En av de vanligste godartede svulstene er et lipom (eller fett), som består av fettceller. Utseendet på svulster på kroppen har alltid vært ansett som et alarmerende tegn, derfor er det veldig viktig å vite hvilken lege som skal behandle med et lipom. Som regel utvikler lipoma sakte og umerkelig for en person, siden veksten av en svulst ikke først ledsages av smertefulle opplevelser og ubehag. Lokalisering av denne formasjonen kan være svært forskjellig, alt fra subkutan fett på ryggen, og slutter med områder rundt nevrovaskulære bunter. Til tross for at wen er ekstremt sjelden gjenfødt i kreft, er det nødvendig å undersøke utdanningen til en kvalifisert spesialist og bestemme om videre fjerning.

Hvilken lege bør konsulteres

En person som har lagt merke til utseendet på en neoplasma i en hvilken som helst del av kroppen, er først og fremst interessert i hva slags lege behandler lipomer.

For det første kan du konsultere en kirurg eller en hudlege. Disse spesialistene vil nøye studere utdanning, og hvis det er mistanke om ondartet vekst, vil de gi veiledning for en undersøkelse av en onkolog.

Oftest forekommer lipomer under huden og ligger overfladisk, men noen ganger forekommer veksten av fettvev i organene i bukhulen og brysthulen, så vel som i bein og muskelvev. I slike tilfeller vender pasientene seg til de legene som er engasjert i behandling av det berørte organet, og lipomer blir funnet ved en tilfeldighet under en omfattende undersøkelse ved hjelp av ultralyd, CT eller MR.

Etiologiske faktorer for dannelse

Leger identifiserer flere hovedårsaker til wen:

 • forstyrrelser i lipidmetabolismen i kroppen: det er ingen avhengighet av dannelsen av wen på fett, så en svulst kan oppstå hos både tynne mennesker og de som har ekstra pounds;
 • genetisk predisposisjon: veksten i utdanningen skyldes et brudd på strukturen av kromosom 12;
 • manglende overholdelse av personlig hygiene
 • tick infeksjon av slekten Demodex.

En lege som behandler lipomer må bestemme årsaken til utviklingen av sykdommen for å velge riktig behandlingstaktikk og forhindre tilbakefall.

Klinisk bilde

Symptomene på sykdommen er tilstedeværelsen av smertefri komprimering i det subkutane fettlaget. På palpasjon karakteriseres svulsten av mobilitet og myk konsistens. Da neoplasma vokser veldig sakte, vender de seg til legen med lipomas når de blir merkbare. Lipoma plager oftest pasienter som en kosmetisk defekt, da det ødelegger utseendet på nærliggende sunt vev.

I de sjeldne tilfeller når et lipom dannes i indre organer eller hulrom, er symptomene svært forskjellige. Imidlertid vises advarselsskilt bare i store lipomer, når de begynner å komprimere indre organer, fartøy eller nerveender. Det er veldig vanskelig å kvitte seg med denne typen lipomer, og behandling bør utføres av en erfaren lege utelukkende ved kirurgi.

Grunnleggende diagnostiske metoder

Hvis lipoma vokser fra subkutant fettvev overfladisk, er diagnosen ikke vanskelig for en kvalifisert lege. Det er nok for en kirurg eller dermatolog å undersøke og palpere formasjonen for å gjøre en korrekt diagnose. Noen ganger kan legen også foreskrive en blodlipidprøve, men limene kan danne seg selv om testen ligger innenfor det normale området.

Overfladiske lipomer behandles kirurgisk av en lege etter en undersøkelse og diagnose, men hvis det er mistanke om at svulsten er lokalisert i de indre organene, brukes følgende diagnostiske metoder:

 • X-stråler;
 • ultralyd;
 • CT med kontrast;
 • MRI;
 • Definisjon av tumor markører;
 • laparoskopi med biopsi.

Det er mye vanskeligere for en lege å diagnostisere og behandle svulster i parenkymale organer eller hulrom. En lege som spesialiserer seg på kirurgiske inngrep spesielt på organene hvor utdanningen ligger, omhandler slike lipomer.

Egenskaper ved behandling

Subkutane prester utgjør vanligvis ikke en trussel mot menneskers liv og helse, men de fleste pasienter bestemmer seg fortsatt for å fjerne dem for å kvitte seg med den kosmetiske feilen. For å fjerne en liten svulst, som ligger overfladisk, krever ikke spesiell forberedelse. Legen fjerner lipoma under lokalbedøvelse, oftest produserer spesialisten en eksfoliering av fettvev med etterfølgende suturering av såret. Laser, radiowave skalpell og kryoforestruksjon er også mye brukt. Når en stor svulst er fjernet, kan sykehusinnleggelse være nødvendig.

Lagre koblingen, eller del nyttig informasjon i det sosiale. nettverk

Til hvilken lege å gå med wen?

Lipoma utgjør ingen helserisiko. Indikasjonene for fjerning er ganske estetisk - ofte ligger svulsten i ansiktet eller nakken. Det kan fjernes av en skjønnhetspleie eller en hudlege på en skjønnhetssalong, eller av en kirurg på et sykehus, avhengig av størrelsen på svulsten og dens plassering. Fjerningsmetoder er forskjellige - fra pricks i wen selv til endoskopisk kirurgi.

Når trenger du en lege for fett på kroppen?

Du må gå til legen umiddelbart når svulsten nettopp har dukket opp på huden. Lipoma kalles en godartet formasjon som ikke degenererer, ikke forårsaker ulempe. I seg selv går ikke fettet, og blir til slutt større. Hvis dette skjer, bør du umiddelbart søke medisinsk hjelp. Ikke selvmedisiner, prøv å punktere eller klemme på lipoma. Det kan imidlertid bli smittet. Hvis en wen på hodet hans har brutt og innholdet har flommet ut, bør en samling for histologisk undersøkelse samles inn og en lege skal besøkes.

Kjenne lipoma med følgende tegn:

 • ingen smerte selv når du presser på lipoma;
 • mangel på temperatur, noe som vil indikere en inflammatorisk prosess;
 • Utdanningens mobilitet.

Wen hovedsakelig i slike tilfeller:

 • stillesittende livsstil;
 • usunt kosthold;
 • hormonell svikt;
 • leversykdommer, endokrine system;
 • avhengighet av alkohol;
 • genetisk predisposisjon.

Hvem å kontakte: hvilken lege behandler

En kirurg eller kosmetolog kan fjerne en neoplasma på kroppen, avhengig av størrelsen på svulsten. Det skjer at folk kan leve med vokaler i årevis. De kan lokaliseres utenfor og inne i kroppen. Under vekst forårsaker de klemming og deformasjon av de indre organene. En spesialist kan hjelpe med slike lipomer. Oftest oppstår utdanning under huden, på de stedene hvor det er lite fettvev:

Skjønnhetspleie eller dermatolog?

