Øynene er et speil av sjelen, og huden er en refleksjon av kroppens helse. Vitaminmangler fører til rynker, tørrhet og flaking, samt grå og ikke-beskrivende hudfarge. Det er spesielt viktig for jenter at huden deres stråler med skjønnhet og helse.

Hvilke vitaminer er nødvendig for huden og hvorfor

Hvilke vitaminer trenger huden? All.

Medisin kjenner 13 grupper som bidrar til kroppens normale funksjon:

 1. Retinol (A) avlaster hudutslett, tørrhet og følsomhet. Samtidig er arbeidet med talgkjertler normalisert. Matvarer med høyt innhold av retinol reduserer risikoen for psoriasis.
 2. Tiamin (B1) bekjemper rynker og deres for tidlige utseende.
 3. Riboflavin (B2) normaliserer metabolske prosesser, dermis renser seg selv og blir sunt.
 4. Pantothensyre (B5) bekjemper aldring.
 5. Pyrodoksin (B6) bidrar til å kurere hudsykdommer.
 6. Folsyre (B9).
 7. Cyanokobalamin (B12).
 8. Askorbinsyre (C) stimulerer kollagenproduksjon, fremmer sårheling og minimerer risikoen for infeksjon.
 9. Calciferols (D) bidrar til å absorbere kalsium for å opprettholde tonen.
 10. Tocopherol (E) fukter og beskytter huden.
 11. K-vitamin er mer effektivt ved lokal bruk. Det reduserer sirkler under øynene og lindrer blåmerker. Det bidrar også til å bekjempe puffiness og betennelse.
 12. Niacin (PP) stimulerer cellene til å jobbe aktivt, beskytter huden mot miljøpåvirkning og gir ut hudfarge.
 13. Biotin (H) normaliserer fett og karbohydratmetabolisme, samt stimulerer celleregenerering.

Hvilke produkter inneholder

For å gi kroppen fullstendig fordelaktige stoffer, er det nødvendig å inkludere en rekke produkter i kostholdet ditt:

 • grønne grønnsaker. Det viktigste er å spise dem friske, varmebehandling reduserer konsentrasjonen av vitaminer betydelig, fordi ved høy temperatur bryter de ned;
 • kjøttprodukter og sjømat;
 • belgfrukter for å fylle opp gruppe B;
 • meieriprodukter til å fylle opp lagre av vitamin D;
 • Egg, tomater, meloner, fersken har en betydelig tilførsel av gruppe A.

Det er ikke mye å fortelle om sitrus. De er fulle av askorbinsyre. Denne antioksidanten finnes også i solbær, tranebær, surkål og paprika. Rutin (P) ser etter valnøtter, grønn te og rosenkål.

Hvordan får du nydelig hår fra en vaskeklut på hodet?
- Hårvekst over hele overflaten av hodet på bare 1 måned;
- Den organiske sammensetningen er helt hypoallergenisk;
- Påfør 1 gang per dag;
- Mer enn 1 MILLION fornøyde kjøpere av menn og kvinner over hele verden!
Les hele historien.

De beste vitaminkompleksene for huden

aevit

Aevit - det enkleste og mest rimelige stoffet. Den er basert på to vitaminer A og E. Legemidlet er egnet for forebyggende tiltak i henhold til tilstanden til hud og hår. Ved søknad bør du nøye overvåke dine egne følelser, og hvis bivirkninger oppdages, stopper de med å ta.

Pris per pakke med 100-200 rubler.

Revalid

Revalid fra produsenten med samme navn regnes som et fullverdig komplekst stoff. I tillegg til vitaminer, inneholder aminosyrer, mineraler og planteekstrakter. Det bidrar til normalisering av metabolske prosesser, rask helbredelse av sår og rensing av dermis. Ta stoffet før eller etter måltider.

Problemer forsvinner vanligvis i en måned.

Kostnaden varierer fra 300-450 rubler.

Vitrum skjønnhet

Legemidlet bidrar til naturlig rensing av huden og restaureringen, samt forbedrer tilstanden til hår og negler. Betydelig forbedrer behandling av fett og fordøyelsesprosessen generelt. Det er foreskrevet for underernæring, økt belastning og behandling av vitaminmangel.

Du betaler 250-500 rubler per pakke avhengig av valgt type.

Ekstern bruk av vitaminer

Problemet, som de sier, må løses fra to fronter. Uten aktive handlinger vil det ikke fungere. En vanlig omsorg får seg til å føle seg etter en kort periode. Organismen alltid takk for den oppmerksomme holdningen til seg selv.

For akne

Akne og akne er en av de vanligste problemene.

Vitaminer A, B og E bidrar til å kvitte seg med dem. Citrusfrukter bidrar til å fylle deres mangel.

I en nødsituasjon kan du bruke en maske. Appelsinmasse gnidd med en liten mengde kirsebær uten peeling, tilsett noen teskjeer mais eller potetstivelse og la det hovne i 5 minutter.

Den resulterende massen påføres hele ansiktet og holder i 15-20 minutter. Vask av med kaldt vann og bruk en nærende krem.

For foryngelse

Det er nødvendig å blande et par teskjeer med havregryn med kefir eller hjemmelaget yoghurt, tilsett litt honning og 5 dråper vitamin A og E. Legg blandingen forsiktig på ansiktet og décolleté-området, vask av med varmt vann etter 15 minutter og bruk daglig pleie.

For fet hud

Glitter olje coma snakker om en mangel på B2.

For å rense huden, gni fersk poteter og legg til en teskje sitronmasse med juice.

Blandingen smøres på problemområder og etter 15 minutter fjernes med kaldt vann.

Regelmessig bruk av denne masken vil tilpasse sekresjonen av talg og avlaste stygg glans.

tørrhet

Om vinteren trenger dermis ernæring og hydrering. Vitaminer A og E hjelper til med å fylle det med helbredende fuktighet. Et lite eple gniddes på en rist, tilsett rømme og 3-5 dråper av en oljeløsning. Masken påføres hele ansiktet og varer ca. 15 minutter, hvorpå den vaskes av med varmt vann.

Pigment flekker

Vitamin C lyser flekkene og postacnebrønnen.

En spiseskje med cottage cheese er blandet med rømme (2: 1 forhold), og deretter en teskje sitronsaft. Mask setter på de nødvendige områdene og holder i 20 minutter.

Etter å ha opprettholdt den tildelte tiden cellulose svamp å tørke blandingen og vaske av rester av kaldt vann.

Løsninger og masker trenger ikke mer enn 20-30 minutter.

