Fotkrem brukes til å forbedre blodsirkulasjonen, ernæring, utvinning, regenerering av epidermis. Kosmetikk til pleie av dine favorittben kan kjøpes på apoteket, bestilt via Internett, utarbeidet av deg selv.

Krem for tørr og veldig tørr hud på føttene

Tørr hud uten elastisitet er ikke i stand til å motstå påvirkning av eksterne faktorer. Kosmetisk mangel går til et alvorlig problem. Inflamed områder, sprekker vises på huden, og vanskeligheter med å gå. For å unngå problemer, kan du bruke en spesiell krem, hvis tiltak er rettet mot å gjenopprette vannbalansen, øke elastisiteten.

 • Krem "Mumiye Altai"

SPA Planet Altai kosmetisk kompleks effekt er egnet for ultrafølsom hud. Med det kan du bli kvitt rødhet, peeling, grov epidermis. Midler beskytter mot solskinn, kulde og frost. Du kan bruke på ulike deler av kroppen, inkludert beina. Hovedkomponenten er kokosnøttolje. Takket være ham ser en beskyttende film på huden, noe som sikrer en normal vannbalanse. Aloe juice gir krem ​​antiseptiske effekter. Det akselererer helingsprosessen av sår, forhindrer veksten av bakterier på overflaten av epidermis. Kremet nærer huden med aminosyrer, vitaminer, fordelaktige komponenter. Volumet av et rør er 30 ml. Kan brukes etter fylte 18 år. Påfør et tynt lag for å rengjøre huden to ganger om dagen.

 • Cedarbalsam for tørr hud på føttene

Går inn i en serie kosmetikk "Grandmother Agafya's Recipes". Ingredienser inkluderer furu tjære, sennep olje, cedar melk. Verktøyet nærer huden med næringsstoffer, gjenoppretter integritet, beroliger, øker beskyttelsesbarrieren. Volumet av et rør er 75 ml. Påfør massasjebevegelser for å rense huden. Balm kan brukes etter 18 år. Eliminerer alle ulempene med tørr og veldig tørr hud.

 • Fotkrem Hundre Oppskrifter Skjønnhet "Gyllent gresskar og maisoljeoppmykning"

Verktøyet er laget for å myke huden, gjenopprette elastisiteten. Klarer med mindre feil. Det absorberes raskt, forlater ikke filmfølelsen. Hyggelig, lukter bra. Grunnlaget er maisolje, gresskar fyller huden med næringsstoffer. Volumet av et rør er 80 ml. Verktøyet fra serien "Hundre oppskrifter av skjønnhet."

Midler for intens fuktighet

En fullstendig balanse av fuktighet i cellene i epidermis gir huden et sunt utseende, silke og elastisitet. Med en utilstrekkelig mengde det tørker beinets hud ut, sprekker og betent.

 • Naturlig tykk sibirisk fotolje Natura Siberica fra Sauna spa

Effekten av å påføre krem ​​er merkbar etter første søknad. Verktøyet nærer raskt, intens fuktighet, eliminerer ubehag for tetthet, smerte. Den tette tekstur er lett fordelt på huden, penetrerer epidermis i løpet av sekunder, begynner å virke. Midler fukter, myker uten å føle filmen. Leaves en lett sitrus aroma. Sammensetningen inneholder cedarolje - en kraftig antioksidant, sitrongress - med en uttalt tonic effekt, lavendelolje - en sterk hudregenerator. Kremet er laget i Estland. Påfør på ren, tørr hud.

 • Intensiv fuktighetsgivende krem ​​"Stopp tørrhet"

Midler av polsk produksjon fra firmaet Lirene. Midler lindrer tørrhet, fuktiger raskt, glatter rynker, beskytter mot fuktighetstap i fremtiden. Den innovative formelen inneholder 10% urea, glyserin, olivenolje. Påfør to ganger om dagen.

 • Krem Hydro Balance

Produkter produsert i Tyskland. Universal krem ​​fjerner raskt alle hudfeil som er forbundet med overdreven tørrhet. Intensiv hydrering og umiddelbar gjenoppretting av vannbalansen er gitt av havtorn og avokadooljer. Curative alger ekstrakter gir en antibakteriell, regenererende effekt. For å gjøre huden av beina feilfri, er det nok å være oppmerksom på dem en gang om dagen. Kremet påføres i et tynt lag, massert til helt absorbert.

Krem for herdet hud

Mangelen kalles populært natoptysem. Vises på grunn av konstant belastning på hælområdet, fingrene.

 • Kremhestekraft for herdet hud

Verktøyet er utviklet av et ledende kosmetisk selskap LekoPro. Kremets rike sammensetning gjør at du raskt kan myke huden, fjerne de kåte områdene. Allantoin gir aktiv hydrering. Det bidrar også til å forsvinne små sprekker. Hovedarbeidet med å gjenopprette den normale tilstanden til huden er gitt av ekstrakter av frukten av shea-treet, fett, flytende paraffin, lanolin. Borsyre og salisylsyre forstyrrer reproduksjon av patogene bakterier, beskytter mot svamp, svette. Antiseptisk virkning gir stoffet mentol, essensiell olje av tea tree. Den rike aktive sammensetningen av krem ​​lar deg se resultatet umiddelbart etter påføring.

 • Fotkrem mot korn og korn "Green Pharmacy"

Verktøyet er utviklet i Ukraina, produsert i Polen. Universalt middel har en uttalt fuktighetsgivende, nærende effekt. Kremets naturlige sammensetning gir fullstendig beskyttelse av huden mot den negative påvirkning av ytre faktorer. Aktive ingredienser: Cedarolje, essensielle oljer av eukalyptus, rosmarin, gran, aloe vera juice. ANA-syrer bidrar til å exfoliere huden fra keratiniserte områder. Produktet er beregnet på alle hudtyper. Egnet til daglig bruk.

Foot Skin Softening Cream

Hudblødning oppstår på grunn av intensiv ernæring, eliminering av døde hudområder, fuktighetsgivende. Verktøyet til denne serien er universelt. Egnet til daglig bruk.

 • Mykekrem SOSEveline

Profesjonelt kosmetisk produkt bidrar til å bli kvitt herdet hud på hælene, små sprekker. Den aktive ingrediensen er hvetekimolje. Vitaminer A, E, F stimulerer regenerering av huden. Det lindrer betennelse, myker huden av kamille ekstrakt. Friskerer, helbreder sår menthol. Camphor desinfiserer, eliminerer ubehagelig lukt. Naturlig betain øker hudens elastisitet. Mjukkremet lindrer smertefulle sprekker på hælene i 7 dager med daglig bruk.

 • Mykekrem NanoCode Callus Remover Feet Gel

Verktøyet er flott til bruk om sommeren, når herdet hud oppstår på grunn av høye hæler, åpne sandaler, sandaler. Og også om vinteren, når trange plotter er forårsaket av tette sko. Gelen har en lett flytende struktur. Raskt absorbert, penetrerer inn i laget av epidermis. Påfør det på ren hud. Etter 15 minutter gni forsiktig de kåtområdene med pimpsten. Gelen er veldig forfriskende, beroliger huden etter en hard dag. Preparatet omfatter panthenol, glyserin, allantoin, propylenglykol og noen andre komponenter.

Svampekrem

Ubehagelig sykdom kan hentes på et offentlig sted med bare føtter. Sykdommen begynner å utvikle seg med en stor tå, så går til alle de andre. Fra de ubehagelige symptomene er det en sterk kløe, ubehagelig lukt. Ved begynnelsen av sykdommen kan du enkelt takle soppkremet.

Den aktive ingrediensen er ketokonazol. Kremen trenger raskt inn i de dype lagene i epidermis, begynner behandling. Dens handling er rettet mot å hindre utviklingen av sopp, restaurering av skadede områder av kroppen. Nizoral påføres 1 gang daglig på skadet hud, så vel som tilgrensende overflater. Varigheten av behandlingen er ca 6 uker.

Krem bredspektret, er aktivt brukt til å behandle fot sopp. Aktive ingredienser er terbinafinhydroklorid. Lamisil-behandling varer bare 1 uke. Påfør krem ​​to ganger om dagen på den rydde berørte huden, tilstøtende. Midler ikke gni, la være å absorbere uavhengig. Tillatelse til bruk fra 12 år.

Krem mellom fingrene

Inflammet hud, sprekker av forskjellige dybder mellom fingrene oppstår på grunn av sopp, på grunn av diabetes, i nærvær av gastritt. Og også med mangel på vitamin A, lang gange, med syntetiske sokker, strømpebukser. Hvilken krem ​​vil bidra til å løse problemet, avhenger av årsaken til forekomsten. Hvis hudlesjonen ikke er assosiert med en sopp, kan du bruke følgende kosmetikk:

 • Healing Foot Cream "Green Pharmacy"

Verktøyet har antiinflammatorisk, sårheling, nærende, regenererende effekt. På grunn av den unike naturlige sammensetningen virker det forsiktig, men sikkert. Påfør før sengetid. De aktive ingrediensene er kokosnøttolje, mineral, lanolin, havtornekstrakt, kamfer, mentol, salisylsyre. Kremet har en kompleks effekt - helbreder sår, gjenoppretter huden, nærer med nødvendige stoffer, eliminerer lukt, dreper bakterier, gir en beskyttende funksjon.

