Molluskum contagiosum (molluscum contagiosum) er en hudsykdom forårsaket av et virus fra familien Poxviridae (Poxvirus). Sykdommen oppstår med samme frekvens hos menn og kvinner. Vanligvis er det ikke en alvorlig trussel mot helsen, men ødelegger utseendet til en person.

Fordi hver pasient tenker på hvordan å kurere sykdommen?

Sykdomsbeskrivelse

Infeksjon med molluscum contagiosum oppstår ved direkte kontakt mellom en syke og en sunn person (ofte i kjønn gjennom voksne).

Også overføring av infeksjon er mulig gjennom personlige gjenstander. Fordi folk ofte blir syke med hele familier.

Sykdommen er karakteristisk bare for mennesker. Årsaker som bidrar til utviklingen av bløtdyrkontamiosum:

 • redusert immunitet;
 • barns alder;
 • hyppig endring av seksuelle partnere;
 • manglende overholdelse av personlig hygiene
 • kamme og gni huden.

Det er 4 typer virus som forårsaker molluscum contagiosum. Den første typen er mest vanlig hos barn, og den andre er ansvarlig for seksuell overføring av sykdommen.

Inkubasjonstiden av sykdommen varer fra 14 dager til flere måneder.

Viruset er godt bevart i miljøet (jord, vann). De er syk for folk som har vært i lukkede lag i lang tid (hær, skiftarbeid, kostskoler).

Manifestasjoner av sykdommen

Den patologiske prosessen begynner med utseendet av enkle eller flere tette knuter. De ser ut som halvkule, noen ganger litt flatt. Nodler er kjøttfarget eller hvitt-gul i farge, med en glatt skinnende overflate.

I begynnelsen er formasjonene små (1-2 mm), men de vokser raskt i størrelse til 5-7 mm.

I knutepunktet er et kraterformet inntrykk. Hvis du trykker på elementet i utslett med pincett, vises en hvit ostemasse fra hullet. Disse er døde epitelceller, sebum og ovoide bløtdyrkroppar. Disse partiklene er bæreren av sykdommen.

Papirene er plassert separat, men i noen tilfeller fusjonere, danner en gigantisk plakett (1-2 cm). Hvis plaketten "vokser" på en tynn stengel, kalles dette skjemaet en pedicle.

Miljørformen er preget av dannelsen av flere små smittsomme mollusker (> 10).

[su_spoiler title = "Oppmerksomhet, innholdet kan være ubehagelig å se"]

 • på ansiktet;
 • baksiden av nakken;
 • kjønnsorganer og perineum;
 • på bena (spesielt på de indre lårene);
 • noen ganger på hodet;
 • Det blir aldri utslett på håndflatene og sålene.

Papules forårsaker ikke smerte, svært sjelden kløende. På slutten av 2-3 måneders utdanning forsvinner spontant. Hos pasienter med immunsvikt (hiv, aids, kreft) er løpet av den patologiske prosessen lengre og krever behandling.

Friksjon og riper på kløende utslett forårsaker gjentatt selvinfeksjon, så forekommer elementer av smittsom mollusk andre steder i kroppen. Bakteriell infeksjon (suppuration) er også mulig.

Diagnose av sykdommen

Når de første forstyrrende symptomene oppstår, bør pasienten konsultere en lege-dermatovenerolog.

Diagnosen er laget på grunnlag av en generell undersøkelse og dermatoskopi.

Manifestasjoner av molluscum contagiosum er typiske for denne sykdommen.

I tillegg foreskriver legen en histologisk analyse av ostepapulinnholdet. Tilstedeværelsen av bløtdyr i skrapet bekrefter diagnosen.

Obligatoriske undersøkelsesmetoder for molluskum contagiosum:

 • blod for HIV, hepatitt C;
 • STI analyse (spesielt syfilis);
 • generell og biokjemisk blodprøve.

Differensialdiagnostikk utføres med vorter, papillomer, vorter, fibroma, basalioma, histiocytom og lavplanus.

Sykdomsbehandling

Molluskum contagiosum anses ikke som en farlig sykdom. Men det er veldig enkelt overført til andre mennesker, og ser også ujevne ut, fordi hver pasient har det travelt med å bli kvitt symptomene.

Alle legemidler må foreskrive en lege. Strenge følge hans anbefalinger.

Ikke-kjønnsfokus på infeksjon krever ikke alltid behandling. De er ikke så smittsomme, og etter noen måneder går prosessen spontant. Terapi i dette tilfellet utføres for å utelukke selvinfeksjon.

Foci på kjønnsorganene bør behandles for å unngå spredning av prosessen.

 • skrap ut utslettselementene med en Folkman skarp skje, kryoterapi med flytende nitrogen, elektrokoagulering ved hjelp av nåværende - disse metodene fjerner effektivt klammen, men ikke alle pasienter vil godta en slik prosedyre. Lokalbedøvelse kan være nødvendig;
 • klemme det hvite innholdet med pinsett, etterfulgt av smøring med 10% jodtinktur, strålende grønn 1-2 ganger daglig i 3-4 dager;
 • cauterization med hydrogenperoksid, celandine tincture;
 • i polykliniske forhold er det mulig å cauterize foci av trikloreddiksyre;
 • Isotretinoin-baserte eksterne midler påføres de berørte områdene 2-3 ganger daglig: Retasol, Retinoic salve;
 • krem med imichimod stoff sammensatt av: Aldara, Keravort. Verktøyet har en antiviral effekt. Legemidlet kan provosere irritasjon på bruksstedet, noe som fører til at pasienten slutter å behandle. Kremet påføres det berørte området 3 ganger daglig i 3 måneder;
 • Antivirale legemidler inne: Interferon, Viferon, Genferon, Altevir. Dosen og behandlingsvarigheten velges individuelt;
 • Antivirale salver kan brukes topisk i 2-3 uker: Acyclovir, Zovirax, Cycloferon.

Hos pasienter med HIV-infeksjon kan molluskum contagiosum passere etter antiretroviral behandling av den underliggende sykdommen.

I motsetning til mange virus blir molluskum contagiosumet ikke bevart i menneskekroppen, det lever bare i ondartede svulster, og immunsystemet til en sunn person slår det vel.

Derfor, etter at den siste dannelsen av bløtdyrforekomst har forsvunnet på huden, anses sykdommen helt å helbrede. Dette betyr at viruset ikke lenger er i kroppen.

Men immunitet mot denne sykdommen hos mennesker er ikke lang, derfor kan tilbakefall ikke utelukkes.

Virussykdom forebygging

Ved behandling av molluscum contagiosum er tidlig diagnose og riktig behandlingstaktikk svært viktig. Prognosen for sykdommen er gunstig. Vanligvis er det en fullstendig gjenoppretting.

Av komplikasjonene er tilbakefall eller gjentatt selvinfeksjon mulig.

For å unngå spredning av infeksjon, skal pasienten ha separat sengetøy, sengetøy, håndkle. Under behandlingen er det nødvendig å begrense kjønn.

Barn som lider av sykdommen, ikke delta i hagen og skolen.

Det er svært viktig å styrke immunforsvaret for å unngå reinfeksjon.

Smittsom bløddyr hva er det? Årsaker og behandling hos voksne med moderne metoder

Molluskum contagiosum er en smittsom dermatologisk sykdom som er forårsaket av et virus. Analysene med havets og havets innbyggere i dette tilfellet er irrelevante, siden den smittsomme bløtdyren fikk navnet sitt ikke på grunn av en direkte forbindelse med hvirvelløse dyr, men på grunn av det karakteristiske utseendet av hudutslett, som i form av økning i form ligner en snegl.

Behandling av molluscum contagiosum hos voksne og barn er ansvaret for dermatovenereologen eller dermatologen.

De logiske spørsmålene til hver pasient som er diagnostisert med molluscum smittsom - hva det er og om det er mulig å bli kvitt det.

Molluskum Contagiosum: Årsaker hos barn og voksne

Sykdommen er forårsaket av et humane spesifikt DNA-holdig ortopoksvirus. Totalt er det 4 typer av dette viruset: de alle kan like påvirke mennesker i alle aldre og er helt trygge for dyr.

Viruset av molluskum contagiosum overføres gjennom direkte kontakt av bæreren med en sunn person. Siden viruset er i stand til å opprettholde sin levedyktighet utenfor kroppen av bæreren i lang tid, er det også en indirekte infeksjonsrute: gjennom hygieneforsyninger, klær og sko og vann i bassenget.

Du kan også være interessert i:

På samme tid i barndomsinfeksjon skjer det oftest i å spille sammen og spille sport, besøke bassenget. Voksen bløtdyrbløddyr oppstår oftest som følge av ubeskyttet sex.

Ifølge statistikken er denne sykdommen diagnostisert hos ca 2-20% av befolkningen i alle aldre.

