Trenger du å begynne med det som er et kolloidalt arr? Faktisk tolker mange definisjonen feil på grunn av mangel på kunnskap om dette. På grunn av at sårkantene smelter feil på grunn av smittsom infeksjon eller spredning av bindevev, oppstår et kolloidalt arr. Dessuten kan utseendet være et resultat av selvstrammingskader på huden eller etter dårlig kvalitet eller ikke-profesjonell påføring av kirurgiske suturer.

Hvis du ser etter forskjeller mellom hypertrofi av det helbredende såret og direkte av kolloidalt arr, hersker sistnevnte i dens tetthet og dette til tross for at det nesten ikke stiger over overflaten av huden, men ligger faktisk på samme plan. Kolloidalt arr, kan øke i størrelse og derved utvikle seg til å øke i tetthet.

Varianter av kolloidale formasjoner

Basert på årsaken til utdanningenes utseende kan de skille seg ut som sanne (primære) og sekundære formasjoner. Primær kan vises helt uventet, uten forutsetninger og eventuelle eksterne faktorer. Det er de hovedsakelig i ryggen, nakke, hake, øredobber og décolleté. Sekundære forekommer på grunn av skade eller en slags hudsykdom.


I løpet av sin dannelse går alle sekundære arr gjennom 3 faser:

 • epitelisering - på dette tidspunktet er huden i det skadede området dekket med et knapt merkbart lag av epitel. I gjennomsnitt skjer dette (8-10 dager);
 • hevelse - prosessen med arrdannelse skjer (20-30 dager);
 • komprimering - som oppstår på grunn av spredning av bindevev.

Kolloidalt arr: årsaker

Faktisk har årsakene til deres forekomst blitt studert i lang tid, og for øyeblikket er det klare grunner, støttet av ubestridelige fakta, som ennå ikke kan kalles. Til tross for dette kunne medisinske forskere likevel identifisere flere årsaker og forutsetninger for fremveksten av kolloidal utdanning.

Utseendefaktorene til primære formasjoner er som følger:

 • Skader som kan oppstå tidligere, uten synlige spor.
 • Hormonale lidelser.
 • Arvelighet.
 • Kroniske sykdommer.
 • Graviditet.

Faktorer som bidrar til utviklingen av sekundære arr:

 • Sår, fysiske skader, ulike slitasje og kutt.
 • Effektene av akne.
 • Fjerner vorter og moler ikke riktig.

Kolloidære arr i ørene vises ofte etter at klokken er punktert, for dekorasjon.

Kolloid arr: symptomer

Noen få symptomer som er spesifikke for et kolloidalt arr:

 • langsom men jevn økning i størrelse;
 • stedet for dislokasjon i nakken, ørene, brystet, nakken og skulderbladene;
 • følelse av pulsasjon og kløe;
 • mangel på svettekjertler og hårsekk
 • smerte under sterkt press på arret;
 • Noen ganger kan huden ta på seg en blåaktig eller rødaktig nyanse.
Kolloidære arr på ørene

Kolloidalt arr: effekter

Alle pasienter som er interessert av en spesialist, er det fare for kolloidalt arr og kan de provosere kreft? Fjerning av kolloidale arr er mer estetisk, siden de ikke bærer noen helsefare, langt mindre en pasients liv. De kan forårsake ubehag under kjøring, hvis plasseringen er på et sted som er utsatt for friksjon av klær.

På grunn av det faktum at arret er følsomt for å øke og kan stramme huden, er det ofte nødvendig å velge garderoben din, idet du tar hensyn til skjulingen av dette problemet.

Det skal huskes at den eneste situasjonen der et kolloidalt arr kan gjenfødes i en kreft når strålebehandling brukes som behandlingsmetode. Etter ca 20 år er det en sannsynlighet for malignitet, og selv om en slik sannsynlighet er ganske liten, risikerer et stort antall moderne leger ikke å øve denne metoden for behandling.

diagnostisere

Det er ingen problemer for å diagnostisere forekomsten av dette problemet. Enhver ekspert innen dermatologi og kirurgi ved en standard innledende undersøkelse, vil det blotte øye kunne gjøre det, basert på den eksterne historie og pasientens kommentarer.

Deretter velges et effektivt behandlingsprogram, og hvis det ikke gir noen resultater, anbefales det ofte å levere en av metodene for overføring.

Kolloidalt arr etter fjerning av mol

Kolloidal arr: behandling

Hvordan fjerne kolloidalt arr? Til slutt har vi kommet til dette spørsmålet, men før dette må vi klargjøre noe. Det er tre terapeutiske områder som kan hindre veksten av arr, men du bør forstå at alle er individuelt og de kan ikke hjelpe alle - en konservativ (oftest brukt), fysisk (effektivere) og lokal (med liten ar) effekt på utdanning.

Konservativ behandling av kolloidformasjoner

Hormonale legemidler, de er også kortikosteroider, kan være helt gratis å bruke både som et selvstendig forlengelse av en separat behandling, og i kombinasjon med andre medisinske apparater. Disse midlene er introdusert i området av arrvæv, og forhindrer dermed videre utvikling av komprimering. Denne terapien varer i ca 5 uker, inntil det blir arret. Tilbaketrukket med denne behandlingen er ca 10-30%.

Kolloidalt arr: bilder før og etter hormonbehandling

Også nylig praktisert behandling med interferon.

Det er noen mindre effektive behandlinger som hovedsakelig brukes til små arr. Kurset inkluderer injeksjoner av cyklosporin, bleomycin, verapamil og lignende legemidler. Det kan også brukes og flurandrenolidnaya tape, som er designet for å myke arret.

Fysisk metode for eksponering for kolloidale arr

En av de mest effektive metodene er kirurgisk excision av arret, hvor "patchwork" -teknikken brukes. Det er svært viktig å overvåke sårets tilstand, da et fremmedlegeme umiddelbart forårsaker et tilbakefall.

Bilde før og etter utskjæring av kolloidalt arr

Røntgenbestråling. Det bør forstås at denne praksisen er relevant bare etter den fysiske arr-fjerningen. Dette skyldes det faktum at tilbakefall med monoterapi er nesten 100%. Fra bivirkningene av denne metoden kan man merke en liten risiko for en ondartet svulst.

Kryokirurgi er en svært effektiv metode, men selv om den er ganske smertefull, brukes den ganske ofte, i mengden av tre økter i ca. 30 sekunder.

Kolloidal arr fjerning

Laserfjerning av kolloidale arr

Excision av et kolloidalt arr ved hjelp av en laser kan utføres ikke tidligere enn 6.12 måneder fra det øyeblikket det ble dannet. Det er verdt å merke seg at denne metoden ikke er i stand til å fjerne arret helt, men samtidig er det i stand til å gjøre det helt usynlig. Av de viktigste fordelene ved denne metoden er det mulig å merke seg minimal traumatisk risiko for tilstøtende vev. Det eneste problemet er at dette er en ganske lang prosess. Oppnå resultatet kan være omtrent ett år, for 1 økt i 1-2 måneder. Denne metoden er perfekt kombinert med andre behandlinger: salver, steroider og dressinger.

