Sidens innhold:

Det er hyggelig å se på ansiktet når det bare skinner med friskhet og helse. Men veldig ofte er det ulike sykdommer hos personen, som ødelegger både utseende og stemning.

Hjemmelagde ansiktsmasker for akne er i stand til å arbeide underverk, og samtidig bringer de ikke skade på helse og hud.

Men før du begynner å lage dem, gjør det ikke vondt for å finne ut hva som forårsaker disse irriterende hudproblemer.

Årsaker til akne

I ung alder er sebaceous kjertler aktive. På den ene siden er dette bra. Huden er sjelden tørr og flakaktig, og det lider sjelden av dehydrering i den alderen.

Men en overflod av aktivitet i talgkjertlene fører til blokkering av sebaceous kanaler. Som et resultat - betennelse, forstørrede porer, stygg fett på huden og komedonene.

Selvfølgelig oppstår spørsmålet om hvordan å bli kvitt akne til en tenåring, men ikke haste for å ty til artilleri. Videre, i ung alder, anbefales det sterkt ikke å bruke aggressive ingredienser og hormonal kjemiker.

Arbeid for å eliminere hudfeil bør gjøres i to retninger.
For det første, riktig hudpleie, inkludert bruk av rensende geler og skum, matting kremer, ansikts-akne masker.

For det andre, riktig ernæring, som gir forkastelse av krydret, fett, salt mat og alle slags søtsaker. Hvis du gir opp alt dette for vanskelig for deg, må du prøve å begrense forbruket av slike produkter.

Det er nok å bruke velprøvde naturlige oppskrifter, og du kan raskt bli kvitt akne hjemme. Se også: Svart ansiktsmaske hjemme

Indikasjoner og kontraindikasjoner for utførelsen av masker med akne

I dette tilfellet kan du ikke lage masker, utslett utgjør over 25% av overflaten av ansiktet

Ansiktsmasker for akne anbefales i følgende tilfeller:
• Tilstedeværelse av akne med hormonelle forandringer i kroppen.
• Akne er ikke forbundet med sykdommer i indre organer;
Behandling av kilden til akne lesjoner
• med lesjoner av akne opptil 25% av ansiktet.

Det er visse kontraindikasjoner for å utføre akne masker.
• alvorlig betennelse i ansiktet;
• Akne påvirker mer enn 25% av hele ansiktet;
• Kilden til akne vil forårsake sykdommer i indre organer;
• individuell intoleranse mot komponentene i maskerne.

Du må være veldig forsiktig med bruk av masker fra akne, for ikke å skade den betente huden enda mer. Hvis du tviler på valg av maske, er det bedre å konsultere en skjønnhetspleie.

Ansiktsmaske for akne hjemme

Hjemmelagde ansiktsmasker for akne er oftest laget på grunnlag av leire, kefir, havregryn, gjær, sitron og eple cider eddik har bevist seg godt.

Hjemmelagde ansiktsmasker for akne (subkutan akne) gjøres oftest på grunnlag av leire, kefir, havregryn, gjær. Sitron- og eplecidereddike har vist seg veldig bra.

Syren som finnes i disse stoffene har en skadelig effekt på bakterier. Det desinfiserer og renser huden, tørker betennelse. Fra urte ingredienser perfekt takle et lignende problem aloe, agurk juice, decoctions av urter kamille, calendula.

Hvis du gjør ansiktsmasker mot akne regelmessig, kan du oppnå ikke mindre resultat enn å bruke dyre profesjonell kosmetikk. Før du bruker masker, er det best å damp og fukte ansiktet ditt ved å bruke dampbad med slike urter som calendula, streng, kamille, eikebark, celandine. Dette vil hjelpe deg å forbedre blodsirkulasjonen, åpne og rense porene, fjern smuss fra huden.

Som et resultat vil ansiktets hud bedre absorbere de aktive komponentene i maskene. Forresten kan dekoder av disse urter fryses i fryseren, og tørk deretter ansiktet med den resulterende isterningen. En slik enkel og tilgjengelig prosedyre med bruk av kosmetisk is kan ikke bare lindre deg av akne, men også forbedre hudtone og blodsirkulasjon, samt lindre etter akne.

Gjær og Kefir Acne ansiktsmaske
Fersk gjær fortynnet kefir eller yoghurt til en tilstand av potetmos. Påfør på renset og dampet ansiktshud. Hold i 15 minutter og skyll med varmt vann.

Eggmask for akne
Egg visp visp i skum. Legg til en teskje sitronsaft. Hold på ansiktet ikke mer enn 15 minutter. Skyll med varmt vann og bruk en matkrem.

Aloe Acne Face Mask

Aloe er en hjemmedoktor som hjelper til med å håndtere mange problemer, inkludert akne.

Aloe vokser ofte på vinduskarmer i byleiligheter. Du må kutte en aloe leaf ca 5-6 cm lang og legg den i kjøleskapet i 10 dager.

Dette er en forutsetning - kuttarket må herdes.

Klem deretter saften ut av den, bland den med agurk, malt i mush, og bruk denne blandingen som ansiktsmaske for akne. Et slikt hjemmeklinisk behandler et mangfold av helseproblemer. Akne i ansiktet - ikke det eneste problemet som denne planten kan løse.

Agurk ansiktsmaske for akne med aloe juice
For å utføre en slik maske trenger du et lite stykke aloe, tidligere forberedt (i alderen 10 dager i kjøleskapet). Fra aloe trenger å klemme saften, bland den med revet agurk. Å bruke struktur på den rydde ansiktshuden, for å opprettholde 20 minutter.

Du kan bruke hydrogenperoksid til ansiktet med akne.

Ikke glem bare at akne ansiktsmasker ikke er underlagt lagring, men de skal brukes umiddelbart etter forberedelsen. Dessuten, uansett deres naturlige og friskhet, kan de også forårsake allergi eller irritasjon. Derfor, før bruk, sjekk alltid en slik hjemmelaget maske på armens skur.

Masker for fet hud fra aknebasert akne

Leire er kjent for sine adsorberings- og matteegenskaper. Det regulerer aktiviteten til talgkjertlene, renser, strammer porene. Virkningen av leire avhenger av fargen sin.

I prinsippet vil leire av en hvilken som helst sammensetning være egnet for pleie av oljeaktig og kombinasjonshud. Men det er best å finne svart leire. Det kan ofte bli funnet på apotek. Denne leire inneholder mye kalsium, jern, strontium, magnesium. Sammenlignet med andre kosmetiske leire, har den den beste tilspennings- og tørkeegenskapen.

