Carbuncle er en betennelse som er forårsaket av pyogene mikrober og stammer fra dannelsen av en pustule (abscess), som kan proliferere i flertallet. Plasseringen av sykdommen er nakke, ansikt, midje, rygg, skinker. Utviklingen av karbunkulen oppstår først med betennelse i hårsekkene, da vises en abscess fringed med en rosa corolla.

For denne sykdommen er karakteristikk utseendet av sår på huden som begynner å utvikle seg ved plassering av sebaceous kjertel og hårfollikkel. Den patologiske prosessen er ledsaget av nekrose av huden og subkutant vev. Vanligvis er det en formasjon av en abscess, men de kan også være i flertallet.

årsaker

Ordet "carbuncle" er hentet fra det greske ordet carbo-kull og betyr "uglevik", siden store områder av nekrose dannet i prosessen med purulent-nekrotisk betennelse har en mørk farge, som var grunnlaget for å sammenligne sykdommen med kull. Menn blir syke omtrent 1,5 ganger oftere enn kvinner. Om lag 40% av karbuncle tilfeller forekommer i sommersesongen.

For at en utdanning skal skje, må patogen være i kontakt med den skadede huden. Patogener kan være:

 • streptokokker og enterokokker;
 • mikrober fra Proteus-familien.

I de fleste tilfeller er kausjonsmiddelet til karbuncle stafylokokker, noen ganger blandet stafylokokker og streptokokkinfeksjon. I noen tilfeller kan karbunklet være forårsaket av Escherichia coli, ikke-clostridiale anaerober, Proteus eller enterokokker.

Årsaker til karbunkel:

 • Manglende overholdelse av regler for personlig hygiene; Konstant kontakt av epidermis med petroleumsprodukter (brenselolje, motorolje);
 • Gunstige forhold for infeksjon av hårsekkene oppstår med økt svette, økt sekresjon av talgkjertlene, forurensning av huden med støvpartikler av sand, sement, kalk, kull osv.
 • Uendelig bytte av sengetøy, høy luftfuktighet og varme;
 • Tilstedeværelsen av skader på huden, klemmer på akne, kammer etter insektbitt;
 • Økt fet hud fra naturen;
 • Metabolske problemer;
 • Mangel på næringsstoffer i kroppen på grunn av underernæring;
 • Overarbeid og nedgang i kroppens generelle tone.

Ifølge statistikk bidrar de oftest til forekomsten av karbunkul:

 • nedgang i kroppsresistens
 • metabolske sykdommer i diabetes og fedme,
 • uttømming av kroppen og alvorlig sykdom.

Typer av sykdom hos mennesker

Alt i medisin, unntatt den enkle formen av karbunklet, skiller flere flere varianter av denne patologien:

 1. enkel form;
 2. pestkarbid
 3. anthrax;

Enkel form. Ofte utvikler denne typen utvikling på grunn av inntak av Staphylococcus aureus.

Pesttype - Kausjonsmiddelet er pesten. Hos mennesker er det en sterk smerte sammen lesjoner, hevelse, det er purulent utslipp. Etter hvert som sykdommen utvikler seg, vil det myke vevet nær såret begynne å bli påvirket av nekrose.

Antraks karbunkul. Utseendet til en rød liten knute er karakteristisk. Prosessen utvikler seg fra tolv timer til to dager, hvoretter dannelsen av en lilla-blåaktig boble med uklart innhold oppstår. I dette tilfellet føler pasienten alvorlig kløe. Boblen brister raskt, en mørk rød scab dannes på sårstedet. Det blir vanskeligere, og etter en dag ser det svart ut, blir det vanskelig. Det er derfor sykdommen har fått navnet carbuncle.

Carbuncle: bilder og steder

Bildet viser et karbunkel. Steder: ansikt og nakke

Patologiske sår oftest funnet på:

Yngre pasienter er mer sannsynlig å lide av karbuncler i ansiktsområdet, og eldre klager på utseendet av sykdommen på bagasjerommet, lemmer og nakke.

symptomer

Vanlige symptomer inkluderer følgende:

 • temperatur (38-40 grader);
 • forekomsten av takykardi;
 • hodepine;
 • redusert aktivitet;
 • frysninger;
 • vekttap på grunn av mangel på appetitt og søvnløshet.

Hvis karbunken vises på ansiktet (overleppen, munnens hjørner), er strømmen vanskelig. Pasienter med diabetes og eldre er i fare.

Symptomer og stadier av utviklingen av carbuncle:

 1. I begynnelsen av utviklingen av karbunkulen finnes flere separate tette knuter i huden, som smelter sammen i ett infiltrat. Sistnevnte øker, noen ganger, når størrelsen på et barns håndflate.
 2. Dens overflate blir halvkuleformet, huden blir spent, i midten av infiltratet er farget blåaktig: lokal smerte uttrykkes. Dette er den første fasen av infiltrerende utvikling, som varer 8-12 dager. Dette stadiet er ledsaget av feber (noen ganger opptil 40 grader), generell svakhet, tap av appetitt, hodepine, kvalme og oppkast.
 3. Deretter blir det dannet flere pustler i infiltreringsområdet, dekkene som er åpnet, og flere hull dannes, noe som gir karbunkelen et sillikt utseende. Gjennom disse åpningene blir pus og nekrotiske masser av grønn farge blandet med blod.
 4. Gradvis gjennomgår alle store områder av karbunkulens senter nekrose. De frittliggende massene danner en omfattende vevfeil - dype sårformer, noen ganger når musklene.
 5. Den andre fasen - stadiet av suppuration og nekrose - varer fra 14 til 20 dager.
 6. Videre er såret fylt med granuleringsvev, og som regel dannes en grov dyp arr som sveises til det underliggende vev.
 7. Store arr gjenstår etter kirurgi, hvis det utføres om karbuncle.

Mulige komplikasjoner

Hvis det ikke er behandling for et karbunkul, kan det oppstå ulike typer komplikasjoner. De viktigste er:

 • myk vev abscess;
 • osteomyelitt;
 • phlegmon formasjon;
 • flebitt;
 • blødning fra fartøyene;
 • erysipelas;
 • lymfadenitt.

Det skjer at pasienten vender seg til et medisinsk anlegg på nekrotisk stadium. I dette tilfellet en operasjon. Alle manipulasjoner utføres under lokalbedøvelse, da kirurgen må åpne karbunken og fjerne alt pus og dødt vev. Deretter utfører han drenering og sårbehandling.

Hvordan diagnostiserer en lege en sykdom?

I de fleste tilfeller, for en kirurg eller dermatolog, er det ikke noe enklere enn å diagnostisere et karbunkel. Men noen ganger er denne hudlesjonen ekstremt vanskelig å skille fra miltbrand, det såkalte miltbrannkarbunklet.

Hvis legen er i tvil, vil han foreskrive en ekstra blodprøve. Det vanlige karbuncle er indisert ved leukocytose, samt en økt erytrocyt-sedimenteringshastighet.

