Lukkede komedoner er et problem kjent for mange. De vises på ansiktet og kan til og med spre seg til baksiden. Årsaken til deres forekomst kan være stress, sykdommer i indre organer, men oftest påvirkes de av ungdommer når kroppen opplever en hormonell bølge, samt kvinner under graviditet, overgangsalder og feil i menstruasjonssyklusen.

Sebum akkumuleres under huden og blir til en liten knute. Ofte er de små og nesten umerkelige, men noen ganger er de ganske store og dessuten forårsaker smertefulle opplevelser. Å være under huden, har de ikke muligheten til å endelig modne og gå ut; og hvis en infeksjon trer inn i denne komedien, så er det stor sannsynlighet for å utvikle alvorlig betennelse. Hvordan bli kvitt dem? La oss se.

Åpne og lukkede komedoner - hva er forskjellen?

Hudutslett, kalt komedoner, er delt inn i to typer - åpne og lukkede komedoner. Den førstnevnte dannes når innholdet i munnstykket av follikkelen vises på hudoverflaten. Denne arten anses å være den mest merkbare, som visuelt representerer svarte prikker. Slike formasjoner er lette å fjerne, selv hjemme.

Bli kvitt lukkede komedoner er ikke så lett. Forsøk på vanlig mekanisk fjerning kan bare føre til at de blir til rød, betent akne med et hvitt tips. Denne typen komedier kalles populært "prosyanki" fordi de ser ut som hirsekorn. I dermatologi brukes begrepet "milia" til å definere dem.

Hva er årsakene til å skape utseendet på lukkede komedoner på ansiktets hud? Hovedårsaken er at akkumuleringen i sebaceous kjertlene av sekresjoner utskilles i overskudd. Mangelen på frigjøring av sekresjoner i porene og bidrar til dannelsen av små hvite noduler som er under et tynt lag av hud (subkutan akne).

Blant de mange årsakene til utseendet på utslett av en lukket type er de viktigste faktorene for utseendet deres feil hudpleie (spesielt fet eller tørr), samt bruk av kosmetikk som forårsaker lukket komedo.

Årsakene til utseendet på lukkede komedoner

Hovedårsaken til utseendet på lukkede comedoner er ulike hormonelle lidelser, men leger noterer seg en rekke andre faktorer:

 1. Overdreven aktivitet av sebaceous kjertlene.
 2. Feil hudpleie eller total negativ for personlig hygiene, som forårsaker hudporer å tette.
 3. I noen tilfeller kan årsaken være å ta visse medisiner.
 4. Genetisk predisposisjon, som et resultat av hvilke komedoner kan vises selv blant de som følger tilstanden til huden.
 5. Hos menn fører en overdreven mengde testosteron i kroppen også til utseendet av komedoner.
 6. I eksepsjonelle tilfeller kan komedones utseende påvirkes av miljøforurensning. Som et resultat er porene i huden blokkert med støvpartikler, smuss og forskjellige forbindelser, noe som fører til utseendet på lukkede komedoner.

Som et resultat av hormonelle lidelser, ser komedoner ofte ut på gravide, selv om alle hygienekrav er oppfylt. Endokrine sykdommer og gastrointestinale problemer øker også sannsynligheten for slike akne.

Hva ser lukkede comedos ut?

Lukkede komedoner er små bakker med solid eller hvit farge, litt utragende over hudflaten. Fra siden kan de være helt usynlige og føltes bare ved berøring, hvis du løfter hånden over huden. De føler seg som en lett grovhet eller ujevnhet.

Narkotikabehandling

Behandle lukkede komedoner må være omfattende. Først må du identifisere årsaken til utseendet og kur, og deretter håndtere kosmetiske feil i huden.

Forberedelser for behandling av akne og comedoner er rettet mot å redusere aktiviteten til talgkjertlene, og eliminerer komedoner og hudfeil fra deres forekomst. Legemidler kan være både intern og ekstern bruk.

De mest brukte stoffene for comedones:

 1. Zerkalin (salve) - et middel relatert til antibiotika. Produksjon - Kroatia. Kunne behandle akne og andre lignende formasjoner på huden. Effektivt bekjemper komedoner.
 2. Roaccutane (i kapsler) er et stoff som er rettet mot å undertrykke akne og komedoner. Produsert i Sveits. Inneholder bivoks, soyabønneolje. Legemidlet må begynne å ta en liten dox med gradvis økning.
 3. Zincteral (tabletter) - katalyserer metabolske prosesser. Produsent Polen.
 4. En serie kosmetikk - Hollyland. Det produserer stoffer i form av salver, kremer, masker for behandling av problemhud. Produserte stoffer i Israel.

Ethvert middel kan ha bivirkninger eller uforenlighet med andre legemidler. Før du bruker stoffene, bør du konsultere legen din om hensiktsmessig bruk.

Hudrensing

Først av alt, hjemme er det nødvendig å rengjøre ansiktets hud med en spesiell kosmetikk med en svamp eller svamp. Hygienisk omsorg begynner med det faktum at sammensetningen for vasking påføres på våt hud, og deretter gnides uten trykk til boblene vises og fjernes med en våt svamp. Det bidrar til å rense epidermis av fettpartikler, lag av døde celler og smuss.

Hver uke må du utføre peeling med fruktsyrer eller bruke en skrubbe for å rense huden på døde celler. Masker med kropp eller leire bidrar også til å utvide porene og forny epidermis. Men når du bruker peeling eller skrubbe, kan de bare gjøres en gang i uken. Hvis masker er den eneste metoden i kampen mot lukkede komedoner, så om en dag eller to.

Hjemme vil grønnsaksmasker fra gulrøtter, agurker, courgetter og epler bidra til å takle lukkede komedoner. Grønnsaker er fint malt, revet eller blandet, og hvis de ikke inneholder syrer, tilsettes sitronsaft. Sammensetningen er supplert med vegetabilsk olje, oftest oliven. Men i tips fra kosmetologer og vurderinger fra mange kvinner, kan du lese at denne oljen kan tette porene. I dette tilfellet bør du bruke egnet for huden din kosmetisk vegetabilsk olje.

Folkemidlene

Å bekjempe dette problemet vil hjelpe tradisjonell medisin. Herbal decoctions, ulike masker laget av naturlige ingredienser har en positiv effekt på huden, ikke verre enn dyre farmasøytiske produkter.

Effektive midler mot lukkede komedoner:

 1. Kamille. Ta 2 ss tørket kamille, hell en liten mengde kokende vann. Vent 30 minutter, belastning, påfør massen på ansiktet, hold i 15 minutter, utfør slike manipulasjoner hver dag. Etter en uke vil du legge merke til at komonesene har gått ned i størrelse, og over tid vil prosyanka forsvinne helt.
 2. Proteinbehandling. Ta ett friskt kyllingegg, skille den hvite fra eggeplommen, slå den med 1 ss sukker, del opp blandingen i 2 like deler. Påfør første halvdel på ansiktet, vent til det er helt tørt, gjør det samme med andre halvdel av massen. Skyll masken med kaldt vann, ikke glem å smøre huden med en nærende krem ​​etter prosedyren. Slike manipulasjoner fjerner urenheter, rene porer, bidrar til oppdagelsen av sengetøy;
 3. Vitaminmask. Grate gulrøtter, courgette, agurk (i like mengder), legg til blandingen 1 ss. skje med olivenolje, bland godt. Sett opp slammet på ansiktet med et tynt lag, vent 10-15 minutter, skyll deretter med varmt vann;
 4. Salt. Ta et glass kokt vann, oppløs det i et fint revet stykke antibakteriell såpe, tilsett 1 spiseskje fint salt. Fukt en bomullspute i løsningen, gni den inn i problemområdene på huden i ikke mer enn tre minutter, ikke overdriv den. Denne metoden bør brukes svært nøye for ikke å skade huden.
 5. Sitrus tonic. Fortynn 1 ts sitron eller grapefruktjuice med 1 kopp kokt vann. Damp en bomullspute med dette verktøyet og tørk de områdene der gresset har samlet seg. Bruk dette verktøyet om morgenen og om kvelden.

