Et kolloidalt arr er en huddefekt som skyldes en feilaktig tilvekst av sårkanter. Dette skjer på grunn av spredning av bindevev eller infeksjon i huden. Den vurderte feilen er veldig sterk over hudnivået, derfor anses det å være ganske merkbart. Hvis du ikke starter behandling, kan arret øke i størrelse, noe som vil føre til ytterligere økning i tetthet.

beskrivelse

Mangelen under vurdering er klassifisert i to typer: primær og sekundær. De første blir plutselig dannet uten påvirkning av eksterne faktorer. De fokuserer på nakken, ørepennene, haken og ryggen. Sekundær tjener som konsekvens av patologier og skader på huden. Siden gjenopprettingsprosessen er lang, med en nedgang i immunstyrken eller tilsetningen av infeksjon, er det brudd på normal helbredelse.

Dannelsen av en sekundær keloid kan oppstå gjennom hele året fra det øyeblikket skaden oppstod. Hvis arret ble oppnådd under brenningen, vil det danne innen 2 måneder.

Prosessen med patogenese innebærer tre stadier:

 1. Prosessen med epithelialisering. I skadeområdet er det et tynt lag av epitelceller, deres varighet er 8-10 dager.
 2. Hevelse prosess. Det er et arrvæv, varigheten vil være 20-30 dager.
 3. Komprimeringsprosess. Forsvinnelsen av blodkar observeres, bindevev dannes veldig raskt, med det resultat at tettheten av defekten øker.

På videoen - behandlingen av kolloidale arr:

Årsaker til patologi

Faktorer som bidrar til forekomsten av kolloidalt arr fortsetter å studere og så dagen. I dag er det visse grunner, men det er ikke mulig å kalle dem klare og presise. Kolloidære arr blir dannet uten påvirkning av visse forhold på den. Videre kan det ikke være noen sår på huden, eller de har helbredet lenge siden.

Risikofaktorer inkluderer følgende:

 • skader som skjedde tidligere og ikke inneholdt synlige merker;
 • hormonelle lidelser;
 • arvelig faktor;
 • kroniske sykdommer;
 • graviditet.

Bildet viser et kolloidalt arr etter fjerning av molen:

I tillegg er det grunner som påvirker utviklingen av sekundære arr:

 • sår, fysisk traumer, alle slags slitasje;
 • akne resultat;
 • fjerning av mull, papillomer og vorter er feil.

Det er nødvendig å indikere at mange barn i dag opplever problemer knyttet til aldersrelaterte endringer i huden. Som et resultat oppstår ulike skader, noe som fører til utvikling av kolloidale arr.

Her kan du lese, elektrokoagulasjon eller laser.

behandling

I dag har kosmetologi et bredt spekter av metoder for å eliminere kolloidale arr. Velg riktig alternativ basert på alder av mangelen, dens type og størrelse. Men selvstendig gjennomføre terapeutiske aktiviteter er forbudt. Velg riktig metode, bestem behandlingenes varighet, antall prosedyrer kan bare en lege.

På videoen - krem ​​fra kolloidale arr:

medisiner

De fleste, uten å vite hvordan å fjerne et kolloidalt arr, kjøpe sine egne dyre lotioner og kremer. Men noen ganger er bruken deres ikke alltid berettiget. Moderne medisiner tillater ikke alltid å oppnå ønsket resultat. Men dette betyr ikke at du må helt forlate dem. Det er situasjoner der eksterne midler bidro til resorpsjonen av arret, men dette krever mye tid.

Å takle kolloidale arr kan hjelpe med stoffer som:

 • Lyoton 1000;
 • Hydrokortison salve;
 • Kontraktubeks;
 • Zeraderm ultra;
 • Kelofibrazu.

Konservative hendelser

Når stoffbehandling ikke ga et positivt resultat, er det verdt å bruke konservative metoder. Noen av dem forårsaker visse smertefulle opplevelser, men et merkbart resultat kan oppnås etter den første prosedyren.

Konservative metoder inkluderer:

 1. Bruk av interferoner. Slike manipulasjoner er foreskrevet til personer som har arr oppstått etter operasjonen. Beta- eller alfainterferoner injiseres i arret. Som et resultat kan kollagenfibre, som danner arrvævet, reduseres. Den første manipulasjonen skal utføres umiddelbart etter første kirurgiske inngrep. Deretter må du vente 2 uker, og deretter utføre hver uke i 4 måneder.
 2. Bruk av kortikosteroider. Hormonal betyr bly i form av pricks i området med arrdannelse. Denne terapien bidrar til å forhindre konsolidering av utdanning. Etter 4-5 uker hos de fleste pasienter blir huden jevn. Gjentakelse kan bare forebygges ved vanlig bruk av kortikosteroider.
 3. Behandling med 5-fluorouracil. Kombinasjonen av moderne medisin og kortikosteroid har en positiv effekt. Det er nødvendig å bruke i form av injeksjoner. Slike skudd er smertefulle, men effekten etter prosedyren er verdt det. Behandlingsforløpet - en måned, hver uke hold forsiktig 2-3 prosedyrer.

Fysisk innvirkning

Hvis du vil nøyaktig og permanent fjerne kolloidalt arr, ville den beste løsningen være å fjerne den. For disse formål bruker legene følgende teknikker:

 1. Laser sliping, utretting av arret. Kolloidvev fjernes raskt, mens pasienten ikke føler smerte og ikke mottar ekstra skader. Slipe av arr med laser utføres ved hjelp av en pulserende, karbondioksid, argonlaser. Som følge av denne prosedyren blir arrene mindre merkbare, men de er ikke helt fjernet. Bildet viser resultatene av laserpolering av arr og arr:
 2. Kirurgisk inngrep. Ved kirurgisk fjerning av skadet vev er det mulig å eliminere ufullstendig formasjon effektivt og fullstendig. Hvis fremmede gjenstander faller inn i såret, vil dette føre til et tilbakefall.
 3. Elektroforese, kollagenase, kortikosteroider. Med denne manipulasjonen kan utdanningen elimineres selv i stadium av arrvævdannelse.
 4. Eksponering av arr til røntgenstråler. Det er nødvendig å utføre en slik prosedyre etter at defekten har blitt skåret ut kirurgisk. Tilbakeslag skjer svært sjelden. Bivirkninger presenteres i form av hyperpigmentering av det behandlede området, lav risiko for dannelse av kreft.
 5. Cryosurgery. Flytende nitrogen i dag er svært effektivt sliter med ulike mangler på huden. Essensen av manipulasjonen er at vevet er utsatt for lave temperaturer. Nok 3 prosedyrer for å glemme et kolloidalt arr. Ulemper med terapi - smerte. For å oppnå maksimal effekt er det nødvendig å kombinere prosedyren med hormonelle preparater.

Folkeløsningsmetoder

Det er umulig å fullstendig fjerne kolloidale arr ved slike metoder, men det er ganske mulig å gjøre dem mindre uttalt. I dette tilfellet er det verdt å stole på slike midler:

 1. Oljer av vegetabilsk opprinnelse. For å forberede sammensetningen trenger du 0,4 havtorns vegetabilsk olje, 100 g bivoks. Steam blandingen på brannen og varme i 10 minutter. Når sammensetningen er kald, fukt den med en bandasje og fest den til området med et arr. Utfør prosedyren nødvendig 2 ganger om dagen i 2-3 uker.
 2. Gadgets med kamfer. Fukt bandasjen i kamferolje og bruk deretter på det berørte området. Komprimer i 4 uker. Etter denne tiden vil du legge merke til et positivt resultat.
 3. Verktøyet er basert på delphiniumets røtter. For å forberede tinkturen, finhakk røttene til planten, tilsett vann og alkohol til dem i forholdet 1: 1. Sett medisinebeholderen på et mørkt sted i 2 dager. I en forberedt tinktur, fukte bandasjen og søke på arrdannelsesområdet.
 4. Salve på grunnlag av japansk styfnolobiya. For å få tak i det, må du ta 500 g Sophorabønner, finhakk og legg til fettfett i forholdet 1: 1. Hold i 2 timer i et vannbad. Deretter koker sammensetningen og skiftes inn i en glassbeholder. Påfør 2 ganger om dagen.
 5. Leech terapi. Denne metoden for terapi er også svært effektiv i å håndtere mangler som et kolloidalt arr. Det bør brukes under streng veiledning fra en erfaren person, ellers er det en sannsynlighet for komplikasjoner.

