Mange jenter lurer på hvilken leire som passer for tørr hud.

Kilden til næringsstoffer er veldig nær, du er bare ikke lat for å bruke gaver av naturen. Kosmetiske masker laget av leire skader ikke miljøet, er lett å forberede, de glatter og strammer ansiktets hud.

Egenskaper og egenskaper av ulike typer leire

Avhengig av hudtype, anbefaler kosmetologer å bruke dette produktet i forskjellige mengder og med alle slags kosttilskudd. Kosmetisk leire er mest egnet for kombinasjon og fet hud, med tørke- og rensegenskaper, innsnevring av porer og regulering av talgkirtler. Ansiktet blir glatt, elastisk, sløvhet, og regenereringsfunksjonen gjør det mulig å jevne ut fine rynker. Leire for tørr hud brukes med tilsetning av:

 • essensielle oljer;
 • frukt og grønnsak puree;
 • urte dekoksjoner;
 • egg;
 • bær.

Hvilket supplement er egnet, individuelt for hver kvinne, det avhenger av forventet virkning og på toleransen av et bestemt produkt av kroppen. Leire er i stand til å avle bakterier, er en naturlig antiseptisk og brukes ofte ikke bare for å forbedre tilstanden til ansiktet, men også i form av bad, absorberbare dressinger, hårmasker.

Normal hud overfører lett leirebaserte masker og brukes ikke mer enn 1 gang per uke.

 • Blå, hvit og gul er rik på forskjellige mikroelementer og kan brukes til alle hudtyper, akselererer fornyelsen av epidermis, beskytter kroppen mot miljøpåvirkninger;
 • grønn renser rent porene og har antibakterielle egenskaper, tilstedeværelsen av jern, silisium i sammensetningen, gir en bestemt farge, jo mørkere det er, jo mer effektivt eliminerer det akne, normaliserer arbeidet med sebaceous kanaler, kan brukes til å kvitte seg med flass;
 • rød og rosa (finnes ikke i naturen, men oppnås ved å blande rød og hvit leire) kan forbedre blodsirkulasjonen, lindre allergiske hudreaksjoner, tone huden, gi elastisitet;
 • Grå perfekt toner og fuktighet, gir friskhet og dis i ansiktet og passer best for tørr hud;
 • svart leire har rensende egenskaper, strammer og tørker porene av fet hud eller utsatt for utslett.

For å effektivt bruke masken må pulveret fortynnes i forholdet 1: 1, for å oppnå konsistens av tykk krem. For en gang trenger du ikke mer enn 1 teskje leire, så dette er en veldig kosmetisk kosmetisk hudpleie på grunn av lavt forbruk. Vann må tas enten mineral- eller urteavkok, kosmetologer anbefaler at du legger essensielle oljer til tørrpulver.

Tilbake til reglene for å bruke masker

Før du påfører maske, må huden rengjøres, leire må kun fortynnes i keramikk eller glass. Det er forbudt å bruke metallbeholdere. Eksperter anbefaler ikke å bruke noen produkter i området rundt øynene og leppene, for ikke å overdrive et allerede følsomt, tørt område. Hold en maske på ansiktet, avhengig av hudtype:

 • fet og utsatt for ulike utslett - ikke mer enn 15 minutter;
 • normal og kombinert - ca 10 minutter;
 • tørr, følsom, fading - ikke mer enn 5 minutter, under forutsetning av at ytterligere fuktighetsgivende ingredienser legges til masken med leire.

Du kan holde en maske av leire i ansiktet ditt til det begynner å tørke, ellers vil motsatt effekt bli oppnådd, i stedet for nærende og fuktighetsgivende, vil den trekke all fuktighet ut av huden, noe som er så nødvendig. Fjernes ved å bruke en fuktig klut i noen minutter på ansiktet, og når det myker, fjernes forsiktig, børstes det etter det med en nærende krem. Det er mulig å dekke bare visse problemområder ved å bruke en leiremaske med et ikke for tykt lag. Ved hver bruk må du forberede en ny sammensetning, ta hensyn til hudtype og lytte til individuelle opplevelser.

Tilbake til resten av de mest populære leiremasker

Hovedkontraindikasjonen er den personlige intoleransen til kroppen av enhver komponent i sammensetningen og tilstedeværelsen av rosacea. Den enkleste å bruke er den klassiske masken, som fjerner døde celler, giftstoffer og hudforurensninger:

 • 1-2 spiseskjeer leirepulver er tatt (i henhold til hudtype);
 • mineral eller renset vann - opptil 2-3 skjeer.

Oppløs alt til en kremaktig konsistens, bruk på ansiktet i 5 til 15 minutter og legg deg stille og fjern deretter og påfør fuktighetskrem.

Fuktighetsgivende maske for tørr hud:

 • honning - 1,5 ts;
 • sitronsaft - 1 ts;
 • hvit eller grå leire - 1 ts;
 • Herbal decoction - litt for å få tykkelsen på rømme.

Honning oppvarmes i et vannbad, tilsett sitronsaft, leire, avkok. Hold sammensetningen i ansiktet i 5 minutter, skyll med varmt vann, smør med krem.

Bruken av ulike typer leire for å forbedre hudtonen i hele kroppen kan gjøres ved bruk av bad. Å legge til også urtedekk, essensielle oljer, kvitte seg med alle slags irritasjoner og utslett, sår og sprekker blir strammet, huden blir elastisk og attraktiv.

Leire Guide: hvilken leire er egnet for hvilken hud

Kosmetisk leire brukes til rensing på grunn av dets adsorbentegenskaper. Men fordelene er ikke begrenset til dette! Leir strammer huden, utviser en antiseptisk effekt, bidrar til å bekjempe betennelse og cellulitt.
Hun har til og med en så interessant egenskap som aroma-fiksering: såpeprodusenter bruker ofte leire, spesielt hvis naturlige essensielle oljer brukes som dufter. Fra såpen fordampes de veldig raskt, og leret lar deg beholde smaken.

