Ansikts hudpleie reiser alltid mange spørsmål. Selv om du ikke er plaget av tørrhet, betennelse, utslett og andre mangler i problemdermien, må du i det minste ta vare på den banale renheten. For mange av oss anses vasking med såpe som en grunnleggende hygieneregel.

I mellomtiden tenker få mennesker om hvor nyttig eller skadelig det er å utsette en persons hud for å påvirke heller grovstoffer som er en del av såpen. Ikke alle midler er egnet for daglig vasking.

Hvordan velge

Reglene for hygiene og enkel omhu tas noen ganger for bokstavelig talt. Det må forstås at moderering må være i alt, fordi vi bruker ulike midler som er produktet av kjemisk syntese, så på en eller annen måte - vi utøver både positive og negative effekter på kroppen. Såpen i dette er spesielt lunefull, siden de fleste av alternativene som tilbys av oss i butikkene i dette produktet inneholder overflateaktive stoffer - overflateaktive stoffer som kan være spesielt skadelige for huden.

Du kan vaske ansiktet med såpe i tilfelle at du kan velge riktig verktøy. Det er ofte nok å høre at god såpe ikke tørker huden, og dette er et av hovedvalgskriteriene. Men fuktighetsgivende er ikke den eneste kvaliteten som et pålitelig middel for ansiktets hygiene bør ha.

Selvfølgelig er ernæring og hydrering viktige faktorer som burde interessere eiere av tørr hudtype. Hvis du daglig vasker ansiktet med såpe, bør dette middelet ikke bare rense huden din, men også myke effekten av kjemiske midler på den, nærme, mette med fuktighet. Oftest har disse egenskapene en flytende såpe, som har mye bedre effekt på de øverste lagene av dermis, fjerner forsiktig partikler av smuss og støv.

Hvis det oppstår irritasjon eller flekker av rødhet og flak på huden din, kan dette tyde på at kroppen er for følsom overfor eventuelle miljøfaktorer, blant annet kan det være bare en dårlig kvalitet eller feil valgt rengjøringsmiddel. Også slike manifestasjoner kan skyldes allergiske reaksjoner.

Under alle omstendigheter er det best å velge et verktøy som vil ha minst en negativ innvirkning på den følsomme dermis. For slike tilfeller er en spesiell hypoallergen eller naturlig såpe ideell. Også, noen kan være egnet baby såpe, noe som fører til et minimum av irriterende komponenter, samt tilleggsmiddel og næringsstoffer som kamille eller calendula ekstrakt.

På hyllene i butikkene, kan du også ofte komme over en separat mannlig eller kvinnelig løsning. Forskjellen mellom dem er hvor dypt og sterkt de påvirker de øvre lagene i dermis. Menneskets hud er mer grov og tett, hårsekkene uttrykkes på den, men det kvinnelige ansiktet er tynt og følsomt. I dette tilfellet kan vi si at menns såpe er mer effektiv når det gjelder rensing, men hvis en kvinne velger den, vil den sterkt irritere og tørke huden.

Hvis du trenger å velge den mest milde og delikate rengjøringen, kan mousse vel bli en.

Dette er en annen type flytende såpeprodukter, som har en veldig lett og myk konsistens. Mousse penetrerer forsiktig hudens øvre porer, fjerner resterende sebum og smuss og vaskes lett av.

Det er også et blekemiddel, hvis handling er rettet mot å returnere huden sin naturlige farge og tone. Daglig vask med denne såpen kan anbefales til de som er bekymret for overdreven pigmentering i ansiktet.

En slik såpe kan imidlertid ha en svært uttalt penetrerende effekt, så det anbefales ikke for allergier og personer med tørr og sensitiv hud.

Varianter og funksjoner

Såpe er et produkt som er kjent i lang tid. Det er ikke overraskende at det i dag er mange typer av dette verktøyet. Finn noe egnet er ikke vanskelig hvis du fokuserer først og fremst på hudtype, samt nødvendige effekter av såpe, som vil løse dine problemer.

Fuktighetsgivende typer er egnet for alle som lider av overdreven tørrhet og flaking. Disse inkluderer ofte kremsåpe, mousse og andre flytende typer. Deres funksjon er lett og mykt applikasjon til dermis, delikatesse i rensing, samt tilleggs ernæring. Det er ikke nødvendig å misbruke slike midler, derfor kan vaske med dem utføres hver morgen om dagen.

For problemhud er det gitt såpevarianter som har antiseptiske egenskaper eller inneholder forskjellige beroligende og antiinflammatoriske komponenter. Det kan være så lyse naturlige ekstrakter, som har en forebyggende og beroligende effekt, eliminerer mange inflammatoriske prosesser, så vel som fullverdige medisinske komponenter, takket være som etter en såpe, vil akne og akne helt passere.

For klassisk hud kan enhver klassisk såpe være egnet. Det eneste problemet er at daglig vask med et slikt verktøy kan skade helsen din. Det er best å velge noe mykere, for eksempel et baby- eller allergifremkallende produkt, som kan gi tilstrekkelig rensing av de øvre lagene av dermis, og samtidig virker de veldig forsiktig og delikat.

For en fett type dermis er en viktig kvalitet rengjøringsevnen til produktet. Sebum er ganske motstandsdyktig mot vanlig såpevann, og tilstoppede porene trenger dypere penetrering og rengjøring. Det er bedre å velge ett av følgende alternativer:

 • Shungitt såpe, som har en bestemt farge. Et slikt verktøy kan ofte ses i profesjonelle skjønnhetssalonger, og heldigvis kan det lett kjøpes til hjemmebruk. Denne svarte såpen er ideell for delikat rengjøring av ansiktets hud, i noen tilfeller erstatter den myke peeling helt på grunn av innholdet av en stor mengde naturlige mineraler;
 • Enhver klassisk såpeskrubbe er også god for rengjøring. Det kan inneholde mineraler og faste komponenter som fungerer som et slipemiddel, som er i stand til å fjerne resterende sebum, smuss og hjelper også med å fjerne døde epitelceller;
 • Et annet fetttype problem er hyppig betennelse og akne. BDr såpe kan bidra til å kvitte seg med dem. Teen, som har en utpreget antiseptisk og antiinflammatorisk effekt. Dette alternativet passer også godt til problemhud, siden det ikke har en dyp irriterende kjemisk effekt.