Carbuncle behandling

Hvis karbunken er liten, kan legemiddelbehandling bidra til å kvitte seg med det:

 1. inne i pasienten må ta antibiotika (ampicilliner, gentamicin);
 2. antibiotika injiseres rundt det resulterende infiltratet;
 3. bandasje med syntomycin salve.

Ved slik behandling blir sår ikke dannet, infiltreringen er reversert, ingen spor av karbuncle-rester.

I de fleste tilfeller kan antibiotika og sulfa-legemidler kurere betent hud uten kirurgi. Den viktigste indikatoren for å foreskrive en antibakteriell behandling for et karbunkul er den reduserte immuniteten til pasienten.

drift

Indikasjonene for karbukle kirurgi er dannelsen av en fokal nekrose. Operasjonen for et lite karbuncle utføres under lokalbedøvelse. Etter operasjonen fortsetter pasienten med antibiotikabehandling, fysioterapi.

Carbuncle: foto, årsaker, behandling. Hva er forskjellig fra kjelen?

Carbuncle er en betennelse i huden som strømmer med skade på overflaten av epidermis, hårsekk og sebaceous kjertler.

Hva er denne sykdommen?

Dette navnet fikk navnet sitt fra det greske ordet "Carbo", som betyr svart kull.

Legene i disse tider ser det som en pimple ser ut, "dristes" det på den måten på grunn av akkumulering av svart purulent-nekrotisk ekssudat i stedet for dets dannelse.

Det er et karbuncle oftest hos unge gutter og unge menn (2 ganger oftere enn hos jenter, jenter og kvinner), tilsynelatende skyldes dette en overdreven belastning på deres svette og talgkjertler og den aktive produksjonen av kjønnshormoner i kroppen.

En annen egenskap ved denne patologien er at mer enn 50% av alle diagnostiserte tilfeller oppstår i den varme sommeren.

Carbuncles oppstår vanligvis i ansikt og nakke, på baksiden, i underarmen, på armer eller ben, på baken. Disse formasjonene er som regel enkelte, men noen ganger vises det på flere stykker samtidig.

Hvordan behandle et karbuncle bestemmes av kirurgen, da dette er en alvorlig infeksjon som krever oppmerksomhet til medisinske arbeidere og selvbehandling kan føre til utvikling av forferdelige komplikasjoner (abscesser, flegmon, sepsis).

ICD-10 kode

Det refererer til karbuncle til en gruppe smittsomme hudsykdommer med en kode - L00-L08.

Den inkluderer:

 • karbuncle på huden (L02);
 • karbunkul i ansiktet (L02.0);
 • karbuncle nakke (L02.1) og kroppen (L02.0);
 • rumpkarbunkel (L02.3);
 • karbuncle av hender og føtter (L 02.4);
 • et karbunkul av en annen (L02.8) eller ufullstendig lokalisering (L02.9).

årsaker til

Sykdommen utvikler seg vanligvis med en kombinasjon av eksterne og interne faktorer og en nedgang i kroppens forsvar.

Årsakene til utseendet på karbunken inkluderer:

 1. Aktiv reproduksjon på huden av humane patogener.
 2. Brudd på integriteten til epidermis (sår, riper, splinter, insektbitt, korn, riper, blåmerker, slitasje).
 3. Overdreven svette (hyperhidrose).
 4. Brudd på sebaceous kjertler.
 5. Dårlig ansikt og kroppshygiene.
 6. Endokrine patologier (lidelser i skjoldbruskkjertelen eller skjoldbruskkjertelen, binyrene) og metabolske sykdommer (diabetes, fedme).
 7. Immundefekt og hypovitaminose.
 8. Hyppige smittsomme sykdommer (ARVI, influensa, parainfluenza, tonsillitt, faryngitt, tonsillitt).
 9. Alvorlige kroniske patologier (leddgikt, myokarditt, hepatitt).
 10. Irrasjonell mat og lavaktiv livsstil.
 11. Stress og psyko-emosjonell overbelastning.
 1. Det tradisjonelle karbuncle er dannet på ansikt, kropp, lemmer og torso og utvikler seg i henhold til klassiske kanoner i flere stadier.
 2. Carbuncle nyre. Det oppstår som en komplikasjon etter å ha lidd pyelonefritt. Dens manifestasjon ligner på inflammatoriske sykdommer i nyrene, og noen ganger er det vanskelig å skille fra dem. Symptomene på sykdommen er uttrykt i feber, rus og smerte i lumbalområdet. Differensiell diagnose ved hjelp av røntgenmetoder og ultralyd hjelper til med å identifisere patologi.
 3. Emphysematøs karbunkul. Personen utvikler ikke, storfe lider av det. Når det er smittet med en patogen mikroorganisme, oppdages mye hevelse på dyrene av dyr, de svekker raskt og dør av hjerte og luftveissvikt.
 4. Antraks karbunkul. Det dannes når en person er smittet med miltbrannbacillus, har en alvorlig kurs og er ekstremt smittsom for de rundt seg.

symptomer

Leger definerer sykdommen som en dermatologisk og kirurgisk sykdom forårsaket av stafylokokker og streptokokker og skiller flere stadier i sin utvikling:

  Infiltrering (varigheten er 1-2 uker). Det starter fra det øyeblikket mikroorganismer kommer inn i overflaten av epidermis og ved hårfollikkets base, så begynner en inflammatorisk prosess i infeksjonsområdet med reaksjoner av rødhet og hevelse i huden, som raskt sprer seg og dekker sunne hudområder.

Bilde av første etappe

Samtidig blir blodet i kapillærene svært viskøs og derfor oppstår blodpropper, derfor blir lokaliteten av betennelseslokalisering mørkere eller svarte raskt. Suppuration (varer 10-20 dager). Det begynner med dannelsen av purulent-nekrotiske masser i karbuncleens sentrum, og på enkelte steder er det hull hvorfra purulent ekssudat forløper.

På dette stadiet ligner lesjonen et stort sår som penetrerer mykt vev ned til beinene, de blir raskt gjennomvåt med purulent væske og dør på grunn av hvilke store områder med nekrose ses rundt bunnen av karbunken.

De generelle lesjonene i kroppen med karbunkul er: feber, rus og generelle svekkelse av kroppen.

behandling

Medikamentterapi brukes på infiltreringsstadiet og kan bidra til å unngå videre utvikling av sykdommen, suppurasjon og vevnekrose.

Hvordan behandle carbuncle hjemme raskt og effektivt, vil den behandlende legen anbefale.

Normalt foreskriver kirurger eller dermatologer et kurs for å ta antibiotika som stafylokokker er følsomme for (Ampioks, Ceftriaxone, Gentamicin, Doxycycline, etc.), som er aktuelt for ambulanseprøvning, foreskriver en salve eller emulsjon (syntomycin, streptomycin, levomicol). I tillegg blir karbunken avskåret med antibakterielle midler og overflaten behandles med antiseptika (vanligvis med en 70% alkoholløsning), men dette er allerede under polykliniske forhold.

I suppurasjonsstadiet er hovednøkkelen til utvinning kirurgisk åpning av abscessen og fjerning av patologisk innhold fra den.

