Et kolloidalt arr oppstår på kroppen som et resultat av feil spleising av sårkanter, samt etter infeksjon av vevet som har skjedd under overveksten av skader dannet på overflaten av huden. Ofte utgjør slike formasjoner ikke en trussel mot menneskers helse, men leverer fortsatt ubehag ut fra kosmetisk synspunkt.

1 Årsaker til dannelse og stadium av dannelse

Forekomsten av arr på overflaten av huden kan oppstå som et resultat av mange grunner, som er som følger:

 • hormonelle lidelser;
 • genetisk predisposisjon;
 • graviditet;
 • som følge av skader;
 • i kroniske sykdommer;
 • som et resultat av dårlig fjerning av mull eller vorter;
 • på grunn av alvorlig akne;
 • Etterfølgende kutt, slitasje og hudskader.

Forekomsten av arr på overflaten av huden kan oppstå som et resultat av mange årsaker

Dannelsen av kolloidale arr skjer i flere stadier, som er som følger:

 1. For det første bygger et tynt lag av epitel i det skadede området. I utgangspunktet tar denne prosessen omtrent ti dager.
 2. Etter dette begynner prosessen med arrdannelse, som i sin varighet tar omtrent en måned.
 3. Deretter oppstår spredning av bindevev, noe som fører til at blodkarene blir betydelig tynnere, som deretter helt forsvinner, og huden blir svært tett.

2 Egenskaper av et kolloidalt arr

Når et kolloidalt arr dannes på overflaten av huden etter å ha lidd et traumer, er det helt umulig å forveksle det med noe annet. Dette forklares av det faktum at det har sine egne særskilte funksjoner, for eksempel:

 • så snart et arr er dannet etter traumer, er det første tegn på at et kolloidalt arr oppstår, en gradvis økning i sin størrelse;
 • så er det en signifikant endring i hudtone, som blir rødaktig eller blåaktig;
 • et arr kan oppstå på områder av menneskekroppen som bryst, ører, nakke eller skulderbladene;
 • med umiddelbar kontakt, oppstår smertefulle opplevelser;
 • det resulterende arret forårsaker stadig ubehag i form av kløe og pulsering;
 • hår og svettekjertler er helt fraværende på rommen.

Alle de ovennevnte tegnene og egenskapene indikerer at et normalt arr, som ble dannet som et resultat av skaden, av en eller annen grunn, gjenfødes i et kolloidalt arr. Slike utdannelser utgjør i de fleste tilfeller ingen trussel mot menneskers helse, men til tross for dette forsøker mange å bli kvitt det på alle mulige måter. Denne beslutningen skyldes hovedsakelig det faktum at arret forårsaker ubehag, og i noen tilfeller kan det være smertefullt når det kommer i direkte kontakt med klær.

For å sørge for at den oppførte utdanningen bare er et kolloidalt arr, er det best å kontakte kirurgen eller dermatologen med dette spørsmålet, hvem som vil kunne diagnostisere nøyaktig som følge av synsundersøkelse og symptomatologi, samt svare på spørsmålet om hvordan man fjerner det uten konsekvenser person.

3 Behandling Utdanning

Behandlingen av kolloidale arr involverer bruk av lokal terapi, en konservativ behandlingsmetode og fysiske eksponeringsmetoder. I hvert tilfelle avhenger valget av den mest hensiktsmessige metoden av organismens individuelle egenskaper, årsakene til dannelsen av et kolloidalt arr, og hvor lenge siden det ble dannet.

Når det gjelder den konservative metoden for behandling, i dette tilfellet, er personen foreskrevet følgende medisiner:

 1. Kortikosteroidmedikamenter - disse legemidlene er foreskrevet for pasienter, både separat og i kombinasjon med andre legemidler. Behandlingen med slike legemidler varer omtrent fem uker, til det øyeblikket arret er helt glatt.
 2. Interferoner - disse stoffene er rettet mot å redusere produksjonen av kollagenfibre som er direkte involvert i dannelsen av kolloider.
 3. 5-fluorouracil - som alle ovennevnte legemidler, injiseres verktøyet direkte i arrvevet. Denne prosedyren kan brukes i kombinasjon med kortikosteroid medisiner.

Keloid arr-injeksjon

Hvis et arr har liten størrelse i en person, kan injeksjoner brukes til å kvitte seg med det, ved bruk av stoffer som bleomycin, verapamil, relaxin og andre. Det mest passende stoffet velges i hvert enkelt tilfelle individuelt.

Når det gjelder fysiske metoder for fjerning av kolloidale arr, omfatter disse:

 1. Radioterapi med røntgenstråler - oftest er denne metoden brukt i tilfeller hvor arret ble fjernet ved kirurgisk inngrep, men av ulike grunner var det et tilbakefall. Denne metoden for å kvitte seg med denne kosmetiske feilen utføres i fire økter som må utføres annenhver dag. Det bør tas i betraktning at en slik arr fjerning bør utføres bare etter at mer enn to uker har gått siden operasjonsmetoden. Ulempen med denne metoden er at det kan være bivirkninger som hyperpigmentering, så vel som utseendet av en tumor.
 2. Kirurgisk excision - ved hjelp av denne metoden fjernes minimumsmengden mykt vev. Samtidig er det viktig å sørge for at det ikke er infeksjon i løpet av arr fjerning.
 3. Elektroforese - denne prosedyren er foreskrevet til pasienter i tilfelle at de er diagnostisert med små og nydannede arr.
 4. Kryoterapi - essensen av denne metoden er frysing av arrvev. Takket være denne metoden for å fjerne arr, kan du bli kvitt dem på en relativt kort periode.

Dette er ikke alle måter å fysisk fjerne kolloidale arr. Uansett hva som forårsaket dem, er det valgt en bestemt metode. Legen kan også velge å behandle tradisjonell medisin eller lokal behandling, hvis essens ligger i bruk av spesielle kremer, salver eller kremer spesielt utviklet for kolloidale arr. Til tross for at noen av dem koster mye penger, blir de gitt preferanse, siden det er takket være deres handling at det er mulig å kvitte seg med den patologiske prosessen. De vanligste rettsmidler inkluderer hydrocartisone salve, lyoton, kontraktubex og mange andre.

Valget av behandlingsmetoder, varigheten av behandlingsforløpet, listen over prosedyrer bestemmes av legen

Det er viktig! Når et kolloidalt arr dannes, velges valg av behandlingsmetode, samt en liste over nødvendige prosedyrer og behandlingens varighet, bare av en lege. Det er strengt forbudt å engasjere seg i selvbehandling.

Uavhengig av det faktum hvor det ble dannet en kolloidal arr fjerning av en mull, kirurgi eller keisersnitt, dersom du tror at formasjonen på huden gir deg ubehag, må du umiddelbart begynne behandling, fordi ellers, til tross for minimal sannsynlighet for dannelsen utvikle komplikasjoner.

