Les denne artikkelen hvis du vil vite hvorfor huden blir tørr og hvordan du skal ta vare på den i dette tilfellet. Vi vil anbefale effektive rettsmidler og gi noen nyttige tips om hvordan du får svært tørr hud til å bli godt fuktet.

 • Tegn på tørr hud
 • Årsaker til tørr hud
 • Hvordan tørr hud er forskjellig fra normal og fet
 • Hva å gjøre med veldig tørr hud
 • Tørr hudpleie
 • Ta vare på tørr hud
 • Forholdsregler for tørr hudpleie
 • Oversikt over midler

Tegn på tørr hud

Tendensen til tørrhet har hovedsakelig genetiske årsaker. Derfor er grunnleggende endringer ikke oppnådd. Men å få venner med huden din og forbedre tilstanden er ganske ekte. Det viktigste - den rette omsorg og forebyggende tiltak.

Vanligvis er tørrhet karakteristisk for både ansiktets hud og kroppens hud. Slike hud er vanligvis tynnere og mer følsomme.

Når sebaceous kjertlene ikke produserer nok sekresjon, det er sebum, som beskytter epidermis mot tørking og mindre skader, beholder huden fukt verre, derfor tørker den ofte ut, reagerer med irritasjon og aldre raskere.

Tørr hud er ofte følsom. © iStock

Ikke forveksle tørr hud med dehydrering - en midlertidig og lett reparerbar tilstand. Dehydrert fett hud kan også være. Videre, fra mangel på fuktighet, begynner det å produsere mer fett.

Mangel på fuktighet skyldes ofte feil omsorg og andre eksterne faktorer, som blåsende vær eller overtørket inneluft.

For ikke å forvirre noe, husk tegn på tørr hud.

Tørr hud er sjelden problematisk, mens fet (spesielt dehydrert) vanligvis viser komedoner, akne, forstørrede porer.

Dehydrert hud har ikke nok vann, tørr hud har ikke nok fett, noe som betyr at den første trenger hydrofiksere (glycerin, hyaluronsyre), den andre trenger fuktabsorberende eller lipid-supplerende komponenter (olje).

Tørr hud er ofte utsatt for følsomhet, dårlig tolerert av forurenset luft og hardt vann. Det gir ofte en reaksjon på vanlige allergener (for eksempel honning).

For å ta vare på tørr hud, velg produkter basert på oljer. © iStock

Årsaker til tørr hud

Atopisk dermatitt er en vanlig årsak til patologisk tørr hud. Mer om denne sykdommen vil fortelle deg en hudlege. Men med en følelse av ubehag og tetthet, noen ganger de som dette problemet vanligvis ikke forstyrrer ansiktet. Hva gjør huden tørr?

Rensemidler med aggressive overflateaktive stoffer (overflateaktive stoffer) i sammensetningen ødelegger hudens lipidmantel.

Fuktighetskrem var ikke mettet nok for deg, eller huden din mangler ernæring for å holde fuktighet inne.

Alvorlige værforhold, for eksempel varmen av økt tørrhet av luft eller frysing i kombinasjon med en isaktig vind, underminerer beskyttelseseffekten av huden.

Mangelen på fuktighet i rommet er et vanlig problem i våre breddegrader når sentralvarme er slått på.

Noen typer hormonbehandling eller bruk av retinoider fremkaller alvorlig tørrhet i huden. Vi må vente til denne bivirkningen forsvinner, og utjevne manifestasjoner ved hjelp av kosmetikk.

Hvordan tørr hud er forskjellig fra normal og fet

Sammenlignet med fet og normal hud, har tørr hud ikke nok hydrolipidlag. Det er tynnere, og fartøyene er så nær overflaten at spasmer er mulig, selv etter kort eksponering for frost.

For eiere av fet hud danner stratum corneum og sebum et kraftig forsvar, så det går langsommere og tåler negative ytre påvirkninger mer jevnt - fra peeling til kaldt vær. Men tørr hud er forsikret mot akne, svarte flekker, forstørrede porer og andre problemer, kompliserer livet i sin ungdom.

De beste fuktighetsgivende ingrediensene er glyserin, aloe vera og hyaluronsyre. © iStock

Hva å gjøre med veldig tørr hud

Det skjer at hudsykdommen forårsaker alvorlig angst: det blir rødt og føles smerte selv etter kontakt med vann fra springen, og ikke en eneste kosmetikk hjelper med tørrhet og peeling. Her er ett råd - gjør en avtale med en hudlege.

Hvis årsakene ikke er relatert til helse, anbefaler vi at du lytter til disse tipsene:

fjerne alkoholholdige produkter fra kosmetikk;

i stedet for alkaliske rensemidler, bruk delikate kremstrukturer;

Hvis det er mulig, installer vannfiltre.

Tørr hudpleie

Les og husk hva du skal se etter når du tar vare på tørr hud.

Den epidermis trenger mat i form av en lipidrik krem ​​eller olje.

Bytt alkaliske rengjøringsprodukter med mykere. I stedet for en gel for vask, begynn å bruke for eksempel rensemelk.

Gjør det til en regel om ikke å legge deg til sengs med sminke på ansiktet ditt - grunnlaget igjen for natten tømmer ikke porene, men tørker også huden.

I tillegg til fuktighetsgivende kremer, trenger tørr hud næring. © iStock

Ta vare på tørr hud

Tørr hud kan være på ulike deler av kroppen.

Hvis hodebunnen er kløende, kløende og flaky, er det fornuftig å konsultere en tricholog for råd.

Gjør det til en regel å bruke håndkrem minst to ganger om dagen: før du går og legger deg og før du går ut.

Tørr hud på føttene skal behandles regelmessig med fin pimpstein eller såing, smør deretter med kremholdig urea og harde oljer (shea, kakao).

Forholdsregler for tørr hudpleie

Hvis huden din er tørr, anbefaler vi å avstå fra grove skrubber, høy konsentrasjon av syrer i pleieprodukter, aggressive alkaliske rensemidler og alkoholholdige kosmetiske produkter.

På stranden, bruk solkrem med en SPF på minst 30. Tynn og tørr hud brenner raskere. Og ikke glem at ultrafiolett provoserer dannelsen av frie radikaler - de viktigste fiender av ungdomshud.

I den kalde årstiden, før du går utenfor, legg en nærende krem ​​på ansiktet ditt, en beskyttende - på hendene, ikke glem om skjerf og hansker.

Riktig vare på veldig tørr hud. Årsaker til tørr hud

Forstå årsakene til overdreven tørrhet i kroppens hud, er det viktig å merke seg at fuktighet er spesielt viktig for normal kroppsstyrke gjennom hele livet.

Hvor viktig er fuktighet til mann og hvorfor?