I bildet - kolloidale arr "før og etter" behandling:

Uansett hvilken behandlingsmetode du velger, er det viktig å huske at du ikke kan gjøre det uten hjelp av en erfaren lege. Tross alt vil han kun kunne foreskrive behandling for deg bare etter å ha studert feilen nøye. Noen ganger for å oppnå ønsket effekt, brukes flere alternativer på en gang i en bestemt rekkefølge. Hvis du sliter med akne, kan du trenge en krem ​​for akne arr, salve for arr på ansiktet (for flere detaljer). Les også om behandling av atrofiske arr i ansiktet, hvordan du fjerner keloid arr.

Folk colloidal arr behandling

Kolloidære arr - overgrodde formasjoner av bindevev som forekommer på stedet for skader på huden. De kan danne seg på kroppen til enhver person som har gjennomgått en operasjon eller bare skadet seg. I hovedsak er det et resultat av helbredelse av skadet vev. Hvis helbredelsesprosessen skjer normalt, blir arr etter en stund nesten umerkelig og gir ikke noe ubehag for personen.

Med noen individuelle egenskaper av menneskekroppen, utvides bindevev i helbredelsesprosessen sterkt og som et resultat dannelsen av hypertrofiske eller kolloidale arr. Keloid er en tett spredning av bindevev, som ligner på en svulst. Ofte, for å eliminere slike arr, bruk ulike kosmetiske prosedyrer og verktøy. Behandlingen av keloid arr med folkemidlene vil også hjelpe i dette tilfellet.

Hva er årsakene til og manifestasjonene av patologi?

Store arr kan dannes selv med det minste traumer til huden, særlig riper, grunne kutt og slitasje. Arrdannelse utløses vanligvis av:

 • Feil sammenstilling av sårkanter;
 • genetisk predisposisjon;
 • immunsvikt;
 • hormonell ubalanse;
 • overdreven spenning av dermis under suturering;
 • penetrasjon i sårinfeksjonen.

Hyppig lokalisering av kolloidale arr - bryst, rygg, skulderbelte. Som det fremgår av bildet, er ikke dannelsen av vekst på andre deler av kroppen, spesielt på ansiktet (3), på armen (4) på ​​benet (1.2) utelukket.

Størrelsen og formen på arret kan være veldig annerledes. I tillegg til kosmetisk ubehag, er sykdommen ledsaget av følgende manifestasjoner:

 • kløe;
 • brennende følelse;
 • smertefulle opplevelser når presset;
 • langvarig helbredelse av arr når den er skadet.

I løpet av sin dannelse går arret gjennom flere stadier: epithelisering, hevelse, komprimering og mykning.

En sykdom kan absolutt noen. Imidlertid er barn over ti år og voksne under 45 år mer utsatt for sin forekomst. Eldre mennesker og små barn er mindre sannsynlig å danne keloider. Barnas hud er mer elastisk og helbreder derfor raskere. Hos folk i alderdom er det oppnådd dannelse av atrofiske hæmmer.

Forskere har notert avhengigheten av plasseringen av keloider, avhengig av rase. For eksempel er hvite skinnede mennesker mer utsatt for dannelse av arr på armer, skuldre, bryst og ansikt. I asiater er utseendet på et kolloidalt arr på brystet et svært sjeldent fenomen. I svarte mennesker er arr vanligvis dannet på underdelene.

Keloid og hypertrofisk arr: hva er deres forskjeller

Kolloidære arr, i motsetning til hypertrofisk, går alltid utover grensene for skade. Det hypertrofe arr oppstår bare over såret.

Under dannelsen av keloid er det klager om utseendet av smerte, kløe, følelse av dermis, brenning, parestesi i området av det skadede området. Hypertrofiske arr oppstår nesten ikke.

Over tid er det en regresjon av det hypertrofiske arret, dets flatering, blanchering. Men en slik keloid kan ikke sies. Denne sykdommen etter tiden blir blåaktig eller lilla. Dette skyldes spiring av blodkar inn i den.

Så, utseendet av keloid er påvist ved dannelsen av et grovblått eller blekrosa styggt arr som ligner på en svulst.

Hvis du bestemmer deg for å bli behandlet med folkemidlene

Sammen med de tradisjonelle behandlingsmetoder, anbefales bruk av medisinske legemidler, bruk av kirurgiske metoder for å fjerne keloider (kryokirurgi, laserkirurgi, excision med skalpell), fysioterapi, strålebehandling og kosmetiske metoder, til behandling av keloid arr ved hjelp av folkemidlene.

Plantformuleringer hjelper til med å gjenopprette huden og minimere ubehagelige symptomer. Folkemedisiner for keloid arr er trygt og svært effektivt. Bruk dem imidlertid helst med kunnskap fra den behandlende legen. I tillegg må du prøve å følge dosene og proporsjonene som er angitt i oppskriftene, nøye.

Før du begynner å eliminere sykdommen ved hjelp av stoffer fra planter og andre naturlige ingredienser, ta vare på kostholdet ditt. Anbefalt forbruk av matvarer rik på vitaminer, sporstoffer, spesielt sink og protein.

Spis mer gresskarfrø, peanøtter, magert biff, ost, solsikkefrø. Men inntaket av fete og stekte matvarer er bedre å minimere eller eliminere.

oppskrifter

Det finnes et stort antall bevist stoffer fra planter som alle kan bruke hjemme. Regelmessig bruk av den valgte sammensetningen vil bidra til å eliminere symptomene på sykdommen og restaureringen av huden. Det viktigste å vite hva planter og hvordan du bruker for å kvitte seg med denne sykdommen. Utforsk også nyttige oppskrifter i artikkelen "Folkemidlene for serozocele."

1. Bruken av helbredelsesavgift. Bland i like store mengder blader av nettle med kamille, calendula blomster, jeger og yarrow. Hver ingrediens tar 15 gram. Kok råvaren med kokende vann - en halv liter. Kok sammensetningen i et vannbad i omtrent femten minutter. Fjern beholderen i varme i en time. Fukt en klut i filtrert væske og påfør det på det berørte området av dermis. Legg polyetylen på toppen og fest med et skjerf. To timer senere, fjern bandasjen. Gjør denne prosedyren hver dag. Kursets varighet er to måneder.

2. Terapi av keloider med helbredende salve. Først må du forberede tinkturen. For forberedelsen kan du bruke celandine, spurge, løvetann, Kalanchoe, malurt, fjellaske, plantain. Du kan bruke en eller flere planter. Hell den valgte planten - 30 gram vodka - 200 ml. Fjern tett lukket beholder på et kjølig sted i to uker. Etter denne tiden kan du begynne å forberede salven. Smelt badger eller svinekjøtt - 100 gram og kombinere det med filtrert tinktur - 100 ml. Rør ingrediensene grundig og rør i vannbadet i ti minutter. Køl komposisjonen og bruk til å gni i det berørte området tre ganger om dagen. Kursets varighet - en måned.

3. Bruk av kamferolje. Fukt en bandasje i verktøyet og fest på arret. Deksel med polyetylen på toppen og fest med en bandasje.