Kostnad for laserfjerning av kolloidalt arr

Prisen for en slik prosedyre vil direkte avhenge av selve størrelsen på arret. Den gjennomsnittlige kostnaden for en økt for ett arr på en kvadratcentimeter er omtrent 10 amerikanske dollar, og størrelsen på arret avhenger direkte av kostnadene ved fjerning. Én økt tar i gjennomsnitt 20 minutter til 1 time.

Kolloidalt arr: Bilde før og etter laserbehandling

Kolloidal arrsalve

Aktuell behandling med salver kan ikke gi de forventede resultatene, til tross for at produktet er dyrt. Av de mest populære og veldig effektive, er det verdt å merke seg: Zeraderm ultra, contractubex, Lioton-1000, kelofibrase og hydrokortison salve. Følg deretter på et par av dem.

Zeraderm Ultra, fin og moderne forberedelse, som allerede har klart å bevise seg selv en god idé, er den ubestridte pluss det faktum at det kan brukes uten problemer selv i henhold til sminke og barn. Legemidlet har anti-inflammatorisk effekt og beskytter perfekt mot eksponering for sollys, og øker energibalansen i cellene.

Salve "Kontratubex" er i frimarkedet i et apotek. Til tross for at dette stoffet ikke har klart uttrykt kontraindikasjoner, er det fortsatt bedre å konsultere en spesialist før bruk.

I tilfelle at kolloidalt arr er gammel nok, så vil noen salve eller lignende aktuell behandling, det være seg en lotion, påføres direkte under bandasjen, som må holdes i minst 6, og det kan være hele 12 timer. Behandlingsforløpet varer fra 15 dager, og den endelige varigheten er foreskrevet av en lege.

Occlusive dressings brukes til å aktivere kollagenfibre inne i arret, som er forårsaket av silikon, som ikke trenger inn i huden og beskytter det dermed. Helt ar forsvinner ikke, men kløe og størrelsen minker.

Blant de ganske effektive midlene kan man merke seg og en spesiell gelplate, som kalles "Spenko". Dens bruk er ikke bare begrenset til behandling av allerede eksisterende kolloidale arr, men brukes ofte som et middel for forebygging for å forhindre dannelsen av nye. I dette tilfellet skal platen brukes nesten konstant og fjernes kun et par ganger om dagen for å vaske det.

Kolloidalt arr: folkemidlene

Nå og da oppstår spørsmålet hvordan å bli kvitt et kolloidalt arr ved hjelp av folkemidlene? Det er verdt å merke seg at, takket være noen tradisjoner for tradisjonell medisin, kan du gjøre arret ikke bare mindre merkbart, men også myke det samtidig. I tillegg vil slike metoder bli relevante og profylaktiske, etter at fysioterapi eller medisinske tiltak er tatt.

Kolloidal arr: behandling av folkemidlene

Det er en hel liste over planter som er rettet mot å eliminere et kolloidalt arr, slik som Johannesjurt, kamille, geranium, karrow, mynte, japansk safora, treverk og fennikel. Ofte blir det brukt forskjellige kompresser og gnidninger, for eksempel hvis du tar trærløv, da begynner bladene av denne planten tett i glassbeholdere, deretter fylles med samme solsikkeolje og får stå i 15 dager. Etter at denne hjemme-lotionen er infundert, er det nødvendig å spenne det og bruke det under en bomulls dressing til en kolloid neoplasm i 30 minutter. På samme måte er oljepremier laget av andre urter.

Tørk arr og omkringliggende vev, det er nyttige essensielle oljer av palisander, rosmarin, te tre, røkelse og mynte.

Kolloidalt arr: bilde før og etter folkemidlene

Sykdomsforebygging

For at et kolloidalt arr skal kunne lykkes, er det nødvendig å bruke en rekke tiltak.

 • Obligatorisk bruk av bandasjer for å kontinuerlig presse på det skadede området.
 • I intet tilfelle ikke engasjere seg i selvbehandling når du bruker aggressive midler som eddik og andre ting.
 • Hvis det er små pustler på neoplasma, bør de aldri bli presset ut, men det er bedre å umiddelbart søke hjelp fra en spesialist.
 • Uavhengig massering av svulsten er utelukket.
 • Du trenger ikke å misbruke varmen: solsenger, badstuer og overalt hvor arret kan overopphetes.
 • Ikke bruk umiddelbart etter helbredende midler som består av heparin, for eksempel Kontraktubeks.
 • Unngå infeksjon, sår og stress rundt neoplasma.

Hva å gjøre med kolloidære arr: måter å behandle estetiske formasjoner

Et kolloid (eller keloid) arr er en formasjon på huden som oppstår av flere årsaker. Et arr oppstår når sårets kanter spaltes sammen feil, etter infeksjon av vevet med infeksjon, og når hudlesjonene blir overgrodde.

Utdannelse på huden er i de fleste tilfeller ikke farlig for mennesker. Den eneste grunnen til at mange mennesker prøver å bli kvitt arrvev, er en forverring i utseendet.

Grunner til utdanning

 • primære. Oppstå uten påvirkning av eksterne faktorer. Sanne arr ligger i nakken, på nakken, ryggen, haken, øredobber;
 • sekundær. Årsaken - konsekvensene av skader, hudsykdommer. Ofte sårene sår lenge, infeksjonen av infeksjonen forstyrrer den naturlige prosessen, ujevne kanter og stygge områder dannes.

Årsaker til ekte keloid arr:

 • hormonelle lidelser;
 • arvelighet;
 • tidligere skader uten synlige konsekvenser;
 • graviditet;
 • kroniske sykdommer (arrdannelse av vev er en hyppig forekomst i tuberkulose).

Årsaker til dannelsen av sekundære kolloidale arr:

 • dårlig fjerning av vorter, moles;
 • kutt, sår, skader på huden, slitasje;
 • konsekvenser av alvorlig akne.

Hvordan gjør arret

Tissue arrdannelse går gjennom tre faser:

 • et tynt lag av epitelceller vokser i det skadede området i 7-10 dager;
 • innen en måned, noen ganger blir et arr dannet raskere;
 • bindevev vokser, blodårene blir tynnere, forsvinner gradvis. Området i huden blir tett til berøring.

Lær alt om symptomene og behandlingen av fot sopp på vår nettside.

Om røde, skjellete flekker på ansiktet i denne artikkelen har mye nyttig informasjon.

Symptomer og tegn

Hva er tegnene til denne typen formasjon? Keloid arr er vanskelig å forvirre med noe:

 • formasjonen vokser gradvis, størrelsen øker;
 • huden får en lilla, blåaktig tint;
 • når presset, er det smerte i varierende grad;
 • håret vokser ikke i dette området, kroppen svetter ikke;
 • følte bankende, kløe.

Diagnose og behandling

Utseendet til en merkelig formasjon på huden bør varsles. Spesielt i fravær av synlige grunner.

Er du flau med utseendet på et helbredende sår? Det ser ut til deg at suppuration begynner, dannelsen på huden har økt, det er smerte, bankende, kløe? Sørg for å konsultere en hudlege eller kirurg. Basert på historien din, vil visuell inspeksjons spesialist diagnostisere.

 • fra arrdannelsen;
 • tilstedeværelsen eller fraværet av infeksjon i såret;
 • plassering.
 • lokale;
 • konservative;
 • fysiske inngrep.

medisiner

Hvordan fjerne kolloidalt arr? Mange kremer, kremer, salver er dyre, effekten av bruken av dem er ikke alltid rettferdiggjort. Moderne legemidler er noen ganger ineffektive mot noen typer keloid arr.

