommeren kan ikke syrefondene brukes - det kan føre til økt hudpigmentering, brannskader.

For å bli kvitt arr i hjemmet, kan du bruke salisylsyre for å unngå skade på huden, konsentrasjonen skal ligge i området 1-10%. Dette stoffet har en antiseptisk, peeling effekt. I tillegg inneholder salisylsalve svovel eller sink - denne sammensetningen eliminerer hudparasitter, inflammatoriske prosesser.

Kremer og geler for å bekjempe akne:

 • Gel Dermatikk Den inneholder silikon, som skaper en beskyttende film på det skadede området - helingsprosessen er raskere, ulempen er den høye prisen.
 • Kontraktubeks - hjelper til med å eliminere akne arr i ansikt og kropp. Sammensetningen inneholder ekstrakter fra løk og heparinnatrium. Dermatologer anbefaler å bruke den til å behandle atrofiske arr som oppstår etter akne. Påfør gelen for å rengjøre huden tre ganger om dagen. Etter 6-7 måneders vanlig bruk, blir dype arr mer merkbare, du kan bli kvitt små arr helt.
 • Vishnevsky salve - til behandling av ulike typer betennelser og dermatologiske sykdommer. Det er dårligere i effektiviteten til mange moderne stoffer, men det er det sikreste middelet med det minste antall kontraindikasjoner. Salven kan brukes i ren form eller blandes med like deler av honning og alkohol. Komprimering er laget av blandingen, de holdes på ansiktet i 40 minutter. Varighet - 20-30 dager.
 • Krem og gel Zeraderm Ultra inneholder polixilokan, som danner en beskyttende film på problemområder. Sammensetningen inneholder vitamin A, K, koenzym Q10, ultrafiolett filter. Det hjelper ikke bare å fjerne arr, men også for å forhindre deres forekomst.

Bli kvitt arr i hjemmet

 1. Før du bruker masker, må huden dampes, behandle ansiktet med en rensende skrubbe. - 5 g soda skal fortynnes med en liten mengde vann til en oppslemming, lett gni i huden i 1 minutt. Denne prosedyren øker prosessen med regenerering, eliminerer døde celler.
 2. Hvordan fjerne arr med essensielle oljer? For å kvitte seg med overfladisk skade på dermis, kan du bruke oljen av myrra, røkelse, geranium. Bare naturlige preparater er egnet til behandling, i syntetiske midler er det ingen terapeutisk effekt. Rose hip eller mandel olje er egnet som base. Oljeekstrakter påføres punktvis. Prosedyren må gjøres hver annen dag i 3 måneder.
 3. Masken på 15 ml frisk sitronsaft og 30 ml glyserin vil bidra til å bli kvitt arr, fukte og rense huden, og eliminere overdreven pigmentering. Massen skal brukes en gang i uken direkte til problemområder. Hold på ansiktet ikke mer enn 20 minutter.
 4. Hjemme, akne og deres effekter vil bli fjernet; St. John's wort tincture - 10 g tørt råstoff, hell 200 ml alkohol, sett det på et mørkt sted i 12 dager. Daglig spot på problemområdene.
 5. Et populært middel for å eliminere effekten av akne hjemme - badyaga. Det selges i apotek i form av et pulver som må fortynnes med hydrogenperoksid for å oppnå et skum. Massasje i 3 minutter med massasjebevegelser på ansiktet, la for en kvart time, vask av med vann ved romtemperatur.
 6. Regelmessig fersk agurk og tomat vil bidra til noe å redusere pits og humper etter akne. Grønnsaker må være moset, mos jevnt fordelt over ansiktet, vask av etter en kvart time. Prosedyren bør utføres daglig. For å øke effekten, kan du legge i puréoljeoppløsningen av vitamin E.

Hvilke salongprosedyrer vil bidra til å eliminere arr?

Kosmetologer mener at den beste måten å kvitte seg med ansikts arr, er laser resurfacing. Under påvirkning av høye temperaturer brenner det øvre laget av epidermis helt, i stedet ser en ny, frisk hud fram. Laserstrålen er veldig tynn, du kan bare påvirke de berørte områdene som trenger korreksjon.

En laser resurfacing sesjon varer 1-1,5 timer, i sjeldne tilfeller bruker en skjønnhetspleie smertestillende midler til lokalbedøvelse. Det vil ta 12-14 dager å gjenopprette huden. Du kan bli kvitt frisk arr etter 1-2 prosedyrer. Med dype og gamle arr tar mye tid, men det er ikke alltid mulig å fjerne dem helt.

 • Ved å bruke en kjemisk eller ultralyd peeling, fjerner du de øvre epidermale cellene i ansiktet under ansiktet. Men denne metoden er bare egnet for grunne arr.
 • Kollageninjeksjoner - løsningen injiseres direkte inn i problemområdet av huden. Denne metoden hjelper ikke å fullstendig kvitte seg med sykdommen, men vil gjøre det mindre merkbart. Gjenta hvert halvår.
 • Fettgraft. Operasjonen utføres med svært dype arr, effekten varer i 1,5 år.
 • Dermabrasion - lar deg kvitte deg med flekker etter akne. Svært smertefullt, fordi stoffet er slipt med snegre - det utføres under lokalbedøvelse.
 • Mesoterapi - for prosedyren ved bruk av spesielle cocktailer som inneholder vitaminer, sporstoffer, placenta, ekstrakt fra aloe. Når keloid arr kommer inn i glukokortikosteroider.
 • En liten mengde små arr kan fjernes ved støvsuging. Det forbedrer mikrosirkulasjonen i vev, trekker ut smuss og opphopning av fett fra porene.

Hvis akne er nødvendig for å besøke skjønnhetssalongen. Folkemetoder er ikke alltid effektive, kan forverre problemet - arrene varer i livet.

Hvordan forhindre utseende av arr?

For å unngå en lang prosess med vevreparasjon etter akne, kan du bruke enkle trinn. Hovedregelen - kviser kan ikke klemme seg hjemme. Bare skjønnhetsekspert i salongen gjør en dyp mekanisk rengjøring.

Hvordan forhindre utseende av arr:

 • I dietten bør det være flere matvarer som inneholder vitamin E - grønne bladgrønnsaker, nøtter, olje og solsikkefrø;
 • rettidig starte akne behandling;
 • Bruk spesielle verktøy som vil beskytte huden mot de negative effektene av sol og kulde.