For enkel vask kan enhver vanlig rensepåpe være egnet. Det viktigste å huske er at den tynne og delikate huden i ansiktet ikke liker for ofte påvirkning av overflateaktive stoffer.

struktur

Når du velger et produkt for daglig vask eller vask, bør du også være oppmerksom på hva som er inkludert i sammensetningen. Det er ingen hemmelighet at, i tillegg til standard såpebase med glyserin, tilfører kosmetikkprodusenter også ulike naturlige eller kjemiske komponenter. Noen av dem er bare nødvendige for å gi såpe en behagelig lukt eller farge, mens andre har mye mer nyttige egenskaper:

 • Boric agent har en utprøvd bakteriedrepende egenskap. Det anbefales å bruke i tilfelle akne, betennelse, svarte flekker og andre tegn på hudlidelser. En mild dermisk rensing og beroligende anti-inflammatorisk effekt er tilveiebrakt av et lavt innhold av borsyre og minkfett;
 • Svovelsåpe er også ganske gunstig for hudpleie. Dens bruk er spesielt tilrådelig hvis du er bekymret for sopp eller smittsomme lesjoner. Vær oppmerksom på at verktøyets sammensetning var minst 10% svovel, ellers vil dens effektivitet være tvilsom;
 • Nylig har naturlig hjemmelaget kosmetikk blitt populær. Ved såpe er det enten alkalisk eller såkalt økonomisk, som kan inkludere brus. Deres fordel er minimumsinnholdet av skadelige komponenter som kjemiske overflateaktive stoffer, så vask vil være mer forsiktig og forsiktig;
 • Den nålette har ikke bare en hyggelig forfriskende lukt, men også en antiseptisk og anti-inflammatorisk effekt;
 • Ihtiolovaya. Den har rensende egenskaper. Ideell for fet hud, fordi den eliminerer den ubehagelige glansen, og reduserer også porene betydelig.
 • Castor. Den har en positiv ernæringseffekt på huden, bidrar til aktivering av naturlige regenereringsprosesser. Regelmessig bruk av slike midler for vask muliggjør å unngå problemer med tørrhet;
 • Også havregryn naturlig såpe med tilsatt melk er godt egnet for ernæring og hydrering;
 • Turmalin såpe er et unikt verktøy som er populært blant profesjonelle kosmetologer. Finn det er ikke så lett. Grunnlaget for sammensetningen er et naturlig mineral som har en rensende og regenererende effekt på huden. For problematisk type er kullmedium egnet - en mykere analog turmalin i sin effekt.

9 spørsmål om bruk av såpe for rensing av ansiktet. Toppkarakter vurdering

Moderne skjønnhetsindustrien tilbyr kvinner et bredt spekter av kosmetikk for rensing av huden: micellar vann, melk, geler, skum... Men på Internett kan argumenter og diskusjoner om hvorvidt såpe kan brukes som rensende kosmetikk ikke falme. Det er mange spørsmål, og det er ikke alltid mulig å finne svar på dem. De mest relevante av dem vil bli dekket i detalj nedenfor.

Hva inngår i komposisjonen?

Kosmetologiske bekymringer, til tross for proklamasjonen av ønsket om naturlighet, fortsetter å brukes til utvikling av deres formler, syntetiske stoffer opprettet i laboratoriet. På den ene siden gir de betydelig effektivitet. På den annen side er de vanedannende og ødelegger naturlige biologiske forbindelser på mobilnivå, noe som til slutt (etter en tid) fører til katastrofale konsekvenser.

Er det noe sånt i såpe? Den tradisjonelle kjemiske sammensetningen inneholder følgende stoffer.

Den inneholder alltid oppløselige salter av høyere fettsyrer: natrium-, kalium-, ammoniumsalter av stearin-, palmitin-, myristiske, laurin- og oljesyrer - dette er grunnlaget for slike stoffer. De har tørkeeffekt på huden.

Surfaktanter ødelegger fett, så innholdet i dette produktet, som du har valgt å rense ansiktet ditt, er obligatorisk.

Eteriske oljer, løsemidler og parfymer er smaker for å skape en behagelig lukt, som helt ærlig, er helt ubrukelig som en kosmetisk komponent.

Nødvendig ondskap: Disse stoffene forlener levetiden til produktet, men er skadelig for huden, jo mindre de ser ut i sammensetningen, desto bedre (se etter metylparaben, fenoksyetanol, Capryl Glycol, sorbinsyre på pakker).

Brukes for skjønnhet, ikke bære noen funksjonalitet. Sikkerheten av titandioxyd (E171) og andre farger (CI 12490, CI 15510) i sammensetningen av såpeprodukter har blitt klinisk bevist.

Naturlige ingredienser lar deg bare bruke såpestenger og væsker som et kosmetisk ansikt: aloe, kamille, lavendel, calendula, nese, fiken - alle disse plantene vil ha en gunstig effekt på tilstanden av problemet og fet hud.

Det ville også være fint hvis ditt valgte produkt inneholder antibakterielle stoffer (triclosan, bjørktjære eller borsyre). De lindrer akne og andre utslett. En glyserin og lanolin hindre uttørring og dehydrering, har en fuktighetsgivende effekt.

Opprinnelsen til navnet. Ordet "såpe" er opprinnelig russisk. Den går tilbake til Proto-Slavic * mydlo, som betyr "å vaske".

Kan det brukes til ansiktet?

Det er ikke forbudt hvis:

 • problem hud (betent, pigmentert) eller oljeaktig;
 • trenger å tørke acne;
 • En slik anbefaling ble gitt av en hudlege eller kosmetolog;
 • Fuktighetsgivende ingredienser, urter, medisinske ingredienser og antibakterielle stoffer finnes i såpen.
 • På pakken er merket: "godkjent av dermatologer" / "for ansiktet";
 • bruk det ikke for daglig pleie, men rimelig, fra tid til annen, for å løse visse kosmetiske problemer.

Ikke vask med såpe hvis:

 • huden er tørr og følsom;
 • det er peeling, fastkjørt, microcracks;
 • en dermatolog eller kosmetolog forbød å gjøre dette;
 • det er utelukkende alkalisk, ikke kosmetisk, uten tilsølende tilsetningsstoffer;
 • det er notater på det: "for å vaske klær" / "for hender" / "for kropp";
 • bruk den til daglig pleie.

Så tenk på hvilken av disse kategoriene du er i, og om du kan bruke dette verktøyet til å rydde ansiktet trygt.

Gjennom historiens sider. Ifølge historiske kilder ble det laget såpeløsninger i alle gamle sivilisasjoner: Sumer, Babylon og Mesopotamia. Egypterne brukte dem i ablutions. Om dem er skrevet i forfatteren til den gamle greske forfatteren Plinius den eldste. I den gamle russiske litteraturen om dem nevnt i Domostroi.

Er det noen kontraindikasjoner?

Gitt den alkaliske sammensetningen av noen (selv den mykeste og fuktighetsgivende) såpe har dermatologer gjort en rekke kontraindikasjoner for bruk som et middel til å vaske ansiktet:

 • tørr hudtype;
 • sensitiv, tynn hud;
 • rosacea;
 • omfattende betennelse;
 • sår som ikke helbreder;
 • rehabilitering etter alvorlige kosmetiske prosedyrer;
 • innsnevrede porer;
 • mange rynker;
 • peeling.

Hvis du har kosmetiske problemer av denne typen, er det bedre å forlate såpen til fordel for andre mykere rensemidler.

Med verden - en tråd. Det dyreste produktet i denne nisje er produksjonen av Cor Silver Soap (Korea). En bar som veier 120 gram koster rundt $ 150. Den inneholder sølv og kollagen.

Hvilken effekt har huden?

 • Lindrer betennelse

Mange spør om akne såper hjelper: de fleste varianter gjør. Spesielt effektiv her er økonomisk (for eksempel tyrkisk Haci Sakir Hamam Keyfi), tjære (velprøvd tjære tjære fra firmaet Neva kosmetikk), antibakteriell (velkjent Safeguard). Men det er bedre å bruke dem bare i perioder med eksacerbasjoner.