4. Altea i kampen mot sykdom. Det er kjent om plantens anti-edematøse, anti-inflammatoriske og resorberbare egenskaper. Fyll inn tyve gram tørket knust rhizome av en plante med kaldt vann - 200 ml. La komposisjonen komme inn i natten. Bruk den resulterende forbindelsen til å behandle arret minst fem ganger om dagen. I stedet for Althea kan du bruke mynte.

5. Bruken av mirakel salve. Ta to briller Sophora-frukt. Grind dem og kombinere med gåsfett. Plasser sammensetningen i et vannbad. Varm produktet i en og en halv time. Sværheten ved denne medisinen er at den må varmes opp i tre dager. På den fjerde dagen må sammensetningen kokes. Vent til salven blir avkjølt og bruk for å behandle keloider.

6. Bivoks mot kolloidale arr. Vil bidra til å bli kvitt sykdommen forskjellige oljer med tillegg av bivoks. Det enkleste og mest rimelige alternativet er solsikkeolje og voks. Varm vegetabilsk olje - 400 ml. Bland det med bivoks - 100 gram. Protome betyr for en kvart time. Kul og bruk for behandling av keloider to ganger om dagen. Solsikkeolje kan erstattes med havtorn, villrose eller korn.

7. Bruken av oljeblandingen er en utmerket behandling av kolloidale arr med folkemidlene. Bland mintolje med rosmarin og neroliolje i like store mengder. Smør med et arr to ganger om dagen. Du kan bruke en annen olje blanding - rosentre olje med røkelse og tea tree olje.

8. Melon og eggeskall mot keloider. Kombiner i like store mengder melonfrø med eggeskall. Bland ingrediensene grundig. Deretter legger du til vegetabilsk olje. Det bør være en masse myk konsistens. Påfør sammensetningen til det berørte området en gang om dagen. Kursets varighet er to måneder.

9. Bruk av ertteig. Bland varm melk med ertemel. Lag en kake og fest til keloid i en time. Prosedyren utføres hver dag.

10. Komprimer for behandling av arr. Om anti-inflammatoriske og sårheling egenskaper av kål menneskeheten har vært kjent siden antikken. I tillegg er denne grønnsaken en kilde til vitamin E, som igjen fremmer regenerering av huden. Ta litt kålblader, hugg dem opp. Bland den resulterende massen med honning. Sett verktøyet på gasbindet brettet i flere lag og påfør aret i tre timer. Plasser cellofan på toppen og fest med en bandasje. Utfør prosedyren to ganger om dagen.

Behandling av keloid arr med folkemidlene er effektiv og effektiv. Regelmessig bruk av urter og andre naturlige ingredienser vil hjelpe til med behandlingen av denne sykdommen. Flere oppskrifter her.

For å forhindre at dette problemet oppstår, anbefales det å behandle hudskader i tide, bruk spesiell kompresjonspute som hemmer veksten av bindevev, spesielle geler og unngå kontakt med ultrafiolett stråling på dermis og eventuelle mekaniske effekter.

Hva er et kolloidalt arr?

Et kolloidalt arr er en type arr, som er en patologisk forandring i sårhelingsprosessen. En tumorlignende formasjon dannes, som noen ganger kan nå imponerende størrelser.

Forsøker å finne ut hva han er farlig med, kom legene til en felles oppfatning at han ikke utgjør en fare for liv og helse. Å være i det åpne, reduserer kolloidaltet kraftig personens visuelle appell. Med store størrelser blir det et alvorlig kosmetisk problem.

Noen ganger, når du trykker på arret, er det smerte. Hvis den er plassert på stedet der den kommer i kontakt med klær, føler personen seg ubehag og begynner å kamme arret.

Tilfeller der kolloidale arr ikke tillater en person å bevege seg normalt, er ikke sjeldne. I alle disse tilfellene anbefales behandling.

Årsakene til deres forekomst

Årsakene til utseendet på disse formasjonene har blitt studert av vitenskapen i lang tid, men legene har ennå ikke klart å bestemme de nøyaktige årsakene til utseendet deres. På dette stadiet har forskere oppdaget flere vanlige forutsetninger og forhold for utseende av et arr.

I denne forbindelse ble fordelingen av keloider på primær og sekundær utpekt:

Primær eller spontan

Sekundære arr

Disse keloider er en komplikasjon av skade eller andre hudsykdommer.

Foto: cicatrix

I prosessen med sårheling, kan betennelse, suppurasjon, stress og immunforsvar oppstå. Alt dette går i konflikt med den naturlige kurstjenesten, regenereringsprosessen går galt. Legene har lagt merke til at de fleste kolloidale arr oppstår i de første seks månedene etter skade.

Ofte vises arr på brannstedet, det skjer i løpet av de første tre månedene. Keloider er ikke uvanlig hos kvinner som har kosmetiske problemer.

De kan oppstå etter rhinoplastikk, feil fjerning av mol eller etter permanent sminke, som utføres feil, eller på grunn av manglende overholdelse av forsiktighetsregler etter prosedyrene.

I de senere år, flere og flere unge og barn lider av sykdommen, skyldes dette hyppige skader og aldersrelaterte hudproblemer. I økende grad er det et kolloidalt arr på øreloven etter perforering.

Hvordan fjerne denne utdanningen?

Det finnes flere behandlingsmetoder. Alt avhenger av hvor gammel kolloidal arr.

Foto: Utdannelse på fiskesoepen

 • Hvis den ikke løper og har blitt dannet nylig, kan du gjøre med medisiner og folkemidlene. Legemidler er enten smurt på overflaten av arret eller injisert i vevet.
 • Hvis utdanningen er veldig stor, utføres kirurgi.
 • Den kirurgiske metoden inkluderer også elektroekspisisjon (eksklusjon med elektrokutikk) og laserekspisering (excision med laser). Kirurgiske metoder er nødvendigvis ledsaget av foreløpig og etterfølgende behandling med medisiner.
 • For noen år siden ble de gamle formasjonene fjernet ved hjelp av radioterapi, radioterapi og Bucca stråler. Men nyere studier har vist at på keloidens side kan lange, ikke-helbredende sår dannes, som forvandler seg til en ondartet svulst. Hvis det finnes andre behandlingsalternativer for et kolloidalt arr, er det bedre å nekte slike prosedyrer.
 • Kolloidalt arr etter fjerning av mol kan glattes ved hjelp av elektrokoagulasjon. Kjernen i prosedyren er å påvirke arrvævet. Noen ganger hjelp spesielle bandasjer med silikoninnlegg.
 • Kryodestruksjonsprosedyren er ganske smertefull, men i kombinasjon med Bucca-stråling eller mikrobølge-terapi gir meget gode resultater.
 • Brukes til å bekjempe problemet og hormonbehandling.
Som regel skjer fjerning ved bruk av flere metoder samtidig for å konsolidere effekten av prosedyren som utføres og for å forhindre forekomsten av en ny formasjon på sårstedet.

For eksempel vil det i ørepluggen først bli behandlet med injeksjoner av diprospan eller en canolog-40. I en måned vil en laser- eller elektrooperasjon bli planlagt.

Etter at såret har helbredet, vil stråling utføres med Bucca-stråler eller mikrobølge-terapi, og pasienten må bære et trykkklips i en viss tid. I tillegg vil noen andre prosedyrer bli foreskrevet for å unngå tilbakefall: mesoterapi, fonophorese, elektroforese og andre.

Video: Fjerning av arr, fjerning av laser arr

Jeg lurer på hvorfor pigmentplettene ser ut, og hva er alternativene for fjerning? Les artikkelen som fjerner pigmentplettene på ansiktet med en blitsenhet.

Ønsker du å bli kjent med teknologien for ansiktsforyngelse og lære hvordan du ikke-invasivt strammer ansiktets form? Følg lenken.

Laserfjerning

Denne behandlingsmetode kan påføres ikke tidligere enn 6-12 måneder etter arrdannelse. Laserpolering av kolloidale arr ved hjelp av en CO2-laser.

