I de første dagene etter fødselen kan huden til et nyfødt være dekket med liten akne. De er røde, hvite, kan lokaliseres i ett område eller jevnt scatter gjennom hele kroppen eller ansiktet. For å finne ut av opprinnelsen, vil det hjelpe barnelege, som bestemmer ytterligere tiltak. Tross alt krever noen utslett behandling, og den andre går alene.

Årsaker til utslett

Huden til et spedbarn er et utrolig følsomt og delikat organ som reagerer på nesten alle former for lidelse. Derfor, hvis en nyfødt har akne, må du først vite hvilke faktorer som provoserte denne tilstanden.

Årsaker til spedbarnsutslett:

• Allergier til mat som en barn eller mor bruker (under amming).

• Allergisk reaksjon på medisiner.

• Akne hos nyfødte.

Neste vil bli nærmere omtalt hver art.

Allergisk reaksjon

Pimples i nyfødte på kinn og hake skyldes en allergisk reaksjon på produktene. Peeling rosa eller rødt utslett ser ut som en nettlebrenning. Utslett kan være plassert på lemmer, mage, tilbake. Med alvorlig rus og regelmessig kontakt med allergenet, tar akne form av scabies og begynner å bli våt.

Hvis en baby bare bruker morsmelk, kan moderens mat utløse en allergi. I dette tilfellet er det nødvendig å identifisere allergenet og ekskludere det fra menyen. De aller allergenste matene er rød fisk, helmelk, kalvkjøtt, sitrusfrukter, nøtter og tomater.

Proteiner inneholdt i spedbarnsformulering utfordrer også en allergisk reaksjon. Hudreaksjoner kan oppstå som følge av tidlige eller analfabetiske komplementære matvarer. Av denne grunn, før du innfører nye produkter i kostholdet, er det verdt å konsultere en barnelege.

Sannsynligheten for utslett stiger etter å ha tatt antibiotika, hormonelle stoffer og andre legemidler. En allergisk reaksjon kan oppstå som et resultat av å ta multivitaminkomplekser, fluor, jern og mange medisiner basert på urte ingredienser.

Derfor, mens du tar medisiner må du være oppmerksom på helsen din. Hvis du oppdager at etter at du har tatt medisinen, oppstår en bivirkning i form av hudutslett, bør du slutte å ta det og konsultere lege.

dermatitt

Pimples i et nyfødt på kroppen er forårsaket av kontaktdermatitt. Inflammasjon er provosert av vaskemidler eller skyll med et stort antall dufter. I tillegg kan allergier forårsake stoffer der barneklær sys. De aller allergenste materialer inkluderer ull og syntetiske materialer.

Pimples i en nyfødt i lysken blir provosert av bleie dermatitt. Denne typen utslett oppstår på grunn av langvarig kontakt av babyens ømme hud med en våt bleie eller bleie. I dette tilfellet er akne ikke en allergisk reaksjon, og derfor er det ikke nødvendig å ta antihistaminer. Pimples på en nyfødtes prest kan observere de grunnleggende regler for barnevern: opprettholde huden ren og tørr, rettidig erstatning av bleier. Følgende salver brukes til å helbrede skader: Bepanten, D-panthenol, Drapolen, Boro Plus, etc.

Hvis ubehandlet er bleie dermatitt komplisert av en bakteriell infeksjon. I dette tilfellet er det uten hjelp av en lege ikke nok. Antibiotika (Baneocin) og antisvampemidler brukes til behandling.

Små blærende utslett forekommer på bakgrunn av atopisk dermatitt. Dette er en sykdom med allergisk opprinnelse, som oftest oppstår som følge av feil føding av en ammende mor. I tillegg kan det forekomme utslett på grunn av utilstrekkelig injisert komplementær mat, brudd på tarmbakterien, brudd på hygienregler, bruk av kosmetikk med irriterende effekt. Arvelig disposisjon er også en faktor i utviklingen av atopisk dermatitt.

Alt begynner med det faktum at babyen har en svak hevelse på pannen og kinnene. Huden på lemmer og skinker blir rød og flakket. Etter en viss tid vises bobler på det betente området, kløe oppstår. I tillegg øker sannsynligheten for økning i mandlene.

Hvis du opplever lignende symptomer i spedbarnet, må du umiddelbart gå til barnelege. I dette tilfellet er det nødvendig å identifisere allergenet så snart som mulig og unngå det på alle mulige måter. Symptomatisk terapi utføres med antiallergiske stoffer. Som en del av kompleks behandling, bruk salver, urte infusjoner, biologics, meieriprodukter med gunstige bakterier. Barn som spiser blandinger foreskrives et hypoallergent diett basert på soya. Under amming bør honning, kondensert melk, nøtter, sitrusfrukter, osv. Utelukkes fra kostholdet.

Stikkende varme

Små kviser av rosa skygge forekommer ofte hos spedbarn, spesielt opptil 12 måneder etter fødselen. I utseende er det en rosa utslett, litt konveks når den trykkes. Den inflammatoriske responsen er lokalisert i nakken eller brystet, på grunn av langvarig svetting i varmen. Akne er oftest forårsaket av overoppheting, og utilstrekkelig omsorg for babyen.

Varmeutslett er ikke en smittsom sykdom, og denne tilstanden gir ikke mye ubehag hos nyfødte. Når kroppstemperaturen vender tilbake til normal, og foreldrene sørger for at barnet er skikkelig omsorg, passerer den stikkende varmen alene. For å øke hastigheten på prosessen, behandle de skadede områdene med pulver etter hygiene og hudtørking.

Nettle feber

Røde pimples hos barn som ligner en brennstoffbrann, oppstår av flere årsaker. De kan provoseres av kulde, varme, sol, sterk spenning. I tillegg kan utslett som ligner på elveblest føre til stramme elastikker eller stropper på klær, bilseter, en ryggsekk, etc.

Hvis utslett ikke går bort i lang tid, bør du konsultere lege. For å eliminere symptomene på urticaria, brukes antihistaminer: Suprastin, Zyrtec, Fenistil, etc. For å eliminere alvorlig kløe hos en baby, bruk salve med mentololje og anestesin. I alvorlige tilfeller, bruk hormonell salve.

Akne hos nyfødte

Hvite hodede røde pimples forekommer hos babyer mot bakgrunnen av en økning i mengden av moderns hormoner som kommer inn i kroppen. Legene kaller dette fenomenet akne hos nyfødte, og i folket blir de referert til som hormonell akne.

I de fleste tilfeller forekommer kviser i det nyfødte i ansiktet, litt mindre utslett sprer seg til andre deler av kroppen. Whitehead pimples krever ikke medisinsk behandling, det viktigste er å holde huden ren og tørr. Utslett er ikke smittsom og er ikke et tegn på dårlig hygiene. Det viktigste symptomet på akne er plassering i hodet og nakken.

Gule pimples i det nyfødte forekommer mot bakgrunnen av økt aktivitet av sebaceous kjertlene. Disse ålene dekker et stort område av hud, de vises i et spedbarn 7 dager etter fødselen, og forsvinner om 4 uker. Det er ingen grunn til bekymring før akne begynner å klø, fester eller bli betent. Da må barnet bli tatt til legen.

