Eventuelle endringer i barnets tilstand kan varsle den uerfarne moren. For eksempel er mange spørsmål forårsaket av tette gule skorpe som ofte vises på pannen til en baby, som hovedsakelig påvirker øyenbrynene. Det er ikke lett å bli kvitt formasjonene. Selv under vannprosedyrer, blir de ikke gjennomvåt i den grad de kan fjernes uten å skade barnet.

Før du bruker for dette formålet ulike kosmetiske produkter og folkemidlene, er det nødvendig å finne ut årsaken til tilstanden og nøytralisere den. Bare i dette tilfellet vil peeling passere og kommer ikke tilbake.

Funksjoner av utviklingen av babyen, som kan føre til peeling av huden

Barnets kropp i livmoren er dekket av en spesiell hemmelighet. Dette originale smøremiddelet beskytter huden på spedbarn og forenkler prosessen med å passere gjennom fødselskanalen. Det meste av produktet fjernes umiddelbart etter fødselen av babyen, men moderne neonatologer anbefaler å forlate rester. Dette vil forenkle prosessen med tilpasning av barnet i de første dagene av sitt liv.

På den tredje dagen etter fødselen kan du gjøre følgende. Vi tar uberørt vegetabilsk olje, kok den i et vannbad og avkjøl det til en litt varm tilstand. Vi fukter som en del av en bomullspute og behandler problemområder på babyens hud. Dermed tørker smøremiddelet ikke og vil ikke vaskes av, men absorberes i epidermis. Hvis det etterfølgende bryter et nyfødt øyenbryn av, viser dette innflytelsen av negative faktorer. I dette tilfellet må du prøve å fjerne skorpe og ikke skade barnet.

Hvorfor har en baby peeling under øyenbrynene?

Blant de faktorene som provoserer utseendet på skorper på brynene, er de vanligste følgende:

 • Tilpasning. Bytte de vanlige, komfortable forholdene til å være i en ny verden, kan hver baby reagere på sin egen måte. I noen tørker huden ganske enkelt, mens andre i enkelte områder kan virke crusted. Samtidig redder huden ikke, svulmer eller svulmer.

Tips: Hvis utseendet på estetiske feil ikke ledsages av ekstra symptomer, og barnet ikke viser tegn på ubehag, er det bedre å vente noen dager. Det er mulig at problemet forsvinner i seg selv uten behandling.

 • Utilstrekkelig luftfuktighet. Normen er en indikator i størrelsesorden 50-70%. Bare i dette tilfellet vil skorpen ikke dannes på overflaten av barnets epidermis. Spesielt farlig er lav luftfuktighet, der mot bakgrunn av hudproblemer oppstår brudd på søvnmønstre, blir appetittsløshet observert, tørre slimhinner blir mer utsatt for mekanisk skade og virkninger av virus. I dette tilfellet er det ikke nok bare å løse problemet, det er nødvendig å normalisere fuktigheten i rommet.
 • Dårlig omsorg for babyens hud. I noen tilfeller blir tette gule skorpe på huden resultatet av regelmessig bading av babyen i løsningen av kaliumpermanganat. Denne gamle måten er bedre å erstatte med urte avkok. Bruk av baby såpe bør begrenses en gang i uken. Med særlig vekt på å overvåke reaksjonen av babyens hud til å bade. Noen ganger øyenbryn formasjoner er en konsekvens av sjampo eller andre kosmetikk.
 • Spesifikk reaksjon på påvirkning av eksterne faktorer. I noen tilfeller er skorpene svaret på et barns kropp til ytre stimuli. Dette kan være en reaksjon på første tur, nye klær, direkte sollys. Første gang barnet må beskyttes fra disse øyeblikkene, introducere dem gradvis inn i barnets liv til ønsket grad av tilpasning.

I tillegg er de tette skorpene på huden under øyenbrynene noen ganger resultatet av at barnet tar eller mater modermedisinene, svaret på penetrasjon av smittsomme stoffer i kroppen, innføringen av komplementære matvarer eller allergener i mors kosthold. I dette tilfellet må du konsultere legen din før du tar noen tiltak.

Hva kan gjøres for å raskt og trygt fjerne skorpe?

I tillegg til utelukkelsen av alle provokerende faktorer, er det nødvendig å utføre en rekke manipulasjoner for å eliminere skalaer:

 • Hvis det er tegn på tørr hud og slimhinner, er det nødvendig å introdusere barns kremer og oljer til den daglige omsorg for nyfødte. De må brukes ikke bare på skorpe seg selv og problemområder, men også alle områder av huden. Dette kan gjøres etter hygiene, før du går eller sover.
 • Hvis det er en mistanke om at formasjonene vises som svar på bruk av omsorgsfulle barns kosmetikk, er det bedre å erstatte disse legemidlene med vegetabilske, ikke-raffinerte oljer. Før bruk må disse stoffene steriliseres ved å koke i et vannbad.
 • I tillegg anbefales det å beskytte babyens hud mot ultrafiolett stråling. For å gjøre dette må du bruke spesielle barns formuleringer med ultrafiolette filtre. Det viktigste er ikke å glemme å vaske dem bort når du kommer hjem. Til tross for bevisst sikkerhet for slike formuleringer, kan de bare brukes når det er absolutt nødvendig.
 • Etter å ha badet og vaske, bør du tørke ansiktet og kroppen av barnet grundig. Etterlater fuktighet på huden, kan du provosere sin aktive eliminering fra vevet, noe som ofte fører til dehydrering.
 • I den varme årstiden, med hyppige avføring, etter oppkast, er det nødvendig å fylle opp væsken i barnets kropp, slik at den ikke blir dehydrert.
 • Det er strengt forbudt å tvinge skorpeene med tørr metode. Dette er ikke bare smertefullt for babyen, men også fulle av dannelsen av arr. Det er bedre å sette på dannelsen av en liten petroleumsgele eller varm burdockolje, og etter en time å utføre vannprosedyrer. I vasken av babyen vasker vi peeling området med baby sjampo, og masser det forsiktig med en tannbørste fuktet i varmt vann.
 • Etter peeling av skorpe er det nødvendig å desinfisere huden og påføre en antiseptisk krem.

Hvis det ikke er noen effekt i lang tid, bør du konsultere lege. Det kan være at tilstanden skyldes aktiviteten til soppen eller andre mikroorganismer, og dette vil kreve spesialisert behandling.

Hvor kommer skorpen på ansiktet, øyenbrynene og ørene fra

Fødselsfeltet på et barns øyenbryn kan observeres skorper. Babys hud er svært følsom, spesielt i de første dagene i livet. Dette skyldes at arbeidet til talgkjertlene ennå ikke er regulert, og dermed er huden beskyttet - for eksempel fra ernæring eller temperatur ekstremer.

Hva er skorpeene

Huden til et nyfødt produserer mye fettstoffer, på grunn av hvilken skorpe danner på øyenbrynene, hodet og til og med ører. Hvis mikrober får på disse formasjonene, kondenserer de, blir det vanskelig å bli kvitt dem. De utgjør ingen fare for barnets helse og gir ikke ubehag, siden barnet ikke føler dem.

Skare er hvite (melke- eller generiske skalaer), og kan også være gul. Problemet kan da forsvinne, så dukker opp igjen.

Skalene på hodet kan sammenkobles. De er fettete, holder seg til håret.

Skorpen i ansiktet forhindrer huden i å puste og motta oksygen i sin helhet. Som et resultat kan det oppstå betennelse. I dette tilfellet opplever barnet smerte, brennende, kløe. I tillegg ser ethvert brudd på huden på ansiktet uestetisk ut, og mødre prøver å bli kvitt dem med all sin styrke.

Symptomer som krever spesiell oppmerksomhet

I de fleste tilfeller forsvinner skorpe seg selv, huden blir jevn og myk. Det er nødvendig å vise barnespesialisten (allergiker, hudlege, barnelege, endokrinolog) i følgende tilfeller:

 • skorper vises hvor det ikke er hår;
 • det tok lang tid, mye arbeid ble gjort for å fjerne eksfoliering, men ingenting hjalp;
 • utslett vises over hele kroppen;
 • kløe er observert;
 • stedet der det er en skorpe er varmere og har en betent rød farge;
 • overdreven vektøkning hos spedbarn;
 • purulente sår dukket opp på hodet eller andre steder der det er peeling.

Årsaken til deres utseende

Ved å bestemme årsakene til hud manifestasjoner på hodet, øyenbrynene og andre deler av kroppen, er barnets alder viktig.

 1. Hvis skalaene oppsto umiddelbart etter fødselen, kan årsaken være i moderens hormoner. De, som kommer inn i barnets kropp i utero, forårsaker et forbedret arbeid av talgkjertlene. Innen få uker blir barnets kropp frigjort fra dem.
 2. Utseendet på skorpe i ansiktet, øyenbrynene, hodet i en senere periode, kan skyldes en allergisk reaksjon i kroppen. Som et resultat oppstår seborisk dermatitt. I ammende babyer er allergiske manifestasjoner avhengig av morens mat. Det er nødvendig å følge en diett, eliminere fettete, krydrede og søte retter fra kostholdet. Syntetisk klær eller kosmetikk kan virke som en stimulus.
 3. Seborrheic dermatitt oppstår på grunn av utseendet av gjær og sopp i huden.
 4. Gul skorpe indikerer et overskudd av kosmetikk (melk, krem) eller mangel på hygieneprosedyrer.
 5. Sjelden, svekket immunitet, stress, fet hud eller sykdommer kan virke som en årsak.

Krust på hodet kan oppstå på grunn av eller hyppig shampooing, eller hvis den ikke passer. Hodet skal vaskes med vanlig vann uten bruk av kosmetikk.

behandling

Ikke bruk kraft når du fjerner peeling på øyenbrynene, da det er mulig å skade huden på spedbarnet eller å bære en infeksjon. Skal fortsette som følger.

 1. Ca. 20 minutter før bading, bruk petroleumjell eller burdock olje på skorper.
 2. I badet bør det være løvøyebryn og andre steder der det er et brudd på huden, sjampoen. Dette vil bidra til å fjerne eventuelle rester av oljer.
 3. Lette bevegelser, bruk en myk børste, prøv å fjerne peeling.
 4. Etter vannprosedyrer må du bruke antiseptisk krem ​​på plass.
 5. Hvis skorpen er på hodet, gjentas prosedyren. Først etter at vannprosedyrene skal gå langs siden med en skorpe av en myk kam. Det er nødvendig å kvitte seg med det, da det forstyrrer hårveksten.

