Behandling av furunkulose med folkemidlene hjemme er ofte mer effektiv enn den offisielle. Mest raskt slippe av med kjelen ved hjelp av bakt løk og folkemidlene på grunnlag av såpe.
Her er eksempler på hvordan å kurere koker tatt fra avisen "Vestnik HLS"
Folk rettsmidler for koker:

Slik behandler du kokes med bakt løk

Ved hjelp av bakte løk kan du raskt bli kvitt koktene. Bake løk medium størrelse (det er bedre å bake i deig eller i folie), kutt i 2 halvdeler. Halvparten satte på seg en koking, slips. Bytt bandasje hver 4. time. (2008, nr. 7, s. 30).

Tilbakemelding om dette folkemidlet. Koker jeg har behandlet bare bakt løk siden barndommen. Jeg knytter ham varm om natten med et tykkere lag slik at varmen varer lenger. Og om morgenen var det ingen pus i såret, bare en stang i midten står. Men det er lett å fjerne. Det viktigste - ikke tette såret. Og selve såret er raskt forsinket. (HLS 2010, nr. 8, s. 33)
Hvis kjernen av kjelen ikke kan fjernes etter påføring av bakte løk, vil en komprimering fra bladene på plantainen hjelpe deg - du må strekke dem og feste til såret, stangen kommer ut over natten.

Hvordan bli kvitt kyllingen ved hjelp av honningkaker:

En meget kjent folkemiddag for behandling av kokende hjemme - honningkake. Det er flere oppskrifter for å lage en slik healingskake.

 • Den enkleste oppskriften: honning og mel.
  På en liten haug med mel (helst rug eller lavvann) legg 1 ts. honning og knead deigen til elastikk. Gjør deigen ut av deig og legg den på det betente stedet. Dette er et svært effektivt folkemedikament for behandling av koke og er helt trygt. Det kan til og med brukes til behandling av nyfødte. Du kan legge en honningkake for hele natten.
  For å forbedre effekten på en abscess, kan du først sette gasbind i flere lag dyppet i varmt vodka, deretter en kake, deretter cellofan og et varmt skjerf. Men en slik komprimering kan ligge på kroppen i bare 3-4 timer (HLS 2001, nr. 13, s. 18).
 • Flapjack fra honning, mel og såpe.
  Oppskriften er mer arbeidsintensiv, men også mer effektiv. 100 g honning og 100 g revet på en rist av husholdnings såpe for å smelte i et vannbad og kombinere med 100 g mel for å lage en flat kake. Å pålegge denne flate kaken på en abscess. (HLS 2007, №14, s. 32).
 • Flapjack laget av honning, mel og fuglfett.
  Bland honning med mel til viskositet, legg til litt fuglfett (kylling, gås, and) - det er veldig nært i sammensetningen til menneskelig fett og absorberes raskt. En flat kake fra denne deigen påføres for å koke og koke, brenner og frostbit, sprekker og kutt. (HLS 2004, nr. 11, s. 18).

Folkemidlene for kjelebasert såpe:

 • Salve, trekke pus ut av kjele
  50 g svart vaskeri såpe, rist, tilsett 50 g rugmel, 1 ss. l. vegetabilsk olje, 1 ss. l. honning. Den resulterende massen helles 3/4 kopp kokende vann og kokes i 2-3 minutter, og tilsetter 20 g voks.
  Bytt dressingen med salve 1-2 ganger om dagen. Komplett trekking av pus fra kjelen skjer i 10-14 dager.
  Dette er den såkalte tibetanske "black patch", den brukes til alle slags abscesser og sår. (2008, nr. 7, s. 30).

Slik behandler du kokebrød.

Svart brød til behandling av kokos brukes også på flere måter.

 • Den vanligste metoden - et stykke svart brød, salt og kult, tygge for dannelse av vassel. På en pergament sett et stykke bandasje, deretter våt, deretter toppdeksel med den andre enden av bandasjen og fest den.
 • Tilbakemelding om behandling av kokebrød. Dette folkemidlet har hjulpet en kvinne til å kvitte seg med brystet på brystet. Det var en veldig sterk smerte, svulsten trekk, huden ble rød, men før åpningen av absessen var fortsatt langt unna. Kvinnen satte brødet, tygget med salt, kokte på brystet, sikret med tape. Allerede om morgenen var pus ute, men svulsten ble løst i en uke, men smerten var borte. (HLS 2002, nr. 17, s. 20, 2005, nr. 14, s. 4)
 • Bland svart brød (krummer) med honning i like deler, fest til sår, fikse. Kok renset perfekt. (2004, nr. 16, s. 25).
 • Du kan ikke blande det - smør brødet med honning og fest det til sårpunktet, fest det med et bandasje (2005, №15, s. 19).

Behandling av koker hjemme med medisinske planter:

 • Hjemmebehandling med ficus
  Raskt slippe av med koker vil hjelpe ficus rom. Det er nødvendig å ta 2 ark, en til å rulle i kjøttkvern, og den andre til å sette i kokende vann til det er mykt. På det varme bladet av ficus legger den resulterende mushen og festes til koker, fikse, la om natten. (HLS 2010, nr. 12, s. 31)
 • Kaninkål.
  Knead blader av hare kål for å lage juice, og fest ved å koke. Det vil være alt pus sammen med stangen. Såret vil raskt helbrede. (HLS 2008, nr. 23, s. 32, 2011, nr. 16, s. 32)
 • Behandling av aloe og brus:
  Mannen gikk for å hvile på sjøen, men likevel i toget hadde han en abscess på albuen. Etter to dager med svømming i havet, steg temperaturen til 39 grader. Hånden ble hovnet, striber gikk fra albue til skulder. Vertinnen tok henne pasienten til portlederen. Legen tok en kjepp med brus og helles på kjelen. Så tok han et blad av aloe, skrelt det sammen og satte det på brusetørket. Pribintoval og beordret ikke å vaske hånden sin i 2 dager. Etter 3 dager fjernet den syke hånden, kom temperaturen tilbake til normal. Siden da har han og hans venner gjentatte ganger brukt denne enkle måten å koke på. (2002, nr. 13, s. 23).
 • Slik behandler du kjele hjemme med persille
  Griser persille rot. Bland 2 ss. l. perle persille og 2 ss. l. innvendig fett. Påfør denne blandingen på furuncle, dekk den med en rød tulipan, deretter vokspapir og fest med tape. På innsiden av dagen, ta en sterk infusjon av persille - drikk et glass hver 2. time. Den siste delen av avkoket er ikke senere enn 16 timer (siden persille har en sterk vanndrivende effekt). (HLS 2002, nr. 19, s. 10-11)
 • Psylliumbehandling
  Fjern litt krem ​​fra overflaten av melken, smør det vasket bladet av plantainet og fest det til koker, fest det. Hvis det ikke er krem, kan du smøre plantainet med såpe. (HLS 2002, nr. 23, s. 20)
 • Hvordan helbrede en bokebark
  Kvinnen hadde en furuncle på benet hennes, hun brukte ulike folkemedisiner for behandlingen, men de hjalp ikke. Noen anbefalte å knytte en tallerken fra bjørkebark av vanlig bjørk, fjerne toppfilmen. Snart begynte han å forlate sårpussen, og såret begynte å smale og stramme seg. (HLS 2004, nr. 23, s. 32)
 • Dahlia blader
  Metoden er veldig enkel - du trenger bare å dekke kjelen med dahlia blader og sikre deg med et bandasje. Om vinteren kan du bruke tørre blader, forkjøl dem 15-20 minutter i varmt vann. Behandlingen går veldig fort, den inflammatoriske prosessen stopper.
  Bladene bør endres hver 1-2 time. Vanligvis er det nok dager til koking å modne og en stang kommer ut av det. En annen 1-2 dager er det nødvendig at såret er helt renset av pus. Da trenger du bare å sette et rent bandasje. (HLS 2004, nr 24, s. 24-25)

