Lipoma utgjør ingen helserisiko. Indikasjonene for fjerning er ganske estetisk - ofte ligger svulsten i ansiktet eller nakken. Det kan fjernes av en skjønnhetspleie eller en hudlege på en skjønnhetssalong, eller av en kirurg på et sykehus, avhengig av størrelsen på svulsten og dens plassering. Fjerningsmetoder er forskjellige - fra pricks i wen selv til endoskopisk kirurgi.

Når trenger du en lege for fett på kroppen?

Du må gå til legen umiddelbart når svulsten nettopp har dukket opp på huden. Lipoma kalles en godartet formasjon som ikke degenererer, ikke forårsaker ulempe. I seg selv går ikke fettet, og blir til slutt større. Hvis dette skjer, bør du umiddelbart søke medisinsk hjelp. Ikke selvmedisiner, prøv å punktere eller klemme på lipoma. Det kan imidlertid bli smittet. Hvis en wen på hodet hans har brutt og innholdet har flommet ut, bør en samling for histologisk undersøkelse samles inn og en lege skal besøkes.

Kjenne lipoma med følgende tegn:

 • ingen smerte selv når du presser på lipoma;
 • mangel på temperatur, noe som vil indikere en inflammatorisk prosess;
 • Utdanningens mobilitet.

Wen hovedsakelig i slike tilfeller:

 • stillesittende livsstil;
 • usunt kosthold;
 • hormonell svikt;
 • leversykdommer, endokrine system;
 • avhengighet av alkohol;
 • genetisk predisposisjon.

Hvem å kontakte: hvilken lege behandler

En kirurg eller kosmetolog kan fjerne en neoplasma på kroppen, avhengig av størrelsen på svulsten. Det skjer at folk kan leve med vokaler i årevis. De kan lokaliseres utenfor og inne i kroppen. Under vekst forårsaker de klemming og deformasjon av de indre organene. En spesialist kan hjelpe med slike lipomer. Oftest oppstår utdanning under huden, på de stedene hvor det er lite fettvev:

Skjønnhetspleie eller dermatolog?

En kosmetolog eller en dermatolog kan løse problemet når diameteren på en wen er fra 0,5 mm til 1 cm. Wen fjernes ved elektrokoagulasjon - myke vev av formasjonen brennes med høyfrekvent strøm og dermed absorberes. Kjemisk peeling bidrar til å ta vare på huden etter at formasjonen er fjernet. Denne prosedyren behandler sebaceous kanaler, hindrer lipoma fra å komme igjen.

Kirurgisk inngrep

Hvis wen er på hodet, ansiktet eller i kjønnsområdet, kontakt en spesialist kirurg direkte på sykehuset. Etter å ha brukt eksisjonsmetoder for kapsel av fettet, gjenopptrer han ikke. Operasjoner finner sted uten komplikasjoner, med tiden tar de fra 15 til 100 minutter. implementering av teknologi:

 • Lasermetode - huden blir dissekert med en kirurgisk laser, kapselet med lipoma er skinnet og sugget.
 • Endoskopisk metode - brukes hvis det er en wen på øyet, pannen eller et annet fremtredende sted. Et snitt gjøres på kroppen gjennom hvilket endoskopet settes inn. Et snitt kan ikke gjøres på tumorens sted, men ved siden av det - på sunn hud, som gjemmer et arr.
 • Kirurgisk metode - legen fjerner formasjonen ved å utføre den vanlige operasjonen og utstyre lipomakapslen sammen med innholdet.
 • Medisinering - Et legemiddel injiseres i svulsten med en sprøyte, hvis formål er å bryte ned fett. Etter et tilbakefall er mulig.
Den største spesialisten i lipomas på sykehuset er en hudlege. Tilbake til innholdsfortegnelsen

Profil Spesialist

En lege som kan gjøre en nøyaktig diagnose er en hudlege. Ved å tildele flere studier, bestemmer legen hvilken fagperson som skal henvises til i fremtiden. Når en wen er inne i kroppen, kan bare en spesialist hjelpe med å bli kvitt den. Hvis lipoma er i lungene, vil det bli fjernet av en thorax kirurg, hvis det er en nevrokirurg i hjernen, og en maxillofacial spesialist er på nakken.

dyktige onkolog

For å bekrefte diagnosen, kan pasienten bli henvist for konsultasjon til en onkolog. Hvis wen er i tvil, foreskriver legen en biopsi - tar et stykke av svulsten til undersøkelse. I noen tilfeller er det onkologen som kan utføre operasjonen. Etter inngrepet blir innholdet i svulsten sendt for histologisk undersøkelse for nøyaktig bekreftelse av diagnosen.

Lipoma - hvilken lege å kontakte

En av de vanligste godartede svulstene er et lipom (eller fett), som består av fettceller. Utseendet på svulster på kroppen har alltid vært ansett som et alarmerende tegn, derfor er det veldig viktig å vite hvilken lege som skal behandle med et lipom. Som regel utvikler lipoma sakte og umerkelig for en person, siden veksten av en svulst ikke først ledsages av smertefulle opplevelser og ubehag. Lokalisering av denne formasjonen kan være svært forskjellig, alt fra subkutan fett på ryggen, og slutter med områder rundt nevrovaskulære bunter. Til tross for at wen er ekstremt sjelden gjenfødt i kreft, er det nødvendig å undersøke utdanningen til en kvalifisert spesialist og bestemme om videre fjerning.

Hvilken lege bør konsulteres

En person som har lagt merke til utseendet på en neoplasma i en hvilken som helst del av kroppen, er først og fremst interessert i hva slags lege behandler lipomer.

For det første kan du konsultere en kirurg eller en hudlege. Disse spesialistene vil nøye studere utdanning, og hvis det er mistanke om ondartet vekst, vil de gi veiledning for en undersøkelse av en onkolog.

Oftest forekommer lipomer under huden og ligger overfladisk, men noen ganger forekommer veksten av fettvev i organene i bukhulen og brysthulen, så vel som i bein og muskelvev. I slike tilfeller vender pasientene seg til de legene som er engasjert i behandling av det berørte organet, og lipomer blir funnet ved en tilfeldighet under en omfattende undersøkelse ved hjelp av ultralyd, CT eller MR.

Etiologiske faktorer for dannelse

Leger identifiserer flere hovedårsaker til wen:

 • forstyrrelser i lipidmetabolismen i kroppen: det er ingen avhengighet av dannelsen av wen på fett, så en svulst kan oppstå hos både tynne mennesker og de som har ekstra pounds;
 • genetisk predisposisjon: veksten i utdanningen skyldes et brudd på strukturen av kromosom 12;
 • manglende overholdelse av personlig hygiene
 • tick infeksjon av slekten Demodex.

En lege som behandler lipomer må bestemme årsaken til utviklingen av sykdommen for å velge riktig behandlingstaktikk og forhindre tilbakefall.

Klinisk bilde

Symptomene på sykdommen er tilstedeværelsen av smertefri komprimering i det subkutane fettlaget. På palpasjon karakteriseres svulsten av mobilitet og myk konsistens. Da neoplasma vokser veldig sakte, vender de seg til legen med lipomas når de blir merkbare. Lipoma plager oftest pasienter som en kosmetisk defekt, da det ødelegger utseendet på nærliggende sunt vev.

I de sjeldne tilfeller når et lipom dannes i indre organer eller hulrom, er symptomene svært forskjellige. Imidlertid vises advarselsskilt bare i store lipomer, når de begynner å komprimere indre organer, fartøy eller nerveender. Det er veldig vanskelig å kvitte seg med denne typen lipomer, og behandling bør utføres av en erfaren lege utelukkende ved kirurgi.

Grunnleggende diagnostiske metoder

Hvis lipoma vokser fra subkutant fettvev overfladisk, er diagnosen ikke vanskelig for en kvalifisert lege. Det er nok for en kirurg eller dermatolog å undersøke og palpere formasjonen for å gjøre en korrekt diagnose. Noen ganger kan legen også foreskrive en blodlipidprøve, men limene kan danne seg selv om testen ligger innenfor det normale området.

Overfladiske lipomer behandles kirurgisk av en lege etter en undersøkelse og diagnose, men hvis det er mistanke om at svulsten er lokalisert i de indre organene, brukes følgende diagnostiske metoder:

 • X-stråler;
 • ultralyd;
 • CT med kontrast;
 • MRI;
 • Definisjon av tumor markører;
 • laparoskopi med biopsi.

Det er mye vanskeligere for en lege å diagnostisere og behandle svulster i parenkymale organer eller hulrom. En lege som spesialiserer seg på kirurgiske inngrep spesielt på organene hvor utdanningen ligger, omhandler slike lipomer.

Egenskaper ved behandling

Subkutane prester utgjør vanligvis ikke en trussel mot menneskers liv og helse, men de fleste pasienter bestemmer seg fortsatt for å fjerne dem for å kvitte seg med den kosmetiske feilen. For å fjerne en liten svulst, som ligger overfladisk, krever ikke spesiell forberedelse. Legen fjerner lipoma under lokalbedøvelse, oftest produserer spesialisten en eksfoliering av fettvev med etterfølgende suturering av såret. Laser, radiowave skalpell og kryoforestruksjon er også mye brukt. Når en stor svulst er fjernet, kan sykehusinnleggelse være nødvendig.

Lagre koblingen, eller del nyttig informasjon i det sosiale. nettverk

Hva slags lege å kontakte hvis det er et lipom

Mange mennesker vet ikke hvilken lege som skal søke hvis wen opptrer på kroppen sin. Dette skyldes at slike svulster er i krysset mellom flere vitenskaper: dermatologi, kirurgi og onkologi. En wenches, kalt vitenskapelig lipoma, er en godartet svulst som består av fettceller (lipocytter). Et annet bilde av sykdommen blir, hvis lipoma blir betent, kommer en infeksjon inn i den. I denne forbindelse er det verdt å håndtere patologiens årsak og natur, og deretter bestemme hvor du skal gå med ditt problem.