Små hvite pimples på ansiktet av størrelsen på et pinhode kalles milia. De stammer fra det faktum at sebaceous kanaler er blokkert og en hemmelighet akkumuleres i talgkjertlene. De forsvinner på egenhånd, så du bør ikke prøve å klemme dem ut, gni dem med alkohol, etc. Ellers øker sannsynligheten for infeksjon og forekomsten av inflammatorisk prosess.

Smittsomt utslett

Ofte oppstår utslett hos spedbarn mot bakgrunnen av smittsomme sykdommer:

• Plutselig utslett - en sykdom som rammer pasienter fra 2 år, provoserer herpesvirus. Først har barnet feber, etter 3 dager går temperaturen tilbake til normal. Etter det vises en utslett av rosa-rød nyanse, som forsvinner om 5-7 dager. Paracetamol eller Ibuprofen brukes til å redusere temperaturen.

• Skarlagensfeber manifesterer seg som et lite stiplet utslett av skarlet farge. Akne er lokalisert på nakke, rygg, bryst og sprer seg til hele kroppen. For å eliminere det, bruk antibakterielle stoffer.

• I vannkopper vises et utslett etter 24 til 48 timer parallelt med feber. Først er det flekker som omdannes til bobler, så er det purulente kviser i det nyfødte. Etter en stund heler de og en skare dannes på overflaten. Utslippet sprer seg over hele kroppen og på hodebunnen. Etter 3 - 5 dager faller temperaturen, etter noen dager forsvinner skorpen.

• For meslinger forekommer kviser etter 3 til 5 dager med feber. I utseende er disse lyse, store papulære akne, som først vises på hodet, og så på armene, kroppen, etter noen dager spredte de seg til underkroppen. Deretter faller temperaturen, og etter en stund heier kviserene.

• Rubella er også ledsaget av feber og utslett, som er lokalisert på ansikt, torso, armer, ben. Etter 3 - 5 dager forsvinner den.

Nå vet foreldre hva slags utslett skjer og hvordan de manifesterer seg. Det er imidlertid ikke verdt å risikere barnets helse og selvdiagnose. Hvis du har kviser, vær sikker på å kontakte barnelege, han vil nøye etablere diagnosen og bestemme behandlingsplanen. For å forhindre dannelse av utslett bør en sykepleier overvåke kostholdet, passe godt på barnets hud og bruke spesielle pulver til babyklær.

Rød og hvit akne på kroppen av en nyfødt. Hva er dette?

Etter fødselen er mange mødre forferdet for å finne hvite eller røde finnketer på kroppen til en baby. Hele familien lurer på hva de skal gjøre? Men ikke panikk så umiddelbart, fordi utslett ikke alltid indikerer forekomsten av patologi.

Årsakene til akne på kroppen hos spedbarn

Utslett kan være av forskjellig farge, størrelse og ligger på forskjellige deler av kroppen, noe som forårsaker ubehag eller påvirker ikke barnets tilstand. Alt avhenger av typen og mekanismen av deres utseende.

Hormon krise

Under graviditeten er organismene til moren og fosteret nært beslektet med hverandre av sirkulasjonssystemet. I senere perioder blir placenta mer permeabel, og moderens hormoner trenger gjennom det og virker på barnets kropp.

1-3 uker etter fødselen, slutter virkningen av disse hormonene og små hvite kviser vises på babyens kropp (milia). De har ingen tegn på betennelse, er helt smertefri og etter 2-3 måneder forsvinner uten spor.

Dette utslettet trenger ikke behandling, fordi det er et fysiologisk fenomen. Milia er steril, derfor, når du prøver å presse, er det en risiko for å introdusere og spre infeksjonen, som bare er. Vil forverre en situasjon.

allergi

Hvis det oppstår rødt utslett i ansiktet, hender eller mage, bør du først og fremst vurdere allergi. Slike utslett kan klø, noe som vil føre til irritabilitet og tårhet i barnet. Han kan prøve å skrape seg selv. Reaksjonen utvikler seg hovedsakelig på produkter spist av en ammende mor (appelsiner, sjokolade, etc.) eller husdyr (ull, dafnier).

diatese

Denne maten intoleranse av noen produkter, som til slutt passerer. Manifisert av røde flekker, akne, peeling og skorpe på ansiktet av babyen.

dermatitt

Babyens hud er veldig delikat og sensitiv. Ved langvarig eksponering for fuktighet, damp eller forhøyede temperaturer (bleier, bleier) utvikler macerasjon, mot bakgrunnen der det oppstår smertefull utslett. Spesielt ofte kan vi observere et slikt bilde i hudfoldene og stedene der klær berører.

dysbacteriosis

Ved fødselen er barnets tarmer sterile. Etter den første sippen av melk aktiveres tarmkanalen og koloniseres av mors mikroorganismer. Inntil barnet har en stabil mikroflora, kan dysbakterier, tarmkolikk og små rødlige utslett over hele kroppen plage ham.

Infeksiøs patologi

Disse inkluderer følgende sykdommer:

 • meslinger;
 • røde hunder;
 • kylling pox;
 • skarlagensfeber;
 • kylling pox.

Så lenge babyen bruker modermælken, er risikoen for å bli syk ubetydelig.

Typer av akne i en nyfødt på kroppen

Konvensjonelt, avhengig av utseendet, kan de deles i to grupper:

 1. Røde flekker på kroppen av en nyfødt. Dette inkluderer alle ikke-purulente prosesser (bleieutslett, smittsomme sykdommer, irritasjoner i dysbakterier og diateser);
 2. Hvite flekker i nyfødte på kroppen krever mye mer oppmerksomhet. Pustule er en pus-fylt formasjon. Utseendet til et slikt utslett indikerer patogenens inntrengning i kroppen. Hvis et slikt utslett er vanlig, er dette en grunn til å øyeblikkelig søke legehjelp.

Behandling av kviser på kroppen av en nyfødt

Når utslett forekommer hos spedbarn, bør foreldre være årvåken. Utslippet bør undersøkes nøye, hvis det er mulig - å telle (for periodisk kontroll av mengden). Pass på å måle kroppstemperaturen til babyen. Du kan også gjøre følgende:

 1. Hygienisk modus. I mangel av feber må barnet ta et bad. Det er tilrådelig å legge til vannet et avkok av urter (kamille, calendula, salvie), som er hypoallergen antiseptika. Denne prosedyren vil bidra til å dekontaminere, myke og berolige huden. Kjemiske midler er bedre å ikke bruke.
 2. Tørk de skadede områdene i løpet av dagen med et vått håndkle (2-3 ganger) og la luften gå til det er tørt.
 3. Å tørke barnet bør være et naturlig, mykt håndkle. Det er ønskelig at det ikke er malt i lyse farger, fordi de kjemiske fargene kan utvikle en reaksjon. Det er nødvendig å tørke forsiktig - bli våt.
 4. Luftbad. For å gjøre dette må du opprette et komfortabelt temperaturregime - 25-26 o C og fri tilgang til luft til de skadede områdene.
 5. Etter vannprosedyrer er det nødvendig å skure huden ordentlig.
 6. Hvis du ammer, må du raskt gjennomgå menyen din. Alle røde, krydrede, stekte, fete, egg og sjokolade bør utelukkes. Fra grønnsaker og frukt kan du spise noe som vokser i din region.
 7. Hvis det er dyr i huset, må de isoleres. Daphnia (fiskemat) er også et allergen. Det skal fjernes fra husets fluff, tepper og regelmessig utføre våtrengjøring. Bøker bør være bak glass.
 8. Ikke bruk alkoholløsninger for å tørke utslett. Babys hud er veldig delikat og følsomt - det kan oppstå kjemisk forbrenning.
 9. For gnidning kan du bruke Chlorophilipta-løsning og infusjoner av forskjellige planter (kamille og salvie er populære).
 10. Smør huden med krem ​​eller lotion. Det vil fukte henne og hjelpe henne å komme seg.

