Arr og arr forårsaket av akne forårsaker mye problemer og bekymringer for sine eiere, spesielt hvis et slikt problem ligger på ansiktet av kvinner. I dag anses behandling etter akne å være en vanskelig oppgave, men det kan løses ved hjelp av moderne teknikker og folkemidlene.

årsaker

I seg selv er postacne ingenting annet enn konsekvensene av feil behandling av akne. Også dette problemet kan oppstå hvis akne ikke behandler i det hele tatt og ikke brukes til denne behandlingen.

Det finnes følgende typer post-acne, som hver utvikler seg av separate grunner:

 1. Arr. Utad, de ligner dype arr med uregelmessig form. Disse arr utvikler seg på grunn av feil akne behandling, samt konstant klemme av akne. I en slik tilstand er personen alvorlig skadet vev, noe som fører til utseende av arr.

Videre er denne manifestasjonen av postacne ofte svært omfattende, noe som gjør huden kupert og ekstremt stygg.

 1. Ekspansjonen av porene. De er dannet som et resultat av ikke fullstendig herdet akne, som utvikler seg på grunn av betennelse i talgkjertlene. I denne tilstanden blir porene ikke restaurert og forblir forstørret, noe som til slutt fører til tilstopping av støv og fett, noe som fører til dannelse av svarte prikker.
 2. Post-akne rester er liten akne som oppstår på grunn av nedsatt blodsirkulasjon. De kan være fra rosa til blåaktig farge. Noen ganger tar disse akne form av store sår og forårsaker ekstremt ubehagelige opplevelser.
 3. Alvorlig hyperpigmentering. Det utvikler seg på grunn av alvorlig betennelse i huden og dysfunksjon av celler som er ansvarlige for fargen på epidermis. Således, etter at akne har helbredet, har en person grimme brune flekker som er svært vanskelig å fjerne ved konvensjonelle midler. Også disse fenomenene kan utvikle seg på grunn av hormonelle lidelser i kroppen.

Hvilke eksperter tilbyr

I forhold til skjønnhetssalongen for å kvitte seg med postacne, kan du utføre følgende prosedyrer:

 1. Laser polering. Denne prosedyren fremmer dyp rensing av huden og rydder den av effekten av akne. På samme tid, ved hjelp av en laser, vil den øvre keratinøse epidermisballen bli fjernet.

Videre bidrar laseren til produksjon av kollagen, slik at den tidligere elastisiteten i huden kommer tilbake. Antall prosedyrer bør være fra fire til åtte med en pause på en måned.

 1. Kjemisk peeling. Denne prosedyren innebærer bruk av spesielle syrer som bidrar til oppløsningen av det øvre lag av døde hudceller. På grunn av dette øker produksjonen av unge celler, noe som fører til hudfornyelse og justering.
 2. Slip huden med spesielle enheter. Samtidig er kjernen i denne prosedyren å påføre aluminiummikropartikler på den cornified epidermis, på grunn av hvilken det er mulig å rense huden og fjerne uregelmessighetene.
 3. Mesotherapy. Det anses å være en ganske ny teknikk som bidrar til å berikke huden med nødvendige og nyttige stoffer ved å introdusere terapeutiske sammensetninger.

Metoder for behandling av post-akne hjemme

Følgende hovedmetoder for behandling etter akne hjemme er preget:

 1. Hudrensingsprosedyrer.
 2. Bruk av medisinske lotioner og tinkturer.
 3. Anvendelsen av terapeutiske salver.
 4. Bruk av masker.

Vurder hver av disse metodene mer detaljert.

rensing

Rensing er en grunnleggende prosedyre som innebærer behandling etter akne hjemme. Det er nødvendig å utføre rensing regelmessig, spesielt etter bruk av dekorative kosmetikk.

De beste rengjøringsmidlene for post-akne er:

 1. Tar såpe. På grunn av dets helbredende egenskaper fornyer denne såpen hudceller, fremmer regenerering, eliminerer betennelse og gir ut hudtonen.

Effekten av vasking med tjære såpe vil bli merkbar etter fire uker. Det er viktig å merke seg at denne såpen strammer huden, så etter vasking er det nødvendig å fukte epidermisene.

 1. Vaske tinktur av kamille og mynte. For forberedelse av et slikt middel må du hellere tre spiseskjeer av slike urter 1 liter kokende vann og insistere i en time. Tørk hudens tinktur to ganger om dagen.
 2. Veldig bra hjelper til med å eliminere spor av post-acne bitt. Det fremmer hudfornyelse og lynnedslag. For å gjøre dette, bland appelsineddiner med vann i forholdet 1: 3. Gjenta prosedyren flere ganger i uka.

Bruken av terapeutiske lotioner

Etter å ha renset huden, anbefales det å tørke det med en terapeutisk lotion. Med det kan du fjerne rester av smuss fra porene, hvite huden og helbrede dype arr.

Det anbefales å tørke ansiktet med disse lotionene flere ganger om dagen. Så du kan oppnå maksimal effekt.

De beste oppskrifter for ansiktslotioner er:

 1. Bland en teskje lavendelolje, samme mengde olivenolje, et par dråper sitronsaft og tea tree olje. Tørk ansiktet med dette verktøyet hver tredje time.
 2. Bland like mengder salvie, nellik og cypresolje. Legg til en skje med kamilledekok. Bruk med bomullsputer til å tørke huden.
 3. Påfør oppvarmet havtornolje til ansiktet ditt. Det har en uttalt helbredende effekt, så det vil være bra for å eliminere arr.
 4. Ta et kjølig avkok av kamille og hell det i en form for is. Forbered isbiter hver dag for å tørke huden. Med deres hjelp kan du hvite ansiktet ditt og lindre betennelse. Også, i stedet for kamille kan det brukes avkok av Hypericum.
 5. Ta jojobaolje og bland den med vitamin E. Tørk ansiktet ditt med denne lotionen hver kveld.

Bruk av salver

Salver vil ikke bare bidra til å eliminere effekten av akne, men også kurere skadet hud selv.

