Akne og akne er en vanlig estetisk defekt. Vanligvis lider tenåringer av deres tilstedeværelse, men voksne står også overfor dette problemet. For å fullstendig rengjøre huden krever en integrert tilnærming. Dette betyr at det er nødvendig å gjennomgå en medisinsk undersøkelse for å finne ut årsakene til utslett, bytte til et balansert kosthold og finne omsorgsfulle kosmetikk som oppfyller individuelle behov. For å rense huden i ansiktet, så vel som kroppen er å ty til folkemessige rettsmidler. Deres effektivitet har vist seg gjennom årene.

Fordelene med folkemetoder

Rettsmidler for akne, forberedt på grunnlag av naturlige ingredienser hjemme, har mange fordeler sammenlignet med konvensjonelle kosmetikk. Viktige fordeler er:

 1. Helt naturlig sammensetning - blant ingrediensene i populære oppskrifter er det ingen kjemiske tilsetningsstoffer, konserveringsmidler, kunstige farger eller smaker. Uten dem er det umulig å produsere vanlig kosmetikk, siden slike tilsetningsstoffer forlenger holdbarheten og gjør teksten mer behagelig. Selv organisk kosmetikk, plassert som naturlig, består ikke av 100% naturlige ingredienser. Den har kjemiske ingredienser som kan provosere irritasjon, forverre utslaget.
 2. Ingen bivirkninger, som ofte manifesterer seg når man bruker kosmetikk som inneholder kjemiske komponenter.
 3. Rimelig pris - ingrediensene som trengs for å lage populære oppskrifter er billige.
 4. Høy effektivitet i bruk - med regelmessig bruk av naturlige preparater utarbeidet uavhengig, er en god effekt garantert.
 5. Enkel forberedelse - forberedelse av hjemmemedisin krever minimum tid.
 6. Muligheten til hver gang å forberede kosmetikk som oppfyller de faktiske behovene til huden. Avhengig av hormonell bakgrunn, kan vær, næring, huden endre sin type fra tørr til kombinasjon eller fet. Ved å legge til visse ingredienser kan du alltid lage et verktøy som best tilfredsstiller hudens behov. Takket være denne tilnærmingen vil syrebasebalansen ikke bli forstyrret.

Erfaringen fra mange mennesker viser at det populære, beviste verktøyet ofte ikke er mindre effektivt enn dyre kosmetikk.

Folk oppskrifter

Vurder oppskrifter for effektive hjemmemedisiner som hjelper til med å rense akne og akne fra ansiktet.

cleanser

Hudpleie begynner med grundig rensing. For å fjerne smuss og spor av kosmetikk er det ikke nødvendig å bruke kjemiske skum og geler. Godt rent ansikt vil hjelpe folkoppskrifter. Selv om de ikke skummer veldig bra, renser de perfekt huden, eliminerer utslett, akne og forhindrer utseendet.

Oppskrifter rengjøringsmidler for vask, designet for forskjellige hudtyper:

 1. For fet hud - eliminerer svarte flekker, subkutan akne, renser porene. Bland 30 ml kefir med lav prosentandel fett, en teskje brus og 2 ss sennep. Tilsett 130 ml vann og bland blandingen. Når han slutter å skumme, er verktøyet klart. Bruk bedre om kvelden. Eiere av veldig fet hud kan påføres to ganger om dagen.
 2. For tørr hud - denne sammensetningen for vask renser rent porene, eliminerer utslett, følelser av tetthet og tørrhet.
  Legg på brannen 200 ml melk med høy prosentandel av fett og kok den. Legg til urter: 4 stek med persille og 2 ss calendula med kamille. Alle urter må først pundes i en mørtel til en tilstand av pulver. Tomite blandingen i ca 30 minutter, slik at den ikke kan koke. Den ferdige blandingen fjernes fra varmen og infiseres i flere timer. Det er nødvendig å filtrere, og deretter legge til en teskje honning. Vask dette verktøyet bedre om natten.
 3. For fet hud med spor av post-acne, bekjemper det utslett og konsekvenser av post-akne, reduserer betennelse. Bland en spiseskje med krem ​​med en teskje ferskpresset sitronsaft, samt 300 ml mineralvann. Den siste etappen - legg til 1 spiseskje saltvann, velg et fint malt produkt. Brukes en gang om dagen.
 4. For sensitiv hud - minimerer betennelse, bekjemper utslett, fremmer helbredelse av sår på huden. Forberede blandet 1 teskje leire (rosa), 2 ss aloe juice og 300 ml kokende vann. Alt blandes og oppvarmes i et vannbad til komponentene oppløses til en homogen masse dannes. Brukes to ganger om dagen.

Alle rensemidler vaskes med varmt vann. De må lagres i kjøleskapet.

lotions

Etter rensing, tørkes huden med lotion. Dette er et obligatorisk trinn av omsorg. Acne Control Lotion er lett å lage hjemme. Vurder de beste oppskriftene:

 1. En enkel oppskrift på akne - en kvart kopp med 40% alkohol helles 2 ss calendula, du må ta tørre blomster. Den resulterende infusjonen fortynnes med 1/5 kopp vann. I 2 dager insisterer han på et varmt sted. Deretter tilsettes 5 g borsyre med 5%. Klar lotion må filtreres gjennom gasbind med bomull 2-3 ganger og tilsett 4 ml glyserin.
  3-4 ganger i uken, bør denne infusjonen gnides områder av kroppen som har akne. Lotionen bekjemper akne og gjør mindre synlige flekkene igjen på huden etter utslettet forsvinner.
 2. Lotion fra flekker fra akne, samt ål - mellomstor agurk er knust og fylt med et glass vodka. Denne blandingen er plassert i en glassbeholder, fortrinnsvis en mørk nyanse, slik at den blir infundert i 7 dager. Denne effektive lotionen er nødvendig for å tørke ansiktet en gang om dagen. Det er beregnet på problemskinnet av både kombinert og fetttype.
 3. Lotion fra betent akne - lindrer huden, renser porene. For å forberede denne hurtige løsningen, gni pepperrotroten på en fin riper. Nok ¾ halv liter krukker. Fyll fartøyet til randen med vodka og la det stå i 10 dager. Denne ansiktslømen gnides en gang om dagen. Etter at det har vært på huden i 15 minutter, skal det skylles med varmt og kaldt vann. Da kan du fukte ansiktet.
 4. Lotion som hjelper til med å fjerne subkutan akne - hell et glass nettleblader, ta ferskt eller tørt, et glass vodka, og insister 10 dager på et mørkt sted. Klar lotion to ganger om dagen for å tørke renset ansikt.
 5. Nettle lotion designet for tørr hud - 5 ss nettleblader strømmes med en liter vann, du må ta kaldt og deretter koke. Når verktøyet har avkjølt, filtreres det. Brukt lotion to ganger om dagen.
 6. Acne lotion for tørr hud - hell 1 spiseskje mynte med kokende vann, 0,5 kopper er nok, og la i 15 minutter. Sammensetning filter, legg til en spiseskje med infusjon av calendula, borsalkohol, samt en teskje ferskpresset sitronsaft. Tørk huden hvor det er akne og hudormer.
 7. Sitron lotion - et glass kokende vann blandet med ferskpresset juice av halv sitron. Tørk ansiktet to ganger om dagen.

Alkoholbaserte lotioner veldig tørr hud, så de er ikke egnet for sensitiv type. Det er ønskelig å bruke dem lokalt, bare på hudområdene som er berørt av utslett, og ikke på hele ansiktet.

masker

Den beste hjem rette for akne, samt blackheads er masker. Med regelmessig bruk bidrar de til å kvitte seg med utslett på et avansert stadium. Vurder de beste oppskriftene:

 1. Gurkemask - veldig enkelt å forberede. Det er nok å gni agurker og sette ansiktet på den resulterende massen i ca 20 minutter. Denne masken behandler akne, akne og lyser huden, og eliminerer de røde flekkene igjen etter utslett.
 2. Masken av leire - lindrer akne, spesielt betent. Leire har en utmerket tørkeeffekt, så masker basert på den er egnet for eiere av fet hud. For å forberede en maske, må en liten mengde leire fortynnes med calendula, kamille, salvie eller andre urter. Det ferdige produktet påføres på områder av huden hvor det er akne. Hold det opp til det tørker og skyll deretter. Du kan bruke masken to ganger i uken.
 3. Maske av poteter, bidrar til å kurere akne - kap potetene av middels størrelse og bland den med et protein av ett egg. Påfør sammensetningen på renset hud i 20 minutter. Brukes to ganger i uken
 4. Hydrogenperoksidmaske - eliminerer svarte flekker, strammer porene, lyser ansiktet. Bland hydrogenperoksidet og gjæren i forhold til å danne en kremaktig konsistens. Påfør blandingen i ansiktet i 1,5-2 timer. Den kan stå over natten, og deretter skylles av med varmt vann. Prosedyren gjentas en gang i uken.
 5. Maske med honning med sitron - gir anti-inflammatorisk, antibakteriell og tørkende effekt. For å forberede, bland 1 spiseskje honning med en teskje ferskpresset sitronsaft. Påfør masken i 10 minutter og vask den av. Det skal gjøres maksimalt tre ganger i uken.
 6. Anti-inflammatorisk maske for akne-blandet riven pepperrotrot og surt eple i like store mengder. Blandingen påføres i ca. 30 minutter. Lag en slik maske til behandling av akne bør være daglig før de forsvinner. For forebygging er det brukt 2-3 ganger i uken.
 7. Mask for akne, samt akne - bland flytende honning og løkjuice i like mengder. Den resulterende blandingen påføres hudområder hvor det er utslett i 30 minutter. Prosedyren gjentas daglig. Behandlingsforløpet er 2 uker.
 8. Mask for intern akne - med utseendet på intern akne, talkumbasert middel vil bidra til å kvitte seg med dem. Det er enkelt å forberede - bare bland 5 g talkum og hvit leire, og fortynn dem med en spiseskje melk. Masken påføres to ganger i uken i 20 minutter. Det vaskes av med varmt vann.
 9. Masken med svarte prikker - hvis det er svarte prikker på pannen, haken, nesen på nesen, vil denne masken bli kvitt dem. For å gjøre det, hogge en stor tomat, tilsett en skje olivenolje og en halv teskje stivelse. Påfør sammensetningen i ca. 15 minutter. Skyll deretter med varmt vann, sørg for å tørke ansiktet med tonic. Prosedyren skal gjentas maksimalt to ganger i uken. For hud med rosacea er denne masken ikke egnet.

