Fjerning av papillomer og vorter med flytende nitrogen er en av de tradisjonelle behandlingsmetodene.

Et annet navn er kryoterapi eller kryoforestruksjon, fra ordene "cryo" - kjøling, frysing, "ødeleggelse" - ødeleggelse.

Effektiviteten av behandlingen er høy. Utført i kosmetikk og dermatologi klinikker.

Innhold:

Begrunnelse for cryoterapi vorter, eller hvorfor nitrogen?

Den effektive faktoren er flytende nitrogen. I følge fysiske egenskaper skjer overgangen av nitrogen fra gassformen til væsken og tilbake ved en temperatur på -196 grader.

Ingen steder på jorden er det en slik temperatur, ellers vil nitrogenet i luften bli til flytende tilstand. Men i spesielle fabrikker er det installasjoner som avkjøles til lave temperaturer og omdanner nitrogen, så vel som andre gasser, til flytende tilstand.

Nitrogenkryokirurgi er en universell prosedyre. Brukes til behandling av: vorter, molluskum contagiosum, erosjon og cervikal dysplasi, svulster av indre organer, og til og med i kirurgi i lever og hjerne.

Metoden for behandling av papillomakryoterapi er basert på frysende vortevev. Det er faktisk at cellene i den endrede huden avkjøles så mye at vannet fryser inne i cellene.

Vannet utvides når det fryser, noe som fører til brudd på cellen og dens død. Vevet opphører bare å "leve", kollapser og dør.

Oppmerksomhet: Siden årsakene til vorter er humant papillomavirus, kan krypoterapi i noen tilfeller suppleres med administrering av antivirale legemidler. Slike som for eksempel isoprinosin eller panavir.

Metoder for kryokjøring av papillomer og vorter

Cryodestruction kan utføres av maskinvare - ved hjelp av en cryoprobe (se bildet nedenfor), eller manuelt - en fleece på en pinne (beskrevet nedenfor).

Det er den manuelle metoden som oftest brukes i mange kosmetikkklinikker og kontorer.

Metodikken i

1) smertelindring utføres hvis:

 • stor vorte,
 • ligger i områder med sensitiv hud,
 • Prosedyren utføres for barn.

Anestesi utføres med novokain eller lidokain.

Hvis papilloma er liten, er det ikke nødvendig å bedøve, siden eksponeringstiden her vil bli begrenset.

Viktig: Etter anestesi skal det ta minst 10 minutter før Novocain suger inn i huden slik at den ikke forblir i store mengder i den, ellers vil den fryse og frostbiten blir større.

2) nitrogenoksponering

En lege eller sykepleier dips en trepinne med en viklet bomull eller gasbind inn i en beholder med flytende nitrogen og berører vorten med litt press.

Eksponeringstiden er vanligvis fra 5 til 30 sekunder. Alt avhenger av størrelsen på utdanningen. Så for eksempel krever store plantarvorter mer eksponeringstid for fryseprosessen for å påvirke alle lag av huden. Dette er nødvendig for å sikkert forårsake kryoforstyring av papillomceller.

Etter den første cauterization blir det vanligvis laget en liten pause - 1-2 minutter. Denne gangen er nødvendig for å forstå hvor effektiv effekten var. Vanligvis blir huden etter den første cauterization av vorten med flytende nitrogen hvit.

Men etter et par minutter tiner det og deretter kan du grovt bestemme hvor dypt og omfattende nitrogenet virker på huden. Vanligvis vet legen om å cauterize eller er klar.

Etter frysing blir huden i papillomområdet hvitaktig-rosa. Dette er resultatet av hudcellens død. Husk brenningen - det er omtrent samme dødsmekanisme, bare temperaturen er høy.

Da er alle prosessene de samme. Huden ble rød - så er effekten. Neste dag, i 90% av tilfellene, vises en boble større eller mindre. Ikke vær redd for dette - dette er normalt. Så det skal alle flyte.

Boblen kan fylles med en fargeløs væske eller rødaktig - det avhenger av virkningsdybden. Hvis kryodestruksjonen har nådd de dypere lagene i huden, hvor blodårene passerer, er blæren rødaktig. Hvis ikke, så hvitt.

Jeg må si at det andre alternativet er best, når boblende væsken er fargeløs, så etter helingen av arret, vil huden ikke forbli. Øverst på blæren er bare en vorte.

Hva kan og kan ikke gjøres med en boble etter frysing med nitrogen?

 • Ikke lim klistergipset på selve boblen (det kan holde seg fast og skade boblen).
 • Du kan påføre en gasbind på boblen, og på toppen - allerede tape.
 • Du kan vaske med vann og bade i badekaret, dusjen, i badekaret fra den første dagen, men vær forsiktig så du ikke skader den.
 • Kan bli bandert med en enkel bandasje for å bare beskytte dette stedet mot ytre påvirkninger.
 • Du kan ta en pille "Analgin", "Nurofen" eller "Ketorol" (hvis dette stedet er sårt).

Åpne eller ikke?

Hvis boblen er liten, hvis den ikke plager deg, trenger du ikke å åpne boblen - inne i det ser en ny ung hud ut og vokser under et lag av væske.

Det skjer ofte at boblen er stor, det er høyt væsketrykk i det, noe som fører til alvorlig smerte. I slike tilfeller kan boblen åpnes av deg selv:

 • varm nålen på ilden (slik at den er steril),
 • poke en boble på to steder
 • slipp væske ut
 • ovenfra behandler du Miramistin eller vannklorhexidin,
 • sett på en steril klut og sett sammen med et bandasje.

Etter 5-6 dager åpner boblen seg selv (i en drøm eller når du arbeider med hendene), du trenger bare å bli våt væsken og bruke en bandasje fra en enkel bandasje.

Hvis det ikke er betennelse, må ingen salve brukes. Men det er heller ikke nødvendig å kutte boblens hud i alle fall, ellers vil ny ny hud bli utsatt for grov miljøpåvirkning, den vil sprekke og helbrede lenger.

Etter en annen 5-7 dager vil den nye huden bli sterkere, den blir elastisk og skorpen vil gradvis skrelle av overflaten, eller du kan trygt fjerne den.

6) Og hvis det ikke er noen boble?

Noen ganger er det ikke en boble på bunnen av cauterization med nitrogen på huden. Dette er fordi eksponeringstiden var kort - 1-2 sekunder. Huden fryse ikke til full dybde, men bare på overflatenes tykkelse. Denne situasjonen skjer ofte når du behandler små papillomer og små vorter.