Det er nok å gjenta denne prosedyren flere ganger. Hvis det ikke hjelper, bør du konsultere en lege som vil foreskrive en spesiell salve.

Selv om problemet er forsvunnet, bør ikke bruk av medisinske sjampoer og antiseptiske kremer avbrytes en stund - skorpen er preget av gjentatt utseende.

Hvis det etter fjerning av skorpe, slitasje, sår og purulent utslipp vises på hodet eller andre steder, er det nødvendig å konsultere lege umiddelbart.

Barneksamen

Hvis det ikke var mulig å kvitte seg med problemet (en sekundær bakteriell infeksjon sluttet seg eller spredningsområdet ble bredere), er ytterligere undersøkelsesmetoder foreskrevet:

 • bakposev;
 • analyse av avføring for dysbakteriose;
 • blod- og urinanalyse - med blod kan du avgjøre om det er et allergen i blodet (økte eosinofiler);
 • kan trenge å bli testet for hormoner;
 • Ultralyd undersøkelse av magehulen og skjoldbruskkjertelen.

Forebygging av peeling på huden

 1. Rommet bør fuktes. Du kan enten bruke en luftfukter, eller sett beholdere med vann i nærheten av varmeovnerne. Dette vil hjelpe barn hvis hud er følsom og tørr.
 2. Etter vannprosedyrer skal huden fuktes med spesielle barns midler (melk, lotion).
 3. Hvis en kvinne matter barnet med morsmelk, bør du følge en diett. I tilfelle når barnet er flasket, er det nødvendig å velge riktig blanding og følge alle regler for oppdrett.
 4. Ikke bruk babyen for varm. Den transporterer kjølig luft lettere enn varm luft. I tillegg kan overdreven svette føre til at skorpe dannes.
 5. Klær må være av høykvalitets naturmateriale.

Eksamen av spesialister vil tillate deg å gjøre en nøyaktig diagnose. Basert på den, vil den riktige behandlingen bli foreskrevet.

Slik fjerner du skorpe på babyens øyenbryn

Hver baby er allerede født en individuell personlighet, har sine egne karaktertrekk ved karakter og utvikling. Så noen har pannen og pannen dekket med gule melkeskaler noen uker etter fødselen, og noen har allerede blitt født med dem. Mange foreldre er interessert i spørsmålet om det er mulig å fjerne skorpe på nyfødte øyenbryn, og når dette fenomenet utvikler seg til patologi.

Krust på pannene på babyen

Hva kalles melkeskalaer

Utseendet til det overveldende antallet nyfødte ødelegger de gule skalaene, eller som de også kalles seborrheic (melk) skorper som er koblet til hverandre og på grunn av deres fettinnhold holder seg til håret. Det blir lagt merke til at babyens hode var dekket med skalaer ikke umiddelbart. I noen barn kan de være fargeløse og gi ut tilstedeværelsen bare ved berøring. Øyenbryn og panne kan også skrelle av.

Hva er de naturlige årsakene til utseende av skorper hos spedbarn?

 1. Det minste dette fenomenet skyldes innstillingen av ekskresjonssystemet. Svette og sebaceous kjertler fungerer ikke bra, og derfor er det vekter.
 2. Seborrheic skorpe på pannen av nyfødte kan bli dannet på grunn av påvirkning av materielle hormoner overført gjennom morsmelk.

Vekt i hodebunnen

Årsaker til ekstern natur:

 • overdreven overoppheting;
 • Hyppig vasking av babyens hår;
 • brudd på ammende diett;
 • uegnet barns kosmetikk;
 • allergisk reaksjon.

Kjente avfallsmetoder

Når du skal fjerne vekst, er det viktig å vurdere at barnets hud er øm, og hodet består av ikke-akkretiserte kraniale bein. Derfor bør du ikke klø dem med neglene dine eller en kam.

Barnelæreren E.O. vet best hvordan man fjerner gule skorpe på øyenbrynene til en baby. Komorowski.

Den beste barnelege vår tid, som Komarovsky vurderes av et stort antall foreldre, anbefaler ikke å bekymre seg for at en baby har gule skaller. Hvis du venter lenge, vil de forsvinne alene. Hvis du venter, er det ikke noe ønske, du kan fjerne dem på flere måter:

 1. Etter badprosedyrene er det nødvendig å smøre øyenbrynene og hodet med vegetabilsk olje. Det er Komarovsky vegetabilsk olje som anser det beste og rimeligste. Om ønskelig kan de erstattes med oljer "Bubchen" eller "Johnsons Baby". Deretter må du kaste ut bølger med en myk børste. Etter prosedyren skal håret og pannen vaskes med babysep eller sjampo. Gjenta til ønsket resultat oppnås.
 2. Komarovsky mener at den andre effektive metoden er å forlate øyenbrynene og håret smurt med olje for natten. En bomullsdeksel kan brukes til å sove. Siden barn i denne alderen ikke vet hvordan de skal rulle over, kam med stumpe tenner (tre) eller pensel.

Olje for barn

Når du skal bekymre deg

Til tross for at utseendet på skorpe på øyenbrynene er en naturlig prosess, må situasjonen holdes under kontroll.

Kontakt lege hvis du trenger:

 • Skal av hvor det ikke er hår;
 • innsats for å bekjempe seborré har sviktet;
 • kløe og rødhet er tilsatt;
 • det er pus under skorpen;
 • barnet har blitt moody;
 • Det var stor vektøkning hos spedbarn.

Hver av de patologiske prosessene kan være en manifestasjon av dermatitt av forskjellig genese, spredningen av soppinfeksjon, indikerer tilstedeværelsen av Staphylococcus aureus i kroppen.

Ved undersøkelse hos barnelege kan du foreskrive diagnostiske og bakteriologiske tester av blod og urin. I tillegg utføres ultralyd av skjoldbruskkjertelen og bukhulen, og det tas allergitest. Hvis noen av sykdommene kommer til syne, vil legemiddelbehandling ved bruk av antibiotika og hormonale salver bli foreskrevet.

For å unngå negative konsekvenser må du først overvåke fuktigheten i barnehagen, spesielt i varmesesongen. En nyfødt baby bør ikke være kledd i syntetikk og "smurt" med kosmetiske kremer.

Krust på pannene på babyen

Jenter, hvordan å fjerne skorpe på kanten. vi er 1,5 måneder. Det er ingen skorpe på hodet, bare på øyenbrynene og pannen er flakket litt.

Mobilapplikasjon "Happy Mama" 4.7 Kommunikasjon i applikasjonen er mye mer praktisk!

Selv vil passere. Vi hadde også øyenbryn

I en halv time, smør med babyolje, og fjern deretter med en våt svamp eller skive.

Jeg støtter, hvis det ikke er baby olje, kan du til og med vanlige oliven

hvilken farge er de? hvis røde kan være allergisk mot noe

Nei, ikke rød, lys gul

I denne alderen var skorpen allergisk mot meg, legen min anbefalte meg å fullstendig eliminere melken, og etter en uke gikk alt bort hvis du var helt på GV. Du bør smøre med olje før du bader etter at jeg smurt

Vi fjerner skorpe på øyenbrynene hos spedbarn

Etter fødselen og i de første månedene av et barns liv, er huden sjelden klar. Sebaceous glands arbeid er ikke godt regulert, og immunsystemet reagerer kraftig på eventuelle forandringer i ernæring eller klima ved hudutslett.

En vanlig forekomst hos spedbarn er utseendet på gneisskorpen på øyenbrynene og håret.

beskrivelse

I de første månedene av et barns liv utgir huden en stor mengde fettstoffer som danner skalaer på øyenbrynene og noen ganger på hodet. Når gjærsvin er på huden, blir skorpen tykk og sterk.

Du kan finne andre navn for gneiss - generisk eller melkevekt. De er svært vanskelige å fjerne under vannprosedyrer uten å forårsake smerte for barnet.

Hva å gjøre - baby bryst skalaer på hodet? Slike skorper er ikke farlige for et barns liv og ikke forårsaker ubehagelige opplevelser, brennende eller kløe. Det er skorper, malt i hvitt eller brunt. Noen ganger kan en melkeskare dannes på nakken og baken.

Årsaker til

Årsaken til skorpenes utseende på øyenbrynene til en baby kan være flere, alt avhenger av barnets alder og relaterte faktorer.

Så, hvis skorpen oppstår i de første ukene av barnets liv, er årsaken hormoner mottatt fra moren, noe som forårsaket hyperfunksjon av talgkjertlene. For en stund vil barnets kropp oppleve en hormonell krise som blir renset for overflødige hormoner.

Denne perioden kan være ledsaget av ikke bare melkeskorpen, men også den karakteristiske pustulære røde utslett med hvite kviser. Etter normalisering av den hormonelle bakgrunnen, bør alle formasjonene forsvinne av seg selv.

Hvis skorpen ikke ble vist umiddelbart etter fødselen, men etter noen måneder kan årsaken til forekomsten være allergi og som følge av seborisk dermatitt.

Således kan gule skorpe på øyenbrynene til en baby oppstå som en reaksjon på overdreven bruk av kosmetikk eller utilstrekkelig hygiene. For formålet med behandlingen bør identifisere allergenet, for å passere avføring på bacposev og dysbakteriose.

Hvis det i tillegg til skorpe på øyenbrynene er røde kløe flekker og knuter på kinnene i kroppen, betennelse i slimhinnene, prikkende varme og bleieutslett, indikerer dette forekomsten av exudativ diatese hos barnet.

behandling

Siden skorpeene er veldig stramme i huden, kan de under ingen omstendigheter fjernes mekanisk - du kan skade kattens sarte hud og forlate store arr.

Før du fjerner skorpene på babyens bryn, et par timer før du bader, bør de smøres med oppvarmet babyolje, burdockolje eller petroleumjell. Når babyen er i badekaret, bør du såpe brynene med babysjampo og prøve å fjerne skorpeene med en myk vaskeklut eller tannbørste.

Finn ut fra denne artikkelen, på grunn av hva en baby har tørr, grov hud.

Hvis slike tiltak ikke hjelper, må du kontakte en barnelege som foreskriver en spesiell salve. Det er spesielle løsninger designet for å smøre seborrheic sonene og fremme peeling av skorpen.

I ammende babyer kan skorpene oppstå som en reaksjon på noen mors matvarer. Så, hvis de fortsetter å vokse aktivt, bør moren slutte å spise fett og røkt mat og redusere tilgjengeligheten av salt og søt mat i menyen til et minimum.