De beste salver for å eliminere post-akne er:

 1. Sink salve. Den har en uttalt regenererende egenskap, og derfor kan arr og arr fortrekke raskere. Denne salven letter også huden. Det bør påføres punkter på problemområder tre ganger om dagen.
 2. Heparin salve. I utgangspunktet er den utformet for å eliminere hematomer, men ifølge vurderinger blir gode resultater oppnådd ved behandling av post-acne-spor. Påfør denne salven skal være et veldig tynt lag, jevnt fordelt over huden. Det er best å bruke Heparin salve om natten.
 3. Vishnevsky salve er et bevist middel for post-akne, som ikke har mistet sin relevans i mange år. For å gjøre dette, bruk denne salven på en bomullspute og påfør den på skadet hud i tjue minutter. Ved slutten av prosedyren vaskes grundig.

Lær hvordan du bruker post-acne kontraktubex. Trenger du reseptbelagte masker for problemhud? Detaljer i artikkelen.

Postacne maskerer hjemme

Naturkosmetikk, utarbeidet av seg selv, har høye fordeler og effektivitet.

På samme måte har postacne masker hjemme blitt nesten det eneste middelet til å bekjempe en ubehagelig kosmetisk defekt.

Selvfølgelig kan de suppleres med salongprosedyrer, men ofte er vanlig bruk av naturlige rettsmidler nok til å eliminere problemet helt.

Hvordan oppnå det beste resultatet?

Virkningen av naturlige ingredienser og noen andre stoffer som utgjør hjemmelagde masker (peroxide, for eksempel) krever langvarig bruk, og hvis du bryter med visse regler, kan kosmetikkens effektivitet falle:

 • bør ikke bli utsatt for solbrenthet og overdreven UV-stråling under ansiktsbleking;
 • Velg høst-vinterperioden for behandling etter akne;
 • bruke butikkmasker, følg instruksjonene nøye, ikke bruk dem på en dag med hjemmemedisiner;
 • for bleking må du gjenta minst 10 prosedyrer, evaluere resultatet og alltid ta en pause;
 • For å eliminere arr, må du gjennomgå minst 20 prosedyrer, siden huden krever en mer intensiv og langvarig eksponering;
 • ikke distribuere sminke fra arr og arr over hele ansiktet;
 • gnister i det berørte området er forbudt;
 • før du bruker huden dampet i 7-15 minutter over badekaret.

Det er bedre å starte behandlingen etter at alle betennelsene er forsvunnet, fordi noen aggressive stoffer i blandingen, eller for eksempel parafin, kan forverre sårprosessen.

Whitening masker mot flekker

De mest populære komponentene for å eliminere spor og til og med etter akne arr er honning, sitron, hydrogenperoksid og leire, samt ulike grønnsaker og frukt med lignende egenskaper.

For å forberede de enkleste måtene, er det nok å gå til butikken og kjøpe 3% peroksid, våt den med bomullsull og søk om 10 minutter på de resterende aknepunktene i hvilken som helst nyanse.

Mer sparsomme masker med super effektivt peroksid fra pigmentspots kan fremstilles ved å kombinere det med 30 g hytteost, eggeplomme (bokstavelig talt noen få dråper peroksid). Du kan også fortynne 2 skjeer i 1 skje talkum eller pulver.

Ikke mindre effektiv vil få en oppskrift på 5 deler gjær og 1 del peroksid.

Honning oppskrifter for å eliminere post-akne

Grønn te, rismel og honning utgjør helt klart forskjellige flekker. Å forberede en maske fra post-acne med 1 ss. l. Honning trenger å brygge en pose med grønn te.

Til honning legg 2 spiseskjeer mel og litt kjøttkraft. Søk om i 10 minutter.

Muskat - den opprinnelige assistenten i kampen mot post-akne. Ta 1 ss kanel, honning, krydret med en teskje muskatmos. Blandingen fortynnes til oppslemming med varmt vann og påføres. Hold strengt 15 minutter.

For å forbedre ernæringen og blodstrømmen, kan du lage en maske med sitronsaft og honning, og legg til litt havregryn til dem. Hold i 10 minutter. Juice bør være 1 til 5 i forhold til andre komponenter.

Sitron og sitronsaft

Har en perfekt effekt for bleking av en postacnemaske med sitronkomponenter:

 • 1 til 1 bland olivenolje og havsalt, legg til en skje full sitronsaft og søk om et par minutter på ansiktet, lett massere;
 • Hvis du forbereder en maske på 1 protein med sitronsaft i mengden 2 skjeer, kan du lage en utmerket prosedyre for bleking av røde og mørke flekker etter akne. Hold blandingen i ikke mer enn 15 minutter;
 • En annen oppskrift inneholder en skje med honning og samme mengde melk, fortynnet med en halv skje sitronsaft.

Sitronsaft er ideell for fet hud, med sensitiv epidermis, sørg for å myke den med honning og rømme eller andre komponenter.

I noen tilfeller kan sitronsyre være en kontraindikasjon for bruk på tørr hud.

Aspirin masker for bleking

Med hjelp av aspirin kan du lage enkle og svært effektive masker for å eliminere spor av akne.

For å gjøre dette kan du blande naturlig honning med 4 aspirintabletter og 5 dråper vann. Når blandingen blir homogen, blir den ganske enkelt påført på alle berørte områder og holdt i 10 minutter.

En annen oppskrift er 2 ss revet epler, blandet med en skje med yoghurt. De er blandet med 2 tabletter av aspirin og 2 dråper vitamin A og E. Det bør være en pastamasse som skal påføres ansiktet i 10 minutter.

Alginatblandinger fra akne merker

Alginater er aktive stoffer avledet fra forskjellige alger. De selges både som individuelle ingredienser i apotek, og i form av ferdige butikk masker med ekstra stoffer.

I tillegg til å eliminere spor av akne, kan alginatmasken også løse andre problemer: det vil forbedre blodsirkulasjonen, smale porer, eliminere annen rødhet og forynge ansiktet.

For å forberede pulveret bør det være 10-15 minutter før det påføres huden. Før bruk skal ansiktet smøres med vegetabilsk olje eller påfør fuktighetskrem.

Masken i seg selv er bare fortynnet med vann i henhold til instruksjonene, eller før dannelsen av en flytende slurry. Påfør blandingen i huden i maksimalt 25 minutter.

Interessante oppskrifter fra frosne decoctions

Ved hjelp av unike isbiter som består av medisinske planter, kan du bli kvitt forskjellige spor. Slike masker mot akne er tilberedt av ganske rimelige ingredienser, som kan tilberedes om sommeren selv på egen hånd.

