Hudfunksjoner som termoregulering og utskillelse utføres gjennom huden porene som åpner tubulatene i svette og talgkirtler. Gjennom dem er utgivelsen av svette og fett, fuktighetsgivende og mykner huden, beskyttelse mot uttørking og eksterne negative faktorer. Som et resultat av overdreven produksjon av sekresjon av talgkjertlene, ekspanderer porene. Det forekommer hovedsakelig i pannen, nesen og haken, mindre ofte i kinnområdet.

Forstørrede porer på ansiktet er ikke bare en kosmetisk defekt. De akkumulerer gradvis keratinisert epitel, skitt, fett, som tetter hårsekkens munn og forårsaker dannelse av komedoner og hudormer. Dermed skapes gunstige betingelser for bakteriens vitale aktivitet, noe som fører til dannelse av tette inflammatoriske infiltrater, pustler, abscesser, kokinger og andre inflammatoriske prosesser.

Årsaker til forstørrede porene

De oppstår under puberteten og forblir ofte for livet. Med alderen blir munnen av ekskretjonskanaler blitt bredere og mer synlige. Å vite årsakene til dannelsen i mange tilfeller bidrar til å forstå hvordan man kan bli kvitt forstørrede porer i ansiktet.

Mange faktorer bidrar til utvidelsen av porene:

 1. Type hud - oftere hos personer med fett eller kombinert type.
 2. Arvelig predisposisjon
 3. Ubalanse av hormoner under pubertet, overgangsalder, eller som følge av dysfunksjon av endokrine kjertler - skjoldbruskkjertel, kjønnskirtler, hypotalamus.
 4. Feil diett, inkludert mat med høy karbohydrater, animalsk fett, krydder.
 5. Metabolske sykdommer.
 6. Sykdommer eller forstyrrelser i fordøyelsessystemet.
 7. Forstyrrelser i nervesystemet og immunsystemet.
 8. Feil livsstil, røyking, drikking av alkohol.
 9. Overdreven eksponering for sollys, ultrafiolette stråler i en solseng, dehydrering av huden. Alt dette bidrar til akselerasjonen av epitel dør av, dysfunksjon av talgkjertlene, forringer kollagenproduksjonen av fibroblaster, som i mange henseender påvirker tilstanden til åpningene av utstrømningskanaler.
 10. Feil omsorg for ansiktets hud, overdreven bruk av kosmetikk eller bruk av kosmetiske produkter av lav kvalitet, spesielt fundament og pulver, tilstopping av porene.

Hvordan ser problemet ut?

Behandlingsmetoder

Før du bestemmer deg for hvordan du fjerner de forstørrede porene i ansiktet, er det nødvendig å ta tiltak for å eliminere de bidragende faktorene - begrense inntaket av matvarer høyt i karbohydrater og animalsk fett, krydder og krydder. Det er nødvendig å forlate bruken av alkoholholdige drikker, justere riktig arbeidsform og hvile, normalisere funksjonen i fordøyelseskanalen, begrense eksponeringen for direkte sollys, velg riktig kosmetikk av høy kvalitet, etc.

Rensing og peeling med forstørrede porer

Riktig ansiktspleie innebærer vasking med kaldt vann, og nekter å bruke såpe som bryter mot syrebasen i huden. I stedet bør du bruke spesialverktøy som er designet for å rense ansiktet.

Disse inkluderer skins, lotions, scrubs. Sistnevnte inneholder små granulater som hjelper til med å fjerne cellene i det hørrede epitelet, rens porene av forurensning, forbedrer blodsirkulasjonen. Skrubbingen skal imidlertid ikke brukes mer enn 1-2 ganger i uken, da dette vil skade huden og øke sekretjonen til talgkjertlene. I tillegg er det nødvendig å velge en skrubb, som er designet spesielt for hud med utvidede porer.

Rensing kan utføres ved å bruke sur peeling. For disse formål er det verktøy som inneholder fruktsyrer (salicylsyre og glykolsyre) som forsiktig påvirker de øvre hudlagene. Effektiv er peeling ved hjelp av stoffer som inkluderer glykolsyre og enzymer, eller enzymer (trypsin, bromelain, papains). Med en mer uttalt porøsitet kan det være nødvendig å rense med retinolisk eller trikloreddiksyre, som renser porene godt og til og med ut huden.

Les om regler for hjemme peeling ved å klikke på linken.

Nødvendig fuktighetsgivende

I tillegg til rensing anbefales det å bruke produkter som hjelper til med å fukte huden og smale porene. Gels, lotions, kosmetiske serums og en melk, masker fra kosmetisk leire, bekymrer seg for dem. Bruken av tonikum som inneholder vitaminer "A" og "E", aminosyrer og antioksidanter, et ekstrakt av tang, Dødehavet mineraler, komponenter fra ekstrakter av medisinske planter og frukt er nyttig. Sammensetningen av noen tonics inkluderer glykolsyre og salisylsyre, glykasil, sink, kobber.

Mange av dem kan tilberedes hjemme fra decoctions og tinkturer av knopper av furu og bjørk, calendula, persimmon, sitron, appelsin, aloe, krydder, hagtorn, rosmarin, mandel, lindblomster med tilsetning av honning, etc. fuktighetsgivende og nærende beskyttelsesdagkrem.

Behandling av forstørrede porer på ansiktet utføres også ved slike kosmetiske metoder som:

 • plasma løfting (innføring av ditt eget plasma) i kombinasjon med vanlig peeling;
 • injeksjon mesoterapi, essensen av dette ligger i bruk av mesoterapeutiske cocktailer basert på hyaluronsyre, fosfatidylcholin, vitamin- og aminosyrekomplekser, homøopatiske komponenter, samt deres kombinasjoner;
 • ikke-invasiv mesoterapi, som kan utføres uavhengig av bruk av hjemmeapparater for iontoforese, fonophorese, Darsonval strøm, mikrostrøm og ultralyd terapi;
 • Kryoterapi i form av kryomassasjeprosedyr med flytende nitrogen. Denne teknikken bidrar til å redusere sekretet av talgkjertlene, forbedre blodsirkulasjonen og øke stoffskiftet.
 • disincrustation, som er en dyp pore rensing ved hjelp av elektroforese og alkali-holdige produkter; Denne teknikken fremmer saponifisering av fett og det er lett å fjerne fra hudoverflaten.

Mer aggressive teknikker brukes til alvorlig ansikts porøsitet, spesielt hvis det finnes andre kosmetiske feil - fine rynker, arr, uregelmessigheter, pigment flekker. Disse metodene inkluderer:

 1. Microdermabrasion, eller mikrogrinding ved hjelp av en spesiell børste, mikrokrystaller, diamantdyser.
 2. Dot (fraksjonal) laser termolyse, som et resultat av hvilket et overflatehudlag er fjernet og fornyet ved hjelp av en laserstråle med samme bølgelengde, og strålene i et annet spektrum, som virker på et dypere lag, bidrar til reduksjon av kollagenfibre. Dermed oppstår hudstramming og reduksjon av porediameter. Prosedyren har også antibakterielle og antiinflammatoriske effekter og regnes som den mest effektive.
 3. Ikke dårlig viste seg å være laser peeling, som anbefales til lokal bruk hos pasienter i ung alder i fravær av hudutslett.

Ikke bruk bare en kosmetikk for kosmetikk for å skjule defekten, da de bidrar til forverring av huden. Forstørrede porer krever langvarig og vedvarende påføring av ikke en enkelt metode, men en kompleks effekt, inkludert eliminering av predisponerende faktorer, bruk av kosmetiske preparater og hjemmekovert og infusjoner, elektriske apparater til hjemmebruk og teknikker for maskinvareeksponering i skjønnhetssalonger.

