Akne eller akne er den vanligste dermatologiske sykdommen. Ofte manifesterer seg seg i ungdomsårene, men uten riktig behandling kan haunt en person hele livet, undertrykke både fysisk og følelsesmessig.

Hva er akne og hvilke moderne behandlingsmetoder finnes det? Hvordan og hvor er den beste behandlingen for denne sykdommen? Svar på disse og mange andre spørsmål finnes i følgende artikkel.

Hva er akne og årsakene til sykdommen?

Akne er en dermatologisk sykdom som oftest påvirker ansiktets hud, men kan også forekomme i andre områder. Med denne sykdommen lider hårsekkene og sebaceous kjertlene, noe som forårsaker ulike inflammatoriske formasjoner på huden: akne, kviser, knuter eller cyster.

Akne er lukket og åpent. Lukkene ser ut som små hvite tuberkler, mens åpne dem ligner svarte prikker dannet i porene.

Akne er delt inn i papler og pustler. Papules er betente røde støt som danner på huden. En slik kvise kan passere etter en stund, uten å forlate det minste spor, og kan bli til en pustule. Pustler er akne hvor inflammatoriske prosesser finner sted som et resultat av hvilken pus dannes. Akne produserer vanligvis begge typer akne.

Noduler er karakteristiske for et senere stadium av sykdommen. Disse er store og smertefulle subkutane seler som ligner veldig store papiller. Cyster er i sin tur mer som store pustler, som er fylt med pus i midten. Etter at nudler og cyster har helbredet, opptrer pigmentplasser eller arr på stedet.

Hvordan utvikler sykdommen? På overflaten av huden er det hårsekk, hvor håret vokser. Hver slik follikel inneholder en stor mengde sebaceous kjertler som produserer fett. Når de blir dannet, reiser fettet fra sebaceous kjertler til hårsekkene og går deretter til overflaten av huden.

Forekomsten av akne er preget av to mulige primære årsaker: økt produksjon av fett ved talgkjertlene og keratose i hudcellene inne i hårsekkene. Keratose av hudceller er en økning i døde døde celler, både inne i follikel og i lumen.

Årsaken til økt produksjon av talg er økt syntese av adrenalhormon - androgen. Selv om dette er et mannlig kjønnshormon, blir det også produsert hos kvinner, men i mye mindre mengder. Derfor forekommer ofte akne nettopp hos ungdommer i løpet av puberteten.

Dette fører til at porene i huden er tilstoppet med trafikkork, dannet som et resultat av de ovennevnte årsakene. Disse pluggene kalles ofte akne, som ser ut som svarte prikker, når en plugg dannes på overflaten av huden, eller som hvite, betent tuberkler, dersom pluggen dannes dypt under huden.

Slike plugger tette porene og ikke tillate at hudfettet som produseres av sebaceous kjertlene, går ut. Som et resultat, akkumuleres det inne i hårsekkelen. Og bakterier eller mikroorganismer fanget i sin lumen, etter å ha falt i et gunstig miljø for reproduksjonen, utvikler seg raskt.

Som et resultat av dette fører til begynnelsen og utviklingen av den inflammatoriske prosess, som tar lang tid uten dannelse av puss, med det resultat at det ikke er hensiktsmessig behandling, papler slå inn pustler, som allerede er akkumulert puss. I de senere stadiene av sykdommen blir papulene til noduler, og pustlene blir til store cyster, hvoretter merkbare arr kan forbli på overflaten av huden.

Hvordan kurere akne

Behandlingen av denne sykdommen er den samme hos voksne og ungdom. Kvinner er ofte foreskrevet hormonelle prevensjonsmidler som terapi. Akne kan også behandles hjemme, men det er best å kontakte en kvalifisert spesialist - en hudlege eller en kosmetolog.

Terapi for denne sykdommen avhenger av alvorlighetsgrad:

 • mildt - omtrent ti akne uten uttalt betennelsesprosesser;
 • moderat grad - opp til om førti elementer med mindre tegn på utbruddet av betennelse;
 • alvorlig grad - mer enn førti ål med en uttalt inflammatorisk prosess i dem.

Det er nødvendig å behandle akne i et kompleks, ved hjelp av systemiske og lokale medisinske preparater, og overholder det nødvendige terapeutiske dietten, samt å anvende moderne maskinvareprosedyrer.

I milde stadier av sykdommen kan prøve å kurere det ved å bruke en lokal behandling på senere stadier bør begynne å gjennomgå en fullstendig diagnose av organismen, inkludert en full undersøkelse av endokrine og fordøyelsessystem.

Spicy, fet, stivelsesholdige matvarer, alkohol og kaffe, krydder og krydder spesifikke - bør være tabu for akne siden deres bruk innebærer økt talgkjertler, som i stor grad påvirker forverring av sykdommen. Det er bedre å ikke engasjere seg i selvbehandling med denne sykdommen, siden bare en spesialist kan foreskrive riktig behandling avhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen, samt spredningsområdet.

Akne behandlingsmetoder. Systemiske legemidler i behandling av sykdom

Avhengig av alvorlighetsgraden av den inflammatoriske prosessen som oppstår i huden, kan dermatologen foreskrive:

 • systemiske legemidler;
 • lokale forberedelser;
 • maskinvarebehandling.

Blant de systemiske stoffene skiller hovedsakelig antibiotika ut. Den mest populære behandlingen for akne er antibakterielle legemidler azitromycin, tetracyklin og erytromycin. De er utnevnt etter levering av bacprosev og bestemmer resistens fra patogene mikroorganismer til antibiotika. Også ofte er akne foreskrevet medikamenter basert på isotretinoin, sink og kombinasjonsmedisiner: Zinerit, Isotrexin-gel, Duac-gel og andre. Orale prevensiver eller androgenblokkere brukes ofte til å behandle kvinner. Vanligvis brukes orale prevensjonsmidler til de kvinnene som, i tillegg til behandling, trenger prevensjon, så vel som i tilfelle når andre behandlingsmetoder ikke gir de nødvendige resultatene.

Aktuell akne medisiner

For lokal behandling av denne sykdommen anvender en rekke forskjellige medikamenter, inklusive antibakteriell salver, geler og kremer, azelainsyre, retinoider, benzoylperoksyd formuleringer med peeling virkning.

Antibakterielle geler, kremer og salver blir brukt direkte på hudlesjonen om to eller tre ganger om dagen.