Men fuktighetsgivende effekt på huden har bare et verktøy som er designet i henhold til eksklusive formler. Som regel er det veldig dyrt, inneholder lanolin eller glyserin, samt et stort antall planteekstrakter. Men selv disse varianter er ikke anbefalt for permanent rensing av tørr hud. Resultatet vil fortsatt være dehydrering.

Ethvert såpeprodukt har tørkeegenskaper, så dette produktet er ideelt for fet hud: den fjerner fettete glans, strammer porene, eliminerer utslett og svarte flekker, forbedrer utseendet.

Det finnes også varianter som har en bleking effekt. Sant, de er ikke billige, da de er skapt av kjente merkevarer i henhold til spesielle oppskrifter. Hvis du trenger å lette pigmentflettene, kjøp Aleppo eller Zeytun.

Visste du at... såpestenger (væskealternativer ikke påvirkes), blir bare bedre med alderen? Aromaen virker enda mykere, mer skum produseres, ingen irritasjon er forårsaket.

Hvilken er bedre å bruke?

Et av de vanligste spørsmålene. Utvalgskriterier kan være som følger:

 • med et minimum av konserveringsmidler i blandingen og maksimalt naturlige ingredienser;
 • med fuktighetsgivende effekt
 • kosmetisk, laget spesielt for hudpleie.

Ifølge vurderinger og vurderinger er den beste såpen til dette formålet Dove, som er rimelig for alle, og kvaliteten er ikke dårligere enn dyre merkevareprodukter.

Sumerian oppskrift. De gamle sumeriene blandet aske og fett, kokte blandingen og fikk en såpeoppløsning. Allerede på den tiden (2800 g. BC. E.) Det ble brukt til å opprettholde renslighet av kropp og vasketøy.

Hvordan bruker du?

For ikke å skade huden, må du vaske riktig:

 1. Ikke gni et ansikt med en bar. Lakk første hånd, masser forsiktig huden og skyll.
 2. Mot utslett fra såpeskum, kan du lage lokale applikasjoner ved å bruke det direkte på akne og akne.
 3. Etter vask er det nødvendig å påføre en fuktighetsgivende eller beroligende krem ​​til huden.

Anbefalingene her er ganske enkle, så det bør ikke være noen problemer med bruken.

Egyptisk oppskrift. Egyptisk papyrus, datert VI århundre f.Kr. e. forteller hvordan en såpeoppløsning ble laget på Nilenes bredder: Fett av plante- og animalsk opprinnelse ble blandet og oppvarmet med alkali.

Kan jeg vaske ansiktet mitt?

 • ... baby såpe?

Ja, det blir ingen skade. Videre inneholder det ofte slike naturlige ingredienser som en serie, kamille, aloe, som alle har en gunstig effekt på huden. Og likevel bør de heller ikke bli misbrukt. Ingen avbrutt tørkeegenskapene.

Det mest akseptable alternativet for å vaske ansiktet er flytende såpe, som preges av en delikat tekstur og ikke skader huden. Den har mange fordeler over solide, ubehagelige barer.

 • ... antibakteriell?

Ja, med akne og andre utslett som ikke er resultatet av en alvorlig dermatologisk sykdom.

Bare i ekstreme tilfeller, sjeldent og i små doser. I så fall må du være oppmerksom på sin kategori, avhengig av prosentandel av fettsyrer. Kategori I (70,5%) kan brukes i kampen mot rynker; II (69%) - for tørking av akne og bleking pigmentering; III (64%) - mot fettete glans og forstørrede porer.

Ja, hvis du ikke er redd for sin forferdelige, spesielle lukt og svært kraftige tørkeegenskaper. Det er kun egnet for de som har veldig fet hud.

Er uønsket. Det er mange parfymer og smaker i det, som ofte forårsaker irritasjon og hyperemi. Vanligvis er denne såpen laget for kroppspleie.

Dette verktøyet kan tilberedes selv hjemme. Det er sant, denne prosessen er lang og krever visse ferdigheter. Den er laget av en såpebase (oftest i stedet for det tar de en vanlig barnebarn), vann (avkok av urter eller melk kan erstatte det), baseoljer (oliven, drue, mandel, aprikos), essensielle oljer, glyserin og andre tilsetningsstoffer for å forbedre annen effekt. Dermatologer forbyder ikke å bruke det til å vaske ansiktet, siden alle ingrediensene er naturlige.

Historie. Såpe i form som vi er vant til, oppfunnet i 1808 av franskmannen Michel Eugène Chevrel.

Hva kan bli erstattet?

Likevel er såpe ikke egnet for vask av høy kvalitet. Derfor er mange interessert i å erstatte den.

Moderne kosmetologi tilbyr ulike alternativer som ikke overdriver huden:

 • bio-rengjøring - innovativ utvikling;
 • hydrofil olje;
 • konzhakovy svamp-svamp - know-how i kosmetikkens verden, krever ikke ekstra midler;
 • micellar vann;
 • gelé;
 • mousse;
 • såpe krem;
 • skum.

Nysgjerrige faktum. I middelalderen var såpe en ekstremt dyr behandler og var verdt sin vekt i gull. Selv fremtredende unge damer brukte det bare et par ganger i året ved spesielle anledninger. Og de som var engasjert i såpekjøp, ga en ed om å ikke avsløre hemmeligheten, i henhold til hvilke oppskrifter de gjorde det.

Hvilke karakterer og merker er inkludert i rangeringen av de beste?

Lederen av vår vurdering er Dove Moisturizing Soap

En liten vurdering av den beste såpen for ansiktet vil tillate deg å navigere i denne nisje og finne et passende alternativ for deg.

 1. Dove. Tyskland. Beauty Cream Bar - en mild såpe som ikke tørker huden. $ 1,4.
 2. Irsk vår fra Colgate-Palmolive preges av gamle tradisjoner. USA. $ 4,6.
 3. Den buede formen til stolpene fra Yardley (England) har tjent dem stor popularitet. $ 14.3.
 4. Dial (USA) er et budsjett, men et kvalitetsalternativ uten overbetaling for reklame og vakker emballasje. $ 0,5.
 5. Pre de Provence (Frankrike) med innholdet av medisinske urter og andre naturlige ingredienser. $ 10
 6. Lever (England) med en spesiell, uvanlig lukt, som ikke alle liker. $ 11.
 7. Black African Soap - African Black, har nylig blitt veldig populær. Nå er det laget av mange kosmetiske selskaper, så prisen for den, avhengig av merkevaren, varierer fra $ 3 til $ 15.
 8. Tyrkisk Riviera - Kosmetisk fra Faberlic (Russland). $ 1.
 9. Dr. Castilla lavendel med en beroligende effekt. Woods (USA). $ 11.
 10. Liquid Facial Soap Mild fra Clinique (USA) - laget med en unik formel. $ 26.

For at merkevaren og produsenten virkelig skal kunne løse ditt kosmetiske problem, må du gjøre det rette produktvalget. Hvis du ikke misbruker dette verktøyet, vil skade fra det bare ikke. Det er viktig å forstå at huden kan reagere annerledes på samme sammensetning, så det kan hende du må prøve flere merker før du finner et passende alternativ.