Artikkelen er ikke veiledende i valg av behandlingsmetoder, men inneholder bare innledende opplysninger om mulighetene for å eliminere mangelen på forstørrede porer. Råd fra en erfaren kosmetolog kan hjelpe til med målrettet behandling.

Hvordan bryr seg om problemhud: Salonprosedyrer og hjemmemedisiner i kampen mot forstørrede porer

Overflaten på huden er dekket av porer. Noen de er mer uttalt, noen nesten umerkelig, på grunn av individuelle egenskaper.

Forstørrede porer vises under påvirkning av ulike faktorer.

Hudpleie, økologi og genetisk predisposisjon spiller en avgjørende rolle.

Hva er forstørrede porer i ansiktet?

Porene er mikroskopiske hull i dermis. Hovedfunksjonen er utsöndring av væske og sebum.

Når sebaceous kjertlene blir intense, er mer sebum produsert. Resultatet er utvidelsen av porene. Og senere er blokkering og betennelse sannsynlig.

Årsaker til

Overdreven aktivitet av sebaceous kjertlene er faktisk en indirekte årsak. Overdreven sebumsekresjon og pore ekspansjon forklarer følgende faktorer:

 • oljeaktig eller kombinert hudtype;
 • bruk av kosmetikk ikke etter hudtype;
 • Lav kvalitet dekorative og omsorg kosmetikk;
 • overfladisk hudrensing;
 • feil valg og bruk av oljer;
 • dehydrering;
 • svakt immunsystem;
 • hormonell økning under puberteten;
 • menopause;
 • hyppig soleksponering
 • Vanlige besøk til solariumet;
 • gynekologiske sykdommer;
 • genetisk predisposisjon;
 • spise mat som er skadelig eller tung for kroppen;
 • røyking og alkohol.

behandling

Det er lettere å hindre utseendet på forstørrede porer enn å bekjempe dem. Hvis det ikke var mulig å unngå utseendet, er det nødvendig å ta en ny vurdering av hudpleie, nemlig:

Du kan søke hjelp fra en spesialist. Eller vedta folkelige oppskrifter av skjønnhet.

Salon prosedyrer

Moderne kosmetologi tilbyr flere teknikker for å redusere forstørrede porer. Hver har sine egne fordeler og ulemper og er valgt individuelt. Valget forblir alltid for klienten, men det er verdt å vurdere spesialistens erfaring og kunnskap.

Hvordan behandle injeksjonsteknikker

Injiseringer - introduksjonen under huden av medisinske produkter, vitaminkomplekser og andre stoffer. Prosedyren er egnet for kvinner over 25 år.

Flere metoder er effektive mot forstørrede porer:

 • Biorevitalisering - subkutan injeksjon av hyaluronsyre.

Stimulerer produksjonen av kollagen og elastinfibre, gjenoppretter og forbedrer strukturen, reduserer forstørrede porer.

 • Mesoterapi - berikelse av de dype lagene i epidermis med aktive stoffer basert på hyaluronsyre.

Som et resultat, økt hudtone, jevner overflaten, reduserer porene og ansiktsrynker.

Denne metoden er etterspurt og gir en rekke fordeler:

 • jevnt resultat (fra flere måneder til et år);
 • hudmetning med vitaminer og mineraler;
 • innsnevring av porene;
 • rynke reduksjon;
 • forbedring i hudfarge;
 • økning av elastisitet og elastisitet;
 • slåss mot små hjerter og arr, post-akne;
 • behandling av rosacea;
 • reduksjon av kroppsfett, andre hake;
 • stimulering av cellulær metabolisme.

Injeksjonsteknikken, til tross for at den bidrar til å kvitte seg med forstørrede porer, har dess ulemper:

 • utvinningsperioden varer 2-3 dager, og med nedsatt immunitet 1-2 uker;
 • aldersbegrensninger;
 • høy pris;
 • kursbehandling fra 5-10 prosedyrer;
 • Synlige endringer vises etter flere økter;
 • mulig allergisk reaksjon på sammensetningene;
 • ikke anbefalt under graviditet og amming
 • kontraindisert ved lavt blodpropp, smittsomme sykdommer, herpes, epilepsi og andre sykdommer.

Maskinvare teknikker

Blant de populære metodene er følgende:

 • Injeksjonsfri mesoterapi er en mer gunstig metode enn injeksjon mesoterapi.

Metoden er basert på bruk av fysioterapeutiske enheter. Preparatet som påføres huden, trenger inn under virkningen av en laser, iontoforese eller annen anordning. Virkningen er overfladisk, så resultatet er mindre uttalt.

 • Laser biorevitalisering er en annen alternativ metode.

Inntaket av hyaluronsyre utføres under påvirkning av en lys laser. Effekten er ikke verre enn biorevitalisering, men går tapt raskere. Det er imidlertid en betydelig fordel - fraværet av en gjenopprettingstid på grunn av den sparsomme handlingen.

 • Darsonvalisering - effekten på huden av lavfrekventstrømspulser.

Regulerer sebaceous kjertler og helbreder huden, lider av akne, akne og andre hudsykdommer. Porene blir renere og mye mindre.

 • Laserpolering er en av de mest traumatiske metodene.

Antyder en fullstendig fjerning av epidermis på hele overflaten eller visse områder. Rehabiliteringsperioden tar flere uker, men den rekonstruerte huden er spesielt jevn.

 • Ultralydrengjøring - fjerning av overflateforurensing ved hjelp av ultralydbølger.

Den har en mild effekt, men sliter samtidig med tilstoppede porer, svarte prikker, komedoner og postacne. Den har en foryngende effekt.

Dermed fastslår virkningsdybden effektiviteten og bærekraftigheten av resultatet. De viktigste fordelene ved maskinvare teknikken:

 • rask oppløsning av hudproblemer;
 • målrettet rensing av huden og poreinnholdet;
 • behandling av akne, akne og andre hudsykdommer;
 • mange måter;
 • kort rehabiliteringstid, hvis du ikke tar hensyn til laserpoleringen.

Det er verdt å vurdere ulempene med maskinvare kosmetologi:

 • mindre dyp innvirkning enn ved injeksjonsteknikken;
 • mindre stabilt resultat;
 • Ikke egnet for gravide og ammende kvinner.

Kosmetiske og farmasøytiske kremer og salver

Kosmetiske butikker og apotek tilbyr et utvalg av kremer, salver og andre eksterne midler for å bekjempe forstørrede porer.

Når du velger det, er det nødvendig å være oppmerksom på sammensetningen og konsistensen av produktet.

Kosmetikk for behandling av porøs hud, hovedsakelig kremer og salver, må oppfylle flere krav:

 • ha en lett tekstur;
 • raskt og fullstendig absorbert;
 • ikke la fett og klebrighet være
 • inneholder ikke kunstige farger og dufter;
 • utelukke talkum;
 • har merket "ikke-komiker".

Ferdige produkter varierer i pris. Prisen påvirkes av sammensetningen, merkevaren, tilgjengeligheten av sertifikater og priser. For å redusere forstørrede porene egnede verktøy i forskjellige former:

Exfoliate huden og dyp rens fra forurensning. Når du velger å være oppmerksom på partiklene. Slipemiddelet skal være fint og uten skarpe inneslutninger. Påfør ikke mer enn en gang i uken.

Brukes for dyp rensing og innsnevring av porene. Har også antiinflammatorisk effekt. Hyppighet av bruk avhenger av spesifikk agent.