Hvordan bli kvitt kylling hjemme hvitløk

Hvitløk brukes ofte til å kvitte seg med koker raskt. Den brukes på forskjellige måter:

 • Hvitløk komprimerer
  Når kjelen eller koker bare begynner å modnes, er det nødvendig å kutte hvitløkskiven og fikse den på sårpunktet. Hvis køyene allerede er gamle, bør du gni hvitløk, sett den i en liten beholder - for eksempel flaskehett, dreie innholdet til en abscess og fest det med en gips. (HLS 2004, nr. 18, s. 24)
 • Masser hvitløkskive
  Klipp tallerken fra hvitløksklær. Gni huden med denne tannen med urviseren rundt koker på grensen av rød og hvit hud flere ganger. Abcessen vil modnes og spre seg selv (2002, nr. 3, s. 16).

Slik behandler du raskt koker med salt:

En enkel folkemedisin vil hjelpe til med å kvitte seg raskt: Du må ta en bomullspute eller bomullsull, våt den i kologne, alkohol eller vodka, legg salt på en våt plate og tørk det stedet hvor kjelen hoppet. Ikke tørk, la det tørke ut og falle av. Hvis det ikke er noen bomull eller alkohol på hånden, og det er viktig å fange selve begynnelsen av sykdommen, så kan du bare dyppe en våt finger i salt og gni det ømme punktet. (HLS 2011, nr. 19, s. 30).

Tilbakemelding om behandling av koker med salt. En kvinne under kneet hoppet opp og koker størrelsen på et kyllingegg. Hun dyppet våte fingre i salt og masserte saltet sunt rundt flere ganger med massasjebevegelser. Om morgenen ble det bare et lite sted igjen fra absessen, som en myggbit. (HLS 2008, nr. 6, s. 8).

Noen flere folkemessige rettsmidler for koker

 • Slik behandler du kjele
  Ta en bomullspinne eller vind en fleece i en kamp. Dyp i kokende vann og trykk raskt mot koketoppen. Det viser seg en liten brenning. Det er ikke veldig smertefullt. Brenningen passerer, og furuncle løser seg. (HLS 2004, nr. 5, s. 24)
 • Behandling av koker hjemme med kamferolje
  Dette er et veldig effektivt og enkelt middel for koke. Smør bare sår kamferoljen. Dette bør gjøres 2-3 ganger om dagen. På den andre dagen begynner kjelen på ansiktet å forsvinne. Staphylococcus er forårsaket av furunkulose, og kamferolje klarer seg bedre enn antibiotikumet (HLS 2010, nr. 10, s. 31, 2013, nr. 24, s. 32)
 • Soda behandling
  1 ts. Bake sodavann 1 kopp kokende vann. Vent til løsningen er avkjølt. Fukt bomullsull i den, fest den til koker og fest den. I løpet av dagen må du gjøre denne prosedyren 2-3 ganger og koker tørker. (HLS 2004, nr. 12, s. 7)
 • Behandling av koker sår med propolis salve
  Mannen poppet 3 kokker på baksiden. På sykehuset ble de åpnet og rengjort. Sår 12 ble dannet med 16 cm, som ikke helbredet i 2,5 måneder. Vi utførte hudtransplantasjon. Pasienten ba om å skrive ham hjem, hvor han forberedte salven. Jeg tok frisk smeltet smør 150 g renset propolis. Kokte denne blandingen i et vannbad i 2 timer. Anvendt denne salven når du klær 1 gang per dag. I 10 dager ble det helbredet. (2002, nr. 2, s. 14).
 • Enkel behandling med rødbeter og rømme
  Bland 1 ss. l. rømme og 1 ss. l. ristede rødbeter, bland og fest den over natten til kjelen. På morgenen tørker du bare huden fra pus. Metoden har blitt testet mange ganger. (HLS 2005, nr. 5, s. 29)
 • Hvordan var det mulig å kurere furuncle hjemme med cottage cheese
  På jenta på 10 år på en skulder sprang den store kjelen opp. Hennes mor førte henne til en medisinsk assistent, som tok ut en skalpell. Jenta var skremt og løp bort, og heller ikke moren eller paramedikeren kunne fange henne. En nabo råde deg til å bruke varm hytteost til koking. Jenta gjorde nettopp det. Hun tok en varm hytteost fra ovnen (det var bare kokt fra yoghurt), presset litt og satte det på kjelen, ristet det med en trasa. Etter noen minutter svarte smerten, pus med blod løp ned i armen min.
  Nå er det vanskelig å få en god hjemmelaget hytteost. Derfor kan du ta butikken, 2 ss. l. Høstost 2 ss. l. melk, reheat, klem og fest til klumpen. (HLS 2006, nr. 6, s. 9-11)

Forebygging av koke

Furunkulose er forårsaket av stafylokokker, som inntrer en hårpute så dyp som 0,5 mm. I den første fasen føles en person prikker, noen ganger merker en rød prikk. På dette tidspunktet må du dyppe en bomullspinne i jod og trykke den på den røde prikken. Hold i 1 minutt. Få litt forbrenning av huden, men det er en liten ting. Det viktigste er at jod vil trenge inn i ønsket dybde og drepe stafylokokker, det blir ingen koke. Og hvis den allerede har dukket opp, kryss det med jod i flere dager på rad. Denne metoden har blitt testet 1000 ganger. (2011, nr. 2, s. 32)

Hvordan lage en salve fra kokos på basis av løk, såpe, terpentin?
Nedenfor er detaljert folkelig oppskrifter og vurderinger av bruken av dem. Til tross for sin enkelhet bidrar disse salverene til å bli kvitt i 1-2 dager. Det beskriver også eksempler tatt fra avisen "Vestnik ZOZH", som ved hjelp av disse salver var det mulig å raskt slippe av med koker.

Hjemmelaget koke salve basert på såpe
Ta like deler revet baby såpe, gni løk, smult. Bland godt, du kan varme opp litt i et vannbad. Påfør blandingen på gasbind, brettet i 4 lag, fest til koker over natten. Kan festes med gips. Smerten vil avta, pus vil strekke seg, såret vil helbrede raskt. Om morgenen kan du bytte bandasjen. (oppskrift fra sunn livsstil 2010, nr. 4, s. 31)

Her er en lignende populær oppskrift på kokesalve, men revet løk erstattes av sukker: 1 ts. knust såpe, 1 ts. sukker, 1 ts. druknet svinekjøtt. Alle maler til en jevn masse, spredes på et stykke bandasje og festes til koker. (oppskrift fra HLS 2006, nr. 5, s. 31)

I stedet for lard kan du ta krem: Gnidd såpe, hakket løkblanding, fortynn med krem, legg i vannbad og kok til blandingen blir homogen og fortykket. Såpe myker vev, løk trekker hele pus, kremen nærer den nye huden og myker effekten av såpen. (oppskrift fra HLS 2002, nr. 16, s. 19)

Salve av kokos fra terpentin
Varm smøret, fjern skummet, tøm rent olje. For 1 kopp ren ghee, ta en voks med et volum på 2 kampkasser og samme mengde salsap av sedertre, furu eller gran. All denne blandingen, varme ikke høyere enn 80 grader, til alt er oppløst, belastning. Når massen begynner å bli tykkere, legg til 1 ts. honning og rør igjen. Det vil være en helbredende salve med duften av furu nåler, litt bitter. Oppbevares i en fryser i en glassburk.
Egenskapene til salven er ganske enkelt ekstraordinære: helbreder sår, koiler, erosjon (tampong), hemorroider, trofasår, sprekker på hælene. Ved inntak hjelper det med magesår, halsbrann.
(2009, nr. 19, art. 26).