Imidlertid må man vite at virkningen på utdanningen fortsatt var der, at den frøs, noe som indikeres av smerte på dette stedet. Hvis vorten var liten, så er det en kur. Hvis dannelsen på huden var stor, er det nødvendig med re-behandling med nitrogen!

7) Gjentatt kryostasjon

Hvis vorten ikke kan fjernes med flytende nitrogen fra første gang (og dette er ikke så sjelden), så tre uker etter den første behandlingen må du komme til kosmetikklinjen igjen, der du må brenne vorten igjen med nitrogen. Ofte etter denne tiden slutter alt med en fullstendig gjenoppretting.

video

Og nå presenterer vi noen få videoer på temaet vortefjerning med flytende nitrogen:

1) Kryodestruksjon av vulgære vorter (vanlig eller enkel) - en detaljert artikkel om vulgære vorter.

Det er tydelig sett hvordan legen berører dannelsen av en spesiell enhet gjennom hvilken flytende nitrogen tilføres huden.

En slik anordning er mer praktisk enn en trepinne med en fleece. Men en slik enhet er mye dyrere. Ved visse lokaliseringer av formasjoner på huden er imidlertid et slikt apparat mer praktisk for drift enn en vanlig stav.

2) To videoer av fjerning av senile vorter med flytende nitrogen eller keratomer. Du kan lese mer om senile vorter her.

I den første videokeratoen i første fase er det enklest å behandle. Forresten, på samme enkle måte kan du trekke seg og flate eller ungdommelige vorter.

I den andre videoen er det et løpende stadium, når en slik prosedyre vanligvis må gjentas flere ganger i ett trinn, mens det kan være flere besøk til legen, siden mange formasjoner ikke kan slettes samtidig. Prosessen med å fryse keratomer ved eksponering for lave temperaturer er tydelig synlig.

3) Video fjerning av filamentøse papillomer i ansiktet (på øyelokkene) ved hjelp av flytende nitrogen. Detaljer filamentøse papillomer diskutert her.

Det er tydelig sett som legen cauterizes papilloma grener med pinsett.

Det er mye mer praktisk for legen og sikrere for pasienten enn å jobbe tradisjonelt med en trepinne med en bomullspinne, noe som kan forårsake mer omfattende frostbit på pasientens ansikt.

4) Video fjerning av spike (plantarvorte) med flytende nitrogen på håndflaten. Plantar vorter behandles separat - link.

Som du kan se, kan en slik frysing utføres selv hjemme, hvis det er nitrogen tilgjengelig.

anmeldelser

1) Noen anmeldelser:

2) Gjennomgang av Sergey V.

Jeg hadde en vorte på langfingeren på baksiden. I en kosmetisk klinikk brente en kryoterapeut med flytende nitrogen. Selve prosessen med å fryse er ganske smertefullt, men smerten vises ikke umiddelbart. Det vokser gradvis, som om noen begynner å stikke deg med en kniv, men i begynnelsen er det enkelt, og da blir det sterkere og sterkere.

Deretter er smerten nesten uutholdelig. Etter cauterization ble dette stedet rødt, og om morgenen hadde en boble dannet seg. Innvendig - en vanlig væske, som etter en brenning. Etter 4 dager åpnet boblen seg selv. Legen fortalte meg ikke å fjerne skorpen. Etter 10 dager skled hun seg selv bort. Nå har 2 måneder gått, det er et knapt merkbart hvitt sted på vevets side sammenlignet med den omkringliggende huden, det er ingen arr.

3) Gjennomgang av Victoria L.

Jeg hadde trådlignende papillomer på halsen min i mengden 12 stykker. Legen brente dem på en gang med en pinne med en bomullspinne dyppet i flytende nitrogen. 3-5 sekunder hver. Hun følte ikke mye smerte. Det er litt ubehagelig, som om vinteren i hard frost berører du et metallobjekt og begynner å begynne å føle ubehag og smerte.

Om kvelden ble froststedene rødt. Men det var ingen bobler. Etter 3-4 dager forsvant rødheten gradvis. Papillomas tørket opp, ble brunt, og deretter en, så begynte den andre å falle av seg selv. Etter 10 dager var ingen spor av dem igjen.

Prisene for fjerning av vorter med nitrogen i Moskva

Kostnaden ved å fjerne vorter og papillomer med flytende nitrogen er 100-1000 rubler for en formasjon.

Prisene er avhengige av klinikken, på plasseringen av svulsten på huden, på typen av vorter, hvordan enheten utføres. Og selv fra byen: i Moskva er kostnaden to til tre ganger høyere enn i regionene.

Pris for flytende nitrogen fjerning i Moskva:

 • vulgær vorte - 300 rubler
 • plantar vorte - 500 rubler
 • keratomer - 500-1000 rubler

Ikke glem antall prosedyrer - det kan hende du trenger mer enn en cauterization, men flere.

Husk: hele prosessen med kryokjøring er helt sikker og svært effektiv, underlagt teknikk for å gjennomføre. Og også hvis alle anbefalinger fra legen blir observert, både under kryoterapi og etter det - hjemme.

Jeg anbefaler også å lese disse materialene her:

Oppmerksomhet: Hvis legen ikke besvarte spørsmålet ditt, er svaret allerede på sidene på nettstedet. Bruk søket på nettstedet.

Fjerning av papillomer og mol ved kryoterapi (flytende nitrogen)

Behandling med flytende nitrogen (kryoterapi og kryo-destruksjon) er en metode for destruktiv kontakteksponering mot ultra lave temperaturer på patologiske feil, hud og slimhinner.
Kryodestruksjon brukes til å fjerne moles (nevi), keratomer, papillomer, vorter, angiomer, basalis, korn, molluscum contagiosum, etc.

Fordelene ved kryotestruksjonsmetoden:
? Lokal, dosert eksponering tillater deg å begrense frysepunktet i sunt vev.
? "Blodløs" operasjon. Ikke ødelegge fartøyene i sone i det frosne området.
? Smertefri prosedyre. Ikke bruk bruk av smertestillende midler, fordi rask avkjøling av vev fører til følelsesløshet og fryser faktisk nerveenden i overflaten av epidermis.
? Estetisk sikkerhet. Etter prosedyren er det ingen stygge arr eller arr.
? Fjerning av svulster ved bruk av kryo-destruksjon krever ikke lang preoperativ forberedelse, noen spesielle forhold.
? Metoden er universell, har praktisk talt ingen kontraindikasjoner, noe som gjør at den kan brukes til å fjerne svulster hos pasienter av noe kjønn, alder, tilstedeværelse av sammenhengende og kroniske sykdommer.

