Akne er en ganske vanlig sykdom som nesten alle må møte. Mange metoder brukes til å behandle denne sykdommen, men en av de mest effektive og trygge er laserfjerning av akne. Takket være denne terapien kan du raskt slippe av med noen manifestasjoner av sykdommen.

Indikasjoner for prosedyren

Laser terapi hjelper med nesten alle hudfeil.

Denne prosedyren anbefales for slike fenomener i ansiktet, for eksempel:

 • inflammasjon;
 • akne av et hvilket som helst stadium
 • edderkopper;
 • forstørrede porer;
 • komedoner og wen.

Takket være behandlingsforløpet kan du kvitte deg med ikke bare "frisk" akne, men også fjerne arr og arr etter akne. Fjern akne i de fleste tilfeller etterlate en bred pore, som ikke er innsnevret selv etter en lang periode. Dette skyldes det faktum at huden på dette stedet er kåt og ikke kan regenerere. Laserpolering fjerner alle de "døde" cellene, slik at arrene raskt og uten spor spennes.

Akne laser behandling

Bli kvitt akne og akne hjemme er ganske vanskelig. Spesielt hvis sykdommen er startet og spredt seg til store hudområder. I dette tilfellet kan spesiell laserterapi hjelpe. Varigheten av behandlingen med denne metoden avhenger av alvorlighetsgraden av sykdommen, men selv med omfattende manifestasjoner av akne, kan de herdes i 5-8 prosedyrer som utføres med intervaller på 7-14 dager.

Men hva er denne metoden for apparatterapi og hvorfor er den så effektiv? Laser - lysstrøm med visse parametere og bakteriedrepende virkning. Ved interaksjon med huden har den en direkte effekt på patogene patogener, som er årsaken til akne. I tillegg hemmer laseren produksjonen av fettsekret, og dermed stoppe utviklingen av inflammatoriske prosesser. Samtidig trer lysstrålen inn i de dype lagene av epidermis (opp til 0,4 cm), noe som er umulig å bruke eksterne midler.

Etter en slik innvirkning observeres følgende endringer:

 • normal funksjon av sebaceous kjertler;
 • produksjon av sekret reduseres;
 • akne utslett faller, etter flere forsinkelser forsvinner helt;
 • taperende porer;
 • post-acne arr og arr forsvinner.

Fordeler med akne behandling

I motsetning til andre metoder for terapi (renseri, tar antibiotika), påvirker akne laserbehandling ikke kroppen negativt. Samtidig overgår effektiviteten til en slik behandling alle forventninger.

De viktigste fordelene ved metoden:

 • smertefrie prosedyrer som ikke forårsaker ubehag for pasienten;
 • effekten av behandlingen er merkbar etter den første økten;
 • i motsetning til andre metoder fjerner laserterapi komedoner uten ytterligere mekanisk rensing av ansiktet;
 • Under behandlingen blir ikke integriteten i huden forstyrret, noe som reduserer risikoen for betennelse til nesten null;
 • laser hjelper til med å fjerne gamle arr og arr fra akne
 • minimum økt varighet;
 • kan brukes overalt på kroppen;
 • fraværet av nesten alle bivirkninger.

Etter prosedyren er den generelle tilstanden til epidermis forbedret: lettelsen er flatt, porene er innsnevret, huden ser frisk ut og frisk. Videre hjelper laserterapi med jevne, fine rynker.

Den eneste ulempen ved metoden er en ganske høy pris. Hele behandlingen er veldig dyrt. I dette tilfellet avhenger kostnadene av antall og varighet av prosedyrer.

Hvordan er prosedyren

Laserbehandling av akne utføres i spesialiserte kosmetikkkontorer, ved hjelp av diodeutstyr.

Hovedstadiene i prosedyren:

 1. Hudoverflaten rengjøres og behandles med antiinflammatoriske geler.
 2. Hvis det er pustulære betennelser på huden, åpnes de før prosedyren og innholdet blir fjernet.
 3. Spesielle sikkerhetsbriller er slitt.
 4. Kosmetologen beveger dyseapparatet av glidebrytelsene på overflaten av huden. En behandlingsøkt kan vare fra 20 minutter til en time.
 5. Etter avslutning av prosedyren fuktes huden med preparater som inneholder dexpanthetol.

Behandlingen er helt smertefri, noen ganger kan den ledsages av følelser av lett prikken og varme. Etter prosedyren ser huden ut rødt, men etter 60 minutter tar de sin naturlige nyanse.

Etter behandlingsforløpet anbefales det å gjennomføre en økt instrumental terapi hvert 6. måned for profylakse.

Bivirkninger

Laseraknefjerning har i de fleste tilfeller ingen negative effekter. Men noen ganger etter prosedyren kan slike reaksjoner oppstå:

 • Puffiness av huden. Et lignende fenomen kan oppstå på grunn av et aktivt rush av blod til cellene i epidermis. Den første dagen etter en økt maskinvarebehandling, er det lov å bruke kjølingservietter. I fremtiden kan du bruke krem ​​og geler med en lignende effekt.
 • Følger seg varmt på huden. Sjelden i behandlede områder kan temperaturen stige. Dette fenomenet regnes ikke som farlig og går etter 3-4 dager.

Etter å ha utført aknebehandlingsapparat bør det ikke være noen inflammatoriske reaksjoner på huden. Og hvis det er sterk hyperemi, er huden smertefull og det er symptomer på purulent skade, bør du umiddelbart konsultere lege.

Hudpleie etter behandling

14 dager før og etter økten er det nødvendig å nøye overvåke tilstanden til huden. Det må stadig fuktes. For å finne ut hvilke kremer og salver som er best brukt etter laserterapi, vennligst kontakt din egen kosmetolog. Bare han kan velge det mest effektive middel for hudtype.

Etter at økten kan begynne å peeling av det øvre laget av epidermis. Denne reaksjonen betraktes som positiv, fordi den er forbundet med forbedret celleregenerering. Denne prosessen kan ta om en uke. I denne perioden er det forbudt å rive av peelingbitene. For å fjerne slike feil må du bruke myke peeling, som velges av en kosmetiker.

