Alle kvinner som ikke bor i en ubåt, og i hvert fall interessert i kosmetikk, har hørt om viktigheten av å bruke syrer i hudpleie. AHA, BHA, enzymer, peeling, peeling - disse betingelsene er dyktig kastet av markedsførere og dermatologer.

Men syre hudpleie er ikke en revolusjonerende løsning i det hele tatt. Bare avanserte kosmetikkprodusenter kunne korrekt angi og beskrive logikken om bruk av syrer i kosmetikk.

Faktisk er BHA salicylsyre, AHA er fruktsyrer. Den mest primitive, forståelige og vanlige fruktsyren er sitronsyre, eller som produsentene kaller det, Zitric acd. Denne ingrediensen finnes i 75% av dine kosmetiske produkter. Det er satt i sjampo, balsam, kremer, tonics, BB-krem, serum, etc.

Populariteten til denne komponenten i produktene av toppmerkene fører til nysgjerrige refleksjoner. Kvinner spør seg: "Kan jeg tørke ansiktet mitt med sitron eller sitronsaft og håper på et positivt resultat? Eller er det mer korrekt å bare bruke sitronsyre som en del av industriprodukter? " Det er ingen utvetydig svar på dette spørsmålet, men det er vanskelig å redusere fordelene med sitronsyre.

Hvordan påvirker sitronsyre huden?

Frukt syrer, inkludert sitronsyre, er en virkelig effektiv hjemmeomsorg ingrediens. Derfor anbefaler kosmetologer ofte å gni ansiktet med dem. Imidlertid kan slike prosedyrer med sitron gi både fordel og skade.

De virker i flere retninger samtidig: de fjerner døde celler, fornyer epidermis, forhindrer vekst av bakterier, løser sebum og derved lindrer huden fra svarte flekker og komedoner.

Du hører ofte om behovet for å opprettholde riktig pH i huden. Faktum er at huden har et surere miljø sammenlignet med andre organer. Men mange faktorer forstyrrer sin naturlige balanse. For eksempel har såper og andre rengjøringsmidler en alkalisk basis og reduserer surheten i huden. Derfor kan hyppig vask føre til tørrhet, følsomhet og utslett.

Hvis du fortsatt lurer på hvorfor du tørker ansiktet ditt med sitron og om det er nyttig, vet du at en slik prosedyre er den rimeligste måten å balansere huden på. Og den heroiske dosen av vitamin C og delikat peeling er hyggelige bonuser.

Indikasjoner og kontraindikasjoner til bruk for forskjellige hudtyper

Sitronsyre er en billig, effektiv og mest populær kosmetikk ingrediens. Konklusjonen antyder seg selv: den passer for alle hudtyper. Men i noen situasjoner er sitronsyre spesielt nyttig.

For fet hud

Hud sebum er en gunstig avl grunn for bakterier som provoserer akne, akne, akne og andre "gaver". Plus, overflødig fett har en tendens til å størkne i porene, forårsaker sorte prikker, ujevn tekstur, komedoner.

Syrer løser fast sebum, rene porer, fjern døde partikler fra dermis.

Syrer er en frelse for jenter med fet og problem hud. Hvis du er nybegynner, har du ikke prøvd avanserte BHA, AHA-produkter, bruk sitronsaft. Dette er en måte å forstå om huden din er utsatt for syrer og hvor mye. Oppgrader deretter din kosmetiske pose ved å kjøpe produkter med dyre syrer.

For hud med fregner og pigment flekker

Først og fremst, slik at nye flekker og fregner ikke vises, gjør venner med solkrem.

I flere århundrer har sitronsaft blitt brukt til å bleke ansiktet fra pigmentering og fregner. Ja, det hjelper virkelig å jevne ut hudfarge, lette spor av akne, pigmentering, etc., på grunn av egenskapen til å exfoliere gamle celler. Men det er umulig å kvitte seg med gamle pigmentplettene bare med sitron. Til slike problemer passer inn i et kompleks. I kombinasjon med sitronsyre, bruk glykolsyre eller melkesyre, arbutin og enzymer.

For moden og fading hud

Med alderen reduseres alle naturlige fornyelsesprosesser i epidermis. Derfor er vanlig peeling grunnlaget for anti-alderspleie. Scrubs, vaskebørster og andre traumatiske metoder er kontraindisert for moden hud.

Syrer er en fantastisk, delikat måte å stimulere til dermal fornyelse. Den mest sure syren er sitronsyre. Hun klarer denne oppgaven godt.

Den gamle bestemorens måte å skylle hår med en løsning av eplecider eddik eller sitronsyre er et nyttig liv hack, testet av flere generasjoner. Skyll håret med surgjort vann umiddelbart etter vask, det lindrer hodebunnen, gjør håret skinnende, mykt og elastisk.

Når og hva er effekten av å tørke?

Gode ​​produkter med syrer forandrer huden om noen dager. Det blir strålende, fuktet, godt preparert, hudfarge nivåer, inflammasjoner helbrede, selv små rynker utjevnes.

Men er det mulig å smøre ansiktet direkte med sitron, og ikke med syre? Sitronsaft er et mindre effektivt, men mer delikat alternativ for syrepleie. Resultatet av bruken vil ikke være så uttalt og umiddelbar som det kan være fra en syre, men det vil definitivt være. Huden blir jevnere og lettere, porene vil smale, ansiktet vil oppdatere.

anmeldelser

Anmeldelser om hvorvidt du skal tørke ansiktet ditt med sitron, er tilgjengelig på Internett i store mengder. Dette verktøyet er veldig populært blant kvinner, da det er en av de mest rimelige.

xHE3HAKOMKAx

Jeg har tørr hud, men med akne i midten av ansiktet mitt. Her er et så dårlig paradoks. Brukt sitronsaft, blandet med fettkrem. Betennelser tok 2-3 dager, og viktigst var det ingen skjebneblå spor av post-akne. Nå går jeg til skjønnhetspleieren, men jeg gjør også regelmessig en maske med sitronsaft.

