Akne er preget av blokkering av fett og keratiniserte epitelceller i ekskretjonskanaler i talgkjertlene og hårsekkene, samt inflammatoriske prosesser i dem. Utslett lokalisert hovedsakelig på ansikt, rygg, øvre fremre bryst, i det minste - i nakken og skulderbelte. Deres utseende er ikke forbundet, som tidligere antatt, med brudd på hygieniske regler for hudpleie.

Prosesser oppstår ikke uavhengig, men mot bakgrunnen av ulike forandringer og lidelser i kroppen. Derfor kalles den lokale manifestasjonen av lidelser av generell karakter akne. Det forekommer i ulike aldersgrupper og er ofte en komplikasjon av blandet eller fet seboré.

Akne sykdom har en tendens til langsiktig kronisk kurs med hyppige eksacerbasjoner. I 50% av tilfellene er årsaken til ulike psyko-emosjonelle lidelser, og behandling av akne forårsaker betydelige vanskeligheter blant dermatologer og kosmetologer.

Årsaker til akne og akne

Patogenese av sykdommen

Akne oppstår oftest for første gang i puberteten hos jenter kl 12-14, hos gutter på 14-15 år. De kan forekomme i forskjellige varianter - i "fysiologisk" eller "klinisk", som krever behandling i 15%. I 7% av individer forekommer denne sykdommen først i alderen 40 år. Noen former for akne forekommer gunstig, er lettere å behandle og ikke etterlater cicatricial endringer i huden, andre er tette, sammenflytende i naturen, motstandsdyktig mot terapi, danner cellulitt og etterlater alvorlige kosmetiske feil.

Eksisterende metoder og forberedelser for behandling av akne hos de fleste pasienter er kun effektive i tilfelle deres korrekte bruk, noe som er mulig med en forståelse av sykdomspatogenesen (utviklingsmekanismen) og årsakene til den. Disse inkluderer:

 1. En stor mengde kjønnshormoner i epidermis, sebaceous kjertler, hårsekk, fibroblaster i puberteten, noe som bidrar til ulike lidelser, inkludert økt fettproduksjon av talgkjertlene.
 2. Progesteron (en forløper av adrenokortikosteroider og kjønnshormoner) har en lignende effekt på talgkjertlene, og derfor har noen kvinner økt utskillelse av talgkjertler før menstruasjon og akne.
 3. Økt følsomhet for hudstrukturer til kjønnshormoner som sirkulerer i blodet.
 4. Den relative mangelen på linolsyre i perioden med økt vekst og pubertet, samt en mangel på sink i blodserumet, fant hos 80% av pasientene med akne. Zink bidrar til å normalisere forholdet mellom hormoner og redusere fettutskillelsen av kjertlene.

En av de predisponerende faktorene (men ikke bekreftet) er arvelig predisposisjon. En viss provokerende rolle spilles av en nedgang i det totale immunforsvaret til kroppen, tarmdysbiose, dårlig ernæring og dårlig livsstil, og noen andre faktorer.

Typer av akne og postacne

Disse endringene er utløseren og bakgrunnen der ytterligere brudd oppstår, men allerede av lokal natur.

Den første fasen av sykdommen er dannelsen av mikrokamedoner. De fremkommer som følge av økt proliferasjon av keratinocytter av hårsekkene og overdreven sekresjon av talgkjertlene, blokkering av kanalene til folliklene, noe som fører til dannelsen av åpne og lukkede komoneser og kolonisering av sistnevnte ved bruk av akne. Disse mikroorganismer er representanter for den normale mikrobielle flora på hudoverflaten. Når det er forstyrrelser i kroppen, en reduksjon i lokal immunitet og et brudd på syrebasestatusen på hudoverflaten, blir de aktive og viser deres patogene egenskaper. I tillegg produserer bakterier enzymer som er involvert i inflammatoriske prosesser, og også nedbryter fett av talgkjertler (triglyserider) for å frigjøre fettsyrer som forårsaker hudirritasjon. Alt dette fører til dannelsen av gunstige betingelser for reproduksjon av stafylokokkinfeksjon og suppurering.

