Et stort antall mennesker er utsatt for purulent betennelse i huden. Og mange anser ikke engang dette problemet seriøst. Kok - purulent betennelse i hårsekkelen med involvering av de omkringliggende vevene, ubevisst kalt akne eller koker, behandlet med folkemidlene, eller bare åpnet. Få mennesker vet at denne patologien i avanserte tilfeller kan føre til blodinfeksjon. Derfor, i denne artikkelen vil vi snakke om hva slags koker er, og hvilken type lege du trenger for å håndtere et slikt problem.

Hvor skal du hen?

Først, selvfølgelig, til legen. Men hvilken spesialist å gå til og hvilken lege behandler den?

For å løse dette problemet kan du trenge tjenester fra følgende spesialister:

 1. Hudlege. Denne legen kan diagnostisere furunkulose og etablere sin scene under en visuell undersøkelse. I de fleste tilfeller er det dermatologen som er i stand til å kurere et hvilket som helst stadium av sykdommen. Han foreskriver medisiner og fysioterapi prosedyrer, og i noen tilfeller foreskriver opptak med andre spesialister.
 2. Kirurg. Hvis kjelen er veldig stor, men ikke bryter, så er det kirurgen som vil fjerne den. Det er adressert i tilfelle fare for en abscess. Vanligvis enten en terapeut eller en dermatolog refererer til en kirurg.
 3. Immunolog. Furunkulose, spesielt gammel med konstante tilbakefall, er oftest et resultat av forstyrrelser i immunsystemet. Derfor, i tilfelle mislykket behandling med en hudlege, er det fornuftig å besøke en immunolog for å håndtere årsaken, ikke effekten.
 4. Endokrinolog. Han må kanskje vende seg på jakt etter årsakene til kronisk furunkulose, et stort antall sår, til ingen nytte. Kroppen undersøkes for hormonelle lidelser.
 5. Hematologist. En lege som behandler blodsykdommer kan også være nødvendig for å finne skyldige for gjentakelse av furunkulose.
 6. Onkolog. I tilfeller der dermatologen er i tvil om arten av hudformasjonene, kan pasienten bli sendt til en onkologisk undersøkelse.
 7. Kosmetolog. Denne spesialisten vil bidra til å kvitte seg med arr etter koker, samt lære riktig hudpleie.

Stadier av furunkulose og deres behandlingsmetoder

Koken går gjennom 4 etapper i perioden av eksistensen. På hvert stadium, deres metoder for kamp.

infiltrasjon

Dannelsen av chirya. Partikler av epitelet, blodet, lymfene begynner å samle seg i follikkelen. Dette området er tykkere, huden får en rød fargetone, ubehag fremstår: kløe, smerte, prikking. På dette stadiet var det bare de som allerede hadde en furunkel, som tok seg til sykepleie.

En furuncle behandles på infiltrasjonstrinnet av hudlege og gjøres på følgende måter:

 • behandling av det berørte området med jodoppløsning;
 • eksponering for laser, infrarød og ultra-høyfrekvent terapi;
 • bandasje med antiseptisk;
 • Ved ugunstige prognoser blir kokingområdet skåret av med novokain med et antibiotikum.

pussdannelse

Når den patologiske prosessen får styrke, dør området av den berørte follikkelen. Inne i kjelen akkumulerer pus med en kjerne av dødt vev i midten. En slik stang kalles nekrotisk, det er et karakteristisk trekk ved furunkulose fra andre hudsykdommer.

Buksepulver, purulent innhold er synlige under tynn hud, først den er hvit og deretter grå eller grågrønn. På denne tiden forverres pasientens tilstand: kroppstemperaturen stiger, stedet som er rammet av inflammatorisk prosess, det gjør vondt, symptomer på forgiftning av kroppen vises.

I denne perioden har dermatologen følgende aktiviteter:

 • bandasje for å oppløse "dekselet" av kjelen med salisylsyre;
 • mekanisk kjernefjerning ved hjelp av spesialverktøy;
 • lokal antibakteriell terapi med Vishnevsky, Ichthyol, tetracyklin, gentamicin, Levomekol og andre salver.

I tilfeller hvor den purulente prosessen dekker et stort område, strekker seg dypt inn i vevet og ikke går gjennom, legger de til kirurgisk behandling:

 1. Pasienten er foreskrevet antibiotika som er effektive i kampen mot stafylokokker.
 2. Innfør lokalbedøvelse.
 3. Kok åpen.
 4. Rengjør innholdet.
 5. Behandle med antiseptiske midler.
 6. Legg drenering.
 7. Fortsett sårbehandling og antibiotikabehandling.

Operasjonen gjøres raskt og smertefritt.

obduksjon

Hvis det ikke er noen alvorlige komplikasjoner, så etter 8-10 dager er det en naturlig åpning av kjelen. Skallet er revet og pus kommer ut. Deretter forsvinner alle ubehagelige symptomer.

Det er best å umiddelbart konsultere en hudlege eller kirurg for riktig behandling av såret:

 1. Skyll hulrommet med hydrogenperoksid.
 2. Fjern all pus og nekrotisk kjernen.
 3. Hvis det er foreskrevet av lege, ta antibiotika om nødvendig.
 4. Behandle såret og området rundt i flere dager etter åpningen.

healing

Under helbredelsesperioden flere dager etter åpningen blir såret behandlet med antibakterielle salver, med påføring av påføring. Etter at hullet er gradvis overgrodd. Hva bestemmer hastigheten og kvaliteten på sårheling etter en kokepunkt:

 • Fjerning av kokekilden av en kirurg eller dermatolog vil gi et raskere og vakrere resultat. Resterende infeksjon kan føre til dannelse av et tett og fremtredende arr.
 • Behandling etter oppstart av kjelen er også av stor betydning, så du må følge alle anbefalinger fra legen, og det er bedre å besøke behandlingsrommet for disse formålene.

For å bli kvitt et arr etter behandling kan du hjelpe kroppen din:

 1. Bruk spesielle salver, for eksempel Kontraktubeks.
 2. Å ty til kirurgisk fjerning av arret.
 3. Grind herdet vev med en laser.
 4. Fjern det fremspringende arret mekanisk (dermabrasion).
 5. Å ty til kjemisk peeling.
 6. Nidling - flere punkteringer i arret.
 7. Innfør spesielle injeksjoner for å utjevne hulrommene.

Alle metoder, unntatt de to første punktene, kan gjøres på kosmetologikontoret under veiledning av en kosmetolog, og først etter at kjelen er fullstendig helbredet.

Se videoen på emnet:

Behandlingspriser

 • Å åpne kjelen kirurgisk, samt å bruke en laser i Moskva koster i gjennomsnitt rundt 3.200 rubler.
 • Behandling av furunkulose med laser koster ca 2000-3000 rubler per 1 cm.
 • Laser arr fjerning varierer fra 3000 til 5.500 rubler per kvadratcentimeter.
 • Mekanisk dermobraziya vil være billigere fra 1500 til 1 cm.
 • Legg til dette kostnaden for rådgivning, testing og anestesi.
 • Prisene er svært forskjellige i ulike klinikker, for eksempel kirurgisk fjerningskostnader fra 410 til 38.000 rubler.

konklusjon

Vi har undersøkt i detalj det eneste utseendet på kjelen. Men i tilfelle av et kronisk problem er det nødvendig ikke bare å ødelegge såret selv, men også å søke etter årsaken til forekomsten. Derfor koker utseendet - en grunn til å kontrollere helsetilstanden generelt. Dette kan kreve råd fra ulike spesialister, ulike analyser og andre forskningsmetoder.

Til hvem skal man koka?

I de fleste tilfeller forekommer sykdommen hos mennesker med metabolske sykdommer eller hos sviktede pasienter.

Hvordan gjenkjenne du patologi?

Sykdommen fremkaller penetrasjon i hårfollikelen av en streptokokk- eller stafylokokkinfeksjon. Årsaken til betennelse er mikrotrauma på grunn av konstant friksjon. Imidlertid kan sykdommen noen ganger ikke være forbundet med noen predisponerende faktor.

Før du kontakter legen med koker, bør du utføre en uavhengig diagnose.

Under patologien er det flere stadier:

 • infiltrasjon. Utseendet på en lys rødt tuberkul, smertefull på palpasjon. Huden over den er spent, hovent. Karakteristisk spredning av elementet på periferien.
 • pussdannelse. Utvikler noen dager etter utbruddet av patologi. I midten av koker formet purulent stang karakter. På dette tidspunktet kan generell ubehag forekomme med feber.
 • obduksjon. Øverst på dannede pustler åpnes. Dette kan skje spontant eller ved hjelp av medikere. Det er en utløp av pus, noen ganger blandet med blod. Den nekrotiske stangen ser frem til sist.
 • healing. Den siste fasen er preget av redusert hevelse, rødhet og smerte. Såroverflaten er dekket med granuleringer og heler gradvis.

Mange mennesker selvmedisinerer denne patologien. Men med koker er det verdt å gå til legen alltid. Det kan vises på hvilken som helst del av kroppen. Men formasjonen i ansiktet, spesielt i leppene, regnes som den farligste på grunn av nærheten til hjernen.

Hvordan skille mellom patologi?

Det er mange sykdommer som ligner furuncle eller furunculosis. Pasientene forveksler ofte dem med hverandre, slik at de ikke lykkes i å forsøke å kurere seg selv. Når en lege behandler koker, er han sikker på diagnosen.

Patologi skal skille seg fra:

 • anthrax. For det første har patologien utseendet til et knutepunkt eller en vesikkel, som til slutt blir dekket med en svart scab. Huden sveller opp og gjør vondt. Den generelle tilstanden er betydelig svekket.
 • gidradenity. Den inflammatoriske prosessen er lokalisert i svettekjertlene. I lesjonens område er det ingen nekrotisk stang og det er ingen stagingprosess.
 • Deep trichophytosis. Den hyppigste lokaliseringen er håret på hodet og skjegget. I dette tilfellet har hudelementene ikke en stang og gjør ikke vondt. For å bekrefte diagnosen foreskriver legen mikroskopi, hvor sopppatogener oppdages i materialet som tas.