Når et akneutslett forekommer, er det bedre å kontakte en hudlege umiddelbart, han vil kunne velge en tilstrekkelig behandling som vil bidra til å unngå ubehagelige konsekvenser. Arr og arr etter akne og hudormer ødelegge livet, en person er i en tilstand av konstant stress, blir lukket. Offisiell og alternativ medisin har ulike effektive metoder for å håndtere slike dermatologiske problemer.

Hvordan fjerne acne arr i ansiktet: 10 måter

Akne arr skjemmer ansiktets estetiske utseende, eksperter kaller dette fenomenet akne postacne. Avhengig av den opprinnelige hudtonen, kan flekkene og arrene være rød, lilla, blekrosa eller blå. Hvis arrene allerede er dannet, blir de burgunder. I tilfeller der pimple ble fjernet feil, er det dannet arr av svart eller mørk blå farge på overflaten av epidermis. I noen av disse tilfellene er det umulig å gjøre uten inngrep av effektive midler. Av denne grunn anbefales det å se nærmere på dem.

Årsaker til akne arr

 1. Når en kvise er presset ut alene, forsømmer folk ofte de grunnleggende hygieneregler. Derfor opptrer purulent betennelse, som påvirker de nedre lagene i epidermis. Hvis du ikke bruker antiseptiske, bakteriedrepende og regenererende legemidler, er ar fortsatt dyp nok.
 2. En annen vanlig årsak anses å være akne sykdom, som oppstår i 20 dager eller mer uten ekstern kontroll. Denne form for utslett refererer til alvorlige tilfeller, som følge av at alle lag av huden (øvre og nedre) er skadet.
 3. Når purulent akne presses ut med skitne negler eller fingre, blir roten oftest inni. I kombinasjon med en infeksjon begynner utviklingen av bakterier som påvirker huden. Det er viktig å forstå at slike svulster må fjernes bare med en spesiell spatel, tidligere sterilisert.
 4. Hvis eliminering av akne er gjort i salongen, kan den uerfarne mester savne viktige poeng. Forstyrrelse av bruken av antiseptika, en feil valgt prosedyre, etc., er et brudd på teknologi.

Regenererende anti-akne arr

På apoteket finner du en spesiell salve, hvis hovedfunksjon er cellereparasjon. I tillegg har stoffet en fuktighetsgivende, regenererende og helbredende effekt. Han arr ved å handle fra innsiden.

Prisreglene for regenereringsmidler varierer ganske mye, alt avhenger av den spesifikke produsenten og volumet. Fremhev de mest effektive stoffene.

Fra forholdsvis billige kolleger kan du velge Panthenol (ren form), De-Panthenol, Panthenol (spray), Bepanten, Levomekol, Fastin-1, Pantoderm og, selvfølgelig, redningsmannen ", Vishnevsky salve, ichthyol salve.

De dyreste stoffene inkluderer Boro + (Boro Plus), Kontraktubex, Elidel, LaCry, Malavit, Solcoseryl, Miramistin, Actovegin, Pantoderm.

Faktisk er disse ikke alle regenererende kremer og salver, deres liste er uendelig. I tilfeller der du ikke vet hva du skal kjøpe, ta kontakt med apoteket på apoteket.

Bruk av legemidlet gir ingen spesielle vanskeligheter: dekke akne arr med det valgte middelet, vent i en bestemt tidsperiode (spesifisert i søknadsveiledningen), fjern resterne med en wadded disk.

Før du dekker de berørte områdene, gni huden med et urtebad. Et slikt trekk vil hjelpe stoffet til å trenge inn i de nedre lagene i epidermisene. Regenererende salver skal som regel brukes 4-5 ganger om dagen.

"Klorhexidin" (konsentrasjon 6%)

Klorhexidin-oppløsning kan kjøpes på apoteket. Det viktigste er å være oppmerksom på at konsentrasjonen av stoffet ikke var høyere enn 6%. For å riktig bruke verktøyet, fukt det med en kosmetisk vattpinne, og behandl den skadede huden.

Ikke kjære på ett arr i mer enn 10 sekunder, behandle arrene igjen. Verktøyet er praktisk å bruke en bomullspinne med et bredt spiss. Huden skal rengjøres hver 6. time. Om mulig, etter prosedyren, bruk en regenererende salve.

"Klorhexidin" strammer arene perfekt, desinfiserer sårhulen, eliminerer sannsynligheten for betennelse. Dette stoffet er en analog av hydrogenperoksid, men det er mer forsiktig.

Sinkbasert salve

Sinksalve anses å være en effektiv sammensetning i kampen mot arr. Det tørker og strammer sår, noe som gjør arr mindre merkbart. Dette gjelder spesielt for arr som har oppstått relativt nylig.

Før du bruker stoffet, les produsentens anbefalinger. Det er viktig å bruke verktøyet strengt i henhold til instruksjonene, uten å bryte varigheten av eksponeringen og mengden av det påførte produktet. Ellers er det fare for forbrenning, noe som vil bety komplisert fjerning av arr.

Etter påføring av sink salven må vaskes med en bomullspute fuktet med filtrert vann. Verktøyet er som regel alder på huden i ikke lenger enn 20 minutter. Gjentatt terapi utføres hver 4. time.

Parafin (kosmetisk)

Parafin kan kjøpes hos en spesialisert kosmetikkbutikk eller på apotek. Klipp en liten terning som måler 1,5 * 1,5 cm. Plasser den på en tallerken, smelter den på dampbad eller i mikrobølgeovn. Dip en bomullspinne i den, skru opp en stor del av produktet og dekk det med arr.

La det tørke helt (ca. 35-45 minutter), og fjern deretter overskudd med en bomullspinne dyppet i vegetabilsk olje. Parafinbehandling utføres hver 5. time. Etter prosedyren er det nødvendig å smøre huden med en regenererende salve.

Kaliumpermanganat

Ikke bruk kaliumpermanganat på huden som ikke inneholder arr. Ta noen krystaller, fortynne dem med drikkevann for å få en bringebærløsning. Damp en bomullspinne i verktøylen, behandle arrpinnen og la den stå i 5 minutter. Etter denne perioden, fukt bomullssvampen i rent vann, tørk de behandlede områdene.

