For mange blir akne nr. 1-problemet, folk sliter med det, fra ungdomsår og slutter i dyp alderdom. Vår hud på ansiktet er først og fremst i kontakt med miljøet, selv om vinteren, så det er svært vanskelig å beskytte det mot uønskede effekter. Forskere mener at huden i ansiktet er en manifestasjon av kroppens indre tilstand.

Hvordan tar medisiner for behandling av akne på kroppen:

 • Eliminere betennelse i hårsekkene og området rundt det.
 • Senk sekretjonen av hudfett.
 • Drep skadelige mikroorganismer i follikkelen.
 • Reduser antall blokkeringer i excretory sebaceous kjertlene.

For å bidra til virkningen av narkotika med rikelig sekresjon av talgkjertler, anbefales det å bruke våtservietter med en nøytral balanse eller ved tillegg av ekstrakter av tog og kamille.

 1. Isotretinoin. Undertrykker eller reduserer aktiviteten til talgkjertlene, virker som et antiseborrheisk middel. Til slutten har salvemekanismen ennå ikke blitt identifisert, men med alvorlige og forsømte trinn, er effekten merkbar etter flere bruksområder. Det brukes som en hel kurs - fra 18 til 24 uker som en salve, løsning, men den kan også administreres oralt, dosen setter dosen. Kostnaden for et 20 mg rør er 115 euro eller 8.500 rubler.
 2. Sink salve. Desinfiserer, strikker og tørker, har en adsorberende effekt. Bruk kun på problemområder 2-4 ganger om dagen. Etter at salven har hardt og vil ta en hard skorpe, kan du skylles. Det regnes som en av de mest rimelige anti-akne - fra 27 rubler, den beste billig apotek rettsmidler for akne.
 3. Kuriozin. Salve har fått spesiell popularitet blant tenåringer. Den viktigste aktive ingrediensen er sinkhyaluronat. Fungerer som en antiseptisk, tørker og helbreder. Påfør opptil 4 ganger om dagen til den er helt tørr på huden. Det har ingen bivirkninger og kontraindikasjoner. Etter søknad forblir ikke arr og arr. Gitt at salven er effektiv og effektiv, er prisen rimelig - ca 400 rubler.
 4. Zener. Et verktøy som fungerer i kombinasjon med sink og antibiotika. Fungerer som et antiseptisk middel med en påfølgende astringent og tørkende effekt. Skilt fra to flasker, påføres huden etter rengjøring 2 ganger om dagen, 10 dager på rad. Skyll ikke etter påføring. Kostnaden i apotek er litt mer enn 600 rubler. Her kan du se en video om hvordan du bruker Zinerit.
 5. Erytromycin salve. Den aktive ingrediensen er det antibiotiske makrolid erytromycin. Utnevnt for å bekjempe akne, har antibakterielle egenskaper. Påfør eksternt 2-3 ganger om dagen i opptil 2 måneder. Det har bivirkninger: kløe, peeling, irritasjon. Kostnaden er nesten latterlig - 20 rubler.

I tilfelle av problemhud anbefales det ikke å holde seg lenge i solen uten spesielt verneutstyr, det er også tilrådelig å unngå soling i et solarium.

kosmetikk

 1. Clearasil - akne behandling for tenåringer. En hel serie produkter for pleie av fet og problem hud virker på prinsippet om rensing, behandling og pleie. Det er populært over hele verden, spesielt blant unge mennesker. Hvert produkt i denne serien koster ca 200 rubler.
 2. Clearskin Professional av Avon. Verktøyet er designet for alle aldre, bidrar til å bekjempe den rikelige sekret av fettkjertler og akne. Den inneholder salicylsyre og mikrofett absorbere. Det hemmer utviklingen av ny akne, har ingen bivirkninger, forårsaker ikke allergier. Det er verdt litt mindre enn 200 rubler.
 3. Matt-Balanse, Oriflame. Det virker med særlig presisjon på problematisk hud: fuktighetstørker og tørker fet. Det normaliserer hydro-lipid balanse. Fjerner betennelse, smaler porene, blokkerer utseendet på ny akne, eliminerer gamle akne arr. Den inneholder salicylsyre, Centella ekstrakt, bjørk, mikrosfærer. Kostnad - 370 rubler.
 4. Mary Kay systemet mot akne. Det lindrer eksisterende akne og forhindrer at nye kommer fra seg. De aktive ingrediensene renser porene av fett og smuss, fjern rødhet. Egnet selv for sensitiv hud. Aktivstoffer: 2% salicylsyre, ekstrakt av kanadisk brann, etc. Prisen på ett rør av krem ​​er ca. 500 rubler.
 5. Ren-og-klar. En serie hudpleieprodukter kan brukes daglig. Det kjemper mot utseendet av betennelsesprosesser og dræper ikke skadelige bakterier som kommer inn i porene i huden. Ved konstant bruk blir huden mindre fet og ren, huden blir jevnere og kjedelig, rødhet forsvinner, antall akne minker. Prisen på en krem ​​er 300 rubler.

Når du bruker et stoff for å bekjempe akne, må rensemidler brukes på forhånd.

Apotekssøker

Selv for 20-40 år siden, kjente våre mødre og bestemødre ikke et mer effektivt legemiddel enn den vanlige talsmannen for akne, og de kunne til og med lage mat selv. Med adventen til mange moderne farmasøytiske og kosmetiske produkter har talsmannen mistet sin popularitet, men er fortsatt en av de mest effektive metoder for bekjempelse av akne.

Talkeroppskriften for hver pasient er unik og er utviklet av dermatologen selv. Deretter må pasienten gå til reseptbelegget av et apotek, hvor han vil produsere den nødvendige løsningen innen en time.

Hvis hudtilstanden er for forsømt og akne i ansiktet er for mye, vil effekten av en talker ikke være nok. Vi må starte en omfattende behandling.

Men det er også en klassisk oppskrift for å lage talkers fra 4 komponenter. Det kan lett tilberedes hjemme. Et resept foreskrevet av en lege kan være litt annerledes enn dette, da spesialisten profesjonelt vurderer tilstanden til huden din.

 • Sink oksid. Fjerner betennelse, tørker - 4 gr.
 • Erytromycin. Dræper bakterier og virus - 4 gr.
 • 2% borsyre. Bekjemper kilder til betennelse.
 • 2% salisylsyre. Matter huden og tørker - 50 ml.

Les hvordan du lager shugaring pasta.

Alle disse stoffene er enkle å kjøpe på apoteket for en krone. Før blandingen av alle ingrediensene, med en mørtel, knus tabletterne til et pulver.