Behovet for regelmessig påfylling av kroppen med væske er forhåndsbestemt av menneskets natur, fordi det er 80% vann og det er nødvendig å sikre viktige livsprosesser: matmelting, termoregulering, levering av nødvendige stoffer til cellene og ernæring.

Riktig vannbalanse er en garanti for sunn hud.

I tillegg til hovedfunksjonen til å fylle kroppen med nyttige stoffer og elementer, er vann ansvarlig for eliminering av toksiner og toksiner.

Siden cellene er mettede med næringsstoffer, og alt som er unødvendig for kroppen, elimineres på grunn av vann, øker dens mangel til aldring. Så langt som vann er involvert i prosessen med å fordøye mat, så med sin normale mengde, foregår denne prosessen raskt og raskt, og med mangel på vann absorberes alle stoffer dårlig og absorberes ikke i det hele tatt.

Hva fører da til en forverring av helse og utvikling av ulike sykdommer. For normalt liv trenger den gjennomsnittlige personen å drikke ca 2,5-3 liter vann per dag.

Som regel er hovedårsaken til hvorfor en person har svært tørr hud på hele kroppen, fraværet av en normal tilførsel av kroppen med væske. Det er imidlertid andre grunner.

Symptomer på mangel på væske

Hvilke symptomer indikerer mangel på væske i kroppen:

 • Utseendet av rynker, sprekker, peeling;
 • Kløe, brennende følelse, ubehagelig følelse av tetthet i huden etter vasking;
 • Utseendet på alder flekker;
 • Generell ubehag ved å berøre huden;

Hvis du har veldig tørr hud på hele kroppen, kan hovedårsakene være som følger:

 1. Alder (naturlig aldring av kroppen).
  På grunn av fysiologisk aldring reduseres metabolske prosesser i kroppen, og den kan ikke beholde fuktighet på samme måte som i ungdommen. Hvis du ikke fyller væsken i tide, blir huden tørr, og rynker og sprekker vises på kroppen.
 2. Arvelighet.
  Mange mennesker står overfor problemet med tørr hud, selv i tidlig eller middelalderen. I denne arvelige forutsetningen er skylden, som overføres fra forfedrene og ikke kan helbredes for godt. Under livet til en person kan bare opprettholde en normal tilstand, som stadig tar vitaminkomplekser og kosttilskudd, mer eller mindre stabiliserer væsken i kroppen.
 3. Slekter.
  Etter fødselen blir huden tørr fordi produksjonen av hormonet østrogen stopper, og det er ansvarlig for hudens elastisitet. En annen grunn kan være utilstrekkelig omsorg for kvinner for huden, noe som fører til mangel på nødvendige sporstoffer, noe som forårsaker overdreven tørrhet.
 4. Stress.
  Stress bidrar til utviklingen av kortison, som ikke bare fører til tørr hud, men også til tap av et attraktivt utseende av huden. Huden reagerer på stress ved betennelse og flaking, kløe og rødhet, noe som gir stor ubehag.
 5. Vekttap
  Skarpt vekttap kan skyldes alt: sykdom, stress, hormonelle forandringer. Huden reagerer på alt dette og blir tørr.
 6. Langtid i solarium.
  Vakker hudfarge er flott. Men det kan koste deg helse, fordi en radikal effekt på kroppens hud kan påvirke utviklingen av ulike typer sykdommer og plager negativt.
 7. Sykdom og usunn livsstil.
  Tørr hud kan også oppstå på grunn av ulike sykdommer. Bly til tørrhet: mangel på vitaminer og mineraler, usunt kosthold, dårlig økologi, sykdommer i nervesystemet, arbeid i farlige næringer, røyking, alkoholisme.
 8. Varmluft og klima.
  Noen ganger oppstår tørr hud på grunn av endring i klimasonen, og går til et varmere og tørrere klima: det er vanskelig for huden å tilpasse seg endringer og det begynner å reagere.
 9. Kosmetikk.
  Feil valg av kosmetikk og personlig pleieprodukter: Det er mulig at det valgte kosmetiske produktet ikke passer deg, for eksempel, forårsaker allergi, noe som også fører til tørr hud.

Hvis det i varme sesongen i leiligheten er prippen og tørr, bidrar dette også til dette problemet.

Basert på ovennevnte punkter, selv uten å besøke en hudlege, kan du bestemme hvorfor det oppstår en veldig tørr hud på hele kroppen. Årsakene indikerer tydeligvis en forstyrrelse i kroppens normale funksjon.

Hvordan beseire tørr hud

I utgangspunktet er det nødvendig å bestemme typen tørr hud og hudens uttørkingstrinn.

Det er to typer tørr hud:

 1. Tørrhet med normal tone, når symptomer på tørrhet er tilstede, men huden er fortsatt jevn og elastisk.
 2. Tørrhet med dårlig tone. For slik hud er karakteristisk: det raske utseendet på sprekker, rynker, selve huden er tynn.

Hvis det første utseendet kan herdes med folkemedisiner og spesielle kremer, så for andre må du søke en mer kompleks, kompleks behandling.

Nå er det viktig å velge behandling som passer for en bestemt kvinne, basert på kroppens individuelle egenskaper.

Et utmerket middel for tørr hud - et bad med tilsetning av linfrø, kamille og honning

Folkemetoder for å håndtere tørr hud:

1.Speciale bad:

 1. Bad med linfrø og kamille. Det er nødvendig å hælde i vannet anstrengt avkok, bestående av en liter vann, noen teskjeer av linfrø og kamille. Teen må kokes i en kvart time, og samme tid kan brukes i badet med denne bryggen.
 2. Glycerinbad. Glycerinbad. For det må du helle 1/2 kopp glyserin (væske) i vann.
 3. Bad med honning og melk. For å gjøre dette: varme melken, smelte 200 gram honning, sakte blande honning og melk, tilsett 2 ts mandelolje. Deretter hell den resulterende tekstur inn i badet.
 4. Havregrynbad. Havremel bør foldes i gasbind, fest den til springen med vann slik at vannet strømmer gjennom posen. I dette badet må du ligge i omtrent en kvart time.

Spesielt nyttige terapeutiske bad på urteinfusjoner.

2. Peeling huden. Den andre effektive løsningen mot tørr hud er peeling av de øvre lagene - epidermis. Å gjøre peeling er enkelt, selv hjemme.

Peeling ansikt hjemme: før og etter

For dette trenger du:

 1. Bland honning (helst flytende), salt, vegetabilsk olje i hastigheten 4: 1: 1 ss. Spred denne blandingen på huden og vent 5 minutter. Skyll forsiktig. Deretter vaskes med rent, varmt vann.
 2. Grind mandler og havregryn bruker en Shredder eller jeksel produkter, tilsett 2 ss rømme og sette det hele på huden, vent 5 minutter og skyll. Vask med rent, varmt vann.

