Forskere har funnet ut at akne-forårsaker bakterier utskiller stoffer som påvirker immunsystemet. Feil i hennes arbeid og forårsaker betennelse.

Forskere ved University of California i San Diego studerte bakteriene som forårsaker akne (de kalles Propionibacterium acnes). Disse bakteriene lever i hudens porer og påvirker normalt ikke menneskekroppen, men når forholdene endres, forårsaker de betennelse i hårsekkene, som manifesterer seg som akne. Det som bare forårsaker denne oppførselen i bakterier, er ukjent, men forskere kunne lære mer om hvordan dette skjer.

Som det viste seg, er akne på en eller annen måte en konsekvens av en misforståelse. I respons til endrede miljøbetingelser for P. acnes produsere kortkjedede fettsyrer (SCFA), stoffer som innvirker på keratinocytter - den øvre forhomede lag av hudceller. De begynner igjen å utskille cytokiner - proteiner som er involvert i immunsystemets respons på infeksjon - som svar på CCCC. Cytokiner og forårsaker hudbetennelse.

Som forskere sier, betyr dette at bakteriene som bor på huden, ikke bare er våre naboer. Forskning viser at de forstyrrer arbeidet med enkelte kroppssystemer, som for eksempel immunsystemet. Mikroorganismer som lever i tarmen, påvirker også immun- og nervesystemet.

En person uten akne er verdien av bakterier

I lang tid ble det antatt at hovedårsaken til akne er aktiviteten til den patogene bakterien Propionibacterium acnes. Dette ble påvist ved mange serologiske studier. Men forskere forstod fortsatt ikke hvordan denne bakterien kan provosere utviklingen av akne, hvis den også er tilstede på huden og i helt friske mennesker?

Poenget i dette spørsmålet legger et team av forskere fra University of California. I 2014 gjennomførte de en studie med 101 frivillige av ulike løp, 49 av dem led av akne, og 52 hadde en sunn hud. Studien fant at den beryktede bakterien P.acnes har mer enn tusen forskjellige stammer!
Forskere tok tak i prøver av bakterier fra porestrimlene, som individene under kontroll av en lege overlevert til laboratoriet etter ansiktshygieneprosedyren. Komplekset av serologiske, biokjemiske og immunologiske studier har vist at stammen sammensetningen av bakterier samlet fra huden av en sunn person og pasient er forskjellig. Ved hjelp av den genomiske sekvenseringsmetoden har tre viktige stammer av propionobakterier blitt identifisert, som spiller en ledende rolle for å sikre helsen til menneskelig hud. Og bare to av dem har acnegene aktivitet, man beskytter menneskelig hud mot utvikling av akne, for eksempel i bulimi, og resten har ingen klinisk signifikant effekt på utviklingen av hudsykdommer.

Oppnådd og isolert "god" stamme av propionobakterier, sammenlignet forskerne med melkesyrebakteriene i tarmbiokenosen, som gir naturlig beskyttelse av kroppen mot sykdomsfremkallende midler. Så denne stammen - det beskytter huden ikke bare fra virulente stammer av tilhørende propionobakterier, men også fra andre patogener, samtidig som huden opprettholdes.

Resultatene av denne studien ble publisert i vitenskapelig tidsskrift Journal of Investigative Dermatology, og nå kalles mange leger det som et "gjennombrudd" i moderne dermatologi. Dette skyldes det faktum at dataene er et potensielt utgangspunkt for utviklingen av en ny unik tilnærming til forebygging og behandling av akne. En slik oppdagelse fører til utsiktene til en radikal endring i behandlingen av hudsykdommer som praktiseres i dag. Forskerne insisterer selv på at en antimikrobiell behandlingsstrategi basert på bruk av lokale og interne antibakterielle stoffer ikke er noe fra fortiden. Probiotisk behandling bør bringes til forkant, noe som bidrar til veksten av gunstig mikroflora på huden.

Og her igjen er det en klar sammenheng mellom tarmens gunstige bakterier. For bare noen få tiår siden ble alle tarmlidelser anbefalt å bli behandlet med alvorlige antimikrobielle midler. Svært snart kom doktorer til at en slik behandling er ineffektiv og usikker, siden den undergraver kroppens egen biokseose og forsvar. Og i dag har antall stoffer basert på probiotika (bifidobakterier og laktobaciller) økt flere ganger. Det er ikke urimelig tillit om at svært snart vil hudsykdommer som akne også bli behandlet med mer effektive og konservative stoffer basert på probiotika av gunstige propionobakterier.