 • Fotbalsam "Antitrachschiny" fra FitoBioTehnologii

Den har en helbredende, antifungal effekt. En rask effekt er gitt av en ny kosmetisk formel. Sammensetningen av balsam urea, avokado olje, kokosnøtt, havtorn, bivoks, melkesyre. Påfør hver dag. Det anbefales å bruke til pasienter med mangler i huden med diabetes mellitus.

Foot Shine Cream

Vakre, velpleide ben tiltrekker seg menns oppmerksomhet og gjør kvinner sjalu. En ny serie med fotpleieprodukter gjør at huden kan bli skinnende, som på modeller, fra sidene til et motemagasin.

 • Fotkrem "Safari"

Meget effektivt middel for daglig pleie, noe som gjør huden myk, smidig, silkeaktig med en glansig glans. Kremet inneholder soyaolje, lanolin, minkolje. Takket være den siste komponenten øker hudvinsten, men ikke et lag av fett, men en glamorøs konsistens. I tillegg gir kremet et fullt fuktighetsnivå, nærer, oppdaterer, gjenoppretter. Lavendel har en utmerket tonic effekt, kamfer er en kjent antiseptisk. Pine ekstrakt gir deg mulighet til å føle svalen på morgenskogen på føttene.

 • Honey Dream Cream

Verktøyet er laget i Frankrike. Nærende krem ​​gjør at huden blir silkeaktig, glatt, feilfri, små og grove feil. Passer perfekt med grov hud. Den rike sammensetningen av krem ​​lar deg se resultatet etter første søknad. Effektiviteten tilveiebringes av kornoljer, honning, risklid, sheasmør, echium.

Whitening fot krem

Mørke flekker på huden ødelegger utseendet, irriterer nervesystemet. De kan være tilstede på ulike områder av huden, inkludert på føttene. Å kvitte seg med manglene ved å bruke en blekingskrem.

 • Natura siberica (sibirisk natur)

Siberian Rowan Cream inneholder en stor mengde vitamin C, fettsyrer, komponenter som ikke bare lyser huden, men også gjenoppretter strukturen. Cedar elfen normaliserer stoffskiftet. Eikbark fremmer foryngelse. Gurkemeierotekstraktet har en uttalt bleking effekt. Verktøyet lyser huden betydelig med daglig bruk.

 • Vitex bleking

Det anbefales å sette seg på natten. Verktøyet reduserer aktiviteten til melanin, fremmer rask avklaring av behandlet hud. Effekten kan ses om morgenen. Gir sitt naturlige ekstrakt av bjørnebær. I tillegg kremer krem ​​perfekt huden, gjenoppretter elastisiteten.

Urea Cream

For tiden inneholder mange produsenter urea i sine produkter. Stoffet håndter raskt herdede hudområder, bidrar til å gjenopprette strukturen, gjør huden silkemyke, glatt og sunn. I tillegg eliminerer urea natoptysh, calluses, fjerner kløe, peeling. Eliminerer tretthet etter en hard dag, kjedelig smerte. Kremet med urea regnes som den nyeste utviklingen i kosmetologiens verden. Det beste alternativet vurderes dersom andelen av den aktive komponenten i området 1-4%. Produkter som inneholder 10% urea skal brukes med forsiktighet, en allergisk reaksjon er mulig. Populære produkter inkluderer:

Hjemmelaget fot krem ​​oppskrifter

Du kan forberede en effektiv løsning selv. Det er mulig å velge slike komponenter som ikke forårsaker allergi, er egnet for lukt, handling. Individuell fotkrem forbereder seg raskt. Alle ingrediensene kan kjøpes på apoteket.

 • Mint krem
 • Peppermynteolje - 5 g;
 • Kakaosmør - 75 g;
 • Flytende glyserin - 20 g;
 • Stearinsyre - 15 g;
 • Emulsjonsvoks - 25 g;
 • Destillert vann - 350 ml.

Bland alle ingrediensene unntatt mynteolje. Sett i en mikrobølgeovn eller vannbad for å smelte alt godt. La avkjøles litt. Legg til mynte. Alle blander godt til en jevn konsistens. Du kan bruke en blender til dette formålet. Sett i en krukke. Butikken skal være i kjøleskapet på den nederste hylle.

 • Shea Butter Cream
 • Kokosolje - 2 ss. skjeer;
 • Shea Butter - ¼ kopp;
 • Olivenolje - 2 ss. skjeer;
 • Vanilje essensiell olje - 8 dråper;
 • Peppermynteolje - 9 dråper;
 • Bivoks - 20 g.

Bland alle ingrediensene unntatt essensiell olje. Varm, som i forrige oppskrift. Etter kjøling legger du til de gjenværende komponentene. Alt er godt omrørt. Oppbevares i kjøleskapet.

Topp kremer fra populære merker av fot

Blant mangfoldet av produkter er vanskelig å gjøre det riktige valget. Rangeringen av de mest effektive verktøyene som presenteres nedenfor, vil bidra til å gjøre dette.

 • Intensiv Svart Mud Fotkrem

Intensiv krem ​​med svart havsmud. Produsert i Israel. De aktive ingrediensene trer øyeblikkelig inn i de dype lagene i epidermis, forbedre tilstanden fra innsiden. En flott kombinasjon av svart havsmud med te-treekstrakter, aloe vera, shea smør, oliven, kokosnøtt, lavendel. Pris per rør 1440 s. Du kan bestille via Internett.

 • Oppnå Max Repair Foot Care

Regenereringskrem for tørr, veldig tørr hud på føttene. Hovedformålet - ernæring, hydrering. Opprinnelsesland - Polen. Det anbefales å søke før sengetid. En beroligende effekt på huden, etter påføring er det en liten chill. De aktive ingrediensene er lavendelolje, panthenol, urea, allantoin. Kostnaden av krem ​​er ca 450 rubler. Oftere bestilt via Internett.

Krem for å fjerne herdet hud, korn. Hypoallergenic, for alle hudtyper. Inneholder urea, naturlige emollients. Effekten er merkbar umiddelbart, varer ca. 3 dager etter en enkelt applikasjon. Fra natoptyshy avlaster en uke. Det virker i en kompleks - nærer, fukter, gjenoppretter, forynker. Du kan kjøpe på apoteket. Gjennomsnittlig pris for et rør er 500 rubler.

Beinets hud trenger samme forsiktighet som på andre deler av kroppen. Noen få minutter om dagen, dedikert til føttene, vil gjøre huden frisk, ungdommelig lang!

Salve for å myke huden på føttene. Topp 10 beste rangeringer

Mange moderne mennesker er vant til å ta vare på huden på hender, ansikt, nakke, ofte glemmer hælene. Bare å sette på sandaler, eller begynner å oppleve ubehag fra sprukket hud, det er et ønske om å rette opp situasjonen. Men å ta huden på hælene i rekkefølge krever tålmodighet, bruk av ulike kosmetikk og tid.

Hovedårsakene til tørr og sprukket hud på hælene

Huden på hælene er så myk som på ansiktet, så det er utsatt for tørrhet og sprekker. Men før du bruker noen salve for å myke huden på føttene, er det nødvendig å identifisere årsaken til forringelsen av huden.

De viktigste er:

 • vanlig og hyppig barfotgang;
 • mangel på vitaminer eller mineraler i kroppen;
 • årsaken kan være nyresykdom, samt svikt i det endokrine systemet;
 • bruk av ubehagelig og dårlig kvalitet sko, produkter med høye hæler;
 • vektig;
 • soppsykdommer i føttens hud.

Etter å ha eliminert årsakene til grov hud på hælene, anbefales det å overvåke dietten nøye og ikke glem å passe på føttens hud.

Farmasøytiske midler for å myke hælene

Fordelene med hudmyknere kjøpt på apotek er deres tilgjengelighet og et bredt spekter av effekter på huden. Legen eller apoteket på apoteket kan velge en bestemt krem ​​eller salve. Den beste mykningseffekten for hælens hud har en krem ​​Dawn and Strength of the forest.

Dawn krem ​​med floralisin

I utgangspunktet ble dette verktøyet bare brukt på gården. Imidlertid tillater kremenes gunstige egenskaper og dens evne til å bekjempe tørrhet og peeling det på menneskelig hud.

Kremen intensiverer huden epidermis, nærer den og helbreder mikroskader. Har kraftig anti-inflammatorisk og antibakteriell virkning. Krem inneholder vitamin A og E, glyserin, kamille ekstrakt.

For å forbedre kremenes fuktighetsgivende effekt, anbefales det å bære bomullsstrømmer etter at huden påføres huden. Produktet påføres ren hud før du går i seng, etter påføring er det nødvendig å ta en pause i 3 dager. Anslått pris i Russland - 60 rubler.

Kremstyrke skog med floralisin

Denne salven for å myke huden på føttene er ideell for massasje.

Kremets universalitet skyldes sammensetningen, som inneholder pentol, petrolatum, sorbinsyre og andre stoffer.

Kremet nærer hudcellene med oksygen, har en kollagen-effekt, gjenoppretter det helsete utseendet på epidermis, forbedrer ernæringen av huden. Naturlige ingredienser i kremet forårsaker ikke bivirkninger etter påføring.