Etter en økt laserbehandling av akne anbefales det ikke å varme eller tørke ut huden. I denne perioden er det forbudt:

I tillegg anbefales det å unngå eksponering for direkte sollys. Det er nødvendig å nekte å besøke strendene dersom laserbehandling utføres om sommeren, og å behandle huden med beskyttende kremer før hver utgang til gaten. I denne perioden anbefales det ikke å bruke pleieprodukter som inneholder alkohol.

Kontra

Akne laser behandling er forbudt i slike tilfeller:

 • Forverring av hudsykdommer;
 • Onkologiske sykdommer;
 • Sykdommer i sirkulasjonssystemet;
 • Diabetes mellitus insulinavhengige arter;
 • Graviditet og amming;
 • Behandling av fotosensibiliserende stoffer;
 • Intense solbrenthet.

Laser akne behandling er en ganske effektiv metode. Men i seg selv vil det ikke gi spesiell fordel. Under behandlingen anbefales det å bruke forskjellige peeling og prosedyrer som legen vil foreskrive. Før du utfører prosedyrer, er det nødvendig å konsultere en hudlege og finne ut årsaken til utslett. Tross alt, hvis du ikke eliminerer det, vil effekten av laserterapi være midlertidig og akne vender tilbake igjen.

Hvordan behandles akne laser?

Utseendet til akne er et reelt problem for mange mennesker. For å takle bruddet, er det svært viktig å kontakte en kvalifisert kosmetolog. Spesialisten vil tildele de nødvendige studiene for å avgjøre årsakene til problemene.

Effektive kosmetiske prosedyrer bidrar til å takle akne og akneutslett. En av de mest effektive metodene betraktes som en laser effekt på huden.

Hjelper det

Mange mennesker er interessert i om laser eksponering bidrar til å takle akne. Dette er faktisk en veldig effektiv prosedyre som har mange fordeler.

Disse inkluderer følgende:

 1. Ingen kontakt med huden. Laserstrålen har en mild effekt på huden på avstand. Dette gjør at du kan sikre full overholdelse av regler for sterilitet.
 2. Sikkerhet. Under prosedyren påvirkes kun små områder av dermis påvirket av akne.
 3. Mangel på smerte. Prosedyren gir ingen ubehag.
 4. Raske resultater. Den første effekten kan ses allerede etter de første øktene med laserterapi. I tillegg til å eliminere akne, gjør prosedyren deg til å takle arr, post-akne, poreforstørrelse og andre symptomer.
 5. Stabiliteten av resultatene. Etter å ha fullført en fullstendig rensing av dermis, kan du være sikker på at resultatet vil vare lenge. Laseren påvirker en rekke akne, slik at du kan fikse effekten.

Indikasjoner for prosedyren

Laserteknologi brukes aktivt til å bekjempe ulike huddefekter. De er spesielt effektive for å behandle akne og eliminere arrdannelse.

Vanligvis er laser eksponering foreskrevet i slike situasjoner:

 • utseendet av akne lesjoner;
 • intern akne;
 • purulent utslett;
 • utvidelse av porene;
 • Utseendet til flekker etter akne.

Hvordan virker akne laser?

Virkemekanismen i prosedyren er basert på en direkte effekt på de berørte områdene av dermis. I dette tilfellet penetrerer laserstråling huden inn i sonen av lokalisering av talgkjertlene. Det kan takle patogene bakterier gjennom en rekke varmeimpulser.

Laseren hjelper til med å håndtere døde hudceller, fjerner overflatelaget sammen med defekter og gir en irriterende effekt på vevet. Takket være dette er det mulig å starte regenereringsprosessene i det fornyede laget av epitelet.

Laser akne har en utbredt bakteriedrepende effekt. Det bidrar til dekontaminering av dermis og eliminerer patogener som forårsaker akne.

Den termiske effekten av laserstråling forårsaker delvis ødeleggelse av cellene som leder kanalene til talgkjertlene. Dette reduserer syntesen av talg og blokkerer prosessene som forårsaker dannelsen av akne.

Under påvirkning av laserbestråling er det mulig å forbedre blodmikrocirkulasjonen. Leukocytter som bidrar til å takle betennelse, kommer inn i de berørte områdene av dermis.

Som et resultat blir sebaceous kanaler rengjort, porene smale. Huden blir jevnere, ar og flekker forsvinner, irritasjon forsvinner.

Typer prosedyrer

For behandling av akneutslett ved hjelp av laserbestråling er det nødvendig å kontakte en erfaren lege. Det finnes flere typer lasere, som hver er preget av visse funksjoner.

Om akne kremer på ansiktet. Les mer her.

neodym

Dette er en kontaktløs teknikk som lar deg unngå å bryte opp dermisens integritet. Laserstråling kommer inn i hudstrukturen til en dybde på 4 mm, og ved hjelp av korte pulser øker temperaturen i vevet. Dette fører til død av bakterier.

Denne prosedyren gir ikke smerte. Etter økten er det mulig å eliminere puffiness, for å takle betennelse. Som et resultat reduseres sebumsyntese ved å eliminere skadelige mikroorganismer.

På grunn av eksfoliering av døde celler, er det en oppdatering av epidermis. Som et resultat av prosedyren, er hudfarge betydelig forbedret, akne forsvinner.

Video: Hvordan kurere utslett med en laser

erbium

Denne metoden er faktisk en laserpolering. Under økten føles personen en brennende følelse på huden. Innen 3 dager etter prosedyren, vil ansiktet ha en rødaktig tone. Det er også risiko for liten hevelse.

Under prosedyren kommer laserstrålen inn i de dype lagene av vev og bidrar til ødeleggelsen av det øvre lag av huden. Som et resultat av økten, er det mulig å takle infeksjonen og gjøre huden lettelse jevnere.

Hvordan er fjerningen

Før du bruker laser eksponering, bør legen foreta en undersøkelse av de berørte områdene av dermis og foreskrive nødvendige laboratorietester. Ifølge resultatene avgjør spesialisten graden av akne og velger behandlingsregime.

