Tørt eksem er en dermatitt som fremkaller overdreven tørrhet i huden og sprekker. Lesjonene blir raskt crusted, sår, kløe og bringer stor ubehag til personen. Kronisk sykdom forverres i kaldsesongen under påvirkning av tørr luft og lave temperaturer. Om sommeren er symptomene på patologi sjeldne.

Sykdommen rammer ofte hender og føtter, men kan lokaliseres på alle deler av kroppen. For å forhindre komplikasjoner, er det nødvendig å begynne behandling av tørt eksem i begynnelsen. I kombinasjon med rusmidler tillater dermatologer bruk av folkemidlene.

årsaker til

Den eksakte årsaken til eksemutviklingen er ennå ikke fastslått. Dette er ikke en smittsom sykdom. Det kan ikke overføres fra en person til en annen i daglig eller fysisk kontakt. Legene mener at impulsen er en kombinasjon av eksterne og interne faktorer. Disse inkluderer:

 • Effekt av kraftige allergener. Folk som er i jevnlig kontakt med kjemikalier, er mer sannsynlig å lide av hudkreft. Årsaken til overdreven tørrhet i epidermis blir ofte matallergi.
 • Lav luftfuktighet, kald og tørr luft. Disse forutsetningene kan ikke forårsake sykdom selv, siden mange mennesker lever alle sine liv under slike klimatiske forhold uten konsekvenser. Men hvis en person har en tendens til å tørke eksem, kan de provosere starten.
 • Krenkelse av indre organer. Feil i funksjonen av mage-tarmkanalen, bukspyttkjertelen og leveren fører til giftstoffer i toksiner og dermatologiske problemer.
 • Nervesystemet. Hyppig stress, kronisk tretthet og depresjon reduserer kroppens forsvar og øker sannsynligheten for å utvikle eksem på fingrene og håndflatene.
 • Noen ganger oppstår sykdommen på bakgrunn av bakteriell eller soppinfeksjon, hormonforstyrrelser, mangel på vitaminer og svekket immunitet.

Legene vurderer genetisk predisposisjon å være en viktig faktor. Mennesker hvis slektninger lider av eksem, øker risikoen for å bli syk flere ganger.

Det er nødvendig å ikke gå glipp av de tidlige tegnene på patologi, ellers kan behandlingen bli forsinket i lang tid. Bildet av den første fasen av eksem, som presenteres under, viser tydelig ujevnheten som vises i de første dagene.

symptomer

I utgangspunktet er symptomene milde. Den epidermis tørker ut og strammer. Et uttalt hudmønster vises. Hvis du ikke tar hensyn til disse tegnene, begynner kroppen å avta, dermis blir betent, rødme, sår og sprekker. Serøs væske og ichor lekkasje fra sår. Skader kløe, de ønsker å kamme. Dette bør ikke gjøres for ikke å smitte infeksjonen og ikke forverre problemet. Gradvis er sårene dekket av skorpe, og overflaten rundt dem ser ut betent.

Sykdommen på hendene begynner med en finger. Huden på den tørker og flager.

Over tid, symptomene vises på andre fingre og gripe hele hånden. Huden taper sin elastisitet, blir grov og komprimert. Forstyrrende periodisk brenning, kløe og sprekker.

Et bilde av tørt eksem på beina viser at sykdommen kan påvirke føttene. Dette kurset kalles tylottisk dermatitt. Hæl og føtter skalig og sår. Under påvirkning av sterk forbrenning er det vanskelig for en person å bevege seg normalt. Siden beina opplever en systematisk belastning når man går, er denne utviklingen av patologien vanskelig å behandle.

Eksem på tær og føtter vises under påvirkning av de samme årsakene som i andre deler av kroppen. Noen ganger fremkaller sykdommen syntetiske stoffstokker, pustende eller naturlig ull.

komplikasjoner

Mangel på behandling fører til dannelsen av flere dype sprekker. Patogene mikrober trenger ofte inn der, og eksem er komplisert av en sopp- eller bakteriell infeksjon.

På avansert stadium påvirker sykdommen store områder av huden. Plakk og rødhet skjema på kroppen. Åsende ut av mange sprekker væsker fører til utseendet av fuktige områder og magesår. En person opplever smerte og kløe. På bakgrunn av konstant stress kan han utvikle depresjon og depresjon.

diagnostikk

En dermatolog er i stand til å bestemme tørt eksem ved visuell inspeksjon. I noen tilfeller, når legen finner det vanskelig å foreta en diagnose, er det nødvendig med en biopsi av huden. Undersøkelse av partikler av den berørte dermis gir et uttømmende svar og bekrefter sekundær infeksjon, hvis den er til stede.

Hvis symptomer på dermatologiske lidelser oppstår, bør du umiddelbart kontakte klinikken. Tørt eksem er lett forvirret med andre sykdommer, og bare en erfaren lege kan skille den fra kontakt eller allergisk dermatitt og foreskrive riktig behandling.

Selvfri av tegn på sykdommen er ikke verdt det. Slike handlinger fører ofte til økt desquamation og betennelse. Forsiktig vurdere tilstanden til huden med eksem kan være på bildet.

terapi

For å gjenopprette epidermis integritet og bli kvitt tørrhet, er det nødvendig med en integrert tilnærming. Først av alt bør alle provokerende faktorer fjernes:

 • gjenopprette normal fuktighet i rommet;
 • juster dietten ved å eliminere allergifremkallende produkter;
 • Berik ernæring med vitaminer;
 • kurere fordøyelsesforstyrrelser;
 • bli kvitt stress og stress;
 • normalisere hormoner;
 • styrke immunitet.

Hvis sykdommen er ledsaget av en sekundær infeksjon, er det nødvendig å helbrede det helt. Narkotikabehandling er foreskrevet individuelt og avhenger av sykdomsforløpet. For å vaske kroppen er det tilrådelig å bruke bare mild såpe. Da må du fukte og myke huden med petroleumsglass eller krem ​​basert på kollagen eller hyaluronsyre.

Under behandlingen må du følge anbefalingene fra en hudlege. Dette er en pålitelig garanti for utvinning og et langt fravær av tilbakefall.

medisiner

Medisinsk terapi innebærer bruk av aktuelle kortikosteroider. Salver og pastaer skal påføres de berørte områdene 2 ganger daglig, etter rengjøring og tørking av huden. Velprøvde midler:

 • Elokim;
 • Advantan;
 • Hydrokortison salve;
 • Prednisolon.

Disse utendørsproduktene eliminerer raskt betennelser, helbreder, lindrer kløe og brenner.

Alvorlige manifestasjoner av eksem elimineres ved intern hormonbehandling.

Ved behandling bør man følge instruksjonene fra hudlege. Dette er sterke legemidler som forårsaker mange bivirkninger, så de bør ikke brukes ukontrollert og brukes lenger enn anbefalt.

I noen tilfeller tilordner legene lokale kalsineurinhemmere. Slike rusmidler, for eksempel takrolimus, har en kraftig terapeutisk effekt og forårsaker ikke alvorlige bivirkninger.

Den første fasen av eksem er behandlet med ikke-hormonelle salver. Du kan bruke Dermazin eller Aurobin. For å myke og fukte, er det nyttig å smøre epidermis med Bepanten eller D-Panthenol.

Hvis eksem er komplisert ved bakteriell eller soppinfeksjon, er kombinert ekstern antibiotikabasert medisin foreskrevet som har antiinflammatoriske egenskaper. For å øke immuniteten, skrives vitaminkomplekser ut.

Normalisering av kraft

Å gjenopprette er viktig å spise riktig. Kostholdet for tørt eksem utelukker produkter som inneholder allergener, og begrenser bruken av salt og sukker. Skal fjernes fra dietten:

 • sjokolade;
 • sopp;
 • nøtter;
 • sitrusfrukter og andre eksotiske frukter;
 • jordbær;
 • tomater;
 • røkt kjøtt;
 • hvitt brød og bakverk;
 • alkohol og brus;
 • fett kjøtt;
 • reker, blekksprut;
 • butikksauser og halvfabrikata.