En kosmetolog eller en dermatolog kan løse problemet når diameteren på en wen er fra 0,5 mm til 1 cm. Wen fjernes ved elektrokoagulasjon - myke vev av formasjonen brennes med høyfrekvent strøm og dermed absorberes. Kjemisk peeling bidrar til å ta vare på huden etter at formasjonen er fjernet. Denne prosedyren behandler sebaceous kanaler, hindrer lipoma fra å komme igjen.

Kirurgisk inngrep

Hvis wen er på hodet, ansiktet eller i kjønnsområdet, kontakt en spesialist kirurg direkte på sykehuset. Etter å ha brukt eksisjonsmetoder for kapsel av fettet, gjenopptrer han ikke. Operasjoner finner sted uten komplikasjoner, med tiden tar de fra 15 til 100 minutter. implementering av teknologi:

 • Lasermetode - huden blir dissekert med en kirurgisk laser, kapselet med lipoma er skinnet og sugget.
 • Endoskopisk metode - brukes hvis det er en wen på øyet, pannen eller et annet fremtredende sted. Et snitt gjøres på kroppen gjennom hvilket endoskopet settes inn. Et snitt kan ikke gjøres på tumorens sted, men ved siden av det - på sunn hud, som gjemmer et arr.
 • Kirurgisk metode - legen fjerner formasjonen ved å utføre den vanlige operasjonen og utstyre lipomakapslen sammen med innholdet.
 • Medisinering - Et legemiddel injiseres i svulsten med en sprøyte, hvis formål er å bryte ned fett. Etter et tilbakefall er mulig.
Den største spesialisten i lipomas på sykehuset er en hudlege. Tilbake til innholdsfortegnelsen

Profil Spesialist

En lege som kan gjøre en nøyaktig diagnose er en hudlege. Ved å tildele flere studier, bestemmer legen hvilken fagperson som skal henvises til i fremtiden. Når en wen er inne i kroppen, kan bare en spesialist hjelpe med å bli kvitt den. Hvis lipoma er i lungene, vil det bli fjernet av en thorax kirurg, hvis det er en nevrokirurg i hjernen, og en maxillofacial spesialist er på nakken.

dyktige onkolog

For å bekrefte diagnosen, kan pasienten bli henvist for konsultasjon til en onkolog. Hvis wen er i tvil, foreskriver legen en biopsi - tar et stykke av svulsten til undersøkelse. I noen tilfeller er det onkologen som kan utføre operasjonen. Etter inngrepet blir innholdet i svulsten sendt for histologisk undersøkelse for nøyaktig bekreftelse av diagnosen.

Zhiroviks: grunner til utseende, hvordan bli kvitt dem

Oppdager smertefri og mobil tetninger under huden, opplever en person alltid, fordi han ikke vet årsaken til utseendet på slike tumorer og frykter deres malignitet. I 94% av tilfellene er isolerte neoplasmer funnet, og hos 98% av pasientene er de lokalisert direkte under huden, men noen ganger kan slike seler være flere og spire i det subkutane fettet og musklene. En person kan finne slike neoplasmer på hvilken som helst del av kroppen: hode, lemmer, rygg, nakke, ansikt osv. La oss skynde oss å berolige leserne: slike svulster er ikke farlige, hører ikke til kreft og, i motsetning til oppfatningen som har utviklet seg blant personer som ikke er involvert i medisin, degenererer i de fleste tilfeller ikke til ondartet.

Disse svulstene kalles adipose (eller lipomer), de er godartede og er klynger (vekst) av fettvev. I noen tilfeller kan slike seler gi eierne mye ubehag og uleilighet. Ifølge statistikk er lipomer mer vanlige hos kvinner 30-50 år, men kan også oppdages hos menn.

Når den vokser, begynner den å vokse i størrelse, klemmer rundt vev, buler over huden og, avhengig av plasseringen, kan forårsake ubehag mens du bærer klær eller bevegelser. Når de er plassert på synlige områder av kroppen, vil lipomas som er synlige under huden føre til en følelse av uro og utvikling av komplekser. Noen ganger er det mer wen, og veksten kan forårsake sirkulasjonsforstyrrelser og begrense mobiliteten til lemmer.

I denne artikkelen vil vi gjøre deg kjent med årsakene til utseendet på wen, symptomer, diagnosemetoder og behandling av disse godartede svulstene. Denne kunnskapen vil være nyttig for deg, og sammen med legen din kan du finne en måte å bli kvitt disse ubehagelige og ubehagelige svulstene.

Typer av Wen

Varen er klassifisert i disse varianter avhengig av struktur og plassering:

 • subkutan - plassert under huden;
 • myolipom - plassert til dybden av musklene;
 • perineurale lipomer - ligger nær nerverbuksene;
 • adenolipomas - i tillegg til fettvev er glandulære celler en del av svulsten;
 • treelike lipomas - plassert på leddene;
 • innkapslede lipomer - utvikle seg med spredning av fettvev i organene;
 • ringformet lipoma i nakken - plassert på halsen;
 • smertefulle lipomer - preget av dannelsen av flere seler, kaller smertefulle opplevelser;
 • Lipoma på beinet - forseglingen er plassert på en slags ben;
 • angiolipom - ligger i nærheten av fartøyene og dekker deres bunter;
 • myke lipomer - svulster med myk konsistens;
 • diffuse lipomer - svulster uten bindevevskjede (kapsel);
 • fibrøse lipomer - en svulst tett til berøring, som kan være ledsaget av spredning av bindevev;
 • ossified lipomas - tumorer i hvilke beinvev utvikler seg;
 • Petrifiserte lipomer er svulster i hvis vev kalsiumsalter deponeres.

Mens de sanne årsakene til Wen ikke er installert. Formentlig faktorer som predisponerer for utvikling av lipomer er:

 • arvelighet;
 • fett metabolisme lidelser;
 • hormonell ubalanse;
 • skarpe dråper i vekt;
 • diabetes mellitus;
 • traumer;
 • konstant klemme av visse deler av kroppen;
 • dårlig kosthold (lite protein og vitaminer);
 • røyking,
 • ioniserende stråling;
 • svekket immunitet;
 • alder over 40 år.

Den mest ledende rollen i utseendet til wen er spilt av arvelighet. Også, forskere har funnet ut at kombinasjonen av flere av de ovennevnte faktorene øker sannsynligheten for utvikling og rask progresjon av lipomer.

I de fleste tilfeller dannes lipomer under huden og manifesterer seg ikke i begynnelsen. En person kan ved et uhell oppdage en så smertefri komprimering, men har ikke noe å hente med en lege, fordi det ikke gir ham ubehag og ubehag.

Huden over tannstedet endrer ikke utseendet. For de mest wen preget av slike tegn:

 • en begrenset neoplasma i form av en node begrenset av en kapsel;
 • myk pastaaktig konsistens (med en dypere plassering, svulsten er tettere og hardere);
 • tetningen forsegler ikke med huden og omgivende vev;
 • når du presser, ikke forårsaker smerte;
 • gnidning og suppurering kan oppstå når det gis mot klær på huden.

Et karakteristisk trekk ved en wen kan bli et slikt tegn: Under vekttap endrer ikke svulstørrelsen i det hele tatt, øker ikke.