4 Forebyggingsmetoder

Fra utseendet på hudens overflate av ulike typer skader og skader er ingen forsikret, men for å forsøke å redusere sannsynligheten for dannelsen, bør følgende anbefalinger følges:

 • Det er strengt forbudt å engasjere seg i selvbehandling, spesielt ved hjelp av aggressive midler for dette;
 • hvis det til og med er et mindre stadium, er det nødvendig å nøye overvåke at infeksjonen ikke forekommer;
 • i tilfelle dannelse av en abscess på arret, under ingen omstendigheter bør det trykkes ned, og det er pålagt å umiddelbart kontakte en medisinsk institusjon for kvalifisert hjelp
 • i intet tilfelle kan ikke massasje selvopptrådte arr;
 • I tilfelle at en person har arr på overflaten av huden, bør du ikke ta varme bad, besøke badstuer og bad, og også blokkere vann på andre mulige måter.

Ved å overholde disse anbefalingene, er det mulig å redusere sannsynligheten for at et ar dannet etter en skade som et resultat av den patologiske prosessen vil utvikle seg til et kolloidalt arr. Også bør man aldri utelukke muligheten for at utdanningen kan utgjøre en trussel mot helsen, derfor er det svært viktig selv med en liten forandring av arr, så vel som ubehag, å umiddelbart konsultere en spesialist.

5 Mulig fare

De fleste kolloidale arr er ikke farlig og truer ikke menneskers helse og liv. Men som praksis viser, og det er unntak fra reglene, er det derfor umulig å si med sikkerhet hvordan utdanningen vil utvikle seg. I medisinsk praksis har isolerte tilfeller blitt registrert når arr ble gjenfødt til ondartede svulster. Dette skjedde som følge av deres eksponering for røntgenstråler. Dette kan oppstå hvis fjerning av arrvæv utføres hos pasienter i alderen 18 til 20 år med røntgenstråler.

For å unngå slike irreparable komplikasjoner, etter å ha utført en slik prosedyre, nektet leger fullstendig slik behandling til denne aldersgruppen av pasienter.

Colloidal arr behandling

Hvis en person har et kolloidalt arr, bør behandlingen utføres under tilsyn av en lege. Slike arr er dannet på grunn av at sårets kanter splittes feil, da infeksjon oppstår eller bindevevet utvides sterkt. En lignende arr blir dannet hvis den skadede huden vokser alene eller når den kirurgiske suturen påføres feil. Et kolloidalt arr avviger fra en hypertrophied en ved at den ikke ligger over hudens nivå, men på dette stedet er tettheten mye mer signifikant. I tillegg kan et lignende arr gradvis ekspandere og tykkere.

Tradisjonell terapi

Før du fjerner arret, må du diagnostisere det. Du kan bestemme typen i henhold til pasientens historie, sin historie og utseende. Deretter velger legen de tradisjonelle metodene - medisiner, fysioterapi eller kirurgi. Kan brukes:

 1. Dressing. Behandlingen av kolloidale arr blir utført med silikonplaster. De må brukes døgnet rundt for å hindre kontaktdermatitt. Silikon kan ikke trenge inn i epidermis, men beskytter huden tett. I tillegg øker det temperaturen i denne sonen, slik at kollagenfibrene vil fungere mer aktivt. Helt fjernet arret virker ikke, men det er betydelig redusert, og kløe i dette området stopper. Behandling av keloid arr blir utført med kompresjonsbindinger, men de er laget for å bestille. Bruk en bandasje bør også være døgnet rundt. Plaster som inneholder sink, polyuretan-type dressinger og bandasjer, brukes mest. Trenger å bruke umiddelbart, så snart såret er helbredet.
 2. Narkotika terapi. For å bli kvitt arr, foreskriver legen kortikosteroider. Hormonale midler injiseres direkte inn i det berørte vevet. Dette bidrar til å forhindre videre komprimering. En måned senere blir arret glatt. Tilbakeslag forekommer i 20% av tilfellene. Preparatene som inneholder interferon brukes. Slike terapi reduserer intensiteten av produksjonen av kollagenfibre av et bestemt utvalg. Disse manipulasjonene skal utføres etter operasjonen. Da bør prosedyren gjentas om noen uker, og det anbefales derfor å gjenta det hver dag i 4 måneder. Bruk fortsatt 5-fluorouracil. Han injiseres også i stedet for arret. Noen ganger er denne behandlingen kombinert med bruk av kortikosteroider. Det er nødvendig å søke 3 ganger i uken innen en måned. Prosedyren er smertefull, men effektiv. Injiserbare legemidler av verapamil, cyklosporin, relaxin, pentoksifyllin, bleomycin brukes ofte. For å eliminere kløe og myke arrvev, brukes en flurandrenalid-type tape. Kremer, lotioner og salver brukes som lokal terapi, men de gir ikke alltid resultater raskt. For eksempel er Lioton-1000, Kelofibrase, Hydrocortisone salve, Kontraktubex og Zeraderm-ultra populære.
 3. Fysiske prosedyrer. Keloid arr kan også fjernes ved kirurgisk excision. En minimal mengde vev er kuttet for å forhindre overvekst. For ikke å gi tilbakefall, mens operasjonen er i gang, må du sørge for at ingen andre gjenstander og hår faller inn i såret.

Noen ganger brukes røntgenbestråling. Det tar ca 4 økter. Men det er bivirkninger: høy risiko for pigmentering i det berørte området eller utvikling av kreft.

I tillegg benyttes laser sliping. Anlegg brukes forskjellig: pulserende, karbondioksid og argon. Skade er minimal. Kryokirurgi er også veldig populær. Det tar bare 3 økter på 30 sekunder. Men teknikken er ganske smertefull. Elektroforese ved bruk av lidase, kollagenase og kortikosteroider er egnet i de tidlige stadier. Du kan bruke fonophorese med samme medisiner.

Folkemidlene

Hvis keloid arr oppdages, kan behandling utføres hjemme ved bruk av tradisjonelle medisinrecept.

De vil bidra til å gjøre arret mindre merkbart og myke vevet. I tillegg har midlene en løsningsvirkning. Slike rettsmidler gir best hjelp når arret har nylig dannet seg. De kan også brukes etter medisinbehandling og fysioterapeutiske prosedyrer.

