Subkutane kvaler påvirker ofte mennesker med fet hud. Den subkutane myten tilhører Tick-gruppen og har en mikroskopisk størrelse. Han kan ikke sees med det blotte øye, men formen på hans kropp ligner en bug.

Subkutan mite

I dag er det ingen hemmelighet for alle at menneskekroppen er et gunstig miljø for den vitale aktiviteten til et stort antall virus, bakterier, sopp og andre mikroorganismer. Og for et par århundrer siden kunne dette bli tatt for gitt (med overholdelse av hygieniske og hygieniske forhold på den tiden), da i det tjueførste århundre, kunne menneskeheten gjøre sitt ytterste for å kvitte seg med et så ubehagelig nabolag. Men de enkleste mikroorganismer er grunnlaget for fundamentene, de bebodde planeten vår og alt som oppstod på det og gikk i glemsel over millioner av år.

Interaksjon med ulike mikroorganismer skader noen ganger mennesker, og noen ganger viser det seg å være viktig. For eksempel gir den fordelaktige tarmmikrofloraen eller den naturlige mikrofloraen i den kvinnelige vagina en sammenhengende og balansert på mange måter deres arbeid.

Det er et lite kryss, ikke synlig for det blotte øye, et subkutant kryss. Størrelsen på det subkutane krysset når knappt 0,4 mm, det ser mer ut som en orm. Mites har et komfortabelt habitat for å konsentrere subkutan fett. Sebaceous og svette-lignende hud sekreter produsert og ikke fjernet i tide er samlet på overflaten og fylle forstørrede porer - disse er gode forhold for demodex. Ofte blir det oppdaget i det rettferdige kjønn, og mer sårbare er haken og nasolabialene, øyebrynene og øyelokkene, pannen.

Hva er demodikose

Hvis du har hørt et slikt medisinsk begrep som demodikose, så vet du at det betyr en sykdom hvor huden påvirkes av en mikroskopisk myte. De vanligste subkutane kvalene er funnet i ansiktet, særlig i pannen og haken, på øyelokkene, i nasolabialene.

Demodex-myte bevarer:

 • hårfollikler;
 • talgkjertler.

I en voksen subkutan myt, en avlang gjennomskinnelig kropp, hvis lengde er opp til 0,4 mm. Demodex er dekket med vekter, hvorved han enkelt klamrer seg til hårsekkene. Denne parasitære organismen mater på hudfett og hudceller.

Ifølge statistikken finnes en subkutan myte på kroppen i rundt 85-90% av mennesker. Demodex er en betinget patogen parasitt som med god immunitet ikke forårsaker skade. Demodecosis oppstår på bakgrunn av ulike sykdommer, stress, kan observeres under graviditet.

Hvis du vil se hvordan en subkutan mite ser ut, vil bildet nedenfor gi mulighet til å undersøke skadedyret i detaljer.

Symptomer på demodikose: tegn på habitat i kroppen av subkutan kryss

Demodecosis ved første øyekast er svært lik akne. Så, jenter og gutter, kvinner og menn kan oppleve akne, rosacea og til og med pustler, små sår. I første omgang "alt dette" dekorerer "bare ansiktet, og hvis forsinket med behandling, kan sykdomsfokuset spredes til huden på ryggen og brystet.

I demodekose er akne lokalisert oftest på et bestemt sted, for eksempel på venstre eller høyre kinn, på haken, etc. Også, kan akne stå opp på rad - denne sporet viser banen til tippens bevegelse.

Mistanke om demodikose kan være av følgende grunner:

 • huden på nesen og kinnene har blitt veldig fet, porene i ansiktet har utvidet seg;
 • Ansiktet ble knobby;
 • huden skylles, kløende, det ser ut til at noe kryper over det;
 • håret faller ut sterkt;
 • Det er kløe på røttene til øyevipper, kløende ører.

Med demodikose kan øyestamme og øyelokkødem forekomme. Også på kanten av øyelokket kan det danne et raid.

Husk: vanlig acne klør ikke. Hvis du har lagt merke til at du vil ripe ansiktet ditt oftere, ikke forsink ditt besøk til hudlege.

Faktorer som forårsaker utvikling av demodikose

Demodektisk myte utvikler seg aktivt, hvis du ikke følger hygienregler. Ofte oppdages en subkutan myte på ansiktet når:

 • endokrine forstyrrelser;
 • Tilstedeværelsen av kroniske sykdommer i mage, tarm, andre organer og kroppssystemer;
 • redusert immunitet.

Men selv de som har alt i orden med immunitet kan provosere kryssinfeksjon i seg selv. Gunstige forhold for penetrasjon av parasitten i huden er skapt ved å klemme på akne, pustler og akne.

Et utbrudd av demodikose kan oppstå på grunn av langvarig bruk av visse medisiner (steroider, antibiotika), bruk av kosmetikk, som består av hormoner.

Sykdommen oppstår:

 • med misbruk av solarium;
 • med hyppige turer til badstuen / badet;
 • med seboré, som er preget av økt talgproduksjon.

Hudenemiet multipliserer intensivt i vår- og sommerperioder. Nedgangen i aktivitet er observert om vinteren.

Infeksjonsmetoder

Sannsynligheten for infeksjon avhenger direkte av at en person overholder hygieniske tiltak og på tilstanden av hans immunitet - hvor mye kroppen hans vil være utsatt i tilfelle kontakt med demodeks, som stort sett kan skje hvor som helst og med noen, fordi dette skjer ved:

 • direkte kontakt - fra person til person, gjennom kyssing, berøring av huden;
 • indirekte kontakt - gjennom husholdningsartikler (sengetøy og håndklær, deksler på transportstoler, eventuelle tekstilmøbler og interiørartikler).

Men krysset er ikke fysisk nok til å komme på den nye eieren, du må også slå seg ned. For interessen til en person som ikke ønsker et slikt nabolag, ikke skape forhold som er gunstige for parasittenes liv, nemlig ikke bidra til opphopning på huden av all slags forurensning og naturlig produsert subkutant fett.

En person som har fet hud, og derfor en predisponering for demodecosis, er bedre å unngå produkter som fremmer økt produksjon av sebaceous stoffer. Disse er fete, røkt, krydret retter, sjokolade, kaffe, alkohol.

Predisponering til forekomsten av demodikose bestemmes av flere andre faktorer:

 • dysfunksjon av sebaceous kjertler og transformasjon i sammensetningen av sebum;
 • forverring av blodkarene i huden;
 • hormonelle lidelser;
 • forverring av miljøforhold for menneskelivet.