Hvis årsaken til skorpe på øyenbrynene hos spedbarn er ekssudativ diatese, bør sykepleiern nekte produkter som inneholder trophallergens. Det er tilrådelig å øke mengden grønnsaker og frukt som forbrukes av mor - sunn

Spedbarn som er flaskede, er det ønskelig å erstatte melk med melkeprodukter - acidophilus, kefir, etc.

konklusjon

Skorpen på øyenbrynene vises hos de fleste nyfødte, trenger ikke å være redd for dette fenomenet. Forsiktig hygiene og mamma mat dagbok vil bidra til å kvitte seg med skorpe på øyenbrynene til babyen for alltid.

Krust i babyen

Skare på babyens hode

Noen ganger etter babyens fødsel begynner et merkelig grågult hudlag på hodet, som ikke ser veldig attraktivt ut. Dette er gneis, eller seborrheic skorper, som forekommer i nesten alle babyer. De er ikke en sykdom og krever ikke behandling. Men fortsatt må de fjernes i tide, slik at ingenting hindrer veksten av hår, og babyen så pent ut.

Årsakene til utseende av en skorpe på hodet til en nyfødt

Hovedårsaken til skorpenes utseende hos babyer regnes som overdreven aktivitet av sebaceous kjertlene. I store mengder ligger de på hodet. Hormonal endring i kroppen etter fødselen provoserer en økning i sekresjonen.

Overoppheting av babyen, overdreven innpakning med bruk av kunstig vev kan bidra til forverring av denne vanskeligheten. Spesielt fra skorpen som opptrer hos nyfødte, lider barna selv, med hvem de har på seg en lue hjemme, for ikke å fange ører. En annen grunn - barnets tendens til allergi, og til og med innføringen av nye matvarer kan påvirke deres utseende.

Pensle skorpe til babyer

I ett triks er det svært vanskelig, og trenger ikke å kvitte seg med denne plassen. Tross alt er babyens hud tynn og øm og overdreven friksjon kan skade den, noe som igjen vil føre til infeksjon. Hvis problemet ikke er løst umiddelbart, så snart skorpen begynte å dukke opp på spedbarnets hode, blir det verre, gneisen tørker gradvis ut og hvordan skallet dekker hodet, noe som gjør det vanskelig for håret å vokse.

Kategorisk kan du ikke velge melkeskorps hos babyer med negler eller skarpe hårbørster, slik at huden kan bli skadet. Det mest praktiske alternativet i dag er behandling av hodet med spesiell olje fra seborré til barn. Det produseres av ulike selskaper som produserer produkter til omsorg for små barn. Etter søknaden blir barnet badet med sjampo og skorpene fjernes av seg selv uten mekanisk innvirkning.

Hvis det ikke er mulig å kjøpe denne mirakelherden, kan du bruke en enkel metode som har blitt brukt for mange generasjoner. Den består i foreløpig forberedelse med den etterfølgende rensebehandlingen. For arbeidet vi trenger:

 1. Eventuell olje - baby, grønnsak eller oliven.
 2. Bomullsdeksel.
 3. Baby sjampo.
 4. Pensel for å kombinere babyer med en naturlig lur.
 5. Bad med varmt vann.

Som med mange manipulasjoner forbundet med barn, er det bedre for noen å hjelpe sin mor, fordi babyen kanskje ikke liker prosedyren og vil trenge hjelp. Tørrhodet skal smøres med rikelig med olje og legges straks på en lue. Det er nødvendig, slik at babyen håndterer ikke legger olje på øynene og ikke flekker sengen og klærne.

Oljen skal stå på hodet i omtrent en time, hele tiden å se på om barnet har irritasjon fra ham. Hvis hodet blir rødt, må det vaskes umiddelbart, for ikke å forårsake en sterk allergisk reaksjon, og neste gang bruke annen olje.

Det er en enkel måte, som er vanlig bading i badekaret ved hjelp av vaskemiddel. Hodet trenger litt massasje før du tar barnet ut av vannet.

Etter at oljen har blitt grundig vasket av hodet, er den fuktet med et håndkle og børstingen av skorpeene begynner. Du må handle nøye, uten press, og hvis noe ikke fjernes, må du forlate dette stedet neste gang. En slik prosedyre kan utføres hver uke, men ikke oftere.

For å minimere manifestasjonen av baby gneiss, må du kjekke det daglig med en spesiell baby kam eller børste. Hår fra denne prosedyren begynner å vokse raskere. Det bør ikke være mye muffel og overopphete babyen, spesielt mens du går. Skorpen på babyens hode går forbi året, men det kan forbli enda lenger hvis du ikke kjemper mot det, eller når barnet er allergisk.

Hver baby er allerede født en individuell personlighet, har sine egne karaktertrekk ved karakter og utvikling. Så noen har pannen og pannen dekket med gule melkeskaler noen uker etter fødselen, og noen har allerede blitt født med dem. Mange foreldre er interessert i spørsmålet om det er mulig å fjerne skorpe på nyfødte øyenbryn, og når dette fenomenet utvikler seg til patologi.

Krust på pannene på babyen

Hva kalles melkeskalaer

Utseendet til det overveldende antallet nyfødte ødelegger de gule skalaene, eller som de også kalles seborrheic (melk) skorper som er koblet til hverandre og på grunn av deres fettinnhold holder seg til håret. Det blir lagt merke til at babyens hode var dekket med skalaer ikke umiddelbart. I noen barn kan de være fargeløse og gi ut tilstedeværelsen bare ved berøring. Øyenbryn og panne kan også skrelle av.

Hva er de naturlige årsakene til utseende av skorper hos spedbarn?

 1. Det minste dette fenomenet skyldes innstillingen av ekskresjonssystemet. Svette og sebaceous kjertler fungerer ikke bra, og derfor er det vekter.
 2. Seborrheic skorpe på pannen av nyfødte kan bli dannet på grunn av påvirkning av materielle hormoner overført gjennom morsmelk.

Vekt i hodebunnen

Årsaker til ekstern natur:

 • overdreven overoppheting;
 • Hyppig vasking av babyens hår;
 • brudd på ammende diett;
 • uegnet barns kosmetikk;
 • allergisk reaksjon.

Kjente avfallsmetoder

Når du skal fjerne vekst, er det viktig å vurdere at barnets hud er øm, og hodet består av ikke-akkretiserte kraniale bein. Derfor bør du ikke klø dem med neglene dine eller en kam.

Barnelæreren E.O. vet best hvordan man fjerner gule skorpe på øyenbrynene til en baby. Komorowski.

Den beste barnelege vår tid, som Komarovsky vurderes av et stort antall foreldre, anbefaler ikke å bekymre seg for at en baby har gule skaller.

Skorpen på hodet og ansiktet til barn i forskjellige aldre: hva er det og hvordan man skal håndtere det

Hvis du venter lenge, vil de forsvinne alene. Hvis du venter, er det ikke noe ønske, du kan fjerne dem på flere måter:

 1. Etter badprosedyrene er det nødvendig å smøre øyenbrynene og hodet med vegetabilsk olje. Det er Komarovsky vegetabilsk olje som anser det beste og rimeligste. Om ønskelig kan de erstattes med oljer "Bubchen" eller "Johnsons Baby". Deretter må du kaste ut bølger med en myk børste. Etter prosedyren skal håret og pannen vaskes med babysep eller sjampo. Gjenta til ønsket resultat oppnås.
 2. Komarovsky mener at den andre effektive metoden er å forlate øyenbrynene og håret smurt med olje for natten. En bomullsdeksel kan brukes til å sove. Siden barn i denne alderen ikke vet hvordan de skal rulle over, kam med stumpe tenner (tre) eller pensel.

Olje for barn

Når du skal bekymre deg

Til tross for at utseendet på skorpe på øyenbrynene er en naturlig prosess, må situasjonen holdes under kontroll.

Kontakt lege hvis du trenger:

 • Skal av hvor det ikke er hår;
 • innsats for å bekjempe seborré har sviktet;
 • kløe og rødhet er tilsatt;
 • det er pus under skorpen;
 • barnet har blitt moody;
 • Det var stor vektøkning hos spedbarn.

Hver av de patologiske prosessene kan være en manifestasjon av dermatitt av forskjellig genese, spredningen av soppinfeksjon, indikerer tilstedeværelsen av Staphylococcus aureus i kroppen.

Ved undersøkelse hos barnelege kan du foreskrive diagnostiske og bakteriologiske tester av blod og urin. I tillegg utføres ultralyd av skjoldbruskkjertelen og bukhulen, og det tas allergitest. Hvis noen av sykdommene kommer til syne, vil legemiddelbehandling ved bruk av antibiotika og hormonale salver bli foreskrevet.

For å unngå negative konsekvenser må du først overvåke fuktigheten i barnehagen, spesielt i varmesesongen. En nyfødt baby bør ikke være kledd i syntetikk og "smurt" med kosmetiske kremer.

Skare på babyens hode

Noen ganger etter babyens fødsel begynner et merkelig grågult hudlag på hodet, som ikke ser veldig attraktivt ut. Dette er gneis, eller seborrheic skorper, som forekommer i nesten alle babyer. De er ikke en sykdom og krever ikke behandling. Men fortsatt må de fjernes i tide, slik at ingenting hindrer veksten av hår, og babyen så pent ut.

Årsakene til utseende av en skorpe på hodet til en nyfødt

Hovedårsaken til skorpenes utseende hos babyer regnes som overdreven aktivitet av sebaceous kjertlene. I store mengder ligger de på hodet. Hormonal endring i kroppen etter fødselen provoserer en økning i sekresjonen.

Overoppheting av babyen, overdreven innpakning med bruk av kunstig vev kan bidra til forverring av denne vanskeligheten. Spesielt fra skorpen som opptrer hos nyfødte, lider barna selv, med hvem de har på seg en lue hjemme, for ikke å fange ører. En annen grunn - barnets tendens til allergi, og til og med innføringen av nye matvarer kan påvirke deres utseende.

Pensle skorpe til babyer

I ett triks er det svært vanskelig, og trenger ikke å kvitte seg med denne plassen. Tross alt er babyens hud tynn og øm og overdreven friksjon kan skade den, noe som igjen vil føre til infeksjon. Hvis problemet ikke er løst umiddelbart, så snart skorpen begynte å dukke opp på spedbarnets hode, blir det verre, gneisen tørker gradvis ut og hvordan skallet dekker hodet, noe som gjør det vanskelig for håret å vokse.

