Krydder og krydder er kjent for menneskeheten i lang tid. I århundrer har de blitt lagt til kjøttretter, bakverk og drikkevarer. Sammen med å gi en raffinert smak og aroma i mat, la de helbredende egenskaper til den. Faktisk har nesten alle krydder og krydder en helbredende effekt på grunn av de biologisk aktive substansene som finnes i dem. Og denne egenskapen av deres siden antikken har blitt mye brukt i oppskrifter av tradisjonell medisin for behandling av et bredt spekter av sykdommer.

De magiske egenskapene til kanel

En av de mest kjente krydder er kanel. Denne aromatiske krydder er oppnådd fra den indre barken av et eviggrønne tropisk tre, cinnamomum zeylanicum. Kanel er et lagerhus av vitaminer (B, C, A, PP) og næringsstoffer. Disse er kalium, kalsium, jern, magnesium, fosfor og sink. Cellulose, essensielle oljer og tanniner er komponentene i denne fantastiske gave av naturen. Kanel har en uttalt antimikrobiell og helbredende effekt. Det har evnen til å oppløse slim, rense blodet, lindre spasmer. Alt dette sammen gjør at dette krydderet kan brukes til behandling av ulike sykdommer, inkludert forkjølelse, et symptom som hoster. Oftest, når forskjellige akutte luftveisinfeksjoner og ARVI bruker kanelhud. Den er effektiv i behandlingen av både tørr og våt, med sputumutslipp, en reflekshandling. Imidlertid må du huske at hvis host er forbundet med problemer i mage-tarmkanalen, kardiovaskulærsystemet eller allergi, kan kanonbehandling være absolutt kontraindisert. I stedet for nytte kan du få en forverring av sykdommen.

Honning + kanelhoste = supereffect

Ikke alle vet at honning kombinert med kanel er et fantastisk middel for mange sykdommer. Selv om disse produktene er allment tilgjengelige og vanlige i daglig bruk for matlaging og drikking. I små mengder kan de til og med brukes av personer med sykdom som diabetes.

Den mest effektive oppskriften på bruk av kanelhud er å bruke litt oppvarmet honning i mengden av en spiseskje blandet med en fjerdedel av en teskje krydderpulver. Det er nødvendig å spise slike midler innen 3-7 dager. Det bidrar også til å rense nese bihulene fra slim.

Mulled kanel hoste

Oppvarming av kroppen blir sterkt tilrettelagt ved bruk av gløgg med krydder. Dette er et veldig effektivt verktøy i kampen mot uproduktiv (tørr) og våt reflekshandling. Drikk det før sengetid, pakket inn i et teppe.

For fremstilling av mulledvin må du bruke tørr rødvin. Det må være godt oppvarmet, ikke å koke og fjerne fra varme. Etter å ha satt kanelpinne eller 1 ts. dens pulver, noen skiver sitron og en liten pod med rød pepper. La det blande i 30 minutter. Deretter spenne, litt varm og legg honning til smak. Drikk varmt i små sip.

Hoste Spice Tea

Bruken av oppvarming buljong med kardemomme, ingefær, nellik og kanel hoste er veldig bra. Disse krydder på en klype for å sette i en kopp og hell kokende vann. Gi insister, belastning. Du kan legge til honning etter smak.

Du kan også brygge kanel med kokende vann. Denne drinken er full i to uker før lunsj og etter middagen.

Kanel hoste

Kanel vi pleide å oppleve i form av pulver eller små pinner. Men i virkeligheten er det et tre. Det er kjent for flere tusen år. Og her har vi en spesiell popularitet i matlaging. Men det viser seg kanel kan behandles. På hvilken måte? Det viser seg at kanel er rik på vitaminer, og syrer, mikroelementer og karbohydrater.

Hva består det av?

Fans for å legge kanel til forskjellige retter og desserter trenger å vite hva det består av. I dette krydderet råder karbohydrater seg over proteiner og fett, det er også aske, mono- og disakkarider, og ganske mange mettede fettsyrer. Kalsiuminnholdet i krydder er omtrent 247 kcal per 100 g. Av vitaminene er kanel spesielt rik på kolin, vitamin C og E, og det er også ganske mye pantotensyre (B5), pyridoksin (B6) og vitamin PP. Blandt makronæringsstoffer, kanel er veldig rik på kalsium og kalium, det inneholder også magnesium, natrium og fosfor. Blant sporelementene spesielt mangan i det, ganske mye jern og sink.

Kanel - bakterier død!

Forskere har nylig oppdaget at kanel har evnen til å forhindre utvikling av diabetes, forbedre kroppens respons på insulin og normalisere blodsukkernivå. Kanel bidrar også til å forbedre blodsirkulasjonen, og smaken hjelper hjernen.

Kanel er også bra for mage-tarmkanalen. Det forbedrer fordøyelsen, forbedrer appetitten og har en stramende effekt på magen. I medisin, kanel brukes til å stimulere, tone kroppen og også som en antiseptisk.

Spesielt denne krydder er gunstig for personer med akutt respiratorisk virusinfeksjon og influensa, fordi det bidrar til å redusere temperaturen og stimulerer ekspektorering av sputum. Kanel har også muligheten til å lindre ulike typer smerter - dental, muskulær, etc. Ikke bare bark brukes, men også kanelstengler. De er også et utmerket antipyretisk middel, så vel som bidrar til å lindre smerten i lever- og nyrekolikk. De stimulerer sekresjonen av magesaft, kjemper mot virus, bakterier og sopp. De brukes også til slike sykdommer som revmatisme, influensa, samt smerter under menstruasjon.

I Kina har kanelekstrakter på alkohol og vann blitt brukt i svært lang tid. Han er i stand til å ødelegge omtrent 15 typer forskjellige patogene bakterier, og til og med en tuberkelbacillus. Det er introdusert i øynene for akutt syn og behandling av grå stær. Kanel hjelper også med å oppløse steiner, kvitte seg med bukets svulster, og hjelper til med biter fra giftige slanger og ondartede sår.

I samlinger brukes dette krydderet til å behandle depresjon, neurose, for å forbedre hukommelsen og stimulere mental aktivitet. Det hjelper også med senile endringer i psyken, multippel sklerose, kronisk bronkitt, under gjenopprettingsperioden etter et slag, etc.

La oss starte med en enkel - med hoste.

For å bli kvitt hoste anbefales det å drikke kanel, ingefær, kardemomme og klyngete. Det bidrar også til å forbedre fordøyelsen. Alle disse krydder er brygget som te og full i 1-2 ganger om dagen. Imidlertid må du vurdere at du må drikke denne drinken i små doser og i lav konsentrasjon. Nok for 1 gang brygge en klype av blandingen. Også hoste hjelper godt avkok med kanel. Spice kan helles med vin eller vann, deretter kok og kjøl. Det anbefales å drikke denne buljongen før lunsj og etter middagen i 10-15 dager.

Kanelproduksjon og innpakning. For å gjøre dette, blir kanelolje tilsatt til transporten (oliven, linfrø eller jojobaolje), smurt med en blanding av problemområder og innpakket med matfilm. Slike prosedyrer hjelper i kampen mot cellulitt, gjør huden mer elastisk. For å oppmuntre og få mange positive følelser nok til å ta et bad med tilsetning av 2-3 dråper kaneloljeolje.

Diabetesforebygging

Bruk kanel og vekttap. Det er kjent at høyt blodsukker bidrar til opphopning av kroppsfett. Og kanel øker de metabolske prosessene. I tillegg bidrar det til å redusere følelser av sult. De som ønsker å gå ned i vekt, anbefales av følgende oppskrift. I et glass yoghurt må du legge til 0,5 teskje kanel og ingefær og en klype rød pepper. Hvis drikken blir for krydret, må du redusere mengden pepper. Det anbefales også å legge kanel til te eller kaffe, du kan krydre det med frokostblandinger, desserter, etc.

Kanel Oppskrifter

I matlaging er bruk av kanel svært vanlig. Det gir en spesiell smak til enhver søt tallerken. Det legges til ulike desserter, bakverk og, selvfølgelig, å drikke. Vi gir et par oppskrifter for drinker med kanel.

Eksotiske elskere kan rådes til å lage appelsin-kanelte. For å gjøre dette, kanelpinne helles 0,5 liter kokende vann og blandes i 10 minutter. Deretter legger de teblad og oransje og legger seg på brann. Så snart vannet koke, fjern retterne fra varmen og insister ytterligere 3 minutter. Duftende drikke er klar. (Basert på gazeta.kz.lady)

Ikke glem å inkludere MedPulse.Ru i listen over kilder som du vil komme over fra tid til annen:

Abonner på kanalen vår i Yandex. Dzen

Legg til "MedPulse" til kildene dine på Yandex.News eller News.Google

Vi vil også være glad for å se deg i våre lokalsamfunn på VKontakte, Facebook, Odnoklassniki, Google+.

Honning med kanelhud: nyttige egenskaper for halsoppskriften

Kanel er kjent for sin krydrede aroma, som det er mye brukt i matlaging i forberedelsen av ulike retter, desserter, snacks, drinker.

Også dette krydderet brukes ofte til å behandle hoste og styrke immunforsvaret.

Det må huskes at behandling av kanelhud og andre kaldt symptomer ikke anbefales hvis en person har en intoleranse eller en allergisk reaksjon på dette produktet.

I dette tilfellet er det bedre å bruke andre populære behandlingsmetoder, som passer best for pasienten.

De fordelaktige egenskapene til kanel

Alle burde vite om dette! UTROLIG, MEN FAKTISK! Forskere har etablert et skremmende forhold. Det viser seg at årsaken til 50% av alle ARVI sykdommer, ledsaget av feber, samt symptomer på feber og kulderystelser, er BACTERIA og PARASITES, som for eksempel Lyamblia, Ascaris og Toksokar. Hvor farlig er disse parasittene? De kan frata helsen og SELV LIV, fordi de direkte påvirker immunforsvaret og forårsaker uopprettelig skade. I 95% av tilfellene er immunsystemet maktløst mot bakterier, og sykdommer vil ikke ta lang tid å vente. Å glemme en gang for alt om parasitter, samtidig som de opprettholder sin helse, anbefaler eksperter og forskere å ta.

