Akne er en multi-årsakssykdom i talgkjertlene og hårsekkene. Til tross for tilgjengeligheten av effektive behandlinger, har den økt det siste tiåret og er den vanligste i verden. Sykdommen rammer opptil 85-95% av ungdommene og opptil 25% av personer over 25 år.

Til tross for fravær av umiddelbar trussel mot liv og helse, er akne en av de mest ubehagelige kosmetiske problemene. Avhengig av graden av kurset, fører de ofte til nevropsykiatriske forstyrrelser, spesielt i ungdomsårene og hos unge og midaldrende kvinner, som ofte etterlater ujevn hud, arr, alder flekker. Valgutslett kan være inflammatorisk og ikke-inflammatorisk (comedo) karakter.

Komedoner - hva er det

Mekanisme for forekomst

Comedones er en av manifestasjoner av akne. Vanligvis forekommer de på bakgrunn av den patologiske tilstanden til huden, som er et brudd på hormonell og nervøs regulering av sebaceous kjertler. Denne tilstanden uttrykkes i økt sekresjon av talg med lavt innhold av linolsyre, som er en del av strukturen av cellemembraner. Som et resultat av dette:

 • Det er et brudd på keratiniseringsprosessene i det flate epitelet i de øvre delene av hårsekkene;
 • deres munner blir redusert eller lukket helt;
 • forstyrret separasjonen av fett, som strekker seg i folliklene.

Typer komedoner

Slik dannes en slags cyste - først mikrokedoner, og deretter åpne og lukkede komedoner.

Åpne komedoner

I follicles akkumulere, i tillegg til sebum, død hud og ødelagte celler av epidermis, støv, partikler av kosmetikk. De, som en kork, tette hårsekkene. På det punktet hvor korken kommer til overflaten oksideres det øvre laget under påvirkning av oksygen, noe som resulterer i at det blir svart og ser ut som en svart prikk - åpne komedoner. Dette er den minst farlige og traumatiske typen.

Lukkede komedoner

I kontrast, lukkede har ingen utgang og forblir under et lag av hud. De ser ut som hvite globuler eller knuter som tårer over hudflaten. Redusere innholdet av linolsyre fører til en reduksjon i beskyttelsesfunksjonen til epitelet og sebumets surhet.

Alle disse faktorene er en gunstig tilstand for aktivering og reproduksjon av propionbakterier, epidermale stafylokokker, sopp, for isolering av inflammatoriske mediatorer (biologisk aktive stoffer). Det er inflammatoriske prosesser i lukkede komedoner og omkringliggende vev, purulent akne, som ikke bare er uæstetiske, men også smertefulle, kan forvandle til furunkler og abscesser. Etter dem er det uregelmessigheter i huden og arrene, som du kan kvitte seg med bare ved hjelp av spesielle kosmetiske prosedyrer.

Steder med overveiende lokalisering av elementer - pannen, nesen, kinnene, haken, øvre ryggen, mindre ofte - området av den fremre overflaten av brystet.

årsaker til

Fremveksten av komedoner på grunn av samspillet mellom flere årsaker i nærvær av bidragende faktorer. De viktigste er:

 1. Arvelig predisposisjon, som uttrykkes i individuelle fysiologiske egenskaper og hudtype, porediameter, følsomhet for overdreven produksjon av talg.
 2. Endringer i hormonnivåer, som forklarer den hyppigste forekomsten av komedoner hos ungdom under puberteten (spesielt hos gutter), hos kvinner under graviditet og i overgangsalderen.
 3. Sykdommer eller forstyrrelser i nervesystemet og endokrine kjertler - hyppige stressende forhold, søvnforstyrrelser, hyper- eller hypothyroidisme, diabetes, dysfunksjonelle tilstander i kjønnene.
 4. Feil diett - et overskudd av karbohydrater og animalske fettstoffer; mangel på mat i fiskeprodukter, grønnsaker, frukt og vegetabilske oljer, noe som fører til mangel på sporstoffer og vitaminer.
 5. Godkjennelse av noen stoffer, røyking, misbruk av alkoholholdige og karbonatiserte drikkevarer.
 6. Ufordelt miljø med høyt innhold av karbonoksider, ioner av salter av tungmetaller og kjemikalier.
 7. Langvarig eksponering for sollys, forsømmelse av hudhygiene og utilstrekkelig utvalg av kosmetikk.

Hvordan bli kvitt komedoner

Forebygging og behandling bør være omfattende, med tanke på den individuelle mekanismen for utvikling av den patologiske prosessen. Nødvendig rasjonell ernæring, korreksjon av funksjonen til de nervøse og endokrine systemene, fordøyelseskanaler. Både forebygging og behandling av komedoner sørger for skikkelig hudpleie, spesielt for oljeholdige og kombinasjonstyper. Den består i kvalitativ rensing og fuktighetsgivende, avtagende sekresjon i talgkjertlene og fjerning av overskudd av sebum produksjon, i reduksjon av forurensning av mikroorganismer av hud, tynning av stratum corneum, beskyttelse mot solens stråler.

forebygging

Trenger å vaske 1-2 ganger om dagen. Bruken av denne såpen og noen geler kan imidlertid føre til tørr hud, peeling og redusere beskyttelsesegenskapene. Det er best å bruke den såkalte syndale såpen med en surhet på 5,5-7,0, for eksempel micellar vann "Exfoliac", gel "Klinans". De er skummende rensegel, inkludert ammonium og sinklaktater (de har evnen til å normalisere sebumsekresjon og keratinisering av epidermis). Deres sammensetning omfatter også en blanding av overflateaktive midler som kvalitativt renser huden av urenheter og sminke, blandet med lard, uten å forstyrre sin hydrolipidfilm.

Legemidlene Klerasil Ultra, Setafil, Sebium har en god effekt. Disse gelene og lotionene fjerner godt den cornified epidermis, åpner porene, har sebicidale, antiinflammatoriske og antibakterielle egenskaper. I ungdomsår for formålet med forebygging anbefales natt "Ungdomskrem" og dagkrem "Salkomet Youth".

Det er ønskelig å utføre 2-3 ganger per uke ved bruk av prosedyrer skrubb og med mekaniske virkning (men det bør ikke være grov), geler, kremer og masker basert på salisylsyre, glycerol, fuktighetskrem, og 1-2% av alfa, beta - eller polyhydroksyrer (ammonium laktat, glykolsyre og melkesyre). De exfolierer godt det keratiniserte epitelet og tynner overflateskinnlaget. Denne effekten brukes også i tilfeller der behandling av lukkede komoneser er nødvendig ved å overføre dem til de åpne. Imidlertid kan de ikke misbrukes, kimen kan bli skadet.

Les mer om bruken av peeling verktøy for hjemmet her.

For oljeaktig og porøs hud, anbefales det å bruke ikke-alkoholholdige tonic og antibakterielle lotioner med ekstrakter av calendula, grønn te, enebær, furu nåler, aloe, kamille og kanel. Bruken av slike essensielle oljer som eucalyptus, mentol, sitron, cedar, kryddernøtt, tea tree er også anbefalt. De reduserer betennelse og hudirritasjon, forbedrer blodsirkulasjonen og reduserer porøsiteten.

For å forbedre tilstanden til huden også søke om hjemmehjelp utstyr - tumblers (Gezatone Ionic-Ultralyd M360), støvsugere (Gezatone Super Wet Cleaner), enheter Ultralyd peeling (Gezatone KUS 2000), phonophoresis, arsonvalisasjon (Darsonval Gezatone BT-118 ).