Hva å gjøre hvis en wen ble funnet på kroppen

Hvis du finner en utdannelse på kroppen, så snart som mulig forstå hva det er. Jo før du forstår diagnosen, desto større er sjansene for en høy kvalitet og fullstendig behandling. De viktigste symptomene på Wen er:

 • Den myke eller litt elastiske konsistensen, til berøring, kan minne pumpeballen på hardhet og elastisitet.
 • Wen i fravær av betennelse smertefri.
 • Veksten i intensiteten er svak eller moderat.
 • Oftest vises på steder der under huden er det en samling fettvev eller selve huden er ganske tynn.

Hvis den detekterte neoplasma passer til disse kriteriene, så har du sannsynligvis blitt eieren av et lipom og du bør gå til en spesialist som håndterer hud- og subkutane vevsproblemer - en lege-dermatolog.

Hvis rødhet, ømhet, lokal temperaturstigning - tegn på betennelse i lipomområdet, kontakt en spesialist, og du bør umiddelbart begynne å behandle bakterier som en hudlege eller kirurg kan ordinere.

Vi anbefaler å lese:

De forferdelige tegn på appeller i nærvær av vekst er de som indikerer mulig forekomst av malignitet - degenerasjonen til en ondartet tumor liposarkom. Disse inkluderer akselerert vekst, en unormal form for en neoplasma, forskjellig tetthet i visse områder, utseendet av sårdannelser i den patologiske prosessen. I dette tilfellet bør du umiddelbart kontakte en onkolog, som vil kunne bekrefte eller utelukke tilstedeværelsen av en ondartet svulst og utføre den nødvendige behandlingen.

Når skal jeg se en lege med et lipom på kroppen min?

Avgjørelsen til hvilken lege å ta opp og i hvilken tid pasienten selv endelig gjør. Det er tilrådelig å raskt komme til ekspertråd fra det øyeblikket en vind på pannen eller andre strukturer og kropper som ligner ham, er funnet. Det skal innse at jo mindre neoplasma, desto lettere er det å behandle det, og etter å ha tatt de nødvendige tiltakene, vil det være et lite arr. Med en faglig utført prosedyre vil det ikke.

Jo lenger undersøkelsen er forsinket, desto større er sjansen for at en wen kan bli betent og degenerere til en liposarkom. I fravær av ondartet degenerasjon, er det mulighet for å øke i størrelse, noe som vil ekstremt komplisere den videre fjerningen. Når lipoma når en betydelig størrelse, kan den begynne å presse nærliggende vev, nevrovaskulære bunter og forstyrre bevegelse i lemmer. Hvis svulsten ligger på ansiktet, vil det medføre en kosmetisk defekt.

Hvis wen er inflammet, bør reisen til legen gjøres så snart som mulig. I fravær av rettidig behandling, vil den smittsomme prosessen spres til det omkringliggende fettvæv, det er mulig å overføre betennelse til nærliggende områder av kroppen. Spildt betennelse i fettvev kalles cellulitt, som er vanskelig nok til å kurere. I tilfelle phlegmon utføres massiv antibakteriell terapi eller volumetrisk kirurgi.

Ikke utsett besøket hos en spesialist - ikke tillat komplikasjoner.

Hvilke behandlings- og fjerningsalternativer vil legen anbefale?

Det er to hovedmetoder som behandler lipomer i moderne medisin når de blir betent. Den første er brenning av en neoplasma med en laser, og den andre er kirurgisk excision av neoplasma.

Laserfjerning brukes når svulsten er liten eller mellomstor. De positive aspektene ved metoden er smertefri, rask (det tar en økt i opptil 30 minutter), høy nøyaktighet og lav risiko for arr på tumorstedet. Metoden er "gullstandarden" når du fjerner wen på pannen, andre deler av ansiktet, alle åpne områder av kroppen. Denne teknikken er mye brukt av dermatologer.

Kirurgisk excision av lipoma utføres dersom den har oppnådd en betydelig størrelse. Hvis neoplasma er mer enn 30 mm i noen av dens dimensjoner, kan laserfjerning ikke være effektiv, og når det utføres, kan enkelte områder av veksten forbli upåvirket, og som et resultat er det risiko for gjentakelse. For å unngå risiko, utfører de småskala kirurgiske inngrep, spesielt i tilfelle lokalisering av en wen på ryggen, bena eller armene.

For å avgjøre hvilken lege som er nødvendig for å starte behandlingen, ta hensyn til volumet av lipoma, dets plassering (på pannen, halsen, kroppen, etc.).

Forebygging av forekomst

For å unngå å oppstå lipomer på kroppen, bør du følge de riktige forebyggende tiltakene:

 1. I behandlingen av den fremkomne, prøver Wen å velge en metode som er mest effektiv i et bestemt tilfelle.
 2. Hvis det er overflødig vekt - prøv å bli kvitt det ved hjelp av måltrening og diettbehandling.
 3. Eliminer fett og stekt mat fra kostholdet.
 4. Overvåk blodlipider, som er en indikator på stoffskiftet av fett i kroppen.
 5. Hvis mulig, unngå å skade huden og forårsake mikrotraumas, spesielt i neoplasmområdet.
 6. For å unngå utviklingen av den inflammatoriske prosessen tillater ikke og behandles alle slags bakterielle hudskader.

Hvis du følger de enkle reglene, kan du redusere risikoen for en gjentakelse av lipoma betydelig. Selv med gjenoppståelsen - ikke fortvil, fordi rettidig terapi vil redusere risikoen for komplikasjoner og reappearance betydelig.

Til hvilken lege å konsultere for behandling av wen

Konsekvenser av svette, Wen - Hvilken lege å kontakte for behandling av wen

Hvilken lege skal jeg kontakte for å behandle en wen - Konsekvenser av svette, Wen

En wen, eller lipoma, er en godartet svulst som utvikler seg i det subkutane bindevevet, noen ganger kan det trenge inn i, mellom musklene. Det ser ut som en tett, bevegelig ball under huden. Det ligner en betent lymfeknute, men i de fleste tilfeller opplever ikke eieren av sykdommen noen smerte. Til tross for at lipoma kalles en svulst, utgjør det ikke en trussel mot helse og liv, så behandlingen er for det meste frivillig. Vanligvis er hjelp fra leger adressert hvis en klump vises på nakken, øyelokk, panne eller annet åpent område av kroppen. Årsakene til å kontakte en spesialist er vanligvis estetiske.

Årsaker til

Som logisk kan det antas at wen er et resultat av en funksjonsfeil i kroppen. Til tross for at deres dannelse tydeligvis er assosiert med fettceller, oppstår lipoma veldig ofte i magre mennesker. Hvilke spesifikke årsaker forårsaker det?

 1. Metabolske sykdommer og relatert fedme.
 2. Sedentary livsstil.
 3. Feil, ubalansert kosthold og regelmessig overmåling.
 4. Hormonelle endringer forbundet med aldersrelaterte forandringer, bruk av bestemte stoffer, stressende situasjoner.
 5. Noen kroniske sykdommer, som diabetes, skjoldbruskkjertel, nyre, lever og sirkulasjonssystemet generelt.
 6. Genetisk predisposisjon (den såkalte familiære lipomatosen oppstår i ung alder).

symptomer

Siden Wen er noen ganger forvekslet med andre godartede formasjoner, som lymfadenitt, atherom, hygrom, må du si mer om symptomene.

 • Som regel blir slike svulster dannet på steder som er fattige i fettvev: på hode, nakke, rygg, skuldre, øyelokk, panne. De kan også vises ikke bare på overflaten av kroppen, men også på de indre organene (på nyrene, rundt svettekjertelen, inne i ryggraden). Heldigvis er slike formasjoner ganske sjeldne.
 • Tilstedeværelsen av subcutis er preget av et komplett fravær av smerte. Smerten vises ikke selv med trykk. Derfor er problemet (spesielt på hodet, hvor alt er dekket med hår) ikke umiddelbart synlig.
 • Fraværet av eventuelle beskyttende reaksjoner i kroppen: kløe, brenning, temperatur, etc.
 • Karakteristisk mobilitet: bumpen beveger seg under huden, hvis du trykker den med fingrene.
 • Lipomas pleier ikke å endre form og størrelse i lang tid. Men noen ganger kan de begynne å vokse. Dette symptomet antyder at du må se en lege snart.

Når skal jeg gå til legen?

Vanligvis er identifisering av en sykdom på kroppen eller på hodet ikke et incitament til å umiddelbart besøke legen. Det som ikke gjør vondt, synes ikke å være så nødvendig å behandle. Et unntak er når et lipom har dannet seg på nakken eller ansiktet. Da er det merkbart for andre, og det er et uattraktivt bilde. Hvis en fettvulst dukker opp på et fremtredende sted, er både menn og kvinner som regel tvunget til å konsultere en lege, eller heller en kirurg. Hva vil legen gjøre hvis du kommer til ham for å behandle lipom?

Fjerning av Wen for i dag gjennomført på forskjellige måter. Det avhenger av fordelingsområdet for lipoma, på stedet, samt på de tilhørende indikatorene (det er eller det er ingen komplikasjoner).