Keloid kan ikke fjernes helt, men det vil bli umerkelig. Fordelen med denne metoden er at det omkringliggende vevet blir skadet minimalt.

Det blir flatt og mindre merkbart, men det vil ta fra 6 til 12 økter av prosedyren. Mellom økter tillatt 1-2 måneder.

Video: Laserfjerning av arr og arr i "Lazerhauz"

Laserbehandling kombineres med andre metoder:

 • innføring av steroider;
 • påføringen av en silikonplate;
 • bruker salver.

Kostnaden for en prosedyre avhenger av størrelsen på kolloidalt arr. Omtrentlig økt pris for en arr 1 cm? vil være ca $ 10, jo mer arr - jo høyere kostnaden av prosedyren. Sessionstid er fra 20 til 60 minutter.

Salver og kremer for kolloidale arr

Disse stoffene i apotek er få, ikke alle er effektive. Legemidlet må foreskrives av en lege, fordi så mange midler er forskjellige i bruksperioden etter operasjonen, de har mange kontraindikasjoner.

Foto: kelofibrase krem

I denne situasjonen er det dessverre en klar trend: jo billigere og rimeligere stoffet er, desto mindre effektivt er det. Gode ​​er:

 • Lyoton-1000 gel;
 • kelofibrase arrskrem;
 • 1% hydrokortison salve.
Foto: Lioton-1000 gel

En svært effektiv gelplate "Spenko", som brukes til å behandle eksisterende arr og som et middel for å forhindre dannelsen av nye. Platen må brukes hele tiden, og bare fjernes for vask 2 ganger om dagen. Den totale behandlingsperioden, avhengig av situasjonen, er fra 2 til 4 måneder.

Selvklebende bandasjer med silikon er mer praktisk og foretrukket, Mepitel, Mepiform av svensk produksjon, er spesielt god. Det er verdt å lete etter en krem ​​av Zeraderm Ultra arr, som kan påføres under kosmetikk, hvis keloid er plassert på ansiktet. Dette verktøyet er godkjent for bruk hos barn.

Foto: Krem for arr Zeraderm Ultra Legemidlet er laget ved hjelp av de nyeste funnene av medisin, har antiinflammatorisk effekt, forbedrer energipotensialet til celler, beskytter mot de skadelige effektene av ultrafiolette stråler. Påfør krem ​​to ganger om dagen, behandlingsforløpet avhenger av situasjonen og kan vare i flere måneder.

Behandlingen av kolloidale arr med diprospanum bør bare pålegges av en lege. Kontraindikasjoner for dette middelet gjør en imponerende liste.

Diprospan injiseres i arrvevet ved injeksjon, har mange bivirkninger, er forbudt for bruk av gravide og ammende mødre. ScarGuard er en væske som påføres arret med en børste og tørker umiddelbart. Resultatet er et belegg som beskytter det skadede området av huden og fungerer som kompresjonsbandasje.

Foto: Drug ScarGuard

Vitamin E og hydrokortison er til stede i store mengder i ScarGuard-preparatet, noe som bidrar til rask såring av såret.

Det kan brukes til behandling og profylakse hvis pasienten har en predisponering. Countertubex selges på apotek uten resept. Før bruk er det også tilrådelig å konsultere en lege, men effekten av dette legemidlet er mildt og har ingen spesifikke kontraindikasjoner.

Helbredelse skyldes løkekstrakt, heparin og allantoin, som er en del av gelen.

Foto: Drug countertubex Dette verktøyet kan brukes til gravide og ammende kvinner som trenger å fjerne kolloidalt arr etter keisersnitt. Verktøyet kan brukes både for voksne og barn som har utviklet et arr etter BCG.

Hvis formasjonen er gammel, påføres verktøyet under en bandasje, som varer fra 6 til 12 timer. i mildere tilfeller gnides gelen ganske enkelt inn i overflaten av arret. Behandlingen kan vare fra to uker til flere måneder, avhengig av situasjonen.

Finn ut detaljerte priser for fjerning av vorte med flytende nitrogen.

Se et bilde av ansikts-ozonbehandling før og etter prosedyren ved å klikke på denne lenken.

Interessert i hvordan du effektivt kan fjerne et arr på ansiktet ditt? Du bør selvfølgelig huske at ikke alle arrene kan fjernes uten spor, men i denne artikkelen vil du være i stand til å gjøre deg kjent med metoder som kan gjøre ditt arr mindre merkbart.

Behandling av folkemidlene

Våre lange forfedre visste hvordan de skulle bli kvitt slike formasjoner, de brukte lotion fra avkok av planter til dette formålet. Tradisjonelle healere anbefaler å bruke kamferolje til behandling. De trenger å fukte stoffet og bruke det på arret i form av en komprimering.

Det er nødvendig å bli behandlet på en slik måte innen en måned. Ikke dårlig copes med kolloidalt arr og tinktur av roten av larkstand, som er forberedt som følger.

Planternes røtter skal vaskes, hakkes og fylles med vann og alkohol i like deler.

Infused medisinering i omtrent en uke på et mørkt sted. Ved hjelp av tinkturen må du lage komprimerer og bandasjer.

Behandle kan være ved hjelp av samlingen, bestående av kamille, kalendula og nettle. 2 ss. l. bland det er nødvendig å fylle ut med et glass kokende vann og la det brygge i en time. Etter dette må infusjonen filtreres, vaske bandasjen i den og påfør arret i 3 timer. Dette bør gjøres 2-3 ganger om dagen i 3 måneder.

Et utmerket middel for kolloidal arr er naturlig bivoks med olivenolje.

For å forberede den medisinske blandingen må du blande 50 g voks og 1 kopp olivenolje. Blandingen oppvarmes i et vannbad, blandes grundig og kokes i ytterligere 10 minutter.

Blandingen bør være litt avkjølt, fuktet med en klutflap og satt på et arr. Et slikt bandasje gjøres to ganger om dagen i to måneder.

Behandling av kolloidale arr: årsaker, dannelsesprosess, foto

Hver av oss i våre liv mottok kutt, slitasje eller dypere skader på huden. Men konsekvensene av slike mindre skader kan forbli i lang tid, og noen ganger forårsaker ubehag, ikke bare ved deres utseende, men også av smertefulle opplevelser. I dette tilfellet kan vi snakke om en kolloidal (keloid) arr. Hvordan og hvorfor kan det virke?

Årsaker til

Noen ganger skjer dette uten tilsynelatende grunn. Slike formasjoner kalles primære arr. Slike feil forekommer i rygg, nakke, dekolleté, på øret eller på haken.

Årsakene til deres forekomst kan tjene:

 • genetisk predisposisjon;
 • hormonforstyrrelser i kroppen;
 • kroniske sykdommer (spesielt ofte skjer dette med tuberkulose);
 • tidligere skadet men ikke fullstendig helbredet;
 • graviditet.

Dannelsen av et kolloidalt arr er ofte assosiert med feilaktig økning av sårkanter, på grunn av infeksjon eller signifikant vekst av bindevev.

Det kan også dannes ved selvhelbredelse av skadede områder; som følge av alvorlig akne, eller med feil sting.

Således, som et resultat av mekanisk skade, slitasje eller kutt, som følge av feil fjerning av mol (vorter) eller hudsykdom, dannes sekundære arr.

I de fleste tilfeller blir de dannet innen ett år, og etter en brenning på bare et par måneder.

Prosessen med å danne et kolloidalt arr

Dannelsen av arr er som følger.

Et tynt lag med nye celler dannes på skadestedet (en uke eller litt mer), da er huden ar (ca. en måned), og hvis bindevevet vokser betydelig, oppstår komprimering.

