Naturlig skjønnhet er ikke i det hele tatt det som er gitt til oss av naturen. En vakker kvinne jobber sannsynligvis utrettelig på seg selv, og å ta vare på tilstanden i ansiktet hennes er ikke mindre viktig for trening i treningsstudioet. Glade eiere av normal hudtype behøver bare å opprettholde den i en slik tilstand, men for jenter som av og til har stengt komedoner, må de finne ut hvordan man kan bli kvitt dette problemet i detalj. Informasjonsressurs "Ditt ansikt" plukket opp de mest effektive salongprosedyrene og hjemmemetoder for behandling av slike utslett.

bilde fra www.arfeg.com

Eliminer årsaken: Hvorfor vises lukkede komedoner?

Disse hudlesjonene kan plage både kvinner og menn fra ungdomsårene. Morfologisk er de lukkede kanaler av talgkjertlene, hvor hemmelige og døde celler i epitelet samler seg. Dette lukkede hulrommet har ingen kontakt med miljøet, og er derfor ikke utsatt for infeksjon og betennelse. Du kan skille comedones med et typisk utseende:

 • Visuelt ser de ut som små tuberkler, med en diameter på 1-2 mm, høyt over overflaten. Noen ganger kan størrelsen nå 5 mm, men fusjonen av elementene i utslett er ukarakteristisk.
 • Fargen på høyden er hvitaktig eller adskiller seg ikke fra de omkringliggende sunne områdene, utseendet av rødhet indikerer utbruddet av en inflammatorisk reaksjon, noe som vil resultere i suppurasjon og dannelse av pustler.
 • Formasjonen er representert av en homogen epidermis uten synlige porer. På denne måten adskiller det seg fra det åpne synet, i midten av hvilket en utvidet pore og en svart prikk av tilstoppet kork er synlige.
 • Lokale komedoner på pannen, nesen, kinnene, haken, overleppen, ryggen og brystet er lokalisert.

Bilde fra incolors.club

En slik utslett forårsaker ikke oftest angst, da kløe og smerte ikke er typiske. Men i tilfelle av en betydelig utbredelse, eller i tilfelle ujevne ekstrusjonsforsøk, kan comedoner bli betent. Faktorer som fører til utseendet av slike utslett er ganske forskjellige og kan ofte elimineres:

 • Endringer i hormonnivå. Svingninger i nivået av hormoner øker aktiviteten til talgkjertlene, derfor manifesterer de første manifestasjoner av komedoner i ungdomsårene. Under livet kan hormonelle stormer oppstå under uregelmessig seksuell aktivitet, tar orale prevensiver eller anabole steroider under graviditet og amming under overgangsalderen.
 • Feil hudpleie. Problem hud trenger regelmessig rensing og obligatorisk peeling av det døde laget. Hvis du er ute etter en måte å kvitte seg med lukkede komedoner, for det første, minimer bruken av tonale midler, fjern sminke umiddelbart etter at du kommer hjem, morgen og kveld, rengjør huden med antibakterielle midler, bruk en skrubbe hver uke.
 • Nervesykdommer. Depresjon, akutt eller kronisk stress påvirker tilstanden til huden negativt. Alle lokale rettsmidler vil gi en mild eller kortsiktig effekt til du setter din emosjonelle bakgrunn i orden.
 • Spiseforstyrrelser. Overfloden av søte og fete matvarer øker produksjonen av sekretet av talgkjertlene. Har ingen utgang, akkumuleres deres hemmelighet under huden, og danner lukkede komedoner på ansiktet. Glem problemet vil bare være mulig etter korreksjonen av dietten.

bilde fra www.vladtime.ru

 • Genetisk predisposisjon. Hvis du arvet tykk, fet hud, så gjør deg klar for en sta konstant kamp for renheten. Mens medisinske genetikere har mer alvorlige sykdommer i arbeidet, er det lite sannsynlig at de er interessert i behandlingen av lukkede komedoner i ansiktet.
 • Sykdommer i fordøyelsessystemet. Hvis du er bekymret for smerte, tyngde i riktig hypokondrium, kvalme, abdominal distensjon, kronisk forstoppelse eller diaré, så begynn hudrensingen med et besøk hos en gastroenterolog. Legen vil foreskrive den nødvendige undersøkelsen, og om nødvendig medisinering.
 • Dårlige vaner. En av hovedfunksjonene i huden er utskillelse, og alle giftstoffer som kommer inn i kroppen, for eksempel nikotin og alkohol, passerer ikke uten spor for ansiktet ditt. Tenk på at røyking fører til kapillær konsentrasjon i huden, noe som forstyrrer strømmen av næringsstoffer til den. Derfor, i tilføyelsen til comedo får du usunn hud og tidlig aldring.

Hvis i en eldre alder, når ungdoms akne er lenge glemt, oppstod det kraftig utslett plutselig, kroppshårveksten økte og menstruasjonssyklusen ble forstyrret. Kontakt lege umiddelbart. Dermed kan en hormonproducerende tumor manifestere seg.

Medisinske rettsmidler for lukket ansiktskomoser

bilde fra www.vergerx.com

Prescribe behandling med legemidler bør være en hudlege etter utelukkelse av sykdommer som kan provosere utslett, og ekstern undersøkelse. Du bør ikke starte antibiotikabehandling på egen hånd, da det i vanlige kurs er komedoner cyster som ikke kommuniserer med det ytre miljøet, og bakterier kan ikke komme inn der. Et oral antibiotikum kan bare administreres hvis det ikke er første gang at en lukket komedie har blitt betent, og i andre tilfeller vil det være nok lokale rettsmidler:

 • Zener. Krem med antibakterielle og tørkekomponenter hjelper til med å takle akne. Med tanke på at erytromycin tjener som hovedaktivstoffet, anbefales det ikke å bruke denne kremet hele tiden for ikke å danne stabiliteten til mikrofloraen.
 • Skinoren. Azelaic acid gel er egnet for langvarig bruk, da dets antiseptiske egenskaper ikke fører til utvikling av resistens i bakterier. En svakt sur pH myker epidermis, gjør den tynnere og letter utløpet av kjertelsekretjoner. Regelmessig bruk av skinoren er en av de beste løsningene på problemet med å fjerne lukkede komedoner.
 • Retinsyrebaserte produkter. Preparater med denne aktive ingrediensen er produsert av mange produsenter, fra overkommelig innenlands retinoisk salve til utenlandsk gel Adapalen. Påfør disse stoffene kan være enten punkt, med en liten tetthet av utslett, og helt på ansiktet.
 • Ichthyol salve. Det fungerer bra, men lukten er ikke for tynn natur. Påfør ichthyol for natten å vaske den av om morgenen før du går ut. Med en gjennomsnittlig intensitet av utslett nok 3-4-dagers kurs.
 • Sink salve. Dette er et middel for billige og sint lukkede komedier. Påfør det bedre prikket på hvert element av utslett. Ikke bruk sink salve til forebyggende formål.
 • Salisylsalve. Det har også en sur reaksjon, så dens formål er tilrådelig for keratolytiske og antiseptiske formål.

bilde fra www.vergerx.com

I tillegg kan legen anbefale bruk av rusmidler som øker immuniteten, stimulerer tarmrensing, samt vitamin-mineralkomplekser. Immunostimulerende midler av vegetabilsk opprinnelse, som ginseng eller echinacea, tar uten frykt, men syntetiske potente stoffer - bare etter godkjenning av immunologen.

