I mange år har brent alum blitt regnet som det mest effektive middel for problemhud, siden det har antiseptiske og rensende egenskaper.

Hva er nyttig brent alum for ansiktet?

Brent alum for huden er et hvitt pulver som ikke er fullstendig løselig i vann og er laget ved oppvarming av aluminiumfelt alum. Ved slutten av behandlingen blir de vasket og siktet, og deretter fremstilles løsninger fra dem, eller de brukes som et pulver.

I medisin brukes alun til å stoppe blødning, og de brukes også i vevindustrien. Hvis vi snakker om brent alum i kosmetologi, er de her kjent for deres antibakterielle og astringerende egenskaper, som effektivt håndterer akne og akne.

Fordelen med brent alum for ansiktet er at når løsningen kommer i kontakt med huden, dannes en beskyttende film som fremmer rask helbredelse av sår, lindrer betennelse, reduserer kløe og tørker fete sekresjoner.

Hvordan gjør masken med alun på huden:

 • Strammer sår;
 • Kampene mot problemutslett;
 • Normaliserer aktiviteten til talgkjertlene.

Ofte brukes brent alun mot couperose i ansiktet: de reduserer blodkarene, styrker veggene deres, slik at de vaskulære nettverkene forsvinner veldig fort.

I lys av egenskapene til tørket, brent alun for å begrense porene er også anvendes ofte, så vel som for behandling av akne, som er ofte lang forlengelse er nært knyttet til problem utbrudd som har oppstått som et resultat av forurensning i de subkutane lag. Aluminiumkaliumaluminium klipper godt med dette problemet: Rengjør først huden, og bare deretter smal porene i en slik grad at de blir umerkelig.

Selvfølgelig vil denne effekten fra bruken av masker basert på brennt alun hjemme ikke oppnås umiddelbart: det kan ta fra en til tre måneder.

I tillegg til masker er det andre muligheter for bruk av alun:

 • Tørker ansikt med alunløsning;
 • Bruk alum lotion.
Til innholdsfortegnelsen

Alum ansiktsmaske: oppskrifter, bruksanvisninger, indikasjoner og kontraindikasjoner

Indikasjoner for bruk av masken av brent alum for ansiktet:

 • hyperhidrose;
 • Kutt og små sår;
 • Problemutslett;
 • irritasjon;
 • rynker;
 • rosacea;
 • Tette og forstørrede porer.

Kontraindikasjoner for masker med brent alum:

 • Hud overfølsomhet;
 • Allergi mot komponenter.

Mask fra brent alum for fet hud

Dette verktøyet bidrar til å kvitte seg med den store strømmen av sebaceøse sekresjoner, og strammer også porene, helbreder akne og gir huden en tåke:

 • Rør 5 ts. hvit kosmetisk leire med 1 ts. alun, hell propolis-tinktur (15 ml);
 • Soak på huden i ikke mer enn 15 minutter, vask deretter av med kaldt vann.

Brent alunmaske for forstørrede porer på ansiktet

For å begrense og rense porer, samt kvitte seg med alle slags problematiske utslett og stramme rynker, må du gjøre følgende:

 • Slå rå protein med en dessertskje med alun og 1 ts. fersken olje;
 • Knytt sammensetningen, fordel på ansiktet og hold i 20 minutter;
 • Vi sletter verktøyet med en løsning av alun.

Oppskrift på brent alum-løsning:

 • Kok vann, la det avkjøles;
 • Hell i et glass vann 5 g alun og bland.

Alum Face Lotion

En slik matting lotion fjerner fet skinn, smalker brede porer, eliminerer rosacea og forhindrer utseendet av utslett:

 • Vi kombinerer ¼ kopp kokt vann med lotion eller cologne i like deler;
 • Tilsett 2 g glyserin og en liten skje alun, bland godt sammen;
 • Tørk med lotion 1 gang om 2 dager.

Brent alun masker for ansiktet av huset: anmeldelser, tips

Å dømme etter vurderinger som er igjen på Internett, vises resultatene av bruk av alun som er brent for ansiktet hjemme etter første prosedyre, men for å oppnå maksimal effekt vil det være nødvendig å gjennomføre 2-3 ganger i uken:

 • Porene smale og rene;
 • Forsvinner fett, rosacea, akne og akne;
 • Glatte rynker er glattet;
 • Sår helbreder raskere.

Omtaler av alunmasken til ansiktet til våre vanlige lesere er også veldig positive:

"Forferdelig akne har plaget meg hele mitt liv. Passet en rekke undersøkelser, men alle resultatene var normale - årsaken ble aldri funnet. Jeg ved et uhell så oppskriften på en maske for fet problemhud, bestemte meg for å bruke den på "sjansen", da jeg allerede hadde falt hendene mine og prøvd å lukke øyeproblemet.

Jeg ble veldig overrasket da jeg etter den andre søknaden så merkbar forbedring, og bare en måned senere var det bare små prikker fra akne! Jeg tror at jeg vil bruke masken i en annen 2-3 uker, og problemet vil bli fullstendig løst med en slik hastighet. "

Anastasia, 30 år gammel:

"Alltid min selvtillit ble redusert med brede porer, og ingen tonale kremer hjalp: det var nok til å bli smurt, da huden begynte å skinne, noe som var enda verre for meg. Saken hjalp meg: En venn foreslo en maske med alun, og jeg klarte ikke å bruke den. Effekten var umiddelbart synlig: små betennelser forsvant, ansiktstonen jevnet ut, porene smalret. Jeg oppnådde sluttresultatet på bare en måned, og nå støtter jeg bare det med lotion. "

"Jeg cured couperose med aluin lotion. Sannt, de gned det hver dag - jeg ville virkelig bli kvitt denne rødheten så snart som mulig. Hvis det ikke var for en helt behagelig lukt - prisene ville ikke vært for denne agenten, men gitt at andre stoffer ikke hjalp før, møtte de alle mine forventninger. "

Bruken av brent alum for ansiktets hud - hjemmelagde oppskrifter

Alum brukes aktivt og er svært effektivt for å bekjempe synlige hudfeil. De brukes ikke bare for ansiktet: det er et av de beste middelene for å eliminere overdreven svette og ubehagelig fotlukt, purulente sår og soppsykdommer i huden, eksem, dermatitt og brannskader.

Brent alum har vært kjent i flere århundrer, det er billig og helt ufarlig for mennesker. Tallrike vurderinger foreslår en god healing effekt som brent alum har på huden.

Hva er brent alum?

Brent alum er en hvit, pulveraktig, luktfri substans. Det viser seg når man oppvarmer aluminium-kaliumaluminium, som deretter males og siktes. Dette verktøyet har lenge vært brukt i lær og veving, så vel som i medisin - som et antiseptisk, hemostatisk, astringent og cauterizing stoff, samt for å kvitte seg med svette.

Hvis du bruker brennt alun regelmessig, reduserer enhver betennelse, noe som er spesielt viktig for ansiktets hud, da det reduserer risikoen for videre spredning av infeksjon og progresjon av akne. Alum regulerer aktiviteten til sebaceous kjertlene, reduserer porene, lindrer irritasjon, ømhet og kløe i områder av ansiktet berørt av akne.