Akne ansiktsmaske basert på svart leire er et utmerket valg for de som bryr seg om deres helse og skjønnhet. Det er best av alt å plante en slik maske med varme bouillon av urter, melk, kefir eller yoghurt, sitronsaft.

Ansiktsmaske mot akne fra leire er påført med et tykt lag på renset hud, og unngår området rundt øynene. Skyll med vann det skal, så snart du føler seg tett i huden. Overdreven hudrørhet og ubehag bør unngås. Etter en slik maske, sørg for å fukte ansiktets hud med en spesielt valgt krem.

Mange hjemme rettsmidler er egnet som ansiktsmasker. De er tryggere enn butikkrem og er mye billigere. Samtidig kan de alltid bli funnet for hånden til rett tid.

Effektive akne ansiktsmasker

For problem hud, bør du velge en maske, hvis komponenter vil ha antiseptiske, anti-inflammatoriske og rensende egenskaper. Og de må handle på mobilnivå, og dermed forhindre utvikling av betennelse.

Antiseptiske egenskaper har:

 • alger
 • Kurkurma
 • ingefær
 • Grønn te
 • Ekstra jomfruolivenolje
 • Avokado olje

Renseegenskaper er uthevet:

 • cornmeal
 • tomat
 • Tranebærsaft
 • sitrus

Alle hudpleieprodukter har sine egne egenskaper, på grunnlag av hvilke indikasjoner for dem og kontraindikasjoner dannes.

Indikasjoner for masker for problemhud er:

 • Akne, utseendet som ikke er forbundet med sykdommer i indre organer.
 • Tilskudd til behandlingsforløpet som allerede er foreskrevet av en hudlege
 • Designet for utslett på opptil 25% av ansiktshuden
 • Effektiv med ungdommelig akne og andre mindre hormonelle abnormiteter.

Kontraindikasjoner for bruken inkluderer: sterke inflammatoriske prosesser på ansiktets hud, hvor lesjonen er over 25%. Du bør ikke gjøre dem i nærvær av alvorlige pustulære betennelser. Masker er ikke effektive hvis akne skyldes en sykdom i indre organer.
I tillegg kan naturlige ingredienser forårsake allergier, så alle masker skal først testes på et følsomt område av huden. Når en reaksjon oppstår, er det bedre å forlate dem.

Under bruk av masker bør du ikke glemme hygiene, alle redskaper som brukes i prosessen må være rene og sterile, og enhetene behandles med alkohol.

Ansikts-akne masker

Anti-acne masker er svært effektive og har en positiv effekt på tilstanden til huden. De porrer, tørr akne, fjerner inflammatorisk prosess, renser, nærer og fukter huden. Etter applikasjonen forbedrer hudfarge, huden blir jevnt ut, huden blir merkbart renere.

De mest effektive og populære metodene for å bekjempe hudfeil er leirebaserte masker.

Hvit leiremaske. Ler og melk i samme mengder blandes sammen (10 gram). 5 gram talkum blir tilsatt til blandingen. Dette middelet er ideelt for å bekjempe ungdoms akne.

Rosa leremaske. Gluna fortynnet i buljongkalendula i forholdet 1: 1. I den resulterende sammensetningen skal tilsettes fem dråper essensiell olje av te-tre.

Maske med tilsetning av blå leire. 25 gram blå leire skal blandes med 5 gram ferskpresset sitronsaft og tilsett 5 gram calendula tinktur. For å oppnå en grøtaktig konsistens, legg litt vann til blandingen.

Mask med aspirin. I honning (25 gram) tilsett 5 gram jojobaolje og 5 gram vann. Massen oppvarmes litt i et vannbad. Umiddelbart før ansiktet påføres, tilsettes pulver fra pounded aspirintabletter (4 stykker) til blandingen. Verktøyet lindrer betennelse, tørker akne.

Maskbasert brus. I omhyggelig pisket skumgel for vask bør man legge til brus. Ingredienser bør tas i samme mengde.

Mask av havremel. Havregryn er finmalt i en kaffekvern og blandet med proteinet av ett kyllingegg til tilstanden av surkrem. Blandingen nærer, har en positiv effekt på akne, renser ansiktets hud.

Anti-inflammatorisk maske med tilsetning av honning og egg. Flytende honning er blandet med ett pisket egg. Verktøyet krever regelmessig bruk, har antiseptiske egenskaper, renser huden i ansiktet.

Mask fra fersk agurk. 75 gram finkornet agurk helles med 75 gram kokende vann. Insister 20 minutter, klem saften og påfør huden. Det gjør hudfargen jevnere, glatter huden på overflaten.

Maske med streptotsidom. 15 tabletter streptocid tørk i pulver, tilsett aloe juice, nok til å lage en tykk vann, noe som tilsetter 4 dråper jod.

Mask basert på honning. 25 gram honning, flytende konsistens blandet med 10 gram aloe juice. Jod blir tilsatt til blandingen - fire dråper og hydrogenperoksid - 3 dråper.

Tør gjærmasker. Bland 25 gram gjærpulver med samme mengde potetstivelse og legg til yoghurt (75 gram). Sitronsaft settes i den resulterende vasselen - 5 gram og 4 dråper timian og mynteolje.

Ansiktsmaske for akneoppskrifter

Masker som er rettet mot å eliminere akne, så vel som andre midler, har visse nyanser av bruk, som er redusert til følgende regler:

 1. Effektiviteten av masken vil øke hvis huden er pre-damp.
 2. Produktene skal brukes med rene, behandlede hender og materialer.
 3. Det bør ikke påføres øynene og leppene, hvor huden er mest følsom og krever en spesiell tilnærming.
 4. Når du bruker masker på grunnlag av honning eller frukt, bør du utføre en test for forekomsten av en allergisk reaksjon.
 5. Enhver maske for problemhud skal holdes på ansiktet i 10 til 15 minutter.
 6. Under den kosmetiske prosedyren er det nødvendig å ta en horisontal posisjon slik at alle ansiktsmuskulaturene er så avslappede som mulig.

Akne er ubehagelig, ikke bare fordi det gir ansiktet langt fra et uæstetisk utseende, men også fordi det etterlater ubehagelige minner bak, i form av blemmer og arr.

Bli kvitt det vil bare hjelpe kjemisk peeling ansikt eller laser terapi.

Men som populær visdom sier sykdommen er lettere å hindre enn å kurere. Denne uttalelsen passer mer enn noen gang med vulgært akne i ansiktet.