Hva er viktig å vite om leire:
Kosmetisk leire skal renses godt, kjøp bare fra en pålitelig produsent.
Ulike leire (hvit, rosa, blå, svart, etc.) har sine egne unike egenskaper. Fokuser på hudtype når du handler. I tillegg er regionen der råvarene kommer fra, viktig - landet er annerledes overalt, og den resulterende leire kan variere sterkt i sammensetningen. For eksempel, svart leire Kamchatka og fra Svartehavet i vårt sortiment er forskjellig i mengden natrium, magnesium og kalsium.
Leire lagres i lang tid i tørr form, men de lagres ikke fortynnet (selv med konserveringsmiddel, da de kan absorbere det).
Kontraindikasjoner for bruk - couperose og edderkoppårer.

Så hvordan kan leire hjelpe i kosmetikk? Først og fremst kommer leiremasker til å tenke som en av de eldgamle, naturlige og effektive måtene å rense ansiktets hud på. Her er alternativene for å bruke kosmetisk leire:

 • Ansikts- og hårmasker
 • Ubtao
 • tannkrem
 • Såpen
 • Tørr shampoos
 • Cellulite wraps
 • Midler til bading, inkludert salter og bomber
 • deodoranter

Det ser ut til at leire må registreres hjemme for hver fan av naturlig hudpleie, og spesielt for de som liker å lage kosmetikk selv. Ting er enkle - velg hvilken type leire som passer for din hudtype. Det er ikke så lett. Avhengig av hudens individuelle egenskaper kan leret tørke eller ikke tilstrekkelig godt rengjort, og kan også forårsake hudreaksjoner. Derfor er det viktig å gjøre tester før du bruker lermasker på ansiktet.

Leirguide: Vi velger for din hudtype

kaolin
Den mykeste og mest delikate av kosmetisk leire er hvit, det kalles også kaolin. Den har myke adsorberende egenskaper og tørker nesten ikke huden (på spørsmålet om hvilken leire som er best for tørr hud i ansiktet). Denne leire tiltrekker smuss til sin egen overflate, fjerner dem forsiktig fra huden. For fet hud er det bedre å velge blå eller svart leire, som absorberer overflødig talg og har flere mineraler i den.
Hvit leire brukes til å rengjøre hud og porer og "svarte flekker" i mineralsk kosmetikk.
Som en bonus - det har en lysbleking effekt.
Ideell for kombinasjon, normal, tørr hud.

PINK
Kosmetisk rosa leire er faktisk 2-i-1: en blanding av hvit (kaolin) og rød (illite) leire. Det opprettholder ømheten av kaolin (som tillater bruken selv for sensitiv hud) og samtidig inneholder jernoksid, renses godt, tørker, exfoliates, toner, normaliserer lipidsbalansen i huden, har antiinflammatoriske egenskaper. Brukes til hårpleie, smerte i musklene.
Egnet for normal, kombinasjonshud, så vel som i nærvær av betennelse.

BLUE
Blå leire er rik på mineralsalter og sporstoffer, inkludert sølv og sink, som har en kompleks effekt på akne. Den tørker, absorberer overflødig hud sebum og viser antiseptiske egenskaper, noe som gjør den populær som en anti-akne ingrediens.
I tillegg toner blå leire perfekt og aktiverer blodsirkulasjonen (på spørsmålet om hvilken leire som kommer fra cellulitt). Det brukes i midlene til hodebunnen - silisium i sammensetningen bidrar til veksten av hår.
Et annet pluss er balanseffekten på svettekjertlene, på grunn av hvilken den legges til midler til bena.
Et godt valg for fet, problem, kjedelig, sliten hud.

BLACK
Svart leire har den sterkeste effekten og kan ikke være egnet for tørr og sensitiv hud. Men det fungerer bra med overflødig sebum, renser porene og brukes til akne.
I tillegg stimulerer svart leire blodsirkulasjon og celleregenerering av epidermis, toner, noe som gjør den til en effektiv komponent for å stramme ansikts konturene, så vel som mot cellulitt (som bad og wraps).
Brukes også i hårmasker mot hårtap og fettete hår.
Svart leire er egnet for fet, problem hud, for alder.

ghassoulite
Marokkansk leire er i stand til å mette huden med sporstoffer: silisium, magnesium, jern, kalsium og andre. Denne typen leire er en utmerket adsorbent - gassoul absorberer vekten av vann, mer enn en og en halv ganger sin egen vekt. Den absorberer overflødig sebum og urenheter fra huden din, eksfolierer døde vekter, er egnet som rensebehandling for hud og hår, og brukes i tørr sjampo.
Det er en ekte frelse for fet og problem hud, men passer for alle hudtyper. For tørr og sensitiv hud er det lurt å bruke Hassoule-oljemasker.

Kosmetisk leire for ansikt

Den helbredende egenskapene til kosmetisk leire er kjent for menneskeheten siden dagene i det gamle Egypt. I dag selges kosmetisk leire, samt produkter med tilsetning i alle apotek og spesialbutikk, men det er så mange forskjellige leire som det ikke er så enkelt å velge det beste produktet. Hva er nyttig kosmetisk leire for ansiktet, hvilken du skal velge og hvordan du skal bruke for å få et utmerket resultat?

Kosmetisk leire og dens egenskaper

Hva er nyttig leire for ansiktet? Den kjemiske sammensetningen av produktet inneholder alle de fordelaktige stoffene og elementene som kreves for å opprettholde friskheten og helsen til epidermis. Leir har en desinfiserende og antioksidant effekt - det, som en svamp, absorberer sebum, toksiner og smuss, gjør ansiktet rent og porene begynner å puste.

Indikasjoner for bruk av kosmetisk leire inkluderer:

 • tørr, oljeaktig eller fading hud;
 • fine rynker;
 • akne, hudormer eller utslett på ansiktet;
 • forstørrede eller forurensede porer;
 • pigmentering, fregner.

Som et resultat av å bruke leire, blir huden fjernet av smuss, betennelsesområder og mindre defekter forsvinner, utseendet vil bli bedre, og takket være aktiveringen av kollagenproduksjon i epidermis vil ansiktet stramme og se mye yngre ut.