 1. Medisinske urter. Fjerner keloid arr decoction eller infusjon av karasj, kamille, fennikel, peppermynt, St. John's wort, tre lus, safora og geranium. Infusjoner og avkok anbefales for bruk som lotioner, applikasjoner og komprimerer. For eksempel må du tømme bladene på en plante i en glassbeholder, og fyll den deretter med solsikkeolje. Deretter må banken fjernes på et mørkt, kjølig sted. Om to uker vil infusjonen være klar. Det skal dreneres og påføres arret, dekker med en bomullsbandasje. Prosedyren varer ikke mer enn en halv time. Altea har lov til å bruke. Han har også en absorberende og helbredende effekt, lindrer hevelse. Veldig nyttig plante zhivokost. Fra hans tinktur må også søknader gjøres. Røttene skal knuses og blandes med alkohol, som er halvt fortynnet med vann. Etter en og en halv time vil medisinen være klar.
 2. Havtorn olje. Keloid arr kan fjernes ved hjelp av havtornolje. Det har en gunstig effekt på blodsirkulasjonen gjennom kapillærene.
 3. Bee produkter. Omtrent den samme effekten som havtornolje, har bi-produkter. Det anbefales å bruke voks eller honning. De må blandes med olivenolje. Propolis er også veldig nyttig.
 4. Eteriske oljer. Eksperter anbefaler å bruke essensielle oljer. De må tørke arrene. For eksempel, egnet roseolje eller te-tre, røkelse, peppermynte og rosmarin. Arret er lett mykgjort.
 5. Melon, egg og smør. Det anbefales å blande melonfrø og eggeskall. Begge komponenter må slipe. Deretter tilsettes vegetabilsk olje. Gruel, som til slutt viste seg, må du legge deg ut på stedet der arret ligger. Behandlingsforløpet tar ca. 2 måneder.
 6. Ermel, melk. Du må lage deigen ved å blande melk med ertemel. Spred deretter blandingen på rummen og dekk med en film. En time senere blir søknaden fjernet. Prosedyren kreves hver dag i 2 måneder.
 7. Kålbladene. Keloid arr blir behandlet med kål, da den har evne til å akselerere celleregenerering. Friske blader må vaskes og hakkes for å gjøre vassel. Det kreves å blande det med honning og la en slik maske være på rummen hver dag i en time.
 8. Urte samling. Keloid arr kan utvinnes gresskolleksjon, som inkluderer blomstrer av kamille, nesel, yarrow, St. John's wort og fjellklatring. Alle komponenter tas i like store mengder. Neste et par skjeer med samling må du fylle et glass kokende vann. Etter et par timer vil legemidlet infusjonere og brukes til kremer. Påføring på huden trenger bare linktøy.
 9. Kamferolje. For å forhindre keloid arr, brukes kamferolje. De trenger å fukte en bomullsull eller et bandasje, og deretter søke om et par timer på et sårt sted. På grunn av denne gjentakelsen vil ikke forekomme.

konklusjon

Hvis en pasient har en keloid arr, er behandling nødvendig så snart som mulig og kun under medisinsk tilsyn. Først av alt, bør du bekrefte sin tilstedeværelse med diagnostikk. Ytterligere medisiner, fysioterapeutiske prosedyrer og oppskrifter av tradisjonell medisin brukes. I alvorlige tilfeller er det nødvendig med kirurgi.

Behandling av kolloidale arr: årsaker, dannelsesprosess, foto

Hver av oss i våre liv mottok kutt, slitasje eller dypere skader på huden. Men konsekvensene av slike mindre skader kan forbli i lang tid, og noen ganger forårsaker ubehag, ikke bare ved deres utseende, men også av smertefulle opplevelser. I dette tilfellet kan vi snakke om en kolloidal (keloid) arr. Hvordan og hvorfor kan det virke?

Årsaker til

Noen ganger skjer dette uten tilsynelatende grunn. Slike formasjoner kalles primære arr. Slike feil forekommer i rygg, nakke, dekolleté, på øret eller på haken.

Årsakene til deres forekomst kan tjene:

 • genetisk predisposisjon;
 • hormonforstyrrelser i kroppen;
 • kroniske sykdommer (spesielt ofte skjer dette med tuberkulose);
 • tidligere skadet men ikke fullstendig helbredet;
 • graviditet.

Dannelsen av et kolloidalt arr er ofte assosiert med feilaktig økning av sårkanter, på grunn av infeksjon eller signifikant vekst av bindevev.

Det kan også dannes ved selvhelbredelse av skadede områder; som følge av alvorlig akne, eller med feil sting.

Således, som et resultat av mekanisk skade, slitasje eller kutt, som følge av feil fjerning av mol (vorter) eller hudsykdom, dannes sekundære arr.

I de fleste tilfeller blir de dannet innen ett år, og etter en brenning på bare et par måneder.

Prosessen med å danne et kolloidalt arr

Dannelsen av arr er som følger.

Et tynt lag med nye celler dannes på skadestedet (en uke eller litt mer), da er huden ar (ca. en måned), og hvis bindevevet vokser betydelig, oppstår komprimering.

Egenskaper av et kolloidalt arr

Et kolloidalt arr er vanskelig å forvirre med noe, fordi det har sine egne egenskaper:

 • det er en gradvis økning i størrelse;
 • hudfarge på dette stedet endres til blåaktig eller rødaktig;
 • skjer på brystet, nakken, skulderbladene, ørene;
 • smerte på kontakt;
 • denne feilen klør konstant og pulserer;
 • ingen svettekjertler og hår.

Et kolloidalt arr gir ingen fare eller skade på helse, og årsaken til fjerning er en kosmetisk defekt, og noen ganger smerte når det kommer i kontakt med klær.

Det er ingen vanskeligheter for å korrekt diagnostisere denne situasjonen, og en hudlege eller kirurg kan gjøre dette allerede ved den første visuelle undersøkelsen, avhengig av dine kommentarer.

Dermed velger legen det optimale behandlingsforløpet, men hvis det ikke virker, foreslås fjerningsmetoder. I dette tilfellet, jo tidligere du starter behandlingen (til aret har endelig dannet og kondensert), desto mer sannsynlig er det å bli kvitt det med konservative metoder eller spesielle kremer (Lioton-1000, Hydrocortisone salve, Contractubex, Zeraderm ultra, Celofibrase).

behandling

Det er mulig å bruke okklusive dressinger, som er silikonbaserte flekker som stimulerer arbeidet med kollagenfibre.

Disse forbindingene bør brukes kontinuerlig for å forhindre spredning av kontaktdermatitt.

Det er også kompresjonsbindinger, bandasjer, flekker.

Konservative metoder

Konservative behandlinger inkluderer:

 • Bruk av interferoner. Legemidler injisert i arr med en avstand på 1 cm. Utnevnt til pasienter etter operasjon. Den første prosedyren utføres umiddelbart etter dannelsen av suturen, deretter etter 2 uker, deretter ukentlig i 4 måneder. Denne metoden gjør det mulig på cicatrization-scenen å redusere dannelsen av bindevev og få en subtil postoperativ sutur;
 • Behandling med kortikosteroider (hormonelle legemidler). Den består av injeksjoner direkte i arret. Som et resultat, stopper og gradvis reduserer komprimeringen av vev. Etter 4-5 ukers behandling i mange tilfeller blir huden jevnet. For å forhindre tilbakefall er det nødvendig å bruke hormonelle salver i lang tid og regelmessig;
 • bruk av 5-fluorouracil. Større effekt gir kombinasjonen med kortikosteroider. Det brukes analogt med interferoner. Innføringen av stoffet er ganske smertefullt, men resultatet er åpenbart. Tilbakemeldinger er sjeldne. Hver uke tilbringer 2-3 injeksjoner månedlig kurs.