Størrelsen på svulsten kan være forskjellig: fra en ert til 1, 5 cm i diameter. Vanligvis er wen lokalisert på nakke, øvre lemmer, ansikt, rygg, bryst, skulderbelte, mindre ofte - på bena, magen og kjønnsorganene.

Om Wen se videoen:

Det er ved de første tegn på lipom at du bør konsultere en lege. I de senere stadier begynner svulsten å få seg til å føle seg ubehagelig og ubehagelig opplevelser, og i avanserte stadier fører det til utvikling av komplikasjoner.

Når du vokser, kan wen øke betydelig i størrelse (opptil 5-10 cm eller mer) og forårsake klemming av vev og deformasjon (for eksempel bryst). Veksten av et lipom kan forårsake irritasjon av nerveendene, og svulsten blir smertefull.

Lipomas er oftest single og omgitt av en bindevevskapsel. Med flere Wen er noder ofte begrenset til et bestemt nettsted. Diffus vekst av lipomer er preget av en mindre gunstig kurs og dekker store områder av kroppen.

Med en stor mengde svulster og ukontrollert vekst av wen opplever pasienten følgende symptomer:

 • følelse av tyngde og ubehag i lipomområdet
 • sagging wen;
 • hevelse og stagnasjon av blod i tumorområdet;
 • underernæring rundt vevet.

På avanserte stadier fører slike virkninger av store lipomer til dannelsen av sår og fokalisering av nekrose. Sekundær infeksjon fører til utvikling av suppuration og kan bli årsaken til sepsis.

Mange pasienter er bekymret for muligheten for degenerasjon av en wen til kreft. Risikoen for en slik transformasjon av et lipom i en liposarkom er ekstremt lav, men det øker med spiring av en wen i muskel eller bindevev.

diagnostikk

Når en svulst som ser ut som et lipom, oppdages, bør pasienten kontakte en kirurg. Legen vil undersøke neoplasma og, om nødvendig, utføre en biopsi. Vevbiopsiprøver sendes for histologisk undersøkelse.

I vanskelige å diagnostisere tilfeller blir plasseringen av lipomas i indre organer, hulrom, muskler eller ledd, tildelt følgende typer instrumentelle studier:

behandling

Hvordan kan jeg bli kvitt Wen? Å prøve å fjerne dem ved hjelp av folkemetoder, anbefales ikke av alle leger, fordi slike forsøk er ubrukelige og i mange tilfeller farlige. Ved bruk av folkeoppskrifter (kremer, komprimerer osv.), Blir bare det øvre laget av huden mykere, lipomakapselet ikke fjernet, og infeksjon kan oppstå, noe som fører til vevbetennelse. Som et resultat av denne behandlingen kan et arr oppstå på huden.

Det er strengt forbudt å prøve å pierce eller klemme på lipoma. Dermed vil du ikke kunne fjerne kapsel av svulsten og klemme ut innholdet, noe som er ganske dypt. Med slik selvbehandling er svulsten og det omkringliggende vevet ofte infisert, betent og suppurat, og i fremtiden kan lipoma begynne å vokse raskt.

Tradisjonell medisin for å bli kvitt wen tilbyr to hovedmetoder:

 1. Introduksjon til stoffet Wen, som bidrar til spaltningen.
 2. Kirurgisk fjerning av lipoma.

Følgende kan være indikasjoner på fjerning av en wen:

 • leg lipomas;
 • fysisk ubehag;
 • estetisk defekt;
 • permanent svulsttrauma;
 • stor tumorstørrelse;
 • ømhet av svulsten;
 • klemme av indre organer.

Drug fjerning wen

Fjerning av lipoma ved hjelp av stoffet utføres med en liten svulststørrelse, som ikke overskrider 2-3 cm. En fin nål injiseres i wen og stoffet Diprospan injiseres. Vanligvis utføres denne manipulasjonen uten lokalbedøvelse, men i noen tilfeller administreres legemidlet sammen med en lokalbedøvelsesløsning (Lidocaine eller Procaine).

Diprospan forårsaker nedbrytning av fettvev, og lipoma reduseres gradvis. For å fjerne en neoplasma, kan det være nødvendig med flere slike injeksjoner. En enkeltdose diprospan bestemmes av lipomens størrelse og er 0,2 ml / cm2. I løpet av uken kan ikke mer enn 1 ml av dette legemidlet administreres.

Innledning Diprospana kontraindisert i slike tilfeller:

 • overfølsomhet overfor stoffet;
 • smittsomme hudlidelser;
 • smittsomme sykdommer;
 • AIDS;
 • forstyrrelser i blodkoagulasjonssystemet;
 • felles ustabilitet;
 • nyresvikt
 • jade;
 • tromboflebitt;
 • magesårssykdom;
 • abnormiteter i leverfunksjonen;
 • vaksinasjonsperiode;
 • psykose;
 • uveitt;
 • diverkulit.

Diprospan anbefales ikke til bruk under graviditet og amming.

I de fleste tilfeller er stoffet godt tolerert av pasientene.

Ved langvarig bruk kan dette forårsake slike bivirkninger:

 • angst;
 • søvnforstyrrelser;
 • depresjon;
 • fordøyelsessykdommer;
 • vektøkning;
 • hevelse;
 • osteoporose;
 • progresjon av diabetes
 • hemming av vekst og utvikling av barn.

Kirurgisk fjerning av Wen

Hvis det er umulig å fjerne lipoma ved hjelp av Diprospan, anbefales pasienten kirurgisk fjerning av wen ved kirurgisk inngrep. Hvis svulsten er liten, kan den utføres på ambulant basis ved bruk av lokalbedøvelse. Store fett blir fjernet på sykehuset etter generell anestesi.

For å fjerne lipomer kan disse typer operasjoner utføres:

 1. Klassisk kirurgi med hudinnsnitt. Kirurgen kutter huden og klemmer lipomakapselet. Renser og skraper såret. Masker. Etter en slik operasjon skal pasienten observeres av en lege i to uker. Etter fjerning av lipoma, blir arr igjen på huden.
 2. Punktering aspirasjon fjerning. Teknikken ligner den klassiske, men utføres gjennom et lite snitt på huden. Tumorvevfjerning utføres med en nål og aspirasjon av lipomvæv. I to uker skal pasienten overvåkes av lege. Etter operasjonen er det ingen synlige spor på huden, men under aspirasjon kan ikke alle fettcellene fjernes, og svulsten kan komme seg igjen.
 3. Fjerning av laser. Denne smertefrie metoden for å fjerne limer utføres ved hjelp av spesialutstyr. Det er effektivt og blodløst. Etter operasjonen gjenoppretter pasienten innen 1-2 uker, det er ingen arr på huden, og det er garantert at det ikke er mulig å komme tilbake til wen.
 4. Electrocoagulation. Denne teknikken brukes hyppigere i kosmetologiklinikker. Wen brenner med elektrisk strøm. Etter operasjon oppstår sårheling innen 10 dager, og ingen arr gjenstår på pasientens kropp. Noen ganger er det en hyperpigmentering, som til slutt forsvinner.
 5. Endoskopisk fjerning. Spesialverktøy (spesielle rør) og utstyr brukes til å utføre operasjonen. En punktering utføres på avstand fra svulsten, gjennom hvilken et endoskop er satt inn i svulsten. Wen er skilt fra det omkringliggende vevet og fjernet. For store størrelser utfører svulsten sin fragmentariske fjerning. Ved hjelp av spesialutstyr kan fjerning av wen utføres ved å suge den ut. For å gjøre dette, er huden gjennomboret og vakuumsuging innført i wen. Med denne enheten blir fettvev sugd av og deretter fjernes tumorkapselen. På pasientens kropp er det ubetydelige spor av små punkteringer, som til slutt forsvinner helt. Gjenoppretting av pasienten skjer over flere dager.
 6. Fjerning ved radiobølge. For å bli kvitt lipoma, brukes en spesiell radiohode, som virker på svulsten med intens radiofrekvensstråling og sikrer fullstendig fjerning av alle vevene i neoplasma (kapsel og fett). Denne teknikken er blodløs, smertefri og lar deg ikke utføre sømmer. Pasienten gjenoppretter så snart som mulig (4-5 dager), og det er ingen spor på kroppen. Etter fjernelse av radiobølge er det ingen gjentagelse av lipoma.

Valget av en eller annen metode for fjerning av wen er avhengig av indikasjoner og kontraindikasjoner til bruken, det medisinske instituttets tekniske utstyr og pasientens økonomiske kapasitet. Etter operasjonen foreskrives pasienten antibiotika og symptomatiske midler.

Komplikasjoner fra lipomer er sjeldne. Ved utførelse av visse kirurgiske inngrep og etter dem kan blødning og væskeakkumulering i hulrommene dannet etter operasjonen utvikles. Ved blødning blir blødningsbeholderen cauterized, og et tynt dreneringsrør settes inn i hulrommet for å forhindre akkumulering av væske i hulrommet og en trykkbinding påføres.

Infeksjon av såret på grunn av manglende overholdelse av regler for asepsis er ekstremt sjelden. I slike tilfeller stiger pasientens temperatur (til høye tall), og hvis han ikke er på sykehuset, bør han umiddelbart kontakte en lege.

Til hvilken lege å konsultere for behandling av wen

Konsekvenser av svette, Wen - Hvilken lege å kontakte for behandling av wen

Hvilken lege skal jeg kontakte for å behandle en wen - Konsekvenser av svette, Wen

En wen, eller lipoma, er en godartet svulst som utvikler seg i det subkutane bindevevet, noen ganger kan det trenge inn i, mellom musklene. Det ser ut som en tett, bevegelig ball under huden. Det ligner en betent lymfeknute, men i de fleste tilfeller opplever ikke eieren av sykdommen noen smerte. Til tross for at lipoma kalles en svulst, utgjør det ikke en trussel mot helse og liv, så behandlingen er for det meste frivillig. Vanligvis er hjelp fra leger adressert hvis en klump vises på nakken, øyelokk, panne eller annet åpent område av kroppen. Årsakene til å kontakte en spesialist er vanligvis estetiske.

Årsaker til

Som logisk kan det antas at wen er et resultat av en funksjonsfeil i kroppen. Til tross for at deres dannelse tydeligvis er assosiert med fettceller, oppstår lipoma veldig ofte i magre mennesker. Hvilke spesifikke årsaker forårsaker det?

 1. Metabolske sykdommer og relatert fedme.
 2. Sedentary livsstil.
 3. Feil, ubalansert kosthold og regelmessig overmåling.
 4. Hormonelle endringer forbundet med aldersrelaterte forandringer, bruk av bestemte stoffer, stressende situasjoner.
 5. Noen kroniske sykdommer, som diabetes, skjoldbruskkjertel, nyre, lever og sirkulasjonssystemet generelt.
 6. Genetisk predisposisjon (den såkalte familiære lipomatosen oppstår i ung alder).

symptomer

Siden Wen er noen ganger forvekslet med andre godartede formasjoner, som lymfadenitt, atherom, hygrom, må du si mer om symptomene.

 • Som regel blir slike svulster dannet på steder som er fattige i fettvev: på hode, nakke, rygg, skuldre, øyelokk, panne. De kan også vises ikke bare på overflaten av kroppen, men også på de indre organene (på nyrene, rundt svettekjertelen, inne i ryggraden). Heldigvis er slike formasjoner ganske sjeldne.
 • Tilstedeværelsen av subcutis er preget av et komplett fravær av smerte. Smerten vises ikke selv med trykk. Derfor er problemet (spesielt på hodet, hvor alt er dekket med hår) ikke umiddelbart synlig.
 • Fraværet av eventuelle beskyttende reaksjoner i kroppen: kløe, brenning, temperatur, etc.
 • Karakteristisk mobilitet: bumpen beveger seg under huden, hvis du trykker den med fingrene.
 • Lipomas pleier ikke å endre form og størrelse i lang tid. Men noen ganger kan de begynne å vokse. Dette symptomet antyder at du må se en lege snart.

Når skal jeg gå til legen?

Vanligvis er identifisering av en sykdom på kroppen eller på hodet ikke et incitament til å umiddelbart besøke legen. Det som ikke gjør vondt, synes ikke å være så nødvendig å behandle. Et unntak er når et lipom har dannet seg på nakken eller ansiktet. Da er det merkbart for andre, og det er et uattraktivt bilde. Hvis en fettvulst dukker opp på et fremtredende sted, er både menn og kvinner som regel tvunget til å konsultere en lege, eller heller en kirurg. Hva vil legen gjøre hvis du kommer til ham for å behandle lipom?

Fjerning av Wen for i dag gjennomført på forskjellige måter. Det avhenger av fordelingsområdet for lipoma, på stedet, samt på de tilhørende indikatorene (det er eller det er ingen komplikasjoner).

 1. Den vanlige klassiske metoden for behandling er kirurgi. Under generell eller lokalbedøvelse, gjør legen et snitt og fjerner fettet, deretter masker. Denne metoden er veldig effektiv og radikal, fordi i tillegg til fett fjerner kirurgen lipomakapselet. Imidlertid, siden snittet kan være ganske stort, etter operasjonen forblir arr og spor av sømmer. Derfor er denne metoden ikke veldig ønskelig for behandling på nakke, øyelokk, panne.
 2. For å minimere kosmetiske effekter kan legen bruke en metode som mini-invasiv. Snittet er kun gjort i støtene og ved hjelp av endoskopet blir dets innhold fjernet. Metodens radikalitet er lavere, men de kosmetiske resultatene er bedre.
 3. Fettsuging - ved hjelp av denne metoden suges innholdet gjennom et spesielt rør, og snittet er minimalt (0,5 cm). Effektiviteten av denne tilnærmingen er tvilsom, siden tilbakefall ofte oppstår.
 4. En annen metode - bruk av en spesiell løsning som fremmer opptaket av kegler. Løsningen injiseres under huden ved injeksjon. Denne metoden for å fjerne lipom forlater ikke spor. Men det passer bare hvis wen er veldig liten (ikke mer enn 1-2 cm). Effektiviteten av metoden er ikke den høyeste.
 5. Den mest moderne og progressive metoden - laserfjerning av lipoma. Operasjoner utføres under lokalbedøvelse, de tar ikke mye tid og ikke etterlater synlige merker bak. Hvis hypodermene er små, når de ligger på synlige områder av kroppen, er dette den beste måten å behandle.