Kryodestruksjon av huden og dens formasjoner

Cryodestruction er en moderne metode for å bli kvitt ulike hudtumorer ved hjelp av kulde. Ofte fungerer flytende nitrogen som kjølevæske.

Kryodestruksjonsmetode

Kokepunktet for flytende nitrogen er 196 ° C. Når det blir brukt til kosmetiske formål, er det derfor en skarp avkjøling av huden i patologisk område, noe som bidrar til en reduksjon av metabolisk hastighet og blodstagnasjon på stedet for vekst av usunde celler. Deretter oppstår oppvarmingen av vevet som tidligere ble behandlet med flytende nitrogen og dannelsen av ispartikler i dette området. Dette medfører nekrose av neoplasma, funksjonsfeil i cellene og deres fullstendig desintegrasjon.

Kryodestruksjon utføres ved lokal eksponering for en spesiell aerosol eller ved direkte kontakt med applikatoren. I det første tilfellet er det ganske vanskelig å nøyaktig regulere området og dybden av frysing, og dette kan føre til nekrose av sunn hud. Ved påføring med en applikator påvirker fryseprosessen stoffer som ikke er mer enn ti millimeter dype. Kryodestruksjon, så vel som enhver kirurgisk inngrep, sørger for excision av tumorvevet. Som regel blir sunn hud fanget, både i godartede og ondartede neoplasmer.

Jo raskere frysing med flytende nitrogen er, desto mer effektivt er kryokraften. Samtidig er plasseringen av kjølevæsken alltid større enn området av skadet hud som må fjernes. Dermed er et område med døde vev og et område av skadet vev som er rundt dannet som følge av prosedyren. Sistnevnte etter noen tid gjenoppretter normale funksjoner.

Fordeler med metoden

Kryodestruksjon er en smertefri prosedyre, som utvilsomt er verdighet. I tillegg påvirker det forsiktig vevet og forlater ikke adhesjoner og arr på fjerningsstedet. Det er ingen blødning under prosedyren.

For et positivt resultat må prosedyren gjentas. Antall repetisjoner bestemmes av typen neoplasmer og varierer fra to til fem.

Stadier av vevtransformasjon under prosedyren

Kryodestruksjon varer som regel fra et halvt minutt til flere minutter. Prosedyren krever ikke ytterligere anestesi, siden ved lave temperaturer er nerveenden skadet og smerte oppstår ikke. Stoffet endres i etapper:

 • Stedet påvirkes av de kalde pales og mister følsomhet. Dette skyldes nedsatt blodsirkulasjon;
 • noen timer etter eksponering, blir huden rød, denne prosessen er ledsaget av fornemmelser av brenning og en liten prikkling, så vises en boble på stedet for virkningen av flytende nitrogen;
 • noen dager senere kommer en skorpe på sin plass, og under det dannes et nytt vev;
 • etter en stund (vanligvis en måned) vil skorpen forsvinne. På plass er det en merkbar flekk som ofte forsvinner innen seks måneder. Huden på dette stedet er fullstendig restaurert.

Indikasjoner for prosedyregraden

Kryodestruksjon brukes i ulike områder av medisin for å fjerne:

 • vorter;
 • hemangiomer;
 • pigment flekker;
 • papillomer, kondylomer;
 • mol;
 • natoptyshy på føttene;
 • godartede svulster i tannkjøttet;
 • patologiske prosesser i gynekologi.

Kontraindisert prosedyre for purulent betennelse. Hvis tumorens diameter er over 5 cm, er dette en begrensning for bruken av denne metoden. I sjeldne tilfeller er individuell intoleranse for virkningene av flytende nitrogen.

Vortefjerning

Fjerning av vorter ved kryodestruksjon er ganske vanlig. Frysning med flytende nitrogen utføres flere ganger med et intervall på to uker. Etter fjerning av for små vorter ved hjelp av kryoforstyring, kan små pigmentflater forbli, som kan elimineres ved hjelp av spesielle fargestoffer.

Fjernelsen av vorter med flytende nitrogen mottok mange positive vurderinger.

Fjerning av ulike neoplasmer med flytende nitrogen er en effektiv moderne metode for ikke-traumatisk kirurgisk behandling tilgjengelig for alle.

Mole fjerning med flytende nitrogen

Forrige artikkel:

Mole fjerning ved hjelp av flytende nitrogen er basert på de skadelige effektene av kulde på vev. Dette er en rimelig og populær prosedyre som gjør at du raskt og smertefritt kan kvitte seg med svulster.

Hvis fødselsmerket forårsaker ubehag eller estetisk ubehag, forårsaker smerte eller blødninger, så er det bedre å tenke på å fjerne svulsten.

Cryodestruction er en av de mest effektive og rimelige metodene for fjerning av moles.

 • All informasjon på dette nettstedet er kun til informasjonsformål og er IKKE en manual for handling!
 • Bare doktoren kan levere den eksakte DIAGNOSEN!
 • Vi oppfordrer deg til ikke å gjøre selvhelbredende, men å registrere deg hos en spesialist!
 • Helse til deg og din familie!

Hva er kryodestruksjon? Hvordan er prosedyren? Hvor effektivt og trygt er det? Forstå detaljene.

Hva er kryokjennomføring

Kryodestruksjon er en metode for å påvirke patologiske vev med ultra lave temperaturer (180-190 ° С under null).

Kald, bærer av hvilken flytende nitrogen virker, fryser og ødelegger øyeblikkelig organisk formasjon, inkludert mol.

Foto: fjerning av svulster med flytende nitrogen

Hva er risikoen

I de fleste moles - ufarlige svulster som ikke forårsaker ubehag og helseproblemer.

Imidlertid kan noen mol bli gjenfødt som en ondartet neoplasma av eksterne uønskede faktorer.

De provokerende faktorene inkluderer:

 • langvarig eksponering for molen av solens stråler;
 • vanlig friksjon med klær eller mekanisk skade.

Fjerning av mol med flytende nitrogen er en vanlig og krevende prosedyre, fordelene som er enkelhet, smertefrihet og overkommelighet.