Risikofaktorene for forekomsten av sykdommen er:

 • redusert immunitet, inkludert mot bakgrunnen av langsiktig kjemoterapi, legemiddelbehandling med immunosuppressive midler eller glukokortikoider
 • HIV-infeksjon
 • Barns alder fra 1 år til 4 år
 • ubeskyttet sex
 • diagnostisert med atopisk dermatitt eller eksem i historien

Molluskum contagiosum: symptomer

Det viktigste diagnostiske tegn på sykdommen er spesifikt hudutslett:

Tid for utseende Oftest forekommer utslett 2 uker etter den påståtte infeksjonen. Noen ganger kan viruset eksistere i kroppen, ikke vise seg selv, i flere måneder. Men den minste svekkelsen av immunsystemet - og sykdommen er aktivert.

Farge. Kjøtt eller litt mørkere, kanskje med en rosa tinge.

Form. Knutepunktet stikker ut over hudoverflaten, med en liten utsparing innvendig.

Størrelse. Fra noen få millimeter i diameter ved sykdomens begynnelse til 2 eller flere centimeter etter hvert som sykdommen utvikler seg.

Antallet av elementer. Etter infeksjon vises en bestemt nodul, men da øker antallet deres - pasienten selv bærer viruset til forskjellige deler av kroppen når han konsekvent berører hendene eller klærne til de første infiserte og deretter de friske områdene.

Lokalisering. Siden hos voksne, forekommer infeksjon oftest gjennom seksuell kontakt, er favorittstedene for utseendet av utslett hensiktsmessige. Smittsom mollusk hos kvinner foretrekker å bo på labia, i anus, i underlivet og på innsiden av lårene.

I sin tur er bløtdyren smittsom på penis hos menn og labia hos kvinnene ikke uvanlig. I tillegg til inngangsregionen kan spesielle smittsomme knuter vises på nesten alle deler av kroppen, bortsett fra såler, palmer og slimhinner. Således kan en smittsom bløtdyr på ansiktet manifestere seg i form av uøstuetiske lesjoner på øyelokkene eller i nærheten av munnen - dette er oftest tilfellet hos barn.

Relaterte symptomer. Fysisk kan utslett ikke forstyrre pasienten. Noen ganger blir de ledsaget av svakt kløe. I prosessen med å skrape knutene eller ved å trykke dem bare - blir en væske eller en ostemasse frigjort fra det sentrale hullet, som er habitatet til viruset som forårsaker sykdommen.

Det er disse utskillelsene fra knutepunktet som er det sikreste diagnostiske tegn på molluskumkontagiosum, som sannsynligvis gjør det mulig å skille denne sykdommen fra en rekke andre lignende.

Hvordan behandle bløtdyrkontakt hos voksne

Det er forskjellige tilnærminger til behandling av denne sykdommen. I Vesten unngår leger ofte radikale tiltak for å fjerne smittsomme bløtdyr, siden det generelt ikke er farlig for pasientens helse og med kompetent medisinsk behandling og stimulering av naturlig immunitet forsvinner uten spor i noen uker eller måneder. Hvordan behandle bløtdyrkontamiosum hos barn leses her.

I vårt land er både konservativ narkotikabehandling og kirurgisk fjerning av molluscum smittsom brukt - valget av passende tiltak er individuelt i hvert enkelt tilfelle.

Narkotikabehandling inkluderer:

 • ekstern bruk av medisinske løsninger, krem ​​og salve fra bløtdyrkontamiosum: sølvnitratløsning, oksolinsalt, podofillotoksinkrem, Imichimod krem, Viferon salve
 • Antivirale legemidler for molluskum contagiosum: Acyclovir, Cycloferon
 • Immunostimulanter mottak: Epigen-intim krem, Izoprinosin, Imikvad-Immunostimulator krem
 • fysioterapi: UV-behandlinger på den berørte huden

I sjeldne tilfeller, med omfattende utslett, kan antibiotikabehandling med tetracyklinmedikamenter være påkrevd.

Den største ulempen med konservativ behandling er dens varighet - noen ganger kan et terapeutisk kurs vare i flere måneder, der strenge forebyggende tiltak bør iakttas for ikke å tilfeldigvis infisere kjære og ikke spre infeksjonen gjennom hele kroppen. Du kan også behandle bløtdyrkontamiosum med folkemidlene hjemme.

Kirurgisk behandling

Derfor foretrekker leger ofte en rask løsning på problemet, noe som betyr:

 • fjerning av molluscum contagiosum med pinsett - nodulene blir ganske enkelt "plukket" og desinfiseres deretter
 • flytende nitrogenkryodestruksjon
 • elektrokoagulasjon - molluskens kropp er ødelagt ved hjelp av nåværende
 • praktisert med hensyn til smittsom mollusk laser fjerning

I de fleste tilfeller utføres kirurgi på poliklinisk basis under lokalbedøvelse. Det vil bidra til å avgjøre graden av kompleksitet i operasjonen for å fjerne molluskum contagiosum video, som registreres som en erfaren lege, kan redde pasienten fra unestetiske utslett på kort tid.

Årsaker og behandlingsmuligheter for bløtdyrkontakt

Molluscum contagiosum er en sykdom som påvirker hudens epiteliale lag. Patogenesen er forårsaket av inntak av Molitor hominis eller koppevirus i menneskekroppen. Etter å ha penetrert inne, infiserer patogen celler og multipliserer i cytoplasma.

Andre sykdomsnavn:

 • Neusser's smittsom epitelittom;
 • epithelial mollusk;
 • clam vorte;
 • sebaceous acne gebra.

Patogenet tilhører antroponoser og er bare farlig for mennesker. Sykdommen har ingen kjønnsseparasjon og påvirker mennesker av noe kjønn og alder. Behandlingen utføres på poliklinisk basis ved bruk av konservative medisiner eller hjemme ved hjelp av folkemidlene.

Symptomer og diagnose av sykdommen

Det kliniske bildet er uttalt, diagnosen arbeidskraft er ikke. Inkubasjonstiden avhenger av komorbiditeter, tilknyttede infeksjoner, styrken av immunitet. Tidspunktet for utvikling fra infeksjonstidspunktet til de første symptomene varierer fra 14 dager til seks måneder. Det er ingen endringer i menneskelig velvære. Det viktigste og eneste spesifikke tegn - utseendet på huden og slimete, smertefri, hul i formasjonene.

Nodler har evnen til å vokse og utvikle seg. På dannelsestidspunktet overskrider deres størrelse ikke 2 mm, i løpet av 2-4 måneder er det en økning på opptil 1 cm. I tilfeller av atypiske manifestasjoner av sykdommen kan det gis gigantiske knuter (opptil 2 cm). I kaviteter av papiller er det en hvit, ostemasse bestående av degenerert epitelceller, viruspartikler og lymfocytter.

Spesifikke tegn på bløtdyrkontamiosum inkluderer:

 1. Formasjonen av en halvkuleformet form, flatt på toppen, med glatte kanter.
 2. Ved starten av sykdommen er nesene tette, glatte og skinnende. Farge - blekrosa, gulaktig, beige, melaktig. Ofte funnet utdanning med pearl shimmer. Over tid skygger konturene, fargen endres til en uttalt rosa.
 3. I midten av formasjonen er en hul eller dimple, lik navlen eller krateret.
 4. Nodes forekommer enkeltvis eller i grupper. De forener, danner konglomerater av betydelig størrelse.
 5. Enhver del av kroppen påvirkes: ansiktet, armhulene, brystet, kjønnsorganene.
 6. Aldri oppstå på føttene og på håndflatene. I dette avviger de fra papillomer.

Det er noen "prioriteringer" i plasseringen av papiller hos barn, ungdom og voksne.

Hos barn fra ett til fire års utdanning vises bløtdyrkontaktiosym:

 • i armhulene
 • på lemmer;
 • på brystet, magen, ansiktet;
 • i lysken og på kjønnsorganene.

Hos ungdom og voksne

 • på vulvaen;
 • den indre siden av låret og perineum;
 • i området rundt munnen og peri-orbitale sone.

Ingen spesifikke funksjoner i lokalisering av formasjoner har blitt identifisert av leger. Hos menn er huden rundt anus, penis og pubis påvirket; hos kvinner, regionen av labia minora, perineum, slimhinnet i skjeden. Hos barn under ett år er infeksjonsrisikoen minimal. Baby beskytter materniske antistoffer som er oppnådd under fosterutvikling.

Registrering av sykdommen og dens differensiering er basert på tre prinsipper: innsamling av kliniske data, undersøkelse, instrumental undersøkelse.

Under samtalen med legen blir anamnesis gjort. En primær undersøkelse avslører strukturen, fargen, plasseringen og utviklingsstadiet av formasjonene. For å bekrefte eller avvise en foreløpig diagnose, utføres mikroskopisk undersøkelse av sekresjoner. Et tegn på dette er modifikasjonen av epitelceller, i protoplasma som det er spesifikke formasjoner - bløddyrlegemer.