Før laser ansiktsrensing, bør du følge disse anbefalingene:

 • noen dager før økten må du nekte å besøke badstuen og bassenget, bruk av alkoholbaserte midler til ansiktet;
 • 2 uker før prosedyren, bør du unngå å besøke solariumet, utføre en kjemisk peeling og ta antibiotika.

Laser acne fjerning er vanligvis utført av kurs som inkluderer fra 2 til 10 økter.

Hver prosedyre kan vare 30-60 minutter - alt avhenger av graden av skade. Gjenta manipuleringen er nødvendig 1 gang i 1-2 uker. Det totale antall økter bestemmes av legen.

Prosedyren inneholder flere trinn:

 1. Ansiktets hud er grundig renset. Hvis nødvendig, utfør sminkefjerner. Deretter utfører fjerning av svarte flekker og purulent akne.
 2. En spesiell gel med antiinflammatoriske egenskaper påføres dermis.
 3. De har briller på øynene.
 4. Legen utfører en glidende laserbevegelse på huden. Prosedyren ledsages av hyggelige opplevelser.
 5. Etter sesjonen påføres et fuktighetskrem som inneholder dexpanthenol på ansiktet.
Etter økten kan det oppstå en liten rødhet på huden. Den går innen en time. For å evaluere det endelige resultatet av laserrensing av dermis er det bare mulig på dagen etter.

Rehabiliteringstid

For å minimere sannsynligheten for bivirkninger, må du følge de grunnleggende anbefalingene fra legen:

 • Påfør fuktighetsgivende midler som akselererer celle reparasjon;
 • Beskytt ansiktet mot ultrafiolett stråling og kald vind;
 • overgi bruk av dekorative kosmetikk;
 • å ekskludere besøke bad og badstuer, for å nekte varme bad.

Etter at gjenopprettingsperioden er fullført, kan du gå tilbake til din normale livsstil. Noen ganger fremkaller laserterapi peeling på huden. Dette betyr at det er nødvendig å gi en mer grundig beskyttelse av ansiktet mot eksterne faktorer.

Kontra

Som resten av kosmetologiske prosedyrer, kan laserbehandling av huden ikke alltid gjøres.

De viktigste kontraindikasjoner inkluderer følgende:

 • graviditet;
 • tilstedeværelsen av onkologiske patologier;
 • diabetes mellitus;
 • hudpatologi - herpetic lesjon, psoriasis, etc.;
 • tilbakefall av en smittsom sykdom;
 • åpne sår i lokalisering av akne.

Bivirkninger

Vanligvis gir laserterapi ikke negative reaksjoner. Men noen ganger forekommer bivirkninger.

Disse inkluderer følgende:

 1. Hevelse i huden. Denne tilstanden er resultatet av aktiv blodstrøm til epitelet. På den første dagen etter økten kan du bruke kluter med kjøleeffekt. Deretter kan du fortsette å bruke kremer og geler med samme effekt.
 2. Utseendet av varme på huden. Dette symptomet er en variant av normen og går bort i løpet av få dager.
Etter en økt på ansiktet, bør det ikke forekomme betennelser. Hvis du opplever alvorlig rødhet, ømhet eller purulente lesjoner av dermis, bør du umiddelbart konsultere en lege.

Kostnaden for en økt laser hudrensing avhenger av omdømmet til klinikken og regionen.

Gjennomsnittlig pris for prosedyren er gitt i tabellen:

Er det mulig å bli kvitt akne med en laser

Akne, ifølge statistikk, er et problem for mer enn 80% av befolkningen.

Blant dem er ikke bare tenåringer, men også unge jenter og gutter, samt voksne menn og kvinner.

Laser akne fjerning er den mest moderne måten å løse dette problemet, den mest effektive sammenlignet med alle de andre.

 • All informasjon på dette nettstedet er kun til informasjonsformål og er IKKE en manual for handling!
 • Bare doktoren kan levere den eksakte DIAGNOSEN!
 • Vi oppfordrer deg til ikke å gjøre selvhelbredende, men å registrere deg hos en spesialist!
 • Helse til deg og din familie!

Hvordan skjer det og hva du trenger å vite før du går på denne prosedyren?

Hva er akne

Akne (akne) er en kronisk inflammatorisk prosess som oppstår i huden og påvirker sebaceous kjertlene.

Når det oppstår betennelse i sebaceous kjertel, oppstår kanalblokkering, og derfor forblir hemmeligheten inne i follikkelen og kan ikke gå ut, som i friske kjertler.

 • Den inflammatoriske prosessen er ledsaget av dannelsen av pus.
 • Når en purulent vesikkel åpnes, går innholdet ut for å danne en skorpe.
 • Etter det forblir spor på huden i form av flekker av blåaktig (blåaktig, som de sier) skygge. Stor akne kan være en kilde til smerte.

For mange mennesker kommer akne regelmessig tilbake, så problemet forblir ikke i ungdomsårene.

Foto: akne på nakken

Hvorfor vises

Faktorer som påvirker dannelsen av akne kan være:

 • hormonelle forandringer i kroppen (pubertet, menstruasjon, graviditet);
 • økt aktivitet av sebaceous kjertler;
 • tar steroid medisiner;
 • stressende situasjoner;
 • hudskader og infeksjoner;
 • feil kosthold, overflødig karbohydrater;
 • arvelighet.

Det er tilrådelig før behandling for å identifisere kilden som provoserer akne.

Dette bidrar ikke bare til å håndtere utslett effektivt, men også for å hindre tilbakefall i fremtiden.

I så fall er laseren brukt til å behandle akne

Vanligvis er akne laser foreskrevet i tilfeller der andre behandlinger har vist seg ineffektive.

Laser terapi er foreskrevet av en hudlege. Ofte kommer pasienter til resepsjonen, som allerede har selvstendig prøvd noen behandlingsmetoder, men oppnådde ikke det ønskede resultatet eller det kliniske bildet av utslettene deres forverret.

