Mange mennesker lider av tørr hud og peeling. Faktisk har ikke alt naturen gitt huden, som selv er godt hydrert. Derfor er tørrheten relevant for mange.

Veldig tørr hudflak. Fra dette kan du ikke komme hvor som helst. Følelser er ikke hyggelige. Vanligvis er slike fenomen ledsaget av kløe. I tillegg ser de ikke vakkert ut. Så dette problemet bør løses både fra estetiske hensyn og fra ønsket om å gjenvinne trøst.

I denne artikkelen vil vi snakke om årsakene til denne tilstanden i huden, samt måter å forandre noe på.

Bilder fra nettstedet: zdorovoelico.com

Hvorfor huden på ansiktet er veldig flaky

Hva gjør ansiktets hud flaky? Årsakene til denne tilstanden i huden mye. For å kunne skape et behandlingsregime, bør man avgjøre nøyaktig hva provosert tørrhet og peeling.

 • problemer med arbeidet med talgkjertlene;
 • aldersforstyrrelser i hudens funksjon (ansiktets hud kan være svært flaky etter 35 år);
 • sykdommer som forårsaker forstyrrelser i kroppens systemer, som påvirker huden
 • ernæringsmessige mangler;
 • aggressivt sollys, som påvirker lang tid;
 • peeling, som ikke er egnet eller utføres for ofte;
 • bruk høytemperatur vann med klor og såpe.

For å kvitte seg med hudproblemer, er det nødvendig ikke bare å behandle dem riktig, men også for å eliminere årsakene til utseendet deres. Tross alt, hvis det siste punktet blir savnet, kan tørrhet og peeling returnere igjen. Alt dette kan være uendelig. Hvis du fjerner årsakene til hudproblemer, vil de forsvinne.

Bilder fra nettstedet: allWomens

Hva skal jeg gjøre hvis ansiktet er flakket?

Hvis begynnelsen av ansiktet skreller av, hva skal jeg gjøre? Først av alt bestemmer årsakene til dette fenomenet. Det er bedre å gjøre det med en kosmetolog eller dermatolog. En person som har en respektive kvalifikasjoner, kan raskt fortelle deg, det er derfor huden talgkjertlene ikke produsere den nødvendige mengden av fett fuktighetskrem. Noen ganger må diagnosen kreve mer forskning eller analyse. Deretter kan du gå videre for å fikse problemet.

Hud i ansiktet er sterkt skallet, hva du skal gjøre: bytte av omsorg

Hvis huden på ansiktet ikke skreller av veldig lenge, så kan problemet løses ved ganske enkelt å endre pleie. Hva skal jeg se etter i dette?

Først og fremst, gjennomgå tidsplanen for vasker. Bedre å gjøre det bare om kvelden. Dermed gjør du en hygienisk rengjøring av ansiktet, men samtidig vaskes den beskyttende barrieren som finnes på huden. Om morgenen vil det bli restaurert og huden din vil igjen bli beskyttet mot ytre påvirkninger. Hvis du vasker ansiktet om morgenen, vil huden tørke ut. De vil bli sårbare for vind, sol og andre faktorer som påvirker dem.

Vær oppmerksom på at vannet for vasking skal være ved romtemperatur. For varmt vil tørke huden, og for kaldt vil også ha en negativ effekt. Det er bedre å bruke filtrert, og deretter kokt væske, og venter på at den skal avkjøles.

Etter vask må du fukte huden med alle midler. Dette kan være en vanlig kveldskrem eller lotion.

Ikke glem masker. Tørr hud trenger dem. Det kan fuktes på denne måten to ganger i uken.

Velge kosmetikk, les sammensetningen. Det bør ikke være alkohol, som virker tørkemiddel.

Bilder fra nettstedet: www.silazdorovya.ru

Sterkt flaky hud på ansiktet, hva du skal gjøre: prosedyrer av en spesialist-kosmetolog

Hvis skiftet i hudpleie ikke ga effekt, bør du flytte til mer alvorlige tiltak. Først og fremst, konsulter en spesialist skjønnhetspleie. Han kan tilby deg:

 • varm komprimering;
 • peeling;
 • kollagen maske;
 • spesiell kosmetisk massasje.

Hvert mål gir sitt resultat. Varm komprimering påvirker blodårene. Det akselererer blod gjennom dem, som varmer huden, utvider porene, øker stoffskiftet. Alt dette forbedrer stoffets utseende og funksjonalitet. Huden blir mer elastisk og øm.

Til tross for at huden er tørr, trenger den i noen tilfeller peeling. Det kan være kjemisk og mekanisk. Under denne prosedyren mister huden sine døde dødceller, den fornyes og ser yngre ut.

Kollagenmaske er en utmerket måte å fukte huden på. Det strammer og toner overflaten av ansiktet.

En viktig prosedyre er en kosmetisk massasje. Det virker på huden veldig forsiktig, mens det er godt stimulerende blodsirkulasjon. Det forbedrer også funksjonaliteten til huden, noe som har en positiv effekt på fukt og farge.

Pluss, refererer til en spesialist, og at han kan si nøyaktig hvorfor huden på ansiktet er veldig flaky. På den måten vil du ikke handle tilfeldig.

Bilder fra nettstedet: rossi-med.ru

Veldig tørr hudflak, hva skal du gjøre hjemme?

Hvis du ikke har lyst eller midler til å gå til skjønnhetspleieren, må du hjelpe deg selv. Du kan gjøre hjemme alt som beskrevet ovenfor.

La oss starte med en varm komprimering. Hvordan gjøre det? Varm vannet til en slik temperatur at det er varmt, men det brenner ikke huden. Dip et stripet håndkle inn i det. Sett det på ansiktet ditt. Vent 20 minutter og fjern. Denne prosedyren slapper av i ansiktet og stimulerer også blodsirkulasjonen.

Du kan også lage et dampbad. For å gjøre dette, bryg medisinske urter. Dette kan være kamille, sitronmelisse eller noe annet. Legg den varme teen på bordet, og lene over den. Hodet skal dekkes med et håndkle i 10 minutter. Etter prosedyren, vask med kaldt vann og fukt huden med en krem.

Også hjemme kan du gjøre et peeling ansikt. For å gjøre dette, bruk kjøp eller hjem rettsmidler.

Ikke glem vitaminer. Når det er få av dem, lider huden også. For å støtte det, spis fiskeolje, så vel som vitaminer B, A og E.

Drikk rikelig med vann og det vanlige, rent. Det hjelper med å mette kroppen med fuktighet, noe som er bra for huden.