For å forhindre akne er det nok å huske noen anbefalinger:

 1. Hver dag må du drikke 1,5 - 2 liter rent, ikke-karbonert vann.
 2. Prøv å holde fast på riktig diett.
 3. Gjør sport
 4. Gå så mye som mulig i friluft slik at huden får mer oksygen.
 5. Prøv å spise mer rå frukt og grønnsaker for å berike kroppen din med alle nødvendige stoffer.
 6. Ikke press kviser og komoner i ansiktet, slik at du kan få infeksjon
 7. Bruk kun hudpleieprodukter som passer til huden.
 8. Hvis problemet går ut over normen og akne på ansiktet på mer enn 10 stykker, bør du søke hjelp fra en spesialist.

Kosmetisk leiremaske

Leirmasken kan betraktes som den enkleste og samtidig effektiv. Kosmetisk leire er av forskjellige typer. Den vanligste: blå, hvit, rød og svart. For å bekjempe akne er svart leire best egnet, siden Tørker godt huden. Det selges i form av pulver i apotek verdt ca 30 rubler.

Bland en liten mengde leirepulver med samme mengde vann eller melk. Påfør deretter den resulterende homogene massen med en børste på ansiktets hud. Når leirmasken tørker, vask den av med varmt eller litt kaldt vann. Etter en slik kosmetisk prosedyre, vær sikker på å bruke ansiktsfløde, unngå problemområder. For et mer effektivt resultat kan du lage en slik maske et par ganger i uken.

Egg hvit maske

Det er nødvendig å skille kyllingegghviten (helst hjemmelaget) fra eggeplommen og slå den. Den resulterende konsistensen gir forsiktig en bomullspute på ansiktet ditt. Etter en kort periode, vask av. Denne masken vil begrense porene, hindre rask forurensing av huden, og fjerner rødmen fra akne.

Honey Mask

Honning er kjent for sitt rike innhold av mikro- og makronæringsstoffer, som er svært gunstig for kroppens helse, inkludert for å opprettholde hudens skjønnhet. Så honning maske kan berike huden med essensielle vitaminer og forhindre utseendet av akne på den. Les mer: Masker for hud rundt øynene oppskrifter hjemme masker

For forberedelse av honning "fantastiske verktøy" trenger du en liten mengde honning, samme mengde olivenolje og eggeplomme. Alle produkter til å bringe til en homogen masse. Påfør honningstekstur til huden i noen minutter, skyll deretter med varmt eller kaldt vann.

Hvis du utfører en slik prosedyre regelmessig, vil ikke bare akne forsvinne, men også hudtilstanden vil merkbart bli bedre, huden blir jevnere, oljeaktig hud blir tørrere.

Baking soda maske

Fremstilt fra brus i mengden av 1-2 ss. l. som må blandes med såpevann. Konsistensen skal være i form av en flytende slurry. Rengjør ansiktet grundig før påføring. Den resulterende blandingen å gni inn i huden med lette sirkulære bevegelser. Etter å ha forlatt masken i noen minutter, skyll det med varmt eller kaldt vann.

7 mirakelmasker mot akne


Bare etter en grundig undersøkelse av en spesialist kan du opprette den sanne årsaken til akne i ansiktet. Hvordan kan du takle denne sykdommen? Populære stoffer basert på alkohol og sink. De desinfiserer overflaten av huden, ødelegger betennelse, men en prosedyre er uunnværlig.

En sikrere måte er å bruke hjemmelagde masker laget av naturlige ingredienser. Siden alle komponenter i dem er utelukkende naturlige, er risikoen for allergiske reaksjoner svært lav. Behandling med hjemmelagde folkemidlene tar enda lengre tid enn med profesjonelle medisiner.

Årsaker til akne

Utseendet til akne i ansiktet, spesielt smertefullt eller hvitt, regnes som det første tegn på at kroppen har sviktet. Ofte i ungdomsår, oppstår disse små betennelsene på grunn av endringer i hormonet. Puberteten begynner på 11 år og slutter i alderen 18-19 år. Men ofte forekommer akne av andre grunner:

 • Det høye innholdet av skadelige stoffer i luften, mikrober, som har en skadelig effekt på tilstanden til epidermis.
 • Hyppige endringer i værforholdene bidrar til utviklingen av betennelse i ansiktet.
 • Feil diett øker mengden av giftstoffer i kroppen, på grunn av hvilken huden er strødd med akne.
 • Krenkelse av kroppen eller deres system. Ifølge leger kan sykdommen til ett organ forårsake en rekke negative faktorer i hele kroppen.
 • Overgangsalderen er et av de vanligste tegnene på akne.
 • Endelig kan et feilaktig kompleks for å rense ansiktets hud forårsake allergiske reaksjoner og forverring av den generelle tilstanden.

Akne medisiner

Det er et stort utvalg av spesielle medisiner som eliminerer betennelse på huden, inkludert akne ansiktsmasker. De er laget av propylenglykol, silisiumdioksyd og andre helbredende komponenter. Narkotika er hovedsakelig laget som salver og lotioner, da de har den sterkeste effekten. Det er best å bruke akne masker basert på hjemmelagde produkter.

Hvilke verktøy er mest populære?

 1. "Baziron" er tilgjengelig som en anti-inflammatorisk salve. Det fjerner effektivt akne og forårsaker ikke allergier. Men hvis akne er smertefullt og skadet, er dette forbudet forbudt. Hvis rødhet oppstår, bør du slutte å bruke salven i 2-3 dager og deretter gjenta inntaket. Du kan også fukte huden ytterligere for å unngå overdreven tørrhet.
 2. Zener er et antibiotika for akne behandling. Det virker sterkt og retningsbestemt, og eliminerer betennelse på kortest mulig tid. Bruk dette legemidlet med forsiktighet og bare etter å ha konsultert en lege.
 3. Calendula tincture er kjent for sin brennende effekt. Selv intakt hud vil oppleve en brennende følelse, siden calendula, som er infundert med alkohol, tørker sterkt. Derfor anbefaler leger å behandle Calendula bare akne omkrets, uten å påvirke sunne hudområder.

Hvilke masker er mer effektive: profesjonelle eller hjemme?

Før du skynder deg for å forberede ulike helbredende masker eller ta medisin, må du konsultere en hudlege eller endokrinolog. Før selve behandlingen, er det viktig å fastslå årsaken til sykdommen for å vite hvilke medisiner og virkemidler som skal fungere best. Imidlertid er det situasjoner hvor akne kan elimineres uten å gå til legen, disse inkluderer:

 • de første kviser som dukket opp under puberteten (fra 11 år) og ikke forårsaker smerte;
 • sjeldne single acne i nesen og pannen, hvor huden er mest utsatt for fett.

