Perfekt glatt og jevn hud er referansen til ungdom, skjønnhet og helse. Arr på huden - en av de vanligste ikke-hvileproblemer for begge kjønn. Årsakene til naturlig mangel kan være mange, fra bestemte sykdommer til kirurgiske inngrep og brannskader. Arvevev dannes når epidermis dannes med nedsatt funksjonsevne. Det er en feilaktig oppfatning at bare kirurgiske metoder bidrar til å kvitte seg med en ekstern defekt. Peels hjelp fra arr av ulike typer. Den "yngre" arr, jo høyere er sannsynligheten for et vellykket resultat av prosedyren.

Innholdet

Videohistorie dermatologist kosmetikk kjemiske peeling ↑

Hvilke peeling brukes til å fjerne arr og arr ↑

Moderne kosmetologi tilbyr en rekke peeling i kampen mot estetiske arr og arr.

De viktigste varianter av de mest brukte peelingene er basert på et annet handlingsprinsipp, men alle fører til det samme resultatet.

Blant maskinvare salon peelings er følgende de vanligste:

 1. Dermabrasion er en metode hvor en spesiell forbindelse som har en slitende effekt og polerer de øvre lagene i huden sprøytes på overflaten av huden.
 2. Laser (karbondioksid, erbium, etc.) virker ved å fjerne arrvæv, noe som resulterer i kollagenreformering, noe som fører til hudnivåering.
 3. Fenol - en metode basert på ødeleggelsen av de dype strukturer av arrvævet, i stedet hvor bindevevet, som har en normal struktur, blir deretter dannet.

Kjemisk peeling er basert på effektene på overflaten av det berørte området av huden av stoffer som består av et kompleks av syrer

Mange av disse typer peeling er i stand til å takle selv med gamle arr. Valget av en måte å korrigere ufullkommenhet av utseende avhenger av strukturen av arrvævet, nivået av "kompleksitet" av defekten og hudreaksjonen.

Kjemisk peeling av arr - En effektiv måte å korrigere hudfeil på ↑

Kjemisk peeling er en av de eldste og mest brukte metodene for å fjerne arr og arr. Før det ble utført hovedsakelig ved bruk av salisylsyre. I moderne kosmetikk er det mer enn 50 typer kjemiske peeling, avhengig av aktive ingredienser.

I henhold til graden av påvirkning på arr og arr, kan den kjemiske peeling prosedyren påvirke de midtre og dype lagene i huden.

Dype kjemiske peeling brukes til å fjerne gamle arr.

Feilfjerning og hudutjevning oppstår som følge av eksponering for høyt konsentrerte preparater. Arvevev under virkningen av syrer begynner å myke og tynne. Fargen på det berørte området av huden blir nær fargen på sunn hud, noe som er spesielt viktig for arr med lilla og blåaktig tinge.

Prosedyren for kjemisk peeling for arr skjer i et kosmetologisk rom ved bruk av lokalbedøvelse.

Når de øvre lagene av epidermis oppløses, døde hudceller av og en beskyttende skorpe dannes, som til slutt forsvinner, noe som avslører ren ny hud.

Kjemisk peeling er ganske effektiv i korrigering og fjerning av atrofiske og milde hypertrofiske arr.

Vesentlige forbedringer observeres fra de aller første øyeblikkene etter prosedyren: hudavlastningen er utjevnet

For å oppnå ønsket kosmetisk effekt utføres prosedyren i 2-3 trinn, intervaller mellom økter avhengig av graden av hudregenerering kan være fra en til tre måneder.

Blant ulemper ved prosedyren bør det fremheves at det ikke alltid er mulig å søke på sensitiv og tynn hud. I tillegg kan enkelte kjemiske komponenter forårsake allergiske reaksjoner.

Gjenopprettingstid etter kjemisk peelingprosedyre ↑

Rehabiliteringsperioden etter at prosedyren tar fra to til fire uker.

I denne perioden er det viktig å følge alle anbefalingene fra legen: For å beskytte huden mot direkte sollys, så vel som frostluft og vind

Områdene av deformert hud etter behandling med kjemisk sammensetning er ofte dekket med en skorpe, hvorunder nye sunne celler dannes. Skorpen blir avvist i løpet av de neste 3-5 dagene, og med det går dybden av arret vekk.

Innen få dager kan hyperemi og hevelse oppstå på de behandlede områdene. Mild peeling og brune skorper på overflaten av det tidligere arret kan vare fra syv til ti dager. Dette skyldes at i løpet av denne perioden fortsetter den intensive innflytelsen av komponentene i kjemisk sammensetning.

Retinol, som er en del av kjemiske peeling, som deltakelse i hudfornyelsesprosessen, letter i stor grad helbredelsesprosessen. Under virkningen av komponenten blir dermis omstrukturert, og beskyttelsesegenskapene til det berørte området forbedres og hudkvaliteten forbedres.

Effektiviteten av kjemisk peeling avhenger hovedsakelig av hvor kompetent kosmetologen vurderte egenskapene til pasientens hud og utførte selve prosedyren.

Scar peeling kan enten forvandle utseendet, eliminere feil eller skape langsiktige estetiske problemer for pasienten. Derfor bør valg av spesialist og metoder for korreksjon av arr eller arr oppnås med særlig ansvar.

Scar Peeling

Hvorfor kan akne og arr oppstå i ansiktet etter akne? Hvordan er det best å håndtere dem? Hvorfor hjemme scrubs og peels vil ikke bidra til å løse problemet?

Hvordan hindre du?

Disse uestetiske sporene er forårsaket av feilaktig og tidlig behandling av akne. Ofte står de overfor de som har en vane med å klemme ut betennelser.