Påfør krem ​​skal være lette massasjebevegelser, ikke bare på hælene, men i hele føttene. Dette vil øke opptaket av krem ​​og dypere inntrenging av dets biokjemiske komponenter. I Russland kan krem ​​kjøpes til en pris på 600 rubler.

Mykgjørende fotkrem

På grunn av virkningen av komponentene, bør slike kosmetikk gi dyp hydrering av huden, stimulere fornyelsen av huden, mette den med næringsstoffer og fjerne grove celler.

I en høy kvalitet fuktighetskrem bør ikke inneholde hormonelle stoffer og parfyme komponenter.

De viktigste elementene i sammensetningen av myknende fotkrem er vitaminer, hydrater og keratolytika.

Krem med urea fra "Doctor"

Dette verktøyet er spesielt utviklet for å myke huden på føttene og hælene. Også effektivt klare med tørre lunger og korn. Hjelper å takle å føle seg trøtt i beina.

Tørr hud på føttene forverrer ikke bare føttens utseende, men kan også forårsake en kløefornemmelse og provosere dannelsen av smertefulle sår. Salve "Doctor" er ideell for å myke føttene, fordi det ikke har kontraindikasjoner å bruke.

Dette verktøyet gjør huden mer elastisk og glatt. Dette reduserer risikoen for mikroskader og alle slags sår. Kremet påføres 1 gang daglig før du går i seng på ren og tørr hud. Kan brukes etter en pedikyrprosedyre. Den anslåtte kostnaden av krem ​​er 180 rubler.

Krem SESDERMA

Legemidlet tilhører klassen av terapeutiske midler. Produsert i Spania. Hovedfunksjonen er å styrke veggene i blodårene, forbedre blodsirkulasjonen, lindrer trengsel i kapillærene og bidrar til å ta vare på føttens hud.

Kremet har bevist seg i kampen mot hudpigmentering, ulike fading og hevelse i huden. Det har en helbredende og regenererende effekt, effektivt stopper spredningen av hudinfeksjoner.

Påfør problemområder på huden om morgenen og kvelden med masserende bevegelser til den helt absorberes i huden. Kostnaden per rør på 50 ml kan nå 3000 rubler.

Kremmykning "Juniper" fra Neva kosmetikk

Salve for hud på føttene er laget for daglig bruk. Det har ikke bare en mykning, men også deodoriserende effekt. Kremet inneholder vaselinolje, som fremmer dyp fuktighetsgivende, til og med veldig grov hud.

Verktøyet hjelper til med å gjenopprette epidermis mikroflora og eliminerer ubehagelig lukt. Bruken av denne krem ​​hjelper med å lindre irritasjon på huden, noe som gir det et sunt og godt preparert utseende.

Takket være ingrediensene er kremet ideelt for mykgjøring og fuktighet av huden. Juniper ekstrakt forbedrer blodsirkulasjonen og normaliserer også metabolsk prosessen på mobilnivå.

Kremet er egnet for daglig bruk. Et 50 ml rør er ca. 50 rubler.

Fotkrem fra sprekker med valnøttolje og urea (Green Pharmacy)

Krem innenlands produksjon. Fuktar huden veldig raskt og effektivt. Det har en healing effekt, helbredelse små sår på føttene.

Til tross for sin oppriktig lave pris (i Russland, 75 mg krem ​​koster ca 50 rubler) har mange positive tilbakemeldinger og anbefalinger fra leger til bruk.

Sammensetningen av terapeutisk krem ​​inneholder ekstrakter av te tre, valnøtt og andre medisinske planter.

Produktet har en bestemt, men ikke avstøtende lukt. Lett å påføre på huden og gnides raskt.

Den har en kumulativ effekt. Hold det på et kjølig sted.

Helbredende salver og fotkrem

Før du bruker produktene i denne klassen, er det nødvendig å klargjøre føttens hud, etter å ha dampet bena i varmt vann. Det anbefales å polere huden med en neglelag eller en skrubbe.

Helbredende salver skal brukes i tilfeller hvor sprekker og tørr hud ikke er symptomer på alvorlig sykdom.

Ellers bør du kontakte en lege for å få hjelp.

Healing salver skylder sin helbredende effekt på petrolatum tilstede i deres sammensetning. Du kan kjøpe dem på et apotek.

Salve Radevit

Midler til ekstern bruk. Tillater å redusere kløe, forbedrer regenerering av hudvev, bekjemper betennelsesprosesser. Normaliserer også trofisme og prosessen med keratinisering av hudceller.

Søknad Radevita utnevnt med følgende fenomener:

 • hud erosjon og sprekker;
 • eksem;
 • sår og små sår på føttene uten infeksjoner;
 • dermatitt;
 • ichthyosis of the skin (i dette tilfellet brukes en salve for mykning i kompleks terapi);
 • ikke-kronisk form for diffus nevrodermatitt.

Dette verktøyet kan også brukes til forebygging av allergiske hudsykdommer. Anbefales ikke til gravide kvinner, med individuell intoleranse over salvets komponenter og i nærvær av noen form for hypervitaminose.

Salven påføres huden 2 ganger om dagen. Med en sterk peeling av epidermis og tilstedeværelsen av smertefulle sprekker, anbefales det å komprimere med Radevit. Før huden påføres, må huden behandles med et antiseptisk middel. Behandlingsforløpet kan vare flere uker. Kostnaden for salve - 380 rubler. for 35 ml av legemidlet.

D-panthenol og Bepanten

Begge stoffene ligner på farmakologisk virkning. Det aktive stoffet i begge er dexpanthenol. Salver brukes til å helbrede huden, gjenopprette den etter brannskader. Disse salver kan brukes daglig 1 gang per dag.

Begge stoffene avviker vesentlig i deres hjelpestoffer. Bepantin inneholder voks, mandelolje, paraffin, cetylalkohol.

Komponentene av D-panthenol er mindre naturlige. Blant dem: propylenglykol, cetanol, smaksstoffer, glyseryl. Denne forskjellen i komposisjoner påvirker kostnaden for medisiner. I Russland koster D-panthenol ca 130 rubler. (25 ml), Bepanten - 450 gni. (30 ml).

Havtornet krem

Havtornsalve for mykhet og hudpleie på føttene er ideell for daglig bruk.

Sammensetningen av kosmetikk er vitaminer og naturlige fuktighetsgivende ingredienser. Med hjelpen blir huden svært raskt belastet med energi og tonet på en naturlig måte. Kremet er lett gnidd og forlater ikke fettete merker.

Kremet inneholder bare naturlige ingredienser:

 1. Komplekset av vitaminer A, E og F gjør huden smidig og elastisk, forlenger ungdommen.
 2. Sea buckthorn ekstrakt har en tonic og helseforbedrende effekt.
 3. Olivenolje gjenoppretter lipidbarrieren, normaliserer hudens næring, myker og fukter det.

Havtornet krem ​​er designet for å hindre hud aldring, utseendet av rynker, hjelper celler beholde fuktighet. Et 40 ml rør koster mindre enn 30 rubler.

Krem "5 dager" med tea tree olje

Denne krem ​​har en helbredende effekt på føttens tørre og tynne hud. Det brukes ikke bare som fuktighetskrem, men også for å forhindre smittsomme og soppsykdommer (etter å ha besøkt offentlige bad og strender). Det anbefales å bruke daglig.

Påfør ikke bare på føttens hud, men også på området mellom fingrene. Den har en hyggelig lukt. Det absorberes raskt, gir ikke merker på klær.

Denne salven for å myke huden på føttene har ingen kontraindikasjoner, unntatt individuell avvisning av komponentene i verktøyet.

De viktigste aktive stoffene i produktets sammensetning er salvie og kamilleekstrakter, tea tree olje, panthenol, glyserin. Alle disse komponentene gir antimikrobiell, beroligende og desinfiserende virkning.

Krem hjelper de øvre lagene i epidermisene for å beholde fuktighet. Omtrentlig pris på 30 ml midler - 60 rubler.

Krem "5 dager" for føttene fra sprekker med havtornolje

Kremet har en helbredende effekt og forhindrer også dannelse av sprekker og skruer på huden som er utsatt for flak. Avlaster irritasjon og forhindrer dannelsen av calluses. Påfør med lette bevegelser for å tørke og rense huden på føttene.

Kremet inneholder ekstrakter av helbredende urter, glyserin, panthenol, dimetikon, petrolatum, bisabolol, havtornolje. Verktøyet akselererer i stor grad helbredelsen av sprekker, lindrer kløe, hevelse, forhindrer utvikling av inflammatoriske prosesser, fuktighet og næring av huden. En 30 mg tuba koster 55 rubler.

Hjemmelaget helsmekkende kremer

For at føttens hud alltid skal være sunn og ikke utsatt for flak, er det ikke nødvendig å bruke dyre kosmetikk og besøke skjønnhetssalonger. Salve for å myke huden på føttene kan tilberedes hjemme.

Perfekt salve for å myke huden på føttene - hjemmelaget - laget av svinekjøtt og honning

Det er nødvendig å smelte fett. Bland det med honning i like store mengder. Den resulterende varme krem ​​påføres på hæl og føtter. Etter prosedyren, bruk varme sokker. Spyl blandingen og bruk andre fuktighetsgivende stoffer er ikke nødvendig.