Kategorisk kan du ikke velge melkeskorps hos babyer med negler eller skarpe hårbørster, slik at huden kan bli skadet. Det mest praktiske alternativet i dag er behandling av hodet med spesiell olje fra seborré til barn. Det produseres av ulike selskaper som produserer produkter til omsorg for små barn. Etter søknaden blir barnet badet med sjampo og skorpene fjernes av seg selv uten mekanisk innvirkning.

Hvis det ikke er mulig å kjøpe denne mirakelherden, kan du bruke en enkel metode som har blitt brukt for mange generasjoner. Den består i foreløpig forberedelse med den etterfølgende rensebehandlingen. For arbeidet vi trenger:

 1. Eventuell olje - baby, grønnsak eller oliven.
 2. Bomullsdeksel.
 3. Baby sjampo.
 4. Pensel for å kombinere babyer med en naturlig lur.
 5. Bad med varmt vann.

Som med mange manipulasjoner forbundet med barn, er det bedre for noen å hjelpe sin mor, fordi babyen kanskje ikke liker prosedyren og vil trenge hjelp. Tørrhodet skal smøres med rikelig med olje og legges straks på en lue. Det er nødvendig, slik at babyen håndterer ikke legger olje på øynene og ikke flekker sengen og klærne.

Oljen skal stå på hodet i omtrent en time, hele tiden å se på om barnet har irritasjon fra ham.

Skare på babyens hode

Hvis hodet blir rødt, må det vaskes umiddelbart, for ikke å forårsake en sterk allergisk reaksjon, og neste gang bruke annen olje.

Det er en enkel måte, som er vanlig bading i badekaret ved hjelp av vaskemiddel. Hodet trenger litt massasje før du tar barnet ut av vannet.

Etter at oljen har blitt grundig vasket av hodet, er den fuktet med et håndkle og børstingen av skorpeene begynner. Du må handle nøye, uten press, og hvis noe ikke fjernes, må du forlate dette stedet neste gang. En slik prosedyre kan utføres hver uke, men ikke oftere.

For å minimere manifestasjonen av baby gneiss, må du kjekke det daglig med en spesiell baby kam eller børste. Hår fra denne prosedyren begynner å vokse raskere. Det bør ikke være mye muffel og overopphete babyen, spesielt mens du går. Skorpen på babyens hode går forbi året, men det kan forbli enda lenger hvis du ikke kjemper mot det, eller når barnet er allergisk.

Skare på babyens hode i 3 måneder

Nesten hver mor møter tidligere eller senere problemet med utseende av en skorpe på babyens hode, og dette skjer oftest i 2-3 måneder av babyens liv. Selv om denne tilstanden ikke er en patologi, er det nødvendig å bekjempe det, fordi bortsett fra en uæstetisk type, melker skorpe forårsake hudirritasjon.

Hvorfor har et barn skorpe på hodet?

Utseendet til seboré eller gneis er avhengig av dårlig koordinert arbeid av sebaceous og svettekjertlene. Et naturlig fett smøremiddel i en baby i 2-3 måneder er utskilt i overflødig og skorpe på hodet - et klart bevis på dette.

Dessuten gjør ufullstendig termoregulering sine egne tilpasninger - babyen svetter ofte, og moren, som er redd for hypotermi, setter blodet enda mer ut og forverrer problemet. Hvis du ikke behandler disse skorpene, kan de bevege seg fra hodebunnen til øyenbrynene og til og med i nærheten av ørene.

Hvordan fjerne skorpe på et barns hode?

Aggressive metoder er ikke egnet for å bekjempe barnets seboré, siden babyens hud er veldig delikat og lett å skade. Derfor kan alle slags kamskjell brukes svært nøye og bare på tidligere myk hud.

Før du bader, 30 minutter før det, trenger barnet overflødig smøring av hodet med spesiell babyolje, og enda bedre med et spesielt middel for skorpe. Når de har myknet godt, kan du begynne å vanne prosedyrer.

Etter at badingen er fullført, er det ikke vanskelig å kaste skorpen på barnets hode. Men hvis noen områder er vanskelige å behandle, la dem gå til neste gang.

Hvordan minimere problemer?

Det første som hver mamma bør huske - den beste måten å bekjempe melkeskorpen er å forhindre utseende.

Slik fjerner du skorpe på babyens hode

I intet tilfelle bør dette barnet bli overopphetet - dette er skadelig for kroppens generelle tilstand. Innendørs trenger barnet ikke kapper, bortsett fra etter bading og om rommet er veldig kaldt (under 19 ° C).

Regelmessig bading med sjampo bør ikke være fanatisk, det vil si at selv sjampo bør ikke brukes mer enn en gang i uken. Du bør også overvåke spedbarnets reaksjon på vaskemiddelet - hvis skorpene forverres, er det ikke egnet for ham, og en allergisk reaksjon medfører økning i antall skorper.

Ikke glem om vanlig kammende hår med en pensel med naturlige børster. Og selv om det ikke er noe å kamme, stimulerer denne prosedyren hårsekkene og masserer huden og akselererer regenereringen.

Spørsmål datert 04.14.2014, 21:41:

Hallo Datteren min (hun er 6 måneder gammel) har mange gule skorpe på hodet. Jeg hørte at dette er et vanlig fenomen for nyfødte, men med tre eller fire måneder skal passere, men av en eller annen grunn går det ikke her. En mor på en tur fortalte meg at dette er en sykdom som kalles seborrhea av spedbarn, og behandling med spesielle midler er nødvendig. Og jeg trodde at seboré er en sykdom hos voksne og ungdom. Og hvor kan vi få det fra? Jeg følger datteren min veldig mye, hun ammer meg... Fortell meg, vær så snill, hva er det og hvordan du skal være. Og så er vår barnelege alltid veldig travelt - det er i hjemmet - ikke et ord som kan oppnås fra ham.

Hallo Gul skorpe på babyens hode kalles ellers gneiss, og dette fenomenet er ikke uvanlig. Som regel passerer de faktisk i de første månedene av livet, men hvert tilfelle er individuelt.

Gneiss relaterer seg til seborré hos spedbarn, dvs. en sykdom forårsaket av en sopp som lever på huden. Noen ganger ser crusts ikke bare på hodebunnen, men også på nakken, bak ørene, i kroppens folder.

Årsakene til utseende av seborrheic skorpe hos nyfødte er ikke helt klare, men det antas at deres utseende kan skyldes svak immunitet hos barnet, en tendens til allergi (inkludert arvelig), utilstrekkelig oppmerksomhet til hygiene av de nyfødte, utilstrekkelige termiske forholdene (f.eks. hette i et varmt rom). Hvis du ammer barnet ditt utelukkende, må du kanskje vurdere kostholdet ditt - det kan inneholde noen allergener.

Hvis seboré av hodet ikke er komplisert av noe (det er ingen spredning til andre områder, suppuration, sammen med symptomene på generell ulempe), så er det ingen grunn til angst. For å fjerne skorpeene i dette tilfellet, er det vanligvis nok til å smøre babyens hode med olje (baby eller oliven), sett deretter lokket på i 15 minutter og skru deretter skorpene mot hårveksten. Vanligvis avgår de godt. Da må du vaske hodet.

Løse problemet: Skorpen oppstod på babyens hode

I de fleste tilfeller eliminerer implementeringen av flere slike prosedyrer fullstendig gneiss.

Hvis, til tross for disse handlingene, er skorpeene igjen, må du skrubbe inn en spesiell babysjampo som brukes til seborrhea. Et godt middel er mustel shampoo skum - det er hypoallergen og helt trygt for nyfødte. Bruk av sjampo for større effektivitet må kombineres med fremgangsmåten ovenfor.

Still spørsmålene dine

Lengden på spørsmålet må være minst 250 tegn!

Du kan få en forespørsel ved å ringe 8 (495) 649-23-16 Våre operatører vil gi deg råd og sende legen din til en passende tid for deg!

Krust på babyens hode

Milky skorper, parietal, seborrheic... Alle disse navnene beskriver et fenomen. Fenomenet er ganske normalt og veldig vanlig. Tross alt er skorpene på hodet dannet i hver baby. Kanskje det er unntak, men unntakene viser kun regelen.

Hvor kommer seborrheic skorpe fra?

Et slikt angrep faller på et barns hode bare noen få uker etter fødselen. Gult skorpe er oftest lokalisert på kronen (derav et av navnene er parietale), men de kan dukke opp i våren, på pannen, på templene og til og med bak ørene.

Inherently skorper er sebum. Faktum er at sebaceous kjertlene som produserer fett er mye mer aktive i en nyfødt baby enn hos en voksen. Hovedårsaken til dette er hormonene som babyen mottok fra moren. Det vil ta litt tid, hormonal von baby vil gå tilbake til normal, og sekretjonen av talgkjertlene, følsomme for hormoner, vil senke til normale nivåer.

Vi kan ikke påvirke barnets hormonelle bakgrunn. Men dessuten er det en rekke faktorer som ikke er grunnårsaken, men forverrer signifikant situasjonen. Og her avhenger alt av oss og vår oppførsel.

Vær oppmerksom på kosmetikkene du bruker når du bader en baby. Først bør sjampoen være barnslig, dvs. uten fargestoffer, parfymer og andre tilsetningsstoffer.

Gul og hvit skorpe på babyens hode

For det andre bør selv barnesjampo brukes innenfor rimelige grenser: Som andre vaskemidler tørker det huden veldig mye og fjerner beskyttelseslaget fra det. Barneleger anbefaler å vaske hodet med en babysjampo ikke mer enn en gang i uken. Og i en måneds alder er det bedre å unngå barnets kjennskap til denne kjemi når det er mulig. For en mild kanon som dekker krummens hode, er rent vann nok.

Sørg for at babyens hode ikke svetter, fordi det også bidrar til overdreven aktiv funksjon av talgkjertlene. I mentaliteten til russiske mødre la en lidenskap for å pakke opp babyer varmere. Ikke gjør dette: de fryser ikke i det hele tatt så mye som du tror. Temperaturen og luftfuktigheten i rommet skal være slik at barnet føler seg komfortabelt. Det er ikke nødvendig å kle barnet i "hundre klær", fordi huden hans også trenger å puste.

Det plutselige utseendet på skorpe på hodet til en baby og deres for aktive vekst kan være et resultat av en allergi. Hvis barnet eller foreldrene har en tendens til allergiske reaksjoner, er det verdt å være spesielt oppmerksom på mors kosthold og ta kontakt med en allergiker.

Hvordan bli kvitt melkeskorpen?

