Rettsmidler for akne på ansiktet i apotek presenteres i forskjellige formater og varierer sterkt i pris. Et bredt spekter av rusmidler inkluderer ekstern og intern bruk. De fleste medisiner selges uten lege resept. Hvilket middel hjelper fra akne i ansiktet?

Ansiktsbehandlinger

Interne midler

Medisiner til intern bruk er delt inn i antibiotika og hormoner. De er det mest effektive middelet for akne i ansiktet, men bør brukes på anbefaling av en spesialist og strengt i henhold til instruksjonene. Slike legemidler er foreskrevet for nederlag av et stort hudområde eller ved langvarig mislykket behandling med eksterne agenter.

Du kan også være interessert i:

 1. Behandling av streptoderma hos barns folkemidlene hjemme
 2. Det er viktig å ikke forveksle denne sykdommen med en vanlig pimple. Carbuncle hva er det lest her
 3. Erytem hva er det? En annen ubehagelig hudsykdom
  http://idermatolog.net/boleznikogi/dermatiti/e-ritema-chto-e-to-takoe.html
 4. Hva kan være vorter i et intimt sted - symptomer og behandling, les her.

Utendørsanlegg

løsninger

Salisylsyre

Mange tror at dette er det beste middelet for akne i ansiktet - salicylsyre i en konsentrasjon på 1% eller 2%. Denne alkoholløsningen er påført prikk på betennelse. Prosedyren kan utføres flere ganger om dagen. For hyppig og rikelig søknad fremskynder ikke behandlingen, men forårsaker bare en brenning. De fleste leger anbefaler ikke bruk av narkotika under graviditet, som alle legemidler som inneholder salisylsyre.

klorheksidin

Dette er en antiseptisk, som presenteres i et apotek i forskjellige formater: ferdigløsning, konsentrere, flekker. Løsningen kan brukes i stedet for tonic for ansiktet. Irriterer ikke huden og har en uttalt desinfiserende effekt.

Alkohol tinktur av calendula

Tinktur - et folkemiddel for akne og kviser i ansiktet. Det har en tørkeeffekt, derfor påføres det på betennelsespunkt. Calendula reduserer fet hud og reduserer betennelse.

Salver og geler

Salve Levomekol

Levomekol er et billig middel for akne i ansiktet. Den har antimikrobiell; anti-inflammatorisk og regenerativ virkning. Det er effektivt i behandlingen av flertallet av inflammatoriske dermatologiske sykdommer. Salven påføres direkte på betennelsen eller påføres på et sterilt serviett. Tillatt under graviditet. Ikke effektiv mot merker, arr og blemmer etter akne.

Ointment Zinerit

Løsning for teenage akne på ansiktet. Legemidlet er basert på erytromycin og sink. Påfør 1 - 2 ganger om dagen. Denne salven kan kombineres med andre legemidler. Det er godkjent under graviditet. Ikke effektiv mot merker, arr og blemmer etter akne.

Skinoren salve

Løsning for subkutan, intern akne på ansiktet. Basis betyr - azelainsyre. Salve eller gel påføres 2 ganger om dagen, og gnides lett inn i huden. Når graviditet skal brukes bare etter å ha konsultert en lege. Hjelper mot merker, arr og blemmer etter akne.

Salicylo-sinkpasta

Zinkpasta har en utbredt antiinflammatorisk effekt, som forsterkes av salicylsyre. Produktet er effektivt for akne flekker på ansiktet og for betennelser på huden. Lim er påført på et tynt lag av betennelse. Ikke anbefalt for gravide. Effektiv fra spor, arr og flekker etter akne.

Kvotlan

Kremet påføres med et tynt lag flere ganger om dagen. Det anbefales for ulike hudsykdommer. Kan brukes under graviditet. Hjelper mot merker, arr og blemmer etter akne.

Dalacin gel

Gel basert på antibiotika av gruppen av lincosamider. Kontakt med slimhinner er ikke ønskelig. Tillatt under graviditet. Ikke effektiv mot merker, arr og blemmer etter akne.

Gel effesel

Består av to medisinske stoffer med forskjellige handlinger. Gelen påføres tynne lag en gang om dagen, helst om kvelden. Ikke anbefalt under graviditet. Hjelper mot merker, arr og blemmer etter akne.

Salve Baziron

Et sterkt middel for akne på ansiktet. Det er forløperen til gelen Effesil. Salve påføres i en sirkulær bevegelse, og gnides lett inn i huden. Ikke anbefalt under graviditet. Ikke veldig effektiv fra merker, arr og flekker etter akne.

Gel eclaran

Antimikrobielt middel med keratolytisk virkning. Gelen påføres i et tynt lag en gang om dagen i 2 til 3 uker. Når graviditet anbefales, rådfører du med en lege. Ikke veldig effektiv fra merker, arr og flekker etter akne.

Løsning for akne merker i ansiktet kan også kjøpes på apoteket. Det kan være salver som Kontraktubex og Mederma, eller sure kosmetikk.

Caring apotek kosmetikk

Apotek tilbyr produkter som er egnet for vanlig hudpleie som er utsatt for akne. Også søk en maske og rettsmidler for akne i ansiktet.

Avène

Produsent Avene har en serie Klinans og Triacneal, utviklet for hud med akne. Cleansing Gel anbefales ofte av dermatologer som et middel for ansikts acne for tenåringer. I tillegg til det kan du kjøpe krem, lotion, maske og andre produkter fra serien. Noen av kremer inneholder syrer. De behandler ikke bare akne, men fjerner gradvis spor fra dem. Under anvendelsen av slike kosmetikk er det ønskelig å bruke solkrem.

Uriage

Merket Uriage har en serie Hyseac, designet for fet og problem hud. For eksempel inneholder emulsjonen Hyseac K18 en stor prosentandel fruktsyrer og forbedrer raskt hudtilstanden.

Med riktig utvalg av legemidler for akne i ansiktet har det raskt en positiv effekt på huden. De fleste rusmidler kan være vanedannende. De må brukes strengt i henhold til instruksjonene.

Hvordan velge den beste salven for akne og akne på ansiktet?

Akne dukket opp i ansiktet - behandling hjemme, populære folkemidlene

Hva om akne i ansiktet, årsaker og behandling hos en voksen

For meg er den første regelen i bekjempelse av ulike utslett på ansiktet en god rensing av huden, morgen og kveld! For det første, skum renser for å rense ansiktet, vask det av med en svamp, som i tillegg samler og gjør en slags peeling, og tørk deretter ansiktet med lotion. 2-3 ganger i uken gjør jeg rensende masker, som jeg kjøper i kosmetiske serier for apotek. Og hvis problemet ikke er løst, bruker jeg salve Baziron.

Karina, vennligst fortell hvilke firmaer som renser produktene du vil anbefale? Jeg prøvde forskjellige Garnier-produkter, men de virket for aggressive for huden min, de tørket det bare ((jeg vil gjerne rense huden, men tørk den ikke med for aggressive komponenter. Og det samme spørsmålet om masker)

Akne er best egnet for Baziron, resten er også bra, men ikke dårlig, men bare Baziron har virkelig kvalitet her, han sjekket seg selv, i det minste tørker han pimples og fjerner dem med tiden, de andre er heller ikke dårlige, men de hjalp meg ikke, så valget for resten forlater jeg)

Hvor mange år har gått, og sink og salisylsalve med metrogylum har ikke oppfunnet noe, etter min mening. Alle disse moderne forberedelsene består av lignende komponenter.