Varm 500 ml vegetabilsk olje og tilsett 100 g furuharpiks og 100 g voks. Kok 30 minutter. Klipp bunnen i 10 pærer med hud. I en blanding av olje, voks og terpentin, kast en bunn forsiktig, blandingen kan løpe vekk. Kok ytterligere 20 minutter. Kjøl litt og hell i glass gjennom 4 lag av gasbind. Denne salvebrødskjøttet koker og koiler. (oppskrift fra HLS 2004, nr 15, s. 24)

Hvordan lage en salve fra kokker hjemme.
Mannen hadde en furuncle på størrelse med en valnøtt under øret hans. I lang tid kunne han ikke bli kvitt ham før han, på råd fra sine bekjente, ikke forberedte en salve basert på såpe. Etter å ha brukt denne salven ble det bare et lite arr igjen. Her er en enkel populær oppskrift: bland 50 g revet husholdnings såpe, 50 g rugmel, 1 ss. l. vegetabilsk olje og 1 ss. l. honning. Fortynn alt dette med 150 g kokende vann, kok i 2-3 minutter, legg til 1 kirkelys uten veke. Rør. Påfør denne salven på et serviett og legg til koka, fest med tape. Forsmøring med salve skiftes daglig. Full gjenoppretting skjer i 2 uker hvis kjelen er stor. (oppskrift fra HLS 2008, nr. 7, s. 30, 2007, nr. 7, s. 30)

Salve for alle anledninger
Ta i like store mengder furu saft, medisinsk tjære, smør, aloe bladmasse, blomst honning. Sett denne blandingen i et vannbad og varm den der, rør til blandingen blir homogen. Hvis det viste seg veldig tykt, fortynnet med vodka.
Denne salven hjelper til med ikke-helbredende fistler, bein tuberkulose, abscesser, og hjelper til med behandling av kokos. Det er nødvendig å pålegge en salve på furuncle-dekselet med polyetylen og sikre med limpasta. (gjennomgang fra HLS 2003, nr 3, s. 25)

Kok og melkekjøtsalve
Kok 100 g melk, tilsett 1 ss. l. revet vaskeri såpe. Såpen skal være frisk, nystekte laget. Kok til fortykket, som kissel, etter avkjøling av salven vil tykkere litt. Denne salven behandler koker, kokker, koiler. (2002, nr. 16, s. 4).

Kok gips
Bland 10 g såpe, 10 g bivoks, 5 g kolofonium, legg på lav varme. Når alt er oppløst, tilsett 10 g smør. Kok og hell i en steril krukke. Salve er klar. Kutt polyetylen kvadrat servietter, jern dem gjennom stoffet med et strykejern for desinfeksjon. Sett en salve på denne servietten, legg den på furunclene, legg gassbind på toppen, forsegl med tape. Bytt dressings hver 2. time til full gjenoppretting. (gjennomgang fra HLS 2003, №6, s. 18,)

Furunculosis Salve
Ta interiøret fårekjøtt eller fettfett - 150 g, kolofonium, vaskesåpe og voks - størrelsen på en valnøtt, løk størrelsen på et egg. Slå på ild, slip andre komponenter. Når fettet koder kaster alt inn i det. Kok i 10 minutter på lav varme, belastning i en krukke. Oppbevares i kjøleskapet. Denne salven skal alltid være til stede, siden det hjelper mot koker, kokker, kutt, purulente sår. (Gjennomgang fra HLS 2008, nr. 12, s. 33)

AskBody

Du er her

Behandling av koke folkemidlene (oppskrifter)

Hva koker?

Inflammatoriske prosesser på huden, som beskytter kroppen mot negative ytre påvirkninger, forekommer ganske ofte. Vanligvis er de ubetydelige, og vi merker dem ikke engang. Imidlertid er furuncle en slik betennelse, som vi dessverre ikke kan mislykkes i å legge merke til. Det kan dukke opp i en person av noe kjønn, alder, sosial status, på kroppen som hårsekkene er til stede. De eneste områdene i menneskekroppen der hodebunnen vanligvis er fraværende, og derfor kan det ikke oppstå koke, det er palmer og såler på føttene.

Furuncle, som er kjent som koker, er vanligvis dannet som et resultat av en stamme av stafylokokker som faller inn i hårsekkelen, etterfulgt av suppuration, inkludert vevet som omgir hårsekkene.

Til tross for at stafylokokker er nesten alltid tilstede på menneskekroppen, er furuncle heldigvis ganske sjelden. For dannelsen er det nødvendig å kombinere en rekke faktorer, hvis hovedpunkt kan betraktes som den utilfredsstillende tilstanden til kroppens immunsystem. På bakgrunn av lav immunitet kan årsaken til kildannelse være: mikrotrauma i huden i kombinasjon med ikke-overholdelse av regler for personlig hygiene, stress, metabolske forstyrrelser, kroniske sykdommer i indre organer.

Utviklingen av kjelen skjer i flere stadier:

- På tidlig stadium vises en fortykning på huden, forårsaket av konsentrasjonen av cellulære elementer med en blanding av blod og lymf (infiltrering). Det er en prikkende følelse, senere dannes en tett, smertefull formasjon, og ødem i det tilstøtende hudområdet oppstår.

- i neste fase, som begynner på den tredje dagen, blir kuleplanen klar - en kegleformet smertefull svulst i midten av hvilken et purulent hode dannes. På dette stadiet mulig: en økning i kroppstemperatur til 38-39 grader, utseendet av hodepine og generell ulempe.

- Den tredje fasen kjennetegnes ved spontan eller kirurgisk åpning av kjelen med frigjøring av purulent innhold, hvoretter svelling av vev og smertefulle opplevelser forsvinner gradvis.

Moderne behandlingsmetoder

Ved første tegn på koke er det best å søke hjelp av en kvalifisert profesjonell. Hvis kjelen befinner seg i nasolabial triangelområdet (inkludert i øret eller i nesen), er det ganske enkelt ikke noe alternativ til å gå til en lege, fordi hvis du gjør noe galt, er det stor risiko for infeksjon i hjernen, noe som kan ha livstruende konsekvenser.

I første fase kan behandlingen være lokal, blant annet ved bruk av fysioterapiprosedyrer og uten bruk av rusmidler, spesielt hvis vi snakker om en enkelt furuncle.

Til disposisjon for moderne medisin finnes det også mange medisiner i forskjellige former (for eksempel salve, antibiotika), som, hvis den er riktig brukt, kan kurere en koke uten negative konsekvenser for kroppen.

Noen ganger, for eksempel med vanskelig lokalisering eller komplisert betennelse, kan kirurgisk åpning av kjelen indikeres etterfulgt av fjerning av pus.

Leter du etter en måte å fjerne furuncle hjemme, bør du ikke prøve å klemme ut puset på egenhånd, slå av eller, spesielt, gjennomborne kjelen. Denne ekstremt smertefulle prosedyren vil mest sannsynlig ikke gi positive resultater, men det kan godt føre til uønskede effekter hvis pus kommer inn i blodet og infeksjonen sprer seg gjennom hele kroppen.

