Seborrheisk dermatitt i ansiktet refererer til den patologiske tilstanden til huden på grunn av aktiviteten til talgkjertlene. Prosessen oppstår som et resultat av uregelmessigheter i den kjemiske sammensetningen av subkutant fett.

Ofte observeres sykdommen blant menn og pasienter som lider av forstyrrelser i endokrine og immunsystem.

Denne typen seborrheisk dermatitt kan utvikles i to former: tørr seboré, karakterisert ved økt tørrhet i huden, når skorpe vises på den, som er vanskelig å kurere med konvensjonelle pleieprodukter og fet seboré.

Med seborrheisk dermatitt, er det økt fettinnhold i huden, det kan virke som grå områder. Huden lettelse minner om en appelsinskall, svart ål vises, og koker og akne vises under sekundær infeksjon.

Med enhver utvikling av seborrheisk dermatitt, er det nødvendig med en rettidig behandling, ellers er det mulig med sterk peeling av huden med karakteristiske hemorragiske skorper.

Årsaker til seboré i ansiktet

Årsakene til seborisk dermatitt er ikke fullt ut forstått. Men i dag har en viktig rolle blitt vitenskapelig bevist i utviklingen av seborrheisk dermatitt i ansiktet av pitirosporale infeksjoner forårsaket av sopp Pitirosporum oval.

Det er mange faktorer som øker aktiviteten til soppen, men hovedårsakene til seborrheic sykdom er uttrykt av følgende indikatorer:

 • Tilstedeværelsen av hypovitaminose;
 • irrasjonell diett;
 • svekket immunforsvar;
 • diabetes mellitus;
 • endokrine sykdommer;
 • pasienten har kroniske sykdommer;
 • feilaktig omsorg av ansiktet;
 • ofte årsakene til seborisk dermatitt kan være dysfunksjonelle lidelser i sentralnervesystemet;
 • økt svette;
 • kronisk søvnmangel;
 • Noen ganger er årsakene til dermatitt i aktiviteten av patologiske prosesser i kroppen (tarmkanal, seksuell sfære, ondartet neoplasmer, etc.).

Årsakene til at seborrheisk dermatitt i ansiktet ofte forekommer hos menn, er økt mengde mannlige hormoner (androgener), noe som øker sekretjonen av subkutant fett i seboré. Det er viktig å merke seg at funksjonaliteten til kjertlene er arvelig.

symptomatologi

Symptomer på seborrheisk dermatitt begynner med utseendet av hyperemiske flekker i ansiktsområdet, som videre forvandles til gule plaketter. Utslett sprer seg langs perifere områder, med en annen form. I dette tilfellet er seborrhea i huden ledsaget av økt kløe og skalering.

De mest alvorlige symptomene på seboré forekommer hos menn som har skjegg og skjegg. På disse stedene blir det dannet store platene som kan bli papirer. Hvis det oppstår sekundær infeksjon, kan erythroderma utvikle seg. Ved sammenflytning av papiller dannes en kontinuerlig lyse rødhærde.

Som regel er det følgende typer seborrheic sykdom:

SEBOREA FAT. Dette er den vanligste typen dermatitt (bildet). Ofte kan det føre til feil kosmetikk. Det er preget av økt produksjon av sebaceous sekresjoner. Pasientens ansikt er dekket av en fettfilm, noe som fører til gradvis forekomst av sopp og andre infeksjoner som forverrer de generelle symptomene på sykdommen.

DRY SEBOREA. Denne form for dermatitt er mye mindre vanlig. På grunn av det faktum at produksjonen av talg er kraftig redusert, er pasientens hud tørr og begynner å knekke (se bilde). Som regel forekommer denne sykdommen oftest hos barn.

BLANDET FORM SEBOREA. En blandet form av dermatitt kombinerer symptomene på tørr og fet seboré (se bilde). Tørr og oljeaktig seboré i ansiktet utvikler seg gradvis, og hvis det ikke utføres rettidige medisinske tiltak, er utviklingen av erythroderma mulig.

Det må tas i betraktning at den blandede seborrheiske formen av sykdommen kan forveksles med andre sykdommer som oppstår med lignende symptomer. For eksempel med candidiasis, psoriasis, atopisk dermatitt og frata. Derfor, umiddelbart etter begynnelsen av de første symptomene, bør du konsultere en rekke smale spesialister (gynekolog, endokrinolog, hudlege, gastroenterolog og nevropatolog). Basert på dataene vil ekspertene foreskrive tilstrekkelig behandling og gi de nødvendige anbefalinger.

Seborrhea på ansiktet bestemmes av følgende manifestasjoner

 • utseendet av utålelig kløe;
 • hyperemisk utslett;
 • Sterk brenning og flaking av de berørte områdene i kroppen kan observeres på skadestedet.
 • det er økt følsomhet i huden;
 • Hvite og gule vekter vises i ansiktet.

I tillegg er favorittsteder for lokalisering av negative symptomer frontflaten, kinnbeinene, nasolabiale folder og øyenbrynene (på bildet).

Seborrheic dermatitt på ansiktet hos barn

Denne sykdommen hos barn kan først oppstå i en alder av 2-3 uker. I et barn er den vanligste dermatitt ledsaget av utslett på hodet (hårete del). I ansiktet (på kinnene, bak ørene og pannen) er symptomene på sykdommen mindre uttalt. I tillegg kan det karakteristiske utslettet hos barn spres seg til enhver del av kroppen, men i spedbarnet blir perinealområdet og hodebunnen oftest rammet.

Som regel, hos spedbarn er områdene som er berørt av seborrheisk dermatitt tørr, uten tegn på bløting (se bilde). Ved sekundær infeksjon kan pyoderma utvikle seg, som ledsages av smerte og forårsaker angst hos barnet.

Med korreksjon av dietten og tidlig behandling er prognosen for utvinning gunstig. I dette tilfellet er symptomene på seboré nøytralisert 6-8 uker etter fødselen av barnet.

Behandling av seboré i ansiktet

Seboré i ansiktet krever en obligatorisk konsultasjon av en hudlege som i henhold til behandlingsprotokollen vil foreskrive det nødvendige behandlingsforløpet.