Kaffe er nødvendig for å erstatte cikorie og drikke mer grønn te. Pass på å drikke 2 liter rent vann per dag. For å roe nervene er det nyttig å brygge sitronmelisse eller mynte.

For å normalisere tarmens arbeid og forhindre dysbiose, bør du sprede næringen av kefir, yoghurt, naturlig yoghurt uten sukker og fargestoffer. I dietten bør være tilstede grøt, kokt i vann, kokt kjøtt og elvefisk, sesongens frukt og grønnsaker.

Ved å følge denne ordningen kan du raskt bli kvitt symptomene på sykdommen, forhindre komplikasjoner og permanent beskytte kroppen mot tilbakefall.

hygiene

Hudhelsen er i stor grad avhengig av streng hygienehensyn. Det er viktig å ta en dusj hver dag og bruk produktene som ikke tørker epidermis. Etter vannprosedyrer skal kroppen bli grundig blottet med et håndkle, helt tørket og smurt med fuktighetskrem.

For å forhindre tørt eksem på føttene, må du bytte sokker hver dag, og foretrekke naturlige produkter laget av lin eller bomull og kjøpe høykvalitets pustende sko.

kosmetikk

Nærende og fuktighetsgivende kremer bør brukes daglig. Lett hud skal myke etter hver kontakt med vann. Føtter - om kveldene. Før dette kan du lage et avslappende bad med medisinske urter. Det er nødvendig å brygge kamille og salvie i en liter kokende vann over en skje, insister, hell det i et basseng, fortynn med vann og fordyp føttene i varm væske i 15 minutter. Tørk deretter huden og gni kremet inn i den.

Alle pleieprodukter må bestå av naturlige ingredienser. Det er ønskelig at sammensetningen inneholder glyserin og et kompleks av vitaminer. Det er nødvendig å unngå kosmetikk mettet med syntetiske stoffer, fargestoffer, konserveringsmidler og inkludere alkohol.

Folkemidlene

Det er bedre å bruke oppskrifter av tradisjonell medisin nøye, så mange ingredienser i deres sammensetning kan forårsake en allergisk reaksjon og komplikasjoner.

Før du bruker midler, er det tilrådelig å konsultere en lege som har studert historien og kjenner alle pasientens egenskaper.

Korrekt valgt behandling avlaster lett betennelse, peeling, lindrer kløe og forbedrer lokal immunitet.

 1. Vel myker huden og fjerner symptomene på eksem juice av poteter. Det er nødvendig å vaske grønnsaket, rist, klemme saften gjennom gasbind, suge det naturlige stoffet i det og påfør sårpunktet i 20 minutter. Prosedyren gjentas om morgenen og kvelden i minst en uke.
 2. Tørre og flakete hender kan elimineres med pickle pickles. Det er nødvendig å helle væsken i bollen og holde håndflatene i den i 15 minutter. Skyll deretter med varmt vann, tørk og smør med krem ​​eller salve.
 3. Berolig kløen og reduser betennelse på hender og føtter tillat bad av havsalt eller natron. I 0,5 l varmt vann er det nødvendig å oppløse en spiseskje av et av stoffene, nedre ekstremiteter som er berørt av eksem der, og la opp i en kvart time. Hvis det er dype sprekker på huden, kan du helle en skje olivenolje eller solsikkeolje inn i væsken.
 4. Å behandle eksem hjelper Kalanchoe. Det skal klemmes ut av bladene og stilkene av plantejuice, suge en bomullspute i den og fukte den berørte huden. Vent til juice er tørr, og bruk en nærende krem.

Oljebehandling

 1. Det er nyttig å bruke en enkel populær oppskrift. Det er nødvendig å brygge en skje med farmasøytisk kamille i et glass kokende vann og la det stå i 15 minutter. Mål 50 ml olivenolje og tilsett den samme kamilleinfusjonen. Rør og søk om komprimerer 2-3 ganger om dagen, til symptomene på sykdommen ikke slutter å plage. Hver dag må du forberede frisk medisin.
 2. Raske resultater kan oppnås ved hjelp av havtornolje. For å gjøre dette gnides en liten mengde produkt forsiktig inn i huden, og prøver å gjøre det helt absorbert. Flush betyr ikke nødvendig. For å lindre de ubehagelige symptomene på sykdommen, blir behandlingen gjentatt flere ganger om dagen.

forebygging

Eksem er en kronisk sykdom som er vanskelig å helbrede permanent. Oftest i mennesker utsatt for utseendet, blir det periodisk forverret under påvirkning av gunstige faktorer.

For å unngå tilbakefall, er det nødvendig å gi huden regelmessig omsorg, daglig mykning og fuktighet med naturlig kosmetikk. Om vinteren må du forsiktig beskytte hendene mot eksponering mot kulde, føtter for å holde seg varm og tørr.

For forebygging er det nyttig å påføre et tynt lag med mandel- eller havtornetolje på huden om kvelden. De gir celler med essensielle vitaminer, dyp fuktighet og mykhet. Kontakt med husholdnings kjemikalier krever beskyttelse av hender med gummihansker og forsøk å unngå kontakt med kjemikalier.

Hvordan behandle tørre eksem med medisinering og tradisjonell medisin

Et langt tilbakefallskurs er karakteristisk for tørt eksem. Ingen er immun mot det, uansett alder eller kjønn. Sykdommen er svært ubehagelig, men ikke smittsom, og forverres hovedsakelig om vinteren på grunn av en kraftig nedgang i fuktighet.

Dette er imidlertid bare en av faktorene som fremkaller forekomsten av tørt eksem; Dessuten er det en rekke eksterne og interne faktorer som skaper gunstige forhold for utviklingen av sykdommen (for mer informasjon, se denne artikkelen).

Hvem skal kontakte og hvor skal behandles

Hvis du oppdager at huden på hendene, hovedsakelig på håndflatene og fingrene, så vel som på beina, hovedsakelig på føttene, har blitt smertefullt tørr og kløende, kan dette tyde på utbruddet av tørt eksem. Dette er de mest typiske stedene for lokalisering, selv om det kan oppstå andre steder: på ansiktet, på hodet, på kroppen.

De mest slående symptomene på tørt eksem - forekomsten av overfladiske sprekker i de berørte områdene av huden, mønsteret som ligner på revnet porselen - vises tydelig på bildet.

Manifestasjon av tørt eksem på hendene

Hvis du vender deg til en hudlege på dette øyeblikk, vil han umiddelbart bestemme eksemens natur på grunnlag av en visuell undersøkelse, men hvis du forsinker et besøk til legen, så utvikler sykdommen det kliniske bildet og differensialdiagnosen med andre typer eksem og dermatoser er nødvendig.

Dermatologen og dermatologen og kosmetologen er involvert i behandlingen av slike sykdommer, derfor bør du kontakte den aktuelle medisinske institusjonen. Spesialister foreskriver behandling av tørt eksem bare etter innsamling av anamnese og identifiserende faktorer, inkludert interne, som bidro til forekomst / tilbakefall.

Manifestasjonen av sykdommen i andre deler av kroppen

Behandlingsstadier

Behandling av tørt eksem utføres i et kompleks, og sammen med en direkte effekt på den berørte huden, er det nødvendig å eliminere de faktorene som provoserte det.

Dette gjelder rehabilitering av foci av kronisk infeksjon, normalisering av gastrointestinale funksjoner, eliminering av helminthinfeksjoner, endokrine sykdommer, etc. fordi uten å eliminere ikke bare eksterne, men også interne faktorer, vil resultatene av behandlingen være kortvarig og vil ikke gi den ønskede effekten.

Den første prioriteten er å lindre smertefulle symptomer (kløe, brenning, sprekker og peeling av huden), for hvilke lokale preparater brukes.

På grunn av riper på kløende hud, kan sekundære infeksjoner oppstå, noe som er spesielt vanlig hos barn, så om nødvendig må du bruke passende antimikrobielle og / eller antifungale legemidler.