Så den mest tilgjengelige oppskriften, som ikke bare fjerner ulike flekker, men også reduserer rynker, blir en frosset avkok av persille.

For å gjøre dette, ta friske (du kan, igjen, frosne) urter og hell 0,5 liter vann til 5 ss. l. produkt. Kok 10 minutter etter koking og fryse. Tørk hver dag. Du trenger ikke å lage terninger for store.

En annen interessant oppskrift er hentet fra apotek calendula tinktur. For å gjøre dette blir en del av produktet fortynnet med 3 deler vann og frosset.

Ikke mindre effektiv blir frosset agurkjuice, filtrert gjennom ostekloth.

Det vil være interessant å slå alle kubene til en ekte maske, sette dem i gasbind og krumme dem litt. I morgen vil dette verktøyet fjerne hevelse og oppdatere ansikt, uansett hva det kan bestå.

Nyttige oppskrifter med leire

Vil godt takle spor etter en akne de løsende masker med leire. Bare du må ta hensyn til hudens særegenheter og mulige kontraindikasjoner:

 • Hvis du har normalt trykk og det er forskjellige spor av akne, kan du bruke grønn leire. Det fortynnes med 4 dråper rosmarinolje og fortynnes deretter til en oppslemming med vann. Hold på huden kan være opptil 15 minutter;
 • En annen nyttig oppskrift basert på grønn leire - en skje med pulver blandet med en teskje olivenolje, protein og 1 kiwi. Hold 10 minutter på hele ansiktet;
 • hvit leire i mengden 1 skje blandet med 2 ss sitronsaft og vann vil lindre fra uregelmessigheter og flekker, hold i 15 minutter;
 • Hvit leire kan også fortynnes med 4 dråper teetreeter og vann til en kremaktig tilstand. Hold bør være 20 minutter;
 • Du kan lage en maske av aspirin (7 tabletter) og 100 g pulverisert hvit leire. Til grindblandingen tilsett 5 store skjeer brus, 1 ts. borsyre og 15 dråper lavendel og rosmarinolje. Du kan lagre for en måned. 1 ts. hver dag legger ansiktet i 5 minutter og vaskes av;
 • fra 1 ss. l. blå leire og 4 dråper lavendelolje med vann kan lage en maske med røde flekker etter akne, hold i 15 minutter.

Oppskrifter basert på vegetabilske og essensielle oljer

I tillegg til å bruke eter masker som ekstra ingredienser, kan du lage fantastiske blandinger utelukkende fra oljeaktige bestanddeler:

 • 3 dråper lavendel estere, neroli og røkelse er blandet, blotte berørte områder av huden hver dag;
 • en skje med mandelolje blandes med en liten skje persilleolje, 3 dråper E og A tilsettes, og 2 dråper mynte, rosmarin og lavendeleter tørkes med en blanding 2-3 ganger om dagen;
 • En del av bivoks kombineres med 4 deler av en blanding av linfrø, oliven og kokosnøttolje, oppvarmet til 35-40 grader og påført ansiktet i noen minutter. Behandlingsforløpet varer 3 uker, hvor blandingen påføres 2-3 ganger om dagen.
 • en blanding av en skje av avokadoolje og samme mengde sitronsaft vil hjelpe mot røde og mørke spor, 4-5 dråper lavendel og teetre (etere) legges til dem, gni huden en gang om dagen.

Andre interessante komposisjoner

Du kan bruke andre oppskrifter med interessante ingredienser til å bleke hud etter akne, eliminere arr og forskjellige flekker:

 • Paraffin ansiktsmaske fra postacne fjerner perfekt forskjellige flekker. For preparatet krever medisinsk paraffin. Det smelter i et vannbad og påføres ansiktet. Når det er herdet - vask av. Etter prosedyren må du fukte ansiktet med en krem;
 • peeling mask med brus perfekt lyser huden og nivåer overflaten, lag en maske med en liten mengde vann, du kan slippe litt eter. Påfør, massasje og vaske av problemområder;
 • poteter hjelper også med å kvitte seg med akne flekker - bare legg litt gniddemasse på problemområder. Betennelse og bakterier vil raskt forsvinne;
 • Gjær er en uunnværlig ingrediens i rensende porene og eliminere røde flekker. For masker ta 1 ss. l. tørr komponent og fortynnet med en liten del yoghurt. På ansiktet hold opptil 20 minutter. Du kan ta vann i stedet for yoghurt og legge til 5-8 dråper sitronsaft.


Masker for uttalt arr og arr

Akne arr og arr som forblir etter akne kan helbredes med spesielle oppskrifter. Så det er nyttig unikt tinktur av Hypericum, som kan omdannes til en unik maske.

St. John's wort er en urt med en av de mest kraftige regenererende effektene. Den skal brukes i 3 uker hver dag, fuktes en bomullspute i løsningen og gni den berørte huden i 2-3 minutter.

Forbered en maske som denne: 2 ss. l. urter helle et glass med 40% vodka, lukk og insister 10 dager. Eteriske oljer kan ikke legges til! For tørr hud er produktet også ikke egnet, men for meget fet - bare det perfekte verktøyet.

En maske laget av tomat blandet med grønn koriander vil hjelpe med post-akne. Begge produktene er ganske enkelt jordet av en blender og fortynnet med en spiseskje med rosenhydrolat.

Hvis ønskelig, hvis huden er fet, kan du legge til sitronsaft. Du kan holde ansiktet i 20 minutter. Det er nok å bruke 3 ganger i uka.

Video: Mask fra Postacne og Hyperpigmentering

Dette er hvor mange nyttige og effektive masker som finnes for å bekjempe post-akne. Med regelmessig bruk gir de alle ikke mindre imponerende resultater enn salongprosedyrer eller dyre kremer.

Det beste middel for post-acne

Problemer hud - plager av ungdom. Og den mest ubehagelige tingen i dette problemet er ikke akne og akne, fordi før eller senere vil de passere. Men sporene som er igjen på overflaten av disse utslettene, kan forbli for alltid. Nøkkelen til suksess i bekjempelse av effekten av akne er en tidlig start på behandling og effektive post-akne rettsmidler. Magasinet "Ditt ansikt" samlet de mest effektive måtene hjemme og profesjonell korrigering, som bidrar til å gjenopprette det opprinnelige utseendet på huden.