Du kan også bruke flere pitted modne aprikoser, skrelt. Kjøttet må være grundig strukket og oppvarmet sammen med 1 ts. olivenolje. Påfør krem ​​på huden. Etter at du skal lage en komprimering av polyetylen, som fjernes etter 20 minutter.

Den mest rimelige hjemmet er oppvarmet rømme eller yoghurt. Det er nødvendig å nære hælens hud med en slik salve to ganger om dagen i en måned.

Tørr hud på beina kan være et symptom på mer alvorlige sykdommer. For å lindre kløe, fuktighetsgivende og rask helbredelse av sprekker på hæler og føtter, må du bruke kosmetikk av høy kvalitet. Et alternativ til bruk av terapeutiske kremer kan være næringsblandinger tilberedt hjemme.

Hudpleiekrem til fot og kropp:

Salve for å myke huden på føttene hjemme:

Krem for tørr hud på føttene

Tørr hud på føttene, forårsaker, fuktighetsgivende, 5 oppskrifter for masker for føttene: Kroppspleie

Årsaker til tørr hud på beina.

I tilfelle av tørr hud på beina, bør man enten snakke om det utilstrekkelige nivået av lipider eller fuktighetsinnholdet i stratum corneum, eller om den langsomme prosessen med å erstatte gamle epitelceller med nye. På denne bakgrunn forstyrres beskyttelsesfunksjonene i huden, noe som resulterer i tørrhet. Årsaker til tørre føtter kan være forskjellige. Disse inkluderer:

 • Klær fra ikke-naturlige stoffer. Syntetisk klær (strømpebukser, leggings) blir ofte en kilde til hudirritasjon, som manifesterer seg, inkludert utseendet av tørrhet og flak.
 • Kosmetikk. Forkert valgt eller ikke egnet spesielt for denne personen, kosmetikk tørker opp huden. Når du velger pleieprodukter for kroppens hud (inkludert bena), sørg for å betale ut komposisjonen, de må inkludere naturlige oljer eller ceramider.
 • Mangel på omsorg eller mangel på det. Ikke mange kvinner tar vare på huden på beina så forsiktig som ansiktets hud. I mellomtiden krever denne delen av kroppen den samme grundig omsorg. Det er viktig at du bruker en kroppskrubbe (føtter) en gang i uken for å fjerne døde hudpartikler og forhindre skalering.
 • Tilstedeværelsen av sykdommer. Svært ofte er tørr hud en av symptomatiske manifestasjoner av en sykdom. Dette kan være psoriasis, eksem, diabetes. I tillegg kan tørrhet skyldes mangel på vitaminer i kroppen og tilstedeværelsen av soppinfeksjoner.
 • Age. Tørr hud er et resultat av aldersrelaterte endringer. Gjennom årene (etter førti år) blir huden tørrere, noe som krever mer grundig og regelmessig pleie. Det er også viktig å drikke rent vann (for det meste kvinner erstatter den daglige normen av væske med juice, te og kaffe, glemme vanligt vann, noe som er fundamentalt galt), inkludere mer frukt og grønnsaker, fisk og ta vitaminkomplekser i kosten. I denne perioden er det også viktig å forlate hygieneprodukter som inneholder alkali (som det er kjent, tørker det huden veldig sterkt).
 • Forstyrrelse av blodsirkulasjonen. Tørr hud er også et symptom på forekomst av problemer i kardiovaskulærsystemet, nemlig ved overføring av blod gjennom blodårene. Samtidig har svette og sebaceous kjertler ikke klare sin funksjon, og derfor mister huden sin naturlige smøring, blir tørr. I dette tilfellet anbefales det å utføre tempererende aktiviteter, utføre øvelser, spille sport, generelt, styrke og trene blodkar. Hvis din faglige aktivitet er knyttet til et lengre opphold i en stilling (datamaskinarbeid) eller lenge (lærere, frisører osv.), Bør du jevne mellomrom ta en pause (gå, stå opp) for ikke å forstyrre blodstrømmen.
Som nevnt ovenfor er det viktig å velge riktig kosmetikk til fotpleie. Dermatologer merker at det må være 100% naturlig. Slike kosmetikk produserer russisk selskap Mulsan Cosmetic. Dens produkter inneholder ikke ingredienser som parabener, animalske fettstoffer eller mineraloljer. Alle kosmetikk fra Mulsan Cosmetic har bestått strenge laboratorietester og mottatt sertifikater som bekrefter deres absolutte sikkerhet. Produktene i dette selskapet er beriket med vitaminkomplekser, inneholder planteekstrakter og oljer, som forsiktig tar vare på huden, bidrar til å bevare sin ungdom og et sunt utseende.

Riktig hydrering av huden på føttene.

Påfør noen kosmetiske produkter på føttens hud (og ikke bare) bør være åpne porer. Dette kan oppnås ved å ta et bad, dusj, fotbad (hvis det er tørr hud på hælene). Hvis du bruker krem ​​uten en slik foreløpig "dampende" prosedyre, vil huden ikke kunne absorbere maksimalt alle næringsstoffene som utgjør det. Bruk aldri såpe, det tørker ut huden og vasker bort sitt naturlige beskyttelsesfett. Når du tar en dusj, gi opp parfyme geler, bare erstatt kroppen med en god strøm av varmt vann. En slik vannmassasje er et utmerket verktøy for å øke tonen i blodårene. Etter prosedyren, bruk et fettbasert kosmetisk produkt eller naturlig olje (linfrø, oliven, mandel) på fuktig hud, vent noen minutter før den absorberes, og fjern overflødig papir med en serviet. For å forhindre tørr hud på hælene og sprekker, er det viktig å regelmessig fjerne kåt lag med pimpsten. Bare dette bør gjøres på tørre hæler, i alle fall ikke å dampe ut, ellers kan du bare forverre situasjonen. Etter prosedyren, sørg for å fukte huden på hælene, som det er ideelt å bruke en spesiell krem ​​med nærvær av urea i sammensetningen, samt å lage masker. Godt å lage hjemmelagde masker.

Bekjempe tørr hud på beina.

For riktig og tilstrekkelig å gi huden fuktighet og næringsstoffer, er det viktig å velge et sett med prosedyrer for å ta vare på meget tørr hud på føttene. For dette formål er det ikke nødvendig å bruke fantastiske beløp, det er mulig å gjøre med tilgjengelige midler (bare når man velger, må vi se på sammensetningen). Systematisk pleie vil tilbake til huden den tapte glattheten og elastisiteten.

Hvis tørr hud er et permanent fenomen, må du først ta hensyn til kostholdet ditt, berikke det med sjømat, vegetabilske oljer, frokostblandinger, frukt og grønnsaker, vitaminer A (for glatthet og elastisitet), E (eliminerer kløe). På høsten og nærmere våren er det anbefalt å ta multivitaminkomplekser (etter måned). Drikke diett er også viktig (minst en liter per dag).

Hvis årsaken til tørrhet er blitt en sykdom (hvilken en legen vil avsløre), er det nødvendig å eliminere det. I dette tilfellet er det ubrukelig å fjerne tørrheten i huden, siden dette bare er et symptom og ikke selve sykdommen. Det bør bare gis klær laget av naturlige materialer. Ytterligere hjemmeprosedyrer for å eliminere tørr hud på bena.

Parafin til føtter.

Parafinebehandlingsprosedyren kan utføres i en skjønnhetssalong, men det er ganske akseptabelt å gjøre det hjemme. For å gjøre dette må du kjøpe kosmetisk voks, smelte og påfør et tynt lag på føttene. Etter herding, bruk et par flere lag. Øverste wrap med plastfolie og tykt håndkle for ekstra oppvarming. Etter tretti minutter, fjern voksfilmen og pimpstein for å fjerne den herdede huden. Prosedyren bidrar til å myke og fukte huden ytterligere.

Nyttige fotbad basert på kamille og humle, salvie og bark av eik, kli og havre (i samme forhold, to spiseskjeer pr. Liter kokende vann, for å insistere på tjue til tretti minutter). Disse badene bør gjøres regelmessig to ganger i uken i femten minutter, og påfør deretter en fuktighetsgivende eller nærende krem ​​til huden.

Hvordan bli kvitt tørre ben?

Tørr hud i dette området er et resultat av feil depilering. I dette tilfellet, etter barbering, må du bruke spesialverktøy eller vegetabilsk olje. Problemet vil raskt forsvinne.

Den enkleste og mest tilgjengelige er å gni vitamin A og E eller kokosnøttolje, krem ​​(rømme) i føttens hud (føtter). Gjør det bedre om natten. Fjern et papirserviett fra overskudd. Du kan legge til noen dråper essensiell olje til vanlig fotkrem (ideelt sett kan du bruke patchouli, sandeltre eller te-treolje for føttene). Hvis føttene er for tørre, kan du gjøre slike prosedyrer to ganger om dagen, som profylakse. Eller her er oppskriften på en maske for tørre føtter: skjær epler i stykker, kok dem i melk til en grøtaktig tilstand. Masse i form av varme pålegger på føttens hud, vikle med gasbind og la det stå i en halv time. Deretter trenger ikke masken å bli vasket av, men bare tørk av med en bomullsklut etter fjerning av vassdraget. Etter prosedyren, bruk sokker.