I intet tilfelle bør dette gjøres. For det første er det en risiko for å "spre" infeksjonen og forverre hudtilstanden. For det andre, med feil teknologi, er skader og hud alvorlig skadet. Som et resultat, ser det veldig ut som flekker og hulrom. Etter å ha kommet over akne, gå straks til en spesialist. Han vil hjelpe deg med å velge midler for hjemmepleie, vil anbefale effektive prosedyrer. Med riktig tilnærming er det all sjanse til å gjøre huden ren, jevn og frisk igjen.

Hvordan bli kvitt flekker?

En av de beste måtene å fjerne stillestående steder er mesoterapi. Under prosedyren injiserer legen spesielle cocktailer i huden - blandinger av aktive preparater. De stimulerer metabolske prosesser, har en løsnings effekt, selv ut lindring og hudtone. Teknikken er god fordi den lar deg nøyaktig peke på de ønskede områdene. Legen kan skape ønsket konsentrasjon av stoffet direkte i problemområdet. Som et resultat, etter å ha passert kurset, blir flekkene bleke og forsvinner.

Forbedre effekten av mesotherapy hjelp forskjellige peeling. Aggressive varianter av denne prosedyren om sommeren kan ikke gjøres. Men i dag er det en hel kategori medikamenter av den nye generasjonen som kan brukes i den varme årstiden. De er valgt ut fra tilstanden og typen av hud.

Hva vil bidra til å bli kvitt små arr?

Små uregelmessigheter fjernes mest mekanisk ved hjelp av fraksjonal termolyse. Denne prosedyren - det kalles også fraksel - utføres på en spesiell laser. Lysstrålepunktet fordamper det øverste laget av huden. Dette gjør det mulig å "slette" ufullkommenhetene og samtidig stimulere prosessene for uavhengig cellereparasjon. De oppdateres aktivt, og arret blir gradvis glatt.

Fraksel foreskrevet en gang eller kurs, avhengig av tilstanden til huden og størrelsen på arret. Du må forstå at ikke alle tilfeller, den arne kan fjernes helt. Men for å forbedre tilstanden til huden og oppnå maksimal utjevning er det ganske realistisk.

En viktig nyanse: Lasertermolyse anbefales ikke om sommeren. Denne prosedyren har en klar sesongmessighet: planlegg den for perioden fra oktober til april.

Hva kan ikke gjøres?

Det er ingen mening å håndtere arr og blemmer etter akne med hjemmeskrubb og syre peeling, samt lette masker. Videre kan misbruk av like kvalitetsprodukter provosere irritasjon og øke følsomheten i huden.

Du må forstå at å løse dette problemet krever profesjonelle forberedelser og enheter som virker i de dypere lagene i huden. Hjemmelagde produkter er ganske enkelt ikke i stand til dette, siden de jobber veldig overfladisk. Det er veldig farlig å bruke tvilsom urte "lapping" eller å kjøpe hjemme peeling beregnet for bruk i salongen eller klinikken. Den første kan provosere uønskede konsekvenser, opp til alvorlige allergiske reaksjoner. Bruk av andre krever spesiell kunnskap. Med en analfabetisk tilnærming kan du til og med bli brent.

Intervjuet Olga Demina for magasinet "Women's Health"

Ansikt uten feil: velg skaller fra arr etter akne

Fysisk eller kjemisk peeling for akne arr er en uunnværlig prosedyre for å kvitte seg med unattractive effekter av akne eller akne. For de fleste kvinner viser slike eksfoliering å være median, fordi overfladisk effekt på tett arrvev er ineffektivt, og den dype er bare foreskrevet for alderen hud. Spesielle peeling fra arr etter purulente utslett på ansiktet gjør det mulig å glemme problemet etter den andre prosedyren.

Kosmetologisk omsorg for arr

Arr på kroppen, og spesielt på ansiktet, oppfattes som en lumsk feil i utseende som kan skape selvtillit betydelig og provosere mange psykologiske komplekser. Imidlertid er dannelsen av komprimert arrvæv nyttig for kroppen: arret lokaliserer stedet for skade, brenning eller betennelse, tillater ikke det å utvide og dekke det omkringliggende vevet. Scarring, inkludert etter akne, er en slags hudbeskyttelse mot gjenoppståelse av abscesser, sår og infeksjon.

Dermatologer skiller fire typer arrvev. Kun to typer arr kan lukkes av kosmetiske metoder: normotrophic og hypotrophic, bare plastikkirurgi vil bidra til å kvitte seg med resten.

Normotrofiske arr er små formasjoner på huden, noe som gir det grovhet, tetthet og visuell grovhet. Slike feil er forskjellige i form og størrelse, de er konsekvensene av lysskader, furunkulose, akne, alvorlig akne, vannkopper eller meslinger. Normotrofisk arr ligner en tetning eller knute som strekker seg over huden. Det løser sjelden seg selv og krever i de fleste tilfeller kosmetisk kirurgi i form av peeling. Disse arrene er oftest klassifisert som post-acne.

Hypotrofe arr kalles ellers "strekkmerker". Disse er langstrakte flate strenger med hvit eller rosa hud, ikke utragende over overflaten. Utseendet på strekkmerker er knyttet til mangel på kollagenprotein-tråder i huden - byggematerialet til celler. Hypotrofe arr er også egnet til fjerning ved hjelp av maskinvare og kjemiske peeling.

Fjern helt unestetisk arrvev fra et åpent område av huden med kosmetiske sammensetninger for peeling eller mekanisk handling er umulig. Arret kan bare glattes, noe som gjør det mindre merkbart.

Behandling av akne arr er en seriøs kosmetikk teknikk. Derfor bør du ikke prøve å justere arrvævet med hjemmeprosedyrer - dette er full av komplikasjoner og økning i arr. Bare en kosmetolog eller en hudlege kan velge en egnet måte å kvitte seg med akne karakterer fra en kvinne. Teknikken og antall prosedyrer er tildelt basert på alder av mangelen, dens type, kroniske sykdommer og mulige allergiske reaksjoner på medikamenter.