Om vinteren er det godt å installere luftfuktere innendørs. De opprettholder normal fuktighet i rommet, noe som gjør at huden kan føles normal også.

Bilder fra nettstedet: voprosu-i-otvety.ru

Svært mye er huden på ansiktet skallet: Vi gjør hjemmelagde masker

Over det ble skrevet at tørr hud trenger masker. Du kan bruke kjøpte produkter eller gjøre dem selv hjemme. Sistnevnte er et stort pluss ved at de er naturlige. Men samtidig med dem må du være forsiktig, fordi de naturlige ingrediensene kan forårsake allergier.

Sennep maske

Denne masken aktiverer blodsirkulasjonen godt. Den trenger tørr sennep og vegetabilsk olje. Du må ta en teskje av den første ingrediensen og en spiseskje av den andre. Tilsett vann til blandingen og rør.

Siden denne masken oppvarmer ansiktet godt, bør den ikke holdes lenger enn fem minutter. Deretter vaskes ansiktet med varmt vann og smøres med fuktighetskrem.

Mask fra hytteost

En spiseskje meieriprodukter er blandet med honning væske konsistens. Tilsett varm melk til blandingen. Denne masken påføres ansiktet i 15 minutter.

Oliven maske

Olivenolje fukter huden perfekt. Det er derfor det er uunnværlig for tørr, skællete hud.

Varm olivenoljen. Deretter dukkert en tampong av bomullsull i en varm væske og spre den over ansiktet ditt. En slik maske varer en halv time. Deretter skal du vaske med varmt vann. Etter en olivenmaske er ansiktet vanligvis ikke smurt med noe, da det er tilstrekkelig fuktet. Noen ganger, selv etter vask, forblir en tynn film på huden.

Bilder fra nettstedet: maskifaceskin.ru

Mint Mask

Du kan også lage masker fra denne aromatiske urt. Ta omtrent to spiseskjeer med mynteblader. Hell det med et glass kokende vann og sett på brann. Vent i tre minutter, fjern kjøttkraft og avkjøl det. Masken er klar. Påfør det i varm form på ansiktet. Hold i 15 minutter. Skyll deretter.

Havregrynsmaske

Havregrynsmaske er svært effektiv hvis det er en sterk peeling av huden. Det trenger havremel. Ta dem en spiseskje. Deretter skal de hælde varm melk (4 ss) og insistere 10 minutter. Sett en havregrynsmaske på ansiktet i 15 minutter.

Kamille maske

Denne masken beroliger godt inflammet hud og fukter det også. Du må ta to spiseskjeer av farmasøytisk kamille. Hell blomstene med et glass kokende vann i flere timer. Etter dette blandes kamille tinktur med en spiseskje med smør. Påfør dette produktet i huden i 15 minutter. Vask av en slik maske med varmt vann.

Apple maske

Apple mask består av epler og olivenolje. Rist det skrællede eplet på et rist, og tilsett deretter 2 ts olivenolje til den. Rør blandingen godt og bruk på ansiktet. Hold denne masken kan være 20 minutter.

Gurkemask

Rist en liten agurk. Legg til det en teskje krem ​​og 4 dråper sitronsaft. Bland alt sammen og bruk det.

Hvis du har veldig flaky hud på ansiktet, hva vet du allerede. Ta tiltak, og huden din vil bli som du vil.

Tørr, flakete hud

Huden begynner vanligvis å skrelle når sebum som produseres av den, blir utilstrekkelig eller på grunn av for mye fuktighet sammenlignet med forbruk. Da huden mister både fett og vann, begynner den å tørke, og det øvre laget dør av og begynner å flakse av.

årsaker

Vær forandrer seg

I kalde perioder blir luften tørr og huden tørker raskt på grunn av kombinasjonen av tørr uteluft og varm luft inne i huset. Men sesongen kan ikke hende om du bor i ørkenregioner.

Langvarig eksponering for varme

For varmt vann mens du tar et bad eller en dusj, i stedet for å berolige kroppen, så mange tror, ​​tørker huden og gjør den flakket. I tillegg kan den konstante effekten av vedovner, ovner og peiser redusere fuktighet og tørke huden.

Såper og vaskemidler

Mange såper, vaskemidler og sjampo som brukes hjemme, kan ta fuktighet fra huden, da de er laget for å fjerne fett. På grunn av deres bruk kan huden bli ekstremt tørr og flakaktig på grunn av kjemikaliene de inneholder.

Kosmetiske produkter

Øye sminke eller base sminke kan påvirke huden. Eyeliners, mascaraer, øyenskygger eller verktøy som brukes til å bruke dem, kan akkumulere bakterier over tid. Det irriterer huden, tørker det og noen ganger forårsaker kløe og kløe.

Hudssykdommer

Ifølge National Psoriasis Foundation (amerikansk organisasjon), kan denne sykdommen forårsake tørrhet og dannelse av skalaer på huden. I tillegg kan seborrheisk dermatitt føre til rød, skjellende kløende utslett, vanligvis på grunn av fet hud.

Eksem kan forekomme hvor som helst på kroppen og fører til dannelse av tørre flekker som kan bli svært kløende, rødt og betent. Blefaritt er en betennelsessykdom som påvirker øyelokkene på grunn av forstyrrelsen av talgkjertlene.

Aldringsfaktor

Etter hvert som hormonnivåene forandrer seg gjennom årene, blir huden veldig tørr og flakket, rynker oppstår på grunn av aldring av talgkjertlene, noe som skiller ut mindre talg. Du kan trenge en fuktighetskrem.

Bruk en stiv svamp under en dusj

De fleste tror at rengjøring av kroppen opp og ned med en grov svamp eller skurepute hjelper til med å fjerne smuss, men det fører også til at huden tørker ut på grunn av friksjonen som virker på den. "Friksjon fjerner det øverste laget av hud og øker tørrheten," sier Nanette Silverberg, MD, professor i dermatologi ved Columbia University.

Kontakt dermatitt

Dette er en vanlig sykdom forårsaket av en allergisk reaksjon på visse irriterende stoffer som påvirker huden, som forklart av Eye Care Source-nettstedet. Det kan være en klut av klær, et mykemiddel eller et vaskemiddel. Mange daglige stoffer og produkter kan irritere huden fra kluter til parfymer.

På ansiktet

Tørke, skrapete flekker på ansiktet kan skape et område med lett bakteriepenetrasjon. Kontakt lege hvis du oppdager tørr, flakete hud på kinn, hake, nakke eller til og med mot ryggen din.

Ansiktshud kan også vise tegn som sprekker eller tårer; røde, hovne, varme og følsomme områder; infiserte sår i eller rundt munnen.