Før prosedyren er det nødvendig å teste for individuell intoleranse - bland leiret med vann, legg litt blanding på innsiden av albuen og vent ca. en halv time. Hvis huden ikke er merkbar irritasjon eller rødhet, kan den trygt brukes til å tilberede hjemmelaget kosmetikk.

Hvordan velge riktig leire?

Hvilken leire er bedre å bruke for ansiktet, og hvordan du velger det? For å svare på spørsmålene du trenger for å forstå egenskapene til ulike typer av dette produktet, hvorav det er flere. Visuelt kan de skille seg fra hverandre etter farge - det avhenger av komponentene i produktet og fødestedet, og kosmetologer anbefaler å velge leire for ansiktet etter hudtyper.

Et universelt middel for behandling av problemhud er blå og hvite pulver (kaolin). De har en uttalt tørke- og antioxidantvirkning, bekjempe akne, åpne og smale porer, slik at huden ser friskere og renere ut.

Hvilken leire er egnet for fet hud? Det beste alternativet i dette tilfellet vil være grønn og svart leire, som sparer ansiktet fra ubehagelig glans og hemmer funksjonen av sebaceous utskillelser.

Det beste valget av leire for tørr hud i ansiktet, som har en tendens til å vilje og rask aldring - rød eller gul leire. Deres anti-aging egenskaper gjør underverk: de glatter overflaten av epidermis, stram ansikts konturene og tone opp huden.

Når du velger leire, er det nødvendig å være oppmerksom på tilgjengeligheten av et sertifikat - som et hvilket som helst naturlig produkt, har det en tendens til å akkumulere stråling. Derfor kan leire fra ukjente produsenter som ikke har riktig sertifisering forårsake alvorlig helsefare. Kosmetisk leire av høy kvalitet har et fint, litt oljeaktig pulver uten forurensninger, småstein eller korn.

Video - "Oversikt over typer leire"

Hvit lera akne maske

Hvit leire (kaolin) er det mest populære kosmetiske produktet som brukes til å rense og forbedre utseendet på fet hud. Sammensetningen inneholder sink, nitrogen, sink og mineralsalter - det vil si alle sporelementene som er nødvendige for helsen til epidermis. Dette er en fantastisk naturlig skrubbe som forsiktig fjerner laget av døde celler og åpner forurenset porer. Den hvite leire ansiktsmasken for akne har praktisk talt ingen kontraindikasjoner, den eneste advarselen er ikke å bruke den for rosa akne.

Før du bruker verktøyet, må du rense ansiktet ditt godt, og det er best å lage et dampbad. Oppløs pulveret i oppvarmet (ikke varmt) vann, og bruk rent eller filtrert vann i stedet for vann fra springen, eventuelt tilsett ytterligere ingredienser i henhold til oppskriften. Rør med en spatel, slik at det oppnås en tykk, homogen vassdrag, som ligner majones i konsistens. Det skal ikke spre seg mye, men ikke heller tørke ut for fort. Påfør ansiktet med et tynt lag, helst med en pensel, la det gå litt tid (5 til 20 minutter), hvorpå du skal vaske med varmt vann og smøre huden med nærende krem.

For å fjerne små kviser, akne og ubehagelig glans ved hjelp av kaolin, trenger du følgende komponenter:

 • 1 ss. (med et lysbilde) leirepulver;
 • juice av halv sitron;
 • 20 ml. hydrogenperoksidoppløsning.

Sett leiret i en egnet beholder, bland med væske ingrediensene, gjelder som beskrevet ovenfor. Etter 20 minutter vaskes den tørkede massen, og i stedet påfør krem.

Video - "Matlagingsmasker fra hvit leire"

Blue Clay Acne Mask

Blå leire for ansiktet av akne - kjent for enhver kosmetolog betyr kjent for sine antiinflammatoriske egenskaper og et høyt innhold av sporstoffer.

Leire renser godt porene, forhindrer utviklingen av den inflammatoriske prosessen, glatter huden og lindrer etterligning av rynker. I tillegg har produktet en svak bleking effekt, noe som gjør det anbefalt for kvinner med pigmentert hud og fregner.

Kontraindikasjoner for bruk av leiremasker er rosacea ("stjerner" og tydelige synlige kar på ansiktet) og sensitiv hud. Når du bruker produktet til tørr hud, anbefales det å blande det med vegetabilske oljer og nøye overvåke hudens reaksjon. Hvis du har sterk rødhet, irritasjon eller ubehag, bør du straks vaske av leiren.

Den blå leire masken for akne med bleking effekt består av følgende komponenter:

 • 2 ss. leire;
 • fersk eplejuice;
 • 2 dråper hydrogenperoksid.

Apple juice er litt oppvarmet og fortynnet med leire, bland, smør huden, skyll med varmt vann etter 20 minutter. Etter prosedyren, bruk en nærende krem.

Video - "Matlaging maske av blå leire"

Black Clay Face Mask

Sammensetningen av leir av denne typen inkluderer kvarts, jern, magnesium og kalsium, som ikke bare nærmer huden i ansiktet, men også utløser mekanismene for kollagenproduksjon i sine dype lag. Det absorberer effektivt forurensning, giftstoffer og bakterier, bidrar til innsnevring av porene og eliminering av fine rynker.

Svart leire er best egnet for fet hud, så vel som for kvinner som lider av de uttalt tegn på aldring: vanning av hud, kråkefødder osv. Det har ingen direkte kontraindikasjoner for bruk, men produktet har en ganske aggressiv effekt, derfor bør den brukes svært nøye for sensitiv hud og couperose.

Spesielt effektiv er en svart leiremaske med tilsetning av en rekke avkok:

 • 3 ss. svart leire;
 • 1 ss. tørket løv på toget;
 • 200 ml vann.

Bladene fra planten zaparit kokende vann, insistere på en time og avkjøles til en behagelig temperatur. Den resulterende infusjonen (ca. 5 ss skal kreves) for å oppløse leire, blande til en slurry og smøre ansiktet. La massen tørke og skyll med varmt vann.

Video - "Cooking Mask of Black Clay"

Pink Clay Mask

Rosa leire er en "cocktail" av to forskjellige typer produkter - hvit og rød, slik at den kombinerer de fordelaktige egenskapene til begge. Blandingen av blandingen inneholder jernoksid, aluminium, kalsium, magnesium, kalium og andre viktige sporstoffer som bekjemper både fet hud og tegn på visning.