Salver og medisiner

Ved behandling av tørt eksem er prinsippet formulert av Hippokrates, en stor antikke helbredende, fullt ut realisert: "Å behandle ikke en sykdom, men en pasient."

Ikke bare aktuelle preparater brukes - kortikosteroid salver og kremer (Elokom, Advantan, Likoid, etc.), som tillater å eliminere symptomene på den berørte huden.

Parallelt er en rekke andre legemidler foreskrevet, hovedsakelig i tablettform:

 • antihistaminvirkning for å lindre kløe og allergiske reaksjoner;
 • beroligende tiltak for å eliminere neurose og søvnløshet;
 • enterosorbenter og enzymer for gastrointestinal dysfunksjon;
 • immunmodulatorer og vitaminer for å forbedre immunstatusen;
 • Hvis en sekundær infeksjon har sluttet seg, er antibiotika og antifungale midler foreskrevet.

I tillegg er det nødvendig å gjennomføre aktiv forebygging av kroniske infeksjonsfaktorer og andre sykdommer som bidrar til utvikling av tørt eksem. En obligatorisk del av behandlingen er også en diett.

Kortikosteroid salver og kremer

Dyreeiere står også ofte overfor problemet med tørt eksem hos hunder og katter, for behandling av hvilke hormonale salver er også brukt, men hos dyr har denne prosessen sine egne spesifikasjoner, og bare en veterinærspesialist bør foreskrive behandling.

Alternativ medisin

Bruk av folkemessige rettsmidler på scenen av forverring kan kun utfylle, men ikke erstatte den omfattende medisinterapien.

Tradisjonell medisin bidrar til å lindre ubehagelige symptomer og har en god helbredende effekt, men de bør bare brukes etter å ha konsultert en hudlege og best av alt i remisjon.

Slike gamle folkemidler som tar, fett og kobbersulfat skal brukes med forsiktighet, men naturlige produkter er sikrere.

 • Poteter. Ferskpresset potet juice skal fuktes med rent bomullstoff og brukes som lotioner til berørte områder 3 ganger om dagen i 15 minutter. Det er også nyttig å lage komprimerer fra kaken.
 • Kål. Påfør fersk kål på de berørte områdene og fest med en bandasje.
 • Brett med havsalt. I varmt vann fortynn 5-6 st. l. havsalt, plasser hender eller føtter i det i 15 minutter, skyll deretter under rennende vann og smør med krem.
 • Gurkestikk. 15 minutters bad fra det bidrar til å bli kvitt kløe og brenning.
 • Komprimerer fra infusjon av burdock. 1 ss. l. knust tørre burde hælde et glass kokende vann etter 20 minutter. belastning og bruk enten i 20-minutters bad, eller for å vaske sokker og hansker - de må oppbevares i minst 30 minutter.
 • Komprimerer med Kalanchoe juice. Fukt bomullsull eller bomullsklut med fersk juice og hold slike komprimerer på berørte områder i 10 minutter.
 • Havtorn olje. Det er bare gnidd inn i den berørte huden og igjen til helt absorbert.

Om andre folkemidlene kan leses på denne lenken.

Kosthold og ernæring

Hypoallergen diett spiller en avgjørende rolle i ferd med å bli kvitt tørt eksem.

Sammen med kjente allergener (sitrusfrukter, sjokolade, jordbær, etc.), bør du nekte fett, røkt, krydret, syltet og salt, samt hurtigmat, næringsmiddel, hermetikk, søtsaker, mel og alkohol.

Om dagen må du forbruke minst 2-2,5 liter rent vann, flere friske frukter og grønnsaker for å kompensere for mangel på vitaminer og mineraler og normal funksjon av mage-tarmkanalen, samt å forlate steking og lag mat ved å lage mat, bake og dampe.

Funksjoner av medisinering hos gravide kvinner

Behandling av tørr dermatitt under graviditet har sine egne egenskaper. Selv om det er et tilbakefall av sykdommen, kan du ikke bruke de samme måtene som du foreskrev forrige gang uten å konsultere en hudlege og en fødselslege-gynekolog - disse to leger må utføre en omfattende behandling.

I seg selv påvirker tørt eksem ikke fosteret, men bruken av uhensiktsmessig under graviditet kan behandlingsmetoder ha en negativ effekt på det, spesielt med tanke på nervøsitet og ubehag som følge av kløe.

Tilgang til en sekundær infeksjon er spesielt farlig. I dette tilfellet vil behandlingen bli vanskeligere, tidkrevende og kan kreve bruk av antibiotikabehandling og andre legemidler som obstetrikere-gynekologer foreskriver svært nøye.

Jo tidligere en gravid kvinne blir til spesialister, jo lavere er risikoen for negative konsekvenser for barnet.

Behandling av tørt eksem på hender og føtter med medisinske metoder og folkemidlene

Tørt eksem karakteriseres av et langt vedvarende kurs. Folk av forskjellig kjønn og alder kan få det. Et karakteristisk trekk ved denne typen kronisk dermatose er relapses om vinteren, når luftfuktigheten reduseres til kritiske nivåer.

Tørt eksem overføres ikke ved kontakt med en infisert person, det forekommer på føttene og håndflatene.

Årsaker til patologi

I de fleste tilfeller oppstår sykdommen som følge av tørr hud. Som en årsak til dermatose kan det kalles flere faktorer.

 1. Eksterne fysiske effekter. Denne gruppen omfatter virkemidler av kjemikalier, husholdnings kjemikalier, fargepigmenter, løsemidler, pulver, støv, forskjellige materialer (inkludert dyrebare og ikke-edle metaller), solstråling, medisiner, planter, etc.
 2. Patologi av indre organer. Sykdommer i fordøyelseskanalen, leversykdommene, metabolske forstyrrelser og sykdommer i det endokrine systemet kan forårsake tørt eksem.
 3. Redusert immunitet. Ofte faller tilbakefall av dermatose sammen med en respiratorisk sykdom, tilstedeværelsen av en nidus av betennelse og skader.
 4. Psykologisk stress. Nervøs sammenbrudd, sterke følelser, følelser, stress, langvarig søvnmangel kan provosere tørt eksem.
 5. Arv og allergisk disposisjon. Mennesker hvis slektninger er utsatt for en allergisk reaksjon, er mer sannsynlig å lide av dermatoser. Også blant pasientene er det mange kroniske allergiske personer (bronkial astma, pollinose).
 6. Orminfeksjon. Ofte er symptomet på helminthiasis tørr hud, som til slutt kan utvikle seg til eksem.

Symptomer på sykdommen

Ved første fase av tørt eksem oppdager pasienter tørrhet i håndflatene og føttene, noe som er vanskelig å eliminere med fuktighetsgivende midler. Med utviklingen av sykdommen, oppstår mikrokaster som blir betent. Den berørte overflaten av huden begynner å sterkt klø, det kan være en brennende følelse. Sprekkene øker, blir betent, rødhet oppstår, parallelt opptrer mange rosa eller rødaktige papiller som gradvis fusjonerer og danner plakk. Ved forverring av en tilstand av plakkskrekk, dannes oozing med langvarige ikke-helbredende erosjoner.

terapi

Behandling av tørt eksem på hender og føtter gir en omfattende tilnærming. Det er flere høydepunkter.

Eliminering av årsaken til sykdommen

Før du behandler tørt eksem, er det nødvendig å finne ut årsaken til sykdommen og eliminere den:

 • I tilfelle av orminfeksjon, er det nødvendig å kvitte seg med parasitter.
 • Korrekt hormon ubalanse.
 • Eliminer virkningen av fysiske faktorer.
 • Cure sykdommer i indre organer.
 • Normaliser nervesystemet.
 • Eliminer foci av betennelse.
 • Ved allergisk reaksjon bruk antihistaminer.