Salon kolleger hjemmeomsorg er:

Behandling av komedoner

Det inkluderer alle former for forebygging. Sterk antibakteriell og ødeleggende virkning på komedoner ha 0,1% krem ​​og gel Differin (appliseres daglig på huden om natten 4-8 uker), så vel som en krem ​​eller lotion Tretinoin (påført 1-2 ganger per dag i 4-6 uker). Jessner peels (resorcin, melkesyre og salicylsyrer) og gass-væske (effekter på huden med høytrykks saltløsning) er effektive virkemidler.

Kvinner i fertil alder, hvis det er hormonelle lidelser og det ikke er noen effekt av konvensjonell behandling, foreskrives antiandrogen medisiner under tilsyn av en gynekolog-endokrinolog.

I skjønnhetssalonger komedoner fjernelse finner sted som et resultat av kompleks dyp rengjøring ansikt: fjernet forhomede epitelet er beskrevet kanaler kjertler, som er renset fra smuss talg plugger og åpner adgang av oksygen til cellene. Rengjøring gjennomføres manuelt (manuell rengjøring) ved hjelp av et spesialverktøy i form av nåler, og løkker som bærer microdermabrasion, kjemisk peeling eller gjennom spesielle ultralyd enheter som forårsaker svingninger utstøtnings celler og komedoner.

En vanlig metode for å håndtere komedoner er bruk av laserskall, spesielt - CO2-laser. Som følge av dets påføring fjernes det øverste laget av huden, epidermis er helt fornyet. Dette fører til normalisering av metabolske prosesser, blodsirkulasjon og funksjon av sebaceous glands. Sannsynligheten for nye komedoner er betydelig redusert.

Metoder og midler til hudpleie, behandlingsmetoder, frekvens og antall prosedyrer velges av kosmetologer individuelt, avhengig av type og omfang av den patologiske prosessen.

En ubehagelig feil på ansiktet - comedones: hva det er og hva er årsakene til utseendet deres

Den beste sminke er helt ren hud. Noen ganger virker det som at det skjer bare i feprinsesser og stjerner instagram. Ned med pessimisme, er du ganske i stand til å konkurrere med dem hvis du mestrer det grunnleggende om kosmetikk sammen med informasjonen som "Your Face" -portalen har forberedt for deg. Emnet for dagens samtale var ansiktskomedoner: årsaker og behandling, samt bilder av ulike typer av disse formasjonene.

Bilde fra bezpryischeymaskalitso.ru

Bli kjent med fienden: hva er face comedones?

Denne typen huddannelse er en blokkert pore. I ekskretjonskanalen på talgkirtlerne akkumuleres en tykk hemmelighet, blandet med restene av kosmetikk, smuss og døde celler i epidermis. Den resulterende plassen forstyrrer utløpet, og kan føre til lokale inflammatoriske reaksjoner. Dette ødelegger utseendet på huden, noe som skaper inntrykk av ryddig og smuss.

Komedier er lokalisert oftest i T-sonen, men i alvorlige tilfeller kan de spre seg til hele ansikt, nakke, rygg og til og med decollete. Til tross for den generelle mekanismen av forekomst, kan disse formasjonene se forskjellig avhengig av arten. I dermatologisk praksis utmerker seg åpne og lukkede komedoner, og bildet viser tydelig forskjellen mellom dem.

Åpne komedoner: foto og beskrivelse

Denne variasjonen dannes i nærvær av forstørrede porer, vanlig for fet hud. En tett kork dannes i munnen, som ikke bryter utløpet av sekretjonen fra kjertelen, derfor er hevning over nivået av sunn hud eller betennelse ukarakteristisk. Ved kontakt med luft oppstår en oksidasjonsreaksjon, med det resultat at åpne komedoner på ansiktet i bildet ser ut som svarte prikker. Det er denne form for utdanning som markedsførere elsker, og skaper mange verktøy for å bekjempe den.

Bilde fra blog.mariobadescu.com

Ansiktsfasene: foto og beskrivelse

I dette tilfellet forstyrres den hemmelige utstrømningen ved å lukke porene, som et resultat av at den hvite hemmeligheten til talgkirtlen akkumuleres under epidermis. Hulrommet har ikke tilgang til oksygen, noe som betyr at oksidasjon og formørking av innholdet ikke forekommer. Men med akkumulering av en stor mengde sekresjon, begynner den å presse de omkringliggende vevene, som et resultat av hvilke komones blir betent og papiller danner først, og deretter pustler kjent som akne. Ytre ikke-inflammatoriske formasjoner ser ut som uregelmessigheter og støt på huden, noen ganger med gjennomsiktig hvitt innhold. Det vil visuelt vise hvordan de lukkede komediene ser ut som dette bildet:

Bilde fra incolors.club

Visuelt åpen type kan oppfattes som mer problematisk, fordi svarte prikker gjør huden til å se ryddig ut. Men for å bli kvitt dem er det mye enklere enn mindre synlige lukkede komedoner.

Bored comedones: årsaker

Før du bruker hele arsenalet med verktøy som er beregnet på å eliminere den estetiske feilen, er det verdt å bestemme hvilke mekanismer som førte til det. Ikke alle av dem er underlagt rettelse, men det er i din makt å minimere virkningen av provokerende faktorer. Hvis du har komedoner på ansiktet, kan årsakene være som følger:

 • Feil omsorg. Rensing og peeling bør stramme inn i livet ditt, og fjerne sminke umiddelbart når du kommer hjem, la det bli en vane som kommer til automatisme. Når det er mulig - gjør uten tinting agenter, og ikke lagre på kosmetikk, fordi regelen "bedre er mindre, ja er bedre" fungerer også her.
 • Hormonale stormer. Svingninger i nivået av hormoner i blodet forekommer i ulike perioder av livet, slik at dermatologiske problemer kan oppstå under ungdomsårene, under graviditet og amming, mens de tar hormonholdige medisiner og med endokrine sykdommer.
 • Fet hudtype. Det er ingenting du kan gjøre, fordi denne faktoren er forhåndsbestemt på det genetiske nivået. Det er bare i din makt for å sikre riktig ansikt i ansiktet, rettidig å fjerne lagret av talg og ikke la det akkumulere på huden.
 • Ubalansert ernæring. Boller, kaker og kaker går sidelengs, ikke bare i livet, men også på ansiktet. Overfloden av søte og fete matvarer øker produksjonen av talg, og forverrer problemet. Etter å ha lagt merke til komedoner i ansiktet, bør årsakene til utseende søges i menyen, og gi opp dårlige spisevaner. Takk for din innsats og si skalaer og et speil.

Bilder fra kelascinta.com

 • Sykdommer i mage-tarmkanalen. Patologier som forstyrrer fordøyelsen og absorpsjonen av næringsstoffer, spesielt gastritt, pankreatitt, tarmdysbiose, irritabel tarmsyndrom og andre sykdommer ledsaget av kronisk forstoppelse eller diaré, kan påvirke hudtilstanden.
 • Lever dysfunksjon som oppstår på bakgrunn av hepatitt av ulike etiologier, steatohepatosis eller cirrhosis. Denne kroppen er et slags filter som binder og fjerner giftstoffer, og nedgangen i dets avgiftningsevne er dårlig for huden.
 • Stress. Skeptikere kan grin utrolig, men hvis komedoner vises på ansiktet, kan psykoterapeut ta grunnene og behandlingen. Faktum er at mot nivået av nervøs overstyrke stiger nivået av stresshormon - kortisol. En av dens effekter er vaskulær spasme, som forstyrrer hudens næring og reduserer dets beskyttende og restaurerende evner.
 • Dårlige vaner. Ditt utseende lider med regelmessig bruk av alkohol eller nikotin, og sjeldne turer i frisk luft har en dårlig effekt på redoks-prosessene i dermis.

bilde fra www.schlock.ru

Nå, hvis du plutselig har åpne eller lukkede komedoner, vet du årsakene til forverringen av huden din. Umiddelbart nekter søtsaker og alkohol, kjør til gastroenterologen, og bare deretter fortsett til kosmetologiprosedyrer.