Instruksjoner for bruk

 1. Forbered løsningen i liten mengde slik at du ikke bekymrer deg for holdbarheten:
 2. Rester av løsningen skal lagres i kjøleskap i en glassbeholder;
 3. Ikke bland ingrediensene sammen hvis de er tilberedt på forskjellige tidspunkter.
 4. Påfør forsiktig løsningen kun på problemhuden uten å trykke på. I tilfeller der talker treffer normal sunn hud, oppstår unødvendig tørking.
 5. Det anbefales å bruke en talker før sengetid, men med økt behov er det mulig om morgenen.
 6. Når for fet hudoppløsning kan brukes som daglig pleie.

I video apotek rettsmidler for akne på ansiktet:

tinkturer

 1. Tinktur av calendula blomster. Anti-inflammatorisk, antiseptisk og helbredende effekt. Det hjelper ikke bare å bli kvitt akne, men også hindre arr etter dem. Calendula tinktur for ansiktet har ingen kontraindikasjoner, bivirkninger, forårsaker ikke allergi. Pris - 20 rubler.
 2. Tinktur celandine. Selve navnet på hovedbestanddelen snakker for seg selv - en ren kropp. En av de beste antiinflammatoriske legemidlene, som i sin handling ikke er dårligere selv til antibiotika. Medikamentet tørker effektivt huden, slik at den bare skal brukes i problemområder og punktvis. Pris - ca 300 rubler.
 3. Propolis tinktur Det har antifungal, helbredende og antibakterielle effekter. Det kan med rette bli kalt et naturlig antibiotikum. Viskøs konsistens er i stand til å takle enhver vanskelig situasjon i ansiktet. Hvis fortynnet med vann 1/5, får du en god tonic for daglig bruk. Kostnaden er ikke mer enn 20 rubler.

lotions

 1. Calamine. Lindrer betennelse, kløe, tørker og skaper en barriere mot infeksjon. Med hensyn til sin handling og sammensetning ligner den Boltushka eller Tsindol, bare det koster mer - 700 rubler. Består av sinkoksid og kalamin.
 2. Normaderm Vichy lotion for hudproblemer. Passer til fet hud av noe slag, perfekt matter, fjerner fet skinn, det blir en pålitelig beskyttelse mot inngrep av bakterier og infeksjoner. Kostnad - opptil 1000 rubler.
 3. Clinique. Det har en tørking og peeling effekt. Det trenger dypt inn i porene og virker som en mikroskille. Vel sletter forurensning, tilnærminger, som middel for hver dag. Kostnad - 2700 rubler.

Når du bruker noen midler for å bekjempe akne, ikke glem om riktig ernæring, uten at det blir umulig å oppnå 100% effekt.

blyanter

 • Trendy Sun. Den har antiinflammatorisk og øyeblikkelig effekt. Alt du trenger er å bruke en kjøling gel fra en blyant til akne eller akne like før du går ut. Utmerket førstehjelp for eventuelle problemer på ansiktets hud. Prisen på et slikt mirakel betyr 250 rubler.
 • NIVEA Visage Young. Blyant kan spesielt forsiktig gjemme alle feilene i huden din. Fikk popularitet blant unge jenter. Kan påføres prikket etter bruk av sminke. Består av heksehassel og 2% salisylsyre. Pris - 310 rubler.

narkotika

 1. Dalatsin. Clindamycin-baserte antibiotika. Den har en bakteriostatisk effekt. Gnidd inn i problemområdene i huden to ganger om dagen fra 1,5 til 3 måneder. Kan forårsake allergi. Effekten av antibiotika er merkbar etter 2 dager, men på grunn av habituation i neste søknad vil effekten ikke være like sterk. Det koster 750 rubler.
 2. Streptocid liniment. Det har en antibakteriell effekt på akne med suppurations. Påfør et tynt lag på store flater. Den aktive bestanddelen er sulfonamid. Omtrent koster rundt 60-70 rubler.

anmeldelser

Zinerit

Svetlana: "Aknebarnet for meg ble lukket selv bak skolebænken - på en eller annen måte ble alt avgjort av seg selv, sannsynligvis, nettopp avsluttet ungdomsårene. Men så snart jeg fant ut at jeg var gravid, dekket akneutslett nesten hele pannen min. Jeg dro til apoteket for vitaminer og spurte apoteket om råd. Allerede etter den første uken med å bruke Zinerit ble ansiktet 60-70 prosent renere. Nå er jeg mor, så jeg trenger ikke lenger å bruke den, men dette er virkelig en ambulanse. "

NIVEA Visage Young

Tatyana: "Før en viktig begivenhet har jeg alltid en slags problemer. Så denne gangen var det ikke før diplomforsvaret. Jeg måtte kjøpe NIVEA Visage Young rett på vei til universitetet, men handlingen viste seg å være enda bedre enn jeg forventet! Respekt. "

Les også om tannkrem hjelper mot akne. Kanskje vil du finne nyttig informasjon om hvordan du behandler akne på rygg og skuldre. Koblingen beskriver en maske av tjære såpe fra akne.

Typer av effektive rettsmidler for akne i apoteket og deres handling

Nesten hver person møtte problemet med utseendet av akne. Derfor er spørsmålet om deres disposisjon i dag ganske relevant.

Etter rådgivning med en hudlege kan du velge riktig medisin for deg. Avhengig av årsakene som provoserte utseendet på akne, avhenger av valg av medisinering som du kan kvitte seg med.

Funksjoner av narkotika

Legemidler som er rettet mot å bekjempe akne, eller andre former for aknehandling, avhengig av sammensetningen.

Legemidlene virker således på huden til personen:

 • deres applikasjon bidrar til å rengjøre og smale porene;
 • bidra til å redusere sebaceous sekresjoner, forhindre utseendet av fet glans
 • eliminere årsaken til den inflammatoriske prosessen, det vil si, drepe bakteriene;
 • Tørking av huden oppstår, som et resultat av den inflammatoriske prosessen foregår.

I tillegg til positive, er det også verdt å merke seg mulige bivirkninger. Hos mennesker kan tørr hud bli, i enkelte tilfeller kløe og brenning, rødhet i huden. Noen ganger er det andre allergiske reaksjoner.

Effekter på huden avhenger av stoffets sammensetning. Jo sterkere stoffet i henhold til dette kriteriet, desto vanskeligere er huden å overføre virkningene. Vurder å velge en krem, gel eller annen fuktighetskrem.

Det finnes en rekke grunnleggende verktøy som brukes i kampen mot akne.