Når skal jeg ta til fjerning?

Vi har allerede sagt at de fleste ganger wen på kroppen eller hodet ikke fjernes, fordi disse er godartede formasjoner som ikke degenererer til kreft. Det er ingen fare her. Men i noen tilfeller er det ønskelig eller til og med nødvendig. Når?

 • Hvis en støt er dannet på ansiktet, og er en kosmetisk defekt.
 • Når det vokser fort.
 • Hvis det begynner å forstyrre hverdagen, skape ubehag når du beveger deg.

Hva er en "enke hump"?

En uvanlig manifestasjon av lipoma er den såkalte enkebukk.

Hva slags lege å kontakte hvis det er et lipom

Mange mennesker vet ikke hvilken lege som skal søke hvis wen opptrer på kroppen sin. Dette skyldes at slike svulster er i krysset mellom flere vitenskaper: dermatologi, kirurgi og onkologi. En wenches, kalt vitenskapelig lipoma, er en godartet svulst som består av fettceller (lipocytter). Et annet bilde av sykdommen blir, hvis lipoma blir betent, kommer en infeksjon inn i den. I denne forbindelse er det verdt å håndtere patologiens årsak og natur, og deretter bestemme hvor du skal gå med ditt problem.

Hva å gjøre hvis en wen ble funnet på kroppen

Hvis du finner en utdannelse på kroppen, så snart som mulig forstå hva det er. Jo før du forstår diagnosen, desto større er sjansene for en høy kvalitet og fullstendig behandling. De viktigste symptomene på Wen er:

 • Den myke eller litt elastiske konsistensen, til berøring, kan minne pumpeballen på hardhet og elastisitet.
 • Wen i fravær av betennelse smertefri.
 • Veksten i intensiteten er svak eller moderat.
 • Oftest vises på steder der under huden er det en samling fettvev eller selve huden er ganske tynn.

Hvis den detekterte neoplasma passer til disse kriteriene, så har du sannsynligvis blitt eieren av et lipom og du bør gå til en spesialist som håndterer hud- og subkutane vevsproblemer - en lege-dermatolog.

Hvis rødhet, ømhet, lokal temperaturstigning - tegn på betennelse i lipomområdet, kontakt en spesialist, og du bør umiddelbart begynne å behandle bakterier som en hudlege eller kirurg kan ordinere.

Vi anbefaler å lese:

De forferdelige tegn på appeller i nærvær av vekst er de som indikerer mulig forekomst av malignitet - degenerasjonen til en ondartet tumor liposarkom. Disse inkluderer akselerert vekst, en unormal form for en neoplasma, forskjellig tetthet i visse områder, utseendet av sårdannelser i den patologiske prosessen. I dette tilfellet bør du umiddelbart kontakte en onkolog, som vil kunne bekrefte eller utelukke tilstedeværelsen av en ondartet svulst og utføre den nødvendige behandlingen.

Når skal jeg se en lege med et lipom på kroppen min?

Avgjørelsen til hvilken lege å ta opp og i hvilken tid pasienten selv endelig gjør. Det er tilrådelig å raskt komme til ekspertråd fra det øyeblikket en vind på pannen eller andre strukturer og kropper som ligner ham, er funnet. Det skal innse at jo mindre neoplasma, desto lettere er det å behandle det, og etter å ha tatt de nødvendige tiltakene, vil det være et lite arr. Med en faglig utført prosedyre vil det ikke.

Jo lenger undersøkelsen er forsinket, desto større er sjansen for at en wen kan bli betent og degenerere til en liposarkom. I fravær av ondartet degenerasjon, er det mulighet for å øke i størrelse, noe som vil ekstremt komplisere den videre fjerningen. Når lipoma når en betydelig størrelse, kan den begynne å presse nærliggende vev, nevrovaskulære bunter og forstyrre bevegelse i lemmer. Hvis svulsten ligger på ansiktet, vil det medføre en kosmetisk defekt.

Hvis wen er inflammet, bør reisen til legen gjøres så snart som mulig. I fravær av rettidig behandling, vil den smittsomme prosessen spres til det omkringliggende fettvæv, det er mulig å overføre betennelse til nærliggende områder av kroppen. Spildt betennelse i fettvev kalles cellulitt, som er vanskelig nok til å kurere. I tilfelle phlegmon utføres massiv antibakteriell terapi eller volumetrisk kirurgi.

Ikke utsett besøket hos en spesialist - ikke tillat komplikasjoner.

Hvilke behandlings- og fjerningsalternativer vil legen anbefale?

Det er to hovedmetoder som behandler lipomer i moderne medisin når de blir betent. Den første er brenning av en neoplasma med en laser, og den andre er kirurgisk excision av neoplasma.

Laserfjerning brukes når svulsten er liten eller mellomstor. De positive aspektene ved metoden er smertefri, rask (det tar en økt i opptil 30 minutter), høy nøyaktighet og lav risiko for arr på tumorstedet. Metoden er "gullstandarden" når du fjerner wen på pannen, andre deler av ansiktet, alle åpne områder av kroppen. Denne teknikken er mye brukt av dermatologer.

Kirurgisk excision av lipoma utføres dersom den har oppnådd en betydelig størrelse. Hvis neoplasma er mer enn 30 mm i noen av dens dimensjoner, kan laserfjerning ikke være effektiv, og når det utføres, kan enkelte områder av veksten forbli upåvirket, og som et resultat er det risiko for gjentakelse. For å unngå risiko, utfører de småskala kirurgiske inngrep, spesielt i tilfelle lokalisering av en wen på ryggen, bena eller armene.

For å avgjøre hvilken lege som er nødvendig for å starte behandlingen, ta hensyn til volumet av lipoma, dets plassering (på pannen, halsen, kroppen, etc.).

Forebygging av forekomst

For å unngå å oppstå lipomer på kroppen, bør du følge de riktige forebyggende tiltakene:

 1. I behandlingen av den fremkomne, prøver Wen å velge en metode som er mest effektiv i et bestemt tilfelle.
 2. Hvis det er overflødig vekt - prøv å bli kvitt det ved hjelp av måltrening og diettbehandling.
 3. Eliminer fett og stekt mat fra kostholdet.
 4. Overvåk blodlipider, som er en indikator på stoffskiftet av fett i kroppen.
 5. Hvis mulig, unngå å skade huden og forårsake mikrotraumas, spesielt i neoplasmområdet.
 6. For å unngå utviklingen av den inflammatoriske prosessen tillater ikke og behandles alle slags bakterielle hudskader.