Komponentene kan være andre, men fortsatt fungerer de ikke alene. Jeg tok en dyr differensial, og han fortalte meg å bruke den i kombinasjon med metrogelgel. Det virker som om dette er et moderne verktøy, så det burde hjelpe uten de "gamle" tilsetningsstoffene. Men nei, det hjelper ikke.

Min jente 14 og led av et slikt problem som kviser, utslett på brystet og tilbake selv, fant kremet i apotekets rydding, begynte å bruke det, og syntes å være til hjelp for henne, MEN apoteket rådde også til samme rensekrem, han alkohol, og han tok, akne redusert etter en uke med inntak, slik at noen kan hjelpe ham, se selv, vi likte denne serien og billig og lukter veldig bra.

For akne bruker jeg et apotekskrem for dyp rensing som er en god lotion.

Ikke dårlig hjelper flytende tjære såpe - reduserer hudbetennelse, tørker den (for problemer med veldig fet hud og bare fet), har antibakterielle effekter. Tørk din favoritt fuktighetsgivende lotion. Ved alvorlig betennelse gnidd jeg ansiktet mitt med vodka. Det tørker ikke huden som alkoholløsninger, og irriterer ikke betennelse, men desinfiserer dem. Plus renser tilstoppede porene. Jeg anbefaler deg en rekke ansiktsskrubb. De skader ikke huden, renser porene og fukter. Mitt budsjett finner "Ett hundre oppskrifter av skjønnhet" Apple scrub. Selv Qlinicue dyre lille skrubbe passet meg ikke og irritert huden. For å mette huden anbefaler jeg masker fra leire. Og komplisert fra Agafya (ja det koster fra 50 rubler, men les sammensetningen, og forstå - verdien er som et resultat). Og selvfølgelig reduserer kremchik porene. Pointwise å bruke salicylsyre. For nå behandles vi - et minimum av kosmetikk. Ikke tette porene og betennelsene.
Og systematisk) Nøkkelen til skjønnhet)
Dette er tips for fet og veldig fet hud.)

Eklaran og kvoten møttes ikke i det hele tatt, det er nødvendig å registrere seg. I vårt land er alt foreskrevet på gammeldags måte, i det siste er det sant, de begynte å skrive ut solantra, men de som har prøvd det, sier de, det er så vanskelig at det er umulig å bli behandlet. Og baziron, skinoren, etc. Jeg prøvde - hjelp, mens du satte den på.

Du bør regelmessig ta vare på ansiktets hud, spesielt hvis det er en problemhud. Jeg hadde alltid fet hud, utvidede porer og pimples ble regelmessig poppet opp. For å bli kvitt alt dette begynte jeg å tørke ansiktet mitt med avkok av toget og smøre huden med Ilon. Dette er en stor anti-inflammatorisk salve basert på essensielle salver. Etter hvert ble huden bedre. Nå har jeg ingen akne og glans.

Faktisk. Jeg vil gjerne finne et middel som må behandles i minst en måned, men ikke tre. Og alt som blir utnevnt nå - klenzitt, basiron, metrogil, zeneritt - alt må smøres i et halvt år. Hvem vil ha nok tålmodighet?

På en gang prøvde jeg så mange forskjellige ting... Fra talkers, tar såpe til dyre kremer av alle slag, og så videre. Faktisk gikk hendene ned, men heldigvis forsøkte Effezel (som jeg husker, for første gang jeg tok mentoys.com.ua/26-buy-differin-in-kyiv-price/308-effezel-30g.html for første gang. Og etter det har livet blitt veldig enklere. Jeg pleide å bruke den to ganger om dagen, nå en gang om en / to dager. Forresten, selgerne i den butikken er veldig godt informert, kort sagt Effesel råd!

Og jeg er fornøyd med Ilons salve! Det er rart at det ikke er på listen. Det helbreder perfekt kviser og fjerner betennelse. Ansiktet ble mindre fett etter denne salven.

Beste Akne Behandlinger

For å bli kvitt akne, akne og akne, og gi oss enorm ubehag, må du velge riktig vare. Det må tilfredsstille hudens behov og eliminere det spesifikke problemet. Imidlertid er det ingen universelle rettsmidler for akne kontroll, alle bør finne sitt eget middel - disse kan være salver, kremer, geler og masker. Vurder det beste.

De viktigste årsakene til akne

For akne behandling for å gi maksimale resultater, må du eliminere årsaken til utdanningen. For utslett på huden:

 • følelsesmessige sjokk, stress, nervøs overbelastning, erfaringer;
 • hyppig kontakt med hender eller telefon, på overflaten som det er mikrober
 • hormonell ubalanse, skjoldbrusk sykdom;
 • arvelighet;
 • bruk av kortikosteroider, p-piller;
 • sykdommer i mage-tarmkanalen, spesielt tarmen;
 • feilaktig ernæring - innholdet i dietten av fastfood, fett og stekt mat, samt søtsaker og bakervarer;
 • allergisk reaksjon;
 • dårlige vaner - nikotin og alkohol provoserer metabolske forstyrrelser;
 • Feil valg av kosmetikk, bruk av for fet kosmetikk.

Å opprette den sanne årsaken til utslett vil hjelpe legen. For å gjøre dette, kontakt din gastroenterolog, endokrinolog, allergiker, smittsomme sykdommer spesialist, hudlege, hematolog. En ernæringsfysiolog og en kosmetolog vil også hjelpe. Etter å ha bestemt årsaken til utslett og eliminere det, kan du stole på at anti-akneprodukter vil være effektive.

Populære akne behandlinger

Som en del av kosmetikk for akne inneholder anti-inflammatoriske, antibakterielle komponenter som hjelper til med å bli kvitt akne. Vår anmeldelse vil hjelpe deg med å velge passende omsorgsmedisiner for ansikt og kropp.

Topp behandlinger for akne og akne toppen salver. Disse er hovedsakelig legemidler. Vurder den mest effektive:

 1. "Zenerit" er en salve som inneholder erytromycin antibiotika, som ødelegger propionibakterier og streptokokker, så vel som sink, som tørker huden og reduserer intensiteten av sekresjon av talgkjertlene. Verktøyet renser hudoverflaten, eliminerer hvit akne, svarte flekker, selv om utslippsområdet er veldig stort. Denne salven skal brukes nøye for personer med tørr og sensitiv hud. Behandlingsforløpet er 10-12 uker.
  → Anmeldelser av krem ​​"Zener" 1, 2
 2. Salisylsalve er et legemiddel som inneholder salicylsyre. Konsentrasjonen kan nå 2%, 5%, 10% og 60%. Det har en utpreget antiseptisk og antiinflammatorisk effekt. Cleanser for purulent akne. Det hjelper også å lette huden etter akne. Maksimal varighet av kontinuerlig bruk er opptil 3 uker.
  → Omtaler Salisylsalve 1
 3. "Levomikol" - en medisin beregnet på behandling av sår, utslett, fremmer rask healing av huden. Egnet for ungdom som ofte utvikler smertefull akne på pannen og andre deler av ansiktet. De aktive komponentene i salven er metyluracil og kloramfenikol. De har en kraftig anti-inflammatorisk, så vel som antimikrobielle effekter. Det er nødvendig å bruke betyr 2-4 uker.
 4. Erytromycin salve - brukes i kombinasjon med andre terapeutiske midler. Den aktive ingrediensen i Erythromycin ED bekrefter effektivt purulent akne. Påfør salve kontinuerlig i maksimalt en måned.
 5. Svovelsalve - inneholder utfelt svovel i blandingen, som har en tørke- og antimikrobiell effekt. Som følge av bruken er det mulig å raskt bli kvitt akne og utslett, fordi verktøyet reduserer intensiteten av subkutan fettproduksjon. Løsningen er effektiv mot subkutan akne. Sulfider som utgjør salven, fremmer helbredelse av sår, noe som bidrar til å jevne huden. Påfør produktet i 2-3 uker.
 6. Ichthyol salve er et sterkt middel for akne og inneholder Ichthyol. Dens bruk gir en omfattende behandling, fordi salven raskt fjerner inflammatoriske prosesser, minimerer de smertefulle opplevelsene som oppstår når utseendet på intern akne. Dette er et punktmiddel som er pent påført på overflaten av en kvise for å akselerere dens modning. Brukes en gang om dagen til problemet er løst.
 7. Sintomycin salve er et rensemiddel som raskt lindrer betennelse. Effektiv mot sår, akne, utslett, små flekker. Inneholder et antibiotikum som dreper mikrober som forårsaker akne. Behandlingsperioden med denne salven er maksimalt 5 dager. Dette er et billig verktøy.

Alle anti-acne salver brukes 1-2 ganger om dagen på renset hud. Ofte bør de ikke brukes, fordi apotekets sammensetning inneholder aktive ingredienser. Når du bruker dem, er det mulige bivirkninger som en allergisk reaksjon, rødhet, hevelse, men de oppstår sjelden. Akne salver er et billig produkt.

Akne geler har en lys tekstur og absorberes raskt. Det finnes kosmetikk og narkotika som selges i apoteket. Vurder de mest effektive acne gelene:

 1. Effezel er en effektiv gel som hjelper kurere akne og akne selv på det mest avanserte stadium. Inneholder basiron og differenerin, som raskt fjerner utslett, akne, fremmer helbredelse og utjevning av huden. Den har antibakteriell og anti-inflammatorisk effekt, renser huden overflaten godt.
 2. "Dalatsin" - apoteket gel mot akne, som inneholder et sterkt antibiotikum clindamycin. Det er et allsidig stoff som omhandler akne, akne, akne, rødhet og andre estetiske feil. Effekten av søknaden vises etter 2-4 uker. Varigheten av behandlingen bestemmes av legen, men den bør ikke overstige 5 uker, fordi kroppen blir vant til virkningen av dette legemidlet.
 3. "Metrogil" er en gel for rød akne, utslett, som har anti-inflammatoriske og anti-bakterielle effekter. Metronidazol brukes som en aktiv ingrediens. Denne gelen i kombinasjon med andre legemidler kan brukes til å behandle huddefekter, samt for å forhindre deres forekomst. Midler 3-6 uker blir brukt.
  → Anmeldelser av "Metrogil" 1
 4. Oksigel er en gel som er egnet for behandling av akne og akne av lett eller moderat alvorlighetsgrad. Den aktive ingrediensen i dette legemidlet er benzoylperoksid. Verktøyet bør brukes forsiktig til eiere av følsom hud, fordi den faller på overflaten, kan gelen forårsake brann og irritasjon. Varigheten av bruksområdet - maksimalt 2 uker.
 5. Skinoren Gel - dets aktive ingrediens azelainsyre gir en bakteriedrepende og tørkende effekt. Dette verktøyet normaliserer funksjonen av talgkjertlene, hjelper med å bli kvitt akne, akne, hudormer. Gelen klarar effektivt selv den mest avanserte stadien av utslett, men du kan bruke den i maks 14 dager, fordi den tørker huden for mye.
  → Anmeldelser av "Skinoren Gel" 1, 2, 3

Gelen påføres på renset hud flere ganger om dagen.

kremer

Kremer er svært populære i kampen mot akne. Vurder listen over de mest effektive:

 1. "Differin" er et godt ansikt og kroppskrem som inneholder adapalen, som bekjemper akne og komedoner. Det brukes til behandling og forebygging av akne og poreforurensning.
 2. Baziron er den beste aknebehandlingen for tørr hud. Det gir ikke bare en antibakteriell effekt, men regulerer også prosessen med sebumsekresjon, fuktiggjør huden epidermis. Kremet er mer effektivt mot akne, utslett. Bruksperioden er 3-3,5 måneder.
  → Anmeldelser av "Baziron" 1, 2
 3. "Ren hud" fra Garnier - et kosmetisk produkt til daglig bruk, som bekjemper svarte prikker, røde flekker. Egnet for eiere av fet hud, fordi den tørker det sterkt. Tørr hud etter flere dager med å bruke dette produktet kan begynne å skrelle av.
  → Anmeldelser "Ren hud" av Garnier 1
 4. "Boro Plus" - består av plantekomponenter: sandeltre, gurkemeie, aloe og andre komponenter. Den har en god antibakteriell og antiseptisk effekt. Brukes når utseendet på abscesser, utslett, egnet for ungdom og voksne. Kremet må påføres tre ganger om dagen til den estetiske defekten forsvinner.

Det er mange akne kremer på markedet for daglig hudpleie. Kontinuerlig kan de påføres i 1,5-2 måneder etter at det er nødvendig å ta en pause, og begynner å bruke en annen kosmetikk. Dette vil bidra til å unngå avhengighet. Derfor er det tilrådelig å se på flere alternativer samtidig, slik at du kan skifte dem - en oversikt over akne kremer for forskjellige hudtyper finnes her.

Andre Acne Behandlinger

 1. Masker "Keraknil" Ducray - har en trippel effekt: absorberer overflødig talg, renser porene og forhindrer forurensning. Den består av leire, polyhydroksyre, mikropartikler av voks. Masken påføres to ganger i uken i 5 minutter. Den vanlige bruken eliminerer akne, sår.
 2. Payot rensepasta - designet for behandling av subkutan akne. Inneholder lanolin. Verktøyet påføres på renset hud før sengetid. Fra oven er det nødvendig å feste en gips, og om morgenen fjern den og vask. 3-5 applikasjoner er nok til å forsvinne subkutan pimple. Produktet kan forårsake flaking av huden.
  → Anmeldelser av Payot Cleansing Paste 1
 3. StopProblem Therapeutic Masking Corrector er et antibakterielt middel som inneholder salicylsyre som tørker acne. En hudfargekorrigator påføres over kvise for å maskere utslett. Samtidig bidrar de aktive komponentene av legemidlet til resorpsjonen av abscess og pore-rensing. Etter 2-4 dager med vanlig søk forsvinner pimpleen.

Hvis du gjør opp haken av de mest effektive rettsmidler for akne, Differin, salicylsalve, Skinoren Gel, Baziron, Keraknil Ducray, Ichtiol Salve, Zinerit, Boro Plus, StopProblem, "Oksigel".