Masken må velges i henhold til type hud. Eiere av tørr og sensitiv hud bør ikke bli involvert i mye tørkeanordninger. De kan bare påføres overflaten av betent akne.

Andre folkemidler for akne

Det er mange andre populære oppskrifter for behandling av akne og akne:

 1. Et par ganger om dagen, tørk rent hud med massen av rå gresskar. Det må kuttes av umiddelbart før bruk, da mengden nyttige stoffer reduseres ved kontakt med luft.
 2. Tørk renset hud med aloe juice daglig. Før du klemmer saften fra bladene på planten, må de være forberedt. For å gjøre dette, er kuttet blader vasket med varmt vann og lå i 7 dager på et mørkt sted. Etter det kan du klemme saften ut av dem, eliminere utslett, fremme helbredelse av huden.
 3. Komprimere av malurt, humle - bruk acne, akne. I ferd med matlaging blandes en spiseskje malurt, så vel som humle. Blandingen er fylt med et glass kokende vann. Når agentet infusjoner 1-2 timer, legg 1 teskje eddik, er det bedre å ta et eple. Holdere av tørr hud bør bruke glyserin i stedet for eddik. Infusjonen som er oppnådd, suge en bomullspute og fest den til huden, der det er utslett i 10 minutter. Prosedyren utføres daglig.
 4. Lotioner fra magesår - 0,5 liter kokende vann hell en spiseskje celandine for å stå i 2 timer. Soak en bomullspute med klar infusjon og lage lotioner i 7-10 dager.
 5. Viburnum juice - to ganger om dagen områder av kroppen som det er utslett, gnidd med viburnum juice.
 6. Akne Steam skuffer - Kok hop kjegler i en stor bolle. Etter å ha fjernet det fra varmen, vipp ansiktet over dampen. Det renser porene, nærer huden med gunstige stoffer. For tørre huseiere er det nok å holde ansiktet over dampen i 3 minutter. Ved normal hud utføres prosedyren i 5 minutter, med fet hud - 10 minutter. Dampbad er kontraindisert i nærvær av sår, eiere av huden utsatt for rosacea.
 7. Cure for akne - blandet like proporsjoner av honning, smør og hakkede løk. Blandingen kokes. Når det kjøler, legg til mel for å få konsistens som ligner leire. Fra denne sammensetningen er det laget kaker, som er lagt på huden dekket av utslett, akne. Prosedyren gjentas til utslett passerer. For å handle betyr det i kjøleskapet.

Ved å følge disse anbefalingene, vil du raskt kunne fjerne huden av akne og akne.

Funksjoner ved bruk av folkelige oppskrifter

For at hjemmehjelpemidler for akne skal gi maksimal fordel, bør du følge reglene for deres bruk:

 1. Før preparatet er det viktig å sørge for at du ikke har overfølsomhet overfor alle komponenter som er inkludert i sammensetningen. Dette er spesielt viktig for eiere av sensitiv hud.
 2. Hvis produktet inneholder slitende komponenter (havreklid, leire), skal det ikke påføres huden rundt øynene. De vil traumatisere den delikate huden, noe som fører til dannelse av rynker.
 3. Det er bedre å tilberede friske ansiktsmasker og ikke lagre kokte produkter lenger enn anbefalt i oppskriften. De inneholder ikke konserveringsmidler, så fort forverres.
 4. Ikke bruk penger for ofte. Selv om de er naturlige, virker de veldig aktivt, derfor kan de negativt påvirke tilstanden til huden.

Folkemetoder kan brukes som grunnleggende midler for ansiktspleie eller som tillegg, kombinere med konvensjonelle midler. Så de vil gi en merkbar effekt. Men du bør innse at utendørs hudpleieprodukter hjelper til med å løse problemet bare delvis. For maksimale resultater må du spise riktig og overvåke helsen din, da hudutslett er et signal om kroppsforstyrrelser.

Folk rettsmidler for akne på ansiktet

Rent og helse-pustende ansikt forårsaker sympati med andre. Huden dekket med akne tiltrekker seg også oppmerksomhet, men reaksjonen hos mennesker er ofte negativ.

Hvordan bli kvitt en slik kosmetisk mangel? Hva folk rettsmidler for akne kan brukes?

Typer av akne

Utslett på huden er forskjellige, men dette forringer ikke ulempene som folk opplever. Leger-dermatologer anbefaler først å forstå naturen av hudforstyrrelsen, fordi anti-akne medisiner er foreskrevet avhengig av deres type:

 1. Vanlig akne. Kjent for alle små pimples, som vanligvis vises under pubertet.
 2. Sår akne. Oppstår når en infeksjon i en enkel kvise. De er preget av sterk suppuration, og etter fjerning forblir arr ofte.
 3. Hvite prikker (milliomer). Små formasjoner som vises på huden på grunn av opphopning av svette og blokkering av talgkirtler.
 4. Svarte prikker (komedoner). De er valmuefrø på toppen av lukkede sebaceous kanaler.
 5. Allergisk utslett. Oppstår som en intern reaksjon av kroppen til irritasjon. I utseende er disse vanlige pimples, men de dekker ofte store områder av huden.

Årsaker til akne

Hva provoserer utseendet til slike svulster? Det er mange grunner. Noen ganger foreskriver legene en omfattende undersøkelse, som inkluderer blodprøver, urin og avføring, røntgen- og ultralydundersøkelse av fordøyelseskanaler, etc. Ofte er årsakene som følger:

 1. Feil hudpleie.
 2. Hormonale lidelser.
 3. Feil i fordøyelseskanalen (lever, bukspyttkjertel).
 4. Infeksjon av huden med patogene mikrober.
 5. Emosjonelle lidelser.
 6. Allergi.

En mann fra barndommen blir vant til å vaske hendene med såpe før han spiser, men av en eller annen grunn glemmer mange mennesker ansiktet hans. Og forgjeves! Ansiktshud krever regelmessig rengjøring, spesielt når det gjelder høyt fettinnhold. Det er hindringen av sebaceouskanalen som ofte provoserer først dannelsen av hvite flekker, deretter deres svake betennelser, og ved infeksjon (for eksempel stafylokokker) - dannelsen av karbunkler og koiler.

Akne kalles et tenåringsfenomen. Under puberteten syntetiserer ungdommer aktivt sexhormoner, som bare forårsaker en slik reaksjon på huden. Når du vokser opp, går situasjonen vanligvis tilbake til normal. Men i eldre alder er akne mulig på grunn av endokrine sykdommer av patologisk art (for eksempel insulinmangel).

Om allergi skrevet hele volum av vitenskapelige papirer. Forskere presenterer ulike teorier om opprinnelsen til denne reaksjonen, blant annet den rådende oppfatningen handler om det patologiske immunresponset til stimuli. Hvis blodprøven viser et skifte i balansen mellom immunoglobuliner, foreskriver legene legemidler for å gjenopprette det, men under fullstendig isolasjon fra irriterende stoffer.

Psykoterapeuter snakker ofte om sannsynligheten for å utvikle psykosomatiske sykdommer på grunn av følelsesmessig ubehag. Faktum er at undertrykte reaksjoner (sinne, vrede, etc.) ikke forlater kroppen hvor som helst.

Hvis nivået av negative følelser overskrider den tillatte grensen, kan resultatet være en sykdom hos et hvilket som helst organ, inkludert og hud. Selvfølgelig er bevisgrunnlaget for en slik prosess lav, men i medisin er det tilfeller av selvhelbredelse av en person på grunn av den banale studien av hans psyko-traumer. Og dette er et vitenskapelig faktum.

Hvordan bli kvitt akne ved å endre kostholdet

Fett og mettet med enkle karbohydrater matvarer gir mye energi til kroppen, men det blir ikke alltid konsumert umiddelbart. Det er derfor ulike forekomster i form av subkutane fettfold, som også inneholder giftstoffer.

Huden er svært følsom overfor slike akkumuleringer av skadelige stoffer. Hvis leveren ikke fungerer som den skal, er det sjelden mulig å unngå utslag av utslett.

Hvordan bli kvitt akne i ansiktet hjemme? Å løse problemet vil bidra til å endre dietten. Men ikke haste fra en ekstrem til en annen - et komplett forbud mot dine favorittretter er ikke nødvendig.