Bilde fra is-it-so.ru

Postacne: Hvorfor virker det og hvordan manifesterer det seg?

Denne termen skjuler en hel rekke endringer som påvirker ikke bare overfladisk, men også dypere lag av epidermis. I dermatologisk praksis oppstår dette problemet ganske ofte og manifesterer seg ved slike eksterne endringer:

 • Arr - er områder hvor den normale strukturen av dermis ble forstyrret av suppuration. Kroppen, som prøver å lukke defekten, danner på dette sted bindevev, hvis struktur er forskjellig fra den epidermale.
 • Uregelmessighetene til lindring - sammentrekninger og tuberkler av forskjellige størrelser dannes på grunn av at det skjer arrdannelse i henhold til atrofisk type, og tykkelsen av bindevevet er mindre enn i friske områder.
 • Pigmentering og depigmentering. Den mikrotrauma som huden mottar som et resultat av dannelsen av arr, stimulerer kroppens beskyttende reaksjoner, hvorav den ene er lokal reproduksjon av melanocytter. Som et resultat forblir et hudområde som er mer utsatt for UV-stråling i stedet for akne, og et pigmentspot blir dannet.
 • Rosacea. Utseendet til det vaskulære nettverket følger vanligvis intense utslag og forklares av det faktum at kapillarene utvides ujevnt på grunn av arrdannelse.

En vanlig misforståelse om at post-akne dannes som et resultat av å klemme akne er ikke sant. Ja, virkelig feil ekstrudering fører til spredning av pus i de dype dermislagene, som kan etterlate merkbare merker. Men dette er ikke den eneste årsaken til arrdannelse.

Ar og pigmentering kan oppstå etter hyppig cauterization med aggressive løsninger, intensive kosmetiske prosedyrer, som for eksempel elektrokoagulering. Selv en ufarlig peeling i uheldig hånd truer utviklingen av post-akne.

Farmakologiske midler for post-acne: apotek tilbud

bilde fra www.vergerx.com

Siden problemet er direkte relatert til medisin, nemlig til dermatologi, er det nødvendig å lete etter oppskrifter for leveranse primært i apoteket. Virkningen av narkotika er rettet mot å stimulere respenderingen av arr og dens erstatning med normalt vev. I tillegg har de ofte en peeling effekt.

Kontraktubeks

Dette er en av de få stoffene som har bestått statens registrering som en kur for cicatricial endringer.

 • Det er en gel som påføres i et tynt lag 3 ganger om dagen.
 • Ifølge produsenten myker og ødelegger det aktive stoffet bindevevsfibre, forhindrer dannelsen av et groft arr og har en anti-inflammatorisk effekt.
 • Du bør være oppmerksom på at post-acne kontraktubex virker mer effektivt den tidligere behandlingen er startet.
 • For små, friske arr vil en månedlig administrasjon være tilstrekkelig, og gamle og utbredt forandringer behandles i seks måneder eller mer.

Heparin salve

Bilde fra irecommend.ru

Virkningsmekanismen ligner den i Contractubex, siden den også inneholder heparin som den viktigste aktive ingrediensen.

 • Heparin salve fra postacne aktiverer lokal blodstrøm, på grunn av hvilke regenereringsprosesser går raskere og mer intensivt.
 • Det utnevnes så tidlig som mulig, helst før dannelsen av bærekraftig forandring.
 • Påfør post-acne salve 2-3 ganger om dagen, pek på det berørte området.
 • Behandlingsforløpet er fra 4 til 14 dager, og under ingen omstendigheter bør det overskrides.

Ikke glem at selv de beste produktene fra post-acne skal bare brukes på renset hud. Vask med en antibakteriell gel og tørk ansiktet ditt før behandling.

Salisylsyre

Et veldig effektivt verktøy som bør brukes til behandling av akne, og for å eliminere dets effekter.

 • Salisylsyre fra postacne løser de øvre lagene av huden, noe som gir effekten av syrefelling. I tillegg reduserer det sekresjonen av talg, tørker og strammer porene.
 • For hjemmebruk er kun 1-2% løsning egnet, da et stoff med konsentrasjon over 5% kan forårsake brannskader.
 • Fukt en bomullspinne i løsningen og tørk ansiktet. Med et lite antall feil vil det være tilrådelig å se applikasjonen.
 • Salisylsyre kan brukes i lang tid uten risiko for komplikasjoner.

Badyaga

Bilde fra fdt.nl-shop.top

Verktøyet, som forstyrrer sin effektivitet, har et kraftigere argument i form av absolutt naturlighet, fordi den er laget av alger tørket og malt til pulver.

 • Badyaga fra post-akne virker ved intens peeling, utjevner ujevnheten av lindring og farge. I tillegg utløser det utvikling av normale vev som erstatter arrvev.
 • Pulveret er oppløst i 3% hydrogenperoksid til en kremaktig konsistens.
 • Påfør bodyaga på huden, unngå lepper, øyne og slimhinner. Soak i 15 minutter, skyll deretter med kaldt vann.
 • Gjenta prosedyren hver 1-2 uke, det generelle løpet av 10 økter.
 • Husk at neste dag vil det bli rødhet, og deretter - peeling, så du bør ikke bruke den før ansvarlige hendelser.

solkoseril

Bilde fra xinnatuvec.myftp.biz

Legemidlet er tilgjengelig i form av en salve eller gel, men for behandling av cicatricial endringer er salven bedre egnet, ettersom gelen Soloxoril fra post-acne tørker raskt, noe som er mer egnet for behandling av aktiv utslett.

 • Hvis det ikke er noen umodne pimples på ansiktet, så kan du bruke salve på hele ansiktet. I nærvær av betente, men ikke festerende elementer, bør disse områdene unngås og bruk av applikasjoner bør brukes.
 • Salven blir brukt ved å gni bevegelser 2-4 ganger om dagen, generelt i løpet av 1 måned.
 • Etter 30 minutter, blett resterne av Solcoseryl med et serviett. Hvis du bruker gelen, og den har tørket før, fukte ansiktet med vann fra en sprøyteflaske.

Alle, selv den mest effektive post-acne krem, kan ikke kvitte deg med gamle og vanlige endringer. Derfor anbefaler dermatologene å bruke dem til forebygging, selv i scarringstadiet. Tidlig behandling vil unngå dannelse av arr og lette strømmen av akne.