Etter operasjonen blir den dannede hulrommet tamponert ved hjelp av proteolytiske enzymer og hypertonisk NaCl-oppløsning eller dreneres om nødvendig, og en steril dressing er plassert på toppen, som forandres daglig.

Med et stort område og dypskader helbreder såroverflaten med dannelsen av arrvev.

For regenerering, etter å ha åpnet karbunkelen og økningen av sårkanter, blir fysioterapeutiske metoder anvendt (UVA, UHF, ultrafiolett eller intravenøs laserbestråling av blod), foreskrevet langvarig inntak av vitaminer og mineralkomplekser.


Indikasjonene for sykehusinnleggelse er uttalt symptomer på rusmidler (dehydrering, høy feber, alvorlig svakhet), lokalisering av karbuncle i ansikt eller hode, forekomst av bakgrunnssykdommer (systemisk, autoimmun, diabetes, anemi, ondartede neoplasmer, immunforsvar).

carbuncle

Carbuncle er en akutt betennelse i flere tilstøtende hårfollikler med dannelsen av et omfattende fokus på nekrose i huden. Etter utslipp av nekrotiske masser dannes et dyp sår i karbunkulens sted, i noen tilfeller når musklene. I underernærte pasienter, diabetikere og eldre, kan karbunken være ondartet og komplisert ved sepsis eller blødning. Behandlingen viser antibiotikabehandling, aktuelle antiseptika og enkelte typer fysioterapi. Når det dannes et nekrotisk fokus, utføres kirurgisk behandling.

carbuncle

Carbuncle fikk navnet på grunn av den mørke fargen til de nekrotiske massene som dannes under den. Tross alt betyr "karbo" på gresk "kull". Carbuncles forekommer i ulike aldre, men oftest hos unge mennesker. I dette tilfellet er menn syk 1,5 ganger oftere enn kvinner. Om lag 40% av karbuncle tilfeller forekommer i sommersesongen.

Årsaker til karbunkul

I de fleste tilfeller er kausjonsmiddelet til karbuncle stafylokokker, noen ganger blandet stafylokokker og streptokokkinfeksjon. I noen tilfeller kan karbunklet være forårsaket av Escherichia coli, ikke-clostridiale anaerober, Proteus eller enterokokker. Gunstige forhold for infeksjon av hårsekkene er skapt med økt svette, økt sekresjon av talgkjertlene, forurensning av huden med støvpartikler av sand, sement, kalk, kull osv. Patogenet kan trenge gjennom mikrotrauma og slitasje på huden. Reduser kroppens motstand, metabolske sykdommer i diabetes og fedme, uttømming av kroppen og alvorlige sykdommer bidrar til forekomsten av karbunkulen.

Symptomer på karbunkul

Som regel er karbunkler enkelt. De er oftere lokalisert på baksiden av nakken, på ansiktet, mellom skulderbladene, på baken og baksiden, blir huden på lemmer påvirket mye sjeldnere. I begynnelsen av utviklingen består karbunken av flere tette tuberkler-infiltrater, som er separate betente hårfollikler.

Etter hvert som betennelsen øker, smelter disse bakkene sammen og danner en enkelt halvkule infiltrere forhøyet over hudnivået. Det kan nå størrelsen på et barns håndflate. Huden i midten av infiltratet er blått og varmt til berøring. Spenningen i huden i infiltreringsområdet øker gradvis, noe som følge av økt smerte. Dette er stadiet for modning av karbunklet, som tar i gjennomsnitt 8-12 dager. Det blir ofte ledsaget av feber (noen ganger opptil 40 grader), generell svakhet, tap av appetitt, hodepine, kvalme og oppkast.

Modning av karbunklen slutter med dannelsen av flere pustler på overflaten. Åpning, pustler danner hull gjennom hvilke frigjøring av nekrotiske masser og pus. Utløpet er grønt og kan blandes med blod. Gradvis blir flere og flere vev av karbunklet nekrose og dyp sår danner på infiltreringsstedet. I noen tilfeller kan det nå musklene. Stadiet av suppurasjon og nekrose varer 14-20 dager. Utviklingen av karbunklen avsluttes med gradvis helbredelse av den dannede huddefekten. På stedet er det dannet grovt sveiset til det omkringliggende vevet arr.

Komplikasjoner av karbunklet

Komplikasjoner som oppstår fra karbuncle er forbundet med infeksjonens spredning dypt inn i vevet, langs karene og dets gjennomtrengning i blodet. Vanligvis utvikler de seg i sviktete pasienter eller i fravær av tilstrekkelig behandling.

Spredningen av infeksjonen dypt inn i det myke vevet kan føre til dannelse av en myk vevabsesse eller utseendet av phlegmon, infeksjon av bein fører til utvikling av osteomyelitt. Når infeksjonen passerer til venøse kar, utvikler flebitt og tromboflebitt. Mulig blødning fra de berørte karene. Med involvering av lymfatiske kar og noder kan forekomme sero-purulent lymfadenitt, lymphangitt, periadenitt og adeno-phlegmon. I noen tilfeller er det tilsetning av erysipelas.

De farligste carbuncles er plassert på ansiktet. Infeksjon fra dem kan passere til meninges med utvikling av purulent meningitt. Når karbastoffpatogener kommer inn i blodet og sprer seg rundt kroppen, utvikler sepsis, noe som kan være dødelig. Med det raske utseendet på alvorlige komplikasjoner som sepsis, hjernehinnebetennelse eller blødning, snakker de om et ondartet kurs av karbunklet.

Diagnose av karbunkulen

Det spesifikke kliniske bildet og karbunkulens utseende, som regel, gjør ikke dermatologen noen problemer i sin diagnose. Imidlertid er et viktig diagnostisk punkt differensialdiagnosen av et konvensjonelt karbunkul fra et karbunkel for miltbrann, som er preget av utseendet av en svart scab i pustelområdet. Frø avtakbar karbuncle eliminerer tilstedeværelsen av miltbrandbaciller og bestemmer sensitiviteten til den utskårne mikrofloraen (vanligvis stafylokokker) til antibiotika.

Carbuncle behandling

Små karbunkler uten alvorlig rus og nedsatt generell trivsel er gjenstand for ambulant behandling. Hvis behandling påbegynnes i karbonens trinn, blir den utført med konservative metoder og kan resultere i omvendt utvikling med resorbsjon av det inflammatoriske infiltratet. Pasienten er foreskrevet bredspektret antibiotika for oral administrasjon: ampicillin, gentamicin, carbenicillin, etc. Parallelt blir karbonet kuttet av med antibiotika. Analgetika brukes til å lindre smerte. Overflaten på karbunken behandles med 70% etanol, deretter påføres en aseptisk bandasje. Syntomycin eller streptomycinemulsjon kan anvendes.