Lukkede komedoner: hvordan å behandle deg selv

Selv om hendene selv er trukket for å presse komedoner, ikke gi inn fristelsen. Huden over dem er ganske tett, og den mekaniske kraften skader det omkringliggende vevet. Din oppgave er å tynne og myke det øvre laget av epidermis, fjern døde celler fra det, for å sikre utstrømning av sekresjon fra kjertelen. For å gjøre dette må du hele tiden utføre rengjøring av hjemmet i ansiktet, ved hjelp av alle mulige metoder.

Ansiktstamp

Bilde fra medcryonika-nn.ru

Varm damp viser også små porer, og for å få maksimal fordel, bør fytopreparasjoner med desinfisering og tørking tilsettes til vannet. Enhver metode er egnet for damping:

 • Bath. Forbered en avkok av kamille blomster, calendula, eik bark eller havtorn bær. Lene over et bad av varmt, men ikke brennende væske og dekk hodet med et håndkle. Nok 5-10 minutter for et kvalitetsresultat.
 • Bath. I det minste tillate deg å ligge i et varmt bad med havsalt og eteriske oljer. Lukk døren tett og slå av tvungen ventilasjon for å maksimere dampkonsentrasjonen.
 • Bath. Varm damp som omslutter hele kroppen, åpner sebaceous glands munn og fjerner alt innholdet fra dem. Den finske saunaens tørre damp er noe verre, så legg en liten bolle med vann der den essensielle oljen blir tilsatt i dampbadet.
 • Komprimer. Dette alternativet er egnet for de som ikke kan tåle fuktig luft. I en varm bouillon av urter fuktes et lite håndkle foldet i flere lag og dekke det med ansiktet ditt.

Du vil gjøre fjerning av lukkede comedoner enda bedre hvis du etter å dampe, skreller, fjerner mykede døde hudpartikler.

exfoliate

Bilde fra durdom-dom2.ru

Hvis du står overfor problemet med å kurere lukkede komedoner, så er huden din tykk og tykk. Mekaniske og kjemiske peeling må passe inn i livet ditt, og utføres minst 1 gang per uke.

Oljeskinn gir mye problemer i omsorg, men det holder ungdommen lenger. På grunn av dens høye tetthet, er epidermis mindre utsatt for dannelse av rynker og sagging av ansikts konturer.

 • Kjemisk peeling. Naturlige fruktsyrer løser forsiktig opp organiske partikler av epidermis, renser ansiktet. Gjør masker med tilsetning av bær, sure frukter, eller kjøp ferdige kosmetikk.
 • Mekanisk peeling. Du trenger en kvalitetsskrubbe som du trenger å tørke rent og dampet ansikt. For selvkokende skrubbe blander honning med malt kaffe, grovt salt eller semolina.

Hudcellene myktet med fruktsyrer blir lett fjernet med skrubb, slik at disse typer peeling perfekt utfyller hverandre.

Mekanisk rengjøring

bilde fra www.buduar m.

Denne fasen er ikke nødvendig, men hvis det er festering subkutan akne (lukkede komedoner), tillater behandlingen å fjerne purulent innhold. Selv damping og peeling åpner ikke alltid dype hulrom, så bruk følgende fremgangsmåte:

 • Siden det er umulig å kvitte seg med lukkede komedoner i ansiktet uten å åpne hulrommet, desinfiserer hender og nødvendige verktøy. Behandle dem med klorhexedin eller spray med Bacilol spray.
 • Klargjør en tynn nål. Det er bedre om det er en nål fra en medisinsk sprøyte av en liten seksjon. Regelmessig syål blir kokt i 15 minutter før bruk.
 • Trekk forsiktig huden rundt komedonen og pierk midten av formasjonen med en nål. Ikke prøv å gjøre en dyp punktering, det er nok bare for å bryte integriteten til cysten.
 • Trykk huden rundt punkteringen med fingrene mens du strekker den til sidene. Dette er mer korrekt enn det tradisjonelle klemme, da det utelukker distribusjonen av innholdet i brystet dypere. Hvis du har en skje Uno, trykk deretter på huden med den, og plasser punkteringen foran hullet.

Dette er en ganske radikal metode, og den bør bare brukes hvis komedene på huden er hvite og lukkede. Hvis det ikke er noe hvitt senter, og bare et tuberkel er synlig, er det umulig å klemme formasjonen i alle fall.

Salon prosedyrer: tillit fagfolk

bilde fra www.primamedspa.com

I skjønnhetssalongen vil du bli tilbudt en rekke måter å fjerne lukkede komedoner fra forskjellige priskategorier. Prøv et par ganger i året for å tildele midler og tid til profesjonell rengjøring. Tro meg, det er veldig vanskelig å få de samme resultatene selv.

 • Støvsuging. Et spesielt apparat skaper negativt trykk, som bokstavelig talt trekker ut innholdet fra porene.
 • Electrocoagulation. Metoden er egnet for svært dype komedoner. Elektrisk strøm er punktert i epidermis, som gir tilgang til de dype kjertlene.
 • Laser rengjøring. Laserstrålen har en utmerket evne til å trenge inn i de dypere lagene i huden uten å bryte dens integritet. Laseren dreper bakterier, reduserer sekretjonen til talgkjertlene, og den eneste ulempen ved mirakelhjelpen er kostnaden for prosedyren.
 • Ultralyd rengjøring. Ultralydbølger trener inn i hudstrukturen, fjerner smuss og døde partikler.

Nå, når du vet hvordan du behandler lukkede komedoner i ansiktet ditt, må du ikke glemme de grunnleggende anbefalingene. De mest effektive lokale rettsmidler vil være maktesløse hvis du ikke gir opp dårlige vaner og ubalansert ernæring. Arbeid i et kompleks, og du vil lykkes!

Behandling av komedoner hjemme

Comedones - en ekte mygg for tenåringer og unge jenter. Tross alt er ren og glødende hud det samme visittkortet som godt preparerte hender eller vakkert hår. Komedoner er akkumulasjoner av sekret fra sebaceous kjertler, smuss akkumulert på huden og uforstyrret cornified partikler av det øvre laget av epidermis. Disse klyngene er lokalisert i porene i huden, og kompliserer prosessen med å puste og dysfunksjon av huden.

Behandling av komedoner hjemme

Årsaker til komedoner.

