Hvis du legger merke til vår artikkel, er du sannsynligvis også bekymret for tørr hud på hendene. La oss se på hovedårsakene til tørr hud sammen og velg midler for forebygging og gjenoppretting.

Årsaker til tørr hud

Tørke hender på grunn av flere årsaker. Huden på hendene gir den minste mengden fett som trengs for å skape hudbeskyttelse. Fettblandingen som er tilgjengelig, går tapt fort når den kommer i kontakt med vann, kjemiske produkter og smuss. All denne aktiviteten, sammen med mekanisk skade og mangel på håndpleie, forårsaker desquamation, sprekker og sår på epidermis.

Det kan også bidra til utseende av dermatitt på huden mellom fingrene og utsiden, manifestasjonen av allergiske reaksjoner, eksem og andre problemer.

Naturlige årsaker

Vi mister delvis fettlaget på hendene, selv når vi bare berører noen overflater eller gjenstander. Dette problemet er ikke bare inneboende hos voksne, men kan også forekomme hos et barn.

I tillegg er det atmosfæriske fenomener som bidrar til tørr hud:

 • vind effekt;
 • frost;
 • UV-stråling;
 • tørr luft;
 • direkte sollys.

En dårlig miljøsituasjon og et tøft klima (tørr sommer, frostvann) kan også føre til at du har tørre, tørre hender.

Overdreven tørrhet i huden har ikke bare et ubehagelig estetisk utseende, men også et beklagelig resultat. Å miste den naturlige beskyttelsen som beskytter huden mot inntrenging av skadelige mikrober, virus og bakterier, risikerer å bli smittet av farlige sykdommer.

sykdom

En annen årsak til tørre hender kan være en kronisk sykdom. Hvis en person har endokrine problemer eller diabetes mellitus, gastrointestinale sykdommer eller anemi, vil huden på hendene bli tørr. Hvis kroppen absorberer vitaminer og sporstoffer fra mat, vil alle organene lide, og huden vil lide først.

Tørre hender kan skyldes tidlig stadium av psoriasis, som er forbundet med en sammenbrudd av immunsystemet.

Underernæring og underernæring kan også lett føre til overdreven tørrhet.

Vitaminer for å eliminere tørr hud

Tørr hud kan unngås ved å ta vitaminer. Men fremfor alt bør det forstås at dermis trenger konstant ernæring.

For dette må du ta:

 1. Vitaminer B-gruppe. De er ansvarlige for metabolske prosesser i kroppen. Vitaminer vil mette huden med essensielle mikroelementer, noe som vil bidra til fornyelse, samt en betydelig styrking av svake negler.
 2. Vitamin C. Takk til ham, huden er mettet med oksygen, forhindrer aldring. Og også det er en kompleks beskyttelse av epidermis fra aggressive UV-stråler.
 3. Vitamin A. Dette vitaminet er ansvarlig for regenerering av huden i kroppen. Hvis huden på hendene er veldig tørr og sprekker mot blod, er dette en klar faktor for mangel på vitamin A.
 4. Vitamin E. Det vil gi hudutstråling og elastisitet.
 5. Biotin eller vitamin H kalles et skjønnhetsvitamin. Like gunstig for hud og hår.
 6. Vitamin anses som en hudimmunitet. Det tar maksimalt å ta vare på huden, metter det med mikroelementer, og bidrar til bedre produksjon av dermale fettceller.
 7. K-vitamin forbedrer strukturen til epidermis.
 8. Nikotinamid er i stand til å etablere riktig vannbalanse i huden.

Hva å gjøre hjemme

Hvis du ikke prøver å løse problemet ved hjelp av tilgjengelige metoder, vil spesialisert behandling være nødvendig.

Ofte løses problemet med tørre hender lett. I tillegg til å ta vitaminer, kan du bruke kosmetikk og hudpleie prosedyrer. Folkemidlene innebærer bruk av produkter som er tilgjengelige i huset til hver vertinne. Vurder de mest populære metodene som vil bidra til å myke, fukte og gjenopprette huden.

Håndbad

For å gjenopprette huden på hendene flere ganger i uken kan du lage et stivelsesbad.

Alternativ 1

Fremgangsmåte for tilberedning: I 1 glass vann oppløs en teskje stivelse, rør til en jevn konsistens. Deretter tilsettes vann (opptil 40 grader) slik at totalvolumet er 1 l. I den resulterende løsningen dyppet børster og hold dem i ca 20 minutter. Deretter må du tørke hendene med et håndkle og bruke en nærende krem.

Alternativ 2

Det er en annen måte å bade med stivelse, noe som vil bidra til å raskt slippe av med tørre hender: Bland 2 spiseskjeer stivelse med 1 liter vann, hold hendene i 15 minutter i løsningen, og smør dem med fiskeolje. Denne prosedyren er ferdig om natten.

Det anbefales også å lage skuffer med dekk av medisinske urter: kamille, kalkblomst, linfrø og eikebark.

Effektive oljer for tørre hender

Hva å smøre tørre hender når krem ​​ikke hjelper, og ikke har tid til å gjøre badekaret? Her vil det hjelpe olje. Oliven, smør og jevn solsikkeolje er en god måte å bli kvitt hudflinging. Det anbefales at du kjøper apotekskornolje og smør hendene minst en gang om dagen.

Slik løser du problemet ved hjelp av krem

Håndkrem er i stand til å sørge for skikkelig omsorg for huden, eliminere tørrhet, fjern rødhet og peeling. Separat kosmetikk basert på deres handling.

 1. Silikon. Behold hydrofile egenskaper, fukt og myk epidermis. Silikon i kombinasjon med glyserin gir større effekt, uten å tette porene med overflødige komponenter. Denne krem ​​absorberes raskt i dermis og gir det øyeblikkelig til det beste utseendet. Den er egnet til bruk under økonomisk arbeid eller arbeid i gummihansker (Freedom, Vitex, Silicone).
 2. Regenereringskrem gir regenerering av huden, skaper forebyggende tiltak gjennom utvikling av en beskyttende barriere på dermis (Tulsi, Muse Restoring, Armacon).
 3. Helbredende kremer brukes på problemområder. Hvis palmer, hender, hud har sår, sprekker og kutt, så forårsaker kremet så raskt som mulig cellefornyelse, noe som bidrar til rask helbredelse av sår, og skaper en beskyttende usynlig film (Freedom, Fitocrone, Shi Fei Shi).
 4. Nærende krem ​​er designet for å gi hendene den nødvendige omsorg. Den nærer næring til hendene med fettstoffer, som fôrer hver celle i dermis (Vitex, BULGARIAN ROSE SIGNATURE SPA, Nika).
 5. Hydrofobe - designet for å arbeide med kjemiske midler. Det beskytter huden så mye som mulig, og dekker den med en tynn film. Bruken av denne krem ​​er et godt forebyggende tiltak mot herdet og flaky derma (Krembarriere, Tulsi, Muse Restoring).