Fysiske metoder

I noen tilfeller er det nødvendig å ty til fysiske eksponeringsmetoder - dette er den mest effektive, men anses allerede som et kirurgisk inngrep:

  • Laser sliping, utretting av arret. Utdanning blir fjernet nesten smertefritt ved hjelp av en karbondioksid laser. Men i dette tilfellet er tilbakemeldinger mulig. Arret blir ubetydelig, men forsvinner ikke helt;
 • Kirurgi for å fjerne et kolloidalt arr. Metoden lar deg fjerne den uønskede feilen helt. Men i dette tilfellet er det nødvendig å overvåke såret nøye, siden innføringen av enda en hårpære kan føre til et tilbakefall;
 • Røntgenbestråling av formasjonsstedet. Denne metoden er ofte foreskrevet i tillegg til kirurgisk excision av arret. Det er nødvendig å gjennomføre 4 økter per dag. Tilbakemeldinger er sjeldne, men hyperpigmentering er mulig. Det er en liten risiko for å utvikle onkologi;
 • Bruken av kryokirurgiske metoder. Kolloidvev underkastes frysing med flytende nitrogen i 20-30 sekunder. Etter 3 prosedyrer er resultatet merkbart, men det er en smertefull behandling. Kortikosteroidterapi kan legges for å forbedre effekten.

Problemet med ikke-estetiske feil (arr) ble forsøkt å kjempe i lang tid. Derfor har folkemidlene også akkumulert ganske mange behandlingsmuligheter for kolloidale arr og legene foreskriver dem i visse situasjoner for å øke effekten av hovedbehandlingen eller for å forhindre tilbakefall.

Men selvmedisinering er strengt forbudt!

Årsaker til kolloidale arr hos barn

I de fleste tilfeller er kolloidale arr dannet hos middelaldrende personer. Hos barn kan slike feil oppstå etter:

 • alvorlige brannskader;
 • lupus erythematosus;
 • kylling pox;
 • koker;
 • dyp kutt eller kirurgi.

Legen behandler alle disse sakene, men jo raskere å slå, desto større effekt kan oppnås.

Hva å gjøre med kolloidære arr: måter å behandle estetiske formasjoner

Et kolloid (eller keloid) arr er en formasjon på huden som oppstår av flere årsaker. Et arr oppstår når sårets kanter spaltes sammen feil, etter infeksjon av vevet med infeksjon, og når hudlesjonene blir overgrodde.

Utdannelse på huden er i de fleste tilfeller ikke farlig for mennesker. Den eneste grunnen til at mange mennesker prøver å bli kvitt arrvev, er en forverring i utseendet.

Grunner til utdanning

 • primære. Oppstå uten påvirkning av eksterne faktorer. Sanne arr ligger i nakken, på nakken, ryggen, haken, øredobber;
 • sekundær. Årsaken - konsekvensene av skader, hudsykdommer. Ofte sårene sår lenge, infeksjonen av infeksjonen forstyrrer den naturlige prosessen, ujevne kanter og stygge områder dannes.

Årsaker til ekte keloid arr:

 • hormonelle lidelser;
 • arvelighet;
 • tidligere skader uten synlige konsekvenser;
 • graviditet;
 • kroniske sykdommer (arrdannelse av vev er en hyppig forekomst i tuberkulose).

Årsaker til dannelsen av sekundære kolloidale arr:

 • dårlig fjerning av vorter, moles;
 • kutt, sår, skader på huden, slitasje;
 • konsekvenser av alvorlig akne.

Hvordan gjør arret

Tissue arrdannelse går gjennom tre faser:

 • et tynt lag av epitelceller vokser i det skadede området i 7-10 dager;
 • innen en måned, noen ganger blir et arr dannet raskere;
 • bindevev vokser, blodårene blir tynnere, forsvinner gradvis. Området i huden blir tett til berøring.

Lær alt om symptomene og behandlingen av fot sopp på vår nettside.

Om røde, skjellete flekker på ansiktet i denne artikkelen har mye nyttig informasjon.

Symptomer og tegn

Hva er tegnene til denne typen formasjon? Keloid arr er vanskelig å forvirre med noe:

 • formasjonen vokser gradvis, størrelsen øker;
 • huden får en lilla, blåaktig tint;
 • når presset, er det smerte i varierende grad;
 • håret vokser ikke i dette området, kroppen svetter ikke;
 • følte bankende, kløe.

Diagnose og behandling

Utseendet til en merkelig formasjon på huden bør varsles. Spesielt i fravær av synlige grunner.

Er du flau med utseendet på et helbredende sår? Det ser ut til deg at suppuration begynner, dannelsen på huden har økt, det er smerte, bankende, kløe? Sørg for å konsultere en hudlege eller kirurg. Basert på historien din, vil visuell inspeksjons spesialist diagnostisere.

 • fra arrdannelsen;
 • tilstedeværelsen eller fraværet av infeksjon i såret;
 • plassering.
 • lokale;
 • konservative;
 • fysiske inngrep.

medisiner

Hvordan fjerne kolloidalt arr? Mange kremer, kremer, salver er dyre, effekten av bruken av dem er ikke alltid rettferdiggjort. Moderne legemidler er noen ganger ineffektive mot noen typer keloid arr.

Å forlate bruken av lokale midler er ikke verdt det. Kanskje i ditt tilfelle vil utdanningen gradvis løse seg.

 • Lyoton 1000;
 • Hydrokortison salve;
 • Kontraktubeks;
 • Zeraderm ultra;
 • Kelofibrazu.

Konservativ behandling

Noen prosedyrer er ganske smertefulle, i de fleste tilfeller oppnås påtrengelig effekt.

 • interferonbehandling. Prosedyrer anbefales for pasienter etter operasjon. Beta- eller alfainterferoner injiseres direkte i arr hvert centimeter. Resultatet er en reduksjon i kollagenfibre som danner arrvæv. Den første prosedyren utføres umiddelbart etter operasjonen, deretter etter to uker, deretter hver uke i fire måneder;
 • kortikosteroidbehandling. Hormonale preparater injiseres i arrdannelsesområdet. Resultatet - forhindrer komprimeringsdannelse. Etter 4-5 uker hos mange pasienter, blir huden jevnet. Vanlige kortikosteroider kan bidra til å forhindre tilbakefall.
 • 5-fluorouracil-terapi. Kombinasjonen av et moderne stoff og et kortikosteroid er effektivt. Bruk - ligner på interferoner. Injiserbare legemidler er smertefulle, effekten er tydelig synlig, relapses forekommer sjelden. Kurset er en måned, viser ukentlig to eller tre prosedyrer.