Differensiell analyse utelukker kjønnsvorter, syfilitiske utslett og vorter. Når lokalisert i armhulen, skiller molluskum contagiosum fra syringoma; når knuter fusjonerte seg til et enkelt konglomerat - fra lichen planus og vorte diskeratoma.

Hver pasient må undersøkes og testes for HIV-infeksjon. Molluscum contagiosum er en hyppig satellitt av AIDS.

Årsaker til infeksjon

Hittil er 4 virusstammer kjent: MCV-I og videre - II, III, IV. På territoriet til den tidligere Sovjetunionen er virus av 1. og 2. type den vanligste årsaken til infeksjon. Hos barn er smittsom bløtdyrinfeksjon et resultat av et vellykket angrep av et type 1-virus som overføres via direkte kontakt eller bruk av andre husholdningsartikler og hygiene.

Hos voksne er infeksjon forårsaket av inntak av et virus av 2. type. Dette skjer vanligvis gjennom seksuell kontakt. Kliniske bilder har imidlertid ingen grunnleggende forskjeller. Begge stammene til viruset forårsaker hudsykdom.

Som provokerende faktorer vurderes følgende forhold:

 • lav immune terskel og immunodefekt tilstand;
 • kreft prosesser;
 • permanent bruk av hormonelle stoffer;
 • dermal lesjoner av huden;
 • hormonelle og kjemiske balanseforstyrrelser i kroppen.

Av de hundre pasientene som er smittet med molluscum contagiosum, har 80 ikke nådd 15 år. På risiko er:

 • barn fra ett til fire år;
 • barn tar glukokortikoidhormoner;
 • barn diagnostisert med eksem eller atopisk dermatitt.

Infeksjonsmetoder

Viruset av molluskum contagiosum er antroponotisk, det er umulig å bli smittet av et dyr.

Det er fire hovedmåter:

 • direkte kontakt;
 • indirekte kontakt;
 • gjennom seksuell partner.

Direkte overføring inkluderer noen taktile kontakter til en syk og sunn person: klemmer, massasje, rystende hender, trening i paret sport, amming, kyssing.

Indirekte forekommer infeksjonsveien oftest. Infeksjon skjer ved bruk av andres husholdningsartikler, hygiene, kosmetikk. Mollusks på huden vises gjennom barneleker og klær, sengetøy og bordlinnen, servise, kammer, mascara. Dette fører til epidemieutbrudd av sykdommen hos barns institusjoner.

Ved indirekte kontaktvei for overføring er infeksjon gjennom vann. Risikoen er multiplisert i bassenger, bad, badstuer, vannparker.

Seksuell infeksjon er "prerogative" av voksne. Hudutslett forekommer som følge av forsømmelse av barrierevern. I dette tilfellet ligger smittsom mollusk hos voksne i kjønnsområdet.

Ikke alle mennesker som har direkte kontakt med en pasient eller en bærer av viruset, blir offer for sykdommen. Noen har sterk immunitet mot infeksjon. Verken direkte eller indirekte kontakt vil føre til utseende av bløddyr.

Behandling av molluscum contagiosum

Fjerning av formasjoner er en kort og nesten smertefri prosess. Imidlertid er bare de eksterne manifestasjonene av sykdommen ødelagt. Viruset forblir i kroppen, patologien blir kronisk. Med en eventuell svekkelse av immunitet oppstår papiller.

Behandling hos voksne

Fjerning av formasjoner skjer i forhold til medisinsk institusjon etter høring av en dermatolog eller dermatovenerolog og diagnose. For behandling av voksne pasienter er det for øyeblikket gitt kirurgisk fjerning av papiller, bruk av aktuelle medisiner, bruk av legemidler som støtter og styrker immunforsvaret. Når man velger medisin av en lege, blir aldersgruppen, det generelle trivsel og helseens tilstand for pasienten, stadiet og alvorlighetsgraden av sykdommen, og relaterte patologier tatt i betraktning.

I tilfelle av tilknyttede infeksjoner gjennomgår pasienten et antibakterielt og antimikrobielt behandlingsprogram. i tilfeller av immundefekt - et kurs for å motta immunostimulerende midler. I alle fall er antivirale legemidler angitt: Dioxycyklin, Griseofulvin, Interferoninduktorer, som reduserer risikoen for tilbakefall av bløtdyrkontakt.

Hvordan behandle barn

Det er en offisiell oppfatning av noen leger at den beste behandlingen for bløtdyrkontamiosum hos barn venter. Barnets immunitet vil takle sykdommen uavhengig, og antivirale legemidler vil ikke gi det ønskede resultatet. Behandlingen er indisert ved svak immunitet, alvorlig sykdom og store skadeområder.

Som et middel for lokal applikasjon, anses Ifaghel salve og Viferon krem. Begge stoffene har en kraftig antiviral effekt, reduserer risikoen for infeksjon av sunt vev, bryter selve strukturen av selve viruset. Salve påført til det berørte området opptil fem ganger per dag. Intervallet mellom prosedyrer bør ikke overstige 12 timer. Oksolinsalve og acyklovir brukes også.

Isoprinosin er en generisk medisin som er angitt for pediatrisk bruk. Legemidlet har samtidig antivirale og immunmodulerende effekter.

Hjemme kan du fjerne innholdet i papulene med pinsett. All masse inneholdt i hulrommet i papulen fjernes før blodet oppstår. Såret behandles med jod eller hydrogenperoksid og smøres med oksolinsalve. I alvorlige tilfeller er det mulig å omgående fjerne formasjonene med en laser, metoder for kryoforstyring eller elektrokoagulering.

Hjemmebehandling

Selvbehandling er bare mulig etter å ha konsultert en hudlege og under hans tilsyn. Den første og viktigste tilstanden er utelukkelsen av enhver kontakt med patogenet.

Hvordan aktuelle medisiner brukes:

 1. Tinkturer av jod, sølvnitrat, fenol. Dette betyr at kremsyren løsner, desinfiseres og behandles de berørte områdene.
 2. Levomekol - antiviral og sårhelende salve.
 3. Retin - en krem ​​som har tørking og betennelsesvirkning.

For intern bruk er biseptol, dioksysyklin, griseofulvin indikert. For å unngå tilbakefall brukes Interferon og narkotika basert på det. Interferoninduktorer aktiverer immunsystemet, beskytter kroppen mot åpen og skjult infeksjon. Sammen med oral administrasjon anbefales det å smøre de berørte områdene med interferonholdige kremer og salver.

Folkemidlene

Hvitløk. Det ødelegger bakterier, bekjemper virus, inneholder svovel som har en gunstig effekt på huden.

 1. Ferskpresset hvitløkjuice flere ganger om dagen fettformasjoner.
 2. En slurry av hvitløk og smør påføres de berørte områdene 2 ganger om dagen.
 3. Utslett gnidd hvitløk nelliker halv.

Celandine. Brukt juice fra nyhøstede planter. Du kan smøre papulene med ren juice eller alkoholoppløsning.

Kaliumpermanganat Utslippene behandles med en meget konsentrert løsning.

Fuglekirsebær Verktøyet er tilberedt fra juice av blader og hjemmelaget smør. Legene anbefaler å behandle åpne "skall" eller dressinger for natten.

Calendula er et naturlig antiseptisk middel. For behandling av utslett brukt olje, salve, alkohol tinktur. Før behandling åpnes bløtdyrssfæren og innholdet klemmes ut, og så behandles såret.

Kirurgisk fjerning

Mekanisk fjerning av papiller. Papirene er punktert med en curette eller klemmet med pinsett etterfulgt av behandling med en jodløsning, fenol eller feresol. Metoden er egnet for fjerning av små formasjoner.

 1. Elektrokoagulasjon og diatermokoagulering. Metoden brukes til store sammenhengende konglomerater eller gigantiske papiller. Dette er den viktigste måten å eliminere "skall" for HIV-infiserte pasienter. Før direkte fjerning, er huden på pasienten smurt med en smertestillende krem. I noen tilfeller brukes lokal lidokainbedøvelse.
 2. Cryodestruction. Metode for eksponering for patologisk endret vev ved lave temperaturer. Tøris eller flytende nitrogen er mest brukt. Varigheten av prosedyren er fra flere sekunder til to minutter.
 3. Laserfjerning. Smerteløs, ikke-merket metode. Ødeleggelsen av papiller er rettet strålefotoner. Metoden er vist å fjerne bløtdyr hos barn.

komplikasjoner

Utslett på huden er godartet, komplikasjoner er sjeldne. Som følge av utseendet på mollusk på øyelokkene kan det utvikle konjunktivitt. Ved alvorlig tørrhet i huden eller samtidig dermatitt utvikler en keratiniserende form som er vanskelig å behandle.