I seg selv er kanel et svært nyttig produkt, det inneholder en stor mengde vitamin C-gruppe. E, PP, kalium, jern, mangan, kalsium, sink, magnesium.

Også dette krydderet er rik på karbohydrater, proteiner og fettstoffer.

Kanel inneholder:

 • Kanel aldehyder;
 • stivelse;
 • eugenol;
 • Eteriske oljer;
 • tanniner;
 • Slime.

Høy kvalitet og frisk kanel har mange fordelaktige egenskaper:

 1. Fremmer slimdannelse av slim som akkumuleres i luftveiene;
 2. Lindrer smerten av en kald;
 3. Fjerner varme;
 4. Eliminerer soppinfeksjoner;
 5. Dræper virus
 6. Stanser spasmer.

Spice returnerer også appetitt, forbedrer fordøyelsen, blodsirkulasjonen, konsentrasjonen og minnet.

Spice og dets funksjoner

For behandling av kanel hoste er best å kjøpe et krydder i form av pinner, i stedet for bakken. Det er det som kan garantere kvaliteten på produktet og bevaring av alle de fordelaktige egenskapene til kanel. Faktum er at i dag ofte krydderet erstattes av en kunstig erstatning for kanel - kanel ekstrakt.

Også i noen tilfeller erstattes kanelblandingen med forfalskninger i form av kanelbomfrø, som er billigere og av lavere kvalitet. Derfor, den mest rimelige når du kjøper for å ta hensyn til opprinnelseslandet og kjøpe krydder fra direkte selgere.

Kanel er av flere typer:

 • Den dyreste og mest verdifulle kanelen er Ceylon, som har en edel smak og høy kvalitet. Slike kanel er dyrket i Brasil, India, Ceylon, Guyana, Indonesia, Martinique, Reunion. Dette produktet har en søt, litt brennende smak og en delikat aroma.
 • Enkel kanel kalles også kinesisk, indisk, duftende eller cassia kannel. Vokse den i Sør-Kina Dette krydderet har en skarpere smak enn Ceylon kanel.
 • Tre kanel er også kalt Malabar, brun, cassia-tro. Det vokser i India. Dette krydderet har en skarp og litt bitter smak.
 • Kanel kalles krydret kanel, som har en veldig skarp og krydret kanel lukt, en litt skarp smak. Den vokser på Molukkas territorium i Indonesia.

Siden krydderet forsvinner veldig fort og mister sin smak, må du kjøpe kanel i små mengder. En pose med kanel kan lagres ikke mer enn seks måneder på et tørt og mørkt sted.

Spice pinner lagret på samme måte i ett år.

Kanel hoste behandling

Det er mange populære oppskrifter for behandling av hoste med kanel. For å øke den terapeutiske effekten, blir honning og andre forkjølte matvarer tilsatt krydderet i forskjellige kombinasjoner, det er enda en eksotisk ting som honninghostekake. Dette gjør at du kan redusere effekten av infeksjoner og bli kvitt forkjølelse.

 1. Den enkleste oppskriften er te med kanel, ingefær, nellik og kardemomme. En slik enkel oppskrift bidrar til rask gjenoppretting, eliminerer hoste, og forbedrer også fordøyelsessystemet. Det er imidlertid viktig å huske at en slik drink ikke bør forbrukes i sterk konsentrasjon. For en kopp er en liten klype krydderblanding nok, som helles med kokende vann. Te er full i en varm form på en gang i små sip eller delt i to deler og full i morgen og kveld.
 2. For den andre oppskriften må du blande et halvt glass vin og et halvt glass vann. Sett deretter en klype kanel. Blandingen er infundert i et vannbad i ti minutter. Etter lyskjøling filtreres og filtreres infusjonen hele dagen. Det er bedre å drikke hostmedisin i en litt varm form, og hvis nødvendig, blir infusjonen oppvarmet.
 3. Kanel brukes også til å pakke inn pasienten. For dette blandes olivenolje med kaneloljeolje, og sukker og sennep blir noen ganger tilsatt til blandingen for å forbedre effekten. Ingrediensene er grundig blandet, den resulterende løsningen er smurt bryst og scapular område på baksiden. Et slikt folkemidlet oppvarmer kroppen perfekt på grunn av tilstedeværelsen av sennep i sammensetningen. Kanel gir også essensielle næringsstoffer.
 4. For oppvarming av skuffer, brukes en spiseskje kanel per fem liter vann. Siden en slik metode er helt ufarlig, kan selv små barn behandles på denne måten for hoste.

Hvis pasienten tolererer kanel godt og ikke har en allergisk reaksjon, brukes krydderet til innånding. Til dette formål fortynne vannet med en liten mengde kanel og pust opp den resulterende løsningen med en spesiell inhalator i ti minutter.

Det viktigste er ikke å overdrive det med doseringen, slik at sukkerholdig lukt ikke forårsaker uønsket reaksjon.

Bruk kanel honning

Med sterk hode og alvorlig forkjølelse kan du bruke følgende oppskrift, som vil kreve honning og kanel. En kvart ss krydder legges til en spiseskje honning. En lignende blanding tas i tre dager. Honning med kanel vil ikke bare kurere kronisk hoste, men også rydde nesepassene fra akkumulert slim.

Også, honning med kanel styrker immunsystemet, beskytter kroppen mot bakterier og virus, da disse produktene inneholder store mengder jern og vitaminer. Som du vet, hjelper honning med å bekjempe hvite blodlegemer med bakterier og virus, selv om det er en enkel hostekompress med disse ingrediensene.

Spesielt er det påvist at honning dreper influensamikrober på grunn av at den har en unik naturlig komponent. Dette produktet er også egnet når det blir skuret i halsen. For å gjøre dette helles hon i en spiseskje, en klype kanel helles på den og blandingen absorberes til den er helt oppløst. Prosedyren gjentas hver tredje time til alle kolde symptomer er eliminert.

Vi foreslår å konsolidere informasjonen ved å se videoen i denne artikkelen om honning og kanel og den forebyggende verdien de representerer.

Folk oppskrifter basert på kanel honning med hoste

I denne artikkelen vil alle lære mye nyttig informasjon om folkeoppskrifter basert på honning og kanel for å bli kvitt tørr og våt hoste. La oss begynne!

Hoste hvordan å kvitte seg?

Før du starter hovedbehandlingen, er det nødvendig å utføre flere forberedende prosedyrer for å forbedre tilstanden til kroppen:

Honning er et produkt som omdannes til et flytende stoff ved destillasjon og klemmer en nyttig ester fra cellene.

 • Medisinsk eiendom. Honning inneholder de mest nødvendige mikroelementer og vitaminer, som i tillegg er i vennlige forhold til hverandre, det vil si, ett stoff ikke forstyrrer en annens gunstige egenskaper.
 • Sammensetningen av honning er som følger:
 1. karbohydrater av honning, som utgjør 80% av det totale volumet (telle på 100 g).
 2. Flytende baser utgjør 15% av totalvolumet.
 3. proteiner, fra 5-15% av totalvolumet (deres prosent avhenger av typen honning: sennep, eng, etc.)
 4. kobber, sink. De gir daglig tilførsel av kroppen i kobolt, jern og stivelse, hvis du bruker en teskje honning i morgen og kveld.
 5. vitaminer i gruppe B, PP, H, C. De er ansvarlige for mental helse, fordi de er involvert i å styrke blodkarets vegger, kontrollere nevrale prosesser etc. Ta heller ikke liten fordel for veksten av negler og hår.
 6. Phytoncides er de viktigste antimikrobielle, desinfeksjonsmidler, som i tillegg til honning finnes i nåler av nåletrær.
 • Healing effekt. Honning, på grunn av sammensetningen, lang kjemisk nedbrytning, gjenoppretter leveren, hjertet, hjelper blodplater til å helbrede sår på huden, dypt og grunt.

La oss snakke om det neste, ikke mindre nyttige produktet for behandling av hoste

Kanel er en woody spesiell bark og en slags krydder som vokser i Indonesia, India og Kina. Avhengig av vekstlandet kan denne kanelen være så myk, tart nok til å smake, lukt.

 1. Vann er 10 vekt% (telle på 100 g).
 2. Nyttige proteinforbindelser, det er bare 3%.
 3. Fettsyrer i 10% av sammensetningen.
 4. Karbohydrater - Lag en næringsstoff for absorpsjon av andre næringsstoffer inneholdt i antall 27%.
 5. Det er mat harde fibre - sminke mer enn halvparten av hele kanonkomposisjonen.
 6. Monosakkarider, di-sakkarider som hjelper balansen mellom sukker i en persons kropp forbli i harmoni. Deres 3,6% per 100 gram.
 7. Andre hjelpelige, like nyttige komponenter: Vitaminer C, E, PP, KK, B9, A; Jern, magnesium, fosfor, sink, selen, kalsium, natrium.

Kanel lindrer hodepine, tannpine, kan kurere en person med diabetes, rense hele mage-tarmkanalen, forhindre utseendet av E. coli, intensivere, forbedre hjernens funksjon, redusere risikoen for slag, styrke kar-veggene og bidra til å unngå utseende av kreftceller.

La oss legge litt oppmerksomhet på fem like effektive produkter i behandlingen av ARVI:

 • Et eple er en frukt som vokser over hele Russland, er i utrolig etterspørsel, på grunn av bruken av anvendelighet. Et eple inneholder aminosyrer. De hjelper til med fortynning av fett og kolesterol, noe som bidrar til å lette arbeidet i magen; inneholder en stor mengde vitamin C, fibrøse strukturer som styrker veggene i blodårene, beinene, hjelper den gode bevegelsen av blod, epler forhindrer sykdommer i skjoldbruskkjertelen;
 • Løk - en ekte skatt av nyttige egenskaper. Løk består av vitaminer: B, PP, A, C, phytoncides, kjent for sin skarpe aroma, men dette gjør det enda mer nyttig. Nemlig har bue en uttalt antimikrobiell effekt, antiinflammatorisk, forårsaker aktiveringen av nevrale prosesser i hjernen;
 • Gulrøtter - som et eple, en populær rotgrønnsak i Russland, som har mange nyttige egenskaper og en lav pris, samt upretensiøsitet til vekstforholdene. Gulrøtter styrker bein, bruskvev, immunitet, på grunn av det høye innholdet av keratin og vitamin C.
 • Yolk - består av proteiner, karbohydrater, viktige elementer - kolin, melatonin. Elementene inneholdt i eggeplommen bidrar til å bedre assimilere alle vitaminer som kommer inn i kroppen; fremme regenerering og restaurering av epidermale celler; delta i prosessene for foryngelse av kroppen.