Hvis en spesialist behandler furunkulose, tar han hensyn til pasientens generelle tilstand og relaterte patologier. For eksempel, hvis en pasient har diabetes, er det ingen tvil om diagnosen. Hvis legen finner det vanskelig å foreta en diagnose, bør en histopatologisk undersøkelse gjøres.

Hvilken lege skal jeg gå til?

En enkelt furuncle bærer sjelden en klar fare for livet. Det kan imidlertid være komplisert ved generalisering av prosessen eller sepsis. Også, med langvarig behandling med folkemidlene, kan patologien overføres til kronisk, tilbakevendende. Derfor, når det oppstår betennelse, må du raskt gå til legen.

Ikke alle vet hvilken lege som skal vende seg til, så de går først til terapeuten. Legen som behandler kjelen er imidlertid en kirurg. Han vil nøyaktig diagnostisere, vurdere stedet for den inflammatoriske prosessen og ta vare på behandlingen.

Terapi inkluderer følgende trinn:

 • åpning av kjelen;
 • rensing såret fra pus;
 • eksisjon av berørt vev;
 • avløp.

Også for forebygging av sekundær infeksjon og re-infeksjon er foreskrevet antibakterielle legemidler. Hvis det inflammatoriske elementet har blitt fjernet fra ansiktsområdet, må pasienten overvåkes nøye. Legen registrerer endringer i tilstanden. Spesielt viktige symptomer: feber, oppkast og alvorlig hodepine.

Hvis prosessen er kronisk, kan en lang løpet av antibiotika administreres i forbindelse med immunmodulatorer. Bruk også noen fysioterapeutiske prosedyrer. Pasientene blir fortalt om egenskapene til ernæring og livsstil. Behandling bør sikte på å redusere risikoen for tilbakefall.

Tilknyttede spesialister er:

 • endokrinologer (i diabetes og andre metabolske sykdommer);
 • smittsomme spesialister;
 • immunologer (generalisering av prosessen skjer vanligvis hos pasienter med mangler);
 • hudleger.
Søker lege bør være rask. For å lykkes med å bli kvitt patologien er pasienten forpliktet til å følge alle legenes instruksjoner. Eventuelle salver, komprimerer eller lotioner uten tillatelse fra legen er forbudt.

Lagre koblingen, eller del nyttig informasjon i det sosiale. nettverk

Til hvilken lege skal behandles for furunkulose av forskjellig lokalisering

Koker (koke) er en svulst som er preget av akutt betennelse i hårsekkelen med dannelse av pus, tilstøtende vev og talgkirtler. For diagnose må du konsultere en lege med koker. Hvis utslett er sjeldent og funnet i tide, er et besøk til legen nok tilstrekkelig.

Mekanismen for forekomst av kjelen

Den forårsakende agensen av furunkulose er gylden (mindre ofte hvit) stafylokokker. Sykdommen oppstår med svekket immunitet, mekanisk skade på huden, friksjon med klær.

En abscess oppstår på hvilken som helst del av huden der det er hår. scenen:

 1. Infiltrasjon. Rødhet, komprimering av en kegleformet form. Det er infiltrering, som øker i størrelse.
 2. Suppurasjon (nekrose). Utseendet til purulent-nekrotisk stang.
 3. Åpen toppunktet, utslipp av pus (det lukter spesielt).
 4. Helbredelse, arrdannelse.

Varigheten av helbredelsen av absessen bør ikke overstige 10 dager.

Når furunkulose, utseendet på flere neoplasmer, bør du besøke de smale spesialistene.

symptomer:

 • rødhet, brennende, hevelse i huden i stedet for hårfollikel. Kløe med trykk;
 • på 3-4 dager bryter absessen;
 • dannelse av dype sår, arrdannelse.

Forskjeller i behandlingen av furuncle spesiell lokalisering

Opprinnelsesstedene til svulster er magen, baken, ryggen, armhulen, lyskenområdet. Mindre forekommer sår på armer og ben. Terapi er ikke avhengig av lokaliseringsstedet. Grunnleggende metoder:

Plasseringen av chiriya i ansiktet er farlig for innføring av infeksjoner og komplikasjoner:

 • ved et arrangement innen neseklosser - blindhet;
 • lokalisering på ansiktet - betennelse i ryggmargen og hjerne, meningitt.

Det inguinale miljøet er et gunstig område for utviklingen av abscessen, det er høy luftfuktighet. Når et betennelsessenter er funnet på steder med spesiell lokalisering (hode, ansikt, nese, nakke, intime områder: kjønnsområdet, anus, kjønnsorganer), bør du umiddelbart konsultere en lege. Kirurgisk fjerning vil bli tildelt. På behandlingstidspunktet anbefales det å forlate samleie. Skjøtssåret er ikke smittsomt, men pusken som frigjøres etter bruddet inneholder bakterier.

Chiryak under øyet (bygg er en annen sykdom) er ledsaget av en abscess av hårfollikel og sebaceous kjertel. Sykdommen behandles med antibakterielle dråper: kloramfenikol, flaks, cipromed, øye tetracyklin salve.

Hvilken lege å kontakte

Først må du kontakte terapeuten, som skal utføre en inspeksjon og henvise det til en spesialist. En lege som behandler en furuncle vil samle anamnesis, vil utstede en henvisning til generelle og biokjemiske blodprøver, et smear, en ultralydsskanning.

På spørsmålet "Hvilken lege vil kurere koker" vil bli besvart av en praktiserende læge etter undersøkelsen.

hudlege

Hvis det er kokt i ansiktet, hvilken lege bør du kontakte? For enkle lesjoner, må du besøke en hudlege. Medisin samle historie, send for test. Frisk opplæring behandlet av fysioterapi. Samtidig vil pasienten bli bedt om å påføre bandasjer med antiseptiske salver på det berørte området.

kirurg

Håndter med kokerbehov for å se en kirurg. Spesialisten er engasjert i fjerning av svulster, men for å unngå tilbakefall i fremtiden må du finne ut årsaken til dannelsen av koke.

Under lokalbedøvelse åpner legen det purulente fokuset med en skalpell. Etter fjerning av kjelen dreneres sårene og en antiseptisk dressing påføres.

Videre behandling: antimikrobiell, sårheling, antiseptisk salve. Bandasjer endres daglig.

Andre spesialister

 • immunolog etablerer årsakene til lav immunitet. Boils kryper ut om kroppen er svekket, så behandling med immunmodulatorer, biostimulanter er nødvendig;
 • infeksjonssykdomssykdom - ved tiltredelse av sekundær infeksjon
 • endocrinologist - kurere purulent foci, som oppsto på grunn av hormonell svikt;
 • ENT-spesialist - i utdanning av en voksen og et barn i nesen, øret;
 • gynekolog - hos kvinner ligger på kjønnsorganene;
 • en hematolog - en medisin hjelper med å bli kvitt kyllinger som er oppstått på grunn av blodsykdommer.

Hvilke symptomer skal varsle

 1. Dannelsen av flere foci indikerer furunkulose.
 2. Å konsultere en lege er nødvendig når du finner en abscess i nærheten av moles, pigment flekker.
 3. Permanent utseende på ansiktet, kjønnsorganene krever obligatorisk behandling til legen.
 4. Koket dukket opp på ansiktet (lepper, kinn, nese, hode).
 5. En abscess hos spedbarn.
 6. Økning i kroppstemperatur over 38 ° C.
 7. Feber, kuldegysninger, forverring av den generelle tilstanden.
 8. Overgangen av abscess til abscess stadium (i 3-4 dager ingen purulent-nekrotisk kjernen dannes, formasjonen fortsetter å koke over).
 9. Utseendet på svulster på kroppen med sammenhengende sykdommer: diabetes, endokrine sykdommer, metabolske forstyrrelser.
 10. Ingen forbedring i 5-7 dager.
 11. Ødemet passerer til tilstøtende vev.

Hjemme behandler de friske sår som er små i størrelse. I løpet av behandlingsperioden må du ikke berøre svulsten med skitne hender, ikke åpne abscessen selv. Bruk klær fra naturlige stoffer, ikke tillat friksjon. Det er bedre å vaske hendene med antibakteriell såpe under behandlingen.

Kok hva legen skal spørre

Faren for å koke er åpenbar. Sykdommen forårsaker alvorlig smerte og kan forårsake komplikasjoner. Derfor, hvis du har en furuncle, hvilken lege du bør kontakte, må du vite så snart som mulig. Vi vil forstå hva du skal gjøre i dette tilfellet, og hvilke skritt å ta i utgangspunktet.

Hvilken lege koker

I en hvilken som helst del av kroppen kan en furuncle forårsake en sterk suppuration av vevet. Sykdommen kan spredes langs sener, muskler og blodårer, og forårsaker massive fokus på betennelse. Og verst av alt, kan en infeksjon komme inn i blodet og forårsake blodforgiftning.

Derfor, uansett plasseringen av kjelen, bør dens størrelse og symptomer på manifestasjon kontakte din lokale lege. Og så, mest sannsynlig, må du gå til kirurgen.

Etter å ha undersøkt kjelen og omkringliggende vev, bestemmer legen den sannsynlige trusselen mot infeksjon og foreskriver optimal behandling.

Det spiller ingen rolle hvor du har en koke:

 • på ansiktet;
 • på nesen;
 • på labia.

Eliminer selv tanken på selvbehandling. Ikke åpne neoplasmaen, og prøv spesielt ikke å klemme den ut. Dette er den enkleste måten å spre infeksjonen i kroppen. Det maksimale som kan gjøres før en lege kontaktes, er å bruke en bakteriedrepende bandasje. Og hvis kjelen er laget rundt munnen, er det bedre å midlertidig eliminere fast mat fra kostholdet.