Folk rettsmidler for koker

For ikke så lenge siden, da medisinen ikke var så utviklet, og apotekene ikke ble vanlig i nesten hvert bykvart, prøvde våre oldeforeldre å løse problemet med å behandle koker hjemme ved hjelp av tilgjengelige midler. Noen ganger lyktes de selv. Folkemidlene for koker er vanligvis utformet for å redusere smerte og akselerere modningsprosessen av koker.

Behandling av koker med folkemidlene hjemme kan være ganske effektiv i et tidlig stadium av utviklingen.

Vurder noen populære oppskrifter:

Stoffer som finnes i bladene av aloe, tillater bruk av saften fra bladene som et antibakterielt, antiinflammatorisk middel, som også har en smertestillende effekt. Det er nødvendig å bruke blader av en plante ikke mindre enn to år gammel. Skalene av bladene blir avskallet fordi det inneholder kreftfremkallende stoffer. Oppskrifter, hvordan å behandle en kjele i hjemmet med aloe:

- kutt bunnplaten, skyll, kutt i lengderetningen og påfør pulp til betennelse, fest med bandasje.

- kutt av bunnplaten, skyll, skrell, gni kjøttet, bruk det resulterende stoffet til betennelse og fest med en bandasje. Bytt bandasje fire ganger om dagen;

- kutt av bunnplaten, skyll, skrell, klem ut massen fra massen, som tørker betennelsen. Eller suge et stykke bandasje i den resulterende saften, gasbind og fest til kok i en halv time;

- Aloe juice, oppnådd på ovennevnte måte, blandet i like mengder med olivenolje, våt et stykke gassbind i den resulterende blanding og fikse på absessen. Bytt bandasjen to ganger om dagen.

bokhvete

- tygget bokhvete, påført stoffet til betennelsen;

- antenn bokhvete i pannen, og slip deretter. I det resulterende melet tilsettes eddik til deigmassen. Denne massen påføres betennelsen i tolv timer;

- Kok en teskje bokhvete i rent vann uten salt og krydder, la avkjøle litt, hell i gasbind og gjelde for betennelse. Bytt hver fjerde time;

Legestenkløver

- friske blomster å male og blande med smør i like store mengder. Påfør betennelse i tolv timer.

calendula

- Tørket calendula blader blandet med smør i forholdet mellom en og fem, den resulterende substansen blir påført over natten.

poteter

- Rist rå poteter på en rist, bruk det resulterende stoffet til å gasse eller bandasje og gjelder for betennelse i to til tre timer.

burdock

- koker et blad av burdock i melk og fest det til abscessen over natten.

- bake de skalte løkene til det er mykt, kutt i to stykker og la det avkjøles og fest den varme halvdelen av løkene til betennelse og fest med et bandasje. Bytt bandasje hver fjerde til seks timer;

- kok peelte løk i melk, slip til en grøtaktig tilstand, søk om to timer på kjelen;

- knust peilte løk og hvitløk i like store mengder til en homogen masse er oppnådd, tilsett vegetabilsk olje, bruk den resulterende substansen til å betennelse i åtte til tolv timer;

- bake avskallede løk, bland til en homogen masse med en forhåndsbestemt såpe i et forhold på to til en. Den resulterende substansen skal bære i fire til seks timer på kjelen. Hjemmebehandling med løk skyldes sannsynligvis ikke så mye til dets helbredende egenskaper som den enkle tilgjengeligheten av legemidlet.

Behandlingen av furunkulose hjemme med bruk av produkter basert på honning og andre biavlsprodukter, for eksempel propolis, har blitt brukt siden antikken:

- bland honning og mel til en pastamasse er oppnådd, danner en flat kake, fest den til koking om natten, lukk med cellofan og fest med en bandasje;

- en eggeplomme av egg, en teskje honning og samme mengde smør blandet med mel til en pastamasse er oppnådd. Påfør den resulterende massen til absessen, fest med en bandasje over natten;

- en spiseskje honning og en spiseskje pre-revet husholdnings såpe for å smelte, for eksempel i et vannbad, og bland med en spiseskje mel for å få en pastamasse. Blind kake og fest til kjele låsing ved hjelp av en gasbind bandasje;

- En teskje honning og samme mengde smør, mel, vodka blande til en homogen pastamasse. Lag en kake og lag for natten på kjelen med et bandasje;

- Femten gram tjære blandet med fem gram honning og ett gram kamilleblomster (tørr, knust), påfør den resulterende blandingen til en gasbind og bruk for betennelse over natten. For de viktigste aktive stoffene som er analoge med dette verktøyet, selges i et hvilket som helst apotek. ichthyol salve. Til tross for lave kostnader, er det faktisk ganske effektivt i den første fasen av utviklingen av kjelen;

- Ett gram revet såpe, fem gram bivoks, tjue gram smør, smelte og bland til en homogen masse. Påfør det oppnådde produktet på en gasbind og fyll på absessen, fest med en bandasje i tolv timer.

- gni såpen i en metallkake til bunnen lukker, legg til melk, i et volum som overskrider såpevannet to ganger. Kok blandingen over lav varme, rør regelmessig til en homogen tykk stoff er oppnådd (ca. en time). Etter avkjøling, gjelder på absessen om natten med fiksering av gazebånd;

- gni kålbladet med vaskesåpe og legg det til koker over natten, fest det med et bandasje. Alternativt, i stedet for et kålblad, ble det foreslått å bruke en burdock eller et stykke avis uten tekst.

Banan

- friske blader, skyll, bland og kok i to timer festing.

propolis

- knead et stykke propolis i fingrene til du får en passende størrelse på vesken, sett den på en furunkel og fest den med en bandasje over natten.

bete

- gni beets og søk på abscess i fire - seks timer;

- en spiseskje mosedbete, en teskje med fettfattig surkrem blandes, og den resulterende blandingen påføres på en gasbind, som påføres betennelse i fire til seks timer;

- Rist rødbeterene med skallet, klem juiceet ut av massen, la det stå i et par timer, drikk en spiseskje en halv time før måltider.

- En spiseskje per hundre gram vann omrøres til fullstendig oppløsning. I den resulterende løsningen fuktes en gassbind og legges deretter i kok i en halv time.

- Salt og tyg et stykke rugbrød. Den resulterende massen påføres over natten på området av betennelse og festes med en bandasje.

Hvitløk

- kutt hvitløksklæren og la den koka over natten;

- Et stykke sengetøy er fuktet med vegetabilsk olje, legg på den ene siden av stoffet i et jevnt lag, hakket hvitløk til en grøtaktig tilstand. Rull kluten flere ganger med hvitløklaget innover. Utenfor forblir bare den oljede overflaten. Fest det til det betente området i tolv timer og fest det med et bandasje.

Som nevnt ovenfor var alle de ovennevnte folkemidlene relevante på det tidspunktet spørsmålet om hvordan man skulle bli kvitt koker hjemme hadde ingen alternativ løsning. Men nå i arsenalen i moderne medisin er det mange langt mer effektive midler og måter å kvitte seg med uten mye trøbbel.

Men selv i dag, kan elskere av tradisjonell medisin sikkert unnslippe bruken av tradisjonelle rettsmidler som forebygging av forekomsten av koke.

Så, med beliggenheten til utseendet av koke, kan du ta avkok av kamille, nese, plantain, johannesurt og en rekke andre medisinske planter. Daglig inntak av ferskpresset juice av rødbeter, gulrøtter, gresskar, poteter er heller ikke dårlig som et forebyggende tiltak.