Patogenese av demodeks

Som enhver levende veske begynner subkutane kvaler å formere seg i bare ett tilfelle: Tilstedeværelsen av overflødig mat. Siden disse fredelige innbyggerne i vår hud spiser under normale forhold på sebaceøse sekreter og partikler av organisk slam, begynner Demodex koloniene å vokse på grunn av den lange forsømmelsen av personlig hygiene.

Mittene har multiplisert utover mål, og mannen vasket plutselig og fratok dem av mat. Slike hopp i befolkningen observeres etter hver dusj eller bad, men det er verdt å vurdere amplitude og varighet av "golden age" av demodekser. Hvis kolonien vanligvis dør ut, unnlater å forårsake alvorlig skade på huden og forlater det samme antallet av dets feller, er den optimal for å bekjempe porene som tetter porene, i noen tilfeller fører disse mikroskopiske parasittene til patologier som er synlige for det blotte øye.

Hvordan diagnostisere demodikose

Hudmider, selv med god visjon og svært forsiktig undersøkelse av huden hjemme, vil ikke kunne identifisere. Det er derfor laboratorietesting er uunnværlig.

Spesialister under diagnosen vil avgjøre om hudproblemer skyldes den livsviktige aktiviteten til Demodex. Hvis akne er utelukket, og demodikose er bekreftet, foreskrives en effektiv behandling.

Behandlingsmetoder

Dessverre, som alle ticks, demodexes er veldig tålmodig. Til tross for den svært beskjedne størrelsen har de en god beskyttelsesarme - kutikk, som virker på prinsippet om kjemisk beskyttelsesdrakt, slik at ikke legemidlet kan ødelegge eieren.

På grunn av dette, er dermatologer tvunget til å gå for alvorlige triks, kombinere ulike virkemåter på kolonier av demodekser og foreskrive medisiner med forskjellig sammensetning.

Dessverre er det ganske vanskelig å finne slike i et apotek - men det er ganske gode analoger i veterinærbutikker (inkludert salve til hester). Benzylbenzoat (solgt som en salve) og ornidazol kan skille seg fra kjemikalier som er farlige for tippen. Av urtedekkene er demodexene mest av alle redd for calendula, eucalyptus og celandine, og tørker av den berørte huden som er nødvendig før de blir fullstendig normalisert.

Hvordan bli kvitt den subkutane myten ved hjelp av medisin

I gjennomsnitt behandles demodikose i 1,5 - 3 måneder. Behandling utføres ved hjelp av eksterne agenter som:

besitter desinfiserende egenskaper

 • eliminere inflammatoriske prosesser;
 • de renser huden av sebaceous sekresjoner og av stoffer som slippes ut i livet til Demodex.
 • Den mest effektive med lokal terapi er en hypodermisk tick salve. Utmerkede resultater er gitt med midler som inneholder tjære, sink, svovel. Disse stoffene gjør det vanskelig å puste underkutten, noe som fører til døden.

  Hvis sykdommen påvirker øyeklokken, tilskrives øyedråper. For å stimulere veksten av øyenbryn og øyenvipper, anbefales det å gni burdock olje i øyelokkområdet.

  Siden demodikose ofte oppstår som et resultat av noen forstyrrelser i kroppen, for fullstendig utvinning må tas opp og fjerning av dem. På medisinske senter kan du skrive retninger for bloddonasjon for å bestemme sukkernivået, anbefaler å bestå en eksamen med slike spesialister:

  • en immunolog
  • et ernærings;
  • gastroenterologi;
  • endokrinolog;
  • gynekolog og andre leger.

  Tradisjonelle behandlinger

  Her, hvilke tegn tillater å dømme tilstedeværelsen av en parasitt på en persons ansikt. Naturligvis bør behandlingen av subkutane flått være kompetent og effektiv. Bare overholdelse av disse to forholdene kan føre til suksess. Derfor, umiddelbart hvis du mistenker en sykdom, må du kontakte en hudlege. Hvis diagnosen demodikose er bekreftet, vil legen foreskrive behandling. Som regel er det komplisert og inkluderer:

  • legemidler som styrker immunforsvaret;
  • antibiotika, om nødvendig
  • antiparasitiske midler;
  • narkotika som gjenoppretter sekresjonen av magen og dens mikroflora;
  • narkotika for å styrke karvevegget, da tippens aktivitet gjør dem skjøre. I tillegg til medisiner foreskrives pasienten ekstra behandling, for eksempel kryoterapi, som er svært populær i dag.

  Hvordan kurere demodecosis folkemessige løsninger

  Demodecosis behandles med tradisjonell medisin. De berørte områdene kan rengjøres med avkok av enebær og elekampan. Forbedre tilstanden til huden vil tillate tørke tinktur av eucalyptus og calendula.

  Hvis vi snakker om innovative behandlingsmetoder, blir mikrodermabrasjon stadig mer populært de siste årene. Dette begrepet forstås som en kosmetisk prosedyre, hvor hårfjerningspolering av ansiktet utføres. Profesjonelle med hjelp av spesielle enheter vil kunne fjerne laget av hud smittet av flått, noe som vil tillate å bli kvitt demodikose.

  Microdermabrasion kan ikke utføres under en forverring av hudsykdom, før du går til kosmetologisalongen, konsulter en hudlege.

  Salve fra hjemmelaget demodikose

  I hjemmet kan du lage en meget effektiv salve mot demodikose. Både folkemedisiner og tradisjonelle medisiner som selges i hvert apotek, vil være nyttige for deg. Deres kombinasjon fungerer ofte mye bedre, og hjemmelaget salve koster mindre enn ferdige produkter.

  Her er de beste oppskriftene:

  • Kjøp i et apotek trihopol. Hver natt før sengetid, gni to tabletter i en skje med ricinusolje, og bruk forsiktig salven på øyelokkene som er rammet av tippen. Gni det lett inn og la det gå til morgenen vaskes;
  • En enkel folkemedisin basert på celandine, vil bidra til å eliminere ansiktshud-demodikose. Hell et glass ferske røtter med samme mengde raffinerte solsikkeolje, og la glasset stå i denne blandingen i solen i noen uker. Deretter belastes og oppbevar den resulterende væsken i et hetteglass med mørkt glass i kjøleskapet. Bland det med rømme og påfør ansiktet som en salve før sengetid. Gni denne samme oljeaktige væsken inn i øyelokk og ører, og begrav den også i nesen, fordi tippen bor der;
  • Forbered naturlig eple cider eddik i en konsentrasjon på 6%, og bruk det som en helbredende salve. Bare hold øynene tett lukket når du gni øyelokkene med eddik.