De absorberer overskytende talg, normaliserer arbeidet med talgkjertlene, opprettholder vannbalansen i huden. Påfør om morgenen og kvelden.

Fullfør renseprosessen, tone opp og smal de rensede porene. Har også en fuktighetsgivende og balanserende effekt.

Som regel produserer produsenter en hel serie produkter for å forhindre forstørrede porer. Du finner i utvalg av merker som L'Oreal, Nivea, Clinique, Clarins, Limoni, Lancome, Bioderma, Propeller, Garnier.

Du kan redusere porene i folkemidlene

masker

Brukes for dyp rensing og seboregulering. Hyppigheten av bruk avhenger av hudtype:

 • fett og kombinert - 2-3 ganger i uken;
 • normalt - opptil 2 ganger i uken;
 • tørr og forvirrende, moden - en gang i uken;
 • sensitiv - 1 gang i 1-2 uker.

Det bør bemerkes at masker basert på leire tørker huden, så du må grundig fukte. For tørr og sensitiv hud, kan slike produkter ikke være egnet.

Oppskrifter effektive masker for porøs hud:

Renser porene, absorberer talg, reduserer betennelse. Kryss 2 tabletter med aktivert karbon og legg til 2 ss. l. svart leire. Forbered en avkok av kalendula eller kamille, avkjøl og fortynn den tørre blandingen til en grøtaktig tilstand.

Påfør huden eller T-sonen (pannen, nesen, haken). Å opprettholde 15-20 minutter. Ikke bruk på tørr og sensitiv hud.

Renser og strammer porene, lyser, toner og har en kjøleeffekt. Ta 2 ss. l. hvit leire, berik med 2 dråper essensiell olje av sitron, lime og peppermynte. Fortynn med vann. Påfør huden og vent 10-20 minutter.

Drener rent porer, bekjemper akne, exfoliates, starter blodsirkulasjonen, forbedrer hudfarge. Ikke bruk hvis du er allergisk mot bivirkninger. Ta 2 ss. l. honning, 2 ts. sukker, helst sukkerrør, 1 ts. kanel. Rør til glatt. Fukt et rent håndkle med et varmt avkok av kamille og damp ut ansiktet i 5-10 minutter. Påfør en skrubbe maske, massasje og la i 5-10 minutter.

Hvordan håndtere problemet med tonics og lotions

Kamille- og calendula-baserte tonika er fortjent å være de mest populære midler for hud med forstørrede porer. Lett å forberede hjemme:

 1. Hell ferskvann i Turk og legg til 5 ss. l. kamille eller calendula blomster.
 2. Kok.
 3. Stamme, kul og sett i kjøleskapet.
 4. Tørk ansikt, hals, decollete området om morgenen og kvelden. Det er ingen begrensninger på bruksvarigheten.
 5. Oppbevares i kjøleskapet i ikke mer enn 5 dager.

Imidlertid er det en annen medisinsk plante som ikke bare hjelper til å begrense porene, men også for å overvinne de svarte prikkene. Oregano forbedrer tilstanden til problemhud og renser seg godt. Forberedelse av lotion krever ikke mye innsats:

 1. Legg til 2 ss. l. oregano i 100 ml kokende vann.
 2. Insister 1 time.
 3. Stamme og sett i kjøleskapet.
 4. Tørk ansiktet om morgenen og kvelden. Kan også brukes til daglig vasking.
 5. Ikke lagre mer enn 5 dager.

Hjemmelaget tonics og lotions har ingen kontraindikasjoner, unntatt individuell intoleranse.

scrubs

De har høy rensing og peeling evne, men de krever forsiktighet.

Etter påføring er det nødvendig å bruke beroligende og fuktighetsgivende midler.

Noen populære oppskrifter:

Kryss 5 tabletter med aktivt kull. Det skal gjøre fint pulver. Legg til 2 ss. l. kefir. Påfør huden og massasje i 1-2 minutter.

Fortynn 1 ss. l. brusvann til en grøtaktig konsistens. Påfør, massasje og la i 5 minutter som en maske.

Ta 1 ss. l. finkornet havsalt og natron. Fortynn med varmt vann. Legg til sitronsaft. Påfør blandingen på dampet hud og massasje. Vær særlig oppmerksom på å fjerne t-sonen.

Å gjøre peeling: Hvordan gjemme feilen i ansiktet?

Det beste alternativet er havre peeling. Passer for alle hudtyper, inkludert fading, modne og med akne i eksacerbasjonsperioden.

Skiller delikat handling. Exfoliates, renser, fjerner giftstoffer.

Grind 10 ss. l. havremelflak. En applikasjon trenger 1 ss. l. knuste flak og 1-2 ss. l. varm kefir. For fet hud vil 1% kefir passe; for tørr trenger du mer fet. Masken påføres med masserende bevegelser. Etter massasje, la i 15-20 minutter som en maske. Påfør 2-3 ganger i uken.

For en dypere eksfolierende virkning, kan du i tillegg legge til 1 ss. l. malt kaffe. I så fall gjelder ikke mer enn 1 gang pr. Uke. Avvis med økt hudfølsomhet.

Se hvilke billige produkter som er tilgjengelige i alle hjemmepleier for å begrense porene.

Forhindre utseendet av forstørrede porer

Utseendet til forstørrede porer blir lett forhindret. For å gjøre dette, følg bare noen få anbefalinger:

 • Rengjør huden grundig fra kosmetikk og forurensning.
 • eksfolierer jevnlig;
 • opprettholde optimal vannbalanse
 • bruk kvalitet omsorg og dekorative kosmetikk;
 • velg kosmetikk etter hudtype;
 • overvåke hormonell og generell helse.

Ernæring og sunn livsstil

Hudproblemer kan være forbundet med usunt kosthold og usunn livsstil. Lavkvalitetsprodukter, alkohol, tobakk fører til akkumulering av giftstoffer og skadelige stoffer. Utskillelsen utføres hovedsakelig gjennom porene, så det er meget sannsynlig at sebaceous kanaler er svært skitne.

Derfor er det viktig å justere modus og strøm:

 • nekte eller minimere alkoholbruk
 • slutte å røyke
 • Spis mindre fett, søt, mel, salt, pepper og krydret;
 • helt forlate ikke-naturlige juice og karbonatiserte drinker;
 • overvinne stressende situasjoner med minimal nervøs spenning;
 • prøv å få nok søvn;
 • Bruk deg til regelmessige turer i frisk luft;
 • minst en gang i året for å gjennomføre en fullstendig medisinsk undersøkelse.

Anmeldelser for behandling av forstørrede porer i ansiktet

I lang tid var jeg bekymret for problemet med forstørrede porer. Leirebaserte masker bidrar til å bekjempe dem. Jeg pleier å bli grønn te eller aloe juice. Jeg søker og holder i 20 minutter. Etter påføring er huden ren og frisk, porene er innsnevret.

Effekten er kort, så du må gjøre slike masker på en kontinuerlig måte. Også periodisk gni med frukt (jordbær, epler, pærer) og sette på huden. Det fungerer like bra.

Kristina Lavrentieva, 23 år gammel.

Jeg har forstørrede porer og svarte flekker, spesielt på nesen. Hjelp til å forbedre tilstanden til leiremasker. Jeg vokser kefir, rømme eller vann. Jeg søker en gang i uken. Jeg prøver også å vaske havremel. En liten håndfull av havremel fortynnet med vann, la for en kort stund, slik at hoven og vask. Jeg liker virkelig hvordan det renser. Huden etter at den er glatt og myk.

Maria Pavlova, 20 år gammel.