Å forlate bruken av lokale midler er ikke verdt det. Kanskje i ditt tilfelle vil utdanningen gradvis løse seg.

 • Lyoton 1000;
 • Hydrokortison salve;
 • Kontraktubeks;
 • Zeraderm ultra;
 • Kelofibrazu.

Konservativ behandling

Noen prosedyrer er ganske smertefulle, i de fleste tilfeller oppnås påtrengelig effekt.

 • interferonbehandling. Prosedyrer anbefales for pasienter etter operasjon. Beta- eller alfainterferoner injiseres direkte i arr hvert centimeter. Resultatet er en reduksjon i kollagenfibre som danner arrvæv. Den første prosedyren utføres umiddelbart etter operasjonen, deretter etter to uker, deretter hver uke i fire måneder;
 • kortikosteroidbehandling. Hormonale preparater injiseres i arrdannelsesområdet. Resultatet - forhindrer komprimeringsdannelse. Etter 4-5 uker hos mange pasienter, blir huden jevnet. Vanlige kortikosteroider kan bidra til å forhindre tilbakefall.
 • 5-fluorouracil-terapi. Kombinasjonen av et moderne stoff og et kortikosteroid er effektivt. Bruk - ligner på interferoner. Injiserbare legemidler er smertefulle, effekten er tydelig synlig, relapses forekommer sjelden. Kurset er en måned, viser ukentlig to eller tre prosedyrer.

Fysisk innvirkning

Den mest effektive metoden er fjerning av kolloidale arr. Legene bruker tradisjonelle og moderne teknikker:

 • laser polering, excision av arr. Kolloidalt vev fjernes ved hjelp av en smertefri metode med lav effekt. Fjerning av uønskede formasjoner utføres under anvendelse av en pulserende, karbondioksyd, argonlaser. Minus - sannsynligheten for tilbakefall, arr blir mindre merkbar, men ikke helt forsvinner;
 • kirurgisk fjerning av arrvæv. En effektiv metode gjør det mulig å fullstendig slippe av med uønsket utdanning. Utenlandske gjenstander i såret, hårpærer provoserer tilbakefall;
 • elektroforese, fonophorese med lidaza, kollagenase, kortikosteroider. Prosedyrer tillater å kvitte seg med kollagenfibre i tidlig stadium av arrvævdannelse;
 • Røntgenbestråling. Metoden er vist etter kirurgisk excision av arret. 4 økter per dag. Relapses er sjeldne. Bivirkninger - hyperpigmentering av det bestrålede området, en liten risiko for å utvikle kreft;
 • cryosurgery. Flytende nitrogen kjemper vellykket lavestetiske formasjoner. Vevet er frosset i 20-30 sekunder. Etter 3 behandlinger synlig effekt. Minus - smerte. Styrke effekten av prosedyren behandling med hormonelle stoffer.

Folk rettsmidler og oppskrifter

Problemet med keloid arr er kjent for folk i lang tid. Det er mange hjemme rettsmidler og oppskrifter av tradisjonell medisin. Lotioner, rubdowns, komprimerer, applikasjoner oppløser keloid vev, reduserer risikoen for tilbakefall.

Husk! Obligatorisk konsultasjon av en hudlege om hjemmemetoder.

Behandling av kolloidale arr med folkemidlene. Utprøvde oppskrifter:

 • essensielle oljer. Daglig tørk det ønskede området med tea tree olje, rosmarin, røkelse, mynte. Vev behandling uten trykk;
 • kamferolje. Damp en klut, et bandasje, en ren klut, bruk en oljekompressor i 2 timer;
 • ertmel. Slør erter i en kaffekvern, fortynk melketykkelsen av rømme. Smør ønsket område, pakk med en film, vask den av etter en time;
 • medisinske urter. Ta fennikel, geranium, woodlice, yarrow, kamille, japansk safforu, St. John's wort. Brett bladene i en krukke, hell oliven eller solsikkeolje. Hold på et mørkt sted i 2 uker, belastning, bruk for komprimerer daglig;
 • Althea rot. Anti-edematøs, absorberbar effekt har en helbredende infusjon. Hell kokende vann 1 ss. l. knust rot, belastning etter 8-9 timer. Effektiv lotion. Utfør prosedyren daglig;
 • honning, bi-produkter. Smør keloidvevet hver dag, alterner prosedyren med havtorn olje komprimerer;
 • tinktur zhivokosta. Grind røttene, hell medisinsk alkohol, fortynnet med vann i forholdet 1: 2. Hold tinkturen i mørket i 14 dager. Sammensetningen er egnet for lotioner;
 • gruel fra kål. Utmerket healing, det har regenererende egenskaper. Vask bladene, hogge, tilsett 1 ss. l. flytende honning. Således viser det seg salven fra kolloidale arr, gjør en komprimering daglig.

Er utdanning farlig?

Hudlesjoner er ikke farlige. Rebirth i maligne svulster observeres i isolerte tilfeller. Årsaken til prosessen kan være røntgenbestråling.

Kanker etter strålebehandling forekommer hos unge i alderen 18-20 år. Leger vet om risikoen, fjerning av arrvæv ved hjelp av røntgenstråler i denne alderen utføres ikke.

De viktigste årsakene til kampen mot keloid arr:

 • unaesthetic utseende;
 • Konstant friksjon på krager, klær;
 • ubehagelig plassering (på bøyningen av leddet);
 • stor lengde av arret.

Kolloidære arr hos barn

Hovedkategorien, som har lavestetisk utdanning - middelaldrende mennesker. Barn lider sjelden av stygge arr.

Årsaken til arrdannelsesvev hos barn og ungdom:

 • alvorlige brannskader;
 • lupus erythematosus;
 • kylling pox; (det er skrevet om chicken pox her);
 • acne;
 • furunkulose. (Les om kjelen i denne artikkelen).

Noen ganger forekommer området av arr på stedet for ørepiercing. Spontane formasjoner er sjeldne.

Metoden for behandling er valgt av legen strengt individuelt. Hvis keloidformasjonen ikke forstyrrer, ikke gni mot klær - ikke berør det. Deal med arr vil være i en eldre alder.

Hvordan behandle allergisk dermatitt? Vi har svaret!

På denne adressen kan du lære å bli kvitt flat vorte.

Hvis du går her http://vseokozhe.com/bolezni/epidermofitiya/stop.html kan du lese om behandlingen av fotball.

Generelle anbefalinger

Har du funnet et kolloidalt arr? Har du hatt operasjon for å fjerne den?

Husk reglene for atferd:

 • ikke cauterize arr med vegetative, kjemiske midler;
 • Ikke bruk tvilsomme metoder og uverifiserte hjemmemedisiner.
 • nekte å besøke stranden, glem solariumet;
 • Når du går ut på en solrik dag, dekke de nødvendige områdene med klær, hattfelter;
 • Ikke besøk dampbadet, badstuen;
 • Ikke gni det berørte området, blett forsiktig området etter vannprosedyrer;
 • Ikke presse akne i området med keloid dannelse;
 • unngå å gni mot klær;
 • Ikke massør arret.