Azelaic acid har uttalt anti-inflammatoriske egenskaper og antimikrobiell effekt. Det forhindrer utviklingen av keratiniseringsprosesser av follikler, og reduserer også utseendet av hudpigmentering.

Retinoider er stoffer som har en effektiv anti-inflammatorisk effekt, så vel som immunmodulerende egenskaper. I tillegg bidrar de til å undertrykke aktiviteten til talgkjertlene. De produseres vanligvis i form av geler og påføres over natten etter fullstendig rensing av huden. Behandlingsperioden med slike midler er vanligvis tre måneder.

Peelingpreparater inkluderer medisiner med glykolsyre og salicylsyrer, preparater med svovel, resorcin eller adapalen. De har en karakteristisk peeling effekt, og bidrar også til fjerning av betennelse i de berørte områdene. De normaliserer også funksjonaliteten til talgkjertlene.

Akne behandling med maskinvare

Den mest effektive av akne behandlingsmetoder er:

 • kryoterapi;
 • laser terapi;
 • fotodynamisk behandling.

Kryoterapi er prosessen med eksponering for kaldt på skadet hud. Under påvirkning av ekstremt lave temperaturer i kroppen aktiveres de fleste beskyttelsesfunksjonene og de metabolske prosessene i huden normaliseres.

laser akne behandling - en behandling hvor de berørte huden påvirke forskjellige laserstråler, noe som bidrar til en betydelig innsnevring av porene, og også normaliserer produksjonen av talg ved talgkjertlene. I tillegg kan bruk av laserterapi eliminere arr og arr dannet i sistnevnte stadier av sykdommen.

Fotodynamisk terapi er effekten på den berørte huden med blått lys. Høyintensitetslys penetrerer direkte inn i sebaceous kjertlene, hvor det produserer interne antimikrobielle stoffer som kan ødelegge bakterier og patogene mikroorganismer. En av fordelene ved denne metoden for behandling er fraværet av irritasjon etter bruk.

Hjemmebehandling

Med mindre manifestasjoner av akne, kan det behandles hjemme, men alltid etter forutgående konsultasjon med en hudlege.

I tillegg til å ta medisiner foreskrevet av en spesialist, må du overvåke tilstanden til huden selv. For å gjøre dette må du ta vare på det daglig, ved hjelp av milde vaskemidler som ikke forårsaker irritasjon.

Ved bruk av lokal terapi er det nødvendig å være oppmerksom på at fet hud er best egnet i form av geler, for tørr krem ​​vil være god. Lotioner vil tilfredsstille enhver forbruker, selv om de også har en litt tørkende effekt.

Når du bruker kosmetikk, bør du være klar over at i tilfeller av akne er det absolutt ikke anbefalt å bruke de som er basert på fett. Det er best å bruke en krem ​​og dekorative kosmetikk, vannbasert.

Bli kvitt arr etter behandling

For å bli kvitt arr og arr igjen etter akne, som allerede nevnt ovenfor, kan du bruke laserterapi. Dette er imidlertid ikke den eneste metoden. Det finnes andre behandlingsalternativer som inkluderer kirurgi og konservative medisinprosedyrer.

De inkluderer kjemiske peeling, hvor ansiktets hud behandles med løsninger av syrer av forskjellige konsentrasjoner, dermatologiske og mikrodermativy, og i så fall brukes fin sliping av hudoverflaten med slipemidler.

Med en slik sykdom som akne, er forebygging svært viktig for å unngå tilbakefall. Selv om ansiktets hud allerede er ryddet av akne og akne, er det i alle fall umulig å stoppe behandlingen. I ungdomsårene er varigheten av akne-terapi omtrent fire til fem år. Men forebygging av sykdommen kan fortsette til en alder av tretti.

Forebyggende tiltak omfatter daglig daglig pleie av myk kosmetikk, samt bruk av retinoider eller azelainsyrepreparater.

Slike midler for forebygging brukes med minst frekvens. Det vil være nok en prosedyre på to dager for forebyggende tiltak for å unngå tilbakefall. Antibiotisk terapi for profylaktiske formål er strengt forbudt.

Som konklusjon

Akne er en av de vanligste hudsykdommene. Det manifesterer seg i stor utstrekning hos ungdommer, særlig på puberteten. Men det kan fortsette til en senere alder, de fleste av dem i tilfelle hvor sykdommen ble startet før det alvorlige stadiet og den riktige behandlingen ikke ble brukt.

Generelt er akne ganske behandlingsbar, spesielt ved sykdomsutbruddet. Men for å lykkes bli kvitt akne krever kvalifisert hjelp av en hudlege.

Acne behandling - fire trinn for å kvitte seg med problemet

For å behandle og kurere akne, er det ikke nok å regelmessig besøke en hudlege. Akne er referert til som psyko-emosjonelle dermatoser.

Utseendet til akne medfører forstyrrelser i den følelsesmessige sfæren, forbundet med en dyp opplevelse av utseendet. Psykologisk lidelse reduserer selvtillit, hindrer profesjonell utvikling på arbeidsplassen og personlige kontakter med motsatt kjønn. Angst-depressive lidelser hos personer med akne er enda mer vanlige enn hos kreftpasienter, selv om diagnosen "akne" ikke høres så alarmerende ut som "kreft".

Dermatologer bemerker at fremveksten av de første elementene i akne ikke er en grunn til å "gå i deg selv". Det er nødvendig å vurdere alvorlighetsgraden av tilstanden og gjøre alle forsøk på rask gjenoppretting. Det bør ikke glemmes at behandlingsprosessen kan være lang.

Akneutslett: hvor alvorlig er det

Det er fire alvorlighetsgrad av akne, avhengig av type og antall utslett:

 • med den første tyngdekraften på huden er det åpne og lukkede komedoner og ikke mer enn ti papiller
 • i andre grad av alvorlighetsgrad - komedoner, papler og opptil ti pustler
 • ved den tredje komedon, papulopustulær utslett, en til tre noder
 • i den fjerde - flere smertefulle noder og cyster med alvorlig betennelse i det midterste laget av hud - dermis

I tillegg vurderes spredning av lesjoner - på en anatomisk region (bare ansiktet, eller bare ryggen); på to anatomiske områder eller på tre eller flere anatomiske områder.