Spesialisten anbefaler laserbehandling hvis:

 • akne er dyp;
 • hud alvorlig betent på grunn av akne;
 • porene er forstørrede;
 • det er flere abscesser;
 • stagnasjonsflater ble dannet.

Laser mot akne hjelper i de vanskeligste tilfellene.

Det er effektivt selv fra blemmer og arr etter selvkontroll av akne.

Lasebehandling kan fungere som en monoterapi eller kombineres med andre metoder, hvorav en vil bli bestemt av en hudlege.

Kontra

Ansiktsrensing fra akne med laser har de vanlige kontraindikasjonene for denne teknikken:

 • forverring av herpesinfeksjon
 • metabolske forstyrrelser i kroppen (diabetes);
 • graviditet;
 • ondartede sykdommer;
 • skade på huden på prosessstedet;
 • smittsomme og inflammatoriske sykdommer ledsaget av feber.

Det anbefales ikke å utføre prosedyren under menstruasjon.

Ellers er laseren helt trygg og har ingen aldersbegrensninger.

Typer av installasjoner

Prosedyrer utføres på forskjellige typer lasersystemer. Hver har sine egne nyanser av eksponering.

Ved behandling av akne oppnås de beste resultatene:

 • neodym;
 • erbium;
 • alexandrit laser.

neodym

Foto: Neodym-laserbehandling

Neodym laser gir en termisk effekt på cellene i talgkjertlene, og reduserer produksjonen av sekresjonen.

Parallelt er ødeleggelsen av bakterier eller sopp.

I tillegg stimulerer laserpulser tilstrømningen av leukocytter til sonen av betennelse, og derfor fortsetter denne prosessen naturlig.

Effekten av neodymlaseren er kontaktløs.

Huden opplever ikke de minste traumatiske effektene. Uønskede bivirkninger etter at prosedyren ikke forekommer.

erbium

Fjernelsen av akne med en erbiumlaser er sjelden gjort, men det er mulig i alvorlige stadier av sykdommen.

Foto: Erbium Laser

Det er fare for arrdannelse.

Vanligvis er denne innstillingen brukt til arr dannet på grunn av akne. Prosedyren kan kalles laserpolert ansikt.

 • Under påvirkning av en laser, fordamper cellene i det øvre laget av epidermis, som aktiverer dannelsen av nye, sunne celler.
 • Infeksjonen dør også og hudens lettelse flater ut.

alexandrite

Er det mulig å fjerne akneutslett med en alexandrit laser?

Med dette oppsettet utføres også aknebehandling, selv om hovedformålet er epilering.

 • Denne variasjonen virker på hårsekkene, som tiltrekker seg melanin (pigmentfarging).
 • Som et resultat er det fullstendig ødelagt, infeksjonen som har gått inn i follikkelen dør.

Dette reduserer betennelse. Det er, det er en slags desinfeksjon.

Hvordan gjør det

Virkningen av en hvilken som helst laser er basert på pulser som kommer inn i hudlagene på forskjellige dybder, avhengig av justeringen.

Gjør det vondt Pasienten kan oppleve bare en liten prikkende eller brennende følelse, men sensasjonene er ikke intense og krever ikke bruk av noen smertestillende midler.

Laserimpulser har en irriterende effekt som stimulerer lokal immunitet og bidrar til å bekjempe den inflammatoriske prosessen, hvor regresjonen kan bli lagt merke til selv etter en prosedyre.

Ved hjelp av en laser er produksjonen av hudsekretjon regulert, den har desinfiserende egenskaper.

Dermed dekker laserbestråling hele mekanismen for dannelsen av akne, derfor har den så høy effektivitet.

Hvordan klargjøre

Før prosedyren anbefaler dermatologen:

 • i 3 dager for å nekte termiske prosedyrer (badstuer / bad);
 • 2 uker å forlate solariumet, for å beskytte huden mot solens stråler så mye som mulig;
 • Ikke bruk kjemiske peeling i 2 uker;
 • Påfør en spesiell krem ​​i flere dager (hvis angitt).

Følgende anbefalinger vil bidra til å unngå uønskede effekter.

Hvordan er det

Foto: laserrengjøring

En behandlingsøkt gjøres vanligvis som følger:

 • hudoverflaten behandles med en antiseptisk løsning;
 • store sår åpne og fjerne innholdet;
 • legen og pasienten beskytter øynene med spesielle briller;
 • lege utfører laser rengjøring;
 • Huden behandles med anti-inflammatorisk salve.

Hele prosedyren tar fra 30 minutter til en time, avhengig av situasjonenes kompleksitet. Noen ganger er en prosedyre nok, noen ganger er det nødvendig med flere kurs. Mellom økter holdes en pause på minst en uke.

Er det noen bivirkninger

 • Ved behandling av neodym laser oppstår ikke bivirkninger.
 • Strålende eller svakt brennende kan føles ved bruk av andre typer installasjoner.
 • Også, etter prosedyrene ved bruk av erbium og alexandrit laser, er det mulig å få rød rødhet og peeling av huden. Disse fenomenene foregår på egen hånd om noen dager.

Utseendet til flere enheter akne på 2-3 dag etter prosedyren er et normalt fenomen, som er godt korrigert med spesielle midler.

Video: "Behandling av akne i ansiktet"

Fordeler og ulemper ved prosedyren

Som enhver prosedyre har laserbehandling sine fordeler og ulemper.

De utvilsomt fordelene inkluderer:

 • 100% effektiv på et hvilket som helst stadium av akne;
 • sikkerhet, ingen risiko for infeksjon, brannskader, skade på huden;
 • lav sannsynlighet for arrdannelse (eller det totale fraværet av en slik risiko, avhengig av typen laser);
 • mangel på smerte;
 • Varighet av økten (ikke mer enn en time);
 • merkbar effekt etter en prosedyre (noen ganger er det nok å løse problemet);
 • ingen aldersgrense;
 • egnet ikke bare for ansiktet, men på ryggen, skuldre og brystet;
 • justering av lindring av huden;
 • ingen bivirkninger på kroppen som helhet.

Men samtidig har bruken av en laser feil.