Under ingen omstendigheter kan du ikke besøke solariumet eller solbade i solen i 12 timer etter påføring av stoffet. Du kan bli kvitt arr snart nok hvis du dekker dem med kaliumpermanganat hver 6. time.

Kalanchoe og vodka

Klem saften fra Kalanchoe stilkene slik at det viser seg 30 ml. Legg til væsken 40 g. vodka, bland, hell i en flaske. Deksel med lokket, send til et mørkt skap i 3 dager, rist blandingen hver 5. time.

Etter at løsningen er infundert, stram den gjennom 5 lag bandasje. Fukt en bomullspinne i tinkturen, behandle arrene, fest med tape. Etter en halv time må du vaske med lunkent vann.

leire

En effektiv måte å eliminere akne arr oppfattes som kosmetisk leire. Verktøyet selges i supermarkeder og apotek. Hvit, rosa, svart og grønn leire er egnet for å fjerne akne arr. Velg mellom to komposisjoner på 30 gram. hver, fortynnet med kald melk for å lage en pasta.

Dekk med et tynt lag hele ansiktet, vent 15 minutter før full tørking. Påfør deretter sammensetningen av det andre laget bare på arrene, vent ytterligere 20 minutter.

Vask av overflødig med varmt vann, tørk huden med fuktighetskrem, bruk en regenererende salve på arrene. For å oppnå maksimal effekt, utfør prosedyren daglig, ved å velge forskjellige typer leire vekselvis.

Bivoks vil bidra til å gjøre akne arr mindre merkbar. Verktøyet kan kjøpes på en spesialisert butikk som selger honning. Teknologien til bruk ligner på parafinhudbehandling.

Ta en liten mengde av sammensetningen, smelter den på en praktisk måte (mikrobølgeovn, vann eller dampbad). Deretter avkjøles blandingen slik at den ikke brenner epidermis. Dypp en bomullspinne i den smeltede voks, formør komposisjonen med den.

Dekk huden med arr, fest små biter av gasbind. Varigheten av eksponering av voks varierer i området 40-60 minutter. Etter det må du forsiktig fjerne flappen av gasbind. Hvis produktet ikke kan fjernes, hell vegetabilsk olje under voks, vent 10 sekunder, fjern.

propolis

For å bruke sammensetningen som et middel til å fjerne arr, suge en bomullspinne i løsningen, behandle huden lokalt (bare skadede områder).

Ikke rør det friske vevet, ellers vil du ikke kunne unngå brannskader. Hvis du ønsker det, kan du erstatte propolis med en tinktur av calendula eller yarrow, som også selges på apoteket.

Sitrusfrukter

Du kan stramme arrene ved hjelp av massen av sitrusfrukter, sitron og grapefrukt anses som den mest effektive. Kut frukten halvveis slik at massen stikker ut over zest. Tørk det med arret hud, vent til det er helt tørt. Deretter vaskes med litt varmt vann, påfør en regenererende salve.

Eventuelt kan du bruke fersk sitrusjuice. For å gjøre dette er det nok å klemme væsken ut av halvparten av frukten, deretter senke bomullsputen inn i den og behandle huden.

Den mest effektive måten å fjerne akne arr er farmasøytisk regenererende salver. Kjøp Boro Plus, Solkoseryl, Panthenol, Levomekol, eller et annet tilgjengelig stoff. Vurder populære oppskrifter basert på kosmetisk leire, voks, paraffin, kaliumpermanganat, vodka, propolis, kalanchoe. Bruk klorhexidinløsning eller sitrusfruktjuice.

Hvordan bli kvitt akne arr i ansiktet. 14 enkle og trygge metoder

Akne arr er vanlig. De forstyrrer å leve ikke mindre enn akne selv. Derfor har mange mennesker et slikt spørsmål - hvordan kan du kurere dem og er det mulig å bli kvitt dem for alltid?

Det viser seg at du kan bli kvitt arr på ansiktet. Og for dette ønsker vi å tilby deg 14 enkle og pålitelige metoder som du kan bruke hjemme. Og begynn å gjøre det akkurat nå.

Isbit

Å raskt bli kvitt arrene som forblir etter akne i ansiktet, vil hjelpe isen. Det er best å bruke en slik is, som ble frosset ikke bare fra rent vann, men fra kamille-, celandine- eller eikebarkdekok. Alle disse urter kan kjøpes på apoteket.

Denne metoden fungerer godt med andre folkemessige rettsmidler, samt bruk av salver foreskrevet av en hudlege.

ananas

Hvordan kurere akne arr i ansiktet raskt og enkelt, og viktigst - billig? Ananas kan hjelpe her, men snarere massen av denne frukten.

Askorbinsyre, som er inneholdt i det, hjelper med å bli kvitt akne arr. Men for å rense ansiktet utføres prosedyren jevnlig - hver dag i flere uker.

Baking soda

Det er mulig å helbrede akne arr i ansiktet, så vel som kvitte seg med nye kviser ved hjelp av vanlig ketchup, som er på kjøkkenet til hver husmor. Det er et effektivt kosmetisk produkt som anbefales for både tenåringer og voksne.

Påfør denne limen på arr etter akne, la den stå i 2 timer og vask deretter. Varigheten av behandlingen kan være flere uker. Etter ansiktsbehandling med bruspasta, bruk en krem ​​på huden, som vil bli tømt av en hudlege.

sitron

Du kan bli kvitt arrene som forblir etter akne med sitron. Spesielt nyttig er saften av denne frukten, som både har en lettelse og anti-inflammatorisk effekt.

Og du kan bruke frisk fruktjuice i ansiktet ditt med en bomullspute. Etter å ha ventet 10-15 minutter. Men denne metoden anbefales ikke for sensitiv hud, da det kan forårsake alvorlig tørrhet og peeling.

Etter å ha brukt sitronsaft, må du smøre ansiktet med vanlig krem ​​med fuktighetsgivende effekt.

Appelsinskall

Du kan bli kvitt akne arr med hjelp av en annen sitrus - en oransje, eller rettere det skaler. Denne metoden er bare egnet for de som ikke er allergiske mot disse søte oransje frukter.

Du kan også lage en frossen terning ut av den, men den resulterende blandingen er halvt fortynnet med vann og frosset i spesielle forme i fryseren.

tomater

Hvordan behandle akne arr i ansiktet i tillegg til salver og kremer som legen vil anbefale? Du kan bruke en enkel folkemetode - tomatmasse. Tomater hjelper ikke bare med å fjerne ar, men gjør også huden myk og fløyelsaktig.