Hvordan velge riktig verktøy for deg

For å velge et godt eksternt verktøy for å rense huden mot utslett, må du ta hensyn til en rekke parametere. De viktigste er:

 1. Hvorfor vises akne? Hvis formasjonen er provosert av overdreven ekspansjon av porene, trenger vi midler som begrenser dem. Når årsaken til tilstedeværelsen på huden av visse bakterier, hjelper antibakterielle kremer og salver.
 2. Hudtype - det er viktig at kosmetikken passer til hudtype. Tørkemidler er egnet for fet hud, men for tørr vil de være for aggressive. Bruken av omsorgsfulle kosmetikk som ikke passer for en bestemt hudtype, kan forverre estetiske problemer. Spesielt forsiktig bør velges rettsmidler for sensitiv hudtype. De burde sikkert ha en mild effekt.
 3. Hvis du har allergier, er det bedre å gi preferanse til hypoallergen midler.
 4. I sammensetningen av gode kremer inneholder ikke raffinerte produkter, så vel som syntetiske tilsetningsstoffer, kunstige smaker. Deres tilstedeværelse kan ytterligere irritere huden, og fremkalle utseende av nye lesjoner.

Det er svært viktig at anti-akne-produkter ikke tetter porene, ellers vil huden få en utilstrekkelig mengde oksygen, og dette forverrer sin tilstand, utseende, bidrar til spredning av lesjoner.

En effektiv løsning hjelper mot akne, fordi det virker i et kompleks. Det gir en god rensing, reduserer betennelse, har en antibakteriell og tørkende effekt. Også, reduserer narkotika sebumproduksjon, smale porer, som et resultat av hvilket det er mulig å fjerne akne. Huden blir sunn og godt preparert. Det viktigste er å velge et verktøy som passer til hudtype og bytte til et balansert kosthold.

Ved hjelp av lokale rettsmidler for akne gir bare 50-60% av resultatet. Ellers bestemmes effektiviteten av behandlingen av helse og livsstil.

Noen ganger varierer variasjonen: Hvordan velge riktig krem ​​for akne i ansiktet

Akne anses å være et ungdommeligt problem, men dette er ikke alltid tilfelle. Faktisk vises akne oftest på huden under ungdomsår på grunn av hormonell ubalanse. Men etter utløpet av puberteten kan også akne oppstå, men av andre grunner.

For å bli kvitt akne krever en integrert tilnærming, hvorav en av elementene er ansiktscremer. Umiddelbart er det verdt å reservere at det ikke er universell krem, de er forskjellige i sammensetning og handling. For å velge en passende krem, må du vite årsaken til utslett, hudfunksjoner og andre nyanser.

Årsaker til akne og akne på ansiktet

Akne eller akne er en betennelsesprosess i sebaceous kjertel og hårsekk. Ledsaget av utslett, ofte på pannen og haken, av varierende intensitet.

Utslippet varierer også, avhengig av alvorlighetsgraden av akne, kan det være fettpropper eller komedoner, eller betent papiller og pustler med purulent innhold. Etter helbredelse kan forlate spor, som gjemmer seg veldig hardt.

For å bli kvitt akne, må du finne ut hvorfor den oppsto.

Årsaker til akne:

 • hyperfunksjon av sebaceous glands;
 • utilstrekkelig rensing av huden;
 • bruk av et stort antall dekorative kosmetikk;
 • hormonelle lidelser;
 • katarralsykdommer;
 • bruk av upassende pleie eller rensing produkter;
 • usunt kosthold: ubalansert kosthold og bruk av skadelige drikker og matvarer;
 • sykdommer i fordøyelsessystemet;
 • endokrine forstyrrelser;
 • tar visse medisiner
 • utilstrekkelig utendørs eksponering;
 • beriberi;
 • Eksterne faktorer: Forurenset luft, langvarig eksponering for ultrafiolett stråling, vann fra springen.

Akne kan være kroppens respons på langvarig stress og mangel på søvn.

Kremets sammensetning og virkning fra subkutan akne

Deres struktur omfatter anti-inflammatoriske, regenererende, seborrhea regulerende komponenter:

 1. Syrer (salicylic, koic, azelaic). De rydder porene, til og med utløsningen og tonen i huden, undertrykker betennelse og forhindrer spredning.
 2. Eteriske oljer og ekstrakter med anti-inflammatoriske og beroligende effekter: calendula, aloe vera, tea tree, eucalyptus, mynte, grønn te, lavendel. Tilnærming nærmer dermisene.
 3. Mineraler som virker som absorberende (absorberesekresjoner) og et naturlig antibiotikum - svovel, sink, kamfer.
 4. Hyaluronsyre for å fukte huden dypt.
 5. Retinoider (retinolanalog, med animalsk opprinnelse), demitty sulfoxide. De utfører flere funksjoner: de regulerer kjertelens funksjon, eliminerer betennelse, ubehag og fremmer helbredelse av hudskader.
 6. Kosmetiske oljer for å myke og øke regenerering: fersken, oliven, druefrø.

I noen kremer legger man til hormonelle komponenter og antibiotika. Slike verktøy brukes i den midterste og alvorlige løpet av sykdommen som foreskrevet av en lege.

Handlingsprinsippet for akne krem ​​er å eliminere og forebygge betennelse, lindre irritert hud og raskt helbrede vev uten konsekvenser.

Funksjoner av akne kremer:

 • regulering av mengden av naturlige sekreter;
 • ødeleggelsen av bakterier på hudoverflaten og i porene;
 • tørking av eksisterende betennelser;
 • blodsirkulasjon forbedring;
 • hud ernæring og hydrering;
 • akselerasjon av helbredelse.

Indikasjoner for bruk av akne rettsmidler er utslett av noe slag i ansiktet. Kontraindikasjoner til bruk av krem ​​er individets intoleranse for enkelte komponenter, graviditet og amming (for kremer med antibiotika og hormoner).

Feil valgt eller brukt rettsmiddel kan forårsake bivirkninger:

 • allergier;
 • overdrying og tetthet av huden;
 • rødhet.

Kremer for akne kan brukes med noen kosmetikk og medisiner (gjelder ikke for hormonelle og kremer med antibiotika i sammensetningen).

Beauticians anbefaler ikke å bruke flere akne kremer på samme tid, men de anbefales å bruke tonic og ansikts cleansers av samme serie parallelt med dem.

Klassifisering av akne kremer på tørr og fet hud

Midler for å bekjempe akne varierer i sammensetning og funksjon. Det finnes flere klassifiseringer for ulike egenskaper.

Først av alt, er kremer differensiert i henhold til de viktigste hudtyper:

 • for fet og kombinasjon (de er oftest problematisk);
 • for normal;
 • for tørr.

Krem av den første gruppen har en veldig lys, gelkonsistens. Tørr hud passer til mer tette penger.

For ytterligere tiltak:

 • fuktighetsgivende;
 • matter;
 • healing;
 • med tørkeffekten (den er stikket)
 • et anti-inflammatorisk;
 • tone.

Av egenskaper av sammensetningen:

 • organisk (inneholder bare komponenter av vegetabilsk opprinnelse);
 • naturlig;
 • hormonell;
 • med antibiotika.

Midler med hormoner og antibiotika virker raskere enn vanlig, men de har kontraindikasjoner og restriksjoner. Spesielt kan de ikke brukes uten råd fra en hudlege, bruksperioden bør også være begrenset. Når ukontrollert bruk av slike midler kan være farlige konsekvenser - fra uttak til atrofi av huden.