Masken forhindrer knekking av hælene.

For å myke opp bena er denne masken egnet: Slipe en teskje smør med rå eggeplomme, skriv inn to teskjeer av rå potetmasse (revet på en fin rist) og fire teskjeer babykrem. Masse lå på foten, vikle matpolyetylen og ha varme sokker. Tjue minutter senere, vask alt av. Prosedyren forsyner helsens hud perfekt. Hold to ganger i uken.

Forebygging av tørr hud på beina.

 • Bruk i en leilighet, kontor, rom, hvor du jobber, en luftfukter.
 • Ikke bruk såpe.
 • Rengjør og fukt huden på føttene og føttene regelmessig.
 • Bytt diett ved å berike med vitaminer og nyttige mikroelementer.
Å observere disse enkle reglene, vil du lagre eller gå tilbake til beina din tidligere appell.

Tørr hud på føttene og dens årsaker: behandling og forebyggende metoder

Hudproblemer manifesteres av ulike symptomer: Beinets hud blir tørr, det er irritasjon, peeling, tetthet og grovhet. Tørre epidermier er mer utsatt for de skadelige effektene av naturlige og innenlandske faktorer, som et resultat av hvilke inflammatoriske prosesser utvikler seg. Objektive følelser av eiere av tørr hud er langt fra behagelige, noe som betydelig reduserer livskvaliteten, gir psykisk ubehag. Problemet kan ikke ignoreres, siden en kosmetisk defekt er i stand til å indikere alvorlige sykdommer.

Viktigste eksterne årsaker

Tørr hud på føttene har ytre og indre årsaker. I det første tilfellet er problemet enkelt løst, det er ikke vanskelig å gjenopprette helsen til huden, fordi det er nok å utelukke provoserende faktorer.

Verdt å vite: Ofte er tørr hud på føttene resultatet av samtidige effekter av flere eksterne og interne faktorer.

Tørre føtter blir observert av følgende grunner:

 1. Mangelen på vann i epidermis. I tillegg til tørrhet, klager pasienten om en følelse av tetthet i huden, det er sterk peeling. Mangel på fuktighet har også årsaker - nedsatt blodsirkulasjon i underekstremiteter og bruk av dårlige sko, sokker laget av syntetisk materiale, noe som bidrar til brudd på respiratoriske prosesser.
 2. Dårlig mat. Dessverre tvinger den moderne rytmen av livet alle til å skynde seg et sted, og gir ingen tid til en full frokost, lunsj og middag. Følgelig mottar kroppen ikke de nødvendige komponentene for livet, noe som manifesteres av problemer med huden. Sterke dietter er ikke bare tørr hud, men også alvorlige brudd på fordøyelseskanalen.
 3. Utilstrekkelig hydrering gjennom kosmetikk. Kvinner bruker fuktighetsgivende og nærende kremer til å ta vare på hender og ansikter, men underkroppene blir ofte glemt. Men beina har en alvorlig belastning, de trenger også omsorg med kremer, oljer, fotbad og andre prosedyrer.
 4. Forkert utvalgte kosmetikk til føttene kan provosere ikke bare tørr hud, men fører også til alvorligere problemer - rødhet, alvorlig irritasjon - symptomer på en allergisk reaksjon.
 5. Dårlige vaner - Alkoholmisbruk, røyking. Det har lenge vist seg at sigaretter og alkohol har en negativ effekt på kroppen som helhet, inkludert huden.

Gjennom årene er huden utarmet, noe som resulterer i at den blir tørrere og tørrere. Studier har vist at etter å ha fylt 40 år, må du spesielt ta vare på føttene dine ved å bruke daglige kosmetiske fuktighetsgivende midler.

Viktigste interne årsaker

Sammen med ytre årsaker er det mange interne faktorer forårsaket av ulike sykdommer som fører til problemer med huden på underekstremiteter.

Viktig: Hvis tørrheten i føttens hud er forårsaket av indre årsaker (sykdommer eller patologiske prosesser i kroppen), vil ingen eksterne effekter - bad, masker og andre manipulasjoner rettet mot nærende og fuktighetsgivende, ikke gi det ønskede resultatet. For å forbedre tilstanden til huden, vil det bare hjelpe behandlingen av den underliggende patologien.

Interne årsaker til peeling føtter:

 • Dermatologiske sykdommer - psoriasis, eksem;
 • Fungal lesjoner forårsaket av sopp og deres aktive liv;
 • Hormonal ubalanse i kroppen. Årsaken til svikt i produksjon av hormoner er graviditet, overgangsalder, postpartum perioden;
 • Diabetes mellitus er ledsaget av et brudd på fordøyelsen av glukose i kroppen, noe som påvirker funksjonaliteten til alle indre organer og systemer. Diabetikere utvikler ofte hudproblemer, nesten alltid komplisert av en bakteriell infeksjon;
 • Krenkelse av metabolske prosesser;
 • Dehydrering. Grunnårsaken er mangel på væske i kroppen, forstyrrelse av fordøyelseskanalen, langvarig diaré, gjentatt oppkast, etc.;
 • Kronisk form for nyresvikt, patologi i mage-tarmkanalen og sentralnervesystemet;
 • Mangel på vitaminkomponenter, særlig vitamin E og askorbinsyre;
 • Langvarig bruk av antibakterielle stoffer.

Listen kan suppleres med autoimmune patologier, jernmangelanemi, depresjon, kronisk stress og andre patologiske forhold. Tørr hud kan bare påvirke beina, eller bli observert på andre deler av kroppen. Ofte angir lokaliseringsstedet indirekte etiologien til den uregelmessige prosessen.

Behandlingsmetoder

For å slippe av med peeling av føttens hud, er det først nødvendig å eliminere kilden til problemet. Hvis den eksterne faktoren kan elimineres uavhengig, trenger interne problemer omfattende diagnostikk.

Hvis årsaken er en sykdom som påvirker huden, er medisinsk korreksjon nødvendig gjennom legemidler. Valget av medisiner på grunn av en bestemt sykdom.

Som en hjelpemetode kan du bruke kosmetikk, oppskrifter av tradisjonell medisin, som gjør at du kan øke hastighetsprosessen og gjenopprette den skadede epidermis.

Nærende og mykende kremer

Godt bevist slikt middel for lokal handling - Ballettkrem, "Instant effect" og Belita rette basert på ekstrakter fra calendula og celandine blossoms. De kan håndtere føttene hjemme, det er ikke nødvendig med konsultasjon med lege.

Kort beskrivelse av nærende og fuktighetsgivende kremer:

 1. Ballett er en naturlig fuktighetskrem. Sammensetningen inneholder ekstrakt av eikebark, malurt, hestkastanje. Effektiv mykner huden, kompenserer for mangel på fuktighet, beskytter mot uttørking. Cream fremmer helbredelse av små sprekker, stimulerer blodsirkulasjonen.
 2. Midler "Instant effect" eliminerer desquamation, lindrer tørre føtter, nærer huden. Sammensetningen inneholder mye vitamin, ekstrakt av Hypericum og salvie.
 3. Cream "Extra" returnerer hudens naturlige utseende. Den har antiseptiske egenskaper. Kan brukes som soppsykdomsprofylakse.

De beskrevne midlene vil bidra til å gjenopprette hudens sunne utseende, lindre fra flak, overdreven tørrhet og tetthet. Påfør hver dag etter fotbadet, utført utelukkende på en tørr overflate.

Merk: Hvis årsaken ligger i en soppinfeksjon, er det nødvendig med bruk av spesialiserte stoffer med antimykotiske egenskaper. For eksempel, Clotrimazole, Ketoconazol.

Oppskrifter av tradisjonell medisin

I alternativ medisin er det mange måter å håndtere tørrhet i huden av lokalisering. Disse metodene vil hjelpe i bildene når årsaken er en ekstern faktor - ubehagelige sko, syntetiske sokker, etc.

Hvis huden er tørr, kan du bruke følgende oppskrifter:

 • Mask basert på epler. Ett grønt eple sammen med peeling for å gni på en fin riper, skift blandingen til gasbind, i dette skjemaet festet til foten på foten. Bruk varme sokker over dem. La masken stå hele natten. Om morgenen blir en komprimering fjernet, vannprosedyrer utføres. Gni fuktighetskremet. Prosedyren gjentas 3-4 ganger i uken, varigheten av utvinning varierer avhengig av problemets kompleksitet;
 • Mask basert på ricinusolje. Varm oljen i et vannbad til det er litt varmt. Hell inn i en flat beholder, legg føttene på den. Behandlingen varer i 20 minutter. Etter hendene gni oljeresten på hælene. Residene rengjøres med servietter. Bruk sokker. Gjenta flere ganger i uken;
 • Rist 2 poteter på en rist, legg til samme mengde linfrø og vanlig vann. Sett på en liten brann, kok til komponentene tykkere. Påfør agenten ved romtemperatur til underdelene og la den stå i tjue minutter. Vask masken med varmt rennende vann.