  Bitter malurt vil hjelpe demodikose

  For å tilberede en helbredende buljong fra malurt, ta et par skjeer med tørr, hakket urt og dekk den med en liter kokende vann, kok deretter i fem minutter og la det stå i et varmt sted i minst tre timer. Dette folkemidlet for demodikose blir tatt oralt i henhold til en spesiell ordning i seks dager uten å forstyrre behandlingen selv om natten:

  • Mandag - et halvt glass hver time;
  • Tirsdag - en halv kopp hvert par timer;
  • Onsdag-lørdag - en halv kopp hver tredje time.

  På hver dag av en slik "malurt maraton" er det nødvendig å tilberede en frisk del av kjøttkraft. Søt det kan være kjære. På behandlingstidspunktet tørker du ikke bare det hekta krysset, men også tømmerene helt.

  Ansiktsmasker mot demodikose

  Den forkjølte tippen forårsaker rosa akne på ansiktet, som ødelegger utseendet. Nærmere bestemt er utslett ikke forårsaket av selve myten, men av sløsing med dens livsfarlige aktivitet. Sebaceous kjertlene fra dem blir betent, porene ekspandere og tette. Hvordan å være? Hjelp folkemedisiner for demodikose hud:

  Eventuelle sure juice, enten fra bær, frukt eller medisinske urter, ødelegger mytene grundig, og berøver dem av næringsmediet. Forbered masker av sitron, blåbær, currant, celandine, blande surt behandler med egghvit, hvis ansiktshuden er fet, eller med eggeplomme, om det tvert imot er tørt;

  Det er urter som beroliger irritert hud. Vi vet alle om dem: det er kamille, salvie, calendula, en serie. Du kan forberede avkok, i henhold til instruksjonene på pakken, og påfør steril gaze dyppet i medisinsk væske på ansiktet berørt av demodikose. Disse hjemmelagde masker er svært effektive;

  Umiddelbart etter prosedyren, skyll ansiktet med myse og spre det med Lassar pasta, som er lett å finne på apoteket. I morgen må du ikke vaske med såpe, men med en spesiell melk eller baby sjampo. Og bruk deretter på menns ansikt etter barberkrem, helst innenlands produksjon.

  Mat ration

  Av stor betydning er dietten for subkutane flått, og det må være veldig streng. Vi må helt eliminere honning, kaffe, sjokolade, krydret og salt retter, samt stekt mat. Men i ubegrensede mengder kan du spise frukt, grønnsaker, bær og urtete.
  Til slutt vil jeg påpeke at streng etterlevelse av personlig hygiene i alt, et balansert kosthold og et sunt liv, vil bli en pålitelig barriere for subkutan kryss.

  Hudpleie under behandling av subkutane kvalster

  Under behandling av demodikose er det bedre å ikke bruke kosmetikk, spesielt oljeholdige kremer, som er god mat for tippen. Selv for vask anbefales ikke å velge geler og kremer fra butikken.

  Terapi vil være mer effektiv hvis du gir opp alkohol og røyking, unngår stekte og røyke produkter, salte og krydrede matvarer fra dietten. I løpet av behandlingen bør unngås:

  • lenge bli i solen;
  • turer til badstuen eller badet;
  • solarium besøk.

  Hyppig bytte av håndklær og sengetøy vil forhindre gjentatt selvinfeksjon med en subkutan myte.

  Hudmitt i ansiktet: symptomer og behandling

  Manifestasjonen av ubehagelige symptomer på huden er ofte dannet som et resultat av skade på hudmitt. Denne typen sykdom er veldig bekymret for mange mennesker som står overfor denne typen kryss. Spesielt mye ubehag gir hudmitt i ansiktet.

  Infeksjon skjer veldig raskt, sprer seg over hele ansiktet, inkludert området hårvekst. Utseendet til denne typen hudsykdom kan føre til et stort antall miljøfaktorer og problemer med de indre organers arbeid.

  Hudenemiet har ikke eiendommen til å forsvinne alene, for eliminering er det nødvendig med bruk av spesielle medisiner og rettidig undersøkelse. Hvis ubehandlet, kan forverring av tilstanden og skade på et stort område av legemet observeres.

  Hva er demodex?

  Utseendet til en hudmite er referert til i medisin som Demodex. Det er umulig å undersøke en slik organisme med det blotte øye, hudmittet har mikroskopiske dimensjoner, oftest lokalisert i området av ansikt, nakke, bryst og skuldre.

  Funksjoner av demodex:

  • Den største mengden av hudmidd er funnet i talgkjertlene;
  • Hos mennesker kan en hudmitt leve lenge i de øvre lagene i huden og ikke forårsake ubehagelige symptomer;
  • Etter svekkelse av immunsystemet eller i tilfelle brudd på de beskyttende funksjonene i huden, har tippen muligheten til å trenge inn i de dypere lagene for å danne purulente betent formasjoner;
  • Den mest berørt av denne type hud sykdom er kvinner;
  • For å identifisere typen sykdom er det nødvendig å gjennomgå en spesiell type diagnose, der en kilde til ubehagelige symptomer vil bli identifisert.

  Hva ser et tikk ut?

  Ved undersøkelse under mikroskopet kan komponentene i de inflammatoriske formasjonene ses:

  • Mite Demodex, refererer til typen ironhead akne, reproduksjon av som forekommer i talgkjertlene;
  • Utvendig ligner den en tynn orm av gjennomsiktig farge;
  • Mite skallet har ingen farge, men har en tetthet;
  • Tick ​​størrelse i gjennomsnitt 0,4 mm;
  • Hudmittet beveger seg ved hjelp av skalaer;
  • Demodex strømmer på hudceller og subkutant fett.

  Kilde og årsaker

  Tippen kan leve på huden og håret på nesten hver andre person.

  Under normale forhold for de indre organer fungerer imidlertid ikke det videre spredningen av tippen. Denne sykdommen kalles også demodikose.