Du kan lage en maske hver dag, men enda bedre resultater kan oppnås hvis du blander tomatens masse med en agurkmasse.

agurk

Hvordan fjerne acne arr med agurkmasse? Faktisk er dette en av de velkjente og populære metodene for rensing av ansiktet etter at akne er helt borte, men stygge arr vil vises på kinnene, pannen eller nesen.

God bruk og blandet maske av agurk og tomat. Begge frukter bør males til konsistensen av rømme, etter at de har blitt fjernet fra huden. Sett blandingen på ansiktet, vent 30 minutter og vask.

Olivenolje

Å fjerne akne arr i ansiktet vil hjelpe olivenolje, som kan smøre huden flere ganger om dagen, samt fylle dem med salater.

En annen fordel ved dette verktøyet er lavest mulig risiko for en allergisk reaksjon. Så det kan brukes i alle aldre.

Grønn te

Fra arr på ansiktet etter akne hjelper grønn te. Men du må bare bruke oppskriften naturlig, men ikke den som selges i poser.

Svart te å bli kvitt akne arr og hudormer vil ikke hjelpe. Han har ikke de flotte egenskapene som er tilstede i grønt. Så det er ubrukelig å erstatte ett produkt med en annen.

Hvordan fjerne acne arr raskt og uten problemer? Et utmerket verktøy for alle ville være kjære. Dens funksjon er i brukervennlighet, så vel som i aktiv handling. I tillegg til å fjerne arr, hjelper honning til å jevne ut hudfarge, og huden etter prosedyren vil bli myk og myk.

De eneste kontraindikasjoner er allergi mot dette biologisk aktive produktet. Derfor, før du starter behandling av akne arr ved hjelp av denne metoden, er det nødvendig å teste for allergier.

Rose Hip Seed Oil

Rose hip frøolje vil bidra til å raskt fjerne acne arr. Du kan kjøpe medisin på apoteket, men før du bruker det, anbefales det å konsultere en skjønnhetspleie.

Påfør oljen på forrenset hud med en bomullsstykke. Du kan smøre ikke bare de berørte områdene, men også sunne områder. Varighet av behandlingen opptil en måned.

Hvordan fjerne acne arr? Aloe vil hjelpe her, spesielt siden denne naturlige ingrediensen brukes i mange kosmetiske preparater. Aloe er en stor hjelper i kampen for ren og sunn hud uten arr, arr og akne.

Å utføre prosedyren hver dag er ikke nødvendig. Arr kan behandles annenhver dag, og de første resultatene vil vises bokstavelig etter noen uker med vanlig bruk.

Rømme + yoghurt + havregryn (flak) + sitronsaft

For behandling av arr som forblir etter akne, anses denne masken som en av de beste. Det anbefales av ledende kosmetologer av landet som et middel i kampen mot stygge og desinfiserende arr i ansiktet. Det viktigste med dette - regelmessig bruk. Hvis du ikke overholder denne regelen - skjer ingenting.

Alle disse naturlige ingrediensene utfyller perfekt hverandre, hjelper huden å gjenvinne sin opprinnelige hvithet og renhet.

Vitamin E

E-vitamin er stoffet som huden trenger. Så det bør brukes i kampen mot arr etter akne, alle burde.

Vitamin E er inkludert i mange vitamin- og mineralkomplekser. Å velge en for din alder vil ikke være vanskelig. Med regelmessig bruk, samt bruk av andre metoder for behandling av akne arr, kan du oppnå gode resultater på kort tid.

Akne arr er kurert!

Akne selv er forferdelig. Men de går forbi. Men arrene fra dem kan forbli for livet. De gjør ikke bare menneskelig hud stygg, men forårsaker også mange problemer når det gjelder motsatt kjønn.

Enten du har akne arr eller ikke, avhenger hovedsakelig av gener. Også en stor rolle er spilt av metoden for å behandle akne - enten du gjorde det selv eller under veiledning av en spesialist.

Dermatologer fra hele verden anbefaler å starte aknebehandling så tidlig som mulig, i stedet for å vente på at akne blir stor. I dette tilfellet, jo mindre pimple - jo lavere er risikoen for arrdannelse.

En annen viktig faktor som påvirker utseende av arr er ekstrudering. Med en sannsynlighet på nesten 100 prosent etter denne prosedyren, vil et arr oppstå i ansiktet, noe som vil være svært vanskelig å kvitte seg med.

Hjem behandling av akne arr kan være svært effektiv hvis den brukes sammen med andre medisiner foreskrevet av dermatologer og kosmetologer.

I alle fall kan problemet ikke strømme. Og å behandle arr etter akne bør begynne så snart som mulig.

Forfatteren er Anna Mikhailova, en dermatolog-kosmetolog av den første kategorien, en spesialist i Vitenskapsakademiet. Spesielt for nettstedet "Behandle akne."

Er det mulig å fjerne akne arr?

Akne i ansiktet er en sykdom som kan overvinnes ved komplisert terapi. Men dette er bare halvparten av kampen.

Dessverre, selv etter fullstendig kur, ser ikke huden i 90% av tilfellene seg jevn og vakker som før.

Arr, alder flekker og akne arr blir uunngåelig på huden.

 • All informasjon på dette nettstedet er kun til informasjonsformål og er IKKE en manual for handling!
 • Bare doktoren kan levere den eksakte DIAGNOSEN!
 • Vi oppfordrer deg til ikke å gjøre selvhelbredende, men å registrere deg hos en spesialist!
 • Helse til deg og din familie!

Men ikke gi opp, problemet må raskt tas opp.

Hvordan bli kvitt postacne kan gi råd til en hudlege eller kosmetolog. Det er også mange måter som brukes hjemme.

Hva er det

Selv om en purulent pimple helbreder uten inngrep, er det fortsatt et arr på plass.

Tross alt ligger innholdet dypt i vevet i huden, og danner et hulrom som strammes og blir til et hull. Slike pockmarks ødelegger utseendet på integrasjoner, forårsaker moralsk ubehag og en følelse av selvtillit.

Det anbefales å bruke healing og regenererende midler allerede på scenen av akne. Dette vil bidra til å forhindre dannelsen av spor.

Mekanismen for arrdannelse er nesten identisk.

I stedet for en ål oppnås et sår som et nytt tett lag av bindevev vokser.