Når du velger en oppskrift, må du ta hensyn til organismens individuelle egenskaper. Noen mennesker hjelper folkemessige rettsmidler for 2-3 prosedyrer, andre trenger utvinning om noen uker.

fotbad

Bli kvitt overdreven tørrhet hjelper fotbadet. Bruk vanligvis medisinske planter med antiseptisk, anti-inflammatorisk og desinfiserende effekt.

 1. To spiseskjeer av farmasøytisk kamille for 1 liter vann. Insister i 20 minutter, hell i en bolle med vann, senk nedre lemmer. Tiden for manipulering er 10-15 minutter, etter at føttene er tørket, blir krem ​​påført.
 2. Tilsett varmt vann til beholderen, hell 2 ss calendula blomster, 1 ss salvie. Insister 10 minutter. Dyp føttene i vann i 20 minutter. Gjenta hver andre dag.

Hjemme kan du lage bad på basis av en serie, juice, plantain og andre medisinske planter. Bruk alltid krem ​​etter vannbehandling.

Forebygging av tørrhet og flaking

Det er mye lettere å hindre fotproblemer enn å gjenopprette huden. Selvfølgelig gjelder denne utsagnet for disse maleriene når årsakene ligger i den negative ytre innflytelsen.

Grunnleggende forebyggende tiltak:

 • Sunn livsstil, fysisk aktivitet;
 • Rasjonell og balansert ernæring;
 • Avslag på dårlige vaner - røyking og alkohol;
 • Bruk komfortable sko fra naturlige materialer;
 • Hudpleie med fuktighetskrem.

Hvis årsakene til tørr hud på beina er forankret i sykdommer, bør du konsultere en lege med henblikk på behandling. Bare ved å fjerne hovedfaktoren som provoserte problemet, kan du returnere den normale tilstanden til huden.

Du kan bli kvitt hudens peeling og tørrhet selv. Dette vil hjelpe bad, kosmetikk og populære oppskrifter. Men hvis det i løpet av uken ikke gir effekt, er etiologien på grunn av interne forstyrrelser i kroppen.

Nærende fotkrem: hvordan du passer godt til tørr hud på føttene

Etter å ha besøkt sjøstrender, gjennomført hårfjerning, vekttap dietter, som fører til dehydrering, er huden på bena mangelfull i fuktighet, ernæring og frisk oksygen.

Fuktighetsgivende, forsterket og nærende fotkrem kan beskytte huden mot miljøets negative virkninger, aktiverer metabolske prosesser og mikrosirkulasjon i celler, eliminerer peeling.

Riktig valgt middel for beina vil gjøre huden jevn, eliminere tørrhet.

Hvordan ser den tørre huden ut?

Dersom benet hud mangler lipider og fuktighet i stratum corneum, bremset ned prosessen for å erstatte den gamle med nye epitelceller, mens dens beskyttende funksjon er brutt - den blir tørr og begynner å flasse av.

Syntetisk klær kan irritere huden, og sebaceous kjertlene er svekket av nedsatt blodsirkulasjon på grunn av alder eller kardiovaskulære patologier i kroppen, kroniske sykdommer, dårlig kosthold og mangel på vannbalanse.

Sårer huden og fører til felling av feil kosmetikk, mangel på daglig fotpleie. De mister skjønnhet og helse, blir uattraktiv.

Hva bør være nærende fot kremer

Høykvalitets nærende fotkrem skal ha følgende egenskaper:

 • ernæring av det tørre og irritert øvre lag av huden på beina, inkludert områdene av sålen og hælene;
 • en reduksjon i aktiviteten til sebaceous og svettekjertlene for å eliminere rennende lukt;
 • forbedret blodtilførsel for å helbrede små sprekker, sår og oksygenforsyning;
 • suspensjon av keratinisering, hudmykning;
 • eliminering av ubehagelige lukt med behagelig og varig deodorisering;
 • bakteriedrepende tiltak for å utelukke sopp eller penetrere bakterier i porene.

Nyttige ingredienser i sammensetningen av nærende krem

Vesentlige ingredienser i kremen for tørr hud på føttene er emulsjoner og urter, urter og / eller tang, deonisert vann, hvit leire (kaolin), eddik og salicylsyre, voks, lipider og vitaminer, essensielle oljer.

Tilstedeværelsen av kaolin, salisylsyre i sammensetningen vil sikre eliminering av dårlige lukt. Med sistnevnte kan du også avkalle de gamle cellene og senke dem til å dø.

Barneekstrakter inneholder mange vitaminer C, E, K, P, klorofyll, natriumsalter og syrer: fettstoffer og harpiksholdige, flyktige og voksagtige sporstoffer, steariner og andre biologisk aktive stoffer. De er nødvendige for å gi en uttalt bakteriedrepende, antioksidant og antiinflammatorisk effekt.

Nærende og mykende kremer fra firmaet Mirra

Lavendel anses som et godt antiseptisk middel. I kombinasjon med lipider og voks vil den essensielle oljen berolige huden og lindre irritasjon, helbrede små sår.

Utmerkede næringsegenskaper har en god fotkrem for tørrhet, allergi og kløefirma Mirra (Mirra). Det er rik på oljer: drue, lavendel, oransje for å nære huden.

I tillegg til CO2-konsentrerte kalendler og ekstrakter av planter som lindblomster, bringebærblader og sitronbalsam for å gjenopprette beskyttelsespotensialet for tørr, irritert og følsom hud på føttene til barn og voksne.

Det absorberes godt når det brukes til å rense føttene om morgenen og kvelden med lette massasjebevegelser, fra føttene. Linjen av Mirra fotpleieprodukter inneholder ulike naturlige helbredende ingredienser.

Kremet fra peeling av huden på beina med en mamma fra selskapet Mirra, er rik på ulike komponenter:

 1. Olivenolje - vegetabilsk fett, mykner huden og mætter den med antioksidanter og monosaturated syrer. De beskytter huden mot ultrafiolett stråling, reduserer tørrhet og risiko for kreft. Takket være phytoextracts av olje er det etablert en lipidbarriere og beskyttelse mot frie radikaler, produksjon av talg er kontrollert.
 2. Utdrag av kløver og alfalfa - bioflavonoider for å gi beskyttelse mot antioksidanter, kontroll av oksidative prosesser i membraner og cellestrukturer, det vil si å senke aldringsprosessen, noe som fører til dehydrering av celler.
 3. Eteriske oljer: oliven, myrra, geranium, sandeltre, ylang-ylang og røkelse.

Eteriske oljer har en positiv effekt på epidermis:

 • Myrraolje forynges, eliminerer betennelse, toner og returnerer farge til huden;
 • Geraniumolje er involvert i regenereringsprosessen og lindrer irritasjon, forynker og beroliger nervens røtter i huden, gir den energi.
 • Sandeltreestere takler sopp og bakterier, betennelser. Olje nærer og forynker, fyller med fuktighet, lindrer overfølsom og betent hud mot utslett, gjør det silkeaktig, glatt og elastisk;
 • Ylang Ylang er en god antiseptisk, fuktighetskrem, slik at kremen med denne oljen forynker epidermis og beskytter den mot ytre påvirkning;
 • røkelse er en harpiks av afrikanske trær. Det har blitt brukt siden antikken for røkelse og bedre hudtilstand. Ved tilberedning av olje forsterkes virkningen av andre ingredienser, reduserer betennelse og irritasjon, fornyer og toner epidermis.

Viktig å vite! Mumiye bidrar til effektiviteten av krem ​​på grunn av enzymer med sink, jern og mangan. På grunn av fosfolipider aktiverer ammyrer, steroider, mumie beskyttelsesegenskapene til ekstremitetens hud.

Rettsmidler for økt tørrhet av epidermis på bena

Mange produsenter i fotkremet for meget tørr hud, utsatt for irritasjon, skru på kongelig gelé for å aktivere cellemetabolisme og blodsirkulasjon. Dette stoffet er involvert i fornyelse og stabilisering av sebaceous kjertler.

Godt bevist "Fotkrem med Royal Jelly" fra "Dr. Organic".

Sammen med tangekstrakt og aloe, rødkløver, propolis, kastanje, shea smør, appelsinblader, sitron, selleri, sandeltre og andre unike matkomponenter, aktiverer kongelig gelé veksten og fordelingen av nye hudceller, forynker og fukter, eliminerer svette lukt.

Når du søker på å rengjøre føtter to ganger om dagen ved hjelp av massasjebevegelser (dyp strøk og gnidning), kan du takle overdreven tørrhet i huden.

For å bekjempe økt tørrhet i bein og hæl sprekker, kan du bruke Neutrogena fuktighetsgivende og nærende fettmiddel. Det fungerer bra på grunn av tilstedeværelsen i sammensetningen av panthenol, glyserin, aloe-ekstrakt, vitamin E og andre nyttige komponenter.

Caudalie-forberedelsen av føttedagen med en pulveraktig tekstur er rik på ekstrakter av røde druer, ginkgo biloba, shea smør og druefrø, som effektivt eliminerer tørrheten i epidermis. Etter påføring av produktet absorberes det perfekt og det er ingen fettfilm på huden.

Legemidlet fra L'Occitane har en lett tekstur, men det klarer seg godt med fuktighetskrem og mykgjør epidermis med økt tørrhet på grunn av komponenter som karitt, essensiell mandel og mynteolje.

