Utseendet til bløtdyrkontamiosum på penis forårsaker angst hos menn. Små knuter med en navlestort depresjon i den sentrale delen av de raskt ekspanderende, gruppert og danner uklare plaketter. Når man presser på noen av dem, oppstår en grøtaktig hvit masse - en blanding av døde celler av dermis og viruset som provoserer sykdommen. Ved å trykke på huden starter mikroorganismen prosessen med akselerert celledeling av det basale laget av epidermis. Det er derfor noduler vokser.

Symptomer og diagnose

Viruset påvirker ikke hele kroppen, men et bestemt område av huden, det er ingen inflammatorisk prosess inne i neoplasma. Den aktive fasen av sykdommen begynner etter slutten av inkubasjonsperioden. Det kan ta to uker fra infeksjonsdagen til de første symptomene oppstår. I noen pasienter tar inkubasjonstiden opptil seks måneder. Genital og smittsomme bløtdyr har samme struktur, men forskjellig plassering. Sistnevnte vokser på andre deler av kroppen av en smittet person.

Først, på puben eller på penis (kvinnen på labia), vises små røde utslett. Gradvis øker de i størrelse, komprimeres og begynner å stige over huden. Hver knute har en oval eller sfærisk form. Størrelsene kan være forskjellige: fra 1 til 10 millimeter. Nærliggende mollusker kan fusjonere med hverandre og danne en stor neoplasma med en diameter på opptil 5 cm. Hvis det ser ut på penisens hode, opplever mannen ulempen og moralsk ubehag.

Men vær ikke bekymret: musling vokser sakte, men stadig. Utdanning øker i størrelse, fylt med en lett væske, tekstur ligner på ost. Den består av hudceller, sekret fra talgkjertlene, døde leukocytter og viruset. Etter 12 uker fra begynnelsen av veksten, når størrelsen en toppform. Etter dette utvikler neoplasmen ikke lenger, men dør gradvis bort. Så kommer selvhelbredende. Det er verdt å spørre leger om hjelp hvis bløtdyrkontamiosum oppstår på hodet på penis. Ved slik lokalisering øker risikoen for skade. Og dette er en direkte vei for sekundær infeksjon.

Siden kjønnslemblomsterkontakt er en virussykdom, må du registrere deg hos en hudlege for å gjennomføre en primær undersøkelse. Legen vil vurdere tilstanden til papulene, undersøke penis, skrotet, bevæpnet med et dermatoskop (en forstørrelsesenhet), gå over alle brettene i lysken og foreta en foreløpig diagnose.

Siden symptomene på den beskrevne sykdommen er lik manifestasjonene av psoriasis, tuberkuløse hudlesjoner, herpes, er det viktig å utføre en histologisk studie. For dette formål er en biopsi foreskrevet (prøvetaking av biologisk materiale og undersøkelse av vev under et mikroskop). I tillegg er et smet fra urinrøret tatt fra mennene, noe som vil bidra til å eliminere mulige dermatovenerologiske årsaker til utseendet av utslett.

Obligatorisk vurdering av pasientens generelle tilstand. Det utføres ved å undersøke blodet fra pasientens ven og finger, samt urin. En slik omfattende diagnose er nødvendig for å identifisere avanserte stadier.

Infeksjonsalternativer

Den beskrevne sykdommen fører til at ortopoksvirus tilhører familien Poxviridae. Det er relatert til virusene som forårsaker kopper, vannkopper og vaksinasjon. Det er to måter å infisere:

 • gjennom tette kontakter (hud til hud);
 • gjennom indirekte bruk av vanlige husholdningsartikler (håndklær, undertøy).

Mange assosierer fremveksten av molluscum contagiosum på kjønnsorganene med et aktivt sexliv. Men viruset infiserer partneren gjennom nær kontakt med kroppene, og ikke gjennom hemmelighetene til kjønnsorganene. I tillegg kan personen selv forverre tilstanden av sykdommen. Gjennom friksjon, riper på huden, oppstår selvinfeksjon. Denne funksjonen forklarer hvorfor en smittsom mollusk ikke bare opptrer på penis, men også i lysken, den øvre delen av puben, på lårets indre overflate, skrotet og i perineum.

Infeksjon forekommer ikke alltid. I en sunn person tillater immuniteten ikke at viruset skal formere seg og ødelegge det, og forhindre overgangen av sykdommen til den aktive fasen. Hvis immunforsvaret svekkes, blir det mulig for utseende av karakteristiske svulster i de intime områdene av en smittet person.

behandling

Hittil har doktorer argumentert for å behandle sykdommen som er beskrevet eller ikke. Motstandere av tvangsintervensjon oppgi følgende argumenter som argumenter:

 • Genitalmolluskum smittsomt utgjør ingen fare for menneskers helse;
 • neoplasmer forsvinner av seg selv;
 • Selvhelbredelse bidrar til å bygge immunitet og hindre risikoen for re-infeksjon.

En annen gruppe av leger forstår at de stramme klumpene på penis hos menn og på labia hos kvinner ikke ser estetisk tiltalende ut. Noen ganger skaper en lignende kosmetisk feil psykologiske komplekser og gjør sexlivet umulig. Fra dette synspunktet bidrar behandlingen til å forhindre reproduksjon av patogenet og eliminere hud manifestasjoner. Plasseringen av smittsomme bløtdyr anses å være farlig. Hvis svulsten vokser på penis eller vises på hodet, i anusområdet, ikke vent på selvhelbredelse. Den angitte lokaliseringen under samleie fører til traumer til nodulene. Dette fenomenet bidrar til rask spredning av infeksjon i andre deler av kroppen. Derfor er det bedre å fjerne muslingene.

For å oppnå målene, tillate forskjellige terapeutiske teknikker. Du kan søke dem utelukkende til voksne pasienter, da de tjener som en kilde til infeksjon for andre. Når det oppdages smittsomme mollusker hos barn, anbefaler leger at de venter på selvhelbredelse. Enhver fjerningsprosedyre for babyen vil være et sjokk. Konsekvensene av intervensjonen vil forårsake mer helsefare enn den opprinnelige diagnosen.

Når du behandler hjemme, er det viktig å følge legenes anbefalinger. Du kan utføre terapi med tradisjonelle metoder og tradisjonell medisin.