Forstørrede porer er ikke en setning, så du må bekjempe dem. Ellers kan du i tillegg til ujevn lettelse tjene mer og betennelse. Grundig rensing, peeling og fuktighetsgivende vil gjøre trikset. Huden blir jevn og glatt.

Forstørrede porer på ansiktet: hvordan bli kvitt hjemme eller ved hjelp av behandling og plast. + Foto før og etter

Forstørrede porer i ansiktet er ikke nok til å behage noen, så kvinner bruker ofte midler for å skjule dem.

Vakker, sunn hud. Er det ikke det en kvinne drømmer om, peering inn i speilet hver dag?

Imidlertid er det ulike måter å bidra til å begrense porene, vi snakker om dette i denne artikkelen.

Som regel er dette problemet relevant for eiere av oljeaktig og kombinasjonshud.

Hvorfor oppstår problemet med brede porer?

Dermatologi Opinion

Porene utvides fra overflødig fettsekresjon, støv og smuss kommer lett inn i dem, bakterier multipliserer, noe som resulterer i svarte flekker og kviser.

For å endre den nåværende situasjonen, er det nødvendig å ta visse tiltak som vil bidra til å begrense porer og redusere salivasjon. Men først, la oss se på årsakene til at porene i ansiktet blir forstørrede.

Ifølge dermatologer er porene "lungene" i huden. Dette forklares av at huden er ansvarlig for respirasjon, termoregulering, beskyttelse mot ultrafiolett stråling, og er involvert i metabolismen av vann-salt.

Derfor, ved den minste skade og funksjonsfeil i arbeidet gjennom huden infeksjon kan penetrere, er det estetiske problemer.

Advarsel! Hvis du ikke tar noen tiltak forstørrede porer fører til at huden blir humpete, vil være porten for penetrasjon av frie radikaler, toksiner og andre skadelige stoffer.

Hva forårsaker økt sekresjon av talg og forstørrede porer?

 1. Arvelig faktor spiller en stor rolle. Daglig omsorg og skjønnhetsbehandlinger gjør imidlertid ikke situasjonen verre.
 2. Ofte oppdager kvinner endringer i huden under hormonell svikt. Dette skjer under graviditet, overgangsalder, overgangsalder eller pubertet hos jenter og gutter. I tillegg kan endokrine sykdommer forårsake funksjonsfeil, og i så fall må du besøke den aktuelle spesialisten.
 3. Ernæring og diett spiller også en viktig rolle: Spicy, fettstoffer, sukkerholdige matvarer, røyking og alkohol bør helst elimineres eller reduseres betydelig i kostholdet ditt.
 4. Metabolske sykdommer.
 5. Dårlig og upassende hudpleieprodukter.
 6. Dårlig kvalitet dekorative produkter som fundament, pulver dekker porene, noe som gjør dem i en forbedret modus. Spesielt skadelig er bruken av vanntette produkter.
 7. Forurensing av tyktarmen fører til at huden blir tvunget til å fjerne skadelige stoffer sterkt gjennom huden.
 8. Ultrafiolett stråling og dehydrering.

Det er viktig! Fullstendig eller delvis eliminering av de ovennevnte grunnene vil allerede i stor grad bidra til å løse problemet!

Hva vil bidra til å begrense porene?

Livsstil og ernæring

 1. En stor rolle vil bli spilt av endringer i livsstil, ernæring, Å spise store mengder ferske grønnsaker og frukt gjenoppretter elastisitet, styrker veggene i blodårene, forbedrer mobil immunitet. I stedet for kaffe, drikk juice, smoothies, urtete. Det er viktig å drikke rent filtrert vann for å forynge, fukte, fjerne giftstoffer.
 2. Unngå stekt mat fra kostholdet, hurtigmat, hermetikk, søt brus, iskrem, godteri, sjokolade.
 3. Få nok hvile om natten, ikke kjære på datamaskinen, unngå stress, gjør fysiske øvelser.

Kosmetiske prosedyrer

I dag løser kosmetikk mange problemer knyttet til utseende. En kosmetolog kan anbefale ulike behandlinger som kan forbedre hudtilstanden. Tenk på noen av dem.

peeling

Dette er en rensing av epitelet, takket være overflaten på overflaten. På grunn av fjerning av det kornede cellelaget stimuleres prosessen med hudregenerering, noe som øker dens elastisitet.

Det er forskjellige peeling for eksempel:

 • - surt når trikloreddiksyre brukes. Dette er den enkleste peeling, som er egnet selv for sensitiv hud;
 • - glykolisk peeling (ved bruk av glykolsyre);
 • - enzym peeling (sammensetningen inkluderer bromelin trypsin enzymer papain);
 • - Mikrodermabrasjon (mikrosfæring) - En effektiv prosedyre ved bruk av enheten med en penseldyse og diamantdyser. Dette er en mild måte, rødhet forsvinner etter noen timer. Effekten varer fra åtte måneder til et år.

cryomassage

En populær prosedyre der flytende nitrogen påføres langs massasjelinjer. Bruk vanligvis 12-15 ganger hver tredje dag.

Fitoomolozhenie

En type laserkorrigering, som produserer kollagen og elastin. Etter den første økten er effekten synlig. Det tar 3-7 ganger, en pause på to uker.

Løse problemet hjemme

For å begrense porene, er det viktig å utføre daglig pleie på riktig måte.

 • - rensing ved hjelp av kontrastvask, når varmt og kaldt vann alternerer;
 • - Massasje med en isterning som kan fremstilles av urte avkok av grønn te;
 • - Ytterligere rensing med skrubbe, gommage, som fjerner døde hudceller, forbedrer blodsirkulasjonen. Bruk en eller to ganger i uken;
 • - Bruk av essensielle oljer som legges til kremet.

En god innsnevringseffekt er gitt av hjemmelagde masker, som inkluderer hudfastgjørende ingredienser.

På grunnlag av leire finnes det flere oppskrifter for masker. Leir er blå hvit svart grønn solgt på apotek. Bruk leiremasker til et tett lag av rent hud.

Her er noen av dem:

 • - Kosmetisk leire fortynnes med vann til konsistensen av vann, E-vitamin er tilsatt. Påfør huden, la den tørke, skyll med varmt vann.
 • - Tilsett vann og samme del av vegetabilsk olje, litt honning, et par dråper essensiell olje til leiren.
 • - Vi kombinerer leire, grønn te, aloe juice, vann.

Masker blir ikke ofte laget på grunn av egghvite, to eller tre ganger i måneden. Protein har tidligere bedre slått i et kjølig skum.

 • - Kombiner proteinet med knuste bladene i plantainet.
 • - Legg til sitronsaft, litt alun til proteinet (solgt på apotek).
 • - Bland en egghvite med en skje stivelse, tilsett to dråper tea tree olje og bruk på ren hud. Hold i 15 minutter, skyll.

Bruk havremel

 • - En spiseskje havregryn, to skjeer melk, bland litt honning, søk om ti minutter. Masken fungerer som en peeling, så når du vasker er det nødvendig å massere huden godt.
 • - I en skje med dampet havregryn legg til en skje full av rømme, litt sitronsaft.
 • - Berry, frukt, grønnsaksmasker i form av juice eller potetmos blir påført i 7 minutter, vasket av, deretter påføres krem.

Advarsel! Hvis du opplever brennende ubehag, bør du straks vaske av masken med vann. Hvis det er allergi mot noe produkt, bør du ikke bruke det når du lager masken.

Hjemmelagde masker gjøres vanligvis en eller to ganger i uken.

Som du kan se er det mange måter å løse problemet med forstørrede porene. Ved å kombinere daglig pleie med skjønnhetsbehandlinger og hjemmemedisiner, kan du oppnå et godt resultat. Ikke glem også at livsstil og ernæring spiller en viktig rolle.