I mangel av forbedringer, trenger du raskt råd fra en kvalifisert lege.

Forebygging av kviser hos nyfødte på kroppen

For å hindre utseendet på utslett, må du legge stor vekt på hygiene - barnet skal ha eget bad, håndkle og individuelle vaskemidler.

Mat bør innføres gradvis og unngå allergifremkallende produkter. Bleier bør endres ofte - det bør ikke være tillatt for et barn å være i våte bleier i lang tid. Temperaturen og fuktigheten til rommet der barnet befinner seg, skal være behagelig.

Hvorfor har nyfødte pimples: en kompetent tilnærming til problemet

Pimples på ansiktet til en nyfødt er kanskje den vanligste årsaken til bekymring for foreldrene. Det er usannsynlig at du vil finne en familie som ikke har oppstått av et slikt problem. Akne hos barn vises umiddelbart etter fødselen, oftere - i noen uker, og som regel forsvinner alene. I noen tilfeller er det nødvendig med behandling, som kun kan foreskrives av den behandlende legen.

Hvorfor forekommer akne hos barn?

Noe skjer alltid på huden av en liten mann - desquamation, rødhet, akne, etc. Og det er en grunn til alt - fysiologisk eller patologisk. Noen situasjoner krever bare observasjon, andre krever hjelp fra en lege.

Stater som ikke krever intervensjon

Allerede i de første dagene etter fødselen av en baby, kan utslett forekomme på huden av fysiologiske årsaker.

 • Hormonale kviser (akne neonatal). I den siste trimesteren av graviditeten kommer en stor mengde moderns hormoner inn i føtalt blod, på grunn av hvilken aknelignende akne kan vises på babyens ansikt. De kan forekomme i livmoren eller noen dager etter fødselen. Vanligvis går denne tilstanden i seg selv innen få uker eller måneder, og krever ingen behandling.
 • Lukkede komedoner. Små hvite pimples på ansiktet av spedbarn - bevegelige papiller, som ligner perler, som til slutt vil passere på egenhånd.
 • Whitehead. På grunn av ufruktbarheten til kanalen på talgkjertlene på pannen, nesen og haken til et nyfødt, kan det forekomme hyppige hvite prikker, som vanligvis går forbi om 6 måneder.
 • Klimaendringer. Når du flytter til et område med et helt annet klima enn det vanlige, kan det forekomme utslett på babyens hud, som vanligvis forsvinner alene når barnet tilpasser seg nye forhold.
 • Insektbiter. Hvis barnet ditt ble født om sommeren, bør du ta vare på myggnett for barnevogner og hjemmevinduer. Røde pimples på ansiktet til et nyfødt kan oppstå på grunn av myggbitt og midges. Hos barn, går slike steder i lang tid og kan ledsages av kløe.

Et utslett som krever foreldres oppmerksomhet

Noen ganger kan et barns pimples på kroppen oppstå, bare på grunn av uopplevelsen av unge foreldre. Slike situasjoner er vanligvis lett justert hjemme, men forutgående konsultasjon med en lege vil ikke være overflødig.

 • Stikkende varme Den vanligste årsaken til hudrødhet og utslett er reaksjonen av huden til overoppheting, det vil si stikkende varme. Hun oppstår på grunn av sterk varme og for varme klær. Pass på at barnet alltid er kledd på været.
 • Reaksjon mot kulde. Også, så vel som fra varme, fra hypotermi, kan et karakteristisk rødt utslett også vises på babyens hud, som forsvinner umiddelbart etter oppvarming. Se på vinterpromenaden, begrens det om nødvendig, ellers kan det bli et reelt problem i fremtiden.
 • Bleieutslag. Ved varmt vær eller en tidlig forandring av en gjenbrukbar ble på brettene, kan et barn ha vannet pimples. Noen ganger forekommer dette fenomenet i en baby på hodet eller nakken, hvis hun, når han ammer, har kontakt med mors hud i lang tid og svette. Som regel er bleieutslett ledsaget av babyens lunefullhet.
 • Allergi. Røde kviser på ansiktet av spedbarn kan være tegn på allergi - mat, narkotika, kontakt eller luftveier. Noen ganger kan dette utslettet bli ledsaget av kløe og hevelse, så vel som forvandles til vannaktig og til og med purulent akne.
 • Mindre hudlidelser. For eksempel kan harde bleier, nyfødte beskjærte negler av det nyfødte, etc. Irritasjon kan forårsake spytt eller melk, som barnet spretter opp.

Utslett som et symptom på sykdommen

 • Vesiculopustose (stafylokokkinfeksjon). I denne sykdommen oppstår vanntette akne vanligvis i et barn over hele kroppen.
 • Herpes, Vannkopper (Vannkopper). I disse smittsomme sykdommene kan boblepinner med vannholdige innhold dekke hele kroppen eller dens individuelle deler.
 • Skarlet feber. Streptokokkinfeksjon, som er ledsaget av et rødt, lite punktutslag i naturlige folder. I dette tilfellet er huden til berøring tørr og grov.
 • Skrubbsår. Litt utslett, rødt, gradvis utviklet til store smertefulle sår. Dette er en stiftinfeksjon som krever nøye oppmerksomhet fra legen.