Medisinsk behandling

Narkotikabehandling av molluskum contagiosum reduseres til valg av midler, hvis kjemiske formel ødelegger nodulestrukturen. Til disse formål er egnede salver og løsninger, som inkluderer tretinoin, cantharidin, salisylsyre, klorofyllipt, fluorouracil. Listen over de mest populære stoffene inkluderer:

 • Salve "Venasoid". Påfør på knutene prikket 2 ganger om dagen. Produktet er igjen på huden i seks timer, og deretter vasket av med vann. De berørte områdene behandles til fullstendig gjenoppretting.
 • Homeopatisk medisin "Shpanskaya fly". Kremet påføres muslingene dotted to ganger om dagen til fullstendig gjenoppretting.
 • En oppløsning av "trikloreddiksyre" 3%. Ved hjelp av en pipette behandles hver knute en gang om dagen. En dråpe er nok. En halv time etter prosedyren vaskes resten av løsningen med vann.
 • Krem "Vartek" påføres hver svulst to ganger om dagen.
 • Antiviral salve "Infagel", "Acyclovir" foreslår å behandle problemområder tre ganger om dagen.

Vær oppmerksom på! Salver kan ikke håndtere slimhinner. De kan kvitte seg med bløtdyrene som ligger på skrotet, i kjønnsområdet, underlivet. Hvis svulster ligger på penis, er det bedre å velge mekaniske metoder for fjerning.

Ovennevnte legemidler har tilsvarende effekt, så valget er laget ut fra dine egne preferanser. Legene til behandling av genital smittsomme bløtdyr anbefales imidlertid å velge oksolinsyre eller Fluorouracil-salve, siden de er sikreste.

Folkemidlene

Tradisjonell medisin har i sin arsenal midler i stand til å eliminere bløtdyrkontamiosum, plassert på kjønnsorganene. For disse formål er det bedre å bruke:

 • Infusjonen av serien. To spiseskjeer av råvarer fylles med kokende vann (250 ml). Den resulterende løsningen blir igjen kokt og avkjølt. En time senere, kan den ferdige medisinen brukes til det tiltenkte formål. Ved hjelp av en bomullspinne fuktet i infusjonen, behandles den berørte huden tre ganger om dagen til fullstendig gjenoppretting.
 • Kirsebær juice Utarbeidet av friske blader av planten. Råvarer er malt i kjøttkvern, vassel blir skiftet til gasbind. Juice er presset ut av det og blandet i like store mengder med mykgjort smør. Resultatet er en salve som må påføres knutene over natten.

Midler til tradisjonell medisin er tilberedt og brukt umiddelbart, du kan lagre ferdiglagede medisiner for ikke mer enn en dag i kjøleskapet. Effektiviteten av oppskrifter avhenger i stor grad av friskheten av potions.

Fjerning på klinikken

Den raskeste måten å kvitte seg med dette problemet er å fjerne musklene mekanisk. Dette kan gjøres i enhver spesialisert klinikk. For dette bruker legene ulike behandlingsmetoder:

 1. Skrape Folkman med en skje eller trekke ut en knute med kirurgisk pinsett.
 2. Moxibustion av mollusk med en laser, flytende nitrogen eller elektrisk strøm.

Av de tre metodene er laserfjerning betraktet som den sikreste og minst smertefulle.

Det er tilfeller der en kombinasjon av forskjellige måter å påvirke knuterne er valgt på. For å desinfisere det betente området og redusere risikoen for å spre infeksjon, er det viktig å ta UV-stråling. I fremtiden anbefaler leger at pasienter skal behandle sårene med jod eller en sterk løsning av kaliumpermanganat.

Bruken av en hvilken som helst mekanisk metode for å fjerne mollusker på penis hos menn og slimhinnen hos kvinnelige kjønnsorganer antyder lokalbedøvelse.

Forebyggende tiltak

Forebygging av infeksjon er redusert til en ting: utelukkelse av nær kontakt med en sykes hud. Det er nyttig å følge reglene for personlig hygiene, å forlate bruken av andre scourers, håndklær, sko i offentlige bad, badstuer, vannparker. Hvis det ikke var mulig å unngå infeksjon, er det viktig å vaske den syke personens ting daglig, for å skille sengetøyet med strykejernet, for å desinfisere badet og toalettet.

For å forhindre spredning av viruset, må pasienten ikke berøre muslingene med hendene, kamme huden rundt dem, gni lesjonene med vaskekluter. Siden sykdommen rammer mennesker med svekket immunitet, omfatter forebygging gjennomføringen av et sett med tiltak for å styrke kroppen.

Å være i stand til å gjenkjenne genital smittsom bløtdyr er ekstremt viktig. Når en lesjon vokser, blir grupperte knuter i voksne lik bestemte typer kreftformer, keratoacanthomer, implanteringscyster. Å vite hvordan infeksjonen oppstår, kan du prøve å forhindre overføring av viruset fra en partner til en annen.

Symptomer på bløtdyrkontamiosum på penis

Genital molluscum contagiosum tilhører kategorien av virussykdommer som er karakteristisk for barndommen. Ofte er forekomsten av denne sykdommen blant middelaldrende mennesker. Til dags dato er det mange verktøy for behandling av denne sykdommen, men før man går i gang med behandling, er det nødvendig å ta hensyn til flere hovedfaktorer, samt å finne årsaken til utseendet av en virusinfeksjon i menneskekroppen

Genital smittsom bløtdyr kan fullstendig helbredes med moderne medisin

Prinsipper for overføring av virusinfeksjon

Det bør bemerkes at denne sykdommen er farlig bare for mennesker, og bare folk kan være bærere av viruset. For å beskytte deg selv og dine kjære så mye som mulig, må du vite hvordan sykdommen overføres. "Catch" viruset av bløtdyrkontamiosum kan være i kontakt med syke mennesker, så vel som i kontakt med ting som pasienten har vært i kontakt med. Ved kontakt med huden begynner viruset å produsere små kropper, som er eksternt lik mollusker, som et resultat av hvilken handling blærende formasjoner på huden. Det er på grunnlag av disse Taurus at sykdommen fikk navnet sitt. Molluskum contagiosum er en ganske vanlig sykdom som kan oppstå fra en rekke årsaker. De vanligste årsakene til sykdom hos voksne kan identifiseres:

 • ubeskyttet og promiskuøst sex;
 • et besøk på et bad eller en badstue hvor de nødvendige sanitære standarder ikke overholdes (her inkluderer vi også andre offentlige institusjoner);

Utviklingsperioden for sykdommen kan ta flere uker eller måneder, avhengig av organismens følsomhet, samt tilstanden til immunsystemet. Risikogruppen omfatter personer som har problemer med immunitet, samt en kategori av personer som ikke betaler nok oppmerksomhet til den hygieniske tilstanden til egen kropp, samt boliger. En annen årsak til spredning av sykdommen blant mennesker kan være negative miljøforhold.