En individuell tilnærming til hver pasient er nødvendig. Først etter at årsaken til utviklingen av dermatose er eliminert, vil bruk av rusmidler gi et varig resultat. Ellers vil eksem returnere med hyppige tilbakefall.

av narkotika

kortikosteroider

Oftest foreskrevet medikamenter fra gruppen av lokale kortikosteroider. De påføres en ren, tørr hudoverflate 1-2 ganger om dagen. Det er nødvendig å følge nøye med det anbefalte behandlingsforløpet, siden deres ukontrollerte bruk kan føre til forekomst av bivirkninger. Vanlige salver og kremer er Advantan, Elok, Likoid og deres analoger. Deres bruk bidrar til å eliminere betennelse og kløe.

Calcineurin-hemmere

Legemidler fra gruppen av aktuelle kalsininininhibitorer (Pimecrolimus, Takrolimus) kan også administreres. Slike verktøy er nesten blottet for bivirkninger, men også effektivt takle ubehag i huden.

Immunsuppressive midler og cytostatika

Ved alvorlig sykdom anbefales det å supplere medisinering med immunsuppressive midler. Disse kan være hormoner som virker generelt, (Diprospan og Prednisolone) eller legemidler fra gruppen av cytostatika (Cyclosporin A, Methotrexate). Kanskje deres bruk i form av injeksjoner eller tabletter. Behandlingen med disse legemidlene bør også utføres under tilsyn av en lege (fullt ut i henhold til dosering og brukstid for medisiner).

Kombinerte midler

Hvis det oppstår bakteriell eller soppinfeksjon i den skadede huden, er det nødvendig å bruke lokale agenser for kombinert tiltak. De må inneholde antibiotika eller antimykotika i kombinasjon med antiinflammatoriske komponenter. Slike legemidler er foreskrevet bare i tilfelle komplikasjoner av tørt eksem og velges individuelt.

Normalisering av kraft

Desserter og retter bestående av enkle karbohydrater, saltet, røkt, syltetøy, halvfabrikata bør utelukkes fra kostholdet. Det er nødvendig å sikre tilstrekkelig inntak av vann i kroppen (2,5 liter per dag), for å inkludere i diettmat som inneholder fiber, komplekse karbohydrater, vitaminer og mineraler.

hygiene

Det er umulig å kurere tørt eksem uten å følge enkle hygieniske prosedyrer (spesielt for fothud):

 • Vask føttene hver dag.
 • Tørk grundig etter vask.
 • Ordne "luftbad".
 • Bruk hver dag rene sokker med maksimalt innhold av naturlige fibre (100% bomull, sengetøy).
 • Bruk pustende sko.

Kosmetiske produkter

Det er nødvendig å bruke næringsstoffer og fuktighetsgivende stoffer hver dag. Huden på hendene skal behandles med lignende forbindelser etter hver kontakt med vann, beinets hud - etter behov. Pleieprodukter må inneholde naturlige ingredienser, vitaminer og glyserin. Det er nødvendig å unngå bruk av alkoholholdige lotioner, kremer med parfymer og fargestoffer.

Vitaminbehandling

Med mangel på vitaminer kan du fylle opp sine reserver med syntetiske multivitaminkomplekser eller maksimere mengden ferske grønnsaker og frukt i kostholdet.

Folkemidlene

Siden antikken har folk notert den terapeutiske effekten av urteprodukter, og behandling av tørre eksem ved folkemidlene er også brukt for tiden. Ingrediensene som brukes av herbalists er rikt på naturlige antiinflammatoriske ingredienser, vitaminer og mineraler. Imidlertid er det nødvendig å huske de mange kontraindikasjonene og muligheten for bivirkninger som kan forverre problemet.

poteter

Friskskalet knollen må være revet og klemmet gjennom osteklær. Soak stoffet med den oppnådde juice og påfør de skadede områdene tre ganger om dagen for en kvart time.

Oljekake kan også brukes til å behandle tørt eksem, det er pakket med gasbind og brukes som komprimering på skadeområdet 3-4 ganger om dagen.

Brett med salt

Brukes til behandling av havsalt. Per liter vann må du ta 5-6 ss. Vann skal avkjøles til romtemperatur. Skadede partier til tørr eksem føtter og hender skal plasseres i løsning i femten minutter, deretter skyllet under rennende vann. Huden skal smøres med krem ​​umiddelbart etter prosedyren.

bur

For behandling av tørt eksem er brukt rot. En spiseskje tørre råvarer brygges i et glass kokende vann, filtreres etter en tredje time. Infusjonen brukes lokalt i form av bad i 20 minutter, eller som et omslag, for dette er det fuktet sokker og hansker, ta på hender og føtter i en halv time.

valnøtter

Tørkekjerner av nøtter må varmes opp i en ovn og hakkes grundig (du kan bruke en blender), bland med 4-5 kapsler fiskeolje. Blandingen påføres i 30 minutter på den berørte huden, deretter børstet med et håndkle.

saltvann

Raskt eliminere ubehag i huden under forverring av tørt eksem vil hjelpe agurk-pickle. 15-minutters bad vil eliminere kløe og brenning.

kalanchoe

Den bomullsull som er gjennomvåt i plantens saft, skal påføres de skadede områdene i 10 minutter.

Soda løsning

For et glass vann må du ta en spiseskje natriumbikarbonat (spiselig brus) og bland godt. Løsningen brukes til å vaske skadet hud.

Havtorn olje

Olje gnides inn i det berørte området og forlates i 20 minutter eller mer (nesten til helt absorbert).

Olivenolje og kamille

En god effekt for tørt eksem har en blanding av kamilledekok og olivenolje. De blandes i forholdet 1: 1 og gnides med en bomullspinne fuktet i sammensetningen, skadet hud.

Tilstrekkelig behandling kan bare foreskrives av lege, så hvis et tørt eksem ser ut som mistenkelig, er det nødvendig å søke på et helsemessig anlegg. Spesialisten vil velge individuell terapi, foreslå veldig effektive folkemetoder, og sammen vil du oppnå en langsiktig remisjon av sykdommen. Selvmedikasjon kan føre til infeksjon i huden og forverre problemet.

Tør eksem på hender: hvordan å behandle

✓ Artikkel verifisert av lege

Eksem i tørt type skyldes sprengning av huden på grunn av mangel på tilstrekkelig fuktighet. Det kan vises uansett kjønn eller alder. Oftest blir det forverret om vinteren, når den gjennomsnittlige fuktigheten i miljøet blir mindre. Om sommeren reduserer sykdommen litt og trenger ikke spesiell behandling. De vanlige manifestasjonsstedene til sykdommen er hendene, men det skjer også at det kan bli funnet hvor som helst på kroppen.

Tør eksem på hender: hvordan å behandle

årsaker

Årsakene som blir roten til utseendet av sykdommen, er ikke fullt ut forstått i dag. Av årsakene som er identifisert, kan identifiseres:

 • genetisk følsomhet for sykdommen;
 • kroppssensibilisering;
 • ubalanse av interne prosesser i kroppssystemene;
 • svake beskyttende funksjoner i immunsystemet;
 • endokrinologiske sykdommer.

Disse årsakene tilskrives de som forårsaker sykdommen fra kroppen, men det finnes et antall som kan gi opphav til sykdommen fra utsiden:

 • skarpe svingninger i temperatur;
 • senking og økende luftfuktighet;
 • vanlig kontakt av huden med kaustiske kjemikalier;
 • vanlig og langvarig kontakt med vann.

Årsaker til tørt eksem

For den mest effektive måten å eliminere symptomene på sykdommen, er det nødvendig å først finne ut årsaken til at sykdommen begynte, og deretter produsere den nødvendige effekten for å eliminere den.

Behandlingsprinsipp

Bli kvitt kroppen fra sykdommen som eksem for alltid og helt ikke mulig. Hver gang når den provoserende faktoren vil kunne påvirke kroppen, vil sykdommen komme seg igjen, fordi all behandling er basert på å stoppe alle kilder til eksem provokasjon.