 1. Den vanlige klassiske metoden for behandling er kirurgi. Under generell eller lokalbedøvelse, gjør legen et snitt og fjerner fettet, deretter masker. Denne metoden er veldig effektiv og radikal, fordi i tillegg til fett fjerner kirurgen lipomakapselet. Imidlertid, siden snittet kan være ganske stort, etter operasjonen forblir arr og spor av sømmer. Derfor er denne metoden ikke veldig ønskelig for behandling på nakke, øyelokk, panne.
 2. For å minimere kosmetiske effekter kan legen bruke en metode som mini-invasiv. Snittet er kun gjort i støtene og ved hjelp av endoskopet blir dets innhold fjernet. Metodens radikalitet er lavere, men de kosmetiske resultatene er bedre.
 3. Fettsuging - ved hjelp av denne metoden suges innholdet gjennom et spesielt rør, og snittet er minimalt (0,5 cm). Effektiviteten av denne tilnærmingen er tvilsom, siden tilbakefall ofte oppstår.
 4. En annen metode - bruk av en spesiell løsning som fremmer opptaket av kegler. Løsningen injiseres under huden ved injeksjon. Denne metoden for å fjerne lipom forlater ikke spor. Men det passer bare hvis wen er veldig liten (ikke mer enn 1-2 cm). Effektiviteten av metoden er ikke den høyeste.
 5. Den mest moderne og progressive metoden - laserfjerning av lipoma. Operasjoner utføres under lokalbedøvelse, de tar ikke mye tid og ikke etterlater synlige merker bak. Hvis hypodermene er små, når de ligger på synlige områder av kroppen, er dette den beste måten å behandle.

Når skal jeg ta til fjerning?

Vi har allerede sagt at de fleste ganger wen på kroppen eller hodet ikke fjernes, fordi disse er godartede formasjoner som ikke degenererer til kreft. Det er ingen fare her. Men i noen tilfeller er det ønskelig eller til og med nødvendig. Når?

 • Hvis en støt er dannet på ansiktet, og er en kosmetisk defekt.
 • Når det vokser fort.
 • Hvis det begynner å forstyrre hverdagen, skape ubehag når du beveger deg.

Hva er en "enke hump"?

En uvanlig manifestasjon av lipoma er den såkalte enkebukk.

Wen: Hvilken lege å kontakte

Wen lipom er en godaktig opphopning av fettvev. Og når folk begynner å bekymre seg - "Åh, jeg har en wen, hvilken lege skal jeg kontakte," som regel, vet de ikke grunnen til hans utdannelse. I prinsippet er wen ufarlig, men det kan forårsake ubehag, spesielt hvis det virker på en bestemt del av kroppen:

 • på hodet;
 • på ansiktet;
 • på øyelokket;
 • på pannen.

Generelt, hvor det er merkbart av andre, og dermed senker den moralske statusen til eieren. Derfor vurderer vi legene til hvem å håndtere wen. Finn ut mulige metoder for behandling og fjerning av lipomer.

Hvilken lege behandler wen

Den første spesialisten som de fleste kan gi deg råd om, er kirurg. Faktisk er denne legen forpliktet til å fjerne wicks kirurgisk.

Men dette er i det minste en effektiv, men ikke i det hele tatt en sparsom metode.
Faktisk er det nødvendig å konsultere en kirurg for å fjerne en wen bare hvis den er betent. Det er andre, mer gunstige behandlinger.

Hvis en wen er betent, er det nødvendig å konsultere en lege, spesielt hvis det betennte lipom begynner å skade seg. Ubehagelige opplevelser oppstår på grunn av det faktum at inne i dannelsen av putrefaktive prosesser.

Til hvilken lege å vende for å fjerne wen

De fleste foretrekker å gå med en wen til en kirurg. Dette er en mulighet til raskt og fullt å fjerne utdanning.

Men kirurgi er ikke helt akseptabelt, spesielt hvis det er nødvendig å kvitte seg med en wen på ansiktet eller på øyelokk. I dette tilfellet bør du kontakte kosmetikklinjen. En kosmetologs tjenester kan koste mer enn tradisjonelle behandlingsmetoder, men dette er begrunnet av kvaliteten på operasjonen. Tross alt er verktøyet som fjerner wen på nakken eller på pannen ikke en kald metallskalpel, men en høyteknologisk laser som ikke etterlater postoperative arr. I tillegg fjerner laseren ikke bare hovedproblemet, det fjerner også pigmentflettene fra behandlet hud.

Fortsatt ikke sikker på hvilken lege å gå med wen, så vurder denne metoden for behandling, som - radiobølgeteknikk.
Faktisk er dette også et kirurgisk inngrep, men på et helt annet nivå. Radiobølgeskalpel fjerner lipoma ved hjelp av et elektrisk felt. Fordelene ved denne teknikken er:

 • kort periode med vevsreparasjon;
 • fraværet av postoperative arr;
 • mangel på blod;
 • selektivitet;
 • kontaktløs;
 • sparsom innflytelse.

Men hvis du ikke er fornøyd med selv nyskapende behandlingsmetoder der kroppen din vil bli skadet kirurgisk, bør du vurdere konservativ behandling.

Til hvilken lege å kontakte den nylig viste wen

Med en ung Wen kan du gå til terapeuten. I flere tilfeller, spesielt i tilfeller av ubetydelig slekt, foreskriver legen ikke-kontaktbehandling uten kirurgisk inngrep.

I dette tilfellet vil spesialisten injisere et spesielt medisinsk produkt i adiposeområdet, absorbere fettvev. Behandling av denne typen er kun mulig under medisinsk tilsyn. Tross alt vil legen trenge en periodisk undersøkelse av huden og overvåke tilstanden av prosessen ved hjelp av ultralyd.

Husk at wen av et barn og en voksen er en og den samme. Derfor må lipoma behandles av de samme spesialistene:

 1. Hvis full og fullstendig fjerning av en wen av en laser er nødvendig, gå til kosmetologen.
 2. Hvis wen på baksiden, andre skjulte områder i kroppen, kan du kontakte kirurgen.
 3. Det er ikke noe ønske om å erstatte lipoma under skalpelen - gå til terapeuten for henvisning til en konservativ behandling.

Lipoma kan fjernes selv. Men for det første har vi forgjeves vurdert hvilken lege som skal kontakte en wen, og for det andre har behandling uten medisinsk hjelp dess ulemper:

 • kan forårsake infeksjon
 • økt traumer;
 • Wen rot vil forbli.

Derfor tenk to ganger - for å fjerne wen på egen hånd eller gå til leger som har gjennomgått spesiell trening.

Til hvilken lege å behandle en wen på hodet

Problemet med hudsykdommer er svært vanlig i det moderne samfunnet. Ofte blir folk utsatt for et slikt fenomen som en vri på hodet. Til hvilken lege å konsultere og hvordan å kurere lipoma, vurderer vi nå.

Wen på hodet

Adipose kalles godartet hudstruktur, som består av fettvev. Ofte forekommer slike formasjoner i det subkutane bindelaget, selv om de også kan påvirke muskelvevet.

Lipomas er avrundede, tette og elastiske til berøring, mobil, da de ikke er loddet til tilstøtende vev. Ofte er formasjonen forvirret med betent lymfeknuter, men sistnevnte skadet, vokser raskt og ligger bare på enkelte steder.

Wen er ikke farlig for menneskers helse. Denne strukturen utvikler seg sakte, påvirker ikke kroppens organer og systemer. Men hvis det er skadet, kan formasjonen bli betent, suppurating de tilstøtende vevene.

Av denne grunn er behandlingen av en wen frivillig. Ofte går pasientene til legen med en støt på hender, nakke, ansikt og hode.

Symptomer og årsaker

Lipoma er et resultat av en svikt i et av kroppssystemene. Til tross for at strukturen inneholder fettvev, utvikles det ofte i tynne mennesker. Overvekt påvirker utviklingen av et lipom bare gjennom metabolske forstyrrelser.

Pasienter som viser liten aktivitet er også utsatt for slike formasjoner. Andre risikofaktorer inkluderer ubalansert ernæring, overeating, medisinering, stress, hormonforstyrrelser.

Noen mennesker har en genetisk predisposisjon, og så snakker leger om familiær lipomatose. Wen forekommer ofte på bakgrunn av diabetes mellitus, patologi i leveren og nyrene, sirkulasjonssystemet.

Kunnskap om symptomene på lipoma lar deg selvstendig utføre differensialdiagnostikk. Ofte er disse strukturene forvirret med atherom, hygrom og lymfadenitt.

 1. Lokalisering. Oftest oppstår utdanning på steder der det er et tynt fettlag: på ryggen, skuldre, nakke, hode, panne. Det er enda en wen på øyelokk. Lipomas kan også påvirke indre organer.
 2. Pain. Subkutan struktur er nesten aldri ledsaget av smerte. Derfor er lipoma på hodet ikke merket umiddelbart.
 3. Mobility. Wen beveger seg under huden når den trykkes.
 4. Form og størrelse. Lipomas vokser ganske sakte. De endrer ikke den opprinnelige formen, men kan vokse sterkt når det er skadet.
 5. Andre tegn. Slike formasjoner endrer ikke fargen på huden, provoserer ikke kløe og brennende. Temperaturen kan bare stige med betennelse i lipoma.

Hvilken lege å kontakte

I tilfelle en klump på hodet, er det bedre å umiddelbart konsultere en lege, selv om det ikke plager pasienten. Det er sannsynlig at strukturen vil bli en wen, men det er alltid en risiko for å utvikle en ondartet svulst.

En hudlege - dette er hvilken lege du trenger å kontakte hudskader. En onkolog kirurg er en lege som fjerner wen. Men for å finne ut årsaken, kan en hudlege planlegge en konsultasjon med en annen spesialist:

 • terapeut;
 • en gastroenterolog
 • nephrologist;
 • en hepatolog
 • kirurgen.

I klinikker blir pasientene ofte henvist til kirurg, da det er han som spesialiserer seg på hudstrukturer i fravær av en erfaren hudlege. Det er imidlertid ikke så viktig hvilken lege å gå med en wen, det er mye viktigere hvordan diagnosen skal utføres.