Inna Berry

Jeg har en strukturert hud. Det er ingen porer på pannen, men kratere, selv primere hjalp ikke. Dermatologen anbefalte å gå for en "gul peeling", men for å forberede, anbefalte han å lage is fra sitronsaft og tørke ansiktet om morgenen. Jeg likte resultatet så mye at jeg aldri gikk for peeling. Huden er blitt jevnere, porene er ikke strammet, men har blitt mindre merkbare.

Hvor ofte kan jeg bruke sitronsaft?

Kvinner er bekymret for spørsmålet om du kan tørke ansiktet ditt med sitron hver dag? Hvis det hjelper, så ja. Men overdriv det ikke. For intens eksfoliering er tynn epidermis. Rødhet, peeling, etc., indikerer at du må sette pause i syrepleie.

Regler for anvendelse

Hvis du integrerer sitronsyre eller sitrusjuice riktig i din daglige omsorg, vil det ikke være noen skade for det, bare fordelen. Men du må følge en rekke nyanser for å forhindre forekomst av bivirkninger:

 1. Ikke bruk juice på skadet eller irritert hud. Hvis det er sår, svært betent områder, brannskader, etc., vil syren bare forverre situasjonen og forlenges helbredelsesperioden.
 2. Kontroller "surhet" av din omsorg. Sjekk sammensetningen av tonic, lotion, serum, hvis de allerede inneholder syrer (merket Acid, BHA, AHA), du trenger ikke å tørke ansiktet med sitron. Slike omhu kan tynne huden.
 3. Unngå å få sitronsaft på leppene, nesevingene, øyesonen og andre følsomme områder.
 4. Hvis du ikke er en sur pro, ikke la sitronsaft på huden din. Tørk ansiktet med sitronsaft, vent 5-10 minutter og vask med vann. Syren har tid til å virke, huden vil absorbere alle slags vitaminer fra sitrus, og de eksfolierte partiklene vil bli fjernet etter vask.

Enhver type peeling gjør huden utsatt for ultrafiolett stråling, øker risikoen for pigmentflekker. Avanserte dermatologer har gjentatte ganger bevist at intens UV-stråling bidrar til fotoaldering av huden og utseendet av melanom. Men med vanlig peeling er solbeskyttelse ikke et anbefalt forebyggende tiltak, men en nødvendighet. Selv om du bare tørker ansiktet ditt med sitronsaft, må du ikke forsømme kremer med et SPF-filter.

Hjemmelagde oppskrifter med sitronsaft

Syr pads for eksplosjonssprøyting

På basis av sitron kan du lage et fasjonabelt produkt - sure pads for eksplisitt peeling. Slike pads for hudfornyelse produserer for tiden bare dyre merker: COSRX, Secret key (Korea), Dr. Deniss Gross, Laboratoire Dr Renaud (amerikanske dermatologer).

Dette er et primitivt, men genialt produkt: et sett med bomullsputer gjennomvåt i sur komposisjon. Prisen på slike "innovative produkter" ruller over: 3-6 $ for 1 pute. De inneholder alle et kompleks syrer, inkludert sitronsyre.

For håndlagde pads trenger du: et sett med bomullsputer, 1 ts. sitronsyre, 1 ts salicylic løsning fra apoteket, 1 ampul av apotek ascorbinsyre + 25 ml vann. Rist opp løsningen før bruk, fukt en bomullspute, tørk ansiktet, vask grundig om 3-5 minutter.

Denne enkle prosedyren gir et klart positivt resultat: huden fornyes, huden blir jevnere, betennelsen forsvinner, porene smalere.

Leremaske med sitronsaft

Denne masken strammer porene, fornyer epidermis, tørker betennelser. 2 ss. blå eller grønn leire, + 1 ss. sitronsaft + 1 ss. vann. Masken skal enkelt fordeles over ansiktet. Hvis massen er tykk, legg til mer vann. Påfør huden, unngå området rundt øynene. Vent til masken tørker og skyll forsiktig.

Ikke rart sitronsyre er den grunnleggende ingrediensen til kosmetiske produkter, det øker effektiviteten av hjemmets hudpleie. Ikke unnlater enkle sure midler, og huden din vil bli frisk, frisk og velpleies.

Hvordan bruke sitron på huden

Sitronsaft til ansiktet i folkeskjønnhet brukes som et blekings- og tørkemiddel. Dette er en ekte frelse for personer med fet hud, ungdommer med akne og for de som lider av alder flekker og fregner. Sitron blandet med forskjellige produkter, håper å få en jevn og lys hud, bli kvitt akne og hudormer. Effekten kommer veldig raskt, og med systematisk bruk er det betydelig fast.

Fersk sitronsaft på grunn av tilstedeværelsen av syrer har blekingsegenskaper. Det bidrar til å lette fregner, bli kvitt pigmentering uten å skade huden.

Sitron godt tørker fet hud og desinfiserer den. Og saften, som inneholder en stor mengde vitaminer, nærer og toner dermis.

Sitronsaft er et verdifullt produkt som er oppnådd ved å klemme modne frukter. Den har en bestemt sur smak og rik aroma, utseendet som skyldes innholdet i essensielle oljen. For kosmetiske formål er det bedre å bruke hjemmelaget sitronsaft, fordi de ferdige produktene som selges i butikkene inneholder smaker og konserveringsmidler.

Sitronsaft har en rik kjemisk sammensetning, som inneholder et stort antall organiske syrer, mineraler og vitaminer (riboflavin, rutin, tiamin, askorbinsyre, etc.) I tillegg inneholder den fytoncider med kraftig antimikrobiell virkning og hesperidin - en unik komponent som aktiverer perifer blodstrøm og reduserer hevelse i huden.

Sammensetningen av sitron og eriocytin er en antioksidant som beskytter celler fra den oksidative prosessen og reduserer irritasjon fra syrer. Takket være ham er bruken av denne saften mulig for personer med sensitiv hud.