Acne Treatment - Fire trinn for å bli kvitt et problem

Akne behandling består av flere stadier. Med utseendet på akne, bør du ikke kjøre til apoteket for kosmetikk for hudpleie. Problemet ligger i kroppen. Derfor vil selv de dyreste produktene ikke lindre akne hvis du ikke samtidig behandler det fra innsiden.

Først besøk en hudlege og gå gjennom en minimumsundersøkelse, som lar deg vurdere tilstanden til huden og kroppens hormonelle bakgrunn. Hvis diagnosen "akne" er bekreftet av en lege, kombinerer behandlingen flere stadier.

Trinn 1 - Endring i ernæring og livsstil

Akne "elsker" søtsaker, nærmere bestemt er alle produkter som inneholder sukker karbohydrater. Årsaken er enkel: Når en person spiser søtsaker, som kan tilskrives informasjonskapsler og tørking, og to sukkerers sukker i kaffe, produseres insulin i bukspyttkjertelen, som deltar i utveksling av glukose - det enkleste sukker, bygningen "murstein" av mer kompleks karbohydrater.
Insulin stimulerer dannelsen av androgenhormoner, starter syntesen av overskytende talg, som fyller kanalene til oljehårsekkene. Dette er den første fasen av dannelsen av comedo - et strukturelt element av akne. Jo mindre karbohydrater kommer fra mat, jo mindre "akne" kommer opp på huden. Direkte, åpenbart forhold.

Pass på å gå inn i dietten av fiskeolje eller preparater som inneholder omega-3 fettsyrer som blokkerer leukotrien B4. Det utløser betennelse i comedo, som følge av at komedien kan forvandle seg til papule eller pustula, noe som fører til sykdomsprogresjon.

Ikke glem jod, som er nødvendig for dannelsen av skjoldbruskhormoner. En mangel på disse hormonene fører til overdreven dannelse av androgener og fremdriften av akne. Sørg derfor for å kjøpe iodisert salt, sjømat eller ta iodpreparater.

En kort liste over "forbudte" produkter:

 • melk sjokolade
 • boller, kaker, kjeks, tørketrommel og søtsaker
 • majones
 • sjetonger, hurtigmat
 • karbonatiserte drinker
 • søt te og kaffe

Det andre trinnet er å ta vare på ansiktets hud og andre områder der akne utvikler seg.

Rensing av huden utføres to ganger om dagen, spesielt utvalgt av en hudlege. Det anbefales å bruke ansiktsrensemidler, lotioner eller spesielle såper med en nøytral eller sur pH. Du kan ikke bruke den vanlige alkaliske såpen, for ikke å skape et alkalisk miljø i akneformasjoner.

Unngå mekaniske skrubber som ødelegger stratum corneum av epidermis, ødelegge vann-lipidmantelen som dekker huden, da dette øker dannelsen av talg, fyller kanalene til folliklene.

Trinn tre - Narkotikaaknebehandling

Preparater for behandling av akne retinoider

Akne behandling av lys og moderat alvorlighetsgrad begynner med bruk av stoffer som ikke tillater comedo å bli til inflammatoriske elementer - papules, pustules. Bruk keratolytik eller comedonolitics. Disse stoffene oppløses ikke innholdet av komedoner. De reduserer adhesjonen av keratinocytter i comedo til hverandre og akselererer deres desquamation.

Keratolytika er adapalen, tretinoin og isotretinoin, salisylsyre og urea, aselisk syre. Men de mest effektive representanter for keratolytika er retinoider - retinol, retinsyre.

Retinoider er festet til membranene av keratinocytter, normaliserer prosessen med desquamation av epitelet av oljehårfolliklene, tillater ikke dannelsen av nye komedoner. Fornyelsen av epidermis blir akselerert, aktiviteten til sebaceous kjertlene minker, produksjonen av talg minker.

Akne Behandling - Antibiotika

I den andre graden av akne, i tillegg til lokal behandling, foreskriver legen bruken av systemiske antibiotika som kommer inn i blodet og bringes til hudfolliklene med blodstrøm. Dette gjør at antibiotika kan trenge inn i comedonene i høye konsentrasjoner og ødelegge bakteriene som fremkaller betennelse. På samme tid gjelder antibakteriell salve med lokal effekt - de påføres huden i utslaget.

Akne medisiner - Hormonale medisiner

For å normalisere den hormonelle bakgrunnen, foreskrives kvinner kombinert orale prevensjonsmidler med antiandrogen effekt. Valget av et bestemt stoff for en gynekolog. For en kvinne med akne er det viktig å innse at i nærvær av hormonelle endringer, er det ikke nok å bruke bare kremer og salver for hud med lokal handling. Så lenge det er en stor mengde androgener i blodet, fortsetter de å stimulere androgenreseptorer i huden, og øker dannelsen av talg, og sykdommen fortsetter å utvikle seg.

Ikke vent på effekten av bruk av prevensjonsmidler i de første ukene. Normalisering er kun observert etter tre til fire måneder med å ta stoffet, den anbefalte behandlingsvarigheten er omtrent seks måneder, og for alvorlige former for akne - opp til et år.

Trinn fire - Psykoterapi

Med langvarig akne hos pasienter, spesielt kvinner utvikler depresjon. Derfor bør anbefaling av en hudlege til å besøke en psykoterapeut ikke bli forårsaket av resentment eller aggresjon. Normalisering av den emosjonelle bakgrunnen hjelper i den generelle positive dynamikken til sykdommen.

Fotspor for livet?

Etter vellykket behandling av akne oppstår et annet problem - dyskrom og arr på huden som er igjen på stedet for de tidligere utslettene.
Dyschromia - et brudd på fargen på huden. For deres behandling benyttes overflatefyllinger med a-hydroksysyrer. For å hindre gjentakelse av akne, så vel som å beskytte huden i svarte pasienter, blir peeling supplert med azelainsyre.

Andre lokale effekter er også effektive:

 • Kryomassasje, varigheten av en prosedyre bør ikke overstige fem minutter, de kan gjentas to ganger i uken, og behandlingen består av 10-15 prosedyrer
 • terapeutisk massasje av det skadede området i kombinasjon med elektroforese av vitamin C
 • mesotherapy

Microdermabrasion, laser resurfacing, kryoterapi, mesoterapi og mid-peelings anbefales for fjerning av atrofiske arr.

Hypertrofiske arr krever introduksjon av hormoner - kortikosteroider - inn i romens område, elektroforese med kortikosteroider, kollagenase og lidaza, fonophorese med motrørsseks. Hvis det ikke er mulig å fjerne hypertrofiske arr ved de angitte metodene, gir de seg til kirurgisk behandling.