Egenskaper av et kolloidalt arr

Et kolloidalt arr er vanskelig å forvirre med noe, fordi det har sine egne egenskaper:

 • det er en gradvis økning i størrelse;
 • hudfarge på dette stedet endres til blåaktig eller rødaktig;
 • skjer på brystet, nakken, skulderbladene, ørene;
 • smerte på kontakt;
 • denne feilen klør konstant og pulserer;
 • ingen svettekjertler og hår.

Et kolloidalt arr gir ingen fare eller skade på helse, og årsaken til fjerning er en kosmetisk defekt, og noen ganger smerte når det kommer i kontakt med klær.

Det er ingen vanskeligheter for å korrekt diagnostisere denne situasjonen, og en hudlege eller kirurg kan gjøre dette allerede ved den første visuelle undersøkelsen, avhengig av dine kommentarer.

Dermed velger legen det optimale behandlingsforløpet, men hvis det ikke virker, foreslås fjerningsmetoder. I dette tilfellet, jo tidligere du starter behandlingen (til aret har endelig dannet og kondensert), desto mer sannsynlig er det å bli kvitt det med konservative metoder eller spesielle kremer (Lioton-1000, Hydrocortisone salve, Contractubex, Zeraderm ultra, Celofibrase).

behandling

Det er mulig å bruke okklusive dressinger, som er silikonbaserte flekker som stimulerer arbeidet med kollagenfibre.

Disse forbindingene bør brukes kontinuerlig for å forhindre spredning av kontaktdermatitt.

Det er også kompresjonsbindinger, bandasjer, flekker.

Konservative metoder

Konservative behandlinger inkluderer:

 • Bruk av interferoner. Legemidler injisert i arr med en avstand på 1 cm. Utnevnt til pasienter etter operasjon. Den første prosedyren utføres umiddelbart etter dannelsen av suturen, deretter etter 2 uker, deretter ukentlig i 4 måneder. Denne metoden gjør det mulig på cicatrization-scenen å redusere dannelsen av bindevev og få en subtil postoperativ sutur;
 • Behandling med kortikosteroider (hormonelle legemidler). Den består av injeksjoner direkte i arret. Som et resultat, stopper og gradvis reduserer komprimeringen av vev. Etter 4-5 ukers behandling i mange tilfeller blir huden jevnet. For å forhindre tilbakefall er det nødvendig å bruke hormonelle salver i lang tid og regelmessig;
 • bruk av 5-fluorouracil. Større effekt gir kombinasjonen med kortikosteroider. Det brukes analogt med interferoner. Innføringen av stoffet er ganske smertefullt, men resultatet er åpenbart. Tilbakemeldinger er sjeldne. Hver uke tilbringer 2-3 injeksjoner månedlig kurs.

Fysiske metoder

I noen tilfeller er det nødvendig å ty til fysiske eksponeringsmetoder - dette er den mest effektive, men anses allerede som et kirurgisk inngrep:

  • Laser sliping, utretting av arret. Utdanning blir fjernet nesten smertefritt ved hjelp av en karbondioksid laser. Men i dette tilfellet er tilbakemeldinger mulig. Arret blir ubetydelig, men forsvinner ikke helt;
 • Kirurgi for å fjerne et kolloidalt arr. Metoden lar deg fjerne den uønskede feilen helt. Men i dette tilfellet er det nødvendig å overvåke såret nøye, siden innføringen av enda en hårpære kan føre til et tilbakefall;
 • Røntgenbestråling av formasjonsstedet. Denne metoden er ofte foreskrevet i tillegg til kirurgisk excision av arret. Det er nødvendig å gjennomføre 4 økter per dag. Tilbakemeldinger er sjeldne, men hyperpigmentering er mulig. Det er en liten risiko for å utvikle onkologi;
 • Bruken av kryokirurgiske metoder. Kolloidvev underkastes frysing med flytende nitrogen i 20-30 sekunder. Etter 3 prosedyrer er resultatet merkbart, men det er en smertefull behandling. Kortikosteroidterapi kan legges for å forbedre effekten.

Problemet med ikke-estetiske feil (arr) ble forsøkt å kjempe i lang tid. Derfor har folkemidlene også akkumulert ganske mange behandlingsmuligheter for kolloidale arr og legene foreskriver dem i visse situasjoner for å øke effekten av hovedbehandlingen eller for å forhindre tilbakefall.

Men selvmedisinering er strengt forbudt!

Årsaker til kolloidale arr hos barn

I de fleste tilfeller er kolloidale arr dannet hos middelaldrende personer. Hos barn kan slike feil oppstå etter:

 • alvorlige brannskader;
 • lupus erythematosus;
 • kylling pox;
 • koker;
 • dyp kutt eller kirurgi.

Legen behandler alle disse sakene, men jo raskere å slå, desto større effekt kan oppnås.

Kolloidære arr: årsakene til utseendet til slike formasjoner, foto

Mange har hørt om keloid arr, har sett sitt bilde på Internett, men få vet hva et kolloidalt arr er, og hvorfor det ser ut. Nedenfor vil vi fortelle om dette fenomenet, du vil se et bilde av arr og finne ut årsakene og typene av kolloidal arrdannelse, samt hvordan å behandle slike formasjoner på kroppen.

Keloid arr: foto

Kolloidære arr på kroppen vises på grunn av feil sammensmelting av sår i kantene på grunn av spredning av bindevev eller på grunn av tilsetning av infeksjon. Årsakene til deres forekomst er oftest:

 • dårlig utførte kirurgiske suturer;
 • overgrowing av hudskader på egen hånd.

I motsetning til sårhypertrofi, stiger keloid arr nesten ikke over huden, men de er mer tette. Også kolloidale arr har en tendens til å vokse og øke dens tetthet. På bildet kan du se gode eksempler på slike hud arr.

Klassifisering av kolloidale arr

Avhengig av hva som forårsaket utseendet til slike formasjoner, er de primære og sekundære. Primær søvn kan vises plutselig uten noen eksterne faktorer. Samtidig vises de på slike deler av kroppen:

 • nakken;
 • decollete område;
 • øreflippene;
 • tilbake;
 • på haken.

Men sekundære arr oppstår som et resultat av traumer eller etter hudsykdommer. Hudheling er alltid en lang prosess, så hvis immunforsvaret svekkes og infeksjonen slår sammen, blir den naturlige helbredelsesprosessen forstyrret av slike formasjoner.

Sekundære keloid arr kan oftest utvikles omtrent ett år etter hudlidelser på grunn av skader og innen to måneder etter brannskader.

I dannelsen av sekundær type arr arrangeres tre trinn:

 • Epithelialiseringsstadiet, når det skadede området av huden er dekket med et tynt lag av epitel i 10 dager;
 • hevelse, hvor arrvævet dannes (opptil en måned);
 • komprimering, når arret blir tett på grunn av blodkarens forsvunnelse og på grunn av spredning av bindevev.

Hvorfor vises kolloidale arr?

Det er flere faktorer og årsaker til primær ardannelse:

 • gamle skader som ikke etterlot merkbare merker på kroppen;
 • hormonforstyrrelser i kroppen;
 • graviditet;
 • kroniske infeksjoner;
 • arvelig faktor.

Men sekundære keloidformasjoner forekommer som følge av:

 • skader eller slitasje
 • sår;
 • Feil fjerning av lesjoner på kroppen;
 • effekter av akne.

Symptomer på keloid arr

Mange kan ikke skille mellom symptomer på hypertrofisk og keloid arr, men de adskiller seg både eksternt og i lokalisering. For keloidformasjoner karakterisert ved følgende:

 • de øker sakte;
 • pulsering er følt;
 • kløe er tilstede
 • utdanning gjør vondt når presset;
 • huden kan bli blå eller rødme;
 • det er ingen svettekjertler og hårfollikler på rommen;
 • slik arr oppstår på halsen, ørene, nakken, skulderbladene eller brystet.