Akne behandling på ansiktet avhenger av type elementer og scenen av den patologiske prosessen. Det er ulike klassifiseringer av akne og dets effekter. I praktisk anvendelse er adskillelsen av akneelementer i 2 store grupper mest hensiktsmessig:

 • primær, som er en manifestasjon av sykdommens aktive løpetid;
 • sekundær eller post-akne, som representerer effekten av akne.

I den første gruppen utmerker seg følgende typer akne:

 1. Lukkede og åpne komedier. Lukkede komedoner, som ser ut som hvite knuter (milia), er ikke-inflammatoriske tilstoppede talgkirtler og hårsekk. Som et resultat av videre akkumulering i sekresjon, blir smuss, epitelceller, åpne hudormer dannet med en svart prikk på toppen, som rager ut over hudoverflaten.
 2. Papulær akne er en konsekvens av den inflammatoriske reaksjonen ved lokalisering av komedoner og omgivende vev. De er runde, litt smertefulle, tetninger i form av knuder opp til 1 cm i diameter, høyt over overflaten og har en rosa, lilla, rød eller pigmentert farge (noen ganger uten å skifte hudfarge). Sammenslåing, tett avstandspapirer kan danne plaketter. Papirutslett kan eksistere i lang tid og oppløses uavhengig eller som følge av behandling. Etter det forblir det ikke spor igjen, men noen ganger kan det være langvarige flekker av pigmentering.
 3. Pustulær akne oppstår som et resultat av tilsetning av en stiftinfeksjon. Disse er hulrom fylt med pus. De har ofte form av pustler, etter tømming, som forblir fra det purulente innholdet og helbredelsen, ofte små arr. Hvis den purulente prosessen utvikler og fanger de dypere lagene i huden eller subkutant vev, dannes en abscess eller phlegmon. De krever mer alvorlig behandling, siden infeksjonen kan gå inn i blodet og forårsake sepsis. Etter deres helbredelse forblir grove arr med broer og fistler.

Post-akne typer:

 1. Pigmentering, som er en endring i hudfarge etter betennelse i stedet for komedoner. Det kan vare opptil 1,5 år, men det er godt å behandle med en kjemisk peeling.
 2. Psevorubtsevanie (falsk arrdannelse) i form av rødlige flekker etter inflammerte komedoner. Endringer strekker seg ikke over hudoverflaten og forsvinner uten år og pigmentering på maksimalt seks måneder.
 3. Ekte arr er atrofisk (myk, ikke stiger over hudflaten, og noen ganger trukket tilbake), hypertrofisk (tykk, utstikkende over huden) og keloid (veldig tett, uregelmessig i form, større enn størrelsen på såret selv).

Moderne aknebehandling

Akne behandling er basert på forståelsen av akne som følge av hormonelle lidelser i kroppen i nærvær av bidragende faktorer. Derfor kan bare lokal behandling være i nærvær av enkelte elementer. I andre tilfeller bør terapi være omfattende og utføres etter undersøkelsen av endokrine, fordøyelses- og andre kroppssystemer.

Prinsipper for behandling inkluderer:

 • begrensning av bruk av karbohydratrike matvarer, kaffe, alkoholholdige drikker, krydder og krydder, hvis det øker fettinnholdet i huden og bidrar til forverring av sykdommen;
 • behandling av tilknyttede sykdommer, normalisering av endokrine systemfunksjon og psyko-emosjonell tilstand;
 • sanitet av de identifiserte kildene til kronisk infeksjon i kroppen;
 • bruk ansiktsrensemidler, uavhengig av alvorlighetsgraden av sykdommen; Til tross for at utseendet på akne ikke er forbundet med dårlig omsorg for ansiktets hud, bidrar det sure eller nøytrale miljøet til å forebygge inflammatoriske og suppurative komplikasjoner;
 • Generelle og lokale effekter med bruk av rusmidler og kosmetikk, inkludert akne maskinvare behandling.