Fysisk innvirkning

Den mest effektive metoden er fjerning av kolloidale arr. Legene bruker tradisjonelle og moderne teknikker:

 • laser polering, excision av arr. Kolloidalt vev fjernes ved hjelp av en smertefri metode med lav effekt. Fjerning av uønskede formasjoner utføres under anvendelse av en pulserende, karbondioksyd, argonlaser. Minus - sannsynligheten for tilbakefall, arr blir mindre merkbar, men ikke helt forsvinner;
 • kirurgisk fjerning av arrvæv. En effektiv metode gjør det mulig å fullstendig slippe av med uønsket utdanning. Utenlandske gjenstander i såret, hårpærer provoserer tilbakefall;
 • elektroforese, fonophorese med lidaza, kollagenase, kortikosteroider. Prosedyrer tillater å kvitte seg med kollagenfibre i tidlig stadium av arrvævdannelse;
 • Røntgenbestråling. Metoden er vist etter kirurgisk excision av arret. 4 økter per dag. Relapses er sjeldne. Bivirkninger - hyperpigmentering av det bestrålede området, en liten risiko for å utvikle kreft;
 • cryosurgery. Flytende nitrogen kjemper vellykket lavestetiske formasjoner. Vevet er frosset i 20-30 sekunder. Etter 3 behandlinger synlig effekt. Minus - smerte. Styrke effekten av prosedyren behandling med hormonelle stoffer.

Folk rettsmidler og oppskrifter

Problemet med keloid arr er kjent for folk i lang tid. Det er mange hjemme rettsmidler og oppskrifter av tradisjonell medisin. Lotioner, rubdowns, komprimerer, applikasjoner oppløser keloid vev, reduserer risikoen for tilbakefall.

Husk! Obligatorisk konsultasjon av en hudlege om hjemmemetoder.

Behandling av kolloidale arr med folkemidlene. Utprøvde oppskrifter:

 • essensielle oljer. Daglig tørk det ønskede området med tea tree olje, rosmarin, røkelse, mynte. Vev behandling uten trykk;
 • kamferolje. Damp en klut, et bandasje, en ren klut, bruk en oljekompressor i 2 timer;
 • ertmel. Slør erter i en kaffekvern, fortynk melketykkelsen av rømme. Smør ønsket område, pakk med en film, vask den av etter en time;
 • medisinske urter. Ta fennikel, geranium, woodlice, yarrow, kamille, japansk safforu, St. John's wort. Brett bladene i en krukke, hell oliven eller solsikkeolje. Hold på et mørkt sted i 2 uker, belastning, bruk for komprimerer daglig;
 • Althea rot. Anti-edematøs, absorberbar effekt har en helbredende infusjon. Hell kokende vann 1 ss. l. knust rot, belastning etter 8-9 timer. Effektiv lotion. Utfør prosedyren daglig;
 • honning, bi-produkter. Smør keloidvevet hver dag, alterner prosedyren med havtorn olje komprimerer;
 • tinktur zhivokosta. Grind røttene, hell medisinsk alkohol, fortynnet med vann i forholdet 1: 2. Hold tinkturen i mørket i 14 dager. Sammensetningen er egnet for lotioner;
 • gruel fra kål. Utmerket healing, det har regenererende egenskaper. Vask bladene, hogge, tilsett 1 ss. l. flytende honning. Således viser det seg salven fra kolloidale arr, gjør en komprimering daglig.

Er utdanning farlig?

Hudlesjoner er ikke farlige. Rebirth i maligne svulster observeres i isolerte tilfeller. Årsaken til prosessen kan være røntgenbestråling.

Kanker etter strålebehandling forekommer hos unge i alderen 18-20 år. Leger vet om risikoen, fjerning av arrvæv ved hjelp av røntgenstråler i denne alderen utføres ikke.

De viktigste årsakene til kampen mot keloid arr:

 • unaesthetic utseende;
 • Konstant friksjon på krager, klær;
 • ubehagelig plassering (på bøyningen av leddet);
 • stor lengde av arret.

Kolloidære arr hos barn

Hovedkategorien, som har lavestetisk utdanning - middelaldrende mennesker. Barn lider sjelden av stygge arr.

Årsaken til arrdannelsesvev hos barn og ungdom:

 • alvorlige brannskader;
 • lupus erythematosus;
 • kylling pox; (det er skrevet om chicken pox her);
 • acne;
 • furunkulose. (Les om kjelen i denne artikkelen).

Noen ganger forekommer området av arr på stedet for ørepiercing. Spontane formasjoner er sjeldne.

Metoden for behandling er valgt av legen strengt individuelt. Hvis keloidformasjonen ikke forstyrrer, ikke gni mot klær - ikke berør det. Deal med arr vil være i en eldre alder.

Hvordan behandle allergisk dermatitt? Vi har svaret!

På denne adressen kan du lære å bli kvitt flat vorte.

Hvis du går her http://vseokozhe.com/bolezni/epidermofitiya/stop.html kan du lese om behandlingen av fotball.

Generelle anbefalinger

Har du funnet et kolloidalt arr? Har du hatt operasjon for å fjerne den?

Husk reglene for atferd:

 • ikke cauterize arr med vegetative, kjemiske midler;
 • Ikke bruk tvilsomme metoder og uverifiserte hjemmemedisiner.
 • nekte å besøke stranden, glem solariumet;
 • Når du går ut på en solrik dag, dekke de nødvendige områdene med klær, hattfelter;
 • Ikke besøk dampbadet, badstuen;
 • Ikke gni det berørte området, blett forsiktig området etter vannprosedyrer;
 • Ikke presse akne i området med keloid dannelse;
 • unngå å gni mot klær;
 • Ikke massør arret.

Tips! I tilfelle endringer i form, farge, størrelse, utseende av alvorlig smerte, kontakt straks en hudlege. Vevskader er også en grunn til å besøke en lege.

Fra følgende video kan du lære alt om laserfjerning av kolloidale arr og arr:

Liker denne artikkelen? Abonner på oppdateringer på nettstedet via RSS, eller hold deg innstilt på Vkontakte, Odnoklassniki, Facebook, Google Plus eller Twitter.

Hva er kolloidale arr og deres behandlingsmetoder?

Et kolloidalt arr er en huddefekt som skyldes en feilaktig tilvekst av sårkanter. Dette skjer på grunn av spredning av bindevev eller infeksjon i huden. Den vurderte feilen er veldig sterk over hudnivået, derfor anses det å være ganske merkbart. Hvis du ikke starter behandling, kan arret øke i størrelse, noe som vil føre til ytterligere økning i tetthet.

beskrivelse

Mangelen under vurdering er klassifisert i to typer: primær og sekundær. De første blir plutselig dannet uten påvirkning av eksterne faktorer. De fokuserer på nakken, ørepennene, haken og ryggen. Sekundær tjener som konsekvens av patologier og skader på huden. Siden gjenopprettingsprosessen er lang, med en nedgang i immunstyrken eller tilsetningen av infeksjon, er det brudd på normal helbredelse.