Forstørrede porer på ansiktet

Det maksimale programmet for eiere av forstørrede porene er å gjøre dem usynlige en gang for alle. Og så er det spørsmål: Hvordan velge egnet kosmetikk til dette formålet, og eksisterer det i prinsippet? La oss prøve å finne ut det akkurat nå.

 • Hvorfor porene forstørres
 • Brede porer hudpleie stadier
 • Hvordan å begrense porer: kosmetiske prosedyrer
 • Nyttige tips for hudholdere med forstørrede porer
 • forebygging

Hvorfor porene forstørres

Så hva kan være årsaken til økt porestørrelse?

Hudtype

Olje og kombinasjonshud karakteriseres vanligvis av mer uttalt porene, dette skyldes behovet for å bringe flere produkter av kjertlene til overflaten.

arvelighet

Det er bevist at porestørrelse er genetisk innarbeidet, og genetikk, som det er kjent, er en sta ting. Så hvis arvelighet er å klandre, gjør deg klar for omhyggelig hudpleie. Hvis huden er problematisk eller utsatt for fett, må du opptre i to trinn:

bli kvitt overflødig sebum som konsentrerer seg i porene;

eksfolierer døde celler i "risikosonen".

Vanligvis er brede porer blant eiere av fet hud. © IMG

hormoner

En annen grunn til forstørrede porer er hormonell ubalanse. Marina Kamanina, en Garnier-ekspert, sier: "Sunn hudutstråling betyr at kjønnshormoner fungerer normalt. Men en unaturlig fettglans kan tyde på at sebaceous kjertlene er følsomme overfor det mannlige hormonet testosteron, noe som stimulerer produksjonen av talg. "

Brede porer hudpleie stadier

Hvis du vil redusere porestørrelsen og opprettholde denne effekten, må du regelmessig bruke spesiell kosmetikk. Men for hva porene vil definitivt være takknemlige for deg, så er dette for delikat peeling og god rensing.

rensing

Om morgenen bruker du en rensegel merket "for å begrense porene". Slike midler inneholder vanligvis ingredienser som eliminerer døde celler og komponenter med kjente antiinflammatoriske egenskaper for forebygging av lesjoner. Scrubs, peeling og rensende masker misbruker ikke.

Det er umulig å redusere størrelsen på porene for alltid, men det er ganske mulig å rette det på en stund. © IMG

fukting

Selv om du har fet hud, ikke ignorere fuktighetskrem. Det gjenoppretter lipidbarrieren og beskytter huden om dagen.

For dehydrert hud, lager opp med glykolsyre og hyaluronsyreprodukter. Denne kombinasjonen vil gi både peeling og hydrering.

Eiere av problem hud bør være oppmerksom på midler for å bekjempe akne. Men først diskutere behandlingsprogrammet med en hudlege.

Uansett hudtype i løpet av dagen, sørg for å bruke mattservietter for å fjerne urenheter og overflødig fett fra overflaten av epidermis. Spesielle sprayer kan også komme til nytte for å begrense porene (for eksempel Serozinc fra La Roche-Posay) som kan påføres direkte på arbeidsplassen.

Pleie krem

Når du velger en krem, les dens sammensetning. For eksempel bidrar koffeinformler til sammentrekning av porene.

På tidspunktet for smale porene vil det hjelpe kosmetiske prosedyrer. © IMG

Hvordan å begrense porer: kosmetiske prosedyrer

Ikke press innholdet av porene på egen hånd - du strekker og traumatiserer huden bare. Kontakt din skjønnhetspleie.

Mest sannsynlig vil den første prosedyren, som kosmetologen anbefaler, være en klassisk mekanisk rengjøring. Det begynner med rensing og peeling med bruk av kosmetikk, etterfulgt av damping, og først etter at skjønnhetspleieren begynner å rense porene ved hjelp av spesialverktøy.

Eksponering for laserstråling er ikke bare effektiv med brede porer. Slik polering som helhet bidrar til å jevne ut hudavlastningen, for å kvitte seg med post-akne arr. Det er bedre å utføre slike prosedyrer i høst-vinterperioden.

Flytende nitrogenkryomassasje

"Kald massasje" gjøres ved hjelp av en enhet som under høyt trykk leverer flytende nitrogen til huden. Som et resultat forbedrer blodstrømmen og aktiverer metabolske prosesser i huden. Sammen med utvidede porer, er indikasjoner for kryomassasje akne, betennelse og tap av hudtone.

Denne fysioterapeutiske metoden virker på porene med høyfrekvente elektriske strømpulser. Prosedyren normaliserer blodsirkulasjonen, akselererer prosessen med celleregenerasjon, og stimulerer også produksjonen av sin egen hyaluronsyre.

Nyttige tips for hudholdere med forstørrede porer

Nedenfor er en liste over produkter som vil hjelpe porene å opprettholde renhet, samt redusere diameteren for en stund.

Salon og hjemmemetoder for fjerning av forstørrede porer i ansiktet

Porene er de små åpningene til sebaceous og svettekjertlene på overflaten av huden. Takket være dem utføres termoregulering. Gjennom dem fjernes fett og svette, er epidermis fuktet og mykgjort, beskyttelse fra ulike farlige eksterne faktorer og tørking er gitt. Problemet med dem oppstår vanligvis hos eiere av fet eller kombinasjonshud. Sebaceous kjertlene produserer et overskudd av sekresjon, noe som bidrar til utvidelse av porene og blir farlig for helsen. De akkumulerer i seg selv keratinert epitel, smuss, fett. Det er en blokkering av hårsekkene, akne og komedoner dannes. Bakterier aktiveres, provokerer utseendet av pustler, infiltrer, koiler, abscesser og andre betennelser. Som regel er forstørrede porer på ansiktet mest merkbare på nesen, pannen, haken (samme T-sonen), mindre ofte på kinnene.

Årsaker til forstørrede porene

Med fet hud blir for mye sebaceøse sekreter akkumulert i porene, da kjertlene ikke fungerer ordentlig - i en økt modus. Forestill deg hva som vil skje hvis den elastiske beholderen er hamret med noe til grensen - det vil strekke seg. Det samme skjer med porene. Dette begynner vanligvis under pubertet, og over tid blir problemet bare verre. Dybere årsaker til forstørrede porer i ansiktet er forankret i hormonelle lidelser, indre sykdommer og individuelle karakteristika for hver enkelt person:

 • genetisk predisposisjon;
 • hormonelle lidelser som oppstår i den kvinnelige kroppen under graviditet, laktasjon, tar hormonelle prevensjonsmidler, overgangsalder, overgangsalder;
 • puberteten (13-17 år);
 • ugunstige miljøfaktorer;
 • ubalansert kosthold, hvis det er for mange karbohydrater, krydder, animalsk fett i kosten;
 • dårlige vaner;
 • feil, utilstrekkelig hudpleie: dårlig rensing av rensing, bruk av feil (ikke egnet eller billig) kosmetikk, overdreven bruk av fundament og pulver;
 • svekket metabolisme;
 • fordøyelsesproblemer;
 • funksjonsfeil i nervesystemet
 • svak immunitet
 • overskudd av ultrafiolett stråling (permanent soling).