Bad og badstuer med utilstrekkelig desinfeksjon - potensielle steder for bløtdyrinfeksjon

Manifestasjon av sykdommen

Smittsom mollusk på penis er bare en manifestasjon av patologi, dette faktum må tas i betraktning når du forskriver og tar medisiner.

 1. Tumorene ser seg ut som avrundede tette knuter, hvis farge vil gjenta hudfargen, i midten av hvilken det er en dimple og perlefarget topp.
 2. Inne i slike knuter akkumulerer en masse som har konsistensen av hytteost, noe som skiller seg ut med det minste presset på vekstens kropp.
 3. Faren for sykdommen er at nudlene er en nidus av infeksjon som har en tendens til å spre seg til andre områder av huden.
 4. Ofte varierer størrelsen på slike noduler fra en til fem millimeter, mens de i utviklingsprosessen kan nå en diameter på ti millimeter. Det er en "fusjon" av flere neoplasmer, noe som resulterer i at en "mollusk" av imponerende størrelse dannes.

Utseendet til mollusk er bare et av symptomene på en virussykdom, som i tillegg kan bli ledsaget av følgende ubehagelige fenomener. Utslettspotensjoner kan dermed bli en kløe av kløe, som oftest forekommer i situasjoner med parallelle hudlidelser med andre typer infeksjoner, samt mangel på nødvendig hygienisk pleie for de berørte hudområdene.

For barn er utseendet på smittsomme bløtdyr på ansikt, hender, ben og mage karakteristisk. I en voksen finnes slike utbrudd i kjønnsområdet, underlivet og indre lår.

Dermatologer som er engasjert i diagnosen slike sykdommer, bruker kun en primær ekstern undersøkelse, kan bestemme sykdommens art og for å bekrefte diagnosen, det er nødvendig å gjennomføre laboratorieanalyse med biologisk materiale som tas fra neoplasmaene. Laboratorieforskning bidrar til å oppdage døde hudceller som er fylt med kroppene av bløtdyr. En slik undersøkelse er også nødvendig fordi behandlingen av en hvilken som helst sykdom har visse nyanser, derfor for å oppnå maksimal effektivitet av behandlingen, er det nødvendig å utelukke slike typer av hudsykdommer som:

 • vorte;
 • rød lav
 • godartet eller ondartet svulst i huden.

Den største faren for en smittsom bløtdyrssykdom er at viruset, som er årsaken til forekomsten, har DNA i sin struktur, som inn i menneskekroppen integrerer seg i det, overfører sykdommen til kronisk stadium. For å unngå slike negative øyeblikk er det nødvendig å styrke ditt eget immunsystem, slik at sykdommens gjenkomst vil bli nesten umulig, og selve behandlingsprosessen vil bli mindre lang og kostbar. Det skal huskes at når de første symptomene på sykdommen oppstår, er det nødvendig å søke kvalifisert medisinsk hjelp så snart som mulig, da dette i stor grad kan forenkle behandlingsprosessen.

Å se en lege er nødvendig for å kvitte seg med musling.

Behandling av sykdommen

Til dags dato er det mange behandlinger som ikke er begrenset til medisinske legemidler. Pincet, flytende nitrogen eller en Volkmann-skje som brukes til å kurere nye vekster, kan brukes til å fjerne knuter. Stol på noen av de ovennevnte operasjonene bør være utelukkende kvalifisert spesialist, som i en dispensar kan gjøre alt riktig og trygt. Uavhengig eliminering av smittsomme bløtdyr kan forårsake videre utvikling av sykdommen og utbruddet av inflammatoriske prosesser i kroppen.

 1. Etter en vellykket operasjon for å fjerne knuterne, må de berørte områdene nøye behandles med jod, kaliumoppløsninger og hydrogenperoksid.
 2. Prosedyren for cauterization av bløtdyr anbefales i flere dager, til de horn og skiller seg fra huden.
 3. Dessverre er prosedyren for fjerning av smittsomme bløtdyr ikke et panacea, noe som gjør at du kan unngå sykdommen i fremtiden, så i tilfelle at du kommer tilbake til nodulen, bør du igjen søke hjelp fra spesialister.

En svært effektiv metode er bruk av spesielle salver, tabletter, samt immunostimulerende legemidler i kombinasjon. Moderne klinikker tilbyr sine pasienter laserterapi, som har vist seg å være en effektiv metode for å kvitte seg med smittsomme mollusker. Denne metoden er ikke egnet for alle, siden mange mennesker har visse komplikasjoner etter slike operasjoner, som er basert på et svakt immunsystem. Pasienter med lignende problemer står overfor en lang gjenopprettingsprosess, som krever ekstra bruk av medisinering.

Mollusk-viruset forblir i humant blod etter at vekstene er fjernet.

Forekomsten av sykdommen hos voksne og barn

Mennesker som står overfor problemet med bløtdyrkontamiosum, på bakgrunn av den pågående AIDS-sykdommen, har en mer alvorlig form, som er preget av utseende av svulster i ansiktet, så vel som andre deler av kroppen. Som nevnt ovenfor inkluderer risikogruppen voksne som har et svekket immunforsvar, og på grunnlag av dette, hvis det finnes en mollusk i kjønn eller annet område, bør det undersøkes for forekomst av en immunforsvar eller infeksjon som overføres som følge av ubeskyttet sex. For et barn er faren for utseende av en smittsom mollusk en til ti år gammel.

 1. Dette skyldes det faktum at denne perioden er preget av konstant kommunikasjon mellom barn, bruk av vanlige ting, leker, samt husholdningsartikler.
 2. I tillegg kan barn "fange" sykdommen fra voksne.
 3. I tillegg kan årsakene til nederlaget for viruset i barnets kropp leke i sandkassen, samt svømme i bassengene.

Takket være foreldrenes følsomme oppmerksomhet til sine avkom, kan sykdommen identifiseres i de tidlige stadiene, siden det har forskjellige symptomer. Vanskeligheten ved tidlig diagnose er fraværet av generell ulempe, samt tegn på ubehag, siden et mildt sykdomsforløp er karakteristisk for barn. I motsetning til voksne reagerer barn ofte på operasjonen for å fjerne mollusk er veldig smertefullt, så eksperter anbefaler at de bærer dem under lokalbedøvelse.