Anmeldelser og vurdering av håndkrem på prosjektet vårt.

Beste håndmaskene

En håndmaske anbefales også til håndpleie.

 1. Honningsmaske: 1 ts. honning er lagt i 1 ss. l. melk og 1 ss. l. oljer (vegetabilsk eller oliven). Til den resulterende massen legg havremel (2 ss) og bland forsiktig komponentene. Den resulterende våpenet må masseres på hendene og ha på bomullshansker.
 2. Havregrynsmaske: Havregryn kan males i kaffekvern eller brukes i normal tilstand. Ta 1,5 - 2 ss korn, 1 ss. l. varmt vann, glyserin og olje, legg til 1 ts. sitronsaft og bland godt ingrediensene. Masken påføres i 15 minutter, vaskes deretter av med vann ved romtemperatur og tørk børsten forsiktig av med et håndkle.

Riktig pleie for tørr hud

Som du kan se, påvirker en rekke faktorer tørrheten i hendene. Dette er eksternt miljø, daglig arbeid, mangel på vitaminer i kroppen, feil diett, kronisk sykdom, eller bare mangel på riktig omsorg for hendene dine.

For å unngå problemer med huden og ytterligere skadelige effekter, er det nødvendig å følge grunnleggende regler for håndpleie:

 • vaske opp, gulv, vinduer og andre gjenstander som involverer kontakt med kjemiske midler, bare med hansker;
 • regelmessig ta et kompleks av vitaminer;
 • bruk en nærende håndkrem daglig;
 • 1-2 ganger i uken for å gjøre profylaktiske masker og bad;
 • føre en sunn livsstil;
 • Spis riktig, fullstendig metning av kroppen med sunne matvarer (frokostblandinger, grønnsaker, frukt, grønnsaker).

Hvis du følger disse enkle regler, vil problemet med tørre hender forsvinne for alltid!

Tørr hud i hendene: årsaker og hva de skal gjøre

Om håndkrem, husker vi bare om vinteren, når huden skiller seg ut fra kulde og vind. Men det er bedre å ikke gå til ekstremer og alltid holde et rør av krem ​​med deg - spesielt hvis huden på hendene er tørr. Forresten, fortell deg nå hvorfor det blir så og hva du skal gjøre med det.

 • Tørr hud: hovedtegnene
 • Årsaker til tørrhet
 • Riktig pleie for tørr hud
 • Sesongpleie
 • Håndbad
 • Ernæringsregler for tørr hud
 • Forebyggende tiltak
 • Care Product Review

Tørr hud: hovedtegnene

Tørr hud kan skyldes enten en genetisk predisponering eller eksterne faktorer, som for eksempel bruk av mislykkede utvalgte kosmetiske produkter eller alvorlige værforhold.

Tørr hud holder ikke fuktighet godt, fordi det naturlige beskyttelseslaget er skadet - lipidmantelen. Spesielt ofte, er tynne hudområder påvirket av dette problemet: øyelokk, hender, nakke, decollete område.

Årsaker til tørrhet

Hvis vi ikke snakker om atopisk dermatitt eller eksem, så er det flere grunner til tørr hud på hendene.

Hyppig håndvask med aggressive rensemidler og bruk av bakteriedrepende geler (spesielt viktig for leger og sykepleiere).

Bruk av kjemikalier til husholdninger uten hansker.

Forsømmelse av omsorgsprodukter.

For ofte bruk av skrubbe og som et resultat brudd på integriteten til epidermis beskyttende barriere.

Arbeid med kjemiske reagenser, løsningsmidler og andre aggressive stoffer.

Ekstreme værforhold: varme eller omvendt, alvorlig frost og isete vind.

Lav luftfuktighet i rommet er et vanlig vinterproblem, for når sentralvarmen er slått på, er luften vanligvis overdreven.

Bruk alltid vernehansker før rengjøring eller vasking. © iStock

Riktig pleie for tørr hud

Håndpleie er ikke begrenset til krem ​​alene, spesielt hvis du bare tar det ut av esken i nødstilfeller. En enkel omsorgsplan vil bidra til å holde hendene dine i topptilstand.

Vær oppmerksom på hvordan du vasker hendene og hvor ofte du gjør det. Hvis tørre hender - ditt konstante problem eller arbeid krever at du vasker hendene mange ganger om dagen, bytt den klassiske klumpen eller flytende såpe til en mer mild kremrenser.

Det er viktig å begrense kontakten i henderhuden med husholdningskjemikalier, for eksempel når du vasker: bruk hansker eller erstatt produktene med fuktighetsgivende og hypoallergeniske.

Håndskrubbe er ikke veldig populær, men det vil ikke skade for å få det. Regelmessig (et par ganger i uken) eksfoliering fjerner døde hudpartikler av epidermis og forårsaker at cellene oppdateres raskere. Huden blir ikke bare mykere og mer øm, men også bedre oppfatter de gunstige substansene som er en del av midler til etterfølgende omsorg.

Håndkrem skal stå på nattbordet til hver kvinne (den andre kan kastes i posen, og den tredje - i skuffen på kontortabellen). Uten den blir håndhudet gammelt for tidlig.

Som en nødprosedyre for rask gjenoppretting, bruk en maske for hendene: det kan enten være et spesielt verktøy eller en hvilken som helst fettete krem ​​som er brukt med et tykt lag. Bruk bomullshansker på toppen.

Bruk håndkrem flere ganger om dagen. © iStock

Sesongpleie

Som med forsiktighet i ansiktet endres hudpleieordningen avhengig av sesong.

For huden er dette den vanskeligste perioden når frostene og piercing vinden på gaten kombineres med tørr innendørs luft. Husk å bruke hansker og hold en nærende håndkrem med deg. Og som en nødsituasjon må du bruke spesielle væsker for grov hud.

Bare problemfri tid hvis du ikke er i et tørt og varmt klima. Fuktighetskrem hjelper til med å ta hendene i orden, pluss ikke glem om kutellikkolje.