Håndlaget krem ​​Spesielt populær i produksjonen av kosmetikk er keramiske - voksagtige fettstoffer som produseres av kroppen. De inneholder talg. Ceramidfettsyrer skaper en beskyttende film. Med deres mangel og eksponering for sollys, kjølig sjøvann, lav temperatur om vinteren, epidermis krymper, aldre, blir blabby.

En fuktighetsgivende håndkrem med ceramider, laget for hånd, kan hjelpe. De er kombinert med naturlige oljer og urteekstrakter for raskt å fylle mangelen på en balanse mellom lipider og fuktighet. Når glyserol tilsettes, holdes fuktighet dypt i hudlagene, som bidrar til å myke hudens døde hudskalaer og redusere dannelsen.

Sal olje (Shorea robusta), vegetabilsk mimosa voks, mineralvann, grønnsaker ceramider, mynte, essensielle oljer av sitron, palmarose, konserveringsmidler og klorofyll regenerere lipider, gjenopprette fuktighet og beskytte huden.

Krem til gravide fra tørr hud på føttene

Trygt for epidermis av føtter og føtter av gravide kvinner betyr:

 1. "Karite" - fuktighetskrem med aktive ingredienser:
 • sheasmør (Shea) for å myke, beskytte, nære, beholde fuktighet;
 • rosmarinekstrakt for tonic og desinfiserende effekter;
 • metolom for kjøling, forfriskende og beroligende effekt;
 • Arnica ekstrakt for å normalisere blodsirkulasjonen, forbedre helbredelse av betennelse og irritasjon.
 1. "Salvie og linolje" med glycerin, stearinsyre, karbamid (urea), mynteekstrakt, ekstrakter av salvie og yarrow, sesam- og linoljer, essensielle oljer av lavendel og ceder, tokoferylacetat, kamfer.

Når du velger en nærende fotkrem, bør du konsultere en hudlege om sammensetningen av produktet for å oppnå forventet effekt og eliminere mulige kontraindikasjoner.

Tørr hud på føttene. Årsaker til tørrhet, kløe, flak og sprekker. Fotpleie og behandling hjemme

Tørr hud på beina kan utvikles av flere årsaker, både ekstern og intern. Det er imidlertid peeling, kløe, sprekker i huden. For å bli kvitt dette problemet vil spesielle fotbad, medisinske kremer og oljer, vitaminkomplekser og optimalisering av dietten hjelpe.

Viktigste eksterne årsaker

Eksterne årsaker til tørr hud inkluderer:

 • iført syntetiske gjenstander (sokker, strømpebukser, strømper);
 • klemme klær og sko;
 • metning sollys;
 • bruk av kosmetikk med høyt alkaliinnhold
 • Påvirkningen av det aggressive miljøet (klor i bassenget, økologi)

Klær laget av syntetiske materialer kan irritere føttens hud. Prosessen med varmeutveksling av huden kan forstyrres. En annen negativ funksjon av syntetisk er statisk elektrisitet. Skaden det forårsaker er basert på nevrefleksmekanismen. Elektrisitet irriterer de dårlige beskyttet nerveender av dermis.

Klemme på klær og sko påvirker blodsirkulasjonen negativt, forstyrrer bevegelsen av lymf og blod i vevet, noe som forårsaker tørr hud. Hvis klærne er stramme, forstyrrer den normal ventilasjon av huden, noe som fører til ubehag, brennende, kløe og rødhet. Huden er litt fuktig og tørker.

Tette klær og sko forårsaker tørr hud

Huden tørker og aldre under påvirkning av sollys. De påvirker elastin og kollagenfibrene negativt. Under påvirkning av ultrafiolett stråling i huden oppstår biokjemiske prosesser som forårsaker dystrofi. Disse prosessene kalles fotografering.

Kosmetikk med høyt innhold av alkali svekker pH i huden. Forsøker å gjenopprette det, gir dermis huden smøremiddel, noe som reduserer fuktighet. Så barrieren holder vann ødelagt.

Alkalisk kosmetikk akselererer transdermalt fuktighetstap. Konsekvensen av dette er tidlig aldring. I tillegg er dermis under påvirkning av alkali mer utsatt for fotografering.

Eksterne årsaker til tørr hud kan tilskrives høyt klorinnhold i bassenget. Det fører til irritasjon, peeling, følelse av tetthet. I tillegg til den tørre huden kan det påvirke hardt vann, forstyrre produksjonen av talg.

Også en negativ ekstern faktor er gassforurensning i byer. Eksosgasser som trer inn i hudcellene, ødelegger epidermis, elastin og kollagenfibre, aktiverer frie radikaler, noe som fører til en reduksjon i hudens elasticitet og tørrhet.

Viktigste interne årsaker

Fødselshuden tørker av slike interne grunner:

 • sykdom;
 • blodproblemer;
 • mangel på mineraler og vitaminer;
 • aldersendringer.

Tørrhet kan være et tegn på psoriasis, eksem, diabetes, soppinfeksjoner.

Forstyrrelser i blodforsyningsprosessen fører til mangel på oksygen, næringsstoffer, væsker i vevet. Uten å få disse ingrediensene i riktig mengde tørker huden ut.

Årsakene til dette fenomenet kan være forbundet med mangel på vitaminer. De viktigste vitaminene for å bekjempe tørr hud er:

 • retinol (vitamin A);
 • tokoferol (vitamin E);
 • B-vitaminer;
 • askorbinsyre (vitamin C);
 • biotin (vitamin H).

De fukter huden og danner sine nye celler. Alderrelatert tørrhet i huden er forbundet med hormonelle forandringer i kroppen. Nye celler dannes sakte, og de gamle har ikke tid til å transformere.

Tørrhet og flak

Huden på beina blir tørr og flager av følgende grunner:

 1. Allergi. Allergen kan være et matprodukt, klær, støv, kjæledyrhår. Hvis mulig, eliminere irriterende stoffer og ta antihistaminer.
 2. Stress, overarbeid fører til frigjøring av kortisol. Det endrer molekylene av kollagen, noe som fører til tørrhet og flaking av huden.
 3. Eksternt aggressivt miljø (klor i bassenget, økologi, ultrafiolett stråling).
 4. Aldersrelaterte hormonforstyrrelser i kroppen vises etter 50 år, noe som forårsaker tørr hud. Dette skjer på grunn av endringer i strukturen av kollagenfibre, som primært danner epidermis. Det anbefales å bruke flere produkter som inneholder kollagen og drikke rent vann for å støtte fett og lipidmetabolisme.
 5. Fungal lesjoner som fører til hudirritasjon og endringer i strukturen.

Hos eldre blir alle årsaker forverret.

Tørr og kløende hud på føttene

Tørr og kløende hud på beina kan oppstå på grunn av en rekke sykdommer: rubella, kyllingpoks, meslinger.

 • Kløende hud kan forårsake allergier, som urtikaria. En annen grunn til kløen i huden på beina er et overskudd av glukose i diabetes.
 • I sykdommer i leveren, kløe nedre lemmer. Dette skyldes frigjøring av galle i blodet, som påvirker nerveendingene.
 • Blodforsyningsforstyrrelser er årsaken til kløe, ledsaget av hevelse og tyngde. Akutt kløe som oppstår på foten og mellom fingrene kan være en konsekvens av en soppinfeksjon.

Tørr hud på underbenet

Underbenet er svært følsomt for endringer, da det er 9 ganger mindre talgkjertler i dette området enn i andre deler av huden. Tørr skinn oppstår av grunner som tørr luft, syntetisk klær, temperaturdråper og dårlig avhaling av dette området. Soling kan også forårsake tørr hud.

Tørr hud på føttene

Tørr hud på føttene skyldes ofte at man går uten sko om sommeren. Dette kan være ledsaget av en soppinfeksjon. En av hovedårsakene er ubehagelige sko laget av ikke-naturlige materialer, slik at huden ikke puster.

Tørr hud på føttene. Årsakene kan være en sopp. Det oppstår når du bruker ubehagelige sko som ikke puster. Det er viktig å velge sko av høy kvalitet.

Dette forverres av en spesiell hud på sålen, som er tykkere enn i andre områder. Betennelser og sprekker kan være et resultat av utilstrekkelig hudpleie.

Tørr hud på knærne

Huden på knærne kan tørke av disse årsakene:

 • Mangel på vitaminer A og E.
 • Stå med knestøtte.
 • Klærens innflytelse.
 • Hormonale problemer.
 • Mangel på vegetabilsk fett.

I tillegg er tørr hud på knærne en naturlig reaksjon av kroppen til konstant bøyning og forlengelse av denne ledd.

Årsaker til sprekkdannelse

Utseendet på sprekker i underkroppens hud påvirkes av:

 1. Sommersko. Når du har på deg en skifer, kan fotsålen bli rammet og mikrotrauma. Tørr luft og varm sand kan også være skadelig.
 2. Ubehagelige sko og syntetiske sokker. Når du bruker dem, tørker sålene på føttene og blir dekket av sprekker.
 3. Utilstrekkelig fotpleie. Baths bør brukes og kåt epidermis fjernes.
 4. Fungal lesjoner. De er eliminert av anti-soppdroger. Fottøy skal desinfiseres.
 5. Nyresykdom og endokrine sykdommer.
 6. Brudd på arbeid og sykdommer i mage-tarmkanalen.