Ansiktsmasker for akne og hudormer kan også påføres etter råd fra en lege som godkjenner visse resept. Profesjonelt må utpeke en spesialist, du kan ikke velge behandlingen. Hjemmelagde masker er sikrere, med bare noen få komponenter kan forårsake allergier.

De mest effektive profesjonelle komposisjonene, men når de kombineres med populære oppskrifter, kan du oppnå det perfekte resultatet.

Folk oppskrifter

Blant de vanligste anti-akne rettsmidler er følgende:

 • sitronsaft whitens huden og dreper bakterier;
 • egghvit mykner huden og gjør den mer elastisk;
 • henna har en helbredende effekt;
 • honning myker og fukter huden;
 • grønn te beroliger og renser, eliminerer mørke flekker;
 • eddik exfoliates huden, brukes svært nøye;
 • potet lindrer betennelse;
 • havregryn tørker acne;
 • leire utgjør hudfarge, forbedrer hudtilstanden.

Folk tips inkluderer en oppskrift med aspirin, som eliminerer akne uten å forårsake rødhet og flak.

Med det riktige forholdet mellom hovedingrediensene og ytterligere stoffer kan du få et høyverdig antibakterielt middel, som for et behandlingsforløp helt lindrer pasienten fra akne. Hver maske skal bare brukes til renset hud, det er derfor anbefalt å bruke ansiktsskrubb før du starter prosedyren.

1. Basert på leire

Blå, svarte og hvite leire normaliserer sebumsekresjon, eliminere akne og hudormer. Leir brukes ofte også som en skrubbe som fjerner døde hudceller. Takket være et kompleks av nyttige mineraler og vitaminer, beriker leret celler med næringsstoffer. Masken for akne er laget av improviserte midler: 2 ss. pulver leire fortynnet i 2 ss. sitron og agurk juice. Blandingen til å behandle hele overflaten av ansiktet og etter 30 minutter, skyll.

En annen oppskrift fra samme ingrediens inkluderer tranebærjuice (2 ss) og nonfat kefir (2 ss). Blandet sammensetning hjelper eliminere akne og gjør huden mindre fet.

2. Maske basert på aspirin

I seg selv kan ikke aspirin brukes som en maske, fordi løsningen av acetylsalisylsyre har en uttalt effekt. Men å ta yoghurt eller kefir som grunnlag, kan du oppnå gode resultater. Ca. 7 tabletter av aspirin skal knuses i pulver og blandes med 2 ss bunn. Hold blandingen på ansiktet i ca 20 minutter.

Vær forsiktig med aspirin. Hvis du føler en brennende følelse, vask straks masken av.

En ansiktsmaske med aspirin er også effektiv i kombinasjon med hvit leire. Bland det samme antallet tabletter med 2 ss leire og fortynn med en liten del vann slik at en halvtykkende blanding dannes. Ventetid - 15 minutter, men hvis huden begynner å oppleve ubehag (brennende, irritasjon), bør du straks vaske av med varmt vann.

3. Maske med pisket egghvit

Eggvit anses å være den mest harmløse ingrediensen for å eliminere akne. Det lar deg lage et virkelig mirakel ansiktsmasker hjemme. Separert protein bør være godt pisket i en glasspotte. Det bør ha en lett skumkonsistens.

Denne blandingen kan påføres ansiktet med hender eller bomullsputer, alt protein skal være på huden. Etter 15 minutter må proteinet vaskes av med vann. Den største fordelen med proteinmasken er ufarlig, selv for sensitiv hud.

Hvis det ikke er noen allergi mot denne komponenten, kan du trygt fortsette å utføre denne prosedyren. Mengden rødhet reduseres kraftig, og akne forsvinner snart.

4. Honningbasert maske

Honning - et veldig nyttig verktøy som brukes i en rekke folkeslagssammensetninger. Det eneste du trenger å tenke på før du bruker det er mulige allergiske reaksjoner. Ved første fornemmelser av brenning og kløe, skal masken fjernes umiddelbart og ikke lenger brukes.

I andre tilfeller hjelper dette verktøyet med å fjerne akne og myke huden. Du trenger en spiseskje honning og 50g olivenolje, en viktig komponent er 1 eggeplomme. Hele sammensetningen må påføres ansiktet og nakken i nøyaktig 20 minutter og vaskes av.

5. Mask basert på brus

Masken for akne fra brus er forberedt veldig enkelt. En håndfull brus bør gnides i håndflatene med vann. Behandle forsiktig problemområder i huden og den gjenværende overflaten av ansiktet. I øyemaskens område anbefales ikke. Det er mulig å vaske av strukturen på 25 minutter.

Siden brus har en sterk effekt, kan du bruke den så mye som mulig ikke mer enn 2 ganger i uka. Når de første prosedyrene blir etterlatt, blir huden forvandlet til lys og ren. Tørrede pimples vil snart forsvinne.

6. Sitronbasert maske

I mangel av allergi mot sitron kan du lage en kvalitetsmaske som fjerner bakterier fra ansiktet og tørr akne. For dette må du bruke 2 ts. ferskpresset sitronsaft blandet med 1 ss. rømme. Sammensetningen må holdes i 20 minutter og skylles deretter med vann.

Det er en annen praktisk oppskrift som alle kan bruke. 1 ss. sitronsaft bør helles i 3 ss. oppvarmet melk og bland med 1 ts. gjær. Massen skal infunderes i flere minutter, og deretter egnet til bruk. Det anbefales å holde ansiktet i ikke mer enn 25 minutter.

7. Maske av agurk

Masker for akne og hudormer hjemme, tilberedt på grunnlag av friske agurker, har sårheling egenskaper. Dessuten fuktes og mykner en slik sammensetning. For å forberede et helbredelsesverktøy trenger ikke agurk å bli avskallet. Det er nok å hakke grønnsaken og hell et glass kokende vann. Etter 5 minutter må massen filtreres, og den resulterende slurry påføres ansiktet i 20 minutter.

De mest effektive masker for akne hjemme

Fra utseende av hudormer, svarte flekker og rødhet på huden, er ingen immune.

For å bli kvitt slike feil er det å søke et sett med tiltak.

Men i utgangspunktet er det viktig å bestemme årsaken til utslett, fordi avhengig av det, bør behandling velges.

 • All informasjon på dette nettstedet er kun til informasjonsformål og er IKKE en manual for handling!
 • Bare doktoren kan levere den eksakte DIAGNOSEN!
 • Vi oppfordrer deg til ikke å gjøre selvhelbredende, men å registrere deg hos en spesialist!
 • Helse til deg og din familie!