Enkelt sagt, et arr er et dødt hudområde som ikke lenger kan gjenopprette seg selv.

Arr sorter

Spesialister klassifiserer typer arr som følger:

Foto: Arrtyper

 • avrundet - groper som er små, mellomstore eller dype;
 • keloid - proliferasjon av bindevev i form av en tumor;
 • hypertrofisk - kraftig utragende over overflaten av integumentet;
 • atrofisk - med en liten økning i patologisk vev;
 • rektangulær;
 • fliset - forbli fra alvorlig akne etter helbredelse av cyster.

Hvorfor vises

Det er bedre å hindre utseende av arr enn å tenke på hvordan du fjerner akne arr.

Foto: Selvuttrenging av betente elementer er uakseptabelt og kan forårsake komplikasjoner.

Å vite på forhånd årsakene til post-akne, kan du forhindre deres forekomst:

 • klemme, peeling og combing de betent elementene i utslett fører til skade på de dype vevene i huden. Mekanisk trykk kan ødelegge talgkirtler. Det danner et sår som infeksjonen faller og forhindrer helbredelse. Pus fra pimplehulen flyter ofte innover og spilder i sunne områder av dermis;
 • selv om du ikke rører purulente furuncles, kan du fortsatt ikke komme vekk fra arrene. Slike foci forsvinner sjelden uten spor;
 • Det er også umulig å unngå akneår hvis huden er naturlig tynn, tørr og følsom;
 • infeksjon og betennelse, spesielt de med forurensning, kan etterlate arr;
 • Manglende overholdelse av hygienestandarder fører til spredning av utslett. Og jo mer akne, jo mer sannsynlig vil det forbli.

Video: "Fjerne akne arr"

Hvordan behandle akne arr

Naturligvis er folk interessert i spørsmålet om hvordan å kurere arr riktig, uten å kaste bort tid eller penger.

Det viktigste er å innse at problemet ikke bare er eksternt, men også internt. Årsaken til feilaktig helbredelse er en svekkelse av immunsystemet.

Derfor er det viktig å handle på en omfattende måte:

 • kontakt en skjønnhetspleie
 • ta vitaminer;
 • sørge for regelmessig pleie
 • bruk av narkotika for arrdannelse;
 • gjør masker hjemme.

Foto: Kun en spesialist kan velge den beste behandlingsmetoden.

Fjerningsmetoder

Måter å fjerne arr og arr kan være medisinsk, med eksperthjelp fra lege eller hjemme.

medisinsk

Salon kosmetikk prosedyrer anses som den mest effektive mot akne merker.

 • Men du bør forberede det faktum at du ikke trenger en økt, men et helt kurs for å bli kvitt dype arr eller merkbare arr. Og dette er ikke en billig glede.
 • I tillegg krever aggressive eksponeringsmetoder langsiktig rehabilitering, da dekslene er alvorlig skadet.

Laser terapi

Foto: hudpolering med neodymium laser

Laser hud resurfacing er en av de mest effektive måtene å fjerne selv dype arr.

Varmestrålen fordamper bokstavelig talt og brenner det øverste laget av integumentet. Dette aktiverer gjenopprettingsprosessene, slik at et nytt sunt lag raskt blir dannet. Umiddelbart etter prosedyren ser overflaten seg jevnere ut. Gradvis, under helbredelse, flater huden helt ut.

Laser terapi er veldig effektiv, men også smertefull.

 • En skjønnhetspleie kan foreslå lokalbedøvelse.
 • Noen ganger tar det litt tid å bære en helbredende bandasje.
 • En økning varer omtrent en time.
 • Det tar 1,5-2 timer å brenne arrene på ryggen.

Det kan ta 3-5 prosedyrer for å fjerne store groper med mellomrom på 7-10 dager.

peeling

Foto: ultralydbehandling med ultralyd

 • Små spor kan fjernes med ultralydsskalering.
 • Mer synlige endringer korrigeres ved kjemisk peeling med frukt eller syntetiske syrer. De løser opp stratum corneum av epidermis, noe som gir mulighet for vekst av nye og sunne hudceller. Syr brukes direkte på arret, deretter fjernet med tøris. Det skadede området behandles med steroid salve.
 • En løsning av fenol påføres også, som etter elding vaskes av med vann.

dermabrasion

Foto: hudsliping med pensel

Ved hjelp av en spesiell børste og slitende dyser, er huden polert, helt fjerner overflatelaget.

På denne måten, bli kvitt irriterende tatoveringer, postoperative arr, fregner og rynker.

 • Metoden er veldig smertefull, ofte er prosedyren ledsaget av utgivelse av blod.
 • Og når feil utføres, kan nye arr oppstå. Derfor kan du bare stole på en erfaren og anerkjent spesialist.

Microdermabrasion er en mer mild måte når kapillærene ikke påvirkes, og bare det øvre laget av epidermis blir avskallet.

Ozonbehandling

En blanding av syrer og ozon injiseres under huden, noe som reduserer betennelse og fremmer rask healing.

mesotherapy

Foto: Introduksjon av mezokokteyly i problemområder av huden

Dette er intrakutane injeksjoner av spesielle preparater - cocktailer.

 • Den hyppigst brukte hyaluronsyren, som bidrar til intensiv produksjon av kollagen og elastinfibre, utløser metabolske prosesser.
 • Også gitt medisiner for å forbedre blodstrømmen, vitaminer, koffein.

Takket være de aktive ingrediensene, blir huden helbredet og restaurert fra innsiden.

apotek agenter

Apoteket selger mye penger mot arrdannelse. Men før du handler, må du besøke en hudlege.

Faktisk er hvert legemiddel foreskrevet strengt i henhold til indikasjoner og har kontraindikasjoner, samt bivirkninger.

Foto: Mederma gjør huden skadelig mindre merkbar.

Det kan være:

 • gel (Kontraktubeks, Strattaderm, Mederma, Dermatiks ultra, Kelokod);
 • krem (Antiskar);
 • spray (kelo kote).

Kosmetikk med alpha-hydroxyacids (AHA) bidrar også til å redusere størrelsen på arr.

 • Disse er masker, kremer eller seromer med sterk eksfolierende effekt.
 • Glykolsyre, vinsyre og melkesyre er i stand til å utjevne huden.
 • Salisylsyre brukes ikke bare til å desinfisere og lindre betennelse, men også for å nivåere overflaten av integumentet. Bruk det med forsiktighet for ikke å forårsake brenning.