Hjem forebygging og behandling

Hvordan behandle akne hos nyfødte, hvis legen ikke fant en alvorlig patologi? Først av alt må du justere dine handlinger for å ta vare på babyen din. Utslett på huden hos barn er ganske vanlige, men de kan forebygges eller i det minste minimeres ved hjelp av enkle metoder:

 • Hygiene. Vask barnet ditt med varmt vann 2 ganger om dagen. Oftere er det ikke verdt det - ofte forekommer akne hos nyfødte i ansiktet ikke så mye fra smuss som fra overdreven renhet av sine mødre. Etter å ha spist, tørk babyens munn med en spesiell våtservietter som ikke inneholder såpe og alkohol slik at det ikke er noen irritasjon. Utslett kan rengjøres med kamilledekk eller treninger, og legg dem til vannet mens du bader. Ikke bli båret med såpe - bare bruk den 1-2 ganger i uka.
 • Ta vare på allergier. Sykepleiere må nøye overvåke dietten. I de første månedene bør du ikke spise makrell (og annen sjømat), peanøtter, sjokolade (og generelt minimere søtsaker), sitrusfrukter, jordbær, etc. Se babyens hud for mat du spiser - du kan ha matallergi. noe. Når kunstig fôring spedbarnsformel kan også gi en negativ reaksjon - i dette tilfellet må du hente en allergenerisk blanding sammen med barnelege. Pimples på presten i et barn kan oppstå når det kommer i kontakt med allergi mot avgangsblader av dårlig kvalitet, eller med sen bytte av sengetøy. En allergisk utslett kan spredes over hele kroppen, for eksempel når man reagerer på vaskemiddel som barnas klær ble vasket, kosmetikk (såpe, sjampo, krem, olje), medisiner og pollen fra blomster.
 • Luftbad. Ordne dem så ofte som mulig - dette vil bidra til å minimere risikoen for bleieutslett og chili. Ikke glem å regelmessig lufte rommene og opprettholde den optimale lufttemperaturen i huset (18-22 grader).
 • Forhindre skade. Babys negler skal kuttes i tide (du kan bruke "riper"), se på oppførsel av kjæledyr og eldre barn. Under fôring, legg en tørr ble under babyens hode, slik at huden ikke kommer i kontakt med huden din og svette.

Hva ikke å gjøre

En kvise på et barns ansikt krever ofte bare en type behandling - tålmodighet (som ofte mangler for foreldre). Det er strengt forbudt å gjennomføre følgende eksperimenter:

 • Prøv ikke å behandle kviser hos barn med narkotika beregnet på voksne og ungdom (dette gjelder også spesiell kosmetikk);
 • Ikke vask barnet ditt for ofte - dette vil øke følsomheten i huden og forverre situasjonen;
 • Ikke bruk utslett med vaskesåpe, da alkalien i det vil skade epidermis og forårsake ubehagelige opplevelser;
 • Ikke tørk pimples med alkoholholdige løsninger og hydrogenperoksid, da alkohol kan forårsake forgiftning av barnets kropp, og hydrogenperoksid kan forårsake uutholdelig smerte som er vanskelig å lindre selv med rikelig spyling med vann.
 • Ikke smør huden med fete kremer eller olje - dette vil føre til blokkering av porer og økt betennelse (sinksalve og panthenol er tillatt, men bare på anbefaling av lege);
 • aldri klemme pimples fra en baby, ellers øke betennelsen, forårsake barnet alvorlig smerte, og et arr kan forbli på huden.

Pimples på barns ansikt er et fenomen så ofte at mange foreldre og bestemødre ikke tar hensyn til dette, og sier: "Alle barn opp til året med" blomst "er ikke så farlige. Dette er fundamentalt galt! Eventuelle endringer i barnets hud krever detaljert konsultasjon av en spesialist, behandling eller rettelse av prinsippene om omsorg, slik at et mindre symptom ikke blir et stort problem i fremtiden.

Enkle kviser hos spedbarn

Årsaker til akne på babyens ansikter

Utseendet til akne på ansiktet av et spedbarn i løpet av de første månedene av livet er regnet som helt normalt. Årsaken til dette fenomenet er et brudd på barnets hormonelle bakgrunn, forårsaket av en signifikant utløsning i blodet av moderns hormoner - østrogener, som også kommer inn i blodet til det nyfødte barnet. Ofte er kviser ganske små, umerkelig under huden og bestemmes bare ved berøring. Utseendet på utslett hos spedbarn kan imidlertid være forårsaket av årsaker til ikke-hormonell natur.

Ofte vises utslett på ansiktet av et spedbarn, som ser ut som hvite kviser. Hvitt innhold ligger i sin sentrale del, mens utslett ikke er betennelsestillende. De er lokalisert på pannen, haken, nesevingene. Årsaken til slike lesjoner er ufruktbarheten til barnets talgkjertler. Som regel slipper de seg om 2-3 måneder.

Resultatet av turer i frisk luft i den kalde årstiden kan være røde små kviser. Deres utseende indikerer begynnelsen av tilpasningen av huden til en endring i miljøforholdene.

Røde flekker, som vises på ansiktet av spedbarnet, og som også har et forhold til temperaturendringer, kalles stikkende varme. Utseendet foregår i hudens bretter når overopphetet, ubetydelig omsorg for barnet og overdreven fuktighet.

Med dårlig spedbarnspleie er utseendet av kviser på babyens hode mulig. De er dekket med tørrgule skorper og kalles "gneiss".

Årsaken til allergiske utslett på barnets ansikt kan være feil ernæring hos sykepleieren. I utseende, de ligner en nesebrann, de ledsages av kløende hud. Deres utseende kan forårsake bruk av kjemikalier, for eksempel vaskemidler, samt barneprodukter.

Sykdommer med kviser i ansiktet hos spedbarn

I løpet av det første året av et barns liv kan smittsomme sykdommer oppstå, ledsaget av pimples utseende på ansiktet. Skarlet feber kan tilskrives slike sykdommer, hvorav en av symptomene er lysrøde pimples som helles ut på flatens flater, mindre ofte i ansiktet, med unntak av trekanten i leppene og nesen. Dette er ledsaget av en økning i kroppstemperatur, peeling av huden på føttene og palmer, rødhet i halsens slimhinne og oppkjøpet av en crimson fargetone i tungen.

En annen tilstand som forårsaker utslett er meslinger. Denne sykdommen er preget av forekomsten av akne i løpet av få dager i ulike områder av kroppen.

på den første dagen på nakken og ansiktet; på den andre dagen på skuldre og kropp; på den tredje dagen på beina og armene.

I utgangspunktet har pimples en rød farge, så begynner å skrelle og mørke, alt dette skjer mot bakgrunnen av en økning i kroppstemperatur og katarrale symptomer på betennelse i øvre luftveier.

Utseendet av kviser på ansiktet er også karakteristisk for kyllingpokker, de strekker seg til hårets del av hodet. I utgangspunktet finnes en rød pimple, noen ganger inne i en gjennomsiktig væske, vekslende med pus og skorpe. Pimples kan helles ut i flere mengder, med jevne mellomrom kan tallet øke, alt dette skjer mot bakgrunn av økning i kroppstemperatur, noe som er mulig hvis barnet sukker eller tårer ut en del av utslett. I tillegg til en økning i temperaturen kan det oppstå inflammatoriske symptomer på luftveiene og magen.

Utslett av akne på ansiktet av spedbarn kan forekomme med meningitt. Symptomet er ganske alarmerende, i begynnelsen ser det ut til at det er liten rød akne - utslett av hemorragisk type, som ikke bare vises i ansiktet, men gjennom hele kroppen. Økningen i tallet er mulig på hvilken som helst del av kroppen, det indikerer tilstedeværelsen i blodet av viruset som forårsaker sykdommen. Ledsaget av irritasjon av membranene i hjernen, feber og forverring av barnets generelle tilstand.

Når kviser av en hvilken som helst type vises i et spedbarn, bør man kontakte en barnelege og ikke selvmedisinere.