Ikke forvent fra disse lynrask oppskrifter for kvaliteten på resultatet bør være 2-3 uker. Ikke vær redd hvis neseprosyanki passerer lenger enn i alle andre områder, dette er en naturlig prosess.

Laserbehandling

Denne prosedyren har ikke bare konsekvenser i form av arr eller arr, men er også helt smertefri.

Det er tre typer laser peeling:

 1. Pulserelaser. Under behandlingen blir bakterier drept og utskillelsen av talgkjertlene reduseres. Som et resultat av denne reduksjonen i sekresjonsintensiteten produseres mindre talg, som er et avlsmiljø for bakterier. Som et resultat oppløses gamle comedos, og sannsynligheten for dannelsen av nye avtar.
 2. Blå laserbehandling (frekvens 405-420 nm). Denne prosedyren ødelegger bakteriene som er dype i huden og fremmer opptaket av komedoner.
 3. Diodelaser. I motsetning til den forrige typen, bidrar denne prosedyren til fullstendig stopp av sebum. Det er ganske effektivt i behandling av akne, når komedoner dannes i store mengder over hele overflaten av ansiktet.

Denne effektive metoden gjør det mulig å oppnå synlige resultater etter den første prosedyren, og takket være muligheten til å justere inntrengningsdybden, kan spesialisten jobbe med problemområder uten å påvirke det omgivende vevet.

Hvorfor hjelper ikke medisinen?

Dette utålmodige spørsmålet blir bedt av dermatologer og kosmetologer av mange pasienter etter flere ukers behandling med det anbefalte stoffet. Legene forklarer vanligvis at det er flere grunner til at den reduserte medisinen skal være ineffektiv:

 • medisinering ble tatt kontinuerlig og i den angitte dosen;
 • Søknaden samsvarer med instruksjonene som er vedlagt stoffet;
 • hvis det bare ble brukt på stedet der akne dukket opp;
 • Ved bruk av stoffet ble alle hygieniske regler observert.

Hvis komedoner på nesen eller i en annen del av ansiktet ikke har forsvunnet en uke etter starten av legemidlet, er det ganske naturlig. I første fase forhindrer stoffet utseendet på ny akne. Gamle forsvinne seg, men dette krever tid, ikke mindre enn en måned. Det anbefales at du bytter stoffer bare hvis det oppstår en allergisk reaksjon.

Hvor effektiv en eller annen medisin kan vurderes ikke tidligere enn etter to måneder. Du kan ikke ta to stoffer samtidig, da det er vanskelig å forstå hvilken av dem som gir reelle fordeler. Men det er mulig å snakke om ineffektiviteten av behandlingen bare etter to måneder, når det blir klart at det ikke er noen forbedringer, vises nye sentre av akne. I dette tilfellet må du gå tilbake til legen.

Forebygging og tips

Dette må huskes kontinuerlig og gjennom hele behandlingsforløpet med medisiner, kosmetikk eller folkemidlene for å følge de følgende enkle anbefalingene.

 1. Påfør daglig rengjøringsmidler for ansiktet (melk, tonic, lotion), ukentlig - skrubbe eller gommage.
 2. Selvekstrudering av comedoner, som i 95% av tilfellene fører til betennelse, som må behandles med antibiotika, er strengt forbudt.
 3. Å velge riktig linje av kosmetikk for hudpleie.
 4. Ikke la sminke på ansiktet om natten.
 5. Begrens i dietten din mengden fett, stekt, krydret, syltet, salt, søt, melmat.
 6. Stopp langsiktig medisinering.
 7. Det er ubrukelig å bekjempe komedoner hvis du røyker mye eller misbruker alkohol. Med dårlige vaner med problemhud, er det på tide å si farvel.
 8. Prøv å mindre sannsynlig å falle under påvirkning av stressende situasjoner.
 9. Behandle tilgjengelig i nærvær av sykdommer i magen.
 10. Flytt til området med en mer velstående miljøsituasjon.

Alle disse tiltakene er ikke bare effektiv kontroll av komedoner, men også forebygging av denne kosmetiske feilen. Det vil ikke bare være å forandre livet ditt, men det er nødvendig hvis du vil se fantastisk ut.

anmeldelser

Noen anmeldelser av kvinner om behandling av komedoner:

 • Elena, 34, Lipetsk: "Jeg ble rengjort i skjønnhetssalongen, mekanisk. Men tidligere ble jeg behandlet, fordi komedene mine ble utøst på grunn av hormonforstyrrelser. Endokrinologen advarte øyeblikkelig: Først juster bakgrunnen, og gjør noe med akne, ellers vil alt være ubrukelig. Jeg inspirerte på en eller annen måte ikke til kjemisk peeling, så jeg gjorde en borsch. Resultatet tilfreds med meg. "
 • Marina, 27, Ufa: "Jeg kan ikke forestille meg hvordan folk pleide å leve uten skrubb og peeling. Jeg har alltid minst tre krukker med forskjellige scrubs. Og peeling med AHA-syrer er min favoritt prosedyre. Huden skinner, ingen kviser, komedoner, utslett. Bare flott. Men jeg er virkelig enig i at "en egen" kosmetolog bør søkt. "
 • Irina, 22, Moskva: "Zinerit er det som hjalp meg. To uker gikk imidlertid med et rødt ansikt, så alt ble aktivt fjernet. Men etter en måned, er ikke minnerene igjen fra akne. Og jeg hadde både lukkede og åpne. Men hvem har tørr hud, bortsett fra Zerin, må du bruke en fuktighetskrem. "
 • Rita, 26, Obninsk: "Jeg var i skole med akne. Så passerte, som de fleste. Og for seks måneder siden, fanget hun influensa, ble syk, og så et sted og fanget en hudinfeksjon. Hele ansiktet var fylt opp. Baziron reddet meg, hver dag gned jeg ansiktet mitt to ganger. Til slutt kom ikke alt, men etter to måneder ble jeg kvitt komedoner. "

Bli kvitt de lukkede komedonene er ikke så vanskelig, spesielt hvis de ikke er forårsaket av hormonelle forandringer. Den relative sikkerheten til slike utbrudd bør imidlertid ikke være en grunn til å forsømme dette problemet. Lukkede komones, i motsetning til åpne, blir betent mye oftere.

Komedoner: årsaker og metoder for kamp

Akne er en sykdom forbundet med dysfunksjon av hårsekkene og sebaceous kjertler, som kan skyldes mange årsaker. Og selv om komedoner ikke bærer en spesiell trussel mot menneskers helse, er de en av de mest ubehagelige kosmetiske problemene og forverrer livskvaliteten. Feil behandling av komedoner er fulle av irreversible konsekvenser - uregelmessigheter, arr og pigment flekker på huden.