For å gjøre dette, trenger du:

 1. Gi riktig ernæring. Snakker generelt, det daglige kostholdet til personen som har sykdommen eksem bør være utarbeidet på en slik måte at fra det krydret, fet mat har blitt utelukket, søtt og salt mat, alkoholholdige drikkevarer og frukt fra sitrus familien. En slik diett må inneholde de nødvendige produktene som vil bidra til å gjenopprette hudens epitel.
 2. Ta tilbake til normal modus og livsstil. Essensen av denne hendelsen er å unngå overarbeid, stress og unngå dårlige vaner.
 3. Ta vare på huden din riktig. Forsiktig må tas i kontakt med forskjellige stoffer av kjemisk opprinnelse, for å organisere bruken av pleieprodukter som er ideelle for huden. Unngå kulde og varme samt ultrafiolette stråler.

Stadier av tørt eksem

Hovedprinsippene for behandling av denne sykdommen inkluderer følgende tiltak:

 • eliminering av tilbakefall
 • behandling av lokale steder med kremer;
 • salvebehandling for å fjerne betennelse;
 • medisinbehandling av generell type, som er rettet mot korrelasjon.

Valg av metode og prinsipp for behandling er valgt avhengig av alvorlighetsgraden av sykdomsforløpet, tilstedeværelsen av betennelse.

Eksem på hender

Forskjellen i metoder for behandling av eksem

En slik sykdom som eksem karakteriseres av det faktum at det går ganske langsomt og i lang tid. I denne forbindelse må alle behandlingsmetoder være systematiske og også ganske lange. Terapeutiske tiltak foreskrives av en lege på grunnlag av en undersøkelse som vil avsløre alle nyanser av kurs og utvikling av sykdommen. I tillegg spiller en rolle i behandlingen av pasientens vekt- og aldersegenskaper.

Viktig: Behandlingen av eksem kan bare være komplisert.

Generell medisinbehandling

For å eliminere en av årsakene som kan forårsake eksem, nemlig virkningen av eksterne faktorer, bør først ta vare på graden av følsomhet av huden. I slike tilfeller griper legene til metoder:

 • blodtransfusjon;
 • lactotherapy;
 • plasma cutter;
 • hemosorption;
 • enterosorption.

Utseendet av eksem på huden

De siste tre måtene å søke på, begynner først når sykdommen begynner å virke neglisjert og utvikles akutt. I tillegg kan skudd fra aloe juice bli gitt.

For å bli kvitt den provokerende faktoren som en nevrotisk lidelse, brukes sedativer, natriumbromid eller beroligende midler. For å redusere blodforgiftning kan du bruke Multisorb, Polysorb eller Atoxil.

Polysorb forberedelse for å bli kvitt patogener med tørt eksem

I sjeldne tilfeller kan legemidler fra utslipp av kortikosteroider bli foreskrevet, men disse stoffene er ganske farlige fordi de svekker immunforsvaret. Hvis du bruker disse stoffene for lenge, kan irreversible negative prosesser i kroppen forårsakes for eksempel å spre infiserte celler gjennom hele kroppen. For å kunne utføre behandling med lignende stoffer trygt, så blir det først sådd. Dette skjer for å forstå hvordan kroppen har et stabilt system for de nødvendige stoffene.

Den hyppigst brukte stoffet til slike formål:

 • cefalosporiner;
 • makrolider;
 • aminoglykosider.

Viktig: Hvis en ekstra infeksjon i tillegg til eksem er sopp eller bakteriell, kan du bli kvitt den ved å bruke lokale preparater.

Lokal narkotika terapi

Dermovejt akselererer regenerering av skadet tørrhet i huden

Midler som er vanlig brukt i den lokale typen medikamentmetode kan klassifiseres som: salve, pulver, gel, oppløsning, pasta. Valget av stoffet hviler på utviklingsstadiet av sykdommen og tilstedeværelsen eller fraværet av en inflammatorisk prosess. Disse stoffene akselererer regenerering av skadet tørr hud. I slike tilfeller blir resultatet godt oppnådd hvis du bruker:

 1. Dermoveytom.
 2. Sinaflanu.
 3. Delors.
 4. Diprosalik.
 5. Flutsinar.
 6. Betametason.
 7. Elokomom.
 8. Triderm.
 9. Triakutane og andre.

Tør eksem: hvordan å behandle sykdommen og forebygge tilbakefall?

Ethvert eksem (tørt med sprekker - spesielt) er resultatet av en allergisk reaksjon i kroppen. Ofte provosere utviklingen av patologi kan og problemer med mage-tarmkanalen, lever og nyresykdommer, andre kroniske patologier, metabolske forstyrrelser. I hvert fall er årsaken til tørt eksem alltid en faktor som fører til en reduksjon i immuniteten. Dermatose utvikler seg ofte på grunnlag av nervøse opplevelser, stressende situasjoner, depressioner. Å bli den viktigste startmekanismen står vanligvis for kjemikalier, vaskemidler, etc.

De viktigste stadiene av utvikling av tørr type dermatose

Behandling av tørt eksem er obligatorisk; det anbefales sterkt ikke å ignorere symptomene på sykdommen og la den gå i drift. De første tegn på sykdommen er et signal til aktive terapeutiske tiltak, ellers sprekkene og skrekkene som har oppstått øker gradvis, ledsaget av ømhet og ubehag. Hvis først eczematous foci bare er lokalisert på en eller flere fingre, sprer patologien seg over hele håndleddet, hvis det ikke behandles.

For hvert stadium av tørt eksem er dets manifestasjoner karakteristiske, og vurderer graden av alvorlighetsgrad som doktoren gjør konklusjoner om den mest egnede terapeutiske ordningen:

 1. På det tidlige stadium av sykdommen kan man bare observere overdreven tørrhet i epidermis, en følelse av tetthet og flak. I tillegg begynner nesten enhver dermatologisk sykdom med erytem, ​​men som regel gir ikke rødhet og hevelse noen uro hos pasienter.
 2. Utseendet til vesikler fylt med væske, og adskillelsen av overflaten av epidermis, som forårsaker uutholdelig kløe hos pasienter.
 3. De briste vesiklene tørker ut ganske raskt, og danner straks skorpe og sprekker.

I motsetning til andre typer dermatose, er tørt eksem sjelden ledsaget av langvarig smertefull gråting. I den første fasen av tørt eksem bør man umiddelbart konsultere en lege. Jo før passende terapeutiske tiltak blir tatt, desto mer effektive vil den foreskrevne behandlingen være. Det bør være komplisert, selv om mange pasienter feilaktig tror at i perioder med eksacerbasjoner er det nok å bruke bare mykgjørende og fuktighetsgivende kremer. Utvilsomt er deres rolle i eliminering og forebygging av denne sykdommen stor, men i fravær av riktig medisinsk behandling av sprekker og åpne sår øker risikoen for infeksjon og deretter enda blodinfeksjon.

Hvilke forandringer i ernæring under behandling av hudsykdom?

Før en grundig tilnærming til behandling av denne dermatologiske sykdommen, bør man radikalt revurdere stilen til ens diett. I tillegg til direkte utelukkelse av allergener fra kostholdet, er det viktig å være oppmerksom på prioriteringsmetoden for varmebehandling, avvisning av visse retter og omvendt økt forbruk av en bestemt produktgruppe:

 1. Det er bedre å spise kokte, stewed og bakt mat.
 2. Fokus på ferske grønnsaker, helkornsprodukter, varianter av kostholdskjøtt og fisk.
 3. Unntatt egg, sitrusfrukter, sjokolade, alle røde frukter og grønnsaker, søtsaker, bakverk.
 4. Ikke bli involvert i te (spesielt svart) og kaffe.
 5. Det er strengt forbudt å bruke marinader, pickles.
 6. Pølser og oster, spesielt røkt, bør også unngås i minst behandlingsperioden.
 7. Det er på tide å vente og med fullmælk, men lavmette meieriprodukter må være inkludert i kostholdet.
 8. Om hurtigmat, halvfabrikata, alkohol og til og med søt brus skal vi glemme, bedre - for alltid.

Hvordan behandle tørre eksem er avgjort av legen, men i hvert enkelt tilfelle må du kanskje gjøre ytterligere endringer i den daglige menyen. Ofte anbefaler eksperter at du begrenser forbruket av proteinholdige matvarer, spesielt fisk, blekksprut, blåskjell, krabber.