Hvis du følger de enkle reglene, kan du redusere risikoen for en gjentakelse av lipoma betydelig. Selv med gjenoppståelsen - ikke fortvil, fordi rettidig terapi vil redusere risikoen for komplikasjoner og reappearance betydelig.

Årsaker til wen på kroppen og hvordan bli kvitt dem

Hos mennesker kan seler forekomme under huden. Ofte er dette en wen på kroppen: Årsakene til hvordan man skal kvitte seg før disse svulstene begynner å vokse - problemer som angår mange.

Tetninger kan danne seg på hodet og kroppen. I begynnelsen gir ikke svulster ubehag. Pasienter oppfatter dem som en defekt. Men det er nødvendig å behandle det, fordi spontane selene ikke forsvinner, men bare øker.

Hva er en wen og hvordan han er farlig

Wen under huden er dannelsen av godartet natur. Tetninger inkluderer celler av fettvev i kapsler som ligner skallet. Noen ganger er disse strukturene forvirret med de resterende subkutane defekter: akne, hovne lymfeknuter.

Hovedtrekkene til lipomas:

 • rund form;
 • fjerne grenser for svulster;
 • mykhet med trykk;
 • elastisitet til berøring;
 • ingen smerte;
 • ingen tegn på betennelse;
 • lett bevegelse av wen under overflaten av huden.

I størrelse er fettvulster fra 1 mm i diameter til 7 cm. Samtidig forblir hudtonen i komprimeringsområdet det samme. På grunn av fettvev som fyller kapselen, kan det være en gulaktig farge.

Noen ganger er det dannet feil i stedet for blodkarene, musklene, så de er brune eller rødaktige.

Små i størrelse wen ikke bry deg. Hvis wen er under brystet eller på baksiden av nakken, kan personen ikke se det umiddelbart. Når godartet komprimering vokser, begynner det å klemme nervefibrene i vevet, noe som fører til ubehag.

Hvorfor Wen vises

Legene har ennå ikke kommet til en felles mening om lipomer, årsakene er vanlige, de fremkaller bare utseendet på seler:

 • upassende kosthold, hvor en person misbruker karbohydrater og fett
 • metabolske problemer;
 • mislykket arvelighet;
 • hormonelle forandringer - for eksempel kan en wen hoppe opp under graviditet, årsakene til utseendet skyldes kroppens respons på en ny tilstand;
 • forstyrrelse av skjoldbruskmiljøet;
 • patologier i leveren, nyrene, bukspyttkjertelen og andre indre organer;
 • lav fysisk aktivitet;
 • livet i en region med ugunstig økologi;
 • mangel på tiltak rettet mot å styrke immunitet
 • vedvarende dårlige vaner;
 • diabetes.

Listen ovenfor forklarer hvorfor Wen virker, men disse samme faktorene kan bidra til andre patologier. Derfor bør alle mennesker, og spesielt de med lignende problemer, regelmessig gjennomgå undersøkelser.

Hvilke typer lipom er farlig

Følgende typer neoplasmer fører til ubehagelige konsekvenser. For eksempel, wen på huden, mye overgrodde. Dette provoserer det faktum at den fettfylte svulsten klemmer organene som ligger i nærheten. Også berørt fartøy, bunter av nervefibre. Som et resultat blir blodstrømmen gjennom karene forstyrret. Folk er bekymret for hevelse. Neuralgiske lidelser begynner.

En stor wen på forsiden av nakken er i stand til å klemme strupehodet, spiserøret. Dette føltes som følger. Pasienten ser ut til å ha en klump i halsen. En persons stemme endres.

Lipomas som er synlige for andre kan føre til komplekser. Folk føler seg ikke så vakker som andre, det bidrar til utvikling av stressreaksjoner. Spesielt synlige svulster er farlige i barndommen fordi de opplever ubehag hver gang de går på skole og kommuniserer med sine jevnaldrende.

Store typer Wen er i stand til å hindre bevegelse. Hvis det er en svulstdannelse på nakken, og den er stor, gjør det vanskelig å snu hodet.

Hvilken lege å kontakte og hvordan bli kvitt Wen

Med mindre mangler kan du kontakte en kosmetolog, en hudlege. Hvis en svulst har oppstått hos et barn, må du først registrere deg hos en barnelege.

Til å begynne med vil de gjennomføre en inspeksjon. Da vil legen foreslå et system for å løse problemet.

Medisiner kan foreskrives dersom en svulst i diameter ikke er over 3 cm. Ved hjelp av injeksjoner i tumorens sted, er det mulig å opptre på det på en slik måte at det gradvis brytes ned i celler i fettvev. Effekten skal vises 3 måneder etter behandlingsforløpet.

Drug therapy hjelper i 80% av tilfellene. Men det er fare for gjenoppvekst av neoplasma. Da må du fortsette behandlingen. Injiserbare legemidler har bivirkninger:

 • fordøyelsesproblemer;
 • nevrotiske lidelser;
 • vektøkning.

Legene gjenkjenner den kirurgiske behandlingsmetoden som den mest effektive. Når operasjonell innvirkning er nødvendig:

 • forseglingen er stor;
 • neoplasma klemmer tilstøtende vev;
 • svulsten vokser raskt;
 • Lipoma er i åpne områder;
 • personen føler seg sår.

Den klassiske operasjonen går slik. Kirurgen gjør et snitt for å trekke ut innholdet. Alt overskudd fjernes sammen med kapselen. Lokalbedøvelse er tilstrekkelig for operasjonen. Når alt er ferdig, blir det laget en sutur og en dreneringsinnretning settes inn for å sikre utstrømning av overflødig væske i nær fremtid. På snittet i pasienten på hudoverflaten blir et arr. Derfor benyttes denne metoden hvis wen er plassert på baksiden, benet og andre lukkede områder.

For punktering-aspirasjon behandles metoden ved et lite snitt. For å gjøre dette, bruk enheten som ødelegger wen. Og innholdet blir eliminert ved bruk av en nål. På eksponeringsstedet er arret ikke synlig også. Det er fare for ufullstendig bortskaffelse av fettvev, noe som fører til tilbakefall.

Endoskopisk behandlingsmetode innebærer innføring av et endoskop i kapselen. Verktøyet lar deg ødelegge lipoma og fjerne fra det som var inne. Fordelen med denne metoden er rask gjenoppretting og fravær av arr. Men det er fare for tilbakefall, ettersom tetningsskallet forblir under huden.

Med elektrokoagulasjon fjernes svulsten med strøm. Metoden som brukes av kosmetologer. Spor og arr fortsatt.

Under kryokjennomføring er defekten påvirket av flytende nitrogen som bringes til lav temperatur.

Selvbehandling venter feil. Punktering av neoplasma, klemming eller brenning vil ikke hjelpe. Tilstanden vil bare bli verre, fordi med slike innflytelsesmetoder er det risiko for infeksjon. Da blir den inflammatoriske prosessen lagt til dette problemet. Punksjon eller ekstrudering blir smertefullt.