Årsaker og mekanisme for utseende av komedoner

Hovedårsaken til komoneser er opphopningen av sekresjoner fremstilt av talgkjertlene ved hårfollikelens munn, hvor en plugg er dannet av epidermale celler og støvpartikler. En blokkert hårfollikkel forhindrer frigjøring av talg, som fortsetter å samle seg i den.

Slag og toksiner som elimineres fra kroppen gjennom huden porene reagerer med sebum, noe som resulterer i en tykk, klebrig masse. Akkumuleringen av sebaceous innskudd fører til det faktum at munnen av folliklene er redusert eller lukket i det hele tatt. Det er et brudd på separasjonen av fett, som strekker seg i folliklene.

Synlige komedoner i ansiktet blir når en blanding av sebum, toksiner og bakterier, delvis rager ut fra munnen og gradvis forvandles til et svart sted under påvirkning av oksygen.

En av de eksterne årsakene til akne er feil og uregelmessig hudpleie. Irrasjonell bruk av kosmetikk med rikelig fett, hyppig bruk av sminke og utelukkelse av hygienevilkårene (ikke vaske eller rense huden før du går i seng), fører til at døde hudceller, herdet sebum, støv, bakterier og saltkrystaller samler på huden Resultatet av svette). Med tendens til huden til fettinnhold, er selv en av disse faktorene ganske nok til å starte prosessen med dannelse av komedoner.

Genetisk predisposisjon påvirker også forekomsten av komedoner. Folk som har slektninger i familien eller har smertefulle manifestasjoner på ansiktets hud, har en mye høyere sjanse for å bli syk.

Testosteronnivåer er en annen faktor som stimulerer dannelsen av komedoner. Hos mennesker med akne-utsatt hud, øker nivået av hormonet aktiviteten til talgkjertlene. I tillegg faller epitelceller som ligger i hullet i hårsekkene ikke i tide, som først smalrer kanalen, og så tetter den helt opp.

I sjeldne tilfeller kan utseendet av komedoner være en bivirkning ved å ta visse stoffer. Opphør av medisiner rettsmidler situasjonen: komedoner forsvinner på egen hånd.

Stressige situasjoner provoserer visse endringer i kroppen, hvorav den ene er en endring i sammensetningen av talg. I tillegg, med stress og depresjon, har folk en tendens til å bry seg mindre om hygiene og hudpleie, noe som fører til komedoner. Restaurering av en normal livsstil og overholdelse av reglene for hudpleie eliminerer utslett som har oppstått av denne grunn.

Dannelsen av komoneser kan også forårsake et fuktig klima og forurenset luft, noe som bidrar til opphopning av mikropartikler av smuss på huden.

Steder og typer komedoner

Dermatologer skiller mellom to typer utslett: åpne (svarte) komedoner og lukkede (hvite) komedoner. Den første ligger hovedsakelig på nesen, pannen, kinnene, haken, på ryggen (øvre deler), sjeldnere - på brystet.

Lukkede komedoner er under et tynt lag av hud og ser ut som hvite bolter eller knuter som stiger litt over hudoverflaten. Det begrensede innholdet av linolsyre reduserer beskyttelsesfunksjonen til epitelet og sebumets surhet.

Åpne komedoner vises oftest på pannen, i ørene eller på nesen. De, som nevnt ovenfor, dannes i prosessen med oksydasjon i porene i det såkalte "rør", som består av talg, hornpartikler og mikrober. Åpen komedoner er ikke betennende, du kan bli kvitt dem ved hjelp av ulike midler, både tradisjonell og tradisjonell medisin.

Forebygging og behandling av komedoner

Behandlingen av komedoner krever en integrert tilnærming som alltid tar hensyn til de individuelle egenskapene ved utvikling av patologi. I tillegg til kostholdet er det nødvendig å justere funksjonene i fordøyelseskanaler, samt de nervøse og endokrine systemene.

Ved behandling og forebygging av komedoner er det viktig å utføre skikkelig hudpleie, spesielt for fet eller kombinasjonshud. Det gir høykvalitets rensing og fuktighetskrem, reduserer for kraftig aktivitet i sebaceous kjertlene og regelmessig eliminering av overskytende talg, reduserer effekten av mikroorganismer på huden, periodisk fjerner døde hudceller og beskytter mot UV-lys.

Hovedverktøyet som hjelper til med å bli kvitt comedones selv hjemme er først og fremst hygiene, bruk av riktig utvalgte kosmetikk og passende terapeutiske midler (ichthyol salve, tetracyklin, Differin).

Cures som ichthyol salve (Unguentum Ichthyoli) og en krem ​​laget på basis av glycerin vil bidra til å kurere åpne og lukkede komedoner på huden - de fjerner "plugger", "åpner" dermed follikkens munn;

Når du behandler akne hjemme, kan du bruke unna - et spesielt verktøy for fjerning av formasjoner.

Fra svarte komedoner vil du bli kvitt aktuell handling (lotion, krem ​​eller salve), kjøpt i et apotek.

Rensing av peeling etterfulgt av påføring av en kosmetisk maske og antiseptisk middel til ansiktet (for eksempel ichthyol salve) gir et slående resultat i kampen mot åpne komedoner.

Folk oppskrifter

Mint infusjon. Mintinfusjon brukes som et profylaktisk middel (150 g mynteblader helles med 1 liter vann). Infusjon tørker ansiktet to ganger om dagen.

Gresskar. For å bli kvitt inflammatoriske manifestasjoner på huden, vil det hjelpe maske fra gresskarens masse. - Produktet har en gunstig effekt på lukkede komedoner, og eliminerer smerte.

Hindbær blader En effektiv salve fra bringebærbladjuice, som blandes med petroleumjell eller smør (1: 4). Salven av salven ligner den av stoffet Differin.

Brewer's gjær. For å redusere sannsynligheten for utslett i T-sonen, anbefaler tradisjonelle healere å ta bryggergær under måltider (1-2 ts).

Urteinfusjon. I de tidlige utviklingsstadiene behandles lukkede komedoner hjemme ved hjelp av gresskolleksjon: hvitt lys, tricolorfiolett, trippelstreng og skogbærbær. Planter tar i like store mengder og forbereder en infusjon, som deretter legger honning til smak, og tar det som et rensemiddel med antiinflammatorisk effekt.

Før du går til hjelp av folkemessige rettsmidler som bidrar til å bli kvitt komedoner, er det bedre å først søke råd fra en spesialist. Ikke alle metoder som brukes hjemme er ufarlige.

Face comedones - årsaker, typer og metoder for behandling

Comedones er ikke mer enn akne som skyldes en sykdom i sebaceous kjertler og hårsekk. Disse svarte prikkene i ansiktet har nylig blitt diagnostisert, hvis tidligere komedoner var karakteristiske for unge / tenåringer, nå er denne sykdommen også iboende for de mest forferdelige menneskene (ifølge statistikk - 25-40 år).