I tilfelle av en vedvarende bakteriell infeksjon etter at lesjonen er åpnet, oppstår et sår, som ved helbredelse etterlater arr.

Hvis kjønnsområdet påvirkes, blir huden lett smittet på grunn av konstant friksjon og fuktighet. Patogenet okkuperer alle nye områder.

På gravide kjøper sykdommen ofte atypiske former, kombinert med sekundær bakteriell infeksjon. Patologi er reaktiv i naturen med en total spredning av foci.

I noen tilfeller oppstår kløe. Kombinasjon av skallene fører til ytterligere spredning av infeksjonen.

Hos HIV-smittet manifesterer mollusk seg enten som en rekke små, utslettlignende formasjoner, eller som gigantiske papiller, når du helbreder forlater arr og arr.

forebygging

Forebyggende tiltak er enkle og krever ikke betydelig økonomisk og fysisk innsats. Disse inkluderer:

 1. Personlig hygiene: Håndter hendene med såpe etter arbeid med bakken eller kontakt med fyllstoffer til barnas sandkasser. Det er i sandkassen inneholder den høyeste konsentrasjonen av patogenet.
 2. Hvis mulig, unngå kontakt med pasienten eller bæreren av viruset.
 3. Hvis det er umulig å vaske hendene med såpe og vann, tørk dem med desinfiserende kluter.
 4. Å bade i reservoarene som svarer til sanitære standarder.
 5. Unntatt promiskuøs sex. Selv bruk av barrierepreventjon gir ikke hundre prosent beskyttelse mot infeksjon.
 6. Besøk en hudlege hvis du mistenker en infeksjon. Det er mye lettere å behandle sykdommen i begynnelsen.

Smittsom mollusk. Årsaker, symptomer, diagnose og behandling av patologi

Ofte stilte spørsmål

Nettstedet gir bakgrunnsinformasjon. Tilstrekkelig diagnose og behandling av sykdommen er mulig under tilsyn av en samvittighetsfull lege.

Molluskum contagiosum er en viral hudsykdom som bare påvirker de øvre lagene i huden. Dens forekomst i befolkningen er ganske stor på grunn av at viruset overføres ved hjelp av husholdningenes midler. Store konsentrasjoner av patogenet finnes i barnas sandkasser, og derfor utgjør barn av førskole- og grunnskolealder størstedelen av pasientene med dette viruset. Voksne i alle aldre er også berørt, og overføringsbanen deres blir blandet - kontakt-innenlandsk og seksuell. Inkubasjonsperioden for sykdommen ligger i området fra 15 dager til 3 måneder. Det er tilfeller av sykdommen etter 6 måneder fra infeksjonstidspunktet.

Diagnose av sykdommen i de fleste tilfeller ikke forårsaker vanskeligheter og er bare basert på utseende av hudlidelser. Hos pasienter med en god tilstand av immunitet er det kliniske løpet av en smittsom mollusk vanligvis en lunge med en uavhengig forsvinner av elementer etter 4-6 måneder. Det langvarige og kroniske løpet av sykdommen blir observert når hudlærene er infiserte eller sår igjen etter åpningen. Eldre pasienter er også utsatt for kronisk kurs på grunn av en reduksjon i levedyktigheten av deres immunitet.

Behandling av molluscum contagiosum er medisinering og kirurgi. Kombinasjonen av disse metodene fører til det beste resultatet. Anvendt og tradisjonell medisin, og ofte deres effektivitet er ikke dårligere enn tradisjonelle medisiner.

Forebygging av denne sykdommen er primær og sekundær. Primær forebygging er rettet mot å forebygge infeksjon, og sekundær - for å forhindre kroniskheten av den inflammatoriske prosessen.

Hudanatomi

Kunnskap om hudens anatomi er nødvendig for å forstå infeksjonsmekanismen for molluskum contagiosumviruset og dets videre utvikling.

Huden er det største organet i menneskekroppen. Den består av tre hovedlag - epidermis (overfladisk), dermis (mellomliggende) og subkutant fettvev (dyplag).

Den epidermis, i sin tur, består også av flere lag. Hoveddelen består av fire lag - basal, stikkende, granulær og overfladisk kåt. På håndflatene og føttene fortykker huden på grunn av det strålende laget, som ligger mellom det granulære og kåte laget. I øyelokkene er den tynneste huden, bestående av kun tre lag (det er ikke kornet og skinnende lag). I tillegg til cellene i de ovennevnte lagene er det mange pigmentceller i huden, makrofager (immunceller som gir ikke-spesifikk beskyttelse av kroppen) og nerveender. Det er ingen blodårer i epidermis, slik at cellene drives av transport av aminosyrer, glukose og fettsyrer fra det ekstracellulære væsken gjennom celleveggen.

Dermis består av to lag - papillær (overfladisk) og retikulær (dyp). Papillærlaget består av løs, løs bindevev som rager inn i epitelet i form av papiller, og øker kontaktområdet mellom lagene. Denne funksjonen lar deg forhindre intradermale brudd når den er sterkt strukket, og også for å forbedre leveringen av næringsstoffer til epidermis. Hver papilla inneholder sin egen arteriole, som grener rikelig inn i flere kapillærer. Ved siden av arteriole er ett eller to venules som samler blod rik på nedbrytningsprodukter og karbondioksid. På bunnen av papillærlaget er tette arterielle og venøse nettverk, som ved hjelp av større fartøy kommuniserer med resten av blodbanen.

Maskelaget av dermis er dypere papillært og er dets mekaniske støtte, siden det består av tett, uformet bindevev. Plassen mellom bindevevsfibrene er fylt med en amorf substans som gir styrke til hele strukturen.

Subkutant fettvev eller hypodermis består hovedsakelig av fettvev, organisert i lobuler. Den inneholder et lite antall blodkar og er ganske mobil. Hovedfunksjonene er termoregulering, forebygging av mekaniske skader på indre organer og et energikort.

Forårsakende middel for molluskum contagiosum

En slik sykdom som en smittsom bløtdyr er forårsaket av et virus av smittsom mollusk fra poxvirusfamilien. Det er 4 typer av dette viruset - MCV-1, MCV-2, MCV-3, MCV-4. Den vanligste stammen av MS-1. For stamme MSV-2 er seksuell overføring mer karakteristisk, samt overføring gjennom vannreservoarer under bading. Dette patogen er bare farlig for mennesker, det vil si, dyr kan ikke bli syk av dem, men de kan være bærere.

Inntrengningen av viruset i huden skjer med direkte kontakt med den, og denne prosessen tar litt tid. Tidlig behandling med antiseptiske midler eller bare å vaske det forhindrer ofte infeksjon. Men hvis viruset har kommet inn i epidermis, multipliserer det i epitelceller av dets basale og granulære lag. Når det reproduserer, fyller det det indre rommet av vertscellen, bruker energi- og plastressursene på egen gjengivelse. Når disse ressursene går tomt eller hele ledig plass i vertscellen er fylt, ødelegger viruset det fra innsiden, går inn i det ekstracellulære rommet og infiserer de omkringliggende friske celler.

Dermed, etter hvert som antall virale legemer øker, vokser sykdomsfokuset. De ødelagte cellene samler seg inne i ilden i form av en ostemasse eller hvit vokslignende masse. Hvis dette fokuset ikke er skadet, går ikke viruset utover det. Etter noen uker fra infeksjonstidspunktet utvikles spesifikke immuniteter mot viruset av bløtdyrkontamiosum, som gradvis ødelegger ilden (e), noe som fører til fullstendig gjenoppretting. Dessverre er immunitet mot dette patogen ustabil, så tilfellene med re-infeksjon noen gang etter behandlingen er ganske vanlige.

Hvis viruset går utover fokuset og sprer seg til det omkringliggende friske vevet, vil det etter en stund føre til at det oppstår nye lesjoner på nærliggende hudområder.

Også, hvis viruset ikke møter anstendig motstand fra immunforsvaret, øker reproduksjonshastigheten betydelig. Samtidig øker størrelsen på utbruddene. Jo større utbruddsstørrelsen er, desto tynnere blir veggen, og dermed, jo høyere er risikoen for brudd og spontan spredning av viruset til omgivende vev og gjenstander.

Symptomer på molluskum contagiosum

Symptomer på bløtdyrkontamiosum er ganske gjenkjennelige. Fokuset på infeksjon er i utgangspunktet små papules (2-4 mm), av en halvkuleform, kjøttfarget, litt tøff over hudflaten. De kan skinne litt eller være mer rosa i farge enn omgivende vev. Noen ganger vokser de et tynt bein. Når de vokser, når de størrelser opp til 1 cm i diameter og får en karakteristisk funksjon - en liten depresjon i midten. Gjennom dette hullet med trykk frigjøres hvitaktig osteemasse. I noen tilfeller foci fusjonen, danner konglomerater opp til 2 - 3 cm i diameter. Vanligvis er det fra 1 til 2 til 10 hudskader på kroppen.