Juice av denne sitrus har en imponerende mengde fordelaktige egenskaper for ansiktets hud:

 • Naturlige syrer har en sterk immunostimulerende og antibakteriell effekt. De bryter ned skadelige mikrober og bakterier som forårsaker akne.
 • Den viktigste aktive løsningen av sitronsaft er vitamin C, eller askorbinsyre. Med hjelpen blir de døde hudcellene avskallet og ny vekst aktivert. Dette elementet fungerer som et naturlig bindemiddel, som eliminerer overflødig olje, tørker overflaten av dermis og reduserer risikoen for akne.
 • Sitron renser porene, eliminerer rødhet, huden blir glatt, og arrene er ikke så merkbare. Det fjerner også fettete glans.
 • Det er et blekemiddel laget av naturen. Sitronsaft lyser flekker etter akne og hudormer; takket være ham, fargen på huden blir feilfri.

Indikasjonene for bruk av sitron for kosmetiske formål er mye større. De viktigste inkluderer:

 • ansikts pigmentering;
 • økt hudfettighet;
 • sorte prikker og ål;
 • forstørrede porer;
 • ujevn hud;
 • tørr hud;
 • tap av elastisitet;
 • slags tretthet;
 • redusert tone;
 • fading derma.

Dette unike produktet vil være til nytte for nesten alle representanter for svakere kjønn.

Påfør en maske av sitrus kan ikke alle mennesker. Kontraindikasjoner inkluderer:

 • nærvær av allergi mot frukt;
 • rosacea;
 • ansikts sår;
 • store foci av betennelse og utslett;
 • onkologiske sykdommer.

En enkel måte å lette og rense huden på - gni ansiktet med et stykke sitrus. Det er nødvendig å gjennomføre prosedyren to ganger om dagen. Et alternativ er å tørke huden med en bomullspute dyppet i ren eller fortynnet juice.

I tillegg begrenser vasking med sitronsaft porene og reduserer antall komedoner.

Whitening mask

Følgende ingredienser vil være nødvendige:

 • masse 1 medium sitron;
 • 3 ss. l. mel.

Frukt må først bli malt. For å forhindre at huden tørker under prosedyren, bør den smøres med fettkrem. Alle komponenter blandes til glatt og påføres ansiktet. Å opprettholde en maske ikke mer enn 15 minutter. Skyll deretter med rent vann.

Mask for fet hud

For denne typen hudmaske er nyttig fra:

 • pisket hvit hvitt;
 • 2 ss. l. havremel;
 • 5 dråper ferskpresset sitronsaft.

Resultat: før og etter drikkemasker med havremel og sitronsaft

Alle ingrediensene må blandes og påføres i 2 lag, og deretter la det stå i 20 minutter. Skyll alt bedre "sitron" vann. Lys av huden oppstår på grunn av rensing og ytterligere innsnevring av tilstoppede porer. Masken strammer og toner også huden.

En effektiv og nyttig maske kan utarbeides fra:

 • 1 ss. L.Soka sitrus;
 • 1 ss. l. fett krem;
 • 1 ts. rømme.

Blandingen bør stå på ansiktet i 20 minutter; etter at det er best å fjerne det med en kosmetisk spatel. Etter alle manipulasjonene, tørk ansiktet med "sitron" vann.

Denne masken har tonisk effekt og bekjemper de første tegn på aldring; Med regelmessig bruk er det bra for rynker.

Fra trøtt derma

Å takle løs og sliten hud med forstørrede porer vil hjelpe maske med en astringent egenskap.

For henne er nødvendig:

 • 1 ss. l. skje av medisinsk talkum;
 • 30 dråper sitronsaft;
 • 1 ts. honning.

Bytte av talcumpulver kan være et vanlig babypulver uten tilsetningsstoffer. Det vil bidra til tørking av fete områder i huden.

Påfør blandingen i 25 minutter, og det beste er å gjøre det med en spatel.

Honning fyller huden med energi, og saften påvirker aktivt produksjonen av kollagen og elastin.

Hvis du tørker ålene med fersk sitronsaft, forsvinner de raskt fra ansiktet. Det viktigste - å observere moderering, ellers kan du tørke ut ansiktet.

For de med sensitiv og tørr hud, vil lotion gjøre. For å lage mat, må du ta:

 • 100 ml rent vann
 • 15 dråper naturlig sitronsaft.

Denne enkle måten bør tørke ansiktet, men ikke påvirke leppene og området rundt øynene.

Når du velger sitronsaft som et kosmetisk, må du huske at det inneholder syre. Kosmetologer sier at det ikke er nødvendig å bruke det om sommeren, siden huden tørkes så mye med ultrafiolett lys.

Vær forsiktig med å oppføre seg med ham og med sensitiv hud.

Sitron ansiktsmasker for skjønnhet og ungdommelig hud

Oppretthold huden hele tiden i tone, rens den og tone opp under kraften av vanlige produkter rundt oss. Det viktigste er evnen til å bruke dem riktig i hjemmet kosmetikk. For mange er favorittdrinken i varmen og kulden te med sitronskiver. Men dessuten kan sitron for ansiktet også brukes. Egenskapene, ernæringsmessige sammensetning vil misunne mange kjøpte kosmetikk.

Sammensetningen og fordelene med sitrus

Sitron for ansiktet er kjent for sine rensende, foryngende og helbredende effekter. Det er ikke noe overskudd i sammensetningen av sitrus, bare vitaminer og næringsrike, livgivende komponenter:

 • kompleks av mineraler (kalium, kalsium, natrium, magnesium, sink, jern, fosfor) - uten dem kan cellene ikke fungere skikkelig. Mineraler er ansvarlige for metabolske prosesser, tillater normalisering av kjertlene, beholder fuktighet og påvirker fornyelsen av epidermis;
 • Vitamin C - hovedfighter med frie radikaler, tidlig aldring av huden. Ascorbinsyre akselererer syntesen av kollagen og elastin;
 • Vitaminer E, B, PP - Hold integumentet i tone, gi en sunn, jevn skygge, delta i stoffskiftet;
 • organiske syrer - dypt inntreng, sikre fjerning av døde celler, forurensning, frie porer fra fettete plugger, komedoner;
 • flavonoider er sanne venner av fading hud som har mistet tonen sin. De kjemper aktivt mot rynker og tidlig aldring;
 • Pektiner er stoffer som, i tillegg til foryngende effekt, reduserer betennelse i cellene. De vil bli kvitt irritasjon, akne;
 • phytoncides - oppdatere, berolig huden;
 • Hesperidin - er ansvarlig for kvaliteten på epidermis. Fløyete, myk hud er hans fortjeneste.