Komedoner utgjør ingen fare for menneskers helse og liv, men nå i psyko-emosjonelle termer kan disse akneutslettene medføre mange problemer. Derfor er det nødvendig å ikke bare vite minst et minimum av informasjon om sykdommen i spørsmålet, men også å forstå at det kan hjelpe i kampen mot komedoner i ansiktet.

klassifisering

I medisin er det flere typer comedo, de utvikler seg gradvis og tjener som en videreføring av hverandre. Generelt kaller legene komedoner cyster - de dannes etter samme prinsipp som vanlige cyster på indre organer. Mekanismen for utvikling av sykdommen under vurdering er alltid den samme: alt begynner med dannelsen av microcomedo, slutter med en åpen eller lukket form. Nærmere bestemt er typene og mekanismen for utvikling av komedo vist i figuren:

Hva er åpen komedie

Follikelen spiller ofte rollen som en viss "samling" av sebum, til hvilke døde celler av epidermis, mikropartikler av kosmetikk og støv er tilsatt. Denne resulterende sammensetningen klammer ganske enkelt på hårsekkene, og når stopperen er ved utgangen av follikkelen, blir den svart på grunn av oksidasjon av innholdet med luft. Det er hvordan åpne komedoner dannes - de vanlige svarte prikkene, ålene, hvilke leger anser den mest enkle utviklingen av staten i spørsmålet.

Hva er lukket comedo

I motsetning til den åpne komedien, er det i denne formen ingen måte for den akkumulerte trafikkorken. Derfor er lukkede komedoner baller eller nikker med en hvitaktig farge, tverrlig over overflaten av huden.

Faren for en lukket komedie er en høy risiko for å utvikle komplekse patologiske forhold:

Den inflammatoriske prosessen i lukkede komones utvikler seg raskt, og en persons ønske om å raskt kvitte seg med et stygt fenomen kan føre til spredning av en stafylokokk- eller streptokokkinfeksjon. Og fortsatt "manuell" avhending av lukkede komedoner fører nødvendigvis til dannelse av arr, arr og uregelmessigheter på hudoverflaten.

Vennligst merk: lokalisering av åpen og / eller lukket komedo - panne, hake, nese, rygg (øvre seksjoner). I noen tilfeller observeres også fenomenet på øvre del av brystet. Denne fordelingen av vorter blir oftere observert hos kvinner.

Årsaker til komedoner

Du kan ikke nevne en ting som en årsak til utseendet av vorter i ansiktet - leger sier at for fremveksten av slike akne trenger du et trykk, en provokasjon. En slik provokasjon kan være flere faktorer:

 1. Genetisk funksjon. Leger og vanlige mennesker har lenge notert at tilstanden på huden i ansiktet er arvelig. Hvis mor eller pappa har kondylom, er sannsynligheten for å utvikle denne sykdommen hos barna 97%.
 2. Forstyrrelse i kroppens hormonbalanse. Det er derfor oftest åpne / lukkede komedoner på ansiktets hud i ungdomsårene, hos kvinner i overgangsalderen, før menstruasjon.
 3. medisiner. Det handler bare om langvarig bruk av medisiner - mot bakgrunnen av en så aggressiv effekt på kroppen utvikler brudd på kroppens sekretoriske funksjon.
 4. Feil hudpleie - For eksempel feil valg av kosmetikk, overdreven bruk av dekorative kosmetikk, mangel på ansiktshudrensingsprosedyrer.
 5. Diettforstyrrelser. Hvis en person har en stor mengde karbohydrater og fett i menyen, er det praktisk talt ingen grønnsaker og frukt, så er dette en direkte måte å danne en kombinasjon både lukket og åpen.
 6. Noen sykdommer i sentrale og / eller perifere nervesystemet, hyppig stress, tilbakefall depresjon.

I tillegg kan komedoner oppstå hvis en person bor i en region med ugunstig økologi - et høyt innhold av karbonoksider i luften, vil metallsalter nødvendigvis føre til utseendet til den beskrevne tilstanden.

Fjerning av komedoner

Regelmessig klemming av svarte flekker eller hvite støt i ansiktet vil ikke bli kvitt komedien - det fremkaller bare utviklingen av den inflammatoriske prosessen på hudoverflaten. Behandlingen av tilstanden som behandles er helsepersonellets privilegium som nødvendigvis gir en omfattende behandling.

Narkotikabehandling av komedoner

Bare en lege kan velge en adekvat behandling for comedo - det er nødvendig å ta hensyn til ikke bare graden og typen av sykdommen, men også den generelle helsen til pasienten. Mange stoffer som brukes til å behandle kondylomer, kan forårsake en sterk allergisk reaksjon, og noen ganger må en spesialist handle på prinsippet om å velge medisin - som er ideelt for en pasient, kan det være helt ubrukelig for en annen.

Hvis vi snakker om generelle anbefalinger, må en person med vorter behandles med antiseptiske preparater og antibakterielle midler. Ikke dårlig, Differin har bevist seg i denne forbindelse - et stoff som er produsert i form av en gel eller krem ​​0, 1%. Det påføres ansiktets hud som tidligere har blitt renset med lotion om kvelden. Et annet effektivt middel for å bekjempe vorter er Tretinoin krem ​​eller lotion, som du bør behandle ansiktet 2 ganger om dagen.

Vennligst merk: behandling comedo lenge, vil kreve flid og tålmodighet. I gjennomsnitt blir kvitt vorter med medisiner i 4-8 uker.

Kosmetiske prosedyrer

Sørg for å behandle comedo når du trenger å besøke skjønnhetssalonger - det finnes en rekke prosedyrer som effektivt lindrer stygge utslett i ansiktet. Først og fremst anbefaler fagpersoner dyp rensing av ansiktet - denne prosedyren bidrar til å fjerne døde hudceller i epidermis, ekskretoriske jernkanaler slippes ut, og fri tilgang til oksygen er åpen for hudceller i ansiktet. Dyprengjøring av ansiktet utføres på forskjellige måter:

 • manuell - dette kalles manuell rengjøring;
 • bruk av spesifikke verktøy - nål og sløyfe;
 • microdermabrasion;
 • kjemisk peeling;
 • ultralyd enheter.

Den vanligste metoden for dyp rensing av ansiktet er laser peeling. Resultatet av denne prosedyren er fornyelse av epitelet, som alltid fører til en forbedring av blodsirkulasjonen, normaliseringen av funksjonen av talgkjertlene og stabiliseringen av utbytbare stoffer. Sannsynligheten for en komedo etter laser peeling er svært lav, selv om tilbakebetalinger ikke er utelukket.

Behandling av comedones folkemidlene

Bare i tilfelle behovet for å bekjempe komedoner, kan du trygt gå til tradisjonell medisin for hjelp - det er mange produkter basert på naturlige råvarer som virkelig redder en person fra ubehagelig utslett på ansiktet hans. Du kan bruke dem en etter en, du kan kombinere - det er bare viktig å overholde den obligatoriske regel om regelmessighet av prosedyrene.

Tradisjonelle behandlingsmetoder:

 1. Vegetabilske masker. Ta en rå agurk, courgette eller gulrot, rist på en fin rist og legg olivenolje eller sitronsaft i små mengder til den resulterende massen (for eksempel 5 dråper olje eller juice per spiseskje med rå grønnsaker). Midler påføres på tidligere ryddet ansiktshud og forlates i en slik situasjon i 15 minutter. Deretter vaskes masken av med varmt vann.
 2. Proteinmask. Slå på proteinet av ett egg med en spiseskje sukker, den resulterende massen er delt inn i to deler. Først blir en del av proteinmassen påført den forrensede huden i ansiktet, og det forventes å tørke ut (dette vil ta 2-4 minutter). Nå er den andre delen av det piskede proteinet tatt og lett å trykke på fingrene påføres over det første laget av masken. La nå proteinmassen i ansiktet i ytterligere 10 minutter. Etter at masken er fjernet / skyllet av med varmt vann. Denne prosedyren fungerer som en peeling, åpning og rensing avstoppede follikler.
 3. Kamille maske. 2 ss kamilleblomster tas og helles med kokende vann i en slik mengde at det oppnås en tykk vann. Deretter i en mussel tilsett 3 dråper sitronsaft og en teskje rugmel. Verktøyet påføres på renset ansikt i 15 minutter, skyll deretter med varmt vann.