I tillegg til direkte behandling og bruk av narkotika, krever kampen mot bløtdyrkontamiosum ytterligere innsats. Når det gjelder barn, er det nødvendig å behandle alle leker og husholdningsartikler med desinfeksjonsmidler. For barn og voksne er det også viktig å desinfisere klær, sengetøy og andre husholdningsartikler, slik at sykdommen ikke kommer igjen og sprer seg. Det er også viktig å rengjøre lokalene med spesielle preparater der pasienten var.

For voksne blir manifestasjonen av symptomer på viruset i kjønnsområdet en reell tragedie, som har en negativ innvirkning på livskvaliteten. For kvinner er utseendet av bløtdyr i regionen av labia karakteristisk, mens hovedauraen av deres utvikling på den mannlige kroppen er penis.

I de fleste tilfeller håndterer menneskeimmunsystemet med hjelp av narkotika sykdommen i seks måneder, og hele denne perioden anbefales å avstå fra sex, spesielt ubeskyttet.

I tillegg er utseendet på svulster på kroppen et klart signal for en snarlig undersøkelse av alle familiemedlemmer som potensielt kan være utsatt for virusinfeksjon, da det er ubegrenset rekke ting som alle familiemedlemmer bruker. Fjernelsen av genital smittsomme mollusker skjer mekanisk, ved hjelp av et kirurgisk instrument, samt bruk av antiseptiske preparater parallelt. I tillegg til de klassiske metodene, tilbyr moderne medisin elektrolyse, laser eller kryoterapi. I spesielt alvorlige tilfeller er det mulig å foreskrive antivirale legemidler og antibiotika som akselererer prosessen med å bekjempe virus og infeksjon.

Clam er fjernet med et kirurgisk instrument.

Folkemedisin

Tradisjonelle metoder for behandling av smittsomme bløtdyr kan du bekjempe sykdommen uten bruk av mekaniske prosedyrer og bruk av rusmidler. Hjemmelaget medisiner og medisiner kan ikke bare overvinne infeksjonen, men også gjenopprette immunsystemet, som spiller en nøkkelrolle for å forebygge tilbakefall.

 1. En av de mest effektive metoder for behandling og forebygging av en sykdom er bruken av hvitløk, som har kjente potente antivirale egenskaper. Tennene er pundret i mush og legger til en liten mengde olje, som i sin tur brukes på de berørte hudområdene. Påfør slik kompress skal være tre ganger om dagen, og skyll deretter grundig.
 2. En annen effektiv metode er bruken av kjøttkraft fra celandine, samt fersk juice fra den. Ordningen med anvendelse av dette verktøyet ligner hvitløkkvot. Du kan også bruke avkok av blader av fuglkirsebær og saften av disse bladene, hvor du kan raskt bli kvitt sår på huden. Generelt tilbyr tradisjonell medisin et bredt spekter av naturlige produkter som har en gunstig effekt på huden. Vi bør ikke glemme behovet for forutgående konsultasjon med spesialister, takket være hvilke komplikasjoner og utviklingen av sykdommen som kan unngås.

Det er viktig å huske at utseendet til en smittsom mollusk er bare et symptom som indikerer at et virus er til stede i kroppen. Derfor bør behandlingen av sykdommen være kompleks og inkludere flere, ofte diametralt motsatte manipulasjoner som helt vil bli kvitt infeksjonen, og konsekvensene som det førte til. Korrekt diagnose og effektiv behandling kan kun utføres av en kvalifisert fagperson som ved hjelp av undersøkelser og laboratorietester kan bestemme årsaken til sykdomsutviklingen og ikke la den komme igjen. Ikke kjør din egen helse, og hvis du oppdager de minste patologiene, kontakt en spesialist som kan utpeke deg til den aktuelle behandlingen.

Smittsom mollusk på penis, hva er det?

Ganske hyppig klage hos menn som refererer til en venerolog eller dermatolog er et bløtdyrkontakt i penis. Denne virussykdommen fra gruppen av kopper, mer vanlig hos menn av reproduktiv alder, overføres hovedsakelig gjennom seksuell kontakt, så vel som gjennom husholdninger. Disse er svulster av godartet natur, ikke relatert til svulster.

Et annet navn på denne sykdommen er en smittsom bløtdyr, bløtdyr epitheliale eller epitheliom contagiosum, og dette er sant: viruset er svært smittsomt og utholdende, sprer seg raskt, og det er mest ubehagelig, det finnes ingen midler som kan kurere det. Mollusk forblir for alltid i kroppen, det er i stand til å reaktivere igjen med en reduksjon i immunitet.

Viruspatogen

Molluskum contagiosum er forårsaket av orthopoxvirus av Poxviridae familien, subfamilien Chordopoxviridae, av slekten Molluscipoxvirus. Det er 4 kjente varianter av dette viruset: MCV-1, 2,3 og 4, årsaken til smittsom mollusk er MCV1 og MCV2.

Kausjonsmiddelet til molluscum contagiosum er i stand til å leve utenfor menneskekroppen, for eksempel i vann, på personlige eiendeler.

Saker av infeksjon ble registrert under svømming i bassenget. Mest fordelt i land med et fuktig og varmt (ideelt - et tropisk) klima. Det påvirker bare mennesker og aldri - dyr. Denne sykdommen kan bli smittet ikke bare voksne, men også barn, for eksempel i barnehager, gjennom felles gjenstander: leker, håndklær.

Infeksjon med viruset og dets forebygging

Fare for infeksjon er:

 • Besøkende til treningssentre, offentlige bad og badstuer, det vil si steder med et fuktig og varmt miljø;
 • Profesjonelle massasje terapeuter - på grunn av konstant kontakt med pasientens hud;
 • Voksen menn utsatt for uformelt sex;
 • Reiser i tropiske land;
 • Personer med lav immunitet: pasienter med kreft, revmatoid artritt, HIV-infisert, allergier, tar cytotoksiske stoffer eller glukokortikosteroider.

Det er nødvendig å vite at i løpet av samleie er et kondom ikke et tilstrekkelig beskyttende tiltak, siden ny vekst ikke bare er plassert på kjønnsorganene, men også på pubi, hofter og enhver kontakt med huden hos en smittet person.

For å unngå forurensning på offentlige steder, bør du bare bruke personlige hygieneprodukter: håndklær, badekåper, disponibel servietter.