Symptomer på mangel på vitaminer for huden

Kroppen gir alltid et signal om problemet og mangelen på noe. Tørrhet, desquamation og utseende av nye rynker indikerer et underskudd av nikotinsyre og vitamin A og E. Tvert imot er fettinnhold mangel på gruppe B. Deres mangel gjør seg også kjent som allergisk dermatitt og manifestasjon av hyperpigmentering. Betennelser og akne oppstår på grunn av mangel på fett (som om det ikke overrasket seg) syrer. Hvis huden er gul, så er det på tide å legge til produkter fylt med B12 til kostholdet ditt.

anmeldelser

Jeg jobber mer enn 60 timer i uken. Denne rytmen av livet har ført til en konstant følelse av tretthet og kroppssmerter. På betingelse av hår og hud ikke engang vil huske. Jeg bestemte meg for å drikke et vitaminkurs for å hjelpe kroppen med å håndtere slike belastninger. Apoteket anbefales "Vitrum". Etter to uker med å ta håret begynte å se sunnere, og på kinnene var alt utslett. En måned senere har ansiktet blitt mer jevnt farge. Jeg anbefaler dette komplekset for helsen til huden og kroppen som helhet.

Jeg leser på Internett at vitamin A holder ansiktet ung. En venn rådet til å kjøpe "Aevit" og briste ballen, og sette innholdet på som en maske. Jeg la merke til forskjellen bare etter en måned med vanlige prosedyrer. Huden ble mykere, mer elastisk og etterligner rynker utjevnet betydelig.

Etter graviditet begynte akne og forskjellige betennelser å plage meg. Problemene med ungdommen grep igjen og skulle ikke gå. Gynecologist rådet til å ta "Elev Pronatal" for å gjenopprette hormonbalansen. Jeg likte ikke det faktum at tabletter er store og det er ikke veldig lett å svelge dem. I tillegg er det øvre skallet bitt. Langsomt, men selvsikkert, fikk huden et vakkert og sunt utseende. Håret begynte å falle ut mindre, og negler - sterkere.

Relativt nylig fascinert av emnet selvbehov. I en gruppe i det sosiale nettverket leser jeg en fascinerende artikkel om vitamin C. Det legges til forskjellige kremer og geler. Det strammer ansiktets ovale, gir ut fargen, tørker betennelsene og lyser sporene av dem. Jeg kjøpte mye penger og prøvde alle effektene jeg hadde lovet meg selv. Huden min så aldri så vakker ut. Det eneste under varme dager med stor solaktivitet er å redusere bruken av slike produkter, slik at pigmentplettene ikke vises. Vitamin C - min kjærlighet for livet.

Full søvn og hvile er de viktigste betingelsene for sunn hud. Og vitaminer vil bidra til å opprettholde sitt vakre og strålende utseende.

Hvilke vitaminer er gode for ansiktet?

Ansiktets hud er under konstant syn på ytre og indre påvirkning. Værforhold og problemer i kroppen påvirker umiddelbart tilstanden. Så alt er sammenkoblet - vakker hud, helse, ernæring, nervøs og fysisk anstrengelse, og til og med kroppsvekt.

Konstant kontakt med omverdenen får huden til å vokte hvert sekund. Fordi hun først tar alle beats. Faktisk er det en uavhengig kropp, som har visse funksjoner og oppgaver. De viktigste er:

 1. Ikke la ulike forurensende stoffer, inkludert atmosfæriske eller kjemiske, komme inn i kroppen.
 2. Beskytt de indre organene med dermis og stratum corneum.
 3. Forhindre penetrasjon av patogene mikrober.
 4. Beskytt mot ekstreme temperaturer.

Opprettholde en god helse- og hudtilstand, først og fremst, hjelper et antall vitaminer.

Hvorfor trenger huden vitaminer?

 1. I ansiktets hud er det mange nerveender. Det er takket være dem at du kan føle kulde og varme, smerte og andre berøringer. Noen ganger, fra mangel på vitaminer, blir ansiktets hud svært følsomt.
 2. Huden har et viktig formål - for å forhindre at den patogene mikrofloraen kommer inn i kroppen. Det skaper en pålitelig barriere for mikroskopiske parasitter, fordi de ikke kan komme inn, selv om de akkumuleres på overflaten i store mengder. Men hvis integriteten til huden er ødelagt, begynner hele invasjonen gjennom de skadede områdene. Derfor er vitaminer så nødvendige, som blant annet har sårhelingseffekter.
 3. Ansiktets hud er pålitelig dekket med et spesielt fettsyre smøremiddel. Det er hun som gjør epidermis myk og gir fuktighet. Den inneholder talg og proteiner, forfallsprodukter og svette. All denne strukturen tillater ikke at bakterier multipliserer på overflaten av huden. Når inflammatoriske prosesser oppstår, begynner syrereaksjonen av smøremiddelet umiddelbart å forandre seg patologisk. Og det endelige resultatet blir skiftet til den alkaliske reaksjonen. Vitaminer vil bidra til å opprettholde den rette balansen.

De viktigste vitaminene som er gode for ansiktet

Menneskekroppen er utformet slik at den kan hjelpe seg med å kompensere for mangel på vitaminer, produsere dem selvstendig eller velge fra innkommende mat. Hudsykdommer skyldes i stor grad mangel på riktige mengder av disse næringsstoffene, spesielt viktig for huden, slik som:

Vitamin A
Det kommer inn i kroppen bare fra matvarer, og så kan det samle seg, noe som ikke er tilfelle med andre vitaminer. Men i kroppen kan den syntetiseres fra provitaminer, som tilhører gruppen karotenoider. Disse stoffene finnes hovedsakelig i grønnsaker som har en gul eller rød farge. Også en stor mengde finnes i melk og fiskeolje, eggeplomme og lever, ost og smør.

Mangel på retinol vil påvirke en person veldig raskt. Visjonen vil begynne å forverres, slimhinner vil øke, og huden blir ikke bare tørr, men også grov, kornet. Vitaminmangel vil føre til at regenerering av huden vil bli veldig sakte, det vil bli en rask nedgang i styrke, betydelig redusert motstand mot ulike infeksjoner.

For innbyggere i de områdene hvor det er bedrifter som er klassifisert som farlige næringer i økologisk ugunstige områder, er mangelen på dette vitaminet veldig farlig fordi ansiktets hud vil komme ganske ofte inn, så for formålet med profylakse må de inkluderes i diettfett av animalsk opprinnelse. Retinol er ofte inkludert i sammensetningen av regenererende kremer, dette vitaminet kreves for komplisert behandling, når stimulering av hudregenerering kreves.

Vitamin D

Først av alt er verdien av vitaminet at det kan absorbere kalsium fra tarmene, som er hovedregulatoren for fosfor-kalsiummetabolisme. Det blir ikke det, og bein vil begynne å myke, tennene vil begynne å forverres. For hud i ansiktet vitamin, som ellers kalles calciferol, er viktig som et stoff med regenererende effekt, fordi det er så ofte inkludert i sammensetningen av forskjellige kremer.

Vitamin E
Det holder fortsatt mange hemmeligheter, som det ikke er fullt forstått. Men det er allerede kjent at det ikke tillater rynker å dukke opp raskt og forhindrer hudens aldring. Dens beskyttende funksjoner er svært viktige, fordi dette vitaminet bekjemper frie radikaler, beskytter dem mot fettsyrer. Og disse stoffene er svært ustabile, så det ville være lett å ødelegge dem hvis det ikke var for vitamin E-molekylene som fanger opp det frie radikalsmolekylet i tid og etter at en bestemt reaksjon helt nøytraliserer det, og kroppen eliminerte den nøytraliserte fienden med urin. Hvis det ikke er noen beskyttelse mot antioksidanter, spesielt vitamin E, vil fettene bli ødelagt. Dette kan bestemmes når senile flekker vises på huden. Det vil si at det var opphopning av fettstoffer som ble utsatt for oksydasjon av frie radikaler, og det er nesten umulig å fjerne dem. Slike flekker kan danne seg i latent form i ulike deler av kroppen - i nervesystemet, fettceller, muskler og forskjellige vev.