Til slutt vil jeg påpeke at den ekstremt negative holdningen til kvalifiserte spesialister mot selvbehandling ikke skyldes at de har mindre arbeid, men snarere det motsatte. Faktisk, i noen tilfeller, etter at man har lest måter å fjerne koker hjemme, kan folk faktisk skifte en vanlig, lett behandlet sykdom til ekstremt farlige former, hvor behandling krever mye mer tid, innsats og penger. Unn deg forsiktig og nøye, så vel som omgående kontakt lege.

Helse som et forsøk på vilje

Helsedagbok for Olga Smirnova

Behandling av koker folkemedisiner

Hei, kjære lesere!

Jeg kjenner mange mennesker som lider av koker og vil fortelle deg om tilbakemeldingene fra vennene mine som ble kvitt denne plassen som plaget dem i årevis. Hjalp dem hovedsakelig med behandling koker folkemessige løsninger. Og selv om det er umulig å engasjere seg i selvbehandling, vil det likevel være nyttig å ha flere råd til behandling av koker hjemme, for anbefalinger fra legen din, tror jeg.

Hvordan ser furuncle ut?

Hva er en furuncle, hvordan ser det ut?

I begynnelsen er denne betennelsen på huden litt som en vanlig kvise. Hvis en kvise i tide umiddelbart blir cauterized med alkohol eller alkoholisk tinktur, for eksempel kalendula, eller propolis, eller en gylden whisker, vil den forsvinne trygt om to eller tre dager.

Det er umulig å trykke akne i alle fall! Dette er veien til dannelsen av koker og utviklingen av sepsis!

Med en koker, alt vanskeligere. Fra det ser det ut som en pimple, bare mye større - 1 cm eller mer, og under huden i tykke lag inneholder det hovedfokuset på betennelse.

Sykdommen begynner med det faktum at hudområdet rødt, hovent, blir smertefullt. Etter 2-3 dager, kokes ytterligere økning i størrelse, tar form av en kjegle, i midten av hvilken en purulent stang dannes, smerten øker, temperaturen stiger. Etter en stund åpnes abscessen og pus helles fra kjelen.

Furuncle er en inflammatorisk sykdom i hårsekkelen forårsaket av mikrober, oftest stoffilokokami.

Det er av hensyn til hygiene samsvar, redusert immunitet på grunn av mikrosprekker og riper, vitaminmangel, metabolske sykdommer, ofte skrubbsår forekommer ved diabetes.

Boils kan ikke kamme, klemme, pierce!

Sett press - og pusen gikk ikke utover, men inni, og hvis blodkarene ligger i nærheten, kjører vi alle mikrober på denne måten inn i blodet, infeksjonen sprer seg enda mer, og alvorlige komplikasjoner oppstår i utviklingen av miningitt.

Feil behandling av koker kan føre til en mer alvorlig sykdom - et karbunkel, når temperaturen stiger til 40, er kroppen helt beruset. I dette tilfellet kan hjemmebehandling ikke utføres, bare sykehusinnleggelse og behandling under oppsyn av lege.

Siden kokos er forårsaket av mikrober, må du først kvitte seg med dem, for det vil legen foreskrive at du skal motta antibiotika.

Og i tillegg til dem, etter rådgivning med legen, kan du også bruke utendørs folkemidler som forskjellige lotioner og bandasjer.

Av salver er vanligvis effektivt brukt Ichthyol salve.

Folkemidlene for behandling av koke

Hjemme, behandling av kokos med folkemedisin rettsmidler er ganske effektiv hvis gjort riktig. Jeg vil gi en liten liste over helt enkle, rimelige verktøy som folk ofte bruker hjemme.

Salt dressing

Det enkleste antihistaminet er en høyt konsentrert saltløsning som dreper mikrober.

For behandling av kokos trenger en matskje salt oppløst i et glass vann ved romtemperatur. Vi våt et lite stykke klut (bandasje) i løsningen, klem forsiktig slik at vannet ikke strømmer, og påfør den berørte overflaten til den tidligere vasket med såpe. Fest bandasjen. En slik salt dressing vil trekke pus fra såret.

Aloe vera

Vår favoritt lege - innendørs aloe blomst, som inneholder naturlige antiseptika, bidrar også til å trekke av pus og den raske modningen av furuncle.

 1. Aloe-bladet er kuttet i lengderetningen og innsiden av skiven påføres det berørte området. Når det tørker, skift arket til frisk.
 2. Aloe juice blandet i halv med linfrø eller olivenolje har en god bakteriedrepende og helbredende effekt. Gaze bør være våt i denne sammensetningen og lage et bandasje.

honning

 1. En spiseskje honning skal blandes med en skje med mel, knead deigen, rull den inn i en flat kake og påfør den betente huden, hold til den åpnes.
 2. Du kan også prøve å blande honning (en spiseskje) med en halv teskje salt og to rå eggeroller.

Såpen

Regelmessig vaskesåpe kan også hjelpe med å koke.

 1. Såpen er gnidd på et riper, legg i en kopp slik at såpen dekker bunnen, hell melken i et volum dobbelt så mye såpe. Denne blandingen kokes på lav varme i omtrent en og en halv time til du får en tykk masse. De gjør også bandasjer med henne og bytter dem daglig.
 2. Eller gjør dette: et stykke stoff fuktet i vann, gni med såpe og drysset med salt.

poteter

Rå poteter tre revet (middels eller liten) og pålegger seg ved koke. Ca 3-4 timer bytter vi dressingen med tørkede poteter for frisk.

bete

Rødder er også i stand til å helle mye, så med en furuncle gjør de dressinger fra revet råbiter blandet med rømme, eller lotioner med sukkerroer.

Behandling av kokt løk

En kjent og populær behandlingsmetode kokes med løk.

 1. Løk må bake, kutte i halve og feste til koker. Du kan fremdeles smøre kuttet med honning. Bakt løk trekker den purulente staven og går raskere.
 2. En annen måte: Bland bakt løk med revet såpe (i forholdet 2: 1), denne blandingen bidrar også til den raske modningen, og renser godt. Bandasjer med en blanding av forandring hver dag.
 3. Råløk er også brukt. Den er kuttet uten å fjerne skallen for å lage en sirkel med en diameter på ca 2-3 cm og en tykkelse på ca. 0,5-1 cm. Kjernen er litt skrapt for å gjøre en vassel. Og denne siden er festet til koker i 6-7 timer eller over natten. Løk trekker ikke bare alt, men desinfiserer også. De sier at selv et spor etter en abscess forblir ikke.

Castor olje

Min favoritt rette er ricinusolje, som alltid er der, og helbringer koke. Det er nødvendig å påføre et bandasje gjennomvåt i det til sårpunktet og bandasjen.

Jeg fant interessante råd om behandling av kyllinger med folkemessige rettsmidler fra avisen med sunn livsstil, ifølge vurderinger etter bruk, ble de kvitt koker for alltid.

Noen jeg har nettopp beskrevet, og det anbefales å bruke urter, både eksternt og internt.

Allerede etter utgivelsen av denne artikkelen lærte jeg at koker helbreder og aktivert karbon og propolis. Jeg anbefaler deg å lese ved å klikke på linkene med interessant materiale.

Urter for behandling av koke

Sannsynligvis vet alle at når kokt, alle slags sår, og kokker bruker plantain. Hans ark skal vaskes, strekke og feste bunnsiden til den nylig oppførte raideren. Hold dressingen i tre timer og bytt til en ny.

Du kan også bruke et ark med coltsfoot.

Fra de samme to urter med tilsetning av flere peppermynteblader forbereder infusjonen. Bladene av alle urter er tatt i like deler, blandet og en spiseskje av samlingen brygges med et glass kokende vann. Insister 15 minutter og drikk tre ganger om dagen for et halvt glass.