Anbefalte terapeutiske inngrep:

 • For tiden er det mange eksterne stoffer mot manifestasjoner av dermatitt i ansiktet. For eksempel, Nizoral krem, Clotrimaxaxol, Ketodin, Lamisil salve, etc. I tilfelle av soppeteologi av utviklingen av sykdommen, er en ansiktsbehandling med 2% Nizoral (en krem ​​mot soppinfeksjon) foreskrevet i 2 uker;
 • For aktiv påvirkning av betinget patogen mikroflora anbefales bruk av 2-5% itiolpasta, som i tillegg til den antimykotiske effekten har en keratolytisk effekt som gjør at stoffet kan trenge inn i de dype lagene i epidermis;
 • kremer og salver med lav konsentrasjon av kortikosteroider brukes til å nøytralisere den inflammatoriske prosessen, for eksempel Prednisolon salve, hydrokortison krem ​​etc.
 • i tilfelle av alvorlig utvikling av seborrheic sykdom, for å nøytralisere symptomene, i tillegg til ekstern behandling, medisiner er aktivt brukt for oral administrasjon. Disse kan være ketonazol (200 mg per dag), terbinafin (250 mg per dag) eller fluconazol (100 mg per dag). Med utviklingen av akutt gjentakelse av seboré, tas orale medisiner mot soppinfeksjoner. Den hyppigst foreskrevne diflukan (100 mg.) I løpet av dagen. Imidlertid er det nødvendig å ta hensyn til kontraindikasjoner ved behandling av antimykotiske legemidler;
 • med åpenbare allergiske manifestasjoner, er antihistaminbehandling foreskrevet (Erius, Claritin, etc.);
 • For normalisering av fordøyelseskanalen anbefales bruk av probiotika (Bifiform og Linex).

Vitaminbehandling (B, E, C) og immunmodulatorer (Elidel eller Protopica) foreskrives for å gjenopprette immunforsvar. I tillegg inkluderer kompleks behandling folkemerker for å bli kvitt sykdommen.

Bruk av eksterne preparater

Arten av behandlingen mot soppen avhenger direkte av funksjonen i talgkjertelen og alvorlighetsgraden av den patologiske prosessen.

Med mild seboré, er det ikke nødvendig å bruke systemiske legemidler. Som regel foreskrives spesielle salver, kremer eller kremer med tilsatte antimykotiske ingredienser (ketokonazol, tjære og sink).

Det foreskrevne legemidlet skal påføres minst to ganger daglig i 2-4 uker, hvorefter det anbefales å utføre vedlikeholdsbehandling når eksternt middel blir brukt en gang i uken i 2 måneder. Denne teknikken kan forhindre tilbakefall av seborrheisk dermatitt i ansiktet.

Før du behandler seboré i ansiktet, er det viktig å vurdere at bruk av rusmidler mot soppinfeksjon avhenger av typen seboré. Den tørre formen av sykdommen er behandlet med topiske preparater, og den oljeaktige, i tillegg til eksterne midler, krever bruk av en systemisk medisinering.

Følgende typer eksterne preparater er mest brukte:

 • krem Cindol;
 • Sink salve;
 • Salisylsalve;
 • Skin-Cap-stoff (krem, aerosol).

I tillegg er lette beroligende midler foreskrevet for å normalisere arbeidet med CNS (Motherwort, Valerian ekstrakt, etc.).

Behandling av akutt inflammatorisk respons

Med utviklingen av akutt seborrheisk dermatitt som følge av dysfunksjon av sebaceous kjertel, kan du fjerne de negative symptomene ved å utføre følgende tiltak:

 • Korrigering av ernæring av pasienten anbefales;
 • antihistaminer er foreskrevet (Loratadine, Diazolin, Tavegil, etc.);
 • anti-inflammatoriske ikke-steroide legemidler (Ibuprofen, Diclofenac, etc.);
 • steroid medisiner (Betamethason, Lorinden, etc.);
 • Om nødvendig utføres antibiotikabehandling.

Det må tas i betraktning at sykdommen helt kan botes med en omfattende og rettidig tilnærming, inkludert behandling med folkemidlene.

Folk oppskrifter fra seborrhea på ansiktet

I tillegg til medisinering med seborrheisk dermatitt, behandles terapien aktivt med folkemessige oppskrifter som bidrar til regenerering av epidermis og aktivt lindre symptomene på sykdommen.

Blant de mange populære oppskrifter er det mest effektive i behandlingen av dermatitt følgende:

 • Negative manifestasjoner av dermatitt kan herdes med tea tree olje, som har gode antiseptiske og anti-inflammatoriske effekter. Olje i ren form eller med en grunnleggende base smører ansiktet. Det bør tas i betraktning at de populære metodene for å bruke essensielle oljer for å nøytralisere negative symptomer, bør brukes svært nøye, da det er fare for å brenne ansiktet. Havtorn olje, bay olje, etc. kan tjene som en base. Oppskriften på å forberede blandingen er ganske enkel: for 2 dråper tea tree olje - 1 ss. l. baseolje.
 • Effektiv behandling av seboré har terapeutisk urtete ved bruk av apotekskamomill, kalendula, Johannesjurt, arv og salvie. 1 ss. l. Blandingen av tørre urter helles med 1 kopp kokende vann og infiseres i en halv time. Etter avkjøling og filtrering brukes løsningen som tonic for å tørke ansiktet eller brukes i komprimerer.
 • Hjemme har en god behandling av dermatitt en maske med 1 gnidd agurk med 1 ts. naturlig honning. Den forberedte massen påføres ansiktet i 15 minutter, og deretter på slutten av behandlingen blir maskenes rester vasket av med varmt vann.
 • Apple-eddik eller sitronsaft, fortynnet med vann i lik konsentrasjon, har en gunstig effekt i behandlingen av seborrheisk dermatitt i ansiktet. Denne løsningen anbefales for å lindre kløe.
 • Apple cider eddik brukes aktivt når komplekse behandling av seboré blir utført. For preparering av et terapeutisk middel, er det nødvendig å hakke pepperrotrot (100 gr.), Og hell deretter epleeddik (300 ml) + 200 ml i denne blandingen. vermouth. Alle komponenter blandes og infunderes i 5 dager. Etter dette filtreres løsningen, og med hjelpen blir det berørte området smurt på ansiktet.
 • Hvis det oppstår irritasjon etter behandling, kan du bruke en blanding av kamfer og olivenolje i like store mengder. Etter fullstendig absorpsjon av oljen anbefales lipopidiumstøving (knust blanding av sporet av en clavanoid).

Kosthold med seborré ansikt

Seborré på ansiktet gir et spesielt kosthold som tar hensyn til følgende punkter:

 • det er nødvendig å utelukke noen matirriterende fra kostholdet;
 • utskillelse av skadelige stoffer og toksiner fra kroppen;
 • mette kroppen med vitaminer og mineraler for å styrke immunforsvaret;
 • regulering av fordøyelsesfunksjonen.

For å forbedre tilstanden i ansiktets hud med dermatitt, anbefales et fermentert melke diett med tilstrekkelig mengde lakto- og bifidobakterier. Krever maksimal tilstedeværelse av animalsk protein og korn. Mat anbefales å lage mat på dampbad, unntatt et overskudd av salt og fett.

forebygging

For å forhindre seborrheisk dermatitt i ansiktet anbefales det å overholde forebyggende tiltak. Følgende vilkår må være oppfylt:

 1. Et hypoallergent diett bør følges.
 2. Forebygging av utvikling av en stressende situasjon, siden ganske ofte årsakene til en dermatologisk sykdom er provosert av en lidelse i sentralnervesystemet.
 3. For å forhindre utvikling av seborrheisk dermatitt, er det nødvendig å kvitte seg med kroniske sykdommer i tide.
 4. Anbefalt tilslutning til hvile. Det er nødvendig å gå oftere. Det er best å behandle seboré i ansiktet med sjøluft, som gunstig påvirker hele kroppen.
 5. Hvis pasienten har dermatitt, bør man ta vare på ansiktet, kosmetikk bør velges nøye (kremer, lotioner, etc.). Det er å foretrekke å velge spesialprodukter i henhold til hudtype.