Symptomer og forekomst av sykdommen

I følge de ytre manifestasjonene, virker molluscum contagiosum som kopper. Utbruddene ligner på rødlige eller rosa noduler (papules) med et pinhode, med en liten depresjon i midten, veldig karakteristisk, de kan enkelt identifisere sykdommen visuelt.

Inne i knastene inneholder en hvit ostemasse, som består av mange små mollusker. De er tydelig synlige under mikroskopet. Ved første flate, så sfæriske noduler ekspanderer, når ti millimeter i diameter, og spredes raskt over et stort område av huden. Noen ganger knaster knastene sammen og danner store plaketter opptil 3-5 cm. Spesielt store papler av ikke-standard typen vises hos personer med lav immunitet.

Når seksuelt overførbare sykdommer hos menn, er de første neoplasmene som regel lokalisert i skjønnhetsområdet og på penis, fra innsiden av låret.

I utgangspunktet ser de ut som en liten rødaktig utslett, men vokser da. De første symptomene er lett forvekslet med det tidlige stadiet av syfilis. Jo lavere pasientens immunitet, desto raskere sprer seg. Noduler gjør ikke vondt eller forårsaker ubehag, men i tilfelle mekanisk skade blir de betent. I avanserte tilfeller, kløe. Sykdommen ser estetisk veldig uattraktiv og forårsaker negative psykologiske erfaringer og komplekser i pasienten.

Inkubasjonsperioden varer fra flere uker til fem til seks måneder. All denne gangen oppstår ikke sykdommen før de første formasjonene på huden blir synlige. Infeksjon og utvikling av sykdommen skjer som følger: viruset kommer inn i huden, og penetrerer deretter det basale laget, akselererer prosessen med celledeling av epidermis.

På overflaten av huden vises de veldig knuste kuleformene, med et deprimert område i midten, som fremkommer på grunn av ødeleggelsen av hudceller. Disse vekstene inneholder partikler av viruset og mange uregelmessig lokaliserte celler i epidermisene.

Symptomene på sykdommen kan ikke ignoreres, og et besøk til legen bør være presserende. Noen ganger går denne sykdommen av seg selv, men man bør ikke håpe på et så godt utfall, så vel som engasjere seg i selvbehandling. Vanligvis varer sykdommen i ca 6 måneder, deretter forsvinner de synlige symptomene, og i de neste seks månedene utvikler kroppen immunitet mot kausjonsmiddelet.

Behandling og anbefalinger

Diagnose av en lege er nødvendig, siden det er nødvendig å utelukke andre sykdommer med lignende symptomer: syfilis, genital herpes, vorter, lavplanus etc. Det er vanligvis lett å bestemme sykdommen visuelt av et karakteristisk utseende, som er mulig selv fra et bilde, men for enda mer nøyaktige diagnostikk er tatt innholdsanalyser for forskning.

Hvis pasientens immunitet er høy nok og sykdommen ikke sprer seg, er det ikke gitt noen spesiell behandling, unntatt å fjerne sykdoms manifestasjoner selv. Når knutene allerede har fullstendig modnet, i tilfelle de forårsaker fysisk eller psykisk ubehag. Med lav immunitet foreskriver legen immunmodulerende (som Viferon, Laferabion) og antivirale legemidler.

Fjerne knuter (papules) kan gjøres på flere måter:

 • Laserfjerning - utføres under lokalbedøvelse, gjør at du kan overholde høy nøyaktighet uten å forstyrre integriteten til tilstøtende vev; kryoterapi, kryokirurgi eller - fjerning via frysing av flytende nitrogen, således bleke papler, som indikerer ødeleggelse mollusk, og deretter dør;
 • Kirurgisk fjerning (hulling og curettage) - formasjonen plukkes ved hjelp av pincet under lokalbedøvelse, deretter skrapt med curette, men med denne metoden er det fare for arrdannelse;
 • Eletrokoagulyatsiya - skalldyr behandling høyfrekvent strøm som absolutt smertefri fremgangsmåte oppstår etter at de raskeste helbredende-seter ble fjernet med formasjonen;
 • Fjerning med salver som øker kroppens immunrespons på grunn av produksjon av interferonprotein (som Viferon, Cycloferon, Imikvad) og antiviral (Acyclovir), og inneholder komponenter som: tretinoin, cantharidin, podofyllotoxin, etc.

Papuler behandles på slike måter som jod, fukortsin, hydrogenperoksid og trikloreddiksyre eller salisylsyre, og kauterisering av papiller med hvitløkjuice eller celandine blir også praktisert. Det er ekstremt uønsket å selv ekstrudere innholdet i nodlene, da den inflammatoriske prosessen kan begynne med suppurering på grunn av inngangen til en bakteriell infeksjon.

Innholdet i nodulene inneholder en stor mengde aktivt virus, som ved kontakt med huden sprer seg mer og mer. Ved smerte, behandles papules med lidokain. Når laser fjerning, elektrisitet eller flytende nitrogen kan være i en enkelt sesjon for å behandle all den utdannelse og kirurgisk fjerning kan ta flere behandlinger.

I behandlingsperioden er det nødvendig å overholde hygieniske begrensninger:

 • Det er forbudt å ta et bad, du kan bare ta en kul dusj;
 • Du kan ikke gni kroppen med en vaskeklut, håndkle, da dette bidrar til spredning av infeksjon gjennom kroppen;
 • Det er forbudt å barbere det berørte området; helt utelukke sex;
 • Strengt overvåke personlig hygiene;
 • Ikke pust nudler eller la dem åpne.

Siden sykdommen er svært smittsom, for å eliminere risikoen for pasientens familiemedlemmer, får de separate retter, et håndkle. Viruset er aktivt gjennom hele sykdomsperioden, og mellom papules første utseende og deres forsvinning kan ta opptil seks måneder. Som et forebyggende tiltak for smittsom bløtdyrinfeksjon, er det nødvendig å endre sengetøy og undertøy oftere for å observere hygiene for å unngå tilfeldig samleie med personer hvis helse ikke er sikker.

I dag er det funnet at mange personer med høy immunitet etter infeksjon med viruset undertrykker immunsystemet og ødelegger den for ikke å la gå inn i en aktiv fase. Derfor er det viktig å styrke immunforsvaret, opprettholde en aktiv livsstil, som er den beste forebyggelsen av sykdommen.