De er preget av et forandringsbart klima, på kalde dager fokuserer på hudens næring og på varme dager - på fuktighetsgivende.

Håndskrubbe gjør huden mer øm og myk. © iStock

Håndbad

Før du bruker kremet, kan du lage et 10-minutters bad med havsalt til hendene. En teskje salt er nok for en liten beholder: den vil nærme huden med mikroelementer og fukte den.

Etter badet må du ikke tørke hendene tørke, bare ta dem med et håndkle. Påfør deretter kremet.

Balansert diett for tørr hud

Forskere har ennå ikke kommet til enighet om muligheten for å ta vitaminer for å forbedre hudtilstanden. I dag tror leger at en person må få de nødvendige stoffene fra mat. Derfor er det universelle rådet å justere dietten slik at menyen opprettholder en balanse mellom proteiner, karbohydrater og fett.

Det regnes som deres universelle onde, men faktisk snakker vi om fettsyrer, som huden ser frisk ut og strålende ut. Fettsyrer finnes i matvarer som vegetabilske oljer, frø og nøtter, noen fisk.

De er kjent for å være rike på friske grønnsaker, bær og frukt. Selv om innholdet av nyttige stoffer i frosne frukter, ifølge de nyeste vitenskapelige dataene, ikke er mye mindre. Mesteren i konsentrasjonen av vitaminer og mineraler kan kalles spinat, rik på vitaminer B, C, E, jern, kalsium, kalium og magnesium. Men alle grønne grønnsaker er utrolig gode for hudens helse.

Forebyggende tiltak

Disse tipsene vil bidra til å forhindre ubehagelig peeling av hendene på hendene - så ta dem til å merke seg.

Rengjør huset og vask opp vaskene strengt med hansker: rengjøringsmidler (selv om det ikke er "unngå kontakt med hud") inneholder en høy konsentrasjon av aggressive overflateaktive stoffer (overflateaktive stoffer). Det skader ikke oppvasken og VVS, men huden på hendene vil definitivt tørke ut.

Varm hansker lagret millioner av hender fra å tørke ut og svinge, noe som betyr at din vil bli frelst. Nyttig liv hacking: Sett et par hansker i lommene på hver av jakker, og bære et par "på vakt" i vesken din.

Huden på hendene tørker og sprekker: bilder, sykdommer, behandling

Hvis huden på hendene tørker og sprekker i frost og vind, anses dette å være en vanlig forekomst, som lett kan fjernes ved hjelp av spesielle fuktighetsgivende og beskyttende kosmetikk. Men når utseendet på slike symptomer ikke er relatert til værforhold, kan vi snakke om utviklingen av en allergisk reaksjon, soppinfeksjon, ulike typer dermatose. For å forhindre komplikasjoner og forhindre at den patogene mikrofloraen kommer inn i kroppen uhindret gjennom microcrackene, er det nødvendig å raskt identifisere årsaken til tørrhet og eliminere dens virkning.

etiologi

Sprekker i fingrene er også farlige fordi de er inngangsportene for alle slags infeksjoner. Dette gjelder spesielt for personer som jobber i næringsmiddelindustrien (kutte fisk, kjøtt osv.)

Ofte tørker huden på hendene tørr og sprekker under påvirkning av ikke-patogene faktorer, inkludert:

 • beriberi;
 • værforhold (forvitring av huden i kaldt vær er fyldt med tørking av den følsomme epidermis, utseende av flaking og dype sprekker);
 • feil hudpleie (for hyppig håndvask, bruk av dårlig pleie og rengjøringskosmetikk, samt daglig rengjøring, vasking, vasking av klær manuelt uten spesielle hansker og bruk av aggressive husholdningskjemikalier vil slette det beskyttende laget av epidermis).

I tillegg, under påvirkning av disse faktorene, mister huden sitt sunne og velpleide utseende, på grunn av tynningen av sin naturlige beskyttelsesbarriere, åpner porten for alle slags patogene mikroorganismer. Risikoen for infeksjon, sopp eller virusskade øker flere ganger.

Også huden på hendene sprekker mot blodet, tørker ut og blir irritert mot bakgrunnen for utviklingen av slike patologiske tilstander i kroppen:

 1. Mycosis. Fungal lesjoner av huden i hendene med dermatofytter og Candida er gjenstand for mennesker av forskjellig alder, kjønn og nasjonalitet. Kilden til sykdommen er i de fleste tilfeller infisert fothud, fra overflaten som sporer av en patogen sopp spredt over hele kroppen. Karakteristiske manifestasjoner av mycosis på hendene er tørrhet, irritasjon og flaking av huden mellom fingrene, en brennende følelse og kløe i de skadede områdene. Ved candidiasis blir hvitt plakk med en sur lukt, gråtende, dannelse av gulaktige eller hvite flekker på negleplatene og en forandring i form som utløses av penetrasjon av svampens sporer inn i spikertykkelsen, forbundet med disse symptomene.
 2. Dermatitt. Årsaken til tørking og sprekker i henderens hud kan være allergisk eller kontaktdermatitt. For den første typen sykdom, som utvikler seg direkte etter direkte kontakt med huden med allergenet, er karakteristiske symptomer samtidig inflammatorisk prosess, hyperemi og hevelse i det berørte området. Allergisk dermatitt kan utvikles uten direkte hudkontakt og irriterende, den indirekte effekten er nok (oral inntak av visse grupper av medisiner, mat, etc.). Denne typen sykdom manifesteres av rødhet, hevelse og kløe i huden, dannelsen av et lite blærende utslett på håndflatene og fingrene.
 3. Eksem. Alvorlig kløe, hyperkeratose, tørrhet og peeling, hevelse og gråtende hud reagerer vanligvis på utvikling av eksem. I de fleste tilfeller manifesteres symptomene på sykdommen i kronisk form i form av utslett på håndflatene og fingertuppene. I perioden med forverring av patologi kan det oppstå store sprekker på håndflatens hud, i bretter mellom fingrene, fortykkelse og overdreven pigmentering av den berørte huden, utløst av konstant riper på kløende eksem-lesjoner.
 4. Eksfolierende keratolyse. Hos kvinner og menn i ung alder opplever eksfolierende keratolyse ofte, hvor huden på hendene tørker og peeling sterkt, spesielt i den varme sommersesongen. Bruk av såpe, løsemidler eller vaskemidler med aggressive komponenter i sammensetningen anses å være en medvirkende faktor for utviklingen av sykdommen. De første symptomene på sykdommen er luftfylte blister av liten størrelse, som er lokalisert på fingrene eller på overflaten av palmer. Merkbar kløe kan bare forekomme i sjeldne tilfeller. I patogenesen av eksfoliativ keratolyse oppstår en vedvarende tendens til tilbakefall så snart som mulig etter remisjon. Denne prosessen er vanligvis ledsaget av dannelsen av store sprekker i de interdigitale folder og på palmer.
 5. Kald urtikaria. Hudenes hud er ofte utsatt for aggressive eksterne faktorer (frost, kald vind og vann, fuktighet, etc.). På grunn av en slik kald irritasjon utvikler en allergisk reaksjon, karakteristiske manifestasjoner som er røde flekker, hevelse, blåsing, tørrhet og peeling av huden påvirket av lave temperaturer. Symptomer på allergi får seg til å føle seg i nær fremtid (vanligvis innen de første 10-20 minuttene) etter kontakt med eksterne stimuli.