Hvis vi vurderer at kroppens celler uendelig føler effektene av frie radikaler, som ødelegger celler og kjerner som tilhører dem, multipliserer i høyhastighetsmodus på deres rester, blir det klart hvorfor E-vitamin er så nødvendig.

Forskere har funnet ut at dette vitaminet gir vevselastisitet, hjelper det kardiovaskulære systemet til å fungere, forhindrer at blodproppene dannes, raskt oppløses, tjener som en vasodilator. Normaliserer også handlingen i muskelsystemet. Ganske mye vitamin E i vegetabilske oljer, spesielt i bomull, mais og solsikke, samt i embryoer av korn.

K-vitamin eller Kapatron
Først og fremst bidrar det til å danne protrombin i leveren, uten som blodpropp er umulig. Brudd på huden, blødende sår nødvendigvis behandlet med inkludering i det terapeutiske komplekset av dette vitaminet. Med en utilstrekkelig mengde vitamin, begynner små blodkar ofte å bryte, spesielt kapillærene, og som et resultat oppstår blåmerker. Fremmer bedre intestinal motilitet, frigjør kroppen av giftstoffer, som også påvirker hudens gode tilstand.

Vitamin C

I motsetning til de forrige er vitamin C vannløselig. Den kan tilskrives de mest aktive, da den klarer å delta i alle metabolske prosesser. Det kan syntetisere kollagen, det overvåker kapillærveggens gode permeabilitet, slik at de opprettholder elastisitet og styrke, hjelper syntetisere mange hormoner, forbedrer beskyttelsesegenskapene, som også påvirker ansiktets hud. Mangel på vitamin reduserer elastisiteten i huden, øker nivået av kolesterol i blodet, forstyrrer metabolske prosesser.

Viktig er hele gruppen av vitaminer for å forbedre tilstanden til huden!

Mange vitaminer som tilhører gruppe B er nødvendige for å opprettholde huden i utmerket tilstand. Hele komplekset i denne gruppen er hovedsakelig inneholdt i frø og kim av korn, i gjær og svart brød, poteter og grønnsaker.

Vitamin B1 er involvert i karbohydratmetabolismen, tillater ikke at nervesystemet nedbrytes. Fungerer som et utmerket antidepressivt middel, lindrer tretthet og søvnforstyrrelser. Det brukes til behandling av ulike inflammatoriske prosesser i huden.

Vitamin B3. Betydelig påvirker de antiinflammatoriske prosessene i huden, beskytter slimhinnen. Hvis det er mangel, er det vanligvis observert alvorlig tørrhet i huden, og pigmentering forstyrres.

Vitamin B6 er tilstede i proteinmetabolismen. I kosmetologi er det vant til å befri folk med store sebaceous utskillelser, for å bekjempe død hud og for å gjenopprette neglens vekst.

Når du velger et kompleks av vitaminer for hudpleie, vær oppmerksom på tilstedeværelsen av de som er beskrevet ovenfor, som er viktigst for huden.

Vi bestemmer hvilke vitaminer å ta for å bevare ungdommen, skjønnheten og helsen til huden din

Skjønnheten i huden avhenger av evnen til å gjenopprette, oppdatere, beskytte seg mot miljøets aggressive effekter. Naturlige prosesser i huden kan falme med tiden eller bli forstyrret på grunn av ulike uønskede faktorer. Den generelle helsen til en person og kvaliteten på ernæringen påvirker også tilstanden til huden.

Dessverre er kroppens ressurser tydeligvis ikke nok til å holde huden i god stand. Rynker, betennelse, peeling, sagging av ansiktskonturene og andre hudproblemer oppstår som følge av forstyrrelsen av biokjemiske prosesser som oppstår i huden. Normaliseringen av disse prosessene krever bestemte stoffer - koenzymer eller vitaminer.

Vi kan bare få vitaminer med mat. Det er derfor kostholdet skal være ganske rikt. Det daglige behovet for vitaminer er imidlertid så høy at det er nesten umulig å dekke det med mat. Derfor er det farmasøytiske vitaminer og vitaminkomplekser som bidrar til å gjøre huden til kroppen og ansiktet vakkert, elastisk, glatt og sunt.

Hvilke vitaminer trenger huden?

For å møte ansiktet forblir vakkert og ungt, bør huden være nøye ivaretatt. Men i tillegg til vanlig pleie og riktig ernæring er det også ekstremt viktig å få hele spekteret av vitaminer som vil støtte sin normale funksjon. Hvilke vitaminer å velge?

Mange vitaminer er viktige for hudens skjønnhet:

 • retinol (vitamin A);
 • niacin (vitamin b3);
 • tokoferol (vitamin E);
 • askorbinsyre (vitamin C);
 • biotin (vitamin H);
 • vitaminer B6, B5, B12
 • vitamin F (fellesnavn for flere stoffer).

Alle av dem bør regelmessig konsumeres inne og brukes direkte på huden. Hva slags narkotika å ta, må du bestemme på grunnlag av spesifikke hudproblemer. Det er fornuftig å drikke vitaminer på et kurs to eller fire ganger i året.

Hvem er ansvarlig for hva?

Ulike vitaminer løser forskjellige problemer på huden.

Retinol har størst innflytelse på det, som ernæringen av dermiscellene avhenger av. Det er dette vitamin normaliserer talgkjertlene og stimulerer produksjonen av naturlig kollagen. Når vitamin A leveres til kroppen i riktig mengde, blir huden utjevnet, slutter å være tørr, blir kvitt små rynker, blir ungdommelig og elastisk. Hvis retinol ikke er nok, kommer tilstoppede porer (comedones), akne, akne, huden, det blir tørt.

Tocopherol styrker cellemembranene, hindrer skade og dermed oppnår egenskapene til en kraftig antioksidant. Vitamin E reduserer hastigheten på vanning av huden, glatter huden rynker, har utmerket healing, anti-inflammatoriske egenskaper, gjenoppretter glatthet og elastisitet til alderen hud.

Ascorbinsyre er også en kraftig antioksidant. Det fremmer bedre produksjon av elastin, kollagen, akselererer vevregenerering, whitens, gir huden en glød, tone. Vitamin C hjelper også til å glatte rynker, reduserer aldringstiden. Hvis det ikke er nok, blir dermiset for tørt, tynt og lett skadet.

Hudproblemer

Eventuelle hudproblemer skyldes mangel på flere vitaminer. Derfor produseres vitaminkomplekser.

Hvis det er flak, er det mangel på vitaminer fra gruppe B (B2, B5, B6), samt vitamin A, F, PP.

Vitaminer B1, C, E, A, F vil støtte rynket, gammel, kjedelig hud.