Hjemmelagde behandlinger for komedoner

Siden i første del ble komedene undersøkt i detalj hva det er på bildet eller i ansiktet ditt, vil du lett gjenkjenne det. Finne enda et lite antall av disse formasjonene, ta øyeblikkelig på huden din, unngå betydelig prevalens. Siden komedoner er lukkede sebaceous kjertler, er oppgaven din å åpne porene, mykne og ta ut støpselet, og fjern deretter kanalen. Sekvensen av handlinger bør være som følger:

 1. Fjerning av overflateforurensninger
 2. Dampende ansikt.
 3. Peeling.
 4. Mekaniske rengjøringsporer.

Hvert av disse stadiene kan utføres på forskjellige måter, avhengig av hva som er til stede.

Fjerning av overflateforurensninger

bilde fra weekend.rambler.ru

Obligatorisk første fase av enhver kosmetisk prosedyre. Før du åpner porene, fjern alt smuss fra hudflaten slik at de ikke trenger inn. Fjern sminke og vask ansiktet.

dampende

Dette stadiet er nødvendig for både åpne og lukkede komedoner. Det myker pluggene, tette porene og det øvre laget av epidermale celler. I tillegg, fra den varme fuktige luften utvides porene i porene, og dermed fjerner innholdet blir enklere.

 • Etter å ha dekket hodet med et håndkle, hold ansiktet ditt over et bad med varmt vann eller et avkok av urter. Velegnet planter med antiseptisk virkning, som kamille, salvie eller calendula blomster.
 • Ta et varmt bad før du rengjør. Ikke slå på ventilasjonen, og legg til essensielle oljer med anti-inflammatorisk effekt i vann - bergamot, timian, tea tree eller eucalyptus.
 • Kombiner rengjøring med å gå til badet. Skyll forsiktig ut, skrubbe ansiktet ditt, og klem deretter komedene med en skje Uno.
 • Lag en varm komprimering. Soak en terry håndkle i en varm bouillon av urter, legg det på ansiktet og slapp av i 10 minutter.

peeling

Bilde fra yasnodar.ru

Den enkleste måten er å bruke ferdige kosmetiske komposisjoner for kjemisk peeling eller scrubs for mekanisk dermabrasjon. Men i arsenalet av folkemidlene er det også passende oppskrifter:

 • Bland 2 ss. sitronsaft, 2 ss. aloe juice og 1 pisket protein. Påfør sammensetningen på ansiktet og la det stå i 15 minutter. Fjern med en bomullspute fuktet med varmt vann.
 • Bland 2 ts. grovt havsalt og 2 ts natron. Legg litt vann til en tykk kremaktig konsistens, og bruk blandingen til problemområdene. Hold ikke mer enn 5-6 minutter, skyll deretter med varmt vann.
 • Ta 1 ss. kjære, legg til 1 ts. malt kaffe og semolina. Påfør på et dampet ansikt og masser godt, og fjern kåtpartikler av epidermis.
 • 2 ss. Bland havremel med melk til en pasty konsistens, og søk på ansiktet. Masser langs massasjelinjene i 5 minutter, skyll med rikelig med varmt vann.

Mekanisk fjerning

bilde fra www.clickhole.com

Selvfølgelig, å klemme komedoner forbyr du absolutt enhver skjønnhetspleie. Men etter innledende damping og peeling kommer innholdet i kanalene til kjertlene relativt lett ut. Arm deg med Uno's skje, og trykk forsiktig det nøyaktig rundt komedien, fjern kjerne. Hvis huden er tykk og porene er dype, kan du endre trykkvinkelen litt. Etter å ha fullført alle manipulasjoner, vær sikker på å behandle ditt ansikt og instrumenter med en antiseptisk løsning, for eksempel klorhexidin.

Legemidler for estetiske problemer

Hvis du har komedoner, vet en hudlege hva som er førstehånds. Denne spesialisten vil foreskrive medisiner for ekstern bruk, som kan ha keratolytiske og antiseptiske effekter. Følgende legemidler er mest brukte:

 • Ichthyol salve - påtrykt punktert til problemområder i 8 timer eller over natten. Husk at ichthyol har en veldig spesiell lukt, og du bør ikke bruke den før viktige hendelser.
 • Bodyaga - er et algerpulver. Før du påfører en liten mengde pulver fortynnet med vann til konsistensen av en tykk krem ​​og dotfett komedoner. Etter 15 minutter skylles resten av med varmt vann.

Bilde fra esteminel.com

 • Melkesyre er et apotek alternativ til kjemiske peeling, da det løser det øverste tette laget av comedo og gjør det lettere å fjerne innholdet. Siden verktøyet er flytende, brukes det i form av kompresser. Damp en bomullspute i melkesyre og legg den på problemområdet i 10 minutter.
 • Salisylsyre eller retinoisk salve - har en kombinert effekt. Keratolytiske egenskaper oppløs det tette laget av epidermis, og antiseptisk eliminere betennelse. Takket være denne kombinasjonen, er disse stoffene effektive for både åpne og lukkede komedoner.

En kompetent lege vil kun foreskrive lokal terapi etter at det utelukker sykdommer som forårsaker utseende av hudsymptomer. Ikke bli overrasket om du, før du begynner behandlingen, anbefales å gjennomgå en ultralydsundersøkelse av bukorganene for å gjennomføre en generell og biokjemisk blodprøve.

Salon prosedyrer for å bekjempe komedoner

Kosmetologer er ganske vellykkede med å jobbe med disse formasjonene, så hvis du har mulighet til å besøke en skjønnhetssalong, bruker du på alle måter. Etter den første inspeksjonen vil mesteren tilby deg den typen hudrensing som vil være mest effektiv i ditt tilfelle.

 • Mekanisk rengjøring. En effektiv, men lang og smertefull måte som hver gang rengjøres manuelt. Vanligvis brukes det i tilfeller der kontraindikasjoner til moderne metoder.
 • Ultralyd rengjøring. En mer moderne metode fjerner forurensning helt. Ultralydbølger bryter og skiller det øvre laget av epidermis, og klemmer inn innholdet av kanalene til overflaten.

Bilde fra clinic-virtus.com

 • Støvsuging. En spesiell dyse i et lite område suger bokstavelig talt smuss fra hullene i huden. Før du bruker vakuumet, vil kosmetologen ta opp ansiktet slik at porene åpnes.
 • Laser rengjøring. Veldig effektiv prosedyre, og som et resultat den dyreste. Laserstrålen pierces røret, myker innholdet i kanalen og renser porene.
 • Kjemisk peeling. På ansiktet er påførte stoffer som løser det døde laget av epidermis, og med den korken i komedien. Denne metoden stimulerer også regenerering av huden, gjenoppretter sin normale struktur.