Egenskaper av peeling mot arrvev

Apparater og sur peeling anses som et bevist middel for å kvitte seg med grunne striae og knuter etter akne. Spesiell peeling fra shchrams gjør det mulig å ødelegge det øverste laget av død hudhuden, og med det tette arrvev. Omstillingen av de interne prosessene i dermis stimulerer produksjonen av kollagen og elastinfibre, noe som bidrar til dannelsen av ny hud uten gamle feil. Derfor skreller mot arrdannelse er komplekse prosedyrer som samtidig bidrar til å kvitte seg med alder og ansiktsrynker, alder flekker, økt fettighet i huden og betennelsesrødhet.

Fysiske og kjemiske peeling har en felles mekanisme for utjevning av arr og arr:

 • Ved kosmetisk manipulasjon oppløses grovt stoff av syrer eller malt med fine slipemidler;
 • peelingsøkt aktiverer metabolske prosesser i friske celler, dannelsen av kollagenfibre og hudproduksjon av hyaluronsyre er normalisert;
 • arrene exfolierer sammen med skorpe av det øvre lag av huden. Det er strengt forbudt å røre, og til og med å fjerne skur på egen hånd. Dette fører til store fordypninger;
 • 7-10 dager senere dannes en ny glatt hud på arret.

De fleste peeling for akne arr har generelle kontraindikasjoner:

 • Hudens tendens til å danne dype og smertefulle keloid arr;
 • planlagt eller graviditet, amming
 • individuell intoleranse mot de aktive komponentene i peelingskomposisjonene;
 • rosacea og rosacea;
 • herpetic utbrudd;
 • onkologiske tumorer;
 • kardiovaskulære sykdommer;
 • lever og nyresykdom;
 • endokrine forstyrrelser;
 • høyt blodtrykk;
 • diabetes.

Overfladisk og median eksfoliering påføres mot frisk arr etter akne. Dypskall anbefales av leger i unntakstilfeller, for eksempel med langvarig arr av lilla eller lilla skygge.

Den beste fysiske peeling for post-akne

Under den mekaniske eksfolieringsprosedyren påvirker en laserstråle eller små slipemiddelpartikler, så som diamant- eller koralflis, arrvevet. Fysisk ansiktsskalering gjør at du kan glatte arr etter akne i ca 3-4 økter.

Laser peeling

Sliping av huden med laserstråler med en bestemt bølgelengde hjelper mye med arr igjen fra purulente betennelser. Avhengig av dybde og alder av arrvævet, kan legen selvstendig regulere graden av penetrasjon av lysstrålen, slik at denne peeling kan være både midt og dyp. Laseren fjerner arret i lag, som et resultat, friske arr forsvinner helt, og de gamle blir usynlige. For fullstendig transformasjon er 2-3 laserskall nok.

Mikrokrystallinsk dermabrasjon

Med microdermabrasion blir akne arr slipt ved hjelp av spesielle dyser med et mikron diamantpulver. Denne peeling er en dyp type, så prosedyren utføres med applikasjonsbedøvelse og krever langvarig helbredelse av huden. Microdermabrasion lar deg glemme selv om dype arr og strekkmerker, fordi det ikke bare erletet, men også det omkringliggende bindevevet ødelegges.

Overfladiske koral peeling eksperter anbefaler å bruke hovedsakelig for ung hud utsatt for arr etter akne. Under eksfoliering blir de øvre epidermale lagene malt med koraller som er malt til støv. Virkningen på huden er mild, gjenopprettingsperioden er begrenset til 5-7 dager.

Effektiv Acid Post Acne

Acid peeling formuleringer bidra til å nivå bare grunne arr etter akne. Dessuten er overflate kjemisk peeling for ødeleggelse av arrvæv maktesløs. Kun midtlinje og dyp peeling teknikker kan kvitte seg med arr og knuter. Som svar på et spørsmål om hvilken kjemisk peeling som vil gi en bedre utjevning av post-akne, gir kosmetologer følgende vurdering.

Peeling 35-50% trikloreddiksyre (TCA)

For median eller dyp hudrensing ved bruk av trikloreddiksyre, tilsettes glykolat til eksfolieringsmiddelet. Et slikt kjemisk "nabolag" gjør at du kan myke arrvevet og fullstendig skille det til 3-5 prosedyrer. Peeling TSA skader huden betydelig, så du må gjenta øktene mer enn 1 gang per måned.

Retinoisk peeling

Retinol i sammensetningen av "gul" peeling forsinker aldring av celler, forlenger ungdommen ved å stimulere produksjonen av kollagenfilamenter. I tillegg har den syntetiske analogen av vitamin A en gunstig effekt på hudens mikrofeil, forsiktig utjevning av uregelmessigheter i stedet for koker eller liten akne.

Fenol peeling

Dyb peeling med 50% fenolsyre anbefales kun for moden og aldrende hud. Prosedyren er sammenlignbar med plastikkirurgi - i løpet av det blir ansiktshuden ødelagt nesten til nivået av subkutant fett. Fenolskiller er sjelden foreskrevet for å bli kvitt arr etter akne. Denne indikasjonen blir vanligvis samtidig i den komplekse behandlingen av alvorlige aldersrelaterte endringer.

Uansett peeling av arr og strekkmerker i ansiktet etter akne, er det bedre å bruke det på en kosmetikkklinikk eller skjønnhetssalong. Korrekt valgt og utført av hendene på profesjonell eksfoliering, vil hjelpe til med å korrigere ubehagelige utseendedefekter i så lite som 2-3 prosedyrer uten risiko for komplikasjoner.

Den mest effektive peeling for arr og akne arr

En effektiv og jevn uunnværlig måte å løse dette problemet på er å eksfoliere arr etter aknebehandling. Til enhver tid ble glatt hud ansett som en av skjønnhetsstandardene. Men for mange mennesker, spesielt rettferdige og rettferdige, kan ubehagelige formasjoner i form av akne (akne og akne) være så sterke at selv etter å bli kvitt dem, klarer ikke huden å finne en normal tilstand. Ospinki, "pits" og arr fra herdet akne gir det et grovt, "kupert" eller "pockmarked" utseende på enkelte steder.