Den grunnleggende ordningen for behandling av tørt eksem på kroppen

En av de mange varianter av dermatose for hvilken behandling er valgt strengt individuelt, med tanke på graden av betennelse, forsømmelse av sykdommen, alder og egenskaper hos pasienten, er tørt eksem. Sprekkene og sårene som oppstår i det forårsaker mye ulempe og ubehag for pasientene, så under behandling av patologi velger dermatologen narkotika som primært er rettet mot å eliminere symptomene. Ofte fungerer stoffene på en komplisert måte, noe som gjør det mulig å oppnå ikke bare utvinning fra sykdommen, men også hindre ytterligere tilbakefall:

 1. Behandling begynner med etableringen av den psyko-emosjonelle bakgrunnen til pasienten. I tilfeller av uttalte nevrotiske forstyrrelser foreskrives beroligende medisiner, og mindre vanlig foreskrives beroligende midler utelukkende av en spesialist på grunn av høye sannsynlighet for bivirkninger. Novopassit, Sedasen, Valerian kan brukes uten resept, men Fenozepam og Chlozepid er kun tatt under tilsyn.
 2. Enterosorbents vil bidra til å fjerne allergener og toksiner fra kroppen, blant annet Atoxil, Multisorb, Filtrum-STI er svært populære. I tillegg til orale medisiner, kan legen anbefale Kalsiumklorid eller Natriumtiosulfat, administrert intravenøst, eller Kalsiumglukonat til intramuskulær injeksjon.
 3. I alvorlige tilfeller er pasienter foreskrevet et kurs av orale hormonpreparater. Tablette kortikosteroider er effektive potente legemidler, men redusert immunitet og utvikling av kroniske sykdommer er ikke uvanlige konsekvenser av ukontrollert bruk av slike legemidler som Dexamethason, Triamcinolone, Corticotropin, Prednisolone.
 4. Hormonale stoffer tas eksternt: Salver for lokal behandling reduserer betennelse, akselererer prosessen med regenerering av huden, styrker immuniteten til den berørte huden. Elokom, Lokoid og Adavant er de mest populære blant dermatologer.

I tillegg til de ovennevnte behandlingsmetodene, er legene oppmerksomme på flere andre metoder for behandling av tørt eksem. Spesielt er subkutan infusjon av pasientens eget blod eller fullstendig transfusjon en av de ikke-spesifikke behandlingsalternativene. Mye mindre ofte ty til metoder for laktoterapi og hirudoterapi.

Rettsmidler for forebygging av dermatose

For å forebygge sykdommen, spesielt i perioder med langvarig remisjon, vil riktig valgt agenter for å myke og fukte epidermis bidra til å forhindre tilbakefall.

Såpe bør velges bare eksepsjonell mykhet, ikke inneholder dufter, konserveringsmidler og andre skadelige stoffer. Legene anbefaler ofte bruk av petroleumsgele som den rimeligste mykgjørende. Fuktighetsgivende er også en viktig komponent i helsen til huden, og det kan oppnås ved hjelp av:

 • melkesyre;
 • glykolsyre;
 • urea.

Det er viktig at salver og kremer inneholder disse komponentene. Før manifestasjon av erytemstadiet og desquamation, bør slike mykgjørende midler brukes, men når den patologiske prosessen er aktivert, bør behandlingen av akutt eksem gå videre direkte.

Den beste oppskriften av tradisjonell medisin i behandlingen av tørt eksem

For øvrig, for å fukte og nærme den epidermis som er berørt av dermatose, er folkemidlene de best egnet. Med disse oppgaver, behandler alternative terapier ganske effektivt i forhold til syntetiske stoffer og stoffer. Behandling av tørreeksem folkemidlene i dag er ganske populær blant befolkningen, slik at de mest populære oppskrifter, tidsprøvde og tusenvis av Internett-brukere presenteres nedenfor:

 1. Kål og potetkompress. Forberedelse er enkel: Bland moset i like store mengder og legg det på de ømme flekkene, dekk med et papirhåndkle og hold i 15 minutter. Begge ingrediensene er tatt rå, helst blandes blandingen flere ganger om dagen.
 2. Egghvit er til tider tilsatt til samme sammensetning, blandet og påført til eksemplastiske flekker. Dette middelet er spesielt effektivt i tilfeller av dermatose på albuene, føttene, og hjelper i helbredelsen av store blødninger.
 3. For tørt eksem på ansiktet, hodebunnen eller nakken, er det nødvendig å behandle med avkok av birke knopper og viburnum. For å forberede det, trenger du 50 g av begge komponenter og et glass kokende vann. Hell blandingen, send den til en langsom brann, og la kjøttboden avkjøles. Påfør med en bomullssvamp som lotioner i 10-15 minutter, flere ganger i løpet av dagen.
 4. Kamille, calendula og salvie - det perfekte råmaterialet for infusjon. Det kan brukes under eksacerbasjon av sykdommen, og etter eksem. Tørr hud, betent og skjellete områder må smøres med infusjon eller komprimering i løpet av dagen.
 5. I tilfelle av omfattende hudskader i hele kroppen, bør terapeutiske bad brukes, der hovedkomponenten er valnøtt, eller rettere dens blader. Omtrent 1 kg råvarer skal kokes i 5 liter vann. Hell den resulterende løsningen på badet og fortynn med varmt vann. Ta en dukkert og hold deg på badet i minst 20 minutter. På slutten av prosedyren er det uønsket å tørke håndkleet tørr, det er bedre å la kroppen tørke i seg selv, og smør deretter med fuktighetskrem eller babyolje.

Det er viktig å huske at tørt eksem er en konsekvens av svekket immunitet. Sammen med eliminering av manifestasjoner av en dermatologisk lidelse, bør man være oppmerksom på interne problemer med funksjonen av alle organer og systemer i kroppen. Folkemedisiner eller farmasøytiske legemidler, komplementert av hverandre, kan være et kraftig våpen mot denne dermatologiske patologien. Det viktigste er ikke å selvmiljøere, og før bruk, diskuter med legen at det er hensiktsmessig å ta en eller annen medisin, samt å sørge for at det er ufarlig i et bestemt klinisk tilfelle.

Tør eksem på fingrene

Eksem er en av de vanligste inflammatoriske hudsykdommene der ikke bare overfladisk, men også dypere lag av huden er skadet. Dette er en ikke-kommunikasjonssykdom, eksememnet er ikke fullt ut forstått, så spørsmålet om hvorfor eksem oppstår, er vanskelig å pålidelig svare på, men det har blitt funnet en rekke årsaker og sykdommer som kan provosere eksem. Det antas at eksem er en mulig manifestasjon av allergier og problemer i nervesystemet.

Og også eksemens utseende er ofte assosiert med nedsatt immunforsvar, fordøyelsesproblemer eller dysbiose - spesielt hos barn. Det må sies at enhver hudsykdom er direkte relatert til tarmens arbeid.

Viktig redaksjonell rådgivning

Hvis du vil forbedre tilstanden til håret ditt, bør du ha spesiell oppmerksomhet mot sjampo du bruker. Skremmende figur - i 96% av de populære merkene av sjampo er komponenter som forgifter kroppen vår. Hovedstoffene, på grunn av hvilke alle problemer, er merket på etikettene som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat, PEG. Disse kjemiske komponentene ødelegger krøllens struktur, håret blir sprøtt, mister elastisitet og styrke, fargen fader. Men det verste er at disse tingene kommer inn i leveren, hjertet, lungene, akkumuleres i organene og kan forårsake kreft. Vi anbefaler at du ikke bruker produktene der denne kjemi er plassert. Nylig har eksperter fra vårt redaksjonelle personale gjennomført en analyse av sulfatfrie sjampoer, hvor førsteplassen ble tatt av midlene fra selskapet Mulsan Cosmetic. Den eneste produsenten av helt naturlig kosmetikk. Alle produkter er produsert under strenge kvalitetskontroll og sertifiseringssystemer. Vi anbefaler at du besøker den offisielle nettbutikken mulsan.ru Hvis du tviler på kosmetikkens naturlige egenskaper, må du sjekke utløpsdatoen, den bør ikke overskride ett års lagringsplass.