Hvilke leger behandler furunkulose

I tillegg til kirurgen, bør den primære legen, som bør konsulteres når en koke oppstår, også andre medisinske spesialister være involvert i behandlingen av sykdommen. Kirurgen fjerner bare kjelen, men bestemmelsen av årsakene til forekomsten deres og måter å unngå tilbakefall er prerogativet til følgende spesialiseringer:

 1. Hudlege.
 2. Endokrinolog.
 3. Immunolog.
 4. Smittsom sykdom.

Det er umiddelbart klart hvilken lege som skal vende seg til ved enkeltkoker - dette er en hudlege. Hvis du går til legen i tide, før dannelsen av purulente abscesser, kan du uten kirurgisk inngrep. For å gjøre dette må du gjennomgå fysioterapi, behandle det berørte området med antiseptiske og salver. Du må også ta vitaminer og antibiotika.

Slik behandler du koker hos barn

Metoder for behandling av koke hos barn er delt inn i tre kategorier:

 • general;
 • lokale;
 • kirurgi.

Generell behandling foreskrives når furunkulosen blir kronisk eller chiri er i faresonen. Dette er en medisinsk behandling; vitaminer, antibiotika og immunostimulerende midler er foreskrevet for barnet. Komplekset av terapi inkluderer behandling av tilknyttede sykdommer.
Aktuell behandling av koker i et barn innebærer bruk av antibakterielle salver som:

 1. "Azelik".
 2. "Fucidinum".
 3. "Levomekol".

For å øke gjennombrudd av chirya bruk Vishnevsky salve.
Kirurgisk behandling krever medisinsk inngrep. Ved fjerning av furuncle i et barn, brukes lokalbedøvelse. Ved slutten av prosedyren blir såret behandlet med en desinfiserende løsning og en steriliserende dressing påføres den.

Hvis kirurgen ikke i løpet av operasjonen helt kan fjerne den nekrotiske stammen, er dreneringen igjen i såret. Ved kirurgisk behandling av kjelen bør barnet kle seg daglig.

Pluss koker fjerning - en rask forbedring i tilstanden. Men vi må huske på at barnet kan få psykisk traumer på grunn av tvungen bekjennelse med skalpellen.

Kok? Hvilken lege å kontakte

Enig at når et pimple kommer frem, tenker vi ikke engang på et besøk til legen. I beste fall vil vi ta vare på et spesielt kosmetisk produkt for å maskere det, hvis det er på ansikt eller nakke. Tilsvarende, når du føler smerte i et bestemt område av huden og ser rødmen, er det sjelden for noen å tro at dette er den første fasen av dannelsen av en abscess. Vi bryr oss mest om hvordan du gjemmer og bedømmer den. Denne posisjonen er imidlertid fundamentalt feil. Noen ganger er det bedre å virke som en panikkangriper, men for å forhindre muligheten for problemer med abscessen i begynnelsen, fordi terapien som foreskrives av en lege, kan hjelpe ikke bare med å lindre smerte, øke prosessen med modning, men også bidra til raskere sårheling. Men når kokker begynner å dukke opp på kroppen en etter en, oppstår spørsmålet om behandling nødvendigvis, og problemet oppstår umiddelbart: Hvilken lege skal jeg gå med med? For å vite nøyaktig hvilken lege som skal ta kontakt med forekomsten av sår på kroppen eller på ansiktet, må du vite hvordan og hvordan de kan skille seg.

Kok furunculo strid

Utseendet til en abscess på kroppen indikerer ikke alltid forekomsten av en bestemt sykdom. Eksistensen av mange grunner som kan provosere utviklingen av purulente infeksjoner i kroppen, fører til at en person kan oppleve en rekke forskjellige manifestasjoner. De vanligste sårene på kroppen ser ut som:

Furuncle er en smertefull, betent, pus fylt hulrom i huden som oppstår på grunn av problemer med ledning av talg og hårsekk. Hvis det så ut av seg selv og etter helbredelsen, blir det ikke observert andre sår, det betyr at det bare er et signal fra kroppen for å svekke immunforsvaret.

Et karbunkul er en kompleks dannelse av sår, med flere stenger. I dette tilfellet er det ikke bare et signal, men en organismers påstand om hjelp.

Fremkaller sykdomspenetrering i hårfollikkelen streptokokk eller stafylokokkinfeksjon

Hvis utseendet på sår på kroppen kan kalles nesten vanlig - dette er furunkulose - en sykdom som har kronisk natur.

Avhengig av hvilken type abscess du har dannet, og i hvilket stadium sykdommen forblir, bør valget av en spesialist også avhenge av.

Hvordan velge en spesialist

Hvis du har hatt en purulent pimple for første gang, og før det ble det ikke observert noen problemer med utslett, bør du gå til terapeuten for å få råd:

 • først vil han kunne utføre en primær diagnose av helsen din;
 • For det andre vil han gi råd ved hvilke metoder, metoder eller medisiner en purulent formasjon bør helbredes;
 • For det tredje vil det referere til de spesialister hvis konsultasjon vil være nødvendig spesielt i ditt tilfelle.

Hvis du ikke har tillit til din terapeut, eller hvis du ikke har ledig tid til kø på klinikken, kan du besøke en hudlege. I dette tilfellet vil du kunne få ikke bare anbefalinger for riktig behandling, men også henvisning til visse fysiske prosedyrer som kan lette prosessen med modning av purulent formasjon.

Hvis en spesialist behandler furunkulose, legger han vekt på den generelle tilstanden til pasienten og tilhørende patologier.

Hvis du fortsatt er engasjert i selvbetjening av abscessen og ikke søker medisinsk hjelp, kan det hende at den vil modnes for lenge - i flere uker, og deretter øse pus enda lenger. I slike situasjoner er det best å kontakte kirurgen umiddelbart.

Ordet "kirurg" er selvsagt ofte forbundet med en skalpell og kirurgisk inngrep, men noen ganger er det bedre å lider litt og bli kvitt problemet enn å frykte behandling og lider for lenge. For ikke å nevne at feilaktig eller sen behandling av purulente formasjoner kan føre til blodinfeksjon. Derfor, hvis du har noe galt med kjelen, er det alvorlig smerte i et mye større område enn lesjonområdet (for eksempel når abscess på armen er svært smertefull eller nesten umulig å jobbe med), blir aldringsprosessen for lang, stammen strømmer ut i løpet av uken og mer, kontakt straks kirurgen.

Du bør ikke anta at kirurgen umiddelbart kutter deg og åpner absessen. I de fleste tilfeller vil han bare ordinere en effektiv terapi, etter at han har skrevet ut reseptbelysningen som er nøyaktig for deg, og vil kontrollere prosessen med frigjøring av purulente masser for å forhindre gjenoppretting av dette området av hud eller abscess.

Det er også viktig å ta hensyn til hvor absessen er lokalisert. Så hvis du har en purulent formasjon i nesen eller øret - bør du først og fremst besøke en otorhinolaryngolog eller bare LOR, siden han bare har de nødvendige verktøyene for å åpne en purulent pimple, og bare han kan ordinere medisiner for å sikre den tidligste modningen av abscessen.

Når spørsmålet oppstår: "hvilken lege skal jeg kontakte med å koke på ansiktet mitt?", Det er ikke noe bestemt svar. Med akkurat samme suksess kan du gå til både terapeuten og hudlege. Det viktigste er ikke å konsultere en kosmetolog, siden dette problemet er absolutt ikke kosmetisk.

Til hvem skal du med furunkulose?

Så, på spørsmålet: "Hvilken lege behandler koker?", Vi har allerede svart på det. Det er imidlertid vanskeligere å finne ut hvilken lege som skal med furunkulose. Siden furunkulose, som har kronisk natur, ikke bare er en manifestasjon av svak immunitet, men også et sammenhengende fenomen med mange kroniske sykdommer, er det vanskelig å velge en spesialist. Men det er mulig å anbefale de som det er nødvendig å kontakte:

Et av områdene for immunologers arbeid er behandling av tilbakevendende purulente infeksjoner, som inkluderer furunkulose. Derfor vil en mottak fra en immunolog hjelpe deg med å tydeliggjle problemet som har oppstått, for å gjennomgå den nødvendige undersøkelsen, som vil fastslå tilstedeværelsen av funksjonsfeil i immunforsvaret og hjelpe deg med å velge en effektiv terapeutisk taktikk.

I tillegg vil immunologen kunne anbefale nøyaktig hvilke endringer som skal gjøres i din livsstil for å forbedre immuniteten. Overholdelse av disse anbefalingene vil bidra til å kvitte seg med andre helseproblemer, da furunkulose nesten alltid er tilstede i kroppen sammen med andre sykdommer.

Hvis du ikke har en immunolog ved klinikken på ditt bosted, som er svært sannsynlig for relativt små bosetninger, bør du kontakte en endokrinolog. Hans hovedspesialitet er sykdommer i det endokrine systemet, og derfor er det i sin kompetanse å håndtere problemet med talgkjertlene, identifisere årsakene til forekomsten, og bestemme også midler og metoder for å håndtere denne sykdommen.

Så, å ha funnet deg selv å koke på paven, eller på noen annen del av kroppen, må du konsultere en lege. Hvis du ikke er sikker på at dette er nettopp furunkulose, og du ikke vet hvilken lege som skal vende seg til - gå til terapeuten. Han vil sikkert kunne diagnostisere problemet og lede deg til riktig spesialist.

Spesialisering av legen som behandler furunkulose

Hvis det oppstår en uforståelig rødhet på huden, og du ikke kan kvitte seg med det selv, trenger du ikke å løse problemet selv, siden du må håndtere det. Bare en lege kan behandle den.

Smertefulle indurasjon kan danne seg over flere dager. Akne tar form av røde flekker, når berørt som en person føler utrolig smerte.

For å unngå feil i behandlingen, vil ekspertråd være nyttig. Behandlingsforløpet er ikke så komplisert, pasienten kan utføre alle handlingene selvstendig, men for ikke å kaste bort tiden, kan legen distribuere pasientens innsats på riktig måte, slik at alle hans handlinger er fordelaktige. Men før du jobber med en slik sykdom, må du radikalt finne ut hva det er og hvordan du skal håndtere det, og viktigst - hvilken lege vil vende seg til.