Mørkeskorpen er ikke en sykdom i det hele tatt, så du trenger ikke medisiner. I prinsippet vil korsten forsvinne seg selv før eller senere. Men det skjer ikke snart. Over tid vil de spre seg over hele hodet, begynne å ligge på hverandre, tykke, danne en "stivnet" skorpe - dette er mye vanskeligere å fjerne. Og det påvirker sterkt veksten av tynne hår. Generelt vil din crumb ikke se ut som en sunn baby med reklameplakater.

Ikke prøv å skrelle eller skrape skorpeene. Det er en stor sjanse til å skade barnets sarte hud. Et sår, om enn lite - er risikoen for infeksjon.

Du kan bli kvitt skorpe hjemme på en rimelig måte:

 • For litt tid før du bader (ikke mindre enn en time), smør barnets hode med baby eller vegetabilsk olje. Bruk en baby cap - huden under den vil varme og skorpen vil myke.
 • Umiddelbart før du bader, masserer du hodebunnen og spesielt problemområder med en myk, naturlig børstehale.
 • Vask babyens hode med en spesiell babysjampo. En applikasjon av sjampo vil være nok, viktigst, sørg for at oljen er helt vasket av.
 • Fallen skorpe forsiktig kam kamskjell med stumpe tenner og re-massasje med en pensel. Dette fremmer ikke bare utslipp av skorper, men forbedrer også blodsirkulasjonen og stimulerer godt hårsekkene.

En slik prosedyre vil sikkert ikke være nok. Men hvis du gjør det ganske regelmessig, vil du snart bli babyens hud, og håret ditt vil bli mykt og silkeaktig.

Milk skorpe på øyenbrynene

Melkskorps på øyenbrynene til en nyfødt, gneis er alle populære navn for manifestasjoner av en slik sykdom som seborisk dermatitt. Alt dette ser ikke ganske estetisk tiltalende, men faktisk gir ikke babyen noe ubehag. Unge mistenkelige mammaer panikk og begynner å lete etter metoder for å kvitte seg med dette problemet. I denne artikkelen vil vi vurdere årsakene til utseendet på melkeskorpen på øyenbrynene og hvordan du blir kvitt dem.

Årsaker til melkeskorpen på øyenbrynene

Nesten hver andre pjokk fra to uker til to måneder gammel ser ut til å peeling på kantene, og etter noen dager vises hvite eller litt gulaktige skorper. Hvis de ikke fjernes, vil huden under dem bli betent og rødme.

Årsakene til dette problemet er ennå ikke fullstendig bestemt.

Mekanismen til dette ikke helt ubehagelige fenomenet ligger i det ufullkomne arbeidet i talgkjertlene. Noen tidligere, noen litt senere, men den melkefulle skorstenen vil passere uten systemisk behandling, nok kosmetisk pleie.

Hvordan bli kvitt melkeskorpen på øyenbrynene

Behandling av gneiss på øyenbrynene er intensiv fuktighetsgivende og kosmetisk behandling. I prinsippet er det ikke forskjellig fra behandling av det samme problemet på hodet.

Behandling av melkeskorpen på øyenbrynene

Butikkene selger en spesiell krem ​​for melkskorpen, den mest berømte av dem er Mustel. Men ærlig, forskjellen med den vanlige barnens krem ​​kan du knapt føle, men lommeboken din - ganske motsatt. Men valget, som de sier, er ditt.

Skare i babyen

Seborrheic skorpe på hodet av en baby er ofte kalt generisk. Skorpen formes på grunn av overdreven aktivitet av sebaceous kjertlene. De er vanskelige å fjerne under normal bading, så skorpene krymper, lagret og danner et stort gjennomskinnelig lag, som ligner fast skink.

Gul melkeskorps hos spedbarn

Skorpen på hodet kan ikke fjernes mekanisk, fordi de passer godt til huden. For å bli kvitt skorpeene trenger du to timer før du bader for å smøre babyens hode med petroleumjell eller babyolje. For at babyer skal ha melkete gule skorpe myke bedre, kan du sette en lue på hodet etter påføring av oljen. Når barnet er i badekaret, er det nødvendig å massere overflaten av hodet med en spesiell penselkamme.

Da kan du bade babyen din som vanlig, det er bedre å vaske hodet med en spesiell sjampo fra seborrheic skorpe. Innen femten minutter er det bedre å ikke vaske av sjampoen, for i løpet av denne tiden vil det helbrede de skadede områdene og fjerne skorpeene. På slutten av bading skal verken sjampo eller olje på hodet være.

Vannbehandling slutter å suge vann fra kroppen og hodet med et håndkle og børstehår i alle retninger.

Noen foreldre tar ikke hensyn til skorpe på hodet. Dette er feil. Krustene tillater ikke at håret vokser normalt.

Seborrheic skorper på hodet av babyen

Noen hevder at fødselsskorpen oppstår på grunn av feil føding av barnet eller moren. Hvis skorpen begynte å vokse aktivt, bør du utelukke fra kostholdet røkt og feit mat, ikke spis søtsaker og salt mat.

Seborrheic skorpe på babyens hode indikerer at barnet er allergisk. Reaksjonen kan ikke bare være på mat, men også på kosmetikk, syntetiske hatter og så videre.

Krust på pannene på babyen

Sjelden har barn under ett år klar hud. Barnets sebaceous kjertler er fortsatt umodne, så det kan forekomme hudutslett, pimples eller skorper på huden.

Skorpen på øyenbrynene til en baby er seborisk dermatitt. De kan være hvite, brune eller blekgule. De forekommer ikke bare i ansiktet, men også på nakke, hodebunn og bakder. Hvis du fjerner skorpen mekanisk, kan arr oppstå på huden. Du må være tålmodig og konsekvent håndtere problemet.

Skorpen på ansiktet av babyen

Babies skorpe på hodet ikke forstyrre. De klør ikke, gjør vondt eller forårsaker ubehag. Foreldrene forstår imidlertid at skorpen på overflaten av huden ikke tillater henne å puste normalt, så de kjemper aktivt med dem.

Legene sier at skorpen på hodet er dannet på grunn av hormonene som barnet mottar fra moren. Når hormonbakgrunnen blir normalisert, vil skorpene forsvinne av seg selv. Hvis det ikke skjedde før året, så er det på tide å komme seg til virksomheten og aktivt fjerne dem.

Skorpen på ansiktet av babyen har en gulaktig eller grå farge. Vektene er tette til huden, og fra tid til annen faller de av seg selv.

Skorpene bak eyrene til en baby

Hos barn opptil ett år bak ørene er det også grove skorper. De skreller av og lukter ubehagelig. Skorpene bak ørene hos spedbarn forårsaker ubehag fordi det klør.

For å bli kvitt slike skorper, er det nødvendig å smøre dem med babykrem eller kokt vegetabilsk olje etter bading. Hvis du myker huden hele tiden, vil de kåte lagene gå av seg selv.

Huden bak ørene tørker på grunn av allergier eller bakterier, for eksempel stafylokokker. Hvis problemet er en allergisk reaksjon, må du justere dietten. Hvis skylden for alle bakteriene, må du kjøpe en spesiell salve, men før det, besøk barnelege og avklare hvilken.

Skare i nesen av babyen

Nyfødte babyer vet ikke hvordan de skal løse de problemene de har. De kan bare skrike. Ofte blir årsaken til skriking en tett nese. Nesen kan ryddes ved nysing, men hvis skorpe dannes i nesepassene, vil nysing ikke hjelpe.

Skare i nesen til babyen er lett å fjerne. For å gjøre dette bruker mødre vanligvis en bomullspinne dyppet i olje. Olje mykner skorpe, og flagellum provoserer nysing. Barnene liker imidlertid ikke denne prosedyren, slik at de aktivt motstår det. Men det er bedre å lide litt, og deretter puste pusten.

Skare på bunnen av en baby

I et nyfødt barn kan skorpene være hvor som helst, inkludert på bunnen. Tilpasning til miljøet er ikke lett. For et barn er dette et stort stress, som manifesteres på forskjellige måter.

Skorpen på presten hos spedbarn blir behandlet med "Bepanten" eller babykrem. Kanskje babyen er allergisk mot bleier. For at huden skal bli ren, må du eksperimentere med forskjellige bleier.

Krust på føttene til babyen

Diatese ser ut som skorpe bak ørene eller plakkene i hele kroppen. Det er ikke nødvendig å behandle det, om noen måneder vil han passere. Det viktigste - å overvåke renheten av huden til det nyfødte.

Skorpen på føttene til en baby kan oppstå på grunn av allergier eller av andre årsaker. Du bør ikke få panikk, det er bedre å gå til barnelege og gjennomgå et behandlingsforløp foreskrevet for dem.

Skare på babyen på hodet (video)

Videoen er delt inn i to deler: i første omgang forteller barnelege hvordan man skal håndtere seborrheic skorper på spedbarns hoder, og for det andre bruker unge foreldre en mesterklasse med sin baby.

Krust på babyens hode

Ofte under badet, legger mødrene merke til skare på babyens hode. Sikkert slektninger eller kjærester begynner å overbevise om at dette er et helt ufarlig fenomen, men de kan ikke forklare klart hva det er.

Imidlertid anbefaler noen at de skal kamme ut med en kam, andre anbefaler at de bare smører med olje for mykning, og andre sier at de ikke bør røres i det hele tatt. Så hva er denne skare på hodet til et spedbarn, og hvordan skal man handle riktig for å bli kvitt dem?

Hva er seborrheic skorpe?

Krust på hodebunnen av en nyfødt er en svært vanlig forekomst. De finnes i nesten hvert sekund barn. Du kan se dem hovedsakelig i området av kronen, fontanelle og panne.

Og det spiller ingen rolle om spedbarnet allerede har hår eller hodet er dekket bare med sparsom fluff. Skorpene kan ha gul, lysebrun eller hvit farge. De vises i løpet av de to første ukene etter fødselen.

Ofte kalles slike formasjoner på hodet hos spedbarn seborrheiske skorper eller seborrheisk dermatitt. Men under ingen omstendigheter kan det ikke betraktes som en sykdom.

Det er viktig! Moms trenger å vite at utseendet på skorper er et av mange andre aspekter ved å tilpasse et nyfødt til nye eksistensforhold.

Dessuten legges slike prosesser ned av naturen selv og oppstår uavhengig av ytre omstendigheter. Du bør ikke være redd for utseendet av slike vekter på babyens hode: de vil ikke skade kroppen, babyens hud vil ikke lide.