Derfor, med eksem, er det første som renser tarmene.

For å gjøre dette, ta kli eller aktivert karbon. Disse enterosokrenty fjerner giftstoffer fra kroppen, og tillater ikke rusmidler - det vil si forgiftning. Svært ofte forekommer eksem, som de sier "på nerver" - som et resultat av stress. Eksem på beina forårsaker ofte åreknuter, nærmere bestemt er det ikke han som er "skyldig", men det faktum at åreknutene i blodårene forstyrrer blodtilførselen til huden, er årsaken til betennelse.

Eksem har fått sitt navn fra det greske ordet, som betyr "koke". Faktum er at utslett, som vises i begynnelsen av sykdommen, har utseendet på små bobler, som veldig raskt åpner, frigjør væsken. Deres utseende ligner kokende vann.

Deretter tørker huden ut, skorpen oppstår, sprekker blir strammet, og etter en stund vises blærene av utslett igjen. Tegn på eksem - utslett, ledsaget av kløe, og noen ganger - brennende. Eksem hudflak og sprekker. Det største problemet ved behandling av eksem er dets intractability og en større tendens til tilbakefall. Eksem blir som regel kronisk kronisk og kan ikke herdes i flere måneder. Sykdommen er absolutt ikke smittsom.

Årsaker til eksem og typer

Det er flere former eller typer eksem:

 1. atopisk
 2. profesjonell
 3. mikrobiell
 4. seboreisk
 5. Den sanne
 6. barnehage

En av de vanligste årsakene til eksem, særlig hos små barn, er en genetisk predisponering for allergiske sykdommer.

 • Denne typen eksem kalles atopisk eksem (atopi er en allergisk reaksjon). Arvelighet spiller en stor rolle - barn hvis foreldre har allergiske sykdommer, utvikler atopisk eksem oftere enn andre babyer.
 • Profesjonelt eksem - dets utseende oppfordrer kontakt med noen irriterende - husholdnings kjemikalier, kjemikalier, fargestoffer. Slike eksem forekommer hovedsakelig i armene, men kan senere spre seg til hele kroppen - først og fremst til ansikt, nakke eller skuldre. For denne typen eksem er denne funksjonen karakteristisk: så snart det ikke er noen kontakt med irriterende, er det en forbedring. Og følgelig blir profesjonelt eksem forverret av hyppigere kontakt med allergenet.
 • Mikrobielt eksem oppstår når det er noen soppsykdommer i kroppen. Betennelsen i huden som mikrober forårsaker, kan utløse starten av denne sykdommen. Ofte vises mikrobial eksem på beina eller på baksiden av hendene, mye mindre ofte i hodebunnen.
 • Men det er Malassezia furfur som forårsaker eksem av seboré. Det vises vanligvis på hodebunnen. Selv om det i enkelte tilfeller kan eksem av eksem være lokalisert på ansiktet, på brystet eller mellom skulderbladene.
 • Idiopatisk eller ekte eksem - det blir ofte provosert av stress og ulike nervesykdommer, samt tretthet og noen kroniske sykdommer. Oftest forekommer dette eksem på ansiktet og baksiden av hendene.
 • Barnas eksem er oftest diagnostisert i det første året av et barns liv. Små barn har ofte flere typer eksem samtidig - mikrobiell, idiopatisk og seborrheisk, for eksempel. I de fleste tilfeller er barns eksem relativt lett å behandle.

Eksem på fingrene

Tørre eksem på fingrene er en av de vanligste former for eksem. Samtidig kan en eller flere fingre påvirkes, og noen ganger, hvis prosessen startet på en finger, hvis situasjonen forverres, kan eksem spre seg videre - til andre fingre og til og med i håndflaten. Sykdommen varer flere måneder, oppstår oftest om vinteren.

De viktigste symptomene på tørt eksem på fingrene - flakete hud, tørrhet og sprekker, utslett. Huden taper sin elastisitet og forverrer utseendet. Andre tegn på eksem er rødhet, noen ganger fortykning av huden, muligens brennende og litt ømhet i huden. Kløe, som regel med tørt eksem, er ikke i det hele tatt, eller det er ubetydelig, men det er unntak. I sjeldne tilfeller kan det til og med øke kroppstemperaturen. Imidlertid er symptomene på denne sykdommen direkte avhengig av typen av hudskader på fingrene.

I de fleste tilfeller lider voksne av eksem på fingrene, som regel de som, etter aktivitetens art, ofte blir tvunget til å håndtere ulike kjemiske midler (blomsteravlere, frisører, kjemikere). Det er sannsynligvis, hvis vi snakker om tørt eksem på fingrene, har vi å gjøre med profesjonelt eksem. Denne sykdommen kan provoseres av ulike stimuli: lim, harpiks, kjemikalier, vaskemidler, jevn langvarig kontakt med papir kan forårsake eksem. Men det kan være en annen type eksem på fingrene, for eksempel mikrobiell, idiopatisk eller dishydrotisk.

Noen ganger kan flere typer eksem forekomme samtidig. For å lykkes med å bekjempe denne sykdommen er det viktig å diagnostisere og ekskludere andre sykdommer som har et lignende bilde (psoriasis eller dermatitt). Tør eksem kan også være av nervøs karakter og kan forekomme mot bakgrunnen av kroniske sykdommer i endokrine, fordøyelsessystemet eller immunsystemet. Behandling av eksem reduseres til eliminering av irriterende stoffer (hvis det er kontaktallergi), bekjempelse av tilknyttede kroniske sykdommer som kan forårsake tørt eksem og hudpleie: Det er viktig ikke å la det tørke ut og suge.

I alle fall er bløtgjøringsmidler nyttige - for eksempel vaselin. Pensle fingrene godt over natten og bruk bomullshansker. Det er viktig å beskytte hender mot kontakt med husholdnings kjemikalier under husholdningsarbeid.

Det skal bemerkes at eksem på fingrene er en svært vanlig sykdom, men de rettsmidler som herder eksem uten unntak, er en gang for alle ikke oppfunnet. Behandlingen av eksem er alltid kompleks og veldig individuell. Det er imidlertid nødvendig å starte behandlingen straks etter at de første symptomene oppstår.

Behandling av tørre eksememuskler

Kartoffelbehandling

God hjelp med tørre eksembader fra potetbøtta: Rengjør knollene 3-4, koke, lage varme bad for hender, eller vask kun den skadede huden med avkjølt kjøttkraft. Du kan gjøre denne prosedyren flere ganger om dagen. Hjelper med eksem og rå poteter: dens tynne plater eller mashgrøt bundet til et sårt sted i en time. Potetskiver erstatter kålblad, så vel som de må mykes med en trehammer, som for kål.

Vegetabilske oljer i kampen mot eksem

Vegetabilske oljer bidrar til å takle tørt eksem med hell. De myker huden, helbreder små sprekker og eliminerer flak. Basert på vegetabilske oljer forberede ulike kremer og salver. Du kan kjøpe dem på apoteket (for eksempel havtorn olje eller kamille kremer) eller gjør det selv. Olje basert på urteblomsten eller løvetannblomstene gjøres slik. Det er nødvendig å fylle, uten tamping, en glassburk med friske blader av celandine, eller løvetann blomster, hell råvarer med vegetabilsk (helst oliven) olje, la om dagen på et varmt, mørkt sted. Steriliser deretter i et vannbad i ca 40 minutter (begynn å telle tid fra øyeblikket med kokende vann), la igjen for en annen dag. Deretter spenne og klemme smøret. Lavendelolje er laget på samme måte, bare for et glass olivenolje må du ta 2 ss. tørr lavendel gress. Tørre eksem på fingrene blir behandlet med oljebad: La fingerspissene i oppvarmet olje i noen minutter. Du kan bare smøre huden på hendene flere ganger om dagen med havtorn olje, løvetann, kamille, celandine eller lavendel. I tillegg til eksem, håndterer olje basert på løvetann blomster med brannsår, biter, rennende nese, dermatitt, scabies og herpes.