  Årsakene til sykdommen er som følger:

  • Forstyrrelse av fordøyelseskanaler;
  • Hyppige nervesvikt
  • Utilstrekkelig eller overdreven hudpleie;
  • Feil valgte kosmetikk;
  • Overdreven bruk av badstuer og solarium;
  • Overdreven drikking og dårlige vaner
  • Krydret mat;
  • Redusert endokrine kjertelfunksjon.

  Effektiv middel for å bekjempe alle typer soppinfeksjoner på huden og neglene. Det eliminerer ikke bare patogene dermatofytter, patogener av epidermicoses og trochomycosis, men gjenoppretter også beskyttelsesfunksjonene i huden.

  Normaliserer metabolske prosesser, eliminerer arr og arr, samt eliminerer kløe, peeling og irritasjon fra første applikasjon med lynhastighet. Forhindrer spredning av soppinfeksjon i kontakt med huden. Dette er en innovativ antifungal krem!

  Tegn og symptomer på sykdommen

  Svært ofte er kryssinfeksjon forvirret med akne, og den riktige behandlingen blir ikke brukt.

  Demodex manifesteres av følgende første tegn:

  • Huden blir mer fet og visuell ekspansjon av porene blir observert;
  • Dannelsen av steder på huden med økt glansnivå;
  • Rødhet og hevelse i huden;
  • Kløe om natten;
  • Utseendet på skalaer på øyevipper, som kan føre til brenning og kløe.

  Etter infeksjon, dannelsen av følgende ubehagelige symptomer:

  • Betennelse og hevelse av individuelle hudområder;
  • Utseendet av støt i rødt;
  • Hårtap og kløe i hodebunnen;
  • Utseendet til akne i store mengder med purulente flekker;
  • Øynene i øynene;
  • Dannelse av sår;
  • Utseendet av plakk i feltet av hårvekst.

  Utviklingsstadier

  Avhengig av antall kvaler og graden av progresjon i de dype lagene i epidermis, varierer ulike stadier av sykdommen.

  Slik som:

  • Prodromal stadium - er den første fasen, da bare det var en kryssinfeksjon. På denne perioden føltes nesten ingen ubehagelige symptomer, sykdommen kan bare oppdages ved hjelp av spesielle diagnostiske metoder. Denne perioden regnes som den mest optimale for fullstendig eliminering av hudsykdom. De aller første symptomene er svak rødhet av huden på sebaceous kjertlene.
  • Erimatose stadium - sykdommen begynner å utvikle seg og personen kan allerede visuelt observere de første synlige symptomene, for eksempel hevelse og dannelse av purulent akne. Dette stadiet behandles uten bruk av komplisert terapi;
  • Papulo-pustulært stadium - er et mer komplekst stadium av sykdommen, som manifesterer seg som et stort antall akne, ledsaget av en spesifikk kløe og betennelse i huden. For behandling krever spesiell undersøkelse og observasjon av behandlende lege;
  • Hypertrofisk stadium - regnes som det vanskeligste løpet av sykdommen, som manifesteres som betent formasjoner av stor størrelse med pusinnhold. På dette stadiet, eliminere sykdommen er nesten umulig.

  Hva utløser veksten av subkutane kvaler?

  Følgende faktorer fører til rask vekst og reproduksjon av tippen:

  • Feil hudpleie;
  • Utilstrekkelig bruk av vitaminer;
  • Sykdom av indre organer;
  • Ingen behandling av hudmider;
  • Bruk av antibiotika;
  • dysbacteriosis;
  • Eksterne negative faktorer.

  Historier av våre lesere!
  "Svampen plukket opp i bassenget. Huden mellom fingrene kløte forferdelig og begynte å knekke. En venn anbefalte å bestille dette verktøyet.

  Etter at den første applikasjonen av kløe forsvant, og jeg følte en enorm investering. Vel, den tiden ble behandlet! Jeg var i stand til å bli kvitt infeksjonen på bare en måned og uten mye problemer! Nå bruker jeg denne krem ​​- for profylakse etter å ha besøkt bassenget. Jeg anbefaler det! "

  diagnostikk

  For å identifisere utviklingsstadiet er det nødvendig å utføre spesielle diagnostiske metoder:

  • Skraping fra stedet for betennelse - med en skalpell, skrapende forsiktig fra den berørte huden;
  • Øyebrytstest - flere cilia tas fra begge øynene for analyse;
  • Bruken av klebemiddel, som limes til det berørte området i en viss tid, hvorefter den kontrolleres for tilstedeværelse av flått.

  Hvordan bli kvitt subkutan tick?

  For å eliminere hudmider anbefales det å bruke følgende behandlingsmetoder:

  • Medikamenteffekten på problemet bidrar til å eliminere sykdommen og redusere ubehagelige symptomer. Utnevnt strengt av behandlende lege, avhengig av graden av sykdomsutvikling;
  • Kryoterapi - rettet mot å gjenopprette celler som ble skadet av et tikk og blokkere den videre utviklingen av sykdommen;
  • Overholdelse av et spesielt diett - lar deg forbedre tilstanden til huden og øke immuniteten
  • Tradisjonell medisin - bruk av tradisjonell medisin kan redusere ubehagelige symptomer og forhindre videre utvikling av sykdommen.

  Narkotikabehandling

  For å eliminere tippen, foreskrives følgende typer legemidler ved medisinering.

  Antiparasittiske stoffer

  Tillat å redusere utviklingen av hudmider i lagene av epidermis, for å forbedre de naturlige prosessene for celleregenerering.

  De mest populære av dem er:

  • Metronidazol - legemidlet til ekstern bruk er foreskrevet for å eliminere tippen. Det påføres to ganger om dagen direkte til det berørte området. Det er brukt fra 12 år, behandlingsforløpet er foreskrevet individuelt for hver pasient. Kostnaden for salve 140 rubler;
  • Benzylbenzoat - et stoff i form av en løsning brukes i stor grad til å eliminere mange typer av epidermis sykdommer. Ødelegger integriteten til mikroorganismer, og eliminerer dermed krysset. Det påføres to ganger om dagen i problemområder i kroppen. Behandlingsforløpet er ikke mer enn 21 dager. Ikke gyldig før 10 år gammel. Unngå kontakt med slimhinner, kan forårsake sterk brennende følelse. Den gjennomsnittlige kostnaden for 60 rubler;
  • Svovelsalve - forbedrer hudtilstanden, bekjemper ulike typer hudparasitter. Det påføres en gang daglig før sengetid. Det anbefales å gni salven til den er helt absorbert. Den er brukt fra en alder av 5 år. Kost 45 rubler.

  antibiotika

  Brukes for mer komplekse sykdomsformer. Utnevnt for å blokkere videre spredning av sykdommen og redusere re-utdanning.