Metoder for å diagnostisere lipom på hodet:

 • medisinsk undersøkelse (oftest trenger legen det bare for å gjøre en diagnose);
 • fullstendig blodtelling (for kreft indikerer en økning i lymfocytter);
 • biopsi (studien av en prøve av vev fra wen, det er nødvendig å bestemme de endrede cellene);
 • Ultralyd (på plasseringen av lipoma inne i kroppen, gjør studien muligheten til å vurdere størrelse, posisjon og struktur);
 • Beregnet tomografi (en mer nøyaktig diagnostisk metode, som gjør det mulig å studere tettheten av en wen og dens sammensetning);
 • CT-skanning med vaskulær kontrast (kreves for å oppdage kreftstrukturer);
 • magnetisk resonanstomografi (den mest nøyaktige diagnostiske metoden).

Hvis en pasient behandles med betennelse i en wen, vil de først foreskrive medisinsk behandling og fysioterapi for å lindre suppuration. Det er farlig å fjerne kapselen i denne tilstanden: deler av lipoma forblir, strukturen gjenoppstår, en stor arrrester.

Indikasjoner for obligatorisk fjerning av wen på hodet:

 • plassering inne i skallen, klemme viktige deler av hjernen;
 • risiko for gjennombrudd;
 • akselerert vekst;
 • fartøy sammenblanding;
 • kosmetisk defekt;
 • klemme av nerveender
 • permanent sårskade;
 • blokkerer blodstrømmen.

Selv om mange referansebøker understreker at lipomer er helt trygge, er det i virkeligheten ikke sant. Slike strukturer kan inflame og infisere nabosete vev og organer, de kan også forvandle seg til ondartede svulster, selv om dette er svært sjeldent.

Behandlingsmetoder for hode lipom

Ofte går pasientene ikke til legen når de oppdager et lipom. Logikken er enkel: det gjør ikke vondt, det betyr at det ikke krever behandling. Imidlertid er de som har utdannelse slått i nakken, ansiktet og hodet mer sannsynlig å konsultere med eksperter. Mer på grunn av estetisk ubehag, og ikke på grunn av bekymring for helsen.

Den eneste anbefalingen som legen kan gi pasienten er å fjerne lipoma. I dag har dette medisinske området utvidet seg og gir trygge kirurgiske metoder med gode praktiske og estetiske resultater.

Legen vil anbefale en av metodene, avhengig av størrelsen på wen, dens plassering og struktur. Det er også viktig å vurdere komorbiditeter og kontraindikasjoner.

Metoder for fjerning av lipom på hodet:

 1. Tradisjonelle. Den sikreste måten å bli kvitt et lipom for alltid er konvensjonell kirurgisk inngrep. Legen kutter huden, fjerner kapselen og sutter såret. Alt dette gjøres på en poliklinisk basis med lokalbedøvelse. Når du driver en wen på hodet, er håret vanligvis ikke barbert, og et lite arr hindrer ikke at de vokser. Den tradisjonelle metoden er ikke gunstig når du fjerner lipoma fra øyelokk, panne, nakke, kinn.
 2. Endoskop. Metoden innebærer et lite snitt og utmattelse av innholdet ved hjelp av et endoskop. Metoden er pålitelig, men et godt kosmetisk resultat er sikret.
 3. Laser. Den mest progressive og preferensielle metoden når du vil fjerne wen på ansiktet. Laser kirurgi gir blodløshet, reduserer risikoen for infeksjon og etterlater ingen spor. Imidlertid vises laseren kun med wen opp til 1 cm, så du må konsultere en lege på et tidlig stadium av utviklingen av strukturen.
 4. Fettsuging. Under prosedyren suger legen fettet fra formasjonen gjennom et spesielt rør, noe som gjør at du kan lage et minimalt snitt. Fettsuging er farlig fordi det ofte slutter i et tilbakefall av sykdommen.

Noen ganger, når wen befinner seg i et delikat sted, gjør leger det til å absorbere strukturen med antitumor-løsninger. Deres effektivitet er ganske tvilsom, resultatet blir bare observert noen måneder etter starten av behandlingen. I tillegg kan løsninger bare gi resorpsjon av små lipomer.

Hvordan kurere lipoma av deg selv

Behandling av en wen hjemme betyr ikke at man klemmer eller kutter ut strukturen. Det er strengt umulig å uavhengig prøve å trekke ut lipoma, fordi bare legen kan helt fjerne innholdet og kapselen.

Hjemmeffekten på Wen er annerledes. Det anbefales å bruke salver og komprimerer, selv om deres effektivitet også er tvilsom. Vingenes hylse er veldig tett, så disse verktøyene kan enkelt ikke effektivt påvirke strukturen.

Før du bruker noen midler må du konsultere en spesialist. Dette skyldes det faktum at mange angivelig helbredende oppskrifter kan gi stor skade på en person og føre til veksten av en wen.

Oppskrifter av tradisjonell medisin fra lipoma på hodet:

 1. Golden mustache. Bladene på gresset brukes til å komprimere: du må rense bladene fra filmen og legge den på keglen med et kutt, fest det med en gips. Komprimering skal brukes i fem timer to ganger om dagen. Golden mustache har anti-inflammatoriske egenskaper, er effektiv i metabolske patologier.
 2. Hvitløk. For matlaging betyr det at du må lage hvitløk og blande med vegetabilsk olje. Det er nødvendig å kaste gruel inn i en klump i løpet av uken. Dette verktøyet forbedrer blodstrømmen og fremmer opptaket av utdanning.
 3. Celandine. Løsningen med celandine bør brukes der det ikke er noe hår. Celandine er meget kaustisk, og i kontakt med lipoma vil det føre til dannelse av et sår. Vishnevsky salve vil bidra til å trekke ut innholdet i wen.

forebygging

For å forhindre utvikling av et lipom, må du overvåke helsen din og svare på hvilken som helst patologi i tide. Det er også viktig å balansere ernæring og leve en aktiv livsstil.

For å unngå forekomst av et lipom på hodet, kan du ved å velge en høykvalitets sjampo (med høyt fettinnhold i huden, et tørkemiddel er nødvendig). En vanlig wrap og massasje tillater å hindre wen på nakke og kinn. Skader på hårsekkene bør unngås: kjøp en myk kam, ikke bruk solide hårpynt og så videre.

Abonner på oppdateringer

Kontakt med administrasjonen

Registrer deg hos en spesialist på nettstedet. Vi ringer deg tilbake om 2 minutter.

Ring deg tilbake innen 1 minutt

Moskva, Balaklavsky Avenue, 5

Papillomer er tynne benpolypper av normal hud eller brun farge (fra lysebrun til mørk brun)

Metode for laserdødeleggelse av tette avrundede keratiniserte hudknuter av viral natur

Purulente patologier av hud og fettvev oftere (opptil 90% av sakshistoriene) er forårsaket av infeksjon med stafylokokker

Den delen av medisin som omhandler studien av strukturen og funksjonen av huden under normale og patologiske forhold, diagnose, forebygging og behandling av hudsykdommer

Lipoma lege

Når en person oppdager et lipom i seg selv, forstår han ikke helt hva det er og hvilken lege vil be om råd. Men det er virkelig nødvendig, for ikke alltid en ufarlig wen er faktisk slik. Det kan være en ondartet svulst. I tillegg, hvis lipoma gjør vondt, noe som betyr at det har en infeksjon eller vokser aktivt og skader viktige vev og nerver, må du fjerne den, noe som ikke er nødvendig å gjøre uten å konsultere lege.

Hvilken lege å kontakte

For å klargjøre diagnosen må undersøkes. Hvis en person ikke vet at han akkurat har et lipom, kan du kontakte deg for råd:

• Hvis lipoma er i brystkjertelområdet, er det nødvendig med en konsultasjon med en brystkompetent eller minst en gynekolog.


Ofte går folk til sistnevnte, som det er i nesten hvilken som helst klinikk og, i motsetning til terapeuten (også en rimelig lege), spesialiserer seg på å bekjempe ulike neoplasmer.

undersøkelsen

Etter å ha undersøkt lipoma, kan legen sikkert si at dette er en normal wen. Men for å sikre seg god kvalitet, må en person gjennomgå en rekke undersøkelser:

• Fullstendig blodtelling, som viser et økt antall lymfocytter i kreft.

• Biopsi - samling av partikler av tumorvev for laboratorieundersøkelse av tilstedeværelsen av modifiserte celler.

• Hvis lipoma befinner seg på de indre organene, brukes en ultralydsskanning til forskning, hvor du kan undersøke størrelsen på svulsten, dens plassering og struktur.

• Beregnet tomografi gjør det mulig å vurdere alt det samme, pluss densiteten og substansen som svulsten består av. Hvis vaskulær kontrastering også utføres, kan det antas at det er ondartet eller ikke (det er en stor konsentrasjon av blodkar i formasjonen som et tegn på kreft).

• Den mest nøyaktige forskningsmetoden er magnetisk resonansbilder. Foruten det faktum at det gir en mulighet til å vurdere strukturen av vev godt, er dette en helt ufarlig form for diagnose.


Hvis testresultatene viser at formasjonen er godartet, er det ikke nødvendig å ty til fjerning. Ved tilstedeværelse av betennelse i det, er en medisinsk behandling og fysioterapi foreskrevet for begynnelsen, hvis dette ikke hjelper, bare da skal operasjonen utføres. Det er sant at det finnes en rekke indikasjoner på obligatorisk eller ønskelig fjerning, når legen anbefaler at pasienten betjenes umiddelbart for å unngå konsekvenser når det oppdages et lipom.

• intrakranial wen som klemmer vitale deler av hjernen;

• hjertelipom, som forårsaker hjertesvikt, nedsatt puls og andre funksjonsfeil

• muligheten for å bryte lipom i bukhulen eller bukromet;

• når en vin forhindrer spinalvæske i å sirkulere;

• klemme av lipomas nerveender, noe som fører til brudd på menneskelige bevegelser eller konstant smerte;

• lokalisering av svulsten på et slikt sted at det hele tiden er utsatt for skade;

• hindring av blodstrøm til bestemte områder av kroppen;

• plassering under leverkapsel, milt, lunger, galleblærer.