8 beste hosteoppskrifter

Kanel og honningte

For oppskriften trenger du:

 • Kanel (i poser, bakken), 1 ss. l.
 • Honning (eng), 3 ts.
 • Ingefærspåner (ingefærrot må hakkes på et rist), 2 ts.
 • Blader og blomster av kamille, 1 ss. l. tørre blomster.

Sammensetningen er fylt med vann, infundert i fem minutter. Den resulterende løsningen blir ikke filtrert, forsiktig drukket av en person, selv om rester av kamille og ingefær faller inn i munnhulen.

Effekt: Gjenoppretter slimhinnen i halsen, munnen; Funksjonen til blodtilførsel er forbedret, noe som bidrar til fjerning av skadelige stoffer fra kroppen; takket være kanel, honning, inneholdt vitaminer (B, PP, H), toning av nerveaktivitet foregår, rationering av nivået av trykk, hjertearbeid.

Oppskriften er et beroligende og normaliserende middel.

Honning-basert kanel wrap

Du må blande olivenolje, honning, bakken kanel. I noen mengder, etter eget skjønn, blir disse ingrediensene blandet sammen og påført pasientens bryst, er ryggen tatt i betraktning.

Effekt: Sterk oppvarming av hele kroppen og dermed sikring av fortynning av sputum i den menneskelige lungen.

Kanel Sea Salt Bath

En enklere hjelpemiddel for ORVI-forebygging, dens behandling er bedre enn et bad med kanel og havsalt, finnes ikke. Det er enkelt: når en person ønsker å ta et bad, må du på forhånd hælde 5 poser med kanel og badesalt med kamille i det, og hell deretter alt med varmt vann og kom inn i badekaret.

Effekt: Avslapning av kroppen, forbedring av hjernens arbeid; normalisering av blodtrykk; bli kvitt ledsmerter, varme luftveiene; fjerning av nasal slim (leukocytt) rester fra kroppen.

Brann honning med Apple og melk

For oppskriften trenger du:

 • Fet melk, et glass.
 • Honning (lime), 3 ss. l.
 • Et sett med urter: anis, salvie, goritsa. (1 pose hver)
 • Apple, 1 stykke.

Til matlaging, koke melken, varme honningen og bland dem. Deretter lager poser med urter, la det brygge i 10 minutter, bland alt med melk og honning. Da må du koke saften fra eplet og legge den til den tidligere kalt blandingen. Ta i små sip.

Effekt: Konvolutter strupehode, fjerner slem; fjerner overflødig slim fra murene i spiserøret, strupehode; frigjør nesepustet; renser bihulene, styrker immuniteten generelt.

Kamille med hoste honning

For oppskriften trenger du:

 • En spiseskje av honning;
 • Bakken kanel, 1 ss. l.;
 • Samling med kamille, det er ønskelig at det besto av St. John's wort, nettle, salvie, 3 sachets.
 • Eucalyptus essensielle olje og nåler.

Du må brygge posene og la dem brygge i et par minutter, deretter hell kanel i blandingen og vent igjen. Ta en panne, hell blandingen der, ikke glem å droppe eter og varme. Damp som kommer fra blandingen ved oppvarming, vil tjene som innånding. Tett godt med et håndkle og dette over pannen, prøv å sitte i minst 30 minutter.

Effekt: Å fjerne luftveiene fra slim, varme opp kroppen, forbedre nasopharynx, eliminere overdreven tørrhet i bihulene.

Honning løk infusjon

For denne oppskriften trenger:

 • Løk, 1 rotgrønnsaker;
 • 2 ss honning (av noe slag);
 • Gulrøtter, 1 stk;

Det er nødvendig å hogge løk og bringe det inn i en tilstand av papirmasse, bruk en kjøttkvern eller juicer, og fjern deretter massen ved hjelp av gasbind eller en sil. Deretter oppvarmes den resulterende saften og legger til honning og gulrotjuice på forhånd.

Den resulterende blandingen kan være full før måltider en slurk i maksimalt en uke.

Effekt: Dekker med en film i luftveiene og mage-tarmkanalen, som forhindrer neseslim i å stikke til veggene i indre organer; økt hemoglobin i blodet.

Blanding basert på eggeplomme, melk og honning

Alle ingrediensene som kreves for denne oppskriften er angitt i navnet og er tatt i proporsjoner som personen selv ønsker.

Tør eggeplomme, kok melk og legg til honning på den som ønsket. Deretter tilsettes eggeplommen der, bland godt og drikk blandingen mens den fortsatt er varm. Det er nødvendig å akseptere en gang om dagen.

Effekt: Kalmer betennelse, gjenoppretter slimhinnen i strupehode, spiserør; myker tørr hoste; bidrar til å lette prosessen med å svelge.

Kanel og honning Mix

Ingredienser er presentert i tittelen. Honning skal helles i en bolle, tilsett 1,5 ss kanel. Rør blandingen og ta etter måltider i uken.

Effekt: oppskriften vil bidra til å bli kvitt hoste; myke hoste; øke blodstrømmen; forbedre hjerteytelsen.

Kamille gargle

Kokende vann for å brygge tørkede blomster fra urter (kamille, salvie, mynte), tilsett en skje med honning til blandingen. Ta et halvt glass før et måltid, akkurat en uke.

Effekt: honning lindrer betennelse i halsen; kamille fjerner slim fra strupehode; beroliger nervesystemet; fjerner slem.

Hvordan bruke honning og kanel når det hostes

Kanel og honning - kjente stoffer som brukes i ulike områder av matlaging og ikke bare. Kanel er vanligvis lagt til desserter, kaker, drinker, kjøttretter. Honning er også inkludert i sammensetningen av mange konfektprodukter, på grunnlag av at de lager vin, legger det til drikkevarer, bruker det i ren form. Men mange mennesker glemmer kombinasjonen av disse nyttige komponentene. Honning med kanelhud, for å øke immuniteten, med ARVI sykdommer, er et utmerket middel. Men ikke glem om mulige allergiske reaksjoner.

Nyttige egenskaper

Kanel er ikke vanskelig å finne. Hun har de fleste husmødre på kjøkkenet, og i ekstreme tilfeller i hvilken som helst matbutikk. Den klassiske bruken av dette krydderet er kjent for alle. Men de fleste vet ikke om de fordelaktige egenskapene til dette stoffet.

Det finnes 2 typer krydder: hele rør og pulver. I den første utførelsen beholder krydder et større antall verdifulle komponenter og anses å være av høyere kvalitet.

Hvis vi snakker om den medisinske hensikten med denne krydder, bruker den den til å bekjempe sopp, parasitter, mikrober i menneskekroppen. Spice hjelper med gastrointestinale sykdommer, hodepine, forstyrrelser i avføring, urinasjonsforstyrrelser, SARS og virus, pustevansker. Det hjelper også med å rense blodet og øke immuniteten.

Kontra

Ethvert nyttig produkt har noen negative egenskaper. Honning og kanel er ikke noe unntak.

Honning er strengt forbudt å bruke insulinavhengige personer (diabetes mellitus av den første typen). I den andre type sykdom er forsiktig bruk av dette stoffet tillatt. Det er også en individuell intoleranse for alle bi-produkter. Hos mennesker med astma kan honning forårsake alvorlige astmaanfall, feber og muskelsvikt. Bi-produkter er kontraindisert i akutte former for gastritt, nyrestein, feberfeber.

Kanel kan bare skade helsen hvis den blir misbrukt. Dette krydderet er kontraindisert:

 • personer med leversykdom;
 • i den første fasen av graviditeten;
 • med problemer med hemoglobin;
 • pasienter med feber.

I forbindelse med kardiovaskulære sykdommer og høyt trykk anbefales det å bruke noen krydder med stor omhu.

De mest effektive oppskrifter

Ta kanel med honning når du hoster, du kan enkeltvis eller i en blanding. I komplekset er de mye mer effektive.

Oppskrift 1. Det vil ta:

 • honning - 1 ss. skje;
 • Kanel - ¼ ts.

Før bruk må honning oppvarmes og blandes med kanel. For en positiv effekt, må denne kombinasjonen forbrukes innen 7 dager. Hvis en annen matlaging.

Varmtvann helles i et glass med tykke vegger og kanel tilsettes. Det er nødvendig å vente minst en halv time, slik at krydderet gir nyttige komponenter til vannet, da må du legge til honning og blandes grundig. Deretter filtreres infusjonen gjennom osteeklær. Spis denne drikke helst ved sengetid.

Oppskrift 2. Ingredienser:

 • honning - 1 ss. skje;
 • Kanel - 1 ss. skje;
 • knust ingefærrot - 2 teskjeer;
 • tørket kamille - 1 ss. en skje.

Blandingen av komponenter skal blandes i en glassburk, hell varmt vann og la det infilere i 5-10 minutter. Deretter kan den resulterende infusjonen tas fra en krukke eller helles i et glass. En effektiv metode for å rense kroppen fra skadelige stoffer og beroligende hoste.

Hvis du kombinerer disse stoffene, gitt deres nyttige egenskaper, viser det seg et universelt middel for mange sykdommer og gjenoppretting av kroppen. Utenfor kombinasjonen er disse komponentene selv overraskende i antall helbredende egenskaper, og når de kombineres, øker denne effekten flere ganger.

Honning med kanelhud

Kanel hoste

Krydder og krydder er kjent for menneskeheten i lang tid. I århundrer har de blitt lagt til kjøttretter, bakverk og drikkevarer. Sammen med å gi en raffinert smak og aroma i mat, la de helbredende egenskaper til den. Faktisk har nesten alle krydder og krydder en helbredende effekt på grunn av de biologisk aktive substansene som finnes i dem. Og denne egenskapen av deres siden antikken har blitt mye brukt i oppskrifter av tradisjonell medisin for behandling av et bredt spekter av sykdommer.