Vennligst merk: Hver av disse masker skal brukes minst 1 gang per uke. Du kan alternere, men i dette tilfellet kan bare 2 typer masker brukes per uke.

Å tørke ansiktets hud med en uavhengig forberedt tonic vil også være veldig effektiv - den er laget av sitronsaft eller grapefrukt. I det første tilfellet fortynnes en teskje juice i kopp vann, men 1 spiseskje grapefruktjuice fortynnes med et glass vann.

Ikke dårlig hjelp til å kvitte seg med comedo og havregryn - de kan for eksempel blandes med naturlig yoghurt, varm melk til en slurry. Deretter påføres massen på ansiktet med sirkulære fingre i 15 minutter. Vask masken med varmt vann, pass på at du behandler huden med fuktighetskrem.

Comedo forebygging

De mennesker som har en predisposisjon til fremveksten av comedo, bør regelmessig utføre forebyggende tiltak. For eksempel vil det være nyttig for de som har foreldre som lider av komedie eller tidligere var utslett av den aktuelle typen og er nå i remisjon. Forebygging av komedo er som følger:

 • Hver dag må du rengjøre ansiktet av smuss og støv - dette gjøres minst 2 ganger om dagen med spesielle tonics og / eller lotioner;
 • bruk vanlig såpe anbefales ikke - det tørker huden også;
 • En gang i uken, sørg for å utføre renseprosedyrer. For å gjøre dette kan du bruke skrubbe - de rydder huden perfekt fra urenheter og til og med "åpne opp" vorter;
 • hvis ansiktets hud er fet, så er det tilrådelig å bruke lotion med kamille, eucalyptus, calendula og grønn te for å rense den;
 • i perioden med alvorlig forverring av den inflammatoriske prosessen og utseendet på flere vorter bør forlates fra dekorative kosmetikk, men også i ettergivelsesperioden forsøk å unngå bruk av grunnkrem og tørrpulver;
 • Hver kveld smør huden med en hvilken som helst essensiell olje - tea tree, clove, eucalyptus.

Komedoner kan forårsake mye trøbbel - noen mennesker blir vanligvis deprimerte, motet når et slikt problem oppstår. Men moderne medisin og den rike opplevelsen av forfedre bidrar virkelig til å kvitte seg med allerede eksisterende komedie og forhindre fremveksten av nye.

Yana Alexandrovna Tsygankova, medisinsk gransker, allmennlege av høyeste kvalifikasjonskategori.

16,238 totalt antall visninger, 13 visninger i dag

komedoner

Comedones er små cyster i huden som dannes som et resultat av akkumulering eller blokkering av munnene av hårsekkene av sebum og desquamated celler. Komedoner kan ha utseendet på hvite noduler (hvite ål, lukkede komedoner) eller svarte prikker (svarte åler, åpne komedoner). Oppstår ofte på fet og porøs hud. Diagnose og eliminering av årsakene til dannelsen av komoneser utføres av dermatologer, endokrinologer og gastroenterologer. Viktig å løse problemet er kompetent og vanlig hygienisk hudpleie, kosmetiske prosedyrer (hudrensing, kjemisk og mekanisk peeling, etc.).

komedoner

Komedoner er et symptom på noen hudsykdommer, så vel som sykdommer i mage-tarmkanalen, lever og endokrine sykdommer. Sebum, smuss og desquamated celler i epidermis tette porene, noe som resulterer i dannelsen av knuter, komedoner. Komedoner finnes i alle aldersgrupper, men hos ungdommer i puberteten og hos kvinner, spesielt med endringer i hormonnivåer (menstruasjonssykdommer, graviditet, overgangsalder) er comedoner vanligere. Komedoner av varierende grad manifestasjon forekommer i 85% i aldersgruppen fra 12 til 24 år. I en mer moden alder blir komedoner mindre vanlig diagnostisert på grunn av en naturlig nedgang i fettdannelse.

Årsaker til komedoner

Hovedårsaken til comedones er opphopning av talg i munnen av hårfollikkelen, som er plugget med en stopper fra hudceller og støvpartikler. Det vil si at sebum ikke kan evakuere fra follikelen alene og gradvis akkumuleres i den. Giftstoffer, som skal utskilles gjennom hudens porer, samhandler med talg, noe som resulterer i en tykk, klebrig masse. Eksternt blir comedo merkbar når sebum, blandet med toksiner og bakterier, blir delvis frigjort gjennom den trange follikkens munn og blir mørk under påvirkning av oksygen.

Hovedårsaken til comedones er feil hud og kroppspleie. Bruk av kosmetikk basert på fett, bruk av sminke og vane å gå til sengs uten vask, fører til akkumulering av døde hudceller, herdet sebum, støv, bakterier og saltkrystaller (fra svette) på ansiktets hud. Hvis ansiktets hud er utsatt for fett, er en eller flere av de ovennevnte faktorene nok til å danne komedoner. Genetisk predisposisjon er også en av årsakene til komedonene, da prosentandelen av morbiditet er høyere blant kvinner hvis nære slektninger har hatt komedoner på huden deres.

Økende testosteronnivåer, spesielt hos personer som er utsatt for akne, stimulerer aktiviteten til talgkjertlene, og epitelceller som fôr hårsekkene faller ikke av i tid, noe som fører til en innsnevring av kanalen først, og deretter den fullstendige blokkering, hvoretter komedon dannes. I sjeldne tilfeller kan bruk av visse legemidler som bivirkning være ledsaget av komedoner som, etter at stoffet trekkes tilbake, overlater seg.

I stressende situasjoner endrer sammensetningen av talg også, og under stress legger folk mindre oppmerksomhet på hygiene og ansiktspleie, noe som indirekte fører til dannelsen av komedoner. Etter å ha gjenopprettet en normal livsstil og med skikkelig hudpleie, komedoner som har oppstått av denne grunn, overgir seg selv. Fuktig klima og luftforurensning bidrar til opphopning av smusspartikler på huden og provoserer dannelsen av komedoner.

Kliniske manifestasjoner av komedoner

De første tegnene på komedoner, når det ikke er noen manifestasjoner på huden ennå, er grovdannelse av huden og utvidelse av porene. Oljeskinn, men utsatt for flaking, er også en klinisk manifestasjon som går foran komedier. Hudfargen blir usunn, med en grå, noen ganger grønn fargetone. Kosmetikk holder dårlig, fordi det "tømmes" fra huden på grunn av det høye fettinnholdet. På dette stadiet er terapi mest effektive, siden det ikke er noen komedo noduler eller de er på scenen når follikkens munn er helt lukket. En del av fettet kan fortsatt evakueres fra follikelet, men noen av det forblir inne, slik at små støt kan ses på huden, som er godt følt når de strekker ansiktsområder med et stort antall talgkjertler (T-sonen i ansiktet og haken).

I fremtiden vises åpne komedoner som ser ut som et knutepunkt med en svart prikk på grunn av oksydasjon av overflaten av sebum. Lukkede comedoner er under huden, og derfor kan de ikke evakuere innholdet, de blir ofte betent. Eksternt ser de ut som rosa eller røde støt med uendret eller betent hud.