Preparater og metoder velges av dermatologer og kosmetologer, avhengig av utbredelsen av prosessen og alvorlighetsgraden av sykdommen.

Narkotika- og systemiske eksponeringsmetoder

Erytromycin og tetracyklin antibiotika brukes etter å ha undersøkt avlinger av materialet for mikroflora følsomhet for dem. Ett av følgende antibiotika er foreskrevet:

 • doxycyklin 300 mg 1 gang per dag i 10-12 dager;
 • Rondomitsin i samme doser 2 ganger daglig - 7 dager;
 • Summet 500 mg 1 gang per dag - 7 dager.

Sammen med antibiotika er det nødvendig å bruke antifungale midler.

Sinkpreparater - sinkoksid eller sulfat opptil 3 ganger daglig etter måltider, 20-50 mg.

Roaccutane (isotretinoin) er spesielt effektiv i behandling av alvorlig eller moderat akne. Utnevnt med 0,5-1 mg (basert på 1 kg pasient kroppsvekt) per dag i 4-8 måneder. Ved slutten av den andre behandlingsmåneden reduseres dosen med 2 ganger. Legemidlet har kraftige antiinflammatoriske og sebiostatiske effekter (med fet seborrhea).

Laser eksponering - intravenøs laserbestråling (VLOK) og helium-neon laser (GNL).

Orale prevensjonsmidler for kvinner, for eksempel "Diane-35", utpekt av ordningen.

Aktuelle preparater

Retinoider (adpalen, diferin), som påvirker epitelkeratiniseringsprosessene, undertrykker funksjonen til talgkjertlene og har antiinflammatoriske og immunmodulerende effekter. Brukes i form av en gel. Påfør etter rengjøring av huden i 3 måneder om natten, støttende behandling - 2-3 ganger i uken.

Skinoren (azelainsyre) - brukes som krem ​​eller gel 2 ganger om dagen. Den har antiinflammatorisk og antimikrobiell virkning, reduserer pigmentering og påvirker keratiniseringen av hårsekken.

Kremer, salver, geler, suspensjoner med antibiotika. Påfør på de betente områdene 2-3 ganger om dagen.

Peelingpreparater med salisylsyre, glykolsyre, restercin, svovel - har en peeling, antiinflammatorisk, virkning som normaliserer funksjonen til talgkjertlene.

Narkotikabehandling av akne med Roaccutane

Omfattende Acne Drug Therapy

Acid Peeling Application

Akne behandling

Det utføres ved hjelp av ulike kosmetikkteknikker, avhengig av hudtilstanden: dermabrasjon, de-incrustation, kurs av ultratonisk og mikrokurrent terapi (iontophorese, elektroporasjon), fonophorese, galvanisk og kryoterapi, mesoterapi med introduksjon av hyaluronsyre og kollagenpreparater, mekanisk og laser peeling etc. laserteknikker.

Metoder og metoder for kompleks behandling av akne og dens konsekvenser velges av spesialister individuelt med konstant korreksjon av foreskrevet behandling.

Alt om akne. Akne behandling. Algoritmeanbefalinger

Kjære venner, hallo!

Jeg tror at vi kommer tilbake til kvinnens problemstillinger, som vi har snakket om i det siste, mer enn en gang.

Og i dag vil jeg snakke med deg om akne.

Og selv om jeg analyserer dette problemet i detalj i boken "Økning av gjennomsnittskontrollen", som mange av dere har kjøpt, og jeg sier en algoritme av anbefalinger for ulike former for akne der, vil applikasjoner for å fortelle om akne fortsette å komme.

Vel, la oss komme inn i essensen av dette problemet og analysere:

 • Hva kalles "akne sykdom"?
 • Hvordan er akne dannet?
 • Hva er de som?
 • Hvordan behandle dem avhengig av form og alvorlighetsgrad?
 • Hva kan være en omfattende løsning på dette problemet?