Før du bruker informasjonen fra nettstedet medportal.org, les vilkårene i brukeravtalen.

Brukeravtale

Nettstedet medportal.org gir tjenester underlagt betingelsene beskrevet i dette dokumentet. Ved å begynne å bruke nettstedet, bekrefter du at du har lest vilkårene i denne brukeravtalen før du bruker nettstedet, og godtar alle vilkårene i denne avtalen i sin helhet. Vennligst ikke bruk nettstedet hvis du ikke godtar disse vilkårene.

Tjenestebeskrivelse

All informasjon som er lagt ut på nettstedet, er kun til referanse, informasjon tatt fra offentlige kilder er referanse og annonserer ikke. Nettstedet medportal.org tilbyr tjenester som lar brukeren søke etter stoffer i dataene fra apotek som en del av en avtale mellom apotek og medportal.org. For enkel bruk av nettstedets data på rusmidler, er kosttilskudd systematisert og brakt til en enkelt stavemåte.

Nettstedet medportal.org tilbyr tjenester som lar brukeren søke etter klinikker og annen medisinsk informasjon.

ansvarsbegrensning

Informasjon som er plassert i søkeresultatene, er ikke et offentlig tilbud. Administrasjon av nettstedet medportal.org garanterer ikke nøyaktigheten, fullstendigheten og (eller) relevansen av de viste dataene. Administrasjon av nettstedet medportal.org er ikke ansvarlig for den skade eller skade du har hatt på grunn av tilgang eller manglende evne til å få tilgang til nettstedet eller fra bruken eller manglende evne til å bruke dette nettstedet.

Ved å godta vilkårene i denne avtalen, forstår du og er helt enig i at:

Informasjon på nettstedet er kun til referanse.

Administrasjon av nettstedet medportal.org garanterer ikke mangel på feil og uoverensstemmelser vedrørende deklarert på nettstedet og den faktiske tilgjengeligheten av varer og priser på varer i apoteket.

Brukeren forplikter seg til å avklare informasjonen om interesse ved å ringe til apoteket eller bruke informasjonen som er gitt etter eget skjønn.

Administrasjon av nettstedet medportal.org garanterer ikke mangel på feil og uoverensstemmelser vedrørende klinikkens arbeidsplan, deres kontaktdetaljer - telefonnumre og adresser.

Hverken administrasjonen av nettstedet medportal.org, eller noen annen part som er involvert i informasjonsprosessen, skal være ansvarlig for eventuelle skader eller skader som du måtte ha pådratt av å ha fullt ut avhengig av informasjonen på denne nettsiden.

Administrasjonen av nettstedet medportal.org forplikter seg og forplikter seg til å gjøre ytterligere anstrengelser for å minimere uoverensstemmelser og feil i informasjonen som tilbys.

Administrasjon av nettstedet medportal.org garanterer ikke fravær av tekniske feil, herunder med hensyn til driften av programvaren. Administrasjonen av nettstedet medportal.org forplikter seg så snart som mulig å gjøre alt for å eliminere eventuelle feil og feil i tilfelle deres forekomst.

Brukeren er advart om at administrasjonen av nettstedet medportal.org ikke er ansvarlig for å besøke og bruke eksterne ressurser, koblinger som kan finnes på nettstedet, gir ikke godkjenning for innholdet og er ikke ansvarlig for tilgjengeligheten.

Administrasjonen av nettstedet medportal.org forbeholder seg retten til å suspendere nettstedet, for å endre innholdet helt eller delvis, for å gjøre endringer i Brukeravtalen. Slike endringer utføres kun etter administrasjonens skjønn uten forvarsel til brukeren.

Du bekrefter at du har lest vilkårene i denne brukeravtalen og godtar alle vilkårene i denne avtalen i sin helhet.

Annonseringsinformasjon som plasseringen på nettstedet har en tilsvarende avtale med annonsøren, er merket "som annonsering."

Alt om akne. Akne behandling. Algoritmeanbefalinger

Kjære venner, hallo!

Jeg tror at vi kommer tilbake til kvinnens problemstillinger, som vi har snakket om i det siste, mer enn en gang.

Og i dag vil jeg snakke med deg om akne.

Og selv om jeg analyserer dette problemet i detalj i boken "Økning av gjennomsnittskontrollen", som mange av dere har kjøpt, og jeg sier en algoritme av anbefalinger for ulike former for akne der, vil applikasjoner for å fortelle om akne fortsette å komme.

Vel, la oss komme inn i essensen av dette problemet og analysere:

 • Hva kalles "akne sykdom"?
 • Hvordan er akne dannet?
 • Hva er de som?
 • Hvordan behandle dem avhengig av form og alvorlighetsgrad?
 • Hva kan være en omfattende løsning på dette problemet?

Men først, husk anatomien og fysiologien til talgkjertlene.

Strukturen av talgkjertlene

Sebaceous kjertlene er appendages av huden. De er ujevnt fordelt over hele kroppen.

På håndflatene, sålene og baksiden av foten mangler de.

De fleste av dem i ansiktet og hodebunnen: 400-900 til 1 kvadratcentimeter. Mindre (men fortsatt mye) på overkroppen: brystet, ryggen.

Sebaceous kjertlene produserer talg som kommer inn i hårsekkens munn (og håret dekker nesten hele kroppen vår), noe som er en skede for en del av håret som er skjult for øynene våre. Denne saken er dekket med et flerlags keratinisert epitel. Dette betyr at nye celler blir født i de nedre lagene, som, når de vokser og utvikler, beveger seg opp, kondenserer, blir til kåt vekter, som blander seg med sekretjonen av talgkjertlene.

Og videre, takket være sammentrekningen av små muskler som øker håret, går denne sammensetningen til overflaten av huden. Horny skalaer fjernes naturlig i prosessen med hygieniske prosedyrer, og fett er fordelt over det, og danner en tynn film med en tykkelse på 7-10 mikron. Samtidig danner hemmeligheten til svettekjertlene, som sammen med sebumet danner en vann-lipidmantel på overflaten av kroppen, kommer her.

Det gir hudens elastisitet, forhindrer at den tørker ut, opprettholder en konstant kroppstemperatur, og undertrykker veksten av bakterier og sopp.

Vanligvis produseres omtrent 20 gram talg per dag.