Antallet deres er minimalt, og de er heller ikke på den medisinske siden av problemet:

 • i avanserte tilfeller er en prosedyre ikke nok, antall økter kan nå 10;
 • uten å korrigere årsaken til sykdommen, riktig hudpleie, diett, kan dens effektivitet redusere;
 • en prosedyre er ganske dyrt, hvis flere av dem er påkrevd, er kostnaden for behandling palpabel for lommeboken;
 • Avhengig av installasjonen som er valgt, kan det dessuten være nødvendig å fjerne merker fra akne, arr.

Den største ulempen er vanligvis kalt det faktum at prosedyren er dyr, selv om midlene for å bekjempe akne også er dyre, gitt ikke så høy effektivitet.

Rehabiliteringstid

Hver pasient lege kan gi sine anbefalinger for hudpleie etter prosedyren. Generelle tips er:

 • unngå termiske prosedyrer (bad / badstue) og eksponering for sollys i 2 uker før og etter laserbehandling;
 • vurdere ernæring og korrekte ansiktspleie prosedyrer for å forhindre tilbakefall.

Noen ganger kan det være nødvendig å bruke antimikrobielle salver.

Ellers, når du forlater spesialistkontoret etter prosedyren, kan personen umiddelbart gå tilbake til det vanlige livet.

resultater

Hjelper laser akne behandling?

Skal jeg fjerne acne laser? Effektiviteten til laserterapi for behandling av akne

Ulike metoder brukes til å eliminere akne. Laser terapi er en av de nye teknologiene for fysioterapi for behandling av akne, som har en bakteriedrepende og antiinflammatorisk effekt på huden. I hvilke tilfeller er akne laser fjerning indikert og er det noen kontraindikasjoner for prosedyren?

Indikasjoner for bruk av laseren for behandling av akne

I moderne kosmetologi for behandling av hudsykdommer bruker laser teknologi. Spesielt uunnværlig laser i dermatologi. Dens effektivitet i korrigering av arr og behandling av akne er bekreftet.

Ved behandling av akne brukes en komplisert metode rutinemessig: tar piller (retinoider og antibiotika) ved hjelp av antimikrobielle salver og geler og et spesielt diett. Avtalen er laget av en hudlege. Først etter høringen kan laserbehandlinger brukes.

Indikasjoner for gjennomføring av laserbehandlingstimer:

 • acne;
 • innvendige kviser;
 • forstørrede porer;
 • purulent utslett;
 • flekker på huden etter utslett.

Bruk av laser i forhold til tradisjonelle metoder har flere fordeler:

 • øyeblikkelig resultat etter prosedyren (noen ganger er en økt nok);
 • høy sterilitet av strålebehandling;
 • laserbehandling forårsaker ikke allergier, utføres for alle hudtyper;
 • sikker metode, siden strålen bare påvirker de øvre lagene i huden;
 • prosedyren er smertefri, det er ingen smertefulle opplevelser;
 • laseren lindrer huden ikke bare fra akne, men også fra forstørrede porer, arr;
 • Langsiktig effekt av laserterapi (kan spores i nærvær av ikke-hormonelle årsaker til akne).

Lasertyper for aknefjerning

Lasebehandlingsprosedyren skal utføres av en kvalifisert lege. Når dette brukes, enheter av forskjellige typer:

Neodym laser

Kontaktløs metode der huden ikke er skadet. Laserstrålen trenger 4 mm dypt inn i huden og øker temperaturen i vevet med korte pulser, mens bakterier dør. Prosessen er smertefri.

Etter økten forsvinner hevelse, betennelse forsvinner. Som et resultat reduseres produksjonen av talg ved talgkjertlene på grunn av ødeleggelsen av patogene patogener. Det er fornyelse av huden på grunn av eksfoliering av gamle cornified celler. Ansiktet får en sunn nyanse og rydder fra akne.

Erbium laser

Metoden er i hovedsak en laserpolert. Under økten føles personen en brennende følelse på ansiktets hud. I løpet av tre dager vil huden ha en rødaktig tinge, det kan oppstå svak hevelse. Laserstrålen trenger dypt inn i vevet og ødelegger det øvre laget av huden (epidermis).

Under prosedyren dør smitte, hudavlastningen kommer ut. Som et resultat aktiveres kollagen og elastinproduksjon, noe som fører til en generell foryngende effekt. Erbium-skanner brukes ofte til å kvitte seg med arr etter akne.

Hvordan er prosedyren?

Før laserbehandling utføres, undersøker legen de skadede områdene i huden, leder de nødvendige laboratorietester for levering. Etter det bestemmer legen graden av akne og foreskriver et behandlingsregime. Straks før laserrensing av akne, bør visse anbefalinger følges:

 • Noen dager før prosedyren, bør man ikke besøke badet og bassenget, bruke produkter til ansiktet som inneholder alkohol;
 • et par uker før laserterapi bør du ikke aktivt sole deg i solen, gå til solariumet, ta kjemisk peeling av ansiktet, ta antibiotika.

Lasebehandlingsprosedyren er vanligvis gjort i kurs bestående av 2-10 økter. Varigheten av økten er 30-60 minutter (avhengig av det berørte området), gjentas gjentakelsen en gang hver 1-2 uke. Antall kurs er bestemt av legen, strengt individuelt for hver pasient. Prosedyren består av visse trinn:

 • Ansiktshuden er grundig renset. Om nødvendig, sminkefjerner. Deretter fjernes svarte punkter, purulente pimples.
 • En spesiell anti-inflammatorisk gel påføres huden.
 • Øyne lukkede briller.
 • Legen fungerer på huden ved å skyve bevegelser med et laserapparat med en spesiell dyse. Samtidig er det en hyggelig varme i det berørte området.
 • Etter slutten av laseren påføres et fuktighetsgivende preparat med dexpanthenol på huden.

Etter prosedyren blir huden litt rød. Det tar omtrent en time. Resultatet av eksponering for laserterapi vurderes neste dag.