Dietitians har notert den positive effekten av lett fordøyelig mat på betingelse av huden. Selv om vegetabilske komponenter kan virke som irriterende, anbefales det fortsatt å spise mer grønnsaker og frukt (rå, dampet eller kokt).

I dette tilfellet er det ikke nødvendig å fullstendig forlate fettet. Som du vet, bidrar 1 teskje fett under et måltid til fjerning av galle i tarmene, hvilke magre retter gjør det ikke. I sin tur forårsaker overbelastning i galleblæren fordøyelsessystemet opprørt, leversykdom, retensjon av giftstoffer i kroppen og som et resultat et utslett på huden.

Hvis denne dietten ikke gir resultater, er det på tide å henvende seg til en gastroenterolog. Legen vil gjennomføre den nødvendige undersøkelsen og identifisere nøyaktig hvilket produkt som forårsaker en allergisk reaksjon på huden.

Vitaminer og mineraler

Mangel på visse vitaminer og mineraler fremkaller ofte akne. Selv om det ikke er så mange forbindelser i denne gruppen, spiller deres normale konsentrasjon i kroppen en viktig rolle.

 1. Sink (østers, gresskarfrø, sopp). Deltar i dannelsen av immunitet, vevvekst og overføring av arvelig materiale. Mangel fører til nattblindhet, dermatitt, peeling av huden.
 2. Kalsium (hytteost, rømme, yoghurt). Det er nødvendig for veksten av muskel-skjelettsystemet og viktige biokjemiske reaksjoner i cellene. Dens mangel forårsaker ulike sykdommer, inkl. og hormonforstyrrelser, som ofte fører til akne.
 3. Vitamin A (gulrøtter, aprikoser, ferskener). Når underskuddet forringer syn, blir huden tørr, håret faller ut og reduserer vitaliteten generelt.
 4. E-vitamin (vegetabilsk olje, belgfrukter, bokhvete). Det forhindrer dannelsen av frie radikaler og, som et resultat, reduserer deres toksiske effekter på kroppen, noe som også forårsaker dannelsen av akne.

Klem acne raskt

Selvfølgelig, kosmetisk feil på ansiktet liker ikke noen. Mange mennesker riper allerede sine hender, om bare for å presse den irriterende bumsen raskt, men det må gjøres med sinnet. Hvis du ignorerer reglene, kan du tjene blodforgiftning. Så, å bli kvitt akne hjemme er nødvendig i følgende rekkefølge:

 1. Tørk huden med hydrogenperoksid.
 2. Desinfiser nålen (kokende vann, alkohol) og forsiktig punktere ålen med den.
 3. Klem pimpleet med sterilt gasbind eller fleece.
 4. Smør det berørte området med jod eller briljantgrønt. Alkohol tinkturer av kamille og calendula, som har en utbredt anti-inflammatorisk effekt, er også egnet.

Selv om en slik begivenhet får lov til å utføre selvstendig, er det nødvendig med purulent akne å være forsiktig. Vanligvis ser de ut på grunn av infeksjon i huden med streptokokker eller stafylokokker, slik at de kan spre seg til sunne områder, og da vil situasjonen bare bli verre. Det beste alternativet er å kontakte en hudlege eller en kosmetolog.

Riktig hudpleie

Sannsynligvis alle merket at hele kroppen begynner å klø med langt fravær av vannprosedyrer. Det øvre laget av huden dør gradvis bort, og nye celler tar ikke plass. For at epitelet skal skille seg uhindret, er det nødvendig å utføre følgende handlinger:

 1. Ta et varmt bad eller en dusj regelmessig.
 2. Umiddelbart etter vannprosedyrer, bruk spesielle ansiktsskrubb.
 3. Dampet hud absorberer perfekt forbindelser, så etter fjerning av døde celler må du bruke kosmetisk krem.

Hyppigheten av disse aktivitetene avhenger av tilstanden til huden. Hvis en person har for høyt blokkerte talgkjertler, vil det være nødvendig med daglige prosedyrer. I tillegg avhenger valget av kosmetikk direkte av typen hud (fet, tørr, normal, blandet).

Antibakterielle legemidler

Hvordan raskt bli kvitt akne i ansiktet hjemme? Når abscesser krever antibakterielle stoffer, fordi det er patogene mikroorganismer, provoserer ofte uttalt betennelse.

Men narkotikamisbruk er ikke verdt det - du kan enkelt bryte den naturlige mikrofloraen. Apotekere kaller følgende populære antimikrobielle midler for akne:

Zener (Lotion):

 • aktive ingredienser - sink, erytromycin;
 • stopper veksten av bakterier, helbreder;
 • Smør huden to ganger om dagen.
 • Behandlingsforløpet er 10 dager.

Dalatsin (gel, løsning):

 • aktiv ingrediens - clindamycin;
 • bakteriostatisk;
 • gni i huden to ganger om dagen;
 • behandlingsforløpet er 3 måneder (ikke mer enn 6).

Baziron (gel):

 • aktiv ingrediens - benzoylperoksid;
 • bakteriedrepende, anti-inflammatorisk og fuktighetsgivende effekt;
 • reduserer aktiviteten til talgkjertlene;
 • mikrober oppnår ikke motstand;
 • to ganger om dagen
 • behandlingsforløpet er 3 måneder.

Erytromycin (salve):

 • aktiv ingrediens - erytromycin;
 • effektivt eliminerer akne;
 • gjelder 2-3 ganger om dagen
 • behandlingsforløpet er 2 måneder.

Streptocid liniment (salve, pulver):

 • aktiv ingrediens - sulfonamid;
 • bakteriedrepende virkning;
 • bruk opptil 3 ganger om dagen
 • behandlingsforløpet er 1 måned.

Nesten alle typer antibakterielle stoffer har kontraindikasjoner. Først av alt, er slike midler forbudt i tilfelle av en allergisk reaksjon på dem, graviditet og amming.

I tillegg er bivirkninger i form av kvalme, oppkast, hudskall og kløe ikke utelukket. Det er derfor det ville være bedre å bruke folkemessige rettsmidler som bæres av kroppen mye lettere.

Folkemidlene

Folk rettsmidler for akne på ansiktet er godt bevist selv i de tider da det ikke var farmasøytiske stoffer. Imidlertid kan deres handling ikke kalles garantert, siden hver organisme reagerer individuelt på ekstern inngrep.

Tradisjonell medisin tilbyr eksterne og interne måter å kvitte seg med akne.

Utendørsanlegg

Masker brukes bare på ren hud. Før du påfører dem, må du vaske ansiktet grundig med såpe eller ta et varmt bad. De beste folkemidlene for akne på ansiktet inkluderer oppskrifter basert på både medisinske planter og konvensjonelle matvarer, og til og med piller brukt utilsiktet.

Celandine Acne

Denne planten bærer navnet som taler for seg selv. Det brukes primært for å rense huden, selv om anvendelsesområdet er mye bredere. For oppskriften trenger du også olivenolje og eggeplomme:

 1. Bland 1 ts olje med 1 eggeplomme.
 2. Legg til 10 dråper fersk celandine juice.
 3. Smurt ansikt.
 4. Skyll med varmt vann etter 10-15 minutter.
 5. Gjenta i 5 dager.

Hos noen mennesker kan utslettene øke fra et slikt middel. Men som regel er dette et midlertidig fenomen. På den tredje dagen blir huden mye renere.

Den velkjente sorbenten renser ikke bare tarmene, men også huden. For ekstern bruk er masken tilberedt:

 1. Knus til pulver 3-4 tabletter med aktivt kull.
 2. Bland med varmt vann til konsistensen av rømme.
 3. Tilsett 5 dråper aloe juice.
 4. Påfør ansiktet i 15 minutter.
 5. Gjenta prosedyren hver tredje dag.

Denne kulinariske krydder kompletterer rettene. I tillegg forbedrer løvbladene intracellulær metabolisme, strammer porene og renser huden. For kosmetiske formål, klargjør lotionen:

 1. Ta 1 kopp løvblader (løst helles).
 2. Fyll det med vann (≈80 ° C).
 3. Insister 3 timer og filtrer.
 4. Gnippet inn i huden tre ganger om dagen.

Mjuk og tørr fet hud vil hjelpe maske på grunnlag av natron. For å gjøre dette fortynnes 1 teskje brus i varmt vann til konsistensen av tykk krem ​​og påføres de berørte områdene. Stå 5 minutter og vask med kaldt vann.

Dette meieriproduktet fukter godt tørr hud. I tillegg inneholder yoghurt kalsium, som er nødvendig i de overflateaktige lagene i dermis. Klargjør en maske for denne oppskriften:

 1. Fukte gasbind i klatrer.
 2. Sett på ansiktet.
 3. Etter 30 minutter fjernet.
 4. Gjenta prosedyren daglig i 1 uke.

Aknekål

Akne hjelper perfekt maske på grunnlag av fersk kål. For oppskriften trenger du også hvit hvit:

 1. Pass 3 store kålblader gjennom kjøttkvernet.
 2. Beat 2 egg hvitt.
 3. Bland ingrediensene.
 4. Påfør ansiktet i 15 minutter.
 5. Vask av med varmt vann.
 6. Gjenta 1 gang per uke.