Denne prosessen er regulert av hormoner på fire nivåer: hypothalamus, hypofyse, binyrene, kjønkirtler. Derfor kan mange sykdommer i det endokrine systemet være ledsaget av utseendet av akne.

Og nå oppmerksomhet:

Hovedhormonet som forbedrer talgproduksjonen er testosteron. Det er reseptorer på membranene i cellene i talgkjertlene. Testosteron interagerer med dem og under virkningen av enzymet omdannes 5-alfa reduktase til sin aktive metabolitt - dihydrotestosteron, noe som direkte øker produksjonen av talg.

Sensitiviteten til reseptorene til sebaceous kjertelceller til den og aktiviteten av 5-alfa-reduktase er arvet, så i mange tilfeller kan problemet med akne spores fra generasjon til generasjon.

Interessant nok har sebaceous kjertler av forskjellig lokalisering et annet antall testosteronreseptorer.

Derfor, hvis du har akne hele tiden på samme steder, for eksempel på haken eller baksiden, betyr det at sebaceous kjertlene som er plassert her er rike på disse reseptorene.

Men østrogen, derimot, undertrykker sebaceous utskillelser, men denne effekten er mindre uttalt enn den fettdannende effekten av testosteron.

Noen har akne før kritiske dager, og dette er også forklarlig: progesteron, som i denne fasen av menstruasjonssyklusen kommandoer paraden, har en androgen og antiøstrogen effekt på talgkjertlene.

Det vegetative nervesystemet er også involvert i reguleringen av sebumsekresjon, slik at stress også kan påvirke utseendet på akne.

Hvordan er akne dannet?

Akne, eller akne, er en kronisk, gjenopptatt sykdom, ledsaget av blokkering og betennelse i hårsekkene.

En kvise er ikke en sykdom, og to kviser er ikke en sykdom, og forekomsten av akne 1-2 dager før menstruasjonen er heller ikke en sykdom.

Akne blir en "sykdom" når en av dem forsvinner, mens andre vises, dessuten er disse ikke bare svarte prikker, men røde seler i huden, noen ganger med suppurations.

Men det hele begynner med dannelsen av komedoner. Hva er det

En komedo er i sin essens en cyste - et hulrom fylt med visse innhold. I tilfelle av akne blir innholdet i cysten sebum, hornete celler, støvpartikler og kosmetikk.

Hvordan kom de dit? - du spør.

For det første produseres sebum hos noen ofte mer enn nødvendig, og det har ikke tid til å bli fjernet fra hårsekken.

For det andre er det med akne hyperkeratose notert, derfor er det ikke bare et overskudd av talg, men også kåte, som også bidrar til dannelsen av kork.

Støvpartikler er resultatet av dårlig hudrensing, og kosmetikk er komedogen og ikke-komedogen. Komedogene tette porer og forhindre utløsning av sebum til utsiden. De inneholder lanolin, kokosnøtt, linolje, hvetekimolje. Av denne grunn, folk utsatt for dannelsen av akne, må du velge kosmetikk, som indikerte: "ikke-comedogenic."

Mens hele denne blandingen er under overflaten av huden, er ingenting synlig. Men over tid blir korken mer og mer, og en dag når den overflaten av huden, og begynner å bøye den. Små hvite prikker blir synlige - lukkede komedoner. De kalles også "milia", som på latin betyr "hirse".

Hva skjer neste? Kork fortsetter å vokse i størrelse og til slutt bryter gjennom huden. Å komme ut, under oksygenvirkningen, oksiderer den og blir svart. Slik dannes "svarte flekker" eller åpne komedoner.

Oftest komedoner kan ses på huden på pannen, nesen, haken.

Slik ser det ut som "live":

En blokkert hårfollikkel er et ideelt avlsmiljø for propionbacterium acne, som er anaerobt (dvs. lever uten oksygen). De begynner å formere seg kraftig og frigjøre biologisk aktive stoffer som forårsaker betennelse i både hårsekkene og dens omkringliggende vev.

Men mikroorganismer er vennlige gutter og elsker å forene seg med sine brødre i tankene. Propionobakterier går sammen med epidermale stafylokokker, streptokokker og sopp som bevarer overflaten av huden. Betennelse øker.

Nå er det klart at 4 faktorer kan være skyldig i utviklingen av akne:

 1. Overdreven sekresjon av talgkjertlene.
 2. Follikulær (forekommer i hårfollikel) hyperkeratose, dvs. fortykning av stratum corneum.
 3. Reproduksjon av bakterier i sebaceous horny pluggen.
 4. Betennelse inne i hårsekk og omgivende vev.

Derfor blir det klart at for behandling av akne trenger du:

 1. redusere talgproduksjonen
 2. redusere tykkelsen av stratum corneum,
 3. i nærvær av inflammatoriske elementer (knuter, pustler på en hyperemisk bakgrunn) forbinder antibiotika.

Årsaker til akne

Bidra til utseendet på akne:

 1. Hormonale overgrep: hormonelle forandringer hos ungdom, hormonelle ubalanser med økning i nivået av mannlige kjønnshormoner, graviditet, endokrine sykdommer i binyrene, hypofysen, hormonelle legemidler etc.
 2. Vitamin A-mangel (fører til hyperkeratose).
 3. Stress.
 4. "Feil" kosmetikk.
 5. Utilstrekkelig hudpleie.
 6. Overdreven hudpleie.
 7. Varme og fuktig klima.
 8. Klemme akne.
 9. Friksjon, trykk på visse områder, som forårsaker en beskyttende reaksjon av huden i form av økt reproduksjon av stratum corneum, inkludert i hårsekkene.

Det har også blitt bemerket at utviklingen av akne er påvirket av visse matvarer og problemer med mage-tarmkanalen.

Alvorlighet av akne

Akne behandling avhenger av alvorlighetsgrad.

Det er 4 alvorlighetsgrad av akne.

1 ss. Det er lukkede komedoner (hvite utslett, som ligner hirse). Inflammede knuter og pustler fraværende.

2 ss. Det er åpne (svarte flekker), lukkede komedoner, knuter (inflammerte seler) og enkeltpustler. Nodler og pustler ikke mer enn 20 elementer.

3 ss. Flere knuter og pustler (20-40 stykker).

4 ss. Mer enn 40 elementer: pustler, knuter og store tetninger i huden (noder).

Akne behandling

Med 1 og 2 grader er eksterne midler tilstrekkelig.