Dannelsen av en sekundær keloid kan oppstå gjennom hele året fra det øyeblikket skaden oppstod. Hvis arret ble oppnådd under brenningen, vil det danne innen 2 måneder.

Prosessen med patogenese innebærer tre stadier:

 1. Prosessen med epithelialisering. I skadeområdet er det et tynt lag av epitelceller, deres varighet er 8-10 dager.
 2. Hevelse prosess. Det er et arrvæv, varigheten vil være 20-30 dager.
 3. Komprimeringsprosess. Forsvinnelsen av blodkar observeres, bindevev dannes veldig raskt, med det resultat at tettheten av defekten øker.

På videoen - behandlingen av kolloidale arr:

Årsaker til patologi

Faktorer som bidrar til forekomsten av kolloidalt arr fortsetter å studere og så dagen. I dag er det visse grunner, men det er ikke mulig å kalle dem klare og presise. Kolloidære arr blir dannet uten påvirkning av visse forhold på den. Videre kan det ikke være noen sår på huden, eller de har helbredet lenge siden.

Risikofaktorer inkluderer følgende:

 • skader som skjedde tidligere og ikke inneholdt synlige merker;
 • hormonelle lidelser;
 • arvelig faktor;
 • kroniske sykdommer;
 • graviditet.

Bildet viser et kolloidalt arr etter fjerning av molen:

I tillegg er det grunner som påvirker utviklingen av sekundære arr:

 • sår, fysisk traumer, alle slags slitasje;
 • akne resultat;
 • fjerning av mull, papillomer og vorter er feil.

Det er nødvendig å indikere at mange barn i dag opplever problemer knyttet til aldersrelaterte endringer i huden. Som et resultat oppstår ulike skader, noe som fører til utvikling av kolloidale arr.

Her kan du lese, elektrokoagulasjon eller laser.

behandling

I dag har kosmetologi et bredt spekter av metoder for å eliminere kolloidale arr. Velg riktig alternativ basert på alder av mangelen, dens type og størrelse. Men selvstendig gjennomføre terapeutiske aktiviteter er forbudt. Velg riktig metode, bestem behandlingenes varighet, antall prosedyrer kan bare en lege.

På videoen - krem ​​fra kolloidale arr:

medisiner

De fleste, uten å vite hvordan å fjerne et kolloidalt arr, kjøpe sine egne dyre lotioner og kremer. Men noen ganger er bruken deres ikke alltid berettiget. Moderne medisiner tillater ikke alltid å oppnå ønsket resultat. Men dette betyr ikke at du må helt forlate dem. Det er situasjoner der eksterne midler bidro til resorpsjonen av arret, men dette krever mye tid.

Å takle kolloidale arr kan hjelpe med stoffer som:

 • Lyoton 1000;
 • Hydrokortison salve;
 • Kontraktubeks;
 • Zeraderm ultra;
 • Kelofibrazu.

Konservative hendelser

Når stoffbehandling ikke ga et positivt resultat, er det verdt å bruke konservative metoder. Noen av dem forårsaker visse smertefulle opplevelser, men et merkbart resultat kan oppnås etter den første prosedyren.

Konservative metoder inkluderer:

 1. Bruk av interferoner. Slike manipulasjoner er foreskrevet til personer som har arr oppstått etter operasjonen. Beta- eller alfainterferoner injiseres i arret. Som et resultat kan kollagenfibre, som danner arrvævet, reduseres. Den første manipulasjonen skal utføres umiddelbart etter første kirurgiske inngrep. Deretter må du vente 2 uker, og deretter utføre hver uke i 4 måneder.
 2. Bruk av kortikosteroider. Hormonal betyr bly i form av pricks i området med arrdannelse. Denne terapien bidrar til å forhindre konsolidering av utdanning. Etter 4-5 uker hos de fleste pasienter blir huden jevn. Gjentakelse kan bare forebygges ved vanlig bruk av kortikosteroider.
 3. Behandling med 5-fluorouracil. Kombinasjonen av moderne medisin og kortikosteroid har en positiv effekt. Det er nødvendig å bruke i form av injeksjoner. Slike skudd er smertefulle, men effekten etter prosedyren er verdt det. Behandlingsforløpet - en måned, hver uke hold forsiktig 2-3 prosedyrer.

Fysisk innvirkning

Hvis du vil nøyaktig og permanent fjerne kolloidalt arr, ville den beste løsningen være å fjerne den. For disse formål bruker legene følgende teknikker:

 1. Laser sliping, utretting av arret. Kolloidvev fjernes raskt, mens pasienten ikke føler smerte og ikke mottar ekstra skader. Slipe av arr med laser utføres ved hjelp av en pulserende, karbondioksid, argonlaser. Som følge av denne prosedyren blir arrene mindre merkbare, men de er ikke helt fjernet. Bildet viser resultatene av laserpolering av arr og arr:
 2. Kirurgisk inngrep. Ved kirurgisk fjerning av skadet vev er det mulig å eliminere ufullstendig formasjon effektivt og fullstendig. Hvis fremmede gjenstander faller inn i såret, vil dette føre til et tilbakefall.
 3. Elektroforese, kollagenase, kortikosteroider. Med denne manipulasjonen kan utdanningen elimineres selv i stadium av arrvævdannelse.
 4. Eksponering av arr til røntgenstråler. Det er nødvendig å utføre en slik prosedyre etter at defekten har blitt skåret ut kirurgisk. Tilbakeslag skjer svært sjelden. Bivirkninger presenteres i form av hyperpigmentering av det behandlede området, lav risiko for dannelse av kreft.
 5. Cryosurgery. Flytende nitrogen i dag er svært effektivt sliter med ulike mangler på huden. Essensen av manipulasjonen er at vevet er utsatt for lave temperaturer. Nok 3 prosedyrer for å glemme et kolloidalt arr. Ulemper med terapi - smerte. For å oppnå maksimal effekt er det nødvendig å kombinere prosedyren med hormonelle preparater.