Det er også mulig at tørking og sprekker i huden på hendene kan virke som en dermatologisk manifestasjon av diabetes. Hos pasienter på samme tid tørrhet i huden, en lokal hyperkeratose på håndflatene, observeres rynke av pads av fingre.

Sprukket hud på hender foto

Funksjoner av terapi

Hvis huden på hendene tørker og sprekker, bør du konsultere en lege som vil foreskrive passende og effektive måter å eliminere problemet på:

 • spesiell omsorg for tørr følsom hud av hendene ved hjelp av fuktighetsgivende kosmetiske produkter;
 • antimykotiske legemidler til behandling av soppinfeksjoner;
 • et antiinflammatorisk medisinkompleks for eksem og dermatitt;
 • antihistaminer for å eliminere allergier;
 • vitaminholdige kremer og orale vitamin-mineralkomplekser med avitaminose.

I de fleste tilfeller hjelper kompetent omsorg, bruk av nødvendige tiltak for behandling og beskyttelse mot skader, skader og irritasjon på kortest mulig tid å returnere huden på hendene til et sunt, velpleiet utseende.

Hva å gjøre hvis hud sprekker, årsaker og behandling

Dårlig økologi, økt mengde kjemikalier som en person møter hver dag, sykdommer og vitaminmangel fører til hudkreft. Den epidermis blir grov og tørr. Sår ofte helbrede seg selv etter en tid. Men noen ganger kan dypere skader oppstå på huden, noe som er veldig sakte å passere og har mye ulempe. Samtidig kan sprekker være både på fingrene og mellom dem.

Årsaker til

Det er svært viktig å behandle sprukket hud, uavhengig av utseendet og størrelsen på sårene. Det er viktig å avgjøre hvorfor huden knekker. Hovedårsaken til sprekk og tørrhet er svakheten i den beskyttende hudbarrieren, som ikke klarer å motstå de negative faktorene som påvirker huden. Denne barrieren består av oljer og proteiner som beskytter epidermis mot tørking og skaper en beskyttende film på den. Hvor intensivt disse stoffene produseres, avhenger av eksterne og interne faktorer.

Hvis huden på hendene tørker og sprekker, er årsakene knyttet til påvirkning av det ytre miljø oftest følgende:

 • Tørr inneluft.
 • Overoppheting i solen.
 • Skarp temperatur faller.
 • Kald luft om vinteren.
 • Sterk vind, lepper og hender kan slites ut.
 • Hyppig og langvarig kontakt med hardt, varmt eller kaldt vann.
 • Bruk av utløpt eller uegnet håndpleieprodukter.
 • Bruk av vaskepulver, lim for tapeter, maling, rengjøringsprodukter, sement og andre aggressive kjemiske produkter.

Når disse faktorene påvirker, er skaden plassert på overflaten av hendene, og de kan også ligge på bena. I dette tilfellet er sprekker på spissene eller mellom fingrene, så vel som på håndflatene, mye mindre vanlige. Fra påvirkning av ytre årsaker, kan du bli kvitt hjemme alene. I dette tilfellet er det svært viktig å observere forebygging og bruk regenerering, nærende og fuktighetsgivende hudpleieprodukter.

I tillegg tørker og tørker hendene på grunn av visse forhold i kroppen, for eksempel:

 • Forstyrrelse av hormonelle nivåer, som kan føre til metabolske forstyrrelser.
 • Allergiske reaksjoner.
 • Syndromes Reiter og Sjogren.
 • Endokrine sykdommer: skjoldbruskpatologi, diabetes mellitus.
 • Hudsykdommer av ikke-smittsom og smittsom opprinnelse: sopplesjoner, dermatitt, eksem, ichthyosis, psoriasis.
 • Alder endres.
 • Fordøyelsessykdommer, som er ledsaget av utilstrekkelig absorpsjon av næringsstoffer.
 • Forstyrret vann-saltbalanse i kroppen.
 • Mangel på mineraler og vitaminer i kroppen.

I dette tilfellet oppstår sprekker vanligvis på fingertuppene, på overflaten av håndflatene og mellom fingrene. De kan også utvides til andre områder. Derfor, i tilfelle interne faktorer, er det nødvendig å bestå en omfattende undersøkelse og konsultere en spesialist. I dette tilfellet vil legen diagnostisere og skrive ut den nødvendige behandlingen.

Sprengningsforebygging

For å beskytte hendene mot sprekker er det viktig å observere forebygging. Årsaker til tørr hud, som er forbundet med eksponering for eksterne faktorer, kan elimineres ved å følge enkle regler:

 1. Det bør drikke mer vann i den kalde årstiden.
 2. Å vaske opp og utføre husrengjøring bare i gummihansker.
 3. Så sjelden som mulig, bruk antibakteriell såpe, da det tørker huden sterkt.
 4. Det anbefales å bruke mild såpe, som inneholder i dens sammensetning fuktighetsgivende midler.
 5. Ta vare på hendene regelmessig ved hjelp av folkemidlene eller kosmetiske prosedyrer.
 6. Når du velger en krem, er det svært viktig å studere sammensetningen og sørge for at disse komponentene ikke er allergiske. I tillegg må du sjekke utløpsdatoen for midlene.
 7. Om sommeren bør hendene beskyttes med UV-kremer.
 8. Arbeid i hagen eller hagen, du må bruke husholdningshansker.