3. Nyttige fuktighetsgivende og nærende masker for tørr hudpleie:

 1. Bland 2 ss honning og olivenolje, påfør huden, hold i 20 minutter, vask.
 2. En oppløsning av 200 ml vann (mineral) og 50 ml melk, gni inn i kroppen i 15 minutter, skyll deretter.
 3. Bland massen av avokado, banan og krem ​​(halv kopp), smør 100 gr. og noen få dråper roseolje. Gni denne massen inn i huden og hold den i 15 minutter, skyll deretter.
 4. Mask fra oljeløsning (vitamin E) og vann: enhver vegetabilsk olje blandet med vann vil gjøre.
En god ansiktsmaske kan enkelt gjøres hjemme.

Omfattende behandling:

 1. Kosthold: Spis frukt og grønnsaker, nøtter, biff, egg, sjømat, svisker, drikk 2 liter væske per dag.
 2. Avslag på dårlige vaner: Røyking og alkoholisme er kontraindisert.
 3. Fordeling av sunn søvn og hvile.
 4. Fysisk aktivitet i moderasjon.
 5. Fuktighetsgivende huden på kroppen.

Kosmetiske og hygieniske produkter:

 1. Bruk en spesiell fuktighetsgivende såpe, myke håndklær og vaskekluter.
 2. For pleie du trenger: melk, mousse eller gel, hvis det brukes lotion, må det være på vannet, og ikke på alkohol.
 3. Som rensemiddel kan du ta micellært vann.
 4. For å myke og fuktighet er det kremer, geler og salver som er laget av fett, vitaminer og planteekstrakter.

Slik skikkelig pleie for huden, for ikke å behandle

Forebygging av tørr hud er svært viktig for ikke å bringe den til en smertefull tilstand.

Med tørr hud på hele kroppen er det nødvendig å fukte luften i leiligheten.

Hvis du opplever tørrhet i hele kroppen, kan årsaken ligge i utilstrekkelig luftfuktighet. I dette tilfellet må du installere en luftfukter i rommet.

Dermatologer henviser til følgende obligatoriske forebyggende prosedyrer for tørr hud i kroppen:

 1. Vasking og rensing.
 2. Toning.
 3. Fukte.
 4. Power.

Dette er nødvendig fordi tørrhet skyldes at huden ikke er i stand til å motta fuktighet, og det er nødvendig å hjelpe henne i dette. Det er veldig viktig å bruke spesielle kremer og lage masker, ta bad. Det er viktig at alle produktene som brukes er hypoallergene, trygge og dermatologisk testet.

Det er nødvendig å vaske med kaldt vann: varmt tørker huden

Oljebaserte salver (for eksempel oliven, solsikke, roseolje) som inneholder vitaminer og antioksidanter, anbefales.

Hva er kontraindisert for tørr hud

For ikke å skade kroppen når det gjelder tørr hud, må du handle veldig nøye og følge noen regler:

 • eliminering av varme bad med vanlig såpe. Alkalisk såpe tørker huden og får det til å bli betent, akkurat som varmt vann.
 • Overholdelse av riktig bruk av vannbasert fløte: ikke tidligere enn en halv time før du går ut.
 • Du kan ikke svømme i bassenget med klorerte vann, men hvis du fortsatt trenger det, må du legge litt fuktresistent krem ​​før du svømmer.
 • Du kan ikke bruke skrubber for å rense huden, de vil føre til sprekker, rødhet og betennelse i huden.

Fysioterapi for tørr hud

Fysioterapi er en annen måte å behandle tørr hud på. Det finnes tre typer terapi.

Mesoterapi for ansiktshud for å gjenopprette og forynge

Fysioterapi for tørr hud:

 1. Mesotherapy. Dette er en injeksjon beriket med mikroelementer: kalium, magnesium, svovel, komfort, sink, selen for å nære huden, gjenopprette den og regulere metabolismen.
 2. Hud biorevitalisering. Slike rusmidler er basert på hyaluronsyre. De fukter ikke bare huden, men normaliserer også elastin og cooligenfibrene.
 3. Mikrokurrent terapi. Den består av ti prosedyrer som regulerer lymfatisk drenering og blodsirkulasjon. Det virker på grunn av små elektromagnetiske bølger, som nøytraliserer årsakene til tørr hud i hele kroppen.

Hvilke vitaminer er gode for huden?

Veldig nyttig er naturlige oljer, vitamin E, B, ceramider og fosfolipider, helbredet syre.

Dermatologer råd om hudpleie

Dermatologers hovedanbefalinger reduseres til følgende regler:

 1. Siden tørr hud er svært følsom, bør klærne velge naturlige, pustende stoffer for å unngå hudirritasjon.
 2. Pass på å bruke beskyttende kosmetikk.
 3. Badekar og masker med urtedekk og oljer kan brukes.
 4. Etter bading skal huden ikke gnides tørr, men heller igjen våt.
 5. Kald komprimerer hjelp med kløe. Det er også mulig på urter eller oljer.
 6. Hydrolytiske salver vil spare deg for betennelse.
 7. Det er viktig å ikke glemme hudskalingsprosedyrer for å fjerne døde hudceller fra overflatelaget. Så nye vil utvikle seg mye mer aktivt.
 8. Pass på at du har frisk og kul luft, fordi tørr og varm luft fører til nøytralisering av kroppen og følgelig huden. Det er nødvendig flere ganger om dagen å lufte rommet og fukte det.
 9. Sunn søvn. Du må sove minst 8 timer om dagen, spesielt for personer med nedsatt immunforsvar, for eksempel nyfødte eller eldre mennesker.

Hvis forbedringer ikke har oppstått, men tvert imot, tilstanden er forverret, er det nødvendig å kontakte hudlege. Han vil velge individuell behandling avhengig av de spesifikke årsakene til tørrhet i huden på hele kroppen.

Således, hvis du følger alle anbefalingene, kan tørr hud bli beseiret ganske raskt, hvis du korrekt bestemmer årsakene til tørr hud i hele kroppen.

Basert på kroppens individuelle egenskaper, kan du velge den mest hensiktsmessige behandlingen.

I videoen lærer du hvordan du bryr deg om problem, fet og kombinasjonshud:

I denne videoen kan du lære å ta vare på tørr og svært tørr hud i ansiktet:

I videoen kan du lære om å ta vare på svært tørr hud i hendene:

Årsaker til tørr hud i kroppen: behandling av problemer og anbefalinger fra ernæringseksperter

Tørr hud i kroppen - et problem som gir betydelig ubehag. Peeling, kløe, følelse av tetthet forekommer under påvirkning av interne og eksterne faktorer.

Hva er årsaken til overdreven tørrhet i huden? Hva gjør folk med tørr hud i kroppen? Spesialistips vil bidra til å løse problemet.