Følgende er noen av faktorene som kan føre til dette problemet på pannen, haken eller kinnene:

 • Værforholdene
 • Boblebad og dusjer
 • Hårde såper og vaskemidler
 • Høy temperatur
 • Andre hudforhold som psoriasis.

På hender

Hvis du er allergisk mot visse irriterende stoffer som er i kontakt, for eksempel såpe og vaskemidler, er den beste løsningen å unngå dem. De kan bidra til kløe, blåsing og flaking og flaking av huden.

Noen av de andre irriterende stoffene inkluderer:

 • Nikkel armbånd eller klokke
 • Poison ivy
 • latex
 • Dufter i kosmetikk og hudpleieprodukter
 • Formaldehyd.

På føttene

Noen av grunnene er eksem eller for ofte bading, ifølge The New York Times Health Guide. Andre faktorer inkluderer aldring, eksponering for tørrluft og kalde temperaturer, samt tid brukt ute.

I løpet av vintermånedene reduserer frost og lav luftfuktighet også mengden fuktighet som er tilgjengelig for huden, noe som også bidrar til flaking, som rapportert av University of Iowa.

Hvit, tørr, flaky hud

Galonevus (Nevus Setton)

Det er en rosa-brun nevus (mørk mol), omgitt av veldig lys eller hvit flaky hud. Det anbefales å besøke en hudlege for å kontrollere tilstanden til huden dersom det oppstår avvik.

hypopigmentering

Det kan skyldes vitiligo, anemi eller tuberøs sklerose, blant mange andre grunnleggende forhold.

Scleroatrophic lichen

Det påvirker vanligvis lyskeområdet. Symptomer inkluderer tynning og hvite flekker på huden, som kan være lokalisert eller spredt over et bredere område.

Ringformet sklerodermi

Huden begynner å herdes og tykkere, noe som fører til dannelsen av røde eller lilla flekker, som deretter bytter farge til en gul fargetone med et hvitt senter. Til slutt kan de bli brune flekker før de blir hvite.

Seborrheic Eczema

Dette er en hudforstyrrelse som kan forårsake runde eller ovale hvite flekker, noen ganger uklar.

Den amerikanske osteopatiske College of Dermatology forklarer at disse blemishes vanligvis vises på ansikt, skuldre, nakke og torso og er mest vanlig hos barn og ungdom med mørk hud.

Pityriasis versicolor

Det er forårsaket av en soppinfeksjon som har lignende egenskaper til en gjærinfeksjon, noe som fører til atletenes føtter, begrenset til eksem og ringorm, men i motsetning til disse forholdene er det ikke smittsomt.

vitiligo

Dette skyldes den genetiske tilstanden der huden mister melanin, danner hvite flekker som kan spre seg gjennom hele kroppen. Vitiligo kan påvirke enhver person, men oftest forekommer det hos personer med mørkere hud. Det finnes ingen medisin for en fullstendig kur, men aktiv behandling kan redusere tapet av pigment.

Rød, tørr flaky hud

Tørr rød flaky hud i ansiktet, hender og føtter oppstår på grunn av svikt i sebaceous kjertlene for å produsere talg, noe som fører til usynlige sprekker i huden, fordi det mister fuktighet, noe som resulterer i tørrhet og flak. I tillegg er effekten av irriterende stoffer forverret, noe som betyr at selv betyr at sensitiv hud kan forårsake irritasjon.

Noen av de vanligste årsakene til sebaceous kjertelforstyrrelser inkluderer:

Peeling og kløe

Kløe og flak er symptomer på tilstander som allergiske reaksjoner, inkludert høysnue, astma og eksem, diabetes, hiv / aids og ulike typer kreft, graviditet og avansert alder.

Tradisjonelle behandlinger inkluderer reseptbelagte kortikosteroider; vitamin D-analoger (vitamin D-baserte legemidler); og kontrollerte UV-terapier som utføres på dermatologens kontor.

Hjem rettsmidler

Hjemmelaget melk

Dette myke middelet har anti-inflammatoriske egenskaper og fjerner døde hudceller. Bruk en myk vaskeklut dyppet i melk, skyll deretter med varmt vann.

Yoghurt eller kefir

Yoghurt eller kefir virker også effektivt med hudproblemer på grunn av tilstedeværelsen av melkesyre, som kan fjerne bakteriene som forårsaker kløe. Du må sette noen av disse produktene på det tørre hudområdet, la det gå en stund, og skyll deretter med vann.

Avocado Masker

Avokado er blant de mest fordelaktige fruktene, spesielt når det gjelder skjønnhet og hudpleie, hovedsakelig på grunn av innholdet av fettsyrer og vitamin A.

Olivenolje og sukker

Olivenolje gir huden med riktig pleie og sukker - peeling. Du må være svært forsiktig når du bruker dette verktøyet og overvåker reaksjonen av huden. Ved påføring bør det føles myk og behagelig massasjeeffekt.

Ovsyanaka

Maten av havregryn, og helst med spesiell kolloidal havregryn, brukes til å opprettholde hudfuktighet, forhindrer vellykket vanntap og har et høyt proteinnivå. Egenskapene har en fantastisk effekt på tørr hud.

glyserol

Glyserin har mange fordeler: utmerket støtte i kampen mot akne, det er helt giftfri, det kan til og med brukes som solkrem, det er perfekt for sensitiv hud.

Tørr hud i ansiktet og peeling - hva å gjøre

En av de mest ubehagelige problemene som mange kvinner står overfor, er skylling av huden. Som regel observeres peeling hvis ansiktets hud har blitt veldig tørt. Denne ubehagelige prosessen kan skyldes ulike provoserende faktorer. Peeling av huden gir en kvinne mange problemer - problemer med å bruke sminke, ubehag (kløe). Hvordan bli kvitt hudens peeling og hva du skal gjøre hjemme - les videre i vår artikkel.

Hvorfor ansiktshuden skiller seg av

Den vanligste årsaken til hudfelling er skadelige naturlige faktorer: sterk vind, frost, overdreven soling. Men det skjer ofte at årsaken til hudens ubehagelige tilstand er en alvorlig sykdom, for eksempel allergi, huddermatitt.

Svært tørr hud i ansiktet kan overføres og arves. I tillegg kan peeling av huden provosere og uavhengig - hvis huden nøye med å følge feil person, som er å bruke lav kvalitet eller svært irriterende kosmetikk.

I alle fall, hvis huden din er veldig tørr, så bidrar det til at det ikke er mulig å flake. Det er viktig å ta de nødvendige tiltakene i tide for å eliminere det ubehagelige problemet.