De magiske egenskapene til kanel

En av de mest kjente krydder er kanel. Denne aromatiske krydder er oppnådd fra den indre barken av et eviggrønne tropisk tre, cinnamomum zeylanicum. Kanel er et lagerhus av vitaminer (B, C, A, PP) og næringsstoffer. Disse er kalium, kalsium, jern, magnesium, fosfor og sink. Cellulose, essensielle oljer og tanniner er komponentene i denne fantastiske gave av naturen. Kanel har en uttalt antimikrobiell og helbredende effekt. Det har evnen til å oppløse slim, rense blodet, lindre spasmer. Alt dette sammen gjør at dette krydderet kan brukes til behandling av ulike sykdommer, inkludert forkjølelse, et symptom som hoster. Oftest, når forskjellige akutte luftveisinfeksjoner og ARVI bruker kanelhud. Den er effektiv i behandlingen av både tørr og våt, med sputumutslipp, en reflekshandling. Imidlertid må du huske at hvis host er forbundet med problemer i mage-tarmkanalen, kardiovaskulærsystemet eller allergi, kan kanonbehandling være absolutt kontraindisert. I stedet for nytte kan du få en forverring av sykdommen.

Honning + kanelhoste = supereffect

Ikke alle vet at honning kombinert med kanel er et fantastisk middel for mange sykdommer. Selv om disse produktene er allment tilgjengelige og vanlige i daglig bruk for matlaging og drikking. I små mengder kan de til og med brukes av personer med sykdom som diabetes.

Den mest effektive oppskriften på bruk av kanelhud er å bruke litt oppvarmet honning i mengden av en spiseskje blandet med en fjerdedel av en teskje krydderpulver. Det er nødvendig å spise slike midler innen 3-7 dager. Det bidrar også til å rense nese bihulene fra slim.

Mulled kanel hoste

Oppvarming av kroppen blir sterkt tilrettelagt ved bruk av gløgg med krydder. Dette er et veldig effektivt verktøy i kampen mot uproduktiv (tørr) og våt reflekshandling. Drikk det før sengetid, pakket inn i et teppe.

For fremstilling av mulledvin må du bruke tørr rødvin. Det må være godt oppvarmet, ikke å koke og fjerne fra varme. Etter å ha satt kanelpinne eller 1 ts. dens pulver, noen skiver sitron og en liten pod med rød pepper. La det blande i 30 minutter. Deretter spenne, litt varm og legg honning til smak. Drikk varmt i små sip.

Hoste Spice Tea

Bruken av oppvarming buljong med kardemomme, ingefær, nellik og kanel hoste er veldig bra. Disse krydder på en klype for å sette i en kopp og hell kokende vann. Gi insister, belastning. Du kan legge til honning etter smak.

Du kan også brygge kanel med kokende vann. Denne drinken er full i to uker før lunsj og etter middagen.

Honning med kanelhud: nyttige egenskaper for halsoppskriften

Kanel er kjent for sin krydrede aroma, som det er mye brukt i matlaging i forberedelsen av ulike retter, desserter, snacks, drinker.

Også dette krydderet brukes ofte til å behandle hoste og styrke immunforsvaret.

Det må huskes at behandling av kanelhud og andre kaldt symptomer ikke anbefales hvis en person har en intoleranse eller en allergisk reaksjon på dette produktet.

I dette tilfellet er det bedre å bruke andre populære behandlingsmetoder, som passer best for pasienten.

De fordelaktige egenskapene til kanel

I seg selv er kanel et svært nyttig produkt, det inneholder en stor mengde vitamin C-gruppe. E, PP, kalium, jern, mangan, kalsium, sink, magnesium.

Også dette krydderet er rik på karbohydrater, proteiner og fettstoffer.

Kanel inneholder:

 • Kanel aldehyder;
 • stivelse;
 • eugenol;
 • Eteriske oljer;
 • tanniner;
 • Slime.

Høy kvalitet og frisk kanel har mange fordelaktige egenskaper:

 1. Fremmer slimdannelse av slim som akkumuleres i luftveiene;
 2. Lindrer smerten av en kald;
 3. Fjerner varme;
 4. Eliminerer soppinfeksjoner;
 5. Dræper virus
 6. Stanser spasmer.

Spice returnerer også appetitt, forbedrer fordøyelsen, blodsirkulasjonen, konsentrasjonen og minnet.

Spice og dets funksjoner

For behandling av kanel hoste er best å kjøpe et krydder i form av pinner, i stedet for bakken. Det er det som kan garantere kvaliteten på produktet og bevaring av alle de fordelaktige egenskapene til kanel. Faktum er at i dag ofte krydderet erstattes av en kunstig erstatning for kanel - kanel ekstrakt.

Også i noen tilfeller erstattes kanelblandingen med forfalskninger i form av kanelbomfrø, som er billigere og av lavere kvalitet. Derfor, den mest rimelige når du kjøper for å ta hensyn til opprinnelseslandet og kjøpe krydder fra direkte selgere.

Kanel er av flere typer:

 • Den dyreste og mest verdifulle kanelen er Ceylon, som har en edel smak og høy kvalitet. Slike kanel er dyrket i Brasil, India, Ceylon, Guyana, Indonesia, Martinique, Reunion. Dette produktet har en søt, litt brennende smak og en delikat aroma.
 • Enkel kanel kalles også kinesisk, indisk, duftende eller cassia kannel. Vokse den i Sør-Kina Dette krydderet har en skarpere smak enn Ceylon kanel.
 • Tre kanel er også kalt Malabar, brun, cassia-tro. Det vokser i India. Dette krydderet har en skarp og litt bitter smak.
 • Kanel kalles krydret kanel, som har en veldig skarp og krydret kanel lukt, en litt skarp smak. Den vokser på Molukkas territorium i Indonesia.

Siden krydderet forsvinner veldig fort og mister sin smak, må du kjøpe kanel i små mengder. En pose med kanel kan lagres ikke mer enn seks måneder på et tørt og mørkt sted.

Spice pinner lagret på samme måte i ett år.

Kanel hoste behandling

Det er mange populære oppskrifter for behandling av hoste med kanel. For å øke den terapeutiske effekten, blir honning og andre forkjølte matvarer tilsatt krydderet i forskjellige kombinasjoner, det er enda en eksotisk ting som honninghostekake. Dette gjør at du kan redusere effekten av infeksjoner og bli kvitt forkjølelse.

 1. Den enkleste oppskriften er te med kanel, ingefær, nellik og kardemomme. En slik enkel oppskrift bidrar til rask gjenoppretting, eliminerer hoste, og forbedrer også fordøyelsessystemet. Det er imidlertid viktig å huske at en slik drink ikke bør forbrukes i sterk konsentrasjon. For en kopp er en liten klype krydderblanding nok, som helles med kokende vann. Te er full i en varm form på en gang i små sip eller delt i to deler og full i morgen og kveld.
 2. For den andre oppskriften må du blande et halvt glass vin og et halvt glass vann. Sett deretter en klype kanel. Blandingen er infundert i et vannbad i ti minutter. Etter lyskjøling filtreres og filtreres infusjonen hele dagen. Det er bedre å drikke hostmedisin i en litt varm form, og hvis nødvendig, blir infusjonen oppvarmet.
 3. Kanel brukes også til å pakke inn pasienten. For dette blandes olivenolje med kaneloljeolje, og sukker og sennep blir noen ganger tilsatt til blandingen for å forbedre effekten. Ingrediensene er grundig blandet, den resulterende løsningen er smurt bryst og scapular område på baksiden. Et slikt folkemidlet oppvarmer kroppen perfekt på grunn av tilstedeværelsen av sennep i sammensetningen. Kanel gir også essensielle næringsstoffer.
 4. For oppvarming av skuffer, brukes en spiseskje kanel per fem liter vann. Siden en slik metode er helt ufarlig, kan selv små barn behandles på denne måten for hoste.

Hvis pasienten tolererer kanel godt og ikke har en allergisk reaksjon, brukes krydderet til innånding. Til dette formål fortynne vannet med en liten mengde kanel og pust opp den resulterende løsningen med en spesiell inhalator i ti minutter.

Det viktigste er ikke å overdrive det med doseringen, slik at sukkerholdig lukt ikke forårsaker uønsket reaksjon.

Bruk kanel honning

Med sterk hode og alvorlig forkjølelse kan du bruke følgende oppskrift, som vil kreve honning og kanel. En kvart ss krydder legges til en spiseskje honning. En lignende blanding tas i tre dager. Honning med kanel vil ikke bare kurere kronisk hoste, men også rydde nesepassene fra akkumulert slim.

Også, honning med kanel styrker immunsystemet, beskytter kroppen mot bakterier og virus, da disse produktene inneholder store mengder jern og vitaminer. Som du vet, hjelper honning med å bekjempe hvite blodlegemer med bakterier og virus, selv om det er en enkel hostekompress med disse ingrediensene.

Spesielt er det påvist at honning dreper influensamikrober på grunn av at den har en unik naturlig komponent. Dette produktet er også egnet når det blir skuret i halsen. For å gjøre dette helles hon i en spiseskje, en klype kanel helles på den og blandingen absorberes til den er helt oppløst. Prosedyren gjentas hver tredje time til alle kolde symptomer er eliminert.

Vi foreslår å konsolidere informasjonen ved å se videoen i denne artikkelen om honning og kanel og den forebyggende verdien de representerer.

Kanel med honning

Denne velsmakende kombinasjonen av produkter vil sikkert få deg til å smile. Kanel med honning er en hyggelig tandem, som i tillegg til utmerket smak har mange nyttige egenskaper. Både honning og kanel har blitt oppdaget av folkemedisin i svært lang tid. Disse produktene i ulike kombinasjoner brukes til å behandle et bredt spekter av sykdommer.

Nyttige egenskaper kanel med honning

Om de fordelaktige egenskapene til honning er kjent, sannsynligvis selv den minste. Med sin hjelp blir nesten alle forkjølelser kurert. Produktet brukes til fremstilling av masker for hår og hud. Og medisiner på honning vil bidra til å styrke immunforsvaret bedre enn mange dyre stoffer.