Men først, husk anatomien og fysiologien til talgkjertlene.

Strukturen av talgkjertlene

Sebaceous kjertlene er appendages av huden. De er ujevnt fordelt over hele kroppen.

På håndflatene, sålene og baksiden av foten mangler de.

De fleste av dem i ansiktet og hodebunnen: 400-900 til 1 kvadratcentimeter. Mindre (men fortsatt mye) på overkroppen: brystet, ryggen.

Sebaceous kjertlene produserer talg som kommer inn i hårsekkens munn (og håret dekker nesten hele kroppen vår), noe som er en skede for en del av håret som er skjult for øynene våre. Denne saken er dekket med et flerlags keratinisert epitel. Dette betyr at nye celler blir født i de nedre lagene, som, når de vokser og utvikler, beveger seg opp, kondenserer, blir til kåt vekter, som blander seg med sekretjonen av talgkjertlene.

Og videre, takket være sammentrekningen av små muskler som øker håret, går denne sammensetningen til overflaten av huden. Horny skalaer fjernes naturlig i prosessen med hygieniske prosedyrer, og fett er fordelt over det, og danner en tynn film med en tykkelse på 7-10 mikron. Samtidig danner hemmeligheten til svettekjertlene, som sammen med sebumet danner en vann-lipidmantel på overflaten av kroppen, kommer her.

Det gir hudens elastisitet, forhindrer at den tørker ut, opprettholder en konstant kroppstemperatur, og undertrykker veksten av bakterier og sopp.

Vanligvis produseres omtrent 20 gram talg per dag.

Denne prosessen er regulert av hormoner på fire nivåer: hypothalamus, hypofyse, binyrene, kjønkirtler. Derfor kan mange sykdommer i det endokrine systemet være ledsaget av utseendet av akne.

Og nå oppmerksomhet:

Hovedhormonet som forbedrer talgproduksjonen er testosteron. Det er reseptorer på membranene i cellene i talgkjertlene. Testosteron interagerer med dem og under virkningen av enzymet omdannes 5-alfa reduktase til sin aktive metabolitt - dihydrotestosteron, noe som direkte øker produksjonen av talg.

Sensitiviteten til reseptorene til sebaceous kjertelceller til den og aktiviteten av 5-alfa-reduktase er arvet, så i mange tilfeller kan problemet med akne spores fra generasjon til generasjon.

Interessant nok har sebaceous kjertler av forskjellig lokalisering et annet antall testosteronreseptorer.

Derfor, hvis du har akne hele tiden på samme steder, for eksempel på haken eller baksiden, betyr det at sebaceous kjertlene som er plassert her er rike på disse reseptorene.

Men østrogen, derimot, undertrykker sebaceous utskillelser, men denne effekten er mindre uttalt enn den fettdannende effekten av testosteron.

Noen har akne før kritiske dager, og dette er også forklarlig: progesteron, som i denne fasen av menstruasjonssyklusen kommandoer paraden, har en androgen og antiøstrogen effekt på talgkjertlene.

Det vegetative nervesystemet er også involvert i reguleringen av sebumsekresjon, slik at stress også kan påvirke utseendet på akne.

Hvordan er akne dannet?

Akne, eller akne, er en kronisk, gjenopptatt sykdom, ledsaget av blokkering og betennelse i hårsekkene.

En kvise er ikke en sykdom, og to kviser er ikke en sykdom, og forekomsten av akne 1-2 dager før menstruasjonen er heller ikke en sykdom.

Akne blir en "sykdom" når en av dem forsvinner, mens andre vises, dessuten er disse ikke bare svarte prikker, men røde seler i huden, noen ganger med suppurations.

Men det hele begynner med dannelsen av komedoner. Hva er det

En komedo er i sin essens en cyste - et hulrom fylt med visse innhold. I tilfelle av akne blir innholdet i cysten sebum, hornete celler, støvpartikler og kosmetikk.

Hvordan kom de dit? - du spør.