Uavhengig fjernelse av komedoner fører til arrdannelse, tillegg av en sekundær purulent infeksjon med utvikling av pyoderma. På pasientens hud er det derfor både uåpnede komedoner og pustulært utslett, noen ganger er det serøse og blodige skorper i stedet for ekstruderte komedoner.

Diagnose og behandling av komedoner

Diagnosen er laget på grunnlag av en visuell inspeksjon og intervju med pasienter. Nesten alltid er det forbundet sykdommer i mage-tarmkanalen og endokrine sykdommer. Derfor anbefales konsultasjon med en gastroenterolog og endokrinolog for pasienter med komedoner.

Behandling av komedoner bør være omfattende. Det er nødvendig å utføre terapi, og i tilfelle umulighet - korreksjon av den underliggende sykdommen. Kosmetiske prosedyrer for å normalisere produksjonen av fett og desquamation av døde celler bidrar til å helbrede huden og returnere den til en normal tilstand. Det er nødvendig å være mer oppmerksom på personlig hygiene, vask med vaskemidler ikke mer enn 2 ganger om dagen, for å berøre ansiktets hud med hendene så lite som mulig og ikke la håret falle på ansiktet ditt.

Peeling med fruktsyrer og microdermabrasion fjerner det øverste laget av døde celler. Etter det anbefales det å sette på ansiktet av kosmetiske legemidler som har anticomedogene egenskaper. Inflamede områder gnides med salicyloppløsning og antibakterielle geler påføres. Mottak av vitaminkomplekser og overholdelse av hypoallergen diett med unntak av fettstoffer og søte matvarer. Når man slutter seg til en sekundær infeksjon, er antibakterielle stoffer angitt.

komedoner

Enhver utdannelse på huden, det er den mest vanlige pimpleen, ubehagelig person. Hva å si om utseendet av komedoner - formasjoner som kan forårsake betydelig ubehag, avhengig av deres skala.

Årsaker til komedoner

Vi har hår på huden - et sted de er tykkere og mer, et eller annet sted mindre. I hvert fall har hvert hår en hårfollikkel - en slags veske der roten er plassert, samt stedet som denne posen omgir. Ofte i munnen av denne follikkelen kan sebum samle seg i store mengder, som er en naturlig hudolje. Akkumulerer i posen, er fett blandet med døde celler i epidermis, så vel som med støv som faller utenfor. Denne hele blandingen danner en ganske alvorlig stopper som lukker porene.

Deretter skjer følgende: giftstoffer som forlater kroppen vår gjennom epidermis, uten å få en utgang, begynner å samhandle med talg. Innholdet i den pluggede kanalen åpnes delvis med tiden, samhandler med oksygen, og den øvre delen av pluggene mørkner - en komedo blir oppnådd. Det er disse mørke punktene (de kan være små og svært synlige) som en person finner på kroppen hans.

Nå vurderer de viktigste årsakene til fremkomsten av komedoner:

1. Forsømmelse av ansiktsrensingsprosedyren

Hver persons hud er spesiell. Noen som har nok til å gjennomføre grunnleggende hygieniske prosedyrer regelmessig, og han vil aldri møte årsaken til blokkering av porene, men noen trenger bare en spesiell rengjøringsprosedyre, som bare utføres i hytta. Denne egenskapen til kroppen din trenger å vite og om nødvendig rengjøre ansiktet til døde hudceller regelmessig, gi huden en ny byrde av livskraft.

Når det gjelder komedoner, må det forstås: det er ganske vanskelig å få dem ut, men for å unngå dem er det mye lettere.

Bruk av feil valgt kosmetikk

I intet tilfelle kan du velge tørre hudprodukter beregnet for den tørre typen, fordi i dette tilfellet vil de aktive komponentene i kosmetikk gjøre sebaceous glands jobbe enda mer intensivt, og produserer overskytende talg. For hver type egnet verktøy, mens du ikke glemmer den enkelte intoleransen til enkelte komponenter.

Bruk av utgått kosmetikk

Ofte glemmer folk å kontrollere egnetheten til deres kosmetikk. Det samme fundamentet, som er utløpt, kan forårsake uopprettelig skade på huden. I stedet for å skape en lysbase, kan den begynne å tette porene, noe som ofte fører til akne og komedoner.

I dette tilfellet betyr ikke akne akne, men inflammatoriske hudsykdommer med lignende symptomer. Med andre ord, i dette tilfellet menes det at comedoner er en sykdom forårsaket av den opprinnelige dårlig tilstanden til huden.

Hormonale svikt

Med et høyt nivå av testosteron, har folk en tendens til å være mer utsatt for akne, noe som øker aktiviteten til talgkjertlene. Som i alle andre tilfeller blandes overskytende talg med døde celler, kanalblokkering oppstår og komedoner dannes.

Genetisk predisposisjon

Det har lenge vist seg at dette problemet har evnen til å bli arvet. Personer hvis direkte slektninger lider av denne sykdommen er også i fare.

Bruk av visse stoffer

Komedoner kan oppstå som en bivirkning ved å ta en rekke medisiner. Dette skjer, men ganske sjelden, så denne grunnen kan legges til kategorien unntak, i stedet for reglene.

Allergisk reaksjon

Oljen som danner grunnlaget for en kosmetisk kan i seg selv føre til en negativ hudreaksjon. I tillegg er filmen, som dannes på epidermis ved bruk av slike midler, ikke et pluss: det tillater ikke at døde celler "smuldrer" fra huden på en naturlig måte.

Klimafunksjoner

De gunstigste forholdene for fremkomst av komedoner - høy temperatur og høy luftfuktighet. Under slike forhold begynner menneskekroppen (spesielt hvis du ikke er vant til det) å svette kraftig, nivået på sebumproduksjonen øker, og komedoner kan vises.

Fysisk hudirritasjon

Lær er vårt ytre skall, som bare virker skjøre og tynt. Faktisk beskytter den kroppen fra bakterier, reddet den når temperatur, fuktighetsnivå endres. Imidlertid er epidermis følsom for noen påvirkning. Med hyppig fysisk kontakt med en irriterende faktor kan komedoner oppstå. For eksempel, hvis en person etter aktivitetens art trenger å ha på seg en maske som stadig er i kontakt med ansiktet, kan det oppstå et slikt problem. Årsaken er den samme - svak tilgang til oksygen, fysisk friksjon, forbedret arbeid av talgkjertlene, gunstig miljø for reproduksjon av bakterier.

stresset

For det første påvirker nervøs risting ofte helsen til huden, håret, neglene og tennene.

For det andre er det i stressende situasjoner at en person minst tenker på hvordan man skal ordne seg selv, og hvis en slik situasjon er forsinket, er det en sjanse til å komme seg ut av det med et så ubehagelig fenomen som komedoner.

Tegn på komedoner

Hvordan forstår at problemet med huden, som måtte møte - det er comedo?

Det er flere tegn på denne "problemer". Det kan oppstå i alle aldre, men oftest blir det utsatt for ungdom som er i puberteten. Ifølge medisinske data står rundt 85% av unge og jenter overfor en slik mangel. Den grunnleggende alderen til folk som lider av komedoner er 12-24 år.