Profesjonell kosmetikk i tjeneste for skjønnhet

Bilde fra altayclinic.ru

Kosmetologens kontor i dag mer og mer ligner et futuristisk laboratorium av en sint forsker. En hel arsenal av enheter, rader av krukker og rør - og alt dette brukes i estetisk medisin. I dette mangfoldet finnes det flere typer prosedyrer som hjelper med post-akne.

Mekanisk peeling

Det er fjerning av overflaten av epidermis, og med den delen av arrvævet. Operasjonsprinsippet er det samme som ved bruk av skrubbe, men for å løse problemet med postacne er det nødvendig å handle litt dypere. Følgende typer av peeling brukes til dette:

 • Brosage - epidermis er fjernet med spesielle myke børster. Prosedyren leverer ikke uttalt ubehag, men forbedrer blodtilførselen til vevet, gir lettelse og tone i ansiktet.
 • Dermabrasion - et mer intens og smertefullt utseende som fjerner opptil 0,4 mm hud. Etter det er det nødvendig med en gjenopprettingstid på 10-14 dager.

Mekanisk peeling fra post-akne utføres ved kurs fra 4 til 8 økter, men den nøyaktige varigheten bestemmes av skjønnhetsekspert, basert på intensiteten av endringene.

Kjemisk peeling

Bilde fra realybiz.ru

Under denne prosedyren gjelder mesteren konsentrerte syrer på ansiktet, som kjemisk reagerer med vevet og faktisk dreper cellene til inntrengningsdybden. Dermed blir arrvævet ødelagt, og etter peeling blir den glatte, jevne unge epidermis eksponert. Avhengig av inntakets dybde:

 • Overfladisk peeling - egnet hvis post-acne er representert bare ved pigmentering og peeling, da det bare påvirker 0,06 mm hud.
 • Median - ideelt for å behandle effekten av akne, ettersom den trenger inn til 0,45 mm, slik at du kan fjerne arr.
 • Deep - brukes kun i henhold til indikasjoner i form av dype arr og arbeider i en dybde på 0,6 mm.

Forbered deg på at etter prosedyren vil huden intensivere seg, og i de neste 7-10 dager blir du ikke en skjønnhet. Antall økter og deres frekvens bestemmer skjønnhetssektoren, med fokus på reaksjonen av huden.

Laser polering

Apparat kosmetologi gir den mest moderne, og som et resultat, en dyr metode for å håndtere hudfeil. Laserpolering av postacen har betydelige fordeler i form av aseptisitet, siden strålen trer inn i de dype strukturer i huden uten å forstyrre integriteten til overflaten. På denne måten minimeres risikoen for infeksjon.

Bilde fra www.izbavya.rf

Når du arbeider med en laser, har skjønnhetspleieren muligheten til å justere dybden av penetrasjonen til strålen for å eliminere defekten med minimal involvering av de omgivende vevene. For å jobbe med post-akne, brukes disse typer kosmetologielasere:

 • Kullsyre - En kontinuerlig strøm av laserstråler gir intensiv sliping, men øker risikoen for forbrenning i sunne områder.
 • Fraksjonal - strålen er delt inn i mikroskopiske brøker, som hver er prikket gjennom epidermis. På denne måten dannes termiske mikrobrønner i huden, som er omgitt av friske vev.

Laser peeling gir et sterkt incitament til vevregenerering. Kroppen begynner å intensivt produsere kollagen og elastinfibre, gjenopprette normal hud.

mesotherapy

Bilde fra budem-krasivy.ru

Teknikken består i intrakutan administrering av forskjellige stoffer gjennom en tynn nål. Prosedyren er ganske smertefull og utføres under lokalbedøvelse.

 • Sammensetningen av de anvendte løsningene er valgt individuelt, det kan være vitaminer, aminosyrer, proteiner som nærer huden fra innsiden.
 • Post-acne mesoterapi utføres også ved hjelp av hyaluronsyrefyllstoffer, som fyller sammen sammenføyninger, løfter atrofiske arr og dermed selv lettelsen.
 • En signifikant ulempe med hyaluronfyllstoffer er den tidslige effekten, etter at de etter 4-6 måneder oppløses og det kreves en gjentatt prosedyre.

Postacne hjemmelagde masker: naturlig og effektiv

Selvfremstillede masker er dårligere i ytelse til profesjonelle kosmetologiske prosedyrer, men det er verdt å bruke dem alle sammen. Selv en liten effekt, som akkumuleres gjennom årene, vil forbedre utseendet.

Protein-sitronmaske

Bilde fra vpaintballe.ru

Gir lett syre peeling og bleking, og derfor blir en slik maske vist i nærvær av pigmentering og små uregelmessigheter. Du trenger følgende komponenter:

 • Kyllingegensprotein - 1 stk.
 • sitronsaft - 1 ss.

Smør proteinet i et mykt glatt skum, bland med sitronsaft og påfør ansiktet. Hold blandingen ikke verdt det, da det kan delaminere. Soak i 15 minutter og skyll med kaldt vann.

Leremaske

For å bekjempe post-acne, hvit eller blå kosmetisk leire, solgt i nærmeste apotek, er egnet. Å forberede en maske for obscenity er enkel: tilsett vann til et par spiseskjeer av lerpulver for å få en kremaktig konsistens av sammensetningen. Pensel påfør leire på ansiktet og legg ned i 15-20 minutter. Fjern masken med en bomullspute dyppet i varmt vann.

Havregrynsmaske

bilde fra vkskin.com

Denne oppskriften, i tillegg til peeling og ernæring, gir en enkel løfteeffekt, så det vil være uunnværlig for tynn, fading hud. Ta følgende ingredienser:

 • havremel - 4 ss. l.;
 • egg hvit - 1 stk.
 • sitronsaft - 1 ts;
 • olivenolje - 1 ts

Bland alle ingrediensene i blenderskålen, og bruk den resulterende massen til huden i 15 minutter. Etter denne tiden masserer du ansiktet og vasker masken med rikelig med kaldt vann.

Det er ikke nødvendig å velge det eneste riktige alternativet. Du kan gjøre masker samtidig med medisinske preparater, og på høsten og vinterperioden gjennomgår du et intensivt faglig omsorgskurs. Ikke sett inn til et raskt resultat, du må jobbe lenge, men med en systematisk tilnærming og utholdenhet vil du lykkes!