Legene har lært hvordan bakterier forårsaker akne

Forskere ved University of California i San Diego studerte bakterier som forårsaker akne (de kalles -

). Disse bakteriene lever i hudens porer og påvirker normalt ikke menneskekroppen, men når forholdene endres, forårsaker de betennelse i hårsekkene, som manifesterer seg som akne. Det som bare forårsaker denne oppførselen i bakterier, er ukjent, men forskere kunne lære mer om hvordan dette skjer.

Som det viste seg, er akne på en eller annen måte en konsekvens av en misforståelse. Som svar på endrede miljøforhold

produsere korte kjedefettsyrer (

), stoffer som påvirker keratinocytter - keratiniserte celler i det øvre lag av huden. De begynner igjen å utskille cytokiner - proteiner som er involvert i immunsystemets respons på infeksjon - som svar på CCCC. Cytokiner og forårsaker hudbetennelse.

Som forskere sier, betyr dette at bakteriene som bor på huden, ikke bare er våre naboer. Forskning viser at de forstyrrer arbeidet med enkelte kroppssystemer, som for eksempel immunsystemet. Også mikroorganismer som lever i tarmene,

Bekjempe akne

Årsaker til akne

Typer av akne

Les også

retinoider

Typer retinoider
Les også

Øyebrytelse

Øyebrytende vekstprodukter

Prostaglandiner for vekst av lange øyenvipper

Prostaglandin List

Demonter øyenvippe vekstprodukter av ingredienser.

Les også

Anti-aging (anti-aging)

Hvordan håndtere akne (akne, akne, komedoner)

Propioniske bakterier Propionibacterium acnes og Propionibacterium granulosum som årsak til akne (akne, hudormer, komedoner)

Hvordan forårsaker propioniske bakterier akne?

Immunsystemet lidelser

Det er viktig å vite at patogene mikroorganismer lever i munnet av talgkjertlene og helt friske mennesker og ekstremt sjelden forårsaker akne.

På bakgrunn av en reduksjon i beskyttelsesmekanismer i huden, kan selv vanligvis "nøytrale" mikroorganismer forårsake betydelig skade.

Forsvinnelsen av immunitet kan skyldes en rekke årsaker: stress, sykdommer i fordøyelsessystemet, etc., men det har alltid effekten av å redusere kroppens motstand mot ulike bivirkninger.

Pore ​​clogging og akne

Det er i de tilstoppede porene at forhold opprettes som er gunstige for reproduksjon og aktiv vital aktivitet av den patogene mikrofloraen.

Frie fettsyrer, hud pH og akne

Patogene mikroorganismer secernerer lipaser som fremmer nedbrytningen av lipider med frigjøring av store mengder frie fettsyrer.

Endringer i sammensetningen av sebum fører til økning i hudens pH (et skifte av svakt syre i normal pH til en alkalisk side), noe som fører til en reduksjon i bakteriens bakterielle egenskaper og bidrar til videre vekst og reproduksjon av mikroorganismer.

Hudirritasjon og akne

I tillegg fører den aktive vitale aktiviteten til mikroorganismer til produksjon av stoffer som er ekstremt irriterende for vevet.

I tillegg har den modifiserte sebum irriterende egenskaper, så på steder med økt sebaceøs utskillelse (oftest på pannen, nesevinger, hake), inflammerte hyperemiske flaky flekker og plakk (seborrheic dermatitt) vises.

Betennelse og akne

For å bekjempe mikroorganismer begynner kroppen å produsere hvite blodlegemer. I stedet for myrtebakterier og døde leukocytter oppstår betennelse (i form av suppuration), så ser en kokende kvise ut som om fra ingensteds.

Propionic acne bakterier (Propionibacterium acnes)

Propionic acne bakterier (Propionibacterium acnes) er en hyppigere årsak til akne.

Normalt lever de hos bakterier i munnene av hårsekkene og sebaceouskjertlene, mens de ikke viser seg selv, og bare i isolerte tilfeller kan det forårsake akne og betennelser.

Etter tilstopping av porene, får et overskudd av mat, begynner propionisk aknebakterier (Propionibacterium acnes) aktivt å formere seg.

Avfallsproduktene fra disse bakteriene har en sterk irriterende effekt ved kontakt med de omkringliggende vevene.

Slik utvikler betennelsen.