Overgangen av karbuncle til det nekrotiske stadium er en indikasjon på kirurgisk behandling. Det utføres på bakgrunn av antibiotikabehandling. Operasjonen utføres under lokalbedøvelse. Autopsy av karbunkulet innebærer bred disseksjon, fjerning av alle nekrotiske og ikke-levedyktige vev. Etter operasjonen injiseres en tampong med proteolytiske enzymer og en hypertonisk natriumkloridløsning i såret. I den postoperative perioden, for den endelige avvisning av nekrotiske masser og rensingen av det postoperative såret, utføres daglig dressinger med hypertonisk oppløsning og proteolytiske enzymer. I noen tilfeller er det behov for ytterligere iscenesatt nekrotomi. Det store området og dybden av vevskader i karbunklet fører til det faktum at det postoperative såret helbreder med dannelsen av et merkbart og grovt arr.

Fra fysioterapibehandlinger i henhold carbuncle modning og postoperativ bruk lokale MSS og UHF terapi. Om nødvendig utføres ultraviolett blodbestråling (UFOC) og intravenøs laserbestråling av blod (VLOK) for å stimulere kroppens forsvar. Indikasjoner for behandling på sykehuset er: alvorlig forgiftning, stor størrelse på karbunken, lokalisering på ansiktet, tilstedeværelse av ujevn diabetes og andre alvorlige sykdommer i pasienten.

Carbuncle - årsaker, symptomer, foto og behandling av carbuncle

Carbuncle er en akutt inflammatorisk purulent-nekrotisk prosess i huden, som involverer flere hårsekker, talgkjertler og det omkringliggende subkutane vevet, karakterisert ved dannelsen av omfattende sår.

Navnet på sykdommen kommer fra det latinske ordet "Carbunculus", som betyr "ember".

Blant de andre elementene i karbunklet kan identifiseres - ognevik, Ulivik.

Den vanligste årsaken til et karbunkul er infeksjon av hudfolliklene med en stafylokokkinfeksjon (bakterier), som, mot bakgrunnen av svekket immunitet, forårsaker en rekke hudsykdommer - follikulitt, koker, karbunkler og andre.

De viktigste stedene for carbuncle lokalisering er ansiktet, baksiden av nakken, ryggen og baken.

Ifølge statistikk er karbunklet hos menn mye mer vanlig enn hos kvinner. I tillegg skjer omtrent halvparten av alle tilfeller av denne purulent-nekrotiske dannelsen i sommersesongen.

Carbuncle utvikling

Carbuncle stadium 1 (8-12 dag). Det er preget av tre eller flere tette knuter under hudlaget, som i løpet av noen få dager fusjonerer til ett segl (infiltrere), som kan være 4-6 cm i diameter. Denne tetningen er smertefull, i utseende - en halvkulehøyde med en liten blåhet i midten, langs kantene - rødhet.

Carbuncle stadium 2 (13-20 dager). Det preges av dannelsen av flere pustler i det infiltrerte området, overflaten som begynner å åpne, og gjennom dem kommer de purulente og nekrotiske formasjonene av gulgrønn farge ut, ofte med en blanding av en liten mengde blod. Den generelle oppfatning av karbunkelen ligner en sikt av pustler.

Carbuncle stadium 3 (20-32 dag). Det er preget av nekrose av pustler og vev som omgir pustulene, etter avvisning av hvilke et omfattende og dypt, opp til det muskulære vevet, blir såret dannet. Videre er såret fylt med granuleringer, hvoretter dyp og grov arr vanligvis dannes.

Et karakteristisk trekk ved karbunken er den raske utviklingen. Ovennevnte vilkår er tatt i gjennomsnitt, slik at alle tre stadier av "Uglevik" kan flyve dobbelt så fort, for eksempel med samtidig smittsomme sykdommer med ulike uønskede faktorer.

En annen egenskap ved karbunkul er at dets dannelse først begynner i hårfollikel og sebaceous kjertel, dvs. For utseendet av en abscess, er det behov for en lomme der infeksjonen kan slå seg ned for videre reproduksjon.

Carbuncle - ICD

ICD-10: L02;
ICD-9: 680.9.

Carbuncle - årsaker

Hovedgrunnen til blackleg - føring pyogenic bakterier, særlig - Staphylococcus aureus og andre arter, Streptococcus, E. coli, nonclostridial anaerober, Proteus og andre under det øverste laget av huden.

Følgende faktorer kan bidra til infeksjon under huden:

 • Eksogen - brudd på hudens integritet (friksjon av klær, sår, slitasje, kutt, riper, klemmer av akne), økt miljøforurensning, manglende overholdelse av regler for personlig hygiene;
 • Endogene indre infeksjoner, økt sebumsekresjon, økt fet hud.

I tillegg spiller en lokal eller generell svekkelse av kroppen også en viktig rolle i utviklingen av karbunkulen.

Grunnen til å redusere kroppens beskyttende funksjoner kan være:

 • Hypotermi i kroppen;
 • Fysisk utmattelse av kroppen;
 • Konstant stress;
 • Vitamin- og sporelementmangel i kroppen (hypovitaminose, avitaminose);
 • Ulike sykdommer som svekker immunforsvaret - akutt respiratorisk infeksjon, diabetes, HIV-infeksjon, metabolske forstyrrelser, fedme, ondartede sykdommer;
 • Sykdommer i lever, nyrer og fordøyelsesorganer;
 • Alkoholmisbruk, røyking, ukontrollert inntak av visse medisiner.

Symptomer på karbunkul

Lokale symptomer på karbunkul

Subkutan smertefull tetning er på hudoverflaten har en sfærisk høyde, med cyanotic og rødhet rundt midten av det, med noen få pustler som så modning og åpning utskiller puss og nekrotisk formasjon gulaktig grønn farge med blod. Et dyp sår vises på stedet for vevsdød, som deretter fylles med granulasjonsvev og cikatrized.

Vanlige symptomer på karbunkul

 • Høy og høy kroppstemperatur - opp til 40 ° C;
 • Generell ubehag, svakhet, ømhet, kulderystelser;
 • Økning i regionale lymfeknuter
 • hodepine;
 • Økt hjerterytme (takykardi);
 • Tap av appetitt, kvalme, mulig oppkast.

Komplikasjoner av karbunklet

Komplikasjoner av karbunklet kan være:

Typer av karbunkul

Klassifiseringen av karbunken er som følger:

I følge skjemaet:

Enkel karbunkul - er en klassisk representasjon av karbunklet, som er grunnen til stafylokokker og andre pyogene mikrober.

Pestkarbuncle - årsaken til sykdommen er infeksjon med pestbacillus (lat. Yersinia pestis), som fører til pest sykdom.

Den miltbrunkarbuncle (karbuncle anthracicus) - årsaken til sykdommen er miltbrannpatogenet, Bacillus Anthracis (Bacillus anthracis). Miltbrann bakteriemi er karakterisert ved fravær av smerte på stedet av infiltrasjon, alvorlig kløe, hevelse av den røde forseglingen, hvoretter huden er dannet av sort nekrotisk sentrum med de omgivende utslett, så vel som mangelen på henfallsprosessene. Etter å ha åpnet absessen, vises en mørk rød scab på sitt sted.