Hovedtegnene til dette problemet er:

 1. kjedelig hud, som om de er dekket med noe, eller for tørr hud, med merkbare sorte prikker;
 2. forstørrede porer: selv om de i første omgang er rene, er dette det første "signalet" som komones kommer til å danne på huden (på dette stadiet bør behandlingen startes);
 3. Kosmetikk holder på huden svært dårlig: her er det en direkte forbindelse med overdreven fettdannelse - sebum skaper en ekstra film, som kosmetikket exfolierer (eller det blandes bare med fet film).

Oftest forekommer komedoner på de områdene av huden hvor sebaceous kjertler jobber mer aktivt. Hvis vi snakker om ansiktet, så er disse områdene av kinnene nærmere nesen, nesens vinger, haken.

Typer komedoner

Komedoner er delt inn i to typer: lukket og åpent.

stengt

Slike komedoner kalles populært "prosyanki". De fikk navnet for en grunn, det oppsto på grunn av den eksterne likheten av formasjonene med korn av kornblanding. Dermatologer kaller dette fenomenet et spesielt begrep - milia.

Formasjonen leder ikke til seg selv, men det kan oppstå betennelse hvis mikrober kommer inn, eller hvis du prøver å klemme ut en fettete sac, som en kvise (som forresten er en veldig stor feil). Ofte er tuberkulene ikke så merkbare, de er ikke slående og har en solid farge. Det føles som at huden har en lett grovhet. Men hvis det er mange formasjoner, skaper en følelse at huden er helt ujevn, noe som medfører både fysisk og psykisk ubehag.

åpen

Hvor det er en delvis åpning av sebaceous akkumulering, under oksygenpåvirkning, oksideres fett, et mørkt punkt oppstår. Fargene til formasjonen kan ikke bare være svarte, det kan være lett, skitten gul, mørkegrå eller brun. Komedoner kan være milde. I dette tilfellet ser punktene seg små, ekstruderes lett, og når det ekstruderes, oppstår den inflammatoriske prosessen sjelden. Innholdet i denne vesken er ganske flytende, luktfri. Mer uttalt åpne komedoner har en stor størrelse (opptil 1,5 millimeter i diameter), fettet i en slik veske er tett, med sterk lukt.

Behandling av komedoner

Fjerning av komedoner

Fjerning av fettete sacs på egen hånd kan føre til infeksjon, noe som vil forverre situasjonen til tider. Derfor bør denne prosessen bare stole på spesialister.

Fjerningsprosedyren utføres i kosmetikk eller medisinske kontorer, mens det er viktig å kontrollere at spesialistene har riktig utdanning og tillatelse. Rengjøring består i det faktum at døde hudceller blir avskallet med et spesielt apparat og sebaceousformasjonene fjernes. En komedispose åpnes med et spesielt verktøy, takket være hvilken sebum som kan komme ut.

Denne rengjøringen gjør at du kan rense huden, og bringe den tilbake til normal, samtidig som du eliminerer dannelsen av arr.

Midler fra komedoner

I kampen mot komedoner, salver, geler og lotioner laget på basis av benzoylperoksid, salisylsyre, resorcinol og svovel er gode. Ofte, for komplisert behandling, foreskriver legen et kurs av antibiotika som reduserer spredning av bakterier, reduserer betennelse. Disse antibiotika inkluderer for eksempel tetracyklin. Imidlertid bør alle disse verktøyene bare brukes etter at de er foreskrevet av en lege, etter å ha gjennomført en undersøkelse.

Hjemme kan du bruke enkle, men ganske effektive masker for å bekjempe komedoner. Bra i dette tilfellet, masken av leire. For forberedelsen skal en halv teskje salt oppløses i 4 ts vann, og 2 teskje ler skal legges til dette vannet. Blandingen er grundig malt og påført ansiktet til helt tørt (15-20 minutter). Etter at masken har tørket, må den fjernes ved hjelp av våtservietter.

For å opprettholde behandlingen, bør du regelmessig bruke spesialverktøy for å exfoliere og rense huden: kremer, kremer, skrubber (sistnevnte ikke mer enn en gang i uken).

Forebygging. Hudpleie fra komedoner. Ansiktsrengjøring

Forebygging av komedoner er ikke mye forskjellig fra forebygging av akne og andre hudsykdommer. For det første må hver person riktig velge kosmetikk (basert på egenskapene til huden) og bruke dem regelmessig. For det andre bør du være oppmerksom på kroppens generelle helse, så huden vil bli frisk. I denne forbindelse er det nødvendig å begrense bruken av skadelig mat, gi opp alkohol og røyking, spis rikelig med frisk frukt og grønnsaker, bruk vitaminer. For å få en negativ innvirkning på miljøet mindre (støv, smog, smuss), er det nødvendig å regelmessig utføre forebyggende rengjøring av ansiktet. Dette kan gjøres i skjønnhetssalongen, etter å ha snakket med en spesialist om nyansene i prosedyren. Hvis du følger disse grunnleggende kravene, vil det være mye lettere å bli kvitt dem selv med utseendet av komedoner (hvor ingen er immune).

Hva er komedoner: årsakene til utseendet og deres behandling hjemme

Hei, kjære lesere av bloggen vår! I dag snakker vi om et slikt problem som tilstoppet ansikts hudporer.

Oppkalt i medisinske komedoner - årsakene til disse kan være forskjellige og er delt inn i to typer. De åpne seg har utseendet på sorte prikker, mens de lukkede ser mer ut som hvite subkutane knuter. I begge tilfeller er det en "kork" dannet av fettete fett og smuss som lukker hudens porer.

Comedones kan ikke tilskrives akne eller akne. Imidlertid reduserer de attraktiviteten, og kan også forårsake betennelse i huden. Hva er årsakene til deres forekomst, og er det mulig å unngå tilstopping av porene? Om dette og snakk.

De viktigste årsakene til dannelsen av komedoner

Hudporer av hvilken som helst type utskiller sebum. Bare eiere av et fett, skinnende ansikt kan umiddelbart merke det med en ubehagelig glans. I sunn hud etter at talgkjertlene har tildelt en uspesifisert mengde fett, vises den utenfor.

Sammen med fett, slagger og toksiner, samt biprodukter dannet under metabolske prosesser i celler, slippes ut.

Tenk deg hva som vil skje hvis det er tid tilstoppet med fettete "trafikkork". Alle behandlede produkter forblir inne. I tillegg til dette samhandler de med hudfett, og en lett "krydder" i form av tilstoppet smuss og støv fullfører det triste bildet.

Skittet kommer inn i porene er veldig enkelt: de rørte ansiktet med hendene, korrigerte sminke på gata, riper nesespissen - og det er det!

Hovedårsakene til dannelsen av åpne og lukkede komedoner, ifølge leger, er:

 • noen sykdommer i mage-tarmkanalen (forstoppelse, tarmdysfunksjon, etc.);
 • leversykdom;
 • usunt kosthold (overhodet i kostholdet av fett, stekt, melaktig mat og høyt karbonatiserte drikker; ungdom som bare spiser hamburgere, sjetonger og kokain, bør tenke på hva som kommer til ansiktet i 3-5 år!);
 • endokrine lidelser;
 • hudsykdommer;
 • feil utvalgte kosmetikk (sminke, sminke og ansiktspleie);
 • genetisk predisposisjon (se nøye på ansiktene til dine mødre og bestemødre);
 • alvorlig stress, nervøse sammenbrudd;
 • forurenset luft (som ikke er uvanlig i store industrielle storbyområder);
 • høy luftfuktighet klima.