Naturligvis er det flere (fire av dem i alle) typer arr på huden, som vises på grunn av andre årsaker - fra skader på huden ved skader og brannskader. Men kosmetologiske behandlinger kan glatt ut og fjern bare to typer arr - normotrofisk og hypotrofisk. I mer komplekse tilfeller er plastikkirurgi allerede nødvendig.

Siden arr og hud uregelmessigheter, som er de skadelige effektene av akne og akne, er relatert til normotrofiske manifestasjoner, kan de effektivt håndteres ved fysisk eller kjemisk peeling.

Effektiviteten av peeling fra arr

Hvordan virker peeling fra akne arr? Det ødelegger jevnt over det øvre laget av epidermis, sammen med tett arrvev, og starter omleggingen av de interne prosessene i dermis. På grunn av dette, i de nederste lagene i huden begynner kollagen, hyaluron og elastinfibre å produseres aktivt, noe som danner den nye huden uten de gamle irriterende feilene.

Enkelt sagt er det øvre laget av epidermis forsiktig avskallet - sammen med arr, striae og knuter, pigmentflett, områder med økt greasiness - og er utjevnet. Selvfølgelig fjerner peeling arr fra akne og andre feil er ikke umiddelbart. For det første exfolierer arrene med skorpe av det øvre laget av huden. På dette tidspunktet bør de ikke berøres og spesielt fjernes av deg selv. Og først etter 10 dager vil en ny, allerede jevn hud bli dannet på problemområdet.

Hvilken peeling er bedre å bruke?

Peeling arr på huden kan være fysisk (mekanisk påvirkning), laser (maskinvare, stråling eksponering) eller kjemisk (syre eksponering).

 • Fysisk er en overfladisk peeling basert på sliping av det øverste laget av huden med forskjellige slipende skrubber. Liten slipende krummet fra materialer av både naturlig og syntetisk opprinnelse, polerer forsiktig det øverste laget av huden og nivåer det. Mange når du vasker av og til bruker ansiktsskrubb. Scar peeling ligner denne prosedyren, bare utført mer profesjonelt.
 • Laser, apparat peeling fra arr og arr, omfatter polering av epidermis deksler ved bestråling med lasere med en bestemt bølgelengde. Legen regulerer denne lengden, avhengig av dybden av arrvæv penetrasjon i huden og graden av sin alder. Laserbestråling fjerner arr gradvis, i lag for lag-modus. Nylige arr og arr fra flere laserbehandlinger er fullstendig absorbert, men de gamle forblir, men blir glatt og visuelt umerkelig.
 • Fra sluttresultatet er kjemisk peeling av arr den mest effektive typen slike korrigerende prosedyrer. Det er dypere i påvirkning, i stand til å påvirke ikke bare midten, men også de dype lagene i huden. I alt bruker moderne kosmetologi mer enn femti typer syreformuleringer for denne metoden for rensing og utjevning av huden. Populære, velprøvde er - sammensetning basert på 35... 50% trikloreddiksyre TSA; retinoic; glykol; fenolformuleringer. Mekanismen for deres innvirkning er den samme: mykning av arrvævet, tynning, etterfulgt av peeling etter flere prosedyrer.

Hva har disse metodene til felles, og hvilken peeling er bedre for å eliminere akne arr? Alle metoder er rettet mot ødeleggelse av arrvæv og hudjustering. Alle stimulerer den aktive produksjonen av kollagen, hyaluron og elastinfibre, som gjenoppretter huden. Alle har en viss grad av stress på huden og kroppen som helhet, og derfor krever forsiktig behandling og en rehabiliteringsperiode etter påføring.

Er det noen kontraindikasjoner og bivirkninger?

Å oppnå en visuelt merkbar kosmetisk effekt krever at prosedyren utføres i to / tre trinn. Videre bør intervallet mellom disse stadiene være fra 1 til 3 måneder (avhengig av hvordan huden vil regenerere). Det er farlig å påføre peeling for sensitiv og tynn hud. Under virkningen av syrer kan tilstanden bli enda verre. Først må du nøye og nøye lage en liten test. Testing for allergiske reaksjoner før fjerning av arr fra huden er også ønskelig, og til og med obligatorisk. Alt dette må avklares før eksponering for høyt konsentrerte formuleringer på huden.

Alle peeling, fra de mest forsiktige til de mest radikale, har en rekke kontraindikasjoner.

Scar peeling: kontraindikasjoner

Enhver peeling er en langvarig prosedyre, ganske komplisert, smertefull og stressende for kroppen. Ikke verdt å avgjøre når huden har en tendens til å danne keloid arr. Det er en viss liste over kontraindikasjoner assosiert med kroppens generelle tilstand.

Det er

 • graviditet og amming måneder;
 • Tilstedeværelsen av godartede eller ondartede svulster
 • sykdommer i hjertet og blodårene, samt hypertensjon;
 • lever og nyresykdom;
 • endokrine sykdommer og diabetes;
 • manifestasjoner av rosacea og rosacea;
 • psykisk lidelse og lidelser;
 • allergiske manifestasjoner til komponentene i peeling-sammensetningene.

Beautician anbefalinger

Selvfølgelig er kjemisk syre peeling den mest effektive måten å håndtere effekten av akne og akne ved deres effekt. Men siden denne prosedyren er svært smertefull og forårsaker en signifikant traumatisk effekt på huden, anbefaler leger det å bruke det bare når fysiske eller laser (maskinvare) peeling ikke kan oppnå tilfredsstillende resultater.

I dette tilfellet fjernes arrene sammen med overflatelaget av huden. Det blir dessuten utsatt for kjemisk forbrenning, hvis grad styres av en kosmetolog. Graden av konsentrasjonen av syren i legemidlet for kjemisk peeling bestemmes også av legen, basert på dybden av laget av arret hud som må fjernes. Etter 2-3 minutter med eksponering fjernes den sure sammensetningen helt med et spesielt stoff.