  De mest effektive antibiotika:

  • Trichopolum - har stor innvirkning på problemet. Blokkerer muligheten for bevegelse av parasitter, og reduserer dermed deres videre reproduksjon. Påfør 1 tablett i 10 dager. Forbudt under graviditet, unormal leverfunksjon og nyrefunksjon. Kostnaden for 180 rubler;
  • Rosamet - krem ​​til ekstern bruk, inneholder i sin sammensetning antibiotika metronidazol og lar deg redusere reproduksjonen av parasitten. Brukes to ganger om dagen med et kurs på ikke mer enn 1 måned. Kontraindisert for gravide og under 12 år. Pris 220 rubler;
  • Aversea salve - lar deg raskt eliminere krysset. Brukes en gang om dagen, prikket for skadede områder. Behandlingsforløpet er ikke mer enn 10 dager. Det brukes med forsiktighet til personer med sensitiv hud og under graviditet. Det har evnen til å forårsake bivirkninger. Pris 60 rubler.

  Regenerering rettsmidler for kroppen

  Formålet med å styrke immunforsvarets beskyttende funksjoner og aktivering av kroppens kamps naturlige prosesser.

  De mest foreskrevne legemidlene:

  • Licopid - brukes til å forbedre immunsystemets funksjoner, brukes en gang daglig i 15 dager. Prisen er 300 rubler;
  • Vitaminkomplekser kreves for å øke motstanden mot immunitet mot ulike typer sykdommer, for eksempel fiskeolje og vitamin D, for eksempel Aquadetrim med en gjennomsnittspris på 180 rubler.

  Fartøysstyrkende stoffer

  Nødvendig å styrke fartøyene som er skadet som følge av tikkaktivitet. Utnevnt individuelt for hver pasient, hvis den behandlende legen anser denne typen medisinsk stoff nødvendig.

  Behandling av folkemidlene

  For å eliminere demodeks i de tidlige stadiene av utviklingen, brukes ofte ulike metoder for tradisjonell medisin, noe som bidrar til å kvitte seg med symptomene og blokkere den videre utviklingen av sykdommen.

  De mest brukte egnede hjemmelagde oppskrifter:

  • Vask med såpe - hjelper til med å rense huden og redusere bevegelsen av parasitten. Det anbefales å vaske med såpe tre ganger. Effektivt i komplisert terapi med andre typer folkemidlene. Utnevnt fra 4 års alder;
  • Puddersalve - bland pulver og smør i like store mengder, bland blandingen to ganger på skadede områder. Behandlingsforløpet er ikke mer enn 14 dager. Tillatbar alder for bruk fra 12 år;
  • Tinktur av malurt - reduserer tippens aktivitet, blokkerer sin videre gjengivelse. Tørk gress med kokende vann og insister 30 minutter. Den brukes daglig til en halv kopp før du spiser. Varigheten av behandlingen er ikke mer enn 15 dager. Kontraindikert for barn og under graviditet;
  • Aloe - hogge aloe, legg til en pille, hakket streptotsida. Den resulterende blandingen påføres huden daglig i 2 uker. Den er brukt fra en alder av 5 år;
  • Birk tjære - bland i like store mengder svovelpulver og bjørktjære. Påfør daglig før sengetid, gå i flere timer. Etter fjerning, vask med tjære såpe. Forstyrrer videre reproduksjon av Demodex og ødelegger integriteten til skallet. Søknadskurs opptil 14 dager.

  Ikke-medisinske behandlinger

  Følgende behandlingsmetoder er mye brukt til å fjerne demodeks.

  Bruk av medisinsk kosmetikk

  Den brukes til daglig pleie og forhindrer fremveksten av nye flått, og reduserer også de eksterne manifestasjonene av sykdommen.

  De mest populære verktøyene er:

  • Demoten - En spesialutviklet gel for aktuell bruk tillater penetrering dypt inn i hudlagene, som ødelegger parasittcellene. Egnet til daglig bruk. Effektivt fuktighet, nærer huden. Den er brukt fra 14 års alder;
  • Demodex-serien av kosmetikk - spesialutviklede produkter har i sin sammensetning spesielle komponenter som effektivt bekjemper flått og reduserer eksterne manifestasjoner. I kosmetikklinjen er det krem, sjampo, tonic. Egnet til daglig bruk fra 14 år. Ikke brukt til personer med sensitiv hud og under graviditet;
  • Demodex Kompleks produktlinje - inneholder naturlige plantekomponenter. Brukes på forskjellige stadier av sykdommen. Egnet til daglig bruk fra 18 år.

  Dyp peeling

  Det er laget i spesielle kosmetologerom.

  Prosedyren har følgende funksjoner:

  • Frukt syrer brukes som en base, noe som reduserer produksjonen av fett fra talgkjertlene;
  • Dette renser huden på døde celler og forhindrer sprekkets spredning.

  Darsonval prosedyre

  Det brukes til å forbedre hudens naturlige prosesser.

  Prosedyren har følgende funksjoner:

  • Inntak av oksygen til cellene gjør det mulig å øke beskyttelsesfunksjonene og forhindre videre spredning av Demodex;
  • Før du utfører prosedyren, anbefales det å gjennomgå en passende diagnose, konsultere lege.
  • Det er forbudt, før prosedyren, å bruke noen forberedelser til ekstern bruk i flere dager;
  • Det er forbudt for personer med overfølsomhet i huden og personer med pacemakere;
  • Passer for 12 år og oppover.

  cryomassage

  Gjennomført med flytende nitrogen.

  Prosedyren har følgende funksjoner:

  • Under påvirkning av lav temperatur oppstår frysing av flått, noe som fører til deres død;
  • Bruken av kryoprosessering gjør det mulig å redusere ytre symptomer;
  • Prosedyrene utføres til sykdommen er fullstendig forsvunnet.
  • Det anbefales å bruke i kombinasjon med bruk av medisinbehandling.

  Laserfjerning

  Det brukes etter medisinsk behandling og effektivt reduserer de eksterne manifestasjonene av sykdommen.

  Prosedyren har følgende funksjoner:

  • Ved hjelp av en laserstråle oppstår justering og fjerning av skadede celler;
  • Den er brukt fra 18 år
  • Det er forbudt i nærvær av sår og betennelse på huden, før prosedyren bør konsultere lege.

  fysioterapi

  Brukes til å fjerne hudmitt.

