Carbuncle - purulent betennelse i huden. Infeksjonen er smittsom, er oftest overført gjennom hverdagen gjennom personlig hygiene elementer, undertøy, etc. For å behandle carbuncles er forskjellige måter:.. Konservativ (behandling med salver, antiseptiske midler, antibiotika), kirurgi (kirurgisk åpning av carbuncle, og fjerning av puss), også gjelder fysioterapi, tradisjonell medisin.

Innholdet

Carbuncle er en akutt betennelse i huden, sebaceous kjertler, hårsekk og subkutant vev med purulent innhold. Eksternt ser carbunklet ut som flere formasjoner smeltet sammen. Ulike bakterier kan forårsake hudinfeksjon, men oftest er de forårsakende midlene epidermal og Staphylococcus aureus.

Uten rettidig behandling kan hudsykdom utvikle seg til sepsis, lymfadenitt, abscess eller meningitt.

Interessant! I medisin ble karbunken tidligere kalt Ognevik.

Det har vist seg at menn blir sykere med karbunkulose oftere.

Hvordan behandles?

For få år siden ble carbuncles kun behandlet kirurgisk. Ofte og nå blir pasienter med sykdommen sendt til sykehuset. Men når et karbunkul vises i et enkeltprøve, er kirurgisk behandling svært sjelden foreskrevet.

Det er viktig! Når karbunkulet modnes, er det i de fleste tilfeller nødvendig med medisinsk hjelp, siden smerten kan følge pasienten i mer enn to uker, og i fravær av riktig behandling kan betennelsen spre seg til andre deler av kroppen.

Carbuncles kan dukke opp på alle deler av kroppen, i sjeldne tilfeller er senteret for betennelse på ansiktet.

Konservativ behandling

Når et purulent karbuncle dukker opp, kan legen foreskrive et behandlingsprogram for antibiotika (sulfonamider, streptomycin, penicillin, etc.). Pasienter får intramuskulære bredspektret medisiner (Cefazolin, Gentamicin, etc.).

Forbindelsesmaterialet påføres en oppløsning av strålende grønn eller spesiell salve ("Levomekol") for kjemisk rehabilitering av karbunkulen. Ved forandring av dressingen vaskes såret med et antiseptisk middel (klorhexidin, hydrogenperoksid) og det døde vevet fjernes fra det betente området av huden. Hvis pasienten har forgiftning, blir en ekstra isotonisk oppløsning av natriumklorid og 5% glukoseoppløsning administrert intravenøst.

For å gjøre skadet hud helbredet raskere, bruk Actovegin, Solcoseryl sårhelende salver, etc. I kombinasjon med medisiner foreskrives pasienter vitaminer, smertestillende midler og antiinflammatoriske legemidler.

Faktum! Tidligere ble karbunken behandlet med salisylsyre. I moderne medisin er dette stoffet ikke brukt.

Ved diagnostisering av en sykdom, bør legen utelukke muligheten for utseendet av parasittisk sycosis, scrofuloderma, miltbrennkarbunkel

Kirurgisk behandling

Åpning av karbunklet kirurgisk i noen tilfeller er bare nødvendig. Under kirurgisk behandling:

 1. Et åpent sår er sanitert.
 2. Utskåret dødt vev.
 3. Behandle fokuset på betennelse med et antiseptisk middel.
 4. Smertestillende.
 5. Åpne karbunken med et tverrsnitt.
 6. Avløp settes inn i sårhulen.
 7. Fjern purulent, nekrotisk masse og kjerneformasjon.
 8. Anti-inflammatoriske salver påføres på dressingmaterialet.

Ifølge medisinsk statistikk er de fleste ofte utsatt for utseende av karbunkler, som må fjernes omgående, personer med sykdommer i det endokrine systemet

fysioterapi

Fysioterapi prosedyrer er foreskrevet i forbindelse med hovedbehandlingen. Denne hjelpemetoden for terapi er meget effektiv - vevsmikrocirkulasjon forbedrer, ødem, betennelse forsvinner, smertestillende syndrom stoppes. For behandling av karbunkulose foreskrevet laserterapi, magnetisk terapi, UHF.

Behandling av carbuncle hjemme

Self-cure carbuncle kan bare være tilfelle hvis den inflammatoriske prosessen ikke har ført til utseende av komplikasjoner. Men selv med en liten hudinfeksjon, anbefaler leger at de søker medisinsk hjelp, da det er en sannsynlighet for at inflammasjon sprer seg til andre deler av kroppen og vevet.

Tips! Det er bedre å behandle carbuncles hjemme med alternative medisinmetoder etter samråd med en spesialist.

Laser terapi er en effektiv metode for å bekjempe karbunn. Prosedyrene utføres i kosmetikkkontorer, klinikker, medisinske sentre.

 1. Hvis karbunkulet forfaller, gjelder komprimerer fra urter og planter til det berørte området. Effektivt bekjemper hvitløkbetennelse, plantainblader. De gjør gruel ut av planter og fikse det til å måle gjennom infeksjon med gasbind. Det er nødvendig å endre komprimeringen flere ganger om dagen.
 2. På et hvilket som helst stadium av utviklingen av karbunken påføres et bandasje av gasbind som er gjennomvåt i saltvann. Ta en spiseskje salt på en liter kokt vann.
 3. Effektivt bekjemper sykdommen, lindrer betennelse og smerte salve fra calendula. Det kan kjøpes på apoteket, og kan gjøres hjemme. Blomstene i planten er blandet med Smaltz (en del av Smaltz tar fire deler av råmaterialet).
 4. Tidligere ble karbunken behandlet med tygget rugbrød med salt. Ifølge populære oppskrifter bidrar bruken av en brødkrumm til den raske åpningen av formasjonen, frigjøringen av pus og sårheling.
 5. Infusjon av kløver for intern bruk. To spiseskjeer av medisinske råvarer helles 0,5 liter kokende vann. Medisin insisterer 30 minutter under et lukket lokk. Ta infusjonen to ganger om dagen for et glass.

Åpen carbuncle selv er strengt forbudt.

Forhindre utseende av karbunkul

Du kan redusere sjansen for infeksjon ved å følge enkle regler:

 • bruk engangs barbermaskiner;
 • ta et bad med såpe, medisinske urter;
 • unngå kontakt med andres vaskeri-, håndkle- og personlig hygieneprodukter;
 • Bruk klær fra naturlige stoffer med fritt kutt osv.