Nylig har glykol peeling blitt den mest populære metoden for kjemisk (syre) fjerning av atrofiske arr. Dette er en veldig god moderne metode for å peeling av arr, i henhold til mykheten av virkningene på huden. Selv om ordet "mykhet" selvfølgelig ikke er veldig egnet for å beskrive den kontrollerte syreforbrenningen av epidermis.

Rehabiliteringsperioden etter prosedyren for eventuell kjemisk peeling vil ta minst to / fire uker. Samtidig er hudområder behandlet med sur sammensetning dekket med en skorpe. Under det blir nye friske celler av epidermis syntetisert. Og skorpen, sammen med arrene, blir avvist av kroppen - avskallet i den siste uken i rehabiliteringsperioden. Den viktigste tingen - ikke haste og ikke "rydde bort" sin egen!

Hvilken skrell å velge for å løse problemet ditt, vil det være lett å velge etter rådgivning med legen din (eller enda bedre - med flere leger). Fysisk eller laser (maskinvare) peeling vil ikke kreve alvorlig forberedelse og lang rehabiliteringstid. Imidlertid vil de kun være effektive for fjerning av grunne, ikke veldig uttalt, ikke lange stengene. Hvis arrene er dype, synlige og av langvarig opprinnelse, trenger du mer radikale midler - kjemisk peeling.

Likevel anbefaler kosmetologer i alle tilfeller å starte med mer milde behandlingsmetoder. Tross alt, peeling, bortsett fra å bli kvitt arr, har andre gunstige egenskaper for epidermis. Dette er en oppdatering av huden, utjevning av tonen, fjerning av et rist av fine rynker og alder flekker, forbedring av hudens kvalitet og forbedring av beskyttelsesegenskapene.

resultater

Hvis det er en intensjon om å få et ansikt peeling, må du forstå at en erfaren kosmetolog bør gjøre "fjerning" av arrene. For stor sjanse for å forverre tilstanden til huden din, hvis du gjør denne alvorlige prosedyren selv hjemme. Videre: Valg av spesialist, samt korrigeringsmetoder må også nærmer seg ansvaret: Ikke gi opp utseendet i den første tilgjengelige legen, men å besøke minst tre konsultasjoner på forskjellige steder, samle informasjon fra forskjellige, uavhengige av hverandre, spesialister. Slik at peeling fra arrene virkelig blir et middel til magisk transformasjon, og ikke skaper nye langsiktige estetiske problemer.

Kjemisk peeling i arr-korreksjon

Tatyana Trotsenko, dermatolog, kosmetolog, ledende treningsleder for Astreya selskap

FORBEREDE PREPARASJON
Eventuell peeling som brukes til å utjevne arrvev med et kjemisk middel krever spesiell forberedelse. Det beste alternativet er bruken av retinoider (retinol, retinaldehyd, retinsyre, retinoestere).

Retinsyre regnes som den mest kraftige og effektive retinoiden, men den er ikke egnet for alle pasienter. For eksempel, med høye hudfototyper (begynner med III), kan retinsyre forårsake hyperpigmentering. For disse fototyper bør tas mykere midler, for eksempel retinol eller retinaldehyd. For hud utsatt for hyperpigmentering, uavhengig av fototype, er preferanse gitt til retinoiske estere.

Men det er nødvendig å forstå at jo mykere retinoidvirkningen, desto lengre pre-peelingpreparatet skal være: for retinsyre er denne tiden 2-3 uker, for estere - opptil tre måneder. For å redusere denne perioden med ca. 2 ganger, er i tillegg til eksterne hjemmepleisprodukter foreskrevet aavita for en måned.
Varigheten av preparatet for peeling avhenger av dybden av arret: jo dypere arr, desto lengre er det nødvendig å forberede seg på de påfølgende kjemiske effekter. Huden tilberedes ved hjelp av retinoider, bedre oppfatter de sure agensene av peeling og fenol: deres gjennomtrengning blir jevnere og jevnere.

Mellom peeling prosedyrer, når huden har gjenopprettet, er det nødvendig å inkludere stoffet med en retinoid i hjemmeplejen igjen. Valget og bruksfrekvensen avhenger av plasseringen av arret. For følsomme hudområder (ansikt, hals, décolleté), er svake retinoider foretrukket 1-2 ganger i uken, og for arr på kroppen kan du tildele retinoisk salve annenhver dag. I intet tilfelle bør ikke glemme solkrem. Videre bør de ikke bare brukes til området som er utsatt for peelingens kjemiske effekt, men også for å fange 3-4 cm omgivende vev for å redusere risikoen for hyperpigmentering.

PEELING VALG
Når du velger peeling, bør du først og fremst fokusere på hudtype. For eksempel er svakere syrer med mindre irriterende potensial egnet for tørr. I tillegg er det nødvendig å ta hensyn til kjønnsfaktoren. Det har blitt observert at arrvæv hos menn krever en lengre korreksjon, selv om huden er relativt tynn (dette skyldes en rekke fysiologiske egenskaper).

Den neste indikatoren som er viktig å ta hensyn til er tetthet av huden og dets vedlegg, antall sebaceous og svettekjertler. Hvis det er mange porer i det behandlede området, vil peeling agentene hovedsakelig trenge gjennom dem. Legen har en ganske vanskelig oppgave: På den ene siden er det behov for sterk peeling for å påvirke arrvævet, på den annen side kan alvorlig skade på hudens tilbehørskonstruksjoner eller blokkering av deres aktivitet ikke tillates, ettersom rehabilitering etter peeling skjer nettopp på grunn av epitelet til disse strukturer. Flerfaseskallene manifesterer seg best på porøs hud, når de i en prosedyre lager flere monopilings etter hverandre.