Egentlig, alle, nå vil du ikke bli skremt av komedoner på ansiktet ditt: du vet nøyaktig hva det er og hvordan du skal håndtere dem. Rengjør ansiktet regelmessig, og la disse skjønnhetene fra instagramet bite albuene dine, se på bildene dine uten bildefiltre!

komedoner

Comedones er små cyster i huden som dannes som et resultat av akkumulering eller blokkering av munnene av hårsekkene av sebum og desquamated celler. Komedoner kan ha utseendet på hvite noduler (hvite ål, lukkede komedoner) eller svarte prikker (svarte åler, åpne komedoner). Oppstår ofte på fet og porøs hud. Diagnose og eliminering av årsakene til dannelsen av komoneser utføres av dermatologer, endokrinologer og gastroenterologer. Viktig å løse problemet er kompetent og vanlig hygienisk hudpleie, kosmetiske prosedyrer (hudrensing, kjemisk og mekanisk peeling, etc.).

komedoner

Komedoner er et symptom på noen hudsykdommer, så vel som sykdommer i mage-tarmkanalen, lever og endokrine sykdommer. Sebum, smuss og desquamated celler i epidermis tette porene, noe som resulterer i dannelsen av knuter, komedoner. Komedoner finnes i alle aldersgrupper, men hos ungdommer i puberteten og hos kvinner, spesielt med endringer i hormonnivåer (menstruasjonssykdommer, graviditet, overgangsalder) er comedoner vanligere. Komedoner av varierende grad manifestasjon forekommer i 85% i aldersgruppen fra 12 til 24 år. I en mer moden alder blir komedoner mindre vanlig diagnostisert på grunn av en naturlig nedgang i fettdannelse.

Årsaker til komedoner

Hovedårsaken til comedones er opphopning av talg i munnen av hårfollikkelen, som er plugget med en stopper fra hudceller og støvpartikler. Det vil si at sebum ikke kan evakuere fra follikelen alene og gradvis akkumuleres i den. Giftstoffer, som skal utskilles gjennom hudens porer, samhandler med talg, noe som resulterer i en tykk, klebrig masse. Eksternt blir comedo merkbar når sebum, blandet med toksiner og bakterier, blir delvis frigjort gjennom den trange follikkens munn og blir mørk under påvirkning av oksygen.

Hovedårsaken til comedones er feil hud og kroppspleie. Bruk av kosmetikk basert på fett, bruk av sminke og vane å gå til sengs uten vask, fører til akkumulering av døde hudceller, herdet sebum, støv, bakterier og saltkrystaller (fra svette) på ansiktets hud. Hvis ansiktets hud er utsatt for fett, er en eller flere av de ovennevnte faktorene nok til å danne komedoner. Genetisk predisposisjon er også en av årsakene til komedonene, da prosentandelen av morbiditet er høyere blant kvinner hvis nære slektninger har hatt komedoner på huden deres.

Økende testosteronnivåer, spesielt hos personer som er utsatt for akne, stimulerer aktiviteten til talgkjertlene, og epitelceller som fôr hårsekkene faller ikke av i tid, noe som fører til en innsnevring av kanalen først, og deretter den fullstendige blokkering, hvoretter komedon dannes. I sjeldne tilfeller kan bruk av visse legemidler som bivirkning være ledsaget av komedoner som, etter at stoffet trekkes tilbake, overlater seg.

I stressende situasjoner endrer sammensetningen av talg også, og under stress legger folk mindre oppmerksomhet på hygiene og ansiktspleie, noe som indirekte fører til dannelsen av komedoner. Etter å ha gjenopprettet en normal livsstil og med skikkelig hudpleie, komedoner som har oppstått av denne grunn, overgir seg selv. Fuktig klima og luftforurensning bidrar til opphopning av smusspartikler på huden og provoserer dannelsen av komedoner.

Kliniske manifestasjoner av komedoner

De første tegnene på komedoner, når det ikke er noen manifestasjoner på huden ennå, er grovdannelse av huden og utvidelse av porene. Oljeskinn, men utsatt for flaking, er også en klinisk manifestasjon som går foran komedier. Hudfargen blir usunn, med en grå, noen ganger grønn fargetone. Kosmetikk holder dårlig, fordi det "tømmes" fra huden på grunn av det høye fettinnholdet. På dette stadiet er terapi mest effektive, siden det ikke er noen komedo noduler eller de er på scenen når follikkens munn er helt lukket. En del av fettet kan fortsatt evakueres fra follikelet, men noen av det forblir inne, slik at små støt kan ses på huden, som er godt følt når de strekker ansiktsområder med et stort antall talgkjertler (T-sonen i ansiktet og haken).

I fremtiden vises åpne komedoner som ser ut som et knutepunkt med en svart prikk på grunn av oksydasjon av overflaten av sebum. Lukkede comedoner er under huden, og derfor kan de ikke evakuere innholdet, de blir ofte betent. Eksternt ser de ut som rosa eller røde støt med uendret eller betent hud.

Uavhengig fjernelse av komedoner fører til arrdannelse, tillegg av en sekundær purulent infeksjon med utvikling av pyoderma. På pasientens hud er det derfor både uåpnede komedoner og pustulært utslett, noen ganger er det serøse og blodige skorper i stedet for ekstruderte komedoner.

Diagnose og behandling av komedoner

Diagnosen er laget på grunnlag av en visuell inspeksjon og intervju med pasienter. Nesten alltid er det forbundet sykdommer i mage-tarmkanalen og endokrine sykdommer. Derfor anbefales konsultasjon med en gastroenterolog og endokrinolog for pasienter med komedoner.

Behandling av komedoner bør være omfattende. Det er nødvendig å utføre terapi, og i tilfelle umulighet - korreksjon av den underliggende sykdommen. Kosmetiske prosedyrer for å normalisere produksjonen av fett og desquamation av døde celler bidrar til å helbrede huden og returnere den til en normal tilstand. Det er nødvendig å være mer oppmerksom på personlig hygiene, vask med vaskemidler ikke mer enn 2 ganger om dagen, for å berøre ansiktets hud med hendene så lite som mulig og ikke la håret falle på ansiktet ditt.

Peeling med fruktsyrer og microdermabrasion fjerner det øverste laget av døde celler. Etter det anbefales det å sette på ansiktet av kosmetiske legemidler som har anticomedogene egenskaper. Inflamede områder gnides med salicyloppløsning og antibakterielle geler påføres. Mottak av vitaminkomplekser og overholdelse av hypoallergen diett med unntak av fettstoffer og søte matvarer. Når man slutter seg til en sekundær infeksjon, er antibakterielle stoffer angitt.

Comedone - behandling av komedie hjemme eller i salongen

Hva er comedo (comedo)? Under disse bør man forstå utslag (akne) på forskjellige deler av ansiktet (ører, panne, kinn), som har utseendet på hvite noduler eller svarte komedoner. Oftere observeres deres manifestasjoner på den porøse huden av en fetttype. Denne sykdommen påvirker et stort antall mennesker, spesielt i ungdomsårene. En direkte trussel mot helsekomoner representerer ikke, men er et alvorlig kosmetisk problem.

Video - fjerning av auricle comedo

Årsaker til komedoner

I et ord er comedo det vi pleide å kalle acne, dvs. de er en av varianter av akne. Deres forekomst er på grunn av den patologiske tilstanden til huden som et resultat av forstyrrelser i kroppen, hormonell og nervøs regulering av kjertlene som utskiller fett. Det er heller ikke en hemmelighet at hudceller kontinuerlig oppdateres, den er utstyrt med evnen til å gjenopprette fra ulike negative faktorer etter at den har blitt utsatt. Men i det tilfelle hvor antallet av døde celler som avviker fra normalen, så er deres stikker med en hemmelig, er produsert ved talgkjertlene, forårsaker en blokkering / komedoner på ansiktet.