Konstant voksende hårsekk kan bryte med dannelsen av sår.

Overfølsomhet for P. acnes kan også være grunnen til at noen mennesker har akne i en mer alvorlig form enn andre.

Det er en undersøkelse som viser at komponenter av en fettsyre produsert av sebaceous kjertel kan være relatert til dette problemet.

•••> Se bilder og les mer <•••

Effektiv behandling av akne, hudormer, komedoner

Midler for vekst av lange og tykke øyenvipper

Retinoider for å bekjempe rynker og aldring

Propionibacterium acnes - bakterien som forårsaker akne

Hei, kjære lesere. I dag blir det et lite, men veldig informativt notat om en av innbyggerne i huden - bakteriene Propionibacterium acnes. Som du kan se, selv i navnet er ordet akne (akne er det samme som akne, akne). Dessverre forekommer denne bakterien i nesten alle innbyggere i kloden.

La oss starte med det viktigste. Bakterien Propionibacterium acnes er den viktigste årsaken til akne. Hvis det ikke var på huden vår, ville vi nesten ikke vite hva akne er. Det er bedre å ikke sinne denne bakterien, for i sinne (les avl :)) er det forferdelig. For å snakke om denne "vår bror skadelig" :), må vi huske hvordan akne vises på ansiktet. Eller du kan lese emnet: "Hvordan Akne Vises" og hopp over de neste to avsnittene.

Så er hele vårt ansikt strødd med porer. Porene utskiller produktet av talgkjertlene - sebum. Sebum er skinnet som vi alle ikke liker så mye. I normal tilstand er det på tide å fungere som en sveitsisk klokke - det kaster ut talg og derved fuktiggjør huden vår. Men det er på tide å bli tilstoppet, da kommer comedo på ansiktet (Hva er og hvordan man behandler komedoner).

MEN! Hvis bakterien Propionibacterium acnes faller inn i comedo på noen måte, begynner den å formere seg. Under normale forhold hemmer beskyttelsesmiljøet i huden vår reproduksjon. Og når denne bakterien begynner å formere seg, vises..... Det stemmer! En betent pimple vises. I en del artikkel snakket jeg allerede om dette, men som de sier, er repetisjon moren til å lære.

Den logiske konklusjonen er logisk: det er verdt å bli kvitt bakteriene Propionibacterium acnes og huden vil bli vakker igjen! Men ikke alt er så enkelt.

Denne bakterien opprettholder balansen mellom naturlig mikroflora på huden vår. Å bryte en slik balanse er nesten umulig, bedre å ikke prøve. Hvorfor tror du, når du vasker ansiktet ditt, bli helt av med den oljeaktige skinnet, etter en og en halv time blir det mye mer. Svaret er at huden hjelper bakterier til ikke å dø, noe som gir mer sebum, som de spiser. Alt er sammenkoblet, som du ser :).

Stop å lure deg selv

Før jeg leser videre, vil jeg stille deg et spørsmål. Leter du fortsatt på å bli kvitt akne? Dømmer av det faktum at du leser denne artikkelen - seieren er ikke på din side.

Og selvfølgelig vet du på forhånd at hudproblemer er:

 • Konstant søk etter akne behandlinger
 • Daglig plukking og klemming
 • Lav selvtillit
 • Manglende oppmerksomhet fra motsatt kjønn
 • Spild av penger på kosmetikk

Og svar nå på spørsmålet: ER DET SELV? Ikke trøtt til å tåle det? Og hvor mye penger, innsats og tid har du allerede brukt på kosmetologer og aknebehandlinger? Det er riktig - det er på tide å gjøre huden perfekt, en gang for alle! Er du enig?

Vi gjennomførte en undersøkelse, undersøkte en masse materialer og, viktigst, sjekket i praksis nesten alle aknebehandlingsprodukter, og fant det eneste effektive legemidlet, Instaskin.

Det er Instaskin som vil lindre akne ikke for en uke, en måned eller et år, men for livet!

Hvordan inneholde forplantning av Propionibacterium acnes:

1 Ikke vask ansiktet med vanlig såpe. Dette er en veldig viktig regel. Denne såpen er designet for hender å drepe bakterier, det er ikke ment for ansiktet! Dette vil bare forstyrre bakteriene, de vil fortsette å formere seg med enda større hastighet. For å vaske ansiktet ditt kan du bruke naturlig tjære såpe, som jeg allerede har fortalt.