Det er ingen klar oppdeling av kjemiske peeling i overfladiske, mellomstore og dype. Den mest nøyaktige, fra mitt synspunkt, er Stegmans klassifisering, hvor forfatteren demonstrerer en histologisk analyse av hva som skjer med huden, dets forskjellige deler og vedlegg under påvirkning av forskjellige kjemiske midler. Ved klassifisering er det viktig at det bare tar hensyn til inntrengningsdybden til peelingskomposisjonen, men også hastigheten på denne penetrasjonen og den irriterende effekten av kjemiske midler.

Overflatefjerner
Når en overflate peeling, dekker brenndybden området fra hornet til det skinnende laget av epidermis. Hvis arret befinner seg på en dybde på mindre enn 0,1 cm, bør disse skalene være begrenset. Alfa-hydroksysyrer er mest brukte, blant annet glykolsyre viser 50-70% den beste effekten. Imidlertid kan ikke noen peeling med glykolsyre påvirke arrvevet.
- Fri glykolsyre med en pH under 1 er den sterkeste og passer for korreksjon av arrvæv.
- Delvis nøytralisert glykolsyre med pH 2-2,5:
nøytralisert med alkali (svak peeling, for korreksjon av arr er ikke egnet);
nøytralisert med spesielt utvalgte aminosyrer (egnet for arr plassert i følsomme områder (nederste tredjedel av ansiktet, på haken, halsen, dekolleten).
- Esterifisert glykolsyre eller esterformer av glykolsyre med pH over 3,5 er en svært svak peeling som ikke er egnet for korreksjon av arrvæv.


Hvis en litt dypere peeling er nødvendig når arret ligger på en dybde på ca 0,1 cm, eller hvis det er strekkmerker i dekolletéområdet, er ikke glykolsyre nok. I dette tilfellet faller valget på pyruvsyre (40%), som ved fullføring av prosedyren "forsegles" med retinoisk peeling (retinol 5-10%).
Når striae eller normotrofe arr ligger på andre deler av kroppen, er algoritmen for anvendelse av syrer som følger:
- Salicylisk peeling (fra 10 til 40%) på grunnlag av en alkoholoppløsning (pastaen brukes ikke, fordi den ikke tillater å observere reaksjonen av huden) påføres i flere lag til det oppstår en liten frost, det vil si til keratinepidermalproteinet koagulerer. Salisylsyre er en utmerket leder, det ødelegger rotodosomerene og tillater at følgende forbindelser trer jevnt inn;
- pyruvisk peeling (50%) øker frost, forårsaker hyperemi og ødem;
- fullfør prosedyren med retinoisk peeling (retinsyre 1% eller retinol 5-10%).
I tillegg kan salicylsyre brukes i begynnelsen av prosedyren hos pasienter med sensitiv hud, hos pasienter med diabetes mellitus, med en tendens til å bremse helbredelse av sår. Det reduserer lysfølsomheten i huden, så i noen tilfeller, etter at det er tillatt å bruke pyrodruvblandinger. Men ved høye fototyper er pyruvsyre bedre å erstatte mandel.


Hvis du trenger å oppnå en mykende effekt av arrvævet (ofte dette skjer med flere post-akne arr), på slutten av prosedyren, er retinoisk peeling dekket av en film, som er igjen i lang tid - opp til en dag. Det er nødvendig å fjerne filmen i kosmetikkrommet, ettersom et koaguleringssubstrat dannes under det, som må fjernes med en skje, og det behandlede området skal vaskes med hydrogenperoksid eller miramistin og støves med vismut-undergallat. Pasienten skal advares om at påføringen av pulveret kan forårsake smertefulle opplevelser, og huden vil også se uattraktivt: en gul peeling bestående av en blanding av ekssudat og pulver. I løpet av uken blir det gnidd med klorhexidin, vasket med et middel for sensitiv hud, 5% eddik anbefales for å unngå tilsetning av infeksjon og sprinklet med vismut-undergallat igjen.


Forløpet av overflateskalingsprosedyrene bestemmes basert på arrens plassering og dens størrelse. Etter 5.-6. Økt måler legen såret, evaluerer effektiviteten av korreksjonen og tildeler ytterligere prosedyrer avhengig av behandlingsdynamikken.
For å oppnå en uttalt effekt kan mesoterapi, injeksjon av kortikosteroider (for eksempel Kenalog), hyaluronidase, phono og ultrafonophorese bli tilsatt til overfladiske peeling. Og dette bør gjøres i en prosedyre.
En viktig advarsel: jo mindre arealet er, jo høyere kan prosentandelen syre brukes.

SURFACE-MEDIUM PEELINGS
Overflate-median peelings foreskrevet, om nødvendig, for å oppnå dybden av brenningen til kjellermembranen.
Algoritmen for en slik skal er som følger:
- En semi-tørr (presset) bomullspute (hvis arret er liten, deretter en bomullsstav) påføres med en Jessner-løsning (14% melkesyre, 14% resorcinol og 14% salisylsyre). De gjør dette i flere lag, oppnår intensiv hyperemi og ødem i arrområdet.
- Påfør peeling med trikloreddiksyre (15-35%) før utseendet på intens frost. Antallet lag avhenger av syrekonsentrasjonen.
"Gamle" arr i den øvre delen av kroppen og på ansiktet krever veksling av eksponeringsdybden fra prosedyren til prosedyren. Derfor handler de skiftevis: i en prosedyre utføres overfladiske peels supplert med mesoterapi i de andre medianskallene.

MIDDLE PEELS
Median peels penetrerer hele dybden av dermis og kan føre til ødeleggelse ned til midten av netlaget. Trikloreddiksyre (TCA) brukes oftest som et kjemisk middel. Merk at medianskall ikke kan foreskrives til pasienter med høye hudfototyper, selv om de teoretisk sett kan være svært effektive. 50% av TCA er kun brukt til områder med mindre enn en 5-rubelmynt.