Tallrike pasientrevurderinger bekrefter at straks initierte terapeutiske tiltak for behandling av seborrheisk dermatitt fører til rask gjenoppretting. I tillegg viser noen vurderinger at dermatitt i ansiktet er kurert mye mer vellykket enn seborré på hodet. Derfor må det huskes at seboré kun kan helbredes når årsakene er identifisert, siden symptomatisk behandling har en kortsiktig effekt med mulige tilbakefall, noe som kan føre til at antifungal behandling kan foreskrives for behandling.

Ansiktsskare

Skorpen på ansiktet vises etter de primære dermatologiske strukturene - knuter, plakk, vesikulært utslett og andre elementer. De er en klynge av intercellulær substans, døde epitelceller, leukocytter og sjeldent røde blodlegemer. På forsiden av hodet opptrer skorper under den eksemmatiske prosessen, allergisk dermatitt, etter pemfigus eller er tegn på presancerøse prosesser.

Allergisk dermatitt er en sykdom som er basert på kroppens respons på en ekstern faktor, et allergen. Symptomene på sykdommen er rødhet, hevelse og utseendet på små blister på huden.

Allergisk dermatitt hos barn er en inflammatorisk prosess i et barns hud, forårsaket av den patologiske reaksjonen av kroppen til et allergen. Hyppigheten av forekomst av patologi vokser hvert år. Over tid kan sykdommen komme seg tilbake.

Den bladlignende pemfigus er en sjelden autoimmun sykdom, hovedsymptomet som utseendet av blister av forskjellige størrelser på huden. Sykdommen skyldes en sammenbrudd i forbindelsene mellom cellelagene og dannelsen av intrakutane hulrom.

Seborrheic pemphigus er en sykdom av autoimmun genese preget av utseende av blister og foci av seborrheisk hyperkeratose på huden. Karakterisert av personer fra 30 til 50 år. Det kliniske bildet ligner det av lupus erythematosus.

Mikrobielt eksem er en inflammatorisk patologi i huden forårsaket av en infeksjon. Lesjonene har en klar grense og representerer områder av hyperkeratose og rødhet i huden. Forutsatt til sykdommen, overveiende eldre.

Bowens sykdom hos menn er en precancerøs tilstand som er lokalisert oftere i området med glanspenis og forhuden. Ved begynnelsen av prosessen trenger atypiske celler ikke inn i kjellerens membran, men patologi er høyst sannsynlig å regenerere.

Huden på ansiktet er som en appelsinskall - hvorfor og hva skal jeg gjøre?

beskrivelse

Appelsinskall på ansiktet gir mye ulempe for mannen. Årsaken til forekomsten av et slikt ubehagelig fenomen er å strekke porene i ansiktet, noe som kan skyldes:

 • aldersrelatert hudhypertrofi;
 • hyppig tretthet og stress;
 • egenskaper i klimasonen (overdreven fuktighet eller omvendt, tørr luft, sterke vind eller frost);
 • dårlige vaner;
 • hormonelle lidelser;
 • underernæring og mangel på en målt rytme av livet.

Også blant årsakene til flabbiness av huden på ansiktet er klimaendringer og et overskudd av dekorative kosmetikk. Mange av grunnene er ikke avhengige av livsstil og er en genetisk disposisjon for dannelsen av brede porer i ansiktet.

Uansett kjønn og alder, vil folk ha et attraktivt utseende. Men spesielt problemet med utseendet og utseendet på appelsinskall på ansiktet bekymrer unge mennesker. Og de er de som drar til radikale måter å kvitte seg med forstørrede porer: de tørker ansiktet med kremer, og deretter bruker de upassende formuleringer og kremer, og effekten er å stramme ansiktets hud. Som et resultat er effekten det motsatte: en sekundær infeksjon knytter seg til appelsinskallet, og svarte prikker begynner å dukke opp i porene selv.

Du kan lese om hva du skal gjøre og hva du skal unngå i kampen mot appelsinskall på ansiktet ditt i artikkelen viet til dette vanlige problemet.

Metoder for å håndtere appelsinskall på ansiktet

Metoder for å håndtere appelsinskall på ansiktet kan deles inn i hjemmet og de som holdes i skjønnhetssalonger. Hovedaktivitetene som skal gjøres i kampen mot appelsinskall på ansiktet bør være rettet mot:

 1. Pore ​​rengjøring. Dette bør gjøres ved hjelp av lette såpeløsninger og rensende lotioner som ikke inneholder alkohol. Du kan også bruke skrubbe og bruke dampbad.
 2. Innsnevringen av dumme områder, som kan oppnås ved å bruke urteavkokingen.
 3. Hud toning med utvidede porer.

Den beste løsningen for å kvitte seg med appelsinskall på ansiktet er bruk av komplekse legemidler som har alle tre av de ovennevnte tiltakene. Også virkemidlene for slike tiltak vil lett bli kvitt andre usunne manifestasjoner: saltholdighet og usunn glans.

Skjønnhetssalong Tjenester

Til tjenestene til skjønnhetssalonger, som hjelper til med å kvitte seg med appelsinskall på ansiktet, inkluderer følgende prosedyrer:

 1. Peeling - prosessen med å fjerne det øvre kåte laget av hud ved hjelp av mekanisk stress.
 2. Darsonval terapi - eksponering for høyfrekvent pulsstrøm.
 3. Microdermabrasion - mekanisk hudoppfylling.
 4. Laser polering - prosessen med eksponering for porene i en laser med en viss frekvens og farge.

Alle prosedyrene nevnt ovenfor gir gode resultater i kampen mot appelsinskall, selv for de som har en tendens til å danne sistnevnte av grunner utenfor deres kontroll.

Kostnaden for prosedyrer kan ikke tilskrives budsjettet, dessuten er mangfoldet alltid minst 10, og varigheten av en kan overstige to timer. Også ofte er det et opptak i salongene, og tiden kan være ubeleilig for folk. Derfor er disse handlingene ikke vurdert av mange mennesker av mange grunner.

Hjem måter å kjempe

Hjemmelagde metoder for å håndtere appelsinskall er pålegg av masker som tillater å begrense porene i huden. Alle midler er enkle, og viktigst av alt, kan de brukes på et passende tidspunkt uten å forlate hjemmet. Selv om innsatsen må være ikke mindre, og varigheten til å bli kvitt det ubehagelige fenomenet i ansiktet, vil det heller ikke være raskt.