Komponentene i sitrusproduktet sikrer styrking av blodkar og celler, gjenoppretter styrke, elastisitet av vev, aktiverer regenerering og metabolisme. Etter sure prosedyrer blir integrene oppdaterte, stramme, og hudflekten glatter ut. Mange kvinner i jakten på snøhvit hud legger regelmessig masker med juice eller sitronolje.

Sitron for huden er en spargebyr med mikronæringsstoffer, vitaminer. Sør frukt er ikke vanskelig å kjøpe hele året. Kosmetikk basert på det er noe magisk. Hun og konturene vil stramme, porer rense, forfriskende og helbrede huden.

Dydene til den sørlige frukten

Denne sitrusen er anerkjent av kosmetologer som et utmerket produkt for foryngelse, bleking, rensing og nærende epidermis. Med flere sammensetninger kan du bruke sur frukt i masker, forskjellige tonic, scrubs. Elementær tørking av ansiktet med fruktskive vil øyeblikkelig kompensere for mangel på mineraler i cellene, rengjør og hels huden forsiktig.

Hva lover sitrus oss?

 • dyp rensing - de inneholdte syrer trer øyeblikkelig inn i epidermis, eliminerer urenheter, døde celler og sebaceøse sekresjoner. I tillegg normaliserer frukten arbeidet i kjertlene, slik at den stygge glansen forsvinner. Ofte brukes syrer til peeling i skjønnhetssalonger;
 • naturlig lege - sitron kosmetikk kjemper aktivt akne, inflammatorisk akne og akne. Sour sitrus har gode antiseptiske, antibakterielle og immunostimulerende egenskaper. Bakterier som forårsaker akne, akne, dø, og problemet forstyrrer ikke lenge.
 • intenst ernæring - høyt innhold av ulike mineraler, ernæringsmessige komponenter gjør cellene sunne, sterke til eksterne angrep av skadelige bakterier. En ansiktsmaske med sitron vil etterfylle de bortkastede kreftene, stimulere epidermisene;
 • foryngende effekt - perfekt lindrer sitron rynker. Det stimulerer regenereringsprosesser, kollagen og elastin produseres raskere. Det er ikke overraskende at etter sure masker er huden stram, elastisk, som i ungdommen;
 • naturlig belysning - selv skyggen av ansiktet, blek det litt uten hjelp av profesjonelle verktøy. Dra nytte av et lett, bevist sitronprodukt. Med det kan du kjempe med pigmentflettene;
 • tilgjengelighet - du kan kjøpe sitrus i butikken hele året, og om vinteren finner du det i hvert kjøleskap. Utarbeidelsen av en forfriskende sitrus ansiktsmaske tar ikke mye tid, men vil tilfredsstille deg med høyt resultat og minimal kostnad.

Forbered en kosmetisk is basert på sitronsaft. Dette er en frelse for huden i varmen, umiddelbar etterfylling av fuktighet, nyttige komponenter. Med andre ord - en belastning av styrke og energi.

Indikasjoner og kontraindikasjoner

Overraskende, for en sur frukt er en liten forandring til verre (kvise, irritasjon, første rynker) et signal til handling. Dette er et universelt middel som passer for alle. Hvis du har merket et av følgende tegn, kan du kontakte den sure frukten:

 • fettete skinn;
 • inflammatoriske reaksjoner, akneproblemer;
 • Behovet for dyp rensing;
 • huden er sliten, mister elastisitet;
 • aldring, tap av tone, utseendet på rynker;
 • alder flekker, fregner, som ødelegger utseendet;
 • kjedelig hudfarge, grå eller gul.

Frukt kan brukes til alle typer epidermis for generell pleie og målrettet å løse hudproblemer. Oppskrifter, metoder for forberedelse av midler til rensing, foryngelse, ernæring med tillegg av sitronproduktsett. I tillegg kan du skifte fersk juice med sitronolje. Begge alternativene kombineres lett med baseoljer, naturlig honning eller urtedekk. Hvilke urter er mer egnet for ansiktet ditt, les her.

Sitron åpner nye horisonter for kvinner i hjemmet kosmetologi. Fond basert på det kan brukes av alle som ikke lider av allergier og ikke har åpne sår, mikrotraumas i ansiktet.

Sitron Remedies

I kosmetologi brukes denne sitrus i mange variasjoner. Juice, hele stykker, is eller sitron eterisk olje for ansiktet vil alltid komme til din hjelp.

Fra vitamin sitrus kan være forberedt lotions, masker, scrubs. Fortynn fruktjuice med vann, fryse - og få en god, nærende og tonisk kosmetisk is. Et par kuber på en varm dag vil gjenopprette vannbalansen i cellene, fylle dem med viktige sporstoffer, vitaminer.

En enkel måte å bryr seg om fet, problem hud er å bare tørke ansiktet med sitron. Kryd sitrus i tynne skiver. På massasjelinjene tilbringer citrusskiver 2-3 ganger. Cellene vil motta en anstendig del av vitaminer, mineraler, dekslene blir rengjort og oppdatert. Etter prosedyren vaskes med kokt vann.

En enkel, men næringsrik tonic for den sensitive epidermis vil bli oppnådd ved å kombinere samme mengde vann og sitronsaft. Bruk regelmessig tonic i ansiktet ditt. Dette vil spare deg for akne, svarte flekker, vennligst med utrolig enkelhet og mykhet i integumentet.