Med riktig behandling av karbunkul er prognosen gunstig. Men med forsinket eller ineffektiv behandling kan en hudinfeksjon forårsake alvorlige komplikasjoner.

Det er viktig å ikke forveksle denne sykdommen med en vanlig pimple. Carbuncle hva er det?

Carbuncle er en purulent - nekrotisk inflammatorisk prosess av epidermis og subkutan vev med skade på hårsekkene. Kausjonsmiddelet er stiftinfeksjon. En person langt fra medisin kan lett forvirre et karbunkul med en furuncle eller abscess.

Klinikk for subkutan betennelse karakteriseres av omfattende blåaktig-lilla infiltrat, som raskt påvirker de dypere lagene av dermis og hypodermis. På grunn av den spesifikke, uttalt fargetone, fikk denne typen neoplasma navnet - carbunculus, som i oversettelse betyr kull.

Det opptrer plutselig hos mennesker i forskjellige aldre og kjønn, som påvirker områder av huden: nakke, hode, ansikt, bakder, skulderblad, nedre rygg. Mindre lemmer.

Hva forårsaket denne typen infeksjon?

Årsakene til karbunken

Risikoen for sykdom er hovedsakelig mennesker som har økt virulens (predisponering mot infeksjon). Blant dem er:

 1. Lider av virusinfeksjon
 2. Med nedsatt immunitet, vitamin mangel
 3. diabetikere
 4. Misbruker krydret retter, brennevin, røyking
 5. Med sykdommer i mage-tarmkanalen og galdeveiene
 6. Med overdreven svette
 7. er overvektig

Gunstig miljø for penetrering av stafylokokker infeksjoner - skadet, ikke rettidig desinfisert hud. Dette er en ganske alvorlig inflammatorisk prosess som ikke bare kan utvikle seg til en abscess, cellulitt, erysipelas, men også bli kilden til noen komplikasjoner. For å unngå ubehagelige konsekvenser, er det nødvendig å ikke gå glipp av symptomene som har oppstått.

Symptomer på sykdommen

Sykdommen begynner med utseendet på indre tette knuter, som gradvis smelter sammen til en enkelt infiltrering av en halv sfærisk form, hvorav størrelsen av og til overstiger barnets håndflate. Etter dette vises følgende symptomer på karbunkulen.

 • Cyanisk hudfarge
 • Ubehagelige opplevelser
 • Smerte i midten av det betente området
 • Øk temperaturen på pasienten, utseendet av ubehag
 • Tegn på beruselse (kvalme, oppkast, svimmelhet, fordøyelsesbesvær)

Den første klinikken til pasientene kan vare 1-1,5 uker. Etterpå danner pustler i epicenteret, som åpner om noen dager, en nekrotisk masse med pus begynner å skille seg ut gjennom åpningene, noen ganger med strekker av blod.

På et ytterligere stadium av betennelse i den sentrale delen av karbunklet blir hudens vev nummen, og deres avvisning begynner. Som et resultat dannes et ganske dypt sår. Etter 2-2,5 uker fylles det med granulert stoff som danner et grovt arr.

I tillegg til den skyggefulle mangelen på huden, er karbunkelen farlig på grunn av komplikasjoner, siden følgende organer kan være involvert i infeksjonsprosessen: indre organer (emfysematøst karbonatom), bein, lymfeknuter, blodkar og venøs kar.

Så hvis en infeksjon kommer inn i blodet, kan denne typen huddannelse være årsaken til vevabscesser, erysipelas, flegmon og noen ganger osteomyelitt.

Nedfallet av de venøse karene forårsaker utvikling av tromboflebitt.

Infeksjon av lymfeknuter kan provosere alvorlige sykdommer: lymphangitt, periadenitt, adenoflegmon.

Årsaken til purulent hjernehinnebetennelse er ofte ikke herdet karbunnhals, nakke eller ansikt.

For å unngå ubehagelige konsekvenser, bør de første tegn på sykdommen være grunnlaget for en umiddelbar appell til en hudlege.

diagnostikk

For nøyaktig diagnostisering av karbunkulen, blir en visuell inspeksjon vanligvis ledsaget av laboratorieblodprøver. I prosessen, som er bestemt: forekomsten av leukocytter, mobiliteten av deres formler, graden av økning i ESR.

Differensialdiagnostikk og bakteriologiske studier av strukturen av en neoplasma gjør det mulig å skille patologien til et felles karbuncle fra en miltbrann en, og også for å bestemme antibiotikernes følsomhet overfor en sykers mikroflora.

Med mindre mistanke om transformasjonen av en godartet tumor til en malign tumor utføres spesielle cytologiske undersøkelser.

En spesialist dermatolog, basert på resultatene av en visuell undersøkelse, laboratorietester, vil bestemme årsaken, omfanget av skade og foreskrive den riktige individuelle behandlingen.

Hvordan behandle carbuncle?

Behandling av et lite karbuncle, som oppstår uten forringelse av pasienten, utføres på ambulant basis. I de tidlige stadiene av sykdommen, er en konservativ metode vanligvis foreskrevet, bestående av:

 • behandle karbuncle med antibiotika (ampicillin, ampioks, etc.)
 • antibakterielle stoffer (furagin, biseptol)
 • smertestillende midler (no-shpa, analgin, etc.)
 • kompleks av vitaminer og mineraler
 • ultrafiolett bestråling

Behandlingsforløpet omfatter behandling av den infiserte overflaten med en løsning av etylalkohol og chipping av infeksjonsområdet med antibiotika, samt bruk av spesielle kremer, salver. Den mest effektive blant salver til behandling av karbunkul er: Vishnevsky salve; hydrokortison; Levolikol; Baneotsin; Malavit-, Sintomitsinovaya- og Streptomycin-emulsjoner. Hvilke andre salver brukes til å behandle carbuncles og koke, les her.

Du kan også være interessert i:

I overgangen fra karbunklen til det nekrotiske utviklingsstadiet brukes kirurgisk inngrep, bestående av:

 • Autopsy carbuncle: dissekere kroppen av svulsten og fjerning av berørt vev.
 • Behandling av sår med hypertonisk oppløsning (natriumklorid, proteolytiske enzymer).
 • Bakteriedrepende dressinger.
 • Operasjonen utføres under lokalbedøvelse. Parallelt utpekt: ​​antibiotika, sulfa og streptocidale stoffer, antiinflammatoriske salver, kremer, fysioterapi.