Smittsom mollusk på kjønnsorganene

Molluskum contagiosum på intime steder oppstår når molluskum contagiosumvirus trenger inn i huden. Sykdommen refererer til seksuelt overførbare infeksjoner, men er ikke gjensidig. Infeksjon av en sunn person oppstår gjennom nær kontakt med bæreren av viruset.

Hva er genital smittsom mollusk

Molluskum contagiosum på kjønnsorganene utvikler seg når det blir introdusert i patogenens hud og slimhinner. Infeksjon oppstår vanligvis i en akutt form, men det kan også være langvarig. Sykdommen kan herdes i seg selv, men mange pasienter er enige om å gjennomføre et medisinskurs, fordi utslett på kjønnsorganene forårsaker både fysisk og psykisk ubehag.

Etter innføring av en viral infeksjon i huden, begynner inkubasjonsperioden der smittsomme bløtdyr ikke forårsaker symptomer. På denne tiden føles en mann eller en kvinne normal og vet ikke om utviklingen av sykdommen.

2-9 uker etter patogenes gjennomtrengning, begynner små, avrundede, gjennomsiktige papiller å forekomme på kjønnsorganene.

Deres skygge blander seg nesten med huden. Formasjoner karakterisert ved følgende egenskaper:

 • størrelse 2-6 mm;
 • rund eller oval form;
 • purulent innhold
 • tett struktur;
 • ingen smerte;
 • tilfeldig utseende.

Navnet på sykdommen stammer fra likheten av papiller med sneglskallet. Fargetone i det omkringliggende vevet endres ikke med infeksjon. Når du trykker på utslett, kan du se en lysmasse av ostemasse.

Molluskum contagiosum påvirker ofte mannlige kjønnsorganer: penis, skrotum. Hos kvinner manifesterer infeksjonen i pubis, lår og perineum.

Forårsakende middel for molluskum contagiosum

Molluskum contagiosum er forårsaket av virus i kopperfamilien. Sykdommen kan overføres ved kontakt. Infeksjonen har likheter med koppevirus.

Molluskum contagiosum tilhører ikke farlige sykdommer og påvirker ikke menns og kvinners reproduktive systemfunksjoner. Infeksjon av friske mennesker oppstår ved direkte eller indirekte kontakt med en person som har uttalt symptomer på sykdommen. Molluscum contagiosum kan med hell behandles i motsetning til infeksjoner forårsaket av herpesvirus. Det er svært smittsomt og kan utløse utviklingen av sykdommen når du berører det berørte området av huden.

Hvordan kan du bli smittet

Infeksjon oppstår ved direkte eller indirekte kontakt av en sunn person med en smittet person. Viruset kommer inn i huden under vaginal samleie, petting og oral-genital kontakt. Mediert overføring skjer når huden berører ulike gjenstander (vaskekluter, sengetøy, undertøy, barberhøvler). Infeksjon med molluscum contagiosum er mulig ved kontakt med vann.

På huden av en infisert person, oppstår papiller, hvorav det er en purulent væske med et stort antall virus. Når nodlene åpnes, sprer patogenet seg raskt. Huden til kjønnsorganene er utsatt for infeksjon. Mye sjeldnere forekommer smittsomme mollusk på slimhinnene i penis.

Overføring av patogenet er mulig i hverdagen. Det er lagret på ting, hygieneprodukter. Infeksjon oppstår ofte når kjønnsområdet blir rørt med skitne hender. Labia, pubis, penis, hodet, pungen er oftest smittet ved å overføre viruset fra en annen del av kroppen. Årsaken til sykdommen kan ligge i et besøk til badstuen, badet, bassenget.

Patogenet multipliserer raskt i et varmt og fuktig miljø.

Hvordan kan sykdommen identifiseres med symptomer?

Symptomer på molluskum contagiosum er preget av deres spesifisitet. Utsprett vises på kroppen i små mengder og er runde. Nodulens fargetone er blekrosa med en liten glans. Innholdspapir som en ostemasse. Over tid blir formasjonene større. I noen tilfeller begynner små knuter å forbinde med hverandre, og danner et stort senter med rosa farge.

En bakteriell infeksjon er noen ganger forbundet med en virussykdom. Innføringen av patogene mikroorganismer skjer gjennom den skadede delen av huden. Symptomet er manifestert av rødhet i det berørte området, utslipp fra kjønnsorganene kan lukte ubehagelig. I dette tilfellet utføres antibakteriell behandling ved bruk av antimikrobielle midler.

Differensiering av infeksjonen er nødvendig med papillomer, vorter, vorter. Ofte utføres diagnosen på grunnlag av data oppnådd under en ekstern undersøkelse. Hvis du er i tvil, kan legen foreskrive en ytterligere undersøkelse, for hvilken del av papulen er tatt. Analyser utføres ved anvendelse av den mikroskopiske og histologiske metode, polymerasekjedereaksjon.

Hvor skal man håndtere problemet

Når de første tegnene på bløtdyrkontamiosum oppstår, skal pasienten kontakte en spesialist innen dermatolog eller smittsomme sykdommer. En første undersøkelse kan utføres av en praktiserende læge.

Hvis symptomer på sykdommen er funnet, foreskrives pasienten behandling. Hvis det oppstår en infeksjon i bikiniområdet, anbefales kjønnslemmer til kvinner, penis og skrot hos menn, fjerning av papiller. Å bli kvitt utslett er nødvendig på grunn av deres konstante skade, noe som får viruset til å spre seg raskt til sunn hud.

Effektive behandlinger

Den pubic smittsomme bløtdyren fjernes ofte ved mekaniske, radiokirurgiske metoder. Det er mulig å behandle sykdommen ved kryodestruksjon, elektrokoagulasjon.

Den mekaniske metoden for fjerning av formasjoner utføres med pinsett. Papulen fjernes og de resterende vevene behandles med en antiseptisk løsning. Om nødvendig, brukes en bedøvelse til pubi og seksuelt organ. Med et lite antall knuter, er en enkelt prosedyre nok, hvorpå sperren brukes.

For å forhindre reinfeksjon er det viktig å følge hygienevilkårene og bruke et antiseptisk stoff anbefalt av lege.

Med forbehold om overholdelse av alle anbefalinger fra spesialistheling skjer innen kort tid.

Terapi kan utføres med antivirale midler og immunmodulatorer. Medisiner for å øke kroppens forsvar bidrar til raskere helbredelsesprosessen og unngår selvinfeksjon.