Kryodestruksjonsmetoden fjerner ulike typer neoplasmer - flate, konvekse og hengende mol.

Men frysing av mol er forbundet med visse risikoer - forekomsten av en brenning eller ufullstendig fjerning av tumorvevet og behovet for gjentatte prosedyrer. Dette skyldes manglende evne til å kontrollere eksponeringsdybden for nitrogen.

Kryodestruksjon brukes derfor oftest til å fjerne flatmolekyler. Og hengende og konvekse mol fjernes ved andre metoder - elektrokoagulasjon, laser eller radiobølger.

Er det mulig å ta med en mole celandine? Finn ut her.

vitnesbyrd

Foto: blødende nevus

Risikoen for degenerasjon av nevus i en ondartet svulst er hovedårsaken til dens fjerning. Men ikke alle moles må slettes.

Det er visse indikasjoner på fjerning av svulster:

 1. økning / reduksjon av mol;
 2. endre formen av mol;
 3. farge endring mol;
 4. smerte i molområdet;
 5. blødende mol;
 6. identifisering av prekreftformede transformasjoner i en mol ved cytologisk undersøkelse;
 7. en kraftig økning i antall mol på huden.

Også fjerning utføres for å eliminere den estetiske feilen, hvis fødselsmerket ligger på et fremtredende sted.

Det bør tas i betraktning at nitrogen bare virker på moler som ligger på overflaten og ikke penetrerer inn i de dypere lagene av huden.

Video: "Fjerning av mol med flytende nitrogen"

Hvor kaldt påvirker molen

Frysepunktet for vann er 0 ° C. Under påvirkning av flytende nitrogen med en temperatur av størrelsesorden -190 ° C er det en umiddelbar frysing og krystallisering av vann som er inneholdt i cellene i vevet i molen. Det er en dehydrering av celler og det ekstracellulære rommet, blodtilførselen til vevet er forstyrret.

Samtidig akkumulerer cellene ioner og produkter av cellulær metabolisme, som ved å nå en viss giftig grense, forårsaker ødeleggelse av cellemembraner. Protein (denaturering) og fettstrukturer blir ødelagt.

Alle irreversible endringer fører til umuligheten av videre funksjon av cellestrukturer og død av vev utsatt for nitrogen.

Kulden ødelegger ikke bare neoplasmevevvet, men også nerveendene lokalisert i behandlingssonen. Derfor er fryseprosedyren helt smertefri.

Gjennomføring av prosedyren

Måter å fjerne mol med flytende nitrogen

Kryodestruksjon av en mol utføres på to måter:

 • Bomullspinne. Påfør ved overflate lokalisering og små mol. En tampong gjennomvåt i flytende nitrogen påføres svulsten i kort tid (opptil 3 minutter). Numbness oppstår, og deretter dør vevet helt av.
 • Bruke kryoforestruksjon En kryoforstyringsenhet er en spesiell enhet som hjelper en nål til å bli satt inn under huden og koblet til en temperatursensor.

Foto: Cryodestruction prosedyren

Gjennom en nål tilføres flytende nitrogen til de nedre lagene av epidermis. Sensoren lar deg kontrollere temperaturen på eksponeringsstedet og forstyrre frysing i tide.

Ved hjelp av cryodestructor blir store moler og neoplasmer som trer inn i de dypere lagene av huden fjernet.

Prosedyren varer fra 30 sekunder til 3 minutter. Varigheten bestemmes av ønsket eksponeringsdybde og arealet av det behandlede området. Gir ikke smerte, derfor utføres uten anestesi.

Rehabilitering og gjenoppretting

Rehabiliteringsperioden etter kryoforestruksjon varer opp til 2 måneder.

Under prosedyren blir det eksponerte området av huden hardt og hvitt, mister følsomhet. I dette tilfellet kan det være en brennende følelse og prikken.

Helbredelsesperiode

Healing fortsetter i flere faser:

 • På den første dagen etter prosedyren utvikles betennelse forårsaket av cellens celler og dannelsen av granulasjonsvev (skorper);
 • etter 7 dager blir regenereringsprosesser lansert - nye celler av epitelial vev begynner å danne;
 • Vevgjenoppretting er ferdig i 3-6 uker - en ny hud dannes på stedet av den fjernede molen uten tegn på tidligere inngrep.

Etter fjerning av molen dannes en skorpe på det behandlede området, for å hindre infeksjon av såroverflaten. Det viktigste er å danne skorpen selv har forsvunnet. I intet tilfelle trenger du ikke å fjerne det mekanisk. Ikke våt overflaten med vann eller bruk kremer på overflaten.

De første dagene etter prosedyren kan såret behandles med en svak løsning av kaliumpermanganat, som har en antiseptisk effekt og tørker såret.

Hvis det er patologiske tegn under helbredelse, bør du umiddelbart konsultere lege.

Disse funksjonene inkluderer:

 • ikke stopper blødning fra såret;
 • rødhet i huden rundt såret med en gradvis økning i området rødhet;
 • alvorlig hevelse i huden rundt såret;
 • utslipp av pus;
 • økning i kroppstemperatur.

7-14 dager etter fjerning av molen forsvinner skorpen og avslører den ømme ung hud.

Det er viktig ikke å skade eller utsette for sollys. For å øke utvinningen, kan du behandle huden med en sårhelende gel eller krem ​​(Actovegin, redningsmann og andre legemidler).

Etter tre uker blir huden fullstendig restaurert og det kreves ingen videre behandling.

Det eneste unntaket er pasienter med sensitiv hud, som ofte har kløe på behandlede områder av huden. For å eliminere det ubehagelige symptomet, kan du bruke en gang en salve med antipruritisk effekt (sinaflan, beloderm). Etter at du har brukt dem, passerer alle ubehag.

Gi anbefalinger til hudpleie og forskyv de nødvendige legemidlene hvis du har en lege.

Foto: Etter brenning med flytende nitrogen

Kontraindikasjoner, komplikasjoner og bivirkninger

Kontraindikasjoner til kryoforstyring inkluderer:

 • inflammatoriske og akutte smittsomme sykdommer;
 • inflammatoriske prosesser i området med tilsiktet behandling;
 • ondartet natur av neoplasma;
 • individuell intoleranse mot flytende nitrogen;
 • anfall og epileptiske anfall
 • graviditet.

Komplikasjoner etter kryo-destruksjon

De ubehagelige effektene ved fjerning av mol med flytende nitrogen med riktig utførelse av prosedyren oppstår ikke.