Om funksjonene i kanel er kjent litt mindre. Dette krydderet er rikt på essensielle oljer, vitaminer, mineraler og tanniner. Kombinert med honning kan kanel har disse helbredende effekter:

 • antiseptisk;
 • et anti-inflammatorisk;
 • antibakterielle;
 • smertestillende.

Ved hjelp av en slik velsmakende duftblanding kan du styrke immunforsvaret, normalisere visjonen, forbedre hørselen. Diabetiker behandling med kanel og honning bidrar til å senke blodsukkernivået og fjerne overflødig kolesterol fra kroppen. Det er tilfeller der pasienter med kanel og honning ble kurert av kreft.

En slik krydret medisin er en utmerket tonic. Selv en skje honning og en klype kanel lagt til te vil være nok til å rekuperere, heve tonen. En søt krydderdrikke vil også bidra til å rydde opp i nervesystemet.

Honning med kanel, blant annet, kan rense kroppen, kvitte seg med giftstoffer, giftstoffer, overflødig væske. Svært ofte er de vant til å behandle sykdommer i nyrene og genitourinary systemet. For kvinner hjelper kanel til å takle menstrual smerte, for menn er det indikert å øke potens.

Måter å bruke kanel med honning

Det er mange oppskrifter for medisiner basert på disse to ingrediensene. Her er de mest populære og effektive:

 1. Kanel honning er utmerket for hoste. I et glass varmt vann, bland en tredjedel av en teskje kanel og en spiseskje honning. Drikk blandingen tre ganger om dagen, en tredjedel kopp.
 2. Søte komprimerer lindrer selv den mest alvorlige tannpine. Legg honning og kanel på tannen din. Gjenta prosedyren til smerten går.
 3. Med hjelp av honning-kanel vann kan du forbedre stoffskiftet, normalisere fordøyelsen og som et resultat, miste vekt. I dette tilfellet anbefales det å erstatte sukker med krydder i det minste delvis.
 4. På grunn av at honning med kanel lindrer kroppen av kolesterol, er de gode for hjertet. I vannet søtet med to ts honning, tilsett to teskjeer med kanel. Denne dosen er utformet for to glass vann. Du må drikke stoffet tre ganger om dagen. Det vil bidra til å bli kvitt kortpustet og støtte hjertemuskelen. Generelt er honning med kanel en utmerket medisin for forebygging av hjerteinfarkt, slag og andre sykdommer i kardiovaskulærsystemet.
 5. For å styrke immunforsvaret er det nok å spise flere skjeer honning daglig. Det viktigste er ikke å bli involvert for mye!
 6. Du kan bruke kanel honning til å behandle ledd. Bare drikk en kopp med renset vann med en spiseskje kanel og tehonning. Etter noen dager kan du føle deg lettet.

Dessverre er denne velsmakende behandlingen ikke tilgjengelig for alle:

 1. På grunn av at kanel forårsaker nedsatt livmor, kan den ikke konsumeres av gravide kvinner.
 2. Svært forsiktig med medisinen må du være med hodepine. I noen tilfeller forverrer det bare situasjonen.
 3. Ved sår og økt surhet i magen, kan honning med kanel være skadelig, derfor er det ekstremt uønsket å ta dem.

Kan kanel hjelpe med hoste?

svar:

Elena

Når hoste. Kanel, kardemomme, ingefær og nelliker brukes sammen som te for å lindre hoste og blokkering og for å forbedre fordøyelsen. Men dette verktøyet bør brukes i små doser - en klype om gangen.

Eller en annen oppskrift på hoste. Kanel er knust, strømmet med vann eller vin, kokt. Drikk avkok 10-15 dager før lunsj og etter middagen.

Marina Lebedeva

hørt ja
Kanel: gunstige egenskaper - KVALITET. py
kachestvo.ru/interesno/korica-poleznye-svojjstva.html
Når hoste. Kanel, kardemomme, ingefær og nelliker brukes sammen som te for å lindre hoste og blokkering og for å forbedre fordøyelsen.
Kanel som et middel | Helse Encyclopedia
emedru.com> Krydder som medisin
Te for hoste: Kanel, kardemomme, ingefær og nelliker brukes sammen som te for å lindre hoste og blokkering og å forbedre.
Krydder mot forkjølelse
www.stomatlife.ru/articles/traditional/111-specii.html
26. januar 2009 - Når forkjølelse blir brukt vanligvis ingefær, gurkemeie, kardemomme, kanel,.. Når du hoster, kan du legge til kanel eller nelliker til det.
Helse på kjøkkenet - om kardemomme, rød pepper og kanel.
padma.com.ua/zdorove-na-kuxne-chast-2
Kanel antenner brann av fordøyelsen, stimulerer utviklingen av svette, behandler hoste og kulde. For å forbedre fordøyelsen og hosten i form av te.
KORITSA - Fred Hare Krishna
www.krishna.org.ua/. /1215-innamon-applications-in-medicine.html
I Russland, brukt etter fødsel, hoste, rennende nese, for å styrke hjertet. Kanel og kanelolje har følgende effekt :.
Gingerte, oppskrifter. Te med kald ingefær, depresjon.
www.babyblog.ru/community/post/health/271521
Ginger vil legge til rette for separasjon av slim, lindre hoste og fra en varm væske. legg til kardemomme, finhakket ingefærrot, kanel, nellik... hyggelig frisk smak og aroma, men hjelper også med hoste, forfriskende.
Krydder, krydder og krydder. Forebyggende og helbredende.
stgetman.narod.ru/specii.html
Badyanov-infusjon og avkok hjelper godt med hosting, fortynning og fjerning. Kanel er nyttig ikke bare for diabetikere, men også for de som har skjult.
Influensa, SARS, akutt respiratorisk infeksjon, forkjølelse
health.mpei.ac.ru/gripp.htm
Varm, tørr og varm te med krydder (kanel, basilikum, nelliker) - det beste. Hjelper når hoste, ledsaget av smerte.
Oppskrifter i behandling av sykdommer: Reed, kastanje, kål.
www.nicelady.ru/content/view/1126/169/
Kanel. Den brukes når du hoster. Kanel er knust, strømmet med vann eller vin, kokt. Drikk avkok 10-15 dager før lunsj og etter middagen.
kanel
basturma.nov.ru/specii-pryanosti/korica.html
Bland 0,5 ts. bakken kanel og ts. honning og ta 2-3 ganger om dagen for forkjølelse, hoste eller overbelastning i luftveiene...

Lyudmila

En annen avkok av fiken i melk hjelper

♚Dmitry Ive. Samoylov♚

Ja, hvis du legger til en teskje av den, i den varme timen med sitron eller bringebær. Men bland ikke bland citronsaft med bringebær syltetøy, men det vil rulle opp.

netto nadegdi

Jeg vet ikke, men gressfiolett tricolor vil sikkert hjelpe. Sjekket!

Natasha Sokolova

Kanel gir lindring fra vata og kapha sykdommer, og kan også brukes med pitta sykdommer hvis tatt i små doser. Men hvis kanel blir tatt i overkant, vil den bryte pitta

løk med honning hjelper. før måltider, en skje med spisestue for voksne og barn for te. i barndommen helbredet. melk med furu knopper hjelper super. ikke mye å koke og drikke varmt.

Behandling av honning ledd, mage. Kanel og honning behandling

I folkemedisin har ulike sykdommer vært vellykket og vellykket behandlet med honning i lang tid. På grunn av dets helbredende egenskaper bidrar det til å bekjempe sykdommer i indre organer, det er mye brukt til kosmetiske formål, de forbedrer immunitet og bruker som et forebyggende tiltak mot sykdommer. Dessuten smaker bierproduktene godt, så behandlingen blir en hyggelig, ikke en nødvendig nødvendighet.

De helbredende egenskapene til honning

Det har allerede blitt skrevet mye om fordelene ved biavlsprodukter. Det er bevist at honningbehandling er svært effektiv. Dette manifesteres i antibiotika, antibakteriell, antitoksisk, sårheling, immunmodulerende, antiviral, antiinflammatorisk, antioksidant, mild irriterende og andre egenskaper.

Den antimikrobielle effekten av honning er forklart ved frigjøring av hydrogenperoksid i den, hvorav mengden er proporsjonal med den antibakterielle aktiviteten. Over tid øker denne eiendommen bare.

Det må imidlertid tas i betraktning at denne effekten kan bli fullstendig utjevnet over en halv time etter oppvarming av honningen til hundre grader.

Takket være antimikrobielle egenskaper, behandles trophic ulcers, purulent sår, brannsår, betennelse i luftveiene, øynene og så videre. Også dette biodlingsproduktet er et godt konserveringsmiddel: du kan lagre bær, frukt, lever, egg, fisk, olje og kjøtt i den.

En irriterende egenskap brukes når øyemedikasjoner og gastrointestinale sykdommer behandles.

Den sårhelende effekten er forklart av det rike innholdet av mono- og oligosakkarer som er lett tilgjengelige for cellene, på grunn av hvilke mennesker og dyr gjennomgår rask gjenoppretting. Derfor, i behandling av sår og sår, har honningsledninger vist seg å være svært effektive, og for forskjellige hudsykdommer, som furuncle eller carbuncle, er det vanlig bruk.

Antitoksiske egenskaper oppdages gjennom glykogen, som dannes i leveren fra glukose og går inn i andre organer som et energisk materiale, som forbedrer vevstabolismen.

Den antiinflammatoriske effekten som utøves av honning, er knyttet til forbedring av vevsmat, en økning i blodstrøm og lymfestrøm og normalisering av redoks-prosesser.

vitnesbyrd

Noen healere anbefaler honningbehandling for sykdommer som utvikler seg hos mennesker, siden bruken, i tillegg til å lindre betennelsesprosesser og aktivere regenerering, gir en person svært verdifulle biologisk aktive stoffer og gjenoppretter kroppens egen beskyttende funksjon.

Bee produkter er mye brukt i anemi, gastrointestinal, kardiovaskulær, gynekologisk og urologisk, endokrine sykdommer, lever og galdeveier, nyrer, hud, kosmetikk, tannproblemer, giftose og så videre.