For det første produseres sebum hos noen ofte mer enn nødvendig, og det har ikke tid til å bli fjernet fra hårsekken.

For det andre er det med akne hyperkeratose notert, derfor er det ikke bare et overskudd av talg, men også kåte, som også bidrar til dannelsen av kork.

Støvpartikler er resultatet av dårlig hudrensing, og kosmetikk er komedogen og ikke-komedogen. Komedogene tette porer og forhindre utløsning av sebum til utsiden. De inneholder lanolin, kokosnøtt, linolje, hvetekimolje. Av denne grunn, folk utsatt for dannelsen av akne, må du velge kosmetikk, som indikerte: "ikke-comedogenic."

Mens hele denne blandingen er under overflaten av huden, er ingenting synlig. Men over tid blir korken mer og mer, og en dag når den overflaten av huden, og begynner å bøye den. Små hvite prikker blir synlige - lukkede komedoner. De kalles også "milia", som på latin betyr "hirse".

Hva skjer neste? Kork fortsetter å vokse i størrelse og til slutt bryter gjennom huden. Å komme ut, under oksygenvirkningen, oksiderer den og blir svart. Slik dannes "svarte flekker" eller åpne komedoner.

Oftest komedoner kan ses på huden på pannen, nesen, haken.

Slik ser det ut som "live":

En blokkert hårfollikkel er et ideelt avlsmiljø for propionbacterium acne, som er anaerobt (dvs. lever uten oksygen). De begynner å formere seg kraftig og frigjøre biologisk aktive stoffer som forårsaker betennelse i både hårsekkene og dens omkringliggende vev.

Men mikroorganismer er vennlige gutter og elsker å forene seg med sine brødre i tankene. Propionobakterier går sammen med epidermale stafylokokker, streptokokker og sopp som bevarer overflaten av huden. Betennelse øker.

Nå er det klart at 4 faktorer kan være skyldig i utviklingen av akne:

 1. Overdreven sekresjon av talgkjertlene.
 2. Follikulær (forekommer i hårfollikel) hyperkeratose, dvs. fortykning av stratum corneum.
 3. Reproduksjon av bakterier i sebaceous horny pluggen.
 4. Betennelse inne i hårsekk og omgivende vev.

Derfor blir det klart at for behandling av akne trenger du:

 1. redusere talgproduksjonen
 2. redusere tykkelsen av stratum corneum,
 3. i nærvær av inflammatoriske elementer (knuter, pustler på en hyperemisk bakgrunn) forbinder antibiotika.

Årsaker til akne

Bidra til utseendet på akne:

 1. Hormonale overgrep: hormonelle forandringer hos ungdom, hormonelle ubalanser med økning i nivået av mannlige kjønnshormoner, graviditet, endokrine sykdommer i binyrene, hypofysen, hormonelle legemidler etc.
 2. Vitamin A-mangel (fører til hyperkeratose).
 3. Stress.
 4. "Feil" kosmetikk.
 5. Utilstrekkelig hudpleie.
 6. Overdreven hudpleie.
 7. Varme og fuktig klima.
 8. Klemme akne.
 9. Friksjon, trykk på visse områder, som forårsaker en beskyttende reaksjon av huden i form av økt reproduksjon av stratum corneum, inkludert i hårsekkene.

Det har også blitt bemerket at utviklingen av akne er påvirket av visse matvarer og problemer med mage-tarmkanalen.

Alvorlighet av akne

Akne behandling avhenger av alvorlighetsgrad.

Det er 4 alvorlighetsgrad av akne.

1 ss. Det er lukkede komedoner (hvite utslett, som ligner hirse). Inflammede knuter og pustler fraværende.

2 ss. Det er åpne (svarte flekker), lukkede komedoner, knuter (inflammerte seler) og enkeltpustler. Nodler og pustler ikke mer enn 20 elementer.

3 ss. Flere knuter og pustler (20-40 stykker).

4 ss. Mer enn 40 elementer: pustler, knuter og store tetninger i huden (noder).