Post-acne behandlingsmetoder hjemme

Akne eller akne er en sykdom i sebaceous kjertlene der hårsekkene blir betent.

Hvis behandlingsmetoden er valgt feil, er det på huden, etter at akne er forsvunnet, karakteristiske "potholes", kalt post-acne.

Disse hudfeilene er ikke sjelden årsaken til utseendet på komplekser og misnøye med utseendet deres, spesielt hvis det berørte området er stort nok eller arrene har en rik farge.

Du kan takle post-akne hjemme, men før du bruker ett eller annet middel, bør du kontakte en hudlege og sørge for at det ikke er kontraindikasjoner.

Kan jeg bli kvitt meg selv?

Du kan og bør bli kvitt arr og arr på ansiktets hud fra akne.

Men for at de brukte rettsmidler skal være effektive, bør man nærme seg behandlingen fullstendig, og før man fortsetter med regenererende derma prosedyrer, er det nødvendig å helbrede akne, ellers vil effekten være helt motsatt til den forventede.

Post-acne behandling består av et sett prosedyrer som må utføres regelmessig. Disse inkluderer:

 1. Sterk slanking - søtsaker (inkludert sjokolade), fete, røkt, overkrydret mat, sterk te og kaffe, karbonatiserte drikker er helt utelukket. Korn, grønnsaker, meieriprodukter, fisk, magert kjøtt og frukt bør danne grunnlaget for dietten.
 2. Bruken av rensemidler.
 3. Bruk av omsorg og restaurering betyr.

Når selvfremstillingsverktøy ikke bryter med den angitte formuleringen, og når du bruker medisinske apotekverktøy, følger du instruksjonene nøye slik at effekten ikke viser seg å være negativ.

Metoder for eliminering

Hvordan bli kvitt post-akne hjemme?

For at ansiktets hud skal bli glatt igjen, fikk den et vakkert utseende, og arrene og arene helbredet, det er mange midler.

Disse inkluderer farmasøytiske salver og andre stoffer, kremer og produkter laget i henhold til populære oppskrifter. De kan brukes både individuelt og kollektivt, hvis det ikke foreligger kontraindikasjoner.

apotek agenter

En effektiv apotek mot postacne er salisylalkohol (1%). Det er ganske enkelt å bruke den - hver gang etter vask (men minst 2 ganger om dagen), bør du tørke de skadede områdene av dermis med en bomullspute fukta i produktet.

Også effektivt er pulveret av bodyagi, som fortynnes med varmt vann til en grøtaktig tilstand og påføres daglig til ren hud i 10-15 minutter, men denne teknikken kan ha en bivirkning. På grunn av intensiteten av innvirkning er det fare for rosacea.

Ulike salver som kan kjøpes på apoteket, vil bidra til å lindre huden på arr:

  Vishnevsky salve - påføres med et tynt lag på en tekstil og påføres den skadede delen av dermis, er lotionen lukket på toppen med en cellofanfilm.

For å komprimere ikke kryp, kan den festes med tape og la stå i 1 time. Etter at prosedyren er fullført, blir komprimeringen fjernet, huden skylles med varmt vann og gnides lett med en ren klut;

 • Zink salve - har gode restaurerende og helbredende egenskaper. Det anbefales at du bare bruker agensen på skadede hudområder 2-3 ganger om dagen.
 • mumie. Dette verktøyet er på ingen måte brukt i solid form. For å kvitte seg med post-akne ved hjelp av en mamma, må du blande 1 kube med en flaske babyolje og forsiktig gni blandingen, den ferdige massen påføres prikket to ganger om dagen. Du kan også oppløse 10-tigram-kuben av mamma i en liter kamillebuljong, tilsett 8-10 dråper enebærolje der og tørk huden med den resulterende lotionen om morgenen og før sengetid.
 • Heparin salve klarer seg godt med en rekke huddefekter, men handlingen er ganske aggressiv, så bruk agenten på kvelden;
 • De mest populære kremer er Lush Pharmacist (har en lys tekstur, nærer, lyser, fukt og glatter dermis) og F99 (det er kremer for alle hudtyper i linjen, det bidrar til å jevne ut hudoverflaten og tonen). ) og "Kontraktubex" (bidrar til rask resorpsjon av arr).
 • Hvordan fjerne arr fra akne, kan du lære av vår artikkel.

  masker

  Hvordan fjerne postacne ved hjelp av hjemmelagde masker?

  For en full behandling, bør du bruke en rekke metoder, så vil effekten bli så rask og positiv som mulig. Du kan bli kvitt postacne ved å bruke ansiktsmasker fra tilgjengelige og rimelige ingredienser.

  En av de mest effektive masker tilberedt fra blå leire - 3 ss pulver fortynnet med varmt kokt vann til en tilstand av vassel, deretter påført dermis og la det stå i 20-30 minutter.

  Det er nødvendig å vaske av masken under rennende vann ved romtemperatur.

  Maske på basis av Hercules flak kan vellykkes veksles med leire, så arrene vil gå raskere. Det er utarbeidet som følger:

  • En halv kopp havregryn er pisket med en mikser sammen med 1 kyllingeggprotein;
  • 6 dråper ferskpresset sitronsaft legges til massen;
  • 4 dråper sitron essensiell olje helles;
  • massen er blandet og påført ansiktet;
  • etter en halv time blir masken vasket av;
  • Kursets varighet er 12 ganger, mens det påføres en maske hver 2-3 dager.

  Det er også mulig å fremstille en maske av ferske tomater (pre-prosessert i massen) og stivelse er tatt i like proporsjoner.

  Folkemidlene

  Fjernelse av spor av post-akne fra ansiktet vil hjelpe folkemetoder som har blitt brukt til behandling i lang tid. Disse inkluderer:

  1. Tørk ansiktet to ganger om dagen med isbiter fra frosset persillebuljong (til kjøttkraft, kok en spiseskje med greener i et glass vann, kald og fryse).
  2. Tørker ansiktet med lotion laget av to spiseskjeer Hypericum og en liter alkohol infundert i 10 dager.
  3. Kveldsapplikasjon av ricinusolje på den skadede dermis, den skal vaskes om morgenen.
  4. Vask kefir 2-3 ganger om dagen.
  til innhold ↑

  Andre metoder

  For effektiv behandling av post-akne, må huden rengjøres regelmessig og skrelles av de døde partikler av dermis, slik at regenerative prosesser finner sted raskere. Til dette formål, bruk hjemmelagde skrubber. Deres oppskrift er variert:

  • kaffegrunder blandes med flytende såpe i en hvilken som helst andel;
  • Baking soda og sitronsaft blandes i like deler, påføres huden i 2 minutter og skrubben vaskes av;
  • olivenolje (skje), sitronsaft (5 dråper) og fint havsalt (0,5 skjeer) blandes, gni i huden og vaskes av;
  • Hercules flakes bakken i en blender blandes med kefir, blandingen gnides i huden hver dag i minst 5 minutter på rad.