Fra utseende til modning av fokus av smittsomme bløtdyr, går et gjennomsnitt på 2 til 4 uker. I løpet av denne tiden føler pasienten ikke helt noe annet enn en kosmetisk defekt. Ved å binde en bakteriell infeksjon til molluskskallet får man en mer uttalt inflammatorisk prosess, noe som kan forårsake mild eller moderat kløe. Sårhet er vanligvis fraværende.

Ovennevnte beskrivelse av foci av en smittsom mollusk er klassisk. Imidlertid er det også atypiske varianter av sykdomsforløpet.

Hva ser en smittsom skalldyr ut i forskjellige deler av huden?

Skader på øyelokkene med molluscum contagiosum

Øyeblikkets nederlag av smittsom bløtdyr observeres hovedsakelig hos barn og hos voksne i 20-25 år. Formen av sykdommen i dette tilfellet er oftere miliær, på grunn av den lille tykkelsen av epidermis. Mekanismen for infeksjon kontakt-husholdning - gjennom skitne hender.

På øvre og nedre øyelokk er det mange foci som ikke er større enn 2 til 3 mm i størrelse med en karakteristisk depresjon i midten. Svært sjelden ligger disse lesjonene på beinet.

Skader på huden av en smittsom mollusk

Skader på decollete og aksillære områder med bløtdyrkontakt

Skader på magesekken, perineum og kjønnsorganer med smittsomme skalldyr

Skader på smittsomme bløtdyr i huden på hender og føtter

Infeksjonen av føtter, hender og fingre i hender og føtter med smittsom mollusk forekommer først og fremst ved infeksjon i hjemmet eller i infeksjon av smitte fra kjønnsområdet, hvor viruset har hatt samleie. I rettferdighet skal det bemerkes at den omvendte sekvensen også oppstår, hvor forekomsten av infeksjonsfokus i lysken oppstår etter at smittsomt bløtdyrvirus er satt inn der fra hendene på hendene.

Formen på hudelementene av bløtdyrkontamiosum i disse lokaliseringene er som regel typisk. Noen ganger er det foci, formet som vorter med merket hyperkeratose.

Diagnose av molluskum contagiosum

Diagnose av smittsom bløtdyr vanligvis ikke forårsaker vanskeligheter, på grunn av det ganske karakteristiske utseendet av kutane elementer. Imidlertid er enkelte former for bløtdyrkonsummi vanskelig å skille fra flate vorter eller akne. Giant foci av molluscum contagiosum kan eksternt forveksles med keratoacanthoma (godartet epithelial tumor). Små foci er noen ganger vanskelig å skille fra miliums (hvit akne, prosyanka, miliære cyster).

For å klargjøre diagnosen, blir den forventede formasjonen komprimert fra sidene. Hvis en ostemasse blir utsendt fra toppen, så er det i 99% av tilfellene en fordel for en smittsom mollusk. Hvis utslipp ikke oppstår, bør toppen av lesjonen åpnes forsiktig med en steril skalpell eller nålespiss. For en mer nøyaktig diagnose bør den utgitte massen undersøkes under et mikroskop. Hvis degenerative epitelceller med store inneslutninger (Lipschutz corpuscles) i deres cytoplasma (den flytende delen av cellen som omgir kjernen) finnes i smeten, favoriserer dette mønsteret molluscum contagiosum. Hvis smøret inneholder overveiende immunceller eller annet innhold, er diagnosen sannsynligvis en annen sykdom (akne vulgaris, spesifikke granulomer, vorter, etc.).

En annen metode for diagnosering av bløtdyrs-contagiosum er PCR (polymerasekjedereaksjon) med markører som svarer til dette patogenet. Det undersøkte stoffet i dette tilfellet er innholdet i kjelen. Denne metoden er ekstremt nøyaktig og lar deg endelig bestemme årsaken til sykdommen, men den brukes ganske sjelden, bare i kontroversielle tilfeller på grunn av den relativt høye prisen.

Hvis diagnosen bløtdyrkontamiosum er utelukket, bør du se etter en annen grunn for utseende av kutan dannelse. For å oppnå dette målet er den mest pålitelige metoden histologisk undersøkelse, i hvilken del eller hele formasjonen umiddelbart fjernes, hvorpå den fryses, behandles med spesielle reagenser og finskåret. Deretter farger hver seksjon med forskjellige farger for en klarere identifisering av visse vev. Deretter etablerer patologen den endelige diagnosen i henhold til strukturen av vevene og formen av de kutane cellene.

Hvor er lesjonene smittsom mollusk?

Manifestasjoner av molluscum contagiosum på kontaktens husholdningsvei

Ved kontakt innenlands infeksjonsrute er smittsom bløtdyr hovedsakelig plassert på armer, ansikt og øvre halvdel av kroppen. Antallet av elementer kan nå 10, men vanligvis er de ikke mer enn 4 til 5. Noen ganger vises foci på slimhinnene i øyelokkene, nesen og munnen, og også på øyelokkens hud. Sykdommen kommer inn i slimhinnene ved manglende overholdelse av regler om personlig hygiene.

Manifestasjoner av molluscum contagiosum under seksuell overføring

Når seksuell smitteutbrudd ligger hovedsakelig på kjønnsorganene og tilstøtende vev. Således, med ubeskyttet seksuell kontakt hos menn, kan utslett være på kroppen og pennens hode, på testikler, på pubens hud, i femorale folder, i perineum og til og med i gluteal-foldene. I noen tilfeller strekker utslaget til den nedre delen av kroppen hovedsakelig på frontflaten. Hvis en kondom ble brukt under samleie, er sannsynligheten for kontakt med molluskumkontagiosum på penis lav, men de omkringliggende vevene påvirkes i samme grad.

Ved seksuell infeksjon av kvinner med smittsomme skalldyr er mønsteret av utseendet av utslett det samme som menns. Når ubeskyttet samleie påvirker slimhinnen i skjeden, livmorhalsen, epitelet av den lille og store labia, perineum, pubis, lårben og gluteale folder. Ved ukonvensjonelle seksuelle kontakter kan foki av en smittsom mollusk forekomme på slimhinnet i rektum og perianal regionen, så vel som i munnhulen. Følgelig reduserer bruken av kondom betydelig risikoen for slimhinnets lesjoner.

Blandet lokalisering av utslett av bløtdyrsutslett

I praksis er det ofte tilfeller av fragmentert lokalisering av lesjoner, når de opptrer jevnt i hele kroppen. Dette skyldes oftest spontan åpning av lesjonene eller forsettlig åpning av dem uten å følge asepsisreglene. Faktum er at innholdet i hudelementene av bløtdyrkontamiosum er ekstremt smittsomt. Det er nok for ham å komme seg til de nærliggende sunne områdene i huden, selv i ubetydelige konsentrasjoner, og etter en tid vil nye foci vises på dem.

Det er også verdt å merke seg at i en sunn organisme forsvinner utslett av en smittsom mollusk, hvis den ikke forstyrres, alene etter 4-6 måneder. Etter forsvinningen oppstår midlertidig immunitet i flere år. Etter denne perioden, eller når immuniteten svekkes, øker sannsynligheten for tilbakevendende sykdom igjen. Men hvis immuniteten i utgangspunktet reduseres, for eksempel i tilfelle HIV, kronisk stress eller etter langvarig systemisk bruk av glukokortikosteroider, kan sykdommen være mer aggressiv. Antall utslett øker fra 4 - 5 til 10 - 20 og mer. I stedet for foci av normal størrelse oppstår fuserende gigantiske foci, som ofte blir smittet og forårsaker ømhet med kløe. Nye foci vises raskt, mens gamle foci praktisk talt ikke er kurert på grunn av at immunitet mot patogenet ikke er utviklet eller ikke er tilstrekkelig.

Blir en bløtdyrpus smittsom behandlet med medisin?

Smittsom mollusk behandles med medisiner. Det skal imidlertid bemerkes at slik behandling er ufullstendig. Den riktige tilnærmingen til behandlingen av denne sykdommen er den kirurgiske åpningen av lesjonen med den etterfølgende sanitære med antiseptiske midler. Det anbefales ikke å utføre slik behandling alene, på grunn av risikoen for utilsiktet spredning av smitte til sunt vev. For å unngå en slik komplikasjon, for behandling av molluscum contagiosum, bør du kontakte en spesialist, det vil si en hudlege.

Men hvis det av en eller annen grunn ikke er mulig å søke kvalifisert hjelp, kan behandlingen kun utføres ved bruk av medisiner. Behandling av molluskum contagiosum utføres bare av lokale doseringsformer, det vil si salver, kremer, løsninger og infusjoner. Systemisk bruk av medisiner for ukompliserte former av sykdommen er ikke berettiget, fordi viruset bare er i epitelet og er fraværende i blodet.