Vitaminer B2, E, B6, A, C, H, bekjempe akne. De eliminerer også komedoner, hjelper huden å bli fornyet og eksfoliert.

Vitaminer PP, C, F, A, K, E er ansvarlige for elastisitet og elastisitet. I komplekset forbedrer de regenerering, stimulerer kollagensyntese.

Vitaminer C, B3, PP kan gjøre huden skinnende. De gjør ansiktet jevnt, kjedelig, lindrer hevelse, sletter pigmentflettene.

Drikk komplekse medisiner bør være intermittent i to eller tre måneder. Hvilke stoffer skal du være oppmerksom på? Det er nødvendig å studere informasjonen fra produsenten, for å høre på apotekets mening.

De beste vitaminkompleksene

Apotek tilbyr et stort utvalg av vitaminkomplekser. Forstå nøyaktig hvilke stoffer som skal tas, kan en lege. I tillegg bør du være oppmerksom på sammensetningen av midlene og funksjonene til dermis.

Complit Shine

Nydelig vitaminkompleks har en kompleks effekt på huden i ansikt og kropp, negler og hår. Strukturen av huden er justert, kviser passerer, huden er fylt med stråling av helse og skjønnhet. Sammensetningen av dette legemidlet er balansert. Det inkluderer kalsium, uten at absorpsjonen av vitamin D3, silisium, vitamin E, C, A, PP, H, et kraftig antioksidant selen, vitamin B, kobber, jern, magnesium og sink er umulig. Dette komplekset har en magisk effekt på ansiktet: sår helbrede, hevelse og peeling forsvinner.

aevit

En av de mest kjente apotekskompleksene, som består av to vitaminer: tokoferol (A) og retinol (A). Legemidlet beskytter perfekt fra ugunstige værforhold, solf ultrafet stråling, gjør huden jevn og elastisk. Bra for tørr, brent, utsatt for permanent mikroskader av huden. Du må ta kapslene før måltider, en eller to ting om gangen, tre ganger om dagen. Mottak av et vitaminkompleks er umulig med hypervitaminose E, A, nedsatt hjertefunksjon, graviditet.

Aekol

Vitaminer K, A og E, som er en del av Aekola, forbedrer hudens struktur, desinfiserer og normaliserer blodsirkulasjonen. K-vitamin, som er en del av preparatet, har en gunstig effekt på blodkarene, og normaliserer blodtilførselen til det skadede hudfragmentet. Komplekset fjerner peeling, helbreder sår og kutt, bekjemper bakterier. Dette stoffet har vist seg godt på kroppens slimhinner.

"Hud, hår, negler" av Solgar

Et balansert skjønnhetsprodukt inneholder ikke bare vitamin C, men også svovel, røde alger, flere essensielle aminosyrer, som i kombinasjon forbedrer tilstanden til huden i ansiktet og kroppen. Dermis får den rette fuktighetsgivende, jevnfargen farge. Legemidlet stimulerer dannelsen av kollagen, beskytter mot ultrafiolette stråler, gjenoppretter hudens elastisitet, gjør det elastisk, fjerner fet skinn, betennelse. Huden i ansiktet og kroppen blir ren, strålende, glatt, matt.

Revivona

Det komplekse stoffet har en fantastisk sammensetning: vitaminer i gruppe B (B6, B12, B1, B5, B2, B9), H, D, E. Det er en ekte helbredende cocktail for skjønnheten i kropp, ansikt, ledd. Hvis du vet hvilken vitamin produsent introdusert i sammensetningen av stoffet, blir det klart at det er gunstige effekter på huden. "Revivona" er viktig for tørr, fading hud i ansiktet, så vel som for sunn tilstand av leddene, bein, forbedring av immunsystemet. Huden slutter å være tørr, kjedelig, grå, fylt med helse, utstråling av skjønnhet.

Lady's Formula

En cocktail av vitaminer i gruppe B, D, A, C, H, PP kosttilskudd aminosyrer, planteekstrakter, mikro- og makroelementer: sink, kalsium, fosfor, selen, jod. Dette er et uunnværlig stoff for rask forbedring av ansiktets og kroppens hud. Det brukes til å behandle hudsykdommer, inkludert overdreven tørr, alder og problem.

Revalid

Forberedelsen av skjønnheten i ansikt og kropp "Revalid" inkluderer vitaminer B6, B1, H, aminosyrer methionin, cystin, så vel som sink, jern, kobber, hvetekirtekstrakt, hirse, gjær. Han håndterer perfekt et bredt spekter av hudproblemer, forbedrer tilstanden av sår, gjenoppretter prosesser av metabolisme til dermis.

Perfectil

Det effektive komplekset av vitaminer D, C, E, H, A, hele linjen i gruppe B er kombinert med selen, silisium, kobber, sink, magnesium, kalium, krom, aminosyrer, ekstrakter av echinacea, burdock. Det er angitt for tørr, skadet hud i ansikt og kropp, lindrer flaking, behandler psoriasis, dermatitt, eksem. Flott verktøy for å opprettholde skjønnhet, ungdom, utstråling.

Motta vitaminer for å forbedre tilstanden i ansiktets hud er en forutsetning for å opprettholde helse, opprettholde ungdom og skjønnhet.

Hvordan bli kvitt rynker etter 30?

Alle kvinner etter 30 møter problemet med rynker på ansiktet. Og nå ser du på deg selv i speilet uten glede, og merker aldersendringer.

 • Du kan ikke lenger råd til lyse sminke, kontrollere ansiktsuttrykk, for ikke å forverre problemet.
 • Du begynner å glemme de øyeblikkene da menn komplimenterte ditt upåklagelige utseende, og øynene deres opplyst da du dukket opp.
 • Hver gang du kommer til speilet, ser det ut til at gamle dager aldri kommer tilbake.

Men et effektivt middel for rynker er! Følg lenken og finn ut hvordan du kan bli kvitt rynker på bare en måned.

Alle kvinner etter 30 møter problemet med rynker på ansiktet. Og nå ser du på deg selv i speilet uten glede, og merker aldersendringer.

 • Du kan ikke lenger råd til lyse sminke, kontrollere ansiktsuttrykk, for ikke å forverre problemet.
 • Du begynner å glemme de øyeblikkene da menn komplimenterte ditt upåklagelige utseende, og øynene deres opplyst da du dukket opp.
 • Hver gang du kommer til speilet, ser det ut til at gamle dager aldri kommer tilbake.

Men et effektivt middel for rynker er! Følg lenken og finn ut hvordan du kan bli kvitt rynker på bare en måned.

Hvilke vitaminer er gode for ansiktet?

Vitaminer for ansiktets hud spiller en stor rolle for å opprettholde ungdommen og forbedre utseendet. Derfor lurer de fleste jenter på hva vitaminer er nødvendige for at huden alltid skal se ung og vakker ut. Dames hud, i motsetning til menn, er veldig delikat, så det trenger spesiell omsorg og konstant næring med nyttige stoffer. Den viktigste kilden til vitaminer - naturlige produkter.

Hvordan påvirker vitaminer huden din?