Emphysematous carbuncle (lat. Gangraena emphysematosa) finnes bare hos dyr, hovedsakelig storfe, bøffel, sau og geiter. En person er ikke utsatt for denne sykdomsformen. Sykdommen som forårsaker sykdommen er - bakterien Clostridium chauvoei. Den er preget av rask utvikling (opptil 72 timer) og nesten alltid død av et dyr. Ledsaget av dyrets avslag på mat, svakhet, karakteristisk hevelse, økt kroppstemperatur, og også først å berøre og smertefull infiltrering, som da blir smertefri og kald.

Ved lokalisering:

 • På ansiktet, spesielt på nasolabialfold og kinn;
 • På nakken (hovedsakelig på baksiden);
 • På baksiden;
 • På baksiden;
 • På lemmer;
 • På baken.

Diagnose av karbunkulen

Diagnose av karbunken inkluderer:

Carbuncle - behandling

Hvordan behandle carbuncle? Behandling av karbuncle avhenger av utviklingsstadiet. Dessuten, jo raskere du starter behandlingen, jo mer sannsynlig blir det lettere.

1. Behandling av karbuncle i første fase (modningstrinn)

Så snart en tett infiltrering vises på huden, inkluderer terapi:

1.1. Bruken av ultrafiolett stråling på stedet for betennelse;

1.2. Chipping rundt omkretsen av infiltratet (komprimering) med antibakterielle stoffer med tilsetning av novokain. Antibakteriell blokkering vil forhindre utbrudd av infeksjon utover ilden i sedimentasjonen og betennelsessystemet "lommen", og Novocain vil lindre smertefulle opplevelser.

1.3. Hjemmesiden til betennelse behandles med antiseptiske løsninger (for eksempel alkohol), hvorpå en dressing basert på syntomycin (Liniment sintomycin), streptomycin eller ichthyol salve påføres det. Syntomycin - ødelegger infeksjonen, lindrer den inflammatoriske prosessen, lindrer smerte og øker utvinningen.

1.4. For å lindre smerte, brukes smertestillende midler - "Paracetamol", "Nurofen", "Diclofenac", "Nimesil", "Ketanov".

1.5. Med redusert immunitet vises det å ta antibiotika inni. Vanligvis foreskriver legen antibakteriell medisin ampicillin ("Ampicillin"), aminoglykosid ("Gentamicin", "Amikatsin") -serien.

Tidsmessige tiltakene nevnt ovenfor bidrar til omvendt utvikling av inflammatorisk prosess, resorpsjon av infiltrering og fravær av synlige spor fra karbunklet.

2. Behandling av karbuncle i nærvær av purulent innhold

2.1. Antibakteriell blokkering med tilsetning av novokain.

2.2. For raskere modning, og også for åpning av karbunkulet å skje uavhengig, påvirkes det av varme.

2.3. I nærvær av reduserte immunitet brukte antibiotika og antimikrobielle midler - Amoxicillin ( "Amoxicillin"), cefalosporiner ( "Cephalexin" "ceftriaxone" "cefepim"), sulfonamider ( "Streptocide", "Sulfazin"), penicillin ( "dicloxacillin") makrolider ( "Azithromycin", "Erythromycin" "Klaritromycin"), tetracykliner ( "Minocycline"), linkosamider ( "clindamycin"), fluorkinoloner ( "Ciprofloxacin") og andre.

Valget av antibiotika er fremstilt hovedsakelig på grunnlag av resistansen av stoffets aktive substans i forhold til karbondiets årsaksmiddel, samt tilstedeværelsen av kontraindikasjoner.

2.4. Daglig påføring av dressinger på grunnlag av ulike salver med antiseptisk, antiinflammatorisk, analgetisk aktivitet - syntomycin, streptomycin, methyluracil, Vishnevsky til inflammet hud behandlet med 70% etylalkohol.

2.5. Ved spontan åpning av karbunkulatet blir sementet betenndrevet med hydrogenperoksid (3% løsning) eller alkoholløsning og dressinger basert på syntomycinsalve, Levomekol.

3. Behandling av et karbunkel i nærvær av nekrotiske formasjoner (kirurgi)

Indikasjoner for kirurgisk behandling (åpning av carbuncle) er:

 • tilstedeværelsen av en nekrotisk lesjon;
 • alvorlig forgiftning av pasienten;
 • carbuncle lokalisering på ansiktet;
 • stor karbonstørrelse.

Prosedyren for kirurgisk behandling og ytterligere prosedyrer:

3.1. Under lokalbedøvelse, gjør den et snitt av karbuncle og fjerning av alt nekrotisk vev og purulent innhold fra den.

3.2. Det åpne hulrommet vaskes med hydrogenperoksid (3% løsning), hvorpå en drenering er installert i den - en tampong mettet med en hypertonisk løsning av natriumklorid og proteolytiske enzymer.

3.3. Daglig, før helbredelse, blir karbunclehulen rengjort to ganger med antiseptiske preparater eller etylalkohol (70%) og forandring av dressinger. "Levomekol", "Vishnevsky salve", syntomycin emulsjon har en god sårhelende egenskap.

3.4. Samtidig med kirurgisk behandling, brukes konservativ terapi, inkludert intern bruk av antibiotika.

4. Andre metoder for behandling av karbunkul

Fysioterapi prosedyrer - brukes på modningstrinnet og etter kirurgisk behandling. Formålet med vevregenerering og rask gjenoppretting av pasienten. Av metodene for fysioterapi kan man skille mellom UVR, UHF-terapi, og for å øke kroppens forsvar brukte UVR blod og VLO blod (intravenøs laserbestråling).

For å unngå allergiske reaksjoner på bruk av antibiotika, brukes antihistaminer: "Dimedrol", "Pipolfen", "Suprastin".

Vitaminterapi - bidrar til å styrke immunforsvaret og hjelpe til i kampen mot sykdommen. Ta spesielt hensyn til ekstra inntak av følgende vitaminer og mineraler - C, A, B1, B2, B12, E, jern, fosfor.

Kosthold - under behandling, gi opp krydret, stekt og fet mat slik at kroppen bruker sin styrke ikke på å behandle mat, men på å bekjempe den inflammatoriske prosessen.

5. Hva kan ikke gjøres med karbunkel?

 • Klem karbunken, spesielt under modningen;
 • Massasje infiltrasjon (komprimering);
 • Drikk alkohol under behandlingen.

Kompliserte karbonmer, samt tilstedeværelsen av tilknyttede alvorlige sykdommer (diabetes og andre) behandles bare på sykehuset.

Behandling av carbuncle hjemme

Behandling av carbuncle folkemidlene er kun anbefalt i nærvær av en mild form for sykdommen.

Johannesurt. For lokal bruk, ta en mush fra Hypericum perforatum og påfør den på skadestedet som en komprimering, fest den med en gazebånd. Til intern bruk, hell 1 ss. skje av tørre råvarer, hell et glass kokende vann, fyll i 30 minutter, belast og drikk i 2 doser, 30 minutter før måltider.

Hvitløk. Lag en hvitløk (hvitløk kan påføres) og fest den til stedet for betennelse som en applikasjon. Topp med en gauze bandasje. Løsningen er også effektiv mot koker.