Tips! I tilfelle endringer i form, farge, størrelse, utseende av alvorlig smerte, kontakt straks en hudlege. Vevskader er også en grunn til å besøke en lege.

Fra følgende video kan du lære alt om laserfjerning av kolloidale arr og arr:

Liker denne artikkelen? Abonner på oppdateringer på nettstedet via RSS, eller hold deg innstilt på Vkontakte, Odnoklassniki, Facebook, Google Plus eller Twitter.

Hva er et kolloidalt arr?

Et kolloidalt arr er en type arr, som er en patologisk forandring i sårhelingsprosessen. En tumorlignende formasjon dannes, som noen ganger kan nå imponerende størrelser.

Forsøker å finne ut hva han er farlig med, kom legene til en felles oppfatning at han ikke utgjør en fare for liv og helse. Å være i det åpne, reduserer kolloidaltet kraftig personens visuelle appell. Med store størrelser blir det et alvorlig kosmetisk problem.

Noen ganger, når du trykker på arret, er det smerte. Hvis den er plassert på stedet der den kommer i kontakt med klær, føler personen seg ubehag og begynner å kamme arret.

Tilfeller der kolloidale arr ikke tillater en person å bevege seg normalt, er ikke sjeldne. I alle disse tilfellene anbefales behandling.

Årsakene til deres forekomst

Årsakene til utseendet på disse formasjonene har blitt studert av vitenskapen i lang tid, men legene har ennå ikke klart å bestemme de nøyaktige årsakene til utseendet deres. På dette stadiet har forskere oppdaget flere vanlige forutsetninger og forhold for utseende av et arr.

I denne forbindelse ble fordelingen av keloider på primær og sekundær utpekt:

Primær eller spontan

Sekundære arr

Disse keloider er en komplikasjon av skade eller andre hudsykdommer.

Foto: cicatrix

I prosessen med sårheling, kan betennelse, suppurasjon, stress og immunforsvar oppstå. Alt dette går i konflikt med den naturlige kurstjenesten, regenereringsprosessen går galt. Legene har lagt merke til at de fleste kolloidale arr oppstår i de første seks månedene etter skade.

Ofte vises arr på brannstedet, det skjer i løpet av de første tre månedene. Keloider er ikke uvanlig hos kvinner som har kosmetiske problemer.

De kan oppstå etter rhinoplastikk, feil fjerning av mol eller etter permanent sminke, som utføres feil, eller på grunn av manglende overholdelse av forsiktighetsregler etter prosedyrene.

I de senere år, flere og flere unge og barn lider av sykdommen, skyldes dette hyppige skader og aldersrelaterte hudproblemer. I økende grad er det et kolloidalt arr på øreloven etter perforering.

Hvordan fjerne denne utdanningen?

Det finnes flere behandlingsmetoder. Alt avhenger av hvor gammel kolloidal arr.

Foto: Utdannelse på fiskesoepen

 • Hvis den ikke løper og har blitt dannet nylig, kan du gjøre med medisiner og folkemidlene. Legemidler er enten smurt på overflaten av arret eller injisert i vevet.
 • Hvis utdanningen er veldig stor, utføres kirurgi.
 • Den kirurgiske metoden inkluderer også elektroekspisisjon (eksklusjon med elektrokutikk) og laserekspisering (excision med laser). Kirurgiske metoder er nødvendigvis ledsaget av foreløpig og etterfølgende behandling med medisiner.
 • For noen år siden ble de gamle formasjonene fjernet ved hjelp av radioterapi, radioterapi og Bucca stråler. Men nyere studier har vist at på keloidens side kan lange, ikke-helbredende sår dannes, som forvandler seg til en ondartet svulst. Hvis det finnes andre behandlingsalternativer for et kolloidalt arr, er det bedre å nekte slike prosedyrer.
 • Kolloidalt arr etter fjerning av mol kan glattes ved hjelp av elektrokoagulasjon. Kjernen i prosedyren er å påvirke arrvævet. Noen ganger hjelp spesielle bandasjer med silikoninnlegg.
 • Kryodestruksjonsprosedyren er ganske smertefull, men i kombinasjon med Bucca-stråling eller mikrobølge-terapi gir meget gode resultater.
 • Brukes til å bekjempe problemet og hormonbehandling.
Som regel skjer fjerning ved bruk av flere metoder samtidig for å konsolidere effekten av prosedyren som utføres og for å forhindre forekomsten av en ny formasjon på sårstedet.

For eksempel vil det i ørepluggen først bli behandlet med injeksjoner av diprospan eller en canolog-40. I en måned vil en laser- eller elektrooperasjon bli planlagt.

Etter at såret har helbredet, vil stråling utføres med Bucca-stråler eller mikrobølge-terapi, og pasienten må bære et trykkklips i en viss tid. I tillegg vil noen andre prosedyrer bli foreskrevet for å unngå tilbakefall: mesoterapi, fonophorese, elektroforese og andre.

Video: Fjerning av arr, fjerning av laser arr

Jeg lurer på hvorfor pigmentplettene ser ut, og hva er alternativene for fjerning? Les artikkelen som fjerner pigmentplettene på ansiktet med en blitsenhet.

Ønsker du å bli kjent med teknologien for ansiktsforyngelse og lære hvordan du ikke-invasivt strammer ansiktets form? Følg lenken.

Laserfjerning

Denne behandlingsmetode kan påføres ikke tidligere enn 6-12 måneder etter arrdannelse. Laserpolering av kolloidale arr ved hjelp av en CO2-laser.

Keloid kan ikke fjernes helt, men det vil bli umerkelig. Fordelen med denne metoden er at det omkringliggende vevet blir skadet minimalt.

Det blir flatt og mindre merkbart, men det vil ta fra 6 til 12 økter av prosedyren. Mellom økter tillatt 1-2 måneder.

Video: Laserfjerning av arr og arr i "Lazerhauz"

Laserbehandling kombineres med andre metoder:

 • innføring av steroider;
 • påføringen av en silikonplate;
 • bruker salver.

Kostnaden for en prosedyre avhenger av størrelsen på kolloidalt arr. Omtrentlig økt pris for en arr 1 cm? vil være ca $ 10, jo mer arr - jo høyere kostnaden av prosedyren. Sessionstid er fra 20 til 60 minutter.

Salver og kremer for kolloidale arr

Disse stoffene i apotek er få, ikke alle er effektive. Legemidlet må foreskrives av en lege, fordi så mange midler er forskjellige i bruksperioden etter operasjonen, de har mange kontraindikasjoner.

Foto: kelofibrase krem

I denne situasjonen er det dessverre en klar trend: jo billigere og rimeligere stoffet er, desto mindre effektivt er det. Gode ​​er:

 • Lyoton-1000 gel;
 • kelofibrase arrskrem;
 • 1% hydrokortison salve.
Foto: Lioton-1000 gel

En svært effektiv gelplate "Spenko", som brukes til å behandle eksisterende arr og som et middel for å forhindre dannelsen av nye. Platen må brukes hele tiden, og bare fjernes for vask 2 ganger om dagen. Den totale behandlingsperioden, avhengig av situasjonen, er fra 2 til 4 måneder.