 1. Brukes til disse formål antibakterielle kremer, spesialverktøy beregnet for vasking.
 2. Salisylsyre og azelainsyre brukes.
 3. Retinoider brukes til både ekstern og intern bruk.
 4. Ofte med brudd av denne typen, bruk antibiotika, sink.
 5. Ofte er praksisen med å foreskrive hormonelle midler i kampen for sunn, aknefri hud.

Noen stoffer er effektive ingredienser av andre legemidler. Spesielt snakker vi om bruk av sink, svovel i en alkoholløsning.

Også for kosmetiske formål brukes salicylsyre ofte som en av de mest effektive komponentene for å ta vare på problemhud.

Sammensetningen av medisinske salver inkluderer noen ganger antibiotika.

Rettsmidler for akne på ansiktet i apoteket

Uansett alder eller kjønn opplever en person akne. Dermatologer fokuserer på anvendelse av en integrert tilnærming.

I tillegg til ekstern bruk av narkotika, er det nødvendig å endre eget kosthold. Dette er et viktig poeng.

Huden reagerer umiddelbart på mottak av lavkvalitetsprodukter, og den inflammatoriske prosessen begynner som et resultat.

Det er nødvendig å bare erstatte skadelige matvarer med nyttige analoger, berik dietten med nyttige komponenter og vitaminer.

Hvordan raskt bli kvitt akne tenåring? Les mer her.

 1. Det er nødvendig å markere effektiv krem ​​"Adapalen". Legemidlet er laget på basis av naftosyre, stoffet tilhører en ny generasjon syntetiske retinoider. Verktøyet er kjent for sin anti-inflammatoriske, komediske effekt.
 2. Azelik, eller Skinoren brukes til mild akne. For middels former for forplantning av defekter, kan du også bruke denne fløten.
 1. En kjent gel er Metrogil. Den er ideell for behandling av for eksempel rosacea. Bruken av verktøyet er ganske praktisk, fordi når den brukes til å danne en tynn kaf.
 2. Det er også en god gel - Skinoren. Dette verktøyet bidrar til å bli kvitt akne. Den inflammatoriske prosessen går fort, i løpet av en ganske kort periode skjer skalering. Den eneste ulempen er at huden blir vant til det, hvoretter effekten av denne terapien reduseres.

Ved hjelp av salve, bør du huske om dens tette, ganske tunge konsistens. På grunn av dette kan salven ikke påføres over sminke. Huden skal være så ren og tørr som mulig. I tillegg til desinfeksjon blir salven løs av bakterienes fokus.

Ved bruk av salve blir pus trukket ut av akne.

Som et resultat av denne prosessen, ikke bare akne, men også arr, som forblir på ekstrudering, helbrede.

 • Iktyolsalve har en ganske sterk terapeutisk effekt. Sammensetningen inneholder ichthyol, svovel, harpiks, behandlet på en spesiell måte. Kombinasjonen av disse komponentene bidrar til at den inflammatoriske prosessen gradvis passerer. Verktøyet hjelper til med å bli kvitt ikke bare ekstern, men også fra subkutan akne.

Du kan kjøpe denne salven på et apotek. Det bør brukes om morgenen og kveldsdagen. I mellom er det best å behandle områdene med salicylsyre, eller med noen lotion.

I tillegg til nyttige egenskaper har denne salve en bestemt lukt, har en mørk skygge.

 • Bruk ofte ofte sinksalve. Det har ingen bestemt lukt. Påfør bivirkningen to ganger om dagen med jevne mellomrom.

Video: Løsning for utslett

vitaminer

Roakkutan anses å være ganske farlig, men likevel effektiv. Den er basert på syntetisert vitamin A i kombinasjon med bivoks, soyabønneolje.

Verdien av vitamin A er helbredende og beroligende effekter på huden. Det er viktig når du bruker den til behandling for å observere ønsket dose. Hvis det overskrides, er negative konsekvenser mulige.

Prater

Før du bruker dette verktøyet, bør du kontakte en hudlege. En spesialist tildeler en talker, hvoretter et middel er laget i henhold til et bestemt resept på apotek.

Sammensetningen av medisinen inneholder de ingrediensene som er mest trengte av pasienten. Når du velger en lege, tar du hensyn til de individuelle egenskapene, tilstedeværelsen av allergiske reaksjoner.

For å oppnå ønsket resultat, tørk ansiktet med en bomullspinne fuktet med en løsning. Vask før påføring. Det er best å bruke tjære såpe til vask, eller produkter som inneholder kasein.

lotion

En funksjon ved bruk av lotion er å minimere mulige negative effekter. Betennelse i huden oppstår på grunn av hormonelle endringer i menneskekroppen. Etter at hormonbakgrunnen er normalisert, vil synlige mangler forsvinne.

Lotionene virker, desinfiserer problemområdet. De fjerner overflødig fett, ikke la det akkumulere i fremtiden. Hvis du har tørr hud, må du nøye velge et forsiktighetsmiddel.

For å minimere de ubehagelige effektene som er verdt å besøke en hudlege.

 1. Den mest tilgjengelige måten er en løsning - salicylsyreoppløsning. Det hjelper med å bli kvitt oljeaktig glans, reduserer de aktive sekresjonene fra talgkjertlene.
 2. Betraktet effektivt antibiotika er Levomiticin alkohol. Dens bruk undertrykker fokuset på den inflammatoriske prosessen. Denne lotionen er ideell for bruk i kombinasjonshud eller fet hud. Bruk av noen midler med tilstedeværelse av alkohol tørker huden. Derfor, for tørr hud, er dette verktøyet ikke egnet.
 3. Speilkrem er egnet for både tørr og normal hud. Det er nødvendig å tørke problemområder med det to ganger om dagen. Varigheten av behandlingen er flere måneder, til den ønskede effekten er oppnådd.
 4. Det neste middelet er Eriderm. Det er et antibiotika som virker målrettet og ødelegger smertefulle bakterier. Dermed heler huden raskere, akne forsvinner.
Separat er det verdt å merke seg klorhexidin. Dette verktøyet fungerer hensiktsmessig, komponenten er en del av ikke bare kremer, men salver og kremer. Det er nødvendig å bruke stoffet bare på problemområder hele dagen (tre ganger).

Apotek kosmetikk

Det er også kjent betyr AVENE. Anvendelsen bidrar til å glatte små rynker, fukter huden, nærer, huden får en behagelig og jevn tone. Det er også positivt at hudfargen blir lettere, og akne forsvinner gradvis.

URIAGE-produkter presenteres i ulike regioner, merkevaren produserer mange verktøy for akne i ansiktet på apoteket, du kan kjøpe dem.