Mulige konsekvenser av dette fenomenet

Naturligvis lurer mange på om slike arr oppstår fare for kroppen, og om de kan forvandle seg til ondartede svulster. Nei, kolloidale arr gir ingen fare, og de blir behandlet utelukkende på grunn av ekstern unattractiveness og ubehag som en person opplever hvis arret kommer i bøyningen av leddene eller på steder som er utsatt for friksjon.

Noen ganger er arr med veksten av hud og vev, så du må forsiktig maske dem med klær.

Kolloidformasjoner kan imidlertid utvikle seg til ondartede svulster hvis de behandles med strålebehandling, men sannsynligheten er for lav og kun mange år etter behandling.

Diagnose og klinisk behandling

For å diagnostisere et slikt fenomen, blir legene ikke gitt noe komplisert. Utseendet til arret bestemmes av dermatologen eller kirurgen under den første behandlingen, avhengig av utseende av arr og pasientens undersøkelse. Deretter foreskriver legen behandling, hvis den ikke hjelper, blir arret fjernet kirurgisk eller på annen måte.

Nøkkelbehandling av utdanning er konservativ av generell karakter, lokal behandling og fysiske metoder for å påvirke utdanning praktiseres også. Ikke alle tiltak for behandling av keloid arr er like egnet for alle pasienter, alt avhenger av de individuelle egenskapene. Blant bandasjene som praktiseres er:

 • okklusive dressinger, som inkluderer silikonplaster som må samhandle døgnet rundt med arrområdet for å forhindre spredning av kontaktdermatitt. Silikon er bra fordi det ikke trenger inn i huden, beskytter det, og den opprettholdte temperaturen har en god effekt på kollagenfibrene. Lærene oppløses ikke helt, men de reduseres betydelig og kløen reduseres.
 • bandasjer er kompresjon. Brukes også over hele dagen og natten, ofte brukt spesielle støtteforbindelser, sinkplaster og dressinger basert på polyuretan. De bruker slike dressinger umiddelbart etter at såret har helbredet.

Konservativ behandling av keloidformasjoner inkluderer å ta slike legemidler som:

 • kortikosteroider, som kan tas både separat og i kombinasjon med andre legemidler. De blir introdusert direkte i arrvævet, og dette forhindrer konsolidering. Behandling med disse legemidlene varer ca 5 uker før arret blir glatt. Ved 10-30 prosent tilbakefall etter behandling, blir arrene fjernet ved kirurgisk eller lasermetode;
 • interferoner - disse stoffene bidrar til å redusere produksjonen av visse kollagenfibrer som danner kolloider. Terapi begynner å bli praktisert etter operasjonen, mens pasienten injiseres i arrområdet i form av injeksjoner, som må gjøres hvert centimeter av dette området. Prosedyren gjentas etter to uker og deretter foreskrevet hver uke i minst 4 måneder;
 • 5-fluorouracil - dette legemidlet injiseres også i det kolloidale arrvev, samtidig med at kortikosteroider er mulig. Tilordne 2-3 ganger i uken i løpet av måneden. Imidlertid er prosedyren for innføring av legemidlet ikke veldig hyggelig, men effekten er bedre enn andre.

Hvis formasjonene ikke er for store, kan behandlingen omfatte:

 • injeksjoner ved bruk av verapamil, relaxin, bleomycin og andre legemidler;
 • bruk av et flurandrenodidbånd for å myke keloidæret og mot kløe.

Fysiske inngrep

Klinisk behandling av keloidformasjoner inkluderer også eksponeringsmetoder som:

 • kirurgisk excision - fjerner i det minste myk vev ved hjelp av "patchwork" teknikker, slik at formasjonsstaten ikke vil forringes. Imidlertid bør det tas hensyn til at ingen fremmedlegemer eller hårsekkene kommer inn i såret og forårsaker tilbakefall.
 • Røntgenstråle arr behandling - denne teknikken brukes noen ganger etter at formasjonen er fjernet kirurgisk. Men når du bruker strålebehandling da det viktigste tilbakefallet kan oppstå. Forløpet av denne behandlingen er 4 økter om dagen i to uker etter operasjonen. Det er best å bruke nærliggende enheter for bestråling, som praktisk talt ikke er i stand til å hindre tilbakefall. Bivirkninger kan forekomme i form av hyperpigmentering i området av det tidligere arret. I sjeldne tilfeller er det risiko for svulster;
 • kryoterapi - arrvev er frosset. For å gjøre dette, utfør et kurs på 30 sekunders økter tre ganger. Metoden har gode resultater, spesielt når det kombineres med hormoner, men det er fysisk ubehagelig;
 • laser excision og sliping - i dette tilfellet, pulserende, argon eller karbondioksid laser installasjoner brukes til å behandle keloider. Kolloidvev fjernes med minimal risiko for skade på friske celler, noe som er viktig. Imidlertid er den ekstremt høye risikoen for tilbakefall, siden laserstrålen bare fjerner overflatelagene av formasjonen under sliping, maskert den, men eliminerer den ikke helt,
 • elektroforese - denne prosedyren kan gi et godt resultat i de tidlige stadier av utviklingen av keloid arr. Den bruker kortikosteroider og andre stoffer. Også praktisert og fonophorese på samme måte.

Legen kan foreskrive og lokal behandling av formasjoner, som inkluderer bruk av kremer, salver og kremer. Noen av dem er veldig dyre, men effektive. Ofte foreskrevet slike legemidler:

 • Lioton - 100;
 • Zeraderm Ultra;
 • Kontraktubeks;
 • Hydrokortison salve.

Folkemedisin mot kolloidale arr

Selvfølgelig kan folkesoppene tjene som et godt supplement til behandlingen av keloidformasjoner på kroppen. De vil bidra til å maskere arret, myke det og ha en resorptjonseffekt. Tradisjonelle metoder er også gode som profylakse etter fysioterapi eller tar spesielle medisiner. Vi gir bare noen av dem:

 • Appliques, lotions og kompresser basert på kamille, woodlice, geranium, St. John's wort, fennikel, mynte, yarrow, japansk Sophora brukes mot keloid formasjoner. For eksempel, for en komprimering på grunnlag av tre lus, må du ta sine blader, tamp det i en krukke og hell dem med solsikkeolje. Legg deretter krukken på et mørkt sted i omtrent et par uker. Deretter åpnes, filtrer den resulterende infusjonen og påfør den på arret under bomullsputen i en halv time;
 • Havtornolje, samt en blanding av olivenolje og honning, hjelper perfekt til å forbedre blodmikrocirkulasjonen under keloid arr;
 • arrvev kan tørkes med essensielle oljer basert på te eller rosentre, røkelse, rosmarin eller mynte;
 • Ta like fordelt melonfrø og eggeskall, hugg alt og bland. Tilsett vegetabilsk olje, bland igjen og påfør gyllen regelmessig i 2 måneder på arret;
 • Løs opp ertmelet med melk til en pasty konsistens og sett den på arret, dekker det med film i en time. Slike prosedyrer anbefales å gjøre om 2 måneder;
 • Kål kan ha en regenererende effekt på slike formasjoner. For å gjøre dette, hogge noen ark og kombinere med en skje full av honning. Påfør skadestedet som en maske i en time;
 • For å kvitte seg med små formasjoner, ta like gylne, fjellklatring, kamille, nese og St. John's wort, kombinere dem og dekk med et glass kokende vann. Insister i 2 timer og søk på det berørte stedet med en sengetøy;
 • Hak Althea-roten, fyll den med en glass vann og la den stå i 9 timer. Bruk deretter i form av lotioner, slik infusjon har en løsningsvirkning og bidrar til ødem;
 • Camphorolje hjelper til med å behandle tilbakefall og kan brukes til å forebygge sykdom. Våt oljen med et bandasje eller serviett og søk om et par timer som en komprimering på keloidæret;
 • vask godt roten av larkshaften, hakk og hell med en blanding av alkohol og vann i samme forhold. Insister på rekkefølgen på en uke eller litt mer, så kan du gjøre programmer eller bare smøre det berørte området.