Søknad om hud

Dette pulveret er inkludert i sammensetningen av masker og løsninger for huden, brukt som et pulver. Den har en fantastisk toning, foryngende og strammende effekt.

Når du bruker alun hjemme, er det verdt å vurdere en slik funksjon - dette pulveret forsvinner i luften og mister sin helbredende egenskaper, derfor kan det ikke lagres lenge, og krukken med den må være tett lukket.

Helse Oppskrifter

Ofte brent alum brukes til forebygging og behandling av overdreven svette - de reduserer produksjonen av svette og sebum betydelig, samtidig som de ikke forårsaker dysfunksjon av svette og talgkirtler.

 • Matting lotion
  Ta en fjerdedel kopp kokt eller destillert vann og enhver alkoholholdig lotion eller enkel cologne, 1 teskje brennt alum, glycerin på toppen av en teskje. Alt skal være godt blandet og ansiktet skal tørkes med den resulterende sammensetningen på en dag - det vil bli kjedelig, porene vil krympe.
 • Mask for fet og porøs hud
  Du trenger 5 ts kosmetisk leire (bedre enn hvit), 1 teskje brennt alum, 15 ml propolis tinktur. Masken skal holdes på ansiktet i 15-20 minutter, vask deretter. Anmeldelser av denne blandingen er ganske enkelt fantastisk: porene er innsnevret, akne tørker ut, ansiktet ser kjedelig ut.
 • Acne Mask
  Slå 1 egg hvit, tilsett 5 gram (en teskje) brent alum og en skje full av oliven, mandel eller ferskenolje til den. Blandingen påføres på ansiktet i 15 minutter og vaskes av med 2% alunløsning (5 gram per kopp varmt vann). Denne blandingen er også god for hud med tegn på aldring, da det gjenoppretter elastisitet og gjør ansiktet fløyelsaktig.

Jenter som brukte brent alum til å ta vare på problematisk hud, gir kun positiv tilbakemelding om dette verktøyet.

Dette er et rimelig verktøy som virkelig fungerer, som kan bekreftes og skjønnhetseksperter. Med alle bruksregler kan brent alum hjelpe i en vanskelig kamp for en vakker og ren hud.

Alum - ikke bare deodorant

Aluminium kalium, kalium eller brent alum - alle disse representerer en slags naturlig salt, som siden antikken har blitt brukt til medisinske formål. Det er en kjemisk sammensetning bestående av en kombinasjon av forskjellige elementer, som kalium eller ammonium, med metaller, for eksempel aluminium eller krom. I India kalles de Fitkari, siden gamle tider pleide å rense vann og blir vanligvis solgt i form av blokker som kan knuses til pulver for enkelhets skyld. Alunite deodoranter som er kjent for deg er alun, men polert og beriket med planteekstrakter.

Fitkari er et naturlig astringent og hemostatisk middel og naturlig antiseptisk middel som forhindrer multiplikasjon av bakterier. Alumpulver er godt for hud og hår. Det brukes i oppskrifter for hjemmemedisiner for å behandle sår, sprekker på hælene, kvitte seg med lukt av svette, behandle akne og hudormer, redusere ansiktsrynker og bli kvitt lus. Menn bruker alun etter barbering.

Det finnes flere effektive måter å bruke brent alum, som vi vil dele i artikkelen. Alle metodene som er oppført her, skal brukes topisk til huden. Vi anbefaler en sensitivitetstest før dette.

Alum for ansikt

Det er forsiktig å bruke hjemmemedisiner for å behandle akne, fordi selv om det tar mer tid, beskytter den mot bivirkninger som lagrer salver og kremer kan forårsake. Det viktigste er ikke å overdrive det, for ikke å forverre tilstanden.

For å bli kvitt akne og akne, prøv denne metoden.

Varmtørk alunstein eller krystaller, knus og kok pulver. Klipp sitronen i halvparten. Stryk overflaten av kuttet sitron med pulver og mos med en teskje slik at pulveret blandes med sitronsaft. Tørk forsiktig forsiktig med sitronen i 2 minutter. La opp i 10-15 minutter, skyll deretter med varmt vann.

Naturlig deodorant

Selv om krystallet ikke forhindrer svette, eliminerer det uønskede lukt på grunn av dets antibakterielle egenskaper. Aluminiumsyre kan forårsake irritasjon på nyberget eller sensitiv hud, så bruk den med forsiktighet.

For å kvitte seg med lukt av svette, kan du bare våte armhulene, og tørk deretter huden med en krystall. Eller lag en pasta av alun og rosenvann og tørk problemområder med den. Denne pastaen dreper alle skadelige bakterier som forårsaker ubehagelige lukt.

Sammenlignet med industrielle deodoranter, er det et helt sikkert antiperspirant. Men bruk det ikke mer enn hver 2. dag for å unngå bivirkninger på huden. Årsaken er at alunet blir surt når det er vått, og syren bringer hudens pH-nivå til sin naturlige sure tilstand etter alvorlig alkalisering med såpe- og barberkremer. Alt dette kan forårsake irritasjon.

Alum stomatitt

Smertefulle sår i munnen skyldes skader på munnen eller halsen eller skadelige bakterier. Bruke alun til å behandle sår to ganger om dagen avlaster smerte og hastighet helbredelse. Den enkleste måten: Trykk krystallet og påfør sårene med en våt bomullspinne.

En annen metode er å skylle munnen med alunpulver. Samtidig vil brennende opplevelser bli svakere, så denne metoden gir mindre ubehagelige opplevelser og passer for barn. Kok et glass vann, tilsett 2 ss pulver til det og bland godt. Slå av komfyren og vent til vannet er varmt. Deretter spenne og skille krystaller, og bruk vann til å skyll 2-3 ganger om dagen.

Sprukne hæl

Alum bidrar til å exfoliere døde celler på hælene og helbrede sprekker, noe som gjør dem myke og glatte. For å få resultatet, prøv denne metoden. Vask føttene og tørk. Påfør problemområdene en blanding av 2 skjeer pulver, 1 skje kokosnøttolje eller olivenolje og 1 skje honning. Massasje i 5 minutter og la igjen i en og en halv time. Skyll deretter med varmt vann.

Etter barbering

Dette er ikke bare en fasjonabel prosedyre i barbershop, men et rimelig og enkelt middel for å stoppe blødningen fra kutt. Bruk alun til å helbrede huden etter barbering er et enkelt og effektivt hjemmehjelpemiddel. Vask, og tørk deretter ansiktet med en krystall i 5 minutter. Vent 10 minutter og vask ansiktet ditt med varmt vann.