Den viktigste og viktigste årsaken til denne ulykken er feil hudpleie eller mangel på det i det hele tatt, og det er derfor at sebumpropper avgjør seg i form av subkutane hvite kviser eller stygge "sorte prikker" på pannen, ørene, nesen, haken, øvre ryggen og noen ganger skuldre. Folk med fet hud har størst risiko for å utvikle denne sykdommen.

Behandling av komedoner hjemme

I tillegg kan årsakene til svarte prikker beskrives som:

 • hormonelle ubalanser i kroppen;
 • aldersrelaterte endringer i kroppen;
 • dårlig ernæring, mangel på innhold av vitaminer og mineraler;
 • stress, nervesjokk;
 • mekanisk irritasjon av huden (selvrensende);
 • genetisk predisposisjon;
 • bivirkning av medisiner;
 • matallergi og kroppens individuelle reaksjon på enkelte produktgrupper;
 • sminke sminke;
 • miljøforurensning.

Uansett kjønn og alder trenger enhver hud rensing og fuktighet. Dessverre, unge, i et forsøk på å kvitte seg med komedoner, avtar noen ganger radikale tiltak - de klemmer svarte prikker fra uutdannet hud (ofte med skitne hender), og tørker deretter den ytre dekselet med alkoholtinkturer.

Hva forårsaker følgende mekanisme: huden uten fukt begynner å produsere talg, men på grunn av misbruk av alkoholholdige lotioner blir det øvre laget av epidermis en "skorpe", og hemmeligheten til talgkjertlene, som ikke har tilgang til overflaten, tetter porene enda mer, engasjerer seg i dette "Plug" også bakterier som lever på huden, og forverrer bare problemet.

I dette tilfellet er det risiko for betennelse og utseende av små arr og arr på huden.

Hvordan bestemme forekomsten av komedoner?

Selv før huden begynner å ubehagelig formasjon og betennelse, kan du gjenkjenne utviklingen av komedoner, manifestert i følgende:

 • øker antall forstørrede porer på huden;
 • hud manglende evne til å holde sminke (selv vedvarende).

Huden blir roligere og tøffere, det blotte øye kan se mangel på fuktighet.

Folk rettsmidler i kampen mot gissel

Selvfølgelig vil det bli raskere og mer effektivt å bli kvitt komedoner, bare ved å gå på en avtale med en skjønnhetspleie, men hjemme kan du forbedre hudtilstanden betydelig.

Strømmodus

Det gylne ordtaket "hva er inne er ute" er mer hensiktsmessig her enn noensinne. Først av alt må du fjerne fra dietten:

 • fettretter;
 • saltet, røkt, stekt, krydret;
 • søt;
 • mel og bakverk;
 • krydder;
 • alkoholholdige drikker;
 • kaffe.

Det bør være inkludert i kostholdet:

 • frokostblandinger;
 • frukter;
 • grønnsaker;
 • mat rik på fiber, vitaminer, mineraler;
 • servise, dampet, kokt eller stuvet;
 • gjærte melkprodukter;
 • øl gjær.

urter

 1. For behandling av komedoner kan du tilberede en salve fra en pasta av bringebærblader og vaselin i forholdet 1: 4.
 2. Det vil ikke være overflødig å drikke infusjonen fra samlingen av urter av fiolett, tog, lyseblåbær og jordbær. En drink som er til stede i 30 minutter kan søtes etter smak med en liten mengde naturlig biehonning.
 3. Peppermynte ekstrakt (200 g mynte pr. Liter vann) er perfekt som rensing og tonic. Insistere på å strekke og tørke ansiktet to ganger om dagen - om morgenen og om kvelden.

Hvis huden ikke er mekanisk skadet, kan du lage en lett honningmassasje. For å gjøre dette smelter et par spiseskjeer av honning i et vannbad og legger på bevegelser på de berørte områdene med komedoner til et hvitt stoff vises på huden - honningskum og ekstrakter av sebum fra porene.

rensing

 1. Ansikts- og problemområder bør vaskes om morgenen og om kvelden, ved hjelp av spesielle forbindelser (geler, skum, mousses), forsiktig masserer huden med fingertuppene (du kan bruke en spesiell svamp). Denne vaskebrønnen fjerner smuss og sebum. Det er viktig å ikke gni ansiktet med et håndkle, men blett forsiktig.
 2. Det er obligatorisk å vaske av sminke og alle andre kosmetiske og maskeringsmidler for natten, siden om natten har huden den mest aktive fasen av fornyelse, og det ekstra laget vil bidra til mer tilstopping av porene. For å fjerne kosmetikk trenger du alkoholfri tonic eller spesiell melk.

Masker og peeling

 1. Maske med bruk av bodyagi. Bodyagi pulver kan kjøpes fritt på apoteket. Men å lage en slik maske anbefales maksimalt en dag.

Rengjøring av hjemmet

Det er viktig å huske at mekanisk rensing av ansiktet ikke anbefales hjemme, da det kan forverre irritasjonen eller forårsake uopprettelig skade på huden!

 1. En maske fra vanlig natron kan hjelpe til med å rengjøre ansiktet. Du må ta en teskje brus og bord eller havsalt. Påfør denne blandingen til et tidligere dampet ansikt med en våt bomullspute og vask den straks av. Etter det skal huden behandles med salicylsyre eller ichthyol salve.
 2. En lignende effekt kan oppnås ved hjelp av babysåpe og samme kokepulver. Et tykt lag med skum skal drysses med brus og vente 7-8 minutter, skyll deretter med vann.

En blanding av baby såpe med natron

Les også på vår nettside artikkel - behandling av chiria hjemme.

Behandling av komedoner på ansiktet av folkemidlene - enkle oppskrifter og nyanser av kosthold

Comedones er en av de vanligste dermatologiske sykdommene for øyeblikket. En slik lidelse er ikke bare en viss estetisk mangel, men også ofte et symptom på mer alvorlige lidelser i kroppen.

Samtidig er det ganske enkelt å kvitte seg med dem på ubestemt tid, men komedoner har stor risiko for tilbakefall, og for å løse dette problemet må du ta et fullverdig sett med tiltak.

Hovedårsakene til

Det er to hovedtyper: lukkede og åpne komedoner.

 1. Lukkede comedoner er en hudvekst, fylt med blodpropper fra talgkjertlene, cystiske formasjoner, bakterier. Som regel har dette utseendet en hvit farge.
 2. Åpne type på grunn av konstant samspill med luft, og derfor har oksidasjonsprosessen en svart farge.

Uavhengig av deres utseende, bringer komedoner betydelig ubehag, da de ikke bare ødelegger utseendet, men også ofte forårsaker ubehag og smerte.

For å effektivt håndtere denne dermatologiske sykdommen er det nødvendig å identifisere årsakene til forekomsten.

Blant de viktigste forutsetningene for dannelsen av komedoner er:

 • genetisk sensitivitet for dermatologiske sykdommer;
 • ustabil hormonell bakgrunn;
 • dårlig utførelse av kosmetiske prosedyrer;
 • bivirkning ved å ta visse medisiner;
 • langsiktig opphold i stress;
 • ugunstig økologisk situasjon;
 • uhygienisk hygiene og bruk av kosmetisk, omsorgsfull, dårlig kvalitet.