Kamille, eller gress og løvetannrøtter, eller nettleblomster er effektive. Noen av disse urter ta en skje av et glass vann, brygge, insisterer og drikker en spiseskje 5-6 ganger om dagen.

Praktisk renser kroppen og fjerner løvbladet fra koker. 12 blader av laurbær helle en liter vann og koke i 10 minutter. Ta en tredjedel av glasset. Etter et par - tre dager med slik behandling koker forsvinne.

Hvordan bli kvitt kyllinger for alltid folkeslag

Hvis du har en furuncle, er det fortsatt halvparten av problemet, og de ovenfor beskrevne folkemidlene vil bidra til å kvitte seg med det.

Men hvis de skjer konstant i flere måneder, så er dette allerede et alvorlig problem. For å bli kvitt dem for alltid, må man kontakte en immunolog, bli undersøkt, ta blodprøver og bli behandlet.

I alvorlige tilfeller av kronisk furunkulose foreskrives autohemoterapi: pasienten tar sitt eget blod fra en vene og stikker det inn i baken i et bestemt mønster. Slik behandling gir ofte gode resultater.

Forresten, jeg prøvde å bruke denne metoden for å behandle allergier, jeg må si, helt uten resultat.

Jeg vet at ikke alle pasienter med kokos hjelper.

Jeg vil tilby deg utprøvde metoder for å behandle kokere med folkemiddagene mine ved hjelp av folkemidlene, takket være at de (bekjente) ble kvitt koker for alltid.

Og ikke bare de, jeg hørte og leste mange positive vurderinger.

Det viktigste i denne saken, som vi har sagt, er å ødelegge bakteriene som er i kroppen.

Den første måten. Medisinsk svovel. Det virker bemerkelsesverdig med bakterier, hindrer veksten, foruten svovel er aktivt involvert i kroppens metabolske prosesser, og i dette problemet er det også nødvendig å forbedre metabolisme.

Våre bestemødre og farmemødre visste om behandling av svovel.

Nå er det bare vanskelig å finne det på apotek, men det er mulig.

For behandling, ta 1 gram svovel 2-3 ganger om dagen under måltider, du kan dryss med et pulver med svovel et stykke brød og spise.

Behandlingsforløpet er 30 poser med pulver.

Den andre måten. Tørr brygger gjær. Også kjent for lang tid, og jeg drakk dem i min ungdom for å bli kvitt akne. I prinsippet er det et alternativ til medisinsk svovel.

Tørrbrygger gjær blir tatt i en spiseskje tre ganger om dagen med vann.

Den tredje veien. Malurt bitter. Malurt fullstendig utelukker alt ondt fra kroppen. Det er generelt nyttig å utføre rengjøring.

Du kan bare spise pulveret av tørr malurt, ta det på spissen av en skje og drikkevann.

Og det er også godt å lage mat og drikke denne sammensetningen:

malurt, yarrow, immortelle, St. John's wort, buckthorn, kamille, eikebark blandet, ta en teskje, bryg i en termos en halv liter kokende vann. Du må insistere 8 timer, deretter filtrer infusjonen og drikk om morgenen på tom mage for en kvart kopp. Skal ta 10 dager, ta en pause i 3-5 dager og gjenta kurset.

forebygging

Om behandling av koker folkemessige rettsmidler hjemme jeg fortalte deg, ikke bli syk og tenk på forebygging, som inkluderer:

 • hygiene regler. Huden skal alltid være ren, fri for støv og smusspartikler.
 • herding av kroppen
 • ingen dårlige vaner som å røyke først og fremst
 • balansert ernæring. Av særlig betydning bør gis tilstrekkelig inntak av vitaminer i gruppe B og sørg for å begrense mengden karbohydrater
 • Overholdelse av regimet for arbeid og hvile er også viktig. På dette emnet anbefaler jeg deg å lese "Hvor mye en voksen skal sove."

Slik koker du hjemme raskt

✓ Artikkel verifisert av lege

Behandling av furunkulose må utføres under veiledning av en kompetent spesialist. Selvmedikasjon kan forårsake sepsis. Bare i fravær av muligheten for å få tilgang til en hudlege, utføres hjemmebehandling ved å observere alle tiltak for å forhindre infeksjon av andre hudområder.

Slik koker du hjemme raskt

Hva er furunkulose?

Det er en inflammatorisk sykdom i hårsekkene som sprer seg til sebaceous kjertler og omkringliggende vev. Årsaken til forekomsten er penetrasjon av pyogene bakterier til huden. Det forekommer hos mennesker med nedsatt metabolisme, redusert immunitet, diabetikere, med forhøyede sekresjoner fra talgkjertlene. Skadelige vaner og dårlig ernæring øker risikoen for å utvikle betennelse når skadelige mikroorganismer slår på huden.

Det er viktig! Hos menn kan barbering provosere furunkulose, noe som fører til permanent hudtrauma.

Oftest vises i områder med en utpreget hårlinje - armhuler, nakke, rumpe og lyske. Hvis det er flere dype smertefulle furunkler på ett sted, kontakt straks en hudlege, da dette er et tegn på et karbunkul. Denne sykdommen har en mer alvorlig kurs, og purulent utslipp kan komme inn i blodet og føre til infeksjon i blodet.

Hva er en koke

Tegn på sykdom

Sykdommen kjennetegnes av utseendet på et inflammatorisk sted rundt hårfollikel. Størrelsen på utdanningen avhenger av utviklingsstadiet av prosessen og kan nå en valnøtts størrelse. Ved begynnelsen av sykdommen er furuncle liten i størrelse, men preges av ømhet og hevelse. Betennelsen er rød og øker gradvis i størrelse.

Det er viktig! I utgangspunktet kan kjelen kureres hjemme, men hvis det ikke er noen forbedring etter tre dager, er det nødvendig med hjelp fra en spesialist.

Det er verdt å bekymre deg hvis:

 • mengden pus har økt;
 • økt kroppstemperatur;
 • sterke smerter har dukket opp;
 • det betente området av huden er nummen;
 • alvorlig hevelse;
 • betennelse forekommer i ansiktet eller ryggraden.

Det er viktig! For diagnostisering av furunkulose er det nødvendig å sende en generell analyse av hud- og blodtrykks-elementer fra blod og bakposev.

Du bør ikke prøve å behandle sykdommen selv hvis et av symptomene ovenfor oppstod. Dette kan føre til infeksjon av andre hudområder og utseendet av en koke på dem. Feil behandling av purulente svulster overalt på kroppen kan forårsake blodforgiftning.

Analyser for å identifisere årsaken til sykdommen:

 • fullføre blodtall
 • urinanalyse;
 • biokjemisk blodprøve;
 • immunologisk undersøkelse.

Ytterligere forskning

Førstehjelp hjemme

Sørg for å behandle hendene med antiseptiske midler etter eller før kontakt med såret. Påfør antimikrobielle løsninger til kjelen bør være nøye 3 ganger om dagen, uten å forårsake skade. For å øke modningen av kjelen, bruk en varm komprimering til den i 20 minutter. Etter slike prosedyrer lukkes furuncle med en medisinsk serviett.

Det er viktig! Kok forbudt å skrape, massasje og åpne.

Bare hvis den åpnet seg, er det lov å forsiktig fjerne pusen, hvoretter det er nødvendig å behandle såret med et antiseptisk middel. En bandasje påføres betennelsen, og disse prosedyrene gjentas til fullstendig helbredelse. Ved alvorlig smerte anbefales smertestillende medisiner.