Oppskriften betyr å åpne porene og hvite pigmentflettene som følger:

 • 1 ss. leire pulver;
 • 3 ss. ikke-karbonert mineralvann;
 • 1 egg hvit.

Når du forbereder produktet, bør du ikke glemme at bruk av metallredskaper for blanding av ingrediensene er strengt forbudt på grunn av tilstedeværelsen av jernoksid i produktet. I en keramisk eller glassbeholder fortynn leire med mineralvann, hell i proteinet og bland godt inntil blandingen blir homogen. Påfør på ansiktet, skyll med varmt vann etter 15-20 minutter.

Video - "Matlaging maske av rosa leire"

Mask av grønn leire med rosmarin

Mineraler og mikroelementer som er inkludert i sammensetningen gir en grønn fargetone til pulveret: sølv, kobber, kobolt, sink, fosfor, magnesium, etc. På spørsmålet, hvilken leire er bedre av akne i ansiktet, vil skjønnhetspleister definitivt svare - grønn, fordi den absorberer sebum og forurensning helt, åpner og strammer porene, gir huden en behagelig matte nyanse.

Den viktigste kontraindikasjonen for bruk av stoffet er couperose - "grønne" leiremasker aktiverer blodsirkulasjonen, noe som kan gjøre sykdommen verre.

For større effektivitet kan andre helbredende ingredienser legges til produktet - for eksempel, en grønn leans ansiktsmaske med rosmarin, klare alle feilene i problemhuden:

 • 1 ss. leire pulver;
 • 4 dråper rosmarinolje.

Fortyn leirepulveret med vann, tilsett rosmarinolje og bland godt. Påfør ansiktet med et tynt lag, og legg særlig vekt på områder der det er utslett og akne, hold for en kvart time.

Video - "Matlaging maske av grønn leire"

Rød leiremaske

Hovedkomponentene i rød leire er kobber, silisium og jern, noe som gir den en terrakottaskygge. Det har antiinflammatoriske, antibakterielle og rensende egenskaper, og starter også restaureringsprosessene i dybden av huden, på grunn av at ikke bare utslett og akne forsvinner, men også overfladiske feil fra dem.

Rød leire har ikke en aggressiv effekt på stoffet, så det kan brukes til og med med sensitiv hud og en tendens til allergiske reaksjoner. Rød lerstramming ansiktsmaske krever ikke alvorlige utgifter, og effekten av det er bare fantastisk.

 • 3 ss. rød leire;
 • 3 ss. sitronsaft;
 • Eggeplomme;
 • 3-4 dråper olivenolje.

Oppløs pulveret med sitronsaft (om nødvendig, tilsett vann), bland med eggeplomme og smør.

Påfør ansiktet, vent 15 minutter, skyll.

Kosmetisk leire er et helbredende naturlig middel som virker ikke verre enn dyre faglige rettsmidler. Når den brukes riktig, vil den permanent bevare skjønnheten, helse og ungdom i huden din.

Hvordan bruke leire for tørr hud?

I dag vil kvinneklubben "For 30" snakke om måter å forbedre elastisiteten og bevare attraktiviteten til fading hud. Til tross for utviklingen av høyteknologi ble oppskriften av evig ungdom og skjønnhet aldri funnet. Vår hud, utsatt for konstant miljøpåvirkning og stress, er aldring gjennom årene. Med alderen reduseres celledeling, arbeidet i talgkjertlene reduseres, og huden mister sin tidligere attraktivitet. Med riktig hudpleie kan du oppnå gode resultater og opprettholde ungdommen i lang tid.

Selvfølgelig kan du bruke kosmetikk, som produseres i store mengder av den moderne kosmetiske industrien, men du bør ikke glemme naturlig naturlig kosmetikk, som også inkluderer forskjellige leirebaserte produkter.

Typer av leire og deres kosmetiske egenskaper

Absolutt alle produsenter av omsorgsfulle kosmetikk for ansiktets hud har i sitt utvalg av produkter basert på leire. Leire ansiktsbehandling har rensing, nærende og anti-inflammatoriske egenskaper.

Tradisjonelt er leire vant til å ta vare på fet hud, men leire for tørr hud i ansiktet brukes i sammensetningen av masker med tilsetning av essensielle oljer, planteekstrakter, frukt- og grønnsaksjuice som forbedrer leireets nærende, toning og mykningsegenskaper.

I naturen kan leire være av forskjellige farger, dens sammensetning og egenskaper er avhengig av den.

 • Hvit leire - fikk navnet på grunn av det høye innholdet av kaolin og aluminium i sammensetningen. Fondene basert på hvit leire stimulerer stoffskiftet, rengjør porene av giftstoffer og slagger, forbedrer kapillær blodsirkulasjon, blekemiddelalderpigmentflekker.
 • Blå leire for ansiktet inneholder mineraler som huden vår trenger hver dag. Blå leire bidrar til å jevne ut hudfargen, redusere rynker og behandle akne og hudormer. Blå leire for tørr hud fortynnes i visse mengder med grønnsaks- og fruktjuicer eller rent kildevann.
 • Grønn leire er rik på jernoksid, har gode absorberende rensegenskaper, og brukes ofte til sensitiv hud som er utsatt for flak og irritasjon. Grønn leire gjenoppretter hydrobalansen av tørr hud og øker dens elastisitet.
 • Rød leire - inneholder i sin sammensetning, i tillegg til jern, kobberioner, som er et essensielt mineral for den kvinnelige kroppen. Det er rød leire som er nyttig for tørr hud - det lindrer irritasjon, beroliger huden, lindrer kløe og peeling.
 • Gul leire er mer foretrukket for fet hud, men dens toning egenskaper er svært nyttige for fading sløv hud.
 • Grå leire er uunnværlig for tørr hud, har toniske og fuktighetsgivende egenskaper, gir avgiftning av celler.
 • Rosa leire er oppnådd ved å blande to typer leire: hvit og rød, så det er flott for omsorg for enhver hud. Det glatter rynker, har egenskapen til å løfte, myker ansiktets hud. Rosa leire har en god foryngende effekt, gjør huden mer elastisk og øm.