Kan jeg vaske ansiktet med såpe: Nyttige tips

Hvert av damene hadde en gang i sitt liv brukt vanlig såpe til å vaske ansiktet hennes. Men holdningen mot ham er annerledes. Noen tror at såpe er bra for huden og kan brukes daglig. Andre bruker det bare i ekstreme tilfeller, med tanke på at såpen tørker huden. Hvem har rett? Hvor skadelig eller nyttig såpe? For å svare på dette spørsmålet, er det nødvendig å forstå nøyaktig hvordan det påvirker huden.

Hvordan virker det aktive stoffet i såpe

Hovedkomponenten i såpe er alkali. Det er i stand til å fjerne smuss, svette, mikrober, oppløse fett, fjerne døde celler i epidermisene. Alt dette skjer på grunn av skumdannelse når alkali samhandler med vann.

Vår hud er aldri helt tørr. Sebaceous glands forsiktig utføre sin funksjon, frigjør fett. Svettekjertlene holder også opp og produserer svette, hvor kroppen blir kvitt toksiner. Lard og svette blandes med støv som alltid er tilstede i luften. Former et tynt lag av en blanding av alt ovenfor, infisert med mikrober. Hvis du ikke sletter det, begynner irritasjon og betennelsesprosesser. De overflateaktive stoffene som får såpen til å skumme, mens du vasker, bærer partikler av fett og smuss sammen med mikroberene. Muligheten for såpe til å oppløse fett er i sin favør. For personer med fet hud er dette akkurat det som trengs.

Imidlertid er det umulig å fjerne fett helt fra hudoverflaten. Paradoksalt, men overdreven tørrhet i huden fører til dannelsen av akne. Det sure miljøet som kommer fra sebaceous utskillelse beskytter det mot mikrober. Ubalanse i retning av det alkaliske miljøet fører til redusert beskyttelse mot bakterier. Herfra og akne.

Kanskje såpe ikke skal brukes til vask?

Hvis huden er tørr, er det bedre å bruke lotion som et permanent middel for å fjerne smuss. Men noen ganger kan du bruke såpe med en nøytral pH. Det beste alternativet - krem ​​såpe. Den inneholder forskjellige tilsetningsstoffer som forhindrer tørrhet og har nærende egenskaper.

Tar såpe

I hjertet av tjære såpe ligger birk tjære - en komponent av naturlig opprinnelse. Derfor bruker mange mennesker akkurat denne såpen som et kosmetisk og terapeutisk middel. Det antas at det hjelper med eksem, dermatitt. Det er spesielt effektivt for å bekjempe akne. Det er bare en "men" - vedvarende ubehagelig lukt av tjære. Å drepe det er vanskelig, så med normal lukttoleranse etter bruk av tjære såpe er det bedre å bli hjemme. Men det overdriver ikke, men tvert imot fukter huden.

Klesvask såpe

Ryktet har det at såpen bidrar til å bli kvitt akne. De er basert på ideen om at en såpe bedre enn andre tørker huden. Dette er slik, fordi alkalien i vaskesåpen er mer enn i sine andre varianter. Og det tørker huden sterkere. Men vi vet allerede at på tørr hud, multipliserer mikrober raskere, og akne kan bli mindre, men mer.

Du kan imidlertid bruke vaskesåpe til vask. Men dette bør gjøres i unntakstilfeller når du må rense huden grundig. Og bruk deretter en nærende maske eller påfør en fuktighetskrem.

Påvirkningen på husholdningenes såpe er omtrent den samme som for alkohol. Men alkoholbaserte produkter bruker ikke hele tiden og daglig. For tørr hud blir mottakelig for betennelse. Derfor brukes den noen ganger. Ideell - 2 ganger i uken, slik at huden var ren og sunn.

Baby såpe

En positiv funksjon av babysåpe er rask og rikelig skumdannelse. Mange tror at for å rense huden er det vi trenger. I tillegg inneholder den ikke noen unødvendige komponenter og har en nøytral PH. Men i motsetning til tjære såpe, har den absolutt ingen healing egenskaper. Selvfølgelig er det mulig å vaske dem, men igjen, ikke hver dag, men som et alternativ betyr at det ikke er skum eller lotion.

Håndlaget såpe

Vi oppsummerer

Svaret på spørsmålet om fordelene og farene ved vasking av såpe mottatt. Hovedpunktet: Alt skal være moderat og i tide. Såpe tørker huden og gjør den utsatt for bakterier. Så det brukes ikke hver dag. Men oppgaven med å rense huden mot smuss såpe vil takle bedre enn noen måte. Derfor, før du bruker nærende kremer og masker, kan det påføres. Av alle varianter er preferanse gitt til såpe med nøytral PH.

Kontra

Ikke bruk såpe til vask, hvis:

 • huden er for følsom;
 • en hudlege har bannet denne prosedyren;
 • Det er mikroskader, alvorlig peeling, betennelse i hjørnene på leppene;
 • dype rynker på ansiktet;
 • mange akne;
 • Nylig har en kjemisk peelingprosedyre eller et solariumbesøk blitt gjennomført.

Ikke vask ansiktet med såpe før du forlater huset, da beskyttelsesegenskapene til huden reduseres. Etterbehandling vask med såpe, du kan endre vanntemperaturen flere ganger, stopper på en kald en.

Kan jeg vaske ansiktet mitt med såpe?

Med utvidelsen av kosmetikkutvalget designet spesielt for å vaske ansiktet, spørsmålet: "Kan jeg vaske med såpe?" - det høres oftere ut. Hvilke faktorer påvirker svaret?

Bruk såpe til ansikt

Kan jeg vaske ansiktet mitt med såpe? Bruken av dette produktet er tillatt i følgende situasjoner:

 • Det er en anbefaling fra dermato-kosmetologen.
 • Såpe er designet spesielt for huden.
 • Bruken av verktøy for å løse visse kosmetiske problemer (forekomsten av akne, akne, betennelse).
 • Tilstedeværelsen av fet hud kombinert. For holdere av tørr hud må du bruke produkter som gir den mest milde rensing og intensiv fuktighetskrem, som kremsåpe, souffelsåpe eller flytende såpe.

I alle fall bør vask til vask utelukkende for ansiktet. Hvis produktet sier "for kroppen" eller "for bena", bør du ikke bruke et slikt verktøy for å fjerne kosmetikk.

Vask ansiktshud med såpe anbefales ikke i følgende situasjoner:

 • Produktet er ikke beregnet for ansiktet.
 • Under rehabiliteringsperioden etter kosmetisk prosedyre.
 • Tilstedeværelsen av microcracks, slitasje.
 • Rosacea.

Kan jeg vaske ansiktet mitt med såpe hver dag? Ved oljeaktig hud er daglig bruk av et produkt beregnet på problematisk dermis ikke forbudt. Når tørr vask med såpe bør ikke være mer enn tre til fem ganger i uken, men underlagt bruk av et spesialprodukt som anbefales for eiere av denne typen hud.