2 Mindre bruk av alkohol. Hvis du tørker ansiktet med alkoholholdig calendula tinktur eller salicylsyre en gang om dagen på kvelden, blir det ingen problemer. Og hvis du bruker alkohol 10 ganger om dagen, vil disse ikke bare gjøre bakterier multiplisere raskt, men du kan også tørke ut huden, noe som også er dårlig.

3 Ikke trykk på akne. Allerede en million ganger sagt, skrevet og diskutert.

4 Ikke spis fettstoffer, snakket om dette i emnet om akne diett.

Her er en så skadelig bakterie som forårsaker akne. Men hvis du ikke irriterer henne, fortsett å ta vare på huden din, vil du ikke merke hvordan antall akne vil redusere. Hvis du har spørsmål, vennligst skriv inn kommentarene. Og jeg er ferdig, farvel venner!

Tegn konklusjoner

På vår side er det mange teknikker som hjelper deg med å bli kvitt akne, men det er en, men. Ikke alle hjelper en eller annen teknikk, så vi utviklet en detaljert trinnvise instruksjoner som vil hjelpe i hjemmet for å bli kvitt alle typer av akne, kviser og hudormer i 10 dager absolutt alt på 100%.

Ifølge denne metoden har mer enn 500 menn og kvinner fullstendig renset huden deres, og disse er bare de som sendte tilbakemelding og takk. Til dags dato har ikke en enkelt person blitt løst til hvem denne teknikken ikke har hjulpet.

Vi har gjort denne instruksjonen fri, dessuten får vi ikke en krone fra salg av narkotika som må kjøpes. Når du kopierer en artikkel, kreves en lenke til dette nettstedet!

Advarsel! Teknikken virker bare hvis alle punkter som er beskrevet nedenfor, følges. Husk, det er ingen magisk pille og salve som umiddelbart vil rense huden din.

Forberedende stadium:

1) Vi går til dette nettstedet og bestiller Intraskin (dette er det viktigste stoffet som har en terapeutisk effekt). Hovedtrekket i legemidlet er at det trenger inn i porene og helbreder huden fra innsiden, og derfor blir resultatet etter bevaring for alltid bevaret. I tillegg er det ikke vanedannende, i motsetning til sine dyre kolleger.

2) For at Intraskin skal trenge gjennom porene, er det nødvendig å rense dem helt, ellers vil det ikke bli brukt. For å rengjøre porene vil vi bruke en svart maske. Du kan gjøre det selv (les på Internett), men å finne alle nødvendige komponenter er ganske vanskelig, så det er lettere å kjøpe. Og den hjemmelagde masken renser porene mye verre. Svart maskeordre på dette nettstedet. Det vil ta 2 pakker, hvis du tilbyr mer - nekter. Det er mange feil, så hvis du bestemmer deg for å kjøpe en maske, så bare på det offisielle nettstedet, som jeg har angitt ovenfor.

3) Vi anbefaler også å kjøpe denne maskinen for fullstendig rensing av porene.

Ikke vær redd for at du må kjøpe alt dette. Enig, det er verdt det hvis du vet at 100% bli kvitt akne ikke for en uke, en måned eller et år, men for livet!

Så, du har kjøpt alle nødvendige komponenter..

Vi begynner behandling:

1) Minske forbruket av noen søte og fete matvarer minst to ganger. Vi anbefaler å spise flere grønnsaker. Ikke bekymre deg, dette er et midlertidig tiltak, du trenger bare å lide 10 dager!

2) Sett en svart maske på ansiktet, vent i 5 minutter og fjern det forsiktig. Masken vil forsvinne fra ansiktet med en tynn film, alle pusene som var tilstoppet i porene dine, vil være synlige på den. Denne prosedyren bør utføres de første 3 dagene, en gang om dagen (helst om natten). Deretter fjernes gjenværende pus fra porene med Spot Cleaner-maskinen (instruksjoner for Spot Cleaner inne i esken)

3) Etter å ha rengjort porene grundig, gnider vi Intraskin kremet i sirkulære bevegelser på den berørte huden og uten å vaske den av, går vi i seng. Denne prosedyren utføres hver dag i 10 dager.

Det er alt. Du vil si at alt dette er for komplisert. Ingen sa det ville være enkelt. Men når du utfører alle disse punktene, garanterer vi fullstendig bortskaffelse av akne og svarte flekker på 10 dager!