Anlegget brukes vanligvis til innpussing av nesen og innånding med forkjølelse. Men de anti-inflammatoriske egenskapene til calendula vil hjelpe fra akne:

 1. 1 ts alkohol tinktur (kjøpt på apoteket) fortynnes i 100 g varmt vann.
 2. Daglig tørk de berørte områdene.
 3. Purulent akne gir cauterizing ren tinktur.

Elsket av mange mennesker, drikker perfekt toner kroppen. I tillegg har grønn te en antioksidant og desinfiserende effekt, noe som vil være gunstig i tilfelle av hudskader med akne:

 1. Brygget te.
 2. Kjøl og filtrer.
 3. Påfør presset te ark til ansikt.
 4. Fuk gasbind i te og legg det på toppen av bladene.
 5. Etter 15 minutter, fjern masken og vask med varmt vann.
 6. Gjenta prosedyren hver tredje dag.

Interne midler

Overdreven opphopning av giftstoffer i kroppen fremkaller ofte en allergisk reaksjon i form av hudutslett. For å takle forstyrrelsen, anbefales det å være spesielt oppmerksom på å rense blodet fra skadelige stoffer.

Mange planter vil hjelpe i dette, blant annet den mest effektive vil være dioecious nettle og field horsetail.

Planten inneholder syrer som kan brenne huden. Hvis du imidlertid skal forberede nettle korrekt, vil det styrke immunforsvaret, forbedre funksjonen av mage-tarmkanalen og nyrene, som generelt vil fremskynde eliminering av giftstoffer fra kroppen. For intern bruk er dette legemidlet utarbeidet:

 1. 1 ts knust neseblader helle 1 ss. kokende vann.
 2. Insister 15 minutter.
 3. Drikk i stedet for te 3 ganger om dagen.
 4. Behandlingsforløpet varer i 6 måneder.

Hestestang vokser som en ugress i markene og hagen, så finn det ikke er vanskelig. I anlegget er det mange forbindelser som gjenoppretter vann-saltbalanse og forbedrer funksjonene til nyrene. Det finnes ulike oppskrifter, men en infusjon er egnet for blodrensing:

 1. 1 ss. knuste blader helle 1 ss. kokende vann.
 2. Dekk og la i 1 time.
 3. Filtrere ut
 4. Bruk en tredjedel av et glass 3 ganger daglig etter måltider.

konklusjon

Å bli kvitt akne er ikke alltid lett. Noen mennesker lider i årevis, regner med selvrengjøring av huden. Men årsakene til akne er så varierte at det kan kreve komplisert behandling.

Og selv om folkemessige rettsmidler effektivt eliminerer slike kosmetiske feil, er det fortsatt nødvendig å konsultere en hudlege for en endelig seier over utslett.

Vi behandler ansikts acne med folkemessige rettsmidler

Folk rettsmidler for akne, hudormer, svarte flekker og arr etter utslett, oppskrifter med bilder og video

Når dyre nye produkter av kjente produsenter ikke løser hudproblemer, er det på tide å ta hensyn til oppskriftene til våre bestemødre. Deres metoder har lenge hjulpet mange med å bli kvitt visse sykdommer.

Folkemidlene for akne: Den terapeutiske effekten av tinkturer, avkok av medisinske røtter og urter, testet tid, vil tillate deg å lindre betennelse i huden og bli kvitt akne, arr og blemmer.

Slike rusmidler hjelper selv under graviditeten.

Fordelene med folkemetoder

Tradisjonelle oppskrifter for akne har en rekke betydelige fordeler:

 • Ved å bruke naturlige ingredienser der det ikke er farlige konserveringsmidler, vil du ikke få ubehagelige reaksjoner på huden utsatt for betennelse.
 • Du vil være trygg på kvaliteten på komponentene i oppskriftene, og gjør midler selv.
 • Du kan kjøpe de nødvendige komponentene på et apotek for en relativt lav pris.

Den akkumulerte opplevelsen og kunnskapen til folket - en ekte pantry av helse for å bekjempe betennelse, akne, arr, arr, uregelmessigheter i huden.

For å hjelpe huden å gjenvinne ungdom og helse, er infusjoner, salver og masker laget i henhold til populære oppskrifter for både innvendig og utvendig bruk.

Tenk på de mest effektive folkemidlene for akne til selvbruk hjemme.

Blant oppskrifter av tradisjonell medisin er effektive metoder for å kvitte seg med akne, som fungerer godt for intern bruk. Her er noen veletablerte behandlinger:

 • Tinktur av neseblader. To teskjeer urter brygger to kopper kokende vann, suge i 2 timer, tinkturen er klar. Ta omtrent en måned til en halv kopp, før hvert måltid. Nettle renser blodet, slik at det håndterer akne på nivået av den interne subkutane intercellulære metabolismen.
 • En avkok av burdockrøtter. Hakkede rot av planten i mengden 2 teskjeer hell to kopper kokende vann og stå på brannen i 10 minutter, etter avkjøling, hell kjøttkraft, drikk et halvt glass hver tredje time. Verktøyet hemmer veksten av seboré - årsakene til akne.
 • Tinktur av hvitløk. Mangelen på essensielle sporstoffer, spesielt sink, selen, som har antioksidantegenskaper, forårsaker utseendet av purulent akne. For å gi huden med disse elementene og takle betennelser, forberede følgende tinktur. Du trenger 400 g finhakket hvitløk, en glassburk, vodka eller alkohol. Soak blandingen i sollyset til væsken blir gul.

Ta 1 dråpe hvitløk tinktur med 5 dråper vann 1 gang per dag. Behandlingen varer ca. 50 dager. For første halvdel av måneden øker stoffinntaket med 1 dråp per dag.

Etter å ha tatt opptil 25 dråper, reduser en dose hver dag med en dråpe. Etter en halv måned vil huden din være ren.

Denne folkemedisinen for å bli kvitt akne har en bakteriedrepende og antifungal effekt, så behandle dem til betente områder på kroppen samtidig med inntak.

Til ekstern bruk

For å kurere akne, er det viktig å være oppmerksom på totaliteten av faktorene som forårsaker det og ta en helhetlig tilnærming til å løse problemet.

Bruken av både eksterne og interne midler samtidig gir deg muligheten til å oppnå størst effekt på kort tid.

Sammen med tinkturene diskutert ovenfor, prøv å bruke eksterne rettsmidler for akne som beskrevet nedenfor.

 • Aloe juice Sett de tidligere vasket, tørket aloe-bladene på et mørkt og kjølig sted. Etter 7 dager, kutt, klem. Den resulterende saften tørker ansiktet ditt hver dag. Som et resultat av å bruke dette verktøyet, vil huden din bli beskyttet mot bakterier, du vil bli kvitt betennelse. En annen måte å bruke aloe på er å hogge bladene (1 del) med kaldt vann (5 deler) og la i en time. Deretter kokes i 3 minutter, belastning og bruk for kremer.
 • Bitter malurt. Et glass kokende vann for å brygge 2 ss malurt, etter en time er infusjonen klar. Du kan hjelpe huden med dette verktøyet til å takle inflammatoriske prosesser, returnere rødmen til den. Påfør produktet på ansiktet med en fuktet bomullspinne flere ganger om dagen.
 • Calendula. En bemerkelsesverdig egenskap ved blomstene i denne planten er evnen til å regenerere skadet hud, eliminere flekker, spor av akne. Gjentatt tørke de skadede områdene med calendula tincture, som er bedre å kjøpe ferdiglagd på apoteket. Hvis du blander 1 teskje med samme tinktur med 200 ml vann og legg til en teskje honning, får du et fantastisk middel for irritert hud. Fukt et serviett med det og påfør det på skadede steder i 30 minutter.

Hjemmemasker for akne, hudormer og sorte prikker

Maskene er det rimeligste hjemmehelseproduktet for både normal og problematisk hud.

Avhengig av sammensetningen, kan de forbedre ernæringen av huden, takle betennelse, redusere ansiktsrynker.

Etter vanlig bruk av aknemasker blir huden jevnere, den blir frisk og velpleies. Her er de mest populære oppskriftene:

 • Protein. Ett egghvitt protein blandet med 1 teskje sitronsaft, slå til skum. Bruk et pensel på et lag av produktet på pannen, pannen og kinnene, la den tørke, gjenta fire ganger, etter tørking av det siste laget, skyll med vann.
 • Gjær. Oppløs gjæren med vann til en tilstand av grus. Påfør et par lag av børsten i ansiktet med en børste og hold den til den er helt tørr, skyll godt med vann. Masken håndterer akne, renser porene og har en bleking effekt. Bruk den 2 ganger i uken.
 • Maske av leire. Blå leire - 1 spiseskje, 1 teskje sitronsaft, 1,5 ss drikkevann og 1 teskje farmasøytisk tinktur av calendula. Bland godt sammensetningen og smør ansiktet, la det stå i 10 minutter, skyll med varmt vann. Masken tørker acne, lyser pigmenteringen.

Hvordan bli kvitt akne arr?

Selv etter å bli kvitt akne, forlater huden ofte arr, groper, arr, som effekten av akne. Cure disse manifestasjoner, forbedre tilstanden til huden vil hjelpe folkemessige rettsmidler.

Denne prosessen er ikke rask.

Minimal gjenopprettingstid varer fra 60 dager, avhengig av hvor raskt huden din fornyes, og hvor regelmessig vil du bruke et folkemiddag for å bli kvitt akne.