Oljemassasje

Hva slags såpe kan vaske ansiktet ditt uten kontraindikasjoner? Oftest med hyppige ablutions brukes følgende produkter:

 • Baby såpe er et produkt laget av høykvalitets naturlige ingredienser som aloe, streng, kamille. Er baby såpe egnet for å vaske ansiktet ditt? Til tross for at dette produktet ikke er beregnet på dette, gjør tilstedeværelsen av hypoallergene komponenter i sammensetningen det trygt. Det anbefales imidlertid ikke å misbruke dem.
 • Flytende såpe - en analog av det vanlige faste stoffet, karakterisert ved at det er hygienisk. Lett på huden, og gir mild rensing.
 • Naturlig såpe, laget på basis av vegetabilske oljer, glyserin og andre naturlige ingredienser, gir maksimal fuktighet og ernæring.
 • Kosmetisk såpe er en type toalettsåpe, en funksjon derav er tilstedeværelsen av komponenter i sammensetningen som gir intens fuktighet. Slike verktøy kan brukes til vask hver dag.
 • Hygienisk såpe - et produkt med hypoallergen sammensetning (eikbark, timian, kamille), er ideell for eiere av sensitive hudtyper.

Noen eiere av en fett type derma vaskes med vanlig såpe (ikke beregnet på denne typen hud) for å eliminere glans og smale porer. Dette forverrer imidlertid bare situasjonen, siden epidermis tørke såpe bare aktiverer produksjon av talg.

Produkter som brukes til personer med fet hud, bør utføre følgende oppgaver:

 • Grundig pore rensing.
 • Intensiv fuktighetsgivende.
 • Eliminering av betennelse, irritasjon.
 • Normalisering av sebumsekresjon.

Etter vask, uansett hvilken type hud det anbefales å bruke en lett fuktighetskrem. Dette vil gi ekstra fuktighet og næring til ansiktets hud.

Topp merker

Såpe til fet hud er et spesialprodukt hvis handling er rettet mot å normalisere produksjonen av talg, mens det ikke skal være følelse av tetthet og ubehag.

De beste produktene for ansiktet med fet hud med episoder av betennelse, inkluderte følgende produkter:

 • Madara Cosmetics Cleansing Soap Såpe for huden gir dyp og intensiv rensing og fuktighet av epidermis. Den unike sammensetningen eliminerer og forhindrer forekomsten av betennelse, irritasjon, peeling, aktiverer regenerative prosesser, gir en sunn og jevn farge til ansiktets hud.
 • Væske såpe til ansiktet av "Clinique" er laget spesielt for eiere av oljeaktig, samt kombinasjonshud. På grunn av sin allergifremkallende egenskaper kan den brukes til sensitiv hud. Rengjør huden perfekt fra støv, sebum, sminke rester. Hydrerer og nærer epidermis.
 • Tar såpe med tilsetning av olivenolje fra merket "Home Doctor" - et produkt designet for problemhud. Den unike sammensetningen basert på naturlig tjære renser perfekt, aktiverer regenerative prosesser i huden, eliminerer akne, kviser og andre betennelser. Regelmessig bruk av såpe vil bidra til å eliminere blemishes og gjøre huden fløyelsaktig.
 • Soap soufflé fra "Vigor" er ment for dyp rensing av ansiktets hud. Produktet anbefales primært til eiere av kombinasjon og fet hud. Hvis huden er tørr, er det viktig å bruke en skrubbe foran masker for å rense rester av epidermis. Såpsøffel rengjør intenst, toner, forbedrer hudens elastisitet, og bidrar også til å forhindre manifestasjoner av tidlig aldring av huden.
 • Såpe fra den polske produsenten Barwa er det beste alternativet for eiere av alle hudtyper, inkludert personer hvis hud er regelmessig forurenset. Produktet rydder dypt, og forhindrer forekomsten av inflammatoriske prosesser på sart hud.
 • Mineral gel såpe fra "Fresh Look" basert på alger, havtornekstrakt og mineralsmud renser effektivt, toner huden og fukter dem. Regelmessig bruk av produktet vil bidra til å bli kvitt akne, akne, betennelse, gjør huden matt, glatt og tonet.
 • Flytende såpe fra "Gigi" gir maksimal rensing av huden fra ulike former for forurensning. Den unike sammensetningen lar deg kvitte seg med episoder av betennelse i ansiktet, gir dis og en sunn uniformfarve. Dette gjør produktet uunnværlig for personer med fet hud, med elementer av utslett.
 • Væske såpe fra "Bema Cosmetici" for ansiktet er designet spesielt for personer med fet hud. Den komplekse sammensetningen normaliserer kjertelens arbeid, renser forsiktig overflødig sebum og smuss, toner.
 • Den alkaliske frie såpen fra det italienske merket L'Erbolario ble laget for intensiv fuktighetsgivende og høy rensing av epidermis. Regelmessig bruk av produktet vil gi hudtone, elastisitet, sunn og jevn farge. Såpe kjemper aktivt betennelse, irritasjon, eliminerer overskytende talg.
 • Bioderma såpe, utviklet spesielt for fet hud, renser ikke bare porene, løser sebum, men forhindrer også ytterligere blokkering. Komponentene som utgjør produktet, lindrer betennelse, gir ansiktet et friskt og sunt utseende.

Bruk av midler: Skyll hendene dine, søk forsiktig og vask ansiktet grundig, skyll med rent vann. Den optimale bruksfrekvensen er to ganger om dagen.

For å velge den beste såpen for ansiktet med fet, problemhud, anbefales det å se på produkter fra populære merker som har en naturlig, hypoallergen sammensetning.

Den beste fuktighetsgivende såpe

Hvilken såpe tørker ikke huden din? Rangeringen av de beste rensemidler med en uttalt fuktighetsgivende effekt inkluderer følgende:

 • Såpe fra det italienske merket Erbario Toscano har en god evne til å rense huden av urenheter, har en eksfolierende effekt og bidrar til å frigjøre epidermis fra skadelige giftstoffer. Produktet gir næring til dermis, fuktighet og næring med nødvendige stoffer.
 • SPA såpe fra det populære merket "La Biosthetique" gir effektiv rensing og forsiktig hudpleie. Produktet metrer epidermis med fuktighet, nødvendige næringsstoffer. Regelmessig bruk vil gjøre huden jevn, fløyelsaktig, gi en sunn farge. Kan brukes til hender.
 • Kremsåpe fra "Sodasan" vil gi forsiktig rensing, øke tone og lindre tretthet. Den unike organiske sammensetningen aktiverer produksjonen av kollagen, noe som forhindrer forekomsten av for tidlig manifestasjoner av aldring og aldring av huden.
 • Såpe basert på grønn te fra «Dr. Sea "ble skapt for dyp og samtidig forsiktig rensing. Verktøyet er ideelt for eiere av alle hudtyper. Normaliserer vann-fettbalanse, fuktighet i tørr hud og eliminerer overskytende talg.
 • Den ultra lyse teksten av glykol såpe fra Dr. Kadir, designet for huden, vil gi en følelse av lyshet og renhet. Komponentene av produktet, nemlig hydroksylsyre, har en uttalt antioksidantvirkning. Regelmessig bruk gir ikke bare perfekt rensing, men også foryngende effekt.
 • Mineral såpe fra "Dr. Sea "gir høykvalitets hudmetning med oksygen. Den unike sammensetningen bidrar til ultra-dyp rensing av porene fra støv, døde celler, kosmetikk, overflødig sebum og andre forurensninger. Produktet fukter og fôrer huden perfekt med gunstige stoffer.
 • Flytende såpe fra "Clinique" er designet spesielt for eiere av tørr hudtype. Et kvalitetsprodukt fra et kjent merkevare sliter med ulike former for forurensninger som akkumuleres i huden av giftige stoffer, eller cornified celler. Den optimale bruksfrekvensen er to ganger om dagen. Perfekt for hender.
 • Flytende såpe fra "Fresh Look" eliminerer effektivt desquamation, renser, toner og oppdaterer ansiktets hud. Den unike sammensetningen gir enkel rensing av kosmetikk, overflødig sebum og ulike typer forurensninger. Regelmessig bruk gir elastisitet og sunn hudfarge.
 • Unikt produkt fra "Mr. Scrubber "kombinerer ikke bare såpe for ansiktet, men også en maske og skrubbe. Verktøyet, i tillegg til ultra-dyp rensing, aktiverer blodsirkulasjonen, noe som bidrar til intensiv fornyelse og foryngelse. Bruken av produktet vil gi hudens elastisitet, sunn og jevn farge.
 • Såpeskrubbe fra merkevaren "Aromatika" med sine naturlige ingredienser gir intensiv og forsiktig rensing. Produktet fukter huden perfekt, nærer næringsstoffer.