Fuktet hud - skjønnhet og helse

Ved første øyekast, kan problemet med tørr hud virke farget. Mange anser ikke desquamation og kløe å være et alvorlig problem.

Faktisk er det for en kosmetisk defekt ofte alvorlige problemer med indre organer, metabolske forstyrrelser, mangel på vitamin og andre ubehagelige fenomener. Utseendet til epidermis reflekterer kroppens generelle tilstand.

Glatte integreringer - ikke bare skjønnhet, men også helse. Døm for deg selv:

 • Tørr, flakete hud i ulike deler av kroppen er mer utsatt for mikrotraumas. Patogene mikrober penetrerer lett påtrengende sprekker.
 • Overdreven tørrhet er tegn på ubalanse i kroppen. Cellene i epidermisene får ikke nok fuktighet, huden krymper, mister sitt attraktive utseende.
 • Tendens til tørrhet i huden indikerer et brudd på talgkjertlene. Mangelen på en tilstrekkelig mengde sebum - årsaken til uttørking av epidermis, utseende av tidlige rynker, for tidlig aldring av huden.

Årsaker til mangel på fuktighet

Hvorfor tørr hud på kroppen? I noen mennesker er problemet forbundet med effektene av sesongfaktorer, mens andre med en detaljert undersøkelse avslører sykdommer i de indre organene. Mange kvinner må bare skylde på seg selv for utseendet på tørre områder på kroppen.

 • usunt kosthold;
 • hyppige besøk til solarium;
 • bli på stranden uten å påføre huden kremer med UV-filtre;
 • tørr luft i rommet. Årsaken - arbeidet med oppvarming apparater, air condition systemer;
 • utilstrekkelig vanninntak i løpet av dagen;
 • dermatologiske sykdommer der produksjonen av ceramid er svekket;
 • hormonelle lidelser under graviditet, overgangsalder, etter fødsel;
 • lidenskap for fasjonable dietter;
 • bruk av aggressive rengjøringsmidler;
 • bruken av geler som ikke er egnet for hudtype;
 • vanlig varmt bad eller dusj;
 • funksjonsfeil i det endokrine systemet.

Tørr hud skyldes ofte:

 • konstant stress;
 • klima funksjoner;
 • hypovitaminose, mangel på vitamin A og E, ansvarlig for hudens elastisitet;
 • lang løpet av antibiotikabehandling;
 • genetisk predisposisjon;
 • røyking, drikker kaffe, sterk te, karbonatiserte drinker.

På vår side er det en interessant artikkel om hvordan å kurere sprekker i fingrene.

Les alt om kokerbehandling på denne adressen.

Hvordan bli kvitt tørr hud

Restaurering av vannfettbalanse handler ikke om en dag. Det er viktig ikke bare å maskere den kosmetiske feilen og forsøke å skjule de scaly områdene fra andre, men også å finne årsakene til ubehagelige manifestasjoner.

Hvis du finner et problem, søk råd fra:

I noen tilfeller trenger du råd:

 • nevrolog;
 • endokrinolog;
 • allergolog;
 • et ernærings;
 • gastroenterolog.

Behandling av tørr hud avhenger av årsaken til irritasjon, kløe, forstyrrelse av talgkirtler. I noen tilfeller er det nok å eliminere den provokerende faktoren, og med tiden vil huden igjen bli elastisk og glatt.

Svært tørr hud i kroppen, hva skal jeg gjøre i dette tilfellet? nyttige tips:

 • drikke opptil 2 liter væske per dag;
 • nekter å ta varme bad;
 • bruk krembasert dusjgel;
 • ikke kjøp scrubs;
 • for overgangsalder, ta hormon medisiner foreskrevet av en lege;
 • behandle kroniske sykdommer som forårsaker tørrhet i epidermis.

Dietitian anbefalinger

Lytt til eksperternes oppfatning i sunn ernæring:

 • glem hardt dietter. Mangel på vitaminer, mangel på sporstoffer, proteiner, næringsstoffer fører til en nedgang i tone, sagging og tørr hud;
 • Vær forsiktig med diuretika, te for vekttap. De fjerner væsken fra kroppen over normalen, dehydrere celler raskt.
 • vekttap bør være gradvis. Aktivt vekttap forverrer tilstanden til huden;
 • ta på nytt kostholdet. Fokus på matvarer som inneholder vitaminer A og E. Nyttige nøtter, meieriprodukter, bifflever, sjøfisk. Ikke glem om vegetabilske oljer, brokkoli, grønnsaker, sjømat, smør, belgfrukter.

Fuktighetsgivende produkter

Bruk kosmetikk kjente selskaper. Billige produkter inneholder ofte aggressive ingredienser som forverrer tilstanden til huden.

 • Kosmetisk melk med naturlige oljer og fuktighetsgivende ingredienser. Mye positiv tilbakemelding ble fortjent av Black Pearl, Johnsons Baby, Bubchen, Nivea, GARNIER, Yves Rocher.
 • Kvinner med tørr hud ofte egnet linje av fuktighetsgivende preparater for barn. Mange eiere av tørr hud etter å ha tatt et bad eller en dusj, har en fuktighetsgivende fuktighetsgivende balsam Johnsons baby på en våt kropp. Resultatet er flott.
 • Kosmetisk krem ​​- et moderne verktøy med en delikat, lett tekstur, behagelig aroma. I sammensetningen - naturlige ingredienser, fuktighetsgivende kompleks. Verktøyet opprettholder vannbalanse, gir huden fløyels og glatthet. Passer til daglig fuktighet, forårsaker ikke allergi.

Folkemetoder og oppskrifter

Tilbring litt tid på huden din - og den blir myk, glatt, som en baby. Masker, bad, ernæringsmessige sammensetninger av medisinske urter og legemidler forhindrer tørr hud.

 • Glycerinbad. I varmt vann oppløs et halvt glass medisinsk glycerin. Ta et bad i en halv time. Etter prosedyren, litt blanke kroppen.
 • Kroppsmaske med aloe eller kefir juice. Etter vannprosedyrer smøres kroppen med en av komponentene. Etter 20 minutter skylles.
 • Rask og enkel. Bland 50 ml melk og 250 ml mineralvann. Dermed får vi en slags kroppskrem for meget tørr hud. Behandle alle områder, vær særlig oppmerksom på peeling foci. Massasje sammensetning akselererer produksjonen av kollagen.
 • Fuktighetsgivende maske. Kryss i en blender 2 bananer, massen av to avokadoer, hell i 200 g smør smeltet i et vannbad, tilsett 10 dråper roseolje. Beat blandingen, gjelder for kroppen. Etter 25 minutter skylles.
 • Effektiv honning og olje maske. Varme 4 cl. l. honning, bland med samme mengde olivenolje, gni blandingen. Vask av etter 15-20 minutter. Midler godt fukter, fjerner giftstoffer.
 • Utmerket fuktighetsgivende maske. Bland oljeløsningen av vitamin E (10 dråper) og vann (1 kopp). Behandle huden, Bytt vitamin med mandel, aprikos, ferskenolje. Perfekt fuktighet huden av avokado olje.
 • Bad med kamille og avkok av linfrø. Berolig tørr irritert hudfølelse hyggelige prosedyrer. Kok 5 ss. l. linfrø i en liter vann. Forbered separat ekstrakten av kamille apotek resept på pakken. Hell innholdet i begge beholdere på badet. Slapp av i 20 minutter. Etter prosedyren, litt blanke kroppen.
 • Havregrynbad med kløe og peeling. Hell havremel inn i stoffet, slips. Heng posen under en liten vannstrøm. Ta et bad i 20 minutter.