Her er en god oppskrift som brukes til å eliminere arr og hud uregelmessigheter:

 • Ta et glass solsikkeolje, og mais og bivoks vil passe ca 2,5 ss.
 • Varm oljen i et vannbad. Tilsett litt voks, bland til en jevn konsistens.
 • Når kremet har avkjølt, bruk det på de betente områdene om kvelden og om morgenen. For å oppnå en permanent effekt, fortsett å bruke produktet i to måneder.

Hvordan rense ansiktet ditt fra akne til tenåringer?

Honning er et utmerket middel for å behandle akne.

For teenage hud utsatt for akne, egnet for flere masker:

 • Agurk. Unge mennesker liker denne akne-behandlingen med brukervennlighet og rask effekt. Masken vil ikke bare lindre huden din fra gamle ujevne flekker, men også gjøre den lettere. Spred agurkhuden på ansiktet, la den stå i 20 minutter.
 • Clay. Det er veldig godt å bruke en slik maske for hud utsatt for høyt fettinnhold. Avfetting av huden, forhindrer ytterligere betennelse, bidrar til dens metning med oksygen. Ingrediensene varierer i farge, fra hvitt til brunt, og graden av påvirkning på huden. Du trenger bare å vite hvilken effekt du vil oppnå. Det er best å bruke varme ekstrakter av helbredende urter for å oppløse leire. Og hvis du, når du blander, legger til apotekets calendula-tinktur, får du en desinfiserende bakteriedrepende maske.
 • Mask av poteter. Bland den knuste rå potet med protein av ett egg til det har en jevn konsistens. Fordel på ansiktet, legg deg ned med det i 20 minutter. Denne masken har en fantastisk egenskap - tiden for modning av akne minker, og de gamle komonesene forsvinner, som om de løses under huden.
 • Hydrogenperoksid. En maske laget av hydrogenperoksid blandet med gjær lagres i kjøleskapet i opptil 12 timer, dette vil ikke svekke effekten. Rør ingrediensene i en kremaktig tilstand, og om morgenen vask ansiktet og påfør fuktighetskrem. Med konstant bruk vil du oppnå en sunn tilstand av porene, ansiktets friskhet.
 • Sitron med honning. Det perfekte samspillet mellom disse produktene har fått internasjonal anerkjennelse som et effektivt middel for å kvitte seg med hudinfeksjoner. Honning stopper reproduksjon av bakterier, sitronsaft har en tørkeeffekt. Bland citronsaft med en skje honning, du kan legge til en avkok av kamille. Hold blandingen på huden i ca. 10 minutter til den er tørr og skyll.

Finn ut hvilke akne apotek er virkelig effektiv.

quick-talker oppskrift

Denne videoen vil hjelpe deg å lage en enkel talker for behandling av akne hjemme. Bruk produktet eksternt.

Nødvendig for produksjon av talkerspiller og tinkturer kan du kjøpe hos apotek. Det er lagret i lang tid, fordi det inneholder acetylsalisylsyre, som er trygt for huden.

Se videoen nedenfor for trinnvise instruksjoner om hvordan du lager verktøyet

Anmeldelser om effektiviteten av søknaden

Folk rettsmidler for akne - oppskrifter sunn livsstil

Før du behandler akne hjemme, bør du konsultere en hudlege hvis du har demodikose, et subkutant tikk.

Dette er en svært vanlig sykdom og er en av årsakene til akne. Hvis årsaken til akne er en hypodermisk tikk, kan du ikke bruke noen folkemidlene for akne.

Tippen multipliserer raskt i et fuktig og varmt miljø, så med demodecosis kan du ikke dampe ansiktet ditt over urtebuljonger og enkel damp, du kan ikke bruke dampbadet etc.

Alle stoffer som inneholder svovel, for eksempel en enkel svovelsalve, er deprimerende til krysset.

Acne behandling med hvitløk

Du kan bli kvitt akne med hvitløk. Det er nødvendig å feste en hvitløksklær på den skadede huden og fikse den (HLS 2013, №5, s. 33)

Tui skyter avkok

Mange vokser en dekorativ plante av thuja. Fra hennes skudd kan du lage et utmerket folkemiddel for behandling av akne på huden. 2 ss. l.

hakkede skudd av thuja hell 1 liter kokende vann, kom med koking, fjern fra varmen og la den stå i 2 timer. Denne buljongen skal vaskes eller fuktes huden med en bomullspinne 1-2 ganger om dagen.

Huden blir elastisk, sunn, foruten bleket. (HLS 2012, nr. 11, s. 33)

Vannlilje for behandling av akne

Denne planten kalles også overveldende gress, hvit bønne. 2 ss. l. petals pour 500 ml kokende vann, insistere 15 minutter, avløp. Bruk til kosmetiske formål mot akne, fregner, solbrenthet. (HLS 2013, nr. 12, s. 34)

Hvordan bli kvitt akne i ansiktet ved hjelp av bringebærblader

Raspberry blader godt til å lage en juice. Juice klemme ved hjelp av gasbind. Bland 1 del juice med 3 deler vegetabilsk olje eller vaselin. Smør akne på ansiktet. Før du går i seng, vask alt av. Prosedyren for å gjøre 2-3 ganger om dagen (HLS 2010, nr. 2, s. 32, 2010, nr 14, s. 29)

Akne salve

Ta i like deler honning, lard (innvendig fett), bivoks, finplanet husholdninger. såpe og finhakkede løk. Hold alt i brann, rør til løkene er gjennomskinnelige. Legg litt røkelse og fortsett oppvarming til røkelsen smelter.

Fjern deretter fra varme og tilsett granolje - en femtedel av totalmassen. Sett beholderen med denne blandingen i en bolle med kaldt vann og fortsett å røre til blandingen tykner. Denne salven hjelper deg med å bli kvitt akne - du trenger bare å smøre dem før du legger deg og vaske om morgenen.

(HLS 2008, №13, s. 31)

Hvordan fjerne acne i ansiktet med brus

Å dampe ansiktet, å vaske med varmt vann med såpe. Tørk deretter med natron. Skyll med varmt vann, skyll deretter med kaldt. (HLS 2008, №14, s. 32)

Akne og akne rensemask

Dette verktøyet er testet i praksis, har hjulpet mange bli kvitt akne i ansiktet.

Det er nødvendig å ta et stykke revet babysepe, tilsett en halv kopp kokende vann, slå med en gaffel til skummet, tilsett 25 ml kamfer, ammoniakk og salisylalkohol, 1 ts. salt "ekstra" og 1 ts. Boers.

Beat alt og legg i en krukke. 1-2 ganger i uken for å bruke denne masken i 20 minutter på ansiktet. Resultatet er garantert. (HLS 2007, №2, s. 33)

Akne behandling med folkemessige rettsmidler

Gutten hadde en alvorlig akneutslett på ansiktet hans. En ukjent kvinne i markedet ga en oppskrift som raskt bidro til å bli kvitt akne. Bland 2 ss. l. stivelse, 2 ss. l.

babypudder, 100 ml vodka, 200 ml vann, 1 protein friskt egg. Sett denne blandingen i 9 dager på et mørkt sted, risting daglig.

Påfør denne masken av akne i 20 minutter, skyll deretter med varmt vann (HLS 2007, nr. 11, s. 31)

Gurkemask for ål

Grøt agurken, hell kokende vann over det, når infusjonen har avkjølt til 50-60 grader, tapp. Påfør varm agurkhud på huden, dekk med en klut og hold agurkmasken i 15-20 minutter. (2002, nr. 19, s. 9)

Hvordan bli kvitt akne folkemidlene

Mange unge lider av akne i ansiktet, ryggen, brystet. Medisinplanter vil bidra til å kvitte seg med det.
1. Jordbær skog eller hage. Om vinteren kan du kjøpe den i butikken i frossen form.

Bær bør knuses og legges på ansiktet, baksiden av brystet i 25 minutter med en gasbind. Vask av med varmt vann. Prosedyren er ferdig om kvelden i 2 uker.
2. Calendula. 1 ss. l.

calendula blomster helle to kopper kokende vann, insistere på en varm tilstand, belastning og lage lotioner i 10 dager. Den samme infusjonen av calendula hver dag for å drikke, så kommer det tilbake av akne.
3. Løk.

Rist løkene på et rivejern, pakk i gasbind, tørk med denne gassepuden med en utstikkende juice-akne på ansiktet, brystet, ryggen. Vask av løkjuice etter 15 minutter med varmt vann. Prosedyren for å gjøre 7-10 kvelder på rad før sengetid.
4.

Valnøtt. 5 ss. l. valnøttblader helle 500 ml kokende vann, kok i 15 minutter. Hell denne buljongen i badet med varmt vann. Ta et bad i 30-40 minutter. Infusjon av mutterblader bør også tas oralt: 1 ss. l.

1 liter kokende vann, insisterer 1,5 timer. Drikk 100 g 3 ganger om dagen
(2009, nr. 22, s. 32)

Sitron Acne Behandling

I en kvinne i hennes ungdom ble hele ansiktet sprinklet med akne på ryggen og brystet.

På en eller annen måte kom en ny medarbeider på jobb når hun så en pasient, foreslo en oppskrift: Ta 1 sylt sitron eller 2 små, kutt dem i stykker og hell en stor boble av triple cologne.