Kremer fra akne og varierer etter alder. Du kan allokere midler:

 • for tenåringer (under 18);
 • for ung hud (opptil 30-35 år);
 • for alderen hud (fra 35 år).

Forskjellige kremer og på slike grunner som typen akne og ledsagerproblemet:

 • små utslett på hudoverflaten;
 • subkutan akne;
 • rød akne og svarte flekker;
 • hvit, purulent akne;
 • akne og blemishes og arr fra dem.

Midler som selges i handelsnettet, har som regel en profylaktisk eller ubetydelig terapeutisk effekt. Legemidlet med en utpreget terapeutisk effekt kan kjøpes på apoteket. De har høyere konsentrasjon av aktive stoffer, hormoner og antibiotika kan være til stede. Bruk av slike legemidler kan bare resept eller anbefaling av en kosmetolog eller en hudlege.

Brudd på dosering, hyppighet og brukstid er fulle av noen komplikasjoner.

Farmaklassifisering:

 • anti-inflammatorisk;
 • hormonell;
 • antibakteriell.

Det er bemerkelsesverdig at apotekets rettsmidler for akne ofte er billigere enn vanlige fra butikken.

Generelle anbefalinger

Universelle kremer for akne eksisterer ikke. For at verktøyet skal hjelpe, og ikke forverre situasjonen, bør det tas hensyn til flere kriterier ved kjøp:

 • hudtype;
 • tilstand og antall akne;
 • årsaken til akne;
 • alder.

Du kan kjøpe et veldig høyverdig, ufalsomt produkt bare på apotek eller spesialbutikk. Hvis akne forfølges i mange år, har flere kremer av forskjellig virkning blitt forsøkt uten resultater, bør du kontakte en hudlege.

Før du kjøper, er det nødvendig å studere sammensetningen og anbefalingene for bruk.

 1. Kremet påføres to ganger om dagen til renset hud. Om kvelden kan du dampe ansiktet slik at ingrediensene trenger dypere inn. For å fjerne døde celler, anbefales det å bruke skrubbe 1-2 ganger i uken, bare med lukket komedo.
 1. Hvis antall akne er små, kan produktet påføres prikket, uten overbelastning av sunn hud. Ellers dekker krem ​​ansiktet helt.
 1. Etter en kvart time er det nødvendig å fjerne det ikke absorberte produktet med et rent serviett for ikke å tette porene.
 1. I tilfelle hvis det ikke er noen effekt etter 10 dager med bruk av akne krem, bør du erstatte medisinen.

Apotek oversikt

Et stort antall kremer, geler, salver og andre akneprodukter er blitt utviklet. Før du velger noen av dem, anbefales det å konsultere en kosmetolog eller en hudlege.

Disse spesialistene hjelper deg med å velge et effektivt middel basert på årsaken til akne og hudfunksjoner.

Billig stoff, det aktive stoffet er azelainsyre, med nesten øyeblikkelig tørkingseffekt - i løpet av noen få timer etter påføring reduseres betennelsen. Ekstra handling - et hinder for utseendet på pigmentflettene.

Lett krem-gel som inneholder grønn teekstrakt og benzenperoksid. Gir exfoliating og tørking effekt, normaliserer mengden av sekresjoner fra talgkjertlene og forbedrer cellulær respirasjon. Det er effektivt for subkutan akne og svarte flekker. Ulemper: høy kostnad, det er ikke i alle apotek, tørker huden (brukes samtidig med fuktighetskrem).

Kremets viktigste aktive ingrediens er dexapanthenol, som har en uttalt helbredende effekt. Sink, klorhexidin gir en antiseptisk effekt. Brukes til å forhindre spredning av infeksjon og helbredelse av purulent akne. Panthenol har en lignende effekt, innholdet av syntetiske komponenter i det gjør det comedogenic, men forbedrer regenereringsfunksjonen.

Multifunksjonell urtemedisin. Soothes huden, ødelegger kilden til infeksjon, akselererer helbredelse av skader, nærer. Brukes kun når det er nødvendig. Personer med fet hud bør bruke stoffet med forsiktighet - det har en tett struktur, slik at det kan provosere utseendet til sebaceous plugger.

Billig, men effektiv med antiinflammatorisk virkning, fremmer resorpsjonen av post-akne og arr. Det aktive stoffet er adapalen (retinoid). Det anbefales for personer med fet eller kombinasjonshud.

Krem inneholder antibiotika clindamycin, som ødelegger de fleste organismer som forårsaker betennelse. Det brukes som foreskrevet av lege for et kurs som ikke overstiger en uke.

Kjente nederlandske krem ​​med tett struktur, de aktive stoffene er sink og erytromycin. Tørker acne og ødelegger bakterier, etter at filmen er påført, forblir på huden, så det er bedre å bruke om natten. Til tross for antibiotika i sammensetningen, anbefales det for ungdom og forventende mødre.

Et effektivt middel som ikke bare eliminerer ekstern betennelse, men forbedrer tilstanden til huden fra innsiden og aktiverer naturlig regenerering av vev. Phytoextracts (kamille, rosmarin), dexapanthenol og azelainsyre er inkludert.

 1. Klenzit er en annen retinoid krem ​​med adapalen.

Stimulerer cellefornyelse og forhindrer fremveksten av nye foci av betennelse.

Et bredt tilgjengelig produkt (kan kjøpes i hvilken som helst butikk) som inneholder alantoin, glyserin, aloe-ekstrakt, kokoglykosin og salisylsyre. Dører rent huden, har anti-inflammatorisk effekt. Produserer en merkbar mattingseffekt. Legemidlet fordeles over huden og vaskes med varmt vann.

Phytopreparation laget av medisinske planter av India. Multifunksjonell - beroliger huden, aktiverer blodsirkulasjonen, eliminerer akne, post-acne og alder flekker.

Gelen er mye brukt i medisin. Den har en utbredt anti-inflammatorisk effekt, styrker blodkarene og forbedrer blodsirkulasjonen. Inneholder levometsitin - et kraftig, men sikkert antibiotikum.

Antiinflammatorisk med metronidozol i sammensetningen. Beskytter huden mot skade og ekstern eksponering. Den har en tett, oljeaktig struktur, kan forverre situasjonen hvis huden er av fetttype.

Inneholder modifisert vitamin A (retinol). Den har antiinflammatorisk effekt, reduserer produksjonen av subkutan fett, aktiverer celledeling.

Tykk krem ​​med azelainsyre. Regulerer prosessen med dannelse av subkutant fett, ødelegger patogene mikroorganismer, reduserer betennelse. Det anbefales å bruke prikket.

Kremet er laget av naturlige ingredienser som har en kraftig stimulerende effekt på cellene, akselererer gjenoppretting av huden på ansiktet. Brukes til å behandle ømt akne og merker fra dem.

Terapeutisk krem ​​for behandling og forebygging av akne og hudormer. Eliminerer sentrene av betennelse, reduserer sebaceous kjertler og øker lokal immunitet. Effektiv med akne og dermatitt etter 30 år.

Rimelig stoff med antimikrobiell virkning. Brukes til å behandle subkutan akne, akselererer deres modning og forhindrer spredning av infeksjon på sunn hud.