Du må kunne velge riktig krem ​​- det skal ikke være alkali. Hovedfunksjonen til produktet er fuktighetsgivende og mykgjørende. Derfor bør følgende komponenter være tilstede i hvilken som helst krem ​​for å myke: propylenglykol, lanolin, glycerolstearat, jojobaolje. Urea, melkesyre og hyaluronsyre, sorbitol hjelper til med å fukte huden.

Det er også spesialprodukter designet for å beskytte huden. Silikonkrem er ideell når du rengjør huset. Spesiell beskyttende krem ​​brukes før du går ut i vintersesongen. For dype sprekker på fingrene kan du bruke petroleumjell eller krem ​​som inneholder bivoks, kakaosmør eller demithikon.

Oljer for tørrhet

Det er en stor liste over nyttige produkter som bryr seg om hendene på hendene. Tørrhetoljer inkluderer:

I tillegg har Altai fjellmummien en flott effekt. Dette verktøyet brukes strengt i henhold til instruksjonene.

Folkemidlene

Når huden på hendene begynner å knekke eller tørke, kan du selvstendig lage kremet hjemme. For å gjøre dette kan du bruke følgende ingredienser: olivenolje, honning, mel, gurkemeie, noen dråper sandeltre olje. Det er viktig å vite om hendene flager og knekker, hva de skal gjøre i dette tilfellet. Håndbad er svært effektive for tørr hud. For å gjøre dette må du oppløse en skje stor stivelse i et glass varm melk. Deretter skal du dyppe hendene i blandingen i ti minutter, tørk deretter og ta en nærende krem.

Før du bruker folkemedisiner, må du sørge for at du ikke er allergisk mot komponentene sine.

Følgende rettsmidler har vist seg bra:

 • Bad med linfrø. I en halv liter varmtkokt vann må du legge til linfrø (to spiseskjeer), og deretter koker denne blandingen i omtrent fem minutter på lav varme. Tilsett kjøttkraft i ca 30 minutter, belastning og tilsett krem. Da må du dyppe hendene i denne løsningen og holde i ca 15 minutter. Påfør deretter en fuktighetskrem på den tørkede huden. Denne prosedyren kan utføres hver dag.
 • Banan maske I massen av en banan må du legge til havtornolje og honning (en teskje hver), bland dem og legg på hendene. La masken stå i en halv time, skyll og påfør en nærende krem ​​på huden. Du kan lage denne masken to ganger i uken.
 • Mask av lilla olje. For forberedelsen må du sette blomster av lilla i en tørr beholder og hell olivenolje. Insistere om tre uker på et mørkt sted. Før bruk skal oljen filtreres, oppvarmes og påføres i en halv time.
 • Propolis salve. I vaselin (50 g) oppvarmet i et vannbad, tilsett propolis (10 g). Deretter oppvarmes denne blandingen i 10 minutter. Det resulterende produktet skal brukes på skadede områder flere ganger om dagen.

Riktig ernæring

Etter å ha bestemt årsakene til at huden på hendene tørker og sprekker, kan du begynne å lage riktig diett. For problemer som skyldes interne forandringer i kroppen, må du følge et spesielt rensende diett. Kakao, krydder, kaffe, sjokolade, sukker, mel og konfekt bør fjernes fra kostholdet ditt. I tillegg må du begrense saltinntaket. Gjær og sukker, som kommer inn i kroppen, er et gunstig miljø for utvikling av sopp. Og de kan utløse eksemens utseende.

I den daglige dietten bør du inkludere frukt og grønnsaker, friske urter. Det er tilrådelig å ekskludere kjøtt fra kostholdet ditt en stund, så det kan konsumeres i små mengder. Det er bedre å bruke kjøtt som kalvekjøtt og kalkun. Kylling er ikke ønskelig å bruke, da den inneholder mange antibiotika og hormoner.

I tillegg er det tilrådelig å drikke minst en og en halv liter rent vann hver dag. Med hjelpen blir tette lymfene renset, noe som bidrar til ødem.

Det er også veldig viktig å rydde opp i nervesystemet, ikke å være nervøs og gi mat mot stress.

Medisinsk hjelp

Hvis det oppstår sprekker og tørrhet i hendene, så vel som eventuelle hudproblemer, bør du kontakte en hudlege. Legen vil diagnostisere og, om nødvendig, sende til endokrinologen, gastroenterologen og reumatologen. Finn et spesielt middel for sprekker i huden vil hjelpe en skjønnhetspleie. I tillegg kan legen foreskrive vitaminkomplekser og gi anbefalinger om å balansere dietten. Daglig omsorg og forebygging vil bidra til å bevare skjønnheten og helsen til hendene dine.

Tørr hud av hender

Hender - den mest forsvarsløse delen av kroppen. De er nesten ikke beskyttet mot varme og kulde, men de bryr seg ikke om børster så grundig som de står overfor. Tørr hud i hendene oppstår ofte på grunn av uforsiktig omsorg, mindre ofte på grunn av indre sykdommer. I alle fall løses problemet med riktig tilnærming.

Tegn på tørr hud

Tørr hud av hendene (xerosis) bestemmes av:

 • peeling;
 • følelse av tetthet;
 • kløende hud;
 • frakturer;
 • blødning;
 • røde flekker på hendene.

Kun mild grovhet er karakteristisk for den første fasen av xerose. Senere kløe er tilsatt, huden sprekker og bløder.

Årsaker til tørr hud på hendene

Årsaker til tørr hud på lemmer er delt inn i 2 typer: ekstern og intern.

 • ugunstige værforhold: varme, kulde, sterk vind;
 • tørr innendørs luft;
 • uforsiktig omsorg (vask med alkalisk såpe), hardt vann fra springen;
 • bruk av husholdnings kjemikalier uten hansker;
 • Arbeidsforhold: arbeid i varme butikker;
 • Vanen med å lene seg på albuer eller knær kan provosere forkjølingen av disse kroppsdelene;
 • valg av kosmetikk, uegnet for alder eller hudtype;
 • røyking, alkohol;
 • hårfjerning;
 • klær laget av syntetiske stoffer.
 • feil kosthold: avhengighet av strenge dietter, drastisk begrense mengden av fett i kostholdet;
 • utilstrekkelig vanninntak
 • aldersendringer;
 • tar visse medisiner (diuretika, orale retinoider);
 • vitaminmangel;
 • arvelighet;
 • hudsykdommer: eksem, psoriasis, ichthyosis, sopplidelser;
 • andre sykdommer: nervøse og endokrine systemer, gastrointestinale kanaler, nyresvikt, allergi, onkologi, diabetes;
 • folk som er tvunget til å stå mye (frisører, lærere) lider ofte av tørr hud på føttene, dette skyldes nedsatt blodsirkulasjon.