For å oppnå en kompleks omsorgseffekt kan du blande to eller tre typer leire.

Fungerer tørr hud

Med alderen blir ansiktets hud tørrere, peeling oppstår i den kalde årstiden, irritasjon og stikkende i hetet. For tørr, fading hud, er det nødvendig med konstant og systematisk behandling bare med spesialprodukter som ikke forårsaker irritasjon og ikke virker aggressivt på huden.

Tørr hud blir tynnere raskere, blir sløv og rynket. For å unngå dette er det best å bruke naturlige produkter som inneholder planteekstrakter, vitaminer og mineraler.

Sammen med daglig pleie prosedyrer, anbefales det å lage nærende leire masker for tørr hud i ansiktet eller en wrap maske to ganger i uken.

Leirmasker for tørr hud

Vanlige masker skaper en beskyttende film på huden som beskytter ansiktet og nakken i noen tid fra eksponering for miljøet. For en bedre omsorgseffekt må du ha en hel rekke forskjellige masker som du kan gjøre hjemme etter behov.

På nettstedet komy-za30.ru tilbyr vi deg disse oppskrifter for leiremasker for tørr hud:

 • Toning maske. Oppløs 1 skje hvit leire med varmt vann, legg til protein av ett egg, 1 skje ferskpresset sitronsaft, bland, søl på ansiktet i ¼ time, skyll med varmt vann og skyll med kaldt vann.
 • Nærende maske av leire. Bland 1 skje leire, 1 skje hjemmelaget yoghurt og 1 skje tomatsaft. Påfør blandingen på huden i timen, skyll deretter.
 • Foryngende leiremaske for tørr hud. Til en teskje honning legg til 30 dråper sitronsaft, 1 skje hvit leire. For å gjøre massen mindre vanlig, kan du legge til litt kaldt vann og påføre oppslemmingen på huden i 1/3 time, skyll med kaldt vann, og gjør deretter en kald komprimering.
 • Beroligende og beroligende maske. Bland 5 teskjeer av leire og 1 teskje ferskenolje, tilsett teskjeer med honning og vann for å lage en tykk krem, legg på huden i 5 minutter, skyll og bruk en nærende krem.
 • Øker hudens elastisitet, maske. I en avkok av kamille eller lindblomster blandes med lera og druefrøolje i like deler. Påfør huden på 10 minutter, skyll deretter.
 • Blå leiremælksmaske for tørr hud. Bland den blå leire med fullmælk eller krem, bruk blandingen på ansikt og nakke, skyll av etter tørking.
 • Mask for ansiktet med aromaolje. I noen av de ovennevnte masker kan du legge til to eller tre dråper oliven, rosa eller ferskenolje, hvis den ikke er allergisk.

Å gjøre anti-aging ansiktsmasker hjemme, må du følge noen regler.

 • Før du påfører masken, må du rengjøre ansiktet eller bruke en varm komprimering.
 • For å bruke masker må du ha en hår dressing, en flat børste eller en spatel.
 • Alle masker som har hvite egg i sammensetningen, påføres i lag: neste lag etter at den forrige tørker.
 • Næringsfulle masker må påføres huden i minst 20 minutter.
 • Herdemasker må myke før de fjernes, og legger et mykt håndkle i varmt vann til ansiktet.

Hver kvinne med alder er plaget av spørsmålet: Hvordan bevare ungdommen etter 40? Du kan svare på dette og andre spørsmål ved hjelp av leire for tørr hud og ulike pleieprodukter basert på det!

Forfatteren - Pashina Natalia,
For de over 30 - en klubb for kvinner etter 30.

Flerfarget leire for ansiktets skjønnhet: applikasjonens hemmeligheter

Leire er en naturlig gave til ansikt og kroppspleie. Den lave kostnaden og fantastiske effekten gjør det til et ypperlig hudpleieprodukt. En lermaske kan fremstilles hjemme med eller uten tilsetning av forskjellige komponenter.

Ansiktsfordel

Eventuelle leiremasker for ansiktet har ingen kontraindikasjoner og vil bare være til nytte. Hvordan er de nyttige?

 1. De renser huden dypt og fjerner døde celler;
 2. Lag en jevn og frisk hud;
 3. stramt ovalt ansikt.

I tillegg er dette verktøyet enkelt å påføre og vaske av.

Hvordan lagre monomask

Hvordan lage en maske ut av leire alene? Det er noen matlagingsregler. Sjekk dem ut:

 • Ikke bruk metallredskaper for matlaging for å unngå kjemisk reaksjon av leire med metall. Denne leiren for ansiktet er ikke lenger egnet for kosmetiske formål.
 • Fortyn leirepulver med kaldt kokt vann, omrør hele tiden. Masken er klar når konsistensen ligner tykk rømme. For væskemasse drenerer bare fra ansiktet, og en tykk en - trekker av huden.

Hvordan bruke blandingen

Du må bruke leiremasken riktig, bare da får du det forventede resultatet. Følg derfor disse retningslinjene:

 • Først må du grundig rengjøre ansiktet fra sminke og smuss. Ikke vær galt for å dampe porene.
 • Du kan bruke sammensetningen med fingrene eller penselen; laget skal ikke være veldig tynt.
 • Lippene og området rundt øynene gjelder ikke sammensetningen.
 • Etter påføring, legg deg ned. Leirmasken er tung og kan bidra til å strekke huden, hvis du ikke tar en horisontal posisjon.
 • Svaret på spørsmålet om hvor mye å holde en leiremaske avhenger av hudtype. Det er bedre å holde det tørt i ikke mer enn 5 minutter, ved normal - 10, og eiere av fet hud kan påføre en maske i 15 minutter.
 • Hvor ofte kan du lage masker? For tørr dermis vil det være nok å bruke leire en gang i uken, og for fet - to ganger.
 • For å forhindre overdreven hudtetthet, skal masken fuktes med en sprøyteflaske fylt med rent vann.
 • Vask av med kaldt vann. Men rip off er ikke umulig, så du bare ødelegger huden.
 • Det er bedre å lage masker fra leire om kvelden, da de kan føre til svak ansiktssvulming.