Les alt om å bruke sinksalve for akne i en egen artikkel.

På denne adressen finner du informasjon om årsakene til og behandling av rosacea i huden.

Hvis du følger lenken http://vseokozhe.com/bolezni/mozol/na-pyatke.html lærer du hvordan du raskt kan heale callus på hælen.

Kosmetiske krav

Hvordan velge kosmetikk for tørr hud? Nyttige tips:

 • kjøp kvalitetsforbindelser med naturlige ingredienser;
 • nekte å bruke skrubbe og peeling;
 • velg ikke vanlig, men flytende krem ​​såpe;
 • dusjgel bør inneholde fuktighetsgivende, nærende, kremkomponenter;
 • Ikke tørk epidermis med alkoholholdige lotioner;
  Den ideelle måten å ta vare på flakket hud - kosmetisk krem;
 • Rengjør og fukt kroppen med en spesiell melk;
 • plukke opp kosmetikk av en linje;
  hver sjette måned, bytt merke eller prøv en annen serie.

Daglig pleie

Hovedregelen - gjennomføre rutiner regelmessig. Lathet er en dårlig hjelper i kampen mot økt tørrhet i huden.

Fem viktige regler:

 • Om morgenen, bade med krem ​​dusjgel.
 • Etter vannprosedyrer må du smøre kroppen med babybalsam, ikke tørke ut.
 • Har huden din tørket opp? Fukt det med kosmetisk krem.
 • På kvelden, ta et bad med kamille, honning, glyserin eller annet nyttig produkt.
 • Påfør kroppen et nærende lotion med ceramider, fettsyrer, fosfolipider.

Ikke glem å fjerne døde celler. En gang i uken, gjør en myk peeling. bruke:

 • en blanding av næringsrik melk og kaffe. Hold massen på kroppen i 3-5 minutter. Skyll med varmt vann;
 • peeling av finmalt mandler, havregryn, rømme. Hold blandingen i 5 minutter, skyll.

Slik holder du hudtonen

Vedlikehold av væske og fettbalanse i epidermis er lett. Tren deg selv til vanlig kroppspleie - og du forhindrer utseende av skumle, irriterte lesjoner.

Forebyggende tiltak:

 • følg drikkeregimet;
 • ikke sitte på fasjonable dietter;
 • Ikke bli involvert i slankingstrener og diuretika;
 • en halv time før du går ut, smør hendene og ansiktet med krem ​​avhengig av sesongen. Om sommeren trenger vi formuleringer med UV-filtre, om vinteren, en rik, nærende krem;
 • besøke solarium sjeldnere;
 • bruk solkrem på stranden;
 • velg god rensing, fuktighetsgivende, nærende agenter;
 • Ikke bruk billige, lavkvalitets kroppspleie kosmetikk.

Noen få viktige regler:

 • bruk hjemmemedisiner og folkemessige oppskrifter for rensing og fuktighetskrem;
 • ta varme, ikke varme bad;
 • Ikke rengjør huden med harde scourers og aggressive midler;
 • Hvis luften er for tørr, kjøp en luftfukter;
 • behandle indre sykdommer, hudsykdommer;
 • redusere antall kopper kaffe eller te i løpet av dagen.

Følgende video beskriver "budsjettet" betyr å ta vare på tørr hud i kroppen:

Liker denne artikkelen? Abonner på oppdateringer på nettstedet via RSS, eller hold deg innstilt på Vkontakte, Odnoklassniki, Facebook, Google Plus eller Twitter.

Abonner på oppdateringer via e-post:

Fortell vennene dine!

Årsaker til tørr hud i kroppen: Behandling av problemer og anbefalinger fra ernæringseksperter: 14 kommentarer

Med slike symptomer er det nødvendig å gå til doktorkontoret, i Moskva er de absolutt fulle og du kan søke så lenge, men fra min egen erfaring vil jeg gi et nettsted hvor du kan avtale uten å forlate det.)) - +7 (495) ) 120-59-62, og ikke dra, jo raskere du går, desto mindre blir konsekvensene, Helse til alle!

Noen ganger er det nok bare å plukke opp en god fuktighetskrem for å løse problemer med tørr hud. Ikke dårlig hjelp med farmasøytiske salver som inneholder vitamin A. Den samme formen fukter huden perfekt. Kan brukes til ansikt og hender. Lepper kan også smøres hvis de skreller av og knekker fra tørrhet.

Mye penger er bare i butikker og apotek, jeg foretrekker egentlig apotek, jeg liker denne kremet som Burenka for kroppen, det gjør også hælene myke)

1Humidifier til leiligheten! Halvparten av problemene med huden og jevn helse vil forsvinne. Drikkemodus - minst 2 liter per dag. Dusj gel med fuktighetsgivende og / eller nærende kompleks, og bedre krem ​​gel eller krem ​​/ såpe. Ikke angre og overflødig smøre huden med en nærende krem ​​som Burenka.

Jeg liker også å bruke denne fløten) Jeg pleier å kombinere den med et kurs av hyaluronsyre fra Evalar. Effekten passer meg perfekt. Huden er veldig myk og fløyelsaktig blir.

Sprekker i fingrene er svært smertefulle, og ingen kremer hjelper meg. Min frelse er vitaminer, bedre med et kompleks for alt og samtidig) Her i Evalar er det et utmerket vitaminkompleks for hår og negleskinn, jeg drakk det i høst, og jeg husker ikke om sprekker for den andre måneden allerede.

i vinteren tørker huden min alltid ((redder dusjgel med hyaluronsyre og Burenka nærende krem!

Er det en borenka kroppskrem? hvordan konsistens?

Generelt går denne burenka-krem både for kroppen og for hæler og for hendene. der volumet er stort) er nok for alt) det strammer ikke huden og absorberes raskt nok. Konsistensen er tykkere.