Følgende komplikasjoner er svært sjeldne:

 • skade på sunt vev - med feil beregning av tid, dybde og slagområde;
 • allergisk reaksjon mot kulde - ved ufullstendig datainnsamling på pasientens historie i anamnesen;
 • infeksjon - ved manglende overholdelse av rehabiliteringsregler (selvmekanisk fjerning av pasienten av skorpe dannet på behandlingsstedet kan føre til infeksjon av såret).

Foto: et arr på huden

Bivirkninger

De viktigste bivirkningene av kryoforstyring inkluderer:

 • dannelsen av arr og arr;
 • Endring i hudpigmentering (vanligvis på behandlingsstedet er huden lettere).

Fordeler og ulemper

Kryodestruksjon, som enhver annen prosedyre, har flere fordeler og ulemper.

fordeler:

 • smertefri;
 • enkelhet av metoden;
 • prosessens hastighet
 • kostnader;
 • minimal risiko for komplikasjoner.

ulemper:

 • Manglende evne til å opptre på de dypere lagene i huden (en nevus kan ikke fjernes helt);
 • manglende evne til å kontrollere eksponeringsdybden, noe som fører til skade på sunt vev, brenner;
 • lang rehabiliteringstid (ca. 2 måneder);
 • Behovet for flere økter når du fjerner store moler;
 • risiko for arrdannelse og arrdannelse.

Det er spesielt ubehagelig om arr og arr oppstår etter fjerning av en mugg på ansiktet. Å bli kvitt denne estetiske feilen oppstår et annet problem som må bekjempes.

Fjerning av vorter med flytende nitrogen: vurderinger, priser, forsiktighetsegenskaper etter prosedyren

Hudvækst i form av vorter oppstår på grunn av utviklingen av humant papillomavirus i kroppen. Dette er en svært vanlig infeksjon, hvis bærere er ifølge statistikken syv voksne ut av ti. Våtene på kroppen forårsaker moralsk og fysisk ubehag: de kan bli skadet, betent og bløt, og forårsaker også tetthet og komplekser, da de ødelegger utseendet. Å bli kvitt dem på flere måter, blant hvilke det er nødvendig å fremheve bruken av flytende nitrogen. Dette er det enkleste og billigste behandlingsalternativet for svulster. Prosedyren utføres i mange klinikker og lar deg vise vekst i en økt.

Kjernen i prosedyren

Fjerning av vorter med flytende nitrogen kalles kryoforestruksjon. Navnet på metoden består av to ord: "cryo" - kjøling og "ødeleggelse" - ødeleggelse. Vorten er frosset under påvirkning av ultra lave temperaturer (ca. -196 grader Celsius). Dette er en svært effektiv og lavtraumatisk metode for å brenne ut vekst, som ikke etterlater arr og arr, gitt riktig hudpleie etter prosedyren.

Under påvirkning av nitrogen fryses væsken inne i cellene av den patologiske veksten og ekspanderes, og slår av membranene. Som et resultat, forsyning av næringsstoffer stopper, skadet vortevev er ødelagt og dø. Etter noen timer begynner en blister å formes på den behandlede huden, den øvre delen av den er den tidligere veksten. Under det blir epidermis gradvis restaurert.

Etter noen dager vil blæren åpne, tørke og bli til en skorpe. Etter avslaget i stedet for den fjernede veksten, kan du se en jevn, sunn hud.

Indikasjoner for kirurgi

Flytende nitrogen for å fjerne vorter blir brukt i følgende tilfeller:

 • veksten forstyrrer, ofte ufrivillig skadet;
 • de øker raskt i størrelse eller nye formasjoner vises ved siden av dem;
 • Vorter klør, endre farge eller form.

Når det ikke anbefales å benytte seg av metoden for kryolyse

Til tross for at denne prosedyren er veldig enkel og minimalt invasiv, er det en bestemt liste over kontraindikasjoner for gjennomføringen:

 • høyt blodtrykk;
 • angiospasm (akutt vaskulær dystoni);
 • epilepsi;
 • psykiske lidelser;
 • forkjølelse;
 • diabetes mellitus;
 • hepatitt;
 • blødningsforstyrrelser;
 • immunodefekt tilstand (AIDS, HIV);
 • graviditet;
 • barns alder;
 • individuell intoleranse mot flytende nitrogen;
 • vortebetennelse, utslett rundt det.

Fordeler med kryokjennomføring

Til tross for at metoden for kryokirurgi ble oppfunnet i midten av forrige århundre og anses for foreldet av mange, er den fortsatt mye brukt i dermatologiske og kosmetiske kontorer. Dette skyldes en rekke fordeler med denne prosedyren, som kan konkurrere med mer moderne måter å fjerne vorter på.

 • Spesiell forberedelse før prosedyren ikke kreves - fjerning kan utføres på dagen for pasientens besøk til et medisinsk anlegg;
 • Væksten i seg selv er direkte berørt, vevene som omgir det, påvirkes ikke under behandlingen;
 • Prosedyren tar ikke mye tid. Gjennomsnittlig varighet overstiger ikke 10-15 minutter;
 • Lav pris. Kostnaden for fjerning av vorter med nitrogen er fra 350 til 600 rubler. I noen tilfeller kan det nå 1400-1500 rubler. Prisen påvirkes av størrelsen på oppbyggingen, kvalifikasjonen til spesialisten som utfører prosedyren og kvaliteten på utstyret.
 • Operasjonen er helt blodløs;
 • Risikoen for sårinfeksjon er fraværende på grunn av påvirkning på vev av ultra-lave temperaturer hvor patogener dør;
 • Effektivitet og pålitelighet. For fjerning av svulster er vanligvis en prosedyre nok;
 • Med riktig postoperativ omsorg for et hudssår forblir ingen arr eller arr igjen;
 • Kryodestruksjon av svulster utføres i mange klinikker og kosmetologerom;

Effektiviteten av denne prosedyren er også påvist ved positiv tilbakemelding fra pasienter og "før og etter kirurgi" -fotografier, som kan ses nedenfor.

Ulemper ved metoden

Prosedyren for fjerning av vorter med flytende nitrogen har flere ulemper:

 • Det er ikke alltid mulig å kontrollere dybden av virkningen på veksten. Derfor, for svulster som har vokst inn i de dypere lagene i huden, kan det være nødvendig med gjentatt behandling.
 • For å unngå komplikasjoner i form av infeksjon og suppurasjon av et sår, bør det behandles to ganger om dagen med antiseptiske preparater;
 • for en stund etter prosedyren blir ømhet og hevelse observert;
 • Denne metoden er ikke egnet for tilfeller når det er nødvendig å sende et utvalg av vev fjernet for histologisk analyse.