Fjern papiller ved hjelp av en konservativ metode, for hvilken følgende metoder brukes:

 1. Tretinoin. Legemidlet påføres de berørte områdene to ganger om dagen og går i 5 timer. Behandling utføres til fullstendig forsvunnelse av formasjoner.
 2. Cantharidin. Prosedyren utføres to ganger om dagen. Legemidlet påføres direkte på papulene.
 3. Trikloreddiksyre. For fjerning av formasjoner er det nødvendig å anvende fortynnede midler. Den påføres på papiller og fjernes etter 30 minutter.
 4. Imiquimod. Salven brukes til formasjonen tre ganger om dagen.

Alle rusmidler og løsninger bør brukes innen 1-2 måneder til fullstendig rensing av kjønnsdelene fra molluskum contagiosum. Legemidler skal brukes med stor forsiktighet, fordi de aktive stoffene kan forårsake skade på sunne områder. Valget av stoffet for å fjerne papler utføres av den behandlende legen.

Årsaker til komplikasjoner

Molluskum contagiosum forårsaker sjelden komplikasjoner. Sykdommen er ikke farlig for menneskers helse og forårsaker ikke forverring av generell trivsel. I sjeldne tilfeller kan en sekundær infeksjon av bakteriell natur forekomme. Samtidig begynner papules å øke, suppuration øker. Etter herding er arrdannelse mulig.

En komplikasjon av molluskum contagiosum er spredning av lesjoner over store områder av huden og en økning i deres størrelse. Slike tegn indikerer en sterk reduksjon i kroppens forsvar og krever bruk av immunmodulerende legemidler, samt identifisering av årsaken til lav resistens mot infeksjoner.

Virus forebygging

Forebygging av smittspredning bidrar til overholdelse av hygieniske regler med daglig behandling med såpe og vanngenitaler, bytte av undertøy. Etter bassenget eller badstuen er det viktig å ta vannbehandlinger.

Mennesker som er smittet med en smittsom bløtdyr bør ikke være i en kollektiv på tidspunktet for forverring. I denne perioden anbefales det ikke å besøke massasjeterapeut, bad, svømmebassenger. For å unngå infeksjon er det viktig å bruke personlige gjenstander og hygieneartikler.

Å unngå gjeninfeksjon hjelper behandling av de berørte områdene i kjønnsorganene med en antiseptisk løsning.

Molluskum contagiosum utvikler sjelden hos mennesker med sterk immunitet. Forbedre kroppens motstand mot infeksjoner hjelper til med riktig ernæring, mosjon, turer. Forebyggende tiltak inkluderer regelmessig rengjøring av lokaler fra støv, som kan inneholde et virus.

Fremveksten av molluscum contagiosum på kjønnsorganene gir alvorlig ubehag for pasientene. Sykdommen blir årsaken til psykologiske komplekser. Traumer til papiller kan forårsake reinfeksjon og betennelse. Formasjoner på kjønnsorganene av viral natur krever obligatorisk behandling. Hvis tegn på bløtdyrkontamiosum oppstår, er det nødvendig å kontakte en smittsom spesialist.

Smittsomme sykdommer molluscum contagiosum

Molluskum contagiosum er en smittsom kronisk hudsykdom, ledsaget av små nodules (papules) utseende på sine øvre lag. Utslett er vanligvis smertefritt, starter i form av rødhet på huden. Ofte kan en person som finner slike utbrudd i seg selv ikke forstå hva det er og hvordan bli kvitt dem.

Symptomer og diagnose av sykdommen

Sykdommen forårsaker et koppevirus. Det kan vare lenge i det ytre miljøet (i lokens støv) og under gunstige forhold forårsake sykdom. Sykdommen er vanlig i alle land, men mer vanlig i utviklingen.

Infeksjon oppstår ved direkte kontakt med en syke person, gjennom klær, håndklær, husholdningsartikler, utstyr, for eksempel i idrett, i bassenget gjennom vann, i strid med regler for desinfeksjon i skjønnhetssalonger, når tatovering.

Voksne kan være smittet gjennom seksuell kontakt. Et barn blir smittet i hverdagen i ferd med å bruke vanlige leker med syke barn. Utseendet til mollusk, årsakene til utseende i ulike deler av kroppen kan være forbundet med riper, skraper, berører de berørte områdene. Varigheten av sykdommen er individuell for hver person, alt fra 2 måneder til 4 år.

Mollusker på huden vises etter at inkubasjonsperioden utløper - fra 2 til 7 uker. Det avhenger i stor grad av kroppens beskyttende egenskaper. Symptomer som er karakteristiske for en smittsom bløtdyr er forekomsten av papiller som er plassert separat eller i klynger. De kan være til stede på alle deler av kroppen: ansikt, mage, indre lår, kjønnsorganer, mindre ofte på håndflatene og føttene. I utseende har papules følgende egenskaper:

 • skinnende (perle), glatt og elastisk i utseende;
 • solid, hvit eller rosa;
 • kuppelformet med en fordypning i midten, med trykk fra knuterne, den hvite tykke massen skiller seg ut;
 • fra 2 til 5 mm i diameter;
 • kan være sår, rød og kløende.

Spesielt stygge ser smittsom mollusk på ansiktet, noe som forårsaker ubehag. En knute kan dukke opp på øyelokket, noe som representerer en viss risiko for infeksjon i øyet.

Molluskum contagiosum på kjønnsorganene er lokalisert hovedsakelig hos kvinner og menn, preget av formasjoner av knuter av forskjellige størrelser.

Alle kan bli smittet med bløtdyrkontamiosum, men enkelte grupper av mennesker er mest utsatt for viruset. Risikofaktorer for infeksjon:

 • Barns alder, bløtdyr hos barn er oftest diagnostisert i en alder fra 1 til 10 år;
 • levekår - oftest er sykdommen registrert i et tropisk klima;
 • et svekket immunforsvar forårsaket av HIV-infeksjon, allergiske sykdommer, organtransplantasjon, kreftbehandling;
 • Tilstedeværelsen av dermatitt eller eksem, ledsaget av skumlet kløende utslett;
 • kontakt idrett, for eksempel bryting, fotball.

Smittsom mollusk hos menn med seksuell overføring blir ofte manifestert av utslett i lysken, på lårets indre overflate, på penis.

En infisert person er farlig for andre så lenge det er papiller på huden. Immunitet etter kur mot denne sykdommen er ikke utviklet, under visse forhold er det mulighet for re-infeksjon. For å unngå dette er det nødvendig med regelmessig overvåking av helsen.