Insister 2 uker. Om natten tørk huden. En kvinne ble behandlet med dette middelet for akne i 1 måned, huden ble renset (2007, nr. 20, s. 31)

Tinktur av pepperrot

Hvis akne er betent, så for deres helbredelse kan du effektivt bruke tinkturen på pepperrot på vodka.

Roten må vaskes, revet, rist en 3/4 boks og fyll med vodka til toppen. Insister 10 dager, tørk det betente området.

Skyll først etter 15 minutter med varmt og kaldt vann. (avis HLS 2006, nr. 3, s. 31)

Urte maske for akne

Jenta har problem hud - Akne på ansiktet ofte dukker opp. Jeg leste oppskriften på urtemaske fra akne og bestemte meg for å gjøre det. Etter 4 masker ble huden jevn og glatt, siden det ikke har vært utslett.

For å lage en maske må du ta friske blader eller lilla knopper og friske blader av karasj i like store deler, hakkete. Brew en liten mengde kokende vann, bland til glatt.

Påfør varmt vann på ansiktet, dekk det med en serviett gjennomvåt i varmt vann. Hold masken i 20-30 minutter (HLS avis 2006, nr. 11, s. 24-25)

Hvit lilje hjelper kurere akne

Hage hvit lilje regnes som et sterkt antibiotikum.

For å behandle akne, koker, pustler med hjelp, gjør tinktur: fyll flasken med liljeblad med 1/3, hell vodka til toppen. Insister 1 måned.

For å fjerne acne i ansiktet, er det nødvendig flere ganger om dagen for å tørke denne tinkturen av huden. (HLS 2004, nr. 12, s. 13)

Hvordan bli kvitt akne - råd fra en hudlege

Er det mulig å klemme akne? Dette er uønsket, selv om du bruker alkohol til desinfeksjon og avkok av kamille for dampende ansikt.

Men hvis du klemmer ål med ubehandlede hender, kan resultatet være beklagelig: det er enda flere ål, de blir betent, det oppstår purulente komplikasjoner.

Etter helbredelse forblir arr og mørke flekker på ansiktet.

Hvilke folkemidlene kan brukes til å behandle akne hjemme:

1. Celandine Tørk hudinfusjonen Celandine 1 ss. l. på 1 glass kokt vann. Skyll huden etter vasking av denne infusjonen.
2. Skru av salt.

Det vil hjelpe hvis de svarte flekkene til små kviser bare dukket opp i neseklossene, på kinnene, i nærheten av templene. Det er godt å dampe ansiktet over avkokingen av kamille, calendula, det er godt å skumpe svampen, dyppe den inn i det fine saltet og massere problemområdene. Svarte prikker vil forsvinne.

Hvis du forlater salt for en stund på huden, vil den trekke innholdet ut av porene, rens huden av fettete plugg. Prosedyren er gjort på oftere 3 ganger i uken, for ikke å irritere huden.
3 Mask fra ål av agurk.

Finhakk agurken, knus den, å skille ut juice og på ansiktet. Ligge ned i 15-20 minutter. Det er ikke nødvendig å holde masken lenger enn noe annet, alt som huden trenger, absorberes om 20 minutter, det er ubrukelig å holde masken på.
4. Maske fra ål fra bærene.

Blunt acne utslett maske av hage bær - bringebær, jordbær, havtorn. Men før du setter dem på ansiktet, kontroller om det er allergier mot disse bærene - gjør en test på albuen.
5. Masken av deres Hercules.

Lag noen flaker av hercules med kokende vann. I varm form, gjelder på ansiktet i 15-20 minutter. Denne masken behandler aknebrønn. Gjør det bedre om kvelden.
6. Herbal is Fryse urte infusjoner (celandine, mynte, kamille, salvie) i bokser.

Tørk ansiktet med isbiter hver morgen etter vask. Is pre wrap i en serviett.
7. Vitaminer. Hvis huden går, bør behandlingen av akne startes ved å ta multivitaminer, spesielt aevita.
(2004, nr. 15, s. 14-15)

Aloe Vera juice

Aloe juice spesielt behandler whiteheads spesielt. Det er nødvendig å klemme ut bladene av aloe juice, suge dem med gasbind, brettet i 8 lag og søke på ansiktet. Hold i 20-30 minutter. Først må du gjøre aloe akne maske hver dag, så hver annen dag. Til sammen 30 slike prosedyrer (HLS 2004, № 5, s. 25)

Jenta i lang tid kunne ikke takle akne og akne på ansiktet hennes. Farmasøytiske salver og lotioner hjalp ikke. Hun klemte saften fra bladene av aloe, og tørket ansiktet med ham 2-3 ganger om dagen, laget lotioner. Dette verktøyet hjalp henne. (HLS 2005, № 165, s. 30)

Den enkleste middel for akne

I 1 kopp varmt kokt vann oppløs 1 ts. borsyre og tørk ansiktet med en bomullspinne dyppet i en løsning om morgenen og kvelden. om mulig, så om ettermiddagen. Ikke tørk, la det tørke. Dette verktøyet har hjulpet mange til å kvitte seg med akne. (HLS 2005, №1, s. 33)

Masken av ål av bodyagi

En kvinne har lest at kroppen akne kan helbredes av bodybuilding. Hennes barnebarn hadde akne og akne over hele ansiktet hennes. Hun løp gjennom apotekene med store problemer med å finne kroppen.

En pakke med kroppsdelte i pulver og delt inn i 8 deler, fordi behandlingsforløpet er 8 masker. Jeg tok 1 del av bodyagi pulveret og fortynnet med 3% hydrogenperoksidoppløsning til en slurry-tilstand.

Og så snart det er zapsyaetsya, er det nødvendig å gni inn i huden i en sirkelbevegelse. Når masken er tørr, skyll med varmt vann og pulver huden med talkumpulver. I en uke må du gjøre 2 masker. Forløpet av behandling av akne - 8 prosedyrer.

Barnebarn klarte å bli kvitt akne ved hjelp av denne folkemidlet. (2001, nr. 7, s. 18)

Akne maske fra malurt

Frisk malurt gni eller tørk damp i kokende vann. For en halv kopp gres, ta 1 ts. salt, 1 ts. sitronsaft og 1 ss. l. olivenolje.

Malt alt godt og legg til litt vann. Påfør slurryen på akne-berørt hud og la den stå i 3 timer.

Hvis det brenner, reduser du tiden til 2 timer, eller til og med opptil 1 time. (2000, nr. 17, s. 9)

Du vet ikke hvordan du skal behandle akne i ansiktet hjemme? Tradisjonelle oppskrifter for behandling av akne i ansiktet hjemme

Spørsmålet "hvordan bli kvitt akne" er ikke bare ungdom som blir spurt, dette problemet kan fange folk i alle aldre. De ubehagelige utseendet av dem trekker starten på fysisk lidelse, da akne ledsages av smerte, kløe, kokker.

Men i tillegg utvikler komplekser ofte mennesker som lider av utslett om deres utseende. Og så er det et ønske om å kvitte seg med slike problemer på noen måte. Men ikke alltid slike metoder hjelper, og noen ganger kan de gjøre skade.

Vi behandler ansikts acne hjemme: trinnvis instruksjoner

Noen mennesker, utmattet av akne, kjøper på apoteket, den første fikk øyet eller et godt annonsert middel og begynner å "helbrede" dem. Slike handlinger er ofte ufullstendige. Hvorfor?

Dette er feil tilnærming til å løse et problem. Det viktigste å huske er personlig hygiene. Du må tørke ansiktet flere ganger om dagen, og også å berøre det med hendene så lite som mulig.

Ved valg av midler for rengjøring skal ansiktet behandles forsiktig. Først av alt, vær oppmerksom på sammensetningen.

Så betegnelsen på slike komponenter som silikoner, bør parabener tvinge deg til å nekte å kjøpe dette produktet.

For skadet hud kan slike komponenter spille en grusom spøk: forårsake irritasjon eller forverre tilstanden.

Den mest riktige avgjørelsen når du velger et kosmetisk produkt, vil være å bruke produktene som består av naturlige ingredienser.

Trinn ett

Det er ekstremt viktig å finne ut årsaken til at problemene dukket opp. Hvis du ikke kan gjøre det selv, er det bedre å kontakte en spesialist.

Tips! Du bør ikke prøve å finne ut selv årsaken til utslett, fordi noen ganger gjør en ekspert nesten ikke det.

Metabolske lidelser, stress, medisinering, senere nedsatt immunitet og andre.

Ofte kan årsaken ikke være en, så behandlingsprosessen blir enda mer komplisert hvis den andre har blitt savnet.

Mulige årsaker til ansikts utslett:

· Ungdom. Under puberteten øker nivået av androgen, noe som resulterer i utslett;

· Hyperkeratose (overdreven fortykning av stratum corneum i epidermis). Årsaken til denne sykdommen kan være forgiftning, hormoner, vitaminmangel;

· Menstruasjon Før menstruasjon begynner, oppstår en økt frigivelse av steroidhormoner. Huden er etterpå fet, noe som forårsaker utslett;

· Misbruk av kosmetikk, som i dette tilfellet kan allergiske utslett forekomme;

· Feil diett, som fører til metabolske forstyrrelser. Ikke misbruk fett, røkt, krydret, karbonert mat;

· Abrupt klimaendring.

Det er noen ganger mulig å bestemme årsaken selv, hvis du tar hensyn til stedet for akne. Så senere kommer hormonforstyrrelser i akne på nesens hud.