For å helbrede sprekker er det nødvendig å finne ut årsaken og ta forebyggende tiltak.

Tørr flekker på føttens hud

Tørr flekker på beinets hud dannes av en slik grunn som et brudd på sebaceous og fettkjertlene.

Dette påvirkes av faktorer:

 1. Allergier mot mat, narkotika og andre stoffer (vaskemidler og kosmetikk).
 2. Sykdommer i mage-tarmkanalen.
 3. Svampe og lignende sykdommer (ulike typer av lav).
 4. Hudsykdommer som eksem, psoriasis og andre.
 5. Stress tilstand.

Også tørr flekker vises når det er mangel på væske, nedsatt leverfunksjon.

Tegn på sykdom

Sammen med tørrhet kan det oppstå andre symptomer på beinets hud:

 1. Adskillelsen av hudlaget med svampelesjoner.
 2. Mellom fingrene stopper dermis.
 3. Bobler ser ut som briste og tørre.
 4. Akutt peeling.
 5. Psoriatisk leddgikt.
 6. Det er et papulært utslett mellom remisjoner.
 7. Feil struktur av negler er lagt merke til.
 8. Endre fargen på dermis.
 9. Faste knuter dannes.

Disse symptomene gjelder sykdommen: psoriasis, eksem, mykose.

Fotpleieprodukter

Krem "Dawn"

Den består av: kamille ekstrakt; vitamin A, E; glyserol. Kremen nøytraliserer betennelse, bakterier, fukter og nærer huden.

Spred på nattens rene føtter. Det anbefales at du bærer bomullssokker. Applikasjonsfrekvens: 1 gang om 3 dager.

Krem "Styrken til skogen"

Ingredienser: sorbinsyre, smaker, petrolatum, floralisin. Krem leverer oksygen til cellene i dermis, nærer det, gjenoppretter kollagenvev. Produktet masseres i føttens hud med massasjebevegelser. Prosedyren gjentas 2 ganger om dagen.

Cream "Doctor" med urea

Ingredienser: urea, celandine ekstrakt, allantoin, eik bark ekstrakt, vitamin E, te tre essensielle olje.

Legemidlet myker dermishælene, føttene, eliminerer tørkede korn. Å gni på ren, tørr hud før sengetid 1 gang per dag.

Krem "Sesderma"

Ingredienser: havre ekstrakt, urea. Den har en fuktighetsgivende, rensende, beroligende hudeffekt, eliminerer kløe. Kremet skal gnides om morgenen og kvelden, og masserer problemområder til den absorberes til enden.

Healing Foot Bath

Havsaltbad

Ingredienser: varmt vann, en halv matskje salt. Oppløs salt og legg føttene i vann i 15 minutter. Skyll deretter saltet av med vann og fukt huden med en krem. Det anbefales ikke å fortsette prosedyren lenger, da saltet korroderer dermis.

Rødvinbad

Ingredienser: vann (2 liter), rødvin (500 ml). Etter blanding, hold føttene der i 20 minutter. Tørk føttene og smør med krem. Badet kan tas en gang i uken.

Urte bad

Ingredienser: malurt, kamille, mynte, calendula, melissa. Hell urter med varmt vann og la det stå i 30 minutter. Ikke mer enn 20 minutter for å holde beina i bekkenet. Etter å tørke dem, fukte med krem.

Bad med natron og såpe

Ingredienser: natron (14 gr.), 15 gr. spon av såpe. Rør i vann ved romtemperatur. Prosedyren varer ikke mer enn 15 minutter.

Etter ferdigstillelse skylles føttene med rent vann og fuktes med en krem.

Rationaliserer ernæring for sunn hud

For å opprettholde en sunn hud, bør følgende matvarer være tilstede i dietten:

 1. Orange frukt og grønnsaker. For eksempel: persimmon, gulrøtter, fersken, gresskar, aprikoser. De inneholder vitamin A, som er nødvendig for fornyelse av hudceller.
 2. Sitrus inneholder vitamin C. Det fremmer dannelsen av kollagen for riktig hudpigmentering og er en sterk antioksidant.
 3. Salat og spinat. For hud av grønnsaker er nyttig innhold av vitaminer A, C, B, E.
 4. Nøtter. De er rikt på B-vitaminer og slike nyttige elementer som kalium, kobolt, jern, magnesium, fosfor, mangan. Takket være dem blir fett og proteiner i celler syntetisert mer effektivt, dermisvæv dannes.
 5. Kornavlinger. De inneholder vitaminer B, proteiner, sink, silisium, selen, kobolt, kobber, kalium. Kostfiber forbedrer fordøyelsessystemet, fjerner giftstoffer fra kroppen. Silisium øker dermis turgor og elastisitet.
 6. Fermenterte melkeprodukter øker intestinal peristaltikk og normaliserer mikrofloraen.
 7. Iron rik mat. Epler, granatepler, blåbær, hvite bønner, lever, rødt kjøtt, sjømat. Jern øker hemoglobin, som tilfører oksygen til vev, forebygger virkningen av giftstoffer og hud aldring.
 8. Omega-fettsyrer finnes i fettfisk, vegetabilske oljer, linfrø, torskelever, nøtter. Gjenopprett lipidlaget som beskytter hudceller. Det nærer huden med fuktighet, noe som gjør den smidig.
 9. Grønn te, som er en naturlig antioksidant, forhindrer aldring av huden.

Irrasjonell ernæring og mangel på væske fører til utmattelse og tørrhet i epidermis. Hver voksen må drikke minst 2 liter. vann per dag.

Vitaminkomplekser

 • «Perfect." Ingredienser: nesten alle vitaminer, kobber, biotin, selen, sink. Legemidlet motvirker hudens aldring. Ta 1 kapsel etter måltider per dag i en måned. Mellom kursene gjøres gap i 1-2 måneder.
 • "Vitrum Beauty". Ingredienser: vitaminer A, D, E, C, B, folinsyre, nikotinamid, rutin. Sporelementer: jod, jern, mangan, kalsium, selen, bor, sink, magnesium. Legemidlet gjenoppretter og styrker strukturen til dermis. Komplekset tas 2 tabletter daglig etter måltider. Kan øke dosen til 3 tabletter.
 • "Supradin". Ingredienser: vitamin A, D, E, PP, H, natriumbikarbonat, sukrose, natriumsakkarin, mannitol, sitronsmak, vinsyre. "Supradin" forbedrer effektiviteten av metabolske prosesser, fremmer syntesen av kollagenlaget av huden. Legemidlet er tatt 1 tablett på et måltid 1 gang per dag. Kurset varer 30 dager, hvorpå det er en pause i en periode på 60 til 90 dager.

Oppskrifter for hudformuleringer

Fuktighetsgivende peeling maske

Du trenger havermout (3-4 ss), sukker, honning, kosmetikkolje, 2 ss. skjeen. Flakene er malt i en kaffekvern. De gjenværende komponentene blir tilsatt, blandet til en tett masse.

Enheten gnides på de tidligere dampede beinene med masserende bevegelser og varer i flere minutter. Massen vaskes med vann, påfør krem. Du kan lage en maske hver dag.

Nærende mykningsmaske

Ingredienser: honning, rømme, fettost ost. 2 ss. skjeer av hytteost blandet med rømme og honning (1 ss skje). Gni massen inn i fotens hud og la den stå i 40 minutter. Vask av og fukt huden med en krem. Prosedyren gjentas 2-3 ganger i uken.

Mask for exfoliating gamle celler

Ingredienser: havremel, hakkede nøtter, rømme. Mel (3 ss. Skjeer) blandes grundig med nøtter (1 ss skje), surkrem tilsettes, alt blandes til en homogen masse. Påfør til fots og hold i 20 minutter. Skyll deretter føttene med rent vann, gni føttene med en fil og påfør kremet.

Nourishing oljer og hvordan man søker dem

 • Shea smør (et annet navn - "shi") fukter epitelet, myker og beroliger huden. Danner et beskyttende lag av dermis. Påfør før sengetid: gni olje og bruk sokker.
 • Olivenolje har en fuktighetsgivende effekt på grunn av fettsyreinnholdet. Oljesyre fremmer fuktighet og gjenoppretter det ytre laget av epidermis. Olje gnides i huden og varer 1 time. Vask av med varmt vann, da forkjølingen styrker tørrheten i huden.
 • Kokosolje inneholder slike syrer som laurinsyre, hyaluronsyre, mer enn 7 typer fettsyrer, deres triglyserider. De fukter epitelet, helbreder sprekker, ødelegger bakterier, hindrer soppsykdommer. Ved sengetid blir oljen gnidd inn i huden, hvorpå den behandles med pimpsten. Det er tilrådelig å bruke sokker.

Tørr hud på føttene, årsakene til hvilke er varierte, kan elimineres uavhengig. Vitaminpreparater, oppskrifter av fuktighetsgivende og næringsrike bad, bruk av oljer vil hjelpe i dette. Det er viktig å huske at overdreven tørrhet med andre symptomer kan være et tegn på utviklingssykdom.

Flere Artikler Om Typer Acne