Lipoma hos barn

Hos babyer kan støt som har en brun eller gul fargetone oppstå på ansiktet og øvre deler av kroppen. Dette er miler som ikke skader barnets helse. Slike feil passerer med alderen selv, behandling er ikke nødvendig. Det er viktig å ta vare på dem godt. Når infeksjon oppstår, kan milia bli betent, noe som fører til rødmen av huden.

Det skjer at wen på et barns hud er større enn et enkelt milium. I de fleste tilfeller er disse enkeltutslett 5-30 mm i diameter. Hvis du finner slike sel, bør du systematisk gå til en barnehage eller dermatolog. Hvis svulsten ikke blir større med tiden, kan legen foreslå kirurgi.

Laserfjerning av kapsel og innhold tar en halv time. På denne måten kan du kvitte seg med forseglinger på ansikt, hode, nakke - fra alle åpne områder. Siden risikoen for tilbakefall er minimert og gjenopprettingsperioden ikke tar mer enn 2 uker, brukes denne metoden også til å eliminere svulstdannelse hos barn. Men fjerning av lipomer utføres fra 5 år, ikke tidligere.

For å sikre at feil ikke vises, er det viktig å redusere alkoholforbruket, spise riktig, flytte mer og regelmessig gjennomgå forebyggende medisinske undersøkelser.

Wen: Hvilken lege å kontakte

Wen lipom er en godaktig opphopning av fettvev. Og når folk begynner å bekymre seg - "Åh, jeg har en wen, hvilken lege skal jeg kontakte," som regel, vet de ikke grunnen til hans utdannelse. I prinsippet er wen ufarlig, men det kan forårsake ubehag, spesielt hvis det virker på en bestemt del av kroppen:

 • på hodet;
 • på ansiktet;
 • på øyelokket;
 • på pannen.

Generelt, hvor det er merkbart av andre, og dermed senker den moralske statusen til eieren. Derfor vurderer vi legene til hvem å håndtere wen. Finn ut mulige metoder for behandling og fjerning av lipomer.

Hvilken lege behandler wen

Den første spesialisten som de fleste kan gi deg råd om, er kirurg. Faktisk er denne legen forpliktet til å fjerne wicks kirurgisk.

Men dette er i det minste en effektiv, men ikke i det hele tatt en sparsom metode.
Faktisk er det nødvendig å konsultere en kirurg for å fjerne en wen bare hvis den er betent. Det er andre, mer gunstige behandlinger.

Hvis en wen er betent, er det nødvendig å konsultere en lege, spesielt hvis det betennte lipom begynner å skade seg. Ubehagelige opplevelser oppstår på grunn av det faktum at inne i dannelsen av putrefaktive prosesser.

Til hvilken lege å vende for å fjerne wen

De fleste foretrekker å gå med en wen til en kirurg. Dette er en mulighet til raskt og fullt å fjerne utdanning.

Men kirurgi er ikke helt akseptabelt, spesielt hvis det er nødvendig å kvitte seg med en wen på ansiktet eller på øyelokk. I dette tilfellet bør du kontakte kosmetikklinjen. En kosmetologs tjenester kan koste mer enn tradisjonelle behandlingsmetoder, men dette er begrunnet av kvaliteten på operasjonen. Tross alt er verktøyet som fjerner wen på nakken eller på pannen ikke en kald metallskalpel, men en høyteknologisk laser som ikke etterlater postoperative arr. I tillegg fjerner laseren ikke bare hovedproblemet, det fjerner også pigmentflettene fra behandlet hud.

Fortsatt ikke sikker på hvilken lege å gå med wen, så vurder denne metoden for behandling, som - radiobølgeteknikk.
Faktisk er dette også et kirurgisk inngrep, men på et helt annet nivå. Radiobølgeskalpel fjerner lipoma ved hjelp av et elektrisk felt. Fordelene ved denne teknikken er:

 • kort periode med vevsreparasjon;
 • fraværet av postoperative arr;
 • mangel på blod;
 • selektivitet;
 • kontaktløs;
 • sparsom innflytelse.

Men hvis du ikke er fornøyd med selv nyskapende behandlingsmetoder der kroppen din vil bli skadet kirurgisk, bør du vurdere konservativ behandling.

Til hvilken lege å kontakte den nylig viste wen

Med en ung Wen kan du gå til terapeuten. I flere tilfeller, spesielt i tilfeller av ubetydelig slekt, foreskriver legen ikke-kontaktbehandling uten kirurgisk inngrep.

I dette tilfellet vil spesialisten injisere et spesielt medisinsk produkt i adiposeområdet, absorbere fettvev. Behandling av denne typen er kun mulig under medisinsk tilsyn. Tross alt vil legen trenge en periodisk undersøkelse av huden og overvåke tilstanden av prosessen ved hjelp av ultralyd.

Husk at wen av et barn og en voksen er en og den samme. Derfor må lipoma behandles av de samme spesialistene:

 1. Hvis full og fullstendig fjerning av en wen av en laser er nødvendig, gå til kosmetologen.
 2. Hvis wen på baksiden, andre skjulte områder i kroppen, kan du kontakte kirurgen.
 3. Det er ikke noe ønske om å erstatte lipoma under skalpelen - gå til terapeuten for henvisning til en konservativ behandling.

Lipoma kan fjernes selv. Men for det første har vi forgjeves vurdert hvilken lege som skal kontakte en wen, og for det andre har behandling uten medisinsk hjelp dess ulemper:

 • kan forårsake infeksjon
 • økt traumer;
 • Wen rot vil forbli.

Derfor tenk to ganger - for å fjerne wen på egen hånd eller gå til leger som har gjennomgått spesiell trening.

lipom

Over hele verden er det en økning i forekomsten av svulster av forskjellig art, sted, histologisk natur. Leger møter ofte den såkalte wen, som er et eksempel på den vanligste godartede svulsten.

Disse formasjonene kan vises på hvilken som helst del av det subkutane vev og andre vev som har et fettlag. Gradvis økende i størrelse, forårsaker de psykisk ubehag eller forstyrrelser i de indre organene.

En enkelt godartet tumor dannet av overgrodde fettceller omgitt av en kapsel refereres til i medisinsk litteratur som et lipom. Hvis det er mange wen, blir lipomatose diagnostisert.

Fet svulst er preget av langsom vekst og minimal tilbøyelighet til malign degenerasjon. Den neoplasma av stor størrelse (5-10 cm), samt flere veksler på kroppen, forårsaker ulike helseproblemer.

etiologi

Hvorfor vises Wen? Årsakene til dannelsen av lipomer er ikke fullt ut forstått. Det antas at forekomsten skyldes arvelig predisposisjon, forstyrrelser av fettmetabolismen og slaggingen av kroppen.

Av grunner som provoserer veksten av wen på kroppen, inkluderer følgende omstendigheter:

 • kroniske sykdommer i mage-tarmkanalen med en tendens til forstoppelse;
 • usunt kosthold med mangel på proteiner, vitaminer, sporstoffer;
 • skader på huden og subkutant vev;
 • diabetes mellitus;
 • midt og alder;
 • stillesittende livsstil;
 • dårlige vaner;
 • immunforstyrrelser.