Urter mot eksem

Mange urter brukes i folkemedisin for behandling av eksem. Fra deres infusjon eller avkok gjør bad og kremer for hender eller bare smøre ømme flekker. Her er bare noen av disse plantene: burdock, eldre, løvetann, elecampane, valerian, buckthorn, peppermynte, persille, strømpe, malurt, plantain, motherwort, lakris, tricolor fiolett, streng, celandine, blåbær, viburnum, bjørkeknopper, kamille. En avkok av valnøtt skall er også brukt. Du kan forberede et legemiddel fra en enkelt plante, eller du kan kombinere dem og skape urtepreparater. For eksempel kan du kombinere urter på denne måten:

 • Ta i like store mengder Altea rot, mullein og kamille blomster, plantain blader, mint gress, St. John's wort, tog, oregano timian, bær eller enebønner nåler.
 • Et annet alternativ samling: bjørkeblader, gress, brennesle, mynte, malurt, linfrø, eik bark, koriander frukt og skyter blåbær - også ta like.
 • En slik kombinasjon av urter: geranium, meadowsweet, malurt, lakrisrot, karasjevann, celandine og alderkegler er godt egnet til behandling av tørt eksem - ta samme mengde av hver ingrediens.
 • Bland like andeler av roten av Polygonum slange, centaury urt, lavendel, blader av Fireweed og mansjetter, furu knopper, løvetann rot og urte fioler.

Fra de ovennevnte medisinske urter kan du lage en infusjon eller avkok for bad eller kremer for hender. Disse stoffene fremstilles som følger (urter kan være forskjellige, hvis ønskelig).

 1. Gress (for eksempel, røttene av Chelidonium -. 50 g), finhakket, helle rent, kaldt vann, la stå i 2 timer for infusjon, og deretter kokt i 20 minutter, avkjøl og filtrer..
 2. En avkok av burdockrøtter. 50 g knuste røtter, hell en liter kaldt vann, legg på ilden, etter koking, hold på lav varme i 30 minutter, avkjøl buljongen, deretter belastning.
 3. Nettle infusjon. Grind 50 g blader og nettle røtter, hell en liter kokende vann, la det stå i omtrent en halv time, avløp.
 4. En annen måte å forberede infusjonen på for vask eller kremer: 2 ss. l. samle urter satt i en termos, hell 0,5 liter. kokende vann, insisterer natt. Før du bruker infusjonen, må du spenne den.

Medisin fra en blanding av planter

For tørt eksem er det nyttig å ta medisinske infusjoner. Til infusjoner passer det med urter med antiinflammatoriske, antimikrobielle, helbredende, immunmodulerende effekter. Planter for behandling må velges svært nøye og individuelt - for å unngå individuell intoleranse for en eller annen komponent i samlingen. Og selvfølgelig er det nødvendig å klargjøre kontraindikasjonene til hver plante. Vel hjelper med eksem og praktisk talt har ingen kontraindikasjoner en slik samling: hakkede løvetannrøtter og bordeblanding, ta 1 ts. Bland, hell et glass kaldt vann og la det stå over natten. Kok deretter og la stå i minst en time. Stamme, drikk 1/3 kopp 3 ganger om dagen

Salve fra terpentin gran

Ta tjære (harpiks), gran, lard og bivoks (i like deler), smelter i et vannbad og bland alle ingrediensene grundig. Smør eksem med denne salven flere ganger om dagen.

Viburnum medisin

Spred den skadede huden med kjøttet av friske viburnumbær. Eller gjør dressinger for natten, i stedet for bær, kan du ta den knuste barken av viburnum, helst fra unge kvistar.

Bad med gulrotjuice

Nyttig med tørt eksembad med infusjon av salvie og gulrotjuice. Det tar 50g. juice og en halv liter infusjon av salvie. For å forberede infusjonen må du ta 50 gram. hakkede urter salvie medisinske, hell 500 ml. kokende vann, la det brygge i minst en time. Deretter legger du gulrot juice. Hold fingrene i dette badet i 15-20 minutter. Etter prosedyren smøres fingrene med vegetabilsk olje eller fettkrem. Gjør bad en gang om dagen i to uker, ta deretter en uke pause og om nødvendig gjenta behandlingen.

Eggsalve

Ta i like store mengder rå egg, eple cider eddik (i dette tilfellet er det mulig og vanlig bord) og vann. Forholdet i denne oppskriften er ekstremt viktig. Alt bland og slå, bør få en kremaktig masse. På kvelden smør fingrene med denne salven, ikke skyll før tørking.

Bokhvete mel medisin

Grind bokhvete på en kaffekvern eller kjøp bokhvete mel i butikken. Fortynn med vann for å danne en halvflytende oppslemming. Gni i ømme punkter 1-2 ganger om dagen. Fortsett til et positivt resultat oppnås.

Clay Eksem Behandling

Veldig bra i kampen mot eksem hjelper leire. Fortynn blå eller hvit leire med vann til konsistensen av rømme. Den resulterende vasselen for å smøre den berørte huden, la den tørke helt. I leiren kan du legge til noen dråper bjørk tjære eller noen naturlige eple cider eddik. Separat, eple cider eddik og bjørk tjære også hjelp med denne sykdommen. Apple cider eddik under behandling for eksem er nyttig å ta oralt. På et glass kaldt kokt vann ta 1-3 ts. eple cider eddik (selvfølgelig dette, ikke butikk!) og 1 ts. honning. Drikk om morgenen på tom mage og / eller før sengetid. I sistnevnte tilfelle vil en slik drink gi en sterk og sunn søvn.

Mat for tørt eksem

 1. Med noen eksem, spiller en viktig rolle i å kvitte seg med denne sykdommen av riktig ernæring. Det er bedre å begrense eller helt fjerne følgende produkter fra kostholdet ditt: alle typer hermetikk, krydret, røkt, fett og stekt mat, søtsaker, tomater, jordbær, halvfabrikata, svinekjøtt og lam, melprodukter, egg, sjokolade, sitrus, alkohol.
 2. Nyttig mat og vegetabilsk kosthold - grønnsaksupper, frokostblandinger, meieriprodukter, diettkjøtt. Inkludert minst en gang i uken i kosthold hirsegrøten, kan du bli kvitt eksem.
 3. Uten begrensning kan du spise surkål, drikkekompot av tørkede frukter, som krydder til retter og i form av salat, det er nyttig å bruke løvetanngrønt - før bruk, slik at løvetann ikke smaker bitt, skal bladene dyppes i saltet vann i 20 minutter. Eksem kan provosere kalsium i kroppen - dette er spesielt viktig for barn - for å kompensere for mangelen, er det nyttig å ta eggeskallpulver, slukket med eplecidereddik.
 4. Med eksem, må du drikke så mye væske som mulig og spise bakt epler - dette vil mest sannsynlig fjerne giftstoffer fra kroppen og forbedre tarmene. Som regel, med denne sykdommen, mangler kroppen karoten og B-vitaminer, så gulrot salater vil være overflødig.
 5. Når eksem er også nyttige slike grønnsaker: rødbeter, friske agurker, bønner, salat. Hvis pasienten ikke har noen allergier, kan oppvaskmaskinen krydres med dill, persille, selleri.
 6. Det er en veldig merkelig metode for å behandle eksem blant folket. Den går fra hånd til hånd i mange år og, som de sier, gir gode resultater. Spesifikk behandling: Smør den berørte huden med vanlig fett, deksel med polyetylen og hold i ca. 10 timer. Noen mangler en prosedyre. Apoteket selger fettbasert salve, de hjelper også i denne sykdommen.

Og det er også en slik populær åm forbundet med eksem: Du bør aldri riste hendene etter vask, men bare tørk med et håndkle.

Flere Artikler Om Typer Acne