Dette oppstår oftest under ungdomsårene. Hvis akne på nesen opptrer i en eldre alder, kan dette skyldes redusert immunitet eller sykdommer i mage-tarmkanalen.

Problemene med leveren, overdreven belastning på hennes akne i nesen. For å endre situasjonen, bør du forlate mat som chips, kjeks, hamburgere, hermetikk og lignende.

Et signal om redusert immunitet er akne på haken.

Likevel er hovedårsaken til akne vår diett. Med langvarig underernæring akkumuleres skadelige stoffer i kroppen, og over tid oppstår nye sykdommer i kroppen.

Andre trinn

Å vite årsaken, kan vi starte kampen ikke med akne, men med grunnen til deres utseende:

· Hvis dette er tilfellet på grunn av feil diett, er det nødvendig å se gjennom det daglige kostholdet, eliminere skadelige matvarer, legge til grønnsaker, friske grønnsaker, frukt;

· Ved gastrointestinal lidelse eller hormonell svikt, utelukker vi uavhengig behandling, i dette tilfellet er det nødvendig å konsultere lege.

· Hvis du har problemer med talgkjertlene, bør du kontakte din kosmetolog.

Trinn tre

Først etter at behandlingen av den underliggende sykdommen er startet, kan aknebehandling utføres på lyceum hjemme.

Trinn fire

Vi kaster bort kosmetikkene som vi brukte før, og forlot bare de som ble opprettet på et naturlig grunnlag.

Trinn fem

På selvrensende ansikt bør glemmes. Klemme dem ut foran et speil bidrar til en enda større spredning av betennelse.

Trinn seks

Vi følger regler for ansiktshygiene, som inkluderer:

· Grundig håndvask

· Tørk ansiktet med en serviett;

· Vask to ganger om dagen, men ikke oftere, siden slike handlinger tvert imot følger forverring av inflammatoriske prosesser;

· Ikke bruk såpe, skift det med myke skum.

Hvis du følger alle trinnene i instruksjonene, vil resultatet etter hvert bli merkbart.

Vi behandler ansikts acne hjemme: de beste oppskriftene

Utsløpet på ansiktet er muligens delvis forårsaket av økologien og produktene vi bruker. Men disse problemene eksisterte for tusenvis av år siden, de effektivt herdet ansikts acne hjemme hos våre forfedre. Populære oppskrifter fra den tiden har ikke mistet sin styrke.

De ble studert av leger og de bekreftet at stoffene for dem (og disse er de enkleste, men svært effektive ingrediensene sammen) er så nøye utvalgt at de ble brukt til å lage nye kosmetikk og medisiner på en naturlig basis.

Neste ser vi på eksempler på slike oppskrifter.

Tips! Tradisjonell medisin kan forårsake allergier, for å unngå ubehagelige overraskelser for huden, før det nye produktet påføres, må det utføres en følsomhetstest. For dette bør en liten blanding avsettes på håndleddet.

Oppskrift 1. Aloe for behandling av akne

Denne planten er anerkjent i medisin fordi den har antiinflammatorisk antimikrobiell virkning, så dens juice er ofte inkludert i sammensetningen av midlene, som har som mål å bekjempe akne og rynker. Ved å bruke disse stoffene kan det bli vesentlig jevne arr, fjerne hevelse og redusere rødhet, helbrede huden fra akne hjemme.

Effekten av dette stoffet på huden kan ses og brukes hjemme. For å forberede stoffet, kutt aloe-bladene, vask dem, sett dem i kjøleskapet i 10-14 dager. Deretter bruker du gasbind til å klemme ut saften og tørke den berørte huden.

Du kan også lage en blanding av aloe juice med honning, melk i like store mengder. Denne blandingen skal påføres ansiktet i 20 minutter, skyll.

Oppskrift 2. Bruk av acetylsalisylsyre til behandling av hud

Acetylsalisylsyre har antiinflammatoriske egenskaper, som kan brukes i kosmetikk.

For å lage en blanding av aspirin skal hakkes, legg til vann, men heller honning.

Det er nødvendig å smøre bare problemområder, på hele ansiktet bør ikke brukes, så vel som på åpne sår.

Oppskrift 3. Mask av natron og kli

For å forberede en maske, grind et glass råg kli i en kjøttkvern, og bland dem deretter med en teskje med natron.

Den forberedte blandingen er ikke nok for en maske, men for å bevare den til neste bruk, er det nødvendig å sette den i en glassburk.

Fortynn den med vann for å danne en ikke for tykk elv, bruk den på ansiktet i 5-10 minutter, skyll deretter med kaldt vann, rør en klype soda i den.

Tips! Daglig forbruk av kli er veldig nyttig. Dette vil bidra til å eliminere giftstoffer fra kroppen, som ofte er årsaken til akne.

Oppskrift 4. Ikke glem bruk av isbiter for vasking

Et annet godt tips for de som ønsker å helbrede acne hjemme er å erstatte morgenvasken med å tørke ansiktet med isbiter. Fordelene er at slike prosedyrer bidrar til å begrense porene, i tillegg til på grunn av medisinske urter, reduserer det betennelse.

For deres forberedelse ta:

· Hypericum Passer både tørket og friskt - 2 ss;

· Kamilleblomster - 2 ss

· Kokt vann - 1 liter.

Hypericum og kamille helles kokende vann på en lav varmetopp i opptil 10 minutter. Etter dette er det nødvendig å insistere innen 5 timer, hell det i isformer, plasser det i fryseren for frysing.

Folkemidler for akne på ansiktet: oppskrifter for masker og dampbad

Akne er et ganske ubehagelig problem som kan ødelegge livet til enhver person.

Årsakene til utseendet deres kan være mange: tarmsykdommer, metabolske forstyrrelser, økte nivåer av androgener, komedogen kosmetikk, bakterier, arvelig predisposisjon.

Dessverre er det sjelden mulig å umiddelbart identifisere årsaken. Du kan bruke mye penger på kosmetikk, men ikke det faktum at de vil bidra til å endelig bli kvitt akne.

Her kan det hjelpe folkemessige rettsmidler for akne. De gamle hjemmelagde oppskriftene, bevist i århundrer og generasjoner, er gode til å behandle akne.

Fordelene med folkemetoder

Tradisjonelle metoder for akne på ansiktet har flere fordeler:

 1. Fraværet av konserveringsmidler og kunstige farger i blandingen, som tilsettes til kjemiske sammensetninger. Slike kosttilskudd bidrar til å forlenge kosmetikkens liv, men kan ha en allergisk effekt på huden, og med akne er det mest uttalt.
 2. Du vet nøyaktig hva du bruker og kan være sikker på naturen til komponentene som brukes.
 3. Ved bruk av folkemedisiner for maksimalt, er sannsynligheten for bivirkninger redusert, noe som observeres når man tar mange stoffer;
 4. Kostnaden for ingredienser til behandling av akne folkemidlene er ikke veldig stor, de er tilgjengelige og solgt i et apotek, og noen trenger ikke engang å se - de er hjemme.

Folk oppskrifter for akne på ansiktet

For behandling av akne, akne, akne, svarte flekker og andre dermatologiske sykdommer, fremkalt av overgangsalder, sykdommer i mage-tarmkanalen, arvelige faktorer, stressforhold og andre årsaker, bruker mange av våre lesere metoden Helen Malsheva. Etter å ha undersøkt og nøye studert denne metoden, bestemte vi oss for å tilby det til deg.