Også vurdere type hud, alder, natur av problemet og individuelle preferanser.

Årsaker til

Årsaker til utslett på ansiktet er delt inn i to store grupper.

 • Ikke-hormonelt. I dette tilfellet er forekomsten av akne eller svarte flekker forbundet med eksterne manifestasjoner. Denne gruppen inkluderer stress, usunt kosthold, upassende rettsmidler for huden, hyppig kontakt med skitne hender, en lidenskap for solsenger. Masken for akne hjemme er ganske i stand til å løse dette problemet.
 • Hormon. Masker i dette tilfellet kan bare takle sykdommen i utgangspunktet. Men uten å konsultere en dermatolog, vil ny akne fortsette å vises.

Noen ganger er årsakene til utslett knyttet til aldersfaktoren.

ungdom

Teen akne er et vanskelig problem fordi det er forbundet med hormonelle forandringer i kroppen.

Foto: Akne hos tenåringer er oftest forbundet med hormonelle forandringer.

Kosmetikk er utviklet for ungdom, hvorav mange ikke har noen effekt.

 • Kosmetologer anbefales å bruke masker med honning, fordi dette produktet er utformet slik at det kan trenge inn i huden og behandle det.
 • Også i ungdomsåren, sørg for å ha et riktig kosthold og overholdelse av et sunt daglig regime, noe som vil redusere risikoen for akne betydelig.

Hos voksne

Hos voksne forekommer akne mye sjeldnere enn hos ungdom, men årsakene til utseendet forblir det samme.

Ansikts-aknemasker hjemme hjelper til med å eliminere problemet.

Hvis årsaken til akne i hormonell svikt, i tillegg til hjemmebehandling, må du besøke sykehuset for å få ekspertråd om legemiddelbehandling.

Dampbad for ansiktet

Dampbad for huden øker effektiviteten ved bruk av hjemmemasker.

Foto: dampbad forbereder hud

Det må gjøres en gang i uken.

Prosedyren åpner porene, fukter huden, og vil også fremme rask blodsirkulasjon.

For å utføre prosedyren må du følge instruksjonene:

 • Hell 3 ss farmasøytiske urter liter kokende vann. Du kan bruke salvie, calendula, nese, kamille, malurt eller yarrow;
 • Varm væsken i et vannbad i 15 minutter;
 • la kjøttkraft stå i en halv time;
 • rengjør huden i ansiktet og samle håret, behandle områdene rundt øynene med vegetabilsk olje;
 • bruk en sil eller gasbind, spenne blandingen, tilsett en liter kokende vann der og hell i et stort basseng;
 • len deg over bassenget, legg et håndkle på hodet;
 • fullfør prosedyren på 10 minutter.

Det er en rekke kontraindikasjoner for prosedyren.

Kontra

Du kan ikke gjøre et dampbad, hvis det er en av kontraindikasjonene:

 • inflammet ansiktshud;
 • maske av fartøy;
 • forstørrede porer;
 • hypertensjon;
 • astma;
 • problemer med hormonell bakgrunn, som fører til overdreven vekst av ansiktshår.

I andre tilfeller vil badene påskynde prosessen med å kvitte seg med akne og bidra til å holde ansiktet ungt.

Video: "Youth Yeast Complex"

Indikasjoner for bruk av masker for akne hjemme

Som med annen terapi er det visse medisinske indikasjoner for bruk av masker:

 • akne og svarte flekker på grunn av hormonforstyrrelser;
 • Tilstedeværelsen av eksterne årsaker til akne;
 • samtidig behandling av betennelser;
 • lesjon området ikke mer enn 25% av ansiktet.

Effektive masker vil bidra til å takle problemet.

Fordeler og ulemper

Kosmetologi hjemme har visse fordeler og ulemper.

Blant fordelene:

 • tilgjengelighet og naturlighet av ingredienser;
 • mangel på tidsramme;
 • ubegrenset antall prosedyrer.

Ulemper med denne terapien:

 • manglende evne til å bestemme årsakene til akne;
 • risiko for å velge en maske som ikke samsvarer med hudtype.

Men hvis du overvåker helsen din og endringer i den, vil ulempene være ubetydelige.

Beste oppskrifter

Akne masker er forskjellige i deres sammensetning og handlingsprinsipp.

Det er mange av dem, slik at hver pasient som trenger hjelp, kan finne oppskriften så nært som mulig for sin hudtype.

vegetabilsk

Grønnsaker har lenge vært brukt i kosmetologi.

De kan ikke påvirke huden negativt, men de kan opprettholde sin tone og forsinke aldringsprosessen.

Fra agurk

Foto: Agurk fukter huden og pusser flekker.

Agurkmaske fukter huden, føder den, skaper en matt effekt.

Hvis du bruker det regelmessig, kan du eliminere utslett.

For å lage en maske trenger du:

 • Grøt agurk og legg til 1/1 teskje sodavann til blandingen;
 • Midler påføres i 20 minutter på ansiktet, og vaskes grundig med vann.

Det er viktig! Gurkemaske må påføres frisk, ellers mister den all verdi.

hvitløk

Hvitløksmengden er god fordi den er i stand til å fjerne utslett forårsaket av bakterier, virus og soppmikroorganismer.

Foto: Hvitløk har en antibakteriell effekt.

Å forberede masken du trenger:

 • bli til en mush 3 hvitløksklær;
 • legg til en spiseskje olivenolje;
 • blandingen pakkes i et serviett og legges over på ansiktet i en kvart time.

Til slutt, vask ansiktet med kaldt vann.

Med apotek medisiner

Farmasøytiske preparater vil bidra til å kvitte seg ikke bare med akne, men også av flekker etter dem, og av røde utbrudd.

Ingredienser til masker kan kjøpes på apoteket.

streptomycin

Streptomycin masken lindrer betennelse og fukter huden.

 • For å forberede sammensetningen, må du lage en blanding av aloe i form av en gel, 1 pakke Streptomycin og Vishnevsky salve.
 • Den resulterende fløten skal påføres huden i 10 minutter, skyll deretter grundig med såpe. Og hvis du ikke helt kan eliminere den fra ansiktet, kan du bruke svampen.

streptocidal

Foto: Streptocid tørker betente elementer

Streptocid tørker raskt kviser og eliminerer dem.

 • For å bruke produktet må du slå 15 Streptocid-tabletter i pulver, kombinere det med aloejuice på en slik måte at en tykk kremaktig masse oppnås.
 • 4 dråper vanlig jod blir tilsatt til blandingen. Påfør masken på huden i en kvart time, skyll deretter med vann.

aspirin

Aspirinmaske lindrer betennelse og eliminerer utslett.