Nekrotiske inflammatoriske prosesser ledsaget av en økning i karbohydrater, forverring av pasientens tilstand, økning i blodsukker, besvimelse, bevissthetstap, behandles under stasjonære forhold.

Et unnlatt fjernet karbunkul er et fruktbart grunnlag for utvikling av en ondartet svulst.

Er det anbefalt å bruke tradisjonelle behandlingsmetoder?

Folk måler seg for å bli kvitt sykdommen, vises kun i de tidlige stadiene av utviklingen. For dette kan brukes infusjoner og formuleringer av medisinske planter.

Hvordan behandle carbuncle folkemidlene hjemme

Tinkturkløver. For produksjon bruk tørket gress med en hastighet på 2 ss. skjeer 0,5 liter kokende vann. Insistere - før kjøling. Påfør i form av kompresser, samt ta inn i henhold til kunst. skje flere ganger om dagen.

Gruel av aloe blader eller hvitløk nelliker, lagt på stedet for betennelse, akselererer prosessen med modning karbo og trekke pus.

Til samme formål går våt fra Kalanchoe, eller plantain brukes. Forbereder frisk for hver komprimering.

Calendula salve. Ta 1 ss. skje knuste blomster og tørk med 4 ss. skjeer Smaltsa. Blandingen påføres på en serviett, som påføres i natt til koking.

Bakte løk har en god effekt. For dette blir løkristet løk kuttet i halve og påført stedet for betennelse. Bytt bandasje som løk kjøler.

Hvordan kan et karbuncle ellers bli behandlet med en bue? Vel hjelper revet løk, blandet med melk. For å gjøre dette, gni løk på en rist, rør gruel med melk til et tykt stoff blir dannet. Påfør i form av en komprimering om natten.

Advarsel! Det anbefales ikke å fjerne karbunkulen og anvende metodene for tradisjonell medisin for det akutte sykdomsforløpet.

Slik hindrer du en stiftinfeksjon

Som enhver sykdom er infeksjon i huden lettere å forhindre enn å kurere. Grunnleggende forebyggende tiltak:

 • Sunn livsstil
 • ernæring
 • Personlig hygiene
 • Vanlig forbruk av vitaminprodukter
 • Begrensninger i: krydret, søt mat, sterke alkoholholdige drikker, røyking
 • Avvisning av syntetiske klær, sengetøy laget av kunstig stoff.

Personer som er utsatt for infeksjoner (diabetikere, fulle, med økt svette) anbefales å ta en blodprøve minst fire ganger i året.

Carbuncle er en ganske lumsk hud sykdom som kan forårsake noen uønskede effekter. Å unngå dem vil bidra til rettidig behandling til en lege - en hudlege.

Årsaker til carbuncles

Hva er et karbunkel? Purulent inflammatorisk prosess, som involverer flere hårsekk og sebaceous kjertler, ledsaget av nekrose av epidermis og subkutan vev. Hvordan ser et karbunkel ut? Som flere kokker smeltes i en prosess, med et felles lesjonssted og flere nekrotiske stenger.

Carbuncle hva er det? Den inflammatoriske prosessen som kan forekomme både i singular og i flertallet. Sykdommen er ofte forvekslet med abscess og furunkulose.

Carbuncle kan være plassert:

 • rundt halsen;
 • til fots;
 • på hodet;
 • i den okkipitale regionen (direkte på baksiden av hodet);
 • på baksiden;
 • paven;

Carbuncle årsaker

De viktigste faktorene for fremveksten av et karbunkul er:

 • brudd på funksjonen til det autoimmune systemet;
 • funksjonsfeil i leveren, nyrene;
 • mangel på vitaminer og mineraler;
 • alkoholmisbruk, røyking;
 • brudd på næringsstandarder;
 • økt vekt, passerer inn i fedme;
 • dårlig hygiene;
 • kamme spor etter insekt biter;
 • klemme akne og akne;
 • konstant psyko-emosjonell stress, depressive tilstander;
 • sykdommer i mage-tarmkanalen og galleblæren (biliary).

Utseendet til karbuncler er forårsaket av patogener (årsaken til betennelse):

 • streptokokk;
 • tarmpinner;
 • enterokokker;
 • Proteus bakterier, etc.

Utviklingsstadier av sykdommen

Sykdommen går gjennom flere stadier av utvikling:

 1. I begynnelsen vises flere komprimerte knuter, som til slutt smelter sammen i en enkelt hel med midten av en blåaktig tint. Gradvis økende, når infiltratet størrelsen på et barns arm, en sfærisk form. Hvor mange dager fortsetter? Spillets varighet er ca. 12 dager.
 2. Formet i lesjonen åpnes pustler, gjennom sårene begynner å stå purulent exudat med blod og døde vevstykker. Dette stedet begynner å øke i størrelse, etter å ha åpnet et dypt sår. Varigheten av perioden er fra to til tre kalender uker.
 3. Det helende såret er fylt med granulasjonsvev, med gradvis dannelse av et dypt arr.

I de første dagene, når de første tegnene vises, (hvis tiltakene tas raskt), kan behandling av karbunken begrenses til lokal terapi.

Carbuncle sykdom symptomer

Etter en periode påvirker betennelsen de dype lagene i huden:

 • uttrykt i den blåaktige tingen av huden;
 • uttalt smertesyndrom;
 • konstant kløe;
 • stygge formasjoner på infeksjonsstedet.

Pasienter med karbuncler kan ha reaksjoner:

 • økt temperatur, opp til 40 grader;
 • uttalt tegn på beruselse;
 • kvalme, passerer inn i oppkast;
 • generell ulempe;
 • skarp hodepine.

Carbuncle på ansiktet øker disse tegnene flere ganger.

Carbuncle komplikasjoner

Ved sen behandling eller nektelse av profesjonell hjelp kan det oppstå komplikasjoner:

 • purulente inflammatoriske prosesser i lymfeknudeområdet - lymfadenitt;
 • når infeksjon kommer inn i lymfestrømmen, betennelse i lymfeknuter - lymphangitt;
 • blodpropper skjemaer på venenees vegger - tromboflebitt;
 • når septiske bakterier går inn i blodstrømmen, oppstår septiske forhold;
 • inflammatoriske prosesser i membranene i hjernen - purulent meningitt.

Utseendet til septiske komplikasjoner i halvparten av tilfellene fører til døden.