Ikke bruk antibiotika-baserte medisiner uten utnevnelse av en spesialist. Etter å ha rørt ved koker, vask hendene, da bakterier kan provosere forurensing av mat og andre ting som du vil røre.

Video - Behandling av koke

Behandling av furunkulose

Selvmedisinering kan forårsake phlegmon med videre spredning av bakterier. Når pus presses ut av hender eller vakuumbanker, oppstår for tidlig disseksjon, noe som fremkaller videre infeksjon. Hvis stangen ikke er helt ut, er det enda mer betennelse som krever langvarig behandling.

Det er viktig! Når en svingningssone vises, påføres natriumsalisylat på betennelsen tre ganger om dagen, som er festet med en tørr dressing.

Med et stort antall furunkler på kroppen, anbefales det å ta varme, men ikke varme bad, med tilsetning av kaliumpermanganat. Huden som ligger rundt betennelsen behandles med en konsentrert løsning av furatsilina. Fjerning av pus utføres under anestesi.

Etter fjerning av pus blir såret behandlet med peroksid og bruk av følgende legemidler er foreskrevet:

 1. Levomekol.
 2. Erytromycin salve.
 3. Syntomycin salve.

Salve for behandling av furunkulose

På scenen av utseende av granulasjonsvev, blir Vishnevsky Balsam og Ichthyol salve påført. Dette hjelper hastighet helbredelse og hindre gjentakelse av betennelse. UHF-terapi er indikert. Å ta antibiotika er nødvendig for en kronisk type sykdom eller abscessdannelse av betennelse.

For å øke kroppens immunsystem blir følgende vist:

 • ozon terapi;
 • tar vitaminer;
 • gamma globulin;
 • autotransfusjon.

Behandling av koke hjemme

Enkelt betennelser som ikke er på ansiktet, kan behandles hjemme. For å gjøre dette, bruk salver, trekke pus og folkemessige rettsmidler. Med riktig tilslutning til anbefalingene, bør kjelen helbrede innen en uke.

Behandlingsplan for kokerhus:

 1. På et tidlig stadium er det nødvendig å tørke betennelsen regelmessig med en oppløsning av anilinfargestoff 3-4 ganger om dagen. På samme tid må du sørge for at kjelen er tørr, og bytt gassbindene som beskytter betennelsen mot penetrasjon av infeksjoner fra utsiden.
 2. Når et infiltreringsstadium oppstår, som er preget av rødhet og hevelse, er ultrafiolett stråling nyttig.
 3. For at såret skal modnes raskere, må du bruke Ichthyol salve en gang om dagen. Det påføres forsiktig, og prøver å ikke skade betennelse. Dekk deretter med bomullsull, som er fastgjort med gasbind og hold kompresst i 6-9 timer.

Ichthyol salve for rask modning av absessen

Effektive folkemidlene

Vil bare være effektiv i tilfelle små småkoker. De kan kun brukes dersom det er umulig å konsultere en hudlege som nødtiltak:

 1. Aloe juice Det er nødvendig å forberede aloe juice. For å gjøre dette, kutte plantens blader og legg dem i en plastpose i 10 dager i kjøleskapet. Vri ut saften og suge dem med gasbind komprimerer. Påfør betennelse flere ganger om dagen i 3 timer. I nødstilfeller kan du kutte et ark av agave og feste det til furuncle, pinning gaze.
 2. Bakt løk. Løken blir bakt direkte med skallet, hvorpå det knuses og 20 gram gniddet såpe legges til blandingen. Om natten må du komprimere den resulterende sammensetningen.
 3. Bokhvete mel 100 gram bokhvete gryn oppvarmes i en panne til gyldenbrun, og deretter malt til en melstilstand. Tilsett en skje med brus og vann slik at blandingen ligner en tykk deig. Påfør inflammasjonsområdet to ganger om dagen i 6 timer.

Bokhvete mel - en effektiv behandling for koker

Eggeplommer brukes til å behandle koker

Video - Slik skal du koke hjemme

Sykdomsforebygging

Forebygging av sykdommen inkluderer tiltak for å styrke kroppens immunsystem og forhindre infeksjon av patogene bakterier. Disse inkluderer:

 1. Ta et bad eller en dusj en gang om dagen.
 2. Du kan ikke ripe og ripe huden med betennelse.
 3. Det anbefales å gjennomgå en årlig medisinsk undersøkelse for å oppdage inflammatoriske sykdommer på et tidlig stadium.
 4. Behandle sår og kutt med antiseptisk.
 5. Spis riktig og gi opp dårlige vaner.
 6. Regelmessig bytte av sengetøy.
 7. Bruk av vitaminer for å forbedre immuniteten.

Behandling av furunkulose bør være omfattende og sikte på å eliminere betennelse og øke beskyttelsesreaksjonene i huden. Hjemme kan du kurere bare enkeltkoker. Hvis de forekommer ofte nok, bør du konsultere en spesialist og undersøke kroppen for å finne ut hovedårsaken til betennelse.

Liker denne artikkelen?
Lagre for ikke å miste!

Behandling av kirurgiske folkemidlene: de viktigste metodene

Nesten hver person minst en gang i sitt liv lider av koker. Sykdommen manifesterer seg i ulike stadier av den inflammatoriske prosessen - fra små kviser til koker av betydelig størrelse. Alle disse symptomene er relatert til en prosess - betennelse i hårsekkene.

Sykdommen må behandles hjemme, ellers vil risikoen for komplikasjoner være svært høy. Uaktige tiltak kan føre til en økning i abscessens størrelse og videre spredning til sunne deler av kroppen.

Årsaker til koker

På den menneskelige huden er det stadig stiv bakterier som er hovedårsaken til sykdommen. Hvis en person er sunn, så utfordrer mikroorganismer på overflaten av huden ikke betennelse. Med en reduksjon i immuniteten er også hudens mikroflora ødelagt. På grunn av dette blir det mer utsatt for forurensning og dermed infeksjon.

Nedgangen i kroppens forsvar oppstår av flere grunner:

 • patologi i urinveiene, respiratoriske og endokrine systemer;
 • forverring av kroniske sykdommer (bihulebetennelse, bihulebetennelse, etc.);
 • tarminfeksjon med parasitter, for eksempel ormer;
 • overdreven aktivt arbeid av sebaceous og svettekjertler.

Årsaker til koke kan være forbundet med negative eksterne faktorer:

 • manglende overholdelse av regler for personlig hygiene
 • hypotermi eller overoppheting av kroppen;
 • konstant stress;
 • tette klær.

Med en lignende lidelse går klienter oftest til leger tidlig på våren eller sen høst. På denne tiden påvirkes en person av flere faktorer som fremkaller sykdomsutbrudd: avitaminose og foranderlig vær. Avitaminose fører til en svekkelse av immunitet og ustabilt vær - overoppheting eller overkjøling av kroppen.

Typer av sykdom

Avhengig av plasseringen av abscessene og graden av inflammatorisk prosess, er det flere varianter av koke. Detaljert karakteristikk av hver type sykdom er presentert i tabellen.

Denne type sykdom, som for eksempel karbunkul eller pilonidal bihulebetennelse, kan ikke behandles hjemme. Det bør umiddelbart ta kontakt med klinikken.

Symptomer på sykdommen

For å gjenkjenne en sykdom i tide må man ha en ide om sine symptomer. Med utviklingen av sykdommen går gjennom flere påfølgende stadier:

 1. Infiltreringsstadium - opphopning i kjel av nekrotisk væske;
 2. Formasjon og avvisning av en purulent stang;
 3. Arring av den skadede delen av epidermis.