Alt fortsetter som følger:

 • forstyrrede prosesser av keratinisering i de øvre seksjonene av hårsekkene i plogepitelet;
 • Folliklenees munn er redusert eller helt lukket;
 • prosessene for separasjon av fett, som strekker follikkens vegger, forstyrres.

Det skjer at slike problemer kan vises ikke bare i ansiktet, lokale komedoner finnes ofte i ørene, på pannen, på kinnene.

I tillegg til det ovenstående kan akne være et symptom på en rekke sykdommer og lidelser, inkludert:

 • noen hudsykdommer;
 • genetisk predisposisjon;
 • sykdommer i fordøyelseskanalen (mage-tarmkanalen);
 • endokrine systempatologier;
 • stressende situasjoner;
 • manglende overholdelse av hygienestandarder
 • klima med høy luftfuktighet
 • miljøforurensning.

Akne, kviser, inflammatorisk natur, krever behandling, å klemme dem uten forutgående prosedyrer er uakseptabelt, ellers en høy sannsynlighet for forekomst av arr på huden, pigmentflekker, ujevne.

Typer komedoner

Akne skiller mellom to hovedtyper: åpne og lukkede, klemme dem og andre er ikke en måte å kvitte seg med dem:

 1. Åpne komedoner er dannet på bakgrunn av klyngen i folliklene av sebum, døde celler, sminke partikler, støv, noe som resulterer i en kork plugging av hårsekken. Med en delvis utgang til utsiden av komedones innhold, oksiderer det øvre laget, under påvirkning av oksygen, og blir svart. Disse komedonene, som påvirker hele pannen, det ene øret eller begge deler og andre deler av ansiktet samtidig, utgjør ingen spesiell fare.
 2. Lukkede komedoner har en hvitt eller kjøttfarge, de stikker litt over overflaten av huden. Videre kan de være nesten umerkelig, subkutan akne kan bare bestemmes ved palpasjon. På grunn av den minskning i innholdet av linolsyre reduseres og den beskyttende funksjon av epitel, samt hud fett syre, for derved å skape et gunstig miljø for oppdrett av sopp, bakterier, epidermidis Staphylococcus ødeleggende etc. I kampen mot komedoner bør unngå å klemme dem for å unngå utvikling av betennelse, degenerasjon av deres koker og abscesser krever rettidig oppfølging og kurere dem.

Åpne og lukkede komedoner er fulle av utseendet på uregelmessigheter og arr på huden, som må elimineres bare ved hjelp av separate kosmetiske prosedyrer. Det ville være mer riktig å utføre en full behandling.

Diagnostisering av akne involverer å intervjue pasienten og se ham visuelt, og du må kanskje konsultere bestemte leger som en endokrinolog, en gastroenterolog og andre. Hvis utseendet av komedoner på grunn av sykdommer i indre organer, er kosmetiske prosedyrer bare mulig etter behandlingen rettet mot å korrigere den underliggende årsaken.

Hvordan bli kvitt komedoner i ansiktet

Behandling av komedoner åpen krever ikke mye innsats, spesielt det er mulig å oppnå en utmerket effekt ved å utføre mekanisk rengjøring i hytteforholdene ved hjelp av et spesielt verktøy. Parallelt kan du bruke masker, som også kan brukes hjemme. For å fjerne komedoner av forskjellige typer brukes:

 1. Soda masker med tilsetning av såpe suds (det anbefales å bruke baby såpe for å få det). Først påføres skum på problemområder, og deretter gnides de med brus, etter 10 minutter blir blandingen skyllet med varmt vann, som kan erstattes med urteavkok. Kombinasjonen av disse vanlige ingrediensene gjør at du kan løse fettete plugger, men du kan bruke denne typen maske ikke mer enn 2-3 ganger i måneden.
 2. Honningsmaske kan bare brukes med deltakelse av dette naturlige produktet, men det er ikke forbudt å legge til andre ingredienser til det. Spesielt kan du oppløse honning og kalendula i like store mengder (tatt for eksempel 1 teskje) i et glass varmt vann. På samme måte brukes persille juice, essensielle oljer. Masken renser huden perfekt og beroliger den.
 3. Med suksess anvendt kosmetisk leire (tre ganger i uken), aktivert karbon.
 4. Aktivt brukte stoffer.
 5. Hellig landskrem for å løse lukkede komedoner er også et utmerket alternativ.

Når det gjelder naturlige produkter (kefir, egg, gelatin, noen typer grønnsaker, etc.), blir de vellykket brukt til å forberede ikke bare masker, men også tonic, hvorved behandlingen av disse og andre typer komedoner blir tilveiebrakt, og dermed unngås deres ekstrudering.

I kampen mot problemet brukes spesielle kosmetikk fra komedoner, inkludert skrubbe og peeling, andre kosmetiske produkter som inneholder fruktsyrer.

Mekanisk rengjøring

Daglig bruk av rusmidler for å kvitte seg med komedoner, gjør det mulig å oppnå effekten om noen måneder.

Hvis vi snakker om den mekaniske rengjøringen, som er mer etterspurt for å kvitte seg med lukkede ål, er det ønskelig å utføre slike i vilkårene til salongen, ved hjelp av tjenester av kvalifiserte kosmetologer ved hjelp av et spesielt verktøy. Selvfølgelig kan mekanisk rengjøring gjøres uavhengig, hovedbetingelsen her er å sikre sterilitet.

Å forstå hvordan å behandle akne i hjemmet, vil hjelpe videoen, som finnes på Internett.

Generelt bør en bestemt prosedyre følges:

 • i første fase er det nødvendig å rengjøre huden fra eventuelle urenheter ved bruk av skum, lotion, kosmetisk melk;
 • da blir huden dampet ut ved hjelp av varmt vann helles i et basseng, det er mulig å legge til urtedekok (kalendula, kamille, apotek) eller gjøre med en blanding av brus og salt;
 • prosessen med dampende ansikt over bassenget varer ikke mer enn 5-15 minutter, hvorpå porene vil ekspandere, noe som i stor grad letter fjernelsen av komedoner;
 • da må du hygge hendene dine med alkohol og pakke sterile kluter på fingrene, hvoretter du også kan klemme akne (med en systematisk bytte av servietter), det er forbudt å berøre de betente, umodne komedonene, la dem vente på neste prosedyre;
 • Etter rensing skylles huden med alkohol og skylles med kaldt vann og gjennomvåt med en steril klut;
 • det forblir bare (etter 15 minutter) å påføre en fuktighetsgivende og nærende krem ​​i ansiktet.

Etterpå bør du unngå å berøre de behandlede områdene med hendene gjennom dagen. Hvis du ikke oppfyller kravene, er mekanisk rengjøring fulle av infeksjon, når flere ål kan vises på stedet av en ål, og videreutvikling av hudsykdommer er mulig.