Forebyggende tiltak

Slik at etter helbredelse av sår og når strammende slitasje ikke forekommer, må følgende forskrifter følges:

 • Bruk bandasjer som skaper trykk på det skadede hudområdet.
 • Ikke bruk selvmedisinering, bruk ikke aggressive stoffer.
 • ikke press sårene på arret og øyeblikkelig konsultere en lege;
 • ikke massør arrene deg selv;
 • Ikke overopphet skadestedene, misbruk ikke de varme badene, samt besøk til solarium eller bad;
 • ikke tillate utseendet av slitasje og deres infeksjon;
 • redusere vevstress i området ved siden av skaden.

Selvfølgelig er det sjelden når slike formasjoner utgjør en alvorlig trussel, men det er bedre å være trygg og ikke bare å konsultere en lege i tide, men også å ta tiltak på forhånd slik at de ikke vises.

Hvorfor har et kolloidalt (keloid) arr på huden

Et kolloidalt arr eller keloid er en defekt i epidermis, som manifesteres av spredning av bindevev og dannelsen av et konvekt tett arr.

Keloider opptrer vanligvis etter en viss tidsperiode etter traumer til hud og subkutant vev. De øker i størrelse og strekker seg utover det skadede området. Det særegne eret er at det gradvis trenger inn i det nærliggende vevet og ikke spontant kan oppløses.

Det overgrodde bindevevet er rikt på blodkar, så keloid har, i motsetning til vanlige arr, en solid, rødaktig eller brun farge.

Den har en heterogen struktur og uregelmessig form. Ofte viser kolloidale arr seg som kløe, bankende eller ømhet. I alvorlige tilfeller kan keloid være så stor at det ser ut som en svulst.

klassifisering

Kolloidære arr er delt inn i to hovedgrupper: sant og sekundært eller usant.

Den første er dannet uten noen mekanisk effekt på huden. I de fleste tilfeller er de av ukjente grunner plassert på baksiden, i brystet, på øredobber og nakke. Arter med 5-7 mm økning over overflaten av epidermis.

De er godartede, glatte, smertefrie og ufølsomme. I laboratorieundersøkelser av ekte keloider i det innsamlede materialet finner eksperter en masse kollagenfibre.

Sekundære arr skyldes skader og termiske eller kjemiske forbrenninger i huden og subkutan vev. I noen tilfeller dannes en keloid på stedet av koker, trofasår eller stomi.

Keloider er også klassifisert etter alder. Det er nylig dannet og gamle arr. Unge arr har en lys farge, glatt overflate. Gamle keloider er preget av en overflod av bindevev noder, grovhet og blek farge. 5-6 år etter at arrene oppstår, vokser ikke lenger i størrelse.

Advarsel! Keloid skal skilles fra andre hudtumorer. Hvis den voksende utveksten er myk, øker den raskt og ledsages av hevelse i nærliggende vev, det vil si at det er grunn til å mistenke utvikling av tumorprosesser.

Årsaker til

Til dags dato var det ikke mulig å identifisere de eksakte årsakene til utseende av kolloidale arr. Det var mulig å fastslå at i strid med den normale prosessen med regenerering begynner patologisk fusjon av skadede vev.

Helbredelsen av sårflater er en lang og kompleks prosess der i tillegg til huden, immun-, sirkulasjons- og lymfatiske systemer er involvert, er det derfor svært viktig å velge en salve som vil bidra til å helbrede sårene raskt.

Ved en sunn person tar utvinning etter en liten skade ca. 7 dager, en stor forbrenning eller en lacerasjon kan helbrede i omtrent et år. Under regenerering dannes en flat arr på huden, som senere forsvinner. Hvis prosessen med vevsreparasjon på et hvilket som helst tidspunkt er ødelagt, begynner den skadede overflaten å dekke ikke det nye laget av epidermis, men bindevevet med høyt innhold av kollagen. Et kolloidalt arr blir dannet. Det kan fortsette å vokse, går utover såret, selv noen få måneder eller år etter at såret har helbredet.

Et karakteristisk trekk ved keloid er det minimale forholdet mellom arrens størrelse og alvorlighetsgraden til den opprinnelige skaden. Det er ofte arr dannet på stedet for mindre riper eller slitasje, pricks, akne, insektbitt. For en liten prosentdel av mennesker, av ukjente grunner, dannes keloider på sunn hud.

Samtidig er det oftest arr dannet på inaktive deler av kroppen:

 • I navlen;
 • På brystet og rundt kragebenet;
 • Bak ørene og på øretloppene;
 • På nakkebunnen;
 • På skuldrene og i skulderbladene.

Symptomer og diagnose

Keloid er en grov vekst på huden. Dens størrelse kan variere fra noen få millimeter til 30-40 centimeter eller mer. På grunn av overflod av blodårer er arret forskjellig i farge fra de omkringliggende epidermiene. Det er lett å diagnostisere keloid på grunn av en rekke karakteristiske symptomer:

 • Rødt eller brunt arr. Huden rundt den kan være hyperemisk på grunn av overflod av kapillærer;
 • I motsetning til vanlig ar, mister keloid ikke følsomheten, trykk på den kan ledsages av smertefulle opplevelser;
 • Kløe og bankende i området med store arr.

Symptomer som er ledsaget av fysisk ubehag, i de fleste tilfeller, forstyrrer pasienten de første 11-15 måneder etter at keloid begynner.

Etter slutten av denne perioden går ært som en regel inn i det inaktive stadiet. Det opphører gradvis å vokse i størrelse, pales og mister smerte. 1-2 år etter dannelsen tar keloid form av et grovt, uregelmessig formet arr.

Hvem er i fare?

Det er en rekke faktorer som er forutsetninger for utviklingen av kolloidale arr:

 1. Krenkelser av de seksuelle og endokrine systemene, hormonelle lidelser i kroppen;
 2. Ungdom eller alder;
 3. Undertrykkelse av immunforsvaret: Staten etter organ- eller vevstransplantasjon, tidligere sykdommer, tilstedeværelse av immundefektvirus;
 4. Graviditet og amming;
 5. Arvelig predisposition;
 6. Inflammatoriske prosesser, sår suppuration;
 7. Forringet blodforsyning og vevinnervering i skadet område, inkludert som følge av ulcerative prosesser eller brannskader.

Advarsel! Ofte er det dannet kolloidale arr på leppe, ørefli, navle eller nesevinger som følge av punkteringer. Keloid i dette området på grunn av infeksjon i såret og påfølgende inflammatoriske prosesser. Hvis du bestemmer deg for å gjøre en piercing, må du følge reglene for å ta vare på den: Behandle med en antiseptisk og anti-inflammatorisk salve (sink eller boric), utvikle en punktering, bruk sølv eller medisinsk stålprodukter.

behandling

Siden årsakene til utviklingen av kolloidale arr ikke er fastslått, eksisterer universell terapi også ikke. Spesialist velger behandlingsmetode individuelt, avhengig av patologisk manifestasjon. Behandlingen inkluderer konservativ, det vil si stoff, terapi og kirurgi.

Farmakologisk behandling brukes til å eliminere keloider som ble dannet mindre enn 12 måneder siden. Følgende metoder brukes:

 • Kryoterapi og frysing av bulging arr og vekst med flytende nitrogen (CryoPharma, Wartner Cryo). Kväve påvirker væsken i vevet, som finnes i store mengder i keloidformasjoner. Ulempen med denne metoden er at kryoterapi kan fjerne kun utseendet på arret. Denne metoden bør brukes som en del av komplisert terapi;
 • Injeksjon av kortikosteroider i det berørte området (Prednisolon, Lorinden). Dette hormonet fører til en lokal reduksjon i kollagenproduksjon, reduserer inflammatorisk prosess;
 • Immunomodulatorer (Interferon, Licopid) injiseres også intrakutant, direkte inn i arrvævet. Injeksjoner utføres 1 gang i to uker innen tre måneder;
 • Medisiner for forebygging av vevsvekst ("Ronidaza", "Longidaza", "Lidaza"). Disse er agenter som er introdusert i området nær arret, og tillater ikke at keloidet smitter i nærheten av nærliggende vev;
 • Salve mot arrdannende vev. Brukes som profylaktisk eller adjuvans: Kontraktubex, Dermatiks, Solkoseryl.