Med grad 3 og 4, er systemisk behandling foreskrevet.

La oss undersøke litt mer.

 1. Hvis det bare er komedoner i ansiktet, starter behandlingen med legemidler som inneholder Adapalen (handelsnavn: Differin, Adaklin, Klenzit) eller Azelaic acid (Skinoren, Azelik, Azix-Derm).

Adapalen (Differin og analoger) - En strukturell analog av vitamin A. Det løser kork, fjerner komedoner, reduserer betennelse.

Vist med 12 år. Gravide kvinner kan ikke være lakterende kan (minst, så det er skrevet i instruksjonene til stoffet Differin).

Forbedring er kun merkbar etter 4-8 ukers bruk, og vedvarende forbedring skjer etter 3 måneder.

Det er en gel og fløte.

Gelen er laget for fet hud, krem ​​- for tørr og sensitiv hud, fordi Den inneholder fuktighetsgivende ingredienser. Ikke la det forstyrre deg. Akne er ikke alltid på fet hud.

Adapalen påføres om kvelden, en gang om dagen, ellers kan det forårsake solbrenthet.

Azelaic acid (Skinoren og analoger) - løsner stratum corneum, åpner porer, fjerner kork, reduserer fet hud, ødelegger propionbacterium acne og har anti-inflammatorisk effekt.

Det virker som at stoffet virker på alle deler av patogenesen av akne og er god på alle sider, men av en eller annen grunn snakker vurderingene om sin lavere effektivitet sammenlignet med Differin.

Hva sier du?

Under graviditet og amming, er bruken mulig (de skriver imidlertid i samråd med legen). Barn fra 12 år.

Påfør det to ganger om dagen, om morgenen og om kvelden. Den kan brukes mens du er i solen.

I analogi med Adapalen - gelen går for kombinasjon og fet hud, krem ​​- for normal og tørr.

Synlig forbedring etter 4 uker. Det må brukes i flere måneder.

Begge legemidlene brukes på alle problemområder, og ikke bare til enkelte kviser.

 1. Hvis komedoner alternerer med inflammatoriske elementer (knuter, pustler), men sistnevnte er få, er enten kombinasjonspreparater som inneholder adapalen og antibiotika Clindamycin (Klenzit C) eller midlet basert på benzoylperoksid (Baziron AC) egnet. Det gir en mer uttalt antibakteriell effekt. I sistnevnte tilfelle er det bedre å bytte det med Adapalen: om morgenen Baziron AU, om kvelden Differin, fordi Differin vil arbeide med komedoner, og Baziron - med betennelseselementer.

Hva er bemerkelsesverdig Baziron AU: det ødelegger ikke bare akne propionbakterier, men også epidermale stafylokokker. Plus myker korken, pluss undertrykker talgproduksjonen.

Forresten, vet du ikke hva forkortelsen "AU" betyr? Noe skjer ikke for meg.

Vist også med 12 år. Gravid og lakterende anbefales ikke, selv om systemet nesten ikke har noen virkning.

Påfør 1-2 ganger om dagen på utslett.

Effekten er synlig etter 4 uker, den skal brukes i minst 3 måneder.

Gel Baziron AS er i forskjellige konsentrasjoner av det aktive stoffet: 2,5% og 5%. Hvis du tar det for første gang, anbefaler du en lavere konsentrasjon (2,5%). Med utilstrekkelig effekt fra de første - 5%.

Det er viktig! Legene anbefaler ikke å bruke Baziron AU hvis det bare er komedoner på huden for ikke å danne bakterieresistens mot det.

Ved påføring bør det ikke være lenge i solen.

Galderma Lab stoppet ikke ved utviklingen av Differin og Baziron. Hun kombinerte dem i en Effesel, som inneholder Adapalen og Benzoylperoksid.

Hvis komedoner, knuter, pustler "dekorerer" huden, kan du ikke bry deg om å bruke to måter, men få en.

Gel Effezel påføres en gang om dagen på kvelden. Men han er resept.

 1. I tilfelle flere inflammatoriske elementer på huden foreskrives antibakterielle eksterne midler: Dalacin 1%, Clindovit, Zenerite, etc.

Dalatsin og Klindovit gjelder 2 ganger om dagen. Barn fra 12 år.

Zinerit lotion inneholder erytromycin og sink, derfor tørker huden, har en anti-inflammatorisk effekt, ødelegger bakterier (akne propionbacter og epidermal streptococcus).

Dens andre fordeler er:

 1. Kan brukes i solen.
 2. Kan være gravid og amming.
 3. Du kan under sminke.
 4. Det har ingen aldersgrense.

Behandlingsforløpet er 10-12 uker.

 1. I alvorlige former for akne, med ineffektivitet av lokale midler, foreskriver legen systemisk terapi. Det er oftest Unidox Solutab, Clindamycin, Tetracyklin, Erytromycin.
 2. Og hvis det ikke fungerte, brukes det siste, mest "killer" middelet: Isotretinoin (Roaccutane). Han har en "million" kontraindikasjoner og side. Og mest, kanskje, den mest forferdelige er den teratogene effekten. Derfor anbefales det at kvinner bruker 2 prevensjonsmidler når de bruker det. Og hvis en mann tar det, er ikke utviklingsfeilene til et barn utelukket. Så... la han også bruke to prevensiver.

Men da, som leger og pasienter sier, er effekten magisk. Roaccutane hemmer aktiviteten til talgkjertlene og reduserer selv størrelsen. Tilordne det 1-2 ganger om dagen i lang tid (16-24 uker, noen ganger lenger).

Hva mer?

Hvis akne har utviklet seg i en kvinne på bakgrunn av hyperandrogenisme, er COCs med antiandrogene virkninger definitivt foreskrevet: Diane-35, Chloe, Yarinu og andre.

I kompleks behandling av akne er riktig hudpleie viktig. Du kan gi råd om medisinske kosmetikkmidler Avene (serie Klinans), Bioderma (linje Sebium), La Rosh Pose (Efaklar), etc.

Det er alt. Hvordan likte du artikkelen, venner? Hva kan du legge til i dette?

Alle dine kommentarer, spørsmål, tillegg skrives under i kommentarfeltet.

Og jeg spør deg veldig mye: Hvis du likte artikkelen, ikke glem, vennligst klikk på knappene på det sosiale. nettverk som du ser nedenfor for å dele med dine kolleger.