Ta vare på tørr hud

Eliminere og forhindre tørre hender ved å skaffe gode vaner:

 • Beskytt huden mot ugunstige værforhold: Bruk hansker i kulde, bruk solkrem i varmen;
 • fuktig inneluft om vinteren;
 • Organiser riktig hudpleie: bruk en nærende krem, masker, skrubbe;
 • rene hender med sparsomme midler, unngå hardt gni med et håndkle;
 • Bruk gummihansker i kontakt med husholdnings kjemikalier;
 • vask hendene når det er virkelig nødvendig (før du spiser etter bruk av toalettet);
 • bli kvitt dårlige vaner;
 • velg klær fra naturlige materialer.

Rettsmidler for tørr hud hjemme

Ekstraomsorg hjemme vil øke hastigheten på bortskaffelsen av xerose:

 • krem for å eliminere tørr hud på hendene;
 • spesielle masker;
 • salver;
 • paraffinbehandling;
 • riktig utvalgte vitaminer;
 • bad.

Hvis de tiltakene du selv har tatt, ikke gir et synlig resultat, vil det bli nødvendig med et besøk hos en hudlege.

Krem for veldig tørr hud

Kremer for tørre hender kommer i 5 typer:

 • næringsstoffer;
 • kremer;
 • behandling;
 • beskyttelse;
 • anti-aldring.

Noen merker av kremer kombinerer flere funksjoner samtidig, og om nødvendig kan produktene kombineres.

Velge en krem ​​for veldig tørr hud av hender, du må ta hensyn til sammensetningen, i et godt verktøy vil være:

 • glycerol;
 • vegetabilske oljer og ekstrakter;
 • vitaminer;
 • Dexpanthenol;
 • bivoks;
 • hyaluronsyre.

Den valgte krem ​​skal ha intakt emballasje og uventet holdbarhet. Verktøyet skal ikke lukte og exfoliere. Hvis produktet er lukket tett og ikke kan vurderes, bør du ikke kjøpe en krem, hvor holdbarheten utløper om 1-3 måneder.

Det er bedre å velge mellomstore emballasje: store volumer er vanligvis mer økonomiske, men det er fare for at de ikke har tid til å bruke innholdet til slutten. I kremet for tørre hender bør ikke være for mange konserveringsmidler, er tilstedeværelsen av dufter uønsket (for å unngå allergiske reaksjoner).

Generelle regler for bruk av kremer for tørre hender:

 1. Midler legges med massasjebevegelsene for best mulig absorpsjon.
 2. Du kan fikse effekten av nattkrem ved å bære bomullshansker før du legger deg til sengs. Denne teknikken vil skape en nærende maskeffekt.
 3. Fuktighetskrem kan ikke påføres før du forlater huset når det er kaldt ute. Fuktighet kan bli iskrystaller og skade huden.
 4. Beskyttelsesutstyr brukes 30 minutter før du går ut eller kontakt med kjemikalier. Et brudd i tid tillater produktet å absorbere bedre.

5 populære kremer for veldig tørr hud i hender:

 1. "Doctor" med aloe hjelper til med å gjenopprette epidermis og helbrede skaden. Hovedkomponenten av produktet er aloin, som kan takle selv med løpende form for xerose.
 2. "Dawn" med floralisin eliminerer sprekker og peeling. Kremens sammensetning gir fullstendig ernæring av huden.
 3. "Radevit" med vitamin A, E, D helbreder skade. Produktet er egnet selv for svært følsom hud.
 4. "Velvet hender" med shea smør og avokado. Kremen fukter og gjenoppretter hudens elastisitet.
 5. "Yak" med sitrusolje. Et positivt resultat av bruk av midler er synlig etter de første søknadene.

De som ikke stoler på kjøp av kosmetikk, kan tilberede kremet for tørre hender alene. På grunnlag av hjemme rettsmidler egnede naturlige oljer (oliven, kokosnøtt), honning, glycerin, essensielle oljer.

Krem til daglig bruk kan gjøres på følgende måte: bland 1 ss. l. smør, 1 ts. honning og 1 ss. l. urte avkok til uniform. Produktet tilberedt på denne måten lagres i kjøleskapet i maksimalt 10 dager.

Masker for tørr hud av hender

Masker for å håndtere xerose er enkle å forberede hjemme: bare vanlige produkter trengs og litt tid.

5 hjemmemasker for å kvitte seg med tørre hender:

 1. Honning nærende. Ingredienser: honning - 15 g, eggeplomme - 1 stk., Olivenolje - 25 g, 2-3 dråper sitronsaft. Ingrediensene er blandet, påført huden, over natten under bomullshansker. Skyll av med varmt vann.
 2. Havregryn er lett å lage: Finmalt flak brygges med varm melk eller krem. Før bruk blir blandingen avkjølt til romtemperatur, venstre på hendene i 30 minutter, vasket med varmt vann.
 3. Potet: Skalte kokte knollene må knuses og blandes med en liten mengde melk. Sammensetningen holder på huden i 3 timer.
 4. Maske fra coltsfoot. Matlaging: 2 ss. l. Friske blader vaskes, knuses, blandes med 200 ml varm melk. Midler påføres i 25 minutter, vaskes av med varmt vann.
 5. Rømme Du må grille en liten gulrot på en fin rist, legg til 3-4 ss. l. rømme. Blandingen fordeles på hendene på et tykt lag, vaskes med varmt vann etter 20 minutter.

For vellykket eliminering av tørre hender, bør masker gjøres regelmessig, ikke vask dem av med såpe, etter påføring, bruk en nærende krem.

Salve for tørre hender

Salver som kan fjerne tørre hender kan kjøpes på apoteket:

 • "Bepanten" med pantothensyre helbringer raskt skader;
 • "Levomekol" bidrar til å gjenopprette vev;
 • "Boro plus" fjerner betennelse, normaliserer talgkjertlene;
 • Lamisil er effektivt hvis xerose oppstår på grunn av soppinfeksjoner.