I tillegg er det vellykket brukt som et profylaktisk middel som er nødvendig for total helse.

Gjennomføring av behandling med honning, må du vurdere at i forskjellige sykdommer anbefales det å bruke forskjellige varianter av det.

I folkemedisin er dette allerede kjent i lang tid og er mye brukt. Og derfor må du bare være oppmerksom på hva som er skrevet i de foreslåtte oppskriftene.

På den annen side kan en profesjonell apitherapist hjelpe til med å løse dette problemet, hvem vil velge karakteren, doseringen som er nødvendig for en person, og fortelle deg nøyaktig hvordan du bruker den.

Kontra

Det har allerede vist seg at honningbehandling bidrar til å kvitte seg med mange sykdommer. Men i noen tilfeller er bruken nødvendig for å begrense, og i noen - å overgi det helt. Det er derfor, hvis denne typen behandling er planlagt for første gang, er det nødvendig med konsultasjon med den behandlende legen.

Med følgende sykdommer er det bedre å nekte det:

 • allergier mot dette produktet;
 • ondartede og godartede neoplasmer;
 • hjertesvikt, emfysem og sklerose i lungene og noen andre sykdommer.

Hvordan velge kjære?

Bokhvete honning regnes som kongen av alle varianter. Den inneholder en enorm mengde mineraler. Behandling av sår med honning, blødninger i hjernen, i retina og selv i hjerteanemi vil lykkes med det.

Hvit akasia er en elite variasjon, som har eiendommen lenge, for ikke å bli sugared.

Men alle typer honning krystalliserer, mens "kornene" kan bli store eller små. Det er noen ganger trodd at i tilfeller med sugaring med store "korn", er sukker tilsatt den. Det er det ikke. Faktisk er det alt avhengig av variasjonen. For eksempel er store krystaller karakteristiske for bokhvete, og små krystaller er karakteristiske for kløver.

Linden variasjon er ikke billig, som ikke utvunnet i alle regioner. Det er også veldig nyttig. Spesielt anbefalt for forkjølelse og infeksjoner.

Donnic sort egnet for behandling av kardiovaskulær system, og kløver - med leversykdommer.

Sunflower normaliserer perfekt metabolske prosesser og er et forsterkende middel.

Rowan honning er spesielt nyttig for hemorroider, hoste, goiter og leversykdom.

Bruise utvalg vil tjene som en god beroligende og hjelp med hjerte-og karsykdommer.

Tobak honning kan ha en liten antimikrobiell effekt, men de resterende medisinske egenskapene er ikke studert ennå.

Behandling av mage med honning vil lykkes med phacelia variasjon.

Kirsebær har en utprøvd antimikrobiell egenskap.

Bilbær mest av alt vil bidra til å normalisere et stoffskifte, men kan være nyttig og i mange andre sykdommer.

Sage - har anti-inflammatorisk, hemostatisk og antimikrobiell effekt.

Eukalyptus, til tross for sin ubehagelige smak, er svært verdifull i behandlingen av pulmonell tuberkulose.

Esparcetov - forbedrer blodsirkulasjonen og styrker kapillærene. I tillegg er det et vanndrivende og diaphoretisk.

Fjell - gir antibakteriell antiinflammatorisk, smertestillende og mykende effekt, regulerer tarmens arbeid og utøver en gunstig effekt på leveren.

Hjerte og fartøy

Tilstanden til blodårene og hjertet vil bli betydelig bedre hvis du tar honning hver dag i to eller tre ganger i en eller to måneder. I dette tilfellet vil viskositeten av blodet reduseres, blodsirkulasjonen vil bli bedre på grunn av utvidelsen av koronarbeholene, metabolske prosesser i hjertet vil bli aktivert, høyt eller lavt blodtrykk vil bli normalisert.

Slik folkebehandling bør utelukke alle andre søte matvarer fra pasientens diett.

Således hjelper biavlproduktet med arytmier, hjertesvikt, takykardi, koronar sykdom, hjertedekompensasjon, kardiosklerose og mange andre sykdommer.

Behandling av sykdommen med honning vil være mest effektiv hvis den brukes med avkok eller infusjoner av forskjellige planter som har en helbredende effekt.

Så, hvis det er hjertesvikt, vil buljonger av rosen hofter og Johannesjurt hjelpe, med andre - infusjoner av morwort, valerian og dill, samt hagtorn bouillon.

Imidlertid bør det huskes på at til tross for helbredelsens helbredende egenskaper, kan det ikke erstatte medisiner foreskrevet av en lege, og har bare en ytterligere positiv effekt på kroppen. Derfor er det umulig å nekte narkotika for slike alvorlige sykdommer, da det er fulle av farlige konsekvenser.

Lever og galdeveier

Uønskede endringer i disse organene kan elimineres av spesielle stoffer som finnes i honning. For eksacerbations tre ganger om dagen, må du drikke en løsning av ett glass vanlig vann eller eplejuice med to teskjeer av honning oppløst.

Behandling kan suppleres med å ta med andre bi-produkter - kongelig gelé og pollen. Den daglige forbruksverdien består av 30 gram honning, 0,6 gram pollen eller pollen og 50 gram melk.

En god effekt vil oppnås ved kombinering av disse produktene med medisinske planter med antiinflammatoriske, koleretiske, bakteriedrepende og bakteriostatiske egenskaper.

Eksperter mener at honning med slike planter kan beseire kronisk nevrogen betennelse i gallekanalene, cholecystitis, gjæring i tarmene og noen andre sykdommer.

Siden antikken har dette produktet blitt brukt i kampen mot betennelse i mage-tarmkanalen, fordi disse produktene har en positiv effekt på tarmtilstanden, normaliserer magesaft, lindrer magesår og gastritt.

Tradisjonell medisin tilbys i slike tilfeller å drikke i tom mage en eller to spiseskjeer med honning, oppløst i vanligt vann eller, enda bedre, i avkok av urter. Dette vil utløse en større frigivelse av mucin, som spiller en beskyttende funksjon mot eksponering for saltsyre. Dermed heler den allerede dannede erosjon raskere, og nye ser ikke lenger ut.

Det må huskes at for mennesker med høy surhet anbefales mørke varianter av honning, og for de som har lav surhet er det godt å drikke et glass kaldt vann med honning oppløst i det før de spiser.

Han er i stand til å kurere og halsbrann. For å gjøre dette, må du spise melk, hytteost eller grøt med tillegg av produktet.

Kronisk og spastisk forstoppelse, enteritt og kolitt blir behandlet med en blanding av eplejuice, som de drikker tre ganger daglig før måltider. Effekten vil øke hvis du etterpå blir vant til å spise frukt og grønnsaker med høyt fiberinnhold.

Kjønnorganer

Honning brukes også til behandling av en slik vanlig sykdom som prostatitt. Ett gram pasientvekt krever ett gram honning. Behandlingen suppleres med å ta ti gram perga eller to teskje pollen. Den daglige dosen av bi-produkter er delt inn i tre deler og tatt i løpet av dagen. Behandlingen varer vanligvis fra tretti til førtifem dager. Dette kurset kan gjentas om to uker.

I gynekologi, melissa, lime og skog honning varianter er brukt, som vellykket bekjempe cervical erosjon, metritis, kolpitt, vulvitt og andre sykdommer.

I dette tilfellet brukes honning ikke bare for intern bruk, men også applikasjoner, samt elektroforese. Dessuten aksepteres dekokser eller infusjoner av medisinske planter som hyrdepung, eleutherococcus, citrongras, nesle, aralia, karpa og andre.

Åndedrettsorganer

Honning er sannsynligvis det mest effektive naturlige middelet for behandling av luftveiene. Først i denne prosessen blir lungene frigjort fra sputum. Derfor er det mest effektivt å ta i dette tilfellet melk, fett, aloe og honning. Behandlingen vil gi gode resultater i tuberkulose, bronkitt, pleurisy og den generelle svake og utarmede tilstanden til kroppen.

Med forkjølelse har det en positiv effekt ved tilsetning av varm melk (en kopp per skje honning). Den kan også brukes med pepperrot juice, tatt i like store mengder, eller med infusjoner av urter, sitronsaft og vann.

En sterk hoste vil bli beseiret av en blanding med løk og bihulebetennelse - ved å tygge honeycombs (minst fem ganger om dagen i femten minutter, etterfulgt av å spytte ut resten).

øyne

I tilfelle øyeforbrenninger, keratitt, konjunktivitt, hornhinnenesår, eksem i øyelokkene, blepharitt og andre lignende sykdommer, brukes tradisjonelle honningbehandlinger med hell. Etter to eller tre dager blir smerte og lakrimasjon fjernet, og sår er renset av pus. Fullstendig helbredelse skjer vanligvis ti til tolv dager etter starten av kurset.

Den legges til nedre øyelokk eller brukes som øyedråper.

Følgende honning behandling oppskrifter er effektive.

 1. Fiskolje med ham i like store mengder blandes grundig og legges for øyelokk. Tre dager er denne prosedyren ferdig om natten. I fjerde og femte dag - tre ganger om dagen.
 2. En andel av ti milliliter vann og tre gram honning tas, blandes og påføres i form av dråper fra tre til fem ganger om dagen.
 3. Med en reduksjon av synskarphet, blir et avkok på to hundre gram knust blåbærblader og en liter kokende vann laget, to hundre gram biavlsprodukt blir tilsatt der og insistert i minst 24 timer. Den resulterende drikken er full, to ganger om dagen, uavhengig av måltidet.

leddene

Honning behandling av leddene er utført ved hjelp av sin blanding med nesefrø, tatt i like store mengder. Noen ganger for ikke å øke blodproppene, må du legge tørket kløvergress med en del til fem deler frø.

Åreknuter og cellulitt

Disse to sykdommene behandles på samme måte: honning på huden er igjen i flere timer. Resultatene av cellulitt begynner vanligvis å bli merkbar etter en måned, når huden strammer, og den såkalte "appelsinskallet" forsvinner uten spor.