Prøv å forstå hvorfor porene på ansiktet er forstørret i ditt tilfelle. Dette vil bidra til å ta en rekke svært nyttige tiltak, som sammen med de viktigste metodene for behandling vil bli kvitt ulykken. For eksempel, hvis hormoner skyldes, er det fornuftig å søke hjelp fra en endokrinolog. Det er mulig å rydde opp kosmetikkposen og normalisere dietten på egen hånd. Sykdommer i mage-tarmkanalen og nervesystemet er bedre å stole på de relevante spesialistene Så eliminere grunnårsaken - og gå direkte til behandlingen. Hvis du vil oppnå maksimal effekt, start umiddelbart med effektive tiltak - salongprosedyrer.

Visste du at... i dermatologi kalles porene hudlungene?

Hvorfor forblir posten akne i ansiktet og hva kan gjøres?

Liker ikke et mørkt ansikt? Du kan hvite solbrunet hjemme...

Salon prosedyrer

Hvis du registrerer deg for salongprosedyrer for forstørrede porer i ansiktet, vil du motta en spesialistkonsultasjon og et kurs av økter som vil forbedre tilstanden til huden din betydelig. Siden skjønnhet og ungdom er i trend i dag, og maskinvarekosmetologi fortsetter å utvikle seg i sprang, tilbyr den moderne skjønnhetsindustrien kvinner en rekke teknikker og teknikker som ikke bare smale, men også grundig rengjør de forstørrede, gapende porene.

 1. Darsonvalisering - effekten på huden av ultralyd, noe som perfekt forårsaker porene å smale til normal størrelse.
 2. Disincrustation - rensing av forstørrede porer ved elektroforese i kombinasjon med alkaliske midler.
 3. Injiserende mesoterapi - innføring av cocktailer av hyaluronsyre, vitaminer, homøopatiske ingredienser, fosfatidylkolin, aminosyrer.
 4. Kryoterapi - behandling av forstørrede porene med kulde, noe som får dem til å smale.
 5. Laseren er en av de mest populære og effektive måtene å fjerne forstørrede porer på ansiktet (spesielt fotorejuvenasjon). Det virker stikkert og karakteriseres av minimal traumer.

I kosmetikkkontoret etter undersøkelsen vil spesialisten fortelle deg hvordan du fjerner de forstørrede porene i ansiktet bare i ditt tilfelle. Han vil stole på hudtype, individuelle egenskaper, helsetilstand og årsaken til denne plaget. Ja, du må betale et ganske stort beløp for et fullstendig kurs av flere prosedyrer. Imidlertid vil resultatene uten tvil takke deg: Ikke bare porestørrelsen vil senke, men også antallet rynker vil redusere, og hudflekten vil bli bedre og huden blir elastisk og elastisk. Og hvis parallelt for å sørge for riktig omsorg for epidermis, vil det ikke være noen spor av ulykken.

Nyttig råd. Det er nødvendig å gå til salongen for en prosedyre for å begrense de forstørrede porene på ansiktet om vinteren eller tidlig på våren. Ellers vil ultrafiolett negere deres terapeutiske og kosmetiske effekter.

Utvidet pore hudpleie

Umiddelbart er det verdt å gjøre en reservasjon som bryr seg om en person med forstørrede porer, er en svært tøff jobb og krever betydelig styrke og tålmodighet. På den ene side er disse nødvendige tiltak, uten hvilke gjenopprettingsprosessen kan forsinkes på ubestemt tid. På den annen side, uten samme salongprosedyrer og kosmetikk, kan resultatet bli for svakt. Det er mulig å oppnå en liten innsnevring og rensing, men bare et kompleks av utrettelige og daglige handlinger kan kvitte seg med problemet. Så hva skal jeg gjøre med forstørrede porer i ansiktet: Råd fra dermatologer og kosmetologer.

 1. Å utføre hjemme-kryoterapi: Start hver morgen ved å gni ansiktet med isbiter, hvor biter av frukt, urter og blad av urter kan fryses.
 2. To ganger i uken, damp ut huden over et dampbad med medisinske urter og ordne en total rengjøring med scrubs. Hjem peeling virker underverk med fet og problem hud.
 3. Etter det - lage hjemmelagde masker med kosmetisk leire, egghvite, frukt eller bær som smalere forstørrede porene.

Slik håndterer du forstørrede porer på ansiktskonsulente kosmetologer som vet mye om det. Så hvilken handlingsplan bør du allerede forestille deg: identifisere og eliminere grunnårsaken - konsultere en spesialist - et kurs på salongprosedyrer - regelmessig og passende omsorg. I mellomtiden vil vi håndtere utvalg av kosmetikk for denne typen hud.

Merk. Noen eiere av forstørrede porer på ansiktet arrangerer nesten hver dag for dem for total rengjøring. Men altfor ofte virker de i en helt motsatt retning - bidrar til enda større forurensning og ekspansjon. Så det må være et godt medium i alt.

Brand fond

Et tørkemiddel for forstørrede porer på ansiktet kan kjøpes på apotek (god butikk) eller tilberedt hjemme. Hvis du vil ha en umiddelbar effekt og ingen ekstra tid, vil en liten vurdering av merkede produkter hjelpe deg med å gjøre det riktige valget.

 1. Pore ​​Control Powder Serum - serum for innsnevring av forstørrede porer. The Skin House. Sør-Korea. $ 33.
 2. Stramming Plus Toner er en pore ansikts toner. The Skin House. Sør-Korea. $ 24,9.
 3. Eggpore Silke Glatt Balm - Primer for å smale forstørrede porer. Tony Moly. Sør-Korea. $ 21.
 4. Pore ​​Stramming Lotion - hudporer med forstørrede porer. Mizon. Sør-Korea. $ 20,7.
 5. Ingen Sebum Mineral Pact er et spesielt pulver for forstørrede porer på ansiktet med mineraler for å eliminere talg. Innisfree. Sør-Korea. $ 12,4.
 6. Normaderm Nuit Detox - nattkrem for ansiktet med utvidede porer. Vichy. France. $ 9,4.
 7. Den luksus av ernæring - olje i ansiktet med utvidede porer. L'Oreal Paris. France. $ 8.4.
 8. Perfekt Pore BB - BB Cream for maskering av forstørrede porer. Saem Saemmul. Sør-Korea. $ 7,8.
 9. Propellen er en matting krem ​​primer for maskering forstørrede porer på ansiktet. Russland. $ 1,8.
 10. Badyaga-forte - salve fra forstørrede porer på ansiktet. Russland. $ 1.2.

Nå vet du hvordan du skal begrense de forstørrede porene i ansiktet med merkede kosmetikk. Eiere av fet hud bør ha en spesiell kosmetikkpose, noe som er veldig viktig for å danne seg riktig. Denne lille toppen vil tillate deg å gjøre alt med sinnet og ikke forveksle med kjøpet. Hvis du foretrekker naturlige produkter, er det best å lage mat med egne hender hjemme.

Dette er interessant. De fleste kosmetikkene i ansiktet med forstørrede porer er produsert i Korea. Dette skyldes geografiske og nasjonale egenskaper: i 90% av koreanske kvinner - fet hud.

Hjem rettsmidler for å begrense porene i ansiktet

Leter du etter de mest effektive måtene å kvitte seg med utvidede porer på ansiktet ditt hjemme? Selvtillagde masker - dette er det som lar deg eliminere denne kosmetiske feilen.

Den beste masken for forstørrede porer i ansiktet hjemme, som du bare kan forberede, er med hvit kosmetisk leire. Bland 15 gram kaolin, 10 ml glyserin, 2 dråper fennikeleter. Fortynn alt dette med 30 ml ikke-karbonert mineralvann. Beat til kremaktig.

Bland 1 dråpe mynte og sitronestere, 5 ml jojoba og hasselnøtt kosmetiske oljer, og la i en time.