Disse vekstene forårsaker ikke noen angst hos spedbarnet. Du kan høre oppfatningen at de forstyrrer normal hårvekst eller hindrer hodebunnen fra å puste. Alt dette gjelder bare for den avanserte scenen, når disse "skalaene" begynner å vokse unødvendig.

Nesten det eneste ulempet som er forbundet med utseendet av en gul skorpe på barnets hode, er dens ganske stygge utseende. Foreldre er ofte bekymret for dette faktum, fordi det virker som at barnet er dårlig omsorg og ikke overvåker rensligheten. Selvfølgelig er dette ikke sant. Skare er ganske vanskelig å fjerne, og deres nærvær indikerer ikke mangel på hygienisk omsorg.

Årsakene til skurene på barnets hode

Årsakene til utseendet på en skare på hodet til en baby er helt forskjellige. Skorpene selv dannes som et resultat av å blande overskudd av sebum med skrellede hudpartikler og svette. Det er denne massen som tørker ut og blir til tette plater.

Det er mange slike poster. Noen faller av seg selv eller blir lett fjernet fra berøring av en kam, men de fleste holder seg sammen mellom seg selv og huden.

Hovedfaktorene som sikrer utseende av skorpe på hodet til spedbarnet er:

 • dårlig arbeid av sebaceous og svettekjertlene;
 • delikat hud;
 • Uformede prosesser for termoregulering (interessant artikkel: hvilken temperatur skal være i rom for nyfødte?);
 • ustabil vannbalanse (les også: når kan du gi vann til nyfødte?).

Enig, for å påvirke noen av disse aspektene, kan foreldrene ikke. Derfor antas det at dannelsen av en skorpe er et helt naturlig fenomen.

Den første aktiviteten til sebaceous kjertlene hos spedbarn er forklart av påvirkning av moderns hormoner, som overføres til babyen under intrauterin utvikling. Det er ingen måte å avbryte disse prosessene, men over tid vil barnets kropp begynne å fungere normalt og skorpene vil forsvinne alene.

Men dette er ikke den eneste grunnen. Ganske ofte, kan utseendet på vekster på grudnichka hodet være forårsaket av feil handlingene til foreldre som provoserer irritasjon i talgkjertlene og dermed føre til en overflod av fett utskilles i huden. Hvordan kan dette skje:

 1. Konstant innpakning av babyen, som fører til overoppheting og økt svette. Spesielt skadelig er den faste slitasje på hatter;
 2. En veldig feil beslutning ville være å prøve å fjerne overflødig talg gjennom hyppig vask av hodet. Dette, tvert imot, vil ha motsatt effekt. Tross alt er slik fett involvert i å skape et naturlig beskyttende lag av huden, og kroppen som svar på dine handlinger vil forbedre sin produksjon;
 3. Bruk av sjampo som inneholder kjemikalier, fargestoffer eller dufter, vil irritere huden din unødvendig;
 4. Å spise saltede eller røyke produkter av en sykepleier kan også forbedre funksjonen av talgkjertlene i et barn.

I sjeldne tilfeller er vekst som har oppstått på hodet til en baby, den såkalte melkeskorpen, en allergisk reaksjon på komponentene i melk. Med denne diagnosen bør andre symptomer på allergi (oppkast, utslett) være merkbare.

Hvordan eliminere gule skorpe på hodet til en nyfødt?

Det er viktig å huske at babyens skorper bare er på overflaten av huden og ikke har noen effekt på helsen. Hvis du ikke berører dem, vil de gradvis forsvinne, men for dette finner sted 9-12 måneder. Imidlertid har mange mødre en tendens til å bli kvitt dem så snart som mulig.

Vær oppmerksom! Umiddelbart advare deg, å rive av slike vekst uten forbehandling er umulig! Dette kan forårsake infeksjon eller skade barnet ditt.

Fjerningsprosessen består av flere trinn.

 • Før du fjerner skorpene på hodet til et nyfødt, må de myke. For å gjøre dette, smør områdene med utvekster av steril vegetabilsk olje (du kan bruke vaselin eller salisylsalve) og sette på en hette. Denne prosedyren må gjøres en time før svømming.
 • Da fjerner vi hetten og masserer hodebunnen med en kam med naturlige børster.
 • Nå fortsetter vi med å bade. For å vaske av oljen må du såpe hodet med sjampo. Under vasken begynner skorpene å falle av. Det bør forstås at det er umulig å fjerne alt fra første gang umiddelbart, så ikke bruk sjampo igjen. Les mer om bading i artikkelen: Hvordan bade en nyfødt?
 • Til slutt må du tørke babyen med et håndkle og kamme det igjen, og gjør minimal innsats for å fjerne skalaer.

Interessant! Skorpene vil forsvinne gradvis som følge av flere slike økter, som anbefales å gjentas ikke mer enn en eller to ganger i uken.

Dersom gjenstand for tiltak for å hindre utseendet av vekster og gjennomføring alle nødvendige hygieneprosedyrer forsvinner ikke skorper på hodet hos spedbarn, og selv begynne å spre seg videre, er det nødvendig å oppsøke lege som vil foreskrive behandling.

Selvfølgelig er skare på hodet til en baby ikke en sykdom, men det ville være galt å absolutt ikke være oppmerksom på dem. Den beste løsningen er gradvis og forsiktig fjerning av vekst i kombinasjon med forebygging av utseende.

Se også:

 • Hvordan rense øret til nyfødte?
 • Ta vare på en nyfødt baby
 • Leker til sengen for nyfødte

Akkurat nå, få et register for å føde en ammende mamma for å beskytte babyen din mot allergi, kolikk og magesmerter.

Skriv inn din epost og klikk på knappen "GET"

Finn ut hvilke produkter som er mulige med HB:

Grove, skumlete formasjoner på hodebunnen av en nyfødt årsak til angst hos de sistnevnte foreldrene, men det er vanligvis ingenting å bekymre seg for. Mest sannsynlig, dette er hvordan en ufarlig tilstand manifesteres, som mange foreldre kaller en "melkeskare".

Milky skorpe ("forfedre smuss") - det populære navnet på seborrheisk dermatitt, eller seborrhea. Eldre barn og voksne kalles flass.

Melkskorps hos spedbarn er svært vanlige. Mange barn med denne tilstanden er ikke innenfor sykefraværet, så det eksakte antallet tilfeller er ukjent. Oftest vises de i den første eller andre måneden i livet, og som regel går de innen de neste ukene. Mindre vanlig holder denne tilstanden i 6-9 måneder eller mer.

Sykdommen ledsages av utseendet av tette hvite og gule skorpe i hodebunnen. I noen barn forekommer seborrheisk dermatitt i et lite område av hodet, i andre dekker det hele hodet. Noen ganger melk skorper hos spedbarn kan oppstå selv på øyenbrynene, øyelokk, ører, nakken, det press på nesen, bleieområdet eller i armhulene.

Seborrheic dermatitt er ikke smittsom, det er ikke et tegn på dårlig baby omsorg. I de fleste tilfeller går det av seg selv. I tilfelle av tunge eller stabile varianter, kan legen anbefale en medisinsk sjampo eller lotion. Daglig vask av babyens hode med mild sjampo vil bidra til å redusere og fjerne skorpe på babyens hode.

Selv om det kan virke litt skremmende, bryter melkeskorpene på barnets hode vanligvis ikke.

Årsaker til "birth dirty"?

Den eksakte årsaken til skorper på hodet av en nyfødt er ukjent, men noen forskere antyder at det er forårsaket av overdreven produksjon av talg i talgkjertlene og hårsekker.

En type sopp som heter malassezia kan vokse i hudfett sammen med bakterier. Dette er en annen faktor i dannelsen av en skorpe på et barns hode.

Seboré er oftest hos spedbarn og ungdom. I disse perioder av en persons liv er hormonnivåene høye, som også spiller en rolle.

Enkelte faktorer, som ekstreme værforhold, fet hud, svak immunitet, stress og tilstedeværelse av andre hudsykdommer, øker sannsynligheten for seboré hos barn.

symptomer

Hvert barns seborrheic skorpe har forskjellige former og størrelser. De kan kombineres i bunter, skalaer eller ligger langt fra hverandre på kroppen.

De berørte områdene har ett eller flere av følgende symptomer.

 1. Tykk skorpe eller plakett på babyens hode. Noen ganger er det på ørene, øyelokkene, øyenbrynene, nesen, nakken, lysken eller armhulen.
 2. Sebaceous flekker på huden, dekket med gule eller hvite vekter.
 3. Flass i spedbarn.

I svært få tilfeller flager babyer med seboré av huden, noe som klør og ser litt rødt ut. Noen babyer har også hårtap. Selv om håret har en tendens til å vokse tilbake etter at seborré er borte.

Når trenger jeg å se en lege?

Vanligvis er seborrheic dermatitt lett å identifisere hjemme ved å se på skorpene.

Kontakt imidlertid legen din dersom:

 • du behandler skorpe for første gang;
 • barnet ditt har en skorpe på steder der han ikke har hår;
 • du prøvde hjemmeprosedyrer, og alle av dem førte ikke til suksess;
 • Hudtilstanden forverres og utslett dekker store deler av kroppen;
 • utslett fører til hårtap eller kløe;
 • varm, rød og edematøs hud til berøring er tegn på infeksjon;
 • barnet ditt har et svekket immunforsvar.

Hvordan fjerne skorpe på babyens hode?

Det er flere måter å kvitte seg med skalaer på.

 1. Fjern flakene fra babyens hode med fingrene. Barnets hodebunn vil ikke lide hvis du bruker hendene, ikke pinsett eller andre hjelpemidler. Dette er den enkleste og mest effektive måten å kvitte seg med skalaer og skorper.
 2. Gni skorpeene med fingrene, og rør deretter forsiktig den skumle, døde huden.
 3. Hvis du ikke vil bruke fingrene for å fjerne skorpeene, må du bruke et par tynne latexhansker. Det er viktig! Pass på at barnet ikke er allergisk mot latex. Du kan også dekke hendene med plastfolie for ikke å berøre skalaene.
 4. Ikke bruk pincett eller andre piercingverktøy for å fjerne vekter, da du kan utilsiktet skade huden og dypere hodevev og forårsake skade.
 5. Daglig vaske babyens hode. Bruk varmt badvann, skyll babyens hode og masser forsiktig huden med fingrene. Vann vil bidra til å myke skorpene. Da kan du lett kamme dem ut.

Mens hodet er våt, bruk en myk børste til dette formålet.