Hjemme

Hjemme kan du lage kosmetiske masker.

Takket være den rette kombinasjonen av ingredienser har de gunstige komponentene en gunstig effekt på hudens generelle tilstand, samt reduserer intensiteten av arr.

Et effektivt middel er badyaga.

Hvordan søke kloramfenikol alkohol løsning for akne? Finn ut her.

masker

 • I like store mengder, ta Vishnevsky salve og honning, bland og applicer på huden daglig i en halv time.
 • Honning og kanel i samme mengder blandes og påføres ansiktet. Hold i 20 minutter.
 • 2 ss. losjer. Fortynn grønn leire med vann, tilsett 1-2 dråper rosmarin eterisk olje. Blandingen påføres i 10-15 minutter, skylles deretter med kaldt vann. Prosedyren må gjentas annenhver dag i 2 uker.

Søknad badyagi

Med hjelpen badyagi kan du lage peeling hjemme.

Foto: Matlagingsmaske med badagi

 • For å gjøre dette, fortynn midlet med hydrogenperoksid for å danne et skum.
 • Blandingen, massasje, påføres huden, får lov til å tørke og vaskes straks av med vann.

Eiere av sensitiv hud kan føle smerte eller en brennende følelse. Men dette er normalt, alt vil passere så snart epidermis er oppdatert.

Folkemidlene

Tradisjonelle metoder er basert på de fordelaktige egenskapene til planter og frukter:

 • mandelolje gnides i huden med massasjebevegelser hver dag i 10-15 minutter;
 • agurkekstrakt blir brukt på hele ansiktet og inkubert i en kvart time, deretter vasket med vann;

Foto: sitronsaft blekemidler blemishes

 • Hver morgen blir huden gnidd med isbiter fra persilleinfusjon. En haug med friske urter kuttes fint, hell kokende vann og la det stå under et lokk i 40 minutter. Etter at denne løsningen er filtrert gjennom gasbind, brettet i flere lag. Behandlingsforløpet er minst 2 måneder;
 • fortynnet med vann eple cider eddik;
 • klem saften av en halv sitron, en appelsin og en grapefrukt på steril gassbind og legg en komprimering på huden. Etter fullstendig tørking skyll dekslene med vann.

Beste oppskrifter

Hvis du fortsatt vil kurere post-akne hjemme raskt, bør du bruke de mest kjente oppskrifter.

 • E-vitamin bidrar til regenerering av celler, inkludert i metabolske prosesser og akselerere dem. Kjøp det enkelt på apoteket i form av kapsler eller olje. Du kan ta både på innsiden og lage daglige lotioner på de berørte områdene. I kostholdet bør også inkludere så mange matvarer med et vitamin E innhold. Dette er grønnsaker, grønnsaker, salat, belgfrukter, vegetabilsk olje.
 • Et godt middel for post-acne finnes i indiske butikker. Dette er sandeltrepulver. Den blandes med rosevann til konsistensen av tykk krem ​​og påføres over natten.

Foto: Bruk av Aloe Leaf to Scar Resorption

 • Hver dag minst en halv time skal brukes på arr av aloe-blader. De kan også knuses og brukes som maske på hele ansiktet.
 • Lag en maske med sitronmasse og rømme for å gjøre blå eller skarlagen pigmenterte flekker lettere eller fjerne knapt merkbare rosa flekker. Ingrediensene er tatt i samme mengder og grundig blandet med en blender. Soak gruel bør ikke være mer enn 20 minutter, da sitron kan forårsake irritasjon og peeling av huden.
 • Hver dag en bomullspinne dyppet i lavendel essensiell olje kan påføres arrene.

Foto: lysermaske med havremel

 • Maske til lette deksler, arr og flekker fremstilt av naturlig yoghurt, havremel, fettfattig rømme. Alle komponenter tas på 1 st. hytter., blandet, og på slutten legges 1 del hytter. sitronsaft. Prosedyren kan gjøres tur dag.
 • Vel hjelper fra spor etter akne mashed tomater. For å gjøre dette, hakk tomatene i en blender eller bla gjennom en kjøttkvern.
 • Fersk ananas gruel er også effektiv mot arr.
 • Gurkemasker vil bidra til å gjøre flekkene mindre lyse.
 • Apoteket selger kameliaolje. Det er kjente egenskaper for å oppløse ar. En bomullsplate dyppes inn i den og påføres på berørte områder i flere minutter.
 • 1 time l. brus oppløses i vann. Gni væske inn i huden din to ganger om dagen.

Foto: En løsning av brus kan tørke flekker etter utslett

forebygging

Slik at behandlingen av arr og arr ikke blir et problem, er det beste alternativet for å forhindre at de oppstår.

For dette er det regler for forebygging.

 1. Det er nødvendig å etablere god ernæring, rik på vitaminer og mineraler. Grønnsaker, urter, frukt, magert kjøtt og vegetabilsk olje må være til stede i det daglige dietten. Styrke kroppen og forbedre immuniteten ved å ta komplekse vitaminer.
 2. Du bør prøve å lede en sunn livsstil. Det er viktig å eliminere påvirkning av dårlige vaner - alkohol og røyking. Det er også nødvendig å unngå skade på integumentet, finne tid til god hvile og søvn.
 3. Når det ser ut som akneutslett, er det først å finne ut årsakene, og bare deretter fortsette behandlingen. Terapi bør være omfattende og inkluderer bruk av eksterne desinfeksjonsmidler og antiinflammatoriske legemidler, forsiktig hudpleie, diett. Det er svært ønskelig å behandle akne under oppsyn av en erfaren dermatolog, for å overholde alle sine anbefalinger.
 4. Den viktigste regelen er ikke å ekstrudere. Dette fører til alvorlige vevskader, forekomsten av sekundær infeksjon, tilleggsbetennelse, skade på sebaceous kjertler og kapillærer.

Kostnad for

Tabell som sammenligner kostnadene ved prosedyrer for klinikker i Moskva

Hvordan fjerne acne arr i ansiktet - den mest effektive post-acne terapi

Hormonelle endringer i kroppen i løpet av puberteten og graviditet, forskjellige metabolske lidelser, genetisk predisposisjon og overdreven eller utilstrekkelig hygienisk pleie for ansikt og kropp - dette er bare en liten del av de faktorer som forårsaker akne eller akne utvikling.