Typer av leire

Du vet allerede hvordan du bruker lermasker. Det er på tide å snakke om typer leire som eksisterer i naturen. Hvorfor er leret farget? Svaret er enkelt: fargen gir det mineraler og kjemiske elementer som det består av.

 • Hvit og grå farge gir mineral kaolinitt;
 • blå - sølvioner;
 • svart leire skylder sin farge til kvarts, kalium og jern;
 • gul blir det på grunn av en kombinasjon av jern og kalium;
 • kobber og jernoksyder, så vel som mangan, gi rød farge;
 • grønn leire på grunn av jernoksid;
 • rosa mottak, bland hvit og rød.

Leire for ansiktet - en verdifull naturlig komponent. Men det er viktig å vite hvilken leiremaske som passer for din hudtype.

Hvit (kaolin)

Type dermis: fet, følsom. Problem: forstørret porer, akne. effekt:

 • absorberer overflødig fett;
 • gir ut hudfarge
 • strammer og justerer ovalet i ansiktet;
 • strammer porene;
 • bekjemper betennelser

grå

Derma type: tørr. Problem: akne, fine rynker. effekt:

 • gir elastisitet
 • smaler porene, lindrer betennelse;
 • glatter små rynker
 • fukter;
 • gir avgiftning av dermis.

blå

Derma type: normal eller kombinert, fading. Problem: pigmentering. effekt:

 • lindrer betennelse;
 • kjemper rynker;
 • eliminerer pigmentering og fregner;
 • forbedrer blodsirkulasjonen.

Svart / h3>
Derma type: fet. Problem: høyt fettinnhold, akne. effekt:

 • strammer ansiktskonturen;
 • effektivt renser;
 • absorberer overflødig fett;
 • hindrer og behandler akne.

Gul / h3>
Derma type: fading. Problem: akne. effekt:

 • fjerner giftstoffer;
 • fyller epitelet med oksygen;
 • lar deg redde ungdommen i dermis, reduserer antall rynker og deres dybde;
 • bidrar til forebygging og behandling av akne;
 • aktiverer metabolske prosesser.

rød

Derma type: tørr, følsom. Problem: Mangel på jern, peeling. effekt:

 • forbedrer blodsirkulasjonen;
 • fjerner rødhet og irritasjon;
 • mettet med oksygen;
 • toner epitelet;
 • normaliserer vannbalansen;
 • gjenoppretter en klar ansiktskontur;
 • beriker huden med jern.

grønn

Derma type: tørr, fading. Problemer: Betennelse, hudflathet. effekt:

 • desinfiserer porene;
 • returnerer elastisitet;
 • forbedrer blodsirkulasjonen;
 • glatter ut grunne rynker;
 • forbedrer hudfarge.

rosa

Derma type: sensitiv. Problem: irritasjon, peeling. effekt:

 • nærer og myker huden
 • gjør huden fast og elastisk;
 • glatter og legger fløyelsaktig
 • produserer en delikat rensing av dermis.

Matlaging helbredende masker

Det er på tide å lære å lage en maske av leire for ansiktet. Du er allerede klar over det faktum at masken skal være i samsvar med tykk rømme. Mengden leirepulver for å lage en maske er to spiseskjeer. Og vann - ca 80 ml.

Imidlertid er masker med leire for ansiktet og andre ingredienser ikke mindre nyttige. Det skal bemerkes at alle reglene for hvordan man bruker en leiremaske, gjelder disse komposisjonene også.

 • Hvis du legger til sitronsaft (1 spiseskje) til en blanding av hvit ler, får du en fantastisk leiremaske for fet hud med en blekende effekt.
 • Og når den brukes til avl av kaolinpulverkamille i stedet for vann, kan du forbedre rensevirkningen av hvit leire i ansiktet.
 • Et annet middel som inneholder hvit leire for fet hud, er forskjellig fra de forrige, ved at et par dråper te-essensolje blir lagt til den ferdige masken. Denne blandingen renser og oppdaterer dermis, gir den et godt preparert utseende.
 • Hvis dermis er for fettete, vil en rensemaske hjelpe. Gul leire skal blandes med teskjeer av eple cider eddik, honning og sitronsaft. Hvis sammensetningen er for tykk, kan du fortynne den med vann.
 • For matting er huden nyttig maske av grønt leirepulver, ferskenolje og druefrøolje. Alle ingrediensene må tas i like mengder, blandingen kan fortynnes med vann.
 • Tørr hud som beholdes og injiseres med fuktighet, kan fuktes ved å tilsette eggeplomme eller essensielle oljer til leiremasken: rose, røkelse, oransje eller ylang-ylang.
 • Med tørr hud vil denne ansiktsmasken hjelpe: rød leire (1 ss. L.) Blandet med fett surkrem (i samme mengde), tilsett et par dråper vegetabilsk olje til den resulterende blandingen og påfør ansiktet.
 • Denne masken er også egnet for tørr hud i ansiktet: rosa leire er blandet med melk, rømme, yoghurt eller kefir (valgfritt). En slik håndlaget sammensetning vil fukte dermis meget effektivt.
 • Du kan lage en maske med rød leire med melk og andre ingredienser. For eksempel med eggeplomme og en liten mengde aloe juice og en teskje glyserin.
 • Hvis du legger til kyllingegghvit til en svart leiremaske, får du et effektivt middel for å bekjempe akne og betennelser i ansiktet ditt. / li>
 • Et annet funn for problemhud er blå leire. Maskinen er tilberedt som følger: En halv matskje med rømme og leirepulver tilsettes vannmelonens og druerens masse (disse komponentene må tas i en teskje).
 • For å eliminere pigmentering, bruk et verktøy laget av svart leire og bodyagi. Bland en teskje tørt gress med to ts svart lerpulver, fortynnet med vann for å oppnå ønsket konsistens.
 • Du kan også fortynne den naturlige løsningen agurk juice, jordbær juice eller persille. Denne leiremasken for ansiktet vil tillate deg å lykkes med å bli kvitt aldersflater eller fregner.
 • Fading hud vil hjelpe grønn leire for ansikt og kål. Kålblad skal legges på bunnen av bollen og hell en halv kopp varm melk på toppen. Sug arket til å male i mush, legg til protein og en halv teskje grønn leire. Rør.