 1. Ugrsept 911 (krem med sink).

Inneholder urteekstrakter, vitamin E, allantoin. Tørker huden, ødelegger bakterier på overflaten. Effektiv i ungdomsårene.

Legemidlet er basert på medisinske planter, det inneholder sinkglykyrrhizinat dikalium. Eliminerer ubehag, rødhet og betennelse. Ekstra handling - gjenoppretter den naturlige mikrofloraen.

Et effektivt verktøy til en overkommelig pris. Regulerer sebaceous kjertlene, absorberer naturlige sekreter.

Hjem rettsmidler for akne og kviser ifølge populære oppskrifter

For å bli kvitt akne, kan du bruke folkemessige rettsmidler:

Forberedelse er veldig enkelt: en grønnsak skildes fra huden og frøene, malt av en blender eller på en veldig fin riper. Gurkemasse presses ut og legges over på ansiktet. Juice kan fryses og tørkes to ganger om dagen.

Bland den pressede gjæren med hydrogenperoksid for å oppnå en myk gruel og fordel jevnt over ansiktet. Verktøyet nærer huden med viktige sporstoffer, beroliger og reduserer inflammatorisk prosess.

I en glassbeholder kombinerer du 100 gram tung krem, kyllingegulv, 10 gram brandy, vodka eller whisky, 50 gram av honning og 5 ml fersk sitronsaft. Slå all blenderen til en tykk masse. Å bruke om kvelden, legger på ansiktet for en kvart time. Kremet opprettholder de helbredende egenskapene i 10-14 dager ved oppbevaring i kjøleskapet.

Smelte en teskje vaselin med en spiseskje honning i et vannbad, tilsett 30 ml ricinusolje og bland. Beat til kult, til slutt legg til to dråper jod. Krem er effektiv selv med alvorlig betennelse, det anbefales å bruke et punkt. Det er gyldig 4 uker, for å lagre i en dør i kjøleskapet.

 • Med betent ål fungerer ordinær tannkrem godt. Det blir brukt

punktvis, stå 15-30 minutter og vask av.

 • Tjære såpe renser og beroliger huden. Det kan

bruk i stedet for gel for vasking eller påføring av skum på huden i 20 minutter.

Hjemmelagde kremer, selv om de består av naturlige produkter, kan forårsake uønskede reaksjoner. Forberedt for første gang skal verktøyet testes på et annet hudområde.

Akne kremer er et effektivt middel for hudproblemer, men effektiviteten vil være lav hvis akne er forårsaket av en sykdom. Slike problemer må løses sammen med en hudlege eller endokrinolog.

Billig og effektiv rettsmidler for akne

Akne er et ganske vanlig hudproblem. De kan oppstå uansett alder og nivå på hudpleie, og årsakene til utseendet kan være mange.

Ofte forekommer akne, svarte flekker og akne på hormonell bakgrunn, men andre faktorer kan også forårsake dem. Nøkkelen til seier over akne er å etablere årsaken til forekomsten deres.

årsaker til

Årsakene til akne kan deles inn i to store grupper:

Hormonale årsaker inkluderer hormonfluktuasjoner på grunn av alder (vanlig teenageakne), kroppssykluser (utseende av utslett under kritiske dager hos kvinner) og andre hormonelle svingninger i kroppen (graviditet, bruk av prevensjonsmidler eller hormonelle midler).

De ikke-hormonelle årsakene til akne og akne kan være:

 • utilstrekkelig rensing av huden (fra sminke, støv);
 • bruk etter vask av skitne håndklær;
 • individuell reaksjon på noen matvarer (oftest - sukker eller melk);
 • bruk av kosmetikk av dårlig kvalitet.

apotek agenter

Farmasøytiske midler for å eliminere oftest hjelper kroppen å kjempe med eksisterende betennelse. De er rettet mot å fjerne eksisterende og forhindre utseendet av ny akne.

På grunn av at årsaken til betennelse ofte skyldes patogene bakterier som akkumuleres på overflaten av huden, er mange midler rettet spesielt mot desinfeksjon.

Noen preparater konsentrerer seg om å tørke betennelser og forhindre videre utvikling. Den mest effektive av de billige prissegmentmedisinene er presentert nedenfor.

Salisylsyre

Salisylsyre - kanskje det mest populære budsjettet rette for akne i mange år. I ulike mengder blir det også ofte lagt til dyre hudprodukter. Søknaden i sin rene form kan også gi resultater.

Verktøyet kan ligge i forskjellige konsentrasjoner - fra 1 til 10%. Dette må vurderes ved kjøp.

Syr brukes på inflammatoriske eller inflammatoriske hudområder. Du trenger ikke å behandle hele overflaten av ansiktet. Hyppigheten av bruk - opptil 3 ganger per dag.

Salisylsyre har følgende effekt mot akne:

 • tørker;
 • kamper etter akne (post-akne);
 • ødelegger bakterier på overflaten av huden;
 • regulerer sebum sekresjon;
 • bekjemper svarte prikker.
Bruk av salicylsyre krever ikke ytterligere konsultasjon med lege. Dette bør imidlertid gjøres strengt i samsvar med instruksjonene.

Tsindol

Sammensetningen av stoffet tsindol inkluderer ganske enkle komponenter - sink, talkum, glyserin, etanol. Men deres kombinasjon lar deg effektivt bekjempe betennelse.

Sink spiller en nøkkelrolle i denne virksomheten. Det desinfiserer huden, og etanol tørker betennelsen.

Tsindol er et billig verktøy og kan kjøpes på ethvert apotek.

Det har følgende effekt på akne:

 • antibakterielle;
 • anti-inflammatorisk;
 • podsushivayuschee;
 • healing.

Video: Doktorens vurderinger på Zindol

Sink salve

Sink salve er mye brukt i medisin og veterinærmedisin på grunn av sin desinfiserende egenskaper. Det er lett å gjette, det er basert på sink (som i tilfelle tsindol).

Sinksalve påføres i punktvis og anbefales ikke til påføring på store hudområder som ikke påvirkes av betennelse. Slik misbruk av stoffet vil føre til overdreven sekresjon av talg og utseendet av ny betennelse.

Salicylisk sinkpasta

Den aktive komponenten av pastaen er den samme sinken. Salisylsyre fungerer som et hjelpelement. Også i pastaen legg til flere stoffer - stivelse og petroleumjell.

Vishnevsky salve

Vishnevsky salve - et stoff som er rettet mot å bekjempe bakterier og betennelser som de forårsaker. Det bidrar til den raske "utgivelsen" av pus akkumulert i vevet (hvilke bakterier er og akkumulert akne).

Salve akselererer åpningen av akne og har en desinfiserende effekt på dem. Komprimering av Vishnevsky salve bidrar til å fremskynde utviklingen av akne og eliminere årsaken til utseendet.

Ichthyol salve

Ichthyol salve er rettet ikke bare mot bekjempelse av akne som finnes på overflaten av huden, men også hos sine subkutane "brødre". Denne salven er i stand til å "trekke ut" pus fra subkutan pimple og akselerere helbredelse.

Erytromycin Salve

Erytromycin er et antibiotikum som kjemper mot patogener. Det er fra betennelsen forårsaket av slike mikroorganismer som salven kan hjelpe.