Som et resultat av undersøkelsen av pasienter som besøkte dermatologer av denne grunn, ble tilstedeværelsen av subkliniske cicatricial effekter av dermatose påvist i 90%. Spørsmål om hvordan å behandle og hvordan å fjerne arrene fra akne i ansiktet, bekymre deg for 22% av pasientene som dette symptomet har en utprøvd, sosialt betydelig karakter.

Prinsipper for behandlingsvalg

Akne arr forblir for livet ikke bare i ansiktet, men også på huden på den øvre brystet, på ryggen, og ofte i skulderbeltet. Denne komplikasjonen forstyrrer ofte de berørte områdene og gir pasienter, spesielt kvinner, ikke mindre trøbbel enn selve aknebanen. I mange tilfeller krever det dyr behandling, som dessverre ikke alltid er tilstrekkelig effektiv eller ineffektiv i det hele tatt.

For å bli kvitt akne arr, dermatologer, kosmetologer, plastikkirurger og farmakologer tilbyr ulike metoder og midler, siden arr blir ofte ledsaget av inflammatorisk akne og er et grenseproblem mellom disse spesialitetene. Valg av behandling påvirkes av typer arr, deres natur, varighet og plassering.

Arr utvikles fra granulasjonsvev, som forvandles til bindevevstrukturer. De forandrer hudavlastningen på grunn av tilpasningen av grensene mellom epidermale lagene og dermiset på grunn av forsvinningen av utveksten av epitellaget mellom papillene og området av papillærdermis. I sistnevnte blir elastiske fibre ødelagt, og deres plass er tatt av grove fibrøse kollagenfibre. Det er også en deformasjon og en nedgang i antall blod og lymfatiske kar, svette og talgkirtler.

Det er umulig å bli helt kvitt effekten av akne og kur akne arr, men å gjøre disse kosmetiske feilene nesten usynlige med hjelp av eksisterende stoffer og teknikker er ganske ekte.

Formen på arrene kan være lineær, V- eller U-formet, stjerneformet, etc., avhengig av skadeens art. I de tidlige stadiene har de en rosa farge med en noe blåaktig tinge. Etter en viss tid blir arrene hvite (depigmented) eller omvendt, overdimensjonert pigmentert. Ved probing kan arrvævet være fast sveiset til vevet under det, eller bevege seg fritt til sidene.

Hovedvalget enn å fjerne akne arr er bestemt av deres type. I henhold til klassifiseringen er det fire typer arr:

 • normotrofisk, hvis overflate er jevn, uten hudmønster. De stikker ikke over overflaten av den omkringliggende huden;
 • atrofisk - vanligvis glatt, hvitt og tynt, som ligner på papir og samles i små folder når de presses på dem; ofte ligger overflaten under nivået av den omkringliggende huden og ligner nedslag i forskjellige former og størrelser;
 • hypertrofisk, på grunn av dannelsen av et lite antall grove kollagenfibre og skarp utstikkende over hudoverflaten; De er ikke utsatt for vekst, i motsetning til keloid arr og har en annen farge - fra blekrosa til lilla-blåaktig;
 • keloid - grove hudforvridende formasjoner, karakterisert ved et stort antall kollagenfibre og en signifikant mengde syre mucopolysakkarider av gelignende konsistens; ganske ofte strekker de seg utover kilden til den opprinnelige skaden.

Risikoen for dannelse av hypertrofiske arr og keloider størst i områder med konstant spenning i huden til sin beliggenhet rett over knokkelfremspring eller andre karakteristiske anatomiske trekk - dette området av underkjevens vinkel, øreflippene, øvre del av ryggen og brystbenet, skuldrene.

Akne arr behandling

Alle eksisterende behandlingsmetoder kan kombineres i tre hovedgrupper:

 1. Medisinering.
 2. Kosmetikk.
 3. Kirurgisk.

Narkotika terapi

Det involverer bruk av aktuelle doseringsformer - gel, spray, salve eller krem ​​for arr som inneholder forskjellige overflateaktive ingredienser, vitaminer, fruktsyrer med lav konsentrasjon, enzymer, hormonelle og mineralske stoffer, vegetabilske essensielle oljer etc.

Er det mulig å fjerne aret helt ved hjelp av lokale midler? Når de påføres lokalt, forbedrer de blodsirkulasjonen, myker arrvev, gjør dem mer elastiske og forskyvbare, fremmer eksfoliering av det øvre lag av hornhinnenepitelet og stimulerer regenerative prosesser. I et stort utvalg av rusmidler presenteres i skjønnhetssalonger, apotek og kosmetikkbutikker, mange av dem kan kjøpes direkte fra leverandører.

Deres viktigste fordeler er brukervennlighet og mulighet for bruk hjemme. For stoffer som hjelper til med å fjerne arrdefekten, er det for eksempel:

 • hydrogel "Kontraktubeks" som inneholder allantoin, oppnådd ved reaksjonen av urinsyre med kaliumpermanganat, løkekstrakt Ceray og antikoagulant heparin;
 • silikongel "Dermatiks", bestående av en blanding av polymere organosilikonforbindelser og silikondioksid;
 • Krem mot akne arr "Kelofibrase", den aktive komponenten, foruten heparin og urea som de viktigste, er D-kamfer;
 • Zeraderm Ultra krem ​​/ gel, inkludert polysiloksan (silikonpolymerforbindelser), som danner en film når den påføres på hud arr og et UV-filter "SPF 15", koenzym Q10, og vitaminer "A" og "K".

Andre produkter som hjelper til med å fjerne akne arr i ansiktet hjemme inkluderer badyaga, som selges i apotek i form av pulver i poser. De viktigste komponenter er silisiumdioksyd, et stimulerende metabolske prosesser i vevene og syntese av elastin proteiner, naturlig native protein spongin inneha anti-inflammatorisk og dempende effekter, samt mikroskopiske nåler som utgjør selve svamp, noe som bidrar til å irriterende virkning, forbedring av mikrosirkulasjon og akselerere veksten epitelceller.

Badyaga pulver blandes med hydrogenperoksidoppløsning for å skaffe et skum, som masseres i 3 minutter på ansiktet og forlates som en maske i 15 minutter, deretter vaskes av med varmt vann.