Ansiktsmasker hjemme gjør det et øyeblikk. Du trenger bare å legge til side litt tid for deg selv, glemme hverdagens problemer og saker, og bruk et nyttig middel til huden.

Leire healing maske vil bidra til å takle mange mangler i huden. Sammensetningen bør påføres i svært kort tid, slik at du ikke vil distrahere lenge fra familieforhold. Men da vil en vakker og lykkelig kvinne tilfredsstille husholdningen med et godt humør og vakkert utseende.

Hvilken leire er egnet for tørr hud

Tørr hud er tilbøyelig til dannelse av rødhet og peeling, og i noen tilfeller kan feil omsorg forårsake utseendet på de første ansiktsrynkene. Det er derfor det er så viktig å velge delikat kosmetikk som vil gjenopprette vann-lipidbalansen i huden. Leir for ansiktet i dette tilfellet har blitt en av de mest effektive måtene å opprettholde skjønnhet og ungdommelig hud.

Regelmessig bruk av leire masker bidrar til intensiv metning av dermis med nyttige sporstoffer, og forbedrer dermed utseendet til dehydrert epitel. Hvilke typer passer best for den tørre typen, så vel som hva du bør være oppmerksom på når du velger ler - disse og andre spørsmål vil bli besvart av leserne i denne artikkelen.

Som er egnet for tørr hud

Varianter av kosmetisk leire, presentert på butikkhyller, avviker ikke bare i farge, men også i effekten på huden. Så, for en fett eller kombinert type egnet maske med tørkeeffekt, mens for tørr hud, er slike verktøy strengt kontraindisert av kosmetologer. For følsom epidermis anbefales det at leire med en matt effekt brukes kun i fortynnet form.

For å gjøre dette, legg til masken:

 • næringsoljer;
 • urte dekoksjoner;
 • hakket frukt;
 • meieriprodukter;
 • honning;
 • eggeplomme.

Den mest forsiktige omsorg for tørr hud har rosa og rød leire. Begge arter er preget av en delikat tekstur, på grunn av hvilken delikat fjerning av døde hudceller oppstår.

I fortynnet form kan det brukes hvit, grønn og blå kosmetisk leire. Slike midler påvirker produksjonen av talgkjertler, og derved reduseres mengden av sebum som utskilles.

På fett eller kombinasjonstype fungerer produkter med lignende effekt mye bedre enn på tørr hud med peeling. Det er derfor før du bruker ler med tørkeeffekt, er det dessuten fortynnet med forskjellige naturlige komponenter eller oljer.

Foretrukket denne eller den typen, ikke glem å ta hensyn til to viktige faktorer:

 1. Leirefelt. Området der gruvedriften fant sted, må overholde miljøstandarder. Kun leire uten skadelige giftige stoffer og tungmetaller vil være nyttig.
 2. Sammensetningen av produktet. Noen produsenter syndar ved å produsere lakk av dårlig kvalitet, noe som gir pulveret den ønskede skyggen på grunn av forskjellige kjemiske fargestoffer. Slike produkter forårsaker ikke bare skade, men maler også huden, hvoretter det er nødvendig å rense ansiktet på andre ytterligere måter.

hvit

Hvit leire, eller, som det også kalles kaolin, brukes primært i omsorg for fet hud. Tørrblått eller gult pulver blandes med en liten mengde vann for å oppnå en plast kremaktig konsistens.

Hvit leire har en gunstig effekt på moden hud. Hjemmelagde masker basert på kaolin og nærende oljer, fukter huden godt og bidrar dermed til å glatte fine rynker. Hvitløkens blekningseffekt gjør at du raskt kan kvitte seg med alderpigmentflekker, og det rike innholdet av silisium bidrar til økt produksjon av kollagen i de øvre lagene av dermis.

Leirmasker kan ikke etterlates på den tørre huden i ansiktet til det er helt tørt. Ellers vil masken ta hele fuktigheten fra epitelet og tørke den følsomme huden enda mer. For å forhindre at leiren settes inn under prosedyren, spray ansiktet regelmessig med termisk vann eller noe hydrolat.

rød

Den myke tekstur av masken påvirker forsiktig den tørre huden i ansiktet. Rød leire fjerner effektivt rødhet, eliminerer kløe, peeling og gir ansiktet et sunt glødende utseende. Pulveret inneholder en stor mengde kobber og jern, med en intens regenereringseffekt.

I motsetning til andre arter tørker ikke rød leire ut den følsomme epidermis, som er tilbøyelig til å peeling.

rosa

Den oppnås ved å blande hvitt og rødt leire. Disse maskene kjemper effektivt de første tegn på aldring på grunn av det rike innholdet av kaolinitt, illite og kalsium.

Den vellykkede kombinasjonen av de to pulverene brukes som et delikat skrubemiddel. Clay peeling renser tilstoppede porene, og eliminerer dermed problemhud fra komedoner, svarte flekker, forskjellige hudskader.

grønn

Det påvirker de svært dype lagene av dermis, som skyldes en grundig rensing av huden. Grønn leire i kosmetikk er veldig populær.

Grønne leire masker demonstrerer flere effekter samtidig:

 • stram fading modig hud;
 • Dehydrerte epidermis celler er intensivt næret;
 • har en tonic effekt.

Kosmetisk leire kan ikke fortynnes i en metallskål. I prosessen med blanding reagerer metallet med pulveret, noe som negativt påvirker den etterfølgende effekten av den kosmetiske prosedyre.

grå

På grunnlag av grå leire produseres forskjellige masker og kremer med en uttalt løfteeffekt. Den systematiske bruken av slike produkter bidrar til foryngelse av huden, lindrer puffiness og forbedrer hudfarge. Den myke tekstur av grå leire renser helt smertefritt huden fra urenheter, og kalium og sink i blandingen fremmer aktiv eliminering av skadelige giftstoffer.