 • For tilberedning blandes honning, jojobaolje og vann i like store mengder (1 teskje hver) og holdes i et vannbad til honningen er fullstendig oppløst.
 • Deretter oppløses 4 aspirintabletter i den resulterende væsken.
 • Masken påføres huden i en kvart time og vaskes grundig.

Med badagi

Foto: badyaga fjerner betennelse

Masken med badaga eliminerer ikke bare kviser, men har også en foryngende effekt, strammer huden.

 • For å forberede verktøyet, kan du bare kjøpe i apoteket badyi pulver, bland det med vann til konsistensen av tykk krem.
 • Påfør produktet på ansiktet, ikke mer enn 10 minutter.
 • Deretter må du vaske med vann.

rensing

 • Rensemasker er rettet mot å eliminere alle slags utslett.
 • De forbedrer hudfarge, eliminerer spor av gammel akne og bidrar til fjerning av betennelse.

protein

Foto: Egg hvit renser og porer.

Proteinmasken oppskriften til banalitet er enkel.

Slå flere hvite hvitt i et skum, som er spredt på ansiktet og vasket av etter 20 minutter.

Fordelen med masken er at den strammer porene.

Med leire

Masker med tilsetning av leire samler mange beundrende vurderinger.

Verktøyet tørker pimples, lindrer betennelse, eliminerer svarte prikker og gir ut hudfarge. Det finnes flere typer leire, hver av dem er gode på sin egen måte.

hvit

Foto: Applicere hvit ler effektivt mot akne hos ungdom

Bruken av hvit ler anbefales for ungdom.

 • Bland to teskjeer leire og en skje med talkum med melk for å få en tykk konsistens.
 • Spre ansiktet, vent til det tørker og skyll med kaldt vann.
rosa

For å bruke verktøyet, må du blande leire og kalendula avkok i like store mengder og tilsett te-treolje til blandingen som ønsket. Påføringsmetode ligner den forrige.

blå

Foto: Blå leire er effektiv i betennelse.

Blå leire hjelper i spesielt avanserte tilfeller, når akne er sterkt betent eller stor.

For å lage en maske kan du fortynne den blå leire i vann til konsistensen av rømme, fortynne den med en liten mengde sitronsaft, bruk massen på ansiktet. Påfør som i ovennevnte oppskrift.

svart

Den svarte masken fjerner betennelse og bekjemper svarte prikker.

Det er enkelt å bruke.

 • Leir, sitron og agurkjuice blandes i like store mengder.
 • La blandingen stå i ansiktet i 20 minutter, så det skal vaskes av med varmt vann.

Hvilken leire passer til en bestemt person, kan du fortelle etter bruk av alle 4 typer masker.

havregrøt

Foto: Havregryn renser og beroliger huden

Havremelmaske renser huden effektivt med jevne mellomrom.

 • For sin forberedelse 3 ss. l. flak innen 10 minutter brygges 5 ss. l. kokende vann.
 • Massen skal påføres ansiktet i en kvart time og skyll deretter med vann.

Fra svarte prikker

Det er visse oppskrifter for masker som bidrar til å bekjempe sorte prikker.

Det er viktig å vite hvordan du gjør dem riktig for å bli kvitt problemet.

Med brus

Kombiner en spiseskje med brus med såpevann, slik at tykk vann blir dannet.

 • Påfør produktet kan være en bomullspute på våt hud.
 • Etter 10 minutter må du vaske av masken.
 • Etter prosedyren er det viktig å bruke en nærende krem ​​til huden.
gelatin

Foto: Gelatin gjør at du raskt kan fjerne svarte prikker.

Masken er en av de mest effektive og bidrar til å eliminere svarte flekker på 1 dag.

 • Du må kombinere en teskje melk med samme mengde gelatin og smelte blandingen i mikrobølgeovnen.
 • Midler påføres på en problemområde før full tørking.
 • Etter det blir den dannede filmen fjernet fra ansiktet med en forsiktig bevegelse.

For fet og kombinasjonshud

Fet hud krever spesiell forsiktighet, fordi ikke alle ovennevnte masker passer for denne typen.

Masker for fet og kombinasjonshud er rettet mot å eliminere fet skinn, skape bløt og eliminere akne.

Fra skinne

Sammensetning basert på rismel eliminerer perfekt glans.

 • For matlaging betyr det at du må koke risen, og skummet, som dannes på overflaten, blandes med rismel for å gjøre en vassel.
 • Påfør masken på ansiktet i en halv time og skyll med kaldt vann.

Med sitron

Foto: Honning og sitron beroliger huden

Mask med sitron beroliger huden raskt.

 • For å forberede det, er det nødvendig å kombinere en teskje honning og 10 dråper sitron.
 • Deretter må du bruke blandingen på ansiktet ditt, og på toppdekselet med skiver av fersk agurk.
 • Etter 15 minutter må du vaske med varmt vann.

Med kefir

Denne masken gir næring til huden.

 • For forberedelsen blandes noen leire med kefir og påføres ansiktet i 20 minutter.
 • Skyll av med kaldt vann.

Foto: Kefir nærer huden

Fra stress

Hvis årsaken til utslett er stress, kan du forberede følgende sammensetning:

 • bland persimmonmasse med 1 eggeplomme;
 • Legg til 2 ss til blandingen. l. noen nærende krem ​​og 1 skje melk;
 • la på ansiktet i 25 minutter og vask det med varmt vann.

Dette middelet vil eliminere utslett og lindre betennelse.

Tørker utslett

For at kviser forsvunnet, må de tørke ut.

De mest effektive rettsmidler for utslett er rettet mot dette.

Foto: Calendula har antiinflammatoriske effekter.

Fra kamille og calendula

 • For matlaging betyr det at du må blande en halv kopp kamilleinfusjon med en teskje infusjon av calendula.
 • Deretter må du fukte en gasbindduk i væsken og på ansiktet på ansiktet, en halv time å vaske med kaldt vann.

Det er viktig at prosedyren utføres umiddelbart etter å ha besøkt badet eller dusjen.

Foto: Kamille tørker ut utslett

Fra irritasjon

Noen menneskers hud er utsatt for irritasjon.

 • For å berolige henne, trenger du 3 ts. kelks heller 5 skjeer med kokende vann og la det brygge i 10 minutter.
 • Du kan deretter legge til flytende vitaminer til blandingen som ønsket.
 • Produktet påføres huden i 10 minutter. og vasket av med vann.