Tabellen gir en liste over de mest fordelaktige vitaminer, deres effekter, tegn på mangel og stift mat for å kompensere for mangelen.

Regler for bruk av vitaminer

Vitaminer kan inntas på tre måter:

 • naturlige stoffer produsert av forbruket av produkter;
 • syntetiske vitaminer og vitamintilskudd (tabletter, kapsler, pulver eller væske i ampuller);
 • ansiktsmasker for ansiktshud.

Det er viktig! Vitaminer er delt inn i to kategorier i henhold til løselighet: vannløselig og fettløselig. C, B1, B2, B3, B5, B7, B9, B12 - disse stoffene løses lett i vann og absorberes lett av kroppen, absorberes umiddelbart i blodet. A, E, D, K oppløses dårlig i vann - de må blandes med fett før bruk. Derfor er en blanding av vitamin E og glycerin for ansiktets hud veldig nyttig og nærende.

Å velge de beste vitaminer for hud bør søke lege ernæringsfysiolog - bare han kan mest nøyaktig tildele de nødvendige medisiner og kosthold.

Riktig balansert ernæring, og tatt hensyn til alle nødvendige vitaminer og sporstoffer er alltid i første omgang når du bryr deg om ansiktet ditt. Det er umulig å få en overdose med denne metoden for å skaffe dem.

Kunstige legemidler er gode fordi de lett fordøyes og absorberes raskt, de kan lett bli funnet på apotekets hyller, hvert legemiddel må følges av bruksanvisninger.

Det er viktig å ta forholdsregler:

 • Åpne hetteglass skal brukes umiddelbart, ellers kan stoffer reagere med oksygen og raskt bli ubrukelig.
 • Du kan ikke blande forskjellige stoffer, de er kanskje ikke kompatible.
 • Før bruk må du kontakte en lege og lese bruksanvisningen.
 • Pass på å vurdere allergiske reaksjoner.

Vitamin masker fra friske grønnsaker og frukt er veldig nyttige for ansiktet. Deres største fordel er at de fleste produkter alltid alltid kan bli funnet i kjøleskapet. Du kan også forberede ansiktsmasker fra farmasøytiske preparater. Den viktigste regelen i utarbeidelsen av masker - for ikke å blande vitaminer, men dette gjelder ikke for vitamin A og E. De er svært godt sammen og bidrar til å absorbere hverandre.

Når du tar noen vitaminer, må du følge følgende regler:

 • Før du kjøper medisiner, bør du konsultere en profesjonell.
 • Du kan ikke blande andre elementer enn E og A.
 • Det er nødvendig å følge opptaksreglene som er angitt i bruksanvisningen.
 • Etter behandlingens slutt er det nødvendig med re-konsultasjon for å endre stoffet.

Vitaminer for forskjellige hudtyper

Ansiktets hud er delt inn i 4 typer. Hver hudtype har sitt eget vitamin- og omsorgsbehov. Du kan ikke bruke vitaminer som er ment for en hudtype, en annen type. I beste fall hjelper ikke vitaminet bare, men i verste fall tverr det vondt. Du bør nøye velge vitaminer for hudtype.

Vitaminer for tørr hud fukter det og beskytter den mot skadelige effekter. Det er nødvendig å inkludere fisk i kostholdet, da det inneholder mange fettsyrer. Ellaginsyre, som finnes i store mengder i jordbær, vil også hjelpe. Det bør imidlertid brukes forsiktig slik at det ikke forårsaker en allergisk reaksjon.

Blandetype og fet hud mangler fosfor, jern og kalium, samt vitaminer i gruppe B, E, C. Disse elementene finnes i kiwi frukt, gresskarfrø og vannkrestsalat. Vitamin B hjelper til med å fjerne giftstoffer fra huden og bryte ned fett. Bruken av disse vitaminene fører til å bli kvitt utslett og akne i ansiktet.

For en vanlig hudtype er B-vitaminer godt egnet. De styrker og gjør huden jevn, holder fuktighet og lar ikke den tørke ut. Stoffer av denne gruppen finnes i mange produkter. Det vil være nyttig å inkludere cottage cheese, egg, fisk, kjøtt, greener og belgfrukter i kosten.

Effekten av tokoferol på huden

E-vitamin har en kompleks effekt på ansiktets hud. Ansiktsforyngelse finner sted, celler regenerere mer aktivt, rynker reduseres, huden ser elastisk og elastisk ut, blodsirkulasjonen forbedres. Også dette stoffet virker som et naturlig antidepressivt middel og antioksidant, det lindrer tretthet og stimulerer, ansiktet ser mer rosenrødt ut. Dette vitaminet har også en terapeutisk effekt - forenkler allergiske reaksjoner, regulerer sebaceous kjertler, hjelper i behandlingen av anemi.

Hvilke vitaminkomplekser kan du drikke?

Aevit.
Inneholder vitamin A og E i sammensetningen. De komplementerer hverandre bemerkelsesverdig godt og fører til hydrering og utjevning av rynker. Legemidlet kan brukes både internt og eksternt.

Vitrum Beauty.
I tillegg til vitaminer inneholder preparatet naturlige antioksidanter.

Overensstemmende Radiance.
Inneholder folsyre, sink, kobber og grønn teekstrakt. Fremmer kollagenproduksjon og forbedrer celleregenerering. Den balansert sammensetningen av stoffet bidrar til å jevne hudstrukturen og bli kvitt akne.

Perfectil.
Inneholder alle nødvendige stoffer, inkludert sink, selen, biotin og kobber. Passer til jenter med tørr hud. Når du tar stoffet, forbedrer celleregenerasjonen, er det deres foryngelse.

Supradin.
Utbredt multivitaminer. Avviker i innholdet av et stort antall vitaminer, biotin, fettsyrer, sink, kobber og koenzym.

Vitaminer for ansiktshud

Hvordan gi kroppen med vitaminer er mer eller mindre klar - for å balansere dietten, ta kosttilskudd. Men hvordan velge en egnet vitaminbasert krem? Og hvilke stoffer skal det inneholde? La oss snakke om det akkurat nå.

 • Hvorfor trenger huden vitaminer
 • De viktigste vitaminer for huden
 • De beste vitaminer for hudproblemer
 • Metoder for levering av vitaminer i huden
 • Riktig ernæring
 • Vitaminkomplekser og kosttilskudd
 • Kosmetiske produkter
 • Hvor effektiv er vitaminbasert kosmetikk?
 • Gjennomgang av kosmetikk med vitaminer

Hvorfor trenger huden vitaminer

Familien av vitaminer og vitaminlignende stoffer vokser gradvis. Og vi vil ikke overdrive litt hvis vi sier at disse forbindelsene er svært viktige for skjønnhet og helse. Noen av dem har en markert effekt på huden.

Eksperter liker å si at vi ikke føler tilstedeværelsen av vitaminer i kroppen, men vi er akutt oppmerksomme på deres mangel.

De viktigste vitaminer for huden

Vi lister vitaminer, uten som huden truer med å kjedelig, tørr og tidlig alderdom. Vi prøvde å lage en kort beskrivelse, men listen viste seg fortsatt å være imponerende.