Luften i leiligheten om vinteren trenger virkelig å bli fuktet, det bidrar til å unngå tørrhet på slimhinner og på huden. Og det er også godt å bruke ikke såpeprodukter for å vaske hår og kropp. Jeg bruker nå Urelia gel. Den fukter og myker huden. Og jeg gni Urels balsam i mine hæler slik at de er myke))

Helt enig i at årsaken til hudproblemer - feil livsstil og ernæring. Feilsøk problemer, ikke behandle konsekvensene.

Huden skeler bare ikke, og en krem ​​er ikke assistenten. Jeg drikker vitaminer som heter Natubiotin. Meget god og høy kvalitet, allerede etter 2 uker med opptak, ble huden mer hydrert, og til og med små rynker ble glatt over en måned.

Avtalt, er ernæring en svært viktig faktor i behandlingen av hudsykdommer. Men når problemet allerede er der, må det løses. Jeg, tørre flekker av hud som skiller av, smør Urelia 50 balsam med urea med balsam. Det hjelper å kvitte seg med kløe og peeling. Og jeg vasker med gelen Urely Isisfarma: kropp og hår. Dermed løser jeg problemet med fuktighet i lang tid.

En integrert tilnærming hjelper meg med tørr hud. Inne i oljen tar jeg en tom mage, dobbelt, omega-3 fra Evalar, og jeg drikker mer vann. Det er også godt for tørr hud, hele tiden å spise nøtter og avokadoer.

Årsaker og behandling av tørr hud

Ofte er peeling av huden et midlertidig fenomen, ofte forstyrrende om vinteren. Noen jenter må imidlertid kjempe med ham i mange år. Xerosis kan oppstå på grunn av ulike årsaker. Behandling av tørr hud ved hjelp av folkemidlene vil bidra til å kvitte seg med dette problemet.

Provoking faktorer

Årsaker til tørr hud i kroppen kan være både ekstern og intern. Hovedkildene til problemet er:

 1. Arvelig predisposisjon
 2. Mangel på væske i kroppen. Daglig bruk av 1,5 til 2 liter vann bidrar til normalisering av vann-saltbalanse, eliminering av toksiner og andre skadelige stoffer fra kroppen.
 3. Naturlig aldring av kroppen. Etter 40 år forekommer hormonelle forandringer i kroppen som påvirker sebaceous kjertlene, som regulerer vannbalansen i kroppen.
 4. Ubalansert ernæring. Spise fastfoodprodukter som inneholder kreftfremkallende stoffer, fargestoffer, stabilisatorer, etc.
 5. Mangel på vitaminer A, E og C og sporstoffer.
 6. Feil kroppspleie påvirker funksjonen av talgkjertlene som beskytter huden mot for mye fuktighetstap.
 7. Regelmessig bruk av kosmetikk, som inkluderer aggressive ingredienser.
 8. Bruk av syntetiske klær kan forstyrre varmevekslingsprosesser og kan forårsake tørr hud i kroppen.
 9. Besøk til bassenget med klorerte vann.
 10. Plutselig temperaturfall, sterk vind, brennende sollys, lav luftfuktighet.
 11. En bivirkning ved å ta medisiner.
 12. Dårlige vaner.
 13. For ofte bading bidrar til å vaske ut beskyttelsesfilmen av fett som beskytter huden.

Fortsatt veldig tørr epidermis på grunn av dermatologiske sykdommer: seborré, eksem, dermatitt, psoriasis.

I tillegg til endokrine sykdommer som hypothyroidisme (redusert mengde skjoldbruskkjertelhormoner) og diabetes mellitus er kilder til huddrenering.

Kampsformer

Før du begynner å ta vare på tørr hud i kroppen, må du avgjøre hvilken type xerose. Det er to typer tørr hud:

 • med normal tone - det er tørrhet, men epidermis forblir glatt og elastisk;
 • med redusert tone - dette danner raskt sprekker, rynker og selve huden er fortynnet.

Fra den første varianten av sykdommen, kan du bli kvitt folkemedisiner, fuktighetskremer og salver. For det andre er kompleks terapi nødvendig.

Folkemedisin

Hvis huden er kløende og kløende, kan du bekjempe dette problemet med kalde kompresser, salver eller kremer. En annen gunstig effekt av fuktighetsgivende masker som må gjøres to ganger i uken, samt et bad med avkok av urter. Disse prosedyrene lindrer også, renser og regenererer huden.

Helbredende bad

Bad med avkok av linfrø og kamille må tas innen en kvart time. For å forberede urte væske, legg til et par små skjeer av linfrø og kamille til 1 liter vann og lag i ca 15 minutter. Og så må du filtrere sammensetningen og helle inn i badet.

Godt glycerinbad. Det krever å legge et halvt glass flytende glyserin til vannet. Denne prosedyren vil hjelpe til med å gjenopprette den tørkede huden.

For et melk-honning bad, må du varme opp melken litt og smelte 200 gram honning. Og så skal du sakte blande disse ingrediensene og hell 2 ts mandelolje inn i blandingen. Deretter må den resulterende blanding tilsettes i badet.

Et havremelbad hjelper perfekt hvis huden er kløende og peeling av. For det må du helle havremelflak i en pose med materiale og knytte den opp. Deretter krever han å henge den under en liten vannstrøm. Ta dette badet bør være for en kvart time.

Det er verdt å merke seg at vannet på badet ikke bør være veldig varmt, da det fører til dehydrering av huden.

Peelings og masker

Selv for å bli kvitt tørrhet, kan du bruke peeling, som er lett å forberede deg selv. I forholdet 4: 1: 1 er det nødvendig å blande ikke tykk naturlig honning, vegetabilsk olje og salt, og deretter behandle huden med dette skrubemiddelet og la det gå i 5 minutter. Deretter må du forsiktig vaske av sammensetningen og skyll med varmt vann.

Den andre skrubbe: Først og fremst skal du male havregryn og mandler i en kaffekvern, og legg deretter til to store skjeer med rømme til dem. Verktøyet påføres på epidermis og etter 5 minutter vaskes det av.

For å lage en nærende og fuktighetsgivende maske hjemme, må du blande to spiseskjeer med honning og olivenolje, og smør deretter huden med blandingen og vent i 20 minutter. Til slutt må du vaske av masken med oppvarmet vann.

Og du kan også bruke et annet valg av masken: Du må kombinere og grundig blande massen av avokado, banan, en halv kopp krem, 100 gr. smør og 3 dråper roseeter. Dette verktøyet skal gni inn i huden og etter 15 minutter å vaske.

For tørr hud med dårlig tone, i tillegg til hjemmet kosmetiske prosedyrer, må du følge en diett: Spis sjømat, tørket frukt, friske grønnsaker og frukt, magert kjøtt og nøtter, og drikk ca 2 liter væske om dagen. Ikke drikk alkohol og røyk.

Som hudpleie kan du bruke melk, musa og lotioner uten alkohol. For å myke epidermis, anbefales det å bruke salver og kremer basert på planteekstrakter, fett og vitaminer.