Hvis du ikke er en bloggabonnent, kan du abonnere på nyhetsbrevet, og jeg vil sende deg varsler om nye artikler. I takknemlighet for abonnementet, vil du straks motta post via e-post en samling verdifulle jukseark.

Abonnementsskjemaet er under hver artikkel og i høyre kolonne.

Hvis noe ikke er klart, her er instruksjonen.

Og hvis du for en eller annen grunn ikke mottok brev som henviser til nedlasting av jukseark, vennligst ikke nøl med å skrive!

Se deg igjen på bloggen "Apotek for mann"!

Med kjærlighet til deg, Marina Kuznetsova

Mine kjære lesere!

Hvis du likte artikkelen, kan du, hvis du vil stille noe, legge til, dele erfaring, gjøre det i et spesielt skjema nedenfor.

Bare vær ikke snill! Dine kommentarer er min viktigste motivasjon for nye kreasjoner for deg.

Jeg ville være veldig takknemlig hvis du deler en lenke til denne artikkelen med venner og kolleger i sosiale nettverk.

Bare klikk på sosiale knapper. nettverk hvor du er medlem.

Klikk på knappene sosialt. nettverk øker gjennomsnittlig sjekk, inntekt, lønn, reduserer sukker, blodtrykk, kolesterol, eliminerer osteochondrosis, flatfoot, hemorroider!

Hvilke piller vil bidra til å behandle akne på ansiktet fra innsiden

Før behandlingen starter, er det ekstremt ubehagelig, først og fremst fra et estetisk synspunkt, en sykdom som du definitivt bør bestemme årsakene til forekomsten.

Fra riktig søk etter roten til problemet avhenger av effektiviteten og hensiktsmessigheten av behandlingen på en eller annen måte.

Årsaker til akne

Teoretisk sett kan utseendet på akne være en konsekvens av å ta medisiner og forekomsten av allergiske reaksjoner på irriterende stoffer, som noen ganger ikke engang innser. Spesifikke arbeidsforhold eller komponenter av innåndet luft er vanlige, men vanlige årsaker til utseendet av akne.

Akne i ansiktet skjer av ulike årsaker og i ulike aldre

Eksperter identifiserer 5 hovedårsaker til forekomsten:

 • forstyrrelse av mage-tarmkanalen;
 • brudd på sekret av talgkjertlene;
 • hormonelle lidelser (overflødig mengde mannlige hormoner i blodet);
 • hormonell "restrukturering" av kroppen (ungdom, overgangsalder, fødsel);
 • beriberi.

Akne behandling fra innsiden

Å ha riktig diagnosert grunnårsaken, kan håpe på en vellykket og sikker behandling av akne i ansiktet fra innsiden. Det er mer hensiktsmessig å ta hvilke tabletter i de tilfellene som er beskrevet ovenfor, bare en erfaren hudlege vil fortelle deg, men de viktigste metodene for terapi som anbefales av spesialister er allment kjent og mye brukt når det ikke er tid til å gå til legen.

Hormonale legemidler

Disse stoffene, faktisk, er prevensjonsmidler, brukes i tilfelle av hormonelle lidelser og "omorganiseringer" av kroppen. Akne behandling er deres bivirkning, men ganske effektiv.

Legemidlet har et minimumshormoninnhold.

Vurder disse hormonelle stoffene:

 • "Jess." Økende popularitet på grunn av minimumshormoninnholdet. De er foreskrevet i kombinasjon med prevensjonsmidler av ikke-hormonell opprinnelse.
 • "Diane-35". Veldig sterkt narkotika, raskt og effektivt eliminere akne. Det brukes til alvorlige former for utslett, inneholder østrogen.

Akne behandling ved hjelp av Diane-35 forårsaker blodpropper

Uansett garantier for sikkerhet for disse pillene, leger ikke ga, med jevne mellomrom donere blod for koagulering er ekstremt nødvendig. Ofte er det tilfeller av hårtap og svingninger i kroppsvekt.

 • "Yasmin". Ganske trygt og til en viss grad nyttig verktøy som normaliserer hormoner og stabiliserer kroppens endokrine system. Ikke forårsaker følelsesmessige utbrudd, bidrar til å kvitte seg med et mindre utslett.
 • "Regulon". Et lojalt narkotika med mild handling som ikke forårsaker habituation og forekomsten av ulike feil i kroppen etter kansellering av mottaket. Eliminerer mild utslett og forbedrer den generelle tilstanden til huden og håret.
En av antikonceptivaene foreskrevet for behandling av akne

Ved forskjellige intensiteter av utslett, er Novinet, Kleira, Janine, Midiana, Yasmin foreskrevet. Fordelene ved denne metoden inkluderer den høye effektiviteten av aknebehandling på ansiktet fra innsiden.

Uansett hvilke piller pasienten velger, er minus alltid en rekke kontraindikasjoner og bivirkninger.

 • kvalme med diabetes mellitus
 • vektøkning i nyre- og leversykdommer,
 • emosjonell variasjon i trombose,
 • smertefulle opplevelser i brystkjertlene i hypertensjon,
 • brudd på menstruasjonssyklusen i nærvær av godartede eller ondartede svulster,
 • allergisk utslett med pankreatitt.

Legemidlet er strengt kontraindisert under graviditet og amming.

Rengjøring av tarmen med piller

Denne metoden brukes i tilfeller der årsaken til akne er et brudd på mage-tarmkanalen (ubalanse i tarmmikroflora), et symptom som er utseendet på akne hovedsakelig på kinnene og kinnbenet. Fordelen er nesten fullstendig fravær av bivirkninger.

Legemidlet for å gjenopprette tarmmikroflora uten bivirkninger

Det er flere effektive stoffer anbefalt av hudlege og gastroenterologer.

 • "Laktofiltrum". På grunn av tilstedeværelsen i sammensetningen av sorbenten og prebiotisk, rengjør tabletter samtidig kroppen av toksiner og metter tarmene med gunstig mikroflora. En signifikant minus - de første dagene av behandlingen er ledsaget av en økning i antall akne. Behandlingsforløpet er fra 14 til 20 dager.
 • "Bifiform", "Linex". Kapsler inneholder 10 millioner gunstige bakterier, lindrer forgiftning og perfekt gjenoppretter balansen mellom intestinal mikroflora. Bivirkninger er ikke observert.

behandling av tarmen og akne på ansiktet fra innsiden lindrer bare ny akne

Uansett kostbare piller du har kjøpt, vil de ikke lindre huden fra eksisterende utslett. Samtidig er tarmrensing effektiv i bekjempelse av sykdom, hvis årsaken er nettopp et brudd på mage-tarmkanalen. Ellers vil denne prosedyren bare legge til rette for "liv" i magen din.