Forhindre gentak av komedoner

Det er viktig å opprettholde den oppnådde effekten og for disse formål er det nødvendig å observere forebyggende tiltak, blant hvilke det kan bemerkes:

 • Ansiktsrensing minst to ganger om dagen med profesjonelle eller hjemmelagde preparater;
 • Make-up fjerning før sengetid;
 • minst en gang i uken med en maske, med hensyn til hudtype
 • pore rensing ved hjelp av dampbad;
 • Konstant fuktighetskrem av tørr hud kan for eksempel gjøres på følgende måte. Legg på en nærende krem ​​på ansiktet ditt, over hvilket salt er sprinklet, etter et minutt blir det hele vasket av
 • rensing med fet hud kan utføres ved å bruke salt blandet med såpeskinn, etter 3 minutter blir denne masken vasket av.

Ved implementering av daglig ansiktsbehandling, så vel som i behandling av lukkede komedoner, er det ønskelig å bruke svamper / svamper.

Bruk av verktøy er ikke nødvendig. Det er nødvendig å gjennomføre systematiske aktiviteter for å behandle og vedlikeholde huden i en sunn tilstand. En comedo (en slags cystisk neoplasm) krever langvarig behandling, fordi det er svært viktig å opprettholde resultatet oppnådd under det.

Hele sannheten om akne, hvordan du fjerner dem, kan du lære av videoen, du finner den på de spesialiserte nettstedene til salonger og skjønnhetssenter.

På mulighetene for moderne kosmetologi i kampen mot komedoner, på resultatene oppnådd i løpet av behandlingen, kan vi dømme den positive tilbakemeldingen fra pasienter, som også er ganske mye på de samme stedene.

Face comedones - årsaker, typer og metoder for behandling

Comedones er ikke mer enn akne som skyldes en sykdom i sebaceous kjertler og hårsekk. Disse svarte prikkene i ansiktet har nylig blitt diagnostisert, hvis tidligere komedoner var karakteristiske for unge / tenåringer, nå er denne sykdommen også iboende for de mest forferdelige menneskene (ifølge statistikk - 25-40 år).

Komedoner utgjør ingen fare for menneskers helse og liv, men nå i psyko-emosjonelle termer kan disse akneutslettene medføre mange problemer. Derfor er det nødvendig å ikke bare vite minst et minimum av informasjon om sykdommen i spørsmålet, men også å forstå at det kan hjelpe i kampen mot komedoner i ansiktet.

klassifisering

I medisin er det flere typer comedo, de utvikler seg gradvis og tjener som en videreføring av hverandre. Generelt kaller legene komedoner cyster - de dannes etter samme prinsipp som vanlige cyster på indre organer. Mekanismen for utvikling av sykdommen under vurdering er alltid den samme: alt begynner med dannelsen av microcomedo, slutter med en åpen eller lukket form. Nærmere bestemt er typene og mekanismen for utvikling av komedo vist i figuren:

Hva er åpen komedie

Follikelen spiller ofte rollen som en viss "samling" av sebum, til hvilke døde celler av epidermis, mikropartikler av kosmetikk og støv er tilsatt. Denne resulterende sammensetningen klammer ganske enkelt på hårsekkene, og når stopperen er ved utgangen av follikkelen, blir den svart på grunn av oksidasjon av innholdet med luft. Det er hvordan åpne komedoner dannes - de vanlige svarte prikkene, ålene, hvilke leger anser den mest enkle utviklingen av staten i spørsmålet.

Hva er lukket comedo

I motsetning til den åpne komedien, er det i denne formen ingen måte for den akkumulerte trafikkorken. Derfor er lukkede komedoner baller eller nikker med en hvitaktig farge, tverrlig over overflaten av huden.

Faren for en lukket komedie er en høy risiko for å utvikle komplekse patologiske forhold:

Den inflammatoriske prosessen i lukkede komones utvikler seg raskt, og en persons ønske om å raskt kvitte seg med et stygt fenomen kan føre til spredning av en stafylokokk- eller streptokokkinfeksjon. Og fortsatt "manuell" avhending av lukkede komedoner fører nødvendigvis til dannelse av arr, arr og uregelmessigheter på hudoverflaten.

Vennligst merk: lokalisering av åpen og / eller lukket komedo - panne, hake, nese, rygg (øvre seksjoner). I noen tilfeller observeres også fenomenet på øvre del av brystet. Denne fordelingen av vorter blir oftere observert hos kvinner.

Årsaker til komedoner

Du kan ikke nevne en ting som en årsak til utseendet av vorter i ansiktet - leger sier at for fremveksten av slike akne trenger du et trykk, en provokasjon. En slik provokasjon kan være flere faktorer:

 1. Genetisk funksjon. Leger og vanlige mennesker har lenge notert at tilstanden på huden i ansiktet er arvelig. Hvis mor eller pappa har kondylom, er sannsynligheten for å utvikle denne sykdommen hos barna 97%.
 2. Forstyrrelse i kroppens hormonbalanse. Det er derfor oftest åpne / lukkede komedoner på ansiktets hud i ungdomsårene, hos kvinner i overgangsalderen, før menstruasjon.
 3. medisiner. Det handler bare om langvarig bruk av medisiner - mot bakgrunnen av en så aggressiv effekt på kroppen utvikler brudd på kroppens sekretoriske funksjon.
 4. Feil hudpleie - For eksempel feil valg av kosmetikk, overdreven bruk av dekorative kosmetikk, mangel på ansiktshudrensingsprosedyrer.
 5. Diettforstyrrelser. Hvis en person har en stor mengde karbohydrater og fett i menyen, er det praktisk talt ingen grønnsaker og frukt, så er dette en direkte måte å danne en kombinasjon både lukket og åpen.
 6. Noen sykdommer i sentrale og / eller perifere nervesystemet, hyppig stress, tilbakefall depresjon.

I tillegg kan komedoner oppstå hvis en person bor i en region med ugunstig økologi - et høyt innhold av karbonoksider i luften, vil metallsalter nødvendigvis føre til utseendet til den beskrevne tilstanden.

Fjerning av komedoner

Regelmessig klemming av svarte flekker eller hvite støt i ansiktet vil ikke bli kvitt komedien - det fremkaller bare utviklingen av den inflammatoriske prosessen på hudoverflaten. Behandlingen av tilstanden som behandles er helsepersonellets privilegium som nødvendigvis gir en omfattende behandling.

Narkotikabehandling av komedoner

Bare en lege kan velge en adekvat behandling for comedo - det er nødvendig å ta hensyn til ikke bare graden og typen av sykdommen, men også den generelle helsen til pasienten. Mange stoffer som brukes til å behandle kondylomer, kan forårsake en sterk allergisk reaksjon, og noen ganger må en spesialist handle på prinsippet om å velge medisin - som er ideelt for en pasient, kan det være helt ubrukelig for en annen.

Hvis vi snakker om generelle anbefalinger, må en person med vorter behandles med antiseptiske preparater og antibakterielle midler. Ikke dårlig, Differin har bevist seg i denne forbindelse - et stoff som er produsert i form av en gel eller krem ​​0, 1%. Det påføres ansiktets hud som tidligere har blitt renset med lotion om kvelden. Et annet effektivt middel for å bekjempe vorter er Tretinoin krem ​​eller lotion, som du bør behandle ansiktet 2 ganger om dagen.

Vennligst merk: behandling comedo lenge, vil kreve flid og tålmodighet. I gjennomsnitt blir kvitt vorter med medisiner i 4-8 uker.