Vitaminer for hudhelse

Ofte oppstår tørr hud, om ikke nok vitaminer. Mange av dem har en stor rolle i å opprettholde huden i god stand. De er vitaminer i gruppe B, C, A og E. Derfor, med et ubalansert kosthold, er det bare nødvendig å introdusere multivitaminkomplekser i dietten.

Vitamin C (askorbinsyre) er avgjørende for sunn hud. Han er involvert i syntese av kollagen og elastin, noe som gjør epidermis elastisk og fløyelsaktig. Dens mangel fører til dehydrering og peeling av huden. Fyll underskuddet kan spises sitrus, surkål, lever, svart currant.

Vitaminer E (tokoferol) og A (retinol) har antioksidantegenskaper. Tocopherol finnes i egg, smør, meieriprodukter, gulrøtter, hvete-germinerte korn og nøtter. Og retinol i asparges, tomater, fersken, gresskar og grønne erter.

Det er også viktig og vitaminer i gruppe B, som påvirker sammenbrudd og syntese av aminosyrer, som er byggeblokkene til mange cellulære strukturer. Det finnes disse vitaminer i melprodukter, frokostblandinger, kjøtt, sjømat, grønnsaker og frukt.

Nyttige anbefalinger

For å holde huden i tone må du opprettholde sin vannfettbalanse. For å gjøre dette må du regelmessig ta vare på kroppen, i tillegg til:

 • holder seg til drikkeregimet;
 • Ikke tortur deg selv med strenge dietter;
 • å nekte diuretika;
 • før du går ut, smør hendene og ansiktet med en beskyttende krem;
 • Ikke å bli involvert i turer til solariumet;
 • bruk solkrem på stranden;
 • Ikke bruk kosmetiske produkter av lav kvalitet til kroppspleie.
 • redusere mengden forbruk av svart te og kaffe.

Dermed kan mange faktorer utløse tørr hud. For å eliminere problemet, er det først nødvendig å finne ut hvorfor huden blir tørr, og først da begynne behandlingen. Veldig bra hjelp i dette tilfellet folkelige oppskrifter.

Hvordan bli kvitt tørr hud på kroppen: Se etter årsakene til problemet og hvordan du løser det

Tørrhet og kløe i kroppens hud er vanlige symptomer som kan forstyrre hver enkelt av oss fra tid til annen. Noen har tørr hud fra fødselen. I andre oppstår et lignende symptom under påvirkning av interne eller eksterne faktorer, det kan være akutt, og deretter avta for en stund. I alle fall, når huden tørker ut, føles personen det sterkeste ubehag, både fysisk og moralsk.

Dehydrert blek dermis, usunn utseende, utsatt for rødhet, peeling og sprekker. I kontakt med kaldt, varmt, salt eller surt medium, er det lett irritert, det begynner å klø og rydde. I tillegg vises rynker på det tidligere, de er mer merkbare.

Å bli kvitt ubehagelige symptomer vil hjelpe både farmasøytiske og folkemessige rettsmidler. Men før du begynner å behandle dem, anbefales det å konsultere legen din for å fastslå den eksakte årsaken.

Hvorfor skjer dette

Årsaker og behandling av tørrhet, kløe og flabhet i kroppens hud - dette er faktisk to deler av samme problem, som må løses konsekvent. Dvs. årsaken til ubehag er først etablert. Og allerede avhengig av det, blir løsninger valgt.

I strukturen av huden til hver person er det svette og talgkirtler. De produserer visse stoffer som, blander, danner en tynn usynlig film på overflaten av dermis. Men det er av stor betydning, fordi det beskytter mot effektene av negative eksterne faktorer og samtidig tillater ikke fuktighet å fordampe.

Hvis denne beskyttelsesfilmen regelmessig ødelegges av en eller annen grunn, eller sebaceous og svettekjertlene virker utilstrekkelig, begynner huden å lide. Først tørker de opp, og så oppstår alle de ubehagelige symptomene som følger med dette fenomenet: rødhet, kløe, overfølsomhet, peeling og sprekker.

Så, hvis xerose ikke er født, kan følgende faktorer utløse det:

 • Klimaendringer, inkludert sesongmessige. Utilstrekkelig fuktet luft i sommervarmen eller om vinteren, oppvarmet av radiatorer, provoserer dehydrering av hudceller.
 • Misbruk av vannprosedyrer ved bruk av varmt vann og såpe er det første og nødvendige hygienemidlet, men hvis de brukes for ofte, ødelegger de den naturlige beskyttelsesfilmen, det har rett og slett ikke tid til å danne igjen.
 • Forsinkelse av vannbehandlinger. I dette tilfellet skjer det motsatte: For mange skadelige stoffer samler seg på huden, noe som irriterer det og forstyrrer tilgangen til oksygen, fuktighet og næringsstoffer.
 • Hormonale lidelser. Nivået på hormoner påvirker direkte sebaceous og svettekjertlene.
 • Krenkelser av metabolske prosesser, vitaminmangel eller hypovitaminose.
 • Feil ernæring. Hård diet, som overeating, og selv med utilstrekkelig bruk av vanlig rent vann, alvorlig skade tilstanden til huden.
 • Dårlige vaner. Ikke bare alkohol og røyking - For mye forbruk av kaffe, bidrar brus også til dehydrering av kropp og dermis i utgangspunktet.
 • Hyppig eksponering for ultrafiolette stråler: i den åpne solen eller i et solarium.
 • Noen dermatologiske sykdommer: psoriasis, dermatitt av ulike etiologier, eksem, keratose, diabetes mellitus påvirker produksjonen av ceramider - byggematerialet av hudceller. I det lange disse sykdommene dermis strukturene ikke får tilstrekkelig ernæring, og ikke klarer å bli oppdatert som et resultat - tørr hud varierende alvorlighetsgrad.
 • Feil valgt og brukt kosmetikk, hygieneprodukter av dårlig kvalitet. Spesielt skadelige produkter med alkohol og slipende partikler, dufter og konserveringsmidler.
 • Ta visse medisiner, vanligvis antibakterielle.
 • Stress og tretthet.

Praksis viser at vanligvis xerose forårsaker en kombinasjon av to eller flere faktorer. Ofte indre sykdom (slik som diabetes eller sykdommer i fordøyelsessystemet, når kroppen ikke kan absorbere vitaminer fra mat, mineraler og andre næringsstoffer) blir forverret av dårlig vedlikehold og avhengighet. Derfor, for å bli kvitt det ubehagelige fenomenet bør det være konsekvent og omfattende.

Hva å kjøpe i apoteket

Farmasøytiske midler for tørr hud i kroppen kan deles inn i to brede kategorier:

 1. Til ekstern bruk er det en rekke salver, kremer, geler og lotioner, vanligvis uten alkohol, basert på oljer og planteekstrakter.
 2. For intern bruk - som regel er disse forskjellige vitaminer for tørr hud i kroppen og ansiktet.