Behandlingen av kolloidale arr inneholder også bruk av fysioterapeutiske prosedyrer:

 • Mikrobølge elektromagnetiske effekter på det berørte området. Brukes til å destabilisere vann inneholdt i keloid vev. Det anbefales å bruke denne metoden sammen med kryoterapi;
 • Elektroforese - introduksjonen av kortikosteroider ved hjelp av elektriske impulser;
 • Magnetisk bølgebehandling. Den brukes kun som et forebyggende tiltak for å stimulere rask sårheling. Det brukes til å behandle pasienter med arvelig disposisjon til dannelse av kolloidale arr, immunkompromitterte og store sår.

I 5-6 måneder etter dannelsen av keloid, er det mulig å utføre kosmetiske prosedyrer for å eliminere virkningene av hudår:

 • Laser terapi for fjerning av små bindevev noder;
 • Peels og scrubs å glatte huden;
 • Arsonvalisasjon.

Hvordan fjerne et kolloidalt arr?

Bli kvitt arret kan bruke kryoterapi eller kirurgi. I det første tilfellet brukes preparatet på veksten i lang tid, hvoretter keloidet fjernes i lag. For fullstendig eliminering er det nødvendig med 5 til 15 prosedyrer.

Kirurgisk inngrep består i fullstendig utskjæring av overgrodd bindevev. Sømmer settes på såret. Hvis arret var stort, anbefales hudtransplantasjon for å forhindre reformasjon av keloid.

Advarsel! Etter kirurgisk fjerning av keloid er det stor risiko for arr-gjentakelse. Derfor, etter kirurgi, er det nødvendig å utføre fysioterapi og rusmiddelbehandling.

Det er verdt å vurdere at pasienter med ekte keloider er kontraindisert i noen kirurgiske eller injeksjonsbehandlingsmetoder, siden de kan føre til dannelse av nye arr.

Kirurgen Karpova E.I. forteller om farene ved aggressive terapeutiske metoder for folk med primære kolloidale arr.

Behandling av folkemetoder

Sammen med kosmetologiske prosedyrer, medisiner og fysioterapi, kan oppskrifter for tradisjonell medisin brukes til å bli kvitt keloider.

For behandling av ulike hudpatologier, inkludert kolloidære arr, brukes sitronsaft. De bør forsiktig spre det berørte området og la i 30 minutter. Etter skyll saften med varmt vann. Prosedyren bør utføres hver dag i 1-2 måneder.

Et annet effektivt middel for å forbedre blod og lymfesirkulasjon i keloidområdet er samlingen av kamille, hule og nettle.

Urter har antiinflammatoriske og regenererende effekter.

Du må blande en spiseskje av hver plante og hell 0,5 liter kokende vann. Etter 1-2 timer, dypp en ren gazebånd i infusjonen, bruk den til keloid og la den gå i 1,5-2 timer. Behandling bør være innen 60 dager.

For å fukte huden og forbedre mikrosirkulasjonen av blod i dekarens kapillær, kan du daglig bruke honning på det berørte området og massere i 10-15 minutter.

Advarsel! Bruken av tradisjonelle metoder for å bekjempe keloider bør kombineres med bruk av tradisjonelle medisinmetoder.

Etappe av arrdannelse

Arrdannelse kan vare fra flere uker til 1-1,5 år. Det skjer i tre hovedfaser:

 1. Epithelisering - den første fasen. Innen omtrent to uker blir området av huden tettere, blir rosa og litt hovent, får en blek rosa farge;
 2. Øk - keloid begynner å stige over overflaten av endometrium, oppnår en brunaktig eller grå fargetone. Denne perioden varer omtrent en måned;
 3. Komprimering - keloid blir grov i berøring, det kan danne tette knuter av bindevev.

Som arret vokser, går hvert nytt berørt hudområde gjennom disse faser av keloidformasjon.

Hva er farlig keloid?

Et kolloidalt arr er ikke farlig for menneskers liv og helse, men kan gi mye ubehag og redusere livskvaliteten betydelig. I alvorlige tilfeller vokser keloid raskt, opptar store deler av kroppen og oppstår ofte. Når det er skadet, utvikler blødning, da det er mange blodkar i buken. Hos personer med nedsatt immunforsvar kan en infeksjon som har kommet inn i keloid vev føre til en inflammatorisk prosess.

Spesielt ubehag forårsaker keloid, dannet hos kvinner som følge av snitt og tårer i perineum under fødsel. Denne veksten manifesteres ganske smertefullt syndrom og fører til brudd på seksuelt liv. Derfor, når en kvinne er utsatt for arrdannelse under svangerskapet, bør hun regelmessig massere perineumet, og deretter ta seg til magnetisk bølgebehandling for å forhindre keloider.

forebygging

Forebyggende tiltak for å unngå utseende av et kolloidalt arr:

 • Ikke kam eller skader arret som er dannet på sårstedet.
 • Bruk spesielle postoperative kompressive strikkeforbindelser;
 • Behandle skadet hud med anti-arrdannende midler: "Sledocyt", "Kontraktubex", "Rescuer".
 • Hvis du tidligere har dannet keloider, så gi opp piercing, tatoveringer og injisere kosmetiske prosedyrer.

Spørsmål svar

Hva er den mest effektive behandlingen for kolloidale arr?

Den mest effektive er komplisert terapi, som kombinerer mikrobølgebehandling med effekten på arr med flytende nitrogen.

Hva er en billig, men effektiv salve for kolloidale arr?

For å forebygge arr er "Kontraktubex" eller "Rescuer" perfekt, i den komplekse behandlingen brukes silikagel "Dermatiks".

Hva er den mest effektive og rimelige arrresorpsjonsplaten?

Alle silikonplaster som fremmer resorpsjonen av arrvæv, er ganske effektive. Det mest budsjettalternativet er "Dermatiks", i emballasje av 1 produkt. Den svenske motparten, Mepiform, er omtrent 3 ganger dyrere, men kommer i sett med 4 hver.

Hvordan behandle postoperativ arr?

For behandling av arr etter operasjon brukes salve "Kontraktubex", "Dermatiks", "Solcoseryl", etc. Magnetisk bølgebehandling brukes også. I tillegg kan du kontakte kosmetikklinikken for laserarrekorreksjon.

Hvilke skudd gjør arr for å suge?

Injiserbare injeksjoner av kortikosteroidhormoner (Prednisolon, Lorinden), lokale immunmodulatorer (Interferon, Likopid) og hyaluronidasepreparater (Ronidaza, Lidaza, etc.) brukes til å redusere arret.

Hvilken lege å kontakte?

Hvis det oppdages et kolloidalt arr, kontakt en kirurg eller en dermatolog.

Hvorfor gjør arr etter kirurgi vondt eller kløe?

Sårhet og kløe i postoperativ arr forårsaket av restaurering av skadet vev og nerveender. Ubehag som vedvarer i flere måneder eller til og med år kan skyldes en svekkelse av nervedannelse - neuropatisk smertesyndrom.

Et kolloid arr (keloid) er en ganske sjelden patologi som ikke utgjør en fare for en persons liv, men kan forårsake betydelig ubehag. Det er mye lettere å helbrede en nydannet keloid enn en gammel, så behandlingen av denne feilen bør utføres på en omfattende og rettidig måte.

Flere Artikler Om Typer Acne