Når det gjelder lagring

Selv om produktet er helt trygt i tørr tilstand, når det blir fuktet, dannes en liten mengde svovelsyre på overflaten. Syren er veldig aggressiv og fordamper lett, derfor bør alun lagres i fullstendig tørket tilstand. Det er også rimelig å holde dem borte fra metaller. Selv en liten mengde svovelsyre damp fra en våt krystall kan korrodere og ruste metallobjekter, inkludert barberingstilbehør og monteringsskruer. Siden badet er alltid våt, følg rimelige forholdsregler. Du kan lagre krystallet i et plasthus og ikke sette ved siden av metallobjekter. Det viktigste er å holde det tørt. Etter barbering skyll du steinen med varmt vann og deretter kaldt. Tørk ansiktet og la det stå på en hylle til det er helt tørt, og sett så i en såpekasse eller et tilfelle.

Hvor ofte alun kan brukes, avhenger av destinasjonen. Hvis du behandler akne, kan du bruke den daglig. Og for ansiktsløftning, ikke mer enn en gang i uken.

Etter noen dager vil du legge merke til at huden har fortykket betydelig. Dette skyldes at alun suger fuktighet fra huden, slik at den tørker. Hvis ubehag forhindrer deg, smør ansiktet ditt med kokosnøttolje for å holde huden frisk og forlenge ungdommelighet.

Fordelene og bruken av brent alum til huden

Brent ansikt alun er et effektivt farmasøytisk middel for akne. Dette stoffet er mye brukt i dermatologi for helbredende sår, så vel som i kompleks behandling av akne. Virkningen av aluminiumsalter hindrer spredning av infeksjon, akselererer helingsprosessen, mens ikke fornyes og oksygeneringsprosesser. Med regelmessig bruk, selv som matteagent, kan du få en vakker og sunn hud.

Hva er brent alum og hva som er bra for huden

Brent alum er et medisinsk pulver til utendørs bruk. Ved basen er forskjellige sulfatsalter av aluminium kombinert med den generelle formel. Kostnaden er tilgjengelig for hver, du kan kjøpe uten resept på et apotek. Prisintervallene er 110-130 s. for 50 gr.

Bruken av brent alum for huden har et bredt spekter av handling, det kan brukes mot fet glans, for å bekjempe akne og kviser. Også beriket krem, talkers, salver, effektivt brukt i stedet for pulver, tetter ikke porer porene, gir fri tilgang til oksygen. Det samhandler godt med salisylsyre, det anbefales å forberede på grunnlag av farmasøytiske komponenter av tonics og lotions mot akne, komoneser, irritasjoner. Det er mulig å bruke brent alum til ansiktet selv med omfattende fokus av betennelse, tilstedeværelse av sår, brannsår.

 1. Lindrer betennelse og kløe.
 2. Aktiverer oppdateringsprosessen.
 3. Rengjør og strammer porene.
 4. Normaliserer intracellulære prosesser.
 5. Forbedrer farge og tekstur.

Kontraindikasjoner - Individuell følsomhet, dermatitt.

Hjemmelagde oppskrifter for ansiktsmasker av brent alum

Bruken av brent alum i hjemmelaget kosmetologi har et bredt spekter av applikasjoner. Mesteparten av disse er behandlinger for problem hud utsatt for akne og betennelser. På grunn av dets helbredende egenskaper, er stoffet anbefalt for å ta vare på sensitiv dermis. Rimelig apotek verktøyet lar deg oppdatere fargen, gjenopprette strukturen, smal porene.

Viktig redaksjonell rådgivning

Hvis du vil forbedre tilstanden til håret ditt, bør du ha spesiell oppmerksomhet mot sjampo du bruker. En skremmende figur - i 97% av sjampoene av kjente merkevarer er stoffer som forgifter kroppen vår. Hovedkomponentene, på grunn av hvilke alle problemene på etikettene er betegnet som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Disse kjemikaliene ødelegger krøllens struktur, håret blir sprøtt, mister elastisitet og styrke, fargen fader. Men det verste er at disse tingene kommer inn i leveren, hjertet, lungene, akkumuleres i organene og kan forårsake kreft. Vi anbefaler deg å forlate bruken av midler der disse stoffene er plassert. Nylig analyserte eksperter fra vårt redaksjonskontor de sulfatfrie sjampoene, hvor førsteplassen ble tatt av midlene fra firmaet Mulsan Cosmetic. Den eneste produsenten av helt naturlig kosmetikk. Alle produkter er produsert under strenge kvalitetskontroll og sertifiseringssystemer. Vi anbefaler å besøke den offisielle nettbutikken mulsan.ru. Hvis du tviler på kosmetikkens naturlighet, må du sjekke utløpsdatoen, det bør ikke overstige ett års lagringsplass.

For fet hud

Hjelper til å takle økt sekresjon av talgkjertlene i ansiktsmasken av brent alum. Hjemme vil en kosmetisk prosedyre tillate deg å rydde kanalene, stoppe spredning av infeksjon og gjenopprette intracellulære prosesser. For fet, porøs hud er dette et utmerket middel for å forbedre utseendet, for å forhindre utseendet av akne.

komponenter:

 • 5 gr. alun;
 • 5 gr. leire;
 • 20 ml plantain kjøttkraft.

Alum kombinere med blå leire, kok og stram urteavkok. Bland ingrediensene i et tynt lag spredt i massasje. Prosedyrens varighet er fra ti til tolv minutter, det er ikke nødvendig å tillate tørking for ikke å dehydrere integumentet. For å fullføre den vanlige måten, kan du bruke både om morgenen og om kvelden, opptil tre ganger i uken.

Anti-inflammatorisk

En hjemmelaget anti-akne maske kan også hjelpe blek pigmentering etter akne. Utmerket verktøy for grunnleggende omsorg i ungdomsår, regulerer mengden sekresjon, dreper patogener. Kan brukes til store utslett, stimulerer sårheling og hudfornyelse.

komponenter:

 • 10 gr. alun;
 • 5 gr. stivelse;
 • 2 dråper grapefrukt essensiell olje.

Medisinsk pulver blandet med maisstivelse, fortynnet med mineralvann. Inn i den dannede homogene massen inn i aromakapli. Dekk dampene med en komprimering, etter å ha åpnet porene, bruk helbredende sammensetning. Hold i åtte / ti minutter, så kan du vaske. Bruk til profylakse en gang i uken, med omfattende fokus på betennelse, bruk et kurs på syv / ti prosedyrer.

Fra komedoner

Folk behandler flott rene svarte flekker, lindrer akne, glatter fint rynker. Effektiv maske for sensitiv hud, forbedrer strukturen, fjerner peeling. Huden får en vakker porselensfarge og en glatt fløyels overflate.

komponenter:

 • 5 gr. alun;
 • 25 gr. parafinvoks.

Smelt hvit paraffin i et vannbad, rør konstant, se nøye på for å forhindre vann i å komme inn, ellers kan du bli brent. Etter fjerning fra varmen, legg til farmasøytisk pulver, bland godt, applicer på ansiktet. Spred penselen langs massasjelinjene, og danner så mange lag som mulig. La på for tjuefem / tretti minutter, og fjern deretter den frosne masken. Bruk en renseprosedyre tre / fem ganger i måneden.