Antibiotika for akne

Det er mulig å eliminere den inflammatoriske prosessen og ødelegge bakteriene som forårsaker akne, ved hjelp av antibiotika. Sammen med fordelene ved en slik behandling, som består i ubetinget ødeleggelse av skadelige mikroorganismer, er det mange ulemper.

Det mest effektive antibiotikumet for behandling av akne på ansiktet fra innsiden

Her er noen av dem:

 • forårsaker ubalanse i mikroflora i mage eller dysbakteri, ledsaget av kvalme, diaré, forstoppelse;
 • påvirker lever, nyrer og andre indre organer negativt;
 • behovet for å opprettholde en streng diett i løpet av behandlingen;
 • forårsaker allergiske reaksjoner, inkludert dermatitt og kløe;
 • provoserer trøst og sopp, svimmelhet og generell ubehag.

Det mest effektive antibiotikumet for å behandle akne på ansiktet fra innsiden er Tetracycline. Disse tabletter ødelegger alle slags lignende subkutane formasjoner.

Noen andre stoffer gjør det lengre og mindre effektivt, men å velge Metronidazol, Levomycetin, Erytromycin, Trichopol eller Flemoxin for å eliminere sykdommen, kan du bli kvitt akne og koiler.

retinoider

Behandling med retinoider er den mest produktive metoden for å eliminere alvorlig akne. Nye generasjons legemidler er utformet for å hemme veksten og utviklingen av hudceller. Brukes til å kvitte seg med akne forårsaket av brudd på sekret av talgkjertlene eller hormonell "restrukturering" av kroppen.

Den mest effektive retinoiden for å redusere produksjonen av subkutan fett

Dessverre er effektiviteten av legemidlet nesten alltid ledsaget av tilstedeværelsen av en omfattende liste over bivirkninger som er relatert til ulempene ved den nevnte terapi.

De viktigste er:

 • bruk av stoffet i barnets svangerskapstid kan forårsake allergiske reaksjoner, føtale deformitet eller provosere utviklingen av alvorlige sykdommer hos spedbarnet;
 • tørr hud, sløret syn;
 • dysbakterier, hudfølsomhet overfor ultrafiolette, nervøse lidelser;
 • Lang behandlingstid (opptil 4 måneder).

Den ideelle representanten for retinoider betraktes som stoffet Roaccutane, som maksimalt reduserer intensiteten av produksjonen av subkutant fett. Litt underordnet ham i effektivitet, men tiltrukket av tilgjengeligheten av hjemmemidlet "Retinol" (Retinol Palmitat). I lang tid å bli kvitt utslett vil det hjelpe medikamentet "Isotretinoin", foreskrevet av leger for den cystiske formen av utslett.

Brewer's gjær

Brewer's gjær er et kosttilskudd med en overvekt av ulike komponenter: sink, jod, kalsium, ravsyre, vitamin C, magnesium, jern, kalium. Gi overfladisk behandling for akne på ansiktet fra innsiden.

Brewer's gjær tabletter

Hva slags gjærtabletter du anser som mer egnet for din egen kropp, forbedrer alle tilstanden til huden ved å bekjempe patogene mikrober, normalisere funksjonen av sebaceous kanaler og metabolske prosesser i hudcellene.

Brygger er ikke i stand til å kurere alvorlige former for utslett

De bringer bare huden i riktig tilstand og er effektive i kombinasjon med andre behandlingsmetoder.

Er det mulig å foreskrive en behandling selv

Selv medisiner for ekstern behandling er bedre valgt, i henhold til anbefalingene fra spesialister, og oral administrasjon av tabletter, gitt de mange bivirkningene, er absolutt kontraindisert uten å konsultere en hudlege.

Legen vil foreskrive riktig behandling basert på testresultatene.

En erfaren lege før utnevnelsen av et behandlingsforløp vil undersøke resultatene av alle nødvendige tester og bare sørge for at det ikke er noen allergiske reaksjoner på stoffets komponenter, og intoleranse overfor noen av komponentene i stoffet, anbefaler dristig bruk av passende piller.

Selvbehandling i dette tilfellet kan føre til triste konsekvenser, opp til et dødelig utfall. Etter å ha våget å erklære krig mot uestetiske formasjoner på ansiktet, husk at overdreven selvtillit kan "belønne" deg med mer alvorlige sykdommer som lett kunne vært unngått.

Ytterligere tiltak for å hjelpe piller

Ikke overholder en diett, du kan betydelig redusere effekten av å ta piller. Derfor er det viktig å forlate fett, krydret mat og alkohol. Å hjelpe de samme tabletter kan være midler for lokal bruk.

Antimikrobielle midler utvendig behandling (azelainsyre, benzoylperoksyd, clindamycin) og retinoider (Adapalene, tretinoin), og maskene fra ølgjær bidra til overflaten destruksjon av bakterier, og av bivirkninger er observert bare tørrhet og mindre hudirritasjoner.

Rent ansikt - noen ganger resultatet av hardt arbeid

Bruke disse verktøyene er mindre produktive enn å behandle akne på ansiktet fra innsiden. Det er ikke kjent hvilke piller spesialisten vil foreskrive, men noen av de ovennevnte legemidlene vil sikkert øke den totale terapeutiske effekten og forkorte behandlingsperioden.

Dermed gir behandling av lesjoner fra innsiden virkelig et positivt resultat på kortest mulig tid, og denne tilnærmingen bør brukes til å bestemme ineffektiviteten av lokal behandling.

Fortsett med anbefalinger fra fagfolk og intensiteten av utslett når du velger de nødvendige pillene. Ikke behand noen få akne retinoider, eller prøv å eliminere rikelig utslett med brygger gjær eller forberedelser for å rense tarmene.

Årsaker til akne og det mest effektive middel for akne. Lær av den nyttige videoen:

Hvilke rettsmidler vil aldri bli kvitt akne og hva som virkelig hjelper. Se videoen anmeldelsen:

Tilbakemelding om bruk av stoffet "Jess" for behandling av akne. Se en interessant video:

Flere Artikler Om Typer Acne