Akne behandling på baby ansikt

Hvis det er en provoserende hormonell faktor, er den beste behandlingen tid. For å nøyaktig identifisere årsaken og bestemme videre taktikk, må du kontakte en barnelege. De eksisterende reglene for behandling av akne passer inn i et bestemt sett med teknikker.

Barnet skal bli badet ved å bruke kokt vann brakt til en behagelig temperatur for barnet, ved hjelp av ekstra midler til nyfødte i denne prosessen; Når utslettet tørker ut, bør du bruke skuffer med avkok av kamille, eikebark og suksess; bruk av ulike produkter som inneholder alkohol i basen eller beregnet for eldre alder er ikke tillatt; kroppsområdene som er mest berørt av utslett bør holdes rene; det grove tørkematerialet kan bare forårsake ytterligere irritasjoner; akne kan ikke klemme seg.

Forebyggende tiltak mot ansikts utslett

Når du ammer, bør mødre nøye overvåke innholdet i næringsrik diett, ikke spis mat som kan forårsake allergisk reaksjon. Når det gjelder barn som er på kunstig fôring, er det nødvendig å nøye velge blandingen som fôr babyen. Ofte barnet reagerer med en allergisk reaksjon på en komponent, det er viktig å vite hvilken. Luftbad bør utføres så ofte som mulig. Vask baby klær og vask opp de servantene han spiser bare ved hjelp av spesialdesignet for dette formålet.

Det beste tiltaket for å forhindre utbruddet av akne hos nyfødte er å observere hygieniske regler. Et utslett forårsaket av hormonelle årsaker forsvinner omtrent en måned etter utseendet.

Røde kviser på ansiktet av babyen

Du kan alltid forstå foreldrenes bekymring ved å se utslag av rød farge på ansiktet til et nyfødt barn. Imidlertid er disse erfaringene ofte ikke velbegrunnede, siden utslett som ser ut, ikke utgjør noen fare for barnets helse.

Forekomsten av akne på barnets ansikt kan skyldes ulike faktorer, avhengig av hvilken behandlingsmetode som er valgt. Hvis du ser på spørsmålet generelt, faller utslett inn i to hovedkategorier - de som oppstår seg selv og de som trenger behandling.

Utseendet på rød akne kan skyldes følgende årsaker:

dannelse av hormonelle nivåer. Utslettene ser ut som små flekker, vises på ansiktet, i kinnene, strekker seg til bak og nakke. Kviser kan være plassert i midten av kviser. allergisk mot morens diett, i tilfelle når det gjelder amming. Det er også mulig å vise en reaksjon på ytre irriterende faktorer, siden allergener sammen med næringsstoffer går inn i barnets kropp med morsmelk. Dyret til sykepleiemoren bør velges med fullt ansvar. For et spedbarn er det sterkeste allergenet et protein inneholdt i kumelk melk, hvis det inntas med morsmelk. ytre stimuli, for eksempel bleier, vaskemidler, planter, dyredrager. overdreven innpakning av et lite barn, som et resultat av hvilken stikkende varme oppstår. Underutvikling av svettekjertlene forårsaker akneutslett, som ligner i utseende røde prikker med bobler. Utslett vises på nakkenes bretter, deretter på ansiktet, under armene, på ørene og lysken. Manglende overholdelse av regler om barnehygiene kan også forårsake stikkende varme.

Hvite pimples på ansiktet av babyen

Utseendet til hvite finnverk på ansiktet til et nyfødt er forklart av begynnelsen av tilpasningen av spedbarnet til miljøforhold. Pimples bærer ingen fare og forårsaker ikke ulempe for barnet.

Hvit akne på ansiktet av babyen vises umiddelbart etter fødselen, kanskje deres utseende om noen uker.

I den første episoden vurderes det at utseendet på akne skyldes hormonene hos moren og kviser kalles hormonalt. De har form av perle perler, noen ganger får en gulaktig fargetone.

2-3 uker etter fødselen, forekommer kviser på grunn av ufruktbarhet av sebaceous kjertlene i spedbarnet. Denne effekten kalles milia. Utslett har utseendet av perler, manifestert, vanligvis på kinnene, under øynene, på pannen og på nesen. Etter hvert som de sebaceous kanalene utvikler, forsvinner pimples gradvis.

Således er det åpenbart at utseendet av kviser på et barns ansikt er midlertidig og krever ingen spesiell behandling og kviser forsvinner gradvis, og etterlater ingen spor.

Barnet har små flekker på ansiktet

Små kviser på ansiktet av babyen vises i de første ukene etter fødselen, kanskje også deres forekomst i lyskeområdet. De kan forsvinne innen få måneder, de kan holde seg på kroppen i ikke mer enn tre dager. Hvis utslett av små kviser ikke forsvinner over en lengre periode, er det nødvendig med konsultasjon fra en erfaren barnelege.

Dette fenomenet er hormonelt i naturen, krever ikke spesiell behandling og går bort av seg selv. Det plutselige utseendet til liten akne forvirrer foreldrene, men det forstyrrer ikke barnet.

For å raskt fjerne små kviser fra ansiktet av barnet, bør du helt vaske av såpe når du bader med alle deler av kroppen. Ikke bruk sterke stoffer når du bader en baby - små barn blir ikke for skitne.

Smuss på ansiktet i form av matrester bør fjernes nøye med spesielle fuktige servietter for å unngå infeksjon.

Behandling av småutslett på ansiktet av et spedbarn med geler og kremer beregnet for bruk av voksne er ikke tillatt.

Allergi hos spedbarn

Dermatitt hos spedbarn

Diatese hos spedbarn

Skare i babyen

Stomatitt hos spedbarn

Grov hud i spedbarn

Akne hos barn Barnets immunitet er dannet i ferd med å bli kjent med kroppen med ulike smittsomme sykdommer. Akne i et barn kan være en konsekvens eller et symptom på disse sykdommene (noen ganger svært alvorlige), så det er umulig å forlate akne uten tilsyn, selv om de ikke forårsaker ubehag hos en baby. Legene vil bestemme den eksakte årsaken til akne i et barn basert på deres utseende, samt å ta hensyn til komorbidforholdene og barnets alder.