Symptomer på koker vil avhenge av utviklingsstadiet. På infiltrasjonstidspunktet i de dypere lagene av huden oppstår tett smertefull tuberkulose. Overflaten av epidermis over denne formasjonen blir rødaktig. Innen 48 timer øker indurasjon og blir mer og mer smertefullt.

I den andre fasen utvides redningsområdet og infiltratet stiger over hudoverflaten. I midten av kjelen kan du se den purulente kjernen i en grågrønn farge. Etter at den tynne huden er splittet midt i infiltreringen, oppstår avvisning av purulente masser.

Ved den siste fasen av sykdommen blir det dype såret igjen etter frigjøring av den nekrotiske stangen gradvis fylt med nye epitelceller. Etter noen dager vil et arr bli dannet ved furuncle.

Det kliniske bildet av patologien kan variere avhengig av plasseringen av betennelse. En abscess som ligger på leppen eller skrotet, manifesteres ved alvorlig ødem. I dette tilfellet oppstår ikke avvisning av den nekrotiske roten. Purulente utbrudd på hodet, nakkepinnen eller i den hørbare kanalen er preget av alvorlige smertefornemmelser. Samtidig kan kroppstemperaturen stige opp til 40 grader.

Behandling av koker med tradisjonelle medisinske metoder

Ikke-merkede former av sykdommen er egnet til behandling hjemme. For å takle kjelen i de innledende trinnene, bidrar effektivt til tradisjonelle midler: urter, infusjoner og avkok.

Herbal terapi

Plantain blader anses som den mest effektive i bekjempelse av abscesser. For å gjøre dette blir anlegget grundig vasket med rennende vann og lagt på det berørte området i minst 4 lag. Bladene er festet med et bandasje eller elastisk bandasje og skiftes hver 2. time.

Fra blomstene til den medisinske søtkloven er en reseptsalve laget: 2 ss. l. tørre vegetabilske råvarer bakket med 2 ss. l. smør. Legemidlet tas oralt 3 ganger daglig etter måltider for rask modning av en abscess.

Tinktur Oppskrifter

Tinkturer brukes til å forhindre videre spredning av kokinger. De kan gjøres på basis av urter eller alkohol.

Medisin fra de tørre blomstene av yanoki er tilberedt i henhold til oppskriften: 1 ss. l. Råmaterialer Hell 200 ml kokende vann og la avkjøles i 30 minutter. Det filtrerte stoffet er fullført 4 ganger daglig i 100 ml. Verktøyet er spesielt effektivt i tilbakevendende kokinger.

Løvetann tinktur er tilberedt som følger: 1 ts. Plantenes røtter helles med et glass kokende vann og legges til stuing i 3 timer. Tinktur brukes opptil 6 ganger om dagen og 1 ss. l. Legemidlet renser blodet og akselererer metabolske prosesser i kroppen.

Broth Oppskrifter

Rensing av blodet for sykdommen utføres også ved avkok. Tilberedning av 10 burdock frø, hell 300 ml kaldt vann og sett til varme. Etter kokende vann plages komposisjonen i ytterligere 20 minutter over lav varme under et lokk. Legemidlet er fjernet fra varmen, og etter avkjøling er den full av gangen. Forløpet av denne terapien er 1 måned.

For ekstern bruk er det en oppskrift på en annen avkok: 1 ss. l. urter av meadowsweet hell 200 ml kokende vann og la det simre på dampbadet i en halv time. Legemidlet blir nøye filtrert og avkjølt. Kjøttkraft fra meadowsweet vasket sår og koiler.

Narkotikabehandling

Som medisinsk medisinbehandling foreskriver legene salve med en trekkende effekt. De bidrar til tidlig modning av koketoppen. Blant de mest populære salver bør utheves:

 1. Vishnevsky salve, som består av tjære og ricinusolje. Legemidlet forbedrer blodtilførselen til det berørte området på grunn av hudirritasjon, på grunn av hvilken såret raskt går utenfor;
 2. Ichthyol salve er effektiv i enhver grad av modning av kjelen. Legemidlet består av svovelsyre og har en bakteriedrepende, desinfiserende effekt;
 3. Heparin salve er et middel med antiinflammatorisk og antiseptisk effekt. Komponentene av stoffet absorberes raskt i huden, utvider blodkarene i det betente området.

Forbindinger med salver endres opptil 3 ganger om dagen. Etter å ha åpnet absessen blir det resulterende såret behandlet i flere dager. Dette gjør at du kan strekke de resterende purulente massene og unngå reinfeksjon. Terapi med salver oppstår som regel 3 - 5 dager.

Hvordan behandle chiry, Elena Malysheva vil fortelle i hennes program.

Sikkerhets forholdsregler

Når du behandler chirya hjemme, er det viktig å vite noen regler som vil bidra til å unngå komplikasjoner og tilbakefall av sykdommen:

 1. Du kan ikke klemme eller pierce absessen, fordi mikrober kan komme inn i blodet og forårsake infeksjon;
 2. Det er uakseptabelt å behandle sår i ansikt og nakkeområde uten legenes anbefaling.
 3. Ikke ta antimikrobielle stoffer uten å foreskrive en spesialist;
 4. Med koker anbefales det ikke å besøke badene og badene. For å varme opp det betente stedet er bare mulig i den første fasen av sykdommen.

Kaviteten til den åpnede abscessen blir ikke igjen uten behandling. Det må vaskes med hydrogenperoksid. Dette vil bidra til å rense såret fra restene av en bakteriell infeksjon.

Komplikasjoner av sykdommen

Feil manipulering med koke kan føre til bivirkninger, som er konvensjonelt delt inn i 3 grupper:

 1. Lokal, manifestert av karbunkul, phlegmon, erysipelas eller dyp abscess;
 2. Distant, preget av betennelse i lymfekar og blodårer;
 3. Vanlig - furunkulose, sepsis, etc.

Pyelonefritis (betennelse i nyrene), endokarditt, bakteriell meningitt og leddgikt utvikle seg. Kompliserte former for koke er svært farlige for kvinner under graviditet, fordi de kan føre til fosterinfeksjon av barnet.

Oppskrifter fra løkene mot kokosene, du vil lære av denne videoen.

Forebygging av koke

For å unngå forekomsten av koker og komplikasjoner som de fører, anbefales det å observere forebyggende regler:

 • engasjere seg i aktiv sport;
 • inkludere matvarer rik på vitaminer og mineraler;
 • kle deg for været;
 • vask hendene ofte og bytt klær;
 • ta en dusj daglig;
 • ikke kam kløende pimples;
 • unngå stressende situasjoner.

Med sterke betennelser på huden kan det hjelpe folkeslag.

Brent damp? Lær om førstehjelpsverktøy her.

Sammen med acyclovir for herpes, bør tradisjonell medisin brukes. Les mer her.

For tilbakevendende kokinger kan legen foreskrive vitaminkomplekser eller urte-tinkturer, for eksempel echinacea.

konklusjon

Utseendet til koker er ikke en farlig sykdom og kan behandles hjemme. Men noen former for sykdom, for eksempel pilonidal bihulebetennelse eller karbunkul, krever medisinsk inngrep.

For å eliminere risikoen for tilbakefall, er det viktig å fortsette behandlingen selv etter at absessen kommer ut. Ellers er risikoen for komplikasjoner mulig. En person som stadig står overfor et problem må overholde alle forebyggingsregler. I tillegg må du revidere planen for dagen din: å ordne arbeidsmodus og hvile, begrense tiden på datamaskinen, gå mer i frisk luft.

Flere Artikler Om Typer Acne