Hva skal jeg gjøre hvis en svulst er ondartet

Når det som et resultat av undersøkelsen viste seg at wen er ikke helt en wen, men en ondartet svulst, vil behandlingstiltakene være noe annerledes. For det første, kan man i ingen tilfelle utnytte oppvarming, bruke komprimerer, fysiske prosedyrer i forhold til utdanning. For det andre er det nødvendig å finne ut om det er verdt å gjennomføre en fjerningsoperasjon, om det ikke vil føre til enda større vekst, eller om kjemo og strålebehandling kan gjøre det bedre.

Hvis operasjonen finner sted, er det viktig å velge den mest hensiktsmessige måten å fjerne svulsten for hvert enkelt tilfelle. Før det tas medisiner (piller, injeksjoner, droppere) som vil blokkere veksten av kreftceller - kjemoterapi eller direkte eksponering mot dem ved hjelp av spesielle stråler - radioterapi. Etter operasjonen er det nødvendig med et gjenopprettende behandlingsforløp, helst ved en spa-behandling i minst tre uker.

lipom

Over hele verden er det en økning i forekomsten av svulster av forskjellig art, sted, histologisk natur. Leger møter ofte den såkalte wen, som er et eksempel på den vanligste godartede svulsten.

Disse formasjonene kan vises på hvilken som helst del av det subkutane vev og andre vev som har et fettlag. Gradvis økende i størrelse, forårsaker de psykisk ubehag eller forstyrrelser i de indre organene.

En enkelt godartet tumor dannet av overgrodde fettceller omgitt av en kapsel refereres til i medisinsk litteratur som et lipom. Hvis det er mange wen, blir lipomatose diagnostisert.

Fet svulst er preget av langsom vekst og minimal tilbøyelighet til malign degenerasjon. Den neoplasma av stor størrelse (5-10 cm), samt flere veksler på kroppen, forårsaker ulike helseproblemer.

etiologi

Hvorfor vises Wen? Årsakene til dannelsen av lipomer er ikke fullt ut forstått. Det antas at forekomsten skyldes arvelig predisposisjon, forstyrrelser av fettmetabolismen og slaggingen av kroppen.

Av grunner som provoserer veksten av wen på kroppen, inkluderer følgende omstendigheter:

 • kroniske sykdommer i mage-tarmkanalen med en tendens til forstoppelse;
 • usunt kosthold med mangel på proteiner, vitaminer, sporstoffer;
 • skader på huden og subkutant vev;
 • diabetes mellitus;
 • midt og alder;
 • stillesittende livsstil;
 • dårlige vaner;
 • immunforstyrrelser.

Det finnes flere typer fettvulster, avhengig av hvor de befinner seg. Subkutane prester forekommer oftest på kroppen og utgjør nesten 95-97% av alle oppdagede tilfeller.

Det er følgende typer Wen:

 • myolipom - i området med fete lag av musklene;
 • perineural - nær store nerverbukser;
 • angiolipom - rundt choroid plexus;
 • arthrolipoma (treelike) - i periartikulære områder.

Hvis en wen under huden består av aktive glandulære celler, kalles det adenolipom.

Over tid kan kalsium deponeres inne i fettakkumuleringen, eller beinvev kan danne seg (forstenet og endret lipomer).

Vanligvis er wen på huden sjeldne. Lipomatose er bare observert i 5-7% av tilfellene av sykdommen. Vanligvis funnet hos kvinner på bakgrunn av hormonell justering og med nevrofibromatose.

Overfladisk, tilgjengelig for undersøkelse og palpasjon av wen på kroppen, kan være hvor som helst på huden. Intern wen er ofte en finne under kirurgisk abdominal operasjon eller organeksamen.

Vanligvis er unormal akkumulering av fettvev begrenset til kapselen. Men det er muligheter uten det. Samtidig vokser svulsten raskt i det omkringliggende vevet, noe som er farlig når det gjelder malignitet.

symptomer

Hva ser en wen ut? Typiske symptomer på lipom er følgende tegn:

 • subkutan sted;
 • klare grenser;
 • mobilitet, skjær på palpasjon;
 • myk tekstur;
 • smertefri når berørt.

Store lipomer forårsaker tyngde og ubehag. Lipomatose er karakterisert ved utseendet av flere svulster av samme type, som ligner på symptomer.

Er Wen farlig?

Er en enkelt wen farlig når du når store størrelser? Det tilhører godartede neoplasmer, derfor utgjør det ikke fare for livet, men legger press på det omkringliggende vevet, forårsaker sirkulasjonsforstyrrelser og innervering.

Identifiserte symptomer på wen, som øker spørsmålet om behovet for kirurgi:

 • rask vekst;
 • utseendet av smerte;
 • redusert følsomhet, følelsesløshet eller parestesi på grunn av kompresjon av nervebuksene;
 • estetisk defekt som reduserer livskvaliteten;
 • Press på de indre organene som bryter med deres funksjoner.

Hvilken lege behandler lipoma?

Vanligvis ser wen på kroppen ubemerket ut og vokser sakte, uten å forårsake mye ubehag. Hvilken lege å kontakte hvis wen når en størrelse på 1 cm eller mer? Med hudproblemer av denne typen, er det best å besøke en kirurg. Når et lipom oppstår på ansiktet eller åpent område av kroppen, kan du konsultere en spesialist i kosmetisk kirurgi.

Lipomatosis er en indikasjon på å kontakte flere spesialister samtidig - en hudlege, en kirurg, en onkolog.

diagnostikk

Etter å ha samlet anamnese og grundig undersøkelse av pasienten, foreskriver legen en histologisk analyse av det biologiske materialet tatt under biopsien til den nydannede svulsten.

Ved skade på indre organer, muskel- eller benstrukturer, anbefaler legen følgende diagnostiske prosedyrer for å klargjøre lokaliseringen av svulsten:

 • ultralyd undersøkelse;
 • røntgenundersøkelse;
 • Beregnet eller magnetisk resonansbilder.

Først etter at resultatene av undersøkelsen er oppnådd av behandlende lege, fattes avgjørelsen om behovet og omfanget av det kirurgiske inngrep.

Hvordan bli kvitt?

Hvordan behandle en wen? En medisinsk metode for kontroll er brukt - innføring av Diprospan i små svulster, som gradvis bryter ned fettmassen. Det kan ta flere injeksjoner, metoden har mange kontraindikasjoner. Onkologer behandler ofte lipomatose på denne måten.

Ulike kirurgiske teknikker brukes til å behandle lipomer:

 • Laser eksponering - en stråle med ultrashort lysbølger i lag ødelegger svulstvev. Fordeler: hurtighet i inngrep, minimal risiko for komplikasjoner, mangel på postoperative suturer.
 • Fjerning av radiobølger - Termiske effekter på tumorceller. Fordeler: Blødning under operasjonen og purulente komplikasjoner etter at det praktisk talt er utelukket.
 • Punktering av svulst og aspirasjon av innholdet - mekanisk fjerning av innkapslet fettvev. Effektiv med små formasjoner. Ulempe: Bløtvevslipom kan vokse igjen hvis fettvevet fra kapselen ikke er helt fjernet.
 • Elektrokoagulasjon - forbrenning av elektroforbruket.
 • Fjerning med et endoskop.

Forsøk på å behandle wen på kroppen med folkemetoder vil ikke bare løse problemet, men kan også gi komplikasjoner i form av inflammatoriske prosesser. Lipomatose behandling med slike metoder kan provosere utseendet av nye lesjoner eller en sterk økning i de eksisterende.

Er det mulig å klemme wen? Legene gir et negativt svar, siden kapselen forblir i vevet etter denne manipulasjonen. Behandling av en wen uten gjentagelse er bare mulig når fettvevet fjernes sammen med kapselen. I tillegg er ekstrudering fulle av slike farlige konsekvenser som dannelsen av inflammatorisk infiltrering, sår, utvikling av sepsis.

Kan en wen vokse til en ondartet svulst?

Hva er et lipom med tegn på ondartet degenerasjon? På bakgrunn av rask vekst opptrer en ujevn utdanning av utdanning, smerte forstyrres når berørt og i ro, endrer huden farge, ødem dannes, og regionale lymfeknuter forstørres.

Disse tegnene skal varsle pasienten og legen. Umiddelbar konsultasjon med en onkolog er nødvendig. Hva gjør wenders med ondartede egenskaper? Vanligvis referert til som følgende grunner:

 • varigheten av eksistensen av svulsten;
 • dannelsen av en tett kapsel rundt fettakkumuleringen, som bidrar til aktiveringen i den patogene floraen;
 • forsøker å klemme eller punktere formasjonen;
 • kronisk skade på kanten av klær, klemmer.

Termiske prosedyrer, overdreven ultrafiolett stråling, massasje og fysioterapi økter på det berørte området bidrar også til malignitet.

forebygging

Siden årsakene til utseendet til wen ikke er fullt etablert, gir leger bare generelle anbefalinger for å forhindre dannelse av limer. Disse inkluderer slike enkle aktiviteter som et riktig balansert kosthold, en sunn livsstil, behandling av tarmsykdommer.

Hvis et hudlipom forekommer, behøver du ikke vente til det kommer til en betydelig størrelse eller forsøke å bli kvitt den uten å bruke medisinsk behandling. Selvmedikasjon kan føre til dannelse av en abscess, akselerere vekst eller provosere en ondartet transformasjon av celler. Når de første tegnene på patologi vises, bør du kontakte en spesialist.