Antivirale legemidler, samt desinfeksjonsmidler og antiseptika, er blant de vanligste gruppene medikamenter for behandling av manifestasjoner av en smittsom mollusk. I tillegg til de nevnte stoffene, brukes også stoffer fra andre grupper, men deres effektivitet er vanligvis ikke høy, og de er foreskrevet utelukkende i forbindelse med hovedgruppene.

Behandling av molluscum contagiosum med antivirale legemidler

Behandling av smittsomme bløtdyr manifestasjoner følger visse prinsipper. Deres bruk bør utelukkende være lokal. Systemisk bruk gir kun mening til pasienter med alvorlig svekket immunitet. Forberedelser velges, konsentrasjonen av aktive stoffer der maksimalt, for å trenge inn i de dypere lagene av huden, hvis lesjonene ligger på huden på stammen, lemmer og ansikt. For behandling av lesjoner som vises på slimhinnene, velg den vanlige konsentrasjonen av den aktive substansen.

Følgende antivirale medikamenter brukes til å behandle manifestasjoner av bløtdyrkontamiosum på huden på stammen, lemmer og ansikt:

 • krem / salve acyclovir 5%;
 • tebrofen salve 5%;
 • oksolinsalve 3%;
 • Viferon salve 40000 IE / g, etc.
Følgende antivirale legemidler brukes til å behandle manifestasjoner av molluskum contagiosum på hud og slimhinner i øyelokkene, munnhulen og kjønnsorganene:
 • acyclovir øyesalve 3%;
 • Tebrofen salve 0,5% (øye) og 2% (for andre slimhinner).
For å oppnå en terapeutisk effekt, er det nødvendig å anvende ovennevnte salver eller kremer på de berørte flater med et tynt lag fra 2 til 4 ganger om dagen i minst 2 til 3 uker. Det er forbudt å gni narkotika for å unngå å ødelegge lesjonens integritet og spredning av infeksjon til sunn hud.

Det bør også bemerkes at parallell behandling med antivirale legemidler, lokale desinfeksjonsmidler og antiseptika er tillatt. For det første påføres desinfeksjonsmidler og antiseptika, og etter at de er tørket, blir antivirale midler påført.

Behandling av molluscum contagiosum med desinfeksjonsmidler og antiseptika

Desinfeksjonsmidler og antiseptiske midler brukes også aktivt i behandlingen av molluskum contagiosum. Deres effekt er overveiende overfladisk, og derfor er behandlingen rettet mot ikke å ødelegge fokuset, men for å forhindre komplikasjoner og spre infeksjonen til friske vev, mens immunitet vil ødelegge det på egen hånd. Preparatene av denne gruppen brukes hovedsakelig på huden, men ikke på slimhinner.

Følgende desinfeksjonsmidler og antiseptika brukes til å behandle manifestasjoner av molluskum contagiosum:

 • Betadin salve 10%;
 • alkoholoppløsning av jod 2%, 5%;
 • alkoholløsning av briljantgrønne 1%, 2% (briljantgrønn);
 • metylenblå 1% vandig løsning (blå);
 • fukortsin;
 • alkoholoppløsning av borsyre 3%;
 • lapis blyant med sølvnitrat, etc.

Disse legemidlene brukes utelukkende lokalt 3-4 ganger om dagen for hele tiden, til fullstendig helbredelse av fokuset på bløtdyrkonsumet forekommer. Dermed kan behandling med desinfeksjonsmidler og antiseptika uten å forsøke åpne hudelementene vare i flere måneder.

Fordelen er gitt til tykke legemidler (salver og kremer) på grunn av en lengre effekt, men hvis de ikke er tilgjengelige, brukes også løsninger (vann og alkohol) med hell. For barn velger vandige løsninger på grunn av lavere smerte når de påføres huden. Etylalkohol har ingen effekt på viruset av en smittsom mollusk, men tørker huden over infeksjonskilden.

Nesten alle preparater fra denne gruppen blir lett kombinert og erstattet med hverandre med unntak av en lyapisny blyant som inneholder sølvnitrat. I kontakt med andre desinfeksjonsmidler og antiseptiske midler, dekomponerer de hverandre, og den terapeutiske effekten forsvinner.

Andre legemidler til behandling av molluskum contagiosum

Andre legemidler til behandling av molluskum contagiosum inkluderer antibakterielle stoffer, immunomodulatorer, dermatotrope stoffer og, om nødvendig, midler til symptomatisk behandling (antipruritiske midler).

Antall medikamenter fra forskjellige grupper for behandling av bløtdyrkontamiosum inkluderer:

 • levomekol;
 • sinaflana;
 • izoprinozin;
 • allomedin;
 • zinerite og andre
levomekol
Levomekol er et kombinasjonsmedikament som inneholder et antibiotikum, kloramfenikol (levomycetin) og et antimikrobielt middel, metyluracil. Etter påføring på såroverflaten har legemidlet en bakteriedrepende og antiinflammatorisk effekt, samt fremmer vevshelingsprosesser. Følgelig er legemidlet foreskrevet hovedsakelig for behandling av en bakteriell infeksjon som har slått seg sammen i en smittsom mollusk. Ved infeksjon av lesjonene i konjunktivalderen er tetracyklinsalve foreskrevet.

sinaflana
Dette stoffet tilhører gruppen av lokale glukokortikosteroider, i forbindelse med hvilken effekten består i en utprøvd antiinflammatorisk og antiallergisk virkning. Men ved tiltredelse av en bakteriell infeksjon bør dette legemidlet ikke foreskrives på grunn av høy risiko for å spre infeksjonen. I fravær av sinaflana kan den erstattes med analoger av effekten produsert (prednisolon salve, diprosalisk, etc.).

izoprinozin
Isoprinosin er en representant for immunostimulerende midler - legemidler som forbedrer kroppens uspesifikke motstand mot fremmede infeksjonsmidler. Dermed eliminerer dette stoffet den viktigste tilstanden som bidrar til forekomsten av smittsomme mollusk manifestasjoner - svak immunitet.

Allomedin
Allomedin er et stoff som tilhører gruppen dermatotropiske legemidler som har en bred antiviral og antiinflammatorisk effekt. Det kan brukes både til intakte lesjoner og til bunnen av såret, gjenstår etter kirurgisk fjerning av lesjoner.

Zinerit
Zenerit er et kombinasjonsmedikament bestående av et antibiotikum, erytromycin og sinkacetat. Dette legemidlet er plassert som et effektivt anti-akne-middel, men det er også vellykket brukt for manifestasjoner av molluskum contagiosum av mild til moderat alvorlighetsgrad.

Hvordan fjernes smittsomme mollusker?

Den tradisjonelle metoden for å fjerne manifestasjoner av molluskum contagiosum

Med den tradisjonelle metoden for å fjerne manifestasjoner av en smittsom mollusk, først og fremst blir fokus og området rundt huden behandlet med antiseptiske midler. Vanligvis brukes 96% alkohol og betadin eller 5% alkoholoppløsning av jod til dette formålet. Ved hjelp av anatomiske pinsetter (med rette og parallelle grener) senteres forsiktig forsiden fra sidene til en massemasse frigjøres fra navlestrengningen på overflaten. Hvis det ikke forekommer utvelgelse av disse massene med moderat kompresjon, så krysses spissen av ilden forsiktig med en steril skalpell eller spissen av en injeksjonsnål. Anestesi i dette tilfellet utføres ikke, fordi prosedyren er praktisk talt smertefri. Etter denne manipulasjonen vil utgivelsen av hvit masse fra fokuset oppstå med det minste trykket på det.

Det neste trinnet er den fullstendige rengjøringen av kjelen fra ostens utslipp. For det første frigjøres den maksimale mengden tykk sekresjon ved å trykke på herden fra sidene. Når utslippet stopper, blir rester av de nekrotiske massene ekstrahert fra bunnen av det resulterende øm med en liten curette. Det skraver også en liten mengde sunt vev fra bunnen av ilden for å fjerne parietale celler som er berørt av viruset.

Den siste fasen er introduksjonen av antiseptiske løsninger i såret, etter at lesjonen har blitt åpnet. Den mest brukte alkoholen eller vandig løsning av jod, men ikke mindre effektivt, kan du bruke Zelenka, metylenblå eller fukortsin. Det er nødvendig å behandle sårene med disse løsningene to ganger om dagen i de første 5-7 dagene, og deretter en gang daglig til sårene er helt helbredet.

Denne metoden er definitivt mer effektiv enn å behandle manifestasjoner av en smittsom bløtdyr bare med medisiner, siden det fører til en kur meget raskere. Ved bruk etter 2-3 uker forsvinner alle spor av sykdommen, mens behandlingen med en strengt medisinsk tilnærming forsinkes i flere måneder. Men ikke uten feil. Den mest signifikante av disse er den relativt høye sannsynligheten for arrdannelse på stedet for de tidligere lesjonene. Jo større lesjonens størrelse er, desto større er sannsynligheten for arrdannelse og dens størrelse. Dessuten øker størrelsen på arret ved inngrep av en bakteriell infeksjon under behandlingen.