Utmerkede midler i kampen mot "oransje" hud vil være:

 1. En avkok av lindblomster som skal tilberedes fra en spiseskje av arbeidsstykket, malt i pulver og hundre milliliter varmt vann. Duftende te skal kokes i en time på lav varme, og deretter infunderes i omtrent tjue minutter. Den avkjølte kjøttkraften påføres ansiktet med bomullspinne, og deretter igjen på huden til den er helt tørr. Flush betyr ikke verdt det.
 2. Næringsrik masker fra frisk frukt eller sesongbaserte bær. I alle kosmetikk bør legges pisket protein.
 3. Potetmaske tilberedt fra en knoll revet poteter og blandet med eggeplomme. Påfør produktet på ansiktet og inkuber i en halv time, hvorpå de vaskes av.
 4. Tomatmaske, som har en innsnevringseffekt. For å øke effekten, legg riven i vann og presset rugbrød og en spiseskje vegetabilsk olje til revet tomater. Søknadens varighet er femten minutter. Skyll av med kaldt vann.
 5. En maske laget av en spiseskje fersk sitronzest blandet med en teskje naturlig olivenolje. Ved å bruke dette verktøyet regelmessig gjennom hele måneden, kan du oppnå de ønskede resultatene. Det er bare viktig å vite at for de som ønsker å holde solbrent på ansiktet, er et slikt verktøy ikke bra.
 6. En rensende skrubbe laget av dampet kaffegrunder og tørr havregryn, tatt i like mengder.
 7. En maske laget av et slått kyllingprotein, blandet med en spiseskje riven gulrøtter og tre spiseskjeer rugmel. Eksponeringstiden for den terapeutiske sammensetningen er ikke mer enn femten minutter, hvoretter midlet for innsnevring av porene skal vaskes av med kaldt vann uten såpe. Etter denne operasjonen, bør du tørke ansiktet med isbiter, og smør deretter med fuktighetskrem eller melk.

Påfør alt ovenfor betyr at du trenger lang tid. Også bør forlates på tidspunktet for behandling fra bruk av dekorative kosmetikk. Vitaminer og probiotika, som vil forbedre tarmens funksjon, kan også bidra i kampen mot hudproblemer, fordi vi alle vet at utendørs skjønnhet begynner med orden i kroppen.

Forebyggende tiltak

Tiltak for å forhindre forekomst av appelsinskall, hvis utseende ikke er forbundet med genetiske problemer, er enkel. De består i skikkelig hudpleie, utsatt for dannelse av forstørrede porer. De mest populære av alle advarselsmetoder er listet opp nedenfor.

 1. Sunn livsstil. Hvis det er mulig, prøv å unngå stressende situasjoner, så vel som overarbeid. Klasser i enhver sport, godt selskap og aktiv tidsfordriv, pluss riktig ernæring, vil bidra til å forhindre utvidelse av porene med andre negative forhold.
 2. Ikke bruk kosmetikk som ikke er egnet for alderskriterier. Avvis farge kosmetikk ubekreftet produsenter. Påfør sminke riktig og unngå overflødig, og om kvelden må du fjerne den ved hjelp av milde midler.
 3. Bruk stein, kaffe eller frokostblandinger som er laget for å ta vare på ansiktets og décolletéens hud. Bruk produktet strengt i henhold til instruksjonene, men sørg for å utføre prosedyren minst en gang hver tiende dag.
 4. For vask, bruk milde rettsmidler basert på essensielle oljer og ekstrakter av medisinske urter. Du kan også bruke geler eller avkok av urter og medisinske planter. De beste alternativene vil være infusjoner tilberedt med hagtornsbær, sitronskall, marigold, horsetail og kamille.

Forebygging av forstørrede porer i ansiktet er også bruk av masker for å forbedre blodsirkulasjonen og. som et resultat, elastisiteten og elastisiteten i huden. Hyppigheten av slike prosedyrer - minst en gang hver femte dag.

Vi håper at artikkelen var nyttig for alle som leter etter løsninger på problemet med appelsinskall på ansiktet, og de foreslåtte enkle og rimelige hudpleieprodukter vil bidra til å tilintetgjøre selvtillit og bli kvitt kompleksene.

Hva skal jeg gjøre med skorpen på ansiktet?

Tilstanden i ansiktets hud signalerer helseproblemer. Og ikke feilaktig tro at skorpen på ansiktet - bare en følge av forvitring, frost eller varme. Faktorer som fører til overdreven peeling av huden, utseendet av vekst, inflammatoriske punkter, mye mer. En frivoløs holdning kan føre til dannelse av sprekker, blødningsområder, hvilke konvensjonelle kosmetikk ikke kan bekjempe. Problemet krever tilstrekkelig medisinsk inngrep, undersøkelse av hele kroppen.

Hvis du ikke følger huden i ansiktet, som er den mest ubeskyttede delen av menneskekroppen, som er påvirket av både eksterne faktorer og problemer med indre organer, vil det være ganske vanskelig å gjenopprette den tidligere tilstanden.

 1. Det er umulig å starte prosessen, ellers vil de øvre lagene i huden miste muligheten til å mate på nødvendig fuktighet og cellene vil dø.
 2. Ansiktet blir dekket med en skorpe, områdene vil bli betent, en ubehagelig kløe, stramming av huden vil dukke opp.
 3. På dette stadiet vil ingen kremer hjelpe til med å gjenopprette døde celler.
 4. Derfor må du handle ved første tegn, og enda bedre - ikke glem at ansiktets hud krever forsiktig forsiktighet.

Årsaker til problemområder på ansiktet:

 • Utilstrekkelig hydrering.
 • Alvorlig frost, vind, langvarig eksponering mot direkte sollys, tørr luft i et klimatisert rom, besøk til solarium.
 • Allergisk reaksjon på mat, kremer, kosmetikk.
 • Medisinering.
 • Arvelighet.
 • Små riper, sprekker.
 • Hard kosmetiske prosedyrer.

En skare på ansiktets hud vises også når badstuen er altfor entusiastisk. Varm damp kan forårsake irritasjon, noe som fører til inflammatoriske prosesser.

Spesielt forsiktig bør være med tørr hud.

 • For å forebygge problemer, er det nødvendig å være mer oppmerksom på fuktighet, ikke å utsette huden for ulike typer stress, alt fra psykologiske til naturlige faktorer.
 • Det er nødvendig å begrense tilgangen til solarium, badstue, før du går utenfor, påfør en fuktighetskrem.
 • Hvis du oppdager at skorpen oppstår som følge av allergi, ta kontakt med din allergiker.
 • Det gjør ikke vondt for å rense kroppen av giftstoffer.
 • Ofte, leger, når du behandler en pasient med problem hud, grundig undersøke tester, foreskrive stoffer som renser leveren.
 • Maten i fordøyelseskanalen er alltid reflektert i ansiktet.