I tilfelle av akne forårsaket av hormonelle årsaker eller feil ernæring, vil salven ikke være like effektiv. Selvfølgelig vil foci av betennelse bli tørket, men fremveksten av ny salve kan ikke forhindres.

Sledotsid

Sledocid blir ofte referert til som en krem ​​som kan kvitte seg med akne merker. Til dette formål brukes det oftest. Sledocid har en tørking og bleking effekt. Det er derfor oftest det brukes til å behandle post-akne.

Sammensetningen av testociden inneholder også sink, som driver den til en gruppe med alle sinkholdige preparater for akne. Effektiviteten av stoffet er den høyeste i den siste fasen av modningsbetennelse.

Alt om fet akne. Les mer her.

Zinerit

Zeneritt er den mest populære sinkbaserte aknemedisinen. Også stoffet inneholder antibiotika. Han håndterer betennelse, selv på et stort hudområde.

Effesel gel

Effezel gel er like effektiv i både åpen og lukket form for akne. Det er også ekstremt effektivt for akne. Essensen av stoffet - antimikrobielt. Derfor er stoffet ikke i stand til å eliminere hormonell akne eller akne.

Dalatsin

I hjertet av verktøyet - et antibiotika. Det påvirker bakteriene og ødelegger det skadelige miljøet på overflaten av huden. Dalatsin har en ganske uttalt effekt og kan brukes ikke bare fra akne og akne, men også til behandling av koke.

Salve Levomekol

Salven har en gunstig effekt på huden som er rammet av utslett:

 • reduserer rødhet;
 • tørker acne;
 • fjerner irritasjon;
 • forbedrer hudens elastisitet.

Legemidlet er solgt uten resept og kan kjøpes på et hvilket som helst apotek.

Metrogil gel

Den aktive ingrediensen i legemidlet er metronidazol. Metronidazol er et antimikrobielt og antiparasittisk middel. Derfor kan det betraktes som et utmerket verktøy i tilfelle akne eller kviser skyldes utilstrekkelig hudrensing eller tilstoppede porer.

Skinoren gel

Riktig bruk av gelen vil føre til tørking av betennelse, samt desinfeksjon av huden i tilfelle av bakteriell natur av akne.

Alzelaic syre i sammensetningen av hudoren har en desinfiserende effekt og bidrar til å bekjempe betennelse i forskjellige grad av modenhet.

Differin

Differin har en annen virkningsmekanisme på huden. På grunn av derivatet av vitamin A i sammensetningen akselererer det metabolske prosesser i cellene og bidrar til å rense vevet av hindringer som forårsaker akne.

Den positive kvaliteten på produktet er manglende evne til å tørke ut huden (i motsetning til mange sinkbaserte produkter).

Cream-gel "før og etter"

Kremet fremmer post-acne healing og anbefales ofte av hudlege for bruk for akkurat dette formålet. Den har en behagelig lukt og har en liten tørkeeffekt.

Liniment-syntomycin

Legemidlet er trygt å påføre på ganske store hudområder og kan brukes på et stort overflateareal.

Blant downsides av dette effektive verktøyet, kalles brukerne en ikke veldig hyggelig, spesiell lukt. For å oppnå ønsket effekt er det imidlertid mange brukere som er villige til å sette opp med ham.

Cream "Clean Line"

Kremet er en representant for linjen for problemhud og kan ha en ekstrem hjelpevirkning ved generell anti-aknebehandling.

Naturlige rettsmidler billige rettsmidler for akne

Naturlige billige midler kan presenteres i form av salver, tinkturer, midler for vasking, serum. I alle fall kan effekten av dem ikke være verre enn dyre.

Planter og urter

Det er praktisk talt ingen kontraindikasjoner for bruk av planter og urter. De kan til og med brukes av gravide kvinner (etter forutgående konsultasjon med lege).

Den eneste kontraindikasjonen kan være individuell intoleranse. Det er sant, den terapeutiske effekten er mindre uttalt.

Sitron og agurk

Sitron og agurk har en tørkeeffekt og bidrar til rask modning og helbredelse av akne. Bruk sitron og agurk kan være i form av masker og komprimerer.

Calendula tinktur

Tinktur har en tørkeeffekt (vi snakker om alkoholtinktur). Hjemmelaget tinktur krever ikke tillegg av ekstra urter. Ikke egnet for kompleks behandling (konflikter med mange stoffer).

Eteriske oljer

Eteriske oljer med tørkeeffekt (for eksempel teetreolje) kan gi et positivt resultat når de oppdages. Ved påføring skal oljer være oppmerksom på overholdelse av maksimal tillatt konsentrasjon.

Krem for akne på ansiktet på apoteket - for å lagre eller ikke

Hvis Gud har belønnet en kvinne med akne i ansiktet hennes - dette er ikke en setning, fordi hun kan bruke akne krem ​​på ansiktet, noe som vil bidra til å ha en jevn, vakker hud. Dette verktøyet er en stor hjelper til å håndtere hudproblemer. Men du bør vite hvilken type krem ​​som kan kalles et effektivt våpen i kampen mot akne og hvordan du bruker det riktig.

Årsaker til akne på huden

Før du kjøper en akne krem ​​på ansiktet i et apotek, må du forstå hva som provoserer deres forekomst.

Det er viktig! Mange tror at utseendet på ansiktspimples er relatert til aldersfaktoren, så det er forsøk på å håndtere dem ved hjelp av tilsvarende krem. Egentlig er dette en feil mening.

Faktorer som forårsaker akne:

 • Manglende overholdelse av reglene for sunn mat.
 • Feil i mage-tarmkanalen.
 • Dårlig kosmetikk.
 • Hormonal endring eller hormonell svikt.
 • Overdreven ansiktsbehandling.
 • Ikke-overholdelse av hygieneregler.
 • Miljøpåvirkning.
 • Emosjonell stress, stress.
 • Redusert immunitet.
 • Arvelig predisposisjon
 • Dårlige vaner.
 • Sesongbasert vitaminmangel.
 • Patologi av det endokrine systemet.
 • Forstyrrelse av talgkirtler.
 • Sirkulasjonsforstyrrelser.
 • Mekaniske effekter av eksterne gjenstander.
 • Betennelse i huden.
 • Kontakt av epidermis med skadelige kjemiske elementer.
 • Langvarig bruk av visse stoffer.

Behandling av ansiktspimples begynner med å bestemme årsaken til forekomsten deres. For eksempel, hvis de var på grunn av en svikt i funksjonen av mage-tarmkanalen, kan administrering av en behandlingskrem bringer ikke den ønskede effekt, ettersom i dette tilfelle, er problemet med en innvendig karakter. Men hvis utseendet på akne - resultatet av den negative virkningen av miljøet, kampen mot dem med hjelp av en medisinsk krem ​​er hensiktsmessig.

Typer kremer og deres klassifisering

Som vi fant ut, er årsakene til akne på ansiktet annerledes. Avhengig av egenskapene og farmasøytisk destinasjon er slike grupper av krem ​​for akne på ansiktet skjenket:

 1. Hormon.
 2. Anti-inflammatorisk.
 3. Antibakteriell.

La oss snakke om hver av disse gruppene.

hormonelle

Ifølge kosmetologer bidrar hormonelle stoffer bedre enn andre til forbedring av huden. En effektiv krem ​​av denne gruppen mot akne i ansiktet bidrar til å fremskynde prosessen med normalisering av sebaceous kjertler og forbedre tilstanden til huden. Et slikt verktøy har imidlertid en betydelig ulempe. Hormonal krem ​​som brukes til å fjerne ansikts acne er vanedannende. Hva betyr dette? I fremtiden må jenta regelmessig bruke dette verktøyet på ansiktet for å oppnå en sunn nyanse og hudtilstand.