Carbuncle sykdom diagnose

Det utføres på grunnlag av en visuell undersøkelse med bekreftelse på klare tegn på det kliniske bildet. I tillegg utføres en laboratorieundersøkelse på diagnosen av patogenet som forårsaket dannelsen av et karbunkul. Målet i studien av klinisk analyse er forskjellen mellom karbunkul og miltbrannvarianten (sistnevnte er forårsaket av miltbrann).

Etter å ha identifisert patogenet, utføres en analyse på resistens av bakterier til preparater av antibiotikagruppen, for å velge det mest hensiktsmessige medikament. Diagnostikk er obligatorisk.

Carbuncle behandling

Etter å ha besøkt klinikken og konsultert en hudlege, utføres hjemmebehandling (i fravær av komplikasjoner):

 • antibiotika medikamenter gruppe;
 • antibakterielle midler - "biseptol", "furagin";
 • bedøvelsesmidler - "Analginom", "No-Shpoy";
 • antiinflammatoriske legemidler - "Paracetamol", "Ibuprofen".

I nærvær av et komplisert sykdomsforløp anbefales det å bruke:

 • anti-trombose medisiner - Trental, Pentoxifylline;
 • ultrafiolett bestråling;
 • anti-toksiske stoffer (fjernelse av toksiner av stafylokokk infeksjon) - Polysorb, Zorex;
 • vitaminterapi.

Overflaten av den betente huden behandles (førstehjelp):

 • desinfeksjonsmidler - etylalkohol, hydrogenperoksid;
 • antibiotika injeksjoner;
 • bruk eksterne legemidler - kremer og salver.

Behandling av karbunkul med antibiotika og salver

Hjem behandling med antibiotika carbuncle er laget etter å ha bestemt årsaken. Kombinerte preparater (antibiotika) brukes, forutsatt at immuniteten er lav, med store doser:

 • "Azithromycin";
 • "Amoxicillin";
 • "Vancomycin";
 • "Diklosatsillin";
 • "Cefalexin" - cephalosporin antibiotika.

Hvordan behandle karbunkulver? Fondene basert på salver blir brukt på de berørte områdene av huden med det formål å avvise døde vevceller:

 • "Baneocin" - salve;
 • "Vinylinum";
 • "Levomekol";
 • "Vishnevskijs liniment";
 • "Malawi»;
 • "Metiluratsil".

Carbuncle fjerning - Behandlingsfunksjoner

Når den inflammatoriske prosessen går til nekrose, utføres kirurgisk behandling av karbunklet. Prosedyren utføres under lokalbedøvelse.

Åpningen av karbunken utføres med et tverrsnitt, med en dyp eksisjon av alle vev og nekrotiske celler impregnert med pus. Med den rette intervensjonen er det en nedgang i nivået av generell forgiftning av kroppen, restaurering av metabolisme og raskest helbredelse av såroverflaten.

Under dressingen blir spesialiserte avløp (tamponger) impregnert med hypertonisk oppløsning og proteolytiske enzymer introdusert i det kirurgiske feltet for å akselerere fjerningen av purulent innhold og den endelige fullføring av nekroseprosessen.

Forband blir laget i manipulasjonsrommet, to ganger om dagen. Etter at såret er strammet, blir det behandlet med antiseptiske og mykgjørende preparater. For resorpsjon av det dannede arr blir dressing laget på basis av "Kelofibrazy" og "Zeraderm". En silikon gips er i tillegg påført på toppen av salven - med det såres såret raskere.

Selvåpning av karbunken er forbudt - for å unngå utvikling av komplikasjoner.

Forebygging av karbunkul

Som forebyggende tiltak anbefales å gjøre:

 • daglig hygiene med antibakteriell såpe;
 • Ikke bruk vanlig tilbehør - vaskekluter, håndklær osv.
 • Ikke kam de irriterte eller insektbittede hudområdene;
 • Det er forbudt å bruke smale klær, spesielt fra syntetiske materialer;
 • bruk en engangs barbermaskin;
 • overvåke renheten til neglene og hendene.

Forebyggende anbefalinger forhindrer forekomsten av karbunkulose - når det er flere karbunkler. Hvis carbuncles oppstår etter behandling, kan årsaken til disse komplikasjonene være en annen gangsinfeksjon. På den første dagen er det nødvendig å begynne å forebygge sykdommen - studier viser at det ikke er nok til å kurere den primære sykdommen, det er nødvendig å støtte tiltak som forhindrer sykdomsutviklingen.

Litt utrolig og svar på spørsmål

Ifølge folkesyn er ansiktets karbunkul et resultat av det onde øye. Det onde øyet er en tilstand der det er ulike sykdommer. Det onde øyet krever behandling, som lider av sykdommer, fra mormor-vise kvinner.

Ustabilitetens ustabilitet, forårsaker forekomsten av sykdommer av karbuncler, er vanskelig å tilskrive den overnaturlige.

Karbuncle på nakken kommer fra stramme klær og skitne kropp, men ikke fra det "onde" utseendet. Bak, ben, ansiktsområde, nakke, hodeområde, occiput, oksipitalt område - under passeringsprosessen ser de ut som vanlige deler av kroppen som er rammet av inflammatorisk prosess, og ikke komplikasjoner fra skade.

Med carbuncle bør behandlingen foregå den første dagen, og ikke etter lange turer til helbrederne. Utviklingen av sykdommer er ikke avhengig av andres vilje, og forsinkelsen truer med komplikasjoner.

Ved hjelp av tradisjonell medisin behandler vi raskere kokene, mens du bruker salver og injeksjoner av antibiotika, bruker vi ikke helbredelse av bakre områder, selve ansiktet (krever ikke disseksjon av karbunkulen)?

Gitt, med den konstante utviklingen og behandlingen av nylig forekommende suppurasjoner, har sykdommen gått inn i stadiet av karbunkulose - en kronisk variant. Obduksjon, eksklusjon og fjerning av en abscess er gjenstand for obligatorisk - for å forhindre utvikling av sepsis.

Ble behandlet med en foreskrevet salve, etter en ansiktskarbunkelsykdom, men den første fasen gikk inn i den andre?

Utseendet på en abscess er ikke begrenset til en behandling ved hjelp av salver. Salver hjelper behandlingen, men når du tar hensyn til de strukturelle egenskapene på forsiden av hodet, er dressingen på den ikke ordentlig festet. Derfor blir karbunken av denne typen behandlet ved fjerning, og helbredelsen krever kremer mot arr.