Brudd på tarmmikroflora, problemer med spiserøret, uregelmessig avføring, forstoppelse, diaré fører til forverring av hudtilstanden. Behandling i kombinasjon med et sunt kosthold, vil en aktiv livsstil bli kvitt problemet og gjenopprette tidligere friskhet og ømhet i ansiktets hud.

Hva å gjøre hvis en appelsinskall dannes på ansiktet

Ofte opplever kvinner komplekser på grunn av ansiktet, fordi det anses å være telefonkortet. Og disse kompleksene forholder seg ikke så mye til kuttene i øynene eller tykkelsen på øyenbrynene, men hudlesjoner.

En av de viktigste problemene for mange kvinner er huden på ansiktet, som en appelsinskall. Hvorfor vises dette problemet, og hva kan gjøres hjemme for å bli kvitt det?

Hvorfor kommer en appelsinskall på ansiktet mitt?

Forstå hvorfor huden dukket opp støv, uregelmessigheter, skorpen vil ikke umiddelbart.

Personens ansikt er alltid åpent, og huden blir stadig utsatt for ulike eksterne faktorer: vær, kosmetikkens skadelige virkninger, forurensning etc. Hvis hun har blitt kupert, betyr det at årsaken bør søkes i hennes livsstil og faktorer som:

 • brå klimaendringer. Noen ganger manifesterer dette problemet seg i mennesker som har forandret bosted, by, som gikk på forretningsreise eller på ferie;
 • permanent bruk av et upassende kosmetisk produkt;
 • å spise usunn mat eller uregelmessig mat
 • hyppige og lange opphold på steder med høy luftfuktighet;
 • hormonell svikt;
 • Den konstante bruken av tonal pore clogging verktøy;
 • hyppig eksponering for sola, samt effekten på huden i ansiktet av sterk vind og støv;
 • Tilstedeværelsen av dårlige vaner;
 • konstant stress, angst;
 • uvillighet til å fjerne sminke før sengetid
 • intensiv arbeid av talgkjertlene og som følge av produksjonen av store mengder talg;
 • arvelig faktor.

Mange av disse faktorene bidrar til forurensning og tilstopping av porene i ansiktet, og derfor ser huden ut betennelse, utslett og appelsinskall.

Hvordan bli kvitt appelsinskall?

Selvfølgelig, hvis budsjettet tillater det, er det verdt å gå til skjønnhetssalongen og bruke slike effektive prosedyrer som dyp peeling eller laserpolering av ansiktet.

Noen kosmetologer mener imidlertid at hjemmemedisiner ikke bare er dårligere i kvalitet, og viser seg ofte å være mer effektive enn salongprosedyrer. Samtidig kan alle ha råd til slike midler - du trenger ikke å bruke seriøse penger.

Hvordan fjerne appelsinskallet fra ansiktets hud? Vi tilbyr flere effektive oppskrifter:

 1. En spiseskje med lindblomster helle 100 milliliter varmt vann. Ikke bruk kokende vann - bare varmt vann! Sett blandingen på komfyren og vent på at den blir tykkere. Når dette skjer, la massen avkjøle seg, og påfør det så trygt på huden. Etter 20 minutter, fjern masken med en bomullspute, vask deretter forsiktig med kaldt vann. Det er viktig å ikke gni ansiktet mens du vasker.
 2. Kjøp svart mel og suge litt i det vanlige vannet. Påfør blandingen i 15 minutter, så kan du skyll med kaldt vann.
 3. Krymp massen av en appelsin med en skje og legg denne massen på ansiktet. Lig deg ned med henne i ca. 15 minutter, skyll med vann, og bruk deretter fuktighetskrem.
 4. Ta en ikke veldig stor riper som å gni en rå potet. Legg ett egg i massen, bland alt og applicer på ansiktets hud. Etter 30 minutter kan masken vaskes av.
 5. Ved å begrense porene vil det også hjelpe vekk fra friske tomater, hvis det blir brukt i omtrent en halv time.
 6. En annen versjon av ovennevnte maske med tomater. Det holder på ansiktet i samme tid, men bare tomater blir kuttet i ringer.
 7. Hvis det er havremel hjemme, så vil det med deres hjelp være mulig å rengjøre porene av smuss. Bare myk flakene i vann og søk på problemområder i 20 minutter. Og vaske havregryn er også nyttig.
 8. Kan brukes som en skrubbe kaffegrunder. Det bør brukes på huden, gni forsiktig ansiktet, skyll deretter.
 9. For å begrense porene og passe på sitronskallet, revet og blandet med olivenolje. Denne oppskriften er imidlertid ikke for alle. Hvis det oppstår masker etter irritasjon, er det bedre å forlate det og bruke et annet verktøy.

forebygging

Det er for tiden ingen appelsinskall på ansiktet, men er du redd for utseendet i fremtiden? Deretter må du ta tiltak for hudpleie:

 • omdefinere din livsstil. Mangel på søvn, dårlig kosthold, stress og opplevelser tydeligvis ikke bidrar til å forbedre tilstanden til ansiktets hud. I tillegg er det viktig å være oppmerksom på helse generelt, for å behandle sykdommer i tide, hvis de eksisterer. Det er også ønskelig å spille sport eller i det minste gjøre øvelser;
 • Rengjør alltid huden før sengetid - og fra sminke og fra smuss. Til dette formål, perfekt gel for vasking;
 • Ikke glem å rengjøre porene ved hjelp av passende kosmetikk, hjemmeoppskrifter. Det anbefales å være spesielt oppmerksom på produkter som inkluderer medisinske urter;
 • gjør ikke bare rensing, men også nærende, fuktighetsgivende masker, men prøv ikke å overdrive det (dette gjelder også for andre kosmetikk), ellers vil konsekvensene bli enda verre;
 • Pass på å fukte huden, til og med fet og kombinert. Forresten, den kombinerte trenger det mest av alt;
 • For å kvitte seg med døde, døde hudceller, damp det en gang i uken eller to og rengjør den med en skrubbe;
 • En gang om 7 dager anbefales det å bruke en strammemaske for å gjenopprette hudens elastisitet.

Dette problemet er mye bedre forebyggbart, men å behandle det vanskeligere. Hvis det imidlertid oppstod en appelsinskall på ansiktets hud, er det nødvendig å starte behandlingen umiddelbart.

Slik at alle de ovennevnte anbefalingene virkelig hjelper, er effektive, anbefales det å være engasjert ikke bare i hjemmebehandling, men også å besøke en kosmetolog.

Behandlingen av en spesialist tar ikke for mye tid, men huden blir merkbart bedre og vakkerere.

Hvis vi snakker om metodene for hjemmepleje, for permanent å kvitte seg med uregelmessigheter, vil humper og akne bare være mulig under forutsetning av at prosedyrene for pleie utføres regelmessig.