  Funksjoner av prosedyrene:

  • Den vanligste elektroforeseen er å forbedre beskyttelsesfunksjonene i huden;
  • Brukt applikasjoner med rusmidler;
  • Den er brukt fra 12 års alder.

  Trøtt av dermatitt?

  Peeling av huden, utslett, kløe, sår og blemmer, sprekker er alle ubehagelige symptomer på dermatitt.

  Uten behandling, sykdommen utvikler seg, blir hudområdet påvirket av utslett økende.

  Våre lesere anbefaler at du bruker den nyeste løsningen - HELSE-kremvoks med biegift.

  Den har følgende egenskaper:

  • Eliminerer kløe etter første bruk.
  • Gjenoppretter, myker og fukter huden.
  • Eliminerer hudutslett og peeling etter 3-5 dager
  • Etter 19-21 dager eliminerer helt plakk og spor av dem
  • Forhindrer utseendet på nye plaketter og en økning i deres område

  Anbefalinger og nyttige tips for behandling

  For å oppnå mer synlige behandlingsresultater, anbefaler dermatologene deg å observere følgende anbefalinger:

  • Rengjør huden med spesielle preparater som eliminerer overdreven oljeaktig glans hver dag.
  • Ikke bruk varmt vann til vask, denne prosedyren bryter mot de naturlige beskyttelsesfunksjonene i huden;
  • Reduser kontakten på huden, spesielt i ansiktet. En persons hender kan inneholde et stort antall bakterier, noe som bidrar til forstyrrelsen av hudstrukturen og kan forårsake utvikling av et kryss.
  • Overvåk rensligheten av personlig pleieprodukter og gjenstander for bruk av kosmetikk;
  • Unngå langvarig eksponering for direkte sollys;
  • Bytt fjærpute på den syntetiske winterizer, svært ofte ned kan forårsake en reaksjon og provosere forekomsten av demodex;
  • Ikke bruk kosmetikk i store mengder, denne metoden for å bruke kosmetikk fører til blokkering av porene og utviklingen av hudmider.

  Spesielt kosthold

  I tilfelle av demodeks, anbefales det ofte at eksperter følger en bestemt type diettmat.

  Først av alt bør du utelukke:

  • Salt mat;
  • Fettete mat;
  • Stekt og krydret mat;
  • Røkt produkter og pølser;
  • søtsaker;
  • Konservering og fett kjøtt.

  I behandlingsperioden anbefales det at hovedvekten legges på følgende frukter:

  • Apple;
  • pærer;
  • banan;
  • Grapefrukt (i små mengder)
  • granater;
  • Kiwi.

  Bruk av sitrus anbefales ikke, da det kan bidra til utvikling av allergiske reaksjoner, forverre sykdommen.

  anmeldelser

  Anmeldelser av hudmittbehandling:

  Subkutan mite på ansiktet

  Ansiktsutslett er en alvorlig test for enhver person. Og hvis de blir ledsaget av rødhet, kløe, løshet i huden, så er det ingen tvil om at gjerningsmannen til dette - en subkutan myte på ansiktet. Denne hudsykdommen kalles demodikose.

  Hva er demodex

  En mikroskopisk mikroorganisme som ligner en orm lever på huden. Dette er et kryssjern eller demodex. Mange arter, men på overflaten av menneskets kropp er det en langmite Demodex folliculorum og en kort Demodex brevis.

  De lever i talgkirtler på ansikt, bryst, nakke, rygg. Tippen går ikke i et område av kroppen, det påvirker vanligvis flere steder på hudflaten samtidig. Ansikts demodeks i nesten 100% av tilfellene er funnet sammen med okularet.

  Facial Demodex er mer aggressiv enn okular. Det forblir ikke på overflaten av kroppen, men trenger inn i dybden av huden, inn i talgkirtlen. Det spiser på sebum, hormoner, døde celler. Kosmetikk med hormoner melder også Demodex.

  Tick ​​i sebaceous kjertelen vokser, utvikler seg. Hans livssyklus er 24 dager. Etter å ha nådd puberteten, gjøds det, legger egg, vanligvis 20-25 stykker. 40-50 nye myter klekker seg fra dem. Når de vokser opp, kommer de sammen med sekreter fra sebaceous kjertler til overflaten av huden, begynner å lete etter et sted å bo - en fri sebaceous kjertel. Hele syklusen gjentas igjen.

  Ofte sprer pasientene seg kvaler og egg til andre deler av kroppen når de kjemmer eller bare berører de berørte områdene. Det er andre måter å spre demodeks på:

  • fra syk til sunn når berørt, rystende hender;
  • fra kjæledyr (sjeldne);
  • gjennom vanlige hygieneartikler, håndklær, sengetøy, tallerkener.

  Demodex-myt er betinget patogen: det eksisterer fredelig på kroppen, inntil faktorene som forårsaker vekst og aggresjon blir tydelige. 9 innbyggere på jorden fra 10 er bærere av et telt.

  Hvem får demodecosis

  I de fleste tilfeller blir en person smittet med demodeks, men blir ikke syk, men blir en transportør. Inntil immuniteten svikter. Dette er spesielt merkbart om våren, når kroppen er svekket etter en lang vinter, mangel på grønnsaker, vitaminer.

  Men ikke bare en reduksjon i immuniteten provoserer aktiveringen av krysset. En viktig rolle er spilt av funksjonsfeil i de indre organene:

  • endokrine sykdommer;
  • sykdommer i mage, tarm, sår, gastritt;
  • sykdommer i det autonome nervesystemet;
  • aldersrelatert svekkelse av kroppen.

  Hovedbetingelsen for utseende og utvikling av demodex er fet hud. Denne parasitten overlever ikke tørr hud. Utenfor kroppen, ved lave temperaturer, stopper den utviklingen. Tippen på ansiktet er spesielt aktiv ved temperaturer over 28 ° C, derfor er veksten av eksacerbasjoner spesielt merkbar i denne perioden. Eller etter å ha besøkt solarium, badstuer, bare bor i et varmt rom.

  I de siste årene har en interessant trend blitt lagt merke til: 85% av alle tilfeller er unge under 40 år, som tilbringer mesteparten av dagen på dataskjermen. Stråling av skjermen, mobiltelefon, kunstig belysning vekker Demodex, bidrar til utviklingen.
  Hvorfor demodex oppfører seg aggressivt

  Av stor betydning for å opprettholde helsen og skjønnheten i huden er pH-balansen. Hos friske mennesker med normal immunitet er verdien av syrebasebalanse 5,5-5,6 enheter. For noen, det skifter mot alkalisk (over 6,5).