Hva er furunculosis, furuncle og carbuncle

Alle disse tre ordene er stadier av sykdommen, der du må følge det foreskrevne behandlingsforløpet. Hver av dem har sine egne symptomer, så det er ikke vanskelig å skille dem ut. For å forstå hvilken lege som skal vende seg til, må du først forstå symptomene på sykdommen.

Kok - purulent betennelse i hodebunnen. Etter å ha kommet under huden av patogen mikroflora kan det oppstå furuncle. Hvis kjelen presenteres i en enkelt mengde, er det ikke forferdelig, siden det er et ganske vanlig fenomen, som er merkelig for alle og ikke utgjør noen fare. Men hvis det kommer til ørene, øynene, nesen og nakken, når merkelige utslipp ser ut der, da må dette behandles med spesiell oppmerksomhet, siden disse stedene er forbundet med hjernen. Og siden vi må håndtere infeksjonen, må det under ingen omstendigheter komme inn i hjernen.

Et karbunkel er en serie kokter som er sammenføyet. Hvis det er karbonhinner på kroppen, betyr det at pasienten har alvorlige helseproblemer. Slike behandling krever en appell til kirurgen, siden i de fleste tilfeller kan problemet løses ved å gjennomføre en operasjon.

Hvis chirias vises regelmessig og ikke kan bekjempe dem, blir kroppen påvirket av furunkulose, som kan spre seg over hele kroppen på kort tid. I dette tilfellet må du konsultere en lege så snart som mulig, ellers kan problemet vare og forverres i årevis.

Hvilken lege å gå til

Hvis pasienten er nøyaktig sikker på at han ble rammet av koker, må du vende deg til en av legene:

Alt avhenger av alvorlighetsgraden av sykdommen. Hvis en person ble rammet av en så alvorlig sykdom i de tidlige stadiene, ville det være nok å besøke en terapeut. Hvis han skjønner at problemet kan gå mye lenger, kan han videre sende det til en hudlege eller kirurg.

Hvis pasienten i utgangspunktet ikke vet hvilken lege som behandler koker, er det bedre å anbefale at han blir til en enkel terapeut. Legen vil analysere scenen av sykdommen og om nødvendig foreskrive et behandlingsforløp eller sende det til en kompetent spesialist.

Det er viktig ikke å prøve å bruke noen salve selv, bare som instruert av den behandlende legen. Med hjelp av medisinsk inngrep kan det oppstå forverring.

Appellerer til en hudlege ved behandling av sykdom

Dermatologen er også kompetent i denne saken. Men han kan bare stoppe spredningen av sykdommen. Du kan bare søke i de tidlige stadiene, når kjelen vises i en enkelt kopi på huden.

Som regel foreskriver han et kurs av ulike salver og en streng tid og anvendelsesperiode. Ofte fjerner kurset helt sykdommen fra pasientens hud.

Mange anbefaler å bruke folkemidlene når kjelen er fullt moden, men dermatologer sier det motsatte, siden kjelen i første fase ikke utgjør en fare, og det vil bli mye lettere å stoppe utviklingen.

Appell til kirurgen

Hvilken lege behandler koker i andre og tredje trinn, sa pasientene selv. Selvfølgelig kan bare en kirurg hjelpe i så alvorlig sak.

Kirurgen kan foreskrive følgende behandlingsteknikker:

 • bredspektret antibiotika brukes;
 • utnevnelse av korrigerende tiltak
 • foreskrive autohemoterapi;
 • Aloe Vera Injection;
 • gamma globulin er brukt;
 • immunterapi med stafylokokker-vaksine;
 • ta frisk brygger gjær og svovel i pulver.

Antibiotika har et bredt spekter av handling, og siden de brukes til betennelse, er det også et problem med det purulente problemet. Men i dette tilfellet trenger du sterke antibiotika, som kun utstedes etter resept av en kirurg.

Korrigerende tiltak og autohemoterapi brukes hvis carbuncles fortsatt kan elimineres uten bruk av antibiotika. Men dette er ekstremt sjeldent, da pasienter vanligvis søker hjelp når lidelsen har spredt seg betydelig over huden.

Tradisjonell medisin og immunterapi

Selv om mange leger ikke tar folketerapi, kan aloe vera-ekstrakt ideelt passe på å bekjempe. Det har en sterk effekt på kilden, og dermed stopper reproduksjonen. I andre etappe vil aloe vera gradvis bli kvitt problemet. Til slutten av behandlingen med dette naturlige stoffet vil ikke fungere, som det ikke kurere, men stopper utseendet på ny akne. Gamma-globulin, som aloe, øker motstanden mot sykdommen.

Hvis saken er for alvorlig, utføres immunisering med stafylokokker-vaksine. Denne prosedyren gjør at du kan øke immunforsvarets motstand betydelig, men det er forbudt å misbruke vaksinen, da den direkte påvirker nervesystemet, noe som kan forårsake en rekke andre problemer. Kirurgen bestemmer seg for å gi pasienten en vaksine bare i de mest akutte manifestasjoner.

Brewer's gjær er en kjent løsning på problemet, som fortsatt brukes av private utøvere. Metoden virker virkelig og har ingen bivirkninger. Men bryggers gjær kan ikke helt fjerne en person fra sykdommen, og de er ikke inkludert i løpet av behandlingen. Med hjelpen kan du bare styrke immunforsvaret litt og øke kroppens motstand mot sykdom, men det er umulig å kurere dem.

Hvem skal kontakte hvis det ikke er kirurg i nærheten

Som et alternativ, vanligvis til hjelp av private utøvere som har en smal spesialisering og hjelp bare i visse problemer. Slike spesialister kan utføre hurtig behandling, noe som er svært usikkert for helse og kan forårsake uutholdelig smerte. For eksempel, terapi ved bruk av ren ichthyol før du åpner kjelen, deretter suges pus på toppen av det og påfører flere lag av gasbind, pre-fuktet med en hypertonisk løsning.

Hvis dette er tilfellet med et karbunkel, er det ikke vanskelig å suge ut en slik pus, men hvis du må håndtere furunkulose, vil pasienten bare forestille seg hvor mye smerte hver kvise vil fjerne. Derfor bør en slik spesialist bare tas opp i tilfelle av akutt behov eller en håpløs situasjon.

Avhengig av antall kirker, som det allerede har blitt kjent, er det klart hvilken lege som skal konsultere. Men før du tar noen beslutninger, er det bedre å først konsultere en terapeut, han vil fortelle deg hvilken lege som vil kunne gi kvalifisert hjelp i sitt problem. Ved første tegn på fare er det ikke verdt å forsinke, siden jo tidligere pasienten starter behandlingsforløpet, desto lettere vil kroppen gjennomgå behandling.

Hvilken lege behandler koker: hvem du skal kontakte hvis en koker vises

Koker (kokker, sår) - et vanlig problem som hver person står overfor minst én gang i livet. Naturen til dette patologiske fenomenet og det faktum som en lege skal snu med, er imidlertid ikke kjent for alle.

Boils kalles purulent-inflammatoriske strukturer, hvor utviklingen er hårfollikler. I motsetning til follikulitt er kokene lokalisert ikke bare i pærene selv, men spredes også til det nærliggende myke vevet, og forårsaker utryddelse av slike vev (nekrose). Det faktum at huden plutselig oppstår koker, "klandre" Staphylococcus en representant for patogen mikroflora, som er årsaksmessig for mange sykdommer (inkludert hud).

I tillegg bidrar utseendet til sår til slike faktorer:

 • immunfeil;
 • hormonell ubalanse (restrukturering) i kroppen;
 • dermatologiske problemer;
 • hudskader (riper, kutt, riper - "innløp" for infeksjoner);
 • hyppig hypotermi eller overoppheting;
 • Tilstedeværelsen i kroppen av kronisk ubehandlet fokus av infeksjoner;
 • diabetes mellitus;
 • vektig;
 • metabolske forstyrrelser;
 • vanlig stress;
 • Langsiktig bruk av narkotika som undertrykker kroppens beskyttende funksjoner (immunosuppressive midler, cytotoksiske stoffer, antibiotika);
 • genetisk predisposisjon til utseendet av pustulære utbrudd på huden.

Klinisk bilde

For å avgjøre hvilken lege som er kokt, er det nødvendig å gjøre seg kjent med de viktigste symptomene på denne sykdommen. Så, sår som kan lokaliseres på en hvilken som helst del av kroppen, i sin utvikling passerer tre påfølgende stadier:

 • Først vises et lite rosa rødt sted på huden, i midten av hvilken en liten komprimering er følt. Det er ikke noe lokalt ubehag på dette stadiet.
 • Etter noen dager begynner lesjonen raskt å vokse i størrelse, huden som omgir follikkelen, blir betent, edematøs, hyperemisk, smertefull på palpasjon. I midten av utdanningen - en abscess eller fistel modner - er det rykk, klemme, brenne og smerte. På toppen av overflaten er spissen av furuncle synlig - en liten hvit, dekket med en tynn gjennomsiktig film.
 • Når kjelen åpnes (som et resultat av behandlingen eller uavhengig av hverandre), vises et lite blødende dyp sår på plass (noen av myk vev rotner, dør av), som helbringer over tid. Hvis terapeutiske tiltak for å bekjempe abscessen ble tatt av legen i tide, så er det ikke spor på huden etter behandling merkbar. Stor "kjører" koker etterlater arr og arr.

Viktig: så snart de første symptomene på koker begynner å vises, er det nødvendig å umiddelbart søke hjelp fra en spesialist.

Det er bemerkelsesverdig at pasienter kan oppleve ikke bare enkeltkoker, men også flere sår spredt over hele kroppen. I dette tilfellet snakker om en slik sykdom som furunkulose. Han kan i sin tur være akutt (flere koiler oppstår samtidig) eller kronisk (noen formasjoner helbrede, andre vises).

Problemløsing

Legen som koker vil ha en bestemt pasient vil avhenge av en rekke faktorer:

 • lokalisering av abscessen;
 • stadier av utvikling og størrelsen på utdanningen;
 • individuelle helsemessige egenskaper hos pasienten.