De viktigste årsakene til akne i et barn

Akne på kroppen av et barn kan vises av en rekke årsaker. De kan være:

Teething tenner. Dette er en vanlig årsak til akne på barnets ansikt. Ofte lokaliserer dette slik acne rundt munnen. Dette skyldes det faktum at barn i denne perioden har økt salivasjon. Akne forsvinner så snart utbruddet og spyttperioden avsluttes. Allergiske reaksjoner. Stor og liten rød akne i et barn kan være en av manifestasjonene av allergi. Slike utslett ser plutselig ut, og noen ganger ledsages det av kløe. Hvis, i tillegg til akne, et barn har en rennende nese og nysing (uten andre tegn på forkjølelse), er den allergiske opprinnelsen til akne uten tvil. Det er nødvendig å eliminere allergenet og utslett vil passere. Stikkende varme (millaria). Små kviser i barnets kropp kan være en manifestasjon av vanlig stikkende varme. Reaksjon mot vaksinasjon. Slike reaksjoner kan være individuelle, inkludert utseende av utslett. Hvis akne dukket opp kort tid etter vaksinering, bør du umiddelbart vise det til legen din. Forurensning av huden. Barnets hud er veldig delikat og krever forsiktig pleie og rengjøring. Hvis huden er veldig skitten, kan det være ømt og purulent akne i et barn. I dette tilfellet er infeksjonsrisikoen også høy. Frostbit, solbrenthet, svingete. Uønskede værforhold kan i stor grad påvirke sensitiv baby hud. I dette tilfellet må du forutse og bruke spesielle beskyttende kremer. Akneform utslett. Såkalt akne i et barn av barndom, som dukket opp som følge av at en mor tok visse medisiner under graviditet: steroider, legemidler med litium eller fenytoin. Det kan også være et resultat av visse sykdommer hos moren. Insektbiter. En puffy rød akne i et barn er ujevnt plassert, på ulike deler av kroppen kan være et resultat av insektbitt. Det er viktig å ikke tillate dette ved bruk av repellenter, da noen ganger kan bitt føre til alvorlige allergiske reaksjoner, samt infeksjon av visse sykdommer og parasitter. Streptoderma. Dette er en infeksjon i huden med streptokokker. Streptoderma er av forskjellige former. Med noen av dem er det røde vannpunkter i et barn. Staph infeksjon i huden (vesiculopusculosis). Når smittet med stafylokokker, vises hvite og purulente kviser i barnet på ulike deler av kroppen. Denne sykdommen kan være svært farlig og krever øyeblikkelig legehjelp. Barns smittsomme sykdommer. Akne på ulike deler av barnets kropp kan være et resultat av ulike smittsomme sykdommer (vannkopper, meslinger, hjernehinnebetennelse, røde hunder og andre). I dette tilfellet, i tillegg til akne, har barn også andre tegn på disse sykdommene: svakhet, ondt i halsen, kuldegysninger, feber, hodepine, etc. Intestinal dysbacteriosis. For denne tilstanden er preget av utseende av små kviser på barnets ansikt, øyenbryn, hodebunn, og noen ganger på hele kroppen. Den berørte huden klør ofte. Diabetes. Akne på barnets prest, så vel som i kjønnsområdet kan være et av tegnene på diabetes. Akne er forårsaket av høye nivåer av sukker i barnets urin. Puberteten. Rød, svart og hvit akne hos et ungdomsbarn vises på grunn av endringer i hormonnivå. I denne alderen kan barn ha akne, akne, åpne og lukkede komedoner. Vanligvis er dette et aldersrelatert fenomen og går bort når barnet vokser opp. Men i løpet av denne perioden må du lære barnet grundig hudpleie slik at slike utbrudd ikke blir permanente.

Akne i et barns første måneders levetid

Foreldre er sterkt forstyrret av forekomsten av akne i et lite barn (spedbarn).

Akne hos nyfødte

Samtidig kan akne komme opp i ansiktet, og kan dekke hele kroppen. Dette er en manifestasjon av en hudsykdom kalt "akne neonatal" (akne neonatorum).

Hvorfor har barn akne?

Det vises vanligvis innen seks måneder fra fødselen til babyen, og det påvirker ca 20% av nyfødte.

Noen ganger gjør selv barneleger forvirring av akne hos nyfødte med atopisk (allergisk) dermatitt eller andre typer utslett, derfor er det viktig for foreldrene å kjenne kjennetegnene ved denne sykdommen.

Årsaker til akne

Utseendet til gulaktig, hvitt perle eller hvit akne i et barn, som ser ut som papler eller pustler. Mangel på komedoner. Akne er trangt, noen ganger samles i store flekker. Hyppige områder av utslett: alle områder av ansikt, nakke, penis (hos gutter). Mer sjelden vises et utslett på nakken og overkroppen.

Årsaker til akne hos nyfødte

Akne av nyfødte er gjenstand for studier av spesialister, så alle grunnene til utseendet deres er ikke blitt identifisert.

Akne hos barn i de første månedene av livet

Vi nevner bare de som allerede er bevist. Og dette:

overdrevne nivåer av mors hormoner som overføres til babyen i livets prenatale periode; restrukturering av spedbarnets eget hormonelle system; overdreven sekresjon av talgkirtler; tette hudhalsfollikler; overdreven dannelse av lipofil gjær, noe som fører til betennelse.

Akne behandling hos nyfødte er laget etter en nøyaktig diagnose og utelukkelse av andre tallrike dermatoser som forekommer hos små barn. Som regel, for at undersøkelsen skal være omfattende og behandlingen er tilstrekkelig, vil det være nødvendig å vise barnet ikke bare til barnelege og dermatolog, men også til endokrinolog og allergistimmunolog.

Akne hos barn (video)

Akne i et barns første år av livet

Akne i et barn i det første år av livet kan også være en av de typene akne - barnas akne (akne infantum). Oftest er de forbundet med et overskudd av testosteron i blodplasma forårsaket av en metabolsk lidelse. I denne sykdommen blir akne på barnets ansikt ofte betent, og derfor er arr igjen noen ganger etter dem.

Barnas akne påvirker oftest gutter, som opptrer mellom tre måneder og et år eller to, og noen ganger varer opptil tre eller fire år.

Oppsummering, vi kan si at utseendet til noen form for akne i et barn burde være grunnen til å gå til legen og finne ut den eksakte grunnen til deres utseende.

I de første dagene av et barns liv kan en nyfødt hud plutselig bli dekket av små kviser. Disse kviser kan ha et annet utseende - de kan være røde, hvite, kan dekke enkelte områder av huden, kan vises på ansiktet, eller de kan vises på hele kroppen. For ikke å bryte med hvorfor pimples dukket opp på et nyfødt, må du vite om de hyppigste årsakene til forekomsten deres, og deretter, avhengig av årsaken, velg behandling. Generelt er det akne som krever behandling, og det er de som passerer seg selv.

Årsaker til akne

Hvite pimples

Akne nyfødte

En overflod av morshormoner i et barns kropp.

Etter fødselen av barnets kropp er mettet med moderhormoner som påvirker huden, på grunn av dette, kan barn forekomme utslett (hormonell akne). Dette fenomenet har et vitenskapelig navn - akne av nyfødte. Ofte berørt område av ansiktet, i det minste - andre deler av kroppen. Akne krever ikke behandling, det eneste som er nødvendig er å holde huden tørr og ren. Akne er ikke smittsom og er ikke et tegn på dårlig hygiene. Det viktigste symptomet på akne er lokalisering i ansikt, nakke og hodebunn.

Overdreven aktivitet av sebaceous kjertlene.

Umiddelbart etter fødselen blir kjertelens arbeid aktivert, dermed kviser på barnets ansikt. Disse kviser har utseendet på hudormer som dekker store områder av huden. Vanligvis ser utslag ut en uke etter fødselen og varer omtrent en måned. Du bør ikke bekymre deg hvis kviser i ansiktet ikke forårsaker ulempe for det nyfødte barnet - de klør ikke, feier ikke og blir betent.

Som pimples ser ut som de ser ut som pus akkumuleringer under huden av hvitgul farge (basen er rød spiss er hvit).