  Den subkutane myten i ansiktet vokser best og utvikler seg i et alkalisk miljø. Derfor, når balansen endres, vokser parasittpopulasjonen raskt. Følgelig vokser antall døde individer som allerede har lagt egg.

  De overlevende unge midd og larver kan ikke takle denne mengden mat. Derfor kan ulike sopp, bakterier som ofte finnes i skraping, bosette seg i denne døde massen.

  Gunstige forhold for utvikling og spredning av slike mikroorganismer bidrar til utviklingen av et økt antall aktive forbindelser. Disse stoffene forårsaker irritasjon, allergi, kløe.

  Pasienten begynner å kombinere irriterte steder, nye mikrober blir brakt inn: streptokokker, stafylokokker. Et tegn på tilstedeværelsen av disse bakteriene er dannelsen av sår og pimples.

  Derfor, i tillegg til Demodex, er saprofytiske mikroorganismer som stadig lever på huden, ansvarlige for hudproblemer. En bølge av deres aktivitet skyldes en endring i pH-balansen i huden.

  Hva å gjøre for å ikke bli syk

  Det er ønskelig at dataskjermen var en LCD-skjerm. Pass på at du bruker datamaskiner briller. Ikke sett telefonen på øret, men bruk hodetelefoner.

  Du kan ikke være lenge i den lyse solen, gå til solarium, dampbad. Det er forbudt å bruke biokosmetikk.
  De provokerende faktorene for demodeks er:

  1. stekt, krydret mat;
  2. hormonelle medisiner;
  3. dårlig kvalitet kosmetikk;
  4. alkohol, koffein;
  5. badstuer, damprom;
  6. varme butikker.

  Det er nødvendig å skille krysset i ansiktet fra vanlig akne. Generelt: rødhet i huden, peeling. Med demodikose blir pustler, kløe, som forverres etter vask og bruk av tonic, tilsatt.

  Ta en test på hudens disposisjon for å krysse aggresjon og muligheten for å få demodekose.

  Spesiell oppmerksomhet bør betales til "demodex triangel" på ansiktet: nese, nasolabial folder, hake. Det er der at akne, akne, pustler dukker opp. Dette er begynnelsen på demodikose.

  Hvis ikke behandlet, utvikler tippen voldsomt, sprer seg til baksiden, brystet og noen ganger til beina.

  Hvordan manifesterer demodikose

  Rødhet, signifikant forstørrede porer, hudløshet forekommer som en konsekvens av tilstedeværelsen av et stort antall mikroorganismer inne i talgkjertlene. De utvider porene. Huden har en humpete overflate, høyt fettinnhold, fettete glans. Ansikt grå grå farge.

  I de dype lagene av huden ser ar og kalsitt ut, og derfor er ansiktsuttrykkene vanskelige. Hos mennesker er det en følelse av kravling på huden, brennende, kaming. Kløe intensiverer om kvelden og varer til morgenen. Vanligvis sprekker kløe til auriklene.

  Symptomer på øynene er sterkt uttalt: Hvit flekk på øyevipper, tap av øyevipper og øyenbryn, tåre, utslipp fra øynene. Det er betennelse i bindehinden, kløe i øyelokkene, hevelse, rødhet, følelse av flekker i øynene.

  Det finnes følgende typer demodikose:

  1. Papular. Mer vanlig enn andre arter. Papiller - nålhule seler på hudstørrelsen på 0,5-2 mm eller mer, rosa eller rød.
  2. Erythematous (Rosacea-lignende). Svært lik rosacea. Intenøs rød hud som følge av utvidelsen av kapillærene.
  3. Pustulær (pustulær). Sjelden oppstått. Ligner på akne, follikulitt.
   Kombinert.

  Med demodikose er det andre hudsykdommer som ikke er forbundet med demodexmitt. Derfor bør behandling rettes ikke bare for å ødelegge tippen, men også å løse andre hudproblemer.

  Diagnose og behandling

  Den viktigste diagnostiske metoden er biomikroskopi. Ta skrapingen av huden, innholdet i pustlene, flere berørte cilia. Under et mikroskop for å se den subkutane myten og dens larver er ikke vanskelig. Før du tar materialet, skal du ikke vaske, male. 2 uker før analysen, kan ikke medisinske salver, kremer brukes.

  Hudmide behandles grundig. Hovedoppgaven er å kvitte seg med parasitten i ansiktet, øynene og helbrede alle tilknyttede sykdommer. For å gjøre dette, bruk en full undersøkelse av kroppen for å identifisere interne sykdommer. Antiparasittisk terapi utføres. Peeling agents brukes parallelt.

  De viktigste metodene for å håndtere demodikose

  Forberedelser for intern og ekstern bruk:

  • Svovel. Snakkere med svovel er et gammelt bevist verktøy. Men de tørker huden, noen ganger forårsaker brann, så det er bedre å bruke kremer og geler med svovel. De inneholder fuktighetskremer i deres sammensetning, lindrer betennelse, styrker de små fartøyene i ansiktet, gjenoppretter hudimmunitet og normaliserer nivået av greasiness.
  • Metronidazol, tinidazol, tetracyklin. Tilordne innsiden i avanserte tilfeller. Nesten alltid tildelt vitaminer C, B6, R.
  • Wilkinson salve. Salve og krem ​​Benzylbenzoat. Antiparasittiske og antibakterielle stoffer for demodikose.
  • Demalan. Antibakteriell og anti-inflammatorisk salve med kamille, metronidazol. For behandling av øyne, auditive passasjer, ansikt.
  • Salve Yam og Aversect. Preparater for behandling av katter og hunder. Men de helbreder hudmider hos mennesker veldig bra. Massevis av gode anmeldelser.
  • Prenatsid - salve for å lindre symptomer på rus og allergi.
  • Kolbition, Eubetal - antibakterielle stoffer for behandling av blefaritt.
  • Spregal - antiparasitisk spray eller krem ​​for scabies. Vel hjelper med subkutan tick.
  • Kryomassasje og iontoforese. Behandling kombinert med legemidler: antiparasittisk, antiinflammatorisk, inneholder næringsstoffer, gjenoppretter beskyttelsesfunksjonene i huden, normaliserer pH.