Så, hvis en kjele har nettopp dukket opp, behandler en hudlege furunkulose. I de tidlige stadiene hjelper kampen mot pyo-inflammatoriske strukturer:

 • lokale desinfeksjonsmidler (antiseptika) - salicylalkohol, borsyre, hydrogenperoksid, antibakterielle farmasøytiske salver (Levomekol);
 • 5% jodoppløsning;
 • komprimerer med salisylsyre krystaller;
 • UHF og laserterapi.

På avanserte stadier av sykdommen er det angitt et kirurgisk inngrep for pasienter, derfor er det verdt å kontakte en kirurg for å få hjelp.

For å håndtere såroperative metoder, er det tilrådelig i slike situasjoner:

 • når utdanningen ikke åpner lenger enn 7 dager;
 • med "farlig" lokalisering av koker nær lymfeknuter og store fartøyer;
 • i tilfelle av rask vekst og stor størrelse kokes;
 • i immunodefekter
 • hvis pasienten lider av alvorlige forstyrrelser i fordøyelseskanalen, ekskretor og endokrine systemer;
 • Indikasjonen for kirurgi for furunkulose er høy risiko for komplikasjoner som sepsis (blodforgiftning), purulent meningitt (betennelse i hjerneforingen), lymfadenitt og tromboflebitt.

Hjemme terapi

Ved ukomplisert furunkulose kan den behandlende legen anbefale til pasientens selvbehandling ved hjelp av velprøvde folkemetoder. Her er oppskrifter som kan komme til nytte for pasienter som kommer over koker:

 • Persille rot er knust, 2 ss. l. Den resulterende slurryen er kombinert med samme mengde innvendig fett. Den ferdige salven pålegger abscessen, dekker med et bandasje og vokspapir, festet med tape. Et hjelpemiddel er inntak av persille kjøttkraft inne (2 ss tørr grønnsaksmateriale helles med 1 kopp kokende vann, infundert, filtrert, full i to løp - om morgenen og kvelden i 100 ml).
 • 150 g renset propolis blandes med forsmelt smør for å oppnå en homogen masse med tykk surkrem konsistens. Salven sendes til en langsom brann, kokt i 2 timer, omrøring av og til. Det ferdige legemidlet behandles med en furunkel, en fikseringsbandasje påføres (det anbefales å endre kompresjonen en gang om dagen).
 • 1 ts. natron oppløst i et glass kokende vann. I den resulterende væsken fuktes en bomullspinne, påfør den til absessen, fest tape. For å oppnå en rask effekt anbefales det å gjenta slike manipulasjoner 2-3 ganger om dagen.
 • Bland 1 ss. l. revet rødbeter og flytende rømme, legg mye på kjelen for natten - i løpet av denne tiden skal den naturlige salven "trekke ut" den purulente kjernen ut.

Forebyggende tiltak

For ikke å måtte gå til dermatologen eller kirurgen for behandling av furunkulose, er det nødvendig i hverdagen å følge noen få enkle regler:

 • overvåke renheten av din egen kropp (spesiell oppmerksomhet bør utbetales til deler av kroppen der det er et stort antall talgkirtler - lyske, armhule, nakke, rygg);
 • Skikkelig omsorg for huden (kosmetikk av dårlig kvalitet kan forårsake utseende av allergisk utslett, og misbruk av antiseptiske midler - alkoholløsninger - "drepe" lokal immunitet);
 • styrke kroppens forsvar;
 • følg dietten og daglig rutine.

I intet tilfelle kan det uavhengig presse kokene. Ved de første tegn på et problem er det nødvendig å cauterize toppen av absessen med jod (for å hindre ytterligere spredning av den purulent-inflammatoriske prosessen og drepe stafylokokker) og søk medisinsk hjelp.

Tidlig diagnose og riktig behandling av furunkulose vil bidra til å unngå konsekvensene, hvorav den alvorligste er sepsis (blodinfeksjon).

Kok: Hvilken lege å kontakte?

Koker er en ganske vanlig hudsykdom. Det kan oppstå på nesten hvilken som helst del av kroppen der det er hårfollikler, noe som forårsaker mye problemer. Men ikke alle vet hvilken lege som skal gå med koker, så dette spørsmålet må løses.

Generell informasjon

Før du analyserer prosedyren for å yte medisinsk behandling, er det nødvendig å fastslå de grunnleggende konseptene. Furuncle er en purulent inflammatorisk lesjon av hårpæren, kjertlene og omkringliggende bindevev. Med andre ord, det er en koke eller en abscess på huden forårsaket av patogene bakterier.

Prosessen foregår i flere faser: infiltrering, purulent fusjon, gjennombrudd og helbredelse. I hver av dem er symptomene like (rødhet, hevelse, smerte), men terapeutiske tiltak av annen art er nødvendig, og noen ganger ganske spesifikke. Ikke hver lege vil kunne bruke noen av dem.

Lokalisering av koker er den mest varierte. Dette avgjør ofte graden av abscess og behovet for konsultasjon av beslektede fagpersoner. For eksempel er en koking på ansiktet, på grunnlag av vanlig blodgass, alltid forbundet med risikoen for at infeksjonen sprer seg inn i kranialhulen, noe som krever passende årvåkenhet.

Første anke

Uten å vite hvilken lege som skal gå til med koker, bør du alltid begynne med primærpleieleverandøren. Det er alltid en allmennlege, barneleger eller allmennlege i en klinikk eller dispensar som har en generell spesialisering. De mottar i henhold til de vedlagte områdene, og de vil bli fortalt i resepsjonen hvilken en skal gå til.

Allmennlege vil samle klager og anamnese, gjennomføre en primær undersøkelse og foreta en foreløpig diagnose. Hvis det kreves ytterligere undersøkelse for å avklare arten av patologien, vil han utnevne den. Utvalget av aktiviteter for koker kan omfatte:

 • Generelle og biokjemiske blodprøver.
 • Immunogram.
 • Smøre eller såing.
 • Ultralyd av myke vev.

I milde tilfeller, for eksempel med en liten liten abscess i et tidlig utviklingsstadium, kan familielegen behandle uavhengig behandling. Han vil foreskrive lokale stoffer og, om nødvendig, systemisk terapi. Men når visse bekymringer oppstår, vil primærhelsetjenesten alltid henvise pasienten til andre spesialister.

En primærhelselege organiserer generell medisinsk behandling, men i tvilsomme eller vanskelige tilfeller tiltrekker det seg andre spesialister.

hudlege

Eventuelle sykdommer som involverer huden krever samråd med en hudlege. Med denne legen gjør det ikke vondt å se i de tidlige stadiene av utviklingen av kokos. Det vil utfylle utnevnelsen av en terapeut og gi mer spesialiserte anbefalinger for lokal behandling og hudpleie. Imidlertid, i suppurasjonsfasen, med uvanlig eller farlig lokalisering av chirie, er det nødvendig med hjelp fra andre leger.

kirurg

Tatt i betraktning situasjonen med moden eller stor kjele, som svar på spørsmålet om hvilken lege behandler det, er det umulig å gjøre det uten kirurg. Han venter på en trygg åpning, vasking og drenering av absessen. Deretter må du påføre et bandasje med antibakteriell salve, som forandres daglig.

Det skal forstås at uten å fjerne pus, er det umulig å kurere kulden effektivt, og en forsinkelse med en slik operasjon kan føre til farlige komplikasjoner. I alvorlige situasjoner kan det være nødvendig med sykehusinnleggelse med intensivbehandling og konstant tilsyn av behandlende lege.

Andre spesialister

I situasjonen som legen behandler furunkulose, er det nødvendig å være oppmerksom på årsaken til hva som skjer. Vanligvis oppstår flere sår på huden når kroppens totale reaktivitet avtar, slik at pasienten vil trenge hjelp av en immunolog. Først vil han foreskrive en spesifikk undersøkelse for å avklare aktiviteten til cellulære og humorale forsvarsforbindelser, og da vil han utføre passende terapi. Det kan omfatte:

 • Immunomodulators.
 • Biostimulatorer.
 • Antistapylokokker-vaksine.
 • Gamma Globulin.

Hvis du identifiserer problemer med hormonell bakgrunn, sendes pasienten til en endokrinolog, hvis det er kokt i nesen eller ørekanalen, må du besøke en ENT-spesialist. I hver av situasjonene vender de til en spesialist som har relevant erfaring i behandling.

Behovet for konsultasjon av beslektede fagfolk bestemmes av pasientens kliniske situasjon og den generelle tilstanden.

Det er ikke alltid lett å forstå hvilken lege å henvise til under koking. For å gjøre dette, er det bare generelle spesialister som alltid vil be om en rekke handlinger. Selvfølgelig kan man ikke uten hjelp av leger med et smalere fokus, men i hver situasjon blir alt avgjort individuelt.

Vi har en furuncle igjen :(, hvilken lege skal vi gå til? [PDA]

Hvorfor oppstår en koker og hvordan ser en gravid kvinne ut?

- en tilstand der den forventende mor ofte forblir forsvarsløs foran mange plager og mikrober.

Årsaker til utvikling

I utgangspunktet det samme som hos andre pasienter: i

infeksjon oppstår i nærvær av enkelte predisponerende faktorer - for eksempel friksjon av klær, fokus av kronisk infeksjon, endokrine sykdommer og andre.

Forventende mor er i fare

for ytterligere to faktorer:

 • Under påvirkning av hormoner som produseres under graviditet, er det en fysiologisk reduksjon i aktiviteten av immuniteten til den forventende moren. Takket være denne hormonelle restrukturering, ser den gravide kvinnens immunsystem ikke "fosteret" - "outsider" for sin egen organisme. En slik tilstand er nødvendig for å opprettholde graviditet slik at mors immunsystem ikke avviser fosteret.
 • Når du bærer en fremtidig mor, får du fosteret med næringsstoffer, mineraler og vitaminer. Derfor trenger den deres ekstra strøm fra utsiden. Men hvis dette ikke skjer, blir immunforsvarets aktivitet redusert ytterligere i den gravide kvinnen.

symptomer

I sin utvikling går kjelen vanligvis gjennom alle typiske stadier. derfor

sykdommene er de samme som hos andre pasienter: en tett rød bump vises, en stangform, en furunkel åpnes (uavhengig eller kirurgisk), såret helbreder.