Vi leser i detalj om akne >>>

Video for visning:

milii

Små hvite pimples på ansiktet til en nyfødt (hvite prikker på størrelse med et pinhode) er miles, opphopning av sekresjoner i talgkjertlene (blokkering av sebaceous kanaler). Pass deg selv, de kan ikke klemme. Rengjør med bomullspinner, håndter alkoholløsninger, fordi du kan infisere infeksjonen og dermed forårsake en inflammatorisk prosess.

Røde kviser

allergi

En vanlig årsak til utseendet av rød akne er en allergisk reaksjon på produktet spist av moren (babyen mottar ikke bare næringsstoffer gjennom morsmelk, men også allergener. Vi leser om ernæringen til sykepleien), eller blandingen som er matet til nyfødte. For å forhindre allergi bør sykepleier holde en dagbok der hun vil registrere alt hun spiser, og tiden da hun spiste dette eller det aktuelle produktet. Vanligvis 18 timer etter at allergenet er tatt, kan det forekomme kviser på kinnene til det nyfødte (og noen ganger på hele kroppen). I dette tilfellet fjernes produktet, og hvis årsaken til allergien var en blanding, bør den erstattes med en annen.

Allergi kan forårsake og vaskepulver, som brukes til vasking av babyklær. Husk at barnets hud er veldig delikat, så barneklær skal kun vaskes med pulver eller gel, som er merket "hypoallergen". Allergier kan også skyldes dyrehår, blomstrende planter og andre eksterne stimuli.

Allergi manifesteres i form av røde flekker med et lite utslett, skorpen som avtar.

Når røde flekker (akne) vises på ansiktet til en nyfødt, er det nødvendig å konsultere en lege. Allergier krever behandling.

Vi leser om matallergi hos et barn >>>

Video for visning:

Stikkende varme

For varmt klær, høy temperatur på luften i barnets rom, overdreven "innpakning" - alt dette fører til at barnet begynner å svette. Huden er konstant i en fuktighetstilstand, dekket av akne. Først vises akne i nakken, så kan det også gå i ansiktet. For å unngå utseendet av stikkende varme må du opprettholde en konstant lufttemperatur i rommet der nyfødte er plassert - 18 - 22 grader Celsius. Det er tilrådelig å kle barnet bare i klær laget av naturlige stoffer, i henhold til været, for ikke å overopphetes.

Vi leser: om stikkende varme, og hvordan å behandle det >>>

dysbacteriosis

Dette er en av årsakene til akne hos nyfødte. Se på symptomene og årsakene til dysbiose.

Behandle eller ikke behandle

I de fleste tilfeller går små hvite kviser (hormonelle utslett) bort alene, så mor trenger bare å være tålmodig. På ca 2 måneder kan de fleste babyer allerede skryte av delikat, jevn hud uten akne.

Ikke press kviser i alle fall, det kan alvorlig skade de øvre lagene i huden, forårsake infeksjon og la arr.

Alle leger anbefaler - når utslett eller kviser forekommer, må du konsultere en spesialist, bare en spesialist kan gjøre den riktige diagnosen.

Hvis du fortsatt vil lindre tilstanden til babyens hud, den enkleste og velprøvde måten:

2-3 ganger om dagen vaske barnet ditt med kokt vann; bade babyen i en svak løsning av kaliumpermanganat; eller bade barnet i en serie (bading i ulike urtedekk). Brett med en serie forsiktig omsorg for spedbarn hud. Før daglig bading, legg til en brygget streng til badekaret (en stor kopp på badekaret) og bade barnet som vanlig; tørk ansiktet og berørt hud med avkok av toget eller kamille; Det er nødvendig å gi riktig hudpleie (lenke til artikkelen under).

Ikke bruk til behandling av fukortsin, kaliumpermanganat eller briljantgrønt, bruk ikke alkoholholdige lotioner eller løsninger, da disse midlene ikke vil kurere akne, og kan bare skade helsen til babyen. Du trenger ikke å bruke: fettoljer og salver, pulver, calendula tinktur, hormonelle salver, melkesyrebakterier eller adsorbenter (smekta), antibiotika, antihistaminer. Gjenta - klemme akne er forbudt!

forebygging

De fleste kviser hos nyfødte blir ikke ansett som farlige, og ved å følge enkle regler kan du forhindre deres utseende:

En sykepleier skal overvåke kostholdet (som ikke bør spises); Når YVO overvåker reaksjonen til blandingen; Riktig hygiene og barnepass er nødvendig; Gjøre baby air baths; Vask baby klær med spesielle pulver.

Hvis det oppstår akne eller utslett, bør rhinestone konsultere lege. Diagnosen skal kun gjøres av en spesialist. Det er mange varianter av utslett som bare en lege kan gjenkjenne.

Ofte med sterk og langvarig akne, foreskriver legene medisiner som Panthenol, Bepanten, Zinc salve.

Røde kviser og andre typer utslett hos nyfødte og spedbarn: årsaker til utslett på ansikt og kropp

Utseendet i ansiktet (kinnene, haken), hodet, ørene, magen, lemmer av en baby rød, rosa eller hvit utslett gjør unge foreldre veldig nervøse. Noen ganger er dette fenomenet ganske ufarlig, men snakker i noen tilfeller om utviklingen av en alvorlig sykdom. Hvorfor får babyer utslett? Hvilke symptomer kan følge henne? Hva skal man gjøre hvis utslett oppdages? Vi vil forstå sammen.

Typer utslett hos spedbarn

Dermatologer klassifiserer alle varianter av utslett hos spedbarn i 3 store grupper. Klassifiseringen er basert på årsakene til at det oppstod et ubehagelig symptom på babyens hud. Det er mulig å avgjøre hvilken klasse utslett av et bestemt barn tilhører bare på grunnlag av resultatene av en omfattende undersøkelse. arter:

 1. smittsom - har en smittsom natur eller er provosert av patogener av smittsom etiologi;
 2. immunologisk - denne gruppen inkluderer akne som skyldes kontakt med ytre irritanter (temperatur, friksjon, allergener);
 3. fysiologisk (neonatal), som oppstår på grunn av hormonelle forandringer i barnets kropp.

Mulige årsaker og tilhørende symptomer

Et utslett hos spedbarn skjer av ulike årsaker, det kan være et symptom på en alvorlig smittsom sykdom, allergi eller et tegn på hormonelle forandringer i kroppen. Bare en dyktig barnedermatolog kan nøyaktig bestemme utslagets art, så det er bedre å ikke utsette et besøk til legen. Visuelt kjent med typene lesjoner og forklaringer kan være på bildet til artikkelen.

Tilpasning av nyfødte

I de første 2-3 ukene (opp til en måned) etter fødselen, tilpasser babyens kropp til uvanlige miljøforhold. I løpet av denne perioden vises en hvit hormonell utslett ofte. Det kalles også neonatal eller tre uker. På baksiden ser ansikts-, nakke- og hodekrummer på tette kviser, som ligner på akne med hvite hoder. Overholdelse av hygienevilkårene vil hjelpe barnet med å bli kvitt et ubehagelig symptom.