Lipoma. Årsaker, symptomer, tegn, diagnose og behandling av patologi

Nettstedet gir bakgrunnsinformasjon. Tilstrekkelig diagnose og behandling av sykdommen er mulig under tilsyn av en samvittighetsfull lege.

Lipoma er en godartet tumor, hvor det histologiske substratet er hvitt fettvev. Sakte smertefri vekst er karakteristisk for denne svulsten. Omdannelsen til et ondartet liposarkom skjer nesten aldri. Teoretisk kan det utvikles hvor som helst i kroppen, med unntak av håndflatene og føttene. Overfladiske hypodermiske lipomer, også kalt lim, utvikler seg i omtrent 95% av alle tumorer av denne typen. De resterende 5% er i organene i bukhulen og thoracic hulrom, bein, muskler, hjerne og ryggmargen. Flere skader på kroppen av disse svulstene kalles lipomatose.


En av varianter av lipomas er gibernoma - en svulst av deres embryonale rudiments av brunt fett. Eksternt og klinisk er det ikke mye forskjellig fra det klassiske lipomet og kan bare skelnes etter histologisk undersøkelse. Av denne grunn vil i fremtiden gibernomy bli beskrevet sammen med lipomas.

Narkotikabehandling av disse svulstene i dag gir flere bivirkninger enn fordeler, så vi kan trygt si at det ikke eksisterer i det hele tatt. I de fleste tilfeller forårsaker disse svulstene ikke deres bærere ulempe, bortsett fra et ubehagelig estetisk utseende. Derfor kan de forbli ubehandlet gjennom livet.

Den foretrukne behandling for lipomer er kirurgisk fjerning. Som regel skjer dette i sjeldne tilfeller når lipoma er komplisert ved klemning av nerver og blodårer, noe som fører til kronisk smerte. Fjernelse av svulsten i dette tilfellet er vilkårlig og bestemmes av pasientens vilje. Oftere forekommer situasjoner der lipomas kan drives uten problemer, siden de har en direkte trussel mot pasientens liv.

Mekanismen for dannelsen av lipomer

Det er to hovedmekanismer for dannelsen av lipomer.

Den første mekanismen er den mest anerkjente i verden, og bekreftes av mange studier på dette området. Den består i vekst av et lipom som en svulst. Med andre ord er fettcellene som utgjør denne formasjonen kloner av en cambialcelle, hvorfra hele populasjonen etterfølgende kommer frem. Den lobulære strukturen av de dypeste lipomer, samt påvisning av spesialiserte celler med høyt mitotisk (cellulær) aktivitet i dem, vitner om denne teorien.

Den andre mekanismen for dannelsen av lipomer er forbundet med et brudd på utløpet av sekret av talgkjertlene, og som et resultat akkumuleringen av fettvev i det forstørrede lumen av kjertelen selv. Slike lipomer er ofte plassert overfladisk og har ikke en lobulær struktur. Deres hyppigste lokalisering er på plass for akkumulering av talgkjertler, som også argumenterer for denne mekanismen.

Årsaker til lipomer

Til dags dato er årsakene til lipomas ikke fullt ut forstått. I henhold til grunnforskningen innen genetikk og fysiologi av fettmetabolismen har imidlertid flere teorier om dannelse av lipomer vært foreslått. Hver teori har bare en viss prosentandel bevis og hevder ikke retten til fullt ut å avsløre mekanismen for dannelsen av disse godartede svulstene.

Årsakene til dannelsen av lipomer er:

 • genetisk predisposisjon;
 • brudd på fettmetabolismen;
 • brudd på mekanismen for omvendt regulering av fettdannelse;
 • lavt nivå av personlig hygiene;
 • demodicosis.

Genetisk predisposisjon

Lipomatose er en sykdom hvor det oppstår systemisk vekst av lipomer av forskjellige størrelser i hele kroppen. Det har blitt gjentatte ganger bevist at lipomatose er en genetisk arvet sykdom. Med utviklingen av denne sykdommen i en monozygotisk tvilling i 99,9% av tilfellene utvikler den seg i den andre. Vertikal arv er også uttalt. Overføring av predisponering fra foreldre til barn skjer uavhengig av barnets kjønn.

Fettmetabolismeforstyrrelser

Denne patologien kan utvikle seg i overvektige og tynne mennesker. Mengden av subkutant fett har ingen effekt på utviklingen av lipomer, siden i praksis av leger har personer av asthenisk kroppsbygning ofte flere store godartede fettvevssvulster.

Forstyrrelse av fettmetabolismen manifesteres klinisk av en økning i blodet av en spesiell brøkdel av fett - lipoproteiner med lav densitet. Siden disse fettene ikke er frie til å lekke inn i hullene mellom cellene i det indre laget av blodkar (endotel), tetter de dem. Etter at en betydelig del av endotelet er ugjennomtrengelig for fett, er det en forverring i absorpsjonen av de gjenværende fraksjoner. Som et resultat blir blodet "fett", og blodlipider blir avsatt i karene og danner aterosklerotiske plakk. Etter å ha slått seg i leveren, trer fett inn i alle sine bihuler, og fremkaller utviklingen av en slik patologi som fett hepatose. I smale kapillærer blir fettavsetninger så uttalt at de tetter opp lumen. Klinisk manifesterer dette seg ikke, siden et stort nettverk av collaterals er dannet på kapillærnivået, som fyller blodtilførselen til det berørte vevstedet. Imidlertid begynner fettavsetninger på dette stedet å vokse. Over tid vises en bindevevskapsel med mange septa, noe som skaper illusjonen av den lobulerte strukturen i lipoma.

Årsaken til økningen i bloddensitetslipoproteiner kan være som stillesittende livsstil og overdreven bruk av animalske produkter og genetiske sykdommer. Disse sykdommene er mangelen eller umuligheten av produksjon i kroppen av visse enzymer som bryter ned fett.

Krenkelse av mekanismen for omvendt regulering av fettmetabolismen

I kroppen til en sunn person er det alltid et lag av fettvev, kalt subkutant fettvev. Interessant, dens tykkelse i ulike deler av kroppen er ikke det samme. I tillegg sammenfaller sammenhengerstedene av fettvev hos menn og kvinner ikke sammen og dannes etter den aktuelle typen. Følgelig er det et bestemt system som regulerer graden av fettavsetning i et bestemt vev. Dette systemet er basert på eksistensen av spesielle mediatorer som er opprettet i selve fettcellene. Jo flere fettceller, jo flere mediatorer dannet. Øke lokal konsentrasjon av mediatorer reduserer membranprosesser for behandling av glukose, triglyserider og kolesterol i fettvev. Som et resultat, øker mengden av fettvev mekanismer for å redusere det, og omvendt. På denne måten er det en autoregulering av nivået av gunstig fettvev i kroppen.

En slik mekanisme er ekstremt nyttig fordi den er autonom, det vil si at den ikke krever hormonell eller annen kontroll. Det forhindrer ikke utgifter av fettvev under langvarig fasting og sikrer restaurering av nytte av subkutant fett i perioden med tilstrekkelig ernæring. Under overeating forhindrer denne mekanismen avsetning av fett og fjerner overskudd fra kroppen gjennom urin og galle. Det er av denne grunn at enkelte personer som har dette systemet med hell, aldri bli fete, uansett hvordan de spiste.

Det skjer imidlertid at denne mekanismen mislykkes. I noen tilfeller strekker bruddet seg til hele kroppen, hos andre - bare til enkelte deler av vev. Årsaken kan være alvorlige belastninger, skader, forbrenning, frostbit, strålingseksponering, etc. I det første tilfellet oppstår den såkalte neurogene fedme. I andre tilfelle blir fettvev avsatt i begrensede områder av vev, danner lipomer. Deres lobed struktur tilsvarer strukturen av fettvev i andre deler av kroppen.

Lav personlig hygiene

Ifølge en teori blir lipomer dannet av nonhealing acne eller koiler. Mange pasienter, uten å vite regler for behandling av denne inflammatoriske formasjonen, prøver å åpne den uavhengig. Som et resultat, i de fleste tilfeller er denne prosedyren utført feil, pus er ikke helt fjernet, og det akutte fokuset på betennelse blir kronisk. Det purulente kurset er ardete og smalere. Sebaceous kjertlene som var en del av hårfollikelen, hvorfra kjelen ble dannet, produserer en tykk hemmelighet. Under visse forhold tetter denne hemmeligheten lumen på kjertelen og fører til akkumulering av talg i hulrommet. En slik klynge er også referert til som et lipom. Den inneholder ofte en kapsel, men har aldri en sann lobulær struktur.

acne

Hvordan ser lipomer ut?

Lipomas kan være plassert både på overflaten av kroppen, og i hulrom og indre organer. Det må imidlertid innrømmes at slike svulster i indre organer er sjeldne. Hoveddelen deres vokser fra laget av subkutant fett. Når palperer, er lipomer formet medium-tetthet, ofte smertefritt. De er ikke loddetinnt til omgivende vev og fremkaller sjelden betennelse. Huden over dem endres ikke og skiftes fritt i alle retninger. Størrelsen på lipomer kan være fra minimum, i 1 - 2 cm, til gigant, i 15-20 cm i diameter og mer. Vanligvis er disse wen lokalisert på hode, nakke, bryst, mage, rygg, underarmer og hofter. Lipomas former aldri på håndflatene og sålene på føttene. Lipomas kan enten være enkelt eller flere. Det har blitt gjentatte ganger bemerket at det er en viss symmetri i det fysiske arrangementet av flere lipomer. Med andre ord, når det dannes et lipom på en underarme, er det høy sannsynlighet for at samme lipom vil vises på underarmen til den andre armen på omtrent samme nivå over tid. Dette faktum bekrefter indirekte de arvelige vekstmekanismene til disse svulstene.