Ovennevnte grunner må tas i betraktning ved kompleks behandling av komedoner, for å redusere risikoen for tilbakefall.

Hjemmebehandling

De fleste av dem som sto overfor dette problemet, kunne løse det alene, uten å forlate hjemmet. Men det bør huskes at visuelt bli kvitt komones er ikke for vanskelig oppgave, er det viktig å eliminere årsaken til forekomsten deres.

I tillegg til å bruke for å løse ikke en metode, men et sett med tiltak: mekanisk rensing av dermis, bruk av ulike omsorgsmidler, regulering av ens diett.

Mekanisk rengjøring

Dyprengjøring er en av de avgjørende faktorene i kampen mot komedoner. Derfor er mekanisk rensing en del av komplekset. I dette tilfellet kan denne prosedyren enkelt utføres hjemme.

Det viktigste å huske er at:

 • Prosedyren utføres kun på grundig rengjort hud, med rene hender eller ved hjelp av et spesielt "Extractor" verktøy;
 • Under betennelse er uhelte sår, rensing forbudt;
 • Etter alle manipulasjoner er det viktig å bruke alkoholholdige løsninger, som tillater innsnevring av porene.

Mange eksperter anbefaler å gå gjennom første ansiktsrengjøring i kosmetikkkontoret for å forstå de viktigste punktene og teknikkene.

Slik utfører du en dyp rensing av ansiktet, kan du lære av følgende video:

masker

Velprøvd i kampen med komedoner, hjemmelagde masker. Blant de mest effektive: masker med brus, yachny, med tillegg av havremel.

Eggmaske. Det vil ta ett kyllingeggprotein og 1 ss. l sukker. Ingrediensene er grundig blandet. Deretter påføres verktøyet med et tynt lag på ansiktet. Du må vente 10-15 minutter og bruke et andre lag av masken, vent omtrent samme tid. Skyll med kaldt vann.

Soda - en assistent i behandlingen av komedoner. For utarbeidelse av verktøy trenger du 1 teskje salt og samme mengde natron, som må blandes grundig og påføres den lett fuktede bomullsstykket. Etter det tørker de forsiktig forsiktig ut og legger særlig vekt på steder med komedoner. Etter 5 minutter skyll ansiktet med vann ved romtemperatur.

scrubs

Eksfoliering av døde hudceller er et viktig skritt i pleie av problemhud, som oftest brukes før masker påføres huden.

 1. Honning og kanel. For matlaging må du blande 3 ss. Jeg honning og 1 ss. l kanel. Før påføring av skrubbe anbefales å lage et dampbad i ansiktet, noe som vil forbedre effekten. Verktøyet påføres i en sirkelbevegelse og vaskes med vann ved romtemperatur.
 2. Havremel er en av de mest populære ingrediensene som brukes til å lage scrubs. For å bruke denne oppskriften må du ta 2 ss. Jeg bakken havregryn, 1 ss. l aloe juice, 2 ss. liter sukker og 1 ts sitronsaft. Bruken av skrubbe er identisk med den tidligere metoden.

Eksperter anbefaler regelmessig bruk av scrubs omtrent 2-3 ganger i uka.

Urte salve

En spesiell plass i kampen mot komedene okkuperer urte salve, fordi de anses nesten det mest effektive middel.

I tillegg er slike verktøy tilgjengelige for alle, da de selges i et vanlig apotek.

 1. På grunnlag av calendula er egnet for eiere av tørr og sensitiv hud, fordi de hjelper ikke bare å kvitte seg med komedoner, men også berolige huden.
 2. Kamille salver som bidrar til å lindre betennelse, hindrer utviklingen av suppuration. Brukes ofte umiddelbart etter scrubs.
 3. Propolis, en gunstig effekt på sekret av talgkirtler. Den brukes også til forebyggende formål.

Bruken av farmasøytiske kremer forbedrer tilstanden til huden betydelig, og i tillegg har nesten alle ovennevnte verktøy en kumulativ effekt.

Du kan være interessert i en artikkel om behandling av demodikose i ansiktet hjemme.

Her kan du lære å fjerne papillomer på intime steder.

Strømmodus

Det er ingen hemmelighet at tilstanden av huden er direkte avhengig av hva en person spiser. I den forbindelse identifiserer moderne eksperter en liste over produkter som må legges til dietten og derfor de som må utelukkes.

Produktene som er nyttige og nødvendige for komedoner inkluderer:

 1. Lever og belgfrukter som inneholder store mengder krom.
 2. Linfrøolje, fordi den inneholder de nødvendige omega-syrene.
 3. Fisk, magert biff, asparges - rik på sink, som er hovedassistenten i kampen mot komedoner.
 4. Friske grønnsaker på grunn av innholdet i et stort utvalg av vitaminer.
 5. Grønn og urtete for å eliminere uønskede giftstoffer fra kroppen.

Produkter som ernæringseksperter og skjønnhetspleister anbefaler å eliminere helt eller redusere:

 1. Sjokolade, mel og søt provoserer forekomsten av utslett, påvirker kroppens metabolske prosesser negativt.
 2. Meieriprodukter med høyt fettinnhold.
 3. Fett og stekt mat påvirker fordøyelsessystemet negativt, prosessen med utskillelse av skadelige stoffer fra kroppen.
 4. Koffein, da det påvirker produksjonen av kortisol - et stresshormon.
 5. Brød, fordi det fører til overdreven insulinproduksjon, øker dermed sebumproduksjonen, det vil si forurenset porer.

Med forbehold om disse anbefalingene, vil resultatet ikke vare lenge. Ikke bare hud, men også den generelle tilstanden til kroppen vil bli bedre.

forebygging

Utvilsomt er den beste behandlingen for komedoner forebygging av deres formasjon.

For å redusere risikoen for deres forekomst, bør du følge ganske enkle, men effektive regler.

 1. Sunn og næringsrik mat, rik på vitaminer.
 2. Systematisk, omfattende og riktig utvalgt hudpleie. Alle produkter må være egnet for hudtype og ikke forårsake allergiske reaksjoner, andre irritasjoner.
 3. Bli kvitt dårlige vaner.
 4. God stemning og søvn, fordi det er huden som akutt reagerer på stressende situasjoner.
 5. Mottak av komplekse multivitaminer.

Komedoner er et vanlig dermatologisk problem, men det kan og må håndteres. Det viktigste er å følge anbefalingene og ta vare på helse.

Hvordan bli kvitt komedoner i ansiktet ved hjelp av folkemidlene, vil du lære av følgende video:

Ren hud: hvordan bli kvitt lukkede og åpne komedoner

Utseendet til komedoner (svarte flekker og hvitt akne) er et tegn på funksjonsfeil i kroppen, eller et signal om feil ansikt i ansiktet. Det er en rekke regler som vil bidra til å kvitte seg med dem.