Akne behandling

Med 1 og 2 grader er eksterne midler tilstrekkelig.

Med grad 3 og 4, er systemisk behandling foreskrevet.

La oss undersøke litt mer.

 1. Hvis det bare er komedoner i ansiktet, starter behandlingen med legemidler som inneholder Adapalen (handelsnavn: Differin, Adaklin, Klenzit) eller Azelaic acid (Skinoren, Azelik, Azix-Derm).

Adapalen (Differin og analoger) - En strukturell analog av vitamin A. Det løser kork, fjerner komedoner, reduserer betennelse.

Vist med 12 år. Gravide kvinner kan ikke være lakterende kan (minst, så det er skrevet i instruksjonene til stoffet Differin).

Forbedring er kun merkbar etter 4-8 ukers bruk, og vedvarende forbedring skjer etter 3 måneder.

Det er en gel og fløte.

Gelen er laget for fet hud, krem ​​- for tørr og sensitiv hud, fordi Den inneholder fuktighetsgivende ingredienser. Ikke la det forstyrre deg. Akne er ikke alltid på fet hud.

Adapalen påføres om kvelden, en gang om dagen, ellers kan det forårsake solbrenthet.

Azelaic acid (Skinoren og analoger) - løsner stratum corneum, åpner porer, fjerner kork, reduserer fet hud, ødelegger propionbacterium acne og har anti-inflammatorisk effekt.

Det virker som at stoffet virker på alle deler av patogenesen av akne og er god på alle sider, men av en eller annen grunn snakker vurderingene om sin lavere effektivitet sammenlignet med Differin.

Hva sier du?

Under graviditet og amming, er bruken mulig (de skriver imidlertid i samråd med legen). Barn fra 12 år.

Påfør det to ganger om dagen, om morgenen og om kvelden. Den kan brukes mens du er i solen.

I analogi med Adapalen - gelen går for kombinasjon og fet hud, krem ​​- for normal og tørr.

Synlig forbedring etter 4 uker. Det må brukes i flere måneder.

Begge legemidlene brukes på alle problemområder, og ikke bare til enkelte kviser.

 1. Hvis komedoner alternerer med inflammatoriske elementer (knuter, pustler), men sistnevnte er få, er enten kombinasjonspreparater som inneholder adapalen og antibiotika Clindamycin (Klenzit C) eller midlet basert på benzoylperoksid (Baziron AC) egnet. Det gir en mer uttalt antibakteriell effekt. I sistnevnte tilfelle er det bedre å bytte det med Adapalen: om morgenen Baziron AU, om kvelden Differin, fordi Differin vil arbeide med komedoner, og Baziron - med betennelseselementer.

Hva er bemerkelsesverdig Baziron AU: det ødelegger ikke bare akne propionbakterier, men også epidermale stafylokokker. Plus myker korken, pluss undertrykker talgproduksjonen.

Forresten, vet du ikke hva forkortelsen "AU" betyr? Noe skjer ikke for meg.

Vist også med 12 år. Gravid og lakterende anbefales ikke, selv om systemet nesten ikke har noen virkning.

Påfør 1-2 ganger om dagen på utslett.

Effekten er synlig etter 4 uker, den skal brukes i minst 3 måneder.

Gel Baziron AS er i forskjellige konsentrasjoner av det aktive stoffet: 2,5% og 5%. Hvis du tar det for første gang, anbefaler du en lavere konsentrasjon (2,5%). Med utilstrekkelig effekt fra de første - 5%.

Det er viktig! Legene anbefaler ikke å bruke Baziron AU hvis det bare er komedoner på huden for ikke å danne bakterieresistens mot det.

Ved påføring bør det ikke være lenge i solen.

Galderma Lab stoppet ikke ved utviklingen av Differin og Baziron. Hun kombinerte dem i en Effesel, som inneholder Adapalen og Benzoylperoksid.

Hvis komedoner, knuter, pustler "dekorerer" huden, kan du ikke bry deg om å bruke to måter, men få en.