Som du kan se, er sitronsaft til ansiktet lett å bruke. Forbered en enkel tonic eller is for å oppfriske ansiktet ditt i varmt vær. Det tar ikke mye tid, innsats, men vil gi forsiktig rensing, intensiv ernæring og kvalitetspleie.

De beste oppskrifter for alle anledninger

For å oppdatere, helbrede, forynge og hvite ansiktet, er ikke raffinerte ingredienser nødvendig. I løpet av kurset er enkle, men effektive nærende ansiktsmasker.

Gentle rensing

En lett sitron peeling er nyttig for alle typer epidermis. For å forberede en rensende skrubbe, trenger du:

 • 1 ss. sitrus juice;
 • 1 ts granulert sukker;
 • 1-2 potet tuber.

Lag ferske potetmos. Bland 1 ss. puree med frukt ingrediens, sukker. Påfør skrubbe på en fuktig overflate i 15-20 minutter. Massasje i flere minutter for å forbedre sluttresultatet. De viktigste metodene for selvmassasje ser her.

Whitening effekt

For å lette, rense og forbedre huden, bruk naturlig honning og sitron for ansiktet. Denne kombinasjonen er svært populær i skjønnhetssalonger og i hjemmeprosedyrer. Begge ingrediensene er mettet med vitaminer, mineraler, og tjener derfor som en slags "cocktail" av næringsstoffer til cellene. For å forberede en blekende, nærende maske trenger du:

 • 1 ts sitronsaft;
 • 1 ss. smeltet honning.

Ta med honning i flytende tilstand, ikke overskride temperaturmerket på 40 o C. Bland med sitrusekstrakt. Legg på ansiktet i et tett lag i 15 minutter. Lemon-honning maske har en omfattende effekt på epidermis, myker og oppdaterer den. Etter en maske vil ansiktsskyggen til og med utelukke, men forventer øyeblikkelig oppblåsing av aldersflater, fregner er ikke verdt det. Dette krever en systematisk tilnærming.

Prøv å bleke ansiktet med sitron og persille. Oppskriften er enkel, men effektiv. Generelt refererer persille til produkter for foryngelse. Sitronmaske vil lette, stramme og stimulere huden. For forberedelse av helbredelsesblandingen vil det trenge ingredienser:

 • avkok av persille rot;
 • sitrus juice.

Grønn rot fylle med kokende vann (0,5 ss), la det infuse litt. Ta like proporsjoner av sitronsaft og kokt kjøttkraft. Tørk ansiktet med denne væsken 2-3 ganger om dagen. Forløpet av prosedyrene er 2-4 uker.

Løfteprosedyrer

Øk øynene og munnens fulle hjørner, øk tonen, elastisiteten til epidermis under kraften av masken med tilsetning av havremel. For forberedelsen vil det trenge:

 • 2 ss. flak "Hercules";
 • 3 - 4 ss. helmelk;
 • 1 ts sitrus juice;
 • 1 ts aloe juice

Bring melken til koking, fyll den med havremel. Vent til havremel swells og kjøler. Tilsett aloe, sitron ekstrakt. Spred masken over ansikt og nakke. Etter 15 minutter skylles blandingen med varmt vann. Etter prosedyren garanteres utrolig letthet, mykhet og elastisitet i integumentet.

Øk tonen, gi huden elastisitet, forynge det vil hjelpe leire. Fortynn 1 ss. leire melk, te eller urte avkok. Legg til 1 ts. sitrus juice. Bruk masken. Når masken er helt tørr, vask med varmt vann.

Bruk leire med omhu. Ideelt sett er blå leire egnet for eiere av fet hud, og svart eller tørr eller normal leire.

Bekjempelse av rynker og fading hud

Honning og sitron for ansiktet kan også brukes i voksen alder. Cheer opp ansiktet, styrke regenerering og metabolske prosesser inne i cellene vil hjelpe ingredienser:

 • sur sitrus;
 • 1 ts naturlig honning;
 • 1 ts fettfattig surkrem (for fetttype);
 • 1 ts Olivenolje (for tørr type).

Knust sitrus i potetmos (med hud), tilsett resten av ingrediensene. Sett massen på problemområdene i 15 minutter. Ansikt etter sitron med honning ser uthvilt, sunt. Ikke glem å bruke en krem ​​med løfteeffekt etter masken for å konsolidere den oppnådde suksessen.

Magic remedy for effektiv ernæring, foryngelse kokk med sitronolje. Lag en fantastisk oljesammensetning fra olivenolje, druefrøekstrakt, arganolje og andre favorittestere. Oljeekstrakter legger til 1-2 dråper.

Sitron for ansiktet. Ansiktsmasker med sitronsaft

De fleste av dere kjøper alltid ferske sitroner, fordi denne fantastiske frukten er så nyttig for å forbedre menneskers helse.

I dag vil jeg fortelle deg om en av sine unike egenskaper - hudpleie, du vil lære hvordan du bruker sitron og sitronsaft til ansiktet.

Det er verdt å merke seg at hudpleie med sitron er ganske enkel og kan lett brukes når ønsket oppstår, for dette trenger du bare å tørke ansiktet med en sitronskive.

Sitron for ansiktet - gunstige egenskaper for huden

Sitronsaft har naturlige desinfiserende egenskaper, takket være det det er svært nyttig i bekjempelse av hud arr og akne.

Den saftige og duftende sitronen, unik i sammensetningen, vil tillate oss å forynge og rense hudpleie uten unødvendige økonomiske kostnader.