Når du kjøper såpe til ansiktet, er det nødvendig å gi preferanse til produkter som har gjennomgått dermatologisk kontroll. Dette vil unngå forekomst av allergier og andre ubehagelige konsekvenser etter bruk.

Kan jeg vaske ansiktet mitt med såpe og hvordan?

Opinjonen (vurderinger) fra mange representanter for det rettferdige kjønn er radikalt annerledes. Noen er sikre på at det er umulig å gjøre uten såpe når du renser ansiktets hud, andre sier at det er umulig og omgå det.

Vi snudde oss til ekspertene med det enkleste spørsmålet: "Er det mulig å bruke såpe for å rense huden?". Dermatologer har forklart for oss at du kan vaske ansiktet med såpe (unntak: du kan ikke bruke den hvis huden din er for tørr). Men det er nødvendig å forstå at, på den ene siden, såpe rengjør huden perfekt fra forskjellige urenheter (sebum, støv, smuss, sminke), men på den annen side tørker den det sterkt.

Derfor bør du ikke misbruke denne kosmetiske, du kan bruke den ikke mer enn 2-5 vasker per uke. Først av alt anbefales det for oljeaktig, blandet hud. Såpe raskt og effektivt tørker ulike utslett og fjerner fet skinn. For sensitiv og tørr hud, bør et slikt verktøy velges nøye (såpe bør inneholde minimalt alkali, de mest naturlige komponentene).

Hva slags såpe å velge for vasking

Til like viktige problemer er valg av såpe. Tross alt, i dag er det et stort antall produsenter (en av de mest kjente og favorittmerkene blant jenter - Dove), så vel som typer såpe (baby, kosmetikk, hjemmelaget, tjære, flytende såpe til ansiktet). Og hvilken av dem er mulig, og hvordan det er umulig å vaske et ansikt, noen ganger er det svært vanskelig å bestemme seg selv.

Først av alt må du forstå at såpen inneholder mange forskjellige komponenter og jo mer naturlige og ikke-aggressive komponenter i det, jo bedre. Ideell til å lage din egen såpe, du kan legge til komponenter (base og essensielle oljer, honning, krem, skrubbe ingredienser) som er ideelle for din hudtype.

For tørr hud kan du lage lanolin og for fet hud - nåle såpe. Hvis dette ikke er mulig, kan du bruke Dove mild såpe, som inneholder krem ​​eller baby såpe fra enhver produsent du stoler på.

Såpe due

Hvorfor velger mange mennesker Dove såpe? Etter å ha lest anmeldelser, kan du finne mye positiv informasjon om at såpen ikke tørker huden helt, det er mer som en krem, perfekt renser. Er det virkelig det beste?

Faktisk inneholder Dove Cosmetic Soap en nøytral pH og består av en fjerdedel av fuktighetskrem. Noen jenter hevder at de bruker denne såpen hver dag. Det er flott å skumme og forsiktig renser huden.

Tar såpe

Anmeldelser fra mange kvinner sier at tjære såpe er best. Faktisk inneholder denne såpen 10% bjørk tjære. Fordelene med denne komponenten er åpenbare:

 • regenererer vev;
 • desinfiserer huden.

Tar såpe er effektiv i behandling av akne, sår, mindre riper. Ikke bare solid, men også flytende såpe er til salgs. Den har et stort antall naturlige ingredienser, det kan til og med brukes til tørr hud.

Baby såpe

Vurderinger av noen mennesker understreker at det er bedre å bruke baby såpe til vask. Slike kosmetikk inneholder ofte beroligende ingredienser (ekstrakter av kamille urter, suksess, calendula), lanolin, vegetabilske oljer, fettstoffer.

Dermatologer merker at babysepe er laget uten tilsetning av fargestoffer, konserveringsmidler. Det kan av og til brukes til å rense sensitiv hud. Baby såpe i sammensetningen inneholder mye mindre alkali, noe som ikke forårsaker irritasjon av den slimete og mindre aggressive effekten på huden.

Håndlaget såpe

Separat, det må sies om hjemme såpe å lage. Såpe, tilberedt hjemme, er mest nyttig. Hvorfor? Det er veldig enkelt, fordelene er åpenbare, gjør såpe selv, du kan legge til komponenter som vil gi gunstig innvirkning på huden.

I hjemmet kan du lage kosmetisk såpe til vask fra en spesiell base (selges i nettbutikker eller spesialforretninger for såpeprodusenter) eller bruk babysjøp.

Ulike ingredienser kan legges til såpe:

 • vegetabilske oljer (oliven, ricinus, mais, drue, fersken, etc.);
 • essensielle oljer (sitrus, barr, shea, lavendel, etc.);
 • glycerol;
 • skrubbe ingredienser (for eksempel: kaffe).

Riktig forberedt såpe er ideell for enhver hud, inkludert tørr. Men det er verdt å huske at slik såpe, så vel som butikken, ikke kan brukes hver dag.

Tips og triks

Vær oppmerksom på følgende tips som vil bidra til å ta vare på huden din og alltid se perfekt ut:

 • Velg en kvalitetssåpe for å rense ansiktet, for eksempel Dove;
 • bruk en såpe for å rense ansiktet ikke mer enn 2-5 ganger i uken (ikke bruk det hver dag), for resten av tiden, bruk skinn, geler, melk for vasking;
 • Til tross for mange kommentarer om det faktum at riktig såpe, for eksempel en due, kan brukes daglig til vasking av tørr hud, erklærer vi ansvarlig at slike tiltak kan forårsake irritasjon, enda større tørrhet og peeling på ansiktet;
 • vaske ansiktet med såpe i vind, kaldt vær er umulig, siden en slik prosedyre er fulle av peeling, rødhet og irritasjon i ansiktet.

Pass på at hver gang du vasker huden med såpe, ta en nærende eller fuktighetsgivende krem ​​på ansiktet.