Skin Scrub Scrubs

Når huden begynner å skalle av, er det viktig å rengjøre overflaten av den side av kåt partikler, forskjellige forurensninger samt tette porer. Hjemme kan du rense ansiktets hud, hvis du gjør scrubs.

Havregrynskrubb

 • 1-2 ss. l. bakken hercules;
 • 0, 5 ts. kokt vann.
 • fukt havregryn i vann for å lage en kremaktig blanding;
 • Påfør en masse på huden, unngå kontaktskrubb på området nær øynene.
 • skyll ansiktet med temperert varmt vann;
 • Påfør fuktighetskrem.

Bruk havremelskrubbe anbefalt daglig om kvelden i 2 uker.

Fruktskrubbe

 • 1 ss. l. revet eplepulp;
 • 1 ss. l. bananmasse;
 • 1 ss. l. tung krem;
 • 1 ss. l. honning;
 • 1 ss. l. havremelflak.
 • bland alle ingrediensene;
 • Bruk en bomullspute, legg massen på overflaten av ansiktet med myke massebevegelser;
 • vent 15-20 minutter;
 • skyll med varmt vann;
 • Påfør fuktighetskrem.

Fruktskrubbe anbefales å gjøre 1-2 ganger i uka.

Jordbærskrubbe

 • 1-2 modne jordbær;
 • 1 ss. l. naturlig yoghurt.
 • Mash jordbær;
 • legg til yoghurt;
 • bland mye og bruk på overflaten av huden;
 • la i 5 min.
 • skyll med varmt vann.

Jordbærskrubbe er nyttig å bruke 1 gang per uke.

Masker for tørr, flakket hud

Etter rensing av huden fra de keratiniserte partiklene er det tilrådelig å gjøre fuktighetsgivende maske for å bidra til å mette huden er meget tørr, mer fuktighet og vitamin kompleks.

Kurd-gulrot maske for tørr hud

 • 1 ss. l. gulrotjuice;
 • 1 ts. olivenolje;
 • 1 ts. varm fettmælk;
 • 1 ss. l. fett granulær ostemasse.
 • bland alle ingrediensene til glatt;
 • Legg masse på overflaten av huden;
 • la i 15 min.
 • skyll med varmt vann;
 • gni ansiktet med en isterning.

Kefir maske for normal og kombinasjonshud

 • 2-5 Art. l. noe fermentert melkeprodukt uten tilsatt sukker (kefir, naturlig yoghurt, ryazhenka, etc.).
 • varme kefiren til en moderat varm tilstand i et vannbad;
 • smør overflaten av huden;
 • topp med en gasbind eller klutmaske;
 • tåle løsningen i 15-20 minutter;
 • Skyll med moderat kjølig vann.

Kefir maske anbefales å bruke før sengetid. Utseendet etter bruk av en maske med røde flekker på huden er en normal tilstand, det bestemmes av reaksjonen av huden til melkeblandingen. Røde flekker forsvinner alene etter 20-30 minutter.

Mask fra rømme til tørr hud

 • 1 ss. l. rømme 20% fett;
 • 1 kyllingegulv;
 • 1 ts. olivenolje.
 • bland alle ingrediensene;
 • Fordel den resulterende massen over huden;
 • la i 10-15 minutter;
 • skyll med varmt vann;
 • Påfør fuktighetskrem.

Honey mask for kombinasjon hud

 • 2 ss. l. honning;
 • 2 vaktelegg;
 • 2 ts. olivenolje.
 • bland alle ingrediensene;
 • varme blandingen i et vannbad;
 • Påfør huden på huden;
 • vent 15 minutter;
 • vaske av kamille avkok.

Kosmetikk fra peeling hud

For å fjerne tørrheten i huden, brukes kosmetikk til å fukte huden. De mest effektive av dem er:

 • Krem "La Cree" - sammensetning: ekstrakter av fiolett, valnøtt, avokado, suksess, panthenol, bisabolol.
 • Losterin Salve - Ingredienser: mandel- og ricinusolje, salisylsyre, d-panthenol.
 • Krem "Lipobeyz" - sammensetning: olje av jojoba, avokado, shea, oliven, vitamin A og E.

Farmasøytiske preparater for hudfelling

Når hjemmelagde oppskrifter og kosmetikk ikke hjelper til med å bli kvitt veldig sterk felling av huden, kan du bruke apotekdroger. Som regel er terapeutiske salver foreskrevet av dermatologer for å behandle peeling av huden forårsaket av aktiviteten til visse patologier (huddermatitt, virkningen av brannskader, etc.)

De mest effektive anti-peeling medisinene inkluderer:

 • Salve "Hydrocortison 5%" - verktøyet påføres punkt til midten av peeling. Kurset er 14 dager. Kontraindikasjon - graviditet.
 • Salve "Akvafor" - betyr påføres med et jevnt lag i midten av en peeling. Kurset er 14 dager.
 • Dexpanthenol salve - midler påføres på en peeling zone med et tynt lag. Kurset er 2-3 uker.
 • Salve "Bepanten" - verktøyet påføres med et lett lag på peeling området. Kurs - til positive resultater. Salven brukes også som profylakse for flakende hud.
 • Zinksalve - verktøyet påføres pek på peeling-sentrene. Kurset - til fullstendig forsvinning av tegn på desquamation.

Salon prosedyrer for hud peeling

Hvis årsaken til hudfelling er skjult i kroppens patologiske tilstand, kan et slikt problem ikke behandles alene. Det er viktig å straks kontakte en kvalifisert medisinsk fagperson som vil foreskrive tilstrekkelig behandling og gi råd om hva du skal gjøre.

Følgende skjønnhetsbehandlinger kan tilby skjønnhetssalonger i kampen mot hudfelling:

 • Hyaluronsyre mesotherapy - introduksjonen under huden med akupunkturmikroskopiske doser av legemidlet. Prosedyren bidrar til å gjenopprette de metabolske prosessene i huden, gi et sunt utseende til huden og eliminere kosmetiske feil;
 • Frukt syre peeling - påføring på ansiktshuden av en peeling sammensetning basert på frukt eller melkesyre. Prosedyren fjerner kåt partikler og forskjellige urenheter fra hudoverflaten;
 • Biorevitalisering - introduksjonen under huden ved spotinjeksjon av hyaluronsyre. Prosedyren bidrar til å fukte huden.