En god ansiktsmaske fra forstørrede porene av limeblomst, hvorav 15 gram i en ristet tilstand fylles med 100 ml varmt vann, oppvarmes over en langsom brann i 15 minutter.

 • Oransje maske

Grind appelsinmasse og bruk appelsinskall på problemområdet i ansiktet.

Bland 30 gram jordbærpuré med egghvite. Tilsett 10 g / ml stivelse og vegetabilsk olje.

Bland 15 gram havregryn og knust tørr sitronskall, legg til hvite egg, 10 ml sitronsaft.

Problemhud med forstørrede porer krever spesiell forsiktighet, det kan ikke behandles for lett, og forventer at denne kosmetiske feilen vil passere seg selv. Dette er fulle av dannelsen av forskjellige betennelser som kan utløse renere prosesser. Resultatet - utseende skadet av arr og arr, interne komplekser, forsinket og langvarig behandling, komplikasjoner. Du trenger ikke å tillate alt dette: Hvis du blir gissel av denne kosmetiske feilen, ta den på alvor. Videre er det ikke for alltid: etter 30 år blir 90% av kvinnene fet hud normal og problemet med forstørrede porer går bort av seg selv. Men du bør ta vare på det med all ansvar.

Forstørrede porer i ansiktet - de beste løsningene for ren hud

Forstørrede porer i ansiktet - de beste løsningene for ren hud

På jakt etter måter å eliminere forstørrede porer i ansiktet, bærer dette fenomenet seg til salong og hjemme teknikker, men først må de finne ut årsaken til feilen.

Faktum er at hudens porer, som er små hull, har en direkte rolle i pusten hennes (i dermatologi er det ikke for ingenting at de kalles lungene i huden).

Takket være dem, sebum percolates og er involvert i fuktighetsgivende og beskytter huden.

For det meste er brede porer på ansiktet spesielt tydelig på nesen, pannen, haken, de er sjeldnere på kinnene. Dessverre legger de ikke til seg attraktivitet i det hele tatt.

# 10 årsaker til problemet

På overflaten av fet hud i de naturlige hullene akkumuleres en overdreven mengde sebaceøse sekresjoner. Dette skjer hvis kjertlene fungerer i tvungen modus. Det er da de ekstremt tilstoppede porene utvides.

Dette vises ganske ofte med utbruddet av seksuell utvikling og forverres deretter bare. De skjulte årsakene til forstørrede porer i ansiktet inkluderer hormonelle lidelser, kroppssykdommer og kroppens fysiologiske egenskaper.

Blant faktorene skiller seg ut:

 • arvelighet;
 • hormonell svikt - det er typisk for gravide kvinner, kvinner i ammende barns tilstand, under bruk av prevensjonsmidler, utbruddet av overgangsalderen;
 • perioden for ungdomsutvikling;
 • miljømessig negativ;
 • ubalanse av matinntak, karakteristisk for dietten med overflødig karbohydrater, krydder, animalsk fett;
 • avhengighet;
 • analfabeter og ufullstendig ansiktspleie er utilfredsstillende rengjøring, bruk av uegnet / billig kosmetikk, overdreven bruk av fundament og pulver;
 • opprørt metabolisme, problemer med fordøyelsessystemet, hyppige nervesituasjoner;
 • svekket immunitet;
 • For mye UV-stråler.

Det er verdt å vite at:

 1. Identifisere og eliminere årsaken til problemet vil hjelpe leger.
 2. Hormonet skylden vil avsløre endokrinologen.
 3. Sykdommer i mage-tarmkanalen og nervesystemet vil bli etablert av en terapeut, en gastroenterolog eller en nevrolog.
 4. Kosmetologen velger de nødvendige pleieprodukter, og ernæringsfysiologen forteller deg hvordan du skal normalisere dietten.

Forstørrede porer på ansiktet: prosedyrer i salongen

Hva om ansiktet er forstørret porene? Først bør du henvise til salongprosedyrene, som oppnås maksimalt tillatt effekt.

Etter å ha undersøkt pasienten i resepsjonen, vil spesialisten foreskrive en fremgangsmåte, men kosmetologiske tiltak kan forbedre tilstanden til huden betydelig. Dra nytte av service med kosmetologer / dermatologer - de mange forslagene fra skjønnhetsindustrien.

For å gjøre dette kan du bruke maskinvarekosmetologi. Ulike prosedyrer vil ikke bare smale og rense de forstørrede porene, de vil gi andre fordeler. I tillegg til maskinvareteknikker kan du bruke andre tjenester:

 1. Darsonvalisering er en prosedyre der effekten på huden oppstår ved pulserte, modulerte høyspenningsstrømmer. Dette fører til normalisering av sebaceous / svette kjertlene og innsnevring av porene til akseptable verdier.
 2. Disincrustation er en fysioterapeutisk metode for dyp rensing med kosmetiske preparater som inneholder alkaliske produkter.
 3. Mesoterapi gir gode fordeler for dilaterte porer. Det består i introduksjon av spesielle preparater under huden, inkludert hyaluron, vitaminer, homøopatiske komponenter, fosfatidylkolin (det brenner fett), aminosyrer.
 4. Kryoterapi har en tendens til å utvide porene i huden med kulde og smale dem.
 5. Laser terapi er en effektiv metode for å fjerne forstørrede porer i ansiktet. Fungerer som et punkt, traumatiserer strålen huden til et minimum.
 6. Microdermabrasion renser hudflaten med en diamantdyse. Prosedyren kan sammenlignes med peeling.
 7. Frukt syre peeling er svært effektiv i kampen mot dette problemet. Dette innebærer bruk av spesielle syreblandinger som eliminerer det keratinske lag og mange feil.
  8. Plasmolifting er en manipulering der plasma produsert fra pasientens eget blod injiseres under huden.

Blant de profesjonelle verktøyene - masker med inkludering av alger, polymerer og andre avanserte og naturlige komponenter. Dra nytte av leiremasker.

Personer som går til skjønnhetspleie etter det foreskrevne behandlingsforløpet vil være fornøyd med resultatet, siden ikke bare porestørrelsene vil bli mindre, men brettene vil bli glatt og ansiktstonen vil bli bedre.

Hjemmekamp (10 anbefalinger)

Hvis det ikke er anledning til å kontakte salongen for en løsning, vil anbefalinger til huset komme til din hjelp.

 • For å utføre hjemme kryoterapi bør utarbeide isterninger. For dette er det verdt å fryse stykker frukt, urter, planterblad. Og hver morgen, tørk ansiktet ditt med et isete verktøy.
 • Peeling hjemme er gjort to ganger i uken. For å gjøre dette blir huden varm ved hjelp av dampbad med inkludering av medisinske urter. Deretter rengjøres huden med skrubbe.
 • Masker hjemme bør brukes etter peeling prosedyren. Sammensetningene av masker inkluderer kosmetisk leire, egghvite, frukt / bær. Slike aktiviteter begrenser de forstørrede porene på huden.
 • Vanen med å vaske med urter, rosa eller micellar vann vil bidra til å unngå forurensning og for å oppnå smale porer.
 • I kampen mot gissel skal utføres kontrasterende vask med varmt og kaldt vann.
 • Normalisering av ernæring vil nødvendigvis påvirke tilstanden til problemhuden. På hverdagsmenyen er det ikke noe sted for fettete, søte, salte, syltet, røkt, melmat. I tillegg til å drikke med gass, alkohol.
 • En uunnværlig tilstand - bruk sminkesvamp. Kosmetisk svamp vil absorbere overflødig fett.
 • Tonale kremer og pulver som er laget spesielt for hud med store porer, blir foretrukket.
 • Ikke bryter regimet med vanlig fuktighet og ventilasjon av boligene.
 • Daglige turer i friluft, immunforsterkning er også inkludert i komplekset av tiltak for å bekjempe mangelen på

Husk at varmt er forbudt.