Ikke alle kvinner kan skryte av perfekt sunn hud: Subkutan akne, akne og andre typer utslett ødelegger regelmessig stemningen. Det er derfor kvinner og spørsmålet oppstår: hvordan bli kvitt komedoner? Heldigvis er det mange alternativer for å behandle huden, som starter med bestemorens oppskrifter, og slutter med kosmetologiske prosedyrer.

Hvorfor oppstår hudproblemer?

Face comedones er en blodpropp som har tilstoppet porene. Dette problemet er typisk ikke bare for tenåringer: folk i alle aldre med forskjellige hudtyper er utsatt for utslett.

Typer komedoner

Dermatologer skiller flere typer komedoner:

 • Åpne komedoner
  Denne typen utslett er bedre kjent som svarte flekker. Deres farge forklares ganske enkelt: Samspillet mellom luft og stoffer i porene, oksidasjonen av sistnevnte oppstår, noe som medfører en mørk farge.
 • Lukkede komedoner
  Utslett som består av cystiske lesjoner, sebum, bakterier og kåt vekter ser ut som lukkede hvite kviser. De øker som talgkjertler reproduserer talg.

årsaker til

Hvis du vil lære å bli kvitt komedoner i ansiktet ditt, må du først forstå den sanne årsaken til forekomsten deres. Dermatologer identifiserer flere hovedfaktorer:

 • Dårlig kvalitet / ikke-profesjonell ytelse av kosmetiske prosedyrer.
 • Genetikk (arvelighet).
 • Manglende hormonfond (spesielt et høyt testosteronnivå).
 • Mottak av medisiner.
 • Økologi i din region + høy luftfuktighet.
 • Forsømmelse av hygieneregler.

Eksperter legger også merke til at stressende situasjoner og følelsesmessig overbelastning kan påvirke tilstanden til huden negativt og være en av årsakene til akne.

 • Moderne prosedyre - gul peeling - hovedassistent i forbedring av huden.
 • Instruksjoner for å utføre retinoisk peeling hjemme. Hemmeligheter fra fagfolk. Detaljer om lenken.

Behandling på kontoret til en skjønnhetspleie

Det er mange måter å behandle komedoner på, men den mest radikale og merkbare effekten tilhører med rette de kosmetologiske prosedyrene som de fleste skjønnhetssalonger og private kontorer tilbyr. Spesialisten vil kunne tilby deg flere teknikker som vil lindre hudproblemer. Men det er viktig å forstå at det er nødvendig å kjempe ikke bare med synlige manifestasjoner, men også med årsaken til sykdommen. Derfor er det mye bedre å starte behandling med et besøk hos en hudlege: Bare en lege kan ta de nødvendige testene og forklare hvordan du kan bli kvitt subkutane komoner spesielt i ditt tilfelle.

Typer av rengjøring i hytta

Mange jenter tar feilaktig ut at rengjøring av ansiktet ikke er en komplisert prosedyre, og derfor forsøker de å holde den hjemme. Men det er viktig å forstå at i dette tilfellet er det stor sannsynlighet for å forverre situasjonen.

Hytta er av flere typer:

 • mekanisk
  I dette tilfellet behandler kosmetologen alle problemområder og fjerner akne og svarte flekker.
 • utstyrsrom
  Ansiktsrensing utføres på en kosmetologs kontor ved hjelp av spesialutstyr. Det er flere alternativer for hvordan å bli kvitt subkutane komoneser i ansiktet ved å benytte denne teknikken.
 • Brashing
  Prosedyren er også kjent som "børste peeling". I dette tilfellet renser skjønnhetspleieren det øvre laget av epitelet ved hjelp av en anordning med børstedyser. Dette gjør at du kan kvitte seg med døde celler og forbedre blodsirkulasjonen. Denne rengjøringen er kun egnet i tilfeller der situasjonen er "ikke i drift".
 • Ultralyd rengjøring
  For å oppnå en positiv effekt bruker spesialisten de nyttige egenskapene til ultralyd. Denne prosedyren gir et mykere resultat enn mekanisk rengjøring, og er derfor egnet både som et forebyggende tiltak og for å håndtere svarte flekker. Men fjerningen av åpne komedoner, ultralyd er ikke på styrkene.
 • Støvsuging
  Denne teknikken er ideell for fadingeiere, samt fet hud med forskjellige utslett (svarte flekker, akne). I dette tilfellet bruker skjønnhetseksperten et vakuumrør for å rense preåpnede porer. Prosedyren er smertefri (som er typisk for manuell rengjøring) og etterlater ingen spor (rødhet som er karakteristisk for mekanisk rengjøring).
 • galvanization
  Denne teknikken er også kjent som disincrustation. Prosedyren fremmer dyp rensing av ansiktet. Ved hjelp av et spesielt apparat virker kosmetologen på huden gjennom en lavfrekvent strøm. Denne prosedyren bidrar til å bli kvitt komedoner både på pannen og på andre deler av ansiktet.

Frukt syre peeling

Mange besøkende til skjønnhetssalonger foretrekker å håndtere hudfeil ved hjelp av fruktskalering. Denne prosedyren lar deg fjerne keratiniserte hudlag. For dette bruker eksperter melkesyre, vinsyre, glykolsyre, malinsyre eller sitronsyre (bruken av hver syre er en egen type peeling). En økt fruktskalering er ikke nok til å oppnå et merkbart resultat. For å fjerne comedoner på pannen, nesen og haken, må du fullføre et kurs (fra 7 til 11 økter).

I tillegg har prosedyren flere kontraindikasjoner:

 • Fersk brunfarge.
 • Skade på hudintegumentet (på behandlingsstedene).
 • Allergi mot komponenter.
 • Den varme sesongen (eller fra å gå på solfylte dager må bli midlertidig forlatt).

Hvis metoden er kontraindisert for deg, vil skjønnhetspleiet tilby deg andre, men ikke mindre effektive, peelings-alternativer: mandel, salicylsyre, pyruvic, retinoic.

Darsonvalisering mot komedoner

Darsonval er en universell enhet som bidrar til å bekjempe hårtap, åreknuter og mange andre problemer. Enheten ble spesielt mye brukt innen kosmetikk: enheten bidrar til å redusere arr og behandler utslett på huden.

Egenskaper av prosedyren og dens effektivitet

Enheten nekter helbredende effekt, og derfor bruker mange kosmetologer det etter å ha utført mekanisk rengjøring: dette gjør det mulig å fjerne rødhet og irritasjon. Darsonval fremmer vevsfornyelse ved å forbedre blodsirkulasjonen.

Kvinner som er interessert i å fjerne komedoner, velger darsonvalisering. Dette er lett å forklare: Vanlige maskinvareprosedyrer vil redusere sekresjonen av talg, noe som ofte er årsaken til utslett. Teknikken lar huden bokstavelig talt "puste".