Kosmetiske prosedyrer

Sørg for å behandle comedo når du trenger å besøke skjønnhetssalonger - det finnes en rekke prosedyrer som effektivt lindrer stygge utslett i ansiktet. Først og fremst anbefaler fagpersoner dyp rensing av ansiktet - denne prosedyren bidrar til å fjerne døde hudceller i epidermis, ekskretoriske jernkanaler slippes ut, og fri tilgang til oksygen er åpen for hudceller i ansiktet. Dyprengjøring av ansiktet utføres på forskjellige måter:

 • manuell - dette kalles manuell rengjøring;
 • bruk av spesifikke verktøy - nål og sløyfe;
 • microdermabrasion;
 • kjemisk peeling;
 • ultralyd enheter.

Den vanligste metoden for dyp rensing av ansiktet er laser peeling. Resultatet av denne prosedyren er fornyelse av epitelet, som alltid fører til en forbedring av blodsirkulasjonen, normaliseringen av funksjonen av talgkjertlene og stabiliseringen av utbytbare stoffer. Sannsynligheten for en komedo etter laser peeling er svært lav, selv om tilbakebetalinger ikke er utelukket.

Behandling av comedones folkemidlene

Bare i tilfelle behovet for å bekjempe komedoner, kan du trygt gå til tradisjonell medisin for hjelp - det er mange produkter basert på naturlige råvarer som virkelig redder en person fra ubehagelig utslett på ansiktet hans. Du kan bruke dem en etter en, du kan kombinere - det er bare viktig å overholde den obligatoriske regel om regelmessighet av prosedyrene.

Tradisjonelle behandlingsmetoder:

 1. Vegetabilske masker. Ta en rå agurk, courgette eller gulrot, rist på en fin rist og legg olivenolje eller sitronsaft i små mengder til den resulterende massen (for eksempel 5 dråper olje eller juice per spiseskje med rå grønnsaker). Midler påføres på tidligere ryddet ansiktshud og forlates i en slik situasjon i 15 minutter. Deretter vaskes masken av med varmt vann.
 2. Proteinmask. Slå på proteinet av ett egg med en spiseskje sukker, den resulterende massen er delt inn i to deler. Først blir en del av proteinmassen påført den forrensede huden i ansiktet, og det forventes å tørke ut (dette vil ta 2-4 minutter). Nå er den andre delen av det piskede proteinet tatt og lett å trykke på fingrene påføres over det første laget av masken. La nå proteinmassen i ansiktet i ytterligere 10 minutter. Etter at masken er fjernet / skyllet av med varmt vann. Denne prosedyren fungerer som en peeling, åpning og rensing avstoppede follikler.
 3. Kamille maske. 2 ss kamilleblomster tas og helles med kokende vann i en slik mengde at det oppnås en tykk vann. Deretter i en mussel tilsett 3 dråper sitronsaft og en teskje rugmel. Verktøyet påføres på renset ansikt i 15 minutter, skyll deretter med varmt vann.

Vennligst merk: Hver av disse masker skal brukes minst 1 gang per uke. Du kan alternere, men i dette tilfellet kan bare 2 typer masker brukes per uke.

Å tørke ansiktets hud med en uavhengig forberedt tonic vil også være veldig effektiv - den er laget av sitronsaft eller grapefrukt. I det første tilfellet fortynnes en teskje juice i kopp vann, men 1 spiseskje grapefruktjuice fortynnes med et glass vann.

Ikke dårlig hjelp til å kvitte seg med comedo og havregryn - de kan for eksempel blandes med naturlig yoghurt, varm melk til en slurry. Deretter påføres massen på ansiktet med sirkulære fingre i 15 minutter. Vask masken med varmt vann, pass på at du behandler huden med fuktighetskrem.

Comedo forebygging

De mennesker som har en predisposisjon til fremveksten av comedo, bør regelmessig utføre forebyggende tiltak. For eksempel vil det være nyttig for de som har foreldre som lider av komedie eller tidligere var utslett av den aktuelle typen og er nå i remisjon. Forebygging av komedo er som følger:

 • Hver dag må du rengjøre ansiktet av smuss og støv - dette gjøres minst 2 ganger om dagen med spesielle tonics og / eller lotioner;
 • bruk vanlig såpe anbefales ikke - det tørker huden også;
 • En gang i uken, sørg for å utføre renseprosedyrer. For å gjøre dette kan du bruke skrubbe - de rydder huden perfekt fra urenheter og til og med "åpne opp" vorter;
 • hvis ansiktets hud er fet, så er det tilrådelig å bruke lotion med kamille, eucalyptus, calendula og grønn te for å rense den;
 • i perioden med alvorlig forverring av den inflammatoriske prosessen og utseendet på flere vorter bør forlates fra dekorative kosmetikk, men også i ettergivelsesperioden forsøk å unngå bruk av grunnkrem og tørrpulver;
 • Hver kveld smør huden med en hvilken som helst essensiell olje - tea tree, clove, eucalyptus.

Komedoner kan forårsake mye trøbbel - noen mennesker blir vanligvis deprimerte, motet når et slikt problem oppstår. Men moderne medisin og den rike opplevelsen av forfedre bidrar virkelig til å kvitte seg med allerede eksisterende komedie og forhindre fremveksten av nye.

Yana Alexandrovna Tsygankova, medisinsk gransker, allmennlege av høyeste kvalifikasjonskategori.

16,134 totalt antall visninger, 8 visninger i dag

Komedoner: symptomer, typer og behandling

Comedones (akne) er en hudsykdom preget av betennelse i talgkjertlene. Komedoner på huden ser ut som svarte prikker med rød rende. Utvendig ser comedones ut som hvit akne, som har en tendens til å forekomme hos personer med problemhud.

Dette fenomenet er diagnostisert hovedsakelig hos unge i overgangsalder, men noen ganger lider eldre (25-35 år) også av det. Forresten er komedoner ofte funnet selv i våre mindre brødre (hos katter, hunder). Men forskjellen er at for eksempel i en katt vil de bli dannet av helt forskjellige årsaker enn hos mennesker. Komedoner er ganske enkle å diagnostisere, men noen ganger kan de forveksles med fenomenet nevus comedone-lignende. Distingishing acne fra moles er ganske enkelt - tross alt, huden av ål brøt før eller senere, i motsetning til nevi.

Denne artikkelen vil fortelle deg alt om comedones: hva som forårsaker deres utseende, de viktigste forskjellene mellom åpne og lukkede komedoner, samt hvordan å behandle denne ubehagelige sykdommen.

De viktigste årsakene til fremkomsten av komedoner

Før du kjemper mot sykdommen, må du forstå hvorfor komedier kan dukke opp? Hovedårsaken til dannelsen av betennelse på huden ligger i overskudd og konsistens av talg. Hvis det blir for tykt, begynner det å blokkere røttene til hårsekkene.

Denne prosessen skjer ikke plutselig, gradvis skjer følgende endringer:

 • overskuddsspenning akkumuleres ved foten av hårsekkene;
 • fett begynner å bli tykkere, ulike skadelige stoffer blir deponert i det;
 • en overbelastning dannes på overflaten av huden, slik at ikke fett og giftstoffer kan gå utenfor;
 • volumet av fett øker, og det kommer gradvis ut;
 • porene er tilstoppet med sebaceous plugger, prosessen med oksidasjon oppstår og deres topp mørkner, blir svarte prikker.