Løftemaske

Takket være det naturlige middelet, kan en stramningseffekt oppnås. Masken toner, forynker, styrker det vaskulære rutenettet, bidrar til å forbedre ovalens kontur. Ansiktet kjøper en sunn matte nyanse uten bruk av ekstra korrigerende komposisjoner - pulver, krem.

Du trenger:

 • 5 gr. alun;
 • 15 gr. gelatin;
 • 5 ml mandelolje;
 • 2 dråper sandeltre ester.

Varm den nærende oljen i et vannbad, fjern det fra ovnen og legg til aromedråper. Gelatinkorruler helles varm kjøttkraft, rør til oppløst. Kombiner alle komponentene, til massen ikke har fått tid til å herdes, bruk raskt på integumentet. La stå i en halv time etter damping og skylling. Løfteprosedyre for å bruke kurs i ti / fjorten sesjoner.

Interessant video: Hvordan bruke brent alum i hjemmet (+ 2 masker)

Brukeranmeldelser

Ansikts hudpleie har blitt et reelt problem. Smertefull rød akne dekket hele ansiktet, måtte bruke massevis av grunnlag. En venn anbefalte å legge brent alum til pulveret. Ansiktet ble umiddelbart renere, nå gjør jeg regelmessig masker.

Veronica, 24 år gammel

Jeg bruker alun mot akne i 7 år. Så snart den minste betennelsen oppstår, søker jeg et pulver, rødheten forsvinner over natten.

Alum til ansiktet - en maske for enhver hudtype!

Alum har lenge vært mye brukt innen medisin og kosmetikk. Denne mineralformasjonen har en naturlig opprinnelse og kalles aluminium kaliumaluminium. Brent alum blir oppnådd ved oppvarming av en mineralforbindelse over 160 ° C og forbrenning av den. Som et resultat dannes et stoff som ved sin konsistens ligner fargeløst krystallinsk pulver.

Fordelene med brent alum for ansiktet

Brent alum er sterkt verdsatt for et bredt spekter av fordelaktige egenskaper. I kosmetologi er de anerkjent som effektive komponenter i kampen mot mange problemer i ansiktets hud. Produkter som er basert på disse medisinske mineralene, er vist i slike tilfeller:

 • Eventuelle utslett inflammatorisk natur: papiller, svarte flekker, kviser, akne, sår.
 • Overdreven greasiness av huden.
 • Overdreven tørrhet, peeling.
 • Forstørrede porer.
 • Usunn fargetone, fading, pallor.
 • Flaskighet i huden, tidlige rynker.
 • "Vascular stars" på huden.
 • Kløe, soppinfeksjoner, candidiasis.

Alum ansiktsmasker

Masker har alltid retningsvirkninger. Når du velger riktig oppskrift og vanlig bruk, kan du løse mange problemer og oppnå fantastiske resultater. Men siden ansiktet er kortet til noen, er eksperimentene i dette tilfellet upassende. Det er viktig å tydelig identifisere problemet og velge riktig oppskrift.

For fet hud

En god effekt på fet hud har en maske basert på leire og alun. For å lage mat, må du ta:

 • leire (hvit, blå, svart) - 20 g;
 • alun - på spissen av et kniv.

Leir må fortynnes med varmt vann, deretter helles alun i det og blandes godt. Påfør masken på ansiktet, bortsett fra den delikate huden rundt øynene, og la den stå i en kvart time. På slutten av prosedyren må du vaske med varmt vann ved hjelp av en kosmetisk svamp. Du kan lage en slik maske 1 eller 2 ganger i uka.

For tørr hud

I tilfelle av tørr flaky hud, kan en nærende maske med tilsetning av alun være en løsning. For forberedelsen må du ta:

 • hvit leire - 20 g;
 • alun - 5 g;
 • sitronsaft - 5 ml;
 • Høykvalitets lyse honning - 5 ml.

Alle komponenter må blandes grundig til glatt og påføres huden i 30 minutter. Skyll deretter med kaldt vann. Huden er perfekt næret og betennelse elimineres mot bakgrunnen av desquamation.

Fornyelse

Kombinasjonen av alun og olivenolje gjør huden smidig og har effekten av en mikrolift. For forberedelsen vil det trenge:

 • eggprotein 1;
 • olivenolje - 15 g;
 • avkok av laurbærblad - 15 ml;
 • alun - 10 g

Først av alt, må du forberede en avkok av løvblade. Underveis, slå proteinet. Nå må du kombinere alle fire ingrediensene i en mengde som er skrevet i oppskriften og bland godt.

Masken påføres ikke i ansiktet selv, men å plaske, foldes i to lag og har spor for øynene og munnen. Ansikts- og nakkens hud skal forrenses og tørkes med et håndkle. Gass med maske påføres ansiktet og varer i 40 minutter. Etter tiden må du vaske med kaldt vann. Det anbefales å lage en maske i 3 dager på rad.

Fra brede porer

Med et slikt kosmetisk problem er en maske med alun og mandelolje ganske effektiv. Du trenger:

 • eggprotein 1;
 • alun - 5 g;
 • mandelolje (eller aprikos) - 5 g.

Først må du slå egghvit til dannelsen av et mykt skum. Deretter kombineres og blandes grundig alle foreskrevne ingredienser. Påfør masken til det rensede og tørkede ansiktet og la det stå i en halv time. Når tiden går, må du vaske vann med en behagelig temperatur. Som regel, etter en slik prosedyre, er porene merkbart smale, og huden ser sløv og glatt ut.

Akne og akne

Du kan hjelpe deg med akne ved å bruke en maske basert på streptocid og alun.

For forberedelsen vil det trenge følgende komponenter:

Hver komponent må tas i en mengde på 3 g. De må kombineres og fortynnes med vann eller hydrogenperoksid (forsiktig, peroksid kan alder huden!) Til en pasty konsistens. Påfør huden og la det gå i 20 minutter to ganger i uken. Dette verktøyet tørker tørt og reduserer betennelse.

Ansiktsskrubb med alun

Uten å forlate hjemmet ditt, kan du ikke bare gjøre vanlige vasker, men også rense huden din dypere. Et godt alternativ kan være peeling på grunnlag av eggeskall og alun. For å gjøre det, må du ta:

 • eggeskall (kan erstattes med havregryn eller jordnøtter) - 10 g;
 • hvit ler 20 g;
 • alun - 5 g.

Eggskjell må slipes på forhånd i en kaffekvern. Deretter kombineres det med leire og alun. Tilsett litt kaldt kokt vann. Først damp ansiktet, og deretter blande på den, masser forsiktig. Ved slutten av prosedyren vaskes med varmt vann.

Såpe ansikt skrubbe med alun

For forberedelse av såpe skrubbe bruker bare naturlige ingredienser. For delikat hud egnet som: havregryn, tørre urter og blomster, havsalt. Og hvis slike komponenter styrkes med alum, blir resultatet behagelig. For fremstilling av såpeskrubb, blir den ferdige bunnen kuttet og smeltet i et vannbad. Deretter tilsettes naturlige skrubbende partikler og alum til det, helles i former, får lov å avkjøles og stå.