Kan jeg vaske ansiktet mitt med såpe? Er det skadelig eller nyttig?

Sannsynligvis hørte hver av dere at såpe er skadelig eller gunstig for sunn hud. Så hvor er sannheten? Kan jeg vaske ansiktet mitt med såpe? Vi vil forstå i detalj.

Såpe inneholder alkali, som faktisk er rensende komponent. Det løser fett blandet med partikler av død epidermis, deretter med støv og mikrober. Det er dette som danner et frodig skum som det er så behagelig og lett å vaske.

Sebaceous og svettekjertlene i huden vår virker uopphørlig, smører overflaten av huden og fukter det. Fett og svette blandes med smuss og bakterier. Såpe oppløses i denne blandingen og frigjør utskillelseskanalene i hudkjertlene. Hvis du har fet hud, så vil denne nyttige egenskapen av såpe være svært nyttig.

Men med overdreven avfetting av epidermis blir tynnere, reduseres syrereaksjonen, alkaliske stiger, noe som er gunstig for utviklingen av mikrober. Dette forårsaker betennelse og akne.

Såpe myker opp de øvre lagene i huden, renser seg og tørker og avfett samtidig.

Så kan jeg vaske ansiktet mitt med såpe?

For fet og normal hud, bør vask med såpe være en gang om dagen, helst om natten, for umiddelbart å bruke en nærende krem. Vask ansiktet med såpe er nyttig, fordi det er en god hudrengjøring - prosedyren går foran alt annet, om du vil lage en ansiktsmaske eller bruke krem ​​og dekorative kosmetikk etter.

Hvis du har tørr hud, er det ikke uønsket å vaske ansiktet med såpe. For å rense huden din, er det bedre å bruke hjemmelaget eller lagret lotion.

Såpe er bedre å ta fett, det tørker huden mindre. Kremsåpe, håndlaget såpe, som inneholder forskjellige tilsetningsstoffer for å fukte og myke huden, vil være et enda mer foretrukket alternativ.

Er det mulig å vaske med tjære såpe

Det er legender om tjære såpe - de sier det hjelper fra eksem og dermatitt, det er en terapeutisk såpe. Selvfølgelig er björktjære en svært nyttig komponent og har en positiv effekt på problemhuden. For betennelser, akne, akne, tjære såpe vil utvilsomt være gunstig. Det eneste som plager oss er lukten. Bruken av duftende krem ​​kan ikke alltid drepe ham. Men hvis du tolererer luktene riktig, er resultatet verdt et forsøk. Den eneste advarselen: Ikke bruk tjære såpe før du går ut. I tillegg til dette, fuktes birktår litt, så denne såpen tørker ikke huden så mye som en vanlig toalett eller til og med en baby en.

Er det mulig å vaske med såpe

Noen kvinner i desperasjon for å takle akne er klare til å prøve noe. Klesvask er den mest alkaliske - det betyr raskere og bedre enn andre løsner smuss og fett. Samtidig tørker det huden mer. Svar nå spørsmålet "Kan jeg vaske med såpe?", Spesielt hvis du har problemhud.

Jeg tror i spesielle tilfeller at du kan dra nytte av det, og noen ganger gjør det ikke vondt når du må rense ansiktets hud grundig. For eksempel, før du bruker en nærende maske som inneholder fettstoffer. Og umiddelbart etter slik vask er det nødvendig å fukte huden.

Likevel, vasking med vaskesåpe er lik vask med alkohol (vodka), hvis du har utført slike eksperimenter - huden blir tynnere, den blir tørr og følsom for betennelse. Regelmessig må slike prosedyrer ikke utføres!

Er det mulig å vaske baby såpe

Baby såpe skummer godt, noe som er praktisk for vasking. Men det er mindre å foretrekke enn tjære eller økonomisk. Sistnevnte brukes som terapeutiske tiltak. Og fordelene med barn er at den ikke inneholder ekstra tilsetningsstoffer og har en nøytral PH. Det er ingen særlig fordel i det, men i prinsippet er det mulig å vaske med babysåpe, alt avhenger av hudens toleranse for tørking.

Er det skadelig å vaske ansiktet med såpe?

 • Tørr hud
 • Endrer den sure reaksjonen av huden til alkalisk (som bidrar til utviklingen av mikrober)
 • Irriterer følsom hud, bidrar til betennelse.

Er det nyttig å vaske såpe

 • Renser godt
 • Fjerner smuss i form av støv, svette, fett, bakterier
 • løser opp fett, avslører hudporer

Konklusjon: Det er nyttig å vaske med såpe, men bruker det ofte ikke, og det anbefales at du umiddelbart bruker en nærende krem ​​eller gjør slike prosedyrer som masker.

Kan jeg vaske ansiktet mitt med såpe?

Hei, kjære lesere))))

Nesten hver dag må vi diskutere med kunder, kunder og bare nysgjerrig på temaet for å rense ansiktets hud med såpe og andre kosmetiske produkter. Det er de som er veldig "mot" å vaske med såpe og tror generelt at såpe og ansikt er uforenlige ting. Det er de som er "for", fordi bare etter vasking med såpe, føler personen seg ren. Det er de som er i tvil. Der, kanskje mest, dømme etter opplevelsen av korrespondanse av butikken min. Informasjon på Internett på dette emnet er ganske enkelt mer enn nok, men dessverre er det veldig motstridende. Som regel gir hver sandpiper sin egen sump. Hvordan ellers? )))

Jeg foreslår å prøve å forstå hudens fysiologi, å forstå prinsippet om sin struktur, og allerede på dette grunnlaget for å trekke noen konklusjoner. Vi vil ikke misbruke vitenskapelige termer, men vil snakke i enkelt og forståelig språk. Jeg håper denne publikasjonen vil være nyttig for kjøpere av naturlige (og andre) kosmetikk. så:

Det ytre laget av huden vår kalles stratum corneum. Dette navnet han mottok på grunn av cellens form. Det finnes ingen kjerne i disse cellene, det er keratinprotein og ingenting annet. Stratum corneum beskytter huden mot virkningen av det ytre miljøet og tillater ikke vann å fordampe fritt i rommet, dvs. det sparer huden mot dehydrering.

Overflaten av stratum corneum er dekket av et vannlipidmantel eller lipidfettlag. Lipidlaget er en blanding av sebum, svette og eksfolierende partikler av stratum corneum. Dette er en viktig ting, ikke bare for helsen til huden vår, men også for helbredet i hele kroppen, som huden mannen utfører, inkludert barrierefunksjon.

Lipider (fett) av beskyttelseslaget er anordnet i stabile bilayers. Disse bilayers tillater ikke at stoffer kommer inn i huden fra utsiden, men de tillater oksygen å passere gjennom. På en slik flott måte er vår hud beskyttet på den ene siden, og på den andre puster den fritt. Hvordan ikke å beundre Skapelsens visdom igjen?

Sammensetningen av lipidlaget er unikt for menneskekroppen - det finnes bare på huden. Piash vårt lipidlag er innen 4, 5-6,0. Dette er en viktig indikator, fordi en endring i PiAch til en redusert eller forhøyet side ødelegger lipidlaget. (Ja, huden skades ikke bare av det alkaliske miljøet, men også for surt).