Spørsmål og svar

Det er en rekke spørsmål som interesserer nesten alle Internett-brukere som har bestemt seg for å prøve behandlingen ved hjelp av tradisjonelle metoder.

Enn nyttig

 • Hjemmelagde masker effektivt bekjempe hudfeil, mens de ikke er i stand til å påvirke huden negativt.
 • Naturkomponenter nærer det og gir tilbake elastisitet og ungdom.

Hvordan handle

Formuleringene forsiktig, men dypt rense huden.

I kontrast til shoplifting er regelmessighet viktig ved bruk av folketerapi, siden det ikke finnes noen radikale hjemmeteknikker.

Er det mulig for alle å gjøre

Masker hjemme kan gjøres for alle, bare hvis det ikke er allergi mot en av komponentene i sammensetningen.

Hvordan lage en maske for akne med aspirin? Finn ut her.

Hvordan plukke opp

Velg en sammensetning som passer best for en bestemt hudtype, det er bare mulig gjennom eksperimenter.

Du må bruke verktøy som er rettet mot å behandle et bestemt problem, og stoppe søket på det mest effektive.

Hvor ofte å gjøre

Regelmessighet er viktig ved bruk av hjemmelagde masker.

 • For maksimal effekt, bør du gjøre prosedyren minst en gang i uken.
 • Hvis mulig, må du øke dette nummeret til 2-3 ganger.

anmeldelser

Hjem rettsmidler tar tid å forberede seg, men de trenger absolutt ikke finansielle investeringer.

Foto: vurdering om bruk av aspirin

For å forstå og analysere effekten av akne masker, kan du studere vurderinger av personer som allerede har henvendt seg til hjemmebehandling.

Foto: En gjennomgang av bruken av honning med kanel

Således omfatter hjemmebehandling av lesjoner mange verktøy, som hver er rettet mot å eliminere et bestemt problem.

Hjelper havremel med akne? Finn ut her.

Hvordan ta brygger gjær fra akne? Les videre.

Etter å ha prøvd flere av disse masker, kan du velge den mest passende for en bestemt hudtype og gjøre det regelmessig for å forhindre utbrudd av utslett.

Effektive hjemmelagde acne ansiktsmasker

Det grunnleggende prinsippet om akne behandling er å grundig behandle huden hjemme. Før behandlingen påbegynnes, må pasienten få full konsultasjon med en spesialist.

Ofte er årsakene til utslett interne sykdommer. Bare en integrert tilnærming til problemet vil bidra til å kvitte seg med patologien.

Hvis årsaken til akne og akne er en feil i hormonnivået, sykdommer i indre organer eller allergiske reaksjoner, må du først eliminere årsaken. God effekt i behandlingen kan oppnås hvis du bruker hjemmelagde masker.

Hvordan fungerer de

Prinsippet for bruk av hjemme masker for akne er den aktive påvirkning av komponentene på huden. Alle produkter som produktene er laget av, må være naturlige og ha antiinflammatoriske og antibakterielle egenskaper.

Du kan bruke hjemmelagde masker i alle aldre, både hos voksne og unge. Valg av midler skal baseres på individuell intoleranse av komponentene som inngår i sammensetningen.

I tillegg hjelper masker seg med å eliminere akne, de renser og strammer ansiktets hud, forbedrer blodsirkulasjonen, eliminerer fet skinn.

Hva du trenger å være oppmerksom på

Når du velger et maskealternativ, må du ta hensyn til hudens egenskaper. For eksempel er personer med tørr hud godt egnet for produkter basert på vegetabilske oljer eller animalske fettstoffer.

Her er eierne av fet hud slike masker kontraindisert. Ved overdreven produksjon av talg skal huden være litt tørket.

Ved utførelse av prosedyrer er det nødvendig å observere visse nyanser:

 1. Det er nødvendig å bruke midler bare på den rydde huden. Det anbefales å dampe ansiktet før prosedyren, porene skal åpnes. Kun i dette tilfellet vil effektiviteten bli merkbar.
 2. Hvis suppurasjonen er veldig sterk og sprer seg over et stort område, må du ikke selvbehandle. I slike tilfeller er det best å først konsultere en lege og bare bruke foreskrevet medisin.
 3. Ikke alle komponenter kan tolereres godt av kroppen. Før du bruker masken på det skadede området, er det best å teste for følsomhet. For å gjøre dette påføres en liten mengde av produktet på innsiden av albuen. Innen to timer er det nødvendig å observere reaksjonen. Hvis rødhet ikke vises, kan masken brukes på det betente området.
Før og etter ferdigstillelse av prosedyren kan ikke presse akne. Dette kan føre til spredning av infeksjon.

Hjem Acne ansiktsmasker

Apoteksprodukter tilbyr et stort utvalg av verktøy og masker for å kvitte seg med akne. Men hjemmelagde ansiktsmasker for akne kan alle lage mat hjemme alene. Det er tryggere, siden bare naturlige ingredienser vil bli brukt til matlaging.

Med blå

Effektivt takle akne og svarte prikker hjelper blå leire.

For å forberede en maske med leire trenger du:

 • Blå leire - 30 g.
 • brus - 6 g.
 • havsalt - 5 g.
 • mineralvann - 18 ml.

Alle tørre ingredienser må blandes og fortynnes med mineralvann. Maskens konsistens skal være lik tykk krem. Påfør produktet på ansiktet i varm form. Så snart ansiktet begynner å stramme, kan du fjerne verktøyet med varmt vann.

Kefir og leire

Kefir-baserte masker er svært effektive og rimelige. For masker basert på kefir og leire, blir hvit leire tatt.

En spiseskje er fortynnet med en liten mengde kefir for å danne en tykk masse. På slutten kan du legge til noen dråper appelsinjuice. Masken påføres med et tykt lag og vaskes bare etter fullstendig tørking.

Fra leire og havtorn

Anti-inflammatorisk effekt har en maske av havtornolje.

Å forberede måten du må ta:

 • hvit leire - 2 ss;
 • avkok av burdock - 2 ss;
 • Havtornolje - 1 ss.

Hvit leire

Hvit leire anses som et universelt middel i kampen mot ulike utslett i ansiktet. For forberedelse av midler må du blande tre teskjeer leire med samme mengde melk. En teskje babypulver blir tilsatt til blandingen.

Masken påføres ansiktet og holdes i 15 minutter. Så snart leiren tørker, blir den hvit, den kan vaskes av ansiktet. Dette verktøyet bidrar til å lindre betennelse, redusere talgproduksjon, forhindre akne og kviser.

Med rosa leire

Rosa leire masker anbefales for personer med fet hud. Denne typen leire dannes ved å blande rød og hvit. Den er egnet for alle hudtyper og har ingen kontraindikasjoner.