Folkeløsningsmetoder

Det er umulig å fullstendig fjerne kolloidale arr ved slike metoder, men det er ganske mulig å gjøre dem mindre uttalt. I dette tilfellet er det verdt å stole på slike midler:

 1. Oljer av vegetabilsk opprinnelse. For å forberede sammensetningen trenger du 0,4 havtorns vegetabilsk olje, 100 g bivoks. Steam blandingen på brannen og varme i 10 minutter. Når sammensetningen er kald, fukt den med en bandasje og fest den til området med et arr. Utfør prosedyren nødvendig 2 ganger om dagen i 2-3 uker.
 2. Gadgets med kamfer. Fukt bandasjen i kamferolje og bruk deretter på det berørte området. Komprimer i 4 uker. Etter denne tiden vil du legge merke til et positivt resultat.
 3. Verktøyet er basert på delphiniumets røtter. For å forberede tinkturen, finhakk røttene til planten, tilsett vann og alkohol til dem i forholdet 1: 1. Sett medisinebeholderen på et mørkt sted i 2 dager. I en forberedt tinktur, fukte bandasjen og søke på arrdannelsesområdet.
 4. Salve på grunnlag av japansk styfnolobiya. For å få tak i det, må du ta 500 g Sophorabønner, finhakk og legg til fettfett i forholdet 1: 1. Hold i 2 timer i et vannbad. Deretter koker sammensetningen og skiftes inn i en glassbeholder. Påfør 2 ganger om dagen.
 5. Leech terapi. Denne metoden for terapi er også svært effektiv i å håndtere mangler som et kolloidalt arr. Det bør brukes under streng veiledning fra en erfaren person, ellers er det en sannsynlighet for komplikasjoner.

I bildet - kolloidale arr "før og etter" behandling:

Uansett hvilken behandlingsmetode du velger, er det viktig å huske at du ikke kan gjøre det uten hjelp av en erfaren lege. Tross alt vil han kun kunne foreskrive behandling for deg bare etter å ha studert feilen nøye. Noen ganger for å oppnå ønsket effekt, brukes flere alternativer på en gang i en bestemt rekkefølge. Hvis du sliter med akne, kan du trenge en krem ​​for akne arr, salve for arr på ansiktet (for flere detaljer). Les også om behandling av atrofiske arr i ansiktet, hvordan du fjerner keloid arr.

Kolloidære arr: årsakene til utseendet til slike formasjoner, foto

Mange har hørt om keloid arr, har sett sitt bilde på Internett, men få vet hva et kolloidalt arr er, og hvorfor det ser ut. Nedenfor vil vi fortelle om dette fenomenet, du vil se et bilde av arr og finne ut årsakene og typene av kolloidal arrdannelse, samt hvordan å behandle slike formasjoner på kroppen.

Keloid arr: foto

Kolloidære arr på kroppen vises på grunn av feil sammensmelting av sår i kantene på grunn av spredning av bindevev eller på grunn av tilsetning av infeksjon. Årsakene til deres forekomst er oftest:

 • dårlig utførte kirurgiske suturer;
 • overgrowing av hudskader på egen hånd.

I motsetning til sårhypertrofi, stiger keloid arr nesten ikke over huden, men de er mer tette. Også kolloidale arr har en tendens til å vokse og øke dens tetthet. På bildet kan du se gode eksempler på slike hud arr.

Klassifisering av kolloidale arr

Avhengig av hva som forårsaket utseendet til slike formasjoner, er de primære og sekundære. Primær søvn kan vises plutselig uten noen eksterne faktorer. Samtidig vises de på slike deler av kroppen:

 • nakken;
 • decollete område;
 • øreflippene;
 • tilbake;
 • på haken.

Men sekundære arr oppstår som et resultat av traumer eller etter hudsykdommer. Hudheling er alltid en lang prosess, så hvis immunforsvaret svekkes og infeksjonen slår sammen, blir den naturlige helbredelsesprosessen forstyrret av slike formasjoner.

Sekundære keloid arr kan oftest utvikles omtrent ett år etter hudlidelser på grunn av skader og innen to måneder etter brannskader.

I dannelsen av sekundær type arr arrangeres tre trinn:

 • Epithelialiseringsstadiet, når det skadede området av huden er dekket med et tynt lag av epitel i 10 dager;
 • hevelse, hvor arrvævet dannes (opptil en måned);
 • komprimering, når arret blir tett på grunn av blodkarens forsvunnelse og på grunn av spredning av bindevev.

Hvorfor vises kolloidale arr?

Det er flere faktorer og årsaker til primær ardannelse:

 • gamle skader som ikke etterlot merkbare merker på kroppen;
 • hormonforstyrrelser i kroppen;
 • graviditet;
 • kroniske infeksjoner;
 • arvelig faktor.

Men sekundære keloidformasjoner forekommer som følge av:

 • skader eller slitasje
 • sår;
 • Feil fjerning av lesjoner på kroppen;
 • effekter av akne.

Symptomer på keloid arr

Mange kan ikke skille mellom symptomer på hypertrofisk og keloid arr, men de adskiller seg både eksternt og i lokalisering. For keloidformasjoner karakterisert ved følgende:

 • de øker sakte;
 • pulsering er følt;
 • kløe er tilstede
 • utdanning gjør vondt når presset;
 • huden kan bli blå eller rødme;
 • det er ingen svettekjertler og hårfollikler på rommen;
 • slik arr oppstår på halsen, ørene, nakken, skulderbladene eller brystet.

Mulige konsekvenser av dette fenomenet

Naturligvis lurer mange på om slike arr oppstår fare for kroppen, og om de kan forvandle seg til ondartede svulster. Nei, kolloidale arr gir ingen fare, og de blir behandlet utelukkende på grunn av ekstern unattractiveness og ubehag som en person opplever hvis arret kommer i bøyningen av leddene eller på steder som er utsatt for friksjon.

Noen ganger er arr med veksten av hud og vev, så du må forsiktig maske dem med klær.

Kolloidformasjoner kan imidlertid utvikle seg til ondartede svulster hvis de behandles med strålebehandling, men sannsynligheten er for lav og kun mange år etter behandling.

Diagnose og klinisk behandling

For å diagnostisere et slikt fenomen, blir legene ikke gitt noe komplisert. Utseendet til arret bestemmes av dermatologen eller kirurgen under den første behandlingen, avhengig av utseende av arr og pasientens undersøkelse. Deretter foreskriver legen behandling, hvis den ikke hjelper, blir arret fjernet kirurgisk eller på annen måte.

Nøkkelbehandling av utdanning er konservativ av generell karakter, lokal behandling og fysiske metoder for å påvirke utdanning praktiseres også. Ikke alle tiltak for behandling av keloid arr er like egnet for alle pasienter, alt avhenger av de individuelle egenskapene. Blant bandasjene som praktiseres er:

 • okklusive dressinger, som inkluderer silikonplaster som må samhandle døgnet rundt med arrområdet for å forhindre spredning av kontaktdermatitt. Silikon er bra fordi det ikke trenger inn i huden, beskytter det, og den opprettholdte temperaturen har en god effekt på kollagenfibrene. Lærene oppløses ikke helt, men de reduseres betydelig og kløen reduseres.
 • bandasjer er kompresjon. Brukes også over hele dagen og natten, ofte brukt spesielle støtteforbindelser, sinkplaster og dressinger basert på polyuretan. De bruker slike dressinger umiddelbart etter at såret har helbredet.