Carbuncle, vises på føttene, etter fjerning flyttet til baksiden av hodet?

Hvis han ble behandlet på et sykehus, med sterilitet, og fjernet en abscess i operasjonen, kunne han ikke vises på baksiden av hodet. Den åpne såroverflate ble ikke tilstrekkelig behandlet eller sekundær obstetrasjon oppsto med Staphylococcus.

Årsaker og metoder for behandling av karbunkul

Plutselig og akutt i løpet av kurset er betennelse i visse deler av huden - hårfollikler og sebaceous kjertler - kalt karbunkulen. Dette er en slags abscess, som preges av dyp penetrasjon av den nekrotiske, purulente prosessen. Kjernen er karbunken en patologi som involverer subkutant vev, talgkjertler i nærheten, og hårsekk.

Medisinsk statistikk sier at karbunken er en og en halv ganger mer sannsynlig å forekomme hos den mannlige befolkningen enn i det rettferdige kjønn. En karakteristisk patologisk prosess oppstår på de stedene der det er økt arbeid av svettekjertlene. Det er disse delene av huden som er i fare på grunn av innføring av patogen mikroflora gjennom mikroskopisk skade på epidermis. I de fleste tilfeller kan carbuncles påvirke områder av ansikt, rygg, nakke og nedre del. Utseendet til en purulent-nekrotisk prosess på ansiktet er en komplikasjon av ekstruderte komedoner (akne).

Årsaker til

Den grunnleggende årsak til dannelsen karbunkel, pyo-nekrotisk prosess, - inntrengning av patologiske mikroorganismer i huden (streptokokker, Escherichia, Staphylococci, enterokokker, og protozoer). Faktorer som bidrar til denne prosessen:

 • små sprekker og andre skader på huden, som er vanskelig å se med det blotte øye;
 • brudd på personlig hygiene;
 • økt svettekjertel ytelse;
 • anemi (anemi);
 • overflødig vekt;
 • diabetes mellitus;
 • har tidligere hatt alvorlige smittsomme sykdommer;
 • operative inngrep;
 • høye temperaturindikatorer for det ytre miljøet;
 • langvarige stressfaktorer;
 • psykiske lidelser.

Forekomsten av karbunkul er en alvorlig patologisk prosess som kan forårsake en abscess eller cellulitt. For å unngå mulige komplikasjoner er det nødvendig å spørre en spesialist omgående for råd.

Hovedtrekk

Sykdommen manifesterer seg i form av en karakteristisk tetning på huden, som gradvis fusjonerer, påvirker nærliggende vev, og oppnår også en sfærisk form. De viktigste symptomene på karbunkul er:

 • cyanose av huden på stedet av den patologiske prosessen;
 • ubehag;
 • smerte i den sentrale delen av hudområdet påvirket av betennelse;
 • økning i kroppstemperatur indikatorer;
 • forekomsten av generell ulempe mot bakgrunnen av patologi;
 • symptomer på rusmidler - kvalme, utbrudd av mageinnhold;
 • dyspeptiske symptomer.

Det kliniske bildet av en purulent-nekrotisk prosess varer fra 7 til 10 dager. Deretter danner karakteristiske pustler i midten av betennelsessentralen, selvåpning etter flere dager. Gjennom hullene begynner å skille ut innholdet (noen ganger med strekker av blod).

Det neste trinn i utviklingen er karakterisert ved nummenhet og karbunkel avvisning av huden ved inflammasjonsstedet. Som et resultat dannes et dypt sår. Etter noen uker i sitt sted, vokser granulert vev og et groft arr oppstår.

Under utviklingen av en smittsom prosess, som er forbundet med betennelse i hårsekkene eller svettekjertelen, kan tilstøtende vev og strukturelle elementer i menneskekroppen påvirkes. Mulig skade på beinformasjoner, lymfeknuter, samt vener og arterier.

Det er verdt å huske at patogene mikroorganismer kan trenge inn i blodet, dannes vevabscesser, erysipelas, spildte purulent-nekrotiske prosesser. I noen av de mest avanserte tilfellene kan osteomyelitt og purulent meningitt utvikle seg.

Et bilde av carbuncle er presentert nedenfor.

behandling

Tegn på betennelse er så åpenbart at det å gjøre riktig diagnose ikke er vanskelig for en hudlege. I noen tilfeller kan du tildele ytterligere laboratorieprøver for påvisning av patogene mikroorganismer, som forårsaket purulent prosessen. Det bidrar til å velge riktig stoff og foreskrive tilstrekkelig behandling. I tillegg er det vanlige karbuncle veldig likt i sine manifestasjoner med de som dannes under miltbrand. Derfor er det også nødvendig å utføre en differensialdiagnose.

Narkotika terapi

Behandling av et karbunkel innebærer utnevnelse av antimikrobielle stoffer - antibiotika til intern bruk eller i form av injeksjoner på stedet av en purulent-nekrotisk prosess.

De mest utnevnte er:

Pasienter kan bli vist spesielle bedøvelsesmidler. Ved høye kroppstemperaturer brukes antipyretiske legemidler.

Lesjonens overflate bør regelmessig behandles med alkohol, noe som gjør det mulig å desinfisere området med betennelse, og forhindre spredning av infeksjon. På den konvekse delen av karbunken påføres påføring med salver - "Sintomycin" og "Vishnevsky". Dette bidrar til å redusere pus gjennombruddsprosessen og raskt rense såret.

Etter at karbunkulens åpning oppstår og det purulente innholdet går tomt, anbefales det å vaske jevnlig med antiseptiske løsninger. Det anbefales også å dekke det resulterende såret med en steril dressing. Dette bidrar til å unngå infeksjon og tillegg av sekundær infeksjon.

Kirurgisk fjerning

I utviklingen av karbuncle er det et nekrotisk stadium. Så snart betennelsen passerer inn i det, anbefaler eksperter å utføre en lokal kirurgisk utjevning av det berørte området og fjerne midten av purulent betennelse.

En obduksjon oppstår under lokalbedøvelse. Prosedyren innebærer flere trinn:

 1. Legen fjerner stedet der karbunken har dannet, ved bruk av bedøvelsesmidler og desinfiserer overflaten.
 2. I fremtiden er det gjort et bredt snitt i området for purulent-nekrotisk formasjon. Kirurgen fjerner pus og vev med merket nekrose.
 3. Etter fullstendig rensing av såroverflaten, plasseres spesielle tamponger fuktet i natriumkloridoppløsning i den.
 4. Den endelige fasen innebærer konstant vasking av såret og den daglige forandringen av dressingen.