Imidlertid tar hensyn til hormonell justering av kroppen til den forventende moren

sykdommer er noen ganger noe mer uttalt: oftere stiger det

kropp, det er en generell ulempe og

Koking er en akutt purulent-nekrotisk betennelse i hårfollikkelen og dens omkringliggende bindevev, forårsaket av patogene stafylokokker. Dette er en av de vanligste pustulære hudsykdommene.

Hovedårsakene til

Hva er stafylokokker?

Staphylococcus er en mikroorganisme som er konstant tilstede på overflaten av huden under normale forhold og samtidig kan forårsake et bredt spekter av purulent

, starter fra furuncle og slutter med tung blodforgiftning -

Hvordan kan den samme bakterien være både ufarlig (og noen ganger også nyttig) og veldig farlig?

Faktum er at det er forskjellige stammer av stafylokokker. En stamme er en gruppe innenfor en art, som en rase hos hunder.

Noen stammer er helt ufarlige for mennesker. Andre betinget patogene, det vil si, de er i stand til å forårsake infeksjoner bare med en reduksjon i immunitet og andre spesielle forhold. Fortsatt andre forårsaker alltid sykdom hvis de kommer inn i kroppen.

Normalt er 90% av stafylokokker funnet på menneskelig hud ufarlige stammer. 10% er patogene, men de er så få at de ikke er i stand til å forårsake en purulent prosess. Kilder og furunkulose utvikles i tilfeller der dette forholdet varierer sterkt.

Felles faktorer bidrar til sykdommen

På grunn av organismenes natur forekommer sykdommen hos barn oftere enn hos voksne.

Legene sier at det er mulig å preempt sykdommen. For å gjøre dette, finn ut hvorfor det kommer til å virke.

Deres utseende og utvikling bidrar til systematisk tilstopping av huden. Årsaker kan også være friksjon med klær, hudreaksjoner på kjemikalier, så vel som sår eller andre skader.

Plasseringen av kokene kan være en del av huden vår hvor håret vokser.

Vurder hvordan kokker ser ut. Enhver av dem er i utgangspunktet en smertefull tuberkulose eller subkutan knutepunkt med rød farge, tøff over huden.

Så etter 2-3 dager vises en pusball i midten av denne høyden. Etter et par dager bryter han igjennom, og det er et arr på dette stedet.

Det finnes ulike påvist måter å kvitte seg med furunkulose. Det er nødvendig å umiddelbart eliminere sine åpenbare årsaker.

Det handler om streng hygiene, samt om revisjon av dietten. På behandlingstidspunktet er det nødvendig å utelukke fettstoffer og matvarer som kan provosere tilstopping av sebaceous kjertler og opphopning av giftstoffer i kroppen.

Du bør også screenes for å identifisere hovedårsaken til sykdommen.

Kokene er forårsaket av gylne og hvite (mindre vanlige) stafylokokker.

Tidlig koking behandling

Vanligvis eksisterer det ikke mer enn 10 dager. Etter det går han som regel helt ut. Under kjelen er det 3 trinn:

Behandlingen av koker på et tidlig stadium består av flere stadier. Først og fremst er det antibakteriell terapi, det vil si anestesi av en koke og forebygging av spredning av koker og infeksjon lenger i kroppen.

Den tidlige behandlingsfasen innebærer å ta et antibiotikum, ulike komprimerer og salver som lindrer betennelse og forhindrer kjelen fra modning helt.

Tidlig koking bør være sterk og effektiv for å takle infeksjonen og forhindre furunkler i fremtiden.

Hvis du hopper over behandling på et tidlig stadium, vil kjelen begynne å modnes, og betennelse vil utvikle seg i kroppen. Som terapeutiske stoffer på et tidlig stadium av behandling, brukes salver og antibiotika.

Antibiotika behandler infeksjonen i kroppen, og salver bekjemper et betent hudområde. Etter 1-2 dager med denne terapien kommer kokingen ned.

For å hindre at fremtiden kjenner seg fra å gjøre seg kjent, er det på kurs for å gjenopprette immunforsvaret. Det vil si å ta vitaminer og mineraler som gjenoppretter kroppens beskyttende egenskaper.

Behandling av koker på hodet

Oftest oppstår kokos på ansikt, lår, hode og rumpe. Kok på hodet er den farligste og krever bare medisinsk behandling.

Selvbehandling av koker på hodet er strengt forbudt. Siden dette kan forårsake purulent meningitt og andre irreversible effekter.

Hvis kjelen på hodet er allerede moden, kan du ikke selvstendig forsøke å klemme pus. Hvis pus kommer under huden, vil furunkulose begynne, det vil si at kokene kommer til å vises igjen og igjen.

I medisin er det tilfeller der selvbehandling av koker på hodet har vært dødelig.

Kok på hodet er en purulent sykdom som behandles lenge, er vanskelig og ledsages av alvorlig smerte. Derfor anbefaler leger å forhindre forekomsten av sykdommen, det vil si å gjennomføre regelmessig forebygging, og ikke å bekjempe infeksjonen, som allerede har begynt å spre seg gjennom hele kroppen.

Ikke glem om en sunn livsstil og riktig ernæring. Kast fettet og minimer bruken av stekt.

Dette er de enkleste forholdsregler.

Hvis kjelen vises på hodet, er det nødvendig å konsultere en lege. Legen bør nøye undersøke furuncle og foreskrive den mest effektive behandlingen.

Behandlingen består av flere stadier, først og fremst - det er antibiotika. Dette er den enkleste og mest smertefrie måten å kurere på.

Hvis antibiotika ikke hjalp, ordinerer legen en kirurgisk behandling. I dette tilfellet er en furuncle kuttet ut fra hodebunnen og foreskrevet komprimerer, salver og antibiotika for å øke sårhelingsprosessen.

Behandling av koker på ansiktet

Behandlingen av koker på ansiktet, samt behandling av koker på hodet, krever legehjelp. Spesielt farlig furuncle i nærheten av øynene og på kinnbenet.

Koking i ansiktet kan forårsake puffiness. Det første tegn på koker er en rød, smertefull støt på huden.

Høy feber, hodepine og synshemming er også mulig. Alle disse symptomene tyder på at en koke krever alvorlig og øyeblikkelig behandling.

Behandling av koker på ansiktet begynner med en fullstendig hudpleie. Stedet hvor furuncle dukket opp, skal rengjøres med alkohol og smurt med jodoppløsning.

Denne terapien er effektiv i det tidlige kildeskuddet, det vil si ved de første tegnene på forekomsten. Det anbefales også å lage komprimerer fra en salve, for eksempel Vishnevsky salve, ichthyol eller Levomekol salve.

Hvis kjelen forfaller i løpet av flere dager, så har den sannsynligvis en kjerne i alt. I dette tilfellet kan kirurgisk behandling og påfølgende behandling av infeksjonen og forebyggende tiltak foreskrives.

Behandling av koker i nesen

Betennelsen i hårsekkene er en furuncle. Oftest forekommer det i nesen, da det er en liten hårlinje.

Betennelse kan oppstå på nesens vinge og på ryggen. Under alle omstendigheter bør behandling av koker i nesen utføres på et tidlig stadium av sykdommen for å forhindre spredning av infeksjon.

La oss se på hovedårsakene til en koke i nesen. Først av alt - dette får en infeksjon, for eksempel med skitne hender.

Svake immunsystemer og diabetes mellitus er også blant årsakene til koke. I alle fall er utseendet av en koke symptomatisk.

Først av alt - det er en skarp smerte og smerte i nesen. En liten hevelse og rødhet i nesevævet kan oppstå.

Kjelen forfaller fra 4 til 10 dager. Pus kan utskilles både utendørs og under huden, noe som vil forverre sykdomsforløpet og forårsake spredning av infeksjon.

Behandling av koker i nesen skal foreskrives av en lege. Hvis kjelen fortsatt er i et tidlig stadium, kan dets modning forhindres.

For å gjøre dette, er det nok å søke på nesekompressene av antibakteriell salve. Antibiotika vil også være effektive.

Når kjelen har modnet og vi har en formet stang, kan behandlingen være med kirurgisk inngrep. I dette tilfellet er furuncle kuttet ut, drenering setter i såret for å tillate pus å lekke ut og et kurs av antibiotika og narkotika som tynner blodet er foreskrevet.

Behandling av koker i nesen med antibiotika

Behandling av koker i nesen med antibiotika er en av betingelsene for en vellykket behandling av en smittsom sykdom. Kok i nesen er smertefull og ubehagelig, så det er nødvendig å behandle det på et tidlig stadium. Godkjennelse av antibiotika bidrar til rask gjenoppretting.

Hvis antibiotika er tatt på et tidlig stadium av den inflammatoriske prosessen, lar den deg til å kurere koke og ikke gi det til å modnes. Hvis antibiotika blir tatt på kyllingstrinnet, vil medikamenter bidra til tidlig åpning av kjelen.

Under alle omstendigheter bør behandling av kjel i nesen av antibiotika utføres. Siden medikamenter hjelper kroppen til å bekjempe en patogeninfeksjon.

Tegn på en koke

Kjelen har flere påfølgende stadier av utvikling, som forekommer innen 8-10 dager. Først vises et lite bunt i huden rundt hårfollikelens munn, i midten av hvilken det er hår.

Noen ganger begynner den inflammatoriske prosessen dypere, i slike tilfeller i tykkelsen av dermis bestemmes dannelsen av størrelsen på en ert, mens huden over den ikke er visuelt forandret.

1-2 dager etter utseendet på de første tegnene på kjelen, begynner nodulen (infiltrering) i tykkelsen av dermis å vokse raskt i størrelse, og ser ut som en kegleformet høyde over nivået av sunn hud.

Huden over den blir lilla violett, i det berørte området øker smerte og hevelse.