Konservativ behandling av keloidformasjoner inkluderer å ta slike legemidler som:

 • kortikosteroider, som kan tas både separat og i kombinasjon med andre legemidler. De blir introdusert direkte i arrvævet, og dette forhindrer konsolidering. Behandling med disse legemidlene varer ca 5 uker før arret blir glatt. Ved 10-30 prosent tilbakefall etter behandling, blir arrene fjernet ved kirurgisk eller lasermetode;
 • interferoner - disse stoffene bidrar til å redusere produksjonen av visse kollagenfibrer som danner kolloider. Terapi begynner å bli praktisert etter operasjonen, mens pasienten injiseres i arrområdet i form av injeksjoner, som må gjøres hvert centimeter av dette området. Prosedyren gjentas etter to uker og deretter foreskrevet hver uke i minst 4 måneder;
 • 5-fluorouracil - dette legemidlet injiseres også i det kolloidale arrvev, samtidig med at kortikosteroider er mulig. Tilordne 2-3 ganger i uken i løpet av måneden. Imidlertid er prosedyren for innføring av legemidlet ikke veldig hyggelig, men effekten er bedre enn andre.

Hvis formasjonene ikke er for store, kan behandlingen omfatte:

 • injeksjoner ved bruk av verapamil, relaxin, bleomycin og andre legemidler;
 • bruk av et flurandrenodidbånd for å myke keloidæret og mot kløe.

Fysiske inngrep

Klinisk behandling av keloidformasjoner inkluderer også eksponeringsmetoder som:

 • kirurgisk excision - fjerner i det minste myk vev ved hjelp av "patchwork" teknikker, slik at formasjonsstaten ikke vil forringes. Imidlertid bør det tas hensyn til at ingen fremmedlegemer eller hårsekkene kommer inn i såret og forårsaker tilbakefall.
 • Røntgenstråle arr behandling - denne teknikken brukes noen ganger etter at formasjonen er fjernet kirurgisk. Men når du bruker strålebehandling da det viktigste tilbakefallet kan oppstå. Forløpet av denne behandlingen er 4 økter om dagen i to uker etter operasjonen. Det er best å bruke nærliggende enheter for bestråling, som praktisk talt ikke er i stand til å hindre tilbakefall. Bivirkninger kan forekomme i form av hyperpigmentering i området av det tidligere arret. I sjeldne tilfeller er det risiko for svulster;
 • kryoterapi - arrvev er frosset. For å gjøre dette, utfør et kurs på 30 sekunders økter tre ganger. Metoden har gode resultater, spesielt når det kombineres med hormoner, men det er fysisk ubehagelig;
 • laser excision og sliping - i dette tilfellet, pulserende, argon eller karbondioksid laser installasjoner brukes til å behandle keloider. Kolloidvev fjernes med minimal risiko for skade på friske celler, noe som er viktig. Imidlertid er den ekstremt høye risikoen for tilbakefall, siden laserstrålen bare fjerner overflatelagene av formasjonen under sliping, maskert den, men eliminerer den ikke helt,
 • elektroforese - denne prosedyren kan gi et godt resultat i de tidlige stadier av utviklingen av keloid arr. Den bruker kortikosteroider og andre stoffer. Også praktisert og fonophorese på samme måte.

Legen kan foreskrive og lokal behandling av formasjoner, som inkluderer bruk av kremer, salver og kremer. Noen av dem er veldig dyre, men effektive. Ofte foreskrevet slike legemidler:

 • Lioton - 100;
 • Zeraderm Ultra;
 • Kontraktubeks;
 • Hydrokortison salve.

Folkemedisin mot kolloidale arr

Selvfølgelig kan folkesoppene tjene som et godt supplement til behandlingen av keloidformasjoner på kroppen. De vil bidra til å maskere arret, myke det og ha en resorptjonseffekt. Tradisjonelle metoder er også gode som profylakse etter fysioterapi eller tar spesielle medisiner. Vi gir bare noen av dem:

 • Appliques, lotions og kompresser basert på kamille, woodlice, geranium, St. John's wort, fennikel, mynte, yarrow, japansk Sophora brukes mot keloid formasjoner. For eksempel, for en komprimering på grunnlag av tre lus, må du ta sine blader, tamp det i en krukke og hell dem med solsikkeolje. Legg deretter krukken på et mørkt sted i omtrent et par uker. Deretter åpnes, filtrer den resulterende infusjonen og påfør den på arret under bomullsputen i en halv time;
 • Havtornolje, samt en blanding av olivenolje og honning, hjelper perfekt til å forbedre blodmikrocirkulasjonen under keloid arr;
 • arrvev kan tørkes med essensielle oljer basert på te eller rosentre, røkelse, rosmarin eller mynte;
 • Ta like fordelt melonfrø og eggeskall, hugg alt og bland. Tilsett vegetabilsk olje, bland igjen og påfør gyllen regelmessig i 2 måneder på arret;
 • Løs opp ertmelet med melk til en pasty konsistens og sett den på arret, dekker det med film i en time. Slike prosedyrer anbefales å gjøre om 2 måneder;
 • Kål kan ha en regenererende effekt på slike formasjoner. For å gjøre dette, hogge noen ark og kombinere med en skje full av honning. Påfør skadestedet som en maske i en time;
 • For å kvitte seg med små formasjoner, ta like gylne, fjellklatring, kamille, nese og St. John's wort, kombinere dem og dekk med et glass kokende vann. Insister i 2 timer og søk på det berørte stedet med en sengetøy;
 • Hak Althea-roten, fyll den med en glass vann og la den stå i 9 timer. Bruk deretter i form av lotioner, slik infusjon har en løsningsvirkning og bidrar til ødem;
 • Camphorolje hjelper til med å behandle tilbakefall og kan brukes til å forebygge sykdom. Våt oljen med et bandasje eller serviett og søk om et par timer som en komprimering på keloidæret;
 • vask godt roten av larkshaften, hakk og hell med en blanding av alkohol og vann i samme forhold. Insister på rekkefølgen på en uke eller litt mer, så kan du gjøre programmer eller bare smøre det berørte området.

Forebyggende tiltak

Slik at etter helbredelse av sår og når strammende slitasje ikke forekommer, må følgende forskrifter følges:

 • Bruk bandasjer som skaper trykk på det skadede hudområdet.
 • Ikke bruk selvmedisinering, bruk ikke aggressive stoffer.
 • ikke press sårene på arret og øyeblikkelig konsultere en lege;
 • ikke massør arrene deg selv;
 • Ikke overopphet skadestedene, misbruk ikke de varme badene, samt besøk til solarium eller bad;
 • ikke tillate utseendet av slitasje og deres infeksjon;
 • redusere vevstress i området ved siden av skaden.

Selvfølgelig er det sjelden når slike formasjoner utgjør en alvorlig trussel, men det er bedre å være trygg og ikke bare å konsultere en lege i tide, men også å ta tiltak på forhånd slik at de ikke vises.

Flere Artikler Om Typer Acne