Propionibacterium acnes - de viktigste skyldige i akne

Propionibacterium acnes eller, så mange flere sier, Propionibacterium acne er en gram-positiv becteria som ikke kan bevege seg. Det er årsakssaken til en så alvorlig og ubehagelig sykdom som menneskelig akne eller akne. Den viktigste manifestasjonen av denne sykdommen er den inflammatoriske prosessen som oppstår i sebaceous kjertel.

Generell informasjon

Denne mikrobe er betingelsesmessig patogen, det vil si at dets handling ikke manifesterer seg til starten av en eller annen provokerende faktor. Og få mennesker vet at Propionibacterium acnes finnes på hver av osss hud, nærmere bestemt i vår favoritt habitat - i dypet av hårsekkelen.

At Propionibacterium acnes anses å være den viktigste årsaken til utviklingen av akne. Og akne er en reell infeksjon med betennelse i sebaceous kjertler og involvering av både overflaten og dype lag av huden.

I noen tilfeller kan bakterien forårsake andre sykdommer:

 • Blefaritt (inflammatorisk prosess er lokalisert i øyelokkområdet).
 • Endophthalmitis (den inflammatoriske prosessen er lokalisert inne i øyeklokken).
 • Inflammatoriske komplikasjoner etter operasjon på øynene.

I tillegg er denne bakterien ikke bare funnet på huden, men også på mage og tarm av mennesker.

Propionibacterium acnes. bilder

Hvilken forskning sier

Nylige studier har vist at Propionibacterium acnes er mikroben som kroppen vår trenger. Det er han som produserer proteinet, kalt RoxP.

Det viste seg at dette stoffet beskytter vår hud mot slike farlige sykdommer som psoriasis, eksem, atopisk dermatitt. Imidlertid er disse dataene fortsatt på nivå med teorien.

Ifølge de påståtte dataene har dette proteinet en antioksidantprosess på huden. Det antas at oksydasjonen er årsaken til de ovennevnte sykdommene.

Den samme oksidative prosessen utvikler seg i huden som følge av eksponering for ultrafiolett bestråling.

Propionibacterium acnes og antibiotika

Det finnes en rekke antibiotika som er skadelige for Propionibacterium acnes. De hjelper i tilfelle når denne mikroben blir årsaken til akne. Blant alle stoffene vil du spesielt fremheve:

 • Clindamycin, som er en del av slike legemidler som dalacin, speil, Klandeks, clindovit.
 • Tetracyklin.
 • Azitromycin.
 • Roxithromycin.
 • Klaritromycin.
 • Levofloxacin.
 • Erytromycin.
 • Kloramfenikol.
 • Meklotsiklin.

Tilleggsinformasjon

Propionic acne bakterier (Propionibacterium acnes) er ikke alltid årsaken til akne. Derfor, før du begynner behandling, bør du definitivt konsultere en lege og gjennomgå forskning som vil bidra til å bestemme den eksakte årsaken til utviklingen av akne.

Bakteriene selv er ikke årsakene til akne. Etter at sebaceous eller svettekjertlene, så vel som hårsekkene, er blokkert, sebum og andre sekreter akkumuleres i dem. Alt dette er en utmerket mat for bakterier. I tillegg gir mangel på oksygen dem til å reprodusere aktivt.

Avfallsproduktene fra slike mikrober er sterkt irriterende og forårsaker en inflammatorisk prosess. Deretter dannes en abscess på dette stedet.

Men ikke alle utvikler akne til stadium 4. For de fleste er alt begrenset til sjeldne småpimper som passerer uten arr.

Derfor er det en teori at bare de personer som har økt følsomhet overfor Propionibacterium acnes akne, forårsaker utseende av store sår, som etterlates av grove arr.

Forfatteren er Anna Mikhailova, en dermatolog-kosmetolog av den første kategorien, en spesialist i Vitenskapsakademiet. Spesielt for nettstedet "Behandle akne."

Bakterier - årsaken til akne

Mange er ikke bare interessert i hvordan å håndtere akne, men også årsakene til dette, la oss ikke si, sykdommen. Og dette er forståelig - å vite hvorfor akne ser ut, det er lettere å finne den beste måten å bli kvitt dem. Så hvis du virkelig vil rense huden din, ta noen minutter og les denne artikkelen.