Moderne metoder for å fjerne manifestasjoner av molluskum contagiosum

Hovedforskjellen mellom moderne metoder for smittsom bløtdyr fjerning fra den tradisjonelle metoden er den mindre grad av vevskader og som et resultat den lavere sannsynligheten for arrdannelse. Med andre ord forfølger vitenskapen i dette tilfellet kosmetiske formål.

Moderne metoder for fjerning av manifestasjoner av molluskum contagiosum inkluderer:

 • laser terapi;
 • electrocoagulation;
 • kryoterapi;
 • ultralyd terapi.

Laser terapi (laserfjerning)

Fjernelsen av manifestasjoner av en smittsom mollusk av en laser utføres ved å dirigere virkningen av en fotonstråle med en viss bølgelengde på infeksjonsstedet. Bredden på strålen kan nå tiendedeler av en millimeter, noe som definitivt har en positiv effekt på det kosmetiske aspektet av operasjonen. I tillegg, når du kontakter en laser, brenner fokusvevet øyeblikkelig, og derfor reduseres risikoen for blødning. Under påvirkning av høye temperaturer blir de fleste virioner (den strukturelle delen av molluskum contagiosumvirus) ødelagt, og sannsynligheten for en utilsiktet spredning av infeksjonen til omkringliggende friske vev reduseres.

En annen fordel med denne metoden for å fjerne molluskum contagiosum er nesten fullstendig smertefrihet, så denne metoden anbefales for barn. Siden metoden ikke er i kontakt, er risikoen for infeksjon med saminfeksjoner (hepatittvirus, HIV, etc.) på grunn av utilstrekkelige behandlingsverktøy nesten null.

elektrokauterisering

kryoterapi

Med kryoterapi menes fjerning av smittsomme bløtdyr manifestasjoner med flytende nitrogen. Prosedyren i seg selv er smertefri og varer som regel ikke mer enn 10-15 minutter. Men noen timer etter det utvikler aseptisk betennelse på arenaen, noe som er mer uttalt, desto bredere og dypere blir kulden påvirket. Smerte er sterkere, jo mer uttalt den inflammatoriske prosessen. I forbindelse med de ovennevnte funksjonene, er denne metoden for å fjerne foci av en smittsom bløtdyr ikke anbefalt til bruk på barn.

Fordelen med denne metoden er at den ikke er i kontakt, og dermed de lave sjansene for infeksjon med hepatitt B- og C-virus, HIV, etc.

Ultralyd terapi

Ultralydterapi, mer presist bruk av en ultralydkniv for å fjerne manifestasjonene av en smittsom mollusk, er en av de mest moderne metodene i dermatologi og kirurgi generelt. Ved hjelp av apparatet "Surgitron" er det mulig å generere konsentrert ultralydsstråling, som gjør det mulig å skjære vevet svært nøye. Bredden på snittet til dette verktøyet når flere mikron (en tusen millimeter), slik at ultralydkniven først og fremst brukes til å oppnå en god kosmetisk effekt av operasjoner. Jo tynnere snittet blir, desto raskere blir helingen, og det mindre arrvævet dannes.

Forebygging av molluscum contagiosum manifestasjoner

Primær forebygging av molluskum contagiosum manifestasjoner

Den første regelen for å forebygge smittsom molluskvirusinfeksjon er personlig hygiene. På den innenlandske infeksjonsruten er det nødvendig å vaske hender med såpe etter kontakt med bakken og særlig sand fra barnas sandkasser, siden det er i sandkasser for massebruk at høye konsentrasjoner av dette patogenet er notert. For å forebygge sykdom hos barn anbefales det å la dem spille egne, selvfremstillede sandkasser, som bare friske barn spiller. Hvis dette ikke er mulig, anbefales det at barnet kalles for seg selv så ofte som mulig, og å tørke hendene grundig med kluter som inneholder antiseptiske midler. Du må også spenne barnet for å berøre deg med skitne hender, spesielt ansikt, nakke og overkropp. Du bør også svømme i bevist reservoarer, og bedre i bassengene. Havvann, dessverre, forårsaker heller ingen skade på viruset av bløtdyrkonsum.

Forebygging av seksuell infeksjonsvei er vanskeligere. Den ligger i den nøyaktige selektiviteten til den seksuelle partneren, fordi selv ved bruk av barriere metoder for prevensjon (kondomer), er det fortsatt høy risiko for å spre smittsom mollusk fra en syke til en sunn.

Sekundær forebygging av manifestasjoner av molluskum contagiosum

Med hensyn til sekundær profylakse, anbefales det å kontakte dermatologen så snart som mulig dersom det er mistanke om et smittsomt bløtdyrsvirus. Jo raskere sykdommen er diagnostisert, desto raskere behandling kan foreskrives. Behandling av flere små lesjoner er mye lettere og i siste instans mer effektiv enn å behandle kompliserte former av infeksjonen i lang tid og med varierende suksess. Jo raskere en person fjerner manifestasjoner av bløtdyrkontamiosum, jo ​​mindre sannsynlig spredningen av patogenet til de omkringliggende vev og husholdningsartikler. Dermed forhindrer tidlig diagnose og kur av sykdommen sin spredning til sunt vev og dannelsen av et epidemiologisk fokus der andre mennesker kan bli smittet.

Hvordan behandle molluscum contagiosum hos barn?

Behandling av molluscum contagiosum hos barn er generelt lik den hos voksne, men det har noen særegenheter.

Først av alt må du huske at barn er av forskjellige aldre. Vanligvis lærer de å bevisst tåle smerten, fra begynnelsen av å gå inn i skolen, så omtrentlig fra 6 til 7 år gamle barn kan bli behandlet som voksne. I de fleste tilfeller er fjerningen av smittsom mollusk praktisk talt smertefri. Barnet må imidlertid være forberedt på det faktum at det kan være litt smertefullt, men etter det vil han fullt ut gjenopprette. Vanligvis er slik trening nok til at barnet frivillig er enig i behandlingen.

Det anbefales sterkt at du ikke behandler barn alene hjemme. Det er best å konsultere en hudlege. Det er flere grunner til dette. Den viktigste er den høye risikoen for feilaktig fjerning av fokuset, med det resultat at patogenet kan forbli på bunnen og deretter spre seg til sunne hudområder dersom de aseptiske og antiseptiske regler ikke følges.

I tillegg bør barn ikke bare behandles med salver og kremer. I forbindelse med hyperaktivitet skader barn ofte ubevisst lommene på smittsom mollusk, noe som forårsaker spontan åpning, suppuration og spredning av infeksjon. Derfor, når en lesjon oppstår, bør den fjernes så snart som mulig fra en kvalifisert spesialist.

For å fjerne hudelementer i molluscum contagiosum hos barn, brukes både den tradisjonelle metoden og de moderne metodene.

Den tradisjonelle metoden innebærer å åpne toppen av ilden og deretter klemme innholdet på bomullsull med pinsett. Bunnen av de resulterende sårene skrapes forsiktig. Før prosedyren og etterpå behandles senteret og huden rundt det med antiseptiske legemidler.

Moderne metoder for fjerning av molluskum contagiosum blir også aktivt praktisert på barn. Fjerning av foci ved laser og ultralyd regnes som den mest smertefri. Elektrokoagulasjon og kryoterapi (frysing med flytende nitrogen) hos barn i førskole og yngre alder praktiseres ikke på grunn av smerte i perioden etter prosedyren.

Hvordan behandle molluskum contagiosum hos gravide kvinner?

Behandling av molluscum contagiosum hos gravide følger de samme prinsippene som behandling av denne sykdommen hos andre pasientgrupper. Det er imidlertid noen spesielle aspekter ved behandling som må nevnes.

Under graviditeten gir den fremtidige morens kropp fosteret en betydelig del av sine egne ressurser, på grunn av at tilstanden til den gravide kvinnens helse ofte forverres. En av manifestasjonene av forverrende helse er en nedgang i immunitetens styrke. Som et resultat kan smittsom bløtdyrsinfeksjon føre til flere problemer enn andre pasientgrupper.
Oftere er det atypiske former av sykdommen med rask spredning av lesjoner på hele kroppen. Naturlig helbredelse av foci hos gravide tar også vanligvis lengre tid.

Hos gravide forekommer bakteriell infeksjon ofte på manifestasjoner av en smittsom mollusk. Gitt forekomsten av manifestasjoner, er det noen ganger nødvendig å systematisk foreskrive antibiotika og antihistaminer, som under graviditet ikke er veldig velkommen.