Under prosedyren er det nødvendig å oppnå utseende av koagulativ frost: dets alvorlighetsgrad avhenger av syrekonsentrasjonen i peeling og pH-nivå. Hvis legen opplever frost i form av en lett sky, betyr det at peeling-komposisjonen virker i epidermisområdet. Tett frost, der den hyperemiske huden er synlig, indikerer at vi har en middels peeling. Hvis hyperkemien ikke lenger er synlig, og frosten har blitt hvittgrå, så har vi nådd den nedre sonen av nettets lag av dermis, det er umulig å komme ned, siden irreversible endringer i hudstrukturen vil oppstå.

Median peelings kan kombineres med dermabrasion eller microdermabrasion, som utføres ved hjelp av slipekrem med aluminiumoksid eller magnesium. Først utfør en sliteprosedyre, og bruk deretter TCA peeling (30-35%) eller Jessner. Jeg vil gjerne påminne om at det første laget av TCA peeling etter microdermabrasion, utført ved hjelp av en abrasiv krem, er ganske smertefullt, derfor er det nødvendig med en vifte eller kalde pakninger for å redusere alvorlighetsgraden av ubehagelige opplevelser. Og etter dermabrasjonen av apparatet er det først nødvendig å sette et serviett med lidokain og adrenalin på det behandlede området (i 5 minutter) og bare deretter påføre peeling med trikloreddiksyre. Fullfør prosedyren med retinoisk peeling. På ansiktet lukkes arrene med en film i 10-15 minutter, og på kroppen i 2-3 timer. I løpet av denne tiden har koaguleringssubstratet ikke tid til å danne, slik at pasienten kan fjerne filmen alene. Det anbefales ikke å våte huden i det hele tatt eller for å minimere kontakt med vann til det dannes en film på eksponeringsstedet (avhengig av hudens peeling og regenerative evner, denne tiden er fra 1 til 3 dager). Etter dannelsen av en film er det nødvendig å påføre mykningsmidler for å forhindre sekundært arr og infeksjon av såret: petrolatum eller de såkalte silikonpreparater, som inkluderer silisium.

Fotodokumentering for å evaluere resultatet er gjort etter de tre første prosedyrene, og deretter er det nødvendig antall økter foreskrevet for å oppnå ønsket effekt, men totalt antall medium TCA peeling bør ikke overstige 10 prosedyrer per år.

En interessant ordning for behandling av arr i den øvre tredjedel av kroppen ved hjelp av median peels er Coleman peeling. Den består av en kombinasjon av 70% fri glykolsyre med en pH på ikke høyere enn 2 og en TCA på 35%. Glykolsyre (fri) påføres i 10-15 minutter, som et resultat av hvilken en liten inflammatorisk reaksjon utvikler seg. Glykolsyre blir deretter vasket av, og trichloeddiksyre påføres på tørr hud. Denne ordningen fungerer bra på såkalte "chipped" arr som har en liten diameter, hakkede kanter og akne som et resultat. Det er mulig å bruke komposisjonene med en metallspatel, men dette er ikke veldig velkommen, fordi syren samvirker med metallet på en eller annen måte. Derfor er det best å bruke en vanlig tannpirke. Prosessalgoritmen er som følger:
- utfør mikrodermabrasjon med en krem
- avfett huden med 70% alkohol
- Spissen av arr og bunn blir omhyggelig behandlet med spissen av en tannpirke, noe som resulterer i mikroskrammer (det er bedre å ikke bringe bloddråpene til bunnen);
- sett sammen med glykolsyre, arbeid gjennom veggene og bunnen av arret;
- fordi TCA peeling, går utover kantene av arrvævet.
Denne teknikken lar deg justere og glatte veggene av arr.

Den mest uttalt effekten av omstruktureringen av dermis i korreksjonen av dypt arrvev gir fenol-peeling. Men man må ta hensyn til at i 1-2 prosedyrer, kan ikke fenol heller klare arr. Vanligvis kreves 4-5 økter. Gitt ekstrem toksisitet av fenol, risikerer vi å ha en negativ effekt på leveren. Derfor bør fenol peeling prosedyrer utføres bare å ha en blodprøve for leverfunksjonstester og sørge for at disse tallene er normale. Fenol er også farlig for dets toksiske effekter på melanocytter: det forstyrrer sitt arbeid eller fører til døden, som er full av hypopigmentering. I følge mine observasjoner oppstår denne komplikasjonen spesielt ofte når små områder av arrvæv behandles.
Inntrengningsdybden av fenol avhenger av penetrasjonshastigheten (fenol trenger raskere og dypere inn hvis crotonolje er tilstede i preparatet) og på hvilken type vann er en del av peeling (deionisert akselererer penetrasjon i huden, ionisert - tvert imot forsinker denne prosessen).

DEEP PEELS
Dyp peeling (for eksempel Krulig peeling) fører til en programmert brenning etterfulgt av løsrivelse av epidermis og dermis opp til den øvre delen av netlaget. Det er viktig å forstå at hvis peeling skader retikulær dermis, blir oftest hudstrukturen ikke lenger restaurert og arvevev dannes. Slike peeling brukes ikke til arr-korreksjon.

En kontraindikasjon til den kjemiske peelingprosedyren er tendensen til å danne keloid arr. Det vil si, før du foreskriver en prosedyre, må legen sørge for at det ikke er keloid vev på pasientens ansikt og kropp. For eksempel, hvis du trenger å rette opp strekkmerker eller arr på ansiktet i ansiktet, og en keloid er funnet på en annen del av kroppen, bør du ikke peeling.