I denne videoen kan du se hvordan prosedyren for eliminering av akne utføres ved hjelp av en laserteknikk:

Rehabiliteringstid

Innen en uke etter laser akne fjerning, bør du følge råd fra hudlege:

 • Bruk fuktighetsgivende kosmetikk til huden, akselerere celleregenerering;
 • Beskytt huden mot sollys og kald vind (om sommeren må du bruke solkrem);
 • ikke bruk dekorative kosmetikk;
 • Du trenger ikke å gå til badstuer, bad, ta varme bad.

Etter gjenopprettingsperioden kan du gå tilbake til den vanlige livsstilen. Noen ganger, etter laserterapi, kan hudskalling forekomme. Dette betyr at det er nødvendig å forsiktig beskytte ansiktet mot ytre påvirkninger.

Huddefekter etter laseraknebehandling

I sjeldne tilfeller, etter prosedyren, kan det oppstå mindre komplikasjoner på huden:

 • små blåmerker vises (i tilfelle skade på blodkarene) - de overlater seg etter noen dager;
 • bobler dannes (med erbiummetoden) - du bør straks kontakte legen med spesiell forsiktighet;
 • arr vises (hvis laserapparatet brukes feil) - det er vanskelig å helbrede, derfor bør laserbehandling bare gjøres med kvalifiserte leger.

Kontraindikasjoner, mulige komplikasjoner og bivirkninger

Laserbehandling, som enhver kosmetisk kirurgi, har sine egne kontraindikasjoner. Prosedyren kan ikke utføres:

 • gravide kvinner;
 • personer med kreft;
 • pasienter med diabetes
 • med åpne sår i akne sone;
 • pasienter med hudsykdommer (herpes, psoriasis og lignende);
 • personer med akutte smittsomme sykdommer.

I tillegg bør du finne ut årsaken til akne. I tilfelle av hormonelle lidelser eller sykdommens virkninger, vil laserbehandling bare hjelpe delvis og i kort tid.

I de fleste tilfeller er det ingen komplikasjoner etter laserterapi. Vi må imidlertid forstå at hver organisme reagerer individuelt på prosedyren. Derfor kan det være noen bivirkninger:

 • Hevelse på huden. Dette er et vanlig fenomen som ødem går gjennom på en dag.
 • Overfølsomhet på behandlede hudområder. Det tar 3-5 dager.
 • Purulent betennelse, alvorlig rødhet på huden. Dette er et sjeldent fenomen, i nærvær som et presserende behov for å konsultere en lege.

Den gjennomsnittlige kostnaden for prosedyren

Prisen på en enkelt laser akne fjerning økt avhenger av boligområdet og kvalifikasjoner av klinikken. Den gjennomsnittlige kostnaden er:

 • Moskva - 4000-16000 rubler;
 • St. Petersburg - 2500-10000 rubler;
 • regioner - 2000-7000 rubler.

Den totale kostnaden vil avhenge av det tildelte antall kurs.

Laser akne fjerning er ganske effektiv måte. Høy effektivitet av behandlingen vil kun oppnås hvis den er ordentlig forskrevet av en kvalifisert lege. Ikke selvmiljøer og gå til ukontrollerte klinikker.

Laser behandling av akne

En av de mest effektive måtene å eliminere akne er laserbehandling av akne. Med den kan du fjerne ikke bare enkle sorte prikker, men også store lommer med utslett.

Akne blir ofte observert hos ungdom under pubertet, når hormonelle endringer. Hos kvinner og menn kan slike utslag også være, i dette tilfellet er årsaken til deres utseende ofte betjent av sykdommer i mage-tarmkanalen, genetisk predisponering, hormonell svikt.

For å lykkes med å bli kvitt akne, for å forhindre utseende av arr, anbefaler mange kosmetologer og leger å gjennomgå laserterapi. Hva er dens essens, hvordan går det ut og hva koster det med en prosedyre, les nedenfor.

Essensen av laserbehandling av akne

Svarte flekker oppstår på grunn av funksjonsfeil i sebaceous kjertlene, noe som forårsaker en blokkert kanal. Som et resultat dannes inflammatoriske foci.

Og under påvirkning av en laserstråle på huden og i kanalene i porene blir bakteriene ødelagt. Etter eliminering gjenopptas normal blodsirkulasjon i problemområder.

Nå er det klart hva laser akne behandling er - effekten på huden av en strøm av laserstråler, hvoretter:

 1. Bakteriell bakgrunn er ødelagt i alle lag av epidermis.
 2. Sebaceous kjertlene er redusert, deres arbeid er normalisert.
 3. Hudirritasjon forsvinner.
 4. Huden er fullstendig restaurert, det blir sunnere.

Fordeler med prosedyren

Laserbehandling av akne har mange fordeler sammenlignet med andre terapeutiske metoder for å eliminere svarte flekker:

 1. 100% effektiv - akne er fjernet på ethvert stadium.
 2. Høy grad av sikkerhet - etter prosedyren er det ingen brannsår, sår, arr.
 3. Smerteløs, blodløs terapeutisk manipulasjon, og derfor er det ikke nødvendig å bruke anestesi - prosedyren gir ikke ubehagelige følelser til personen. Bare tinning er mulig, men hvis en neodym-laser brukes, så føler personen ikke noe i det hele tatt.
 4. Effektivitet av å holde. Varighet 1 sesjon varierer fra 30 minutter til 1 time.
 5. Synlig resultat etter første økt.
 6. Mangelen på aldersbegrensninger, evnen til å kurere akne på alle deler av kroppen, ikke bare på ansiktet.
 7. Kompleks effekt - på grunn av laseren passerer ikke bare ål, men også hudens utseende, fargen og lettelsen blir bedre; arr og pigmentering forsvinner; blodsirkulasjonen er forbedret; normalisering av sebaceous kjertlene.


Forberedelse for prosedyren

En uke før akne laser terapi, bør en person:

 1. Bruk solkrem før og etter manipuleringen.
 2. Beskytt huden mot direkte sollys. Derfor, soling, går til solarium før prosedyren er forbudt.
 3. Begrens turer til badet, badstuen eller svømmebassenget.


Når vil laserbehandling være effektiv og når ikke?