Hvordan fjerne skorpen på babyens hode, hvis den vanlige sjampoen ikke hjelper?

Spør legen din om OTC-sjampo med medisinske egenskaper eller skrap med skrap. Disse produktene inneholder komponenter (sink, salisylsyre, ketokonazol og selen) som vil hjelpe til med behandling av tørrhet og flak. Separate, sterkere former for disse rettsmidler krever resept.

Hvis du bruker en eller annen helbredende sjampo, gni den litt inn i barnets hodebunn og la det gå et par minutter. Skyll deretter sjampoen og gjenta prosedyren en gang til.

Det kan hende du må gjøre dette hver dag eller to ganger i uken. Men etter at hudtilstanden er tatt under kontroll, vil det være nødvendig med en medisinsk sjampo kun en gang i måneden.

Hvordan fjerne seborrheic skorpe på hodet ved hjelp av olje?

Hvis melkeskorpen på babyens hode ikke blir redusert, kan babyolje eller mandelolje brukes.

 1. Hell en liten mengde olje på fingertrådene og gni forsiktig inn i hodebunnen. Gjør små sirkulære bevegelser med lite trykk. La oljen holde seg i 15 minutter. Det vil fukte huden og hjelpe løsne vektene på hodet, forenkle fjerningen.
 2. Ta en myk baby hårbørste og børst babyens hodebunn, igjen ved hjelp av små sirkulære bevegelser. Dette bidrar til å skille skalaene fra hodebunnen, slik at de blir lette å fjerne fra håret.
 3. Vask babyens hår med en mild baby sjampo. Påfør sjampo og la det på hodet ditt i noen minutter mens du bader babyen. Dette gjør at sjampoen kan fortynne oljen, slik at du så lett kan vaske den av fra håret. Etter vasking av håret, vask sjampoen grundig.

Sjampo, som er dårlig vasket av hodebunnen, kan forårsake tørrhet og flass.

For seboré av andre deler av kroppen eller alvorlig irritasjon av barnets hud, kan steroidkremer med hydrokortison med hell brukes.

Før du bruker hydrokortison, kontakt lege.

Forebyggende tiltak

 1. Fukt luften i rommet. Et spedbarn med seboré har ofte andre manifestasjoner forbundet med tørr, lett irritert hud. Tips! Bruk en luftfukter i babyens rom for å opprettholde optimal fuktighet slik at babyens hud ikke blir for tørr.
 2. Fukt babyens hodebunn etter vask. Påføring av fuktighetskrem, mens hodet fortsatt er litt fuktig og varmt etter bading, vil bidra til å holde fuktighet i huden, slik at det ikke tørker og flaker. Påfør salver eller lotioner spesielt utviklet for den delikate huden hos spedbarn.
 3. Baby mat. Skare i noen tilfeller forårsaket av allergi mot melkeformel. Hvis et barn har rødt utslett i ansiktet, eller har, i tillegg til seboré, diaré og andre allergiske symptomer, kontakt lege. Han vil fortelle deg hvordan du bytter til en blanding som er mer egnet for barnet ditt.

Seborrheic dermatitt kan forsvinne i flere måneder og så plutselig vises. Men ved å følge trinnene over, kan du kontrollere det.

Foreldre er vanligvis bekymret når en merkelig skorpe vises på barnets hode. Mamma kan legge merke til en så liten vekst mens han fortsatt er på sykehuset. I noen babyer blir disse skorpe bevart i opptil et år, og selv om de selv ikke forårsaker ulempe for barna, forsøker foreldre fortsatt å kvitte seg med tvilsomme vekst. Derfor bør alle mødre bære seg med informasjon om hva skare på babyens hoder, om de er skadelige og hvordan de skal fjernes.

Årsaker til skorpe

Hos spedbarn er utseendet på skorper et svært vanlig fenomen. Kanskje, hver andre baby har seborrheic skorpe, uansett om det er hår på hodet eller ikke. Navnet "seborrheic crusts" i dette tilfellet er vilkårlig, siden disse korstene utover ser ut som symptomene på seboré. Sant, i motsetning til ekte seborrheic skorpe, har barneskorpene ingen forbindelse til sykdommen. Hos spedbarn er dannelsen av skorpe på huden en naturlig prosess, hvis roten er det uløste arbeidet med sebaceous og svettekjertlene. Noen babyer vises tette gule skorpe, andre har tynn hvitt, som ligner klebrig flass. Dette er en individuell funksjon, men i opprinnelsen er det et og samme fenomen.

Til tross for at dannelsen av skorpe er en naturlig prosess, kan noen handlinger av foreldre øke veksten:

 1. Overoppheting. Barn som er pakket inn selv i varmen og satt på en lue svette mer. Fra denne skorpen dannet mer aktivt.
 2. Hyppig shampooing. Barnets hud har ennå ikke en pålitelig beskyttelse, derfor forverrer sjeldne sjampo med sjampo eller såpe bare situasjonen.
 3. Bruk uegnede kjemikalier til husholdninger. Sjampo og vaske geler som inneholder fargestoffer, parfymer og andre "kjemikalier" er ikke egnet for babyer. Barn med slike midler er ofte allergiske, noe som øker dannelsen av seborrheic skorpe.

Skala av katastrofe

Skare på babyens hode er helt ufarlig. Den eneste minus er estetisk. Noen ganger kan du finne den oppfatningen at disse skorpeene forstyrrer hårveksten. Dette er bare en annen misforståelse. Og likevel, de fleste mødre foretrekker å fjerne vekst, fordi hvis de ikke gjør det, går de ikke lenge nok. (Se artikkelen om hvorfor et barns hår vokser dårlig)

Hvordan rengjøres

Den mest effektive måten å eliminere skorper er mekanisk fjerning. Dette bør gjøres ved en bestemt metode. Du kan ikke skrape dem med en negl eller en skarp gjenstand - det kan skade sart hud. Det er også umulig å fjerne skorpe, uten å bløtgjøre dem på forhånd.

For å eliminere skorpeene fra babyens hode, trenger du kosmetisk eller steril vegetabilsk olje (du kan bruke petroleumjell), en tynn hette, sjampo og en kam med naturlige børster.

 • Arealene i hodebunnen som skorpeene ser ut, bør oljes rikelig og holdes i 20-30 minutter. For bedre mykning, kan du ha en tynn strikket hette på hodet.
 • Når riktig tid for "oljing" er over, må du forsiktig fjerne skorpeene med en kam, og gjør bevegelser i forskjellige retninger.
 • Oljen fra hodet og håret vaskes av med babysjampo. Under shampooing kan områder med skorpe masseres ytterligere med fingrene.
 • Etter bading, når det ikke er olje eller sjampo igjen på hodet, kan du igjen "gå" med en kam for å fjerne de separerte rester.

Du kan gjenta denne prosedyren, akkurat som du kan vaske babyens hår generelt, ikke mer enn 2 ganger i uken.

Video: Hvordan og med hva du skal fjerne seborrhea

Foto memo på hvordan du fjerner skorpe fra babyens hode

Om sjampo fra skorper

I stedet for "oljeprosedyren" kan du bruke en spesiell sjampo fra skorpeene. Ikke alle produsenter har slike midler. Når det gjelder å velge en sjampo, kan du stole på anbefalinger fra mødre i nettsamfunn og anmeldelser av venner. Selvfølgelig vil sjampo ikke bli kvitt kammen. I kampen mot skorper erstatter sjampo oljen, fordi den inneholder mykningsstoffer. I motsetning til olje, er det nødvendig å skumme på hodet og skyll av etter 2-3 minutter, og etter skylling, fortsett å kamme de eksfolierte skorpeene. Effektiviteten av denne metoden er vanskelig å vurdere objektivt. Tilsynelatende spiller personlige funksjoner en stor rolle, fordi en sjampo hjelper til flere applikasjoner, og den andre hjelper ikke i flere måneder.

Video nr. 2:

Forebygging av utseende

Hvis forebyggende tiltak ikke avlaster foreldrene helt av problemet med skorpe på hodet til en baby, så minst redusere spredningen.

 • Ikke overopphet krummen. I et varmt rom, ta alltid av hatten din. Hjemme er det også langt fra alltid at det er til og med for en nyfødt å være i en lue.
 • Hold luftfuktigheten på riktig nivå.
 • Uten fanatiskisme, behandle babyens hode. Vask med vaskemiddel kan være 1-2 ganger i uken.
 • Forsiktig velg husholdnings kjemikalier for krummer, for ikke å provosere allergier og dermatitt.
 • Bruk en kam daglig, selv om det ikke er noe spesielt å kamme. Massasje med en kam fra naturlige børster er en god forebygging av dannelsen av skorper.

Seborrheic skorpe på hodet av krummer - ikke så alvorlig problem, som det kan virke som mødre. Hvis skorpen ikke kan fjernes på noen måte - du kan kontakte en spesialist, men i de fleste tilfeller er det ikke nødvendig med medisinsk inngrep og alvorlige tiltak.

Vi leser om temaet omsorg:

 1. Hvorfor har et barn hud på hodet og kroppen?
 2. Hudpleie
 3. Nyfødt hygiene

Gullige skorper på hodet til en baby er seborisk dermatitt, som oppstår på grunn av fettutslipp, kvalitativt endret i babyen på grunn av naturlige hormonforstyrrelser. Utsløpet indikerer ikke alltid noen patologi, men det er umulig å ignorere det. Krust kan vises på øyenbrynene og andre deler av kroppen. Slike seborrheiske skorper helles ut i de første dagene, og nærmere året. Narkotikabehandling av seborrheisk dermatitt krever som regel ikke og forsvinner av seg selv. Saker med komplikasjon av sykdommen, når sykdommen rammer store områder av kroppen, behandles med spesielle midler.

Seborrheic skorpe fra hodet kan gå til ansiktet - hovedsakelig øyenbryn og kinn. Hovedtegn

Mange mødre er godt klar over hva seborrheisk dermatitt ser ut til hos spedbarn, som det skjer ganske ofte. Vi viser hovedtrekkene:

 • Gråaktig eller gulaktig vekter, som delvis eller delvis dekker barnets hodebunn. Den største konsentrasjonen av skalaer faller på parietalområdet. Akkumuleres i et tett lag, populært kalt cap, shell, lullaby.
 • Krustene dannes på andre deler av kroppen. Sjelden kan de vises på nakken, ansiktet, bak ørene. Dermatitt i det nyfødte påvirker de gluteale, aksillære og inguinale områdene.
 • Dannelsen av seborrheic skorper er ikke ledsaget av inflammatoriske prosesser og forårsaker ikke irritasjon, noe som gjør at de kan skille seg fra atopisk dermatitt. Detaljer om atopisk dermatitt er beskrevet i våre andre materialer.
 • Vektene ser ubehagelig ut, men forårsaker ikke kløe. Barnet reagerer ikke på dem, han føler seg ikke ubehag.