Feil omsorg og dårlig hygiene

Hvis foreldrene forsømmer reglene for omsorg for en nyfødt hud, er risikoen for utslett også veldig høy. Vanligvis utvikler babyer blødning. Utsløpet er lokalisert i brettene av babyens hud - på nakken, lysken, armhulen, på ryggen. Å eliminere slik utslett hos spedbarn og nyfødte er mulig ved hjelp av kremer og geler av lokal handling og gjenopprette varmeoverføring.

Dårlig hygiene kan også forårsake blære dermatitt. Urin og flytende avføring er kaustiske og aggressive stoffer, hvis babyens hud er i lang kontakt med dem, oppdager foreldre at irritasjoner, blæreutslett og sår har dukket opp. Oppstår hos barn som har vært i våte, skitne bleier lenge, eller når bleiene ikke endres ofte nok.

allergi

Babyer utvikler ofte allergiske reaksjoner av varierende intensitet. Årsakene kan være forskjellige - fra den dårlige dietten til en ammende mor til intoleransen av medisiner som foreskrives av en lege.

Kløe, brenning, annet ubehag og utslett hos et nyfødt med allergisk opprinnelse krever differensialdiagnose, da slike reaksjoner er delt inn i flere typer:

 • Atopisk dermatitt. Utslett i form av små bobler vises på bein, bein, hake, kinn og skinne av et barn. Utslett er alvorlig kløende, så babyen blir nervøs og whiny.
 • Urticaria (vi anbefaler å lese: hvordan og hvordan å behandle urticaria hos et barn?). En farlig type allergisk reaksjon som kan føre til anafylaksi og angioødem. Det ser ut som et rikelig og lite utslett av rød farge, som ligner sporet av nettlebrenning (vi anbefaler å lese: hvorfor ser et lite utslett ut over barnets kropp?). Noen ganger ser blister ut.
 • Allergi mot medisinering. Med langvarig konservativ behandling manifesterer man ofte en reaksjon på medisinering. Det bør tas i betraktning at den skjøre kroppen til det nyfødte, svekket av sykdommen, kan reagere på stoffene, selv om terapien ikke er for lang.
 • Husholdnings- / kontaktallergi. Den ømme huden til en nyfødt eller spedbarn kommer alltid i kontakt med ytre irritasjonsmidler. Slike vanlige dagligdags ting som kjæledyrdander, harde parfymer eller maling, aggressive hygieneprodukter kan provosere allergier og derfor utslett.
 • Matallergi (vi anbefaler å lese: bilder av matallergi hos spedbarn). Rød utslett er vanligere på ansiktet (spesielt kinnene) på babyen, men kan vises i hele kroppen. Årsaker - feil valgte melkeformel eller feil i kostholdet til en ammende mor.

Smittsomme sykdommer

Før du går til apoteket for å få et middel mot utslett, er det viktig å vise barnet til en neonatolog eller barnelege - feilaktig valgte medisiner, slik at krummens helse ikke mindre enn selve smitteinfeksjonen. Et utslett kan forårsake:

 • Trost. Denne sykdommen forårsaker en spesiell type sopp. Det er godt egnet til medisinsk behandling, men vil kreve en hel rekke stoffer. Utslett påvirker hovedsakelig slimhinner. Noen eksperter anbefaler å behandle et slikt utslett med en sterk løsning av brus.
 • Roseola (vi anbefaler å lese: rosa roseola hos barn og bilder). Symptomer ligner tegn på røde hunder. Sykdommen forårsaker herpesviruset. Pimples har en tendens til å samles i store foci, og babyens hud blir veldig tørr og begynner å skrelle.
 • Measles, rubella. De betraktes som typiske "barndoms" sykdommer. Eksperter sier at disse sykdommene er lettest tolerert av pasienter i alderen 1-3 år, de har en mye lavere risiko for komplikasjoner. Rikelig flekker utslett ledsaget av en betydelig økning i kroppstemperatur, løs avføring, økt nuchale kjertler, rødhet i slimhinnene i svelg, kvalme, oppkast og feber.
 • Skarlet feber. Ekstremt smittsom barndoms sykdom. Utslett spreder seg raskt over hele overflaten av barnets kropp, og mandlene blir betent. Etter at akne er eliminert, er det fortsatt skumle flekker på plass. Sykdommen krever akutt medisinsk hjelp, det syke barnet må isoleres fra andre i 10 dager.
 • Kopper. Rikke utslett spredt over hele kroppen - hender, føtter, rygg, mage, babyens hode. Et utslett er en liten akne, fylt med en fargeløs væske som ser ut som bobler. Over tid åpner boblene, skorpene faller av og flekker forblir på plass.

Andre grunner

Ovennevnte grunner oppfordrer oftest utseendet til blærer, akne og flekker på et spedbarns hud. Imidlertid fremkaller et symptom i noen tilfeller sykdommer som pemphigus (vulgært, arvelig, eksfolierende). Det er ledsaget av utseendet av store elastiske eller myke bobler. Dette er en alvorlig sykdom som krever langvarig behandling.

Ved infeksjon eller streptokokk bakteriell mikrofloraen hos spedbarn kan utvikle erysipelas - oftest er lokalisert i navleområdet. Noen ganger har babyer pseudofurunculosis. Det er en inflammatorisk prosess som ikke bare påvirker huden, men også hårsekkene. I utgangspunktet vises pasienten lokal rødhet, og senere - blærer fylt med purulent innhold.

Hvordan håndtere utslett hos spedbarn?

For å håndtere utslett på kroppen og ansiktet til barnet bør være bare etter nøyaktig etablert årsaken til deres utseende (mer i artikkelen: behandle tørre flekker på kroppen av barnet).

Behandlingsprinsipper avhengig av hvor utslett er:

 • Rundt øynene Avvis bruken av våtservietter med alkohol og dufter, ta opp andre omsorgsfulle kosmetikk. Behandle de berørte områdene og lage lotioner fra uncool tea leaves, gi babyen kamille avkok som en drink.
 • På hendene. Få testet for utelukkelse / bekreftelse av en smittsom sykdom. For allergi, identifiser og eliminere allergenet. I tilfelle infeksjon - gjennomgå et behandlingsforløp (antibiotika kan kreves).
 • I skrittet. Regelmessig håndtere alle hudfolder babyen bading i varmt vann kokt - kan suppleres med en rekke kjøttkraft eller kamille. Bruk hypoallergen bleier og spesielle kremer til ekstern bruk (for eksempel, Bepanten).
 • På magen. Kostholdskontroll pleie mødre. Daglig bading i badekaret med tilsetning av avkaster av tog eller kamille. Motta probiotika og antihistaminer.
 • På pannen. Nekter å bære hatter. Tørk kviser med en svak løsning av kaliumpermanganat. Barn fra 1 år kan gis muntlige dråper Fenistil.
 • På halsen. Unngå kontakt med allergener. For behandling av akne, kan du bruke anti-inflammatorisk salve (for eksempel Sudokrem).
 • På kinnene. Eliminer matallergene. Gi å drikke kamilledekok og / eller svake antihistaminer.

Flere Artikler Om Typer Acne