Legene anbefaler ikke at du ofte bruker en slik krem ​​til medisinske formål, da dette kan provosere en hormonell svikt.

Interessant! Det er tilfeller der kvinner som brukte hormonell krem ​​på ansiktet, forstyrret funksjonen av visse indre organer.

For å oppnå lindring av ansikts utslett på kort tid, kan du bruke hormonelle salver. Du kan kjøpe dem på et apotek. Slike salver er svært effektive, takket være deres kortikosteroider.

En av de beste hormonelle rettsmidler for akne er Regicin. Et positivt resultat etter bruk av det vises etter noen få timer.

anti-inflammatorisk

Hvis det er betennelse i ansiktet, bør du bruke antiinflammatoriske salver for utslett. Imidlertid, i fravær av en prosess med ansiktsbetennelse, er det nødvendig å gi preferanse til et annet middel.

Den beste anti-inflammatoriske salven:

 • Salisylsalve. Den har en antiseptisk effekt, takket være hvilken den aktivt bekjemper akne og andre utslett. For å oppnå ønsket effekt ved bruk av dette verktøyet, bør det brukes minst 3 ganger om dagen.
 • Streptocid salve. Det brukes i nærvær av purulent betennelse i ansiktet. Påfør streptocidal salve på ansiktet skal være gjennom gasbind eller bandasje. Det er brukt på problemområder.
 • Sink salve. Dette verktøyet har i sin sammensetning sinkoksid, som skaper en beskyttende barriere av huden. Med det kan du raskt fjerne hudbetennelse.
 • Syntomycin salve. Det undertrykker ikke bare betennelse, men fremmer også helbredelse av sår. Den positive effekten av bruk av syntomycin salve oppnås på grunn av sin antibiotiske virkning.
 • Svovelsalve. Dette verktøyet tørker huden perfekt. Svovelsalve har antimikrobielle og antiparasitiske egenskaper. Hovedfunksjonen er å redusere produksjonen av subkutant fett.

antibakteriell

Antibakteriell anti-akne krem ​​bør brukes hvis det er sår på ansiktet. Vanligvis er purulent betennelse i huden til stede med dårlig omsorg for det. Hvis det var et sår i ansiktet som ikke ble behandlet med et antiseptisk middel i lang tid, kan det fester.

Forekomsten av pus provoserer ugunstig mikroflora. Du kan normalisere det ved hjelp av slike antibakterielle kremer:

 • Baziron AS. Det er et sterkt oksidasjonsmiddel med antibakterielle egenskaper. Denne antiinflammatoriske effekten er rettet mot å redusere talgproduksjonen. Også Baziron AS fukter huden helt.
 • Dalatsin. Denne antibakterielle gelen er laget på basis av antibiotika. Dalatsin er et utmerket middel for akne, men det anbefales ikke å bruke det i lang tid.

Hvordan velge riktig verktøy?

Når en person i lang tid bruker samme rette for akne på ansiktet, kan han bli avhengige av det. Hva er den beste krem ​​for ansikts acne anbefales av kosmetologer? Et entydig svar på dette spørsmålet er umulig, siden det er mange faktorer som bestemmer definisjonen. Effektiv kan kalles krem ​​som løser problemet med utslett, akne, akne og andre problemer med ansiktshud.

De viktigste faktorene å vurdere når du velger en krem:

 1. Personens alder.
 2. Hans hudtype.
 3. Nivået på skader på huden.
 4. Tilstedeværelsen av individuell intoleranse mot de aktive komponentene i kremet.

Hvordan bli kvitt akne:

Det anbefales ikke å foreskrive dette eller det rette for akne. Dette kan gjøres av en kvalifisert spesialist - en hudlege. De gir følgende anbefalinger:

 • Påfør krem ​​mot akne bør være om kvelden.
 • Det er viktig at produktet som påføres huden ikke tetter porene. Det bør ha en ganske lett tekstur.
 • Sammensetningen av den medisinske krem ​​bør bare omfatte naturlige ingredienser.
 • Før du kjøper dette verktøyet, må du være oppmerksom på holdbarhet og produksjonsdato. Ikke kjøp utgått krem.

Det er viktig! Påfør bare acne krem ​​på ren hud, så før du gjør dette, anbefales det å vaske med såpe og vann.

De mest effektive kremer - topplassert

Akne på ansiktet i apoteket selger forskjellige kremer, men ikke alle er effektive. Vurder det beste apoteket effektive og rimelige midler.

Adapalene. Dette verktøyet tilhører gruppen av syntetiske retinoider. Det har en sebiostatisk og anti-inflammatorisk effekt på huden. Adapalen er en god krem ​​som brukes mot akne i ansiktet, som må påføres en gang om dagen. Det påføres ikke gnidningsbevegelser.

Izotretinonin. Dette middelet brukes ofte til å behandle seboré. Den har en antiinflammatorisk effekt på hudens problemområder, som hemmer aktiviteten til talgkjertlene.

I sjeldne tilfeller anbefaler dermatologer intern bruk av isotretinonin.

Azelainsyre. Det er ganske dyrt, men veldig effektiv krem ​​(gel) mot ansikts acne. Det gnides i den rensede huden to ganger om dagen.

Sledotsid. Denne krem ​​hjelper til med å bekjempe akne på grunn av hyalouran syre. Etter å ha stoppet akne, reduserer denne krem ​​sværhetsgraden av pigmenteringen.

Retinoisk salve. Hovedformålet med denne salven er normalisering av sekretjonen av subkutant fett. Det bidrar også til regenerering av epidermis. Retinoic salve brukes til å lindre betennelse. Det anbefales å bruke en fuktighetskrem når du behandler akne i ansiktet med retinoisk salve.

Regetsin. Dette er et veldig effektivt middel for akne, men det anbefales ikke å bruke det til medisinske formål uten først å konsultere en hudlege.

Levomekol. Påfør denne krem ​​på den berørte huden, bør være et veldig tynt lag. Han helbreder raskt sår og akne i ansiktet, trekker smitte fra dem.

Zener. Dette er en av de mest populære anti-akne rettsmidler blant tenåringer. Det dreper raskt bakterier og reduserer betennelse.

Erytromycin. Denne billige akne medisinen har anti-inflammatoriske og antiseptiske effekter på de berørte områdene i ansiktet. Behandlingsforløpet med erytromycin bør være minst 2 uker.

Klerasil. En liste over kremer som bidrar til å bekjempe akne i ansiktet, som skyldes overdreven produksjon av noe fett, ledes av Clerasil. For å oppnå en positiv effekt med dette verktøyet, bør det brukes tre ganger om dagen.

Utseendet til akne i ansiktet er et svært ubehagelig problem. Men det kan og må bekjempes! I tillegg kan det være helt smertefritt og rimelig å bli kvitt uønsket akne. Det er nok å kjøpe medisinsk krem ​​for akne.

Flere Artikler Om Typer Acne