Til tross for dette klarte grå leire å få popularitet i kosmetikkindustrien på grunn av sin konsentrert sammensetning og effektive anti-aging effekt.

gul

Navnet skyldtes den gule skyggen av fjellet, som ble dannet på grunn av tilstedeværelsen av kalium og jern. Disse sporstoffer har uttalt antioksidantegenskaper, samt fjerner giftige stoffer fra epidermis-cellene.

Gul ler er ikke bare egnet for tørr og følsom, men også for fet hud på grunn av dens bakteriedrepende, antiseptiske og sårhelingseffekt på dermis. Et slikt verktøy fukter dehydrert epitelceller perfekt, og de uttalt regenererende egenskapene bidrar til å bekjempe mikroskader, peeling og rødme av huden.

Regler for anvendelse

Til tross for det faktum at naturlig kosmetisk leire har praktisk talt ingen kontraindikasjoner, men for å oppnå maksimalt resultat anbefaler kosmetologer å overholde visse regler i prosessen med å påføre masken. Kun riktig bruk av verktøyet vil tillate å oppnå en uttalt effekt av foryngelse, hydrering og toning av huden.

 1. Effekten av hjemmeprosedyren økes markant ved å legge til flere komponenter som essensielle og basiske oljer til masken. Vesentlig effekt har estere av lavendel, jasmin, rose, kamille. Disse oljene eliminerer peeling, tørrhet og gjenoppretter epithelets integritet.

Estere har en høyt konsentrert sammensetning, så feilaktig bruk av produktet kan føre til alvorlige forbrenninger. For å unngå skader på huden, legg ikke mer enn fem dråper essensiell olje til masken.

 1. Den ferdige leireblandingen skal være en ensartet plasttekstur uten klumper i den. Foreløpig sikting av pulveret gjennom en fin sil kan bidra til å oppnå ønsket konsistens.
 2. Det er mulig å avle kosmetisk leire, ikke bare med renset vann, men også med grønn eller svart te, samt med tilgjengelige hydrolater. Så prosedyren vil bli mye mer effektiv.
 3. Den fremstilte blandingen påføres ansiktet som tidligere har blitt renset for smuss og kosmetikk med milde bevegelser i retning av massasjelinjer. For at produktet skal trenge inn i porene, er det nødvendig å dampe ut huden med dampbad før prosedyren eller påføre en maske umiddelbart etter å ha tatt et bad.
 4. Etter 10-15 minutter skylles blandingen av med varmt vann, forsiktig bløt overflødig fuktighet med et håndkle og påfør en intensiv fuktighetskrem til huden.

Mask oppskrifter hjemme

Intensiv nærende maske

Bland hvit ler (2 ss Fortynn komponentene med renset vann til den ferdige masken får en tykk ensartet konsistens. Den resulterende blanding påføres på renset hud, og etter 15 minutter fjernes rester av leire med varmt vann.

Lette tretthet og betennelse

Rød leire (1 ss.) Fortynnet med en liten mengde kamilledekok, og deretter til den resulterende kremrike blandingen 1 ts. honning. Bland alle ingrediensene grundig. Vi forlater den ferdige masken på ansiktet i 10 minutter, og etter den angitte tiden, vask av rester av varmt vann.

For hudfarge

Fortynn 1.l. rosa leire filtrert vann for å danne en jevn plastmasse. Legg til blandingen 1 ts. Ferskenfrøolje og et par dråper patchouli essensiell olje. Bland alle ingrediensene grundig og bruk masken i 10-15 minutter.

Fra betennelser

Vi kombinerer i servisene 1 ss. blå leire og 1 ss sur, legg til så mye rent vann som du trenger for å få den nødvendige tettheten. I ferdigblandingen slipper vi neroli essensielle oljen (3 dråper), så legger vi en maske på ansiktets rensede hud. Etter 15 minutter må du vaske ansiktet ditt grundig med varmt vann og påfør en krem ​​med en bakteriedrepende virkning mot akne.

toning

1 ss. Kaolin helles renset vann, bland komponentene grundig sammen. I blandingen satt egggehvite og 1 ts. ferskpresset sitronsaft. La leiremasken stå i ansiktet i 10-15 minutter, og fjern resten av blandingen med varmt vann og smør huden med fuktighetskrem.

næringsrik

Rød leire er fortynnet med meloghogurt og tomatjuice i proporsjoner på 1: 1: 1. Blandingen påføres i et tykt lag på renset ansikt og nakke. Maskens eksponeringstid er 15 minutter.

Fornyelse

Kaolin (1 ss.) Bland med varmt vann, legg til masse 1 ts. sitronsaft og 1 ts. honning. Bland forsiktig masken til glatt og påfør den på ansiktet. Etter 15 minutter må du vaske vassdraget med varmt vann, hvorpå vi påfører en kald komprimering til den rensede huden.

Beroligende og beroligende

Koble til 2 ss. leire med 1 ts Ferskenfrøolje og ½ ts. honning. Vi løser ingrediensene i mengden vann vi trenger for å få en tykk, jevn tekstur uten klumper. Vi forlater den ferdige masken på ansiktet i 5 minutter, og fjern deretter rester med vann og påfør en intensiv nærende krem.

For hudens elastisitet

Tørket kamilleblomstrer fylles med varmt vann. Vi gir blandingen litt tid til å insistere, og i den resulterende buljongen fortynner vi leire i et forhold på 1: 1. Legg til 1 ss. druefrøolje og bland komponentene. Varigheten på masken er 10 minutter.

Melkmaske for tørr hud

Vi fortynner den blå leire med vanlig melk eller krem, legg blandingen på ansikt og nakke i huden, og unngår øyeområdet. Så snart masken tørker, vasker vi med varmt vann og fukter huden med en krem.

Med aromaolje

Effekten av noen av de ovennevnte oppskrifter var den mest uttalt, i den ferdige masken anbefales å legge til noen dråper essensiell olje. Den patchouli, lavendel og kamilleoljer har fuktighetsgivende og beroligende egenskaper, og de essensielle oljene av ylang-ylang og rosmarin vil bidra til å forhindre de første tegn på aldring.

video

Denne videoen beskriver fordelene med leiremasker.

Flere Artikler Om Typer Acne