Produsenten advarer om mulige prikkende instruksjoner. Dette er ganske normalt, raskt nok, denne følelsen går.

Metode for bruk

Bruk av krem, oftest er det nødvendig å gni. Det bør være en gang om dagen å bruke verktøyet på huden som er forberedt på forhånd. Det er nødvendig å rengjøre det, vent til det tørker ut naturlig.

Bruk om nødvendig en fuktighetskrem som minimerer muligheten for tørking av huden. Etter 1 - 2 måneders daglig, vanlig bruk, er det en positiv effekt.

Vedvarende resultater observeres ved ca. 3 måneders bruk.

Hvis du bruker lotioner, er det best å gjenta prosedyren for å rense problemområdene tre ganger om dagen.

Farmasøytiske midler for akne: hvordan å uavhengig pleie for problem hud?

For pleie av problemhud, er det rimelig å bruke rimelige apoteksmedisiner for akne, som kan kjøpes på nesten alle apotek uten legeens resept.

Farmasøytiske midler for akne for ekstern bruk

Denne kategorien av produkter inkluderer lotioner, tinkturer og avkok for profylaktisk behandling av problemhud og for direkte behandling og desinfeksjon av dannede abscesser og akne.

For profylaktiske formål er det bedre å bruke alkoholfrie produkter for ikke å frata huden på normal mikroflora, bevare det naturlige lipidlaget og unngå dehydrering.

For eksponering direkte mot huden som er betent av utslett, er det nødvendig å velge produkter med tørkeeffekt som oppnås på grunn av innholdet i alkoholens tinktur, ekstrakt av en bakteriedrepende plante, antibiotikumløsning.

Grunnleggende legemidler for akne

Salisylalkohol

Egnet for tørking av akne og desinfeksjon. Salisylsyre brukes ved å tørke ansiktet med en bomullspute, som er rikelig fuktet i dette stoffet. Du bør ikke lage lotions salisylalkohol, for ikke å forbrenne huden, vil kortsiktig eksponering være nok til å oppnå effekten.

klorheksidin

Desinfeksjonsmiddel som arbeider med kjemiske forbindelser av klor. Den har en mykere desinfiserende effekt, salicylsyre, derfor er den egnet for hyppig bruk som tonic for ansiktet;

Alkohol tinktur av calendula

Den brukes til lokal påvirkning på problemområder, siden prosentandelen alkohol i det er ca. 65, noe som påvirker mikrobiokenosen og vannbalansen i huden negativt.

Septocid P pluss

Sammensetningen har en konsentrert etylalkohol som gir en langvarig virkning av desinfeksjon (ca. 3 timer etter behandling av problemområdet);

Acne Lotion Zenerite

Det anbefales å bruke i perioder med kraftig økning i utslett (i jenter, forekommer slike perioder oftest under menstruasjon på grunn av hormonell bølge). Bruke zener er verdt et kurs på 1 - 2 uker for å unngå å bli vant til huden;

Hydrogenperoksid

Et aggressivt antiseptisk middel som forårsaker denaturering av bakterieproteiner og ødeleggelsen av overflatelagene i huden, anvender derfor peroksid bare lokalt;

Levomekol (salve)

Det brukes til rask helbredelse av sår og erosjoner, dannet på stedet av eksponert pustulær akne;

Lazara Pasta (Salicyl-Zink)

Den har en tørking og helbredende effekt.

Farmasøytiske midler for akne for intern bruk

Det er ingen hemmelighet at problemhuden kan være et resultat av uttømming av kroppen for vitaminer, mineraler og sporstoffer. For å fylle kroppen din med de manglende komponentene må du være høy i kalorier og riktig, og gi preferanse til fiber, "vanskelige" karbohydrater og komplekse fettstoffer, og begrense sukker og røkt inntak.

Forberedelser for sunn hud:

 • Vitamin C er en naturlig antioksidant som binder ufylte friradikalbindinger, fjerner giftstoffer og produkter av metabolisme fra kroppen;
 • E-vitamin - har en anti-toksisk, regenererende og nærende effekt på huden, og det er derfor det kalles "skjønnhetsvitamin";
 • Aktivt karbon fremmer absorpsjonen av skadelige metabolitter og deres hurtige fjerning fra kroppen;
 • Balansert vitaminkomplekser for sunn hud.

Effektive akne ansiktsmasker

Ansiktsmasken påvirker huden mer tid enn noen lotion eller krem, så valget av maske skal nærmer seg med spesiell forsiktighet.

Den ideelle aknemasken skal ha følgende egenskaper:

 1. Anti-inflammatorisk og beroligende effekt;
 2. Bakterieide komponenter;
 3. Det absorberende materiale;
 4. Fuktighetsgivende og nærende ansiktshud.

En maske som oppfyller alle de ovennevnte kravene kan gjøres selvstendig hjemme ved hjelp av tilgjengelige apotekverktøy:

 • Smaragd leire (spiller rollen som hovedstoffet i masken, adsorberende og antiinflammatorisk komponent);
 • Klorhexidin brukes som løsningsmiddel for leire, som gir en desinfiserende effekt;
 • Noen få dråper naturlig te-treolje vil oppfylle funksjonen som nærer huden og vil øke bakteriedrepende klorhexidin.

Denne leiremasken påføres på renset hud i 10-15 minutter til den er helt tørr, skylles deretter med varmt destillert vann eller litt konsentrert kamilleoppløsning. For å utføre denne prosedyren anbefales ikke mer enn 1 gang i uken.

Akne Behandlinger

 • Tannkrem. Når den påføres lokalt, har den en hurtig tørking effekt;
 • Sinkpasta ved utbruddet av kviser om natten;
 • En blanding av flere dråper jod og sitronsaft påføres problemområdet med en bomullspinne.

Oversikt over Acne Pharmaceuticals

Når du blir bedt om å velge noe fra akne, vil apoteket tilby mange alternativer, forskjellig i form av utgivelse, bruksmetode og pris. Det er de som selges kun ved presentasjon av resept av en lege.

Farmasøytiske midler for akne er delt inn i to kategorier: ekstern og intern bruk.

Ekstern bruk:

Midler til intern bruk:

 • antibiotika;
 • Hormonale legemidler eller androgener;
 • Retinoider.

La oss se nærmere på dem.