De får tak i alvorlige problemer når xerosis blir langvarig, og konvensjonelle fuktighetskremer er ikke lenger nok. Ideelt sett vil en hudlege velge vitaminer og mykgjørende utendørs salver og kremer.

Krem for tørr hud i kroppen må inneholde vitamin A, E, C og B. Fettsyrer, fosfolipider, ceramider er også velkomne. Bør ikke være:

Når det gjelder vitaminmineralkompleksene, bør det tas hensyn til de som de ovenfor nevnte vitaminer og fettsyrer, så vel som sink og jern, overveier. De mest rimelige og effektive kosttilskuddene er AEVIT og Biotin.

Hva vil hjelpe tradisjonell medisin

Mange foretrekker å håndtere tørrhet, kløe og flabby hud i kroppen med folkemessige rettsmidler. De er mer tilgjengelige enn dyre kremer og emulsjoner, i tillegg er de sikrere - minst, så det anses å være. I et barn vil sparing og velprøvde folkeoppskrifter også bidra til å fjerne tørr hud i kropp og ansikt.

 1. Baths - for hele kroppen eller dens individuelle deler med tilsetning av gunstige fuktighetsgivende, beroligende og mykgjørende ingredienser. De gjøres 2-3 ganger i uken, varigheten av prosedyren er ikke mer enn 15 minutter.
 1. Lotioner - de brukes til å tørke, smøre, komprimerer og lotioner, avhengig av sammensetningen, de gjør det daglig eller annenhver dag.
 2. Salver og masker - legge på de mest berørte områdene. Salver brukes vanligvis hver dag, og masker gjør 1-2 ganger i uken.

Oppskrifter anbefalt av tradisjonell medisin mot xerose:

 • avkok av linfrø. 5 store skjeer frø må helles i en termos liter kokende vann, lukk og la i flere timer. Deretter belastning. Væske brukes til bad, og dampet frø kan påføres på ekstremt irriterte områder som en komprimering;
 • melk og honning En liter melk skal oppvarmes på en langsom brann, hell 200 g honning der, og fortsett å varme til honningen er helt oppløst. Men melken under kokende skal ikke. I en honning-melkblanding tilsett en skje med mandelolje, rør og hell i et varmt vannbad.
 • Bunting. 3 ss havregryn er plassert i en pose med flere lag av gasbind, bundet over badekaret til en kran med varmt vann, slik at når det åpnes, strømmer vannet gjennom posen og senkes i vann i en kvart time. Du kan gjenta denne prosedyren annenhver dag;
 • Mandler og rømme. En og en halv spiseskjeer med friske mandler blir malt i en kaffekvern, omrørt med samme mengde rømme. Blandingen påføres som en rensende, fuktighetsgivende og mykende skrubbe med ryddig massasjebevegelser. Etter fem minutter, vask av i dusjen;
 • olivenolje. Smøret er litt oppvarmet, kombinert med en skje med flytende honning og påført kroppen i 15 minutter. Denne masken renser forsiktig, lindrer den av giftstoffer, nærer, fukter, stimulerer regenerering;
 • avokado og banan. Begge frukter renses og purees. Gruel er fortynnet med 100 ml fettfri søt krem, hvis ønskelig kan du også legge til et par dråper hvetekimolje, druefrøolje eller neroli. Blandingen påføres i 20 minutter, skylles deretter med varmt vann;
 • kefir. Hvis huden er svært kløende og rød, kan du fukte en linneduk i en avkjølt kefir og bruke som kompress. Kald kefir vil berolige, lindre irritasjon og fukte det.

Urter som er nyttige for xerosis: kamille, lind, humle, rosenblad, jasmin, dill, mynte, fiolett og coltsfoot. Noen av disse urter kan blandes i like store mengder, og deretter forberede infusjonen basert på en skje av samlingen for hver kopp varmt vann. Den resulterende blanding blir tilsatt til badet eller brukt for komprimering og tørking.

Tørr hudoljer: hund rose, rose, mandel, kokosnøtt, jojoba, hvetekim, karitt, macadamia, aprikos, fersken. De legges til badevann, masker, lotioner.

Betyr matens rolle

For å raskt eliminere tørrhet og peeling hos både menn og kvinner, bør du drikke så mye som mulig. Og ikke bare om sommeren, men også om vinteren, da dette er varmesesongen. Så du er stadig i rommet med varm luft, som ikke er den beste effekten på tilstanden av epidermis og kan forårsake ubehag.

Hva annet er verdt å gjøre:

 1. eliminere eller minimere bruken av kaffe og alkohol;
 2. ta vanen med daglig bruk av nøtter, frø og vegetabilske oljer;
 3. Stopp sultediet og spis jevn sjøfisk regelmessig.

Hvis du for en eller annen grunn ikke kan spise fisk og melkeprodukter, drikker du flere grønnsaker og fruktjuicer med masse.

Ekstra tips og triks

Eliminering av tørrhet og kløe på kroppens hud under svangerskapet er noen ganger ikke så lett. I dette tilfellet er et slikt symptom forbundet med hormonelle endringer i kroppen, så bare en krem ​​eller olje, selv de beste, vil ikke være nok. Hva å gjøre og hvordan man skal håndtere kløe og tørrhet i hele kroppen, vil legen fortelle.

Generelle anbefalinger, og ikke bare for gravide, er:

 • Drikk daglig minst 1,5 liter rent vann;
 • Ikke ta varme bad med såpe. Preferanse bør gis til en varm dusj med en myk krem-gel;
 • unngå eksponering for direkte sollys;
 • midlertidig forlate dekorative kosmetikk, og for å rense huden bruk forsiktig peeling og bløtgjøringsmidler;
 • Etter en dusj må du ikke tørke kroppen, men flekk den, så bruk umiddelbart en fuktighetsgivende olje eller lotion;
 • Bruk klær som passer for sesongen for ikke å fryse, men ikke å svette i den. Forhold bør gis til naturlige, pustende stoffer;
 • føre en sunn livsstil, følg dietten, ikke misbruke alkohol og koffein;
 • unngå stress og overarbeid, om mulig ikke å ta antibiotika og andre potente stoffer.

Xerosis må bekjempes inne og ute. Anmeldelser av tilstrekkelige brukere og leger anbefaler ikke å angre på tid og penger for en spesialisert konsultasjon: Som et resultat er det billigere og mer effektivt enn å lete etter måter å bekjempe xerose eksperimentelt. En enkel analyse vil vise nøyaktig hva som mangler i kroppen, og legen vil fortelle hvilke vitaminer du skal ta for ditt problem, og hva som ellers raskt og sikkert kan eliminere kroppens sterke tørre hud.

Flere Artikler Om Typer Acne