  Den subkutane myten dør øyeblikkelig i nærvær av tjære, karbolsyre, kloroform og eter. I alkohol og salisylsyre dør etter noen få minutter.

  Hva annet bør gjøres for å kurere

  I løpet av behandlingsperioden trenger personen nøye kompetent omsorg: myk peeling, rensing. Uten smuss og fett forstyrres hodemuskelen av sult.

  Kosthold er viktig i kampen mot demodex. Det bør utelukkes fra kostholdet stekt, fett, krydret, salt. Det anbefales ikke å drikke bioyoghurt, biomilk, actimeli, immun. Ekskluder kosttilskudd.

  Ingen selvmedisinering kan ikke utføres. Først må du konsultere en lege. Uten resept bør ikke multivitaminer tas.

  Du kan ikke bruke badstuene og dampromene, bruk sminke. Avbrutt noen kosmetiske prosedyrer for ansiktet, laser, flytende nitrogen. Du kan ikke lage masker og skrubber. Begrens tung fysisk anstrengelse, unntatt fysioterapeutiske prosedyrer, bad.

  Behandlingen varer fra flere måneder til et år. God søvn, sunn ernæring, trening anbefales. Du kan ta immunmodulatorer og betyr å gjenopprette tarmmikrofloraen.

  Det er nødvendig å bytte puten, bytte sengetøy hver dag, stryke det med varmt strykejern, vask og stryke daglige skjerf og skjerf, kok opp håndklær. Barberingsapparater desinfiserer.

  Vi må ikke glemme at Demodex bosetter seg i krukker med kosmetikk, petroleumjell, vegetabilsk olje.

  Folkemidlene

  Det finnes en rekke folkemidlene og metoder som har bevist seg i behandlingen av subkutane flått:

  • Anabasis. En effektiv medisinsk plante som kan trenge inn i huden.
  • Tea tree olje. Legg til vannet for vask.
  • Tar. Godta innsiden med melk, siden 1 dråpe og daglig tilsetning på 1 dråpe, ta med til 10 dråper. En annen 14 dager å drikke 10 dråper og begynner å redusere en dråpe. Ta til 1 dråpe. Renser av parasitter.
  • Apple cider eddik og peroxide - for desinfeksjon. Ikke drep den subkutane myten.
  • Apotek raffinerte parafin. Gni de berørte områdene i 2-3 uker.
  • Clay applikasjoner: tinktur av calendula med hvit eller blå leire. Ikke drep tippen, og tørk huden. Og det betyr at du forlater parasitten uten mat.
  • Talker: 50 ml alkohol 70%, kloramfenikol - 2 g, svovel - 5 g, resorcinol og salisylsyre ved 0,5 g. Tørk ansikt om morgenen og om kvelden.
  • Komprimerer med hvitløk.
  • Propolis farmasøytisk 10%. 20 dråper i 50 ml vann. Smør ansiktet. For øynene er løsningen svakere.
  • Tinktur hellebore kjemiker. Giftig plante Behandlingen er bare ekstern.

  Uansett hvor effektivt et folkemiddel kan være, bør man ikke avvise offisielle medisiner for å behandle et subkutant telt. De tjener som et utmerket supplement til apotekets rusmidler. Behandlingen utføres under tilsyn av en lege.

  Hva skjer hvis ikke behandlet

  Mangelen på tilstrekkelig behandling forårsaker fysiske og psykiske problemer. Pasienten opplever akutt smertefull tilstand. Tapt en følelse av selvtillit, det er problemer i kommunikasjon. Forstyrret den vanlige livsstilen. Du må hoppe over klasser eller arbeid. Alt dette kan forverre sykdommen.


  I tillegg er det fysiologiske komplikasjoner av demodikose. Rhinophyma utvikler: nesen vokser i størrelse, blir som en stor blårød plomme. Dette er en vanskelig konsekvens, noe som er vanskelig å bli kvitt. Kun kirurgiske metoder, laser, elektrokoaguleringshjelp.

  Demodecosis forårsaker øyeskader og synshemming. Sykdommen sprer seg til andre deler av kroppen: tilbake, bryst, ører. Skader på ørene fører til støy i hodet. Andre infeksjoner og sykdommer bli med.
  Dermatologiske komplikasjoner av demodikose:

  • Rosacea. Kronisk akne Manifest i form av purulent akne. På huden ser bumpiness, det er burgunder. Kløe, tetthet, forsterkning og stramming av nesens vinger. Den sprer seg til andre områder av kroppen, inkludert øynene.
  • Acne. Ungdoms akne. Enkelt og flere. Komplikasjoner - arr, blå.
  • Perioral dermatitt. Det påvirker nasolabial trekant, nese, lepper. På huden vises bourgogne seler, nodulær formasjon, blå, kløe, peeling, tynning av huden, vaskulær nett, akne.
  • Seborrheisk dermatitt. Papiller og pustler på ansikt, hode, øyenbryn og øyelokk. Huden er dekket med tørre hvite skorster. Flytter seg til bryst, armhule, lyske, øreområder. Utseende ser ut som flass. Det påvirker store overflater, de er dekket av skumlete formasjoner og skorper. Kløe, kamme og spre seg over hele kroppen.

  Hudmitt er ikke bare et estetisk problem. Dette er et tegn på at kroppen ikke er i orden og må behandles. Ellers vil den generelle tilstanden til kroppen forringes.

  Oppsummering kan vi trekke følgende konklusjon: For å takle Demodex er det nødvendig å bli behandlet med medisiner for ekstern og intern bruk innen noen få uker.
  Da bør du gjenopprette kroppen ved hjelp av narkotika:

  • lever - Essentiale Forte;
  • tarmen - ved hjelp av probiotika;
  • fjern giftstoffer fra kroppen.

  Dette er nødvendig fordi i løpet av behandlingen akkumuleres giftstoffer og skadelige stoffer i kroppen fra medisinering og død av subkutane kvaler. Det er nødvendig å observere hygiene, nekte fra kosmetikk, ta vare på forebygging.

  Etter en stund kan problemet komme tilbake, fordi det viktigste er ikke de subkutane kvalene selv, men hvordan kroppen reagerer på dem. I hvert tilfelle er det nødvendig med en individuell tilnærming, stress bør unngås, overvåke immunitet, hudtilstand og kroppens hormonelle bakgrunn.

  Flere Artikler Om Typer Acne