Mat mot tørr hud

Hvis huden flager, er ofte årsaken til denne tilstanden feil diett, uten viktige forsterkede komponenter. For naturlig fuktighetsgivende er huden nyttig å bruke følgende produkter:

 • Vegetabilske oljer (oliven, sesamfrø, linfrø) - en kilde til vitamin E.
 • Meieriprodukter, egg, sjømat - er beriket med vitamin A.
 • Brokkoli, frokostblandinger, bananer, avokado, nøtter, havfisk, cottage cheese - metning av kroppen med vitamin B.
 • Sitrus, valnøtter, tranebær, villrose, søte paprika, surkål - en kilde til vitamin C.

Riktig pleie for tørr hud

Hvis huden flager på grunn av eksterne faktorer (ugunstige værforhold, tørr hudtype), vil enkle anbefalinger bidra til å lindre tilstanden:

 1. Du kan ikke bruke såpe, for å rense tørr hud, du må bruke spesielle fuktighetsgivende geler, skum, mousses, lotioner.
 2. Etter vask anbefales det ikke å tørke ansiktet med et håndkle, da dette kan skade flakene. Det er bedre å våte vått etter å ha vasket ansiktet med et papirserviett.
 3. Umiddelbart etter vask skal tørr hud tørkes med fuktighetskrem, og deretter påføres fuktighetskrem på overflaten av huden.
 4. Når du velger kosmetikk, er det nødvendig å gi preferanse til de produktene som er rettet mot å fukte huden. I sammensetningen av kosmetiske produkter bør ikke inneholde alkohol, dehydrerer huden, så vel som lanolin, som er en provokatør av allergi.
 5. 30 minutter før du går ut på ansiktet, er det viktig å bruke en beskyttende krem.
 6. Det er viktig å alltid beskytte ansiktet mot den naturlige påvirkningens negative påvirkning. For eksempel i blåsende vær, dekke ansiktet med et skjerf, i varmen - ha på seg en brettet hue, i kaldt vær - påfør en spesiell krem ​​til huden som beskytter huden mot lave temperaturer.
 7. Overvåk fuktigheten i rommet. Hvis luften i leiligheten er for tørr på grunn av driften av varmeapparatene, er det nødvendig å regelmessig fuktige det ved hjelp av ventilasjon.
 8. Drikk mer væsker.
 9. Berik dietten med frisk frukt og grønnsaker.

Peeling av ansiktets hud er ofte en beskyttende reaksjon i kroppen eller et signal om de forekommende forstyrrelsene i arbeidet til de indre systemene. Hvis problemet skyldes eksterne faktorer, kan du klare deg selv. Hvis peeling av huden er et tegn på utviklingen av en alvorlig sykdom, må du søke hjelp fra leger.

Hud peeling

Peeling av huden - er en overdreven avvisning av døde hudceller av epidermis. Tilstanden av huden er ofte en refleksjon av hygiene og omsorg. Ved å bruke for varmt vann når du vasker, bruker lotion på alkohol og såpe, utfordrende hudflinging utføres.

Tegn på hudskalling er kjent for mange kvinner, og menn, dette problemet går ikke forbi. Imidlertid betaler kvinner mye mer daglig oppmerksomhet på utseendet deres, og derfor mer bekymret på grunn av hudens peeling. I tillegg virker sebaceouskjertlene på menn forskjellig enn hos kvinner. Det er derfor disse manifestasjonene er mindre vanlige hos menn.

Alle hudtyper kan være peeling av huden: fet hud, tørr og blandet hud. Men først og fremst er tørr hudtype utsatt for flaking.

Årsaker til hudflinging

Chief blant de faktorene som påvirker hudens tilstand anses det ytre miljø, selv om det ofte peeling huden forårsake alvorlige dermatologiske sykdommer, som anses i dag utbredt.

Tegn på flaking av huden er: rødhet av bestemte områder på huden, smerte under friksjon, periodisk eller konstant kløe. Sprekker kan forekomme. Til berøring blir huden grov og mister sin vanlige glatthet og elastisitet.

I tillegg til årsakene som forårsaker kosmetiske feil i huden på grunn av provoserende miljøforhold eller dårlig hudpleie, kan det være mer truende grunner. Mange dermatologiske sykdommer kombineres også med hudens hud.

Iktyose regnes som en arvelig sykdom, og årsaken er ikke undersøkt. I ichthyosis skiller huden av, muligens kløe. Fargen på huden blir skitten grå, det er små skalaer. Deres utseende skyldes symptomene på det kliniske bildet av ichthyosis. Det kan være hvitt, perle, xeroderma, strålende ichthyosis og andre. Huden til en person som lider av ichthyosis er sterkt betent og tåler ikke kjemiske irritasjoner, for eksempel såpe. Fra hudens peeling øker, kan dermatitt forekomme.

Andre sykdommer som forårsaker peeling av huden inkluderer: psoriasis, seborrheisk dermatitt, tørre erytem, ​​sykdommer i indre organer, systemisk lupus erythematosus, rosa lav, soppinfeksjoner, skarlagensfeber, sekundær syfilis.

Med en sykdom som dominerende ichthyosis, er skalaer lokalisert og ser ut som et rektangel.

Peeling av huden, som regel, vises plutselig. Med dette sykdomsforløpet kan hovedårsaken være tørrhet. Det vil si at de dype lagene i epidermis mangler fuktighet. Alkohol lotioner og tonics, værforhold, peeling og noen systemiske sykdommer bidrar til tørr hud.

Med hypoavitaminose blir også hudskalering observert. Med en mangel på vitamin B2 begynner å pelle av pannen, nesen, ørene. Andre tegn på mangel på dette vitaminet: sprekker i leppene og i hjørnene i munnen, tungenes farge er lilla.

Med mangel på vitamin A vises hudskalering også. Overholdelse av pustler og tørrhet i øynens slimhinne kan observeres. Også karakteristisk symptom på vitamin A-mangel er "nattblindhet" - en kraftig synssyn om natten.

Hormonal bakgrunn spiller også en rolle i hudtilstand. Av særlig betydning er hormonnivået av kjønnskjertlene og nivået av skjoldbruskhormoner. Med mangel på hormoner eller når de forstyrres, reagerer huden umiddelbart med tørrhet, redusert elastisitet og desquamation. Et eksempel på dette er en sykdom som kalles hypothyroidisme.

Hos kvinner i overgangsalderen er det en betydelig forverring av huden. Peeling og rynker vises. Flabbiness vises også, som er relatert til nivået av kjønnshormoner, spesielt østrogen.