Forholdet mellom bakterier og forekomsten av akne

Generelt har akne 2 årsaker. En av dem kan kalles avgjørende, den andre - mindre. Så, bakteriene Propionibacterium acnes er en sekundær årsak. Selvfølgelig er utseendet på akne en konsekvens av deres intensive reproduksjon. Dette er imidlertid ikke viktig.

Faktum er at bakteriene Propionibacterium acnes lever i hårsekkens munn på huden av absolutt hver person. Men amerikanske forskere har identifisert to forskjellige stammer av denne mikroorganismen. En stamme, "normal", lever i mennesker med sunn hud. Forskere mener at denne stammen har en naturlig forsvarsmekanisme som bidrar til å opprettholde en sunn hudtilstand. En annen, "skadelig" belastning, finnes på huden av personer som lider av akne.

Hvorfor begynner den skadelige belastningen plutselig å sprede uten grunn? Fordi det er den første og viktigste årsaken til akne:

Faktum er at gjennom sebaceous kanaler på hver persons hud skiller en spesiell hemmelighet ut - sebum. Med normal kroppsfunksjon utfører den en beskyttende funksjon - hindrer utviklingen av infeksjoner, beskytter huden mot ultrafiolett stråling, for tidlig aldring, kulde og andre skadelige faktorer.

Imidlertid varierer sammensetningen av sebum under påvirkning av ulike årsaker, og oftest på grunn av hormonelle forandringer i kroppen. Samtidig øker den tildelte mengden nesten 2 ganger. På samme tid blir keratiniseringsprosesser på grunn av disse samme faktorene mer intense - antall døde hudceller øker. Blander med sebum, de danner plugger ved utgangen av sebaceouskanalen, og fettet begynner å stagnere. Dette er hvor en annen, mer aggressiv stamme av bakterier Propionibacterium acnes begynner å formere seg.

Forskere har ikke fullt ut forstått hva som er katalysatoren for utseendet sitt. Formentlig denne endringen i sammensetningen av talg. Faktisk, under påvirkning av hormonelle endringer, endres kjemisk sammensetning, og ikke til det bedre. I stedet for å utføre beskyttende funksjoner, blir sebum det ideelle avlsmiljøet for bakterier.

Videre reagerer immunsystemet på tilstedeværelsen av bakterier og stimulerer produksjonen av flere hvite blodlegemer. Dermed viser det seg det betente området, som faktisk er akne. Jo sterkere det menneskelige immunsystemet gir sin immunrespons, jo mer akne vil dukke opp på huden.

I ungdoms akne blir økt fettproduksjon ledsaget av mer akselerert deling og døende av hudceller, og dette fører til at kanalene blir tilstoppede og tilstoppet enda raskere. Derfor er teenage akne det vanskeligste å slå.

Hvordan håndtere akne-forårsaker bakterier

Hva er noen måter å beseire bakteriene som forårsaker akne i ansiktet? Disse er forskjellige kremer, geler og lotioner med antibiotika eller antiseptika. Den første er mye sterkere enn den andre. Disse er Metrogyl, Klenzit, Erytromycin salve, Tetracyclin salve og ulike talkers. En gang på huden begynner disse midlene å ødelegge bakteriepopulasjoner.

Ved bruk av et antibiotika er det imidlertid umulig å utrydde hele befolkningen av bakterier Propionibacterium acnes. En liten del av dem forblir fortsatt i huden (denne typen bakterier lever i det midterste laget av huden, og derfor kremer kremet ikke alltid det), og hvis de to andre årsakene til akne ikke elimineres, vises akne igjen. I tillegg produserer bakterier over tid antibiotikaresistens.

Selv om antibiotika brukes til å ødelegge hele bakteriepopulasjonen, er den første og viktigste årsaken til utseendet av akne fortsatt. Og etter en stund vil mikroorganismer vises i næringsmediet på nytt og begynne å formere seg sterkt.

Av denne grunn har alle antibiotika i behandlingen av kroniske former for akne (som inkluderer ungdomssortet) kun en midlertidig effekt.

Derfor, for en seriøs og virkelig effektiv behandling av akne, bør du bruke en kombinasjon av legemidler som består av retinoider og antibiotika (antiseptika). Slik som Klenzit-S, Effezel eller Isotrexin. Disse stoffene er:

 • Propionibacterium acnes dreper mesteparten av befolkningen;
 • redusere talgproduksjonen (selv om de ikke kan påvirke sammensetningen).