Selvklebende bandasjer med silikon er mer praktisk og foretrukket, Mepitel, Mepiform av svensk produksjon, er spesielt god. Det er verdt å lete etter en krem ​​av Zeraderm Ultra arr, som kan påføres under kosmetikk, hvis keloid er plassert på ansiktet. Dette verktøyet er godkjent for bruk hos barn.

Foto: Krem for arr Zeraderm Ultra Legemidlet er laget ved hjelp av de nyeste funnene av medisin, har antiinflammatorisk effekt, forbedrer energipotensialet til celler, beskytter mot de skadelige effektene av ultrafiolette stråler. Påfør krem ​​to ganger om dagen, behandlingsforløpet avhenger av situasjonen og kan vare i flere måneder.

Behandlingen av kolloidale arr med diprospanum bør bare pålegges av en lege. Kontraindikasjoner for dette middelet gjør en imponerende liste.

Diprospan injiseres i arrvevet ved injeksjon, har mange bivirkninger, er forbudt for bruk av gravide og ammende mødre. ScarGuard er en væske som påføres arret med en børste og tørker umiddelbart. Resultatet er et belegg som beskytter det skadede området av huden og fungerer som kompresjonsbandasje.

Foto: Drug ScarGuard

Vitamin E og hydrokortison er til stede i store mengder i ScarGuard-preparatet, noe som bidrar til rask såring av såret.

Det kan brukes til behandling og profylakse hvis pasienten har en predisponering. Countertubex selges på apotek uten resept. Før bruk er det også tilrådelig å konsultere en lege, men effekten av dette legemidlet er mildt og har ingen spesifikke kontraindikasjoner.

Helbredelse skyldes løkekstrakt, heparin og allantoin, som er en del av gelen.

Foto: Drug countertubex Dette verktøyet kan brukes til gravide og ammende kvinner som trenger å fjerne kolloidalt arr etter keisersnitt. Verktøyet kan brukes både for voksne og barn som har utviklet et arr etter BCG.

Hvis formasjonen er gammel, påføres verktøyet under en bandasje, som varer fra 6 til 12 timer. i mildere tilfeller gnides gelen ganske enkelt inn i overflaten av arret. Behandlingen kan vare fra to uker til flere måneder, avhengig av situasjonen.

Finn ut detaljerte priser for fjerning av vorte med flytende nitrogen.

Se et bilde av ansikts-ozonbehandling før og etter prosedyren ved å klikke på denne lenken.

Interessert i hvordan du effektivt kan fjerne et arr på ansiktet ditt? Du bør selvfølgelig huske at ikke alle arrene kan fjernes uten spor, men i denne artikkelen vil du være i stand til å gjøre deg kjent med metoder som kan gjøre ditt arr mindre merkbart.

Behandling av folkemidlene

Våre lange forfedre visste hvordan de skulle bli kvitt slike formasjoner, de brukte lotion fra avkok av planter til dette formålet. Tradisjonelle healere anbefaler å bruke kamferolje til behandling. De trenger å fukte stoffet og bruke det på arret i form av en komprimering.

Det er nødvendig å bli behandlet på en slik måte innen en måned. Ikke dårlig copes med kolloidalt arr og tinktur av roten av larkstand, som er forberedt som følger.

Planternes røtter skal vaskes, hakkes og fylles med vann og alkohol i like deler.

Infused medisinering i omtrent en uke på et mørkt sted. Ved hjelp av tinkturen må du lage komprimerer og bandasjer.

Behandle kan være ved hjelp av samlingen, bestående av kamille, kalendula og nettle. 2 ss. l. bland det er nødvendig å fylle ut med et glass kokende vann og la det brygge i en time. Etter dette må infusjonen filtreres, vaske bandasjen i den og påfør arret i 3 timer. Dette bør gjøres 2-3 ganger om dagen i 3 måneder.

Et utmerket middel for kolloidal arr er naturlig bivoks med olivenolje.

For å forberede den medisinske blandingen må du blande 50 g voks og 1 kopp olivenolje. Blandingen oppvarmes i et vannbad, blandes grundig og kokes i ytterligere 10 minutter.

Blandingen bør være litt avkjølt, fuktet med en klutflap og satt på et arr. Et slikt bandasje gjøres to ganger om dagen i to måneder.

Behandling av kolloidale arr: årsaker, dannelsesprosess, foto

Hver av oss i våre liv mottok kutt, slitasje eller dypere skader på huden. Men konsekvensene av slike mindre skader kan forbli i lang tid, og noen ganger forårsaker ubehag, ikke bare ved deres utseende, men også av smertefulle opplevelser. I dette tilfellet kan vi snakke om en kolloidal (keloid) arr. Hvordan og hvorfor kan det virke?

Årsaker til

Noen ganger skjer dette uten tilsynelatende grunn. Slike formasjoner kalles primære arr. Slike feil forekommer i rygg, nakke, dekolleté, på øret eller på haken.

Årsakene til deres forekomst kan tjene:

 • genetisk predisposisjon;
 • hormonforstyrrelser i kroppen;
 • kroniske sykdommer (spesielt ofte skjer dette med tuberkulose);
 • tidligere skadet men ikke fullstendig helbredet;
 • graviditet.

Dannelsen av et kolloidalt arr er ofte assosiert med feilaktig økning av sårkanter, på grunn av infeksjon eller signifikant vekst av bindevev.

Det kan også dannes ved selvhelbredelse av skadede områder; som følge av alvorlig akne, eller med feil sting.

Således, som et resultat av mekanisk skade, slitasje eller kutt, som følge av feil fjerning av mol (vorter) eller hudsykdom, dannes sekundære arr.

I de fleste tilfeller blir de dannet innen ett år, og etter en brenning på bare et par måneder.

Prosessen med å danne et kolloidalt arr

Dannelsen av arr er som følger.

Et tynt lag med nye celler dannes på skadestedet (en uke eller litt mer), da er huden ar (ca. en måned), og hvis bindevevet vokser betydelig, oppstår komprimering.

Egenskaper av et kolloidalt arr

Et kolloidalt arr er vanskelig å forvirre med noe, fordi det har sine egne egenskaper:

 • det er en gradvis økning i størrelse;
 • hudfarge på dette stedet endres til blåaktig eller rødaktig;
 • skjer på brystet, nakken, skulderbladene, ørene;
 • smerte på kontakt;
 • denne feilen klør konstant og pulserer;
 • ingen svettekjertler og hår.

Et kolloidalt arr gir ingen fare eller skade på helse, og årsaken til fjerning er en kosmetisk defekt, og noen ganger smerte når det kommer i kontakt med klær.

Det er ingen vanskeligheter for å korrekt diagnostisere denne situasjonen, og en hudlege eller kirurg kan gjøre dette allerede ved den første visuelle undersøkelsen, avhengig av dine kommentarer.

Dermed velger legen det optimale behandlingsforløpet, men hvis det ikke virker, foreslås fjerningsmetoder. I dette tilfellet, jo tidligere du starter behandlingen (til aret har endelig dannet og kondensert), desto mer sannsynlig er det å bli kvitt det med konservative metoder eller spesielle kremer (Lioton-1000, Hydrocortisone salve, Contractubex, Zeraderm ultra, Celofibrase).

behandling

Det er mulig å bruke okklusive dressinger, som er silikonbaserte flekker som stimulerer arbeidet med kollagenfibre.