 • Sitronsaft - har naturlige blekningsegenskaper. Det lyser fregner, akne flekker og akne, bidrar til den perfekte fargen på huden;
 • Naturlige, naturlige syrer inneholdt i sitron har en sterk antibakteriell og immunostimulerende virkning. bryter ned skadelige mikrober som forårsaker akne og kviser;
 • Den viktigste aktive ingrediensen som inneholder sitronsaft er hydroksy-syre, L-absorberende syre. Det går bra med å peeling døde, gamle hudceller og fremmer veksten av nye og sunne celler;
 • Syre exfoliating prosessen virker som en naturlig astringent at, tørking på overflaten, fjerner overflødig olje, minimerer mulig utseende av akne;
 • Sitronsaft er en god peeling for ansiktets hud, det rydder rent døde og gamle celler, gjør ansiktet vakkert, ung og huden er myk og smidig;
 • Sitron er en kilde til vitamin C - det er en antioksidant som bremser aldring av celler, forynger huden og gjør den mer elastisk.
 • I tillegg har sammensetningen av sitronen slike vitaminer: B, K, B1, B2, B3, A, E, og sporstoffer som jern, kalium, fluor, natrium;
 • Vitaminer Et vitamin K vil bidra til å eliminere overdreven hudpigmentering, og kalium gjenoppretter den normale ytelsen til talgkjertlene;
 • Vitamin A vil bidra til å lindre betennelse i huden, og fruktsyrer inneholdt i sitron og dens juice, hvite, rens ansiktet ditt fra fregner, ujevn tanning eller pigmentering.

Indikasjoner og kontraindikasjoner til bruk av sitron

Til tross for alle fordelene og tilstedeværelsen av mange vitaminer, er sitron et allergen, så det bør brukes med stor omhu for ikke å forårsake allergi eller irritasjon på huden.

La oss ta en nærmere titt på spørsmålet om hvem som kan tørke sitronen til å ta vare på huden din, og hvem er disse prosedyrene kontraindisert?

Indikasjoner for bruk:

 • Normal og fet hud.
 • Pigmentering, flekker på huden, fregner;
 • Akne, akne, akne;
 • Aldring, sliten, fading hud.

Kontra:

 • Allergi, individuell intoleranse;
 • Åpne sår på huden, svulster.

Masker med sitron holdes i ansiktet i ikke mer enn 10-15 minutter, dette gjelder også for sitronsaft: tørk ansiktet, la det gå en stund og vask av med vann.

Skyll ansiktet, bortsett fra vann, kan være en varm avkok av kamille.

For masker må alle ingrediensene være helt friske og naturlige, sitroner friske, dette er en viktig betingelse for en kosmetisk prosedyre av høy kvalitet.

Hvordan bruke sitron til ansiktet?

Nå som du har lært om fordelene som en sitron kan bringe til ansiktet ditt, er det på tide å lære å bruke det på hudpleie på riktig måte.

Hvis du vil ha blekksprut og fregner, hvis du har vanlig eller fet hud, tørk ansiktet med en sitronskive opp til 4-5 ganger om dagen, la juice på huden i 5 minutter, og skyll deretter med varmt vann.

Denne prosedyren bør gjøres ikke mer enn tre dager på rad.

For fet og skitten hud med forstørrede porer, er det nødvendig å lage en forfriskende lotion fra like deler av sitronsaft og mineralvann.

Tørk ansiktet med sitronkrem hver dag, skyll ikke med vann og la det tørke.

Sitron is for ansikt

Perfekte hudpleieprodukter er sitronbiter. De renser og hvitner huden, strammer porene og desinfiserer huden.

Å lage sitron kuber er veldig enkelt:

 1. Kut sitronen i to halvdeler, klem ut juiceen.
 2. Vi filtrerer saften gjennom en sigte og hell den i isform.
 3. Skiver med juice fryser i fryseren.

Hvordan søke:

 1. Vi vasker, ta en sitron isbit og tørk ansiktene med den.
 2. Vi ruller av i 10 minutter, etter at vi vasker igjen og vi smør ansiktet med vår favorittkrem.

Hvordan kan du ellers bruke sitron til ansiktet?

Det er to enkle måter: tørk ansiktet med et stykke sitron eller sitronsaft, som du trenger å fukte en bomullspute.

 1. For kosmetiske prosedyrer, bruk bare moden og fersk sitron.
 2. For kutting er det nødvendig å bruke en skarp kniv og en trehakk.
 3. Klipp lemon forsiktig i to halvdeler for å klemme ut juiceen.
 4. Rengjør hender, klem citronsaft på en bomullspute.
 5. Vi renser ansiktet og påfører juice på den berørte huden med en bomullspute, og unngår kontakt med området rundt øynene.
 6. La juiceet stå i noen minutter, og vask deretter ansiktet med varmt vann.
 7. Etter prosedyren bruker vi en nærende krem ​​på huden slik at det ikke er følelse av tetthet og peeling av huden.

Ved å bruke sitron og sitronsaft to ganger i uken, vil du snart merke at huden er blitt renere, sunnere og yngre.

Masker med sitron for ansiktet. Beste oppskrifter

Fordelen med å bruke sitron i hjemmet kosmetikk er at den kan brukes til å gjøre ansiktsmasker med sitron til ansiktsmasker. Slike prosedyrer er spesielt relevante om sommeren og vil hjelpe til med mislykket soling, fregner, hudpigmentering og andre problemer.

Hvordan hvite ansiktet med sitron?

 1. Fersk sitron god kvalitet vask, kutt i to halvdeler og klem juice. Vi kan bare kutte av et lite stykke og tørke huden med den.
 2. Rengjør huden og tørk med sitronskive hele ansiktet eller dets enkelte deler.
 3. Du kan utføre denne prosedyren med en skive med bomull dyppet i sitronsaft.
 4. La juiceet stå på huden i 10 minutter, og vask deretter med vann eller avkok av kamille og påfør kremet.

Ansiktsblitsprosedyren utføres en gang om dagen, i tre dager, til ønsket resultat oppnås.

Akne Sitron

Fra akne og utslett på huden, kan du tørke steder der det er utslett, bomullspute dyppet i sitronsaft.

For å bekjempe akne, bruk en blanding av havsalt med sitronsaft i forholdet 1: 1. Bomuldsull blir påført på kviser på kviser, vendt, igjen i 10 minutter, og deretter vasket av.