Salver for å bekjempe tørr hud i hendene og forberede seg hjemme:

 1. Rosa er et rasktvirkende middel, resultatet er merkbart etter første søknad. Knuste roseblader blandet med 1 ss. l. gåsfett.
 2. Fra calendula: 100 g knuste blomster fortynnes med 200 g smeltet smette. Den resulterende blanding oppvarmes i et vannbad, avkjølt før bruk.
 3. Salisylsalve og glyserin kombineres i like store mengder, verktøyet er egnet for daglig bruk.
 4. Mel, honning, smør og vodka blandes i like deler. Den resulterende slurry er fordelt på gazeen, påført huden i 4 timer.
 5. Pulverplantain fortynnet 1 ts. vegetabilsk olje og 1 ss. l. Vaselin kan brukes hver dag.

Hjemmelaget salve lagret i kjøleskapet.

Parafinbehandling

Kosmetiske parafinprosedyrer er etterspurt i salonger: prosessen er smertefri, tar ikke mye tid, tilstanden til børster og negler forbedres etter en økt.

Parafinbehandling virker i fire retninger samtidig:

 1. Hendene blir myke og glatte på grunn av muligheten til kjøleparafinen til å dekke vevene under huden.
 2. Rensing oppstår på grunn av økt sirkulasjon av lymfestrømmen: giftstoffer frigjøres fra huden og kan ikke returneres på grunn av den beskyttende parafinfilmen.
 3. Hender godt fuktet. Prosedyren øker kroppstemperaturen, porene åpner seg og blir kvitt akkumulerte toksiner. Parafinfilm tillater ikke fuktighet å gå ut og reabsorbsjon oppstår.
 4. Skadet hud regenererer, sprekker helbringer. Resultatet oppnås på grunn av effekten av varme på kapillærene: blodsirkulasjonen akselererer, næringsstoffer kommer raskt inn i cellene.

Parafinbehandling kan ordnes hjemme. Først må du kjøpe alt du trenger for prosedyren:

 • kosmetisk paraffin (2 kg er nok for en økt);
 • bad,
 • stoff hansker;
 • 2 plastposer;
 • skrubbe og håndkrem.

Før starten av økten må paraffin smelte, dette kan gjøres i et vannbad. Også hendene må forberede seg: prosesskrem og krem.

Hjemme prosedyre foregår i 5 faser:

 1. Varm paraffin er plassert i badekaret, børster senkes der.
 2. Tiden på ett dykk er 10 sekunder, alt du trenger er 7 tilnærminger. Pause mellom dykk er også 10 sekunder.
 3. I løpet av denne tiden er hendene dekket med et tett paraffinlag, plastposer settes på hendene og votter på toppen.
 4. Etter 25 minutter fjernes paraffinen.
 5. Prosedyren er ønskelig for å fullføre en håndmassasje.

Om nødvendig kan øktene holdes 2-3 ganger i måneden. Parafinbehandling er kontraindisert i diabetes, hypertensjon, følsomhet overfor allergier, infeksjonssykdommer.

Vitaminer for tørre hender

Tørr hud av hendene indikerer mangel på visse vitaminer:

 • Vitamin C beskytter huden mot uønskede effekter, forhindrer for tidlig aldring;
 • vitamin A forynker epidermis;
 • E gjør huden smidig;
 • H-vitamin normaliserer arbeidet med blodkar og kapillærer;
 • B-vitaminer hjelper huden å bli fornyet;
 • Nikotinamid normaliserer fettinnholdet i huden.

På apoteket kan du velge et egnet kompleks.

Bad for tørr hud

Baths for fjerning av xerosis handle raskt, blir resultatet lenge. Det er mange varianter av prosedyren, det er enkelt å organisere nyttige økter hjemme:

 1. Honningbad: i 0, 5 liter varm melk legges 1 ss. l. honning. I det avkjølte verktøyet hold hands i 20 minutter.
 2. Herbal: 2 ss. l. nettle og 1 ss. l. Calendula infused 1 liter varmt vann. Varigheten av prosedyren er 15 minutter.
 3. Medisinsk: 1 ss. l. glycerin og 2 ts. ammoniakk fortynnet med 2 ss. l. vann. Badet er tatt 10 minutter.
 4. Berry: Kamille og bringebær i like store mengder infundert, fortynnet med varmt vann, i 30 minutter. Etter at begge produktene er filtrert, blandes de resulterende væsker. Varigheten av sesjonen er 10 minutter.
 5. Korn: til 2 ss. l. havregryn tilsatt 1 liter. kokende vann, blandingen oppvarmes på lav varme i 5 minutter. Det resulterende verktøyet er filtrert. Pensler er nedsenket i væske i 20 minutter.

Bad kan gjøres en gang i uken. For raske resultater er det bedre å alternere komposisjoner.

Huden på fingrene tørker og sprekker: årsaker

Årsaken til tørr og sprukket hud bare på fingrene er ofte den konstante kontakten med kjemiske midler. Problemet i dette tilfellet løses enkelt: det er nok å bruke hansker før du bruker aggressive stoffer, og etter ferdigbehandling, bruk en nærende krem.

Noen ganger sprer huden på fingrene på grunn av det lange oppholdet på gaten i varmen eller kulde uten bruk av solkrem eller hansker.

Hvis sprekker i huden går fra fingrene til håndflaten, ledsaget av kløe og brennende, kan dette tyde på indre sykdommer:

 • allergier;
 • sopp lesjoner;
 • hormonelle endringer;
 • eksem;
 • forverring av kroniske sykdommer.

Angst symptomer - en grunn til å umiddelbart besøke en lege.

Huden på hendene er tørr og peeling av.

Skal hendene som regel for eiere av tørr hud med utilstrekkelig forsiktighet. Den riktige forsiktigheten vil bidra til å fjerne peeling: konstant påføring av nærende kremer, beskyttelse av børster i varmt og kaldt vær. I tillegg fjerner tørr hud bruken av kosmetikk som inneholder alkohol.

Hendene kan tørke og avskalke med visse sykdommer:

 • tarmproblemer, mage;
 • soppsykdommer;
 • dermatitt, eksem;
 • forstyrrelser i hormonelle og endokrine systemer.

Hvis riktig behandling ikke forbedrer tilstanden til hendene, er det verdt å kontakte en spesialist.

Tørr hud på håndflatene: årsaker

Palmer er den delen av hånden som er mest utsatt for tørrhet. Problemet oppstår vanligvis på grunn av for hyppig håndvask, bruk av upassende kosmetikk, kontakt med husholdningskjemikalier uten hansker. Folk som jobber på en byggeplass eller foretar reparasjoner, lider ofte av tørre hender, forårsaket av ulike blandinger og støv. Et kurs av antibiotika kan også føre til at huden tørker ut.