Kvasi for ansiktet: anmeldelser av de som brukte

"En penny rette fra et apotek, hvor du kan finne mye bruk hjemme. Jeg helbredet dem av trøst og gjorde min hjemmemaske av forstørrede porer. Minimumskostnad, og resultatet er bare utmerket. "- Veronika, 27 år gammel.

"Jeg kjøpte alun for å bekjempe hyperhidrose, og så trengte jeg inn og skjønte at det bare var et funn for huden min. Jeg har overdreven greasiness, og ansiktsmasker med alun bare perfekt normalisert arbeidet i kjertlene mine! "- Tatiana, 30 år gammel.

"Jeg tror at denne lille krukken med brent alum er en ekte skatt for hver jente. Hvis du vil forvandle ansiktet ditt, gi opp alle slags butikker, fylt med kjemiske ansiktsmasker. Jeg har brukt homemade masker med disse mineralene i lang tid og har mistet mange påtrengende kosmetiske problemer! "- Eugene, 24 år gammel.

Erfaringen fra mange viser at alum er faktisk pålitelig, trygg og utstyrt med mange nyttige egenskaper. Alle de som bryr seg om deres helse og utseende, bør absolutt være oppmerksom på dem.

Alum i kosmetikk

Alum-healing mineraler som finnes i naturen. Som medisin frigjøres alun i pulver (presentert i apotek). Krystallinsk pulver av alun er oppløselig i vann, spesielt i varmt, men ikke oppløselig i alkohol.

I dagens artikkel vil vi snakke om kaliumalum, som oftest brukes i medisin og kosmetikk.

Alum hjelper med ekstern blødning og ekstern betennelse i huden. Dette skyldes den astringerende og tørkende effekten av alun på huden.

Alum har evnen til å cauterize det berørte området og stoppe blødningen. Alumpulver eroderer i luften, som du må være spesielt oppmerksom på når du bruker dette produktet hjemme.

Og nå - mer detaljert om hvordan alun brukes til helsen og skjønnheten i huden hjemme.

Alum i kosmetikk

1. Aluminium for ben

Bad med tilsetning av alun har en gunstig effekt på tilstanden til huden. De er også vant til å behandle åreknuter hjemme.

Forberede et bad i 500 ml. varmt vann oppløs et glass brus og 2-3 ss alun. Den fremstilte blanding omrøres i badet. Varigheten av prosedyren er 10-15 minutter. Den anbefalte vanntemperaturen er -37º-38º.

Alum svette

Du kan lage mat og kjølig (lokalt) bad - det vil bidra til å bli kvitt overdreven svettefødder (som er spesielt viktig om sommeren).

2. Alum for porøs hud

Alum løsning brukes i grunnleggende omsorg for porøs hud utsatt for fett. For å gjøre dette, bør du lage en spesiell lotion, som tørker huden etter rensing.

For å forberede lotionen trenger du 1 teskje alun, 50 ml. renset vann, 50 ml. cologne eller alkohol tonic, litt glycerin (på toppen av en teskje). Komponentene blandes sammen, den tilberedte lotion lagres i kjøleskapet. Påfør 3-4 ganger i uken.

3. Alum for fet hud

For pleie av fet, porøs hud, kan du lage en helsemaske basert på egghvite.

For å gjøre dette, legg til en halv teskje olivenolje og 1 teskje av en 4-5% alunløsning til det piskede proteinet (fortynnet i vann). Masken påføres i et tynt jevnt lag på ansiktet, vaskes i 10-12 minutter med kaldt vann. En svak vandig løsning av alun er også egnet for å tørke fading porøs, fet hud.

4. Svettebeskyttelse med alun

Alum reduserer effekten av svette og talgkirtler. Dette var allerede nevnt på eksemplet på lokale fotbad og masker for pleie av porøs hud. Den deodoriserende effekten av alun forårsaker deres bruk som en kvinnelig antiperspirant.

Løsningen av alun bryter ikke med robotsvette og sebaceous kjertler, som absolutt fortjener oppmerksomhet. I tillegg forårsaker bruken av alunløsning som en antiperspirant deodorant ingen allergier og har i prinsippet ingen kontraindikasjoner.

5. Alum-baserte lotion for innsnevring av porene.

Lotion for innsnevring av porene kan fremstilles på grunnlag av mentol vann og alunløsning. 1 spiseskje alun er oppløst i 50 ml. Renset vann, 1 spiseskje menthol pulver er oppløst i 50 ml cologne. De fremstilte løsningene blandes sammen.

Home lotion tørke problemområder med forstørrede porer.

Pulver for å eliminere svette Alustin Burnt Alum - Review

Alum brent fra svette, for tenner, for ansikt! ✿⊱╮3 metoder for bruk av alun + alum fra melk + alum supermask resept + PHOTO

PRIVETTER, MY GOOD!Og i dag skal jeg fortelle om.. kvasstsy.

Dette er bare et flott verktøy! Tre metoder for hvordan du bruker den vanligste alun -

Jeg ble fortalt dette av min eldre søster - skjønnhetspleie,

og hun bruker stadig alun som ingrediens

Å møte masker, effekten er utmerket!

Vi kjøper dem i et vanlig apotek, prisen er bare 50 rubler,

og jeg må si at de er nok i svært lang tid, akkurat i et år))

Slik ser alunen ut:

Så her er de - de tre mest populære måtene for oss å bruke alun:

✿⊱╮1. Alum fra svette:

Folkehjelp fra tidligste tid)))

tørr, grundig vasket og tørket armhule er forsiktig pulverisert med alun -

Jeg gjør dette: Jeg legger litt alun på palmer og klapper på armhulene mine,

tørre armhulen og ingen lukter av svette hele dagen!)

Selvfølgelig prøvde jeg også de kjente dyrene ECO anti-svetteprodukter,

Det er også en krystall (super selvfølgelig men dyrt)) og jeg prøvde også

berømte naturlige dezik WELEDA for 500 rubler, vel så) duftende vann)

Jeg prøvde og 100% naturlig dezik TEO fra LUSH og selvfølgelig fortalte han meg

virkelig likte, her er det virkelig super!

Denne feasibility-studien er den beste av dezics, men igjen koster det 360 rubler, og alun er 50, det er forskjell))

Og nylig fant jeg det enda billigere fra svette. Dette betyr)

✿⊱╮2. Alum for tennene:

Brent alum er et utmerket styrker av tenner og tannkjøtt!

Ca. to ganger i uken brenner jeg litt alun på en våt børste,

og pusse tennene med dem, les at det er veldig nyttig, og effekten ser ut til å være god,

i det minste Jeg liker det, jeg føler bare at tannkjøttet blir sterkere.

Hvis tannkjøttet er veldig svakt, anbefales det å legge til

like mye natron og fint salt,

og bruk som tannpulver,

Dette er en gammel metode for å styrke tennene og tannkjøttet og det fungerer bra!

✿⊱╮3. Alum til ansiktet:

Brent alum brukes ofte av kosmetologi som et astringent, tørkemiddel, antibakterielt og pore-smalende middel!