Ethvert kosmetikk, eller rettere emulgeringsmidler (eller emulgator-vaskemidler), som er en del av dem, ødelegger lipidlaget. Det viser seg at vasking med såpe, skum, skiver, bruk av kremer og andre kosmetikk, skader huden vår?

Og ja og nei. Men mer ja enn nei. Ja, fordi noen forstyrrelser med naturlige prosesser påvirker kroppen vår, som regel, ikke på den beste måten. NEI, fordi vi nå lever i et unaturlig miljø, omgitt av luft, mettet med eksosgasser, og vi må på en eller annen måte rense huden vår fra det kjemiske smuss som omgir oss overalt. Salt av tungmetaller, som setter seg på ansiktet for en dag, kan ødelegge huden raskere enn noen annen mega-alkalisk såpe i husholdningen ((

Det er nødvendig å prøve å gjøre fordelene ved å vaske mer enn ulemper.

Vi vil håndtere rensemidler og deres effekt på lipidlaget (vår beskyttende film). Jeg vil skrive om kremer og andre skjønnhetspleieprodukter neste gang (hvis slik informasjon vil være interessant for mine lesere).

Ethvert stoff som brukes på huden vil sikkert ha noen effekt på det. Noen ganger minimal og ublu. Noen ganger destruktive. Noen ganger helbredende og fordelaktig.

Det er et stoff vi bruker hver dag flere ganger og i store mengder. Dette er vann))) Bare lat folk vet ikke at de trenger å drikke vann om dagen. Og drikkevann skal være rent. Og når det gjelder vasking, plager mange bare ikke og vasker ansiktet med vann fra springen. Hvis rent vann strømmer fra springen, så er det sunt. Men som regel er vannet i byene skittent. Med klor og andre store urenheter. Hele greia gjenstår på huden vår og permanent negativ effekt på funksjonene.

Jeg tror at siden kontakt av en person med vann er konstant, bør det i det minste ikke skade. Det er å være mer eller mindre rent. Det vil si at du må vaske ansiktet med filtrert vann. Eller kokt. Eller flaske. Eller fra brønnen. Eller opptining. Det er ikke nødvendig å vaske ansiktet ditt med klorvann fra rustfrie vannrør i en fem-etasjers bygning!

Gå videre. Vann kan ikke vaskes bort fra huden den blandingen av fett og urbane støv, mettet med bly og andre eksos "gleder" som vi har på slutten av arbeidsdagen i byen. Vi tyder på hjelp av vaskemidler. Mange alternativer.

- Nesten alle syntetiske ansiktsrensemidler er ikke alkaliske (i motsetning til såpe), men inneholder odious SLS (syntetisk vaskemiddel som kan trenge inn i huden dypt og dype det subkutane lipidlaget). Bare "svært dyre" kosmetiske selskaper produserer rensemidler uten SLS og dets analoger i aksjon. Men enda mer sparsomme og dyre emulgatorer (overflateaktive stoffer) i "umyvalki" krever meget forsiktig fjerning fra huden med vann. Et emulgeringsmiddel som er dårlig vasket av og igjen på huden, kan gjøre mange dårlige ting ((((Syntetiske emulgeringsmidler har en svært liten molekylstørrelse, det vil si at de er i stand til å trenge dypt nok inn i huden. Emulgatorer er aktive stoffer, deres oppgave er å emulgere. Det vil emulgere det uvaskede overflateaktive stoffet, Å være på ansiktet vårt? Og hva er det som kommer til gode? Det er riktig, ikke noe bra. Derfor er grunnregelen for bruk av syntetiske vaskemidler veldig grundig skylling med rent vann.

- Hydrofil olje bestående av vegetabilske oljer, essensielle oljer, ekstrakter og emulgatorer-polysorbater kan betraktes som et godt verktøy for å vaske tørr og normal hud. Polysorbater er helt ufarlige tensider (av naturlig opprinnelse, det vil si ikke fra petroleumsprodukter) av mild virkning. Men her gjelder den samme regelen - Hydrofil olje bør vaskes veldig grundig av huden, siden polysorbatet som er igjen på hudoverflaten, vil sikkert poemulguli noe - dette vil føre til ødeleggelse av det subkutane lipidlaget ((Det er også en nyanse - polysorbat i hydrofil olje være kjemisk ren, det vil si helt fri for løsningsmiddel, som brukes i utviklingen og bør ikke overstige 20%. Ikke alle selskaper som produserer hydrofile linjer har råd til polysorbatfrie polysorbater Hvis du ikke er sikker på kvaliteten på polysorbatet som brukes i oljen, og spesielt hos produsenten, er det bedre å ikke bruke et slikt verktøy for ansiktet.

- Såpe er en klassiker av sjangeren. Såpe folk har vasket i hundrevis av år. Hvis såpen ikke er syntetisk, ikke på mineraloljer og emulgeringsmidler, men naturlig (hentet fra naturlige fett gjennom forpiksningsreaksjonen), bør du ikke bekymre deg for forekomsten av uforståelige og mistenkelige overflateaktive stoffer i det, som vil leve livet på huden vår.

Ja, såpe er et veldig aggressivt rengjøringsmiddel for overflateaktivt middel. Men dette er et naturlig vaskemiddel som ikke trenger inn i dype hudlag og fører ikke til underjordiske aktiviteter.

. Forresten, det er selv det mest naturlige og naturlige vaskemiddelet (hvis det vasker og vasker fett) et vaskemiddel, ellers ville det ikke klare oppgaven.

Ja, naturlig såpe ødelegger det øvre lipidlaget. Men sunn hud er i stand til å gjenopprette vann-lipidmantelen på 30 minutter. Ikke veldig sunn hud trenger omtrent 3 timer.

Poenget er at du må vaske ansiktet ditt ikke med noen form for såpe, men med godt utmattet og sveiset på egnede oljer til dette formålet. I såpe for vasking er det nødvendigvis en stor prosentandel av perezhim (fra 7% til 15%) - omsorgsfulle oljer som ikke har gjennomgått forpiksningsreaksjonen. Disse oljene lager en "midlertidig" pustende tynn lipidfilm som beskytter huden den tiden det trenger for selvhelbredelse. Minerale oljer av industriell såpe lager også en film, men denne filmen lader ikke luft gjennom og huden gisper ((.

Her er noen regler for å vaske ansiktet med såpe (hvis du velger det):

1. Bruk bare naturlig og godt overlagt toalettsåpe

2. Ikke vask ansiktet med såpe uten behov

3. Ikke vask ansiktet med såpe oftere 2 ganger om dagen

4. Ikke vask ansiktet med såpe før du går til byen (beskyttende funksjoner i huden reduseres)

Disse anbefalingene er rådgivende, alle skal velge ordningen for seg selv og for deres hud. Det kan være nok for noen å ha en vask per dag, og for noen - en uke (hvis en person bor i naturen, bort fra motorveier)

Konklusjoner alle gjør for seg selv. Ingen perfekt rensemiddel. Fordeler og minis har hver. Men kunnskap om det grunnleggende om hudfysiologi og handlingsprinsippet på rengjøringsmiddelets hud vil hjelpe, jeg er sikker, ta et informert valg)))

Flere Artikler Om Typer Acne