I tillegg til wraps er cellulittmassasje med honning nyttig. Det utføres som følger. Etter å ha påført et tynt lag honning til huden (du kan legge til lavendel, appelsin, sitron, eukalyptus eller enebær essensielle oljer til honning til en teskje - fem dråper olje), legg håndflatene til kroppen og rive dem av. Bevegelser er laget med økt styrke og skarphet. Massasjen varer fra fem til ti minutter. Gradvis blir de vant til smerte, og hvis essensielle oljer legges til honning, kan de redusere smerte. Massasje er ferdig om en eller to dager. Totale prosedyrer for å oppnå effekten må være minst femten.

Hvis kroppsfett ledsages av overvekt, anbefales det i tillegg til wraps og massasje, kanel og honning, å ta en drink inni. For å gjøre dette blir en halv teskje kanel brygget i et glass vann, så legg til en spiseskje honning og drikk den om morgenen og kvelden på tom mage.

kosmetikk

Like verdifull for hår og ansikts hudbehandling med honning. Kvinnenes vurderinger om ham er alltid positive, med mindre allergier blir observert.

Med svake, sprø og fallende låser, er honning masker laget, for eksempel med eggeplommer. For dette blir honning oppvarmet i et vannbad, eggeplomme er tilsatt og blandet grundig. Blandingen påføres håret i en time, hvorpå krøllene vaskes under rennende vann. Lag denne masken en gang i uken.

Her er en annen effektiv oppskrift på hår, hvor kanel og honningbehandling fører til fantastiske resultater. En blanding av en spiseskje honning, en teskje kanel og oppvarmet olivenolje påføres strengene hver gang før du vasker hodet.

Ikke mindre nyttige ansiktsmasker. Faktisk, takket være kjærlighet, er respirasjonen aktivert, og regenerering av huden er mye mer effektiv, som forvandles bokstavelig talt foran øynene. Det er bare i noen dager å bruke masker med tillegg av honning.

Det trenger lett inn i porene. Både topp og dyp får alle de verdifulle stoffene. Et biavlsprodukt varmer huden, øker blodstrømmen og oksygenforsyningen til huden, og forbedrer dermed ernæringen.

Alle kosmetikk med honning har bløtende, nærende og antibakterielle egenskaper.

Fin kosmetisk effekt vil gi en nærende maske basert på honning og eggeplomme, som du må legge til rømme og / eller olivenolje. Denne oppskriften er mer egnet for tørr, flakket hud.

For fettstoffblandingen blander honningbrønnen med varm melk, potetstivelse og salt. Påfør i tjue minutter, vask deretter masken av med kaldt vann.

Hvordan behandle hoste honning

Det er vanskelig å argumentere for at honning er det mest populære folkemidlet i kampen mot hoste. Fra fortidens tid brukte våre forfedre det som en mirakelkure for alle sykdommer.

I kombinasjon med urter og andre komponenter blir denne søte amber et utmerket hostehjelpemiddel. Tradisjonell medisin er full av alle slags oppskrifter fra disse ingrediensene. Til tross for at det ofte brukes i komplekset, har det selv en sammensetning som er rik på nyttige stoffer. Disse er mange mineraler, vitaminer og andre nyttige ingredienser. Avhengig av mangfoldet av dette fantastiske mediumet, endres innholdet også.

Nyttige egenskaper av honning:

 • Hjelper myke halsen på grunn av at det forårsaker ytterligere salivasjon.
 • Stimulerer kroppen til å produsere stoffer som undertrykker hostrefleksen i hjernen.
 • Det er et fantastisk antibakterielt middel på grunn av tilstedeværelsen av kalium. Dette er bevist av mange eksperimenter og studier.
 • På grunn av sammensetningen bidrar det til å bekjempe mange luftveissykdommer.
 • Kraftig naturlig immunostimulant.

På grunn av sine naturlige egenskaper er honninghudbehandling rask og effektiv. Dens bruk er av stor betydning når det gjelder behandling av små barn. Det er ikke giftig og har ingen kontraindikasjoner (unntatt allergier).

Behandling av honninghoste med urter

Å vite hvordan å kurere honninghoste, må du ta hensyn til det faktum at det i utgangspunktet bare er en ingrediens i forberedte midler. Herbal medisiner brukes i ulike former. Disse infusjoner, avkok, sirup, te og andre former. Søt gult i dem brukes som et tilsetningsstoff, som er satt på slutten av preparatet av legemidlet.

Behandling av infusjoner, avkok og sirup:

 • Te med ingefær og sitron. I en kopp, sett et stykke eple, et stykke sitron og finhakket ingefær. Hell kokende vann og insister noen minutter. Deretter legger du til en skje med honning og rør godt.
 • Herbal decoction. Forbered en avkok i henhold til anbefalt oppskrift, avhengig av komponentene. Etter avkokingen er klar, spenst den og tilsett honning etter smak.
 • Raspberry sirup Kok et glass ferskpresset bringebærjuice og en halv kopp sukker i 5 minutter. Deretter legger du til et par mintpenn og legger igjen i en halv time. Stiv den resulterende væsken og legg til en skje full av honning. Bruk til å redusere hostens refleks.

Behandling av honninghoste med meieriprodukter

Behandlingen av hoste med dette fantastiske middelet er veldig populært, og legger det til meieriprodukter. Melk selv har en rekke fordelaktige egenskaper som er gunstige for behandling av luftveisinfeksjoner av enhver form. Kombinasjonen av disse komponentene gir ikke bare en behagelig smak, men vil også være et utmerket aktivt middel for refleksanfall.

Populære oppskrifter for behandling:

 • Honning melk. I et glass varm melk legger du en skje kalkhoney og et stykke kakaosmør. Rør godt og drikk i store gulps.
 • Honning melk med brus. Som i den første oppskriften, må du oppløse en skje med søt gult i varm melk, men legg også til en halv teskje soda. Rør og drik umiddelbart før sengetid.
 • Honning med smør. Skje honningen grundig med en skje smør. I blandingen legges et par dråper sitronsaft og en liten vanilje for å lukte. Drikk en kopp te eller kakao.

I tillegg er det mange oppskrifter for melkebasert med tillegg av dette fantastiske verktøyet. De er alle like nyttige for å behandle de tilsvarende former for hoste.

Behandling av honninghoste med komprimerer

Blant annet er dette søte gult også et flott sammenhengende element av komprimerer. På grunn av sin viskøse struktur, holder den perfekt alle ingrediensene i dette produktet. I tillegg har den en gunstig effekt selv, da den har en sammensetning som er rik på sporstoffer.

 • Komprimering av sennep og honning. For forberedelse av dette verktøyet blande sennep, mel, vegetabilsk olje og honning, varme i et vannbad og bruk som komprimering.
 • Komprimering av honning og eukalyptus. Bland i like store mengder honning og tinktur av eukalyptus. Påfør huden og dekselet med isolerende og deretter med et oppvarmingsbelegg.

Hvordan behandle hoste med propolis

Propolis er en annen mirakel kur som bier bringer til oss. Det er et produkt som er avledet fra harpiksplanter som brukes som lim i en bikube.

 • Ved behandling av hoste brukes propolis i seg selv hovedsakelig i sin rene form. Du må sette et lite stykke i munnen og gå med det så lenge som mulig, men uten å tygge det.
 • Sukker med propolis. Ta apoteket ekstrakt av propolis, fukte et stykke sukker i det og oppløs. Dette verktøyet bidrar til å kvitte seg med sterke hosteangrep.
 • Gurgling med propolis. På et glass vann legg til 1 skje propolisemulsjon. Skyll hver annen time til helt helbredet.

Når du bruker denne vakre naturens gave i folkeoppskrifter, husk at det ikke kan helles med kokende vann, kok, brenn. Under varmebehandling mister den sine fordelaktige egenskaper og kan til og med bli skadelig for fordøyelsessystemet.

For medisinske formål er det best å bruke arter som lind, bokhvete og blomster. De har de mest medisinske egenskapene og er verdsatt som et fantastisk forebyggende og immunostimulerende middel.

Velge søt gult for behandling, vær sikker på kilden til dens gjennomføring. Ikke kjøp den fra fremmede og kontroller ektheten av produktet når du kjøper.

Kanel: egenskaper, bruk, kontraindikasjoner

Duften av kanel til noen er knyttet til hjemmekomfort og bestemorens eplepai, og for noen - med stupefying orientalsk parfyme.

Hva er mest verdsatt kanel? Egenskapene til dette krydder lenge og brukes mye både i matlaging og parfyme. Antioxidant, antimikrobielle, smertestillende og fungicide egenskaper i det østlige krydderet har blitt brukt i medisin.

Korichnik Ceylon

Homelandet til Ceylon korichnik, eller kanel, er Ceylon Island. Dette er et eviggrønne tre fra familien av laurbær. Barken, som er et krydder, fjernes fra skudd som vokser på en treårig rot. Topplaget er fjernet, og det som er under det, skilles, tørkes og pakkes i rør eller males i pulver. Tykkelsen på laget som brukes som krydder, overstiger ikke 0,5 mm. For terapeutiske formål bruker de ikke bare barken på treet, men også unge skudd, blader og til og med frø.

aromaterapi

Aromaen til denne planten sprer seg veldig langt. Det er ikke ved en tilfeldighet at det brukes i aromaterapi for å behandle depresjon, nattfrykt og nevroser. Duften av kanel er duften av kjærlighet. Den berømte aphrodisiac brukes til å lage duftende stearinlys og oljer i aroma lamper. Likevel kan for ofte og rikelig forbrenning av rommet provosere hodepine og generell sammenbrudd.

Kanel passer godt med sitrus og barneoljer, samt kardemomme og patchouli, ylang-ylang og styrax, anis og fennikel.

Ikke å forveksle med Cassia!

I butikkene er ekte kanel nesten umulig å finne. De brune rørene som vi tar for kanel, oftest - barken av Cassia, en plante som vokser i samme breddegrader som kanel. Forresten skjuler produsentene ikke og misliker ikke forbrukerne, prøver å gi cassia for kanel. På pakkene skriver de alltid det eksakte navnet på anlegget der pulveret, rørene eller oljen er laget. Cassia ligner på kanel. Innholdet av hovedsporelementene, som kanel er så verdsatt, er ganske stor i kassa, men vår artikkel er på den.

eugenol

Forskere som arbeider innen biokjemi, oppdaget et unikt fenolisk stoff - eugenol, som inneholder kanel. Egenskapene til dette elementet for å opptre deprimert på putrefaktive bakterier og mycelium av kulturer farlig for menneskers helse, forklarer den kraftige antifungal effekten av kanel.