Calendula. Kombiner i et forhold på 1: 4 blomster av calendula og vaselineolje, bland godt og bruk som en salve. Hvis det er mulig, kan du også klemme juice fra frisk kalendula og påfør en serviett fuktet i juice til betennelsen, fest den med gasbind på toppen.

Søt kløver. For den raskeste modningen av koker og karboneller, bruk oljebaserte kompresser fra kløveren. Det er også nyttig å motta infusjon fra denne planten, for fremstilling av hvilken 1 ss er nødvendig en skje med medisinsk urter av kløver helle et glass kokende vann, dekke og sett til side i 30 minutter for å insistere. Drikk 2 ganger.

Banan. Vask og hugge opp noen store plantainblader til en vassel. Fest brystet til lesionsstedet og fest det med et bandasje. Bytt dressingen hver 2-3 timer til karbunken åpnes.

Kamille og honning. Lag en blanding av 1 ss. skjeer av naturlig honning, 1 ss. skjeer med rugmel og 1 ts dampet kamilleapotek. Knead produktet godt og fest som en applikasjon, fest "kaken" med et bandasje.

Forebygging av karbunkul

Forebygging av karbunken inkluderer:

 • Overholdelse av regler for personlig hygiene, inkl. ikke bruk andres omsorgsprodukter;
 • I tilfelle av hudtrauma, behandle det med antiseptika - etylalkohol, hydrogenperoksid, klorhexidin og andre;
 • Ikke børst huden din med en insektbit eller allergi;
 • Unngå stress;
 • Unngå hypotermi;
 • I mat, gi preferanse til mat som er beriket med vitaminer og mineraler;
 • Ikke la ulike sykdommer, særlig av smittsom natur, gå i drift.

Carbuncle (carbunculosis): foto, årsaker og behandling

Menneskelig hud er en slags barriere mellom kropp og ytre miljø, beskytter organer mot infeksjoner og skade. Hun har en kompleks enhet og mange funksjoner.

Men samtidig er huden svært sårbar og utsatt for ulike sykdommer. En av dem er karbunkulose.

Hva er det, hvorfor oppstår det og hvordan behandles det?

Carbunculosis - hva er det?

Carbuncle kalles en akutt betennelse av en purulent karakter som oppstår rundt hårsekkene og sebaceous kjertler. Det utvikler seg i epidermis og trenger inn i det subkutane vevet.

Carbuncles har eiendommen til rask vekst, utdanning kan nå opp til 10 cm i diameter. De er oftest flere, utgjør en klynge av tilstøtende abscesser.

Det berørte området er gjenstand for vevnekrose. Den raske utviklingen av purulent nekrotisk prosess - en grunn til å søke hjelp fra en hudlege.

Ifølge den internasjonale klassifiseringen av sykdommer har hver sykdom egen ICD-10-kode. Carbuncle sammen med hud abscess og furuncle er betegnet som L02.

Ansiktkarbonet har koden L02.0, nakke - L02.1, torso - L02.2 og så videre.

årsaker til

Patogener av den patologiske inflammatoriske prosessen er patogene mikroorganismer som kommer inn i skadet hud og forårsaker utvikling av infeksjon.

Ofte er årsaken til karbunkulose stafylokokker, mindre ofte - streptokokker. Enterokokker, anaerobe bakterier og en pyocyanisk pinne kan også utløse sykdommen.

Slovenske og skumle mennesker som forsømmer hygienevilkårene, er mye mer sannsynlig å bli syk. Ikke bare umenneskelig sanitær er farlig.

Skadelige arbeidsforhold bidrar også til utvikling av patologi - hyppig kontakt med petroleumsprodukter, maskinoljer, støv, kull, sement, kalk.

Hvilke andre faktorer fremkaller karbunkulose:

 • redusert immunitet på grunn av alvorlige sykdommer;
 • kroniske sykdommer i indre organer;
 • anemi, vitaminmangel;
 • diabetes og andre metabolske forstyrrelser;
 • økt sekresjon av talgkjertlene;
 • hud mikrotrauma, koke, skrape på steder insektbiter;
 • alvorlig fysisk og psykologisk utmattelse.

lokalisering

De "favoritt" stedene for carbuncle lokalisering er den maksillofaciale regionen og den bakre overflaten av nakken.

Patologi utvikler også:

 • på baksiden, mellom skulderbladene;
 • på baken;
 • under armen;
 • på nedre rygg.

Oftere forekommer karbunceller i de kroppsdeler hvor fettvev er mer utviklet og har en mer løs struktur.

Bakterier fra dette området gjennom blodbanen og gjennom lymfatiske kar kan trenge inn i venene inne i skallen og dermed forårsake betennelse i hjernen og skade på nerverbuksene.

Dannelsen av karbonkler på brystet og på ekstremiteter er mulig, selv om sår ser ganske sjelden ut på armen eller på beinet.

Carbunculosis i lysken hos kvinner kan utvikle seg på grunn av feil behandling av koker, som en komplisert form av denne patologien.

Derfor bør sår på kjønnsleppene behandles i tide, med henvisning til en erfaren lege.

Purulente betennelser kan også påvirke indre organer. Nylig har legene notert en økning i antall tilfeller av nyretarbunkel, en nekrotisk lesjon, hvor et infiltrat danner i kortikalsubstansen.

Hvis du er interessert i hva som er riktig behandling av seborrheic dermatitt i hodebunnen, les publikasjonen vår.

Årsakene, karakteristiske symptomer og behandling av herpes zoster er beskrevet i detalj i denne artikkelen.

Symptomer og tegn på sykdommen

Carbunculosis, som andre sykdommer, har generelle og lokale symptomer. Det er viktig å merke seg i tide tegnene som er iboende i denne patologien og søke medisinsk hjelp.

Manifestasjoner av generelle symptomer er som følger:

 • kroppstemperaturen stiger raskt til 39 - 40 ° C;
 • tap av appetitt;
 • bekymret kvalme, emetisk trang;
 • hodepine oppstår;
 • det er generell svakhet, økt hjertefrekvens;
 • hvis ubehandlet kan sepsis utvikle seg.

Hvordan bestemte symptomer manifesterer seg:

 • en liten knute vises på huden, som vokser raskt, blir ganske smertefullt;
 • huden rundt infiltreringen er betent, strukket, lilla eller blå;
 • det berørte området er dekket med små flere hull, hvorfra det er renholdig innhold frigjort;
 • hevelse av vev øker, hot spots å røre, enhver bevegelse forårsaker et angrep av smerte, ofte jerking;
 • Etter å ha åpnet karbuncle-pus, strømmer det fra det, det ser ut som et dypt sår med ujevne svarte kanter;
 • helbredelsen av det berørte området er sakte, på grunn av vevnekrose, blir arr dannet.

Hvordan virker carbuncle (foto)

Hva er forskjellig fra kokker

Hovedforskjellen mellom karbunken og kjelen er at kjelen kun påvirker en hårfollikkel eller den fettete kanalen, og karbunken påvirker flere follikler.