  Denne blandingen gnides inn i den behandlede skadede huden opptil 5 ganger om dagen.

  Viktig redaksjonell rådgivning

  Hvis du vil forbedre tilstanden til huden din, bør du være spesielt oppmerksom på kremer du bruker. En skremmende figur - i 97% av kremer av kjente merkevarer er stoffer som forgifter kroppen vår. Hovedkomponentene, på grunn av hvilke alle problemene på etikettene er betegnet som metylparaben, propylparaben, etylparaben, E214-E219. Parabener har en negativ effekt på huden, og kan også forårsake hormonelle ubalanser. Men det verste er at disse tingene kommer inn i leveren, hjertet, lungene, akkumuleres i organene og kan forårsake kreft. Vi anbefaler deg å forlate bruken av midler der disse stoffene er plassert. Nylig har eksperter fra redaksjonen vår analysert naturlige kremer, hvor førsteplassen ble tatt av midlene fra selskapet Mulsan Cosmetic, en leder innen produksjon av helt naturlig kosmetikk. Alle produkter er produsert under strenge kvalitetskontroll og sertifiseringssystemer. Vi anbefaler å besøke den offisielle nettbutikken mulsan.ru. Hvis du tviler på kosmetikkens naturlighet, må du sjekke utløpsdatoen, det bør ikke overstige ett års lagringsplass.

  Kontraindikasjoner og hyppighet av bruk

  Før du praktiserer noen av anti-postacne rettsmidler, bør du konsultere en hudlege slik at legen rådgiver det mest effektive middelet og advarer mot mulige negative konsekvenser.

  Kontraindikasjoner til bruk av midler er:

  • hudsykdommer;
  • inflammatoriske prosesser i akutt form;
  • individuell intoleranse mot ingredienser;
  • overdreven følsomhet av dermis.

  Siden å bli kvitt post-akne er en kompleks og ganske lang prosess, bør det tas hensyn til at ulike prosedyrer må utføres daglig. Avhengig av valgt behandlingsregime, må du kanskje gjenta prosedyren opptil 3 ganger om dagen.

  effektivitet

  Det kan herdes uavhengig av post-acne, men det er bedre å ikke ta risiko og besøke en lege som vil velge riktig og effektiv behandling.

  Med en integrert tilnærming til behandling av arr, vil de første resultatene bli merkbare etter noen uker med bruk av midler, og etter et par måneder blir huden ganske jevn og får en jevn, sunn farge.

  Når du velger et middel for behandling av postacne, følg legenes råd og studer nøye kontraindikasjonene, så snart blir huden frisk og strålende igjen.

  Hvordan bli kvitt postakne hjemme, kan du lære av videoen:

  Hvordan bli kvitt post-akne?

  Effektene av akne er merker på huden som oppstår når aknebehandlingen er feil eller helt fraværende. Årsaker ligger ofte i mekanisk skade på huden: klemmer ut akne, prøver å åpne en abscess og fjerner pus alene, etc.

  Konsekvensene av sykdommen inkluderer:

  • forstørrede porer; Foto 2 - Postacne er forstørrede porer
  • økning i kapillærene, erytem; Foto 3 - Kapillær forstørrelse er en postacne
  • arr; Foto 4 - Scars - dette er post-akne
  • pits og støt på huden; Foto 5 - Pits og humper - dette er post-akne
  • brune eller blåaktige flekker. Foto 6 - Postacne kan virke flekkete

  Advarsel! Utseendet til akne i ung alder gir større sjanser for selvhelende hud. Sporene kan imidlertid fortsatt forbli lenge, spesielt for arr og arr, som som regel ikke forsvinner med tiden.

  Hvordan bli kvitt post-akne

  Viktig: Fjern pits og arr på huden er ikke lett. Uavhengig av dette, forsvinner denne konsekvensen av ungdoms akne ikke, selv om flekkene i brun eller blåaktig fargetone vil falle til slutt og forsvinner helt.

  Foto 7 - Scars fjerner maskinvare kosmetologi

  Fjerning av uregelmessigheter og arrvev utføres ved hjelp av moderne verktøy og teknikker. En slik feil som forstørrede porer kan fjernes ved kjemisk, vakuum, ultralyd eller laserrengjøring. Fjerning av komedoner og rengjøring bidrar til gradvis innsnevring av porene og normalisering av huden som helhet.
  Å bli kvitt effektene som kolloidale arr er mye vanskeligere. Til dette formål kan en spesialist henvise en pasient til følgende typer prosedyrer:

  • syre peeling kurs; Bilde 8 - Virkningen av syre peeling
  • mesotherapy; Bilde 9 - Effekten av mesoterapi
  • mikrokurrent terapi; Bilde 10 - Effekt av mikrostrømbehandling
  • ozon terapi; Bilde 11 - Effekt av ozonterapi
  • radiokirurgisk eller laser resurfacing, etc. Bilde 12 - Effekt av laser resurfacing

  I tillegg er det i enkelte tilfeller gjort en korreksjon ved bruk av hyaluronsyre.

  Foto 13 - Korreksjon med hyaluronsyre

  Midler av post acne

  Moderne farmasøytiske produkter produserer anti-akne produkter i et bredt spekter. Men ikke alle av dem kan anses å være effektive.

  Foto 14 - Det er mange rettsmidler for post-akne

  Hvordan behandle og behandle post-akne er et spørsmål som bør stilles til en spesialist. Bare ved å vurdere tilstanden til huden og omfanget av lesjonen kan vi fortsette til valg av den faktiske terapien i dette tilfellet.

  Foto 15 - Legen vil velge riktig metode.

  Advarsel! Fordi mange mennesker prøver å bli kvitt ubehagelige spor alene, er resultatet ofte beklagelig.