Aktiv manifestasjon av denne type dermatitt forekommer i alderen fra en uke til 3 måneder. Longevity skalaer avhenger av barnets individuelle egenskaper. Ofte forlater de uten spor i et år, men noen babyer har opptil 2-4 år. Å være lokalisert under håret, gjør ikke skorpe det vanskelig å kamme håret og ikke bry barnet.

Skorpene på babyens hode er ikke forstyrret, men de ser stygg ut - som sterk flass i en voksen. Hva er årsakene til skalaens utseende?

Legene har ikke identifisert nøyaktig årsakene som fører til dannelsen av seborrheic skorpe. Bare antagelser blir uttalt, blant annet følgende:

 • Dannelsen av barnets endokrine system. Utviklingen i mors mors liv, mottar barnets kropp de nødvendige hormonene fra den. Etter fødselen starter tilbaketrekningen av de mottatte hormonene, noe som fører til en forutsigbar svikt i det endokrine systemet. Arbeidet med talgkjertlene intensiveres, overflødig fett stikker ut på huden i form av små skur, så en skare dannes på hodet. Siden den hormonelle bakgrunnen til barn kan være annerledes, viser noen babyer ikke det i det hele tatt.
 • Negative ytre stimuli. Skorpen er dannet på grunn av lang slitasje på hodeplagg. Svett og varme fremkaller seborrheisk dermatitt. I tillegg er skalaene på babyens hode dannet ved hyppig vasking. Bruk av feil vaskemiddel forårsaker at det øvre laget av epidermis tørker ut. Tørr hud blir synderen i funksjonsfeil i sebaceous kjertlene.
 • Kvaliteten på mat mamma. Det antas at seboré på hodet er responsen til spedbarnets kropp til morens ukorrekte diett. Kanskje med morsmelk, mottar babyen visse elementer som påvirker det endokrine systemet. Den samme versjonen gjelder kunstig fôring, når barnet får en blanding, dårlig tolerert av kroppen. Det provoserer sykdom og tidlig introduksjon av utfyllende matvarer.
 • Aktivering av betinget patogen svamp Malassezia furfur. Sopp lever stadig i vår hud. Hormonal fiasko gir impuls til rask reproduksjon av sopp, noe som fører til utseendet av gule lesjoner.
 • Immun svekkelse. Utgaven er basert på det faktum at hver baby er født med en svak immunitet. Hvis barnets beskyttelsesfunksjoner svekkes, begynner reproduksjon av svampen beskrevet ovenfor og funksjonen av talgkjertlene er svekket. Småvekt av krummer, smittsomme sykdommer, arvelighet påvirker også stabiliteten i immunsystemet.

Hyppig slitasje på luer skaper et fuktig miljø som bidrar til seborrheisk dermatitt. Hjemme og i den varme årstiden må barnet gå uten hodeplagg. Hvordan bestemme seborrheisk dermatitt?

Korrigere sykdommen kan bare være en spesialist. En hudlege som sammenligner tegnene, er i stand til å skille sykdommen fra ringorm, atopisk dermatitt, en smittsom hudsykdom, psoriasis. Konklusjonen av diagnosen er basert på en ekstern undersøkelse og resultater av analyser, som inkluderer:

 • mikroskopi og mykologisk undersøkelse av skalaer;
 • hudbiopsi;
 • forskning som en hormonell bakgrunn av barnet.

Hva er behandlingen?

Gul skorpe som forårsaker angst hos mamma, utgjør ikke en fare for krummens liv.

Behandling av seboré gir ikke alvorlige medisinske tiltak, i de fleste tilfeller forsvinner den bare over tid. Raskt bli kvitt ubehagelig utdanning vil bidra til å redusere tetthet og tørr skorpe.

Barneleger anbefaler følgende prosedyrer:

 • Smør skalaene på barnets hode, bak ørene, på pannen og på øyenbrynene med rensende oljer. Apotek tilbyr ulike typer oljer: mandel, primrose, fersken, jojoba, oliven. Oljer blir solgt i konvensjonelle bobler og i form av sprøyter.
 • For å behandle steder for akkumulering av lesjoner (bak ørene, på øyenbrynene, på pannen) med rensende geler, kremer, emulsjoner. Under deres innflytelse, mykerne blir mykere, de trenger ikke å bli kammet ut, skyll barnets hode godt nok og fjern restene med hender. I tillegg inneholder sammensetningen av geler og kremer stoffer som regulerer talgkjertlene. Frigivelsen av overskytende fett er redusert og "skallet" er ikke dannet. Narkotika produsert i Frankrike fungerer bra: D.S. Uriage og Mustela Stelaker. Påfør over natten og skyll grundig om morgenen.
 • Vask babyen med anti-seborisk sjampo. Sjampo brukes på vått hår, gniddes slik at et tykt skum dannes. Hold i 5 minutter og vask babyen din. Bruk merket "Frieder" som inneholder antifungale stoffer.
 • Påfør dermatologiske kremer. Legemidlet skal gni inn i tørr hodebunnen opptil 2 ganger om dagen, skyll ikke. Den beste barnekrem - Bioderma Sensibio DS +. Det virker mot mikrober og gjenoppretter den normale funksjonen av talgkjertlene.

Bruk noen av de medisinske preparatene bare etter en lege resept, og ikke mer enn to ganger i uken. Behandlingens varighet er 1-2 måneder. Hvis du er redd for kunstige formuleringer, se tradisjonell medisin, som har sine egne, langsiktige metoder for å håndtere seboré. Vi tilbyr den vanligste metoden for nasjonal frigjøring fra et ubehagelig fenomen.

Hvilke folkemedisiner hjelper?

Den viktigste folkemetoden for behandling av sykdom er bruken av vegetabilske oljer: havtorn, solsikke, oliven. Oljene mykner skorpeene, og koker dem forsiktig. Prosessen går slik:

 1. Smør det berørte området liberalt med olje og la det stå i 20 minutter. Før prosessen, ikke fukt babyens hår, bør huden være tørr.
 2. For en god mykning av skorpen, bør du ha en tynn strikket lue på krummens hode.
 3. Ta en myk børste og fjern forsiktig skurene fra hodet og bak ørene.
 4. Vask hår og krummer med sjampo for å fjerne eventuell oljerest.
 5. Hvis det etter vasking av skalene fortsatt er, må du ta en ren børste og kamme dem.

Den samme populære metoden, som bidrar til å fjerne skalaer, er egnet for behandling av dermatitt på øyenbrynene og bak ørene. Hvis din skatt har langt hår, klipp det før prosedyren, slik at det ikke forstyrrer. Følg handlingen av krem ​​eller sjampo. Hvis du opplever en allergisk reaksjon, skyll straks av produktet, nekter å bruke denne sjampoen eller gel, prøv et annet merke.

De knuste smør- eller fløtekrustene fjernes smertefritt med en myk børste. Hva er helt umulig å gjøre?

En advarsel til utålmodige mødre og de som bryr seg om dine avkommers estetiske utseende: Det er strengt forbudt å fjerne av skorpe eller fjerne dem fra tørr hud. Slike fjerning bare fremkaller dannelsen av nye skalaer. Gjennomføre en "barbarisk" prosedyre, kan du skade huden. Det resulterende såret fremkaller infeksjon, situasjonen vil forverres.

Hvilke komplikasjoner forårsaker seboré?

Komplikasjoner ser ikke ut av seg selv, det er alltid provoserende faktorer - feil omsorg, effekten av diett, tørking av hodet på hodet fører til komplikasjoner av dermatitt. Så blir skorpene på hodet til en deprimerende tilstand. Husk utseendet på alarmer:

 • Utvidelsen av området av skumlet "skall", overgangen fra hodet til andre deler av kroppen. Rødhet og kløe vises. Arvelig disposisjon for atopi fører til utvikling av atopisk dermatitt.
 • Det minste såret eller slitasje i seborrhea forårsaker hudinfeksjon, noe som kan føre til sekundær infeksjon med streptokokker og stafylokokker. Utslett oppnår pustulær karakter, økningen av den berørte huden øker, dermatitt blir aksillær, gluteal og inguinal områder. Krummer må gi antibakterielle stoffer.

En av komplikasjonene til seboré kan være atopisk dermatitt, hvis barnet har en predisposisjon til det. Er det mulig å forhindre dannelse av skorper?

Etter å ha eliminert den ubehagelige prosessen, er mødre på utkikk etter midler som kan forhindre at problemet gjenoppstår. Dr. Komarovsky, forklarer hvorfor dermatitt ser ut, fokuserer på kostholdet. Den berømte barnelege tilbyr ammende mødre balanserer kostholdet, reduserer andelen karbohydrater og fettstoffer som påvirker fettinnholdet i melk. Det vil hjelpe til ikke å møte problemet igjen og enkle forebyggende tiltak:

 • Installer en luftfukter hjemme. Enheten vil støtte nødvendig fuktighet i rommet, noe som er spesielt viktig for barn med tørr hud og utsatt for allergi.
 • Bruk etter vask av hodet krummer fuktighetskrem (geler, lotioner) barneserier. Håndter ikke bare hodet, men også plassen bak ørene. De vil beskytte huden mot peeling og tørrhet.
 • Ledsagende melkeskorpen med kløe, rødhet og diaré indikerer at allergi forekommer hos barnet. Gå til legen, han vil analysere tilstanden, og vil utvikle seg for deg og krummer et sparsomt kosthold.
 • Bruk din skatt til været, ikke sett det i hundre klær. Berør temet og føttene til det nyfødte: Hvis de er tørre, betyr det at han er kledd riktig; hvis det er varmt - gjør det lettere å bære. I tillegg fører overoppheting til en svekkelse av immunforsvaret.

De beskrevne tiltakene er relevante og etter herdet seboré, og på det tidspunktet du slipper av med det. Hvis din skatt er diagnostisert med seborrheisk dermatitt, vær ikke skremt. Melkskalaer er ikke farlige, de er bare et midlertidig fenomen, som behandles med enkle midler. En kompetent tilnærming til behandling er et sikkert verktøy for raskt å kvitte seg med den irriterende flekken på barnets utseende.

Flere Artikler Om Typer Acne