Alle disse stoffene kan bidra til å fjerne arrene fra den normotrofiske typen av akne eller redusere høyden av hyper- og atrofiske arr, endre farge og gjøre det mindre merkbart, og bare i de tidligste stadier av dannelsen, men praktisk talt ubrukelig ved 1,5 - 2- årlig eksistens.

Det er mye lettere å behandle ferske feil der metabolske prosesser ennå ikke har stoppet. Vanligvis brukes medisinering for å akselerere epiteliseringsprosessene av allerede helbrede sår, redusere kløe, rødhet og forhindre ytterligere dannelse av arrvæv, samt i kombinasjon med andre, mer aggressive behandlingsmetoder for å potensere virkningen av sistnevnte.

Kosmetikk teknikker

Sårfjerning ved hjelp av kosmetiske midler består i å anvende injeksjonsmetoder, kjemisk eller fysisk utjevning og utjevning av hudavlastning ved hjelp av kjemiske stoffer eller maskinvare teknikker. De har forskjellige grader av aggressivitet i forhold til huden, ofte smertefull og med en lang rehabiliteringsperiode, men er preget av høy grad av effektivitet, spesielt for feil med kort levetid.

Kosmetiske metoder inkluderer:

 1. Mesoterapi, konturkorreksjon og fysioterapi teknikker.
 2. Mekanisk dermabrasjon.
 3. Kjemisk peeling.
 4. Laser terapi.

Injeksjonsteknikker og fysioterapi

I de tidlige stadiene av arrvævdannelse brukes mesoterapeutiske teknikker med cocktails basert på biologiske, vitaminer, mikrosementer, aminosyrer, aloe-ekstrakter og placenta, og i nærvær av keloid arr - med medisiner fra gruppen glukokortikosteroider etc. med samme preparater, samt med tilsetning av retinsyre, sinkoligozol, aflutopa.

I enkelte pasienter kan tilfredsstillende resultater i form av mykning av arr, redusere høyden og alvorlighetsgraden av subjektive sensasjoner (kløe, brenning) oppnås gjennom virkningen av spesifikke enzymer (kollagenaser) på tunge molekyler med overskytende kollagen av arrvæv. For dette formål brukes ionophorese eller fonophorese med preparatet fermencol. I de tidlige stadier av arrdannelse har kryomassasje også en viss effekt.

Justering av lindring av atrofiske arr blir utført ved intradermal injeksjon eller introduksjonen under bunnen av en hypotrofisk defekt av hyaluronsyrefyllstoffer med medium og høy tetthet (konturplast) eller fettceller (lipofilling).

Mekaniske midler

Med overfladiske cicatricial formasjoner, spesielt V-formet og U-formet karakter, oppstår en signifikant forbedring i hudtilstanden etter 2-3 økter med sandblåsing eller diamantdermabrasjon. For behandling av dype hypotrofiske og hypertrofiske arr er operativ dyp dermabrasjon mer hensiktsmessig med Schumann-enheten (et fräs med høy frekvens av sving) og noen ganger etterfulgt av transplantasjon av flere lag keratinocytter.

Men disse prosedyrene er ganske smertefulle, krever en lang og ofte vanskelig rehabiliteringsperiode. I tillegg kan de provosere dannelsen av keloider og irreversibel forstyrrelse av pigmenteringsprosesser.

Derfor er det mulig å fjerne akne arr ved hjelp av en mer forsiktig, men samtidig mer overfladisk metode, som er microdermabrasion, eller mikrogrinding av aluminiumoksid mikrokrystaller. I deres ytelse med mikrodermabrasjon er Nidling terapi sammenlignbar med bruk av titan dermal scootere - enheter som ligner mezorollers i deres design. Disse prosedyrene tolereres lettere og risikoen for komplikasjoner etter dem er enda lavere.

Fjern arr skreller

Et alternativ til den mekaniske metoden er median-kjemisk peeling ved bruk av alfa-hydroksysyrer, så vel som glykolsyre eller trikloreddiksyre. For å utjevne dype atrofiske arr, brukes kjemiske peeling med syrer med høye konsentrasjoner. Deres ulempe er vanskeligheten ved å kontrollere eksponeringsdybden, samt utvikling av økt hudfølsomhet og ofte alvorlige allergiske reaksjoner.

Laser applikasjon

Det er generelt anerkjent av eksperter at den beste måten å korrigere hypertrofiske, U-formede, M-formede og grunne V-formede cikatricialdefekter er terapi ved hjelp av laserteknologi. Av disse brukes ablativ polering med en karbondioksidlaser oftest, noe som gjør det mulig å oppnå en klinisk forbedring av atrofiske cikatricialhuddefekter med 50-80% etter en økt av prosedyren.

Bruken av fraksjonell fototermolyse (DOT, Fraxel) resulterer i dannelsen av terapeutiske mikrotermiske soner, på de steder hvor aseptiske inflammatoriske prosesser forekommer, som fører til remodeling av de dermale strukturer.

Effekten av nonablative lasere (neodym, erbium, diode, pulserende fargelaser, etc.) er basert på den termiske effekten uten fordampning av epidermale celler, og er derfor preget av et betydelig mindre antall og mindre alvorlighetsgrad av bivirkninger. I denne forbindelse, etter prosedyren, er rehabiliteringsperioden praktisk talt ikke nødvendig.

Kirurgisk behandling av arr

Kirurgisk behandling består i å separere bunnen av atrofiske arr fra underliggende vev. Prosedyren er en moderne og ganske effektiv teknikk. Den er utført med et krokformet verktøy, en enkel nål eller med en spesiell tråd. Som et resultat av traumatisk skade utvikles en liten blødning med akkumulering av biologisk aktive væskeformer i hulrommet dannet under arret, og en aseptisk inflammatorisk prosess utvikler seg.

Alt dette fører til stimulering av proliferativ og syntetisk aktivitet av fibroblaster og fylling av hulrommet med bindevev, til fortykning av vev i bunnområdet og en nedgang i dybden av atrofisk arr. Deretter utføres laserpolering. I nærvær av brutale hudsvikt anbefales kirurgisk excision etterfulgt av mekanisk eller laser resurfacing.

Det er nødvendig å forstå at det ikke finnes et universelt middel eller en universell metode for å bli kvitt arr. For hvert tilfelle og hvert element velges individuelle metoder eller en kombinasjon av dem i henhold til individuelt utviklede ordninger.

Flere Artikler Om Typer Acne