  På apotek i dag kan du kjøpe ulike medisiner for akne: basiron, zeneritt og andre. Hvis disse verktøyene er effektive for å bekjempe akne, kan du nesten ikke kvitte seg med arr og arr på huden.

  Et annet veldig populært middel for cyanotiske flekker er badyaga. Badyaga fra post-acne kan bidra til resorpsjon av stillestående flekker og til og med tone i ansiktet, men det bør brukes svært nøye.

  I kosmetikksentrene bruker ofte mikrostrømsterapi ved hjelp av apparatet darsonval.

  Foto 19 - Darsonval - effekt av prosedyren

  Postacne flekker

  Akne merker på ansiktet kan ødelegge utseendet. Som regel er disse lilla, blåaktige eller røde flekker etter akne, som dukker opp på stedet.

  Akne flekker er spesielt merkbare om vinteren. De kan være et resultat av hyperpigmentering eller hyperkromi eller depigmentering, som skyldes et brudd på melaninsyntese.

  Foto 21 - Acne flekker er god utsikt om vinteren

  Stagnerende flekker etter akne kan fjernes ved hjelp av medisiner basert på sink, kobber, jern, retinsyre og andre. Parallel påfør peelings. Behandlingen er kompleks og lenge nok, fordi det ikke er lett å fjerne mørke flekker.

  Foto 22 - Behandle flekker trenger en omfattende

  Hvis årsaken til defekten er forsterket pigmentering, er det viktig å bruke stoffer som hindrer produksjon av melanin. I hvert fall, for å svare på spørsmålet - hvordan bli kvitt problemet og fjern pigmentplettene, kan bare en lege etter undersøkelsen.

  Foto 23 - Legen vil velge en effektiv behandling

  Akne arr

  Hvis du kan bli kvitt plager i ansiktet og ved hjelp av rusmiddelbehandling, hudbehandling med spesielle stoffer, fjerning av arr er en vanskeligere oppgave og i noen tilfeller krever maskinvarebehandlingsmetoder.

  Foto 24 - Fjerning av akne arr

  Hvordan bli kvitt stygge arrdannelser - du kan finne ut ved å besøke en dermatolog eller en erfaren kosmetolog. Vær imidlertid forberedt på at en krem ​​eller en spesiell salve ikke hjelper deg med gamle arr, fordi slike spor bare kan fjernes av:

  • laser polering;
  • mikrokurrent terapi;
  • dype peeling;
  • mikrokirurgi (spesielt situasjoner).

  I alle fall er behandling av arr og eliminering av pits på ansiktet en lang, kostbar prosess og ikke alltid effektiv. Mye avhenger av typen selve arret, som kan være atrofisk, hypertrofisk eller kolloidalt. Hvordan behandles og hvilke tiltak som forbedrer tilstanden til huden vil være nødvendig - du kan sjekke med en spesialist.

  Foto 25 - En hudlege vil velge en måte å fjerne arr på

  Akne arr

  Hvordan fjerne et arr fra akne og hvordan å kvitte seg med uregelmessigheter i ansiktets hud er et vanskelig spørsmål, som kun kan besvares etter en detaljert studie av problemet. Faktum er at det er mye lettere å "glatte ut" de uregelmessigheter som stikker over overflaten av epidermis ved samme peeling og polering, i stedet for å korrigere pits og innrykk som oppstår etter akne.

  Hyaluronsyre brukes ofte til disse formål, som administreres gjennom mikroinjeksjoner.

  Foto 27 - Scars kan kun fjernes ved hjelp av maskinvare kosmetologi

  Postacne: laser polering

  Atrofiske arr på huden reagerer godt på korrigeringen ved hjelp av en CO2-laser. Dens bruk gjør det mulig å oppnå høye resultater og i stor grad glatte arret.

  Foto 28 - CO2 laser effekt

  Den synlige effekten etter den første prosedyren er en klinisk forbedring på 60-70%. Huden blir jevnere, mykere, jevnere tone, feil og mangler forsvinner. Flere slike prosedyrer kan permanent lindre et stygt arr, noe som gjør det nesten usynlig for andres øyne.

  Bilde 29 - Effekten er synlig etter den første prosedyren.

  Under prosedyren blir cellene i arrvævet ødelagt, etterfulgt av deres død og avvisning. Samtidig stimuleres produksjonen av kollagen, noe som bidrar til å gi vevets elastisitet og glatthet.

  Foto 30 - Scar vev celler blir ødelagt

  Laserfjerning bidrar til å kvitte seg med atrofiske arr, men folk etter akne er ofte bokstavelig dekket med kolloidale arr, og å bli kvitt dem er en ekstremt vanskelig oppgave og ikke alltid gjenstand for selv toppmoderne teknikker.

  Post acne masker

  Mot akne og post-akne kan du bruke spesielle masker for ansiktet, som brukes på huden hjemme.

  Foto 32 - Du kan bruke masker hjemme

  Den ferdige sammensetningen er tilgjengelig på apoteket: sulsen mask, sulsen amalgam, spesiell stopp akne maske, samt biosera masker som er effektive for å bekjempe feil, etc. Noen typer masker er laget hjemme fra ingrediensene tilgjengelig for alle.

  Foto 33 - Stopp akne maske - effekt

  Velprøvd maske med brus. I dette tilfellet påføres en oppslemming av brus fortynnet med varmt vann på ren, tørr hud i 10-15 minutter. Som et resultat vil huden bli mykere, de mørke flekkene vil lyse litt. Arbeidet til sebaceous kjertlene vil redusere litt.

  Foto 34 - Mask med brus - effekt

  For å rense huden og "stramme" vil porene hjelpe maske med leire. Det er bedre å bruke hvit eller blå leire i ren form, fortynne blandingen til ønsket konsistens med varmt vann.

  Foto 35 - Mask med leireffekt

  Den avkjølte leire påføres med et tynt lag på ansiktet og holdes til helt tørt og skylles deretter med vann. Nourishing leire maske kan gjøres med honning, egg hvit, melk og andre ingredienser.

  Foto 36 - Resultatet av masken med leire

  Advarsel! Før du bruker noen formuleringer, er det bedre å få ekspertråd. Akne- og post-aknebehandling utføres i henhold til individuelle regimer, derfor er det bare ingen universelle rettsmidler i dette tilfellet.

  Flere Artikler Om Typer Acne