Disse forbindingene bør brukes kontinuerlig for å forhindre spredning av kontaktdermatitt.

Det er også kompresjonsbindinger, bandasjer, flekker.

Konservative metoder

Konservative behandlinger inkluderer:

 • Bruk av interferoner. Legemidler injisert i arr med en avstand på 1 cm. Utnevnt til pasienter etter operasjon. Den første prosedyren utføres umiddelbart etter dannelsen av suturen, deretter etter 2 uker, deretter ukentlig i 4 måneder. Denne metoden gjør det mulig på cicatrization-scenen å redusere dannelsen av bindevev og få en subtil postoperativ sutur;
 • Behandling med kortikosteroider (hormonelle legemidler). Den består av injeksjoner direkte i arret. Som et resultat, stopper og gradvis reduserer komprimeringen av vev. Etter 4-5 ukers behandling i mange tilfeller blir huden jevnet. For å forhindre tilbakefall er det nødvendig å bruke hormonelle salver i lang tid og regelmessig;
 • bruk av 5-fluorouracil. Større effekt gir kombinasjonen med kortikosteroider. Det brukes analogt med interferoner. Innføringen av stoffet er ganske smertefullt, men resultatet er åpenbart. Tilbakemeldinger er sjeldne. Hver uke tilbringer 2-3 injeksjoner månedlig kurs.

Fysiske metoder

I noen tilfeller er det nødvendig å ty til fysiske eksponeringsmetoder - dette er den mest effektive, men anses allerede som et kirurgisk inngrep:

  • Laser sliping, utretting av arret. Utdanning blir fjernet nesten smertefritt ved hjelp av en karbondioksid laser. Men i dette tilfellet er tilbakemeldinger mulig. Arret blir ubetydelig, men forsvinner ikke helt;
 • Kirurgi for å fjerne et kolloidalt arr. Metoden lar deg fjerne den uønskede feilen helt. Men i dette tilfellet er det nødvendig å overvåke såret nøye, siden innføringen av enda en hårpære kan føre til et tilbakefall;
 • Røntgenbestråling av formasjonsstedet. Denne metoden er ofte foreskrevet i tillegg til kirurgisk excision av arret. Det er nødvendig å gjennomføre 4 økter per dag. Tilbakemeldinger er sjeldne, men hyperpigmentering er mulig. Det er en liten risiko for å utvikle onkologi;
 • Bruken av kryokirurgiske metoder. Kolloidvev underkastes frysing med flytende nitrogen i 20-30 sekunder. Etter 3 prosedyrer er resultatet merkbart, men det er en smertefull behandling. Kortikosteroidterapi kan legges for å forbedre effekten.

Problemet med ikke-estetiske feil (arr) ble forsøkt å kjempe i lang tid. Derfor har folkemidlene også akkumulert ganske mange behandlingsmuligheter for kolloidale arr og legene foreskriver dem i visse situasjoner for å øke effekten av hovedbehandlingen eller for å forhindre tilbakefall.

Men selvmedisinering er strengt forbudt!

Årsaker til kolloidale arr hos barn

I de fleste tilfeller er kolloidale arr dannet hos middelaldrende personer. Hos barn kan slike feil oppstå etter:

 • alvorlige brannskader;
 • lupus erythematosus;
 • kylling pox;
 • koker;
 • dyp kutt eller kirurgi.

Legen behandler alle disse sakene, men jo raskere å slå, desto større effekt kan oppnås.

Kolloid arr: årsaker, arr,

Hvis sårkanten etter skader eller operasjoner vokser ujevnt, bindeplaten av epitelet vokser (for eksempel på grunn av en inntatt infeksjon), oppstår et kolloidalt arr. Dette kan skje etter at kirurgiske suturer av dårlig kvalitet er plassert på såret eller når det er selvhelbredende uten å ta ytterligere tiltak.

Det er veldig tett, ikke stikker ut over overflaten av huddekselet og har derfor lite felles med slike fenomen som for eksempel sårhypertrofi. Etter hvert som størrelsen på arret øker, har dens tetthet tendens til å øke proporsjonalt.

Generelle egenskaper

Det er to typer keloid suturer eller arr - primær, også kalt sant og sekundært. Den første vises plutselig, hovedsakelig på øredobber, tilbake, hake og nakke, for deres utseende er ikke nødvendigvis tilstedeværelse av eksterne traumatiske faktorer. Den andre vises bare som et resultat av overførte skader eller sykdommer i huden. De utvikler seg over en periode på to måneder til et år etter skader og kan helbrede lenge, spesielt hvis en persons immunsystem svekkes som følge av medisin eller sykdom.

Fra begynnelsen av utseendet til den fullstendige dannelsen av sekundære arr, utdannes tre stadier av deres utvikling:

 • Epitelisering er en periode på 8-10 dager, hvor et tynt lag av celler fremkommer på buken.
 • Hevelse er et arrvæv som dannes i omtrent en måned og blir stadig større i størrelse.
 • Komprimering - spredning av bindevevsområder og gradvis reduksjon i antall blodkar inne i formasjonen gjør det mulig å få tetthet.

Årsaker til

Faktorene som fører til utseendet av disse formasjonene på huden, kan være forskjellige.

 • Skader på de dype lagene i huden.
 • Arvelighet.
 • Tuberkulose og andre smittsomme sykdommer i avansert eller kronisk form.
 • Graviditet eller andre former for hormonell ubalanse.
 • Fjerning av lesjoner på huden (papillomer, vorter, mol), utført dårlig eller dårlig.
 • Hudskader - kutt, blåmerker, blåmerker.
 • Comedoner er cyster som oppstår når hårfollikelen i ansiktet er blokkert med frittliggende epitelpartikler blandet med sebum. Et annet navn er "svarte prikker".

Men denne listen er ikke begrenset. En svært viktig rolle er spilt av alvorlighetsgraden av hudtrauma, som blir til et kolloidalt arr. Årsakene til at det noen ganger skjer på perfekt sunn hud, er ikke helt klart.

Diagnose av keloid arr

Keloider er grove vekst på overflaten av huden, som varierer i størrelse fra et par millimeter til 40 centimeter. Noen vokser i lengre lengde enda mer. I de tidlige stadiene av utviklingen er et stort antall blodårer til stede i slike arr, på grunn av hvilke de har en uttrykksfull rødbrun nyanse. De er også preget av noe hyperemi på grunn av dette. De pulserer og klø, som bringer ubehag til personen, og disse symptomene forsvinner ikke under hele fasen av hevelse og vekst, og dette kan være en periode på omtrent et år.

Etter det går keloid inn i en passiv tilstand, gradvis fading på grunn av blodkarens forsvinner inne i den, og slutter å forstyrre bæreren. På denne tiden ser han ut som et langvarig arr med uregelmessig grov form. Kjolen som forsvinner i de fleste tilfeller under aktiv vekst av utdanning, kommer i de fleste tilfeller aldri tilbake til dette området.

Konsekvenser av sykdommen

Til tross for sykdommens kosmetiske natur, forårsaker dets kurs og gjenværende formasjon på huden mye angst hos pasientene. I utgangspunktet frykter de reinkarnasjonen av keloid i kreft. Disse fryktene er helt grunnløse, siden naturen av forekomsten og sykdomsforløpet nekter noen sammenheng med ondartede sykdommer.