Under gjenopprettingsperioden etter kirurgisk ekskisjon ordinerer spesialister vanligvis fysioterapeutiske prosedyrer for en rask gjenoppretting.

Oppskrifter av tradisjonell medisin

Det skal bemerkes at behandling av et karbunkul hjemme kan bare utføres som en del av kompleks terapi, og ikke som en selvstendig. I tillegg kan infusjoner og lotioner fra medisinske planter bare brukes dersom pasienten ikke har alvorlige symptomer på forgiftning av kroppen.

Honningkaker

Ved de første tegn på utseende av et karbunkul er det viktig å ikke la den patologiske prosessen spres. I folkemedisin, mye brukt spesielle honningkaker, som har en utbredt anti-inflammatorisk effekt og antiseptisk effekt. For 1 ss honning ta samme mengde mel og knead deigen. Den resulterende kaken er påført på det berørte området, festet til betennelsen med en gips.

Vask med sjøvann

Saline løsning er lett å gjøre hjemme. For dette må du ta havsalt og vann. Verktøyet er tilberedt med en hastighet på 1,5 teskjeer per glass vann. Skyll den resulterende saltoppløsningen kan karbunkul, allerede avslørt seg. Antall behandlinger bør variere fra 2 til 4 ganger per dag. Dette bidrar til å eliminere betennelse og forhindre spredning av bakteriell mikroflora.

I videoen kjenner folkemessige metoder for behandling:

Calendula Salve

Forbereder en spesiell salve fra en medisinsk plante hjemme, tar ikke lang tid. Bland de knuste blomstene av en kalendula og svettefett i den ferdige beholderen, og observere forholdet 1: 4. Den resulterende blanding blir satt i et vannbad, smelter fettet helt. Den avkjølte salven påføres et ikke-spaltet karbon.

Carbuncle er en alvorlig inflammatorisk prosess. Med riktig og rettidig behandling har sykdommen bare en gunstig prognose. Manglende overholdelse av behandlingsmetodene kan føre til utvikling av alvorlige komplikasjoner, som for eksempel karbunkulose (betennelse i flere follikler), opptil blodinfeksjon og skade på meningene.

Behandling av carbuncles hjemme

Carbuncle er en inflammatorisk suppurativ prosess som aktiveres i hårsekkene, i huden, i det subkutane vevet og i talgkjertlene. Sykdomsområdet har visse grenser og gjelder ikke for huden. Bare de hårsekkene i nabolaget kan lide.

Symptomer og lokalisering

De vanligste stedene for å se sykdommen er følgende områder:

Representanter for den unge halvdelen av samfunnet lider ofte av utseendet av en slik sykdom i nakken, og eldre mennesker - på kropp, nakke og ekstremiteter.

I de fleste tilfeller vises karbuncle i ett nummer, og mye mindre ofte er det mulig å møte situasjoner når flere elementer vises samtidig. Ledsaget av denne manifestasjonen av visse symptomer, blant annet lokale, så vel som vanlige.

 • I delen av lesjonen ser utdanning ut - en knute med rød farge, som begynner å øke i diameter, gir smerte når man prøver
 • Rundt denne knuten begynner å rødme og hovne huden. Knutepunktet blir ganske smertefullt, og kjøper en rød, burgunderskygge. Når det føles, føles det varmt
 • I løpet av flere dager blir knutepunktets sentrale område mer følsomt, smertefullt og også edematøst.
 • Etter to uker vises et purulent senter i midtområdet, hvitt i fargen, huden rundt den er rød og varm.
 • Ved åpningen av pus utskilt, som kan variere i hvitt, grønn. Noen ganger er slike sekreter ledsaget av blodelementer.
 • Etter at pus er borte, kommer sykdommen inn i nekrose, med det resultat at overflaten blir svart og også har små sår. Stoffet dør til en god dybde.
 • Etter å dø av på lokaliseringsstedet, vises et sår, som har en grå bunn, samt åpne kanter.
 • Etter en viss tid er et slikt sår inne fylt med vev med granuler.
 • På stedet der karbunken var, vises et arr

Blant de vanlige symptomene merker vi:

 • Hodepine
 • Økt kroppstemperatur
 • Føler seg syk
 • svakhet
 • Hyppig arbeid i hjertet
 • Redusert appetitt
 • Bevisstap

Representanter for medisin skiller seg selv ikke bare en enkel form for sykdommen, men også flere andre typer av denne patologien:

Først og fremst er det første alternativet en sykdom som dukker opp på de stedene hvor et pestelement har trengt inn. Denne typen har følgende egenskaper:

 1. Sterk smerte
 2. Det er mange ekssudater i absessen, blant annet er det en sjanse for å finne pestestikker.
 3. hevelse
 4. nekrose

Den tredje typen utvikler seg bare på de stedene hvor årsaksmidlet til en slik sykdom som miltbrann har dukket opp i menneskekroppen. De vanlige tegnene er slike øyeblikk som fravær av smerte og suppuration.

årsaker

Det er mange øyeblikk der ovennevnte sykdom kan manifestere seg, men hovedårsaken anses å være det faktum at patogene mikroorganismer kommer på den skadede huden.

Dette er ikke en eksklusiv liste over elementer som aktiverer utviklingen av sykdommen.

Blant de faktorene som kan være en reell årsak til utviklingen av sykdommen, merkes vi:

 1. Overdreven svette
 2. Forurensning av huden med oljer, sand eller kalk
 3. Manglende overholdelse av de generelle hygienregler
 4. Hudlesjoner
 5. Økt luftfuktighet i rommet hvor en person forblir i lang tid
 6. Økt lufttemperatur, sekresjon av talgkjertlene

Det er en bestemt gruppe mennesker som vurderes på listen over de første som opplever en slik sykdom:

 • Folk som lider av anemi
 • Utmattede mennesker, så vel som de som lider av diabetes
 • Personer som preges av sterk psykologisk og fysisk anstrengelse eller ofte i stressende tilstander

Hjemmebehandling

Det bør forstås at behandling med folkemidlene eller hensyntagen til populær praksis bare kan brukes hvis antibakterielle midler brukes samtidig, og det er enighet med legen.