Lipoma Torso

Oftest er disse svulstene plassert på ryggen, brystet og magen. Eldre mennesker har ofte flere lipomer i den fremre bukveggen, noe som gjør det vanskelig å palpere i bukorganene. Størrelsen på slike lipomer kan nå 10-20 cm i diameter, men ikke åpenbar på noen måte, med unntak av en estetisk defekt.

I sjeldne tilfeller kan lipoma være plassert over ryggraden. I dette tilfellet er det nødvendig å produsere en magnetisk resonansavbildning (MR) i dette området for å utelukke diagnosen cerebrospinal brokk.

Lipom i hofter og underarmer

I motsetning til den rådende oppfatning at klassisk lipomas ikke provoserer utseendet av smerte, kan i noen tilfeller lipomas av denne lokaliseringen være smertefullt. Ofte oppstår smerte når en svulst klemmer nerver som passerer i nærheten. Gradvis finner ødeleggelsen av dens beskyttende skjede og eksponeringen av axoner, gjennom hvilke selve nervesendingen skjer, sted. Axon irritasjon manifesteres av smerte. Klemming av venøse kar med en svulst kan også finne sted, men for at minst en minimal blodstagnasjonsklinikk skal vises, er det nødvendig at svulsten blir stor og klemme minst flere store årer. Kompresjon av arterier av en svulst kommer nesten aldri på grunn av deres tettere vaskulære vegger. Det eneste tilfellet der komprimering av arteriene er mulig er når lipomakapselet av en eller annen grunn viser seg å være uholdbar og fettvevet bryter inn i miljøet. Som et resultat, det infiltrerer tilstøtende muskler, sener og blodårer. Over tid dannes en kapsel igjen rundt dette spylte lipomet, og bindevevsadhesjoner sprer seg inn i den. Disse adhesjonene komprimeres ettersom tumoren vokser og grover. I tilfelle komprimering av et blodkar mellom to slike kommisser, kan dets patenter bli betydelig redusert. Samtidig er det smerte, som er forskjellig i karakter fra smerte under nervestrengulering. Det er permanent, vondt i naturen og øker med øvelsen.

Den andre situasjonen der utseendet av smerte i underarmen og hip lipoma er mulig er spiring av denne svulsten av små kar. Samtidig blir lipoma et angiolipom. Jo flere fartøy i en gitt svulst, desto strengere blir smerten ved palpasjon. I intet tilfelle kan angiolipom betraktes som et av stadiene av ondartet degenerasjon av en fettig godartet svulst. Dens celler er like høyt differensiert som cellene i lipoma, noe som indikerer bevaring av sin godartede karakter.

Lipoma av parenkymale organer

Et karakteristisk trekk ved slike lipomer kan være smerte forårsaket av veksten under kapselet til en av parenkymorganene. De fleste intraorganiske lipomer utvikles i leveren og nyrene, sjeldnere i milten og binyrene. Svært sjelden finnes lipomer i eggstokkene. Arten av smerten tilsvarer den typiske smerten for organets patologi i nærheten av hvilken svulsten vokser. På grunn av det faktum at lipomer vokser sakte, har kapslene som dekker dem, gradvis tid til å gjenoppbygge, og de smerter som oppstår i dette tilfellet er kjedelige og ustansige. Dette kriteriet bør tas i betraktning i differensialdiagnostikken mellom lipom og andre abdominalmasselesjoner som detekteres ved ultralyd, datortomografi (CT) eller magnetisk resonans (MR). Med andre ord utelukker tilstedeværelsen av en lesjon i kombinasjon med akutte smerter i den tilsvarende lokaliseringen diagnosen av et intraorganisk lipom i nesten 100% tilfeller.

Lipoma hode

Lipomas av hodet kommer sjelden til store størrelser. Oftere kan de bli funnet i sonen av fysiologisk hårvekst, det vil si på kinnene, haken og hodebunnen. I området av cheekbones og calvaria, stikker disse svulstene vanligvis over overflaten av huden. Palpasjon av huden over dem er kaldere enn over de omkringliggende vevene. Ifølge statistikk utvikler hode lipom ofte hos kvinner, antagelig på grunn av bruk av mindre varmt hodeplagg og hyppig hypotermi i hodebunnen.

I medisinsk litteratur er flere tilfeller av intrakranial vekst av disse svulstene blitt beskrevet. Når man beskriver en klinikk av slike lipomer, er det viktig å merke seg at noen ganger kan de bli forkledd som svært varierte sykdommer. Avhengig av plasseringen av svulsten, oppsto de forskjellige symptomene, både positive og symptomer på tap av visse funksjoner.

Positive symptomer vises ofte med veksten av en svulst fra en av hjernene og den konstante irritasjonen av de tilhørende delene av hjernen. De mest mulige positive symptomene kan være visuelle, hørbare, luktede hallusinasjoner, ufrivillige bevegelser av ulike deler av kroppen, desinfisert (løs, arrogant) oppførsel, vrangforestillinger, etc. Symptomer på tap av visse funksjoner kan observeres under intracerebral vekst. For eksempel, når en tumor presser den optiske chiasmen eller en av de optiske nerver, viser en klinikk et tap av det tilsvarende synsfeltet. Med utviklingen av en svulst fra hypofysen, vil kompresjon av alle kjerne gradvis oppstå, og en reduksjon i konsentrasjonen av tropiske hormoner vil oppstå ved manifestasjon av en klinikk av den tilsvarende endokrine sykdommen.

Med veksten av lipom i lumen i hjernens ventrikler over tid, kan et brudd på sirkulasjonen av cerebrospinalvæske oppstå. Hos voksne er dette manifestert av alvorlige hodepine. Hos barn og nyfødte barn kan en slik svulst føre til mental retardasjon. Intrauterin tumor okklusjon av kanalene gjennom hvilke spinalvæsken sirkulerer kan føre til fødsel av et barn med varierende grader av hydrocephalus og en ugunstig forventet levetid.

Nakke lipom

Når et lipom ligger på forsiden av nakken, kan det oppstå symptomer på kompresjon av nerver og organer som befinner seg der. Kompresjonen av spiserøret kan være en ubehagelig følelse ved svelging. Komprimering og forskyvning i retning av strupehodet fører til en gradvis endring i stemmenes stemme, sjeldnere - til heshet. Komprimeringen av phrenic nerve manifesteres i permanent hikke. Komprimering av den tilbakevendende larynxnerven fører til svekkelse av vokalledninger på den berørte siden og svekket vokalisering. Massive lipom klemme jugular vener kan forstyrre blodstrømmen fra hjernen, forårsaker hyppige hodepine og svimmelhet. Lipomas på baksiden av nakken er vanligvis asymptomatiske.

Bryst Lipoma

Utseendet til denne typen lipomer bør alltid være grunnlaget for et besøk til lege-mammologist. Vanligvis vokser lipomer fra fettvevet som omgir brystkjertelen. Slike svulster er litt tettere enn det omkringliggende fettvev, beveger seg fritt i forhold til brystkirtlen, huden over dem er absolutt ikke forandret. Smerter mens følelsen er helt fraværende. Sjelden, men det skjer at lipoma vokser fra selve brystet. I dette tilfellet vil den eneste endrede parameteren være immobilitet i forhold til kjertelen. Resten av lipoma har typiske kliniske tegn. Ved smerte, rask vekst, fortykkelse, betennelse, endring i huden over svulsten, bør du straks kontakte en mammolog eller onkolog.

Lipom i hjertet

Diagnose av lipomer

Siden lipoma er nesten den eneste smertefri myke svulsten som vokser subkutant, forårsaker ikke sekundære endringer, og diagnosen gir ikke mye problemer. Noen indirekte betydning er deteksjonen i blodet av store indikatorer på kolesterol, triacylglyceroler, beta-lipoproteiner og lipoproteiner med lav tetthet. Imidlertid er lipomer ganske vanlig på bakgrunn av normale blodfettnivåer.

Instrumentalstudier i diagnosen av disse svulstene gjøres kun i tilfelle et klinisk bilde blandet med andre farligere sykdommer. Ofte brukt ultralyd gjør det mulig å bestemme strukturen i formasjonen, dens eksakte størrelse, dybde og noen ganger jevn kommunikasjon med de omkringliggende vevene. Når lipoma befinner seg under kapselet til parenkymorganet ved hjelp av ultralyd, er det bare å måle størrelsen og bestemme strukturen.

Etter å ha bestemt seg for tilstedeværelsen av en svulstdannelse i bukhulen, som ligger ved siden av leveren eller nyrene, blir det nødvendig å bestemme dens natur. I løpet av diagnosen brukes alltid utelukkelsesregelen ved begynnelsen av de farligste patologiene, som ondartede svulster, aorta aneurismer, parasittiske cyster, etc., slik at lipom i bukorganene er en diagnose av utelukkelse.

For å utelukke hepatokarcinom og nyrecellekarcinom utføres tester for å bestemme de tilsvarende tumormarkørene. Utelukkelsen av en echinokokkcyst er mer kompleks teknisk og krever dyrere undersøkelser, for eksempel datatomografi (helst kombinert med vaskulær kontrast) og magnetisk resonansbilder.

Beregnet tomografi gjør det mulig for oss å estimere størrelsen på svulsten, dens innhold, forbindelsen med de omkringliggende organene og til og med anslå grovt tettheten av svulsten og anta hvilket stoff det består av. Med vaskulær kontrast kan du bestemme hvordan vascularized svulsten er. Et tegn på malignitet i svulsten er en høy konsentrasjon av blodkar i den. Lipoma er en godartet svulst og inneholder ikke blodkar, men angiolipom kan inneholde dem, noe som kompliserer diagnoseprosessen.

Magnetisk resonanstomografi er den mest nøyaktige forskningen som eksisterer i dag. Dens fordeler er en tydeligere visualisering av bløtvev, evnen til å evaluere responsen til regionale lymfeknuter, absolutt ufarlig for pasienten, etc.