Dette arret kan gi ubehag når det skjer på steder der huden kommer i kontakt med klær eller bøyninger - på nakken under patella. Hvis det ser ut i livmoren under svangerskapet, kan det true å forstyrre. Men i alle fall, det største ubehag som kan forårsake et arr er en endring av stilen av klær til en mer lukket, som dekker stedet for sin forekomst.

Imidlertid er det tilfeller der keloid arr blir gjenfødt. De er svært sjeldne og er forbundet med bestråling av dette hudområdet eller fjerning av moles nær arret. Det er viktig å advare legen din om tilstedeværelsen av noen formasjoner på huden og å beskytte mot virkningen av behandlingen.

Behandling av keloid arr

På grunn av det faktum at årsakene til disse formasjonene fremstår, er det ennå ikke klart fastslått, er det heller ingen behandling med hundre prosent effektivitet. Naturen til sin adferdspesialist velger, basert på tegn på sykdommen. Keloider kan behandles både med medisinering og ved hjelp av kirurgi. De mest populære behandlingsmetodene er:

 • fysioterapi:
  • elektroforese - inkluderer introduksjonen av kortikosteroidpreparater til keloid ved hjelp av elektropulser;
  • MW, eller magnetisk bølgebehandling, brukes til å stimulere hudområdet for å akselerere helingen av arret; brukes hovedsakelig for de som er genetisk disponert for dannelsen av keloider, eller personer med svak immunitet;
  • Mikrobølge stråling rettet mot væsken inne i keloid sutur brukes i forbindelse med frysing.
 • farmakologi:
  • Innføringen av kortikosteroidmedikamenter - Lorinden eller Prednisolone - inn i hudlesjonsområdet, som stimulerer produksjonen av kollagen og reduserer betennelse og kløe;
  • Ronidaza, Lidaza og andre stoffer som har til hensikt å motvirke veksten av det berørte området;
  • ulike immunmodulatorer som hjelper til med å starte den naturlige prosessen med å bekjempe formasjoner;
  • fryser med flytende nitrogen, er det bedre å bruke det sammen med andre midler, siden det bare virker på væsken inne i keloid, som bare ødelegger de utvendige tegn på sykdommen.

Fullstendig eliminering av keloid kan ta opptil 15 prosedyrer, varigheten av behandlingen avhenger hovedsakelig av utdanningsstørrelsen. Fjern det om gangen kan bare være kirurgisk, som har mange ulemper. For å lykkes med å fjerne keloid, er det nødvendig ikke bare å kutte ut hele bindevevet i arret, men også å transplantere frisk hud til skadestedet. Hvis dette ikke er gjort, er det fare for tilbakefall og tilbakefall av keloid. Medisinene og prosedyrene beskrevet ovenfor vil bidra til å forhindre dette.

Hvis keloid, som stammer fra pasientens hud, er primær, vil kirurgisk eller injeksjonsbehandling ikke virke for ham. I dette tilfellet vil bare komplisert fysioterapi hjelpe.

Forebyggende tiltak

Først av alt, når keloid ser ut på kroppen, må du være tålmodig. Ikke i noe tilfelle kan ikke kvele eller på annen måte skade ham. Huden skal behandles med verktøy som Redning-R-balsam eller andre effektive anti-ar-salver. Velegnet "Kontraktubeks" (det inkluderer stoffet heparin) eller "Sledotsit".

Piercing, ulike tatoveringer, inkludert midlertidige, hyaluronsyreinnsprøytninger i leppene eller andre injeksjonsprosedyrer for keloider er forbudt. Det er også tilrådelig å avstå fra å besøke badstuen, ta for varmt bad og misbruke solarium. Hvis aret har dukket opp på de bøyde delene eller på steder med kontakt med tykke klær, bør det beskyttes med bandasjer som skaper trykk på området, men hindrer ikke bevegelse.

Hva er et kolloidalt arr?

Et kolloid (keloid) arr er en feilaktig tilvekst av sårkanter som et resultat av veksten av bindevev eller en infeksjonsprosess i huden.

Variasjoner av forhold: Det dannes etter utilfredsstillende ledelse av kirurgiske suturer eller økning av kantene av hudssår.

Forskjellen mellom arr og hypertrofisk prosess av overgroddssår er som følger: Den stikker ikke over hudplanet og er mye tettere enn stedet for hypertrofisk overvekst. Det kolloidale arret, bildet som er presentert nedenfor, kan øke i størrelse og påfølgende økning i tetthet.

klassifisering

Kausjonsfaktoren ligger under klassifisering av arr:

 1. primær eller sann;
 2. sekundær.

Den første vises plutselig, uten påvirkning av eksterne faktorer. De er lokalisert hovedsakelig i nakke-krageområdet, på overflaten av øreflommene, haken, baksiden. Den andre handler som følge av patologier eller skader på huden. På grunn av det faktum at regenereringsprosessen er lang, med en reduksjon i immunforsvar eller tilsetning av et smittsomt middel, kan det oppstå forstyrrelse av normal helbredelse.

Vanligvis dannes sekundær keloid innen et år etter skade, og i steder av brennskade - over en periode på to måneder.

I patogeneseprosessen gjør sekundære arr seg 3 stadier:

 • epiteliseringsprosess - et tynt lag av epitelceller dannes på skadestedet, varigheten er omtrent 8 til 10 dager;
 • hevelse prosessen - arr vev er dannet, varigheten er omtrent 20 til 30 dager;
 • komprimeringsprosessen - blodkarene forsvinner, bindevevet er overdrevet, på grunn av dette øker densiteten av arret.

etiologi

Kausjonsfaktorene i dannelsen av primære keloider er:

 • fullførte skader ikke synlige på overflaten av huden;
 • hormonell ubalanse;
 • graviditet;
 • kroniske smittsomme sykdommer (tuberkulose, etc.);
 • arvelig grunn.

Kausjonsfaktorene i dannelsen av sekundære keloider er:

 • skader av varierende intensitet.
 • dårlig kvalitet fjerning av vorter og mol.
 • komedoner.

Klinisk bilde

Det kliniske bildet består av følgende egenskaper som er karakteristiske for keloiddannelsesprosessen:

 • ikke en intens økning;
 • kløe, tydelig hørbarhet av pulsen;
 • klemme smerte;
 • i noen tilfeller blir hudfargen på rommen rød eller blå;
 • hårfollikler og svettekjertler mangler;
 • lokaliseringssteder: ører, nakke og krageområde, brystoverflate.

effekter

I hoveddelen er pasientene bekymret for mulig transformasjon av keloid til en svulst. Keloid arr er vanligvis ikke farlig, og den viktigste grunnen som krever en viss behandling er kosmetisk. I noen tilfeller kan keloider forårsake ubehag under bevegelse, når de befinner seg i steder hvor det er flekk eller hvor de gnides med klær av klær. Et stort problem kan være en keloid arr på livmoren under graviditet, noe som øker risikoen for abort. Den vokser og strammer huden og underliggende vev, noe som gjør det nødvendig å bytte klær for å dekke stedet for arrvævdannelse.

Transformasjon i en neoplasm er bare mulig når strålebehandling er utført. Så på 15-20 år er det liten sjanse for gjenfødelse i onkologi. Således gjelder denne behandlingen av spesialister på nåværende stadium ikke. Det er fortsatt en liten mulighet for gjenfødelse av et kolloidalt arr etter fjerning av en mol.