Hvordan er operasjonen?

Fjerning av vorter med flytende nitrogen kan utføres på to måter: manuell og maskinvare. Den første innebærer bruk av en lang (25-30 cm) trepinne med bomullssår på enden som en applikator. Det dyppes i tanken med nitrogen, og deretter er svulsten prikket.

Cauterization av vekst ved maskinvaremetoden foregår ved hjelp av en cryodestructor. Det er en tank med flytende nitrogen, koblet til en cryoprobe - et rør med dyser gjennom hvilke stoffet sprøytes direkte på vorten. Maskinvaremetoden er mer nøyaktig enn manuell applikasjon, og unngår inntrengingen av nitrogen på sunt vev.

Forberedelse og gjennomføring av operasjonen

Før operasjonen blir huden behandlet med bedøvelse. Dette er nødvendig i flere tilfeller - med et stort lesjonområde og hvis pasienten har for sensitiv epidermis. Lokalbedøvelse er gitt ved å påføre 10-15 minutter før starten av prosedyren med salve med lidokain eller en annen aktiv komponent på kroppen i operasjonsområdet. I noen tilfeller, i stedet for aktuelle preparater, brukes anestetisk injeksjon.

Hvis svulstene er små og ikke krever bruk av smertestillende midler, blir det forberedende stadium hoppet over.

Fjerner en vanlig vorte

Prosedyren er som følger:

 1. Hudområdet hvor vorten skal fjernes, behandles med en antiseptisk løsning. Hvis svulsten ligger i ansiktet, så sminke før prosedyren fjernes. Ved lokalisering av vorten på foten eller andre områder med uttalt grovdannelse av huden, kan legen påføre et mykemiddel. Dette er nødvendig for at nitrogen kan trenge inn i en tilstrekkelig dybde av vev og fryse røntene til neoplasma. Dermed vil det være mulig å unngå gjentatt kryotopdrift;
 2. Deretter bringer spesialisten cryoprobe til vorten og sprayer stoffet fra en avstand på 2-3 mm. På grunn av det faktum at dysen er valgt i henhold til størrelsen på neoplasma, lider de omkringliggende vevene ikke av nitrogen. Eksponeringstiden for et kjølemiddel til en viral formasjon varierer avhengig av dens størrelse og dybde av spiring. Det varierer vanligvis fra 3 til 30 sekunder per tilnærming. Totalt kan det være 1-4. Hvis legen ikke nøyaktig beregner den nødvendige eksponeringstiden, kan det påvirke det sunne lag av huden. Traumatisering av de midterste og dype lagene i epidermis er fulle av dannelsen av arr og arr.
 3. Etter 7-10 minutter blir det behandlede området rødt, og etter noen timer dannes en boble fylt med serøs væske på plass.

Den andre og tredje tilnærmingen blir gjort ett til to minutter etter den forrige behandlingen. En slik pause lar deg fullt ut vurdere effektiviteten av cauterization. Vanligvis pusses warten og tykner etter første frysing. Når frost vises på den, som ser ut som en snø ned, betraktes prosedyren som ferdig.

Fjerning av plantarvekst

Hvis pasienten er bekymret for vorter på foten, kan det hende at det er nødvendig med flere prosedyrer for fullstendig fjerning. De holdes vanligvis to ganger i uken. Overskyet prigigayut nitrogen med stort trykk. En behandling varer i gjennomsnitt 40 til 60 sekunder. Totalt kan prosedyren ta fra tre til fire fryser med intervaller på ett til to minutter.

Kryodestruksjon av vorter på foten er ganske smertefullt på grunn av det merkbare trykket på det berørte området og langvarig frysing med nitrogen. Det trenger inn i epidermis dype vev, der det er flere nerveender.

Rehabiliteringsperioden etter denne prosedyren kan bli forsinket i tre uker. Inntil huden på foten blir fullstendig, vil det være smertefullt å angripe. Dette kan føre til midlertidig funksjonshemning. I dette tilfellet anbefales det å ta et sykehus for rehabiliteringsperioden.

Flat vorte fjerning

Ungdommelige (flate) vorter kan også bli frosset ved kryokjøring. I dette tilfellet gjør legen en massasje av ansiktet eller et annet område med vekst (mascara). En applikator med et tips spunnet i bomull og dyppet i nitrogen, behandler spesialisten den berørte huden med raske rotasjonsbevegelser til den blir svakt blek. Etter et minutt eller to, gjentas prosessen.

Etter 6-7 dager, blir epidermis, utsatt for kryomassasje, mørkere og deretter gradvis avskallet. Etter en og en halv time, ser det ut til en jevn, sunn hud.

Hvor smertefull er prosedyren?

Sværheten av ubehag avhenger av flere faktorer:

 • individuell smerte terskel av en person;
 • vorter størrelse;
 • Varighet av eksponering av kjølemediet til huden.

De fleste pasienter som har gjennomgått en slik prosedyre, merker at de ikke opplevde smerte. Følelser under den kan sammenlignes med et trykk på en metallobjekt i kulde. Først, det er en liten prikken, og følelsen av forkjølelse på huden øker og blir til en brennende følelse. I sjeldne tilfeller opptrer smerte.

I noen tilfeller kan disse opplevelsene vedvare i opptil to dager. For å lindre tilstanden kan du ta et bedøvelsesmiddel, for eksempel Nurofen.

Hva skjer med huden straks etter fjerning

Du kan forstå at prosedyren var vellykket ved følgende reaksjon av epidermis:

 • Etter 3-4 minutter tines oppbyggingen. På dette stadiet kan det oppstå smerte;
 • Behandlede hudrødder. Etter 20-30 minutter forsvinner manifestasjoner av erytem;
 • Det kan forekomme ødem, som forsvinner om noen minutter eller timer (avhengig av kroppens individuelle respons til lave temperaturer);
 • I stedet for en frosset vorte formes en blister, fylt med en klar, fargeløs væske, noen ganger blandet med blod. Dette er den normale reaksjonen av epidermis på eksponering for nitrogen.