Noen ganger er årsaken til tette hudporer på haken og andre deler av ansiktet en økning i nivået av hormonet testosteron.

Komedoner finnes ikke bare hos ungdom, men også hos voksne. Ved særlig risiko er kvinner som har hormonelle endringer (menstruasjonssvikt, tidlig overgangsalder, graviditet).

Forløperne til komedoner eller Hvordan gjenkjenne tette porene

For å fastslå at porene på pannen eller nesen begynte å tette er veldig enkel. For å gjøre dette er det ikke nødvendig å gå til legen. Sitt komfortabelt i nærheten av det sterke lyset, ta et stort speil, og enda bedre - forstørre, og nøye undersøke hele ansiktet.

PAY ATTENTION!

For raskt å kvitte seg med svarte flekker, akne og akne, samt å forynge huden i ansiktet, anbefaler vi at du gjør deg kjent med dette effektive middelet.

Den første alarmen er forstørrede porer på nesen og andre områder. Eiere av fet hud bør være spesielt oppmerksomme, spesielt om sommeren. Overflødig sebum kan tette porene ikke bare på ansiktet, men også på brystet, skuldrene, etc.

I tillegg til forstørrede porer, kan du også se grov hud, en sallowton. Kvinner som stadig bruker dekorative kosmetikk, ser det ut til at fundamentet eller fundamentet "ikke holder" på ansiktet, ligger ujevnt.

Årsaken til dette er de subkutane "nodules" som kan føltes ved forsiktig å strekke T-sonen med fingertuppene.

Dannelsen av "noduler" foregår for dannelsen av åpne komedoner. Og det er mye lettere å eliminere dem i første fase. Men feil valg av midler, eller forsøk på å presse den fettete "røret" fører til triste konsekvenser (utseendet av pustulært utslett, hudbetennelse, arrdannelse, infeksjon).

Hvordan bli kvitt komedones folkemidlene?

Ideelt sett er det mulig å motstå dannelsen av hvite komedoner og svarte prikker ved hjelp av en integrert tilnærming: balansert ernæring, profesjonelt ansiktsrensing og ytterligere hudpleie hjemme.

I tillegg til dette kan du legge til det riktige utvalget av dekorative kosmetikk for kvinner og jenter.

Er det alltid mulig å ta tid for å gå til salongen? Alas, travle arbeidsdager gir oss noen ganger ikke noe valg. Derfor kan du starte kampen mot tilstoppede porene i dag, ved hjelp av velprøvde folkemidlene.

Sukker og proteinmaske

Fjern de svarte punktene vil hjelpe sukkerproteinmasken. For å gjøre dette må du forsiktig skille protein fra kyllingegelet, bland det med 1 ss. sukker, den resulterende "talker" er delt inn i 2 deler.

Først påføres en del på det rensede ansiktet, og når det tørker, blir resten av blandingen påført på toppen. Under applikasjonen gnides ikke "talker" i huden, men lett klappet på ansiktet, til eggblandingen ikke lenger holder seg til fingrene. Limmasse vil bidra til å trekke ut alt det fete fettet fra porene. Masken vaskes av med rent vann, og deretter påføres en lett, ikke-fettete krem ​​på huden.

Mask med sitronsaft og aloe juice

Å rengjøre, lette og samtidig nærme huden i ansiktet vil hjelpe masken med tillegg av:

 • sitronsaft;
 • aloe leaf juice.

Grunnlaget her er også kyllingprotein, til hvilket ytterligere ingredienser blir tilsatt (2 ts hver) og slå med en blender i 1-2 minutter. Masken påføres prikket i 2 doser, bare på de områdene der det er tilstoppede porene. Etter 10-15 minutter vaskes blandingen med rent vann.

En blanding av brus og salt

Å rengjøre porene hjemme vil hjelpe en blanding av brus og salt. Imidlertid er slik peeling kontraindisert i:

 • Tilstedeværelse av inflammasjonsfokus (røde flekker, ødem);
 • forekomsten av akne, koiler.

Blandingen fremstilles fra fint salt og brus, blander komponentene i like store mengder. En fuktet bomullspute dyppes i det oppnådde pulveret og behandles med et fordampet overflate.

Damping er nødvendig for å åpne porene. Salt og bruskrystaller "klamrer" til fettete fett, trekker det ut. Vær forsiktig, ikke gni huden sterkt med en slik sammensetning!

Umiddelbart etter behandlingen holdes blandingen på ansiktet ikke, fordi den ikke er en maske, men vaskes av med rent vann, fortrinnsvis kaldt (for å begrense de rensede porene). Etter det bør lett krem ​​påføres huden.

Eiere av tynn, sensitiv hud kan erstatte brus og salt med finmalt i en kaffekvern, havremel eller kli.

Det er nok å utføre så dyp rengjøring hver 7-8 dager.

Enkelt og rimelig verktøy - kefir!

Et enkelt og originalt middel for komedoner - kefir. Ja, ja, vær ikke overrasket, det er nyttig ikke bare for magen, men også for ansiktet! Meieri miljøet kan raskt oppløse fettete "plugger" i porene i huden.

En liten mengde kefir (fett spiller ingen rolle) på det rensede ansiktet, og etter 10-15 minutter vaskes det med rent vann. Men vi anbefaler ikke å bytte kefir med drikkeryoghurt eller surdeir. De inneholder mange tilsetningsstoffer - fra konserveringsmidler til kunstige farger, som bare kan skade ansiktet.

Til slutt vil jeg gjerne si noen ord om riktig ernæring og skikkelig omsorg. De som vil kvitte seg med tilstoppede porer, må revurdere kvaliteten på absorbert mat. Fat og stekt retter kamp! I tillegg til marinader, røkt mat, pickles, varme krydder og krydder. Hurtigmat og brus - tabu, kaffe og søtsaker må være begrenset.

Og så hva skal du spise, spør du? Det er veldig enkelt!

Fettfattige varianter av fisk og kjøtt, i stedet for stekt, velg bakte eller grillet (smaken av slike retter er like god). Vi tygger greens, grønnsaker og frukt aktivt, drikker fersk juice og rikelig med rent vann.

Den første uken med "restrukturering" vil kostholdet være det vanskeligste, men da vil kroppen bare takke deg. Og resultatet - strålende, ren, sunn hud uten svarte prikker - er ikke lang i komme.

Når det gjelder kosmetikk, er det viktig å velge det etter hudtype.

Og vær sikker på å vaske om morgenen og kvelder, unngå forurensning av porene! For de som er lat om kvelden, går igjen på badet og vasker av dagens sminke, anbefaler vi deg å umiddelbart hente ansiktets hud. For slik forsømmelse vil hun svare tilsvarende - med betennelse og subkutane "knuter".

Vi håper denne artikkelen vil være nyttig for mange lesere. Og for de som vil holde seg oppdatert med alle de nye produktene, samt å studere i detalj hudsykdommer og hvordan de skal behandles, anbefaler vi at du abonnerer på bloggen vår. Lykke til!

VÅRE LESER ANBEFALER!

For behandling av akne, akne, akne, svarte flekker og andre hudsykdommer forårsaket av overgangsalder, sykdommer i mage-tarmkanalen, arvelige faktorer, stressforhold og andre årsaker, bruker mange av våre lesere vellykket metoden til Helen Malsheva. Etter å ha gjennomgått og nøye undersøkt denne metoden, bestemte vi oss for å tilby det til deg.

Flere Artikler Om Typer Acne