Hvilken lege å kontakte?

Når overfladiske hypodermiske lipomer først trenger å kontakte en onkolog. I mangel av denne spesialisten i klinikken, kan du kontakte kirurgen for råd.

I dype lipomer klager pasienter om smerte i fremspring av organer som tumoren utøver press på. Følgelig bør pasienten først og fremst søke råd fra den lokale legen, allmennlegen, gastrogen, hepatolog, nevrolog og kirurg.

Trenger jeg en biopsi og morfologisk studie av lipoma?

Ikke forveksle morfologisk studie med biopsi. En biopsi er en metode for å samle mistenkelige vev, og den morfologiske studien er utelukkende en laboratorieprosedyre rettet mot å bestemme hvilken type celler som finnes i biopsien.

En morfologisk studie av en svulst er uunnværlig, siden det er den eneste metoden for nøyaktig å bestemme sin natur. I tumordiagnoseprotokoller er morfologisk undersøkelse gullstandarden. Men oftere utføres det etter fjerning av svulsten med sikte på endelig bekreftelse av diagnosen. Hvis svulsten er god, slutter behandlingen der. Hvis en svulst er ondartet, er det obligatorisk, basert på sin type, å gjennomgå flere studier av strålebehandling eller kjemoterapi for å ødelegge svulstceller som gjenstår i kroppen.

Situasjonen er annerledes med biopsi. Blant kirurger er det visse forskjeller angående muligheten for å utføre denne diagnostiske prosedyren. Dessuten ligger ikke grunnen til uenigheten i metoden for å utføre prosedyren eller indikasjonene for den, men i å organisere sammenhengen mellom laboratoriet og sykehuset. Det er med andre ord ekstremt viktig at ikke mer enn en dag skal gå fra det øyeblikket du tar en biopsi for å oppnå et resultat.

Biopsi innebærer fjerning av en bestemt del av svulsten. Etter fjerning gjenstår et lite åpent sår, der tumorcellene faller og bæres av blodstrømmen i hele kroppen. Hvis svulsten er god, forårsaker spredning av cellene ikke skade. Hvis svulsten er ondartet, spre hverandre flere og flere kreftceller gjennom kroppen, og øker sannsynligheten for metastasevekst etter kirurgisk fjerning av hovedfokuset. Derfor, i avanserte klinikker, utføres en biopsi umiddelbart før operasjonen, og resultatet er oppgitt til kirurgen i flere timer. Basert på resultatet, bestemmer kirurgen om pasienten skal opereres på, og i så fall hvor stor volumet av operasjonen skal være. Denne ordningen er den mest korrekte fra synspunktet på metoden til onkologi.

På mer fjerntliggende sykehus, hvor biopsiprøver skal sendes til store medisinske sentre, øker tiden for å oppnå resultater betydelig og når de i noen 1-2 uker. Under slike forhold er det ikke fornuftig å vente på resultatet av biopsien, siden i løpet av denne tiden er det nesten garantert at svulsten vil spre seg gjennom hele kroppen, og pasienten vil ikke ha noe håp om utvinning. Det viser seg at biopsien ble utført før operasjonen ikke gir mening. Således er det ikke mulig å fastslå tumorens natur, kirurger blir tvunget til å operere på pasienter med "reserve", det vil si å fjerne mer vev enn selve svulsten, for å minimere antall resterende celler. I tillegg fjerner operatørene regionale lymfeknuter, selv om sistnevnte ikke viser tegn på betennelse. Deretter sendes svulsten selv eller sin del for histologisk undersøkelse, hvor resultatene bestemmer taktikken til ytterligere handlinger. Denne metoden er mer traumatisk for pasienten, men effektiviteten er lik den første.

Linden behandling

Er det en effektiv behandling av lipomer med medisiner?

Når er kirurgi for å fjerne lipoma?

Kirurgisk fjerning av lipomer kan utføres på forespørsel fra pasienten, så vel som relative og absolutte indikasjoner. På forespørsel fra pasienten blir ofte hypodermiske lipomer fjernet, noe som forårsaker en viss estetisk defekt. Relative indikasjoner for lipomfjerning innebærer en viss dysfunksjon av et bestemt organ under påvirkning av et lipom. Ofte truer denne tilstanden ikke pasientens liv, men bringer ham visse ulemper. Absolutt lesing tyder på en direkte trussel mot pasientens liv.

Relative indikasjoner for lipom fjerning er:

 • nervekompresjon og vedvarende smerte forårsaket av det;
 • lokalisering under kapsel av parenkymorganet;
 • permanent svulsttrauma;
 • hindring av innstrømning eller utstrømning av blod av en bestemt del av kroppen.

Absolutte indikasjoner for lipomfjerning er:

 • intrakraniell lipoma, komprimering av livets viktige strukturer;
 • trusselen om brudd på lipoma i bukhulen eller retroperitonealrommet;
 • lipom som hindrer sirkulasjonen av cerebrospinalvæske;
 • intrakardialt lipom med alvorlig hjertesvikt, arytmier eller blokkater.
Målet med lipomfjerning er eliminering av alle tumorceller, og følgelig symptomene på kompresjon av visse strukturer.

Lipoma kirurgi teknikk

Kirurgi for å fjerne overflate lipomas utføres ved bruk av både lokal og generell anestesi. Valget av metode for anestesi utføres avhengig av plasseringen av svulsten, dens størrelse, tilknyttede sykdommer og pasientens alder. Innen få dager før operasjonen er det nødvendig å normalisere nivået av blodsukker, elektrolytter, samt normalisere blodtrykket. Hvis pasienten har mangel på visse blodkomponenter eller koagulasjonsfaktorer, fylles de på nytt.

Før operasjonen blir det testet for allergisk toleranse av bedøvelsesmiddelet. Hvis testen er positiv, bør stoffet som brukes, endres, eller til og med typen av anestesi bør vurderes på ny. I tillegg tas et enkelt bredspektret antibiotika for å forhindre postoperative komplikasjoner. Barbering av kirurgisk felt utføres uten bruk av såper og barberingsprodukter, det vil si på tørr hud. Denne detalj er ekstremt viktig fordi det forhindrer hudirritasjon etter barbering, og hudirritasjon med utseendet på minst en abscess er en direkte indikasjon på overføringen av operasjonen.

Ved å plassere pasienten på operasjonstabellen i en stilling der tilgangen til lipoma vil være mulig fra minst to sider, er det kirurgiske feltet begrenset og behandlet alternativt med alkohol og jodløsninger. På denne tiden utfører anestesiologen anestesi. Det første snittet er først gjort etter at anestesiets kvalitet er funnet tilfredsstillende. Utført lagdelt disseksjon av vev. I nærheten av kapselen jobber de mest med baksiden, stump side av skalpell og klemmer for å bevare sin integritet. Som regel er lipomaskapselen lett separert, og bare på noen få steder er det tett loddet med det omkringliggende vevet. Etter fjerning av lipoma sammen med kapselen, behandles såret med antiseptika og sutureres i lag, og holder vevets topografi. Avløp er igjen i såret, hvorav i de første dagene etter operasjonen separeres ichorismen. I nærvær av tegn på vellykket sårheling fjernes drenering. Stingene fjernes ved slutten av den andre uken. Full rehabilitering skjer i gjennomsnitt i en måned.

Komplikasjoner under operasjonen kan oppstå når kapslen først ble deformert og fettvevet brister inn i det omkringliggende rommet. Over tid infiltrerte hun nærliggende muskler og sener, omringet kar og nerver. Ved åpningen av et slikt lipom er synligheten alvorlig begrenset, og karene, nerver, muskler og sener er bundet sammen i en knute gjennom en rekke adhesjoner. Under slike forhold er det ekstremt enkelt å tilfeldigvis krysse en nerve eller et blodkar med utvikling av tilsvarende komplikasjoner. I tillegg, selv etter perfekt sårrengjøring og fullstendig fjerning av fettvev, er det en høy sannsynlighet at etter en viss tid dannes et lipom igjen på samme sted. Dette skyldes det faktum at en liten del av cellene ble bevart mellom fibrene i senene og musklene og gjenopptatt veksten av svulsten.

Lipo profylakse

Som det fremgår av patogenesen av sykdommen, er utviklingen av lipomer ikke alltid et resultat av unormale handlinger av personen selv. En ganske stor prosentandel av disse svulstene utvikles på grunn av genetisk predisponering og er ikke mottagelig for vilkårlig kontroll. Imidlertid vil riktig ernæring og tilstrekkelig fysisk aktivitet redusere sannsynligheten for denne svulstdannelsen, hvis ingen hadde noen lipomer i pasientens slekt.

I tillegg er det en gruppe medikamenter kalt statiner, som er utformet for å redusere konsentrasjonen av fettfraksjoner i blodet og dermed forhindre komplikasjoner av aterosklerose. De mest kjente stoffene i denne gruppen er simvastatin og atorvastatin. Det antas at de indirekte kan forhindre dannelsen av lipomer eller redusere veksten, men det er ikke noe vitenskapelig bevis for denne hypotesen. Uavhengig bruk av disse legemidlene kan føre til irreversible metabolske forstyrrelser, så det anbefales å konsultere legen din om hensiktsmessig bruk.

Det er viktig å oppdage og kurere en slik parasittisk hudsykdom som demodikose, da det fører til blokkering av talgkjertlene og utvikling av fettvev. I perioder med svekket immunitet anbefales det å ta en rekke multivitaminer.

Beskyttelse av huden og kjertlene som ligger i den mot ulike uønskede faktorer, for eksempel skader, hypotermi, termiske og kjemiske forbrenninger, etc., har en viktig rolle. Hudhygiene er også viktig fordi det reduserer sannsynligheten for å koke fra hvilke lipomer senere kan danne.

Flere Artikler Om Typer Acne