Ta vare på prosedyren

Resultatet av kryoforstyring er i stor grad avhengig ikke bare av legenes kvalifikasjoner som utførte operasjonen, men også på hvordan pasienten skal ta vare på såret.

Det er nødvendig å følge slike anbefalinger for pleie av behandlet hud under helbredelse:

 • Ikke rør det med hendene og ikke la friksjon mot klær, smykker eller sko. Det er ikke nødvendig å lim opp huden med tape - såret skal tørke naturlig;
 • En dannet blære kan ikke bli skadet eller punktert med vilje - dette kan føre til infeksjon og pus i såret. Den bør oppløses og tørke i seg selv innen 6-7 dager;
 • Det behandlede området bør ikke fuktes, smøres med kosmetikk, samt forhindre kontakt med hennes aggressive kjemikalier.
 • Hver dag, to ganger om dagen, bør huden behandles med en antiseptisk løsning (mangan, salicylsyre) eller andre midler som legen anbefalte;
 • Ikke la solstråler falle på såret eller skorpe, da dette kan føre til dannelse av stabil pigmentering.
 • Etter utseendet av en tørr scab i stedet for blæren, må du ikke våt eller rive den for å forhindre dannelse av et arr.

Fjerner veksten hjemme

Ikke lenge siden oppstod selvfrysende agenter på det farmasøytiske markedet. Å bruke dem hjemme er praktisk og enkelt, du trenger bare å følge instruksjonene for stoffet.

Wartner cryo

Dette verktøyet lar deg kvitte seg med vorter på hender og føtter ved å bruke metoden for kryoterapi uten å gå til legen.

Legemidlet er en aerosol spray, fylt med dimetyleter og propan. En engasjerende plastapplikator er festet til den, med hvilken det er nødvendig å påføre agenten direkte på vorten. Først må det "lades" med kjølemediet, som beskrevet i instruksjonene, og deretter påføres veksten og litt presset. Eksponeringstiden for normale vorter er 20 sekunder, plantar - 40 sekunder.

Før fryseprodusering på føttene, anbefaler produsenten å dampe ut føttene i et varmt fotbad og behandle de grove områdene med nagelfilen som følger med i settet. Dette vil øke effekten av stoffet og øke effektiviteten av prosedyren.

Flere utslett på hendene skal behandles separat. Etter hver prosedyre må du opprettholde en to-ukers pause.

En flaske med stoffet Vartner Krio er designet for tolv applikasjoner. Prisen på apotek varierer fra 650 til 800 rubler per 50 ml.

Kontraindikasjoner til bruk av midler:

 • diabetes mellitus;
 • dermatologiske sykdommer ledsaget av kløe, hevelse, hevelse, rødhet og irritasjon av vev;
 • graviditet og amming
 • barn opptil fire år;
 • Det er ikke tillatt å behandle tynn og delikat hud (nakke, ansikt, armhuler og intime områder), moles og neoplasmer av ukjent opprinnelse.

Hvis det er tvil om arten av veksten, bør du konsultere legen din før du bruker legemidlet. Du kan ikke cauterize warts lenger enn skrevet i instruksjonene. Dimetyleter er ikke et ufarlig stoff som, hvis det brukes feil, kan føre til ubehagelige konsekvenser i form av brannskader.

KrioFarma

Cryo Pharma er et annet stoff for frysende svulster i hjemmet, nesten den komplette ekvivalenten til Wartner Cryo. Fjerner effektivt mellomstore, gamle så vel som plantarvorter på grunn av eksponering for dem med en blanding av frysemidler.

Pakken inneholder en boks med dimetyl og propan på 35 ml, tolv engasjerte svampe applikatorer for påføring av produktet og instruksjoner om riktig bruk av legemidlet.

For å fjerne gamle og plantar vorter kan det ta tre til fire applikasjoner. Etter hver økt må du observere en to-ukers pause.

Prisen på CryoPharma satt i apotek er på 920 rubler.

anmeldelser

Elena, 28 år gammel

Etter den første graviditeten begynte vorter å vises på nakken min. Først var det bare to eller tre av dem, men da begynte de å vokse og forstyrre seg, og tilsynelatende så det veldig uattraktivt ut. Appellert til kosmetologiklinikken i nærheten av huset. Der undersøkte en hudlege meg og foreslo at jeg straks fjerner vorter med nitrogen. Jeg var enig, men jeg var redd for at det ville skade. Legen begynte igjen å brenne vorter med en pinne med bomullsull såret rundt spissen dyppet i nitrogen.

Det var en følelse av ekstrem kulde og lite prikken, men etter noen minutter passerte de. Etter prosedyren ble de behandlede områdene rødt, og neste morgen oppstod bobler i deres sted. En uke senere løst de og ble dekket med en skorpe, som falt av seg selv etter 8-9 dager. Jeg var fornøyd med denne metoden, fordi den ikke rammer lommen og etter det er det ingen merker på huden.

Anton, 42 år gammel.

Fjernet plantarvorter i klinikken med flytende nitrogen. Det tok tre prosedyrer for å bli kvitt dem. Sensasjoner under cauterization er tolerable, det føles bare veldig sterk kaldt. Da, når vorten tiner, er det en prikkende og liten smerte, som snart går. Etter blisterdannelse er det umulig å gå på foten, i dette ser jeg en signifikant minus av metoden.

Det er nødvendig å vente når boblen åpner og drar seg selv, og det tar omtrent to uker. Etter behandling ble knapt merkbare rosa flekker igjen, ingen nye vorter oppstod. Metoden er effektiv, men hvis det er en økonomisk mulighet, er det bedre å velge en laser eller radiohode.

Hvordan fjerne vorter med flytende nitrogen?

Fjerne vorter med flytende nitrogen er en av de mest effektive måtene å fjerne vekst fra huden. Den er preget av minimal smerte og ingen alvorlige komplikasjoner.

Den relativt lave kostnaden av prosedyren gjør den tilgjengelig for alle segmenter av befolkningen. Du kan fullføre prosedyren i en medisinsk institusjon etter avtale og etter samråd med en spesialist.

Hvorfor vises vorter?

Vorter er en hud sykdom av viral opprinnelse. De begynner å danne når kroppen aktiverer HPV (humant papillomavirus), som kommer inn under påvirkning av miljøet.