Det er viktig å huske at før det behandles en eller annen art, er det verdt å åpne det berørte området. Ofte utføres en slik handling uavhengig 2 uker etter utseendet. For åpning anbefales det ikke å bruke kraft eller prøve å øke hastigheten på denne prosessen. Faktum er at denne måten du lett kan smitte infeksjonen, noe som påvirker den videre utviklingen av sykdommen. Behandling bør utføres først etter at det smertefulle elementet er på ytre nivå. Fremskynder healing som å påføre en varm, fuktig klut flere ganger om dagen.

Folk oppskrifter:

 • Steril gaze bør påføres området der knuten dukket opp, som tidligere har blitt fuktet med saltvann. En slik løsning er utarbeidet under hensyntagen til samsvar med anbefalt konsistens, for hvilken 1 spiseskje salt beregnes per 1 liter vanlig kokt vann. Dette alternativet er ideelt for bruk på scenen når karbunken bare blir dannet.
 • Hvitløk skal klemmes på gasbind og påføres den delen av kroppen hvor sykdommen dukket opp. Slike handlinger anbefales under modningstrinnet.
 • Calendula salve brukes, som er tilgjengelig på ethvert apotek. Blandingen påføres karbonens senter.
 • Plantain blader er svært populære, som bør knuses i grøt og brukes til det infiserte området. Da blir alt løst ved hjelp av gasbind, et stoffplaster.

Utøvelsen av denne behandlingen viser i de fleste tilfeller positive resultater. Medisinsk behandling er nødvendig dersom karbunkulet forfaller lenger enn 2 uker, sprer seg til ryggraden, og er også ledsaget av feber. Takket være den riktige behandlingen kan du helt redusere risikoen for alle slags komplikasjoner.

Mange mennesker forveksler ofte denne sykdommen med koker, noe som er helt feil.

Forskjeller fra furukknula i følgende:

 • Et karbunkul er en akkumulering av flere koker (akutt betennelse i en hel gruppe hårfollikler).
 • Spredt over kroppen.
 • Behandlingen er lang og veldig alvorlig.

Det bør forstås at uten å anvende riktig behandling kan det bli alvorlige konsekvenser. Behandlingen kan bare utføres dersom diagnosen er utført korrekt.

I de tidlige utviklingsstadiene kan du bruke de ovennevnte behandlingsalternativene, som utføres uavhengig, hjemme. Det anbefales å observere sengestil, samt meget grundig hygiene. Det er også tilrådelig å bruke disse eller andre midler som er preget av en antiseptisk natur - strålende grønn eller den ovennevnte calendula salven. Videre er det verdt å bruke disse midlene ved hjelp av hvilken man trygt kan øke kroppens forsvar - vitaminkomplekser, urtersamlinger, samt andre blandinger.

Hvis slik behandling ikke viser et positivt resultat, er det viktig at du søker medisinsk hjelp.

Narkotikabehandling

Først og fremst utføres antibakteriell terapi. Hovedmålet med denne prosessen er å fullstendig ødelegge alle mikroorganismer som forårsaket aktivering av patologi. Til dette formål anbefaler leger at de bruker, foreskriver spesielle antibiotika, hvis handlingsspekter er svært bredt. Disse legemidlene administreres intramuskulært, og kan også administreres i form av tabletter. Men det er verdt å huske at tabletter har ikke så sterk og effektiv virkning. Slike terapi kan variere avhengig av resultatet av dets effekter på kroppen.

 • I tilfelle symptomene er svært uttalt, er det verdt å legge til en infusjonsbehandling, som utføres ved å legge inn en løsning av glukose eller natriumklorid.
 • Ved den nekrotiske utviklingsstadiet er behandling med kirurgi verdt. Men denne teknikken er bare positiv dersom en eller annen formasjon ikke ble vist i ansiktsområdet. En obduksjon utføres under lokalbedøvelse, etter operasjonen blir drenering påført, og stedet behandles med en bestemt antiseptisk løsning.
 • Behandlingen av denne sykdommen er en ganske lang prosess, som er ønskelig å bli utført på et sykehus, hvor du vil bli ivaretatt av kvalifiserte medisinske representanter.
 • Suksessen til behandlingen hjemme er garantert, hvis det følger riktig hygienegler. Videre bør behandlingen bare bruke sterile urter som er forvasket med kokende vann. Rettene der disse løsningene er tilberedt, skylles også med kokende vann. Stoffer som brukes til komprimerer, bør du velge bare engangsbruk.

Det skal derfor bemerkes at når man velger ett eller annet behandlingsalternativ, er det nødvendig å kjenne og forstå alle detaljene i denne prosessen. Når en negativ reaksjon fra kroppen til handling er det viktig å søke råd, samt hjelp fra spesialiserte leger, for å eliminere uønskede konsekvenser.

Mer informasjon om carbuncle kan være fra denne videoen:

Carbuncle: Hjem Behandling

Den purulente betennelsesprosessen på huden med klare grenser kalles karbunklet; hjemmebehandling av denne absessen er bare mulig hvis sykdommen er mild. I denne prosessen er hårpærer, sebaceous kjertler, hud og subkutan fettvev rundt dem berørt på et bestemt sted. Lesjonen har sine klare grenser, prosessen med betennelse og suppurasjon forekommer i flere stadier. Det er flere faser i sykdomsprogresjonen.

Lokalisering av karbunkulet forekommer på slike steder:

 • ansikt (med hudtrauma, klemme akne);
 • baksiden av nakken;
 • tilbake;
 • loin;
 • rumpe.

På ansiktet kan slike sår forekomme hovedsakelig hos unge mennesker (når ekstruderer komedoner og akne), og på andre deler av kroppen forekommer det vanligvis hos eldre (dette skjer ofte på steder hvor huden er traumatisert av klær).

Årsakene til karbunken

Utviklingen av denne inflammatoriske prosessen ledsages av sterke smertefulle opplevelser med en økning i diameteren av formasjonen og utseendet av puffiness. Følgende faktorer kan aktivere utseendet på hudoverflaten:

 • hvis virus og bakterier som forårsaker betennelse og suppuration, kommer på riper eller annen hudskade (stafylokokker, streptokokker, E. coli);
 • kan forekomme hos en person med utmattelse av immunsystemet;
 • diabetes mellitus;
 • forstyrrelser i magen eller tarmene;
 • abnormiteter i funksjon av nyrer eller lever;
 • akutt mangel på vitaminer;
 • mens du ignorerer regler for personlig hygiene;
 • økt aktivitet av sebaceous kjertler;
 • økt svette;
 • forurensning av overflaten av huden med bygge bulkblandinger, oljer;
 • overdreven fuktighet og høy temperatur;
 • hvis personen er overvektig
 • hvis en person har anemi eller overarbeid.