Spesiell oppmerksomhet bør tas på forekomsten av foci av bløtdyr som er smittsom i skjeden, på livmorhalsen og på de ytre kjønnsorganene. De må helbredes før fødselen, for å unngå infeksjon av nyfødte når de går gjennom fødselskanalen.

Med tanke på alle de ovennevnte egenskapene i løpet av en smittsom mollusk hos gravide kvinner, bør følgende konklusjoner gjøres:

 • En gravid kvinne bør daglig undersøke huden for å oppdage manifestasjoner av bløtdyrkonsum, spesielt hvis det er bærere av denne sykdommen i huset og det umiddelbare miljøet.
 • Hvis du finner den første foci, bør du umiddelbart konsultere en hudlege og fjerne dem så snart som mulig, forstyrre smitteutbredelsen.
 • Selvbehandling av denne sykdommen for gravide hjemme er ikke anbefalt, på grunn av høy risiko for å spre infeksjonen.
 • Behandling utelukkende med medisiner uten mekanisk oppløsning av fokus er ikke anbefalt, siden det er mye mindre effektivt og lengre på grunn av redusert immunitet.
 • Det er ekstremt viktig å besøke gynekologen i tid i prenatalperioden for tidlig påvisning av manifestasjoner av bløtdyrkontakt i fødselskanalen og dens rettidige behandling.

Hva er metodene for behandling av molluskum contagiosum hjemme (tradisjonelle behandlingsmetoder)?

Behandling av molluscum contagiosum hjemme anbefales ikke på grunn av risikoen for å spre infeksjonen til sunn hud og husholdningsartikler. Imidlertid, hvis det ikke er mulig å søke kvalifisert medisinsk hjelp, fjern så huden manifestasjoner av en smittsom mollusk så snart som mulig uten å vente på utvikling av komplikasjoner.

To relativt sikre metoder kan brukes til å fjerne smittsom mollusk. Den første metoden er å bruke celandine eller super clean. Den andre metoden er klassisk og involverer åpningen av infeksjonskilden og dens behandling med antiseptiske midler.

Fjerning av smittsomme bløtdyr manifestasjoner med et konsentrat av celandine eller superpurelle
Celandine tincture er et giftig stoff som bokstavelig talt brenner ut huden og noe annet mykt vev som det faller på. Superclean er et konsentrat av celandine, og har enda større aggressivitet mot vev.

For å fjerne fokus fra smittsomme bløtdyr, er bare en liten dråpe celandine ekstrakt tilstrekkelig. Vask en dråpe er ikke verdt det, du må vente til den tørker. Så et par dager senere krymper krympet og tørker. For små skader på 2-3 mm i størrelse er en dråpe tilstrekkelig. Hvis fokuset er større enn 2-3 mm, kan det være nødvendig med 2-3 dråper. Dråpene skal imidlertid ikke påføres umiddelbart, men med en pause på flere dager. Ved bruk av denne metoden, bør vi forvente utviklingen av den inflammatoriske prosessen i stedet for bruk av celandine. Med riktig dosering av stoffet, kan smerten være minimal eller fraværende helt. Vanligvis, pasienter som strever for å oppnå et raskt resultat, plasserer mer substans på huden, på grunn av hvilke smertefulle opplevelser er ganske merkbare.

Fjerning av smittsomme bløtdyr manifestasjoner ved den klassiske metoden
I den klassiske metoden for å fjerne manifestasjonen av en smittsom mollusk, bør man først og fremst behandle overflaten av ilden og det omkringliggende vevet med antiseptiske løsninger. Oftest bruker de for første gang en 5% alkoholoppløsning av jod og deretter 96% alkohol.

Etter behandling blir niduset forsiktig presset fra sidene med grenene til de anatomiske pinsettene før starten av ekstraksjonen fra navlestrengningen i midten av ostemassen. Hvis dette ikke skjer, bør du ikke presse hardt. I stedet tar du en kanyle fra en hvilken som helst steril engangs sprøyte og forsiktig avskåret spissen av molluscum contagiosa nidus, og gjenta deretter ekstruderingsprosedyren til de første bloddråpene vises. Mørk masse bør tas på bomull og i intet tilfelle for å hindre at det kommer kontakt med huden. Etter det, så langt som mulig, bør en antiseptisk løsning innføres rikelig i midten av hulrommet dannet (5% alkoholisk oppløsning av jod, betadin, fukortsin, zelenka, etc.). I løpet av de neste 5-7 dagene etter å ha åpnet ilden, bør den smøres med antiseptiske løsninger 2 ganger daglig, så for samme antall dager en gang daglig. Vanligvis er disse manipulasjonene nok til å kvitte seg med smittsom mollusk.

Hvordan behandle manifestasjoner av molluskum contagiosum på penis?

Teoretisk er ikke behandlingen av manifestasjonene av molluskum contagiosum på penis forskjellig fra det på noe annet sted. Men gitt de anatomiske egenskapene til dette organet, kan du velge noen mer foretrukne behandlingsmetoder.

På tidspunktet for behandlingen og inntil forsvinden av spor av fokus bør avstå fra samleie. Mer foretrukket er hurtige behandlinger, som involverer mekanisk eller kirurgisk fjerning av lesjonen.
Salver blir brukt sjeldnere, på grunn av den lange utvinningsperioden, hvor lesjonene ofte blir skadet og betent. Spesielt bruker vi den tradisjonelle metoden for å fjerne manifestasjoner av en smittsom mollusk ved å åpne den og deretter behandle sårene med antiseptiske midler.

Fra moderne metoder for å fjerne manifestasjoner av molluskum contagiosa på penis, brukes laser terapi, elektrokoagulasjon og ultralyd terapi (ultralyd kniv). Disse metodene fører til en fullstendig gjenoppretting i en periode på opptil to uker, og er smertefri og har nesten ingen postoperativ arrdannelse. Kryoterapi er vanligvis ikke praktisert fordi det forårsaker palpabel smerte.

Er oksifer salve og viferon salve effektiv i behandlingen av molluscum contagiosum?

Oksolinsalve og Viferon salve er definitivt effektive i behandlingen av molluskum contagiosum, men til tross for effektiviteten, blir disse stoffene sjelden brukt i praksis på grunn av den lange behandlingen.

Oksolinisk salve og viferon salve brukes hovedsakelig til å behandle neseslimhinnen under utbrudd av virussykdommer. Imidlertid har disse legemidlene tilstrekkelig antiviral effekt for å bekjempe molluskum contagiosumviruset. For en større effekt brukes doseringsformer med maksimal konsentrasjon av det aktive stoffet (3% oksolinsalve og Viferon salve 40 tusen IE / g).

Fordelen med denne metoden for behandling er ikke-invasiv, det vil si at det ikke er nødvendig å åpne lesjonen. Denne samme egenskapen er imidlertid også en ulempe, siden behandlingsvarigheten bare med lokale antivirale midler er fra 2 til 6 måneder, hvor fokuset kan øke eller spontant åpne, noe som fører til infeksjonsspredning og utseende av nye lesjoner.

Avslutningsvis skal det bemerkes at denne behandlingsmetoden kan brukes hos voksne hvis sykdomsfokus ligger i et område som ikke er utsatt for hyppig skade. Men hvis pasienten er et barn eller lesjonen er lokalisert i et traumatisk område (bra sone, armhulen, håndflatene, føttene, lysken), er det bedre å velge raskere metoder for behandling av smittsomme mollusk manifestasjoner.

Gjør cauterization av bløtdyr molluscum foci praksis?

Cauterization av molluscum smittsomme foci praktiseres. Videre utmerker seg kjemisk, mekanisk og fysisk (laser) moxibustion.

Kjemisk cauterization utføres med et ekstrakt av celandine, samt med en alkoholisk løsning av jod eller briljantgrønn. Disse stoffene fører til tørking av lesjonene i flere dager (i tilfelle av celandine) og i flere uker (i tilfelle en alkoholoppløsning av jod eller briljantgrønn).

Prosedyren med mekanisk cautery av manifestasjoner av en smittsom mollusk kalles elektrokoagulasjon. Med denne typen terapi, spiser instrumentets spiss (skalpel, sløyfe eller ball) opp til flere hundre grader ved hjelp av en elektrisk strøm i et delt sekund.
Deretter blir brannen utbrent, og i sitt sted forblir det et lite hulrom, som også behandles med antiseptiske stoffer og straks strammet med arrvev. Denne metoden er preget av høy effektivitet og liten smerte.

Fysisk cauterization av fokus av smittsomme mollusk innebærer ødeleggelse av en laser. Denne metoden, i motsetning til det ovennevnte, er kontaktløs og innebærer derfor reduserte risikoer for infeksjon med hepatittvirus, etc. på grunn av utilstrekkelig velbehandlede kirurgiske instrumenter. Smerter når du fjerner smittsom mollusk er minimal, så metoden er vellykket brukt selv i intime områder av kroppen.

Flere Artikler Om Typer Acne