Nå vet du hva du skal gjøre hvis huden på ansiktet ditt blir som en appelsinskall. Men så snart du slutter å bry seg om henne, kommer du tilbake til din tidligere, usunde livsstil, og dine tidligere kosmetiske feil kommer også tilbake. Med alder er selvfølgelig endringer uunngåelige, men det er innenfor din makt for å minimere dem.

Hovedårsakene til ansiktsskalning, samt de viktigste tipsene for hudpleie

Troen på at huden flager på ansiktet bare etter forvitring er feil. Årsakene kan være forskjellige. Hvis du ikke umiddelbart tar hensyn til dette problemet, vokser områdene som berøres av desquamation, over tid. Huden er dekket med grov skorpe av ubehagelig utseende, det kan begynne å bløde. La oss prøve å forstå årsakene, samt fortelle deg hvordan du skal ta vare på slik hud hjemme, hvilke salongprosedyrer du kan gjøre.

Eksterne og interne årsaker

Tørrhet, utseendet på synlige områder av døde hudceller, peeling av huden, som er ledsaget av svært ubehagelige opplevelser, tetthet, er en grunn til å begynne å virke. Årsaker til fukttap kan være som følger:

 1. Tørr hudtype. Slike hud i seg selv er problematisk, og krever derfor svært forsiktig omsorg, samt ytterligere fuktighet.
 2. Dårlig arv. Det kosmetiske problemet kan i dette tilfellet dekke hele kroppen, og ikke bare ansiktet.
 3. Klimafaktorer. Overdreven eksponering for solen, eksponering for saltvann, vind, frost, samt overdreven soling i solarium kan forårsake skalete flekker på ansiktet.
 4. Hudlesjoner. Som et resultat av mikrotraumas mister det øvre laget av epidermis fuktighet, og mindre riper og sår forårsaker betennelse, celle død og peeling.
 5. Allergier mot mat, kosmetikk, narkotika kan være en av årsakene til svært tørr flaky hud. Kosmetikk bør alltid matche din hudtype. Ikke vær lat for å sjekke utløpsdatoer.
 6. Langsiktig medisinering, som ofte fører til dehydrering av huden.
 7. Mislykket kosmetiske prosedyrer. Denne grunnen er lett å identifisere, siden problemet vises umiddelbart etter prosedyren.

Hvis årsaken er funnet, vil det være lettere å håndtere det kosmetiske problemet.

Hjemmehjelp

Meget forsiktig og omsorgsfull holdning til deg selv og huden din vil minimere alle kosmetiske problemer. Ved peeling skal ansiktet følge flere regler for omsorg:

 1. For rensing bør du bare bruke fuktighetsgivende kremer og geler. Bruk såpe kategorisk kontraindisert, da det tørker huden.
 2. Håndklær traumatiserer huden utsatt for flaking. Hva skal jeg gjøre i dette tilfellet? Etter våte prosedyrer, våt du ansiktet med en myk klut.
 3. Det er bedre om fuktighetskrem og ansikts toner er fra samme linje. Kosmetisk krem ​​kan erstattes med vaselin.
 4. Et svært viktig øyeblikk i den daglige omsorg - påfør et beskyttelsesmiddel på ansiktet i en halv time før du forlater huset.
 5. For å beskytte ansiktet mot de skadelige effektene av ultrafiolett stråling, vil vind og frost hjelpe en lue om sommeren og et bredt skjerf i den kalde årstiden.
 6. Det er nødvendig å overvåke fuktigheten i rommet hvor du må være lang. For å gjøre dette må du ventilere det, bruke en luftfukter eller løse problemet med en sprøyter.
 7. Drikker tilstrekkelig mengde enkelt rent vann, kan du opprettholde vannbalanse i kroppen. Det har alltid en positiv effekt på huden.
 8. Et sunt kosthold, en tilstrekkelig mengde grønnsaker og frukt, rik på vitaminer og mikroelementer, holder huden i god stand og forhindrer utseende av skumle flekker.
 9. Motta vitaminkomplekser, begrense alkohol og nikotin, samt redusere antall turer til badstuen og solariumet, vil bidra til å unngå kosmetiske problemer.

Salon prosedyrer

Hvis problemet har gått langt, kan det uten hjelp av en kosmetolog ikke gjøres. Ved hjelp av kosmetiske prosedyrer kan du fukte huden, bli kvitt døde celler, grov kløende hud på ansiktet. Type og omfang av lesjonen er de viktigste faktorene som vil påvirke legenes resept. Følgende medisiner kan foreskrives for å rette opp problemet:

 • Farmasøytiske masker med aquaphor. For å unngå habituation, bør prosedyrer med dem gjøres i ikke mer enn to uker.
 • Krem med hydrokortison (5 prosent). De bør også behandle skalete flekker i to uker.
 • Dexpanthenol. Legemidlet, som effektivt behandler peeling, inneholder vitamin B. Det kan administreres i form av intramuskulære injeksjoner, tabletter, krem, aerosol, emulsjon eller salve.

Gjøre noen tilleggsprosedyrer? Dette kan bare si en skjønnhetspleie. Det avhenger av graden av skade på huden. I tillegg kan legen velge et behandlingsforløp fra:

 • et intensivt fuktighetsgivende kompleks bestående av en serie kosmetikk med aktive ingredienser;
 • biorevitalisering - injeksjonsteknikker for å eliminere desquamation (hyaluronsyre og biologisk aktive stoffer injiseres under huden);
 • peeling (gjør tørr ansikt rensing er nødvendig for å fjerne det øverste laget av døde hudceller, forynge epidermis);
 • mesoterapi, som er basert på subkutane injeksjoner av hyaluronsyre.

Hvis peeling dekker et lite område av ansiktet, ser det sjelden ut, det forstyrrer ikke mye, hjemmehjelp og riktig daglig pleie vil bidra til å håndtere problemet.

Folk rettsmidler for peeling

En utmerket effekt kan fås hvis du gjør en lett ansiktsmassasje med hjemmelagde blandinger. Etter to dager, vil peeling passere hvis du blander honning med en liten mengde kokt vann og masserer ansiktets hud med denne blandingen.

 1. Bananmasse blandet med 1 ss olivenolje er en utmerket maske som påføres ansiktet i 15 minutter og deretter vaskes av med varmt vann. Det er nødvendig å lage en slik maske to ganger i uken etter renseprosedyrer.
 2. Olivenolje, varm melk, gulrotjuice, tatt i like store mengder, blandes og påføres ansiktet. Denne masken må holdes i 20 minutter, så vask bare av.
 3. Enhver vegetabilsk olje er en veldig god, rimelig hud fuktighetskrem. Noen dråper forvarmet olje påføres på vattpinnen og problemområder behandles. Etter en halv time kan du vaske.
 4. To ganger i uken kan du lage en maske av vegetabilsk olje med rå eggeplomme. Utmerket arbeid en enkel maske persille og rømme.