Ved langvarig koking blir eugenol ødelagt. Derfor kan kanel legges til drikke og mat i den siste fasen av matlagingen. Eller, hvis reseptbeløpet er nødvendig for å sette krydderiet i begynnelsen, må du ikke utsette produktet for rask og langsiktig koking over høy varme, og kok i moderat varme. Kanel fungerer også uten oppvarming. Den optimale temperaturen for den er fra 60 til 80 grader Celsius.

Bekjempe sesongmessige forkjølelser

For kaldt, hvis det ikke finnes noen individuelle kontraindikasjoner, er det veldig nyttig å drikke varm melk der kanel er oppløst. Anmeldelser av leger bekrefter effektiviteten i sykdommer i halsen, hoste og rennende nese.

Bruken av en drink med kanel under sesongbestemte epidemier av influensa og ARVI kan effektivt beskytte mot virusinfeksjon. Hvis du daglig drikker en kopp med drikke, i hvilken kanel er lagt til bakken, kan du ikke være redd for å bli syk. Eugenol vil ikke tillate utvikling av infeksjon.

Syv minutters inhalasjon med en dråpe kanelolje vil lindre hoste og infeksjon i nesofarynxen.

Melk Drikke

I så fall, hvis sykdommen fortsatt er opphørt, men ennå ikke har spilt ut, vil utviklingen bidra til å stoppe den varme melken med kanel, full om natten før sengetid. Healing potion vil få deg til å føle seg frisk sunn om morgenen.

Forbereder en drink som følger. På bunnen av en stor krus, med et volum på minst 300 ml, er det helles bakken på kanel - 10 g. Varm melk blir strømmet. Sett i en mikrobølgeovn eller vannbad i 15 minutter.

Det er bedre å drikke melk med kanel om kvelden, slik at over natten vil eugenolen ødelegge infeksjonen.

Spice drikke som forebygging av ARVI og influensa

Mens epidemien ikke har stoppet, er det tilrådelig å drikke en infusjon der det er ingefær, sort pepper, kardemomme og kanel hver dag i stedet for te eller kaffe. Egenskapene til disse krydder har en gunstig effekt på immunsystemet, og som et resultat av det generelle velvære er velkjente.

På jobben er det ikke alltid praktisk å lage en varm drikke med melk. Ikke bekymre deg. 1-2 piker kanel, en klype pepper, fersk eller malt ingefær - 5-7 g, en stjerne med stjerneanis eller en anis og nelliksklippe - 1 stk. Plassert i en termo, fylt med kokende vann og infundert i ca. 40 minutter. Drikk denne drikke hele dagen hver dag mens influensa er uheldig. Utmerket beskyttelse mot viruset og en økning i den samlede tonen du oppgav.

Velsmakende medisin

Hvis en forkjølelse har gått i seng, ikke rush for å drikke antipyretiske piller. Varmt vann med kanel og honning vil fjerne varmen og drive ut sykdommen. Det skal være full om natten. Overdreven svette, som vil starte innen få timer etter inntaket, vil vise at sykdommen har gått bakover. Om natten må du bytte klær som er våte fra svette flere ganger for å tørke, og under ingen omstendigheter tillate overkjøling.

Drikken er gjort veldig enkelt. Et glass kokende vann er fylt med to pinner med kanel, dekket med et lokk, innpakket med et håndkle og satt på et varmt sted. Etter 15-25 minutter, når væsken er avkjølt litt, skal pinnene fjernes, og 20 g naturlig honning og en sitronskive skal settes i vannet. Rør og sip sakte. Du kan legge til litt svart te. Dette vil ikke ødelegge kvaliteten på drikken i det hele tatt, men vil gi den en vakker nyanse.

Senke blodsukker

Kanel hjelper pasienter med diabetes. Polyfenolet som er inneholdt i det, er til en viss grad en naturlig analog av insulin. Det er mulig å redusere blodsukkernivået til normalt, hvis det i løpet av førti dager, hver dag, i en eller annen form, spiser kanel.

Når det gjelder hvordan du kan drikke kanel for å redusere sukker, er alternativene mange. Dette kan være te, milkshake, fruktdrikke.

Diabetiske drinker

For diabetisk te må en teskje kanel helles med en liter kokende vann og holdes i et vannbad i 15 minutter. Kjøttbørsen skal brygges daglig i ti dager og drikke i små kopper hele dagen hver time.

Diabetes kanel er mye mer effektiv enn Jerusalem artisjokk eller Amur fløyel. Hun må være tilstede på bordet til hver pasient. I minst 40 dager skal det legges til mat så ofte som mulig, men det kalles homøopatiske doser, 2-2,5 gram hver. Ikke mer enn syv gram per dag.

Daglig te kan erstattes av kefir med kanel. Et glass yoghurt - 3,5 g kanel. Drikk to ganger om dagen - om morgenen, på tom mage og om kvelden før du legger deg til sengs.

Kanelolje

Kanelolje er oppnådd ved destillasjon fra barken, samt fra den grønne massen - blader og unge skudd av kanelstrengen. Det oppløses ikke i mineraloljer, vann og glyserin, men er løselig i vegetabilsk olje og alkohol.

Kanelolje er varm, oppvarming og antiseptisk. Det er velprøvd i behandlingen av sopphudsykdommer. En dråpe kanelolje legges til fem dråper oliven og gniddes i hodebunnen. Eugenol dreper sopp som forårsaker flass, en svak brennende følelse forårsaker et rush av blod og økt sirkulasjon. Alt dette stimulerer hårveksten og påvirker kvaliteten positivt.

Bekjempende overvekt

Kanel i form av drikke, gni og bad bidrar til fjerning av overskytende vann fra kroppen. Og vi vet at det som kalles fettvev er uventet, akkumulert og fortykket intracellulært væske, det vil si vann som ikke er fjernet i tide. Dette bruddet skyldes den generelle slaggingen av hele organismen og det ubalanserte arbeidet til individuelle systemer og organer. Kanel tynner perfekt blodet, som et resultat, akselererer stoffskiftet. Slag og toksiner fjernes. Organismen befriet fra ballast blir merkbart forynget.

Personer som lider av overvekt og villig til å dele med belastende kilo, uten helsehelse, bør likte en diett, hoveddelen av denne er Ceylon kanel. Egenskapene til kanelaldehyd, og kaneloljen ca 90%, forklarer fungicidal effekten av kanel på den skadelige mikrofloraen for mennesker.

Det er lett å forstå hvorfor når du begynner å legge den regelmessig til mat, reduserer vekten merkbart og magen faller av - parasitter som forgifter kroppen med produkter av stoffskiftet deres dør. Våre organer slutter å jobbe på to fronter i en nødmodus - på oss og på millioner av mikroskopiske skapninger som har tilpasset seg for å leve i tarmene, blæren, magen etc.

Infusjon for vekttap

Infusjon for vekttap er en drink med honning og kanel i forholdet 2: 1, hvor 2 deler er honning, og en del er kanel. Bruken av drikke to ganger om dagen - om kvelden før sengetid og om morgenen på tom mage - bidrar til et svært raskt vekttap. Allerede etter en ukentlig kurs vil midjestørrelsen reduseres merkbart.

Parallelt med bruk av kanel inni, må det legges til massasjeoljen og i emulsjonen for å lage vannbehandlinger. Kanel har en gunstig effekt på epitelet. Huden er strammet, fargen er nivellert, den karakteristiske cellulitefrossenheten passerer.

Menns helsefremmende arbeid

Kanel er veldig nyttig å inkludere i den daglige menyen for menn som har fylt 40 år. Fortynner blodet, det har en positiv effekt på sammensetningen. Nivået på kolesterol i blodet reduseres, risikoen for kardiovaskulære sykdommer er redusert. Det forhindrer også forekomst av stagnasjon i bekkenområdet, som i sin tur hindrer utvikling av prostatitt. I tillegg til å normalisere blodsukkernivået, kan kanel fremme testosteronproduksjon. Selv om i denne saken skal palmen gis til Cassia.

Menn kan anbefale å spise ristet toast fra ristet brød, spredt med en blanding av honning og kanel.

Gamle leger om helbredende egenskaper av planter

Nikolai Lemeni i sin referanse bok om enkle medisiner beskrev kanel som et anlegg vist til eldre og melankolske for å forbedre stemningen og forbedre fordøyelsen, men han anbefalte det ikke til ung og lidenskapelig på grunn av risikoen for overdreven overekspensasjon. Han hevdet at kanel bidrar til å sette i gang alle kroppsvæsker, derfor er det svært nyttig for gravide kvinner. Det bidrar også til lett fødsel.

Avicenna også hylt kanel, skriver at det nøytraliserer slange gift, helbreder nyre- og blære sykdommer. Den styrker de indre organene og fremmer tumorens resorpsjon. Kunne øke blodstrømmen, det er indikert for smertefull menstrual blødning.

Kontra

Som nevnt ovenfor bør du ikke spise mer enn syv gram kanel daglig. Individuell intoleranse er også mulig, selv om dette er ekstremt sjeldent. Forsiktig kan anbefales til kanelgravid kvinner - i dette tilfellet bør problemet diskuteres med legen din og basert på vitnesbyrd om blod- og urintester.

Når det gjelder essensiell olje, er det nødvendig å se etter en allergisk reaksjon før den brukes i en krem ​​eller emulsjon. For å gjøre dette, bruk litt olje på den indre overflaten av albuen, bak øret eller på den indre delen av underarmen og la den stå i 24 timer. Hvis rødhet eller hevelse ikke vises, kan den brukes. Oljen er ganske aggressiv og brennende. I kjøretøyet anbefales det ikke å legge til mer enn 1-2 dråper.

lagring

Kanel har en holdbarhet på 12 måneder. Det beste stedet for det er topphyllen på kjøleskapet, siden det er kult og tørt nok der. I tillegg er det ingen tilgang for sollys, noe som er skadelig for kanel, uansett om det er lagret i pulver eller i form av rør.

Flere Artikler Om Typer Acne