Sitron reduserer betennelse, desinfiserer og tørker og reduserer fet hud, renser svarte flekker.

Honning med sitron for ansikt

En av de beste anti-aging rettsmidler for aldring, fading, flabby og rynket hud er en maske laget av naturlig bi honning og sitron.

 1. Bland honning med sitronsaft - honning 1 ss. skje, juice - 2 ts.
 2. Hvis honning er kandisert, smelter den i et vannbad, men ikke varme det mye. Vi utarbeider en maske før søknad.
 3. Vi bruker masken på ren hud med et tynt og jevnt lag, la det stå i 15 minutter, og så vasker vi ansiktet med varmt vann.
 4. Etter masken bruker vi krem ​​på ansiktet.

Honning - sitronmaske toner huden, gir næring, fuktighet, foryngelse, reduserer betennelse. I tillegg glatter det rynker og lyser ansiktet.

Mask av brus og sitron

Soda i kombinasjon med sitron fjerner giftstoffer, renser og nærer huden, fjerner forsiktig det øverste keratiniserte laget på huden, virker som peeling. Hvis du legger til honning til denne masken, blir effekten enda bedre.

Mask av brus og sitron, før du bruker, test på håndleddet ditt slik at det ikke er rødhet og allergier.

Det er nødvendig å lage en maske før den brukes, slik at den er frisk. Soda bør også brukes frisk, ikke bruk den som har gått ut.

 1. Skje naturlig flytende honning (hvis honning er tykk, smelter deretter i et vannbad) blandet med en skje med brus og en skje sitronsaft.
 2. Alt er blandet til en grøt og uniform tilstand.
 3. Påfør slurry i sirkulære bevegelser på huden.
 4. La i 10 minutter og skyll med lunkent vann.

Sitron og brus vil fjerne overflødig fett og smuss, tørr akne og lindre utslett, noe som er svært viktig for folk som lider av dette problemet.

Protein med sitron for ansikt

Denne masken er en av de beste, som fjerner glans og lukker forstørrede porer. Det anbefales å gjøre etter å rense ansiktet fra de svarte prikkene.

Matlaging er ikke dette miraklet - midlene vil ta litt tid.

 1. Vi pisk ett protein med to ts sitronjuice og påfør det på et renset ansikt.
 2. La i 10 minutter, skyll deretter med vann og fukt huden med krem.

Ansiktsmaske sitron med rømme

Denne masken anbefales for kombinasjon og fet hud. Sitron i kombinasjon med rømme renser, whitens og nærer huden.

 • Det er tilrådelig å ta rømme til masken frisk og hjemmelaget, slik at den er av god kvalitet og uten skadelige konserveringsmidler. Og selvfølgelig en god sitron.
 • En spiseskje sitronsaft blandet med spiseskje med rømme.
 • Mask påført på huden. Hold i 15 minutter, vask deretter med vann og påfør kremet. Denne masken skal gjøres en gang i uken.

Huden etter denne masken blir ungdommelig, frisk og renset.

Mask av agurk og sitron

For forberedelsen blandes vi i like store mengder honning, sitronsaft og en rynke av revet, skrelt, agurk, revet på en fin rist.

Påfør den resulterende masken på et renset ansikt og la det stå i 15 minutter, og vask deretter med vann.

Jeg foreslår å se videoen, som forteller hvordan man lager en maske med honning, agurk og sitron.

Sitron anti-rynke: Effektiv hjemme rettsmidler oppskrifter

Sitron - en unik sitrus, som ofte brukes i kosmetikk, for eksempel i motsetning til rynker. Samtidig er det mulig å forbedre tilstanden til huden på ansiktet ved hjelp av en sur frukt, ikke bare ved hjelp av profesjonell kosmetikk, men også komposisjoner tilberedt rett på kjøkkenet ditt. Hva er så nyttig sitron og hvordan man bruker det for å bekjempe rynker? La oss snakke videre.

Om fordelene med sitron for hud og rynkekontroll

Sitron for ansiktets hud - Skur du? Mange av oss betrakter lyse gule sitruser for kaustisk for delikat og sensitiv hud. Men få mennesker anbefaler å bruke sitrus i sin rene form. I de fleste tilfeller omfatter hjemmemedisiner for omsorg og kontroll av aldersrelaterte endringer ekstra ingredienser. Imidlertid er sitron fortsatt den viktigste ingrediensen.

Favoritt av mange sitrus er klar til å betjene skjønnheten i huden på grunn av det store innholdet:

 • vitaminer (sammensetningen av frukten inkluderer vitaminer B, A, C, E, P);
 • essensielle oljer;
 • karoten;
 • phytoncides og pectin;
 • organiske syrer;
 • nyttige mikro- og makronæringsstoffer (magnesium, kalsium, sink, etc.).

Når de brukes riktig, kan alle de fordelaktige elementene som er til stede i sitronsammensetningen, yte en god service til huden vår og bidra til å bli kvitt ubehagelige ansiktsmerker, kalt rynker.

Sitron har gode fuktighetsgivende og blekningsegenskaper, ganske raskt jevner rynker. Det er ofte brukt til å ta vare på fet, kombinasjons- og problemhud.

Det høye innholdet av vitamin C bidrar til normalisering av produksjonsprosessen av melanin, noe som gir hudton, gjør den mer elastisk og glatt. En stor mengde sitronsyre gir en god skrubbing og peeling effekt, bidrar til å forbedre hudfarge.

Sitron er en stor hjelper i kampen mot pigmentering. Hvis du har en tendens til utseendet av "solmerkninger" på ansiktet (freckles), så kan du bare ikke gjøre uten sitron. Dens bruk vil være berettiget hos personer med fet hud. Komponentene i sitrus vil gi en desinfiserende, tonic og nærende effekt.

Den foryngende effekten av sitron er forbundet med evnen til å forbedre kollagensyntese på overflaten av epidermis. I tillegg bekjemper sitron aktivt rynker på grunn av uttalt regenereringsegenskaper.