Min søster forbereder masker av dem for å redusere porer og tørr ansikt -

Masken er super, jeg liker det, for sommeren når ansiktet er skinnende som en pannekake

(ja, huden min er i naturen forferdelig oljeaktig)

Du kan ikke tenke på noe bedre enn denne masken med alun

Her er oppskriften fra søsteren min søster:

FANTASTISK maske med alun til oljeaktig og porøs hud:

Hell i en bolle:

alum 1 ts. skje,

vi blander alt sammen og legger det på ansiktet ditt i 10 minutter,

Skyll deretter med varmt vann og bruk en passende krem.

Effekten er fantastisk - porene er innsnevret, det er ingen kviser, ansiktet er matt!

Og også min venn behandlet dem for spenning, så vellykket,

i tillegg er alun også brukt som et pulver for hudskader,

med inngrodde negler, slik at anvendelsesmåten faktisk er enda mer

og jeg skrev om de tre som vi personlig bruker.

Alum er et økonomisk og multifunksjonsmiddel, jeg anbefaler!

Mask med rynkealuminium

Vi tilbyr å bli kjent med følgende opplysninger: "maske med alun fra rynker" og diskutere artikkelen i kommentarene.

Tiden går raskt framover og tar ungdom. Over tid kommer tegn til oss som indikerer alderskrynker i ansiktet.

Den beste metoden for å ta vare på ansiktets hud er effektive rynkemasker som kan tone, nærme og fukte ansiktets hud, og dermed bekjempe rynker uten å tillate utseende av nye.

Hovedregelen er å regelmessig bruke effektive anti-rynksmasker til bestemte tider. Standard kurset inneholder i gjennomsnitt ca 10 masker. Bare i dette tilfellet kan du få en stram hud.

Gelatinemaske

Effektiv mot rynker på løs og saggy hud. Gelatinemasken myker huden, forbedrer blodsirkulasjonen og ødelegger uønsket pigmentering. For forberedelsen trenger du 10 gram sinkoksid, samme mengde gelatin og 3 ss vann og glyserin. Gelatin helles med vann, omrøres og lades i en time for å svulme.

Gelatinemaske lagres på et kjølig sted 4-5 dager etter fremstillingen. Hver etterfølgende bruk av masken krever oppvarming til væskestatusen i et vannbad. Etter prosedyren er det nødvendig å vaske på ansiktet med en nærende krem.

Anti-rynke maske med borsyre

Masken bidrar til å glatte rynker. Den gir effektive rynkemasker på grunn av dens utjevning. Oppskriften er som følger: Ta 1 g brent alum og legg til det piskede proteinet, tilsett en teskje krem ​​og ca 5 gram borsyre. Den resulterende blanding blir alderen på ansiktet i 20 minutter.

Før du bruker masken, må du rense huden og fukte med krem. Etter prosedyren vaskes med kaldt vann og gni huden med en isbit.

Protein rynke maske brukes til fading og porøs hud med skisserte rynker. For tørr hud, bruk denne oppskriften: pisket protein blandet med honning eller krem. For å oppnå maksimal effekt, legges et dobbelt- eller trippellag av masken direkte på steder med rynker og holdes i minst en halv time. Etter prosedyren vaskes masken av med varmt vann, huden blir behandlet med isterning.

Se flere artikler om dette emnet:

Masker for rynker under øynene. Hvis du fører en sunn livsstil og tar vare på huden under øynene, kan du senke prosessen med aldring og fading. Med alderen er huden tapt fuktighet, elastisitet...

Øyemask for rynker. I århundrer er huden betraktet som den mest følsomme og delikate. På grunn av dette trenger hun spesiell omsorg. Hvis dette ikke er gjort, poser, mørke sirkler og...

Anti-rynke ansiktsmaske. Selv om du har naturlig god hud, trenger du fortsatt et sett med forskjellige prosedyrer som bidrar til å bevare elastisiteten og ungdommens hud.

Hvordan bli kvitt dype rynker. Hvordan bli kvitt dype rynker vil være i stand til å spørre hudlege. Etter å ha undersøkt vil han foreskrive behandling. Rynker kan elimineres i hjemmet...

Vichy rynke krem. Løftelinjen for aktiva er designet for å bekjempe kronologisk aldring. Vichy anti-rynkekrem fra denne serien er designet for å eliminere og glatte aldersrelaterte rynker...

Vet du at alderdom er yngre? Først og fremst refererer dette til hudens utseende, som nesten ikke kan tåle forverringen av den økologiske situasjonen, overflod av all slags "kjemi", som inngår i mange formuleringer for å opprettholde skjønnhet, samt fascinasjonen med fastfood og andre usunne matvarer. Er det mulig å motstå slike trender? Hvordan håndtere for tidlig alderdom? Det er enkelt: mate huden med naturlige produkter. For å gjøre dette, lær å lage rynksmasker hjemme, velge de ferskeste produktene og gjenta prosedyren regelmessig. Se, huden din vil gjenopplive igjen og vil reagere med takknemlighet - et blomstrende utseende.

Generelle regler for bruk av anti-aging masker

Før du studerer oppskrifter for hjemmelagde rynkemasker, bør du være kjent med hovedprinsippene for denne typen prosedyren. Så husk de grunnleggende reglene:

 • formuleringer anvendt på renset hud;
 • masker mot mimic rynker hjemme er best gjort når huden er i normal tone, unngår tidsperioder en time før søvn og etter å ha våknet opp;
 • bruke en foryngende masse på huden bør være delikat, glatt slag (helst med en kosmetisk børste), trenger ikke å aktivt gni midlene;
 • Det er umulig å holde blandinger av denne typen i mer enn 20 minutter (som regel, etter en tid blir de til en skorpe), selvfølgelig, hvis oppskriften ikke angir det motsatte;
 • Masken skal påføres i henhold til massasjelinjer - fra hjørnene til munnen til ørene, fra midten av pannen til templene, fra midten av haken i øreflommene, fra nesebroen til neseborene;
 • rundt øynene brukes standard anti-aging masker ikke på grunn av den delikate strukturen på dekselet på disse stedene (for slike områder er det spesielle oppskrifter);
 • Under prosedyren er det nødvendig å slappe av så mye som mulig, ikke å snakke, ikke å rynke, ikke å smile;
 • etter rynkemaske hjemme i minst 2 timer må du avstå fra å bruke sminke.

Dette er viktig å vite! Er hjemmelagde ansiktsmasker for rynker kontraindikasjoner? Det er bare to av dem - dilaterte kar og overdreven ansiktshår.

Beste oppskrifter

Hvordan lage masker mot rynker hjemme? Hvilke oppskrifter er i topp fem? La oss starte med det enkleste og søteste alternativet - kjære.

Anti rynke honning

Denne gaven av naturen er ikke bare en fantastisk delikatesse, men også en utmerket "kur" for hudens aldring. Dessuten er honningsmasken tilberedt ganske enkelt: Bland en skje full av solnektar med fersk eggeplomme, og sammensetningen er klar. Det gjenstår bare å flytte det til ansiktet i en kvart time, og deretter fjerne den søte blandingen med en bomullspute fuktet med melk eller vanlig vann.