Ikke alltid akne terapi på denne måten vil være effektiv. Et 100% resultat etter prosedyren vil oppnås hvis utslett er forårsaket av feil funksjon av talgkjertlene, inflammatorisk eller smittsom prosess i dermislagene.

Men hvis årsaken til utseendet på svarte flekker ligger dypere, for eksempel, er det forbundet med sykdommer i mage-tarmkanalen, så vil laserterapi være ineffektiv. Tross alt vil hovedårsaken til akne ikke gå bort.

Lasereffekter på huden kan bare fjerne de svarte punktene en stund, men da vil de vises igjen.

For å behandle akne med en laser må du først finne årsaken til akne. Og først etter det er det nødvendig å avgjøre om denne prosedyren passer for deg eller ikke.

Acne behandling økt

Manipulering utføres som følger:

 1. Legen renser huden fra sminke, svette og fett.
 2. Spesialisten bestemmer de optimale parametrene for prosedyren.
 3. Det behandler huden med en spesiell desinfeksjonsmiddel.
 4. Spesialisten bringer laserpekeren til inflammet foci og virker på dem med stråler av stråler.
 5. Etter prosedyren bruker legen Panthenol og Bepanten krem ​​til huden for å berolige dermis.

Akne- og post-akne laserbehandling

Når blir resultatene synlige?

Mange mennesker er bekymret for spørsmålet: "Når kommer effekten av laserprosedyren?" Den første synlige resultater pasienten vil se etter en økt - rødheten forsvinner, betennelsen minker betydelig.

For å permanent fjerne problemet, er det ofte ikke 1 økt, minst 3 prosedyrer er nødvendige. Og i fremtiden ordinerer legen også støttende laserterapi 1 gang om 3 eller 4 måneder.

Rehabilitering etter laserbehandling av akne

Ved fullføring av terapeutiske prosedyrer bør en person:

 1. Følg en diett - begrense forbruket av søtsaker, krydret, fett, røkt mat.
 2. Utfør regelmessig forbedret hudpleie, inkludert: daglig vasking, periodisk peeling med kvalitetsprodukter.
 3. Å ty til moderat fysisk anstrengelse.


Metoder for laserterapi for akne

Denne behandlingsprosedyren kan utføres på forskjellige lasersystemer. Avhengig av dette varierer kostnadene ved å utføre medisinsk manipulasjon også. Gode ​​resultater i å eliminere svarte prikker oppnås ved hjelp av slike lasere:

Erbium laser

Det brukes til å behandle akne i senere stadier. Denne installasjonen brukes hovedsakelig til å fjerne arr som dukket opp etter akne.

Under påvirkning av laserstråler forsvinner de øvre cellene i dermis, nye, sunne celler vises. Samtidig er infeksjonen ødelagt, hudavlastningen er nivellert, forbedrer fargen.

Neodym laser

Det har en gunstig effekt på huden, forårsaker ikke ubehagelige opplevelser (det er ikke engang prikkende). Personen føles varm fra enheten.

Takket være denne installasjonen reduseres produksjonen av sebaceous glands sekresjon, bakterier og sopp elimineres.

Neodym laser virker på dermis uten kontakt, slik at det ikke skader huden.

Alexandrite laser

Det brukes til behandling av akne på lett hud. Det interagerer med melanin, normaliserer talgproduksjon.

Alexandrite laser eliminerer infiserte celler, fjerner arr.

Pasienten velger ikke hvilken type lasersystem han liker. Dette faller på legenes skuldre, det er han som er ansvarlig for konsekvensene av behandlingen, så laserenheten er valgt bare av en kosmetolog, en hudlege.

Kontraindikasjoner for laser akne behandling

Du kan ikke utføre denne prosedyren i slike tilfeller:

 1. Under graviditeten påvirker amming (stråler av laserstråler negativt helsen til fremtiden og den nyfødte babyen).
 2. Ved akutte inflammatoriske hudsykdommer.
 3. Med ondartede svulster.
 4. Hvis en person har epilepsi, type 1 diabetes, herpes i akutt stadium, psoriasis, atopisk dermatitt.
 5. Umiddelbart etter kjemisk peeling eller nykjøpt solbrenthet (minimum 2 uker skal passere).

Ved en kosmetologs konsultasjon er det viktig å informere legen om de eksisterende sykdommene, slik at spesialisten kan bestemme om han skal ta seg av laserbehandling denne dagen eller vente noen uker, eller kanskje fjerne problemet på en annen måte.

Bivirkninger

Ubehagelige, uventede effekter etter laserbehandling av akne generelt observeres ikke. Men i noen tilfeller kan kroppen plutselig reagere negativt på manipulasjonen:

 1. Puffiness av huden kan vises. Dette skyldes det faktum at de fornyede cellene vil begynne å flyte blod aktivt, forbedre lokal blodtilførsel, vil dermis overmette med væske. I dette tilfellet kan legen anbefale bruk av kjøling våtservietter. Deretter kan du bruke kosmetiske preparater med kjøleeffekt.
 2. Lokal temperatur kan øke i laser eksponeringsområdet. Med en slik bivirkning, trenger ingenting å bli gjort, denne reaksjonen går alene etter noen dager.
 3. Hud kan begynne å skrelle eller rødme. Disse symptomene forsvinner også alene innen få timer etter behandlingen.

Etter laserbehandling av akne, bør pasienten ikke oppleve inflammatoriske prosesser.

Hvis det er en slik reaksjon, trenger du ikke å sitte og vente til den purulente betennelsen har passert, du må snarest informere den behandlende legen om det og diskutere med ham om utnevnelsen av en annen metode for behandling av akne.

Utstedelseskurs

Til pasientens spørsmål: "Hvor mye koster laserbehandling for akneutslett?" Eksperter svarer på forskjellige måter. Fordi flere faktorer påvirker sluttprisen:

 1. Området for problemområdet som trenger lasereksponering.
 2. Graden av forsømmelse av sykdommen.
 3. Effektområde.
 4. Antall prosedyrer.
 5. Den type lasersystem som brukes (alexandrit-, neodym- eller erbiumlaser).
 6. Inkludering i kostnaden for konsultasjon med en spesialist.
 7. Klinikets prestisje.
 8. Kvalifikasjon av en lege (en erfaren dermatolog eller en enkel kosmetolog).