Symptomer og manifestasjoner av karbunkul

Symptomene på sykdommen er vanlige og lokale. Lokale tegn og utviklingsstadier:

 1. En liten nodul med rød farge vises på overflaten av huden, det vokser etter hvert og blir svært smertefullt.
 2. Huden rundt knuten blir rød og edematøs, den endrer farge, blir lilla eller blå, det føles varmt å ta på.
 3. I løpet av uken vises flere sår i midten av formasjonen, som ligner korker i utseendet deres, hvor huden er rød, varm, hovent, smerten blir veldig sterk og ligner på tråkk.
 4. Ulcers pierce, pus er utgitt. Herden blir som en sikt.
 5. Etter at pus er borte begynner scenen av vevsdød. Hudoverflaten blir svart.
 6. Når det døde vevet blir revet bort, blir såret grå med gråttkanter, etter en tid begynner den å stramme seg.
 7. Et arr oppstår på formasjonsstedet.

Vanlige symptomer på karbuncle:

 • veldig høy kroppstemperatur (på grunn av den purulente prosessen i menneskekroppen);
 • rask puls, takykardi (som hjertet ikke kan takle en slik belastning);
 • frysninger;
 • svakhet, tretthet;
 • kvalme og oppkast;
 • mangel på appetitt;
 • hodepine, delirium, dyp synkope.

Det er farlig hvis en slik lesjon vises i ansiktet, da det er organer i hodet som er viktige for livet. I dette tilfellet utføres behandlingen bare på sykehuset for å unngå komplikasjoner som tromboflebitt, sepsis, meningitt. Kirurgisk inngrep er nødvendig dersom et senter for nekrose er dannet.

Hvis komplikasjoner av karbunklet ikke blir observert (hvis størrelsen er liten, er den lokalisert på stammen eller på ekstremiteter), kan behandling hjemme, men kun under medisinsk tilsyn.

Antibiotika er foreskrevet for behandling av carbuncle først. Hvis den generelle forgiftningen er sterk, er behandling bare mulig på sykehuset. Ligation utføres på det berørte stedet, antibiotika injiseres intramuskulært eller intravenøst, blodet transfiseres, og fysioterapi utføres. Åpne karbunken operativt.

Hjemmebehandling

Hjemmebehandling av karbunkulen er bare mulig mot bakgrunnen av generell antibakteriell terapi under streng tilsyn av en lege. Ligation må gjøres om morgenen og kvelden med antiseptiske midler. For rask healing ved hjelp av salve Levomekol, Solkoseril.

Mange mennesker sammenligner karbunkulen med kjele, men uten skikkelig behandling kan denne typen hudabscess føre til alvorligere konsekvenser, siden fokuset på dets lesjon ikke bare er dermis, men også muskulaget.

Behandling av slik opplæring hjemme er kun tillatt dersom sykdommen diagnostiseres i tide og dets patogen er standardstammen av Staphylococcus aureus. Du må nøye følge alle instruksjoner fra legen og komme til sykehuset for å klargjøre. Ikke gjør det selv. Indikasjoner for pasientbehandling er:

 • plasseringen av formasjonen på ansiktet eller nakken, nær de store arteriene;
 • hvis utviklingsfasen av sykdommen har nådd prosessen med vevsdød;
 • nodulet inneholder mange forskjellige patogener;
 • Dermis dype lag påvirkes;
 • pasienten har feber eller lider av hjertesvikt;
 • Leger har mistanke om miltbrann;
 • hvis kirurgi utføres.

Hvis sykdommen oppdages på hudens rødhet, kan en god effekt oppnås ved hjelp av folkemidlene. På dette stadiet er behandlingen:

 • Behovet for sengestil og forsiktig personlig hygiene;
 • du kan bruke lokale antiseptika - strålende grønn eller tinktur av calendula;
 • Det er nødvendig å bruke midler som øker kroppens forsvar (urtepreparater, vitaminkomplekser);
 • På det berørte stedet er overlagede lotioner fra plantain og kløver.

Men vi må huske at hvis en slik behandling ikke gir det riktige resultatet, bør du søke medisinsk hjelp.

Behandlingen av et karbuncle på poliklinisk grunnlag skyldes bruk av medisinske planter. De blir brukt både innad og utvendig som en sårbehandling. Slike urter som cikoria, calendula, søt kløver, plantain, hvitløk og St. John's wort brukes. Av dem gjør komprimerer, insisterer, forberede buljonger til oral administrasjon. Brukt saltvann i form av kompress. Hvitløk er presset ut og den ferdige våpenapplikasjonen blir påført lokaliseringen av absessen i sin modne fase. Calendula salve brukes som komprimering. Bladene av plantain og kløver knuses og påføres i form av et fast kompresjon.

Fra bladene av kløver er å forberede en avkok for oral administrasjon, og fra blomstene gjør det kremer. Mallow blader og kamille for kompresser er også brukt. Du kan bruke massen av rugbrød i form av en slurry. Orchis er inntatt i form av avkok og for ekstern bruk i form av kompresjon eller lotion.

Ved behandling av pasienter bør en diett følges. Måltider bør være flytende, lett å assimilere.

Sykdomsforebyggende tiltak

For å forebygge en slik smertefull utdanning er det nødvendig:

 • følg regler for personlig hygiene;
 • bade daglig med bruk av antibakterielle såpemidler;
 • ta en dusj etter sports trening og etter å ha jobbet med kjemikalier;
 • Bruk en engangs barberhøvel når det er mulig;
 • Hold neglene og hendene rene.
 • ta noen vaskekluter, håndklær, personlige gjenstander;
 • kamme irritert hud;
 • Bruk tette klær, fordi det ikke tillater luft, noe som bidrar til spredning av bakterier på huden.

Dermed er karbunkulens utseende ledsaget av alvorlige smerte- og purulente prosesser. Derfor bør behandlingen være grundig, om nødvendig, sykehusinnleggelse og kirurgisk behandling.

Ved gjenkjenning av et karbunkel kontakt straks legen. Men, å observere alle regler for personlig hygiene, spise riktig og se på helsen din, kan du forhindre forekomsten av denne sykdommen.

Flere Artikler Om Typer Acne