Dermed nøytraliserer de nesten to årsaker til akne. Ifølge statistikken når effekten av behandling av moderat og alvorlig akne med disse stoffene 80 prosent. Selv om effekten av behandling med antibiotika alene er 35-45%.

Noen kilder på Internett snakker om fordelene med antibakteriell såpe for behandling av akne. Basert på hva som er skrevet over, bør du ikke peke på ham høye forhåpninger. Tvert imot kan bruken kun øke levedyktigheten til bakterier og forverre tilstanden til huden din.

Rimelig bakterier?

Et annet interessant faktum om bakteriene Propionibacterium acnes. Det er noen bevis for at disse bakteriene direkte kan stimulere talgkjertlene, og de begynner å produsere ekstra sebum.

Hvis dette er sant, er det mulig at bakteriene tilpasser seg follikelmiljøet, og en del av denne tilpasningen inkluderer en mekanisme for å skaffe mer mat (sebum) fra omkringliggende vev. Det vil si at bakterier som mennesker gir seg selv med kunstig mat! Dette observeres imidlertid bare dersom det allerede er forutsetninger for dannelsen av akne som er nevnt ovenfor.

konklusjoner:

Så, hva har vi til slutt:

Bakterier Propionibacterium acnes, forårsaker akne, lever i huden til hver person og har i lang tid okkupert sitt rettmessige sted i den velbalanserte mikrofloraen i huden vår. Ved normal kroppssystemer er deres reproduksjon begrenset av naturlige beskyttelsesfaktorer. Men så snart visse endringer oppstår, som fører til økt talgproduksjon og økt keratinisering, oppstår en ubalanse. Som et resultat begynner bakterier å formere kraftig, noe som fører til akne.

Derfor er behandling av akne med antibiotika alene en feil. Det er nødvendig å eliminere andre årsaker som fører til dannelsen av akne. Om dette finnes relevante publikasjoner i andre materialer på denne siden. Endelig en kort video om årsakene til akne:

Bakterier og akne

Bakterier er blant de viktigste årsakene til akne. Bakterienes rolle i akne er utviklingen av betennelse.
Ulike mikrober kan befinne seg i hud og hårsekk. Denne såkalte propionsyrekulturen: Propionibacterium acnes (P. acnes) og Propionibacterium granulosum og kutan aureus Staphylococcus epidermidis. Bortsett fra disse, på huden og i talgkjertlene som midlertidig eller permanent oppdage andre bakterier, sopp (f.eks, Malassezia - sannsynlige årsak til flass og seboréisk dermatitt) og Demodex midd, som kan spille en rolle i utviklingen av rosacea. Disse mikroberene forårsaker ikke hudsykdommer hos de fleste. Disse er representanter for den normale mikrofloraen i huden. De er kun knyttet til sykdommer i tilfeller der det oppstår spesielle forhold for dette - for eksempel follikelblokkering og overdreven aktivitet av talgkjertlene.

2-3 år før utbruddet av menneskelig seksuell modenhet øker mengden P. acnes på huden dramatisk: fra 1-10 til millioner bakterier per 1 cm 2.

Antallet bakterier på huden og i follikkelen er ikke direkte relatert til alvorlighetsgraden av akne. Denne mengden bestemmes av sammensetningen av stoffer på hudoverflaten, hvorav noen brukes av bakterier, mens andre tvert imot hindrer veksten. I tillegg påvirker tilgangen til bakterier og surheten av huden bakterienes vekst. P. acnes bor i follicle under hudnivået, uten behov for oksygen. Follikkel blokkering forstyrrer ikke, men kan bidra til reproduksjon av P. acnes.

Hvordan forårsaker bakterier betennelse? Enzymer bakterielle lipaser, proteaser, fosfataser og hyaluronat lyase kan spalte lipider, proteiner og andre substanser i hårsekken, og hudens overflate, å skade cellene. For eksempel bryter lipaser ned sebum triglyserider i frie fettsyrer - næringsstoffer. Det fremmer spredning av bakterier i follikel.

P. acnes danner forskjellige stoffer som fungerer som mediatorer ("mediatorer") av betennelse. Disse stoffene trenger utover follikkelen og tiltrekker leukocyttceller fra bindevevet som omgir follikkelen. P. acnes binder til leukocyttreceptormolekyler, hvoretter de utskiller et bredt spekter av substanser: interleukiner 8 og 12, tumornekrosefaktor. Disse stoffene påvirker i sin tur andre celler, noe som fører til utvikling av en inflammatorisk respons.