Du er fri til å gjenta denne prosedyren hver dag til du oppnår ønsket resultat, men som elskere av honningbehandlingskrav må du ikke vente lenge. Denne masken er spesielt gunstig for tørre hudtyper.

Oljemask

Masken til huden er som vann til jorden, jo oftere du ødelegger ansiktet med nyttige oljer, jo senere vil du "bli kjent" med rynker. Den beste fighter i kampen med alderdom er olivenolje - en vanlig gjest i mange kjøkken, så du trenger ikke engang å shoppe for å ordne en skjønnhetssalong hjemme. Du trenger bare tid og den "riktige" oppskriften. På det siste og snakk. Olive masker for dype rynker hjemme er forberedt veldig raskt.

Så husk: Ta 1 suppeske med ferske potetmos eller epler eller kiwi, tilfør samme mengde olivenolje til fruktmassen, rør, vent til blandingen når romtemperatur. Sammensetningen er klar, bruk den i 20 minutter. Skyll deretter med kaldt vann og beundre resultatet. Et kurs på 10 økter med et intervall på 3 dager vil returnere hudens friskhet, og du vil ha et fantastisk humør.

Aloe er den beste legen for huden

Dette houseplant er den hyppigste innredningen av vinduskarmer av folk som forlot sovjetiske og post-sovjetiske epoker. Så hvis du ikke finner noen blader av aloe i ditt hjem, besøk naboer eller slektninger, vel, eller basaren, hvor det alltid er grannier med verdsatte potter av rom "innbyggere". Dine reiser klarte ikke? Deretter går du til apoteket - for ampuller. Forresten, det er verdt den ettertraktede juiceen bare "pennies".

Hva, foruten aloe, trenger du? Først en glassbeholder, gasbind, en skje (ikke aluminium) og en kosmetisk børste som finnes i en spesialbutikk, samt en hårforbinding slik at håret ikke forstyrrer foryngelsesprosedyrer. For det andre trenger oppskriften to deler, for eksempel olivenolje og krem ​​(så fett som mulig).

Og nå oppskriften. Kryss flere aloe-løv (på et riper, i en kombinasjon eller mørtel), klem juice fra planten ved hjelp av gasbind. For oppskriften trenger du et par suppe skjeer av helbredende væske. Til juice, legg til samme skje med krem ​​og olivenolje. Bland komposisjonen med delikate børstestrøk, bruk med en børste på ansiktet. Soak i en halv time og blakk dekselet flere ganger med et papirserviett. Etter 3 dager, gjenta, og så 10 ganger, til ansiktet skinner igjen med ungdom og rødme.

Vitaminkvartett mot alderdom

En mann er ikke en kriger, er han? Derfor har hjemmelagde skjønnhetseksperter oppfunnet en gruppemetode for å bekjempe rynker, og dessuten er det universelt, fordi denne masken hjemme eliminerer selv nasolabiale rynker og passer for enhver type hud.

Hva er en fantastisk oppskrift? Du kan bli overrasket, men prosessen starter med en kopp te. Ja, nøyaktig. Brew denne forfriskende drinken. En spiseskje poures i en glassbeholder eller en vanlig plate, og du nyter resten for din fornøyelse. Belagt med munterhet? Så du kan fortsette. Legg til en skje te med samme del av honning og havregryn (i form av flager eller mel) og dobbelt så mye melk. Rør massen grundig og legg på dekselet i omtrent en kvart time, det kan ta litt lengre tid. Vask den magiske "kvartetten" knapt varmt vann.

Hemmelig maske fra Tibet

Er du klar over at Tibet er et land med helse, ungdom, åndelig harmoni, visdom og et sentralt oppbevaringsregister? I mellomtiden har du ikke muligheten til å besøke dette fantastiske landet personlig, les minst den tibetanske hemmeligheten til ansiktets ungdom.

Så lag følgende ingredienser:

 • egg;
 • laurbærblad;
 • olivenolje;
 • brent alum (se etter denne uvanlige urtemedisinen på apoteket);
 • vann.

Fra laurbæren forberede en avkok. I 100 ml vann, kaster 3 laurbærblad og smelter på minimal varme til vannet forblir nederst. Så kult infusjon. I en separat bolle, slå de hvite med et par små skjeer med smør. Tilsett der kjøttkraft og et par gram brent alum. Metoden for å påføre denne masken fra mimic rynker er forskjellig fra den tradisjonelle. Først bløt stoffet eller gasbindet i komposisjonen, hvor du forkorter hullene for munn, nese og øyne. Dekk deretter ansiktet med det bearbeidede materialet og hold det alene i 20 minutter. Spyl blandingen i henhold til scenariet fra forrige oppskrift.

De presenterte fem ledere - masker fra rynker hjemme vil beskytte deg mot alderdom og dårlig humør.

Anti-rynke maske videooppskrift fra en ekspert

Alum brukes aktivt og er svært effektivt for å bekjempe synlige hudfeil. De brukes ikke bare for ansiktet: det er et av de beste middelene for å eliminere overdreven svette og ubehagelig fotlukt, purulente sår og soppsykdommer i huden, eksem, dermatitt og brannskader.

Brent alum har vært kjent i flere århundrer, det er billig og helt ufarlig for mennesker. Tallrike vurderinger foreslår en god healing effekt som brent alum har på huden.

Hva er brent alum?

Brent alum er en hvit, pulveraktig, luktfri substans. Det viser seg når man oppvarmer aluminium-kaliumaluminium, som deretter males og siktes. Dette verktøyet har lenge vært brukt i lær og veving, så vel som i medisin - som et antiseptisk, hemostatisk, astringent og cauterizing stoff, samt for å kvitte seg med svette.

Hvis du bruker brennt alun regelmessig, reduserer enhver betennelse, noe som er spesielt viktig for ansiktets hud, da det reduserer risikoen for videre spredning av infeksjon og progresjon av akne. Alum regulerer aktiviteten til sebaceous kjertlene, reduserer porene, lindrer irritasjon, ømhet og kløe i områder av ansiktet berørt av akne.

Søknad om hud

Dette pulveret er inkludert i sammensetningen av masker og løsninger for huden, brukt som et pulver. Den har en fantastisk toning, foryngende og strammende effekt.

Når du bruker alun hjemme, er det verdt å vurdere en slik funksjon - dette pulveret forsvinner i luften og mister sin helbredende egenskaper, derfor kan det ikke lagres lenge, og krukken med den må være tett lukket.

Helse Oppskrifter

Ofte brent alum brukes til forebygging og behandling av overdreven svette - de reduserer produksjonen av svette og sebum betydelig, samtidig som de ikke forårsaker dysfunksjon av svette og talgkirtler.