Peeling, irritasjon, tørr hud er årsaken til at den blir for tidlig. Ved å følge de enkle regler for daglig pleie, kan du opprettholde sitt sunne, strålende utseende i mange år.

Peeling på ansiktet: Finn ut årsakene og behandle ved hjelp av salon og hjemmeprosedyrer

Ifølge populær tro vises flak på ansiktet etter forvitring eller frost. Faktisk sier kosmetologer at årsakene til utseende av skumle flekker er mye mer, og de kan være mange svært forskjellige faktorer. Hvis du kjører dem, ikke ta hensyn til dem, forstår ikke hva som skjer, kan problemet forverres. Ofte passerer denne typen steder ikke gjennom årene, vokser og dekker ansiktet med en ubehagelig grov skorpe. Over tid, huden sprekker, bløder og krever allerede ikke bare kosmetisk pleie, men full behandling. Så problemet må løses umiddelbart hvis ansiktet skreller av: hva skal man gjøre, hvilke tiltak som skal tas og hvilke prosedyrer og midler som skal brukes? Det første trinnet er å finne ut årsakene til denne sykdommen.

Årsaker til flakete hud

Ansiktet er en av de mest ubeskyttede delene av kroppen vår, derfor er den mest utsatt for all slags påvirkning og aggresjon fra utsiden, fra atmosfæriske forhold til den omsorg som en kvinne gir til ham. Alt dette kan frata det øvre laget av epidermis av verdifull fuktighet, og resultatet vil ikke bare være tørr hud, men døden av en hel gruppe celler, akkumuleringen av disse vil danne ubehagelige skalete flekker på ansiktet. I tillegg kan mange indre fenomener i kroppen på samme måte virke fra innsiden, som bare påvirker de dypere lagene av epidermisene. Derfor, etter å ha funnet en rød øy av rynket hud, en skorpe, prøv å finne ut hvorfor ditt ansikt skiller seg ut, hvilke faktorer i livet ditt kan påvirke dette. Disse kan være:

 • Tørr hudtype, med utilstrekkelig omsorg for hvilke flakete flekker igjen og igjen dannes på ansiktet uten nødvendig fuktighetskrem;
 • Den arvelige faktoren: ofte skalete, overdreven tørr hud er en gjentagelse av det kosmetiske problemet hos en av foreldrene, og i dette tilfellet er ikke bare ansiktet dekket av flekker, men hele kroppen også;
 • Atmosfæriske faktorer: Hvis huden ikke er beskyttet mot frost, sterk vind, en overflod av ultrafiolett stråling, et overforbruk av havsalt, innendørs luftkondisjoneringsanlegg som tørkes ut, samt transporteres bort med fotturer i solarium og bad, vil flakete flekker forekomme igjen og igjen;
 • Hudmuskler: Sår, riper, sprekker, inflammatoriske prosesser fører til død og dehydrering av de øvre lagene i epidermis;
 • Allergiske reaksjoner som kan være følsomme overfor mat eller kosmetikk, kan forårsake intens ansiktskvelning;
 • Legemidler, hvis tatt for lenge, kan også bidra til denne ulykken;
 • Unsuccessful kosmetiske prosedyrer har ofte bivirkninger og komplikasjoner av flaking i ansiktet.

Tørr hudtype - gi den den nødvendige hydrering. Det er et sår på ansiktet - helbredet det. Utsett huden din for stresset av værforholdene - begynn å gi den pålitelig beskyttelse (begrenset ditt besøk til badstuer, ikke bli båret av med klimaanlegg og legg beskyttende kremer på huden din før du går ut). Det er et sted å være allergisk - ta henne behandling. Allerede parallelt med eliminering av grunnårsakene til peeling, engasjere og redecorating. Ikke trygg på dine egne evner - se fagpersoner.

Salon prosedyrer mot peeling på ansiktet

I salonger anbefales det å kontakte de som har et veldig peeling ansikt, mange kryssete steder, samt tilstedeværelsen av interne årsaker til ulykke i form av arvelighet eller alvorlige sykdommer. Hvis hjemmelagde metoder for å bekjempe peeling ikke gir resultater heller, er den eneste sjansen til å kurere huden å henvende seg til mester kosmetologer. Og ikke alltid saken er begrenset til ulike prosedyrer. Ofte er de bare et ekstra element i en komplett behandling, uten hvilken feilen kan utvikle seg. Behandling av flaky hud kan inkludere en rekke stoffer, valgt av en spesialist hver for seg. Deres valg vil avhenge av type hud og omfanget av skaden. Ofte i slike tilfeller foreskrive:

 • Krem med hydrokortison (5%) for behandling av skjellete flekker, men behandlingen bør ikke vare lenge og overskride 2 uker (hvis du bruker det ofte og ukontrollert, kan avhengighet forekomme);
 • Farmasøytiske masker med aquaforor (krem med hydrokortison), som også brukes i ikke lenger enn to uker;
 • Dexpanthenol er et stoff for behandling av peeling i ansiktet, tilhører gruppen av vitaminer B (pantotensyre), som kan foreskrives i form av tabletter til oral administrasjon, i form av intramuskulære injeksjoner, aerosol, krem, salve eller emulsjon til ekstern bruk.

Parallelt med disse teknikkene kan kosmetologer tildele prosedyrer hvis hovedformål er å fukte epidermis og rense den av døde celler som danner en kløende, ubehagelig, grov hud på ansiktet. Avhengig av individuelle indikatorer på pasienten kan velges:

 • Mesoterapi: subkutane injeksjoner basert på hyaluronsyre;
 • Peeling: rensing av ansiktet med fruktsyrer;
 • Biorevitalisering: En annen injeksjonsmetode for fjerning av skjellete flekker, som virker mer målrettet enn mesoterapi, involverer injeksjon av ikke bare hyaluronsyre, men også andre biologisk aktive stoffer (for eksempel nukleotider) under huden;
 • Komplekset med intensive fuktighetsgivende programmer for flaky hud, som inneholder en rekke kosmetiske produkter (melk, tonics, geler, fløte masker, oljer, kremer, konsentrater) med alle slags aktive ingredienser (super fuktighetskremer, enzymer, gjørme, aminosyrer, alginater).

Ofte kan bare en spesialist bidra til å løse problemet med skumle oppdateringer på kortest mulig tid. Hvis denne kosmetiske feilen ikke har en akutt eller kronisk form, har den bare begynt å manifestere seg og du vet årsaken til ulykken, bør du sannsynligvis ikke umiddelbart løpe for hjelp på en skjønnhetssalong. Det finnes en rekke anbefalinger om hvordan du stopper ansiktet peeling på egen hånd, hjemme.