Gel Effezel påføres en gang om dagen på kvelden. Men han er resept.

 1. I tilfelle flere inflammatoriske elementer på huden foreskrives antibakterielle eksterne midler: Dalacin 1%, Clindovit, Zenerite, etc.

Dalatsin og Klindovit gjelder 2 ganger om dagen. Barn fra 12 år.

Zinerit lotion inneholder erytromycin og sink, derfor tørker huden, har en anti-inflammatorisk effekt, ødelegger bakterier (akne propionbacter og epidermal streptococcus).

Dens andre fordeler er:

 1. Kan brukes i solen.
 2. Kan være gravid og amming.
 3. Du kan under sminke.
 4. Det har ingen aldersgrense.

Behandlingsforløpet er 10-12 uker.

 1. I alvorlige former for akne, med ineffektivitet av lokale midler, foreskriver legen systemisk terapi. Det er oftest Unidox Solutab, Clindamycin, Tetracyklin, Erytromycin.
 2. Og hvis det ikke fungerte, brukes det siste, mest "killer" middelet: Isotretinoin (Roaccutane). Han har en "million" kontraindikasjoner og side. Og mest, kanskje, den mest forferdelige er den teratogene effekten. Derfor anbefales det at kvinner bruker 2 prevensjonsmidler når de bruker det. Og hvis en mann tar det, er ikke utviklingsfeilene til et barn utelukket. Så... la han også bruke to prevensiver.

Men da, som leger og pasienter sier, er effekten magisk. Roaccutane hemmer aktiviteten til talgkjertlene og reduserer selv størrelsen. Tilordne det 1-2 ganger om dagen i lang tid (16-24 uker, noen ganger lenger).

Hva mer?

Hvis akne har utviklet seg i en kvinne på bakgrunn av hyperandrogenisme, er COCs med antiandrogene virkninger definitivt foreskrevet: Diane-35, Chloe, Yarinu og andre.

I kompleks behandling av akne er riktig hudpleie viktig. Du kan gi råd om medisinske kosmetikkmidler Avene (serie Klinans), Bioderma (linje Sebium), La Rosh Pose (Efaklar), etc.

Det er alt. Hvordan likte du artikkelen, venner? Hva kan du legge til i dette?

Alle dine kommentarer, spørsmål, tillegg skrives under i kommentarfeltet.

Og jeg spør deg veldig mye: Hvis du likte artikkelen, ikke glem, vennligst klikk på knappene på det sosiale. nettverk som du ser nedenfor for å dele med dine kolleger.

Hvis du ikke er en bloggabonnent, kan du abonnere på nyhetsbrevet, og jeg vil sende deg varsler om nye artikler. I takknemlighet for abonnementet, vil du straks motta post via e-post en samling verdifulle jukseark.

Abonnementsskjemaet er under hver artikkel og i høyre kolonne.

Hvis noe ikke er klart, her er instruksjonen.

Og hvis du for en eller annen grunn ikke mottok brev som henviser til nedlasting av jukseark, vennligst ikke nøl med å skrive!

Se deg igjen på bloggen "Apotek for mann"!

Med kjærlighet til deg, Marina Kuznetsova

Mine kjære lesere!

Hvis du likte artikkelen, kan du, hvis du vil stille noe, legge til, dele erfaring, gjøre det i et spesielt skjema nedenfor.

Bare vær ikke snill! Dine kommentarer er min viktigste motivasjon for nye kreasjoner for deg.

Jeg ville være veldig takknemlig hvis du deler en lenke til denne artikkelen med venner og kolleger i sosiale nettverk.

Bare klikk på sosiale knapper. nettverk hvor du er medlem.

Klikk på knappene sosialt. nettverk øker gjennomsnittlig sjekk, inntekt, lønn, reduserer sukker, blodtrykk, kolesterol, eliminerer osteochondrosis, flatfoot, hemorroider!

Flere Artikler Om Typer Acne