Hva er forskjellen mellom disse patologiene:

 • carbuncles ledsages av penetrasjon av den inflammatoriske prosessen dypt inn i huden - inn i dermis og hypodermis. Når furunkulose er ikke observert slike lesjoner;
 • et sted av nekrotisk hud med karbunkulose kan skaffe seg en svart farge, og dette er ikke karakteristisk for koiler;
 • lokalisering av boils er mer omfattende - noen del av kroppen, bortsett fra såler og palmer. Plasseringen av furuncles er begrenset - patologi velger spesielle områder, ofte ansiktet, oksepitalområdet og magesårene på paven, i perineum, på ryggen;
 • inflammatorisk reaksjon med furunkulose er svakere enn med karbunkulose. Følgelig er den generelle tilstanden forskjellig: i det første tilfellet er helsetilstanden relativt vanlig, og karbonkyler ledsages av et alvorlig klinisk bilde;
 • purulent-nekrotisk stang med karbuncle dannes lenger enn med en furuncle - i 2-3 uker;
 • pus fra området som er berørt av karbunken, går gjennom flere åpninger, og med furunkulose gjennom en;
 • karbunken er fulle av dannelsen av en merkbar arr, etter en slik kjele finnes det ikke slike spor.

Carbunculosis er mer alvorlig, beruselse med det er sterkere, sykdommen krever mer alvorlig behandling, ofte på sykehuset.

Klassifisering: typer og stadier

I utviklingen går carbuncle gjennom tre hovedtrinn:

 1. Infiltrering - dannelsen av faste tette knuter som fusjonerer til et enkelt betent område (infiltrasjon). Huden på dette stedet blir rød, og oppnår deretter en blåaktig tint. Smerten øker med økende ødem. På infiltreringsstadiet kan det berørte området nå opptil 10 cm eller mer.
 2. Suppuration - modning av carbuncles ledsages av åpning og frigjøring av pus, noen ganger med ichor. I løpet av denne perioden, ligner huden en sil-purulent innhold med nekrotiske masse strømmer gjennom flere hull. Denne prosessen varer fra 2 til 3 uker. Det er ledsaget av generell forgiftning av kroppen.
 3. Nekrose og avvisning - på dette stadiet stopper den purulente prosessen, de berørte vevene dør av og til. Et sår er dannet, som er fylt med granulering - et nytt ungt vev, da er et stort arr sveiset til huden. Dette stadiet tar opptil 3 uker.

Klassifiseringen av carbuncles inkluderer 3 hovedtyper:

anthrax

Denne typen karbunkul utvikler seg ved anthraxpatogeninntrengning i huden.

I utgangspunktet dannes en liten pimple, hvor en pustule med gjørmete innhold snart opptrer.

Etter å ha åpnet boblen på dette stedet, oppstår en scab, som raskt får en mørk, nesten sort farge.

De spesifikke tegnene til miltbrannkarbunklet er:

 • ingen smerte;
 • nummenhet i det berørte området;
 • formasjonen rundt scab av flere små vesikler med serøst og blodig innhold;
 • mangel på suppuration.

emphysematous

Denne typen karbunkulose hos mennesker er praktisk talt ikke diagnostisert.

Krusete muskeltumorer, feber, feber er karakteristiske for sykdommen. Toppen av infeksjon skjer i sommer og høst måneder.

purulent

Av alle typer karbuncle er den vanligste purulent, forårsaket i de fleste tilfeller av Staphylococcus aureus.

Andre patogener er mindre sannsynlig å provosere sykdommen.

Sykdommen er utviklingen av purulente lesjoner av epidermis og subkutant vev rundt sebaceous kjertlene og hårsekkene.

Enkeltformasjoner slås sammen i et stort område med ødeleggelse - infiltrering.

Pasienter med purulent karbunkul er ofte sendt til sykehuset, da de i mange tilfeller trenger kirurgisk behandling.

diagnostikk

Selv om diagnosen av karbunkulose ikke er vanskelig, er selvdeteksjon i sykdommen farlig for helsen.

Foreta en korrekt diagnose bør være en spesialist. Den er ikke bare basert på den eksterne undersøkelsen og samlingen av historien.

Noen ganger er det nødvendig med laboratorietester:

 • blodprøve - vanlig for å vurdere nivået av betennelse i kroppen, for sukker - for å finne ut om pasienten lider av diabetes, mikrobiologisk - for å avgjøre om det ikke er septisk infeksjon;
 • bakteriologisk analyse av ekssudater fra karbuncle - for å identifisere sykdommens årsaksmiddel, dens følsomhet overfor antibakterielle legemidler og differensialdiagnostikk av miltbrand (miltbrannkarbid).

Carbuncle skal differensieres fra andre hudsykdommer:

 • hydradenitt (med bilde og behandling finnes her);
 • cellulitt (mer detaljert om denne sykdommen - her);
 • koke.

Carbuncle behandlingsmetoder

Legenes avgjørelse om valg av poliklinisk eller ambulant behandling avhenger av stadium og type karbunkulose, tilstanden til pasientens immunsystem og sykdomsstedet.

Fjerning av sår i ansiktet, på nakken, på hodet, under armhulen, utføres nødvendigvis i kirurgisk avdeling.

På sykehuset trenger pasienten hviler på senga, hvis karbuncles er lokalisert i ansiktet, er det forbudt å snakke og spise fast mat for ikke å forverre pasientens alvorlige tilstand.

medisinsk

Medikamentterapi er tillatt dersom karbuncleens størrelse er liten og ikke ligger i ansiktsområdet, men på lemmer, på baken, nedre rygg. Det er også viktig at utviklingen av patologien ikke ledsages av komplikasjoner.

For å behandle karbunkulose bør være ved bruk av antibakterielle legemidler. Behandlingsforløpet med antibiotika tar fra 7 til 10 dager.

Medisiner er vanligvis foreskrevet i store doser - i form av tabletter og injeksjoner:

 • penicillin;
 • biomitsin;
 • streptomycin;
 • gentamicin;
 • ceftriaxone;
 • cefazolin;
 • Cephalexin;
 • azitromycin;
 • Amoxicillin-clavulanate.

Spesielt nøye med valget av antibiotika og dosering bør nærmer seg ved behandling av karbuncler hos barn.

I den komplekse terapien av karbuncler brukes ulike legemidler:

 • smertestillende midler - Solpadein, Ketanov, Nise, Ketonal;
 • Preparater for regulering av hjerteaktivitet
 • antiinflammatorisk - Paracetamol, Ibuprofen;
 • sulfonamider (antimikrobielle midler) - Norsulfazol, Streptotsid, Ftalazol;
 • legemidler for fjerning av stafylokoktoksiner - Duphalac, Polysorb;
 • infusjonsterapi (administrasjon av natriumklorid og glukoseoppløsninger) for symptomer på forgiftning.

Åpnede sår krever forsiktig antiseptisk behandling. Sårene selv og huden rundt skal desinfiseres:

 • grønn maling, jod;
 • Furatsilinovym løsning;
 • hydrogenperoksid;
 • Salisylalkohol;
 • fukortsinom;
 • Methylenblå.

Etter frigjøring av purulent-nekrotisk innhold av såret behandles med antibakterielle salver - Methyluratsilovoy, Lincomycin, Tetracyclin, Levomycetinum, Bactroban, Levomikol, Futsikort.