Hjemmehjelp for flaky hud

Hvis du regelmessig sørger for at faktorer som forårsaker peeling holdes til et minimum, kan du redde deg selv fra en slik ulykke i lang tid. Ytterligere omsorg for slikt problem hud utsatt for flaking er også en forutsetning for behandlingen. For å forhindre at problemet kommer tilbake, anbefales det å følge noen regler som gir huden den nødvendige hydrering og rensing.

 • For vask må du ikke bruke såpe i noen form: bare fuktighetsgivende geler og skum.
 • Etter vask av håndkleet, selv den mykeste, kan det skade følsomt og utsatt for flakende hud. Derfor er det bedre å erstatte det med et serviett, og ikke å tørke ansiktet, men bare bli vått for å fjerne overflødig fuktighet, men la huden litt fuktighet.
 • Etter hver vaskeprosedyre er det nødvendig å tørke ansiktet med tonic og bruke daglig krem ​​til huden. Det er ønskelig å velge begge midler fra en linje og nødvendigvis - med en fuktighetsgivende effekt. I stedet for kosmetisk krem ​​kan du bruke petroleumjell.
 • Før du går ut, må du behandle huden din med et beskyttelsesmiddel (omtrent en halv time). Dette er en av forutsetningene for omsorg for flaky hud.
 • På vinteren, bruk et bredt skjerf, som vil være praktisk å dekke minst den nedre delen av ansiktet fra vind og frost. På sommeren må du ha på seg brede hatter slik at de dekker ansiktet mot de skadelige effektene av ultrafiolett stråling.
 • På rommene der du må være i lang tid (på kontoret hvor du jobber, i rommet du bor i), må du kontrollere luftens fuktighet. Konstant arbeidskalkulator, varmvannede batterier, umulighet av lufting - alt dette har en negativ innvirkning på tørr hud, noe som bidrar til dannelsen av skjellete flekker. For å luftfuktige luften, åpne vinduene, legg kopper vann på batteriene slik at fukten fordampes i rommet.
 • Fra klokken 8.00 om morgenen og til kl. 16.00 på ettermiddagen, prøv hver time å drikke et glass rent, ikke glitrende vann. Dette vil tillate deg å justere vannbalansen inne i kroppen, som vises på huden.
 • Jo mer friske frukter og grønnsaker som er til stede i dietten din, desto sjeldnere blir du forstyrret av flakete flekker.
 • To ganger i året, ikke glem å drikke multivitaminkomplekser, etter rådgivning med legen din.
 • Prøv å være mindre ofte i badstuer, solarium og badstuer.
 • Gi opp røyking og alkohol.
 • Gå gjennom sminke: det skal beskytte huden, inneholde filtre og fuktighetskrem, og ikke tømme den. Pass på å vaske den over natten.

Husk at din livsstil også påvirker din skjønnhet og helse sterkt. Ikke glem hjemmeomsorgsprodukter for denne typen hud: de hjelper mye.

Og her finner du tips om hvordan du blir kvitt sorte prikker på ansiktet ditt: fra salong til hjemmet.

Oppskrifter av folkemidlene for peeling

Som et effektivt hjemmemedisin for skalete flekker på ansiktet, kan du bruke ikke bare fuktighetsgivende og rensende masker, men også forskjellige tonics og scrubs. Velg de oppskriftene som viser ingrediensene som er kjent for deg, og ikke glem å forhåndsprøve hver agent på håndleddet ditt slik at det ikke oppstår en allergisk reaksjon.

 • Tonic for vasking

Varm fersk honning i et vannbad, bland med vanlig vann i like store mengder. Det resulterende honningevannet har lenge vært brukt av skjønnheter fra forskjellige land for å ta vare på tørr, flakket hud. Daglig vasking vil raskt bli kvitt denne kosmetiske effekten.

 • Fuktighetsgivende maske honning + havregryn + olivenolje

Kok en liten mengde havregryn på melk, bland en spiseskje med en teskje flytende, varm honning. Før påføring, hell en teskje olivenolje inn i masken (det er bedre å ta kaldpresset). Verktøyet har ikke bare fuktighetsgivende, men også en nærende og rensende effekt, da den effektivt eksfolierer døde celler. Hvis skorpen på ansiktet er veldig hard, en halv time før du påfører masken, kan den fuktes med varm olivenolje, og for å lage blandingen, bruk ikke grøt, men naturlig havremel, malt i en kaffekvern. Men i dette tilfellet, for ikke å skade den delikate huden med harde partikler, er det ønskelig å hamre eggeplommen inn i masken også.

 • Scrubs soft action

Hva betyr det å eliminere peeling på ansiktet? Dette betyr å fjerne den fra skorpen, fra det døde, tørre epitelet, som akkumulerer og danner flekker. Home scrubs, som inkluderer slipende (harde) shell partikler av nøtter, skall og frø, hindrer slike ubehagelige formasjoner på huden. Men for å unngå skade på følsom hud, må de males i en blender eller kaffekvern. For å forberede soft-effect scrubs, bruk kaffegalleri, tebrygging, agurk eller vannmelonmasse, bær. Det er nødvendig å bruke dem ikke mer enn 1-2 ganger i uken.

 • Kosmetiske oljer for å fukte huden

Ingenting er mer effektivt for å eliminere en flaky skorpe i ansiktet enn kosmetiske oljer. Fuktighetsgivende - deres kjepp. De kan brukes til daglig påføring om natten, og væmer flekkene på ansiktet med olje. De kan legges i små mengder til alle hjemmelagde masker som du er vant til å bruke. Kosmetiske oljer av mandel, drue og aprikoskjerner, hvetekim og fersken anses å være spesielt effektive i kampen mot peeling. Det er veldig nyttig å blande dem i like store mengder (en spiseskje) med varm, flytende honning, og søk om ti minutter i ansiktet to ganger i uken.

 • Fuktighetsgivende maske havremel + gulrøtter + melk

Hakket i en kaffetrakter havremel (en spiseskje) blandet med revet gulrøtter (samme mengde), fortynnet med melk ved romtemperatur til ønsket konsistens. Tap-fri melk kan erstattes med eggeplomme eller fersk agurkjuice, og gulrøtter kan erstattes med rå poteter.

 • Fuktighetsgivende maske agurk + kefir

Renset agurk uten frø blir til en puree, bland to spiseskjeer av den resulterende puree med naturlig, hjemmelaget kefir (uten fargestoffer eller andre tilsetningsstoffer). Kefir kan erstattes av yoghurt, tung krem ​​eller rømme.

Ved hjelp av disse behandlingsmetoder må du ikke glemme at flaking i ansiktet er et signal fra kroppen at en viss funksjonsfeil har oppstått i arbeidet til noen organer som må elimineres raskere. Moderne kosmetologi klarer vellykket dette hudproblemet, hvis årsakene til eksfoliering ble identifisert i tide. Hjem rettsmidler kan bare være ekstra pleie og forebygging, men ikke en komplett behandling.

Flere Artikler Om Typer Acne