Den nøyaktige prisen på prosedyren for laserbehandling av akne kan fås fra legen din. Også, han kan spørre hvor mange økter vil trenge å fullstendig kvitte seg med sykdommen.

Gjennomsnittlig pris på en behandling med laserbehandling av akne i ansiktet er 2,5 tusen rubler, på ryggen og brystet - 4000 rubler per prosedyre.

Hvis en person er tildelt et kurs bestående av 5 økter, må han være klar til å gi til klinikken fra 12,5 til 20 tusen rubler.

Laser ansiktsrensing er en effektiv prosedyre som gjør at du raskt kan fjerne svarte prikker på ansikt og kropp. I tillegg til å fjerne akne, hjelper laserstråler å forbedre hudens utseende, gi ansiktet en rødme, normalisere talgproduksjonen.

Før du bestemmer deg for laserbehandling av akne, må du konsultere om dette med en spesialist, lære om mulige kontraindikasjoner, samt kostnaden for medisinsk manipulasjon.

Akne Behandling

Hvorfor velge Laser Line for laser akne behandling?

 • ledere av estetisk medisin i Russland
 • anerkjent som "Best Clinic" i 2017
 • Vi har utført over 19 000 vellykkede akne laserbehandlinger de siste 3 årene.
 • Vi vil gjennomføre den første testprosedyren gratis!

Hvordan bli kvitt akne

Trøtt av å bekjempe akne? Vil det være en alvorlig hendelse og trenger en ambulanse? Laserbehandling av akne i LINLINE - en rask løsning.

fordeler

Huden er renset allerede på dag 3. Betennelsen forsvinner, antall lesjoner reduseres merkbart. Uten smerte og lang rehabilitering.

Hemmeligheten med laser akne behandling

Akustisk bølge virker på molekylivå. Laserbehandling renser huden, regulerer talgproduksjonen. Nye ål ser ikke lenger ut.

Hvordan er prosedyren?

Et spesialprodukt påføres huden som skaper et absorberende senter for laserstråling. Det er en dyp laserrengjøring av huden. Prosedyren er behagelig. Du føler bare en varm prikken.

Hvilke deler av ansiktet og kroppen er egnet?

Teknikken er egnet for behandling av akne i alle deler av ansikt og kropp.

Hva skjer etter prosedyren?

Under behandlingen er huden ikke skadet, derfor er rehabiliteringsperioden ikke fraværende.

Hvor lang tid tar et fullt kurs av aknebehandling?

Alt er veldig individuelt. Noen pasienter trenger 1-2 økter for en komplett seier over akne.

Vokt dere for feil!

Modene av teknikken er patenterte og kan kun brukes av LINLINE-enheter.

Vanlige spørsmål:

Fra hvilken alder kan prosedyren utføres?

Teknikken er egnet for alle aldre og anbefales for behandling av akne hos ungdom.

Kan jeg begynne behandling under ansiktets betennelse?

Tilstedeværelsen av betennelse er bare en indikasjon på laserbehandling. Etter at betennelsen er fjernet, er kosmetiske prosedyrer foreskrevet.

Er det noen kontraindikasjoner for laserbehandling av akne?

Det er ingen spesielle kontraindikasjoner. Det anbefales ikke å utføre prosedyren under graviditet, under forverring av systemiske og kroniske sykdommer.

Evgenia (Rostov on Don) skriver:

I november 2013 dro jeg til Lline Hospital med et langsiktig problem - akne. Jeg var 28, hvorav 14 jeg kjempet med akne. Uansett hva jeg prøvde, forverret problemet bare. Akne syntes å bli dypere, og mengden vokste bare. Jeg antar ikke å telle hvor mye penger ble brukt på kremer, prosedyrer og "populære oppskrifter", i ett ord - mye! Endelig bestemte jeg meg for å prøve laserterapi, lese anmeldelser om ulike klinikker og stoppet hos Lline. Veldig inspirerte bilder før og etter. Jeg innrømmer at jeg trodde at hvis jeg lærte å oppnå minst halvdelen av resultatet som vises på bildet AFTER, ville dette være et utmerket resultat for meg. Men første ting først. Jeg kom til den bemerkelsesverdige legen Elena Tsurikova. Hun ga meg et kurs på flere laserterapi prosedyrer og et etterfølgende kort kurs av peeling. Alle prosedyrer var svært smertefri og godt tolerert. De første tre månedene brukte jeg hovedsakelig laserprosedyrer. I løpet av denne tiden forsvant all dyp akne, betennelsen er borte. Mørke flekker forblir (postacne). Tre måneder gikk jeg til pilling. Feltene var borte. Og så kom timen X. Elena Yurievna fotograferte resultatene oppnådd i seks måneder og viste meg mine bilder før og etter. Jeg har tårer av lykke. Jeg kunne ikke tro på mine øyne. Glatt hud, ingen akne, ingen akne. Bare i det øyeblikket innså jeg at du kan gå uten massevis av sminke på ansiktet ditt. Mer enn et år har gått siden da. Nå går jeg regelmessig til Linline på peeling, gikk gjennom Recosma prosedyren, jeg liker også å bruke VIF kremer, som jeg kjøper i bladet. Jeg glemte hva akne er, tonnevis av grunnlag og photoshop) Elena Yuryevna, tusen takk.

Registrer deg for gratis 8-800-7007-911 eller online

Laserbehandlinger i LINLINE er smertefrie, effektive og trygge for huden. Se selv på prøveprosedyren.

Sertifikatet kan brukes på alle LINLINE Clinic-tjenester, samt på profesjonell kosmetikk til hjemmebruk.

Vi inviterer deg til å konsultere kosmetologer fra den beste klinikken i Russland *!

Inviter vennene dine til LINLINE og få bonuser som gave!

Flere Artikler Om Typer Acne