Hos pasienter med alvorlige former for akne, foreslås en spesiell reaksjon på bakterier - overfølsomhet, det vil si en slags allergi.
Til tross for at bakteriene "forårsaker" akne, er ikke akne smittsomt. Innblanding av bakterier i utviklingen av akne anses å være sekundær, men nødvendig for utseendet av inflammatoriske elementer av akne.

Dette forklarer effektiviteten av antibiotika og antiseptika, som et av de viktigste virkemidlene for behandling av akne og hudpleie utsatt for akne.

Hva slags bakterie forårsaker akne?

En type bakterier som forårsaker akne har blitt identifisert av biologer fra Italia. Varianter av disse cellene oppkalt etter Frank Zappa - en berømt musiker. Artikkel publisert i Molekylærbiologi og Evolusjon.

Forfatterne av hypotesen skriver at oppførselen til denne typen parasitt er spesifikk, og deres habitat kan ikke kalles vanlig. "I det øyeblikket tenkte vi begge på Frank Zappa, hvis album ble da aktivt lyttet til i våre biler," forklarte studieforfatterne Omar Rota-Stabelli og hans kollega Andrea Campisano, som er representanter for Edmund Foundation Macha i Trento.

Propionibacteria m acnes fungerer som katalysatorer for betennelse i sebaceous kjertlene, noe som bidrar til utseendet av akne på huden til en person. En ny type bakterier ble oppdaget av Rota-Stabelli og Campinzano under den genetiske analysen av mikroorganismer i druer, som ble hentet fra forskjellige nordøstlige regioner i Italia. Det oppdagede acnespatogenet lever i tykkelsen av kjernen og barken av vintreet. Den er innebygd i planters celler og blir dermed deres komponent.

Den nye underarter acnes kalles Propionibacteriu m Zappae. Den andre delen av navnet betegner en hakke, høres på italiensk og er konsonant med navnet på musikken Zappa.

Infeksiøs akne: Finn og nøytraliser patogenet

Årsaken til at smittsom akne oppstår på menneskelig hud er mange mikroorganismer som foretrekker å formere seg i sebums akkumulasjoner. Optimale forhold for dannelse av hard akne og andre inflammatoriske formasjoner opprettes nettopp på de stedene hvor det er en kombinasjon av det lukkede rommet til en lukket talgkjertel og nærværet av næringsmedium i form av talg.

Hvilke smittsomme agenter elsker huden

1. Staphylococcus
Betennelse forårsaket av stafylokokker, manifestert i form av pustler og akne. Det er verdt å merke seg at denne mikroben er funnet i huden i svært store mengder, og fører ikke alltid til endringer i inflammatorisk natur.
2. Streptokokker
Bakterier som forårsaker pyoderma eller pustulære lesjoner kan forekomme mot bakgrunn av infeksjon med streptokokker. Denne typen bakterier finnes også ofte på menneskelig hud.
3. Virus
Infeksiøs akne på grunn av viral skade er oftest forårsaket av herpes. Det er det vanligste viruset blant mennesker. Oftest fører herpes til dannelse av sår og forskjellige utslett i ansiktet.
4. Andre mikrober

Mye mindre ofte kan årsaken til akne være en rekke mikroorganismer, som som regel sjelden legger på menneskelig hud.

Dette kan være E. coli, Mycoplasma, Pseudomonas aeruginosa, protozoer.

Hvordan identifisere årsaken til smittsom akne

En hudlege kan bruke forskjellige metoder for å oppdage mikrober som har ført til dannelsen av akne og pustler på fet hud. Fra banal inspeksjon av lesjoner til anfall av bakteriell såing med en klar definisjon av patogenet. Når legen forstår hvordan bakterien forårsaket betennelsen, vil han være i stand til å foreskrive riktig medisin for å fullstendig bli kvitt akne på huden.

Hvordan fjerne smittsom akne

Det er ikke så mange behandlinger. Disse inkluderer:
-antibakterielle legemidler som brukes systemisk i form av kapsler, tatt oralt eller lokalt i form av terapeutiske salver;
-kirurgisk åpning av pustler, men denne metoden brukes i tilfeller hvor det ikke er mulig å kurere konservativt;
-fysioterapi effekter, som ultrafiolett terapi.

Behandle smittsom akne kan og burde være. Hvis patogenet bestemmes på riktig måte, så blir du kvitt pustler og akne garantert.

Flere Artikler Om Typer Acne