Hvis du utfører enkle anbefalinger, på kort tid vil problemhuden reagere med innsnevring av porene og ansiktsrengjøringen.

TOP-5 populære kosmetikk

Å rengjøre huden i ansiktet hjemme er tillatt ved bruk av merkede produkter. Kjøpt på apotek eller i handelsspesifikke punkter, kan de brukes til å oppnå en fantastisk effekt.

Forresten er lederen anerkjent sørkoreanske kosmetikk. Her er et dusin TOP-verktøy som er populære:

 1. Skin House - serum til trange porer.
 2. Stramming Toner - dette navnet ble gitt til tonic for å redusere størrelsen på porene i ansiktet. Produsenten er den samme.
 3. Normaderm - krem ​​som påføres om natten, hjelper til med å takle dette problemet. (Vichy, Frankrike).
 4. "Luksusmat" - en oljeaktig blanding. (L'Oreal Paris, Frankrike).
 5. Tea Tree. Spesiell heliumkrem. Det kan til og med påføres under bunnen før du bruker kosmetikk.

Listen vil hjelpe eierne av fet hudtype å skape en kosmetisk pose på riktig måte.

Spørsmål - svar

Er det noen restriksjoner for forstørrede porer?

Med dette problemet bør du ikke bruke produkter som inneholder alkohol, da du kan tørke ut huden. Dette vil føre til økt talgkirtler. Du bør ikke gjøre prosedyrer som utvider porene, det er bedre å ikke gå på solarium, hold huden din fra solen og ikke røyk.

Er det sant at å spise fet mat påvirker huden din?

Hvilken metode er den mest effektive?

Folkemidlene (5 oppskrifter)

Å ha forberedt masker hjemme, er det ikke vanskelig å effektivt kvitte seg med store porer i ansiktet og fjerne kosmetisk feil.

For å takle problemet kan du for eksempel bruke slike effektive oppskrifter:

 • Leire vil kreve 15 g hvit ler (kaolin), 10 milliliter glyserin, 2 dråper fennikel essensiell olje, 30 ml oppvarmet mineralvann uten gass. Sammensetning til konsistensen av krem, legg huden på overflaten av overflaten, la den stå i 15-20 minutter, skyll med varmt vann.
 • Essential inneholder 1 dråpe essensielle oljer av mynte og sitron, 5 ml jojoba og hasselnøtt kosmetiske oljer. Tåle masken i en time, skyll først med varmt og deretter kaldt vann.
 • Linden inneholder 15 g knuste lindeblomster, fylt med 100 ml varmt vann. Sammensetningen, plassert i en beholder, settes på en liten brann i 15 minutter og, når den blir oppvarmet, påføres ansiktet. Etter 15-20 minutter fjernes masken med en tørr bomullspinne, og ansiktet skylles med kaldt vann.
 • Oransje er laget av finhakkede fruktmasse og egghvite. Midler smurt på problemhud, alderen i 15 minutter, vasket med kokt vann.
 • Berry blandes 30 g av jordbær / tranebær pure, eggeprotein og stivelse med vegetabilsk olje, tatt g. Maske 10 Etter 10 minutter ble brukt ansikt eliminert fuktet bomullsdott.

Etter masker blir huden mer elastisk på grunn av at porene blir ryddet av akkumulert talg og strammer bedre.

Hva om brede porer på nesen?

Tette sebumporer på nesen renses ved å inkorporere gelatin i masken.

 1. Det vil ta 1 ss. l. gelatin og melk. Etter at gelatinet sveller, oppvarmes blandingen i en mikrobølgeovn eller i et vannbad. Den forberedte massen påføres nesen med en sminkebørste, bomullspute eller fingre og forblir tørket (15-20 minutter). Frosset til en tilstand av filmgruel fjernes i en jevn, jevn bevegelse. Det behandlede området tørkes av med lotion.
 2. Du vil trenge en blanding av gelatin og melk med tilsetning av egghvite. Videre handlinger er de samme som i den første oppskriften.

I tillegg er brusemasker gunstige. De er valgt av mange, da det er et budsjettalternativ for rensing av porene i nesen:

 • det er nok å kombinere 1 ss. brus med gel, som du vasker, og bordssalt. Sammensetningen brukes ikke bare på nesen, men også til andre områder, og holdes strengt i 5-10 minutter. Vask av med vann;
 • 5 gram brus er satt til en spiseskje havregryn i en blender, 10 gram sitron og melkesaft hver. Masken forblir på det behandlede området i 5-10 minutter, elimineres ved vasking.

For ikke å møte utseendet på forstørrede porer på nesen og andre deler av ansiktet, er det nødvendig å eliminere sminke og fukte epidermis i tide, bruk myke skrubber og midler til å normalisere sebumsekretjonen.

anmeldelser

For å finne en passende metode i kampen mot dette problemet, bør du gå til forumene og lese anmeldelser. For eksempel, her er noen av dem:

ANASTASIA, 21 ÅR:

"I min kamp med forstørrede porer - ansikt dampende med mandel peeling (men bare hvis det ikke er utslett på huden)." Også colostrotherapy med bruk av colost betyr kommer til redning.

Måten er trygg, den tilbys i salonger. Prosedyren er veldig effektiv, etter at porene forsvinner et sted, er huden jevn, frisk, uten oljeskinn. "

ALENA, 25 ÅR:

Og en hvit leremaske hjelper meg. Du kan bruke rosa, blå, grønn. Flott verktøy takle, og gjør huden fortsatt frisk. Protein med sitron i masken fungerer også feilfritt. "

OLGA, 48 ÅR:

"Jeg har en gang lest om en slik sykdom som keratose i ansiktets hud, om behandling. Jeg trodde selv at kanskje denne sykdommen utvikler seg i meg.

Jeg dro til skjønnhetspleieren. Som det viste seg, har jeg et problem på grunn av arvelighet. Begynte å ta vare på hudoverflaten.

Etter at noen maske må tørke ansiktet mitt med is. Hjemmekryterapi lindrer rødhet, smaler porene på ansiktet.

Jeg liker virkelig tranebærmasken med egghvite. Sannt, effekten er ikke veldig lang, men passer for publisering. "

Ekspertuttalelse

Elsa Borodina

plastikkirurg

Dessverre, i virkeligheten, kan den langsiktige ideelle effekten ikke oppnås ved en hvilken som helst kjent metode. En rekke metoder er i stand til å begrense porene, men de er ikke i stand til å fjerne dem helt. Jeg vil anbefale å bruke et spesielt verktøy - et fyllstoff for korrigering av porene.

Irina Dorofeeva

praktiserende skjønnhetspleie

Problemet med utvidede porer står overfor mange kvinner. Den eneste løsningen i denne situasjonen er systematisk omsorg. Ikke glem å vaske, fjern kosmetikk, bruk egnet kosmetikk. Og jeg vil råde deg til å besøke en skjønnhetspleie og en rekke kosmetiske prosedyrer. De har virkelig en positiv effekt på huden. Velprøvde maskinvare teknikker.


Tette porer i ansiktet som skal rengjøres, hvis du kombinerer profesjonelle kosmetologiprosedyrer og riktig daglig hjemmebehandling.

Bli kvitt problemet vil hjelpe planen. Det forklarer årsakene, utfører et kurs av salongprosedyrer, sikrer riktig hudpleie, velger merkede produkter og hjemmelagde masker.

Flere Artikler Om Typer Acne