Rettsmidler for ekstern akne

Slike rusmidler er generelt fritt tilgjengelige og gir nesten ingen skade for kroppen.

lotions

 • Zener er et stoff som inneholder erytromycin og sink. De aktive komponentene i verktøyet bekjemper vellykket reproduksjon av bakterier og reduserer produksjonen av talg ved sebaceous kjertlene.
 • Zerkalin - en løsning som inneholder antibiotika clindamycin. Denne lotion påføres ren og tørr hud to ganger om dagen. Behandlingsforløpet er fra 6 uker til 6 måneder.
 • Curiosin er en antimikrobiell løsning basert på sinkhyaluronat. Apoteker tilgjengelig i gelform.
 • Salisylsyreoppløsning er et antiseptisk middel som undertrykker sekretjonen av sebaceous og svettekjertlene. Påfør lotion på de berørte områdene 3 ganger om dagen.
 • Eriderm - en løsning som inneholder antibiotikum erytromycin, hemmer veksten av bakterier og tørker huden.
 • Klorhexidin er et antiseptisk middel som utviser en bakteriedrepende effekt. Til salgs finner den ikke bare som en lotion, men også som en gel, krem, lapp, konsentrere seg om løsningspreparasjon. Sett en liten mengde (5-10 ml) på den berørte huden ikke mer enn 3 ganger om dagen.
 • Levomycetinum alkohol er en lotion for ekstern bruk, som inkluderer antibiotikumet Levomycetin. Det er et antiseptisk middel som kan ødelegge alle foci av betennelse, hindre videre reproduksjon og utvikling av mikrober.
 • Calendula tincture er et alkoholbasert antiseptisk middel med en desinfiserende effekt. Lotion skal brukes 2 ganger daglig.
 • Differin og hans generiske Klenzit, som inkluderer adapalen. Disse gelene eliminerer årsakene til akneformasjon: reduserer talgproduksjon, smeltefettpropper i porene, reduser aktiviteten til enzymer involvert i inflammatoriske prosesser. Påfør huden ren over natten, uten å gni. Tilgjengelig på apotek samt krem ​​og lotion.
 • Baziron AU - et verktøy med høy antimikrobiell aktivitet, reduserer produksjonen av fettete fett betydelig og fukter huden godt. Påfør på det berørte området om morgenen og om kvelden. Resultatet vises i en måned.
 • Curiosin er en gel basert på sink og hyaluronsyre. Det brukes til å behandle akne av alle grader av alvorlighetsgrad.
 • Isotreksin er et kombinasjonsmiddel basert på antibiotikum erytromycin og isotretinoin.
 • Metrogyl - gel, som inkluderer metronidazol. Det har anti-akne effekt. På apotek og solgt som en lotion.
 • Regicin er en sinkhyaluronatgel for forebygging og behandling av akne. Kan brukes under graviditet.
 • Effezel er en gel basert på adapalen og benzoylperoksid.
 • Clindovit og dets analoge Dalatsin-legemidler, som inkluderer clindamycin (i form av fosfat). Positive resultater er synlige på den tiende bruksdagen.

krem

 • Skinoren og dets analoge Azelik - krem, som inneholder azelainsyre. Narkotika reduserer betennelse og hemmer utviklingen av bakterier. Ikke forårsake avhengighet, så du kan til og med bruke dem i flere år.
 • Aknestop - krem, den aktive substansen er også azelainsyre. Det reduserer produksjonen av frie radikaler som støtter aktiviteten til den inflammatoriske prosessen.
 • Levomekol - salve, som inkluderer kloramfenikol og metyluracil. Den har antiinflammatorisk og antimikrobiell virkning.
 • Zinksalve er et middel for akne, som er basert på petrolatum og sinkoksid i proporsjoner på 1: 10. Salve perfekt reduserer produksjonen av talg, desinfiserer og tørker huden.
 • Ichthyol salve - takket være Ichthyolum og Vaseline, kjemper utmerket med subkutan akne. Den har en antiseptisk, antiinflammatorisk og smertestillende effekt. På grunn av den svært spesifikke lukten, anbefales det å bruke om kvelden eller i helgene.

Farmasøytiske botemidler for akne hjemme bruk

Hvis eksterne legemidler for akne ikke gir de ønskede resultatene - er det nødvendig å flytte til mer effektive stoffer for intern bruk. Det er verdt å merke seg at denne kategorien medikamenter kun skal brukes etter en lege resept. Slike rusmidler inkluderer retinoider, antibiotika, hormoner og astrogener.

Retinoider (Roaccutan og Retinol Palmitat)

Disse er svært sterke akne behandling medisiner som bare brukes til alvorlige sykdommer. Deres bruk løser flere problemer samtidig - reduserer produksjonen av talg og betennelse, eliminerer og forhindrer dannelsen av komedoner og arr.

 • Roaccutane er et svært effektivt og dyrt stoff med mange bivirkninger;
 • Retinol palmitat - mindre effektivt enn Roaccutane, men mye bedre tolerert av kroppen.

Retinoider - embryonale giftige stoffer som forårsaker føtale deformiteter! Kvinner er foreskrevet dem bare med pålitelig prevensjon. Selges på apotek på resept.

antibiotika

For behandling av akne gjelder slike grupper:

Det er nødvendig å ta antibiotika inni bare i tilfelle nederlag av et stort hudområde, samt forekomsten av pustler. Gravide kvinner kan bare bruke erytromycin.

Hormoner og astrogener

Disse inkluderer:

 • Østrogener (Diane-35, Janine, Triziston);
 • Antiandrogener (Androkur).

Brukes kun av kvinner. De første resultatene vises etter 2-3 sykluser, og den synlige effekten er først etter 5 måneders administrering. Helt alle hormonelle stoffer har mange kontraindikasjoner og alvorlige bivirkninger. Bare en spesialist kan tilordne dem etter å ha undersøkt alle nødvendige analyser.

Generelle anbefalinger

 1. For å unngå allergiske reaksjoner på eksterne preparater, er det nødvendig å teste for tilstedeværelsen av allergiske reaksjoner: Påfør en liten forberedelse på ulnarfolien og la den stå i 3 timer. Hvis huden ikke har endret seg etter en tid, kan den brukes trygt.
 2. Klart følg instruksjonene, ikke øk frekvensen av bruk og dose, og vil raskt få en positiv effekt;
 3. Alle legemidler som inneholder et antibiotika kan bli vanedannende over tid. Derfor må de bare brukes i ekstreme tilfeller når andre midler har vært ineffektive.

Det er mange apotek som hjelper med å bli kvitt akne. Men de handler på alle forskjellige måter, og derfor, før du bruker dem, er det nødvendig å konsultere en lege. Det må huskes at farmasøytiske preparater først og fremst er medisiner, med egne kontraindikasjoner og bivirkninger.

Rettsmidler for akne på ansiktet i apoteket

Legemidler for akne er en effektiv måte å løse dette problemet på.