Bruke enheten hjemme: Forholdsregler

Darsonval er solgt i mange nettbutikker og i avdelinger av honning. utstyr til rimelige priser. Men før du kjøper det, sørg for å konsultere legen og om mulig gå gjennom flere prosedyrer med en skjønnhetspleie. Hvis du ser en positiv reaksjon, er du velkommen til å kjøpe darsonval til hjemmebruk.

Det nødvendige antall prosedyrer

For å bli kvitt komedoner, foretrekker jentene en rengjøring på skjønnhetspleieren. Men hvis du er interessert i nettopp langsiktige resultater og behandling - velg darsonval. For å oppnå en merkbar helseeffekt, utfør prosedyrene daglig eller annenhver dag. En økt darsonvaliseringshud bør vare fra 5 til 10 minutter. Forløpet av slik behandling er 10-20 økter.

Hjemmelaget behandling av komedoner

Kosmetikk er ganske dyrt, men fordi mange jenter prøver å lære å bli kvitt komedoner hjemme. Slike kosmetikk er ikke bare tilgjengelig, men også mer nyttig for huden generelt.

Hjemmelagde masker

For matlaging trenger du en rå protein spiseskje sukker. Komponentene må blandes slik at sukkeret er helt oppløst. Halvparten av produktet påføres huden og venter på at den skal tørke helt. Videre, uten å vaske av strukturen, sett den andre delen av en maske. Påfør det på en spesiell måte, patting med palmer og fingertupper. Denne applikasjonsmetoden er obligatorisk: mellom fingrene og huden vises klissete masse, som trekker sebum ut. Når hendene slutter å stikke, skyll av med kaldt vann og legg krem ​​på ansiktet.

Skrubb av de "improviserte" produktene

Svarte prikker er enkle å skjule med kosmetikk, og derfor lukkes komedoner mye mer ubehag. Dermatologer vet hvordan å bli kvitt komedoner som regelmessig vises på ansiktet. De anbefaler kombinere behandling foreskrevet av lege og butikk / hjemme scrubs.

Home scrub kan utarbeides fra konvensjonelle improviserte midler, og ikke bruke penger på å kjøpe dyre kosmetikk. Et godt resultat gir en blanding av kaffekake og rømme i forholdet 1: 1. Denne skrubbe forsiktig og forsiktig renser porene i huden og vaskes lett av. Du kan utføre denne prosedyren flere ganger i uken: Det vil gjøre selv om huden din er øm og sensitiv.

Utmerket resultat gir skrubbemaske fra komedoner av havsalt (2 ss), olivenolje (1 ss) og flytende honning (1 ss). Blanding av alle ingrediensene, blandingen påføres huden i en sirkulær rubbing bevegelser. Etter 3-4 minutter vasker du ansiktet med varmt vann.

 • Til tross for utviklingen av kosmetologi, er darsonval for ansiktet fortsatt på bølgen av popularitet på grunn av dets kvaliteter.
 • Hva kan gjøres med å løfte ansiktsmasker hjemme? Vi revitaliserer huden og gjør den myk og silkeaktig. Oppskrifter her.

Forebygging av komedoner

I det overveldende flertallet av tilfeller blir analfabetisk ansiktsbehandling årsaken til alle slags utslett: for mange jenter er alle prosedyrer begrenset til vasking, noe som er fundamentalt galt.

Hudpleie regler

Hvis hvite komedoner vises på ansiktet, kan du bli kvitt dem, ikke bare med masker og medisiner, men også med kompetent omsorg.

For å holde huden frisk, følg de enkle reglene:

 • Klem aldri kviser (du kan få en infeksjon).
 • Vask to ganger om dagen med gel eller skum. Det er ikke nødvendig å gni ansiktet: Bevegelser skal være glatte og masserende.
 • Hvis du har fet eller kombinasjonshud, velg et tørkemiddel. Sebum er den beste vennen med utslett.
 • Prøv å begrense oppholdet ditt i sol og solarium. Solbrenthet hjelper ikke med å løse problemet, men bare maskerer det.
 • Masker og scrubs fra comedones vil bare gi resultater når de brukes systematisk.

Hvilke matvarer kan provosere utseendet til komedoner

Dermatologer har lenge bevist forholdet mellom hudens helse og kosthold. Blant produktene som påvirker kvaliteten på huden negativt, tar kaffe seg først. Eiere av problemhud anbefales også ikke å spise fastfood, mel, søtsaker og alkohol.

Det er viktig for kvinner å huske at problemet med utslett er lettere å hindre enn å kurere. Det er derfor, hvis du vil se bra ut, se på helsen din: følg dagens plan og gi preferanse til sunn mat.

Video: Hvordan bli kvitt komedoner

Eventuelle utslett ødelegger ikke bare humør, men også liv på en eller annen måte. I dagens videokast kan vi lære om de mest populære måtene å kvitte seg med.

Hvordan bli kvitt komedoner i ansiktet hjemme?

Enhver jente vil være vakker. For å oppnå en jevn, vakker og fløyelsaktig hud, bruker vi mye penger på ulike verktøy og prosedyrer.

Det mest utrolige problemet nå er svarte prikker, som også har et navn - comedo.

Enig, svarte prikker ser på ansiktet er ikke estetisk tiltalende og forårsaker negative følelser i andre. Hvis du kan takle akne i noen uker, er det veldig vanskelig å kjempe med et slikt problem som komedoner.

Til tross for at den magiske og effektive metoden ikke er oppfunnet, er det imidlertid noen hemmeligheter for å bekjempe komedoner. Tenk på noen av dem.

Årsaker til

Identifiser hovedårsaken til komedones utseende - er umulig.

Dannelsen deres går dypt inn i strukturen av huden.

Faktum er at vi har hårfollikler på huden som er i porene.

Også på de øvre lagene av epidermis blir utskilt fett, dannet av talgkjertlene. Når det fungerer riktig, danner det oljeholdige laget en jevn filmbeskyttelse, men i tilfelle feil, gjør sebaceous kjertlene utslipp som drar i porene.

Over tid samhandler de med smuss, døde celler, karbondioksid og skyves oppover, og danner en komedo - en svart prikk. Hva kan bidra til fremveksten av komedoner? Vurder årsakene til utseendet deres:

  Feil hygiene eller mangel på det.

Måter å fikse problemet

Hvordan bli kvitt comedos på ansiktet ditt? Til tross for at det magiske legemidlet mot comedoner ikke ble funnet, er det måter som reduserer muligheten for utseende og metoder for eliminering.

behandling

Hvordan bli kvitt lukkede komedier i ansiktet ditt?

Behandlingen av lukkede comedos er foreskrevet for å redusere mengden av fettsekresjoner.

For å gjøre dette, er antibiotika foreskrevet for å forhindre utvikling av mikrober og bakterier. Ulike prosedyrer anbefales også.

For eksempel vil rensing av ansiktet spare deg for overflødig smuss og gamle komedoner. For å forbedre blodsirkulasjonen, er darsonval eller ultralydsbehandling foreskrevet. For å normalisere huden er det vist en slik prosedyre som pilling.