Effektivt takle akne hjelper maske basert på leire og aloe. Sap av planten skal blandes med 4 ss rosa leire.

Masken påføres ansiktet, som må forbehandling med lotion. Masken skal vaskes av etter 15 minutter med varmt vann.

Video: Ansiktsmaske

kokos

Kokosoljebasert maske er laget som følger:

 • 2 ss. skjeer av kokosnøttolje;
 • 2 ts honning;
 • 5 ss. skjeer av aloe juice.

Alle komponenter blandes og påføres ansiktet. Masken vaskes av 25 minutter etter påføring.

hvitløk

Den enkleste måten å bruke hvitløk på utslett er å bruke sin juice. Hvitløk er knust eller revet. Deretter må den resulterende saften smøre problemområdene.

På grunnlag av hvitløk og blå leire, kan du lage en myk og effektiv maske. For å gjøre dette blir 4 gram pulver fortynnet med brygget grønn te.

6 dråper hvitløkolje og 3 dråper tangerinolje blir tilsatt til den resulterende slurry. Verktøyet skal bare brukes på stedet for betennelse. Etter prosedyren må personen behandles med en urteoppløsning.

Rensing tonic

Hjemme kan du lage lotion basert på kamille. Det vil lindre betennelse, berolige irritert hud. Slike tonics brukes etter påføring av masker.

For å lage tonic blir en teskje kamilleblomster strømmet med et glass vann. Broth infused i 30 minutter. Det kan brukes til å tørke huden i ren form, og du kan fryse den i form av kuber.

Hvordan bruke tannkrem til akne i ansiktet. Les mer her.

Aloe Soda

Oppskrifter for masker med brus og aloe er godt egnet for de som ikke bare vil fjerne betennelse, men også å skille ansiktets hud.

For å forberede masken må du blande saften av aloe og sitron, tilsett brus. Påfør verktøyet til det betente området og hold det i 15-20 minutter. Du kan bruke dette verktøyet to ganger i uken i en måned.

Leremaske med calendula og sitronsaft

Masken basert på leire, calendulaolje og sitronsaft har antiinflammatorisk og rensende virkning. For å få et slikt verktøy, må du blande 1 ss hvit leire med 4 dråper sitronsaft og 1 ss calendula tinktur.

Blandingen fortynnes med varmt vann. Masken påføres ansiktet og blir alderen i 15 minutter. Etter å ha fullført prosedyren, må du smøre ansiktet med krem.

Honning og egg

Honning masker kan brukes til alle hudtyper. Dette er et universelt middel. På 1 spiseskje med flytende honning er tilsatt 1 eggeplomme og noen dråper sitronsaft. Komponentene blandes godt og påføres huden i 15 minutter.

havregrøt

Havremel masker brukes ikke bare som et middel for å kvitte seg med akne, men også som en skrubbe for å exfoliere død hud.

Å forberede måten du må ta:

 • 5 cl. skjeer av vann;
 • 3 ss. skjeer av havregryn, grundig bakken på forhånd;
 • 1 ss. skje med yoghurt uten tilsetningsstoffer og fargestoffer.

Vannet må oppvarmes og dampet flak i den. Blandingen bør infunderes i 15 minutter, deretter blandes yoghurt inn i den. Masken påføres huden i 20 minutter, masserer bevegelser.

Havreprotein

Havremel eliminerer ikke bare akne, men også toner og forynker huden. Det bidrar til å lindre betennelse og kan brukes som et profylaktisk middel.

For å forberede blandingen, skal 1 spiseskje havremel fylles med varmt vann, la det stå. Deretter legger du til ett hvitt og et par dråper sitronsaft.

gelatin

Det er mulig å gjenopprette ungdommen i huden ved å bruke masker basert på gelatin. For å forberede masken må du blande 1 tablett aktivert karbon med 1 sl. en skje full av gelatin. Blandingen fortynnes med 2 ss vann eller lavmælk melk.

Blandingen må holdes i et vannbad til gelatin er fullstendig oppløst. Da må du la blandingen avkjøles og påføres ansiktet.

Skummaske

En av de mest populære er en aktivert karbonskummaske. For forberedelsen er det nødvendig å knuse den aktiverte karbontabletten før pulveret dannes. Til det må du legge til en halv teskje gelatin og samme mengde melk.

Alle komponenter blandes og plasseres i et vannbad. Gelatin må være fullstendig oppløst. Blandingen påføres huden med et tynt lag med en børste. Så snart det tørker, legges et annet lag på toppen.

Blandingen må oppbevares i minst 15 minutter til masken er helt tørr. I dette tilfellet kan du ikke snakke, smil.

sintomitsinovaja

Sammensetningen av syntomycin salve inkluderer ricinusolje og levomycetin. De lindrer betennelse på huden, fuktighet og næring. For å forberede masken blandes salven med noen få dråper vitamin A og E.

Masken påføres på dampet hud. Det vil ikke bare bidra til å bli kvitt akne, men også glatte ut rynker.

streptomycin

For å forberede en slik maske er det nødvendig å knuse massen av et blad av aloe, bland det med en pakke streptomycin og tilsett Vishnevsky salve. Den resulterende blanding påføres på det betente området i 10 minutter. Etter denne tiden vaskes den av med såpe.

Agurk og protein

Unge agurker gnidd på en fin rist, legg til ett protein til den resulterende massen. Masken skal påføres umiddelbart etter forberedelsen. Ellers legger proteinet seg til bunnen.

Dette verktøyet bidrar til å eliminere fet skinn, gir en matt hud. Men det er ikke egnet for den tørre typen.

Aspirin med streptocid

Acetylsalisylsyre, som er en del av mange kosmetikk, bidrar til å håndtere akne og akne effektivt. Aspirintabletter må knuses, blandes med noen dråper sitron og salve streptocid.

vegetabilsk

Denne masken kjemper effektivt mot inflammatorisk prosess, renser porene og fjerner døde hudpartikler.

For forberedelsen trenger du å lage matte kokte nips og gulrøtter. Grønnsaker blandes og påføres ansiktet. Du kan skyll blandingen med melk eller varmt vann.

gjær

For å fremstille en gjærmaske er det nødvendig å oppløse en spiseskje gjær i vann for å oppnå en tykk blanding.

Det tilfører samme mengde stivelse, to dråper essensielle oljer av peppermynte og timian, en teskje sitronsaft og to ss fløte eller yoghurt uten fargestoffer. På huden holdes masken i 15 minutter.

Flere Artikler Om Typer Acne