For å finne et effektivt stoff, bør du etablere årsakene til akne.

For å gjøre dette, anbefales det å kontakte en kvalifisert hudlege.

Så hva skal jeg kjøpe i apotek for behandling av akne?

Funksjoner av apotek

Før du kjøper et middel for akne på ansiktet i et apotek, må du forstå årsaken til utseendet. Akne lesjoner vises på huden på grunn av tilstopping av porene.

Når porene ekspanderer, kommer smuss inn i dem. Hvis du ikke renser i tide, oppstår betennelse, noe som fører til dannelse av sår.

I tillegg kan årsaken til utslett og akne være overdreven dannelse av sebum, tilstopping av porene. Dette provoserer aktiv reproduksjon av bakterier på dermis.

Et effektivt middel for akne på ansiktet i et apotek bør løse slike problemer:

 • eliminere symptomene på betennelse;
 • rengjør huden godt;
 • produsere antibakterielle effekter;
 • tørr akne;
 • smale porer;
 • gjenopprette sekretjonen av talgkjertlene.

For å finne det beste verktøyet, anbefales det å følge anbefalingene fra hudlege, som definitivt skal utføre en detaljert undersøkelse. Etter å ha identifisert årsakene til akne, kan du foreskrive et bestemt farmasøytisk stoff.

Hvis akneutslett skyldes utvidelse av porene, vil legen foreskrive en akne gel eller krem ​​som danner rent dermis og bidrar til innsnevring av porene.

Mange aknebehandlingsstoffer har en uttørrende tørkeeffekt. Derfor, når du velger dem, er det svært viktig å vurdere ikke bare effekten av stoffet, men også typen av huden din. Hvis det er for tørt, vil det valgte middelet bare gi skade.

Folk som har en tendens til allergi, foreskriver legene milde medisiner som har allergifremkallende egenskaper. Dette bidrar til å unngå følelsen av kløe, brenning og rødhet av dermis.

Typer av stoffer

I dag er det ganske mange typer stoffer som hjelper mot akne. De kan deles inn i flere hovedkategorier:

 • antiseptiske stoffer;
 • antibakterielle midler;
 • antihistaminer;
 • hormonelle legemidler.

Alle disse stoffene kan være ment for oral eller aktuell bruk. Valget av et bestemt stoff er avhengig av årsaken til utslett og alvorlighetsgraden av patologien.

Så antiseptiske stoffer slippes ut bare med mindre utslett. De er kun egnet for lokal bruk. Denne gruppen inkluderer Iktyolsalve, Streptocid, Salisylsyre.

Antibakterielle stoffer brukes til å eliminere bakterier som er lokalisert på huden. Til aktuell bruk er egnede verktøy som Levomycetin, Levomekol.

I dette tilfellet velger du ganske ofte piller for akne for huden på apoteket, som har en antibakteriell effekt. Til dem, spesielt Roaccutane.

Allergi rettsmidler presenteres vanligvis i tablettform. De er indisert for inntak. De mest enkle stoffene inkluderer Gistan, Diazolin. For ekstern bruk kan legen foreskrive en salve. Den mest effektive måten er Elidel, Bepanten.

Hormonale legemidler er tilgjengelige i form av orale prevensjonsmidler eller salver. Den første gruppen inneholder stoffer som Regulon, Janine. Salver inkluderer Advantan, Celestoderm.

Ganske ofte, utseendet av lesjoner på huden på grunn av lidelser i fordøyelsessystemet, hjerte og blodkar. Hvis slike problemer oppstår, bør du umiddelbart konsultere en lege. Eventuelle selvbehandlingsalternativer i denne situasjonen er uakseptable.

For tiden er det ganske mange typer apotekverktøy. Her er en liste over de mest populære doseringsformene:

 1. Gel er et mykt stoff med en vannbase. Det inneholder ingen fett eller oljer.
 2. Salve - et homogent fettmedikament med en viskøs konsistens. Takket være bruken danner akne en film som skaper en drivhuseffekt.
 3. Lotion - et stoff som inneholder alkohol og aktive ingredienser. Vanligvis har lotion en tørkeeffekt på huden.
 4. Tonic - det er vanligvis ingen alkohol i sammensetningen av dette stoffet, eller svært lite av denne komponenten er tilstede.
 5. Mask - dette verktøyet har en anti-inflammatorisk eller tørkende effekt.


Effektive antibakterielle stoffer

Slike akneprodukter er svært populære fordi de har en uttalt og rask effekt.

Kremer og salver som inneholder antibakterielle komponenter har en lokal effekt på de berørte områdene og påvirker ikke hele kroppen.

metrogil

Dette er ganske populært verktøy som produseres i form av en gel. Den aktive ingrediensen i legemidlet er metronidazol. Det påvirker proteinkomponentene til mikrober, forårsaker ødeleggelse.

Metrogyl kan brukes under kosmetikk eller kombinert med andre hudpleie kremer.

Legemidlet brukes to ganger om dagen. Dette bør gjøres i et tynt lag. Før bruk må ansiktet rengjøres og tørkes. Behandlingsforløpet er 1-2,5 måneder. Imidlertid er de første resultatene bokstavelig talt synlige et par uker etter kontinuerlig bruk.

Legemidlet er forbudt å bruke hos gravide og ammende kvinner. Også kontraindisert inkluderer allergier mot noen bestanddel av stoffet. Det er ikke nødvendig i løpet av behandlingsperioden å eksponere huden for ultrafiolett stråling.

Zinerit

Denne lotionen med antibakterielle egenskaper anbefales kun å brukes i en periode med alvorlige eksacerbasjoner. Den aktive ingrediensen i legemidlet er erytromycin.

Zenerite bør brukes til å behandle ansiktet to ganger om dagen. Det anbefales å gjøre dette etter vask. Behandlingsforløpet skal vare minst 2 uker.

Preparatet bør brukes med forsiktighet, da det er risiko for avhengighet. I en slik situasjon vil det oppstå enda flere utslett etter uttak av legemidler.

Zerkalin

Dette stoffet er produsert i form av en flytende løsning. Hovedvirkningen oppnås av antibakteriell komponent - clindamycin.

For bruk av Zerkalin i løsningen, fuktes en bomullspute, hvorpå enkelt acne eller omfattende akne lokaliseringssoner blir oppdaget.

I sammensetningen av stoffet er alkohol, fordi verktøyet har en tørkeeffekt. Om nødvendig, bruk under graviditet og amming er å få medisinsk rådgivning.

Baziron

Denne kremen for akne på ansiktet i apoteket har en lett gelkonsistens. Det aktive stoffet i legemidlet er benzoylperoksid.