Alle de fordelaktige egenskapene til sitron for epidermis gjør mange elskede sure frukter til et utmerket middel for å forhindre aldersrelaterte endringer.

Sitron rynke behandling

For å bli kvitt rynker kan du forberede en rekke hjemmepleieprodukter. De viktigste og mest brukte er:

Sitronbaserte masker

 • For eiere av tørr hud. I en liten keramisk bolle fortynne du 20-25 ml flytende honning med samme mengde ferskpresset sitrongrus og bland godt. Deretter tilsettes et par teskjeer varm havremel. Den resulterende tykke vasselen skal fortynnes med varmt kokt eller mineralvann. Til slutt bør det gjøre sammensetningen, konsistensen av en tykk krem. Den skal fordeles i et tynt lag på ansiktet og la stå i ti minutter. Bruk varmt vann for å fjerne maskeresten.
 • Heldig med normal hudtype. Forbereder en maske av følgende ingredienser: en teskje glyserin (solgt i et apotek) og fettfattig rømme, eggeplomme, en skive knust sitron. Alle ingredienser i sitronstammen bør være koblet til hverandre i en grunne beholder. Hva skal være resultatet? Homogen vassdrag med en lett, behagelig sitron smak. Når sammensetningen er klar, bør den påføres ansiktet og vente i omtrent en halv time (noen ganger mindre hvis masken er helt tørr i ansiktet mye raskere). Vask av forsiktighetsproduktet bør også være varmt vann.

cleanser

Alle som lider av hyppige allergiske reaksjoner og utslett på rynket hud, bør være oppmerksom på følgende oppskrift på hjemmelaget kosmetikk. Klem saften av en halv sitron i et glass, bland med 50 ml vann og 1 teskje glyserin.

Alkoholkrem med sitronsaft

Stor omsorgsassistent for eiere av fet hud. For forberedelsen er det nødvendig: finhakk den mellomstore sitronen med zest og bland med 250 ml vodka. La stå i ti dager. Etter det kan tinkturen brukes til å tørke ansiktet to ganger om dagen. Slike hjemme lotion vil redusere porene, effektivt glatte fine rynker, forbedre hudfarge.

Ren Sitron

Det bør brukes med ekstrem forsiktighet og bare i nærvær av utprøvde rynker i ansiktet. Beauticians anbefaler deg å tørke ansiktets hud med et stykke sitron to ganger om dagen, med særlig oppmerksomhet til de mest problematiske områdene. Varigheten av løpet av slike aktive effekter av sitron på huden - ikke mer enn 7 dager på rad.

Sitron med smør

Det vil være en utmerket erstatning for den dyreste anti-rynkekremet. For å gjøre det, bør du blande en liten mengde olivenolje (vegetabilsk olje vil også fungere i ekstreme tilfeller) med noen dråper ferskpresset sitronsaft og på ansiktshuden brukes i stedet for krem ​​langs massasjelinjer.

Isbiter med sitronsaft

Med jevnlig bruk på huden, vil det bidra til å fjerne rynker og generelt forbedre hudtilstanden.

Sitron og dype rynker

Sitron er en stor hjelper i kampen, ikke bare med små, men også dype rynker på ansiktet. Hvis du setter ut for å bli kvitt dype og uattraktive merker i ansiktet, bruk en effektiv maske, som inkluderer: sitronsaft, olivenolje og eggeplomme. Hovedkomponentene skal blandes i en liten beholder i like mengde. Påfør deretter ansiktet.

En ekspress rynke maske for et øyeblikkelig synlig resultat er en blanding av sitronsaft og egghvite. Påfør på ren hud og la den tørke helt. Så snart du føler seg tett i huden - gå straks til vasken.

Infusjon av dype rynker passer for de som ikke liker å tilbringe mye tid på å lage hjemmelaget kosmetikk. Forbereder infusjonen, du kan bruke den i flere uker.

Dens hovedkomponenter: et glass vodka, en sitron med en peeling. Hvordan lage mat? Det blir ikke enklere: hell finhakket eller revet sitron med vodka og sett på et mørkt sted i 7-10 dager. Påfør infusjonen for lotioner: fuktet i sammensetningen av bomullsputer blir brukt i 10 minutter på huden ikke mer enn 2-3 ganger i uken.

Denne oppskriften vil hjelpe ikke bare å takle dype rynker, så vel som betydelig smalere forstørrede porer.

Sitron anti-rynke rundt øynene

Huden rundt øynene er spesielt øm og sensitiv. Det er der at de første rynkene vises raskest. Sitron vil også bidra til å kvitte seg med dem.

For å gjøre dette kan du bruke de ovennevnte isbiter av sitronvann. Et slikt pleieprodukt vil være et reelt funn for alle som ikke fyller regelmessig, er nattlig eller jobber hele dagen.

Citruskryoterapi hjelper ikke bare med å redusere mørke sirkler under øynene, men også å takle de såkalte kråkens føtter rundt øynene.

Det er ikke vanskelig å forberede sitrusvann: ett glass ikke-karbonert mineralvann skal blandes med saften av en halv sitron. Hell i mugg og send i fryseren. Bruk sitron is rundt øynene anbefales om morgenen, umiddelbart etter vask.

Vær forsiktig

Den som bestemmer seg for å bruke sitron for å bekjempe rynker og for andre kosmetiske formål, bør huske at den gule frukten består av et stort antall forskjellige syrer. De er i stand til å tørke ut huden for mye og forårsake peeling.

La bruk av sitron og ulike kosmetikk basert på det bør være:

 • om sommeren (på en tid da solen har mest aktivitet, og vår hud er utsatt for vanlig UV-eksponering);
 • folk som lider av ulike typer sitrusallergi;
 • i nærvær av skader på huden og hudutslett;
 • folk som naturlig har tørr, ekstremt følsom hud.

Spesielt forsiktig bør du bruke sitron for å bekjempe rynker rundt øynene, hvor huden er tynn og følsom.

Flere Artikler Om Typer Acne