Symptomer på koiler. koker:

Manifestasjoner av furunkulose avhenger av scenen av prosessen, plasseringen av kjelen, tilstanden til kroppens immunforsvar.

Områdene av kroppen der kokes oppstår oftest er:

Ofte forekommer sykdommen i en gjentakende form - når etter en periode med imaginært velvære (remisjon) kommer tegn på sykdommen igjen.

Kurset og manifestasjoner av sykdommen på grunn av alvorlighetsgraden

Kok kan utvikles hvor som helst på huden der håret er tilstede, da sykdommen påvirker hårsekken og tilstøtende sebaceous kjertel.

Behandling av furunkulose

Eksterne midler for å kurere problemet under drøfting er bare mulig hvis kjelen ble oppdaget på et tidlig stadium. Hvis det ble lansert, kan det til og med kreve kirurgisk inngrep.

Derfor er det svært viktig å følge med på helsen og tilstanden til huden din nøye. Dette vil gi tid til å legge merke til eventuelle endringer.

Hvis det oppdages betennelse, bør behandlingen startes så snart som mulig.

Det første trinnet er å forberede huden for videre prosedyre. Det er best å vaske det forsiktig med varmt vann ved hjelp av såpe. Tørk deretter huden med et rent, tørt håndkle.

Deretter kan du fortsette til smøring av det infiserte området av de diskuterte midlene. Ichthyol salve påføres på overflaten av huden med fingrene eller en spesiell spatel.

Den skal lett gni inn i huden og deretter dekkes med gasbind, papirserviett eller en hvilken som helst ren klut av naturlig materiale. Som et resultat er komprimeringen forsiktig fast slik at den kan holde ut i ca 7-8 timer.

All denne gangen bør et tykt lag av salve forbli på koker, gradvis absorbert i huden. I de fleste tilfeller foreskriver spesialisten i tillegg til denne medisinen ytterligere prosedyrer - for eksempel antimikrobiell medisinering.

En injeksjon av antibiotika kan gjøres rundt furuncle. Men siden det allerede er i sammensetningen av ichthyol salve, er denne prosedyren utnevnt bare av doktorgradets beslutning.

Det er viktig å huske at etter å ha fjernet den smertefulle purulente staven fra betennelsen, må problemområdet smøres med et middel innen 4-5 dager. Dette vil redusere fossa, og forhindrer også fremveksten av nye koker. Forbedringer kommer etter den første slik prosedyre.

Når trenger jeg å se en lege for å åpne en furuncle?

I de fleste tilfeller krever ukompliserte koker ikke kirurgisk behandling. Konservative metoder brukes.

Behandlingsmetoder ukomplisert kok på infiltreringsstadiet:

Ichthyol salve er en salve fremstilt på grunnlag av den aktive ingrediensen Ichthyol. Den har antiinflammatoriske, antiseptiske og smertestillende effekter. Iktyol salve er mye brukt i behandlingen av kokos.

Antibakterielle egenskaper av tichthyol salve gjelder for alle stammer av streptokokker og stafylokokker.

Den utprøvde anestetiske og antiinflammatoriske effekten av ichthyol salve manifesterer seg noen få timer etter at den er påført på overflaten av kjelen.

Metoden for påføring av ichthyol salve for kokinger

(fullt navn - balsamisk liniment ifølge Vishnevsky) er et kombinasjonsmedikament med en kompleks sammensetning og flere aktive komponenter.

Denne oppgaven er ganske vanskelig, siden mange faktorer fører til utvikling. Derfor er det nødvendig med en integrert tilnærming.

Grunnleggende prinsipper

1. Lokal og generell behandling utføres avhengig av utviklingsstadiet av kjelen og komplikasjonene som er dannet.

På komprimeringsstadiet - lokal behandling med antiseptika, UV, applikasjoner med antibakterielle salver. På grunn av stavdannelse åpnes, drenering, behandling med antiseptiske løsninger, dressing med antibakterielle salver, om nødvendig.

Når det er angitt, foreskrives antibiotika, idet man tar hensyn til mikrobens følsomhet for dem.

2. Påvirkning på underliggende sykdom

Utføres ved et hvilket som helst stadium i utviklingen furunkulose: behandling av kroniske infeksjoner, sykdommer i den gastrointestinale trakt, endokrine sykdommer (for eksempel diabetes), og andre. Terapi utføres av spesialiserte spesialister: ENT-spesialist, en endokrinolog, en gastroenterolog og andre.

3. Forbedre immunforsvaret

En immunolog foreskriver medisiner avhengig av type nedsatt immunforsvar og sykdomsstadiet. Ved rettidig behandling kureres kronisk furunkulose i 80% av tilfellene innen 1-2 måneders behandling.

Hvordan forbedre immuniteten med kokos?

som en del av en omfattende behandling.

Under eksacerbasjon

 • Økt aktivitet
  fagocytter (makrofager, nøytrofiler) - celler som beskytter kroppen ved å fordøye fremmede partikler og patogener.
 • De forbedrer produksjonen av antistoffer, serumproteiner som binder til mikroben eller virus, og fjerner dem fra kroppen.
 • Gjenoppretter aktiviteten til makrofager, som ved å fordøye, ødelegge mikrober og virus.
 • Regulerer produksjonen av cytokiner - proteiner som overfører informasjon mellom molekyler og celler i immunsystemet.
 • Normaliserer produksjon av antistoffer.
 • Øker nivået av B-lymfocytter - celler i immunsystemet som produserer antistoffer.
 • Normaliserer nivået av CD4-celler (lymfocytter), som sender et signal til immunsystemet (T-killers), som ødelegger mikrober og virus.

Under remisjon

- i perioden når symptomene på sykdommen er fraværende

Neogent og Ceramil

Legemidler er ikke mye brukt ennå. Imidlertid, ifølge nyere studier, har deres bruk pålidelig etablert positive endringer i immunsystemet.

Ved påføring av Neogene

i remisjon:

1. Antallet og forholdet mellom T- og B-lymfocytter er normalisert.

2. Aktiviteten av fagocytter øker i forhold til gylden Staphylococcus aureus.

3. CD4 celle nivå normaliserer.

daglig administrering av 1 ml 0,01% oppløsning intramuskulært. Kurs - 10 injeksjoner.

Ved påføring av Ceramil

på scenen av remisjon og / eller forverring:

1. Nivået av B-lymfocytter er normalisert.

2. Innholdet av CD8-lymfocytter, cellene i immunsystemet, som normalt fullfører kroppens immunrespons når en "fremmed" er blitt ødelagt, reduseres. Men med et overskudd av CD8-lymfocytter fullfører immunsystemet sitt arbeid mye tidligere før det kan takle en mikrobe eller et virus. Derfor utfører den ikke sin hovedfunksjon - beskyttende. Behandlingsregime:

intramuskulær administrering av 5 mg legemiddel. Kurs - 5 injeksjoner.

Sværheten ligger i det faktum at i løpet av svangerskapet er de fleste legemidler forbudt å bruke fordi de har en negativ effekt på fosteret.

Lokal behandling

Taktikken er avhengig av utviklingsgraden av kjelen, noe som ikke er forskjellig fra behandling av andre pasienter.

Men i dette tilfellet brukes bare stoffer,

godkjent for bruk under graviditet:

 • Antiseptika - legemidler som hindrer eller undertrykker veksten av bakterier - Betadin (kun opptil 12 uker med graviditet), klorhexidin.
 • Salver - Levomekol, Ihtiolovaya, Sintomitsinovaya.

Generell behandling

Antibiotika er godkjent for bruk under graviditet, under hensyntagen til begrepet: penicilliner (Amoxiclav, Ampicillin), cefalosporiner (

, Ceftriaxon, Supraks, Cefepime), makrolider (

Imidlertid brukes antibiotika kun når det er absolutt nødvendig:

 • Når komplikasjoner utvikler seg - for eksempel lymfadenitt (betennelse i lymfeknuter), lymphangitt (betennelse i lymfatiske kar) og andre.
 • Hvis kjelen er på et farlig sted: ansikt, nakke, hodebunn.
 • Med akutt eller kronisk furunkulose.
 • I nærvær av vanlige sykdommer - som diabetes, HIV-infeksjon, pyelonefrit og andre.

forbedre immunforsvaret

, ikke anbefalt under graviditet.

Behandling av kronisk infeksjonsfokus

Det hyppigste "bostedet" for Staphylococcus aureus er strupehinnen og nasopharynx. Microbe oppdaget ved såing fra nasopharynx.

Lokal behandling Brukte antiseptiske løsninger

, som er tillatt for bruk under graviditet, og også hemmer veksten og reproduksjonen av Staphylococcus aureus.

Klorofyllipt har vist seg godt:

 • Alkoholløsning brukes til gurgling. Før bruk fortynnes den som følger: en teskje per 200 ml varmt vann.
 • En oljeaktig løsning behandler strupehodet, den bakre faryngealvegen, mandlene og nesehulen er innfelt.
 • Sprøyte vannet munn, hals og nese.

Alle prosedyrer utføres 3-4 ganger om dagen. Behandlingsforløpet er 7-10 dager.

2. Brukt stafylokokker bakteriofag

, som er trygt for fosteret:

 • Vanning av nasopharynx er utført: to eller tre pipetter av løsningen bør innføres i hver nasal passage. Det som inntas, er svelget.
 • Deretter skal det være igjen i hulrommet i hvert nesebor i 5-7 minutter, en bomullsull dyppet i en bakteriofag.

Behandling utføres i intervaller mellom måltider - fra en til tre ganger om dagen. Varigheten av behandlingen er 7-10 dager.

Videre er begge legemidler gode fordi

Med overholdelse av sentrale prinsipper: lokal behandling, utnevnelse av immunostimulerende midler, vitaminer og andre legemidler.

Imidlertid fokuserer diabetes mellitus på normalisering av metabolisme og

: kostholdsterapi (diskutert i avsnittet nedenfor) og reseptbelagte legemidler.