Dermatitt okkuperer også et bestemt sted blant årsakene til hudens avskalling. For eksempel: kontaktdermatitt, psoriasis, allergisk dermatitt, seborrheic og atopisk dermatitt, etc. I dette tilfellet er årsaken til hudens hud en økt akkumulering og dannelse av døde hudceller og skaler. Som et resultat vises et lag med døde celler på huden, noe som medfører desquamation.

Peeling av huden på ansiktet

Blant kvinner er flaking av huden på ansiktet ansett for å være et ganske vanlig problem. Menn, som regel, viser ikke symptomer av den grunn. Dette skyldes at sebaceous kjertler hos menn er forskjellige fra kvinner. Fra en ung alder må du ordentlig ta vare på og overvåke tilstanden til huden på ansiktet.

Peeling av huden skyldes tørr hud, som kan skyldes klimaendringer. Overdreven eller feil ansiktshudpleie (ved bruk av tonics, scrubs og lotions) kan føre til tørrhet, og senere å peeling av huden. Det anses uakseptabelt å vaske ansiktets hud med såpe eller produkter som inneholder alkali.

Hos kvinner med sensitiv hud på ansiktet, skjer peeling mot bakgrunnen av overdreven gnidning av huden etter vask, og forårsaker skade på den. For å forhindre traumatisering av huden på ansiktet, bør den tørkes med en prover-bevegelse etter at de har tørket rester av fuktighet fra ansiktet.

Vitaminmangel kan også føre til peeling av huden på ansiktet. Det kan bli observert i sesongperioder. Forhindre vinter avitaminose kan bruke en næringsrik krem ​​på fettbasert basis, multivitamintilskudd, samt spise grønnsaker og frukt.

Provokativ peeling hud på ansiktet, i form av en allergisk reaksjon, kan være visse kjemikalier inneholdt i sammensetningene av kosmetiske produkter for vasking. Lanolinsyre og lanolin er vanligvis de sterkeste allergenene. I tillegg kan blomstrende planter og mat også provosere allergier, og etter det, og peeling av huden på ansiktet.

Siden dehydrering av huden anses som den viktigste årsaken til tørrhet og peeling av huden - er det viktig å eliminere ulike negative faktorer som fremkaller forekomsten av dette problemet. Det vil si at det er nødvendig å slutte å bruke såpen for å vaske ansiktets hud og erstatte den med delikate, alkoholfrie rensemidler med hypoallergen sammensetning.

Hvis det ikke er mulig å bruke slike produkter for å vaske huden i ansiktet, bør du bruke såpene som inneholder en krem ​​eller olje med fuktighetsgivende effekt. Etter vask av ansiktets hud, må du bruke fuktighetskrem for behandling, da det forhindrer overdreven tørking av huden.
Du bør også utelukke bruken av alkoholholdige midler for å peeling huden på ansiktet.
I tillegg er det viktig å bruke en krem ​​med en beskyttende effekt som passer til årstiden. Men det må huskes at det kan brukes senest en halv time før du går ut.

Peeling av øyelokkhuden kan skyldes en rekke årsaker: Fra mangel på mikro- og makroelementer i kroppen, fuktighet og allergi, til overdreven tørrhet i hele huden. Makeup, som er feil valgt og bruk av såpe kan føre til tørrhet og peeling av huden på øyelokkene.

Trichinose, en parasittisk sykdom forårsaket av ormer, kan også forårsake øyelokkflinging. I dette tilfellet anses peeling av øyelokkhuden å være et pålitelig tegn på denne forferdelige sykdommen.

Ciliarymite kan også være en annen provokerende faktor. Peeling av øyelokkhuden kan også skyldes demodikose, som vanligvis kombineres med rødhet i øyelokkhuden og tap av øyevipper.

Skalering av hodebunnen

Skalering av hodebunnen kan skyldes en rekke årsaker.

Valget av sjampo for å vaske hår er av stor betydning når det gjelder ikke bare hårvask, men også riktig pleie av hodebunnen. Feil valgt sjampo fører ofte til flass og peeling av hodebunnen.

Du bør velge sjampo uten laurylsulfat og alle typer parabener. Disse stoffene forårsaker peeling, tørrhet og allergi.

Peeling av hodebunnen kan forekomme i psoriasis. Denne sykdommen er forårsaket av en sopp som provoserer den raske døden av hodebunnscellene, deres keratinisering og senere skalpingen i hodebunnen. I dette tilfellet bør du kontakte trichologen eller en hudlege for utnevnelse av tilstrekkelig behandling.

I seg selv bidrar også skum til peeling. Og en veldig langvarig og kronisk natur. Faktum er at utseendet av flass er en konsekvens av ubalansen i kjertlene i hårsekkene. Utslippet av flass utløses av hyppige endringer i sjampo for å vaske hår, immunforsvar (skjoldbruskkjertelforstyrrelser, tarmdysbakterier, etc.), dårlig økologi av vannet som vasker håret og hyppig vask av håret selv. Utsiden av flass er vanligvis ledsaget av alvorlig kløe i hodebunnen. Men ikke alle pasienter klager over det. Ved behandling av flass hjelper det to ganger å vaske hår, lim inn i hodebunnen Sulsen 1 og 2%. Ikke bruk sjampo med triclosan (for eksempel Heden Sholders eller Nizoral). Faktum er at det er mulig for dem å bli vant til hodebunnen, hvoretter flass kan være en fast følgesvenn av pasienten.

Seborrheic dermatitt synes også å være en viktig årsak i utseendet av skalering av hodebunnen. Dens symptomer er dannelsen av vekter og skorper av gul farge med en oljeaktig glans på overflaten. Ledsaget av kløe og flak av hodebunnen og ansiktet. Ofte oppstår hos barn. Seborrheisk dermatitt behandles med spesielt utvalgte dietter og legemidler i form av tabletter og salver.

Peeling huden på hendene

Den første årsaken til tørrhet og som følge derav, er peeling på hendene på huden et brudd på talgkjertlene, som er ansvarlige for dens fuktighetskrem. Faktorer som fremkaller peeling av huden på hendene inkluderer: lav luftfuktighet i rommet, husholdningskjemikalier (oppvaskmiddel, vaskepulver, blekemidler), temperaturendringer (vind, varme, etc.), hypo - og beriberi, arvelighet, sukker diabetes, ulike dermatitt.

Det kan også være flaking av huden på fingrene, noe som kan utløses av årsakene som er beskrevet ovenfor, men oftere taler det om en systemisk sykdom (problemer med leveren og galleblæren, diabetes, jernmangelanemi og tarmdysbiose). Også orminfeksjoner kan forårsake peeling av huden på fingrene, særlig hos barn.