Baziron bør brukes innen en måned, gjelder 1-2 ganger om dagen. Krem anbefales å brukes bare etter grundig rensing av dermis.

Løsningen hjelper best for betent akne og produksjon av store mengder sebum.

Noen ganger er det behov for re-behandling. I dette tilfellet, sørg for å få medisinsk råd.

Nyttige retinoider

Virkningsprinsippet for slike legemidler for akne ligner effekten av retinol - vitamin A. Takket være bruken av retinoider er det mulig å oppnå blokkering av kanalene i talgkjertlene og hårsekkene.

På grunn av dette minker aktiviteten til kjertlene og deres størrelse reduseres. Etter behandlingsforløpet kan stabile resultater oppnås.

Imidlertid har retinoider mange kontraindikasjoner og bivirkninger. Så etter bruk er det forbudt å planlegge graviditet i løpet av året, da slike midler har en utprøvd teratogen effekt.

adapalene

Dette stoffet er avledet fra naftinsyre. Det tilhører en ny generasjon syntetiske retinoider. Adapalen har en utprøvd antiinflammatorisk, komedolytisk og sebiostatisk effekt.

For å takle utslett, anbefales det å bruke krem ​​på tørr og ren hud. Dette bør gjøres 1 gang per dag. Resultatene vises etter 1-2 måneders bruk.

Dette stoffet er ideelt for personer med tørr og sensitiv hud. Det kan brukes til å behandle akne, mild eller moderat alvorlighetsgrad.

isotretinoin

Dette stoffet har anti-seboriske og antiinflammatoriske effekter.

Tilstanden av huden etter påføring av midlet er betydelig forbedret. Dette kan forklares ved undertrykkelse av sebaceous kjertelaktivitet.

Legemidlet anbefales å brukes eksternt i form av en salve eller løsning. Også strukturen er tillatt å bli akseptert inne.

Dosering må beregnes individuelt. Behandlingsforløpet er ganske lang og er 16-24 uker.

Dette stoffet er forbudt å bruke i allergiske reaksjoner, nyre- og leversykdommer. Også kontraindikasjoner inkluderer graviditet og unntaksplanleggingstid.

Andre midler

I dag kan apoteket finne en rekke billige midler som klarte å takle akne. Disse inkluderer følgende:

 1. Salicyl- og borsyrer. Alkoholløsninger av disse stoffene har en tørkeeffekt på huden og gir cauterization av de betente områdene. Hvis du følger regler for bruk, kan du takle rikelig med akne. Den samme effekten har en talker Zindol.
 2. Aktivert karbon. For å eliminere akne, kan denne sorbenten tas inn og brukes eksternt. Dette tømmer tarmene og eliminerer problemene i fordøyelsessystemet, som ofte fører til akne. I tillegg kan tabletter brukes til å lage en nyttig rensemaske. For å gjøre dette, er de nok til å male og blande med varmt vann.
 3. Antiseptiske stoffer. I apotek kan du i dag finne billige produkter som har en antiseptisk effekt. Spesielt effektivt legemiddel er Ichthyol salve. Også aktivt brukt Vishnevsky salve.
 4. Hydrogenperoksid. På grunnlag av dette stoffet kan du lage en rekke masker, blande den med gjær for å få konsistensen av rømme. Blandingen påføres ansiktet over natten. Takket være dette er det mulig å tørke huden, smale porene og takle sorte prikker.
 5. Clay. For fremstilling av nyttige masker er pulveret best fortynnet, ikke med vann, men med avkok av medisinske planter. Dette vil bidra til å øke effektiviteten betydelig. Masker basert på leire for å takle utslett.
 6. Hendel's Garden Carrot Mask. Dette verktøyet lar deg gi huden et sunt og strålende utseende. Gjennom vanlig bruk av dette produktet elimineres akne og andre betennelser i ansiktet.


cleanser

Hvis huden har en tendens til utseende av utslett, er det svært viktig å velge spesialverktøy beregnet for vasking.

Denne prosedyren må utføres ikke bare etter fjerning av kosmetikk. I tilfelle av fet hud, er det nødvendig å vaske og fra morgenen før du gjør sminke.

Geler for vask inkluderer antibakterielle komponenter, retinoider eller azelainsyre. Bruken av bruken er vanligvis 1-2 måneder. Gjennom systematisk bruk kan oppnå konkrete resultater.

Slike rettsmidler har kontraindikasjoner og bivirkninger. Derfor, før du begynner å bruke dem, er det viktig at du nøye studerer instruksjonene.

I tillegg til terapeutiske midler er det ganske mange produkter som kan brukes til forebyggende formål. Disse inkluderer kremer, som inkluderer ekstrakter av medisinske planter - kamille, aloe, calendula, nettle.

Fond for tenåringer

I denne alderen er akne et ganske vanlig problem. For å takle det, må du finne spesielle rettsmidler for akne for tenåringer i apoteket.

I en slik situasjon er det svært viktig å bruke bare naturlige produkter. Salisylsalve, Boric alkohol vil bidra til å takle akne. Du kan også bruke tjære såpe, masker basert på gjær, geler som har en tørkeeffekt.

For å øke effektiviteten av slik behandling, er det viktig å kontrollere dietten. I dietten bør det være mange vitaminer og mineraler. I dette tilfellet er det verdt å nekte kaffe, søtsaker, karbonatiserte drikker.

Preference er bedre å gi naturlige juice, grønnsaker og frukt. På grunn av kostholdet er det mulig å gjenopprette metabolske prosesser, å etablere produksjon av protein og starte prosessen med naturlig hudregenerering.

Apotek verktøy lar deg raskt og effektivt håndtere problemet med hudutslett. Det er veldig viktig å riktig identifisere årsakene til akne.

Derfor, før du begynner å bruke et legemiddel, bør du besøke en hudlege.

Typer av akne lotioner

Acne lotion er inkludert i et sett av produkter som bryr seg om hud med ulike problemer. Det brukes til behandling av akne, forskjellige utslett og akne. Den riktige lotionen er i stand til å fjerne røde flekker (post-akne) eller arr etter akne, det inneholder antiseptiske stoffer.

Ansiktslotion kan brukes som et eget verktøy for problem hud, og kombinere med andre stoffer for akne. Ansiktshuden tørkes av med lotion etter rensing.

Foto 2 - Acne Lotion, effekt

Før du bruker lotionen, les nøye instruksjonene, fordi det finnes forskjellige virkningsmåter. En lotion er beregnet for hele huden i ansiktet, og den andre brukes utelukkende på steder av utslett.