I fordelene med vitaminer for huden, tviler ingen. © iStock

Vitamin A (retinol)

Fremskynder cellefornyelse, fremmer vevregenerering, og gir hud og hårelastisitet. Når det er mangelfull, blir huden tørr, grov, og beskyttelsesegenskapene til lipidbarrieren reduseres.

Vitamin B1 (tiamin)

Det er nødvendig for normal funksjon av det menneskelige nervesystemet, som er nært knyttet til tilstanden til huden. Stress forårsaker ofte rødhet eller utslett.

Vitamin B2 (riboflavin)

Involvert i prosessene med vekst og vevfornyelse i kroppen. Med sin mangel:

Det er sprekker på leppene, og i hjørnene dannes de såkalte "bunter";

huden blir kjedelig;

peeling oppstår rundt leppene og på vingen av nesen;

Med en sterk mangel på riboflavin kan dermatitt utvikle seg.

Vitamin B5 (panthenol)

Kjent for effektiv sårheling:

stimulerer regenereringsprosesser;

lindrer tørrhet;

bidrar til å fjerne puffiness.

Brukt i rettsmidler for helbredelse, så vel som i anti-aging kosmetikk og for behandling av akne (i store doser).

Vitamin B6 (pyridoksin)

Deltar i nesten alle metabolske prosesser, fremmer absorpsjon av protein og umettede fett, spesielt gunstig for huden. Hypovitaminose manifesteres ved skalering og dermatitt over øyenbrynene, i nasolabial-foldene, sprekker i hjørnene av leppene.

Vitamin B7 (H, Biotin)

Stimulerer vevsreparasjon, gjør huden mer elastisk og elastisk, forbedrer hudfarge.

Mangelen manifesteres av usunn plage, hårtap, hudbetennelse, peeling.

Vitamin B9 (folsyre)

Vitamin av vekst og utvikling, stimulerer celleregenerasjon, gir hudens helse og elastisitet, er ansvarlig for sterke negler og hår. Med mangel på hår falle ut, huden fader.

Med mangel på vitaminer, oppstår sprekker og peeling på huden. © iStock

Vitamin B10 (Hl, para-aminobenzoesyre)

Det er nyttig i ettersolprodukter fordi det bidrar til å redusere de negative effektene av eksponering for UV-stråler. Egenskapene er også brukt med en sterk lysfølsomhet i huden, for å stoppe hårtap og behandle vitiligo.

Vitamin B12 (cyanokobalamin)

Vitamin C (askorbinsyre)

Kanskje det mest populære vitaminet i verden - og fortjent så. Askorbinsyre er involvert i tusenvis av prosesser i kroppen, og for huden er dette stoffet av særlig interesse som en antioksidant og stimulator for kollagenproduksjon. I denne rollen, i tillegg til et blekemiddel, er vitamin C mye brukt i kosmetikk.

Vitamin D (calciferol)

Faktisk viste det seg seg å være et hormon, så dets forgjengere brukes i kosmetikk. Hele studiene har blitt skrevet og er fortsatt skrevet om sine fordeler. For hud gir vitamin D:

sunn celle livssyklus;

styrke lokal immunitet

beskyttelse mot infeksjoner og betennelser;

Vitamin E (tokoferol)

Kraftig antioksidant. Det senker aldring, glatter rynker, nærer huden. Mye brukt i kosmetikk.

Vitamin F (linolsyre, omega-6)

Godt gammelt middel for å helbrede sår, bli kvitt betennelser på huden - selv den mest ømme og følsomme (hos nyfødte). Vitamin F-mangel manifesteres av en akutt reaksjon av huden mot temperaturvariasjoner - alvorlig tørrhet, peeling, mikroinflammasjon.

Dette stoffet er mye brukt i ernæringsmessige og barns kremer, spesielt relevant i den kalde årstiden.

K-vitamin (menakinon)

Styrker veggene i blodårene, forbedrer sirkulasjon og mikrosirkulasjon. Det første tegn på mangel er edderkoppen på ansiktet. Ved optimal dosering reduseres rødhet og rosacea.

Vitamin N (lipoic acid, thioctic acid)

Det er ofte en del av skjønnhetsprodukter, siden det er en antioksidant, og i kombinasjon med andre fighters med frie radikaler, skaper en synergistisk effekt. For bruk i kosmetikk er det viktig at liposyre er aktiv i både vandige og fete miljøer, i motsetning til vannoppløselig vitamin C og fettløselige vitamin E.

Som en kraftig antioksidant kan dette stoffet virke som en slags konserveringsmiddel i sammensetningen av et kosmetisk produkt.

Med mangel på liposyre blir prosessen med glykering forbedret - limer fibrene av kollagen og elastin, som frarøver huden av elastisitet. Og omvendt: Med en tilstrekkelig mengde av dette stoffet, reduseres aldringsprosessen.

Vitamin N inkluderer i rettsmidler:

for å behandle akne og post acne;

sol og etter solbrenthet;

foryngende og nærende.

Vitamin P (rutin, citrin C-kompleks, bioflavonoider)

Inkludert i de samme produktene som den berømte vitamin C, har en lignende effekt. Vitamin P-mangel er også manifestert av det vaskulære nettverket, så stoffet brukes ikke bare i anti-aging rettsmidler, men også i kosmetikk for behandling av rosacea.

Vitamin PP (nikotinsyre, niacin)

De beste vitaminer for hudproblemer

Akne, fet hud - A, Gruppe B, C, E.

Hudtørrhet - A, B, C, E, D, F, N, PP-grupper.

Cuperose (edderkoppårene i ansiktet) - C, K, R.

Hud aldring - A, B, C, D, E, F, K, N, P, PP grupper.

Metoder for å levere vitaminer til huden

med mat som vi forbruker daglig;

i sammensetningen av vitaminkomplekser og kosttilskudd;

i sammensetningen av kosmetikk med formler basert på vitaminer (oftest er det kremer og serum);

ved hjelp av kosmetiske injeksjoner, som mesoterapi og biorevitalisering.

Vitaminer er nødvendig for huden, lider av utslett, tørrhet, rosacea og tidlig aldring. © iStock

Riktig ernæring

Det er ikke ved en tilfeldighet at helsetilstanden dømmes av fargen på ansiktet. Kroppens indre prosesser kan ikke påvirke tilstanden til det største organet i menneskekroppen - huden. En av de grunnleggende forholdene til skjønnhet - god helse.

De viktigste komponentene i skjønnhetsdietet:

fargerike frukter og grønnsaker for minst fem porsjoner per dag (vitamin A, C);

moderat, men obligatorisk forbruk av vegetabilske oljer (E);

frokostblandinger (gruppe B) og nøtter (E, gruppe B);

fermenterte melkeprodukter (noen vitaminer fra gruppe B og K syntetiseres av sunn intestinal mikroflora).

Vitaminkomplekser og kosttilskudd

Det er praktisk å få en daglig dose vitamin i en kapsel, og det viktigste pluss av vitaminpreparater er den optimale bruksmåten.