Type II diabetes (ikke-insulinavhengig)

Merk umiddelbart at stafylokokker, som forårsaker koke, eksisterer i kroppen vår hele tiden. Men det manifesterer seg som regel med et svekket immunforsvar og tap av evnen til å tilstrekkelig motstå enhver infeksjon.

Behandling av furunkulose vil derfor i stor grad foregå med den obligatoriske styrken av immunsystemet. For å gjøre dette foreskrev legen et kurs av vitaminer og stoffer.

Om nødvendig kan mottaket justeres.

Behandling av koker vil ikke være effektiv nok hvis du ikke bestiller den nødvendige undersøkelsen angående etableringen av hovedårsaken til sykdommen. Dette kan for eksempel være gastritt, diabetes eller nephritis.

Enhver sykdom kan også forverres på grunn av hypotermi.

Slike grunner er karakteristiske for vanlig furunkulose. Dette indikerer også at det er en akutt mangel på vitamin A, C og gruppe B i kroppen. En signifikant del av legemidlene foreskrevet av legen vil bli sendt for å fylle sine mangler.

Hvis du ikke forbedrer kroppens motstand, kan furunkulose bli til kronisk form. Abscesses kommer igjen i samme områder av huden, og intervallene mellom utbrudd kan bli redusert.

Det er tilfeller der, ved siden av en koker som ikke har tid til å helbrede, begynte den neste å "modne". Derfor vil behandlingen av kronisk furunkulose være rettet mot å møte forutsetningene for tilbakefall.

Det handler om behovet for å rense blodet og styrke immunforsvaret. En av de mest effektive måtene kan være brygger gjær.

Anbefalinger om bruk og behandlingsvarighet er gitt av behandlende lege.

Oppnå en komplett seier i kampen mot en slik sykdom som furunkulose er mulig ved bruk av de mest effektive metodene og stoffene. Dette er en omfattende tilnærming til behandling med maksimal hensyntagen til organismens individuelle egenskaper.

Sanatorier for behandling av furunkulose bidrar til å takle denne oppgaven perfekt. De har den nødvendige medisinske basen for blodrensing, sanering av foci av andre mulige sykdommer.

Terapi er også rettet mot å forbedre kroppens beskyttende funksjoner.

Furunculosis behandling i forhold til et sanatorium foreslår også ozonbehandling av furunkulose. I løpet av prosedyren blir enkeltkoker avskåret med ozon, noe som fører til deres resorpsjon. Kokene behandles også med flytende nitrogen. I tillegg er immunterapi foreskrevet, et kurs av vitaminer.

Det avhenger av hvilken type furuncle og dens prevalens. Hvis kjelen er singel og ikke komplisert, er behandlingen bare ekstern.

Kompliserte kuller, furunkulose, farlig lokalisering av koker, samt deres kroniske og vanlige former er indikasjoner på administrasjon i tillegg til ekstern generell behandling som påvirker mikrober, stimulerer kroppens forsvar. I tillegg er behandlingen av samtidige sykdommer, som kokes fram, av stor betydning.

Antibiotika brukes ofte, spesielt for et bredt spekter av handling. Dette skyldes det faktum at coccal floraen hele tiden tilpasser seg effekten. Derfor er det nødvendig å kontrollere følsomheten til floraen til et bestemt antibiotika, det vil si å bruke antibiogrammer. Sulfanilamid og andre antimikrobielle midler brukes også. Ved vedvarende tilfeller av furunkulose er det nødvendig å opptre på immunforsvaret. Disse effektene kan være spesifikke og ikke-spesifikke. Spesifikke midler inkluderer: stafylokokker-vaksine, stafylokokk-toksoid og antifagin. Av ikke-spesifikke metoder som bruker autohemoterapi. Brukt γ-globulin. Ved kronisk furunkulose er behandling av diabetes, fedme, anemi og andre sykdommer av stor betydning. Pasienter må følge en diett med unntak av krydret, krydret mat, alkohol. Kreves i den komplekse behandlingen inkluderer å ta vitamin A, C, B, jernpreparater, fosfor.

Huden i nærheten av kjelen desinfiseres med salicylsyre eller kamferalkohol, vodka. Hår i området av koker kutt (kutt av forbudt), og fra midten av midten av betennelse til periferien. Det er nødvendig å fjerne håret fra midten av kjelen med sterilt verktøy og påfør rent ichthyol, som er dekket med et tynt lag sterilt bomullsull. Iktyol har en bakteriedrepende, lokalbedøvende og antiinflammatorisk effekt.

Ichthyol kake pålegg 1-2 ganger om dagen. Denne behandlingen av en enkelt uåpnet kjele stopper ofte den patologiske prosessen. Etter å ha åpnet kjelen, bruk dressinger med hypertonisk natriumkloridløsning. Bruk antibiotisk salve, Vishnevsky salve.

Fra fysioterapeutiske metoder gjelder tørr varme, UHF. Vannprosedyrer er forbudt i hele sykdomsperioden. Noen ganger er kirurgisk behandling nødvendig, spesielt når koker abscess.

Prognosen er alltid gunstig i tilfelle av en enkelt kjele. Følgende faktorer har en alvorlig prognose: lokalisering av prosessen i ansiktet, avansert alder, kronisk furunkulose, diabetes mellitus, uttømming av kroppen, sepsis.

Hurtig behandling av kjele er rettidig behandling. Behandling av koker direkte avhenger av scenen av den inflammatoriske prosessen.

Så i begynnelsen er det nok å gjøre med antibiotika som vil fjerne infeksjonen og hindre at kjelen utvikles. Hvis kjelen er på modningsstadiet, så brukes en injeksjon som en behandling, der kjelen er plassert.

For disse formål, bruk av novokain eller andre antibiotika. Vær oppmerksom på at denne behandlingen kun utføres av en kirurg i sykehusavdelingen.

Å ha et helt skap så kjære sko, må du gå i formløse mokasiner og trampede ballettsko. Og hele greia i bøyende bein på føttene, som bringer bare uutholdelig smerte generelt i en hvilken som helst sko. Det er verdt å sette på litt mer tette sko enn mokasiner på størrelsen mer enn størrelsen - og betennelsen varer noen få dager. Hvordan håndtere bein på beina, les vårt materiale.

Salve for behandling av koke

Ichthyol salve kan kjøpes i dag på apotek og nettbutikker. Dens kostnad varierer litt avhengig av volum, produsent, pakke og kjøpsmetode. Men i gjennomsnitt, for en 25 grams krukke, må kjøperen betale 27-30 rubler.

Dette er ikke bare effektivt, men også et svært budsjettverktøy som alle har råd til å kjøpe.

For furunkulose brukes primært salver som inneholder antibakterielle preparater.

Påføringsmetode: Påfør på stedet som koke 2-3 ganger om dagen. Vanligvis varer behandlingen 7-14 dager.

Påføringsmetode 1. Påfør en liten mengde salve på plass
Plasseringen kjeller 2 - 3 ganger om dagen.

Metode for påføring 2. Forbindinger med tetracyklin salve. Bytt hver 12. - 24 timer.

Metode for tilførsel: Gjør bandasjer med kloramfenikol liniment, bytt en gang om dagen.

 • kloramfenikol - antibakterielt middel som er aktivt i purulente infeksjoner
 • Metyluracil - et stoff som stimulerer vevregenerering

Beskrivelse. Levomekol har ikke bare sterke antibakterielle egenskaper, men stimulerer også vevregenerering. Derfor brukes den med store åpnede furuncles for rask rensing og helbredelse.

Slik bruker du: Metting med en steril gaze salve og påfør såret. Påfør et bandasje. Bandasje daglig.

Metode for bruk. Påfør linimentet på kjeleområdet. Sett et bandasje på toppen. Gjør dressinger daglig.

Påføringsmetode: Fukt et sterilt gazeserviett med dimexid. Fest på kjelen, legg på en bandasje. Gjør dressinger daglig.

Blant de legemidlene som foreskrives av legen for ekstern behandling, vil det sikkert være en salve for furunkulose. De vil bidra til rask modning av koker og mer fullstendig utgivelse av pus.

Populære gjenstander Vishnevsky salve. Til tross for sin ubehagelige lukt, gir den en utmerket effekt i behandlingen.

Utnevnt også Mupirocin -2% salve.

Legene anbefaler som regel at pasientene renser blodet under furunkulose. Noen ganger for disse formål når en alvorlig form for sykdommen utføres laserbestråling av blod.

Du kan også bruke en rekke medisiner eller tradisjonell medisin. For eksempel anses et middel basert på gress og løvetannrøtter som ganske effektivt.

 • Det er nødvendig å ta 10 g av blandingen, hell 200 ml kokende vann og insister i 3 timer, og deretter belastning. Drikk infusjonen skal være på 1. l. 5 ganger om dagen. Virkningen av dette verktøyet er rettet mot å rense kroppen og forbedre metabolske prosesser i kroppen.

I moderne medisin brukes plasmaferese ofte til furunkulose. Leger sier at i denne prosedyren er forurenset plasma separert og fjernet fra "godt blod".

Etter dette returneres "renset blod" til kroppen. Blod fra en blodåring samles opp til rengjøring i små porsjoner opptil 10 ml blod.

Prosedyren i seg selv varer omtrent en time.

For å oppnå ønsket effekt må du gå 3-5 økter. Denne metoden er verdifull fordi reningen foregår på mobilnivå.

Den lar deg løse andre problemer forbundet med sykdommer som for eksempel allergi, dermatitt, diabetes, bronkial astma og kronisk tretthetssyndrom.

Hvilken mat anbefales for koker?

Kostholdsterapi under behandling er rettet mot å forbedre immunsystemet, normalisere metabolisme, bekjempe infeksjon og øke hastigheten på utvinningen av huden. Og dette dietten er som

med diabetes, men krever fortsatt korreksjon.

Hvilke matvarer anbefales å ekskludere fra tilbudet eller grensen?

: sukker og søtsaker, pasta, kaker, bakverk, alkohol, vannmelon, banan, druer og andre. De inneholder karbohydrater (glukose), som umiddelbart absorberes i

Flere Artikler Om Typer Acne