Når lesionsområdet helbreder og danner et arr, er det lurt å bruke salver og geler som glatter arrvevet:

 • Kontraktubeks;
 • Dermatiks;
 • Zeraderm;
 • Kelofibrazu;
 • silikonplaster.

Denne videoen beskriver metodene for behandling av karbunkul på sykehuset og hjemme:

Operativ inngrep

Kirurgisk behandling er nødvendig i tilfelle av alvorlig karbunkulose, dannelse av fokus på nekrose, vanskeligheter med utslipp av purulent innhold og en skarp forringelse i pasientens tilstand.

Operasjonen utføres ved bruk av lokal eller generell anestesi avhengig av alvorlighetsgraden av lesjonen:

 1. Området for infiltrasjon er dissekert for å fjerne døde vev og pus.
 2. Såret vaskes med antiseptika og legger drenering for utstrømning av infisert innhold.
 3. Det behandlede såret behandles med antiinflammatoriske og helbredende salver.

På stadium av postoperativ gjenoppretting foreskrives antibiotika (ved lavere dose enn ved behandlingens begynnelse), restorative preparater og fysioterapi.

Til dags dato er det en effektiv og forholdsvis mild metode for å fjerne karboner ved hjelp av radiobølger. Hele prosedyren tar omtrent en halv time, den gjøres under lokalbedøvelse.

Fysioterapi prosedyrer

Fysioterapi er en ganske effektiv ytterligere metode for behandling av karbuncle:

 • strålebehandling brukes i begynnelsen av betennelse, antall prosedyrer bestemmes av legen;
 • UHF-terapi (eksponering for ultrahøyfrekvente elektromagnetiske felt);
 • UV-terapi (ultrafiolett stråling);
 • laser og magnetisk terapi.

Disse prosedyrene bidrar til å intensivere blodstrømmen i inflammasjonsområdet, redusere antall nekrotiske vev og fremskynde deres avvisning, forhindre spredning av infeksjon på sunn hud.

Folk oppskrifter

Noen folkemedisiner kan ikke kurere karbunkul. "Bestemor" oppskrifter er gode som et tillegg til medisinering, og da, bare i begynnelsen - infiltrering.

Når det gjelder bruk av noen folkeslag, bør du kontakte en hudlege. Hvilke tidstestede behandlingsmetoder hjelper til med behandling av karbunkulose hjemme:

 • Calendula blomster salve - En del av råmaterialet er malt og blandet med 4 deler lerd, holdt i 5-7 timer. De mottatte midler impregnerer et serviett og bruker det til det betente stedet;
 • plantain knust til en konsistens av vassdrag og pålegge karbunken, lukke toppen med et bandasje. Hold minst en halv time, i løpet av dagen du trenger å gjøre fra 5 til 6 slike komprimerer;
 • St. John's wort kan brukes til komprimering og som infusjon for oral administrasjon. I det første tilfellet knuses friske blad, pakkes i gasbind og påføres karbunken. I løpet av dagen, etterfulgt av flere slike kompresser. Infusjon for drikking er utarbeidet fra 1 ss urter infundert i en halv time i en liter kokende vann. Ta medisinen 3 ganger om dagen;
 • For å øke frigjøringen av pus fra såret, blir en blanding av rugmasse og kamillebuljong innpakket i gasbind påført på det berørte området;
 • en komprimering fra medisinens kløver bidrar til å akselerere modningen av abscessen. Blomstene av planten (2 ss) om dagen insisterer på vegetabilsk olje (nok 1 spiseskje);
 • flere hvitløksklær knuses, plasseres i gasbind, brettet i flere lag, påføres sårpunktet;
 • redusere inflammatorisk prosess med komprimerer fra mel (1 spiseskje er nødvendig) og samme mengde naturlig honning. Bland ingrediensene i en flat kake, pakk den inn i osteklær og søk på området betennelse før sengetid. Om morgenen, fjern komprimeringen.

På behandling av carbuncles ved folkemetoder, vil diett og fysioterapi fortelle videoen:

Komplikasjoner og konsekvenser

Komplikasjoner av karbunkulose oppstår hvis en stiftinfeksjon penetrerer dypt inn i vev og organer, så vel som i meningene.

Provokative faktorer betraktes som mangel på rettidig kvalifisert medisinsk behandling, en betydelig reduksjon i immunitet, en svekket tilstand av kroppen som følge av kroniske sykdommer.

Med karbunkulose er det fare for negative konsekvenser:

 • lymfadenitt og lymphangitt som et resultat av involvering av lymfeknuter og blodkar i den inflammatoriske prosessen;
 • erysipelas av huden;
 • purulent hjernehinnebetennelse - hvis carbuncles er lokalisert i ansikts- og livmorhalsområdet;
 • cellulitt mykt vev;
 • tromboflebitt og årebetennelse (flebitt);
 • vaskulær blødning;
 • osteomyelitt som følge av penetrering av infeksjon i beinvevet;
 • sepsis, truer med døden - på grunn av en generell blodinfeksjon.

Det er strengt forbudt å presse de resulterende kokene, spesielt på ansiktet.

Suppuration i dette tilfellet strekker seg til nærliggende områder og penetrerer dypt inn i vevet, og forårsaker livstruende komplikasjoner.

Men med rettidig tilstrekkelig behandling vil prognosen være gunstig selv med komplisert karbunkulose.

Om hva er behandling av herpes på intime steder, kan du lære av dette materialet.

Hovedårsakene og metodene for behandling av køyer i hjørnene av munnen er omtalt i denne artikkelen.

Sykdomsforebygging

Dannelse av karbunkler er lettere å hindre enn å behandle koker lenge og vedvarende.

Forebyggende tiltak reduseres hovedsakelig for å styrke immunitet og personlig hygiene:

 • spiser nok vitaminer, sporstoffer, friske grønnsaker og frukt;
 • forhindre overarbeid, overdreven stress, stress, nervøse opplevelser;
 • Vanlige vannprosedyrer - Sjelen (du kan til og med uten gel eller såpe), tørke huden med et vått håndkle, bad med kamilleavkok, tog, eikbark, salvie, calendula;
 • behandling av huden med antiseptiske løsninger for biter, slitasje, riper, kutt;
 • Bruk kun personlige hygieneartikler - vaskekluter, barbermaskiner, håndklær;
 • valg av klær laget av naturlige pustende stoffer, unntatt syntetiske tettsittende ting;
 • rettidig behandling av forkjølelse og andre sykdommer;
 • veksling av masse og god hvile;
 • gi opp dårlige vaner.

Carbuncles gir mye ulempe - de er smertefulle, ubehagelige ut fra et estetisk synspunkt, og viktigst av alt, farlig ved utviklingen av alvorlige komplikasjoner.

Ikke utfør eksperimenter på deg selv, engasjert i selvbehandling. Stol på ekspertene å velge passende metoder for å bekjempe sykdommen.

Artikkel forfatter: Margarita Dementieva, dermatovenerolog

Flere Artikler Om Typer Acne