Hvis du er redd for skjønnhetspleie og aggressive prosedyrer, kan myk peeling kjøpes på apoteket og brukes hjemme.

Salver og kremer

Hvordan behandle komedoner i ansiktet? For tiden er det salver og kremer som reduserer risikoen for nye komedoner. Slike rettsmidler anbefales som Skinoren, Baziron, Tsinkova salve, Klenzit S.

Den eneste ulempen med slike produkter er en sterk tørr hud, så de brukes best på fet hud, og unngår områder som er utsatt for tørrhet og tetthet.

Utmerket fra comedones lagre scrubs. De er i stand til å eliminere de svarte punktene.

Dette skyldes mikropartikler, skrubbe forurenset hud.

Bytting av skrubbe kan være en gel for vasking, og inneholder også små partikler, for eksempel salt, malt aprikosstein, etc.

Folkemidlene

I folkemedisin er det også måter å hindre dannelsen av komedoner på. Du kan selvstendig lage en salve, krem, skrubbe eller en maske for å rense huden.

Forskjellige infusjoner og tonicprodukter bidrar også til å takle plager. Vi vil se nærmere på oppskriftene i neste kapittel.

For å lære å begrense porene i ansiktet hjemme, kan du lære av vår artikkel.

Viktig redaksjonell rådgivning

Hvis du vil forbedre tilstanden til huden din, bør du være spesielt oppmerksom på kremer du bruker. En skremmende figur - i 97% av kremer av kjente merkevarer er stoffer som forgifter kroppen vår. Hovedkomponentene, på grunn av hvilke alle problemene på etikettene er betegnet som metylparaben, propylparaben, etylparaben, E214-E219. Parabener har en negativ effekt på huden, og kan også forårsake hormonelle ubalanser. Men det verste er at disse tingene kommer inn i leveren, hjertet, lungene, akkumuleres i organene og kan forårsake kreft. Vi anbefaler deg å forlate bruken av midler der disse stoffene er plassert. Nylig har eksperter fra redaksjonen vår analysert naturlige kremer, hvor førsteplassen ble tatt av midlene fra selskapet Mulsan Cosmetic, en leder innen produksjon av helt naturlig kosmetikk. Alle produkter er produsert under strenge kvalitetskontroll og sertifiseringssystemer. Vi anbefaler å besøke den offisielle nettbutikken mulsan.ru. Hvis du tviler på kosmetikkens naturlighet, må du sjekke utløpsdatoen, det bør ikke overstige ett års lagringsplass.

Mask Oppskrifter

Hvordan fjerne komedier i ansiktet hjemme? Før du begynner å velge og lage en maske, må du vite noen regler:

 • velg bare ferske produkter;
 • kontroller ingrediensene for en allergisk reaksjon, kast bort de som forårsaker irritasjon eller brann;
 • Rådfør deg med legen din eller en kosmetolog;
 • Ikke masker med et stort antall betennelseselementer i ansiktet.
til innhold ↑

"Protein perfeksjon"

For å forberede masken må du ta et kyllingegg, skille proteinet fra det og slå det godt med en visp.

Som du visp forsiktig, legg til en spiseskje sukker og en spiseskje knust havregryn til proteinet.

Etter tilberedning, hell en teskje sitronsaft inn i masken før påføring.

Påfør masken i ansiktet med en børste, la den tørke i 15 minutter, og fjern deretter filmen som er dannet fra ansiktet. Etter, om nødvendig, bruk krem ​​på typen person.

"Melkfornøyelse"

For komedoner er det også en fantastisk maske, som består av to ingredienser. Først tørk ansiktet med en bomullspute dyppet i melk.

Påfør deretter kefir med en børste i flere lag på huden. Ta en komfortabel posisjon og nyt 30 minutter. Skyll deretter med rennende vann. Din hud vil bli mye lettere og ferskere etter den første behandlingen.

"Coal Magic"

Nå er Internett fullt av rammer og bilder med en magisk svart maske som eliminerer komedoner i en økt. Denne masken kan tilberedes hjemme. For å gjøre dette må du aktivert kull, gelatin og litt melk.

Først må du ta en spiseskje gelatin, bland den med en spiseskje melk.

La blandingen svulme i 20 minutter. Deretter må alt dette oppvarmes i et vannbad til gelatinintensivert.

I masken må du bare legge til aktivt kull (1 tablett), malt til pulver. La blandingen avkjøles litt og fortsett til applikasjonen på ansiktet. Etter en tid begynner masken å avkjøle og tørke, danne en svart film.

Etter 30 minutter må den forsiktig fjernes fra ansiktet. Hva er skjønnheten i denne masken? Kull, som er en del av splittelsen i porene i form av svarte prikker, normaliserer talgkjertlene.

Jenter som har prøvd en slik maske, merker resultatet etter første bruk.

Kontraindikasjoner og hyppighet av bruk

Masker og produkter som brukes til å eliminere komedoner har helbredende egenskaper, men de har også kontraindikasjoner og bruksegenskaper:

 • Ikke bruk aggressive produkter mer enn en gang i uken. Disse inkluderer peelings, scrubs med harde partikler, film masker;
 • Gi opp stoffer du er allergisk overfor. Det kan være krem ​​Baziron, Klenzit, etc.;
 • Ikke bruk ansiktsskrubb hvis du har betennelseselementer. Det er fare for å spre dem over hele ansiktet;
 • Før du begynner et behandlingsforløp med krem ​​eller gel, er det nødvendig å konsultere en lege.
 • Kremer og salver som har hormoner i sammensetningen må brukes med et kurs med obligatoriske brudd, ellers kan avhengighet utvikle seg.
 • Lysmasker fra naturlige ingredienser kan brukes hver annen dag.
til innhold ↑

effektivitet

Hvis du står overfor valget av å bruke en maske eller prosedyre, er det viktig å vite effekten av hver metode.

I dag betraktes slike prosedyrer som mekanisk eller ultralyd ansiktsrensing som den mest effektive og effektive.

Det samme resultatet er vist ved peeling, som ikke bare kan eliminere komedoner, men også forbedre tilstanden til huden som helhet.

Hvis vi snakker om hjemmemekanismer, er de mindre effektive og krever langsiktig bruk. En slik maske, som kullgelatine, kan imidlertid vise resultatet etter første søknad.

Ikke fortvil hvis du legger merke til slike ubehagelige formasjoner som komedoner i ansiktet ditt. For tiden er det mange prosedyrer og midler for å håndtere dem. Du trenger bare å velge hva du liker akkurat.

På hvordan å kurere lukkede komedoner i ansiktet, kan du lære av videoen:

Hvordan og hva å behandle komedoner hjemme?