Komedoner vises av ulike grunner, men deres utseende er alltid på forhånd:

 • utilstrekkelig hudpleie og bruk av tannkjøtt kosmetiske produkter. Midler som tonalbase eller tørrpulver inneholder ofte komedogene stoffer og skaper en komedogen effekt, tett tilstopping av porene;
 • feil ernæring. Misbruk av produkter som inneholder sukker, salt, krydder og alkohol er en direkte vei til utseende av subkutane komedoner.
 • hormonell kroppsstrukturering. Spesielt under pubertet, hormonet testosteron, som provoserer akne, blir aktivt utskilt.
 • eksponering for stress og depresjon. Mange har lagt merke til at etter strenge situasjoner forverres tilstanden til huden betydelig;
 • arvelighet. Dessverre spiller den genetiske faktoren en stor rolle i fremkomsten av komedoner;
 • ugunstige miljøforhold. Høyt karbon- eller støvinnhold i luften bidrar til rask tilstopping av porene.
 • bruk av visse stoffer som ødelegger mikrofloraen, for eksempel hormonelle medisiner og antibiotika.
 • comedones på ryggen er ofte dannet i idrettsutøvere på grunn av at porene er tilstoppet på den svette kroppen;
 • komedoner på nesen har en tendens til å dukke opp om sommeren fordi vi på denne tiden av året ofte berører ansiktet med skitne hender; Av samme grunn kommer komedoner i ørene, på øret og komedonene på brystet.
 • Akne over nasolabial trekant er et tegn på abnormiteter i fordøyelsessystemet, og komedoner på labia er smittsomme sykdommer. Derfor, hvis du har komedoner på kjønnsleppene, er det bedre å ikke vende seg til en hudlege, men til en gynekolog.
 • komedoner på hodet signal feil sjampo. Med komedoner på hodet, er det nødvendig å bytte hårpleieprodukter helt.

Typer komedoner

Når komedoner oppstår, ser de ut som grove flekker av hvit-svart hud med en svart topp. Slik utslett vises på disse områdene av huden:

 • ansikt: kinn, nese (dette er komedoner, som ofte dukker opp på haken, på pannen, i området for de nasolabial folder, på hodet, på skallene på ørene, på leppene, på halsen);
 • overkroppen: décolleté, ryggen, skulderbladene, kravebenet;
 • kjønnsorganer (pubis, på kjønnsleppene).

Komedoner er:

åpen og lukket, vanligvis med hvit eller svart topp. Deres viktigste forskjell i utdanningsveien.

 • hvite komedoner;
 • svarte komedoner, som etter en tid blir svarte ål;
 • komedoner åpne;
 • lukkede komedoner.

Faren for lukkede komedoner er en høy risiko for ytterligere komplikasjoner, for eksempel:

 • rikelig akne på huden;
 • koker på hodet;
 • røde komedoner på kinnene;

Pasientens ønske om å raskt bli kvitt komedoner kan føre til spredning av infeksjoner. Det er derfor å klemme komedoner og rense med skitne hender fører til dannelsen av den såkalte post-acne.

Metoder for fjerning av komedoner og miliumer

Hvordan fjerne komedoner i ansiktet uten å tømme lommeboken?

For mer informasjon om hvordan du behandler hudormer i ansiktet kan bli funnet på vår hjemmeside i forrige artikkel, hvor vi har forsøkt å avdekke fullt temaet er behandling av komedoner i ansiktet hjemme.

Det er ikke så lett å behandle dette fenomenet. For dette ordineres legene kombinasjonsterapi, som består av:

 • behandling med farmasøytiske stoffer (Differin, Mitronidazone, Skinoren);
 • gjennomgår medisinske prosedyrer i skjønnhetssalonger;
 • oppskrifter av tradisjonell medisin.

Bli kvitt komedoner med medisiner

Hvordan fjerne comedo medisiner? Komedoner kan behandles bare under tilsyn av en erfaren dermatolog, som tabletter for behandling av akne kan forårsake allergier, så noen ganger en lege må forekombinasjonsterapi.
Det første som er foreskrevet for alle pasienter med akne-diagnose, er farmasøytiske preparater.

Klorhexidin har etablert seg godt i denne forbindelse. Klorhexidin - antibakteriell løsning for behandling av akne og komedoner. Det har en antimikrobiell effekt som penetrerer dypt inn i lagene av epidermis. Klorhexidin ødelegger absolutt alle skadelige bakterier, effektivt bekjemper kilden til betennelse. Klorhexidin brukes også av kosmetologer før du utfører prosedyrer for behandling av hendens hud.

Kampen mot comedones fortsetter ved hjelp av apotek ("Differin," Azelik "," Rozamet "). "Differin" - et stoff (gel eller krem), som ganske effektivt kjemper mot alle typer utslett. Differin påføres på den desinfiserte huden om morgenen og før sengetid.

Cream "Differin" påvirker forsiktig og delikat huden, slik at den også passer til personer med sensitiv hud. Et annet effektivt middel for å bekjempe vorter på hodet er Azelik krem ​​med azelainsyre. Det bør brukes på ansiktet et par ganger om dagen. Den har komedolytisk effekt.

Kosmetologisk terapi

Ved behandling av akne, må du stadig besøke en kosmetologs kontor. Klinikker og salonger tilbyr klienter en rekke prosedyrer som permanent fjerner ubehagelige utslett på ansikt og kropp.
Først og fremst anbefaler kosmetologer å gjennomføre en dyp rensing av ansiktet (en spesiell skje og sløyfe brukes til det). Med denne prosedyren kan du fjerne døde hudceller i epidermisene.

Metoder for fjerning av komedoner (kosmetikk):

Ansiktsrensing gjøres på forskjellige måter:

 • manuell rengjøring (rengjøring med rene hender);
 • rengjøring med spesialverktøy (du kan klemme ut pus med en rød-hot nål og loop);

Fjerne komedoner hjelper ikke bare sløyfen, men også andre manipulasjoner, for eksempel:

 • microdermabrasion terapi;
 • peeling med frukt og melkesyre;
 • ultralyd behandling;
 • ulike typer laserterapi (peeling, sliping).

Behandling av comedones folkemidlene

Oppskrifter av våre bestemødre vil bidra til å behandle komedoner hjemme.

Metoder for behandling av comedones hjemme:

Utbredt popularitet blant de som bestemte seg for å kjempe komedoner alene, vant naturlige masker fra komedoner. Vi tilbyr deg de mest kjente av dem:

Proteinmask. Ethvert forum dedikert til problemet med akne, vil tilby deg å prøve denne masken. Masken er laget av protein enkelt:

 1. Pisk ett protein med en stor skje med flytende honning. Blandingen, som viste seg, delt i halvparten. Først bruker vi halvparten av proteinmassen til den tidligere rensede huden i ansiktet og venter på at den tørker ut litt.
 2. Så tar vi den gjenværende delen av den piskede massen og driver den lett over det eksisterende laget. Deretter forlater den resulterende massen på huden i ytterligere 15 minutter.
 3. Deretter fjernes masken med vann ved romtemperatur. Denne prosedyren er god for å rense de tilstoppede porene, slik at de kan puste og tørke de eksisterende komedonene og akne.

Mask av calendula.

 1. For denne masken skal du ta 1 ss tørket blomsterblomstring av kalendula og hell kokende vann på dem i et slikt volum som tykk vass kommer ut. I den resulterende blanding helles utvinning 1 ts. sitronsaft og rugmel.
 2. Påfør produktet på hele ansiktet i 15 minutter, vask deretter forsiktig masken med kaldt vann.

Det bidrar til å kvitte seg med komedoner på kjønnsleppene og pubic havremel. De er blandet med yoghurt uten sukker eller kefir og pundet til en tykk slurry.

Flere Artikler Om Typer Acne