Infeksjonsmetoder:

 • Mikroranker, riper, eventuelle brudd på integriteten til huden;
 • Redusert hudimmunitet som følge av overdreven svette;
 • Overdreven stress på foten (stående arbeid og overdreven svetting av føttene fremkaller dannelsen av plantarvorter);
 • Infeksjon ved kontakt - husholdningsvei (hvis personlige hygienegler ikke følges når du bor hos personer som lider av denne sykdommen);
 • Total svekkelse av immunsystemet, manglende evne til å motstå effektene av miljøfaktorer.

INTERESSANT! HPV kan trenge inn i kroppen og forbli i mange år, da den i utgangspunktet ble undertrykt av en sunn menneskelig immunitet. I stressende situasjoner eller sykdommer blir immunsystemet sårbart, noe som provoserer HPV-aktivering og forekomst av vorter.

Hva er vorter?

Det finnes fire typer hudvorter:

 1. Vanlig - se ut som kåt vekst på huden. Noen ganger ser de ut som en heterogen skare som strammer såret. Slike vorter forekommer oftere i kroppens øvre deler: på ryggen, brystet, nakken, oftere på ansiktet. Vises med alder og kan nå imponerende størrelser;
 2. Plantar - en vorter med dype røtter og en dyp spredning av HPV. De er flate (fordi de blir utsatt for konstant trykk) vekst fra keratinisert vev, veldig smertefullt, spesielt når man går.
 3. Flat (tenåring) - ofte forekommer i ansiktet, ser mer ut som mørke flekker med høyde over overflaten av huden. Det kan manifesteres av kløe og ømhet, men oftere er disse vorter bare en kosmetisk defekt;
 4. Senile keratomer er keratiniserte vekstdannelser dannet hos eldre mennesker. Opprinnelsen er forbundet med svekket metabolsk prosesser i huden i senillegemet.
til innhold ↑

Hva er de mest populære metoder for fjerning av vorte?

Å fjerne vorter med flytende nitrogen er ikke den eneste måten å eliminere dem på. Alle metoder er delt inn i hjem og stasjonær.

Hvilken metode som skal velges, avhenger av størrelsen på veksten og stedet for forekomsten. For eksempel anbefales plantarvorter med dype røtter å bli fjernet utelukkende på sykehuset, under veiledning av en spesialist.

Hvordan kan jeg fjerne vorter hjemme?

Husets vekst fjernes ved hjelp av medisiner kjøpt på apotek. Dette kan gjøres hvis størrelsen på vorten ikke er stor, og den er ikke plassert på fotsålene.

VIKTIG! Plantarvorter bør fjernes i sykehusinnstilling fordi de har dype røtter. Overflateeksponering kan eliminere kun den eksterne manifestasjonen, og røttene som har vokst dypt inn i foten, forblir intakte. Som et resultat, i stedet for fullstendig forsvinning av problemet, kan flere nye vorter komme ut i stedet for en på en gang.

De mest populære stoffene i apotek

Å fjerne vorter er oftest brukt:

 • Celandine flytende ekstrakt er et konsentrat av celandine urt juice. Den har brennende egenskaper. Bare en dråpe av løsningen påføres vevet lokalt for å unngå kontakt med sunne overflater som kan brennes med konsentrat. Legemidlet blir brukt til personen føler sin brennende effekt (det er ingen smerte når det påføres vorten);
 • Cryopharma er en analog av stasjonær frysing av vorter med flytende nitrogen. Et populært stoff, men det er noen funksjoner og ulemper. En inkompetent person vil ikke være i stand til å vurdere vekstdypen til roten av vorten og gi den riktige dosen av stoffet, samt å velge den optimale eksponeringstiden.
 • Verrukatsid - en blanding av syrer og kjemiske forbindelser som brenner ut vorten. Det provoserer vevets død;
 • Solkoderm og andre.

Legene anbefaler ikke å håndtere eliminering av denne sykdommen alene, fordi en person som er langt fra medisin ikke vil kunne vurdere nivået av rotvekst. I noen tilfeller provoserte hjemmemetoder en økning i størrelse og antall vorter.

Metoder for fjerning av vorter i medisinske institusjoner

Foreløpig har sykehus fullstendig forlatt operasjonen og fjerning av vorter på denne måten. Først av alt er det veldig smertefullt, og for det andre er helbredelsesprosessen lang, frarøver en person muligheten til å lede en aktiv livsstil, og det har ofte vært tilfeller av sårinfeksjon.

I dag, i tilfelle av vorter, bruker leger:

 1. Laser moxibustion og vorte fjerning. Kostbar drift. Mengden varierer fra 300 til 3000 rubler, avhengig av volum og dybde av skaden. Operasjonen er nesten smertefri, tolerert godt og etterlater ingen arr;
 2. Brennende med flytende nitrogen. Fjern vorten med en strøm av flytende nitrogen. Vevet er frosset og dør av, strømmen av næringsstoffer til dem stopper. Den beste og sikreste metoden;
 3. Electrocoagulation. De cauterize og fjerne vegen med lav renhet strøm som passerer gjennom en spesiell sløyfe på enheten. Vortefjerningsoperasjonen utføres under generell anestesi, da det er smertefullt. Rehabiliteringsperioden er ganske lang.

Ikke hver vorte bør fjernes, og før du bestemmer deg for dette trinnet, må du analysere tilstanden din eller gå til en lege.

Når skal jeg søke om fjerning av vorter?

Enhver vorte er en godartet svulst, som under normale forhold ikke er ønskelig å røre. Men hvis du opplever smerte og andre symptomer på sykdomsprogresjon, bør du umiddelbart kontakte en lege eller en hudlege, som skal henvise deg til prosedyrer for fjerning av vorte.

Indikasjoner for fjerning av vorter:

Utseendet av smerte i stedet for nederlag, brennende, kløe;

 • Fargeendring;
 • Betennelse i nærliggende vev;
 • Med plantarlesjoner - skarp smerte når du går;
 • Overvokst, dramatisk økning i størrelse;
 • Fremveksten av datterselskaper;
 • Sverting.
 • til innhold ↑

  Hvor mye er fjerning av vorter flytende nitrogen

  Prosedyren for fjerning av vev med flytende nitrogen er relativt rimelig. Avhenger av skadeområdet, antall vorter og lokalisering.

  Den totale kostnaden for fjerning av vorter varierer fra 300 til 1300 rubler. Det endelige beløpet avhenger av bostedsbyen og prestisje nivået på klinikken hvor du skal gjennomgå prosedyren.

  For å navigere til størrelsen på vorter, her er en eksempelberegning:

  Flere Artikler Om Typer Acne