Scar Peeling

Enhver person har arr på huden. Ugjennomtrengelig, som ligger i de "bortgjemte" stedene for problemstillinger, leverer ikke, noe som ikke kan sies om arr og arr i ansiktet, halsen eller décolletéområdet. Jeg vil bli kvitt slike "smykker" raskere, for eksempel ved å peeling mot arr. Det er umulig å unngå utseende av arr, fordi de dannes på stedet for kutt, brannsår, kviser og magesår som en person stadig får i løpet av livet. Arrvev begrenser skadestedet, forhindrer det i å utvide og gripe sunt nærliggende vev. På en måte er arr og arr fortsatt nyttig - de forhindrer spredning av infeksjon og suppuration, men samtidig blir armer forverret av huden, noe som gjør den kupert og grov.

For å returnere hudens glatthet, bruk en maskinvare eller kjemisk peeling for arr. Og ikke alltid ønsket om å bli kvitt arr er diktert bare av en uæstetisk type huddefekt, ofte fører arr til forstyrrelser i en persons normale livsaktivitet, for eksempel lar de ikke armen eller beinet bevege seg fritt. I slike tilfeller blir det av medisinske indikasjoner å bli kvitt arr med peeling.

Hvilke typer arr vil hjelpe peeling

"Fjernelse" av arr er en alvorlig prosedyre som en kosmetolog må utføre. Å forsøke å bli kvitt selv små arr etter at akne ikke er verdt å prøve på egen hånd, fordi sannsynligheten for å forverre problemet er for stor og å få et enda mer uttalt og stort arr på stedet for den du ville fjerne. Arr er:

 • normotrophic - disse er små, ikke veldig fremtredende formasjoner som har vært i stedet for akne, koiler, sår, arr etter kyllingpoks og meslinger;
 • hypotrofisk - disse er ujevne lange "flate" arr, bedre kjent som strekkmerker eller strekkmerker, dannelsen av som er forbundet med utilstrekkelig produksjon av kollagen;
 • hypertrofisk - disse arrene rager over overflaten av huden og ligner en rulle; de er dimensjonert innenfor grensene for skade;
 • Keloider er ganske smertefulle arr som strekker seg utover såret og forekommer hos mennesker som har en tendens mot dem. De fleste peeling (fra arr, rensing og foryngelse), spesielt de midtre og dype, anbefales ikke hvis det er mulighet for dannelse av keloid vev.

Ved hjelp av peeling kan du kvitte seg med (strengt tatt er det umulig å bli kvitt arr, men det handler om å gjøre dem inkonsekvent) fra normotrofiske og hypotrope arr.

Hvilken peeling hjelper bedre fra arr

For ødeleggelse av arrvev, brukes laser og mekanisk hudpolering (maskinvare teknikker), og de påvirker også rummen med sammensetninger som inneholder høye konsentrasjoner syrer (kjemisk syre peeling).

Scar Peeling

Apparat laser peeling eller hud polering med en laserstråle er en av de mest effektive metoder for å kvitte seg med arrvev. Avhengig av tilstanden og egenskapene til arr kosmetologen velger bølgelengden og kraften av effekten på huden. Teknikken består i å fjerne flere lag lårvev. Laserstrålen trenger dypt nok inn i huden og virker på tre lag av epidermis samtidig. Hvis arrene er gamle og uttalt, kan det ta flere prosedyrer for ikke å utsette huden for aggressiv. Laser peeling for arr er en smertefull prosedyre som krever en rehabiliteringsperiode på ca to uker. Essensen av lasermetoden i ødeleggelsen av arrvæv og samtidig stimulering av friske celler til å dele og produsere kollagenfibrer, samt hyaluronsyre. Som et resultat, etter en tid, blir såret forårsaket av laseren strammet, og den grove og nikkede huden gir vei til en ung, jevn og delikat hud. Lær mer om laser resurfacing.

Scar Peeling: video

Dermabrasjon eller mekanisk sliping, der de øvre lagene av epidermis "slettes" ved hjelp av spesielle børster og slipemidler. Denne typen peeling er svært effektiv mot arr, fordi den sikrer ødeleggelse av ikke bare arr, men også bindevev, som ligger under og rundt arret. Dermabrasion utføres under lokalbedøvelse - dette er en smertefull metode, hvoretter noen få dager er hevelse og rødhet i huden igjen. Lær mer om dermabrasion.

Kjemisk Scar Peels

Kemisk peeling kan glatte ut bare små arr. Overflatehull som påvirker hudens stratum corneum, gir ikke noe resultat, siden bare dype eller mellomstore peeling vil hjelpe mot arr.

Peeling av arr med trikloreddiksyre (konsentrasjon 30-50%). Median eller dyp peeling av TCA for arr er ganske effektiv, men for å sikre jevn anvendelse og distribusjon av legemidlet, tilsettes glykolsyre. For å nivåere huden med cicatricial endringer, er vanligvis 3-5 prosedyrer av median peeling kreves, som utføres med et intervall på en måned. Når du bruker dyp peeling mot arr, kan du gå videre med en prosedyre, men du bør være oppmerksom på at en slik peeling krever smertelindring og flere uker etterfølgende rehabilitering. Lær mer om TCA-peeling.

Fenol peeling. For å bli kvitt arr, brukes dyp peeling med en sammensetning som inneholder 50% av den aktive substansen. Dette er en veldig smertefull prosedyre: Ved behandling av store områder er det gjort på et sykehus under generell anestesi. Ofte er såroverflaten dekket med en vanntett film som utfører en beskyttende funksjon. Gjenopprettingstiden etter kjemisk fenol peeling mot arr tar mye tid, så prosedyren gjøres best i løpet av ferien, og i høst-vinterperioden. Den sistnevnte tilstanden skyldes det faktum at etter prosedyren er det nødvendig å forsiktig beskytte huden mot solens stråler, noe som kan forårsake hyperpigmentering av ung hud. Lær mer om fenol peels.

Hvor mye er peeling av arr. Prisen på peeling fra arrene i salongen

Prisen på peeling av arrene avhenger av størrelsen på defekten, den korrekte metoden og statusen til kosmetologifasiliteten. Tabellen viser estimert pris på ødeleggelse av 1 kvadrat. centimeter av arrvev.

Flere Artikler Om Typer Acne