Du kan gjenopprette mykheten i dine håndflater ved å bruke forsiktig kosmetikk og beskytte huden din med gummihansker når du arbeider med skadelige stoffer. For å konsolidere resultatene er det nyttig å regelmessig påføre en fuktighetskrem.

Tørre palmer kan indikere visse sykdommer: sopp, psoriasis, eksem, problemer med det endokrine systemet. Disse sykdommene vil bidra til å eliminere en hudlege.

Tørr hud av hendene under graviditet

I fremtidige mødre tørker huden på hendene ofte. Før 20 uker med graviditet, bør dette ikke forårsake bekymring: vannet som kommer inn i kvinnekroppen går til fostrets utvikling. En økning i volumet av væske som forbrukes, vil bidra til å eliminere ulempen.

Når svangerskapet er over 20 uker, og tørr hud på hendene fortsatt er plagsom og kløe, bør du umiddelbart informere legen din. Fremtidige mødre står ofte over for hormonforstyrrelser, tørr hud er et av symptomene. Noen ganger er problemer forårsaket av nervøs spenning, en gravid kvinne bør forsøke å unngå stress, slappe av og gå mer.

Tørr hud på barnets fingre

Hos barn tørker huden på fingrene vanligvis på grunn av lange turer og hyppig kontakt med vann. I disse tilfellene er det nok å håndtere hendene med en passende babykrem.

Hvis huden ikke bare tørker, men også skiller av fingrene, så er helseproblemer sannsynlig:

 • vitamin mangel;
 • allergier;
 • metabolske forstyrrelser;
 • hud og smittsomme sykdommer.

Konstant peeling av hud, kløe og peeling av fingrene signalerer behovet for å vise barnet til en spesialist.

mat

De riktige produktene i den daglige menyen vil bidra til å takle tørr hud:

 • Sitrusfrukter (i fravær av allergi) vil gjenopprette hudens elastisitet og visuell attraktivitet;
 • grønnsaker og frukt som inneholder vitamin A (gulrøtter, gresskar, aprikoser), vil oppdatere cellene i epidermis;
 • nøtter vil akselerere utvinningen av huden;
 • gjærte melkeprodukter vil eliminere giftstoffer;
 • Fisk og vegetabilske oljer er rike på omega-3 fettsyrer, som er uunnværlige for naturlig hydrering.

Produkter uønsket i kosten med tørr hud i hendene:

 • stekt og saltet retter;
 • hermetikk og marinader;
 • alkohol, karbonatiserte drikker, kaffe.

Sesongpleie

Funksjoner omhyggelig for tørr hud, avhengig av sesong:

 • i vår og høst trenger hendene spesielt ernæring og hydrering;
 • Om sommeren vil huden trenge solkrem og fuktighetskrem hvis klimaet er for tørt.
 • Om vinteren bør du ikke glemme hansker før du går ut og konstant bruk av nærende krem.

Hender, fingre og palmer er sårbare flekker som nøyaktig eksponerer en persons alder og krever omsorg ikke mindre enn et ansikt. Det er lett å returnere skjønnheten til hendene og unngå tørrhet i huden: det er nok å organisere skikkelig omsorg og skaffe seg vane med å velge sunne produkter.

Hvorfor tørker og tørker huden på hendene?

Til tider ser ikke hendene på hendene for pent ut. Det tørker ut og sprekker. Hva er årsakene til dette fenomenet og hvordan bli kvitt det? La oss se.

Hovedårsakene til tørr hud

Huden på hendene begynner å tørke av ulike årsaker. Vurder de interne og eksterne gruppene av faktorer, samt årsakene til lokal og sesongmessig tørr hud.

Interne og eksterne faktorer

Gruppen av eksterne årsaker er dannet under påvirkning av eksterne faktorer. Interne årsaker til tørrhet på grunn av kroppens og menneskers helse.

Peeling rundt neglene, mellom fingrene og på håndflatene, etter at barnet er født og sesongmessig

 • epidermis på håndflatene tørker, hovedsakelig på grunn av mangel på væske. Med sterke desquamations kan hudsykdom også være en provoserende faktor, samt bruk av sterke kjemiske vaskemidler;
 • tørr hud rundt neglene på grunn av mangel på ernæring av ytre lag, mangler det pleieprodukter;
 • Etter fødsel tørker huden på grunn av endring i hormonnivåer, reduserer produksjonen av østrogen dramatisk i blodet, og på grunn av beriberi under amming.
 • huden mellom fingrene sprekker som følge av bruk av sterke vaskemidler, ved endring av hormonnivåer og i nærvær av sopp;
 • tørr hud i vår og høst skyldes sesongbasert avitaminose og plutselige temperaturendringer.

Årsaker til krakkende hud

Sprekk, som tørr hud, oppstår av lignende grunner. Først og fremst oppstår sprekker på grunn av eksponering for kulde. Sterk kjøling begrenser karene som ligger nær de øvre lagene av epidermis, blodet blir verre for cellene, de begynner å motta mindre ernæring og til slutt tørker ut. I dette tilfellet bør du begrense inntrengningen av fuktighet, kjemikalier på huden, smør sprekker med fett krem ​​og bruk hansker når du gjør husarbeid.

En annen faktor som provoserer forekomsten av sprekker i hendene, er uriktig vasking. Du kan aldri vaske hendene under isvann, den normale temperaturen skal være rundt 40 grader. Varmt vann er også uønsket. Midler for vasking med sterk surhet ødelegge de øvre lagene i huden. Fuktrester har også en negativ effekt, så det anbefales at du tørker hendene godt etter vask, til de er helt tørre. Vask hendene kan ikke supercool, det også provoserer utseendet av sprekker.

Ironmangel anemi forårsaker sprekker i hendene. Denne sykdommen er bestemt etter bloddonasjon for hemoglobinanalyse. På grunn av det lave nivået er huden på hendene sprukket. Før analyse blir jernmangelanemi bestemt av ønsket om å spise kritt, ved sprø negler, kortpustethet, svakhet, ekstrem tretthet, hodepine og lys hud.

Hva skal jeg gjøre med tørr hud?

Ved de første symptomene på tørre hender er det nødvendig å ta tiltak for å eliminere den. Dette kan gjøres ved hjelp av apotek, samt tradisjonelle medisinmetoder. De mest populære stoffene og reseptene er presentert nedenfor.

apotek agenter

Farmasøytiske midler for behandling av tørr hud i hendene inkluderer multivitaminkomplekser og salver:

Flere Artikler Om Typer Acne