Vår hud ser bare attraktiv bare hvis den er i stand til å "puste helt". Dette skyldes porene; men med utilstrekkelig hygiene blir de tilstoppet av støv og smuss, noe som resulterer i komedoner. Og hvis bakterier trer inn i disse komedonene, vil den inflammatoriske prosessen begynne, noe som igjen vil føre til dannelse av akne og deres raske spredning i ansiktet. Som regel ser de ut i det området der aktiv produksjon av talg oppstår - pannen, nesen og haken. Og for å forhindre disse problemene, er det nødvendig å starte behandling av komedoner i tide. Legemiddelindustrien kan tilby flere verktøy som kan demonstrere den nødvendige effektiviteten. La oss snakke om dem mer detaljert.

Før du blir kvitt komedoner i ansiktet ditt, bør du forstå hvorfor de dukket opp. Hvis deres forekomst er forbundet med sykdommer i indre organer, vil kosmetiske prosedyrer være ineffektive og kampen må begynne bare fra innsiden. Her bør du bare kontakte legen som skal gjøre en undersøkelse og foreskrive medisinbehandling. Hvis det er fastslått at kroppen din er sunn og problemet ligger bare i mangel på hygiene i ansiktets hud, kan du fortsette behandlingen av komedoner selv.

Hvordan fjerne komedoner?

Fjerning av komedoner er en prosedyre som utføres i nesten alle skjønnhetssalonger. Spesialisten finner ut av de spesielle egenskapene til huden din, setter "tragediens skala" og, ved hjelp av moderne midler, kommer til å fungere. Men det er ikke alltid mulig å besøke en slik institusjon, siden du ikke vil begrense deg til en prosedyre, og tid og penger er ofte ikke nok.

I dette tilfellet må du vurdere midler som forteller deg hvordan du kan bli kvitt komedoner hjemme.

Glykolsyre

I dette tilfellet er det to typer midler:

Slike stoffer bidrar til utvidelse av porene, hvoretter de "trekker" alt smuss fra dem. I tillegg fjerner de de kåte partiklene i de øvre lagene i huden, fukter og myker den. Som regel inneholder slike produkter melkesyre og te-treolje, som er kjent for sine antiinflammatoriske egenskaper.

Den mest effektive er:

  Acglicolic Classic Forte gelkrem fra Sesderma - i produktlinjen finner du et produkt for enhver hudtype;

Fjerningsverktøy

Spesielle verktøy vil også bidra til å kvitte seg med komedoner:

  kosmetisk løkke - har et langt håndtak med et øye, som er plassert slik at komedien er inne i den, trykk ned og fjern det løsne smusset med en steril klut;

Det er viktig! På samme måte kan bare komedoner fjernes, overflaten som ser praktisk ut åpen, ellers kan huden bli skadet.

 • "Gun" - opererer på prinsippet om vakuumkraft. Denne enheten bruker luftens kraft, effektivt renser porene og er helt trygt for huden.

Salisylsyre

Et eget kapittel er nødvendig for å tildele informasjon om bruk av salicylsyre fra komedoner. Dette verktøyet hjelper til med å oppløse og misfarge dem, noe som er dens ubestridelige fordel.

Reglene for søknad er enkle:

  Hvis du kommer over dette stoffet for første gang, bør behandlingen begynne med en lav konsentrasjon - 1% løsning.

Det er viktig! Hvis du bruker salicylsyre 5 eller 10%, så er det en stor sannsynlighet for overdrying av huden, noe som i sin tur vil medføre en økning i antall komedoner, som sikkert kommer til å bli sår i akne.

For å fukte en wadded disk i oppløsning og å tørke et ansikt. Hvis antallet komedoner er ubetydelig, blir verktøyet påført prikket med hjelp av bomullspinne.

Det er viktig! Ikke gni løsningen for intensivt, da det er mulig å få huden til å brenne!

Behandle huden med stoffet skal være til du føler en liten prikkling - dette vil indikere at løsningen begynte å virke.

Anbefaling! Ved bruk av en løsning hvis konsentrasjon er 2 eller 3%, er en enkelt applikasjon nok.

Men det er også advarsler:

 • hvis du begynner å skrelle av huden når du bruker produktet, bør bruken avbrytes og et alkoholfritt stoff velges;
 • i tørre hudtyper anbefales ikke salicylsyre til bruk; det er mer egnet for kombinasjon og oljeaktig;
 • Du bør ikke kombinere dette stoffet med andre, spesielt med benzylbenzoat og zinerit;
 • Ikke tillatt å bruke under graviditet og amming.

medisiner

Behandling av komedoner i ansiktet kan kreve både reseptbelagte og ikke-reseptbelagte legemidler som vil bli anbefalt av en lege. Mange av dem er sterke, og noen krever bruk under streng overvåking av en spesialist.

 1. Hormonale piller og antibiotika - de er kun foreskrevet av en lege; Selvmedisinering kan forårsake alvorlige helseproblemer. I tillegg kan disse verktøyene ha mange bivirkninger, og derfor må de brukes som foreskrevet av en spesialist. Antibiotika er oftest foreskrevet for betente comedoner når det er nødvendig å stoppe veksten av bakterier.
 2. Aktuelle preparater. Disse inkluderer "Salicylic Acid", som tidligere ble nevnt, "Baziron", "Zinc Salve", "Klenzit C" etc. Selv om de er over-the-counter, er det kun dermatologen som kan bestemme muligheten for å bruke dem i hvert enkelt tilfelle.
 3. Andre generiske stoffer, som Zener, Skinoren, Differin og Quotlan, tilhører også medisinsk utstyr. De må brukes daglig, og resultatet vil komme om noen måneder.

Hjem rettsmidler

Hjem rettsmidler for komedoner i ansiktet kan anbefales til bruk selv av kosmetikere. Disse inkluderer:

 • grøt agurk, gulrot og courgette på en fin rist, legg til litt olivenolje og noen dråper sitronsaft. Påfør ansiktet og skyll etter 15 minutter med varmt vann;
 • lage en pasta av cottage cheese og lamme måltid, sett på komoneser og fjern etter at den er helt tørket;
 • skum babyen såpe, legg til natron og vaske huden med den resulterende løsningen, spesielt oppmerksom på T-sonen. Etter 10 minutter, vask av;
 • Smør huden med kefir og vask i 20 minutter;
 • Kombiner flytende honning og calendula tinktur i samme forhold og tørk ansiktet med den resulterende løsningen 2-3 ganger om dagen;
 • klem persillejuice og bruk det som en lotion tre ganger om dagen i 2 uker.

Ikke glem å forebygge!

 1. Vask ansiktet om morgenen og kvelden med varmt vann - men ikke varmt!
 2. I løpet av dagen, prøv å ikke røre ansiktet med hendene dine.
 3. Bruk en rengjøringsmiddel daglig for å fjerne smuss og støv.
 4. Det er strengt forbudt å gå i seng med sminke på ansiktet.
 5. En eller to ganger i uken, bruk en skrubbe-, pilling- eller rensemaske.

Husk at for å forhindre utseendet av komedoner er det alltid enklere enn å behandle dem. Så følg instruksjonene ovenfor og vær vakker!

Flere Artikler Om Typer Acne