På den annen side forblir spørsmålet om biotilgjengelighet åpen: vil preparatet deklarert på pakken falle inn i blodet og derfra til de organene som trenger det? Fra dette synspunktet er naturlige produkter sikrere. De er imidlertid ikke alltid rike på næringsstoffer.

Det er kjent at innholdet av vitaminer direkte avhenger av perioden og betingelsene for lagring av grønnsaker og frukt, jorda som gaver av naturen vokste, mengde og kvalitet av gjødsel.

I en livsstil er den moderne mannen radikalt forskjellig fra sine forfedre, han trenger betydelig færre kalorier og mat generelt. Derfor ble det medisinske samfunnet forvirret av "reformatting" av vitaminer til tabletter og kapsler. I tillegg til etableringen av funksjonelle produkter beriket med forbindelser som er nødvendige for kroppens normale funksjon.

Kompleks av de viktigste vitaminene til huden - A, C, E. © iStock

Nå er det dessverre nesten umulig å få det optimale settet av næringsstoffer fra mat. Derfor utelukker et balansert kosthold ikke inntaket av vitaminkomplekser. Produsenter utvikler produkter for å løse en rekke problemer, inkludert de som er relatert til hud og hår, og ta hensyn til kompatibilitet av komponenter for deres største effektivitet.

Kosmetiske produkter

Kremer og seromer mettet med vitaminer for noen år siden forårsaket skepsis. Det ble antatt at de ikke kunne trenge inn i epidermis for å delta i prosesser med respirasjon, ernæring, rensing, helbredelse, reparasjon av celler.

Hvor effektiv er vitaminbasert kosmetikk?

I motsetning til de vitale stoffene vi får fra mat, virker de vitaminer som finnes i kosmetikk nøyaktig - i området der du brukte krem ​​eller serum. Så hvorfor ikke dra nytte av huddoping? For eksempel eliminerer produkter med vitamin C etter en uke med påføring den kjedelige hudfarge, og etter en måned eller annen blir huden jevnere og mer jevn.

Vannløselige og fettløselige vitaminer er ganske vanskelig å kombinere i ett middel, så de mest populære i kosmetikk, vitamin C og E er ekstremt sjeldne i en flaske.

Gjennomgang av kosmetikk med vitaminer

masker

Beroligende mineralmask, Vichy - betyr på grunnlag av vitamin B3 lindrer og myker huden, nærer med fuktighet, gjenoppretter mineralbalansen.

Hydrerende B5 Masque regenererende maske, SkinCeuticals, med vitamin B5 og hyaluronsyre intensivt fuktighet, eliminerer følelsen av tetthet og tørrhet, gir et strålende, godt preparert utseende.

kremer

Rénergie-linjen, Lancôme, som en av de aktive ingrediensene, inneholder et kraftig vitamin E-vitamin som reduserer aldringsprosessen i huden, glatter rynker, forynker huden.

Linjen av Redermic C-produkter, La Roche-Posay, er utviklet for forskjellige hudtyper, men den viktigste anti-aging ingrediensen av disse produktene er høy konsentrasjon vitamin C. Kremer reduserer rynker betydelig, øker hudens elastisitet, styrker det, forbedrer hudfarge.

RevitaLift, L'Oréal produktlinje er designet for moden hud. De viktigste aktive ingrediensene er pro-retinol A (et derivat av vitamin A) og fibroelastyl. Komplekset av aktive ingredienser aktiverer sin egen antioksidant beskyttelse av huden, forhindrer utseendet på rynker og jevner ut de som allerede er på vei.

Age Expert-serien, L'Oréal Paris, korrigerer rynker, gjenoppretter hudens elastisitet, strammer ansiktskonturen med retinopeptider - pro-retinol A i kombinasjon med peptider.

Vitaminer og mineraler er avgjørende for sunn hud

Vår hud reagerer mest sensitivt på eventuelle endringer i kroppen. Spesielt blir det merkbar mangel på visse vitaminer og mineraler.

Man må bare huske vinterperioden, når konstant tørrhet og tetthet blir konstante følgesvenner.

For å returnere huden til sin tidligere helse og skjønnhet, er det nødvendig å spise riktig slik at maksimalt antall vitaminer inntas.

Ikke mindre viktig er inntaket av vitamin-mineralkomplekser. Hvilke typer vitaminer er nødvendig for et bestemt hudproblem vil bli diskutert nedenfor.

Årsaker til mangel på vitaminer i kroppen

Vitamin- og mineralmangel kalles hypovitaminose. Med dette fenomenet, før eller senere, står alle overfor.

Den største sannsynligheten for manifestasjon av hypovitaminose med følgende faktorer:

 1. Monotoni rasjon.
 2. Utilstrekkelig bruk av frisk frukt og grønnsaker.
 3. Ugyldig matlaging, der de fleste av de nyttige elementene er ødelagt.
 4. Misbruk av alkohol og røyking.

Dessuten kan mangel på vitaminer føre til et alvorlig brudd på prosessene for fordøyelse og absorpsjon av næringsstoffer. Dette er typisk i nærvær av ulike sykdommer i fordøyelseskanalen (både akutt og kronisk) eller med orminfeksjoner.

Ikke mindre sannsynlig mangel på vitaminer og mineraler med langvarig eller usystematisk bruk av sterke stoffer. Disse kan omfatte: sulfonamider, antibiotika, anti-tuberkulosemedisiner, etc.

Det er også viktig å huske at forbruket av vitaminer øker under tungt fysisk arbeid, med langvarig mentalt arbeid, med hypotermi eller overoppheting av menneskekroppen.

Under graviditet og når barnet mates, er det også viktig å overvåke nivået av næringsstoffer. De skal være nok til stabilt arbeid og mor og barns kropp.

Symptomer på vitaminmangel i kroppen

Avhengig av mangel på et bestemt vitamin, kan en person ha forskjellige symptomer.

Med mangel på vitamin A blir huden som regel svært tørr og skiller seg av med tiden. Grovare områder kan oppstå på enkelte steder. Etter vask kan det oppstå en ekstremt ubehagelig følelse av tetthet.

Vitamin A regulerer aktiviteten til svettekjertlene, og hjelper også til at cellene beholder fuktighet.

Hvis hudens grovhet er kjent, bør du øke inntaket av produkter som inneholder vitamin B3, PP.

Mangel på vitamin B2 (riboflavin) manifesteres av hudens hud, et stygg jordaktig ansikt. Det kan også være sprekker i hjørnene på leppene.

Mangel på dette vitaminet kan føre til ulike inflammatoriske hudsykdommer.

Hvis sår og ulike slitasje heler i svært lang tid, og huden blir merkbart mindre elastisk og elastisk, betyr dette mangel på sink og vitamin C. Også med mangel på sink reagerer huden med forskjellige allergiske utslett, akne og komedoner.

Med mangel på vitamin B6 kan huden bli tørr, tett, dermatitt eller eksem.

Hvilke vitaminer og mineraler trengs for sunn hud?