 • Matting lotion
  Ta en fjerdedel kopp kokt eller destillert vann og enhver alkoholholdig lotion eller enkel cologne, 1 teskje brennt alum, glycerin på toppen av en teskje. Alt skal være godt blandet og ansiktet skal tørkes med den resulterende sammensetningen på en dag - det vil bli kjedelig, porene vil krympe.
 • Mask for fet og porøs hud
  Du trenger 5 ts kosmetisk leire (bedre enn hvit), 1 teskje brennt alum, 15 ml propolis tinktur. Masken skal holdes på ansiktet i 15-20 minutter, vask deretter. Anmeldelser av denne blandingen er ganske enkelt fantastisk: porene er innsnevret, akne tørker ut, ansiktet ser kjedelig ut.
 • Acne Mask
  Slå 1 egg hvit, tilsett 5 gram (en teskje) brent alum og en skje full av oliven, mandel eller ferskenolje til den. Blandingen påføres på ansiktet i 15 minutter og vaskes av med 2% alunløsning (5 gram per kopp varmt vann). Denne blandingen er også god for hud med tegn på aldring, da det gjenoppretter elastisitet og gjør ansiktet fløyelsaktig.

Jenter som brukte brent alum til å ta vare på problematisk hud, gir kun positiv tilbakemelding om dette verktøyet.

Dette er et rimelig verktøy som virkelig fungerer, som kan bekreftes og skjønnhetseksperter. Med alle bruksregler kan brent alum hjelpe i en vanskelig kamp for en vakker og ren hud.

I mange år har brent alum blitt regnet som det mest effektive middel for problemhud, siden det har antiseptiske og rensende egenskaper.

Hvorfor er brent alum tilgjengelig?

Brent alum for huden er et hvitt pulver som ikke er fullstendig løselig i vann og er laget ved oppvarming av aluminiumfelt alum. Ved slutten av behandlingen blir de vasket og siktet, og deretter fremstilles løsninger fra dem, eller de brukes som et pulver.

I medisin brukes alun til å stoppe blødning, og de brukes også i vevindustrien. Hvis vi snakker om brent alum i kosmetologi, er de her kjent for deres antibakterielle og astringerende egenskaper, som effektivt håndterer akne og akne.

Fordelen med brent alum for ansiktet er at når løsningen kommer i kontakt med huden, dannes en beskyttende film som fremmer rask helbredelse av sår, lindrer betennelse, reduserer kløe og tørker fete sekresjoner.

Hvordan gjør masken med alun på huden:

 • Strammer sår;
 • Kampene mot problemutslett;
 • Normaliserer aktiviteten til talgkjertlene.

Ofte brukes brent alun mot couperose i ansiktet: de reduserer blodkarene, styrker veggene deres, slik at de vaskulære nettverkene forsvinner veldig fort.

I lys av egenskapene til tørket, brent alun for å begrense porene er også anvendes ofte, så vel som for behandling av akne, som er ofte lang forlengelse er nært knyttet til problem utbrudd som har oppstått som et resultat av forurensning i de subkutane lag. Aluminiumkaliumaluminium klipper godt med dette problemet: Rengjør først huden, og bare deretter smal porene i en slik grad at de blir umerkelig.

Selvfølgelig vil denne effekten fra bruken av masker basert på brennt alun hjemme ikke oppnås umiddelbart: det kan ta fra en til tre måneder.

I tillegg til masker er det andre muligheter for bruk av alun:

 • Tørker ansikt med alunløsning;
 • Bruk alum lotion.

Alum ansiktsmaske: oppskrifter, bruksanvisninger, indikasjoner og kontraindikasjoner ^

Indikasjoner for bruk av masken av brent alum for ansiktet:

 • hyperhidrose;
 • Kutt og små sår;
 • Problemutslett;
 • irritasjon;
 • rynker;
 • rosacea;
 • Tette og forstørrede porer.

Kontraindikasjoner for masker med brent alum:

 • Hud overfølsomhet;
 • Allergi mot komponenter.

Mask fra brent alum for fet hud

Dette verktøyet bidrar til å kvitte seg med den store strømmen av sebaceøse sekresjoner, og strammer også porene, helbreder akne og gir huden en tåke:

 • Rør 5 ts. hvit kosmetisk leire med 1 ts. alun, hell propolis-tinktur (15 ml);
 • Soak på huden i ikke mer enn 15 minutter, vask deretter av med kaldt vann.

Brent alunmaske for forstørrede porer på ansiktet

For å begrense og rense porer, samt kvitte seg med alle slags problematiske utslett og stramme rynker, må du gjøre følgende:

 • Slå rå protein med en dessertskje med alun og 1 ts. fersken olje;
 • Knytt sammensetningen, fordel på ansiktet og hold i 20 minutter;
 • Vi sletter verktøyet med en løsning av alun.

Oppskrift på brent alum-løsning:

 • Kok vann, la det avkjøles;
 • Hell i et glass vann 5 g alun og bland.

Alum Face Lotion

En slik matting lotion fjerner fet skinn, smalker brede porer, eliminerer rosacea og forhindrer utseendet av utslett:

 • Vi kombinerer ¼ kopp kokt vann med lotion eller cologne i like deler;
 • Tilsett 2 g glyserin og en liten skje alun, bland godt sammen;
 • Tørk med lotion 1 gang om 2 dager.

Brent alun masker for ansiktet av huset: anmeldelser, tips

Å dømme etter vurderinger som er igjen på Internett, vises resultatene av bruk av alun som er brent for ansiktet hjemme etter første prosedyre, men for å oppnå maksimal effekt vil det være nødvendig å gjennomføre 2-3 ganger i uken:

 • Porene smale og rene;
 • Forsvinner fett, rosacea, akne og akne;
 • Glatte rynker er glattet;
 • Sår helbreder raskere.

Omtaler av alunmasken til ansiktet til våre vanlige lesere er også veldig positive:

"Forferdelig akne har plaget meg hele mitt liv. Passet en rekke undersøkelser, men alle resultatene var normale - årsaken ble aldri funnet. Jeg ved et uhell så oppskriften på en maske for fet problemhud, bestemte meg for å bruke den på "sjansen", da jeg allerede hadde falt hendene mine og prøvd å lukke øyeproblemet.

Jeg ble veldig overrasket da jeg etter den andre søknaden så merkbar forbedring, og bare en måned senere var det bare små prikker fra akne! Jeg tror at jeg vil bruke masken i en annen 2-3 uker, og problemet vil bli fullstendig løst med en slik hastighet. "

Anastasia, 30 år gammel:

"Alltid min selvtillit ble redusert med brede porer, og ingen tonale kremer hjalp: det var nok til å bli smurt, da huden begynte å skinne, noe som var enda verre for meg. Saken hjalp meg: En venn foreslo en maske med alun, og jeg klarte ikke å bruke den. Effekten var umiddelbart synlig: små betennelser forsvant, ansiktstonen jevnet ut, porene smalret. Jeg oppnådde sluttresultatet på bare en måned, og nå støtter jeg bare det med lotion. "

"Jeg cured couperose med aluin lotion. Sannt, de gned det hver dag - jeg ville virkelig bli kvitt denne rødheten så snart som mulig. Hvis det ikke var for en helt behagelig lukt - prisene ville ikke vært for denne agenten, men gitt at andre stoffer ikke hjalp før, møtte de alle mine forventninger. "

Flere Artikler Om Typer Acne