Det finnes flere typer fettvulster, avhengig av hvor de befinner seg. Subkutane prester forekommer oftest på kroppen og utgjør nesten 95-97% av alle oppdagede tilfeller.

Det er følgende typer Wen:

 • myolipom - i området med fete lag av musklene;
 • perineural - nær store nerverbukser;
 • angiolipom - rundt choroid plexus;
 • arthrolipoma (treelike) - i periartikulære områder.

Hvis en wen under huden består av aktive glandulære celler, kalles det adenolipom.

Over tid kan kalsium deponeres inne i fettakkumuleringen, eller beinvev kan danne seg (forstenet og endret lipomer).

Vanligvis er wen på huden sjeldne. Lipomatose er bare observert i 5-7% av tilfellene av sykdommen. Vanligvis funnet hos kvinner på bakgrunn av hormonell justering og med nevrofibromatose.

Overfladisk, tilgjengelig for undersøkelse og palpasjon av wen på kroppen, kan være hvor som helst på huden. Intern wen er ofte en finne under kirurgisk abdominal operasjon eller organeksamen.

Vanligvis er unormal akkumulering av fettvev begrenset til kapselen. Men det er muligheter uten det. Samtidig vokser svulsten raskt i det omkringliggende vevet, noe som er farlig når det gjelder malignitet.

symptomer

Hva ser en wen ut? Typiske symptomer på lipom er følgende tegn:

 • subkutan sted;
 • klare grenser;
 • mobilitet, skjær på palpasjon;
 • myk tekstur;
 • smertefri når berørt.

Store lipomer forårsaker tyngde og ubehag. Lipomatose er karakterisert ved utseendet av flere svulster av samme type, som ligner på symptomer.

Er Wen farlig?

Er en enkelt wen farlig når du når store størrelser? Det tilhører godartede neoplasmer, derfor utgjør det ikke fare for livet, men legger press på det omkringliggende vevet, forårsaker sirkulasjonsforstyrrelser og innervering.

Identifiserte symptomer på wen, som øker spørsmålet om behovet for kirurgi:

 • rask vekst;
 • utseendet av smerte;
 • redusert følsomhet, følelsesløshet eller parestesi på grunn av kompresjon av nervebuksene;
 • estetisk defekt som reduserer livskvaliteten;
 • Press på de indre organene som bryter med deres funksjoner.

Hvilken lege behandler lipoma?

Vanligvis ser wen på kroppen ubemerket ut og vokser sakte, uten å forårsake mye ubehag. Hvilken lege å kontakte hvis wen når en størrelse på 1 cm eller mer? Med hudproblemer av denne typen, er det best å besøke en kirurg. Når et lipom oppstår på ansiktet eller åpent område av kroppen, kan du konsultere en spesialist i kosmetisk kirurgi.

Lipomatosis er en indikasjon på å kontakte flere spesialister samtidig - en hudlege, en kirurg, en onkolog.

diagnostikk

Etter å ha samlet anamnese og grundig undersøkelse av pasienten, foreskriver legen en histologisk analyse av det biologiske materialet tatt under biopsien til den nydannede svulsten.

Ved skade på indre organer, muskel- eller benstrukturer, anbefaler legen følgende diagnostiske prosedyrer for å klargjøre lokaliseringen av svulsten:

 • ultralyd undersøkelse;
 • røntgenundersøkelse;
 • Beregnet eller magnetisk resonansbilder.

Først etter at resultatene av undersøkelsen er oppnådd av behandlende lege, fattes avgjørelsen om behovet og omfanget av det kirurgiske inngrep.

Hvordan bli kvitt?

Hvordan behandle en wen? En medisinsk metode for kontroll er brukt - innføring av Diprospan i små svulster, som gradvis bryter ned fettmassen. Det kan ta flere injeksjoner, metoden har mange kontraindikasjoner. Onkologer behandler ofte lipomatose på denne måten.

Ulike kirurgiske teknikker brukes til å behandle lipomer:

 • Laser eksponering - en stråle med ultrashort lysbølger i lag ødelegger svulstvev. Fordeler: hurtighet i inngrep, minimal risiko for komplikasjoner, mangel på postoperative suturer.
 • Fjerning av radiobølger - Termiske effekter på tumorceller. Fordeler: Blødning under operasjonen og purulente komplikasjoner etter at det praktisk talt er utelukket.
 • Punktering av svulst og aspirasjon av innholdet - mekanisk fjerning av innkapslet fettvev. Effektiv med små formasjoner. Ulempe: Bløtvevslipom kan vokse igjen hvis fettvevet fra kapselen ikke er helt fjernet.
 • Elektrokoagulasjon - forbrenning av elektroforbruket.
 • Fjerning med et endoskop.

Forsøk på å behandle wen på kroppen med folkemetoder vil ikke bare løse problemet, men kan også gi komplikasjoner i form av inflammatoriske prosesser. Lipomatose behandling med slike metoder kan provosere utseendet av nye lesjoner eller en sterk økning i de eksisterende.

Er det mulig å klemme wen? Legene gir et negativt svar, siden kapselen forblir i vevet etter denne manipulasjonen. Behandling av en wen uten gjentagelse er bare mulig når fettvevet fjernes sammen med kapselen. I tillegg er ekstrudering fulle av slike farlige konsekvenser som dannelsen av inflammatorisk infiltrering, sår, utvikling av sepsis.

Kan en wen vokse til en ondartet svulst?

Hva er et lipom med tegn på ondartet degenerasjon? På bakgrunn av rask vekst opptrer en ujevn utdanning av utdanning, smerte forstyrres når berørt og i ro, endrer huden farge, ødem dannes, og regionale lymfeknuter forstørres.

Disse tegnene skal varsle pasienten og legen. Umiddelbar konsultasjon med en onkolog er nødvendig. Hva gjør wenders med ondartede egenskaper? Vanligvis referert til som følgende grunner:

 • varigheten av eksistensen av svulsten;
 • dannelsen av en tett kapsel rundt fettakkumuleringen, som bidrar til aktiveringen i den patogene floraen;
 • forsøker å klemme eller punktere formasjonen;
 • kronisk skade på kanten av klær, klemmer.

Termiske prosedyrer, overdreven ultrafiolett stråling, massasje og fysioterapi økter på det berørte området bidrar også til malignitet.

forebygging

Siden årsakene til utseendet til wen ikke er fullt etablert, gir leger bare generelle anbefalinger for å forhindre dannelse av limer. Disse inkluderer slike enkle aktiviteter som et riktig balansert kosthold, en sunn livsstil, behandling av tarmsykdommer.

Hvis et hudlipom forekommer, behøver du ikke vente til det kommer til en betydelig størrelse eller forsøke å bli kvitt den uten å bruke medisinsk behandling. Selvmedikasjon kan føre til dannelse av en abscess, akselerere vekst eller provosere en ondartet transformasjon av celler. Når de første tegnene på patologi vises, bør du kontakte en spesialist.

Flere Artikler Om Typer Acne