For å unngå hudproblemer, bør det tas særlig hensyn til følgende fordelaktige stoffer:

 • Sink. Først av alt er dette elementet en fantastisk antioksidant. Det reduserer aktiviteten til androgener, noe som bidrar til forbedring av hudtilstanden og reduksjon av betennelse.
 • Vitamin A. Dette elementet har antiinflammatorisk effekt, det eliminerer tørrhet og peeling. Ofte kan mangelen på dette vitaminet også skyldes mangel på vitamin E.
 • B2 (riboflavin). Det har en helbredende effekt, styrker epidermis.
 • B6. Dette elementet er spesielt effektivt for premenstruell akne. Bruken av dette vitaminet i en til to uker før menstruasjonen begynner, kan redusere antall utslett betydelig.
 • PP (niacin). Dette elementet normaliserer tilstanden til de nervøse og muskulære systemene, og bidrar også til forbedring av huden.
 • Omega-3 tillater kroppen å fylle lukten av umettede fettsyrer som er nødvendige for normal drift.
 • Biotin. Dette elementet er ansvarlig for hudens gode tilstand. Det tar en aktiv rolle i fett og karbohydrat metabolisme, samt stimulerer hudens regenerative evne.
 • Hyaluron. Dette elementet bidrar til å opprettholde vannbalansen i huden. Det har en helbredende, antiviral effekt. Takket være dette elementet blir huden elastisk, glatt og stram.
 • Folsyre Det er viktig for problem hud. Det bidrar til å redusere antall betennelser, forbedrer helbredelsen av eksisterende.
 • SiU er antioksidanter og er ekstremt nødvendig for huden. Vitamin C bidrar til produksjon av kollagen, og forbedrer også elastisiteten i huden. E-vitamin nivåer overflaten av huden, stimulerer cellefornyelse, og senker også aldringsprosessen.

Video: "Hvilke nyttige stoffer bidrar til å redde ansiktets hud?"

Hvilke matvarer brukes til å kompensere for mangel på vitamin?

Vitamin A (retinol) finnes i dyre- og fiskelever, i meieriprodukter, i egg, gulrøtter, ulike grønnsaker, bønner, pommes frites og sopp.

Vitamin B1 (tiamin) er i hvete-germinerte korn, i havregryn og byggmel, i kjøtt og fisk, så vel som i belgfrukter.

Vitamin B2 (riboflavin) mangel kan etterfylles ved å spise pærer, tomater, ferskener, meieriprodukter, egg og spinat.

Vitamin B5 finnes i belgfrukter, i ris, i kli. Vitamin B6 er i avokado, fisk, bananer, ris.

Hvis du bruker ost, ost, fisk, biff og tomater, er det ingen mangel på vitamin B12.

Vitamin C (eller askorbinsyre) er i sitrus, villrose, surkål, solbær, og også i viburnumbær.

Vitamin E finnes i forskjellige oljer: oliven, gresskar, mais, solsikke, etc.

For å kompensere for mangel på vitamin D bør spise fisk (sjø), egg, torskelever. Også dette elementet har evnen til å selvstendig syntetisere under påvirkning av sollys.

Vitamin K finnes i kål, spinat, fullkorn. Vitamin PP (eller nikotinsyre) er i bryggerjære, gresk, hvete, soya.

Gjennomgang av vitamin-mineral komplekser for sunn hud

 • Alfabet Kosmetikk. Denne serien er utformet spesielt for å forbedre hudens kvalitet og skjønnhet, samt hår og negler. Sammensetningen inneholder alle grunnleggende vitaminer (A, C, E, D, koenzym Q10, etc.). Fordelen med denne serien er fordelingen av alle stoffer i tre grupper, som, når de tar vitaminer, har en positiv effekt på deres fordøyelighet.
 • Futura Beauty Royal N60. Dette komplekset er designet spesielt for å forbedre hud, negler og hår. Den er plassert som hypoallergenic. Siden dette komplekset har praktisk talt ingen kontraindikasjoner, kan det tas av nesten alle.
 • Vitrum Beauty. Komplekset inneholder alle vitaminer og sporstoffer som kreves av kroppen (A, C, E, K, D, H, B vitaminer, etc.). Listen inneholder også: jod, magnesium, kalium, sink, fosfor, jern, selen etc.
 • Revalid. Dette preparatet er komplekst, det vil si, det inneholder ikke bare vitaminer (grupper B, H) som er viktige for skjønnheten og helsen til huden, men også essensielle aminosyrer, mineraler etc. Dette komplekset regnes som en av de mest effektive for å kvitte seg med eksem og dermatitt av forskjellig opprinnelse, samt for å forbedre tilstanden til hud og hår.
 • Laura (firma Evalar). Dette verktøyet er et biologisk aktivt kosttilskudd. Komplekset inneholder alle essensielle vitaminer og mineraler. Men den største fordelen med verktøyet er hyaluronsyre. Takket være henne, så vel som å være en del av vitaminene C og E, er huden bedre fuktet og restaurert. Bruken av komplekset har en positiv effekt på fargen på huden, samt på dens jevnhet.
 • Vitaminkompleks Perfectil. Dette middelet er terapeutisk. Komplekset inneholder: B-vitaminer, vitamin A, C, H, E, D, jern, jod, sink, kobber, kalium, magnesium, mangan, selen, krom, silisium. Også tilgjengelig: burdock ekstrakt og echinacea.

Til tross for sine utvilsomme fordeler kan vitaminkomplekser fortsatt forårsake allergiske reaksjoner. Derfor, før du begynner å bruke dem, bør du definitivt konsultere legen din.

Tradisjonell medisin for å løse hudproblemer

En positiv effekt på huden (spesielt ansiktets hud) utøves av ulike masker hvor visse vitaminer tilsettes (produsert i spesielle kapsler eller i form av oljeløsninger).

Selvfølgelig kan disse metodene ikke helt eliminere alle ufullkommenhetene, men i kombinasjon med andre behandlinger har en god effekt.

Her er noen oppskrifter for disse masker:

Forebygging av hudproblemer

For å unngå ulike hudproblemer, bør man først og fremst spise riktig.

Dette betyr at i dietten skal råde over grønnsaker og frukt, meieriprodukter og kjøtt, og mengden av junk food bør reduseres sterkt.

Det anbefales også å drikke et kurs av vitaminer to ganger i året (i høst og vår), siden det er på dette tidspunktet at kroppen kan oppleve mangel på fordelaktige elementer.

Du bør drikke mer rent vann, gå mye i friluft, spille sport og sørg for å få nok søvn.

Hvis du følger alle disse reglene, kan du unngå et stort antall problemer med huden og kroppen som helhet.

Video: "Hvordan kan jeg kombinere apotek vitaminer for huden?"

konklusjon

Ofte er hudproblemer direkte relatert til mangel på visse vitaminer og mineraler i kroppen.

Selv med variert kosthold kan det oppstå ubehagelige symptomer (tetthet, tørrhet, flak, betennelse), som dårlige vaner, dårlig økologi, inaktiv livsstil og så videre, påvirker også tilstanden negativt.

I dette tilfellet kan ulike vitamin-mineralkomplekser som kan fylle mangel på nødvendige elementer, hjelpe.

Flere Artikler Om Typer Acne