 1. Aloe juice Skyll aloe-bladene med kaldt kokt vann, tørk og legg i en uke i et mørkt sted beskyttet mot direkte varme. Deretter måler du dem og klemer saften. Det resulterende verktøyet tørker huden hver gang. Aloe håndterer perfekt betennelse, desinfiserer og forhindrer utseendet av post-akne. Aloe kan også brukes som en lotion. Leafgruel hell med kaldt vann i forholdet 1: 5, la det brygge i en time, koke i 3 minutter og belastning.
 2. Bitter malurt. Kok et glass vann og fyll det med 2 ss. gress. Insistere time. Infusjon brukes til kremer og komprimerer. Perfekt bekjemper betennelse, forbedrer blodstrøm og toner.
 3. Plantain gress. Samle fersk plantain juice og tørk det rent ansikt. Denne saften stimulerer blodsirkulasjonen og har en antiseptisk effekt.
 4. Johannesurt. En håndfull tørkede blomster og blader av Hypericum helle 2 kopper kokende vann, kok i 25 minutter, belastning. Bruk som lotioner og morgengnipping. Du kan forberede kuber. St. John's wort i store mengder inneholder tanniner og vitaminer (A, P), er en astringent effekt og er spesielt egnet for fet hud.
 5. Tinktur av humle og malurt. Brew en blanding av disse urter med kokende vann, belastning og tilsett samme mengde alkohol. Rør, legg deretter til 1 ts. eple cider eddik. For tørr hud legg 1 ts. glyserol. Dette verktøyet brukes til komprimerer. Ta en cheesecloth, suge i tinkturen og gjelder i 10 minutter.
 6. Calendula. Spesielt hjelper med flekker og arr etter akne. Tørk sår flekker flere ganger om dagen med calendula tinktur. Hvis du har svært sensitiv hud som er utsatt for irritasjon, kan du gjøre det. I et glass varmt vann hell 1 ts. tinktur av calendula og samme mengde honning. Fukt bomullsputen med blandingen og søk om en halv time.
 7. Det hjelper godt med flere akne en slik blanding. Fyll med vodka 2 ss. calendula, legg til 2 ss. vann. La det stå på et varmt sted i 1 dag, og tilsett deretter 1 ts. borsyre og 10 dråper glyserin. Smør ansiktet 2 ganger om dagen.
 8. Rå gresskar er et utmerket middel for akne, og hjelper dem til å modne. Bare ta et stykke rå gresskar og tørk ansiktet ditt når det er mulig. Resultatene vil se på 2-3 dag.
 9. Celandine. En håndfull celandine helle en halv liter kokende vann, la det brygge i 2 timer og belastning. Med dette verktøyet anbefales det å lage lotioner for flere pustulære lesjoner. Hvis det er akne på andre områder av kroppen - kan du lage bad med celandine, og legge tinktur til vannet.
 10. Birke knopper. Infusjon av birke knopper bidrar til å raskt bli kvitt akne. Det viktigste er å regelmessig tørke ansiktet ditt med friske midler.
 11. Salvie og kamille. Disse plantene har lenge blitt anerkjent som "helbredere" av huden, påvirket av purulent betennelse og akne. Bland dem i samme mengde, bryg og tørk ansiktet med den resulterende kjøttkraft. Med en tilstrekkelig lang applikasjon, er det mulig å oppnå en betydelig innsnevring av porene og belysning av svarte flekker.
 12. Kalina. Om vinteren, når det er så vanskelig å utnytte den helbredende kraften i frisk frukt og bær som hjelper til i ansiktspleie, kan du bruke viburnumbær. Det renser huden perfekt og nærer det med vitaminer. Påfør viburnum juice 2 ganger om dagen.
 13. Horsetail og linden. Bland disse urter like bra, bryg og etter 30 minutter. belastning. Dekk bomullsdiskene med avkok og tørk ansiktet.

Mirakuløs kraft - tradisjonell medisin. Akne, akne og selv cicatricial endringer kan bli kurert ved hjelp av gamle masker.

Hjem Akne og Akne Masker

 1. Agurk. Denne masken er spesiell, elsket av jenter og unge menn som har akne igjen merker på ansiktet - røde flekker. Agurk har ikke bare en effekt mot akne, men også hvitt på huden.

Bare rist det på en rist og søk om 20 minutter. Leirmasker Spesielt hjelper fet hud i strid med fettdannelsesprosessene. Fjern fettete glans og forhindre utseende av betennelse uten å tette porene.

Leire er av en annen type (hvit, rød, grønn, etc.), i henhold til instruksjonene, er det nødvendig å bestemme ønsket effekt av applikasjonen. Vanligvis blir leiret fortynnet med varmt vann, men hvis det er en avkok av medisinske urter, vil effekten bli enda bedre.

Du kan fortynne leire-tinkturen i kalendula, i dette tilfellet også tilsatt desinfiserende effekt. Potetmaske. Lag en slurry av rå poteter, legg til 1 egghvite. Påfør blandingen i 20 minutter.

Denne masken akselererer modningen av akne og bidrar til å kvitte seg med svarte prikker, "løse" dem. Hydrogenperoksid.

Men denne masken kan ikke være redd for å overdrive den - den er igjen for hele natten! Oppløs hydrogenperoksid med gjær til en kremaktig konsistens. På morgenen skylles skorpen og påføres en fuktighetskrem.

Masken strammer perfekt porene, fjerner svarte flekker med jevne mellomrom og fornyer huden.

 • Honning og sitron. En kombinasjon som har blitt populær over hele verden, og ikke bare i behandlingen av hudsykdommer. Honning hemmer aktiviteten til bakterier, og sitronsaft tørker. Påfør blandingen på ansiktet ditt før tørking, hold i 10 minutter. og skyll med vann.
 • Dampbad

  Dampbad - et annet flott verktøy i kampen mot akne. De "åpner" porene, la huden "puste" og mette den med nyttige mikroelementer.

  Hvis akne har blitt et permanent problem for deg, prøv denne populære oppskriften. Kok hopkegler, kok. Etter å ha fjernet fra varme, vipp ansiktet over dampen og dekk med et stort håndkle.

  Hvis du har normal hud, følg prosedyren i 5 minutter, fet - 10 minutter, tørr - 3 minutter. Smør deretter huden fuktighetsgivende melk. Etter prosedyren vil du legge merke til hvordan ansiktet var forfrisket, rødhet redusert.

  Advarsel! Slike bad er kontraindisert for store, purulente pimples!

  Således er tradisjonell medisin en ekte helsekilde for huden. Man må bare bruke det for å oppnå et vakkert og strålende ansikt - du trenger bare litt omsorg og tålmodighet.

  Akne dukket opp i ansiktet - behandling hjemme, populære folkemidlene

  Akne og akne forårsaker mange problemer.

  Dessverre oppstår de ikke bare i ungdomsårene, noen lider av denne sykdommen gjennom hele livet.

  Årsakene til akne er mange: fra interne problemer til feil ansiktshygiene. For hvilke organer er ansvarlig akne i ansiktet, les vår nettside.

  Behandling av akne hjemme med folkemidlene kan inkludere å ta ulike medisiner, ved hjelp av kremer og lotioner, kosmetiske prosedyrer og andre midler.

  Men ikke glem folkemessige rettsmidler som vil hjelpe deg med å løse dette problemet. Hvis du har akne i ansiktet ditt, vil behandlingen hjemme være ganske effektiv.

  En oversikt over akne rettsmidler som kan kjøpes på apoteket, les her.

  Behandling av akne i ansiktet hjemme er vanligvis utført ved hjelp av masker (basert på aspirin, gulrot, agurk, honning) og infusjoner. Sistnevnte brukes både eksternt og internt.

  Behandling av akne hos ungdommer hjemme folkemidlene

  Behandling av ungdomslig akne hjemme med folkemidlene er ganske effektiv.

  Gjærmaske

  • 10 g øyeblikkelig gjær
  • 50 g varmt vann
  • 5 dråper sitronsaft

  Oppløs gjæren i varmt vann, legg til sitronsaft.

  Alt må blandes grundig, og deretter på ansiktet i ca 20 minutter. Gjær vil bidra til regulering av sebaceous kjertlene, og vil også begrense porene.

  Masken vaskes av med varmt vann, det kan påføres 2 ganger i uken.

  Sitron Tonic

  • 1 sitron
  • 100 ml vodka

  Sitron må skrelles. Massen skal hakkes med en kniv eller blender.

  Den resulterende blanding helles med vodka og deretter infunderes i 5 dager. Det resulterende infusjonsfilteret. Tonic bør brukes 2 ganger om dagen.

  De er fuktet med en bomullspute eller vattpinne og gniddt ansikt.

  Pimples på haken: hjemmebehandling

  Hvis du har akne på haken din, vil behandling med folkemidlene definitivt gi et positivt resultat. Nedenfor er de mest effektive oppskrifter.

  Aloe Vera maske

  • 10 streptocid tabletter
  • aloe juice
  • 1 dråpe jod

  Tabletter skal finpusses.

  Aloe juice er lagt til dem til masken tar på seg en kremaktig konsistens. I den resulterende blandingen må du legge til en dråpe jod.

  Den resulterende masken må være smurt pimple og gå over natten. I løpet av denne tiden vil det tørke betennelsen og om morgenen blir det mye mindre.

  Lotion med tinktur av calendula

  • 15 g mynteblader
  • 15 g borsyrealkohol
  • 5 g sitronsaft
  • 15 g calendula tinktur
  • kokende vann

  Hell myntebladene med 100 g kokende vann, la det stå i ca 15 minutter. Deretter må den resulterende infusjonen filtreres, tilsett alle de andre komponentene. De trenger å fukte en bomullspinne eller -plate og tørke kinnene sine om morgenen og kvelden.

  Subkutane ansikts pimples: behandling av folkemessige rettsmidler hjemme

  Hvis du har subkutan akne, bør behandling hjemme kombinere med et mildt kosthold.

  Faktum er at slik akne oppstår i de dypere lagene av huden på grunn av blokkering av ekskretjonskanalen i talgkirtlen.

  Du må spise mindre fet mat og flere grønnsaker, slik at du kan redusere produksjonen av talg. Og folkemidlene vil bidra til å kvitte seg med konsekvensene og forhindre utseendet på ny akne.

  Mask fra subkutan akne

  • streptocidpakke
  • 1 tablett levomycetin
  • 5 tabletter av trichopolum
  • 50 g calendula tinktur

  Alle tabletter skal knuses til pulver. De blir lagt til calendula tinktur og ristet godt for blanding. Den resulterende blanding påføres på et renset overflate i 20 minutter.

  Saltrengjøring

  • 50 g salt
  • 50 g natron
  • kamferalkohol

  Soda og salt må blandes godt.

  Bomullsputen fuktes med kamferalkohol og saltblandingen dyppes. Deretter tørker de problemområdet grundig.

  For hvert nettsted må du ta en ny disk.

  Akne rosacea: hjemmebehandling

  Tranebærsaft

  Det er nødvendig å fukte en ren klut i tranebærjuice og legg den på ansiktet i 30-40 minutter. Hvis du har allergier, kan saften fortynnes med 1 del vann.

  Flere Artikler Om Typer Acne