Kolloidalt arr: behandling og diagnose

Diagnostisering gir ingen problemer. Den aktuelle spesialisten ved pasientens første besøk bestemmer typen av arr, tatt hensyn til eksterne indikatorer og historien om dens formasjon.

All terapi for keloid arr består av: konservativ behandling, lokal terapi og fysiske virkningsmåter på arrvæv.

 1. Metoder som hindrer veksten av arr, mens eliminering av de medvirkende faktorer anses å være ganske effektive:
 • Occlusive dressings. Represent bruk av patroner av silikon påføres på arret for en dag. Silikon absorberes ikke i huden, skaper feber, og det har en positiv effekt på funksjonaliteten av kollagen arrvev. Arret oppløses ikke, men det blir mindre, og kløe rundt dette området avtar.
 • Kompresjonsbindinger. De er forberedt individuelt, og slitasjeperioden er ca. 24 timer. Et vanlig eksempel på denne dressingen er å støtte bandasjer, plaster som inneholder sink og polyuretanforbindinger. Bruk er vist umiddelbart etter de første tegnene på såroverflatenes stramming.
 • Kortikosteroidmidler. De vises som en separat behandling og i kombinasjon med andre stoffer. Kortikosteroider injiseres direkte i arrvevet, noe som forhindrer en økning i dens tetthet. Behandlingsperioden varer ca. fem uker. Gjentakelser i dette tilfellet forekommer i omtrent 30% av tilfellene. Gjentatte arr blir fjernet kirurgisk eller ved laser, kombinere igjen med kortikosteroider.
 • Interferon-baserte preparater. Dette er en mer moderne behandling, interferon reduserer signifikant dannelsen av spesifikke kollagenfibrer i arrvev. Behandling utføres umiddelbart etter operasjonen; består av interferoninjeksjoner på arrstedet hvert centimeter av lengden. Tilsvarende tilbringe i 2 uker., Så hver uke i mer enn fire måneder.
 • Betyr 5-fluorouracil. Det blir introdusert i vev av keloidær, i noen tilfeller brukt i kombinasjon med kortikosteroidpreparater. Den blir brukt fra 2 til 3 ganger om 7 dager. i en måned. Ulempen med denne metoden er bare at denne prosedyren er ganske smertefull; Resultatet av øktene er langt bedre enn andre metoder for konservativ terapi.

2. Det finnes andre måter å fjerne kolloidale arr i liten størrelse:

 • Preparater - bleomycin, pentoksifyllin, verapamil, relaxin, cyklosporin.
 • Flurandrenolidbåndet brukes til å myke et hypertrofisk arr, utjevne overflaten og lindre en kløende følelse.

3. Fysiske metoder for fjerning av kolloidale arr, de vanligste ved utøvelse av behandling:

 • Kirurgisk excision av arret. For å forhindre forverring av arrdannelsen, tyver de ut på den minimale overflaten av myk vev i form av såkalte patchwork kirurgiske metoder.
 • Røntgen eksponering. Med monoterapi er et tilbakefall sannsynlig. Strålebehandling - fire behandlinger hver 48 timer. i de første to ukene etter operasjonen. En bivirkning er forekomsten av hyperpigmentering av huden på arret, og en liten prosentdel av onkologi.
 • Kryokirurgisk prosedyre. Arvevevsfrysing utføres i 3 prosedyrer i 30 s. Denne metoden gir et godt resultat i kombinasjon med kortikosteroider, men smertefulle.
 • Excision og laser sliping. Keloidvevet blir skåret ut så nøyaktig som mulig, dette er fordelen med denne metoden. Prosentandelen av gjentakelsesutvikling er ganske høy. Ved sliping exciserer strålen overflatelaget, noe som gjør keloid mer usynlig.
 • Fremgangsmåten for elektroforese i kombinasjon med kollagenase-, lidaza- eller kortikosteroidmidler og fonophorese med dem er de samme. Denne metoden brukes i første fase av dannelsen av en hypertrofisk cicatrix og har ganske gode resultater.
 • Lokal anvendelse av forskjellige kremer, salver, lotioner.

Tradisjonell medisin i behandlingen av keloid

Tips fra tradisjonell medisin bidrar til å bringe arret i en ganske usynlig tilstand og god mykning av stoffet selv.

Resorbing eiendom og er uunnværlig for å forebygge tilbakefall etter behandling eller fysioterapi:

 1. Kamille, St. John's wort, yarrow, fennikel, japansk sophora, tre lus, mynte, geranium. Disse plantene brukes som applikasjoner, lotioner eller komprimerer. Et eksempel på forberedelse av en komprimering: Skyv krukken med løvene og fyll den med vegetabilsk olje. Så forlot i et mørkt sted i to uker. Etter den angitte perioden, filter, sett fuktet i infusjonsforbindelsen til arrvævet i 30 minutter.
 2. Havtornolje og en blanding av olivenolje og biavlsprodukter brukes til å forbedre mikrosirkulasjonen.
 3. Arvevev er oljert med rosmarin, mynte, røkelse, ros og grønn teolje.
 4. Eggeskallet er blandet med melonfrø i like deler, knust og grundig blandet, tilsatt solsikkeolje, blandet til en pastamasse, påført på arrvævet i 2 måneder.
 5. Ermel er omrørt med melk til en pasty konsistens og overlappet på det berørte stedet i en time, tidligere dekket med en film. Behandlingen utføres hver dag i to måneder.
 6. Kål er knust i mush, legg til en skje med honning, la på overflaten av arret i en time. Det fremmer regenerering av kolloidalt vev.
 7. Et godt resultat med små arr har: kamille, hulevekst, fjellklatring, nettle, jeskesørre i like store mengder. 2 skjeer med samling blandet med et glass kokende vann. Infunderes i to timer og tilbringer lotioner på arr med et serviet av lin.
 8. Althaea (rot) knuses, en skje er strømmet med et glass vann, insisterer klokken 9. Infusjon brukes til kremer på arret, det lindrer hevelse og fremmer resorpsjon.
 9. Camphorolje brukes til å behandle og forhindre tilbakefall. Stoffet er fuktet i olje, deretter påføres overflaten av arret i to timer som en komprimering.
 10. Etter vask vaskes zhivokosta-røttene og helles med alkohol med vann i en fortynning på 1 til 2. Infiseres i opptil en og en halv uke, så utføres lotioner eller arret smøres enkelt.

Forebyggende medisin for arr

For å forhindre dannelse av arrvæv, bør følgende anbefalinger følges:

 • bruk bandasjer som skaper trykk på sårplanet;
 • Selvbehandling er forbudt, som innebærer bruk av aggressive stoffer (eddik);
 • Det er forbudt å fjerne uavhengige pustulære formasjoner på maven;
 • hindre selvmassasje på maven;
 • eliminere misbruk av badstuer, bad, solarium for varmt bad;
 • Straks etter regenerering, bruk Kontraktubex salve bestående av heparin;
 • Det er tilrådelig ikke å bli skadet, og spesielt ikke å smitte sårene som er gjort.
 • Å skape slike forhold under hvilke det omkringliggende arrvævet var minimal stresset.

Flere Artikler Om Typer Acne