Mangel på multivitaminer som en årsak til flaking av huden på fingrene og på hendene som helhet kan føre til purulente komplikasjoner og sprekker. I dette tilfellet bør man foretrekke å ta multivitamintilskudd med høy konsentrasjon av vitaminer A, C, B, E og et balansert kosthold.

Ved hudflinging i hendene etter bruk av husholdningsvaskemidler, bør hansker brukes under rengjøring eller vasking. Ved dårlig vær er det viktig å smøre huden med hender med en krem. Ved varme er det viktig å drikke minst 2,5 liter vann om dagen i tillegg til flytende måltider.

Det er nødvendig å forstå det faktum at å bli kvitt huden av hendene kan være svært vanskelig, spesielt hvis det er forårsaket av sykdommer i indre organer. I dette tilfellet er det viktig å engasjere seg i behandlingen av kronisk årsakssykdom, noe som førte til hudens peeling på hendene.

Forekomsten av dermatitt fører også i begynnelsen til sykdommen til peeling av huden på hendene. Dette observeres spesielt ved kontaktdermatitt. Senere begynner betennelse og rødhet i huden på hendene. Som regel blir hudens hud på fingrene og hendene med dermatitt ledsaget av alvorlig kløe. I dette tilfellet er det nødvendig å konsultere en kvalifisert spesialist og finne ut årsaken til dermatitt. Deretter fortsetter du til terapi i form av glukokortikosteroider og antihistamin medisiner.

I enkelte tilfeller kan peeling av huden på hendene hjelpe med å massere med nærende oljer, noe som stimulerer blodsirkulasjonen i det øvre lag av huden. Det bidrar også til å stimulere talgkjertlene.

Peeling av huden på beina

Dessverre er huden på bena også ofte flakende. Hvis en person er bekymret for hudens hudfelling, er det ikke overflødig å besøke en dermatolog for undersøkelse av soppinfeksjon. Fra begynnelsen begynner smerten i det berørte soppområdet. Samtidig er det mulig å observere dekket av beinets hud med små bobler, spesielt i området mellom tærne, hvor det også er en sterk, uutholdelig kløe. Senere leser neglene og neglens seng, utvikler huden av føttens hud.

Iktyose (hudsvamp) regnes som en smittsom sykdom. Det er med stor grad av sannsynlighet overført ved kontakttypen for overføring (i badstuer, bad, mens du bruker vanlige sko). En soppinfeksjon i ichthyosis elsker fuktighet. Symptomer på det kroniske løpet av ichthyosis kan være fortykkelse og guling av neglengjengen, samt ødeleggelse av neglen. Sprekker på hælene tilhører også kronisk ichthyosis, som alltid ledsages av tørrhet og peeling av beinets hud. Ved behandling av et viktig punkt er bruken av antifungale salver, eliminering eller kutting av den berørte neglen, forsiktig hygiene av fothuden. I avanserte tilfeller kan oral administrering av antifungale midler være nødvendig (Fluconazol 150 mg tre ganger i uken i flere måneder).

Noen ganger kan det bli observert peeling av huden på bena og lårene, så vel som i kalvområdet. Årsaken til dette er alvorlig tørrhet i huden. Utilstrekkelig væskeinntak (mindre enn 1,5 liter per dag) bidrar også til utvikling av tørr hud. Du må bruke minst 2,5 liter vann, og bare i ren form. Også årsaken til hudens avskall på bena i lårene kan være en grundig peelingprosedyre eller bruk av anti-cellulittprosedyrer, som ofte "tørker" huden for å fjerne overflødig væske fra den.

Umiddelbart er det verdt å tenke at opphopning av overflødig væske i vevet, noe som fører til utviklingen av cellulitt, utvikler seg på grunn av nedsatt metabolisme, og derfor bør cellulitt på beina ikke behandles med en massasje, men med riktig valgt diett med utnevnelse av en bestemt type stoffer (Hofitol, Essentiale, Wobenzyme, etc.).

Diabetes mellitus, som mange allerede vet, fører til hud kløe og peeling. Fordi peeling av huden på beina kan være en konsekvens av diabetes. Ikke unnlater turer til legen når huden skreller på beina, da dette kan være et fryktelig tegn, spesielt i alderen, når risikoen for utvikling er flere ganger på grunn av at diabetes mellitus oppstår på grunn av brudd på insulin, hvor hovedorganet produserer det er bukspyttkjertelen. Derfor er dens forebygging og tidlig diagnose veldig viktig.

Peeling av huden på bena vises også ofte med svette. Huden mykner bare, begynner å løsne seg, og etter fuktighet og peeling oppstår det. For å bekjempe svettefødder må det være komplisert. Det bør sjekke hormonstatusen, fordi Årsaken til svettefødder kan være hyperhidrose av føttene. Etter det er det viktig å kvitte seg med dårlige sko og gå på sko av naturlige materialer. Å bruke sko er også verdt sesongen. Valget av sokker eller strømpebukser er også viktig i denne saken. Bomull er ideell for svettefødder. Deodoranter til sko kan bare gi en midlertidig effekt, men du kan også prøve det. Pulverisert pulver Galmanin, Teymurovs pasta, 1% formalinløsning og fotbad med bruk av eikebark og kamille kan hjelpe.

Peeling av et barns hud

Hos flere barn kan hudflinging være til stede til ungdomsårene. Derfor er det verdt å vite at strukturen i huden hos barn er vesentlig forskjellig fra hudens struktur hos voksne, fordi hos barn er det tynnere, spesielt i stratum corneum. På grunn av dette holdes huden fuktighet kort, og forårsaker tørr hud.

Følgende faktorer kan utløse hudfelling i et barn:

- Eksterne stimuli, som fuktig vind, kald luft og varmt sommervær.

- Ulike soppinfeksjoner, seborrheic dermatitt, scarlet feber og vannkopper.

- Sykdommer i indre organer, for eksempel tarmdysbiose, patologi i leveren og nyrene, kan fungere som alvorlige årsaker til utseendet av flakende hud hos et barn.

Det skal bemerkes at tarmdysbiose kan provosere hudens hud på nyfødte, fordi barn i denne alderen er svært utsatt for endringer i sammensetningen av tarmmikrofloraen.

Også vitaminer spiller en viss provoserende rolle. Deres mangel, som hos voksne, hos barn provoserer peeling av huden.

Allergier er ofte provokatorer av hudskalling. Hos barn kan allergier oppstå på matallergene (gluten, laktose, fruktose, etc.). Derfor er forebygging av matallergi overholdelse av fremtidig mor til et bestemt kosthold (begrensning av bakervarer, sitrus, etc.). Og selvfølgelig er den naturlige fôringen av barnet også en viktig faktor for forebygging av allergi hos babyen.