På grunn av de karakteristiske uregelmessighetene i huden har smittsom bløtdyr hos voksne og barn et utpreget klinisk bilde. Derfor kan en erfaren hudlege lage en foreløpig diagnose når man undersøker det berørte området. For å bekrefte diagnosen, ta en skraping eller utfør en biopsi (histologisk undersøkelse). Elektronmikroskopi av utstrykninger viser små kropper i form av bløtdyr.

I diagnoseprosessen er muligheten for andre smittsomme sykdommer med lignende symptomer (hudkreft, kyllingpokker, vorter) utelukket.

Hvis hudblødningen er funnet i en av familiemedlemmene, er det nødvendig å overvåke alle de andre, periodiske undersøkelsene.

Behandling av molluscum contagiosum

I noen tilfeller, hos personer med et sunt immunsystem, kan sykdommen gå bort uten medisinsk inngrep. Imidlertid bør smittsom søppelbehandling utføres i følgende tilfeller:

 • omfattende lesjon, papules plassert på ansikt og nakke;
 • comorbide hudsykdommer som atopisk dermatitt;
 • Det er bekymringer om videre spredning av viruset.

Kun en spesialist utfører diagnosen bløtdyrkontakt og behandling. Den inneholder følgende metoder:

 1. Kryoterapi - fryser hver papule med flytende nitrogen.
 2. Punktering og skraping av noduler ved hjelp av spesialverktøy (curettes), etterfulgt av behandling med 5% alkoholoppløsning av jod.
 3. Laser terapi - virkningen av strålen på det berørte området.
 4. Aktuell behandling med kremer, som inneholder kjemikalier (syrer) som forårsaker peeling av de øvre lagene i huden.
 5. Behandling av molluscum contagiosum med legemidler som har en virkningsmekanisme for å ødelegge viruset i kroppen.
 6. I nærvær av et stort antall knuter, er tetracyklin-antibiotika foreskrevet (Doxycyklin, tetracyklin, klortetracyklin).
 7. Bruk av immunostimulerende midler.

I noen tilfeller kan enkelte metoder være smertefulle. Selv om de kan kurere, kan de føre til arrdannelse. Hvis det oppstår smerte, utføres prosedyren under generell anestesi. Siden hver papule behandles, med mange utslett på kroppen, er det mulig å gjennomføre flere økter med et intervall på 3-6 uker til fullstendig forsvinning av symptomer.

Preparater for behandling av molluskum contagiosum:

 1. Trikloreddiksyre. Den har anti-inflammatorisk, antibakteriell, regenererende og cauterizing effekt på huden. Meget giftig hvis brukt feil.
 2. Podofillotoksin (Condilin). Dette betyr vegetabilsk opprinnelse. Bruk den i form av en løsning for ekstern bruk, har en cauterizing og cytotoxic effekt (hemmer utviklingen av celler).
 3. Cantharidin. Dette stoffet har allerede bevist seg etter dobbelt behandling av den berørte huden. Den største fordelen - smertefrihet under prosedyren, spesielt effektiv hos barn.
 4. Imiquimod (Aldara). Dette legemidlet hjelper immunforsvaret til å bekjempe viruset, påføres eksternt til nodlene forsvinner på huden. Kontraindisert hos barn og ungdom under 18 år.

Før du tar medisiner, se etter måter å behandle bløtdyrkontakt, du bør konsultere en spesialist. Tradisjonelle behandlingsmetoder bør utelukkes, da dette kan føre til forverring og videre spredning av infeksjonen.

Sykdomsforebygging

Den beste måten å forebygge er å unngå kontakt med huden, ting hos en syk person. Generelle forebyggingsmetoder for å forhindre infeksjon:

 • personlig hygiene; vaske hendene med såpe og varmt vann;
 • Unngå å dele personlige ting som klær, sengetøy, håndklær, hårbørster, leker i barn;
 • behandling av ting syk, rengjøring av huset med bruk av desinfeksjonsmidler;
 • Hvis det ikke er mulig, bruk ikke vanlig sportsutstyr.
 • unngå å berøre hudområdene som papiller rager ut, unngå å barbere disse områdene;
 • Barn som går på barnehage blir periodisk undersøkt for tegn på sykdom;
 • Hvis det er tegn på infeksjon på kjønnsorganene, ikke la seksuell kontakt få fullført kur.

En pasient der en subkutan mollusk er funnet, skal screenes for andre seksuelt overførte infeksjoner, inkludert HIV. Dette er nødvendig fordi patogenet av molluskum contagiosum oftest påvirker kroppen med et svekket immunforsvar, og i dette tilfellet er det bare en sammenhengende sykdom.

Smittsom mollusk på penis

Relaterte og anbefalte spørsmål

13 svar

Søkeside

Hva om jeg har et lignende, men annet spørsmål?

Hvis du ikke fant den nødvendige informasjonen blant svarene på dette spørsmålet, eller hvis problemet ditt er litt annerledes enn det som presenteres, prøv å spørre det ekstra spørsmålet på samme side hvis det er hovedspørsmålet. Du kan også stille et nytt spørsmål, og etter en stund vil våre leger svare på det. Det er gratis. Du kan også søke etter nødvendig informasjon i lignende spørsmål på denne siden eller gjennom sidesøkingssiden. Vi vil være veldig takknemlige hvis du anbefaler oss til vennene dine på sosiale nettverk.

Medportal 03online.com utfører medisinsk konsultasjon i modus for korrespondanse med leger på nettstedet. Her får du svar fra ekte utøvere på ditt felt. Foreløpig kan området få konsultasjon på 45 områder: allergolog, veneriske, gastroenterologi, hematologi og genetikk, gynekolog, homeopat, hudlege barne gynekolog, barn nevrolog pediatrisk kirurgi, barne endokrinologen, ernæringsfysiolog, immunologi, infeksjonssykdommer, kardiologi, kosmetikk, talespesialist, Laura, mammolog, medisinsk advokat, narkolog, nevropatolog, nevrokirurg, nephrologist, onkolog, onkolog, ortopedkirurg, øyelege, barnelege, plastikkirurg, prokolog, psykiater, psykolog, pulmonolog, reumatolog, sexolog og androlog, tannlege, urolog, apotek, phytotherapist, phlebologist, kirurg, endokrinolog.

Vi svarer på 95,26% av spørsmålene.

Flere Artikler Om Typer Acne