Foto 3 - Acne Lotion, effekt Foto 4 - Acne Lotion, effekt

Lotioner har forskjellige sammensetninger, men de er ofte basert på vanlige ingredienser:

 • benzoylperoksid (kjent for sin antimikrobielle effekt); Foto 5 - Benzoylperoksid dreper bakterier
 • triclosan (sopp kan herdes vellykket); Foto 6 - Triclosan kurmer sopp
 • salicylsyre (tørker og desinfiserer); Foto 7 - Salisylsyre tørker huden
 • urte kosttilskudd (aloe vera, sitron, tea tre, etc.); Foto 8 - Urte kosttilskudd som en komponent av kremer
 • antibiotika (sink, erytromycin). Foto 9 - Lotionen kan være sink eller andre antibiotika

Sammensetningen av lotionene inneholder også vann og alkohol.

VIKTIG: Bruk lotion i 1 - 3 måneder, og ta en pause, for ikke å overdrive huden!

Et effektivt produkt finnes ikke bare under merket til et kjent merke! Du kan spare og helbrede ved å kjøpe billige komponenter av lotion på apoteket: salicylsyre, kloramfenikol, aspirin, benzoylperoksid.

Å legge til vann, alkohol og (eller) naturlige ingredienser (agurk, avkok av urter, essensielle oljer) kan være et utmerket verktøy.

For eksempel renser en god lotion med aspirin, med kloramfenikol (blandet i like store mengder) og en flaske calendula tinktur på alkohol, perfekt porene og tørker betennelse.

Foto 10 - Calendula tinktur. Lotion kan gjøres av deg selv

Acne Garnier

Toning lotion av dette merket mot svarte flekker har salisylsyre (har antibakterielle egenskaper) og sink (reduserer sebumproduksjon).

Verktøyet fungerer ganske effektivt. Endringer til det bedre er synlig nesten umiddelbart, da tonisk lotion gjør huden matt, innsnevrer porene og reduserer antall svarte prikker.

Acne Tritin

Tretinoin er en av de beste aknebehandlingsprodukter i USA og Europa. Som en del av Tritin lotion kombineres tritinoin og sink. Lotionen fungerer på 2 i 1-prinsippet, og fjerner både betennelse og post-akne. Tritin fornyer huden, renser akne, etter akne, reduserer den fete huden og tørker den. Prisen på en lotion for et lite volum (vanligvis 50 ml) kan være forvirrende, men dette er ikke et kosmetisk produkt, men en terapeutisk, det varer lenge.

Foto 16 - Tritinoin, effekt

VIKTIG: Verktøyet er veldig sterkt, i begynnelsen er det bedre å bruke det et par ganger i uken (tar pauser). Ofte kan du ikke - du kan brenne huden!

Foto 17 - Tritinoin, effekt Foto 18 - Tritinoin, effekt

Propeller akne lotion

En ekstremt effektiv anti-akne hud lotion med problemer. "Able" for raskt å fjerne betennelse, eliminerer og helbreder akne og kviser, et utslett av varierende grad av kompleksitet, stimulerer den akselererte helbredelsen av skadede områder av dermis.

Propeller inneholder ciccidon, en spesiell substans som ikke bare kan redusere betennelse, men også hindre fremveksten av nye lesjoner. Spesielt gunstig virker den på fet hud, fjerner glans, gjør det godt preparert.

Foto 20 - Propeller effekt mot svarte prikker Foto 21 - Propeller effekt Foto 22 - Propeller effekt mot svarte prikker

Salicylic Acne Lotion

Salicylic acne lotion inneholder alkohol og salisylsyre, som ble hentet fra pilbark for et par århundrer siden. Rensegenskapen til denne syren brukes ofte i moderne kosmetikk.

Lotion kommer med eller uten alkohol. Før bruk skal ansiktets hud rengjøres av kosmetikk, og deretter tørkes det med lotion. Midler tørker, desinfiserer betennelse, fjerner oljeaktig glans.

VIKTIG: Acid er i stand til å tørke ut huden, vær sikker på å vurdere hudtype når du velger en lotion, dette gjelder spesielt for sensitiv hud.

Foto 25 - Salicyl effekt lotion Foto 26 - Salicyl effekt lotion

Hjem Acne Lotion

Det er lett å lage lotion for akne og hjemme. Som nevnt tidligere, på apoteket finner du nesten alle komponentene i dyre lotioner, og hjemme kan du lage et naturlig terapeutisk middel hjemme uten mye innsats og utgifter. Det er en stor mengde hjemmelagde lotionoppskrifter, med mange ingredienser for dem på kjøkkenet.

For eksempel, lotion fra løvblad.

Foto 27 - Bay leaf

Bay leaf vil bidra til å takle bakterier og bakterier, vil ha en antiseptisk effekt, desinfisere huden fra infeksjoner og redusere betennelse. I tillegg vil det forbedre den generelle tilstanden til dermis, fuktighetsgivende den.

For å lage en lotion av laurbærblade fra akne, bør du nøye hogge bladene og plassere i en glassfat. Deretter tar du vodkaen og heller bukten slik at den dekker dem helt. For å insistere denne lotionen skal være på et kjølig mørkt sted i 4-5 dager, mens beholderen skal lukkes. Etter denne lotionen må filtreres. Det brukes til å behandle områder av lesjoner på huden.

Laurel lotion fjerner alder flekker, utslett og renser huden.

Foto 28 - Bay leaf lotion

Gurkekrem

Ikke mindre enkel å lage hjemme og agurk lotion for ansiktet. Foruten det faktum at det er perfekt mat og fuktighet, hjelper agurk lotion å lette huden, og bekjemper fregner og pigmentflater (gjør dem mer usynlige).

Å gjøre dette verktøyet hjemme er enkelt. Det bør ta en frisk agurk, rist fint. Halv fylle denne agurk med en revet masse glass, hell vodka til kanten. Etter det, tett lukk og insister 2 uker. Verktøyet er klart. Så agurk lotion for akne og hudormer bør tørke ansiktets hud to ganger om dagen.

Foto 30 - Gurkekrem

Rose and Sage Lotion

Kombinasjonen av en rosa plante og salvie er et utmerket antiseptisk mot akne.

Sage reduserer svette og talgproduksjon.

Rose renser og helbreder betennelse på huden. Rose påvirker ulike hudstrekninger, arr, post-akne, helbredelse og eliminering av dem. Påføres også rynker.

Rose petals og salvieblader (jevnt) over natten helles kaldt vann. Deretter belastes og overløp i en annen beholder, oppbevares i lukket stilling. Bruk to ganger om dagen.

Flere Artikler Om Typer Acne