Peeling av huden hos nyfødte forekommer ofte i hodeområdet på grunn av fysiologiske skur. De er noe liknende med utseendet til seborrheisk dermatitt, men forskjellene er at slike skur forekommer i nyfødtperioden uavhengig - innen 2-3 uker etter fødselen.

Unnlatelse av å opprettholde tilstrekkelig hygiene når man bryr seg om et barn, eller omvendt, overdreven omsorg for huden hans utfordrer peeling av huden.

Det er også viktig å ta hensyn til det faktum at helminth invasjoner er ganske vanlig hos barn (pinworms, roundworms, toxocars og Giardia). Det skjer at det eneste tegn på deres tilstedeværelse i barnets kropp er peeling av huden. Dette utsetter ofte foreldrenes besøk til en spesialist, fordi de er på egen hånd prøver å takle peeling av huden, og tenker at dette bare er en ekstern faktor. I dette tilfellet, når en peeling vises på kinn, hender og underarmer i et barn, er det viktig å være oppmerksom på tilstedeværelsen av andre symptomer som er karakteristiske for invasjon av ormer. Som regel er det: unormal avføring, dyspepsi (kvalme, oppkast), kvelende om natten. Også: bruxisme (gnashing av tenner om natten), umotivert økning i kroppstemperatur til subfebrile tall, hoste (som med bronkitt). Tap av appetitt er også et karakteristisk tegn på tilstedeværelsen av parasitter i et barn. Og det er verdt å huske at parasitære invasjoner bidrar til utviklingen av beriberi og som en konsekvens en nedgang i immunitet. Barnet blir mer utsatt for virus- og bakterieinfeksjoner. Nervesystemet tåler også betydelige endringer - barnet blir mer irritabelt og tårefullt.

Behandling av hudskalling hos barn skal utføres bare etter at barnet har undersøkt. Det viktigste er å finne ut årsaken til forekomsten, fordi eksterne faktorer bare kan være et "deksel" for riktig diagnose av årsaken til hudskalling. Forbedre tilstanden til barnet hjelper til med å bruke beskyttende og nærende kremer.

Peeling huden på nyfødte gir dem også mye uleilighet. Når du behandler det, er det viktig å bruke visse kremer. Konstant tilstand er anvendelsen av en slik krem ​​under bleen. Bading babyen må gjøres hver dag, da personlig hygiene for nyfødte er å forebygge mange hudproblemer, samt å holde luftbad.

Hvordan bli kvitt hudflinging

Behandling av hudskalling er viktig å utføre i et kompleks. Ved behandling av hudflinging kan bruk av hydrokortisonkrem anbefales. Samtidig bør innholdet av hydrokortison være 0,5%. Denne kremproblemområder behandlet med 1 p. per dag i to uker. Det er imidlertid verdt å huske at det ikke anbefales å overgå behandling i mer enn to uker, fordi huden kan bli vant til det.

Hvis det er sterk peeling av huden, og når bruk av fuktighetskremer ikke gir en positiv effekt, kan du ty til bruk med dexapanthenol. Legemidlet Panthenol, som vanligvis brukes til hudforbrenninger, kan redusere hudens peeling betydelig. Det hjelper veldig godt med huden å fukte. Dette stoffet er veldig praktisk å bruke i form av en spray. Det påføres 3-4 ganger om dagen på det berørte området, og deretter tørkes det med en bomullspute. I noen tilfeller, spesielt når du peeling huden hos barn, kan du bruke Panthenol i form av en krem, og på samme tid bruke den som krem ​​før du går ut.

Ved behandling av flaking av huden hos barn og nyfødte, kan Bepanten krem ​​brukes. Han er meget godt etablert som et nærende, sårheling og fuktighetsgivende middel.

Hvis hudfelling er et tegn på en systemisk sykdom eller sykdommer i indre organer, er det nødvendig å gjennomgå en grundig undersøkelse og passende behandling av den underliggende sykdommen.

Og selvfølgelig er populære oppskrifter en annen tilgjengelig metode for behandling av hudflinging.

En god peeling effekt er gitt av masker med smør og melk. Melkkokte havre, som vanlig grøt. Etter utarbeidelsen blandes en spiseskje med grøt med honning eller smør (1 ts.). Påfør denne blandingen på problemområder, hold i 15 minutter og skyll med varmt vann. Havre kan heller ikke lage mat, og slip i kaffekvern. Alle de ovennevnte ingrediensene blandes og påføres hudens problemområder.

Du kan prøve bruk av hjemmelagde scrubs. De skader ikke huden så mye som salongbehandlinger og scrubs kjøpt i butikkene. Du kan bruke som en skrubbe brygge fra små te, kaffe griser, skiver av eple eller vannmelon. Du kan suge det hvite brødet i melken og den resulterende vasselen for å tørke den berørte huden, skyll deretter etter 20 minutter med kaldt vann.

Vegetabilske masker fra gulrøtter og bananer vil også hjelpe mot peeling av huden. Gulrøtter erstattes også med revet poteter. Lignende deler av gulrot, banan og olivenolje blandes, påføres et hudområde som er utsatt for peeling, får stå i 20 minutter og vaskes av med rennende vann ved romtemperatur. Etter å ha brukt en nærende krem.

Det er viktig å huske at mangel på vitaminer og mineraler ofte fører til flaking av huden. Fordi for å bli kvitt denne sykdommen, er det viktig å drikke multivitamintilskudd med kurs.

Du bør også unngå overdreven eksponering for ultrafiolette stråler, temperatur ekstremer. Ofte om vinteren blir det observert tørrhet og flaking av huden. Derfor, før du går ut i gaten i kulde, er det viktig å smøre de eksponerte områdene av kroppen med en beskyttende krem.

Mindre skal brukes til å rense peeling og skrubbe for huden (ikke mer enn en gang i uken, med følsom hud ikke mer enn en gang hver annen uke).

Forebygging av ulike typer huddermatitt, ichthyosis og allergiske manifestasjoner på huden er viktig. Det kroniske løpet av slike sykdommer fører alltid til flaking av huden og / eller tørr hud.

Bruk av tilstrekkelig mengde væske, spesielt om sommeren, vil beskytte huden mot flaking, siden dehydrering er en av hovedårsakene til utviklingen av disse manifestasjonene. Under sommervarmen mister hver person mye væske gjennom svette, så det må fylles i tilstrekkelig store mengder.

Flere Artikler Om Typer Acne